Ahhoz, hogy sikeresek legyünk pontyhorgászatban, meg kell találnunk a megfelelő csalit, illetve bojlit. Ebben szeretnénk ötletekkel szolgálni.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ahhoz, hogy sikeresek legyünk pontyhorgászatban, meg kell találnunk a megfelelő csalit, illetve bojlit. Ebben szeretnénk ötletekkel szolgálni."

Átírás

1 3+1 sikeres bojli recept, ami könnyen elkészíthető, akár kezdőként is! Ahhoz, hogy sikeresek legyünk pontyhorgászatban, meg kell találnunk a megfelelő csalit, illetve bojlit. Ebben szeretnénk ötletekkel szolgálni. A legfontosabb alapszabály az, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy mindig a lehető legfrissebb alapanyagokból készítsétek a bojlikat. Ehhez a Sensation Baits olyan partner tud lenni, akitől friss és nem higított, tömény, koncentrált bojli alapanyagokat tudtok vásárolni. Fantasztikus eredményekben lehet részetek kis kitartással és odafigyeléssel. A saját csalival fogott hal a legszebb és a horgászattal töltött idő a legkevesebb az ember életében. Ezért kell a friss, minőségi bojli! Szeretnénk megjegyezni, hogy készségesen áll a Sensation Baits csapata minden, a bojli készítéssel kapcsolatos kérdés elé és segítünk minden horgásznak, aki megkeres bennünket!!! A ti sikeretek nekünk a legnagyobb elismerés! Keressetek bennünket: sensationbaits@gmail.com Telefonszám: A receptekről: Olyan recepteket válogattunk össze, amit mindenki el tud készíteni, sikeresek lehettek velük és a nagy pontyok előszeretettel fogyasztják. Beltartalmában gazdag, ízletes és egészséges a pontyok, amurok számára! Bízunk abban, hogy nagyon sok visszajelzést kapunk tőletek és hatalmas pontyokról fogtok képeket küldeni. A legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja a bojli készítésnek: Aki még nem gyúrt bojlit az is tud!!! Sensation Baits Full Bojli Mix: Tartalmazza a bojlimixet és a hozzá szükséges activátort. Ez a mix garantáltan tartalmaz mindent, ami biztosítja számodra a sikeres pontyfogást. Teszthorgászok által a Deseda tavon letesztelt! Minimális eszközigény: Egy egyszerű kicsi, kézi bojli roller. Keverőtál és 10 normál méretű tojás. Egy kiszuperált lábas és víz, főző egység pl. tűzhely.

2 Simon Szabolcs megmutatja milyen egyszerű feladat elkészíteni házi körülmények között is a bojlit, egy Sensation Baits Bojlimixből : Azoknak a horgászoknak szeretnék segítséget nyújtani, illetve ötleteket adni, akik saját maguk szeretnének bojlit gyúrni, de nem mernek belevágni egy saját recept összeállításába. Egy jó bojli recept összeállítása nem egyszerű feladat, nemcsak annyi, hogy összekeverünk pár lisztet és kész! Az első buktatók már a gyúrhatóságnál jelentkezhetnek, vagy ragacsos lesz a tészta, vagy a kinyomáskor törik, és még sorolhatnám... Akkor még a tesztelésről ne is beszéljünk. Erre a problémákra nyújtanak nagy segítséget a Sensation Baits hamarosan megjelenő Full bojli mixei! Gáborral, a tulajdonossal folytatott beszélgetésem során került szóba, hogy mi lenne, ha elsőként kipróbálnám valamelyik Sensation Baits bojli mixet: Rögtön igent mondtam a felkérésre. Megmondom őszintén, kíváncsi voltam, hogy milyen lehet egy "gyári" mix, mivel már régóta saját bojli receptekkel horgászom. Hogy ne legyen ennyire könnyű a dolgom, egy szénhidrátos bojli mixre esett a választás, ami Tasty Nutty néven fog megjelenni. Ennek a mixnek földimogyoró liszt az alapja, ezenkívül tartalmaz még növényi lisztet, vitamelot, édesítőt és még sok finomságot... Itt szeretném megjegyezni, hogy egy szénhidrátos mixet sokkal nehezebb össze állítani, mint egy halliszteset.. Ha nem optimális arányban vannak az összetevők, akkor könnyen csapágygolyóhoz hasonlít majd a bojlink. Példának megemlíteném a rozslisztet, ami remek kötőanyag, ha max. 5 %-ban használjuk, de 10%-nál mert egy ragacsos, kezelhetetlen masszát kapunk a véleményem szerint. Ebben a mix csomagban még külön kapunk egy folyékony összetevőkből álló, optimálisan kimért activátort is. Joggal nevezhetjük költséghatékony megoldásnak, mivel nem kell külön minden egyes összetevőt megvásárolnunk, hanem egy csomagban benne van minden, ami egy jó bojlihoz kell, nekünk már csak tojást kell hozzá adnunk és kezdődhet is a gyúrás! Több kiló bojlmixet feldolgozó horgászoknak: Amire még szükségünk van: - kinyomó pisztoly (de jó egy húsdaráló is, én azt használok) - kinyomó vég - roller - keverő edény - edény a főzéshez (én régi fritőzt használok a fém hálós szűrőjével) - fúrógép keverőszárral - rekesz a bojli szárításához (de jó a karton doboz is) A bojlinkhoz csupán Sensation Baits bojli mix, activátor és tojás szükséges. Gábor ajánlása szerint tojásból 9-10 db elég 1 kg mixhez.

3 Ennyi kell egy Sensation Baits bojli gyúráshoz Én most 9 db tojást törtem fel... Inkább maradjon meg egy kevés mix, minthogy túl nedves legyen a tészta, úgy gondolom. A következő lépésben keverőszárral vagy villával jól keverjük fel a tojást, majd adjuk hozzá az activátort.

4 A friss tojás az egyik legjobb alapanyag! Ezt is jól keverjük el, hogy az activátor rendesen elkeveredjen a tojással. Fogjuk a bojli mixünket és adagoljuk a felvert tojáshoz... itt vigyázzunk,hogy ne egyszerre öntsük hozzá az egészet, hanem szép fokozatosan... Elsőre kb. 60 %-a nyugodtan mehet hozzá:

5 A megmaradt mixet fokozatosan adagoljuk a masszánkhoz és miután már a fúróval nem tudjuk tovább keverni a tésztánk, következik a kézi gyúrás. Akkor lesz jó a tésztánk, ha elválik könnyen az edény falától és nem ragad.

6 Ez a kész masszánk valami fantasztikus mogyorós ízzel és illattal rendelkezik... Összefut az ember nyála a szájában, mikor megszagolja, annyira finom mogyorós! Nekem maradt meg egy kevés mixem a gyúrás során, de még így is több bojlim lett, mint egy kiló.

7 A masszánkat ezután tegyük egy zacskóba és hagyjuk percet pihenni, had érjenek össze jól az ízek.

8 Ameddig a tészta pihen, szereljük össze a kinyomónk, húsdarálónk és már készíthetjük is a hurkákat.

9 Jól látszik milyen jó állagú a tésztánk... Nem repedezik, nem száraz és nem törik... Öröm vele dolgozni. Az így kézhez kapott hurkát helyezzük a rollerre és 3-4 határozott mozdulattal golyókat tudunk formálni belőlük... A rollert előzőleg kicsit meg is olajozhatjuk, de épp csak minimálisan.

10 Utolsó mozzanatként már csak a főzés maradt hátra... Erre nagyon oda kell figyelni, mert itt akár el is ronthatjuk az egész eddigi munkánkat!! Szigorúan tartsuk be a főzési időt! Ezt a bojlit, én 20 mm-es méretben készítettem és 2 percet főztem. Egyszerre csak annyi bojlit tegyünk a forró, lobogó vízbe, ami nem hűti vissza a vizet, mert ha visszahűl a víz és letelik a főzési idő, akkor még nyersek a golyók.

11 Kb. 1.5 perc után már kezdtek is a víz felszínére emelkedni! Miután letelt a 2 perc egy rekeszre szedjük ki őket... Nagyon jó állagú golyókat kaptam, amivel szinte már rögtön csalizni is lehetne, és ami nagyon meglepett, hogy szinte semmit nem vesztett főzés után az illatából, ízéből. Tárolásukat száraz, hűvös helyen, javaslom naponta párszor rázogassuk, meg őket ezek után már horgászhatunk is velük. Viszont ha a későbbiekben szeretnénk csak felhasználni, akkor fagyasszuk le őket! Hamarosan már a vízparton fogom tesztelni ezt a csalit, remélem a pontyoknak is annyira ízlik, mint nekem. Addig is görbüljön mindenkinek!

12 A mix nem tartalmaz tartósítószert!!! Szabolcs bemutatta a +1 részét a bojli gyúrásnak ami egyszerűbb már nem is lehet! Minőségi bojli alapanyagok a Sensation Baits kínálatában!

13 Büdös jellegű bojli receptek: Mi első körben a halas bojlit fogjuk nektek bemutatni. Ezzel a recepttel minden kezdő és haladó horgász bátran indulhat neki egy horgásztúrának, mivel ha lehet, ilyen mondani szinte a legklasszikusabb csaliról van szó. A büdös bojlik, a tavakban megtalálható fehérje utánpótlást próbálják meg utánozni, melyet a halak a szezon nagy részében előszeretettel fogyasztanak, ami számunkra horgászoknak a legjobb, ami történhet a víz alatt! A receptekhez szükséges alapanyagokat a Sensation Baits kínálatában megtalálható minőségi alapanyagokból összetudod válogatni! Az általunk feltüntetett receptek, ajánlások, melyet mindenki belátása szerint megváltoztathat és a kiszemelt vízterületre optimalizálhatja! Halas bojli recept: 30 g Vérplazma 30 g Tojásfehérje por 30g Semolina 10g Glutén 100g Tonhalliszt 100g Dán Extra Halliszt 100g Squid liszt / Tintahalliszt 200g Zsíros szójaliszt 200g Red Birdy vagy Yellow Birdy (akár felét meg is darálhatjátok) 100g Kendermag liszt 100g Sörélesztő 9 tojás mérettől függően 7-8 is elegendő lehet. 30ml Vörös lazac olaj 30g betain 20 g Carp Amino Komplex / aminosav por / 5 csepp N-Butric Acid vajsav ml halas aroma Squid, Octopus, Hal, kinek melyik szimpatikus. 50 ml Liquid Liver májkivonat hogy a halak bevaduljanak

14

15 A bojlimix nagyon magas fehérje tartalmú, igazi proteinbomba! A vérplazma, a tojásfehérje por, a semolina és a glutén kötőanyagok, fontosak, mivel a bojli állagát nagyban befolyásolják és a bojlink oldhatósága is ezektől az alkotóktól függ! A tonhalliszt, tintahalliszt, Dán Extra halliszt, ezek képezik a bojlink alapját és a fehérjehordózok egyben. Mindegyik hallisztnek más az íze, az illata és aminosav összetétele, egyszerűen mind bizonyított már és a pontyok imádják. Szójaliszt és Birdyk: mindegyik a bojli kötésében és állagának meghatározásában játszik nagy szerepet, míg a szója púder finomságú, a birdy szemcsés, víz hatására megszívja magát és oldhatóbb bojlik kapunk. Emellett fehérje, vitamin és ásványi anyag kiegészítő is... Kendermag liszt: magas olajtartalommal rendelkezik és a pontyok számára az egyik legjobb csemege.

16 Sörélesztő: tele van B vitaminnal, mely emésztést segítő és érdekes, édeskés savanykás íze van, aki ivott sört tudja, mire gondolok. A halas íz világgal teljes mértékben passzol. Tojás: kötőanyag szerepét tölti be, legfontosabb, hogy a fehérje oldott állapotban van, ami hő hatására elsősorban kötőszerepet tölt be emellett fehérje és aminosav forrás is és természetesen vízoldékony is. A sárgája pedig zsírt tartalmaz. Egy tojás összetétele : víz fehérje zsír cukrok ásványi anyagok Egész beltartalom 74,0 13,3 10,8 0,6 1,3 A fehérjében 86,0 12,2 0,2 0,8 1,0 A sárgájában 50,0 16,0 32,0 0,0 2,0 A vörös lazac olaj: az egyik legsikeresebb és legelismertebb olaj, a bojli készítés terén. tökéletesen működik, kellemes halas illattal rendelkezik, és nem dermed a csalinkra. Hideg vízben is Kezdő bojli gyúróként mindig érdemes biztonsági játékosként hozzáfogni a gyúrásnak mivel ismeretlen anyaggal akár kudarcba is fulladhat a bojli gyúrás! Betain: vitát nem szeretnénk nyitni, van aki használja, van aki nem. Mi előszeretettel minden bojlinkba teszünk,mivel úgy gondoljuk, hogy működik! Liquid Liver májkivonat : Az egyik legsikeresebb anyagunk, melynek számos nagytestű ponty nem tudott ellenállni. Fenomenális aminosav és fehérje forrás. Extra csalogató erőt ad a bojlinak, ami szinte kirobbanó sikereket tud eredményezni. Ezt már nevezhetjük csalogatószernek, vagyis attractánsnak. Aroma: vitát itt sem szeretnék nyitni, van aki használja,van aki nem. Mi használjuk, mivel ezzel is egy pluszt adunk a bojlinknak. Vajsav: kora nyártól- őszig lehetünk vele sikeresek. Mi már hozzászoktunk a szagához az évek során, ahogy készítjük a bojlikat, de a halak is egyre jobban kedvelik. Bedöglött és rekkenő hőségben, amikor semmi nem működik a halas bojli vajsavval készítve, majd csalizáskor újból megcsepegtetve kiugró sikereket tud eredményezni! Szaga semmihez sem fogható büdös, émelygős. A vízben nagyon jól oldódik és gyors sikereket érhetünk el vele. Halas szag, a vajsav bűzével a döglött halat utánozza. Ne

17 felejtsétek el, hogy a ponty ha rákényszerül a dögöt is elfogyasztja, mivel aminosav és vitamin szükségleteit valahogy fedeznie kell. Ami nekünk büdös, neki az a legjobb táplálék és egy újabb energia bomba a túléléshez! Desedai Nemzetközi Őszi bojlis verseny a legnagyobb pontya a versenyen! Sensation Baits Extrem Liver bojlival fogtuk!

18 Gyümölcsös bojli: Akár nevezhetnénk úgyis, hogy a négy évszakos bojli. A gyümölcsös ízek a horgászat szempontjából a szezon legnagyobb részében működnek, kisebb nagyobb szünetekkel. A gyümölcsös bojlikat mi a Sensation Baitsnél szénhidrát alapúra tervezzük, olykor a hallisztet is elhagyjuk és pótoljuk más extra minőségű és kiváló növényi liszttel, speciális madáreleséggel, stb. Az írás kezdőknek szól, így egy bevált régi klasszikust ismertetünk meg veletek: Epres bojli: 40 g Vérplazma 30g Eggalbumin tojásfehérje 30g Semolina 300g Red Birdy (fele lisztté darálva) 100g Vitamelo Extra 100g Dán Extra halliszt 75 g Premium szója 75 g Kukoricacsíra pellet liszt 100g Tigrismogyoró liszt 50g Fruktóz 100g Kendermag liszt Folyékony összetevő: 10 tojás 30 ml kendermag olaj

19 30g betain 30 ml Aminosav folyadék 2g Eper piros bojli festék 20ml Melasz ml Vad eper aroma Bojli tesztelés a Desedán, 240 hektár vadvíz! Nagyon kemény pálya! Good Choice bojli tesztelése 3 óra horgászat után! Good Choice bojli halas alapra felépített gyümölcsös bojli! Deseda, márcus

20 A mixet nagyon nedvesre kell készíteni, ragacsos legyen egy kicsit, amikor meg van gyúrva!!! Gyorsan kell vele dolgozni, mert ha kiszárad, törik! A mix madáreleségre épül, vagyis Birdfoodos bojlimix. Az eggalbumin, vérplazma, semolina a kötőanyagok szerepét tölti be, de ide sorolhatjuk a kukoricacsíra pellet lisztet is! Mivel lisztté őrölve kiváló kötő tulajdonsággal is rendelkezik! A Vitamelo Extra, egy kiváló fehérje vitamin, ásványi anyag forrás, ami nemcsak a bojli oldhatóságában segít, hanem ad a bojlinak egy krémes, és kellemes ízt. A tigrismogyoró egy rendkívül közkedvelt pontycsemege, ami édes és a halak emésztésére is pozitív hatással van, igazi szénhidrát bomba! Általánosságban a szénhidrátoknak az a szerepe, hogy energiát tud nyerni a ponty belőle, amit zsír formájában el is tud raktározni. Tavasszal, amikor a pontyok a tél folyamán elveszítették a "verseny súlyukat" szükségük van minőségi szénhidrátokra, mivel az ívást legyengült állapotban nem lehet elkezdeni... Itt kevés, de nagyon jó minőségű hallisztet kell, hogy használjunk, mivel csak mutatóban van a többi összetevőhöz képest, de fontos fehérje forrás. Premium szója: csökkentett zsírtartalmú, ami az oldhatóságban nagy szerepet játszik a magas fehérje tartalommal. Fruktóz: Egy egyszerű szénhidrát, ami könnyen feltud szívódni a halak szervezetében és ezzel is energiához jutnak! Miért jó??? Gyorsan bekerül a véráramba, édes, természetes. Kendermag liszt: a bojli könnyebben oldódik, jó íze van, és olajos... Tápláló, egy az egyben! Tojás: írtam már róla az előzőekben... Kendermag olaj : tápláló, nem dermed meg a alacsonyabb hőmérsékleten sem, jellegzetes íze van, vitaminokban gazdag. Betain: már írtam róla az előzőekben... Aminosav folyadék: Az aminosavakra jól reagálnak a halak ezt már nálunk tapasztaltabb idősebb bojlis horgászok is megfigyelték. A folyékony aminosav egy csalogatószer egy attractásnak is nevezhető komplex magas aminosav és vitamin tartalmú készítmény.

21 Melasz: különleges édes íze és szaga van, magas vitamin ásványi anyag és oldott betain tartalommal rendelkezik. Szeretik a halak! Eper aroma: jellegzetes eper illattal rendelkezik, eddig a bojlizásban az egyik legsikeresebb illat! Sensation Baits Eper aroma Eper piros bojli festék: A színekre olykor a halak jól reagálnak, az általunk forgalmazott eper piros igazi vad piros,ami akár a legmocsarasabb vízben jól látható és az aljzattól jól eltér. Nem kötelező egy kis plusz, egy fontos kis kocka a kirakósban!

22 2013. Erdős Márk fogása

23 Fűszeres bojli : Olykor derűre, ború is szokott jönni, vagyis, napsütés és jó idő után esős, frontos időszak jön. Ekkor is meg kell oldani a halfogást, mivel a horgásznak a legdrágább és legkevesebb az az idő, amit a vízparton tud tölteni, mivel abból sosem elég. A fűszeres bojlikkal egyszerűen kiugró és félelmetes eredményeket lehet elérni frontos hideg időszakban, vagy tavaszi melegedő, vagy őszi lehűlő vizekben. Fűszeres bojli recept: 40g Vérplazma 40g Eggalbumin, tojásfehérje por 50g Semolina 150g Dán extra halliszt 200g Premium szója 100g Kukoricacsíra őrlemény 100g Kender liszt (durvára őrölve) 200g Pellet method mix (pelletek őrleménye és keveréke) 100g Vitamelo 40g Red Birdi Folyadékba: 10 tojás mérettől függően 30g só 30g Betain 2 ml Garlic fokhagyma esszenciális olaj 2 ml Black Pepper esszenciális olaj 15 ml Sensation Baits Frankfurti kolbász aroma

24 Ez a fűszeres mix úgy lett megalkotva, hogy magas fehérje tartalommal rendelkezzen, kissé kötöttebb legyen. A fűszeres bojlikat a keszegek előszeretettel darálják a víz alatt! Pl. a dévér imádja a halas etetőanyagokat, érdekes de így van... Ebben a receptben standard fűszereket használtunk fel, melyeket ősi idők óta használnak a bojlis horgászok. A mixben a vérplazma, eggalbumin, semolina a kötőanyag szerepét tölti be. A dán extra halliszttel a Prémium szójával, kukoricacsírával, a Pellet Method mixxel kellő mennyiségű fehérjét. megalapozzuk a Kendermagliszt és a Red birdy magában az oldhatóságban segít és fontos, hogy nagyon jó ízük és illatuk van. Folyadék rész: 10 tojás kötőanyag stb... Só kiváló íz hatás és némi tartósítás 30g betain attractáns és nyomjelző a vízben Garlic és Black pepper esszenciális olajok a fűszeres sziklaszilárd alapot biztosítják

25 Feketebors esszenciális olaj Frankfurti kolbász bojli arománk is esszenciális olajokból tevődik össze, tehát nagyon hatásos és kimagasló fűszeres illattal rendelkezik. Összegezve: A bojlik elkészítése nem bonyolult, csak tartsuk be a megadott mennyiségeket és nagy baj nem lehet. A bekevert bojli masszát érdemes mindig 10 percre egy zacskóba tenni, hogy a mix állaga rollerezhető legyen, illetve megfelelő golyó készülhessen belőle.

26 A bojlikat 2-3 percig szabad főzni, ha fel jön a víz felszínére, ha nem. Mindig forrásban lévő vízbe tegyétek,főzés után pedig egy rekeszben, hűvös helyen, de nem pincében, szárítsátok őket 3-4 napig. A penész ellen kezdőknek legjobb megoldás a fagyasztva tárolás, vagy a sóval való beforgatás egy vödörben. A zacskókba is, amibe letároljátok nyugodtan kilónként dkg sót tehettek és úgy zárjátok le, olykor megforgatva bojlit a só meggátolja a penész képződését. Vegyétek a fáradtságot és készítsétek el saját magatok a bojlitokat, nagyon jó szórakozás és igazán akkor tudod meg milyen érzés saját bojlival fogni halat, amikor a vízparton megszólal a kapásjelző és húzzzzaa és húúúúúúzzzzaaa az orsód fékjét! Banelli Gergő Deseda tavaszi bojlis verseny

27 Kovács Gábor, Almamellék, április 17,8 kiló Ponty Erdős Márk Deseda, tavaszi bojlis verseny

28 2014. Deseda Raduta, Baksa Zsolt, Maml Balázs

29 2013. Raduta, Maml Balázs Raduta, Baksa Zsolt

30 2014. II. Nyárádi Pontyfogó Kupa A cikket írta és szerkesztette: Kurcz Gábor Segítő partnerek: Banelli Gergő, Erdős Márk, Baksa Zsolt, Maml Balázs, Somogyvárácz Miklós, Stadler Zsolt, teszthorgászok, Simon Szabolcs, Kovács Gábor bojlis ponty horgászok Képek: Sensation Baits horgászok által készített

DYNAMITE BAITS TERMÉKKAKTALÓGUS 2006 ÚJ TERMÉKEK 2006-BAN. I Indulgence fűszeres csirkés termékcsalád I

DYNAMITE BAITS TERMÉKKAKTALÓGUS 2006 ÚJ TERMÉKEK 2006-BAN. I Indulgence fűszeres csirkés termékcsalád I DYNAMITE BAITS TERMÉKKAKTALÓGUS 2006 Teljes termékskála 2006 I I Indulgence fűszeres csirkés termékcsalád I TERMÉKEK 2006-BAN I Swim Stim lágy horog pelletcsalád I I Silver X etetőanyagok és adalékok I

Részletesebben

Squid Fruit Bojli- Soft 1kg

Squid Fruit Bojli- Soft 1kg Squid Fruit Bojli- Soft 1kg FOGÁSAIT KATTINTS A KÉPEKRE ÉS NÉZD MEG A SQUID FRUIT Fish & Fruit & Black Pepper Tintahal - Gyümölcs - Bors Értékelés: Még nincs értékelés Ár Fogyasztói ár: 3500 Ft Tegye fel

Részletesebben

... ÚJDONSÁGOK SBS ÚJDONSÁGOK 2016

... ÚJDONSÁGOK SBS ÚJDONSÁGOK 2016 2016... ÚJDONSÁGOK 1 www.sbsbaits.com /sbsbaits.hu /sbstacticalbaits AZ SBS ÚJDONSÁGAIBAN MEGTALÁLHATÓ ÍZESÍTÉSEK Ace Lobworm (csaliféreg) Bio Big Fish (halas) C1 (vajkaramella-tigrismogyoró) C2 (tintahal-áfonya)

Részletesebben

DYNAMITE BAITS TERMÉKKAKTALÓGUS. www.dynamitebaits.com

DYNAMITE BAITS TERMÉKKAKTALÓGUS. www.dynamitebaits.com DYNAMITE BAITS TERMÉKKAKTALÓGUS AZ ÉV TERMÉKE AZ ÉDESVÍZI HORGÁSZATBAN - SILVER X Silver X 2 Silver X etetőanyag család 2006 újdonsága a Silver X család Egy új és izgalmas etetőanyag és adalék termékcsalád,

Részletesebben

043 Xtasy Carp Match 042 Xtasy Carp VIP 070 Xtasy Feeder 041 Xtasy Carp VIP Fekete 065 Xtasy Dévér

043 Xtasy Carp Match 042 Xtasy Carp VIP 070 Xtasy Feeder 041 Xtasy Carp VIP Fekete 065 Xtasy Dévér 042 Xtasy Carp VIP Durva szemcsés, sárga színű, pontyos verseny etetőanyag. Ez a keverék elsősorban a felmelegedett 15 Celsius-foknál melegebb vizekben hatékony. Tartalmas, magas fehérje tartalmú eledel,

Részletesebben

INNOVATION NEVER STOPS

INNOVATION NEVER STOPS 2017... ÚJDONSÁGOK INNOVATION NEVER STOPS www.sbsbaits.com sbsbaits.hu sbsbaitsofficial sbstacticalbaits Kedves Pontyhorgászok! Eseményekben, sikerekben és eredményekben gazdag évet zártunk 2016-ban! Tavasszal

Részletesebben

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van SÉFKÉnt egyetértünk abban, hogy a burgonyapüré íze a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van nagyszerű íz és nagyfokú hatékonyság 65 adag* *1 adag: 30 g pehely = 215 g kész burgonyapüré

Részletesebben

Pálcikás jégkrémkészítő

Pálcikás jégkrémkészítő Pálcikás jégkrémkészítő Termékismertető és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69648AS2X5III Kedves Vásárlónk! A szilikonformák segítségével egy szempillantás alatt frissítő pálcikás jégkrémet készíthet.

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej Termékadat Összetevők Összetevők Sovány tej 17,4% kekszliszt (búzaliszt, szacharóz, vaj, édes savópor, térfogatnövelő szer: kálium-karbonát, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, vanília) Növényi

Részletesebben

Készíthetek előre vajkrémet, vagy csak frissen jó?

Készíthetek előre vajkrémet, vagy csak frissen jó? A vajkrém az alapja a tortadíszítésnek. Megannyi felhasználási módja van, illetve jó pár alap recept amik könnyedén ízesíthetőek, variálhatóak. Kell hogy legyen a háztartásban egy kedvenc alap vajkrém

Részletesebben

AQUA GARANT TÁP HALAK SZÁMÁRA. Fotolia.com - Rostislav Ageev, Fische: W. Hauer 08/

AQUA GARANT TÁP HALAK SZÁMÁRA. Fotolia.com - Rostislav Ageev, Fische: W. Hauer 08/ AQUA GARANT TÁP HALAK SZÁMÁRA Fotolia.com - Rostislav Ageev, Fische: W. Hauer 08/2018 Indítótáp Aqua Start 0,4...3 Aqua Start 0,6...4 Aqua Start 1,0...4 Aqua Start 1,2...5 Aqua Start 1,5...5 Pisztráng

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös és ízletes? Mi sem egyszerűbb! A Koronás Befőzőcukorral készült lekvárok elkészítése gyors és egyszerű.

Részletesebben

1. rész Kristálycukortól a Juhar szirupig

1. rész Kristálycukortól a Juhar szirupig EGÉSZSÉGES CUKORPÓTLÓK 1. rész Kristálycukortól a Juhar szirupig Sok gondot okoz, hogy ha valaki szereti az édeset, de nem eheti, mert cukorbeteg, valamilyen más betegsége van (pl. daganatos), könnyen

Részletesebben

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés Orosz Tibor Sűrített levesek A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés A követelménymodul száma: 1465-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-007-30 SŰRÍTETT LEVESEK ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET

Részletesebben

Egészséges ételek, életmódjához igazodva

Egészséges ételek, életmódjához igazodva 1 w 01/10 5299-Herbalife Formula 1 Shakes & Express Bar Gatefold ID: 5299-F1 Shakes & Exp Bar Gatefold_HU Egészséges ételek, életmódjához igazodva Formula 1 Shake a megfelelő testsúly-kontroll megoldás

Részletesebben

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra Ha vágysz a változatosságra, mutatok néhány lehetőséget, amivel új ízt alkothatsz. Próbálj ki minél többet! Így készítsd el a saját ízkombinációd

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Hozzávalók Sorbet krém 6 dl homoktövis velő 1 dl homoktövis lekvár 0,6 dl prosorbet Karamell 6 ek. cukor 2 dl Homoktövis velő Ropogós

Részletesebben

Klasszikus vajkrém. Készítése: Vaj és porcukor keveréke, akár ízesíthetjük is. Előnye:

Klasszikus vajkrém. Készítése: Vaj és porcukor keveréke, akár ízesíthetjük is. Előnye: A tortázást a piskóta után a vajkrémek határozzák meg. Mostanra már jó pár próbán túl vagyok, bátran állítom, hogy bármikor készítek már főzött krémet is. A klasszikus vajkrém nagyon vajas én nem szeretem,

Részletesebben

Régi módszer, jó módszer...

Régi módszer, jó módszer... Régi módszer, jó módszer... A kukorica a pontycentrikus hazai hazai horgászat máig kiemelkedő jelentőségű csalija.. Régebben a filléres és a lófogú kukoricát kedvelték. A filléresnek onnan a neve, hogy

Részletesebben

III. Szigetestó bojlis kupa Kiskorpád 2011 04.19.K - 2011.04. 24.V

III. Szigetestó bojlis kupa Kiskorpád 2011 04.19.K - 2011.04. 24.V III. Szigetestó bojlis kupa Kiskorpád 2011 04.19.K - 2011.04. 24.V Helyszín: Szigetes tó Kapcsolattartó: Kovács Mihály e-mail cím: szigetesto@gmail.com Honlap: http://www.szigetesto.eu Telefon: 30/348-0189

Részletesebben

FEHOVA 2013 Helyszíni, tudásalapú nyereményjáték részvételi és játékszabályai

FEHOVA 2013 Helyszíni, tudásalapú nyereményjáték részvételi és játékszabályai FEHOVA 2013 Helyszíni, tudásalapú nyereményjáték részvételi és játékszabályai 1) A Hungexpo Vásár és Reklám Zártkörűen Működő Részvénytársaság, röviden Hungexpo Zrt. (1101 Budapest, Albertirsai út 10.,

Részletesebben

Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről.

Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről. Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről. Mostanra már jó pár ízesítőt kipróbáltam, van tapasztalat:-) Készítsünk főzött vajkrémet, olasz, svájci, francia. Nagyon jól ízesíthetőek, folyékony ízesítőkkel

Részletesebben

Világimanap 2010. Kamerun Receptek

Világimanap 2010. Kamerun Receptek Világimanap 2010. Kamerun Receptek Banánkenyér 1-3/4 csésze liszt 1 csésze cukor 1 tk. szódabikarbóna 2 felvert tojás 1 tk. sütıpor 3 közepesen érett banán pürévé nyomva 2 evıkanál margarin csipet só Elkészítés:

Részletesebben

Gyümölcsök erdőn-mezőn

Gyümölcsök erdőn-mezőn Húsos som piros bogyói A csonthéjas gyümölcseink közül az egyik legismertebb az erdők, cserjék, laza kötésű talajok kedvelt növénye, a pirosas színű húsos som. A gyümölcs ismeretes, édeskés-fanyar-savanykás

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

Sütőipari termékkoncepciók

Sütőipari termékkoncepciók Sütőipari termékkoncepciók Ismerkedjen meg legsikeresebb és legkedveltebb koncepcióinkkal! A Zeelandia termékfejlesztése a nemzetközi fogyasztói piac felmérésein alapszik. Termékkoncepcióit ez alapján

Részletesebben

TE IS LEHETSZ. Desszertmester MACARON. Yokka-kiadvány

TE IS LEHETSZ. Desszertmester MACARON. Yokka-kiadvány TE IS LEHETSZ Desszertmester MACARON Yokka-kiadvány Kedves Macaron-Barát! Még soha nem próbáltál macaront készíteni, mert elriasztott, hogy mindenhonnan azt hallottad, elképesztően bonyolult? Esetleg többször

Részletesebben

Mini-Madeleine sütőforma

Mini-Madeleine sütőforma Terékisertető és recept Mini-Madeleine sütőfora Kedves Vásárlónk! A 20 darabos szilikon ini-madeleine sütőfora rendkívül rugalas és tapadásentes felületű. Így az elkészült Madeleine-t különösen könnyű

Részletesebben

KLARSTEIN CREAMBERRY

KLARSTEIN CREAMBERRY KLARSTEIN CREAMBERRY MŰSZAKI ADATOK Termékszám 10028924, 10028925 Tápcsatlakozás 220-240 V ~ 50-60 Hz Teljesítmény 7,3-9,5 W A KÉSZÜLÉK ÁTTEKINTÉSE 1 Töltőegység 2 Fedél 3 Keverőlapát 4 Belső tál 5 Külső

Részletesebben

Bábolna. Takarmányozási Program. Tejelő tehén /Borjú Borjútápszerek

Bábolna. Takarmányozási Program. Tejelő tehén /Borjú Borjútápszerek Bábolna Takarmányozási Program Tejelő tehén /Borjú Borjútápszerek 1 Tisztelt Partnerünk! Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy röviden bemutassuk szarvasmarha takarmányozási programunkat. Takarmány készítményeinket

Részletesebben

CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL

CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL» 2 személyre -15 perc 1/2 db paprika 1 ek olívaolaj 1 ek currypor Vágd kockára a paprikát és süsd olajban 3 percig. Azután önts hozzá 300 ml sovány tejet. A maradék

Részletesebben

tészták 84 primi tészták

tészták 84 primi tészták tészták Mi a csudát lehet elmondani a tésztáról? Bár ha kíváncsi vagy az igazságra, amikor az elázott, ragacsos, unalmas tészták után az olasz otthonokban használatos alapanyagokból és felszereléssel valóban

Részletesebben

Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök

Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök Burcsa Annamária A hokkaido tök, amelyet tévesen japán sütőtöknek is neveznek, egy igazi kuriózum. A tökfélék közül leginkább édes ízével tűnik ki Az észak-amerikai

Részletesebben

Ökrök takarmányozása

Ökrök takarmányozása Ökrök takarmányozása Pisztácia, mogyoró Főbb jellemzőik: Alacsony zsír, ásványi anyag és rosttartalom Fehérjéjük (2-3%) nagyrészt NPN anyagokból áll Kevés keményítőt, vagy cukrot tartalmaznak Száraz, hűvös

Részletesebben

A lényeg a pontos etetés. Rekord keverék:

A lényeg a pontos etetés. Rekord keverék: A lényeg a pontos etetés. Rekord keverék: 400 g carp plus protein (80% kazeint tartalmazo protein adalék) 400 g laktalbumin 200 g glutén 400 g kukoricaliszt 160 g búzadara 100 g húsliszt vagy savouri por

Részletesebben

7 recept az egészségért

7 recept az egészségért 7 recept az egészségért Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Rólad Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője, egy 3 éves és egy 6

Részletesebben

Vaníliás kifli sütőlapok

Vaníliás kifli sütőlapok hu Termékismertető és recept Vaníliás kifli sütőlapok Kedves Vásárlónk! Még sosem volt ennyire egyszerű a tökéletes formájú vaníliás kiflik sütése! A szilikon sütőlapok nagyon rugalmasak és felületük tapadásmentes.

Részletesebben

Benoit extra szűz olívaolaj 500 ml, 750 ml, 5 l

Benoit extra szűz olívaolaj 500 ml, 750 ml, 5 l Product Catalogue Benoit extra szűz olívaolaj 500 ml, 750 ml, 5 l A Benoit extra szűz olívaolaj könnyű gyümölcs ízesítéssel és lágy virágillatával az igazi olíva íz fantasztikus élményét nyújtja ízlelőbimbóinak.

Részletesebben

Látogasd meg a TORTAISKOLA weboldalát, hasznos tippekért, tanácsokért. Vajkrém alapok Vajkrém recept Így ízesítsd a vajkrémet Így színezd a vajkrémet

Látogasd meg a TORTAISKOLA weboldalát, hasznos tippekért, tanácsokért. Vajkrém alapok Vajkrém recept Így ízesítsd a vajkrémet Így színezd a vajkrémet Látogasd meg a TORTAISKOLA weboldalát, hasznos tippekért, tanácsokért Vajkrém alapok Vajkrém recept Így ízesítsd a vajkrémet Így színezd a vajkrémet VAJKRÉM alapok Őszinte leszek, vajkrémet készíteni nem

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS 2008

TERMÉKKATALÓGUS 2008 TERMÉKKATALÓGUS 2008 BEMUTATKOZÁS Az SBS Tactical Baits mint anyacég több mint 20 éve foglalkozik bojlis alapanyagok és késztermékek kikísérletezésével, tökéletesítésével, amihez különböző országok teszthorgászainak

Részletesebben

A HALTAKARMÁNYOZÁS JELENLEGI ÉS JÖVŐBENI HELYZETE

A HALTAKARMÁNYOZÁS JELENLEGI ÉS JÖVŐBENI HELYZETE A HALTAKARMÁNYOZÁS JELENLEGI ÉS JÖVŐBENI HELYZETE Dr. Gregosits Balázs kutatás-fejlesztési igazgató Vitafort Zrt. Gödöllő, 2016. 02. 04. VI. Gödöllői Halászati- Horgászati Szakember találkozó A KEZDETEKTŐL.NAPJAINKIG

Részletesebben

Ököl nagyságú vagy kőkemény bojlit?

Ököl nagyságú vagy kőkemény bojlit? Bernard Hesse Bízzunk az XXL bojliban! Elméletileg lehetséges, hogy tigrismogyoróval vagy főtt kukoricával fogjuk meg az igazi nagy pontyunkat. De a modern pontyhorgászat elsőszámú csalija mégiscsak a

Részletesebben

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Mosogatógép öblítő Mi a mosogatógép öblítő használatának módja? Az öblítőt csak mosogatógéppel használjuk. Mire használjuk az öblítőt? Az öblítő többrétűen dolgozik. A tisztított felület csíkmentesen szárad,

Részletesebben

Muffinformák. Termékismertető és recept

Muffinformák. Termékismertető és recept Muffinformák hu Kedves Vásárlónk! Termékismertető és recept A szilikon muffinformák nagyon rugalmasak és tapadásgátló hatásúak. Így a muffinok különösen könnyen kivehetők belőlük általában nincs szükség

Részletesebben

Vinasse +P szakmai ismertető anyag

Vinasse +P szakmai ismertető anyag Vinasse +P szakmai ismertető anyag Vinasz avagy Vinasse, szerves trágya A vinasz a szeszgyártás során keletkező tisztán növényi eredetű anyag, amely koncentrált és azonnal felvehető formában tartalmazza

Részletesebben

I. Carpmania Bojlis Kupa

I. Carpmania Bojlis Kupa I. Carpmania Bojlis Kupa ahol a méret a lényeg Helye: Ideje: Díja: Lőrintei Nagy -Tó 2011. szeptember 05. 13 00 szeptember 10. 08 00 (115 óra) 99.000,- Ft, (49.500,- Ft/Fő) Felhívjuk a figyelmet, hogy

Részletesebben

BUDAFOK 50g Sütőélesztő Magyarország

BUDAFOK 50g Sütőélesztő Magyarország 1/5 Termék megnevezése Termék származási országa BUDAFOK 50g Sütőélesztő Magyarország Gyártó megnevezése és címe Lesaffre Magyarország Kft 1222 Budapest Gyár u. 5-9 Telefon / Fax Tel: +36-1-22-66-311 Fax:

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból.

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból. MARTON MELINDA 5 perces desszertek 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból www.testtudatos-taplalkozas.hu 1 A szerzőről Marton Melinda tudományos kutató, a helyes ételtársítás és a

Részletesebben

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só)

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só) Összetevők Összetevők Glükóz szirup Szárított édesített vörös áfonya 15% (vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj) Zabpehely 14% Puffasztott búza 13% Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor,

Részletesebben

Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez

Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez hu Termékismertető és recept Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez Kedves Vásárlónk! Még soha nem volt ilyen egyszerű tökéletes piskótatekercset készíteni: A tésztát egyszerűen süsse meg a

Részletesebben

A katalógus megtekin!ető i#.

A katalógus megtekin!ető i#. Termékkatalógus A katalógus megtekin!ető i#. Megtekin!ető i#. Ta$alomjegyzék Chi-Lee, Csák Norris...1. oldal Tűzköpő, Pusztapaszta... 2. oldal Macskajaj, Füst az üstben...3. oldal Tüzes vörös chili lekvár,

Részletesebben

Macskatápok. Adult Cat

Macskatápok. Adult Cat A szokásos előfordulás mellett minden termékben fehérjéhez kapcsolt formában is megtalálhatók a főbb ásványi anyagok ezzel biztosítva a teljes beépülést. Több termék tartalmazza a nélkülözhetetlen kondroitin-szulfátot

Részletesebben

s z a k á c s Te v a g y! Borbás Marcsi A sűrűje 10 0 sz í v m e l enge t ő r e cep t

s z a k á c s Te v a g y! Borbás Marcsi A sűrűje 10 0 sz í v m e l enge t ő r e cep t A l e g f o n t o s a b b s z a k á c s Te v a g y! Borbás Marcsi A sűrűje 10 0 sz í v m e l enge t ő r e cep t Borbás Marcsi Asűrűje A könyv alkotói: Borbás Marcsi Antal Csilla Borbás Dorottya Krisztics

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára.

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára. www.farmina.hu A MATISSE termékcsalád a kiváló minőségű macskatápok teljes választékát kínálja mindenfajta macska számára, melyek: Étvágygerjesztőek, így a legigényesebb és legkényesebb ízlés kielégítésére

Részletesebben

Párolótál mikrohullámú sütőhöz

Párolótál mikrohullámú sütőhöz Párolótál mikrohullámú sütőhöz hu Használati útmutató és receptek 94497AB1X1IX 2018-07 Kedves Vásárlónk! A párolótálban gyorsan, egészséges és zsírszegény módon készítheti el az ételeket a mikrohullámú

Részletesebben

Tejhabosító. Használati útmutató és receptek. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III

Tejhabosító. Használati útmutató és receptek. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III Tejhabosító Használati útmutató és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 68350AB1X1III Kedves Vásárlónk! Új tejhabosítója segítségével gyorsan és könnyen habosíthat hideg vagy meleg tejet cappuccinóhoz,

Részletesebben

Alapvetően fontos fogyasztási tanácsok a Napharcos termékekhez. 2015, Napharcos biológiai sejtjavító és megújító specialista

Alapvetően fontos fogyasztási tanácsok a Napharcos termékekhez. 2015, Napharcos biológiai sejtjavító és megújító specialista Alapvetően fontos fogyasztási tanácsok a Napharcos termékekhez 2015, Napharcos biológiai sejtjavító és megújító specialista A tökéletes táplálkozás megvalósítása a természetes testi állapotért Különlegesen

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

The taste of succes. etetőanyagok pelletek, paszták aromák, adalékok magok horgászbotok orsók botzsákok, táskák kiegészítők. Papp Zoltán.

The taste of succes. etetőanyagok pelletek, paszták aromák, adalékok magok horgászbotok orsók botzsákok, táskák kiegészítők. Papp Zoltán. 2012 etetőanyagok pelletek, paszták aromák, adalékok magok horgászbotok orsók botzsákok, táskák kiegészítők The taste of succes Papp Zoltán Papp József Gyulai Ferenc Szabó-Petro Henriett Bóna László 1

Részletesebben

BEVEZETÉS A GYÓGYNÖVÉNY ALAPANYAGÚ TERMÉKEKHEZ

BEVEZETÉS A GYÓGYNÖVÉNY ALAPANYAGÚ TERMÉKEKHEZ BEVEZETÉS A GYÓGYNÖVÉNY ALAPANYAGÚ TERMÉKEKHEZ Gyengeségeteket orvosoljátok gyógynövényekkel! Rómaiak 14:2 A nyitottság az orvostudomány erkölcsi kvinteszenciája Dr. Taro Takemi, Orvosok világszövetségének

Részletesebben

Lassúfőző edény CROCK POT

Lassúfőző edény CROCK POT Lassúfőző edény CROCK POT TÍPUS: SCCQPK5025B (2,7 l) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FIGYELMESEN OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUATÓT! LEÍRÁS A lassúfőző edény (innentől: lassúfőző) egy főző alsórészből, egy kerámia edényből

Részletesebben

Metylan tapétaleoldó

Metylan tapétaleoldó Metylan tapétaleoldó Speciális diszperziós koncentrátum Régi tapéta és enyves festék eltávolítására JELLEMZÔI Megkönnyíti a régi tapéta és az enyves festék eltávolítását Kiváló nedvesítô képesség Gyors

Részletesebben

... ÚJDONSÁGOK SBS ÚJDONSÁGOK 2015

... ÚJDONSÁGOK SBS ÚJDONSÁGOK 2015 2015... ÚJDONSÁGOK 1 TARTALOMJEGYZÉK AZ SBS ÚJDONSÁGAIBAN MEGTALÁLHATÓ ÍZESÍTÉSEK 04-07 SBS Tackle Pro termékek 08-11 Kész bojlik és paszták 12-17 Horogcsalik 18 Dipek 19 Method Mixek 20 Attraktorok 21-22

Részletesebben

Kis pralinéismeret. is pralinéismeret

Kis pralinéismeret. is pralinéismeret Kis pralinéismeret is pralinéismeret Ínyenc receptek édes finomságokhoz Saját készítésű ízletes pralinék. Jó alapanyagokkal, megfelelő kellékekkel és egy kis gyakorlattal Ön is varázsolhat kicsi, édes

Részletesebben

TAGLÉTSZÁM ALAKULÁSA 2014. ÉVBEN:

TAGLÉTSZÁM ALAKULÁSA 2014. ÉVBEN: CÉLJAINK: 2014. évben is a megalakulásunkkor megfogalmazott célokat figyelembe véve szerveztük meg tevékenységünket. Fő célunkat, a horgászat, mint szabadidős és sport tevékenység MÁV Csoporton belüli

Részletesebben

PondZoom ZOOM ACTIVE FORMULA

PondZoom ZOOM ACTIVE FORMULA www.pondzoom.hu A PondZoom kerti tavi haltápok sokéves kutatás és gyártási tapasztalat eredményei. Fejlesztésük során elsődleges szempont a tavi kedvencek egészséges fejlődése volt, így a kiindulási alapot

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 12. szám, 2006. december

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 12. szám, 2006. december Tisztelt Olvasó! A Táplálkozás és Tudomány címő hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb tudományos kutatási

Részletesebben

BIOSAND MACSKA ALMOK

BIOSAND MACSKA ALMOK BIOSAND MACSKA ALMOK BioSand illatosított, csomósodó macska alom, kiszerelések: 5kg, 10kg A BioSand csomósodó illatosított alom 100% természetes, prémium minőségű bentonitból készült, amely csomósodik,

Részletesebben

Andy May Three times Kamasan winner. Neil Machin Fishomania winner 06 Park Dean Masters winner 06 White Acres winner 06 Kamasan winner 07-08

Andy May Three times Kamasan winner. Neil Machin Fishomania winner 06 Park Dean Masters winner 06 White Acres winner 06 Kamasan winner 07-08 Made in the UK Welcome to Bag em matchbaits Andy May Three times Kamasan winner Jamie Hughes Kamasan Matchman of the Year 2010 winner Neil Machin Fishomania winner 06 Park Dean Masters winner 06 White

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

A tej. A tej szerepe az egészséges táplálkozásban

A tej. A tej szerepe az egészséges táplálkozásban A tej A tej szerepe az egészséges táplálkozásban A tejfogyasztás múltja Az ember 6500 éve fogyasztja más emlősök tejét Képesek vagyunk megemészteni: - a juh, a kecske - a bivaly, a ló kanca - a teve és

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

Sörfőzés alapjai kezdőknek. Első Magyar Házisörfőző Egyesület Csontos Zoltán

Sörfőzés alapjai kezdőknek. Első Magyar Házisörfőző Egyesület Csontos Zoltán Sörfőzés alapjai kezdőknek Első Magyar Házisörfőző Egyesület Csontos Zoltán Sörfőzés alapanyagok Alapanyagok beszerzése Magyarország: http://olaszsped.com/ http://www.beerodalom.hu/ http://www.trudykft.hu/trudykft/eshop/11-1-hazi-sorfozes-otthon

Részletesebben

HALÁLLOMÁNY FELMÉRÉS EREDMÉNYE A VÉSZTŐI MÁGORI HE. KECSKÉSZUGI ÉS TEMETŐSZÉLI HORGÁSZVIZÉN

HALÁLLOMÁNY FELMÉRÉS EREDMÉNYE A VÉSZTŐI MÁGORI HE. KECSKÉSZUGI ÉS TEMETŐSZÉLI HORGÁSZVIZÉN HALÁLLOMÁNY FELMÉRÉS EREDMÉNYE A VÉSZTŐI MÁGORI HE. KECSKÉSZUGI ÉS TEMETŐSZÉLI HORGÁSZVIZÉN A Mágori Horgászegyesület felkérésére 2011. április 9.-én állományfelmérő halászatot végeztünk a Kecskészugi

Részletesebben

Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása

Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása Súlycsoportos sportágak Gyorserő sportágak közé soroljuk - 50-60 % szénhidrát - 25-20 % fehérje - 15-20 % zsír Ezen arányok személyre szabottan, kor, nem, célok, súlycsoport

Részletesebben

ÉRD, BUDAI ÚT 20. ALAGSOR 7. TEL.: 06-23-365-629 ÉDESSÉGEK

ÉRD, BUDAI ÚT 20. ALAGSOR 7. TEL.: 06-23-365-629 ÉDESSÉGEK ÉRD, BUDAI ÚT 20. ALAGSOR 7. TEL.: 06-23-365-629 ÉDESSÉGEK NORBI Update 1 - csokoládés töltött sütemény - 120g tésztája: linzer készült: friss tojásból, tartósítószer nélkül töltelék: wellness sárgabarack

Részletesebben

JÉGKOCKA, JÉGPEHELY KÉSZÍTÕK ÉS ADAGOLÓK

JÉGKOCKA, JÉGPEHELY KÉSZÍTÕK ÉS ADAGOLÓK JÉGKOCKA, JÉGPEHELY KÉSZÍTÕK ÉS ADAGOLÓK JÉGKOCKA KÉSZÍTÕK JÉGKOCKA KÉSZÍTÕGÉPEK BEÉPÍTETT TÁROLÓVAL Az ICE-O-Matic Önálló Jégkocka Készítõgép több méret / teljesítmény választékot kínál a Kis Irodai /

Részletesebben

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés FAGYLALT KATALÓGUS cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés Érezze Olaszország ízét a Pernigotti fagylaltokkal! Az olasz Pernigotti céget 1860-ban egy piemonti városban, Novi Ligure-ben alapították.

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az éltetõ vitaminok A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek feltétlenül szükségesek testünk kifogástalan mûködéséhez. A vitamin elnevezés a vita (élet) és az amin (NH2-tartalmú kémiai gyök) szavakból

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK A mai rohanó világban egyre gyakrabban érkezik el az a pillanat, amikor összefut a nyál a szánkban és a nagymamáink által elkészített,

Részletesebben

Hosszantartó kávéélmény a Bosch automata kávéfőzőkkel.

Hosszantartó kávéélmény a Bosch automata kávéfőzőkkel. Hosszantartó kávéélmény a Bosch automata kávéfőzőkkel. Most ajándék tisztítószer csomaggal! A promóció időtartama: 2017. november 1. - december 31. + Most ajándék tisztítószer csomaggal! Használjon eredeti

Részletesebben

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém Tartalom Bemutatkozás 5 Előszó 8 Nyers növényi étrend vagy teljes értékű növényi táplálkozás? 9 Hogyan történik ez a hétköznapokban? 15 A teljes értékű növényi táplálkozás lelki oldalról 16 Lúgosítás...

Részletesebben

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba. Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.) 600-700 g eper (mosva, darabolva) 150 g nyírfacukor vagy 200

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VIII. évfolyam 6. szám, 2007. június

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VIII. évfolyam 6. szám, 2007. június Tisztelt Olvasó! A Táplálkozás és Tudomány címő hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb tudományos kutatási

Részletesebben

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére II. félév 1. óra Készült az Európai

Részletesebben

Termékismertető és recept

Termékismertető és recept hu Terékisertető és recept Minikuglóf sütőfora Kedves Vásárlónk! A 20 darabos szilikon inikuglóf sütőfora rendkívül rugalas és tapadásentes felületű. Így az elkészült kuglófokat különösen könnyű kivenni

Részletesebben

Por kontra igazi: céklalé portól szép a meggyleves

Por kontra igazi: céklalé portól szép a meggyleves Rekkenő hőség van, szinte kibírhatatlan. Nincs is jobb ilyenkor, mint lehűteni magunkat egy ízletes, gyümölcsben gazdag, hideg levessel. Hogy mire van szükségünk az elkészítéséhez? Csak tejre, habverőre

Részletesebben

Kedves Olvasónk! Üdvözlettel, Lafferton Annamária Üzletvezető Fodrász. Web:

Kedves Olvasónk! Üdvözlettel, Lafferton Annamária Üzletvezető Fodrász.   Web: Kedves Olvasónk! Köszönjük, hogy letöltötte Hajápolási tippek és tanácsok című tanulmányunkat! Reméljük, hogy sok hasznos ötletet tudunk adni ahhoz, hogy frizurája garantáltan szép maradjon! Táplálkozásunk

Részletesebben

Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre

Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre Quarzolite Paint Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre ALKALMAZÁSI TERÜLET Minden olyan meglévő és új, már festett felület átfestése, ahol

Részletesebben

ÜNNEPI HANGULAT

ÜNNEPI HANGULAT ÜNNEPI HANGULAT 2016. 11. 28. 2017. 01. 01. Vendéglátóknak Új szín ELŐJEGYZÉSI AJÁNDÉK Kelesztő Tál 600 ml 40 000 Ft-os Parti Kelesztő Tál 4,5 L VENDÉGLÁTÓI AJÁNLAT 40 000 Ft-os Parti felett a 14 L-es

Részletesebben

III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny. 2011. Tavaszi forduló. Versenyszabályzat

III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny. 2011. Tavaszi forduló. Versenyszabályzat III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny 2011. Tavaszi forduló Versenyszabályzat I. A versenykiírás általános szabályai és a részvétel feltételei A versenyen részt vehet, aki Magyarországon a tárgyévre

Részletesebben

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó Tervezett program: 2014. szeptember 18. csütörtök: 10:00 Ünnepélyes megnyitó, 11:00 Horgászhelyek

Részletesebben

ÚJ 2012! Egész évben hatásos!

ÚJ 2012! Egész évben hatásos! Speciális eljárással készített etetőanyagok. A keverékek különösen tartalmas, magas tápértékű, rendkívül intenzív aromájú, garantáltan friss alapanyagokból készült, amik a céltudatos nagyhal-horgászatban

Részletesebben