A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlésének határozatai

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlésének határozatai"

Átírás

1 A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlésének határozatai 2006 Az MNOÖ Közgyűlésének 2006/01 (02.25.) számú határozata: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata évi költségvetéséről: 1. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése (a továbbiakban: Önkormányzat) évi költségvetése a.) kiadási főösszegét Ft, azaz egymilliárdegyszázhárommilliókilencszázhatvanhatezer forintban, b) bevételi főösszegét Ft, azaz egymilliárdegyszázhárommilliókilencszázhatvanhatezer forintban állapítja meg. 2. A Közgyűlés az 1. a) pontban meghatározott kiadási főösszegből az általános tartalék összegét Ft, azaz négymillióhetvenháromezer forintban határozza meg. 3. A nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló évi LXVII. törvény 39/G (4) bekezdésében meghatározott kötelezettségének az önkormányzat a jelen határozat 1. számú mellékletének Magyar Közlönyben történő közzétételével tesz eleget, azzal a megjegyzéssel, hogy a részletes költségvetés, mely jelen határozat 2. számú melléklete, az önkormányzat honlapján található. 4. Az önkormányzat által fenntartott intézmények részletes költségvetését jelen határozat 3. számú melléklete tartalmazza. 5. A Közgyűlés felhatalmazza az elnököt, hogy a évi költségvetés I.1. pontjában a Magyarországi Német Kórusok, Zenekarok és Tánccsoportok Országos Tanácsa ügyvezető bérének támogatására biztosított ,- Ft felhasználására vonatkozó szerződést megkösse. 6. A Közgyűlés felhatalmazza az elnököt, hogy a évi költségvetés I.1. pontjában az ELTE Magyarországi Németek Kutatási és Tanárképzési Központja támogatására biztosított ,- Ft összeg felhasználására vonatkozó szerződést megkösse. 7. A Közgyűlés felhatalmazza az Oktatási Bizottságot, hogy a évi költségvetés I pontjában szakértői díjak, taneszköz fejlesztés valamint támogatásokra biztosított mindösszesen ,- Ft-ot saját hatáskörében használja fel, a költségnemben biztosított összeg felhasználására a szükséges megállapodásokat, szerződéseket megkösse. A bizottság az összeg felhasználásáról a Közgyűlésnek köteles rendszeresen beszámolni. 8. A Közgyűlés felhatalmazza a Kulturális Bizottságot, hogy a évi költségvetés I.3.2. pontjában szakértői díjak, támogatások költségnemben biztosított ,- Ft-ot saját hatáskörében használja fel, a költségnemben biztosított összeg felhasználására vonatkozó szerződéseket, illetve megállapodásokat saját hatáskörében eljárva kösse meg. A bizottság az összeg felhasználásáról a Közgyűlésnek köteles rendszeresen beszámolni. 9. A Közgyűlés megbízza az elnököt, hogy a Koch Valéria Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, valamint a Koch Valéria Kollégium kiadási előirányzatainak normatívával nem fedezett hányadára pályázatot nyújtson be az Oktatási Minisztériumhoz, illetve a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatalhoz. 10. A Közgyűlés az önkormányzat intézményeinek vezetőit felhívja a szigorú, takarékos gazdálkodásra.

2 11. A Közgyűlés utasítja az önkormányzat által fenntartott közoktatási intézmények vezetőit, hogy a MNOÖ által felkért szakértőivel együttműködve április 1-ig dogozzanak ki javaslatot az intézmények költségeinek csökkentésére. Jelen határozat február 25. napján lép hatályba, de rendelkezéseit január 1. napjától kell alkalmazni. Az MNOÖ Közgyűlésének 2006/02 (02.25.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése az elnök részére évben végzett munkája alapján egy havi bérének megfelelő jutalomban részesíti, melynek kifizetése a tartalékkeret terhére történik. Felelős: hivatalvezető Az MNOÖ Közgyűlésének 2006/03 (02.25.) számú határozata: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése az Önkormányzat elnöke illetményét január 1. napjától a köztisztviselői illetményalap tízszeresében határozza meg. Ezen összegen felül az elnököt munkáltatói döntésen alapuló juttatásban részesítse. Az így megállapított összeg évben havonta együttesen nem haladhatja meg az ,- Ft-ot. Jelen határozatban foglalt számítási módot a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló évi LXXVII. törvény módosításáról szóló évi CXIV. törvény hatálybalépésének napjától alkalmazza az elnök évre megállapított jutatásainak figyelembevételével. A Közgyűlés felkéri a hivatalvezetőt, hogy a kifizetéshez szükséges intézkedéseket tegye meg. Az MNOÖ Közgyűlésének 2006/04 (02.25.) számú határozata: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése a pilisvörösvári Német Nemzetiségi Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium (Pilisvörösvár, Szabadság u. 21.) alapító okirata 7. pontját az alábbi rendelkezéssel egészíti ki, február 1-jei hatállyal: Oktatható szakmák az OKJ szerint: protokoll ügyintéző 1/13 Az alapító okirat jelen módosítással, illetve kiegészítéssel nem érintett részei változatlanul hatályban maradnak. Az MNOÖ Közgyűlésének 2006/05 (02.25.) számú határozata: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése az általa alapított intézmények kinevezett vagy megbízott vezetőinek, az országos önkormányzat által foglalkoztatott munkavállalóknak, valamint az országos önkormányzat által alapított gazdasági társaságok megbízott vezető tisztségviselőnek (a továbbiakban: érintett) összeférhetetlenségi szabályait az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadja. Az MNOÖ Közgyűlésének 2006/06 (02.25.) számú határozata: A MNOÖ Közgyűlése a év le nem kötött maradványösszegéből, max. 20 millió forint értékben pécsi ingatlan vásárlásáról határoz, amely a jövőben többek között regionális irodaként és a Baranyai Német Önkormányzatok Szövetsége tárgyalótermeként használható. A vételi árat a következő feltételek alapján helyezi kilátásba: 1.) A Baranya Megyei Német Önkormányzatok Szövetsége biztosítja az épület felújítási költségeinek fedezetét.

3 2.) Az MNOÖ és a Szövetség közösen pályáznak az épület berendezésére. 3.) A Szövetség / a Pécsi Regionális Iroda viselik az üzemi költségeket, ezért az ingatlan fenntartásával kapcsolatos költségek fedezetére a MNOÖ-nál nem pályáznak. 4.) A MNOÖ-nak és a Megyei Szövetségnek is tulajdonjoga lesz az ingatlanban. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése megbízza az elnököt, a Gazdasági Bizottság elnökét, valamint Szigriszt Jánost, hogy alkudjon ki egy konkrét ajánlatot az ingatlan tulajdonosával annak érdekében, hogy a Közgyűlés a év le nem kötött maradványösszege fényében következő ülésén arról döntést hozhasson. 6. napirendi pont: Új kuratóriumi tag választása a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány kuratóriumába Az MNOÖ Közgyűlésének 2006/07 (02.25.) számú határozata: a.) A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Közgyűlése a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány kuratóriuma tagjának Manz József urat (lakik: 6500 Baja, Tinódi u. 12.) választja meg. b.) A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése felhatalmazza az elnököt, hogy a kurátor személyében bekövetkezett változás átvezettetésével kapcsolatos szükséges intézkedéseket tegye meg. c.) A kurátor kuratóriumi tevékenysége miatt igazolható kiesett jövedelmét a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata megtéríti. d.) A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata köszönetét fejezi ki Klinger Lőrincné asszony részére, azon munkájáért, melyet a magyarországi német közösség érdekében a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány kuratóriuma tagjaként az elmúlt években kifejtett. Az MNOÖ Közgyűlésének 2006/08 (02.25.) számú határozata: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése a Deutsches Haus Szolgáltató és Ingatlanforgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1062 Budapest, Lendvay u. 22.) felügyelő bizottsága tagjának Ritter Imre urat választja meg Götz János úr helyett. A Közgyűlés utasítja az elnököt, hogy a változás Cégbírósági átvezetése érdekében járjon el a Deutsches Haus Kft ügyvezetőjénél. Az MNOÖ Közgyűlésének 2006/09 (02.25.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése a magyarországi német ifjúsági táborok évi támogatását a Német Szövetségi Belügyminisztérium keretéből megtárgyalta és a módosítással együtt elfogadta. Az MNOÖ Közgyűlésének 10/2006. (04.22.) számú határozata: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata évi költségvetése végrehajtásának elfogadásáról 1. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése évi költségvetési beszámolóját és a könyvvizsgáló által auditált mérleg beszámolóját Ft mérleg főösszeggel hagyja jóvá, az intézményi beszámolókkal, valamint a könyvvizsgálók által auditált intézményi mérlegekkel egyetemben. 2. A évi költségvetés bevételi előirányzatainak és kiadási teljesítését az 1. számú melléklet tartalmazza.

4 3. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése az Ellenőrző Bizottság jelentését az Ellenőrző Bizottság évi tevékenységéről elfogadta. 4. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése a Koch Valéria Kollégiumban a évben keletkezett Ft pénzmaradványból Ft-ot a kollégiumi zuhanyfüggönyök vásárlására, valamint szobafestésre rendeli el felhasználni. A pénzmaradványból fennmaradó Ft-ot az intézményi céltartalék terhére csoportosítja át. 5. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése felhatalmazza az elnököt, hogy az önkormányzat beszámolóját az 1. pont szerint, a jóváhagyott beszámoló 1. számú mellékletében meghatározott 2-7. számú melléklet nélkül, továbbá mérlegét a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló évi LXVII. Törvényben szabályozott módon a Belügyi és Cégközlönyben tegye közzé. Az MNOÖ Közgyűlésének 11/2006. (22.04.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése az intézményi beszámolókat tudomásul vette. Határidő: május 15. Az MNOÖ Közgyűlésének 2006/12 (04.22.) számú határozata: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése a Deutsches Haus Szolgáltató és Ingatlanforgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: Budapest, Lendvay u. 22.) évi eredménye alapján keletkezett osztalék kifizetésétől eltekint. Felhatalmazza a Kft. ügyvezetőjét arra, hogy az így keletkezett forint felhasználásával a Budapest, Lendvay u. 22. sz. alatti ingatlan aktuális felújítási munkálatait végezze el. Az elnök a döntéshez szerezze be tulajdonostárs ÉMNÖSZ hozzájárulását. Határidő: május 15. Az MNOÖ Közgyűlésének 13/2006 (04.22.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése a Városlődi Villa Kht. közhasznúsági jelentését az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadta. Az MNOÖ Közgyűlésének 14/2006 (04.22.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése az MNÁMK Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány évi közhasznúsági jelentését az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadta. Az MNOÖ Közgyűlésének 15/2006 (04.22.) számú határozata: a.) A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése felhatalmazza az Elnököt arra, hogy a Pécs II. belterület hrsz-ú kivett, mindösszesen 128 m 2 nagyságú lakóház megjelölésű ingatlant, mely természetben Pécs, Bercsényi Miklós u. 7. sz. alatt fekszik, a Baranya Megyei Német Önkormányzatok Szövetségével közösen mindösszesen 20,5 millió forintért megvásárolja a évi le nem kötött pénzmaradvány terhére, oly módon, hogy a Baranya Megyei Német Önkormányzatok Szövetsége a vételárból ,- Ft-ot, míg a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 20 millió forintot fizet meg az eladóknak. A vevők az általuk kifizetett vételárnak megfelelően jutnak az ingatlanban tulajdonjoghoz.

5 b.) A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése felhatalmazza az Elnököt, hogy a Baranya Megyei Német Önkormányzatok Szövetségével az a) pontban meghatározott ingatlanban a Baranya megyei Regionális Iroda elhelyezésével, illetve az ingatlan felújítása és átalakítása kapcsán a szükséges megállapodásokat kösse meg. Határidő: május 10. Az MNOÖ Közgyűlésének 16/2006 (04.22.) számú határozata: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító okiratát egységes szerkezetbe foglalva a melléklet szerint elfogadta. A Közgyűlés felhatalmazza az Elnököt, hogy az esetleges további módosítási javaslatokat az alapító okiraton vezesse át. A Közgyűlés felkéri az Elnököt, hogy az alapító okiratot terjessze be a Pest megyei Önkormányzat Főjegyzőjéhez. Határidő: április 30. Az MNOÖ Közgyűlésének 17/2006 (04.22.) számú határozata: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése július-augusztus hónapban a Koch Valéria Kollégiumot, valamint a Valéria Koch Óvoda, Általános Iskola és Középiskolát átszervezi és összevonja. Az Elnökség felkéri az Elnököt, hogy az átszervezéshez szükséges intézkedéseket tegye meg, és az új intézmény alapító okirata tervezetét terjessze a Közgyűlés elé. Határidő: május 30. Az MNOÖ Közgyűlésének 18/2006 (04.22) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése Himesháza, Villány, Tarján és Dunaszentmiklós Étel kerekeken nevű kisbusz-pályázatainak évi támogatását a Német Szövetségi Belügyminisztérium keretéből megtárgyalta elfogadta. Az MNOÖ Közgyűlésének 19/2006 (04.22) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése a számítógépekre beérkezett pályázatok évi támogatását a Német Szövetségi Belügyminisztérium keretéből megtárgyalta elfogadta. Az MNOÖ Közgyűlésének 20/2006 (04.22.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése a DSKS-pályázatokat elbírálását az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadta. Az MNOÖ Közgyűlésének 21/2006 (04.22.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése a választási felhívás szövegére vonatkozó javaslatot az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadta. Megbízza az Elnököt, hogy a felhívás szövegét német és magyar nyelven haladéktalanul nyomtatásba adja. Az MNOÖ Közgyűlésének 22/2006 (04.22.) számú határozata: Az MNOÖ Schuth Jánost (1112 Budapest, Igmándi u. 37.) delegálja a Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriumába.

6 Az MNOÖ Közgyűlésének 23/2006 (06.24.) számú határozata: 1. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Közgyűlése a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 102. (2) bekezdés a/ pontjában biztosított jogkörében eljárva az általa fenntartott Koch Valéria Kollégiumot június 30.-i hatállyal megszünteti a 1. sz. mellékletként csatolt megszüntető okirat alapján. Ezzel egyidejűleg az intézmény az alapító okiratáról szóló többszörösen módosított 38/2003. (V.24.) Kgy. sz. határozatot hatályon kívül helyezi. 2. A Közgyűlés utasítja az országos önkormányzat elnökét, hogy kollégium önálló költségvetési szervként való megszüntetésével kapcsolatos értesítési, tájékoztatási kötelezettségének tegyen eleget. Felelős: Heinek Ottó elnök Határidő: július A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Közgyűlése az 1./ pontban hozott döntésével összefüggésben a kollégiumi feladatellátást július 1. napjától az általa fenntartott Koch Valéria Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium nevű intézményében látja el. A közgyűlés ezzel egyidejűleg az intézmény alapító okiratának módosítását a 2. sz. melléklet szerinti szövegezéssel fogadja el. 4. A Közgyűlés utasítja az intézmény vezetőjét, hogy a módosított alapító okiratot küldje meg a Magyar Államkincstár Pest Megyei Területi Igazgatóságának, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak az adatváltozás átvezetése végett. Felelős: Frank Gábor igazgató Határidő: július A Közgyűlés utasítja az önkormányzat elnökét, hogy a Koch Valéria Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium működési engedélyét a feladatbővítéssel összhangban módosítsa a Baranya megyei Főjegyzőnél. Felelős: Heinek Ottó elnök Határidő: augusztus A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Közgyűlése az 1./ pontban hozott döntésével összhangban Dávid Gabriella a Koch Valéria Kollégium igazgatójának vezetői megbízásáról szóló 5/2005.(01.29.) Kgy. sz. határozatát hatályon kívül helyezi, és a vezetői megbízás lejártát június 30-ban határozza meg. Egyúttal kifejezi elismerését az igazgatónő vezetői munkájáért. Felelős: Heinek Ottó elnök 7. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Közgyűlése utasítja az országos önkormányzat elnökét, hogy az intézmény összevonással összefüggő, költségvetést érintő intézkedéseket költségvetési határozat-módosítás keretében terjessze a Közgyűlés elé. Felelős: Határidő: Heinek Ottó elnök szeptemberi közgyűlés

7 8. A Közgyűlés utasítja Koch Valéria Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium igazgatóját az intézmény alapdokumentumainak (pedagógiai-művelődési program, SZMSZ, házirend, minőségirányítási program, belső szabályzatok) átdolgozására, a szükséges legitimációs feladatok ellátására. Felelős: Frank Gábor igazgató Határidő: elkészítésre június 30. illetve augusztus 31. Az MNOÖ Közgyűlésének 24/2006 (06.24.) számú határozata: 1. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Közgyűlése a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 102. (2) bekezdése c/ pontjában biztosított jogkörében eljárva az általa fenntartott Koch Valéria Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban az óvodai csoportok, iskolai osztályok és kollégiumi csoportok számát a 2006/2007. tanévben az alábbiak szerint határozza meg: - óvoda: 7 csoport - általános iskola: 17 osztály - gimnázium: 9 osztály - szakközépiskola: 1 osztály - kollégium: 4 csoport 2. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Közgyűlése a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 102. (2) bekezdése c/ pontjában biztosított jogkörében eljárva az általa fenntartott Német Nemzetiségi Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégiumban az osztályok számát a 2006/2007. tanévben az alábbiak szerint határozza meg: - gimnázium 19 osztály (ebből 3 az esti oktatás munkarendje szerint) - szakközépiskola 4 osztály - kollégium 3 csoport 3. A Közgyűlés utasítja az érintett intézmények vezetőit, hogy a 2006/2007. tanévet az 1-2. pontokban meghatározottak szerint készítsék elő. Felelős: dr. Frank Gábor, igazgató dr. Guth Zoltán, igazgató 4. A Közgyűlés utasítja az országos önkormányzat elnökét, hogy a következő ülésre készítse elő a feladatváltozással összefüggésben a Német Nemzetiségi Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium költségvetésének módosítását. Az előterjesztésben az osztályfejlesztésből következő 2 álláshely biztosításán túl szerepeljen a pedagógus álláshelyek további 3 álláshellyel való növelése. Felelős: Heinek Ottó, elnök

8 Az MNOÖ Közgyűlésének 25/2006 (06.24.) számú határozata: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító okiratát oly módon módosítja, hogy az intézmény neve: Friedrich Schiller Gymnasium, Berufliches Gymnasium und Schülerwohnheim Werischwar Friedrich Schiller Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Pilisvörösvár, egyben az oktatható szakmák közül törli a OKJ számú gépíró és szövegszerkesztő szakmát. A közgyűlés felkéri az elnököt, hogy az alapító okiratot terjessze be a Pest megyei Önkormányzat Főjegyzőjéhez, egyben járjon el a működési engedély módosítása ügyében. Határidő: július 30. Az MNOÖ Közgyűlésének 2006/26 (06.24.) számú határozata: 1. Az MNOÖ Közgyűlése jóváhagyja a Tolna Megyei Önkormányzattal a Magyarországi Német Színház fenntartására kötött megállapodás január 1. és december 31. közötti időtartamra való meghosszabbítását. A fenntartói megállapodás ennek megfelelően az alábbi, 10. ponttal egészül ki: 10. A felek a megállapodást január 1-jétől december 31-éig terjedő időszakra meghosszabbítják. A megállapodás esetleges további meghosszabbításáról a felek legkésőbb június 30-ig döntenek. 2. A fenntartói megállapodás további rendelkezései továbbra is hatályosak 3. A Közgyűlés megbízza az Elnököt a módosított megállapodás aláírásával. Az MNOÖ Közgyűlésének 27/2006 (06.24.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése az MNOÖ évi beszámolóját megtárgyalta és elfogadta. Az MNOÖ Közgyűlésnek 28/2006 (06.24.) számú határozata: A Közgyűlés úgy határoz, hogy Nagyesztergár Bakonynána, Soltvadkert, Csehbánya, Györköny, Siógárd, Babarc, Csikéria és Csolnok orvosi műszereket tartalmazó csomagra beadott pályázatát támogatja. Az MNOÖ Közgyűlésének 29/2006 (06.24.) számú határozata: A Közgyűlés úgy határoz, hogy Rátka, a bácsborsódi Idősek Otthona és a pécsi EUNet Közhasznú Társaság házi segélyhívó-rendszer pályázatát az előterjesztésnek megfelelően támogatja. Az MNOÖ Közgyűlésének 30/2006 (06.24.) számú határozata: Amennyiben augusztus 1-ig Vecsés Város összes jogellenes határozata nem kerül visszavonásra és ezt nem követi új állás kiírása, akkor az MNOÖ augusztusában egy nemzetközi sajtótájékoztatót hív össze a témával kapcsolatban. Az MNOÖ Közgyűlésének 31/2006 (06.24.) számú határozata: A MNOÖ a budaörsi intézményvezetői pályázatokkal kapcsolatosan kialakult jogvitában következetesen azt az álláspontot képviseli, hogy a kisebbségi önkormányzat egyetértési joga a pályázati eljárás teljes folyamatára érvényes. A MNOÖ ennek megfelelően egyetértéséről, szolidaritásáról és támogatásáról biztosítja a Budaörsi Német Önkormányzatot, valamint szakmai és jogi segítséget ajánl fel számára.

9 Az MNOÖ Közgyűlésének 32/2006 (09.09.) számú határozata: 1. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése (a továbbiakban: Közgyűlés) elfogadta a féléves költségvetési beszámolót, mely jelen határozat 1. sz. melléklete. 2. A Közgyűlés évi költségvetését az alábbiak szerint módosítja: a.) kiadási főösszegét Ft, azaz egymilliárd-egyszázötvenmilliónyolcszáznyolcvankilencezer forintban, b.) bevételi főösszegét Ft, azaz egymilliárd-egyszázötvenmilliónyolcszáznyolcvankilencezer forintban állapítja meg. 3. A Közgyűlés az 1. a) pontban meghatározott kiadási főösszegből az általános tartalék összegét Ft, azaz tizenhétmillió-száznégyezer forintban határozza meg. 4. A nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló évi LXVII. Törvény 39/G (4) bekezdésében meghatározott kötelezettségének az önkormányzat a jelen határozat Magyar Közlönyben történő közzétételével tesz eleget, azzal a megjegyzéssel, hogy a részletes költségvetés-módosítás, mely jelen határozat 2. számú melléklete, az önkormányzat honlapján található. 5. A Közgyűlés a szeptembertől várható adó és energia-áremelésekkel kapcsolatosan az önkormányzat intézményeinek vezetőit felhívja a szigorú, takarékos gazdálkodásra. Az MNOÖ Közgyűlésének 33/2006 (09.09.) számú határozata: 1. Az MNOÖ Közgyűlése megállapítja, hogy a Magyarországi Német Színház intézményvezetői megbízására vonatkozó pályázati eljárás érvényes és eredményes volt. 2. Az MNOÖ Közgyűlése a Tolna Megyei Önkormányzatnak a január 1-jétől december 31-ig terjedő időtartamra Frank Ildikót javasolja kinevezni a Magyarországi Német Színház igazgatójává. Az MNOÖ Közgyűlésének 34/2006 (09.09.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése Ifjúsági találkozóhelyek berendezése nevű pályázatainak évi támogatását a Német Szövetségi Belügyminisztérium keretéből megtárgyalta elfogadta. Az MNOÖ Közgyűlésének 35/2006 (09.09.) számú határozata: 1. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata évi pénzmaradványából Ft-ot biztosít a Sopron, Dorfmeister u. 1. alatti 2097 hrsz-ú lakóház ingatlan tulajdonjogának Sopron MJV Önkormányzatával közösen történő megszerzésére. 2. A Közgyűlés felhatalmazza az elnököt, hogy azzal a feltétellel kössön háromoldalú szerződést, hogy az MNOÖ vagyoni hozzájárulásának arányában tulajdoni illetőséget szerez az 1. pontban foglalt ingatlanban. Amennyiben az ingatlan jelenlegi tulajdonosai a város által részükre biztosított csereingatlanok tulajdonjogának megszerzését követő öt éven belül az épületek teljes felújítására vonatkozó, műemlékvédelmi hatóság által jóváhagyott tervek szerinti felújítási kötelezettségüknek nem tesznek eleget, a szerződő felek az ingatlanok eredeti tulajdoni állapotát visszaállítják, Sopron Város Önkormányzata pedig az MNOÖ részére a E Ft értékkülönbözet jegybanki alapkamat kétszeresével megnövelt összegét haladéktalanul visszafizeti. 3. A 2. pontban foglalt szerződés megkötésének további feltétele, hogy az ingatlant Sopron MJV Önkormányzata a soproni német kisebbségi önkormányzat részére határozatlan időre ingyenes használatba adja azzal, hogy az biztosítja és garantálja a ház megyei, illetve regionális feladatellátását.

10 4. Sopron város önkormányzata vállalja, hogy az épület működtetési költségeit biztosítja. Az MNOÖ az ingatlanba való átköltözés esetén a soproni regionális iroda működési költségeit vállalja. 5. Amennyiben Sopron MJV Önkormányzata nem biztosít az MNOÖ hozzájárulásának arányában tulajdoni illetőséget az 1. pontban foglalt ingatlanban, úgy az MNOÖ javára Ft és járulékai erejéig jelzálogjogot, valamint az ezt biztosító elidegenítési és terhelési tilalmat kell bejegyezni az ingatlan-nyilvántartásba. Határidő: október 30. Az MNOÖ Közgyűlésének 36/2006 (10.28.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése határozata alapján a Német önkormányzatok megyei szövetségei támogatása / 13. Felkészülés a évi választásra című tételhez tartozó ,- Ft-ot az előterjesztésnek megfelelően osztja el. Az MNOÖ Közgyűlésének 37/2006 (10.28.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése határozata alapján egy könyvelési szoftver beszerzése céljából az I.4 Hivatal / Dologi Kiadások / Felszerelés fejlesztés című tétel összegét megemeli 2 millió Fttal 3 millió Ft-ra a Tartalék című tétel terhére, amely így ,- Ft-ról ,- Ft-ra csökken. Az MNOÖ Közgyűlésének 38/2006 (10.28.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése határozata alapján a Bevételek / Intézmények saját bevételei című tétel összegét megemeli ,- Ft-ról ,- Ft-ra és a Közoktatási intézmények normatív támogatása című tételt ,- Ft-ról ,- Ft-ra. Továbbá úgy határoz, hogy a Friedrich Schiller Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Pilisvörösvár kiadási tételét az előterjesztésnek megfelelően ,- Ft-ra módosítja és létrehozza a Céltartalék normatíva visszafizetése című tételt ,- Ft összeggel. Az MNOÖ Közgyűlésének 39/2006 (10.28.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése a Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériuma által nyújott évi támogatások tervezetét megtárgyalta, és azt az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadta. Az MNOÖ Közgyűlésének 40/2006 (10.28.) számú határozata: 1. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Közgyűlése, mint alapító a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja: a./ Az alapító okirat I. fejezet pontja helyébe az alábbi mondat lép: A magyarországi közoktatásban részt vevő intézményfenntartók, intézmények és pedagógusok kiemelten a német nemzetiségi nevelésben-oktatásban részt vevők számára pedagógiai-szakmai szolgáltatás végzése a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 87. (1) bekezdés c) pontja alapján. b./ Az alapító okirat III. fejezet pontjában a Németországi Szövetségi Köztársaság dr. Ursula Seiler-Albring kuratóriumi tag helyett Hans Peter Schiff (az NSZK új budapesti nagykövete) kuratóriumi tag képviseli. c./ Az alapító okirat III. fejezet 5. pontja az alábbi új tagmondattal bővül ki:

11 vagy a kuratórium elnökének és dr. Gyurityné dr. Diesztl Rita kuratóriumi tagnak az együttes aláírása szükséges. 2. A Közgyűlés utasítja az MNOÖ Elnökét, hogy az 1. pontban hozott döntéséről értesítse az ügyben eljáró alapítói képviselőt, Baja Város Polgármesterét. Felelős: Heinek Ottó, elnök Határidő: november 10. Az MNOÖ Közgyűlésének 41/2006 (10.28.) számú határozata: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Közgyűlése azt az álláspontot képviseli, hogy a kisebbségi törvény, valamint a kisebbségi önkormányzatok választásáról szóló törvény módosítása az egész választási folyamat kiértékelését követően, a márciusában megválasztott új országos önkormányzattal egyeztetve történhet meg. Ez alapján a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata nem támogat semmilyen ad hoc módosítást. Az MNOÖ Közgyűlése egyúttal nyomatékosan rámutat arra, hogy a kisebbségi önkormányzatok választásának eddigi rendszere a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elvárásainak és elképzeléseinek nem felel meg, ezért azt módosítani kell. Az MNOÖ Közgyűlésének 42/2006 (10.28.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése az Ehrennadel in Gold für das Ungarndeutschtum 2007 kitüntetést az alábbi személyeknek adományozza: Frühwirth Mihály Dr. Kaltenbach Jenő Rittlinger Márton Az MNOÖ Közgyűlésének 43/2006 (10.28.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése a évi Koch Valéria Díjat az alábbi személyeknek adományozza: Középiskola Kocsis Bernadett, Pilisvörösvár, Friedrich Schiller Gimnázium Szauter Ágnes, Baja, Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Bede Szilvia Szalai Kata (megosztott díj), Pécs, Koch Valéria Gimnázium Egyetem Korb Angéla, Pécsi Tudományegyetem BTK Német Nyelvű Irodalom Tanszéke Az MNOÖ Közgyűlésének 44/2006 (12.02.) számú határozata: A Közgyűlés a évi költségvetési koncepciót megtárgyalta és az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadta. A Közgyűlés külön döntéssel 21 millió forintot biztosít az MNOÖ, mint társfenntartó évi költségvetéséből a DBU működési költségeire. Az MNOÖ Közgyűlésének 45/2006 (12.02.) számú határozata: 1./ A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése, mint alapító a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Intézményfenntartó és Működtető Közalapítványnak a határozat-tervezet mellékletét képező, módosított alapító okiratát jóváhagyja. 2./ Felhatalmazza az MNOÖ elnökét a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat aláírására.

12 3./ Felkéri Baja Város polgármesterét, dr. Révfy Zoltánt, hogy a valamennyi alapító által aláírt alapító okiratot nyújtsa be a Bács-Kiskun Megyei Bírósághoz. Felelős: Heinek Ottó, elnök Határidő: december 05. Az MNOÖ Közgyűlésének 46/2006 (12.02.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése a Koch Valéria Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium kiadási tételeit az előterjesztés szerinti tartalommal módosítja. Az MNOÖ Közgyűlésének 47/2006 (12.02.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése Dr. Kolomann Brennert jelöli a FUEV alelnöki posztjára. Megválasztása esetén az MNOÖ viseli az elnökségi munkájával kapcsolatos költségeket. A Közgyűlés megbízza az elnököt, hogy a jelölésről tájékoztassa a FUEV elnökségét, illetve a főtitkárságot. Az MNOÖ Közgyűlésének 48/2006 (12.02.) számú határozata: Az MNOÖ Közgyűlése a évi Német Kalendárium eladási árát 700 Ft-ban határozza meg.

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 296/2014.(XII.18.) sz. határozat: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat 148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város 2016. évi költségvetési koncepcióját elfogadja. Hozzájárul ahhoz, hogy a 2016. évi költségvetés

Részletesebben

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 310/2011. (06. 23.) számú határozata a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról 1. Pécs Megyei

Részletesebben

A Veszprém Megyei Német Önkormányzat évi határozatok

A Veszprém Megyei Német Önkormányzat évi határozatok A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2008. évi határozatok 1/2008. (II. 1.) MNÖ határozat: Napirend elfogadásáról 2/2008. (II. 1.) MNÖ határozat: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2008. évi költségvetésének

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2010. június 25. XX. évfolyam 4. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Személyi rész 2 II. Önkormányzati rendeletek 3 III. Közgyűlési határozatok 5 IV. Közlemények, hirdetmények 7 2 I. Személyi

Részletesebben

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz.

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz. 3. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012.( ) Kgy sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

Közgyűlési határozatok 2012

Közgyűlési határozatok 2012 Közgyűlési határozatok 2012 Az MNOÖ 1/2012 (02.18.). sz. határozata Tárgy: Az MNOÖ 2011. évi költségvetésének módosítása A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése a 2011. évi költségvetésről

Részletesebben

Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának évi határozatairól

Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának évi határozatairól Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának 2008. évi határozatairól 2008. január 17. 1/2008. (01.17.) sz. FEB Határozat: A FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottsága úgy dönt, hogy a

Részletesebben

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T K I V O N A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007.... tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2007. (...) KGY. sz. H A T Á R O Z A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megvitatta az Oktatási, Kulturális

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat 11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskolája, Kollégiuma (Mohács) alapító okiratának módosítása 1 A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2006. (VI....) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Kozma József alpolgármester

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2011. május 27. XXI. évfolyam 7. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Személyi rész 2. II. Közgyűlési határozatok 4. 2 I. Személyi rész A Heves Megyei Közgyűlés 135/2011. (V. 27.) közgyűlési határozatával

Részletesebben

Nyíradony Város Képviselő-testületének 3/2016 (II.15.) számú rendelete Nyíradony Város Önkormányzata évi költségvetéséről

Nyíradony Város Képviselő-testületének 3/2016 (II.15.) számú rendelete Nyíradony Város Önkormányzata évi költségvetéséről Nyíradony Város Képviselő-testületének 3/2016 (II.15.) számú rendelete Nyíradony Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Nyíradony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 5 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: 223/2015. (IX.30.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. szeptember 30-i ülés módosított napirendi

Részletesebben

LdU Aktuell. 2010. február. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell. 2010. február. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ által fenntartott iskolák igazgatói állásainak kiírása - Magyarországi Német Pedagógiai Intézet igazgatói állásának kiírása 2. PARTNERINTÉZMÉNYEK

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-1/5/2012. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 16-án megtartott

Részletesebben

41/2007. (IV. 19.) Kgy. határozat

41/2007. (IV. 19.) Kgy. határozat 41/2007. (IV. 19.) Kgy. határozat A dr. Marek József Szakközépiskola (Mohács) és a Petőfi Sándor Középiskolai Kollégium (Mohács) feladatellátásának átadás-átvétele 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének január 21-ei ülésén hozott határozataiból:

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének január 21-ei ülésén hozott határozataiból: 1/2011. (I. 21.) MÖK határozat A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2011. január 21-ei ülése napirendjét a következők szerint fogadja el: 1. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése elnökének

Részletesebben

15/2016. (02.16.) Kt. határozat

15/2016. (02.16.) Kt. határozat 15/2016. (02.16.) Kt. határozat Balatonfűzfő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gazdaságfejlesztési tervről, valamint a Forrástérképről szóló beszámolót elfogadja. 16/2016. (02.16.) Kt. határozat

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 25-én 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 25-én 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 25-én 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Kastélykerti Óvoda Alapító Okiratának módosítása. Tura Város

Részletesebben

Határidő: 2012. augusztus 31.

Határidő: 2012. augusztus 31. Kivonat Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. április 26. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből: IV-93/2681/2012. sz. határozat Tárgy: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egri Főegyházmegye

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 26-án (szerda) 16 órakor megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 26-án (szerda) 16 órakor megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. november 26-án (szerda) 16 órakor megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Kastélykerti Óvoda Alapító Okiratának módosítása

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. szeptember 20-án megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY február 5. VII. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY február 5. VII. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2016. február 5. VII. évfolyam 1. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 5. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. február 3-án megtartott munkaterv szerinti

Részletesebben

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ Közgyűlés 2012. 07. 07. - Az MNOÖ-intézmények igazgatói pályázatainak nyertesei LdU LdU Aktuell Aktuell 2012. 2012. április június

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28)

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28) 10 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133, Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Városi Óvoda

Részletesebben

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés az Alaptörvény

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 344. MELLÉKLET : 1db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2016. (.) önkormányzati rendelete Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK 2011. június 23. 12. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 11/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelet A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

Fácánkert Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 14. napján tartott ülésen hozott határozatok

Fácánkert Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 14. napján tartott ülésen hozott határozatok Fácánkert Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 14. napján tartott ülésen hozott határozatok 14/2013. (II. 14.) számú képviselő-testületi határozat a polgármester beszámolójáról Fácánkert

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA könyvéből: 261/2012. (XII.19) sz. képviselő-testületi határozat: 1.) A képviselő-testület elfogadja a két ülés között történtekről szóló beszámolót. 2.) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert

Részletesebben

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS III. 23-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS III. 23-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI XXVI. évfolyam 3. szám 2016. március 23. NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK * * HIVATALOS LAPJA NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS 2016. III. 23-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI NÓGRÁD MEGYEI

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2010.(II.16.) h a t á r o z a t a

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2010.(II.16.) h a t á r o z a t a 1/2010.(II.16.) h a t á r o z a t a a Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc és Hugyag Közoktatási Intézményi Társulás által fenntartott intézmények 2009. évi költségvetésének módosításával való egyetértéséről

Részletesebben

K I V O N A T Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 29-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 29-i ülésének jegyzőkönyvéből 26/2017. /XI.29./ számú képviselő-testületi határozat Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete Bögöt község településképi rendeletének előkészítésével az Archit Kft-t (9700 Szombathely, Tulipán u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Gazdasági Főosztály, főosztályvezető Oktatási, Művelődési és Humánpolitikai Osztály, osztályvezető

JEGYZŐKÖNYV. Gazdasági Főosztály, főosztályvezető Oktatási, Művelődési és Humánpolitikai Osztály, osztályvezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottsága 2010. december 16-án 8:20 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban megtartott

Részletesebben

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből 4. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012. (... ) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat a képviselő-testület 2015. február 12-i ülésének könyvéből 16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 24- i ülésére Tárgy: A Zirci Erzsébet Kórház Alapítvány alapító okiratának módosítása Előterjesztés tartalma: határozati

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. december 27-én megtartott rendkívüli ülésén Jelen vannak: -, - Dr. Illyés Erzsébet mb. jegyző, - Zakariás Zoltán Vilmos

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 212/2016. (XI.30.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. november 30-i nyilvános ülés módosított napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város 2004. évi költségvetéséről Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. június 12-ei rendes, nyílt ülésének határozatai

Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. június 12-ei rendes, nyílt ülésének határozatai Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. június 12-ei rendes, nyílt ülésének határozatai A Képviselő-testület 7 igen, 0 nem, 0 tartózkodással hozta meg alábbi határozatát. 84/2012. (VI.

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Telefon:95-323-555. K I V O N A T a képviselő-testület 2011. április 28-i ülésének jegyzőkönyvéből

SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Telefon:95-323-555. K I V O N A T a képviselő-testület 2011. április 28-i ülésének jegyzőkönyvéből SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Telefon:95-323-555. K I V O N A T a képviselő-testület 2011. április 28-i ülésének jegyzőkönyvéből 1. 78/2011./IV.28./ számú képviselő-testületi határozat

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, július 18., kedd. 5. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, július 18., kedd. 5. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. július 18., kedd 5. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. július 18., kedd 5. szám TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 13-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a

Részletesebben

Kivonat Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 19-én tartott üléséről készített jegyzőkönyvből

Kivonat Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 19-én tartott üléséről készített jegyzőkönyvből 198/2012. (XII. 19.) számú képviselő-testületi határozat Garay János Általános Iskola és AMI alapító okiratának és a közoktatási intézményfenntartó társulás társulási megállapodásának módosításáról 1.)

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 18-i ülése 18. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 18-i ülése 18. sz. napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. szeptember 18-i ülése 18. sz. napirendi pontja Javaslat közoktatási feladatellátási megállapodások megkötésére Előadó: dr. Puskás Imre,

Részletesebben

19/2007. (III. 29.) önkormányzati testületi határozat a Városüzemeltető Kft évi mérlegbeszámolóját az alábbi főbb számokkal hagyja jóvá: Bevétel

19/2007. (III. 29.) önkormányzati testületi határozat a Városüzemeltető Kft évi mérlegbeszámolóját az alábbi főbb számokkal hagyja jóvá: Bevétel 18/2007. (III. 29.) önkormányzati testületi határozat az önkormányzat 2006. évi belső ellenőrzéséről szóló tájékoztatót elfogadja. Határidő: azonnal Felelős: Arnóth Sándor polgármester 19/2007. (III. 29.)

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2014. december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 6. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 17-én megtartott munkaterv

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Szám: 50.362/2010. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat a Létesítmény és Sport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatójának megválasztására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

36/2008. (III. 27.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzata az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámolót elfogadja. Határidő: azonnal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Péteri Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 39/2011. (III.24.) SZÁMÚ HATÁROZAT (A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Monori Rendőrkapitányság Gyömrői Rendőrőrsének 2010. évi szakmai

Részletesebben

Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének határozatai a i testületi ülésről:

Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének határozatai a i testületi ülésről: Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének határozatai a 2011. 11. 24. -i testületi ülésről: 324/2011.(XI.24.) számú határozat a napirendre tett javaslatot elfogadja. 325/2011.(XI.24.) számú határozat

Részletesebben

98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat

98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési

Részletesebben

1/2015. (I. 13.) Kt. határozat

1/2015. (I. 13.) Kt. határozat rendkívüli ülésének könyvéből: 1/2015. (I. 13.) Kt. határozat 1. Dombóvár Város Önkormányzatának a DDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 azonosító számú, Dél-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés

Részletesebben

A rendelet hatálya kiterjed Tápiószentmárton Nagyközség Onkormányzatára és költségvetési szerveire. 2. ~ Az Önkormányzat költségvetési szervei:

A rendelet hatálya kiterjed Tápiószentmárton Nagyközség Onkormányzatára és költségvetési szerveire. 2. ~ Az Önkormányzat költségvetési szervei: Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (11.27. ) önkormányzati rendelete Tápiószentmárton Nagyközség Onkormányzata 2015. évi költségvetéséről Tápiószentmárton Nagyközség

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2011. február 24. 6. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 6/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 7/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet A Baranya Megyei

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: 52/2010.(III.31.)HÖ sz. határozat megtárgyalta és elfogadta a polgármester tájékoztatóját a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés között tett fontosabb intézkedésekről a szóbeli kiegészítéssel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2009. augusztus 11-én tartott soron kívüli nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Molnár

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XI. évfolyam 8. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2010. JÚLIUS 29. TARTALOM SZEMÉLYI RÉSZ ZMJVK 171/2010. sz. hat. ZMJVK 172/2010. sz. hat. A Helyi Választási Bizottság tagjainak

Részletesebben

Közgyőlési határozatok

Közgyőlési határozatok Közgyőlési határozatok 2009 Az MNOÖ Közgyőlésének 1/2009 (02.14.) számú határozata: A Közgyőlés úgy dönt, hogy Pilisvörösvár Város Önkormányzatával a Friedrich Schiller Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2018. január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2018. január 22-ei rendkívüli képviselő-testületi ülésének határozatai:

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2000. december 20-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2000. december 20-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2000. december 20-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: 2000. évi költségvetési rendelet módosítása A közgyűlés 18 igen, egyhangú szavazattal

Részletesebben

1/2015. (I. 28.) képviselő-testületi határozat

1/2015. (I. 28.) képviselő-testületi határozat 1/2015. (I. 28.) képviselő-testületi határozat Pula Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Pula Község Önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat között megkötött együttműködési

Részletesebben

Kivonat Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 9-én tartott rendkívüli üléséről készített jegyzőkönyvből

Kivonat Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 9-én tartott rendkívüli üléséről készített jegyzőkönyvből 95/2011. (VIII.09.) számú képviselő-testületi határozat Garay János Általános Iskola és AMI alapító okiratának módosítása 1.) Sióagárd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért a Szekszárd Megyei

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1.. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Részletesebben

19/2013. (III. 28.) Kgy. határozat. Az Országos Területrendezési Terv felülvizsgálatának, módosítási javaslatának véleményezése

19/2013. (III. 28.) Kgy. határozat. Az Országos Területrendezési Terv felülvizsgálatának, módosítási javaslatának véleményezése 16/2013. (III. 28.) Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről és a két ülés közötti eseményekről A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 259/2008. (05. 29.) sz. határozata. a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 259/2008. (05. 29.) sz. határozata. a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 259/2008. (05. 29.) sz. határozata a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről Pécs Megyei Jogú Város közoktatását meghatározó stratégiai dokumentumokban

Részletesebben

Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX:

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX: HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő testületének 2012.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Városgondnokság alapító okiratának módosítása

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottsága

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottsága 178/2016. (12.14.) JÜK határozat 5 egyhangú igen szavazattal a napirendet az alábbiak szerint elfogadta: ZÁRT ÜLÉSRE JAVASOLT NAPIRENDI PONTOK: 1. Az Önkormányzat 2016. évi Közbeszerzési Terv módosításának

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 8-ai ülésén hozott határozataiból:

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 8-ai ülésén hozott határozataiból: 58/2015. (V. 8.) MÖK határozat A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2015. május 8-ai rendes ülése napirendjét a következők szerint fogadja el: 1. Beszámoló Hajdú-Bihar megye közbiztonságának

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztő: Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szám:./2013. Tárgy: Halaszthatatlan előterjesztés a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT 13/2014. számú Társulási Tanácsi határozat: A Társulási Tanács a 2014. évi költségvetésről szóló 5/2014. számú határozatát az alábbiak szerint módosítja: 1. A Társulási Tanács a 2014. évi költségvetés

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. május 29-ai ülésére 1. napirendhez

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére 10. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gólyafészek Óvoda alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Lehota Vilmos polgármester

Részletesebben

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 15-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből.

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 15-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 15-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 68/2012.(V.15.) önkormányzati képviselő-testületi határozat: Jászdózsa Községi

Részletesebben

11.) Előterjesztés folyószámla-hitel keret igénybevételére. Vicsi László 12.) Előterjesztés fogorvosi praxis előszerződésére vonatkozóan. Vicsi László

11.) Előterjesztés folyószámla-hitel keret igénybevételére. Vicsi László 12.) Előterjesztés fogorvosi praxis előszerződésére vonatkozóan. Vicsi László Pomáz Város Önkormányzata 1/2012. ÖTÜ. Határozati Összesítő Pomáz város Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. 01. 24 -én tartott ülésén hozott határozatairól. 1/2012.(I.24.) sz. Ök. határozat (egyhangúlag)

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 44.205/2012. Javaslat fogyasztásra kész étel vásárlására jogosító Erzsébet-utalvány biztosítására egyes önkormányzati intézmények dolgozói részére Tisztelt

Részletesebben

I. A rendelet hatálya. II. A költségvetés bevételei és kiadásai [1]

I. A rendelet hatálya. II. A költségvetés bevételei és kiadásai [1] Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közgyűlésének 2/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetésének megállapításáról A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 9-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Városi Óvoda intézményvezetői álláshelyére pályázat kiírása

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 26-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 26-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből 1/2017. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 80. (2) bekezdésében foglaltak alapján, a Püspökladányi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal korábban

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója, 2014.

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója, 2014. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 107/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója,

Részletesebben

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a évi költségvetési előirányzatokról

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a évi költségvetési előirányzatokról Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetési előirányzatokról I. fejezet Általános rendelkezések Jánoshalma Város Önkormányzat

Részletesebben

Magyar joganyagok - Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala - 2. oldal 2800 Tatabánya, Szent István út Szekszárd, Garay tér

Magyar joganyagok - Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala - 2. oldal 2800 Tatabánya, Szent István út Szekszárd, Garay tér Magyar joganyagok - Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala - 1. oldal Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata 1 A Magyarországi Németek

Részletesebben

POLGÁRMESTERI JELENTÉS a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról a Képviselő-testület 2014. szeptember 11-én tartandó ülésére

POLGÁRMESTERI JELENTÉS a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról a Képviselő-testület 2014. szeptember 11-én tartandó ülésére 2. napirendi pont melléklete 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. u. 2. Tel: (29) 633-061 Fax: (29) 433-894 e-mail: polgarmester@gomba.hu Ikt.sz.: 67-30/2014. POLGÁRMESTERI JELENTÉS a képviselő-testületi határozatok

Részletesebben

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A 2013. évi költségvetés összeállításánál a: 2012. évi CCIV. törvény Magyarország 2013. évi központi költségvetésérõl 2011. évi CLXXIX. törvény A

Részletesebben

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 243/2015. (X.28.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. október 28-i ülés módosított napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató a lejárt

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének december 20-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének december 20-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Közgyűlésének 2016. december 20-i ülésére Iktatószám: 12/21-6/2016 Készítette: Kozma György hivatalvezető Szavazás módja: egyszerű

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselo-testületének 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzokönyvébol

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselo-testületének 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzokönyvébol 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének könyvébol 246/2010. (IV. 12.) határozata: Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselo-testülete a 2010. április 12. napján megtartott rendkívüli Képviselo-testületi

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT könyvéből. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Városfejlesztési Al 1. A Közgyűlés tudomásul veszi a Polgármester tájékoztatóját, hogy az Önkormányzat költségvetésének végrehajtásáról szóló

Részletesebben

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai Vas Megyei Közgyűlés 5/20104. (VII. 21.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletei hatályon kívül helyezéséről a jogalkotásról szóló

Részletesebben