ALAPSZABÁLY I. fejezet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ALAPSZABÁLY I. fejezet"

Átírás

1 1 Magyar Huszár és Katonai és Hagyományőrző Szövetség ALAPSZABÁLYÁNAK a november 15- ei KÜLDÖTTGYŰLÉSEN a 2011.évi CLXXI. törvény. -(Ectv.) alapján történt MÓDOSÍTÁSA,- ÉS EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGALÁSA ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1./ A szövetség neve: Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség 2./ A szövetség székhelye: A szövetség székhelye: 1087 Budapest, Kerepesi út 29./B. 7. épület. 3./ A szövetség működési helye, az iratőrzés helye és levelezési címe: 1087 Budapest Kerepesi út 29/B. 7. épület. 4./ A Szövetség a tagok közös, tartós, alapszabályban meghatározott céljainak folyamatos megvalósítására létesített, nyilvántartott tagsággal rendelkező egyesületi formában működő jogi személy. 5./ A szövetség működési területe: elsődlegesen a Magyarország, illetve azon országok, melyekben a szövetségnek tagegyesületei működnek. 6./ A szövetség emblémája: Barokk koronával ellátott magyar címer, zászlókkal és hadiékítményekkel az alábbiak szerint: 7./ A szövetség pecsétje: kör alakú pecsét, amely kör belső szélén az alábbi felirat áll: Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség. A kör belsejében a szövetség emblémája látható. 8./ A szövetség alapításának éve: / A szövetség nyilvántartási száma: / A szövetség alapszabályát, ill. azok módosításait a Veszprémi Törvényszék a Pk /1992. sz. alatt tartja nyilván. A Szövetség a évi CLXXV tv. 4 (3) bekezdésére figyelemmel működik 11./ A szövetség képviselete: A szövetséget a szövetség elnöke önállóan, vagy az elnököt távollétében helyettesítő alelnök bármely elnökségi taggal együttesen jogosult jegyezni oly módon, hogy a szövetség elnevezése alá a teljes nevüket írják a banki aláírási kartonon rögzített módon.

2 2 II. fejezet A szövetség célja, közhasznú tevékenysége - Összefogja azokat az egyesületeket, alapítványokat, szervezeteket, melyek a magyar katonai, lovas és huszárhagyományok újjáélesztésén és életben tartásán fáradoznak. - Képviseli és védi a tagok érdekeit, tevékenységüket információkkal, koordinációval és egyéb módon segíti. - Törekszik a katonai, ill. huszár hagyományőrzés, színvonalasabbá tételére és arra, hogy minél szélesebb rétegek ismerhessék meg nemzeti múltunkban, de a világtörténelemben is jelentős szerepet betöltő huszárság és magyar katonaság kultúráját. Őrködik a katonai hagyományőrzés színvonalán. - Tagegyesületeinek munkáját segítve szolgálja a honvédelem eszméjének ügyét. A Szövetség az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló évi CLXXV. törvény pontjában (továbbiakban: Civil törvény) rögzített módon közhasznú tevékenységet végez. a./ kulturális tevékenység; b./ kulturális örökség megóvása; c./ műemlékvédelem; d./ nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés; e./ sport (a munkaviszonyban és polgárjogi jogviszony keretében megbízás alapján folytatott sporttevékenység kivételével.) és hagyományos magyar sportok ápolása. A Szövetség által végzendő közhasznú feladatok a hatályos törvények értelmében: kulturális örökség megóvása, a kulturális örökség védelméről szóló évi LXIV. törvény 4., 5. (1)-(2). bek. kulturális tevékenység, Alaptörvény Szabadság és Felelősség XI. cikk (1) bek. tudományos tevékenység, kutatás, Alaptörvény Szabadság és Felelősség X. cikk (1)bek. nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, Alaptörvény Szabadság és Felelősség XI. cikk (2) bek. Sport, hagyományos magyar sportok ápolása a sportról szóló 2004.I. törvény 29. (1) bek.

3 3 III. fejezet A szövetségi tagság fajtái, keletkezése, megszűnése, átminősítése 1./ A szövetség tagság fajtái: o rendes tagság o tiszteletbeli tagság o pártoló tagság 2./ A szövetség rendes tagsági viszonyának keletkezése: a./ A szövetség rendes tagja lehet: Minden olyan önálló jogi személyiséggel rendelkező huszár, lovas, gyalogos, tüzér és egyéb katonai hagyományőrző és a katonai hagyományokhoz szorosan kapcsolódó hagyományőrző szervezet, amely a szövetség céljaival egyetért és a belépési nyilatkozatban vállalja, hogy a szövetség munkájában részt vesz. A tagfelvételi kérelmeket a küldöttgyűlés hagyja jóvá háromnegyedes többségi határozattal. Esetleges elutasítás esetén jogorvoslatnak helye nincs! 3./ A szövetség tiszteletbeli tagsága, annak keletkezése: A szövetség tiszteletbeli tagja lehet: az a természetes vagy jogi személy, akit valamely tagszervezet vagy az Elnökség javasol és küldöttgyűlés többségi szavazattal tiszteletbe taggá megválasztja. 4./ A szövetség pártoló tagja, a tagsági viszony keletkezése: A szövetség pártoló tagja lehet: az a természetes és jogi személy, aki a szövetség céljainak megvalósítását erkölcsileg és anyagilag támogatja minimum az éves tagdíj mértékével. A tagfelvételi kérelmeket a küldöttgyűlés hagyja jóvá többségi határozattal. 5./ A tagsági viszony megszűnése: A tagsági viszony megszűnik: - a tag jogi személyiségének megszűnésével - a tag kilépésével (a kilépett tag 3 évig nem kérheti ismételt felvételét a szövetségbe) - a tag kizárásával - tagdíj meg nem fizetése esetén A tagot a küldöttgyűlés 3/4-es szavazattöbbséggel zárhatja ki, ha a tag, tartósan és felhívás ellenére sem hagy fel a szövetséget sértő, a szövetség érdekeivel ellentétes és annak kárt

4 4 okozó magatartásával, illetve tagdíjhátralékát az írásbeli felszólítás ellenére sem rendezi a felszólításban megjelölt határidőig. 6./ A szövetség tagjainak és döntéseinek amelyben annak tartalma, időpontja és hatálya, illetve a döntést támogatók és ellenzők számaránya (ha lehetséges, személye) megállapítható, valamint beszámolójának nyilvántartásáról az Elnökség gondoskodik. 7./ Az Elnök az egyesület döntéseit szóban közli az érintettekkel, valamint nyilvánosságra hozza a szövetség honlapján. 8./ Az szövetség működésével kapcsolatosan keletkezett iratok, határozatok és jegyzőkönyvek, előzetes egyeztetést követően, a Szövetség székhelyén betekinthetőek. 9./ A szövetség éves beszámolóját a szövetség honlapján kell közzétenni. IV. fejezet A szövetség tevékenysége, a tagszervezetek együttműködése, a szövetség vállalkozási tevékenysége 1./ A szövetség tevékenysége: - Szervezi és összefogja a Magyarországon működő huszár és katonai hagyományőrző szervezeteket és képviseli azok érdekeit. Céljai megvalósításában mindenkori elsődleges partnere Magyarország Honvédelmi Minisztériuma és a Magyar Honvédség. - Kapcsolatot keres és tart fenn olyan külföldi szövetségekkel és egyesületekkel, amelyek céljai hasonlóak a szövetség céljaihoz. - Kapcsolatot tart a Magyarország minisztériumaival, egyéb illetékes állami, önkormányzati szerveivel. - A szövetség önállóan szervez és lebonyolít olyan rendezvényeket, kiállításokat, bemutatókat, találkozókat, előadásokat, parádékat, amelyek megfogalmazott céljai elérésében segítik. - A szövetség kiadványokat, újságokat, filmeket, és katonai hagyományőrzéssel kapcsolatos tárgyakat, eszközöket készíthet, készíttethet és forgalmazhat. Propaganda tevékenységet fejthet ki, illetve segíti a tagszervezetek ez irányú tevékenységét a rendelkezésre álló anyagi, erkölcsi, szervezési eszközökkel. - A szövetség a tagszervezetek felé információ-szolgáltatást ad és koordinációs munkát végez. - A szövetség tevékenységébe igyekszik bekapcsolni a határainkon túl élő magyarság katonai hagyományőrző szervezeteit is.

5 5 - A szövetség állami felkérés esetén koordinálja tagszervezeteit a központi ünnepségek, felvonulások, rendezvények alkalmával. - A szövetség politikai tevékenységet nem végez! Politikai pártoktól független! - A szövetség pártokat, sem országgyűlési, sem önkormányzati képviselőjelölteket nem állít és nem támogat. - A szövetség a Civil törvény előírásainak figyelembevételével közhasznú tevékenységet folytat. - 2./ A szövetség vállalkozási tevékenysége: - A szövetség vállalkozási tevékenységet csak a közhasznú tevékenysége érdekében, azokat nem veszélyeztetve végez. A gazdálkodása során elért eredményt figyelemmel a Civil törvény VII. fejezetére figyelemmel nem osztja fel, azt minden esetben az alapszabályban rögzített közhasznú tevékenységre fordítja. V. fejezet A tagok jogai és kötelezettségei 1./ A tagok jogai: a./ a rendes tagok jogai: - szavazati jog gyakorlása a küldöttgyűlésen, - a tagok képviselői választhatók a szövetség tisztségeire, - a tájékoztatáshoz való jog. - szövetségi támogatáshoz való jogosultság - térítéses rendezvényeken való elsődleges részvétel joga b./ a tiszteletbeli és pártoló tagok jogai: - véleménynyilvánítási jog a küldöttgyűlésen, - tájékoztatás kérés joga. 2./ A tagok kötelezettségei: a./ rendes tagok kötelezettségei: - képviselni és betartani a szövetség az alapszabályt és határozatait, - a szövetség egységét és tekintélyét megőrizni, - a szövetség célkitűzéseinek megvalósításában aktívan részt vesz, a szövetség munkáját tevékenyen segíti, - tagdíjat fizet. b./ tiszteletbeli tagok kötelezettségei: - képviselni és betartani a szövetség az alapszabályt és határozatait.

6 6 - a szövetség egységét és tekintélyét megőrizni, - a szövetség célkitűzéseinek megvalósításában aktívan részt vesz, a szövetség. munkáját tevékenyen segíti - erkölcsileg és szakmailag támogatja d./ a pártoló tagok kötelezettségei: - képviseli és betartja a szövetség az alapszabályt és határozatait. - a szövetség egységét és tekintélyét megőrzi - A szövetség anyagi (minimálisan egy rendes tag éves tagdíja mértékében) és erkölcsi támogatása. 3./ A jogi személyiséggel rendelkező tagok jogaikat és kötelezettségeiket természetes személy képviselőjük (egyesületi elnök vagy írásos megbízott egyesületi tagja) útján gyakorolják. Ha a tagnak megfelelő önálló képviselet biztosítására valamely nyomós okból nincs lehetősége, írásban meghatalmazhatja más, a szövetség rendes tagját(annak képviselőjét) eseti képviselete ellátására. 4./ A tag kizárható a szövetségből, ha: - a szövetség alapszabályát, programját vagy a szövetség érdekeit, illetve jó hírét súlyosan sértő magatartást tanúsít; - bűncselekmény elkövetéséért a tag képviselőjét a bíróság jogerős ítélettel sújtja, illetve az ellene indult büntetőeljárás tényéről és eredményéről az elnökséget nem tájékoztatja. 5./ Kizárási javaslatot öt tag írásban, az indok megjelölésével tehet. A kizárási javaslatról határozó ülésre meg kell hívni a kizárási javaslatban érintett, illetve a kizárást kezdeményező tagokat. Az eljárás során az érintetett meg kell hallgatni és lehetőséget kell biztosítani számára védekezésének előterjesztésére. A tag kizárását kimondó határozatot írásba kell foglalni és indokolással kell ellátni; az indokolásnak tartalmaznia kell a kizárás alapjául szolgáló tényeket és bizonyítékokat. A kizáró határozatot a taggal közölni kell. 6./ A kizárásról a Felügyelő Bizottság dönt, amelynek döntése ellen a jogorvoslat nincs. 7./ A kizárt tag befizetett tagdíjának visszatérítésére nem tarthat igényt. VI. fejezet A szövetség testületi szerve és bizottságai 1./ A küldöttgyűlés. A szövetség testületi, döntéshozó szerve a küldöttgyűlés, melynek ülései nyilvánosak, amely nyilvánosság jogszabályban meghatározott esetekben korlátozható.

7 7 a./ A küldöttgyűlés összehívásának rendje: A küldöttgyűlést szükség szerint, de évente legalább egyszer össze kell hívni! A meghívónak tartalmaznia kell: (1) A döntéshozó szerv ülését a vezető tisztségviselő meghívó küldésével vagy közzétételével hívja össze. (2) A meghívónak tartalmaznia kell a) a jogi személy nevét és székhelyét; b) az ülés idejének és helyszínének megjelölését; c) az ülés napirendjét.. A döntéshozó szerv ülésén a szabályszerűen közölt napirenden szereplő kérdésben hozható határozat, kivéve, ha valamennyi részvételre jogosult jelen van és a napirenden nem szereplő kérdés megtárgyalásához egyhangúlag hozzájárul. Rendkívüli küldöttgyűlést köteles összehívni az elnök, ha azt a Felügyelő Bizottság vagy a tagság egyharmada írásban kéri az ok és cél megjelölésével. Az elnökség köteles a küldöttgyűlést összehívni a szükséges intézkedések megtétele céljából, ha - a szövetség vagyona az esedékes tartozásokat nem fedezi; - a szövetség előreláthatólag nem lesz képes a tartozásokat esedékességkor teljesíteni; - a szövetség céljainak elérése veszélybe került. Az előbbi okok valamelyike okán összehívott közgyűlésen a tagok kötelesek az összehívásra okot adó körülmény megszüntetése érdekében intézkedést tenni, vagy a szövetség megszüntetéséről dönteni. A küldöttgyűlés meghívóját a tanácskozást megelőzően 15 nappal kell megküldeni a tagoknak, továbbá a szövetség székhelyén valamint a szövetség honlapján mindeni számára hozzáférhetően nyilvánossá kell tenni. A rendes tagok 10%-a a küldöttgyűlés megtartása előtt új napirendi pont felvételét kérheti az elnökségtől, oly módon, hogy a kérelemnek 3 nappal a küldöttgyűlés megtartása előtt igazolhatóan meg kell érkeznie az elnökséghez. Ebben az esetben az elnökség az utolsó napirendi pontot követően további napirendi pontként köteles az előterjesztést kitűzni. A küldöttgyűlésen előterjesztett új napirend csak akkor kerülhet megtárgyalásra, ha a jelenlévők 100%-a hozzájárul annak napirendre tűzéséhez.

8 8 b./ A küldöttgyűlés határozatképessége: A küldöttgyűlés határozatképes, ha azon az összes szavazati joggal rendelkező rendes tag több mint fele jelen van. A határozatképtelenség miatt elhalasztott küldöttgyűlést a sikertelen küldöttgyűlést követő 15. nap elteltével ugyanazzal a napirenddel kell összehívni s ekkor a küldöttgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes. c./ A küldöttgyűlés kizárólagos jogkörébe tartozik: - az alapszabály módosítása; - az egyesület megszűnésének, egyesülésének és szétválásának elhatározása; - a vezető tisztségviselő megválasztása, visszahívása és díjazásának megállapítása; - az éves költségvetés elfogadása; - az éves beszámoló - ezen belül az ügyvezető szervnek az egyesület vagyoni helyzetéről szóló jelentésének - elfogadása; - a vezető tisztségviselő feletti munkáltatói jogok gyakorlása, ha a vezető tisztségviselő az egyesülettel munkaviszonyban áll; - az olyan szerződés megkötésének jóváhagyása, amelyet az egyesület saját tagjával, vezető tisztségviselőjével, a felügyelőbizottság tagjával vagy ezek hozzátartozójával köt; - a jelenlegi és korábbi egyesületi tagok, a vezető tisztségviselők és a felügyelőbizottsági tagok vagy más egyesületi szervek tagjai elleni kártérítési igények érvényesítéséről való döntés; - a felügyelőbizottság tagjainak megválasztása, visszahívásuk és díjazásuk megállapítása; - a választott könyvvizsgáló megválasztása, visszahívása és díjazásának megállapítása; és - a végelszámoló kijelölése. d./ A küldöttgyűlés határozathozatala: A küldöttgyűlés ülésén szavazással hozzák meg határozataikat. A határozat meghozatalakor nem szavazhat az, - akit a határozat kötelezettség vagy felelősség alól mentesít vagy a jogi személy terhére másfajta előnyben részesít; - akivel a határozat szerint szerződést kell kötni; - aki ellen a határozat alapján pert kell indítani; - akinek olyan hozzátartozója érdekelt a döntésben, aki a jogi személynek nem tagja vagy alapítója; - aki a döntésben érdekelt más szervezettel többségi befolyáson alapuló kapcsolatban áll; vagy - aki egyébként személyesen érdekelt a döntésben. A tagok határozatukat a határozatképesség megállapításánál figyelembe vett szavazatok többségével hozzák meg. A küldöttgyűlés határozatait nyílt szavazással egyszerű szótöbbséggel hozza meg. Szavazategyenlőség esetén a javaslatot elvetettnek kell tekinteni.

9 9 Háromnegyedes többség szükséges mindazon kérdésekben, amelyek a küldöttgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartoznak. A szövetség alapszabályának módosításához a jelen lévő tagok háromnegyedes szótöbbséggel hozott határozata szükséges. A szövetség céljának módosításához és az egyesület megszűnéséről szóló közgyűlési döntéshez a szavazati joggal rendelkező tagok háromnegyedes szótöbbséggel hozott határozata szükséges. A tisztségviselők választása titkos szavazással történik. A küldöttgyűlés a tagszervezetek küldöttjeiből áll oly módon, hogy abban minden rendes tagnak egy szavazata van. A küldöttgyűlésen javaslattételi, észrevételezési és véleménynyilvánítási joggal részt vehetnek a tiszteletbeli és a pártoló tagok, szavazati joguk azonban nincs. A küldöttgyűlés esetenként elrendelheti a titkosan történő szavazást. e./ A küldöttgyűlés jegyzőkönyve: A küldöttgyűlés üléséről jegyzőkönyvet kell készíteni, melyet az elnök, és kettő a döntés meghozatalában részt vevő rendes tag képviselője aláírásával hitelesít. A jegyzőkönyvet 15 napon át a hirdetőtáblán ki kell függeszteni illetve szövetség honlapján elérhetővé kell tenni. A küldöttgyűlés működésének részletes szabályait a Szervezeti és Működési Szabályzat tartalmazza. 2./ A Bizottságok: a./ Felügyelőbizottság(állandó bizottság): - A Felügyelő Bizottság feladata a szövetség jogi, gazdasági működésének folyamatos ellenőrzése. A Felügyelő Bizottság elnökét és három tagját a Küldöttgyűlés választja egyszerű többségű titkos szavazással. A választás öt évre szól. A felügyelőbizottsági tagság megszűnik: - írásban bejelentett lemondással, - határozott idő lejártával, - a tagok legalább 10 százaléka által kezdeményezett, a Küldöttgyűlés kétharmados többségével eldöntött visszahívással. A Felügyelő Bizottság az Alapszabály keretei között maga állapítja meg működési rendjét.

10 10 A Felügyelő Bizottság: - ellenőrzi az Alapszabályban foglaltak megtartását és a szövetség jogszerű működését; - állást foglal a szövetség tagjainak, illetve testületeinek az Alapszabályban foglaltakat sértő magatartásával kapcsolatos megkeresések ügyében; - lefolytatja a fegyelmi eljárást a szövetség tagjaival, illetve alkalmazottjaival szemben és határozatot hoz; - véleményezi a szövetség kötelezettségvállalásait és szerződéskötéseit; - ellenőrzi a szövetség gazdálkodását, valamint a hatályos pénzügyi jogszabályok betartását; - tagjai tanácskozási joggal részt vehetnek az Elnökség ülésein; - köteles a tudomására jutott szabálytalanságokat, jogsértéseket, illetőleg a vezető tisztségviselők felelősségét megalapozó tény felmerülését, vagy az szövetség érdekeit egyébként súlyosan sértő eseményt vagy mulasztást a Küldöttgyűlés tudomására hozni, szükség esetén annak összehívását kezdeményezni. Amennyiben a küldöttgyűlés az összehívást 30 napon belül nem tudja megvalósítani, arra a Felügyelő Bizottság is jogosult lesz; A Felügyelő Bizottság elnöke, vagy annak akadályoztatása esetén a bizottság egy tagja az Elnökség ülésein azon napirendi pontok tárgyalásánál, amelyek a Felügyelő Bizottság hatáskörét érintik, tanácskozási joggal köteles részt venni. A Felügyelő Bizottság a munkája során feltárt szabálytalanságokról írásban tájékoztatja az Elnökséget. Az Elnökség számára adott írásbeli tájékoztatóban foglalt szabálytalanságok kijavításáért az Elnök a felelős. A szabálytalanságok kijavításáról az Elnök a Felügyelő Bizottság elnökét 30 napon belül tájékoztatja. A Felügyelő Bizottság javaslatot tehet a további szabálytalanságok elkerülése érdekében szükséges intézkedések megtételére, illetve kezdeményezheti a felelősség megállapítását. A Felügyelő Bizottság tagjai a feladatok ellátása során tudomásukra jutott, a szövetség pénzügyeivel, gazdálkodásával, vagyonkezelésével kapcsolatos adatokat, információkat kötelesek bizalmasan kezelni, azokat csak az Elnökség tagjainak adhatják ki. A Felügyeglő Bizottság határozatképes, ha minden tagja jelen van. Határozatait egyszerű szótöbbséggel hozza. b./ Becsületbíróság (állandó bizottság) Az Becsületbíróság mindenkori elnöke a Becsületbíró. A szövetség tagjai sorából további három becsületbírósági tagot választ három éves időtartamra. A három megválasztott tag közül két rendes tagot és egy póttagot. Az Becsületbíróság ülését a Becsületbíró hívja össze. A Becsületbíróság működésének részletes szabályait a Szervezeti és Működési Szabályzat tartalmazza.

11 11 A szövetség küldöttgyűlése bármilyen témakörben ad hoc bizottságot választhat meg egy adott feladat végrehajtására. A bizottságoknak háromtagúnak kell lennie. A küldöttgyűlés elnököt és két tagot választ meg erre a feladatra. Az ad hoc bizottságok működésének részletes szabályait a Szervezeti és Működési Szabályzat tartalmazza. VII. fejezet A tisztségviselők és üléseik 1./ A szövetség tisztségviselőit a rendes tagok természetes személy tagjai közül négy éves időtartamra a küldöttgyűlés választja meg titkos szavazással az alábbi összeférhetetlenségi okok figyelembevételével: 2./ A tisztségviselők összeférhetetlensége esetén a Ptk. 3:22 -ában foglaltak irányadóak. 3./ A döntéshozó szerv, valamint az ügyvezető szerv határozathozatalában nem vehet részt az a személy, aki vagy akinek közeli hozzátartozója a határozat alapján - kötelezettség vagy felelősség alól mentesül, vagy - bármilyen más előnyben részesül, illetve a megkötendő jogügyletben egyébként érdekelt. - 4./ Nem minősül előnynek a közhasznú szervezet cél szerinti juttatásai keretében a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető nem pénzbeli szolgáltatás, illetve az egyesület által tagjának, a tagsági jogviszony alapján nyújtott, létesítő okiratnak megfelelő cél szerinti juttatás. 5./ Nem lehet a felügyelő szerv elnöke vagy tagja, illetve könyvvizsgálója az a személy, b aki - a) a döntéshozó szerv, illetve az ügyvezető szerv elnöke vagy tagja (ide nem értve az egyesület döntéshozó szervének azon tagjait, akik tisztséget nem töltenek be), - b) a közhasznú szervezettel e megbízatásán kívüli más tevékenység kifejtésére irányuló munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll, ha jogszabály másképp nem rendelkezik, - c) a közhasznú szervezet cél szerinti juttatásából részesül - kivéve a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető nem pénzbeli szolgáltatásokat, és az egyesület által tagjának a tagsági jogviszony alapján a létesítő okiratban foglaltaknak megfelelően nyújtott cél szerinti juttatást -, illetve - d) az a)-c) pontban meghatározott személyek közeli hozzátartozója. 6./ A közhasznú szervezet megszűnését követő három évig nem lehet más közhasznú szervezet vezető tisztségviselője az a személy, aki korábban olyan közhasznú szervezet vezető tisztségviselője volt - annak megszűnését megelőző két évben legalább egy évig -,

12 12 - a) amely jogutód nélkül szűnt meg úgy, hogy az állami adó- és vámhatóságnál nyilvántartott adó- és vámtartozását nem egyenlítette ki, - b) amellyel szemben az állami adó- és vámhatóság jelentős összegű adóhiányt tárt fel, - c) amellyel szemben az állami adó- és vámhatóság üzletlezárás intézkedést alkalmazott, vagy üzletlezárást helyettesítő bírságot szabott ki, - d) amelynek adószámát az állami adó- és vámhatóság az adózás rendjéről szóló törvény szerint felfüggesztette vagy törölte. 7./ A vezető tisztségviselő, illetve az ennek jelölt személy köteles valamennyi érintett közhasznú szervezetet előzetesen tájékoztatni arról, hogy ilyen tisztséget egyidejűleg más közhasznú szervezetnél is betölt. 8./ A tisztségviselők visszahívhatók és újraválaszthatók. A választás (újraválasztás) visszahívás rendjét a Szervezeti és Működési Szabályzat szabályozza. 9./ Az elnök és 2 elnökségi tag (alelnökök) alkotják a szövetség elnökségét. Üléseit a feladatok végrehajtásának megfelelő rendben tartja, de legalább évi 4 alkalommal. 10./ A szövetség tiszteletbeli elnöke: - azon személy választható meg, aki egy évtizednél hosszabb időtartamig a szövetség vezető tisztségviselője volt, és meghatározó szerepet töltött be a szövetség működésében és történetében. - Határozatlan időtartamra (visszavonásig, vagy lemondásig) választható meg a tisztségre. - Érdemi képviseleti, határozathozatali, döntési joggal nem bír - tanácsadási észrevételezési joga van, mind az elnökségi mind a küldöttgyűlésen. 11./ A szövetség elnöke: - képviseli a szövetséget külső harmadik személyek előtt, - vezeti és szervezi az Elnökség munkáját, - irányítja, ellenőrzi a szövetség tevékenységét, gazdálkodását, - utalványozási jogot gyakorol, - munkáltatói jogokat gyakorol, - összehívja a küldöttgyűlés üléseit, - elkészíti a közhasznú melléklet tervezetét és előterjeszti a küldöttgyűlésnek. 12./ A szövetség elnökségi tagjai (alelnökök): - a szövetség adminisztrációs tevékenységének irányítása, tagnyilvántartás, tagdíj, könyvelés felügyelete, éves költségvetési terv elkészítése, - a tagegyesületi kapcsolattartás biztosítása, a testületi ülések jegyzőkönyvvezetésének biztosítása, a szövetség elnökének helyettesítése, - az elnök akadályoztatása esetén bármely két alelnök együttesen képviseli a szövetséget, - kapcsolatot tartanak a szövetségi tagokkal, - felügyelik és irányítják az éves rendezvényeket, - összeállítják az éves rendezvény naptárat,

13 13 - segítséget nyújtanak a tagegyesületeknek rendezvények megszervezésében, előadók, szakértők biztosításával, - figyelemmel kísérik a vonatkozó pályázatokat és erről tájékoztatják a tagozatokban résztvevő tagegyesületeket, - szakmai irányítást és tanácsadást biztosítanak a tagegyesületek részére az adott történelmi korral kapcsolatosan, - Az adott történelmi korszakoknak megfelelő irányítási rendszert alakítanak ki, a működés megkönnyítése és az operatív működtetés érdekében, - ellátják a szövetség nemzetközi képviseletét alkalmanként és egyenként szükség szerint, az elnök felkérésére. 13./ A szövetség elnöksége a magyar történelem jelentős időszakait figyelembe véve, az alábbi 6 nagy történelmi korszak munkáját irányítja: 1. Honfoglalás és államalapítás kora(1301-ig) 2. Lovagkor (1526-ig) 3. Török és kuruc kor(1711-ig) 4. Mária Terézia kora és Napóleon kor (1815-ig) 5. Az kora (1860-ig) 6. A monarchia és a világháborúk kora (1944. október 15-ig) VIII. fejezet Záró rendelkezések 1./ A szövetség megszűnése esetén a Ptk. 3:48. (1) bekezdésében, a 3:83-3:85. -aiban valamint a Ectv. 10/A. -ában foglaltak irányadók. 2./ Mindazokban a kérdésekben, amelyekről a jelen Alapszabály nem rendelkezik, az egyesülési törvény, a Polgári Törvénykönyv, valamint egyéb kapcsolódó jogszabályok az irányadók. 3./ A szövetséget a törvényszék veszi nyilvántartásba. 4./ Ezt az Alapszabályt a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség november 15-én megtartott küldöttgyűlésén elfogadta, illetve tartalmát a Veszprémi Törvényszék Pk /1992/36 sorszámú végzésére figyelemmel módosította. Budapest, november 15. Székely Tibor elnök

II. fejezet. A szövetség célja, közhasznú tevékenysége

II. fejezet. A szövetség célja, közhasznú tevékenysége 1 2 II. fejezet A szövetség célja, közhasznú tevékenysége - Összefogja azokat az egyesületeket, alapítványokat, szervezeteket, melyek a magyar katonai, lovas és huszárhagyományok újjáélesztésén és életben

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

Magyar Huszár és Katonai és Hagyományőrző Szövetség a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Magyar Huszár és Katonai és Hagyományőrző Szövetség a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Magyar Huszár és Katonai és Hagyományőrző Szövetség a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA I. fejezet Általános rendelkezések 1./ A szövetség neve: Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva.

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva. Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.10.30., szerda 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm az

Részletesebben

Magyar Huszár és Katonai és Hagyományőrző Szövetség a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt. hatályos 2010. március 27-től ALAPSZABÁLYA

Magyar Huszár és Katonai és Hagyományőrző Szövetség a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt. hatályos 2010. március 27-től ALAPSZABÁLYA Magyar Huszár és Katonai és Hagyományőrző Szövetség a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt hatályos 2010. március 27-től ALAPSZABÁLYA (A módosítások mindkét oldalról szegéllyel kerülnek megjelölésre.)

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében A Közhasznú Alapítvány alapítója a Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet általános jogutódjaként az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium a közhasznú jogállás megszerzése érdekében

Részletesebben

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1 VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.1. A szervezet neve VADVIRÁG EGYESÜLET 1.2. Székhelye: 7621 Pécs, Szent István tér 17 Civil Közösségek Háza 1.3. Működési területe: Magyarország, különös tekintettel

Részletesebben

MABE Magyar Belsőépítész Egyesület

MABE Magyar Belsőépítész Egyesület MABE Magyar Belsőépítész Egyesület 2004. március 23-án kelt Alapszabályának az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011.évi CLXXV.

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1 1997. évi CLVI. törvény a közhasznú szervezetekről1 Az Országgyűlés a nem kormányzati és nem haszonelvű szervezetek hazai hagyományainak megőrzése, társadalmi szerepük növelése, közhasznú működésük és

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

EGYESÜLET VII. CÍM AZ EGYESÜLET FOGALMA, LÉTESÍTÉSE, TAGSÁGA

EGYESÜLET VII. CÍM AZ EGYESÜLET FOGALMA, LÉTESÍTÉSE, TAGSÁGA EGYESÜLET VII. CÍM AZ EGYESÜLET FOGALMA, LÉTESÍTÉSE, TAGSÁGA 3:63. [Az egyesület fogalma] (1) Az egyesület a tagok közös, tartós, alapszabályban meghatározott céljának folyamatos megvalósítására létesített,

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (3. sz. módosítással egységes szerkezetben, a 3. sz. módosítás dőlt betűvel szedve Hatályos: 2014. április 1-től)

ALAPÍTÓ OKIRAT (3. sz. módosítással egységes szerkezetben, a 3. sz. módosítás dőlt betűvel szedve Hatályos: 2014. április 1-től) ALAPÍTÓ OKIRAT (3. sz. módosítással egységes szerkezetben, a 3. sz. módosítás dőlt betűvel szedve Hatályos: 2014. április 1-től) Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete (cím: Kerekegyháza, Fő

Részletesebben

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: a 2005. április 8-i közgyűlés Egységes szerkezetbe foglalt alapszabály I. Általános rendelkezések: A Szövetség neve: Motoros Könnyűrepülő Szövetség

Részletesebben

Alapszabály. (Módosítva: június 22.)

Alapszabály. (Módosítva: június 22.) Alapszabály (Módosítva: 2007. június 22.) 1. Az egyesület neve: Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület 2. Az egyesület székhelye: Hajdúnánás, Kazinczy u. 19. sz. 3. Az egyesület címe: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság

Részletesebben

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Időpont: 2016. április 20. 20:15 Helyszín: Budapest Mellékletek: Jelenléti ív Alapszabály Az elnök a határozatképesség vizsgálata

Részletesebben

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve: 1.2. Az egyesület székhelye: 1.3. Az egyesület jogi személy, amely a nyilvántartásba vétellel jön

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya A Duna Charta Egyesület Módosított és egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya A Duna Charta Egyesület (bírósági lajstromszáma: Pk.60830/2002) 2009. évi rendes Közgyűlésén 2009. január 21-én és a közhasznú

Részletesebben

TATAI MECÉNÁS KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA. módosításokkal egységes szerkezetben

TATAI MECÉNÁS KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA. módosításokkal egységes szerkezetben TATAI MECÉNÁS KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA módosításokkal egységes szerkezetben Alulírott alapító, az 1993. április 21-én kelt, Pk.60.159/1993/12. számú végzéssel 414. sorszám alatt bejegyzett, kiemelkedően

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77.

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77. Alapszabály A Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesület tagjai a mai napon a Polgári Törvénykönyv 1 és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

Az egyesület alapszabályának adattartalma

Az egyesület alapszabályának adattartalma 41. melléklet a 11/2012. (II. 29.) KIM rendelethez Az egyesület alapszabályának adattartalma 1. Kötelezı rendelkezések az általános rendelkezések körében: 1.1. az egyesület neve 1.2. az egyesület székhelye

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT Alapító ( - Fővárosi Bíróságon 60468/96 nyilvántartási szám alatt bejegyzett) Budafoki Nyolcévfolyamos Oktatásért Alapítvány (Alapítvány) Alapító Okiratát -

Részletesebben

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001.

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület 1.2. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kazinczy

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.)

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) ALAPSZABÁLY (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) Az Egyesület neve: Az Egyesület székhelye: Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 2890 Tata, Váralja

Részletesebben

A Dorogi Szénmedence Sportjáért Közalapítvány alapító okiratának 13. számú módosítása

A Dorogi Szénmedence Sportjáért Közalapítvány alapító okiratának 13. számú módosítása A Dorogi Szénmedence Sportjáért Közalapítvány alapító okiratának 13. számú módosítása 1. Dorog Város Önkormányzatának Képviselő-testülete alapító (továbbiakban: Alapító ), a Dorogi Szénmedence Sportjáért

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Oktatástechnikai eszközök fejlesztéséhez való pénzbeli hozzájárulás.

ALAPÍTÓ OKIRAT. Oktatástechnikai eszközök fejlesztéséhez való pénzbeli hozzájárulás. A Közhasznú Alapítvány alapítója a Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet általános jogutódjaként az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium a közhasznú jogállás megszerzése érdekében

Részletesebben

Magyar Jogász Egylet Egyesületek

Magyar Jogász Egylet Egyesületek Magyar Jogász Egylet 2016.02.25. Egyesületek Alapszabály kötelező tartalmi elemei: Ptk. 3:5. A jogi személy létesítő okiratában a jogi személy létesítésére irányuló akarat kifejezésén túl meg kell határozni

Részletesebben

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A 1. Az Egyesület neve: Egyesek Ifjúsági Egyesület 2. Székhelye: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 4-6. I. 14. 3. Alapításának ideje: 2000.április.1. 4.

Részletesebben

Alapító okirat 2017.

Alapító okirat 2017. Szociális Otthoni Idősekért Alapítvány 2145 Kerepes, Gyulai Pál utca 20. Alapító okirat (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt) 2017. A Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthona [elnevezése

Részletesebben

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA 2 I. Általános rendelkezések (1) A Klub, Klub neve: Fűzfői Ipartelep Klub (a továbbiakban: Klub). (2) A Klub székhelye: Balatonfűzfő, Munkás tér 2. (3) A Klub önkormányzati

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében ALAPSZABÁLY Az egyesület neve: Állatvédő Egyesület Székhelye: a mindenkori elnök címe I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében a.) A közhasznú szervezetekről

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT. 2012. október 11.

Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT. 2012. október 11. Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT 2012. október 11. 1 Alulírott alapító a Ptk. 74/A-G -ai alapján a következők szerint rögzíti egységes szerkezetben 2012. október 11. a Sárospataki Theologiai

Részletesebben

VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE

VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE 2009. I. Általános rendelkezések A kuratórium az alapítvány vagyonának kezelője, általános ügydöntő, ügyvivő szerve. Kezeli az

Részletesebben

A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya

A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1.) Az egyesület neve: Csepeli Kertbarát Kör Egyesület (továbbiakban egyesület) 2.) Rövidített neve: CSKK 3.) Az egyesület székhelye:

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere:

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere: Nytsz.: 1/2014 1 EGED FUTÓ KLUB ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalása Az Eged Futó Klub a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből.

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015.(II. 12.) határozata

Részletesebben

1.2. az egyesület székhelye: 3200 Gyöngyös, Nap utca 2. A ép.1 a.

1.2. az egyesület székhelye: 3200 Gyöngyös, Nap utca 2. A ép.1 a. 1.oldal Apró Lépések Egyesület ALAPSZABÁLYA Módosításokkal Egységes Szerkezetbe Foglaltan Alulírott tagok a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) és az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Nyt. szám: /2012 1. számú példány NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) A Nyugállományú Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesülete

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja ALAPSZABÁLY melyet a tagok az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján 1994. szeptember 30. napján elfogadtak, majd többször módosítottak, legutoljára 2013. február 16. napján,

Részletesebben

Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról

Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról Főbb jogszabályok Alaptörvény Ptk. Az egyesülési jogról a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

Jegyzőkönyv, A közgyűlés egyhangú határozattal levezető elnöknek Lovász Lászlót választja meg.

Jegyzőkönyv, A közgyűlés egyhangú határozattal levezető elnöknek Lovász Lászlót választja meg. Jegyzőkönyv, amely a Budai Polgárok Társasága 2010. március 30. napján 17 órakor tartott közgyűléséről készült. Jelen vannak a mellékelt jelenléti ív szerint 13 fő: A közgyűlés egyhangú határozattal levezető

Részletesebben

- 1 - A L A P Í T Ó O K I R A T (módosításokkal egységes szerkezetben)

- 1 - A L A P Í T Ó O K I R A T (módosításokkal egységes szerkezetben) - 1 - A L A P Í T Ó O K I R A T (módosításokkal egységes szerkezetben) Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (5700 Gyula, Petőfi tér 3.) KÖZALAPÍTVÁNYT-t hoz létre. Az alapítvány neve: Egészséges

Részletesebben

2017. november 14. POLGÁRI JOG I. JOGI SZEMÉLYEK

2017. november 14. POLGÁRI JOG I. JOGI SZEMÉLYEK 2017. november 14. POLGÁRI JOG I. JOGI SZEMÉLYEK JOGI SZEMÉLY FOGALMA Kindulópont: a jogalanyok, személyek csoportosítása Relatív jogképességű jogalanyok Jogi személyiség állami elismerésen alapul Jogi

Részletesebben

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ A 2018. MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE EBT. VEZETŐSÉGE 2018. ÁPRILIS 24. 1 1/1 A közgyűlés hatáskörébe tartozik:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv ALAPÍTÓ OKIRAT Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv 74/A-74/F. -ai, valamint a közhasznú szervezetekről szóló 1997. Évi CLVI. Tv. alapján tartós közérdekű

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 2015. március 24. A MOL Magyar Olaj- és

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya

A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabályát célkitűzéseinek megfelelően, az egyesület működésének biztosítása, a tagok jogai és kötelezettségei

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA melyet a Gyömrő 2000 Kör tagjai a 2010. május 14. napján megtartott közgyűlésen az alábbiak szerint fogadtak el. 1. AZ EGYESÜLET ELNEVEZÉSE: Gyömrő 2000

Részletesebben

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Rövid neve: Értem Egyesület 1.2. Az

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12.

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. ÜGYREND Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. Tartalomjegyzék 1. A Felügyelő Bizottság működése...3 1.1.

Részletesebben

1 Alapszabály sablon Egyesület

1 Alapszabály sablon Egyesület 1 Alapszabály sablon A... EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Elhatározva a... létrehozását, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a

Részletesebben

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetségének ALAPSZABÁLYA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve és székhelye: Az egyesület neve:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan.

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. Kovács Gábor Személyi szám: 1 591020 1141 Lakcím: 2854 Dad, Badacsonyi utca 14. Fülöp Pál Személyi szám: 1 610920

Részletesebben

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA A BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA 1 BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.) A Club neve:.. Baranyai Camping Club ( a továbbiakban :.-Club ) 2.) A Club székhelye : Pécs,- 7621.Pécs,-Búza

Részletesebben

A GARAY JÁNOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁKJAINAK SZÖVETSÉGE. ALAPSZABÁLYA (tervezet)

A GARAY JÁNOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁKJAINAK SZÖVETSÉGE. ALAPSZABÁLYA (tervezet) A GARAY JÁNOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁKJAINAK SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA (tervezet) Az egyesület 2016. május napján megtartott közgyűlése módosította az alapszabályt. A módosítással egységes szerkezetű alapszabály

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

mint Alapító, létrehozta a Nyomdász Támasz Alapítványt, melyet a Fővárosi Bíróság 1189. szám alatt vett nyilvántartásba.

mint Alapító, létrehozta a Nyomdász Támasz Alapítványt, melyet a Fővárosi Bíróság 1189. szám alatt vett nyilvántartásba. A L A P Í T Ó O K I R A T /a 2010. április 10.illetve május 27. napján elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/ A Nyomdaipari Dolgozók Szakszervezete /NYDSZ/ /1068 Budapest, Benczúr utca 37./,

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege.

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. A K Á V A Kulturális Műhely Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyeseület neve: KÁVA Kulturális Műhely 2. Az egyesület székhelye: 1022

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1 ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1. Általános rendelkezések 1.1 1 Az egyesület neve: Bolgár Kulturális Fórum. 1.2 Az egyesület székhelye: 1112 Budapest, Cirmos u. 1-3., B lépcsőház, VIII. em. 47.

Részletesebben

3. Az Alapítvány tevékenysége és célja: szociális tevékenység, családsegítés

3. Az Alapítvány tevékenysége és célja: szociális tevékenység, családsegítés Alapító Okirat 1. címe: Az alapító neve, címe dr. Herczeg Sándorné dr. Xantus László 2. Az alapítvány neve: Békésy Alapítvány 3. Az Alapítvány tevékenysége és célja: szociális tevékenység, családsegítés

Részletesebben

SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE. Alapszabály

SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE. Alapszabály SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE Alapszabály A Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a

Részletesebben

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása Az Egyesület a Budapesti Fővárosi Bíróságnál történt (Nyilvántartási szám 4627, 16.Pk.68949/1992, 1992.07.09.) nyilvántartásba vétellel jött létre.

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye:

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye: Alapító okirat 1. Az egyesület neve, székhelye: 1.1. Az egyesület neve: Villanypára Egyesület Az egyesület rövidített neve: VAPER 1.2. Székhelye: 6766 Dóc, Petőfi u. 9. 1.3. Az egyesület emblémája: 1.4

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

Alapszabály. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege)

Alapszabály. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) Alapszabály (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) (A módosítások dőlt betűvel szedve.) I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: Edelényi Hegyek Közössége 1 2./ Az Egyesület

Részletesebben

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA ALAPSZABÁLY I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI 1. Megnevezése: Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület Székhelye: 8200 Veszprém, Füredi utca 12. 2. Működési területe: működése kiterjed az ország egész területére.

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

ZALAHALÁPÉRT KÖZALAPÍTVÁNY

ZALAHALÁPÉRT KÖZALAPÍTVÁNY ZALAHALÁPÉRT KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSA Az alapító Zalahaláp Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013.évi V. törvény és az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete

Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete Alapszabály Az Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV

Részletesebben

12/2014. (II. 28.) KIM rendelet

12/2014. (II. 28.) KIM rendelet összefüggő módosításáról és egyéb igazságügyi tárgyú rendeletek módosításáról A civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról szóló 2011. évi CLXXXI. törvény

Részletesebben

A Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS RÉSZ

A Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS RÉSZ A Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RÉSZ Az Egyesület neve: Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete Az Egyesület székhelye:

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E HATÁLYOS 2010. SZEPTEMBER 14. NAPJÁTÓL AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2015.07.28., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2015. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPÍTÓ OKIRAT I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az alapító abból a célból, hogy az enyhe értelmi fogyatékos gyermekek neveléséhezoktatásához a városban megfelelő körülményeket biztosítson, létrehozza közalapítványt.

Részletesebben

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR Alapszabály - tervezet I. Általános rendelkezések A szakkör neve: SZIGETMONOSTORI ÍJÁSZ KÖR A szakkör rövidített neve: SZÍK A szakkör székhelye: Szigetmonostor Faluház 2015 Szigetmonostor,

Részletesebben

Szervezeti és működési szabályzat

Szervezeti és működési szabályzat Szervezeti és működési szabályzat I. Általános rész 1. Az Egyesület főbb adatai: 1.1 neve: Újszászi 4H Egyesület 1.2 székhelye: 5052. Újszász, Bajcsy-Zs. u. 16. 1.3 ellenőrzés: Az Egyesület felett a törvényességi

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Alapító által alapított, a 2013. évi V. tv. (Ptk.), valamint az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011.

Részletesebben

Szervezeti és működési kérdések - civil szervezetek, közhasznúság és változásbejegyzés -

Szervezeti és működési kérdések - civil szervezetek, közhasznúság és változásbejegyzés - Szervezeti és működési kérdések - civil szervezetek, közhasznúság és változásbejegyzés - NOSZA Egyesület 2014. február 28. Új jogszabályi környezet 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 24- i ülésére Tárgy: A Zirci Erzsébet Kórház Alapítvány alapító okiratának módosítása Előterjesztés tartalma: határozati

Részletesebben

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Társaság tagjai lehetnek: rendes tagok, tiszteletbeli tagok, pártoló tagok, ifjúsági tagok. 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG 2. SZAKASZ A

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Az egyesület adatai. Az egyesület idegen nyelvű elnevezése: Az egyesület székhelye: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 35.

ALAPSZABÁLY. Az egyesület adatai. Az egyesület idegen nyelvű elnevezése: Az egyesület székhelye: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 35. ALAPSZABÁLY Elhatározva az Egyesület a Környezet-Egészségügyért egyesület létrehozását, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben