ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására."

Átírás

1 BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ALPOLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy; A BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság beszámolója a év közbiztonsági helyzetéről, valamint a kapitányság munkájáról Tisztelt Képviselő-testület! A települési önkormányzatok és a rendőrség kapcsolatát a rendőrségről szóló évi XXXIV. törvény (továbbiakban: Rtv.) rendezi. Az Rtv. 8. (4) bekezdése értelmében: rendőrkapitány vagy kijelölt helyettese évente beszámol a rendőrkapitányság illetékességi területén működő települési önkormányzat képviselő-testületének a település közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról." Dr. Tóth Ferenc kerületi rendőrkapitány úr a fent megjelölt törvényi szabályozás értelmében elkészítette írásbeli beszámolóját, mely jelen előterjesztés mellékletét képezi (1. számú melléklet). A kerületi rendőrkapitányság beszámolóját a BRFK a március 3-án tartott állománygyűlésen elfpgadta. Az állománygyűlésről készített emlékeztető szintén jelen előterjesztés mellékletet képezi (2. számú melléklet). Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására. Határozati javaslat: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselőtestülete a BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság évben végzett munkájáról szóló beszámolót elfogadja. Határidő: március 24. Felelős: Kovács Péter polgármester (elfogadása egyszerű szótöbbséget igényel) Budapest, március 12. Láttam: t(ova<isjtaymund alpolgármester incsin László jegyző Tárgyalja: Közlekedési, Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság Melléklet: 1. számú melléklet: a BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság évi beszámolója 2. számú melléklet: Emlékeztető a március 3-án tartott állománygyűlésről

2 Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság Vezetője 1163 Budapest, Veres Péter út 101. tel./fax: Bevezetés A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság a évben eredményesen, a központi elvárásoknak valamint a célkitűzéseinek megfelelően végezte a feladatait. A kapitányságunk általános célkitűzése volt, hogy az eddig elért eredményeket a felderítési mutatókat 2009.évben is megtartsa, javítsa, továbbá az egyenruhás állomány bűnügyi érzékenységének, intézkedési aktivitásának növelését tűztük ki legfontosabb célul. A folyamatosan jelentkező kiegészítő feladatok végrehajtásához a meglévő erők és eszközök szervezése, átcsoportosítása, a mindenkori bűnügyi és operatív helyzetnek megfelelően, történő biztosítása bonyolult szolgálatszervezést igényelt a vezetői állománytól. A vezetés és a beosztott állomány a évben is mindent megtett a kerület közbiztonságának javítása érdekében. Elmondhatjuk, hogy a kerület lakóinak bizalmát, és a helyi Önkormányzatnak támogatását is sikerült elnyernünk a 2009-es évben is. A megfelelő közterületi jelenlét eléréséhez az aktív rendőri jelenléthez, nagymértékben hozzájárult az Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás szabadidős járőri tevékenységre évben is a legfontosabb feladatunknak tarjuk, hogy kerületünkben a közbiztonság javuljon. A polgárőrök bevonását tervezzük fokozni a közterületi munkába, az egy rendőr egy polgárőr szolgálatellátásnak megvalósításával. További célkitűzés a fegyelemsértések csökkentésének elérése szigorúbb szankciók bevezetésével, és a kerület kertvárosi jellegéből fakadóan az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése és felderítése, ezáltal a lakosság biztonságérzetének növelése. A térfigyelő rendszer kiépítésének végrehajtása várható évben, mely szintén hozzájárul a közbiztonság növeléséhez, és egyben máskereső foglalkozást is biztosít a hivatásos állomány számára, így a személyi állomány megtartásának lehetőségét is nyújtja.

3 2 I. Bűnügyi tevékenység Az elmúlt évben a kerületünkben elkövetett és ismerté vált bűncselekmények száma emelkedett. Az elrendelt nyomozások száma szintén emiatt, 1762-ről 1899-re nőtt. Ebből 1482 esetben helyi hatályú ügyben, 417 esetben pedig az Észak-Pesti Bűnügyi Régió hatáskörébe tartozó ügyben indult eljárás. Az elkövetett jogsértések közül a vagyon elleni cselekmények továbbra is az összes bűncselekmények több mint a felét teszik ki. Vagyon elleni cselekmények összehasonlító táblázata Ismerté vált vagyon elleni bűncselekmények száma: év év Lopások száma: Betöréses lopások száma: Lakás betörések száma: Szgk lopások, gépjárművel kapcsolatos lopások Szgk lopások: Jármű önkényes elvételek: Rablások száma: A táblázatból kitűnik, hogy a rablások, gépkocsival kapcsolatos lopások, és egyéb lopások száma nagymértékben csökkent, a betörések száma jelentősen, a gépkocsi lopások és jármű önkényes elvétele bűncselekmények száma kismértékben növekedett i hatállyal létrejött az Észak-Pesti Bűnügyi Régió, amely Budapest IV., XIV., XV., XVI., és XVII. kerületét foglalja magába. Központja a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság. A Régió hatáskörébe kerültek a kiemelt bűncselekmények, nevezetesen a rablás, a betöréses lopás, gépkocsi lopás, gépkocsi feltörés, illetve a jármű önkényes elvétele. A fentiek közük kapitányságunk végzi a IV., XV. és XVI. kerület területén elkövetett gépkocsi feltörések felderítését. Ebből adódóan hatóságunk 390 esetben folytatott eljárást régiós ügyben. A kerületünkben történt betöréses lopások felderítését a BRFK XV. kerületi kapitányság, a rablásokét a BRFK XIV. kerületi kapitányság, a gépkocsi lopásokét a BRFK IV. kerületi kapitányság kapta feladatul. A betöréses lopások előfordulási területei elsősorban a kertvárosi családi házak, ahonnan az elkövetők leginkább készpénzt, műszaki cikkeket és ékszereket tulajdonítanak el. Az elkövetési módszerek között az ajtó- és ablak befeszítés dominál. A családi házak esetében gyakoriak még az úgynevezett besurranásos lopások, mivel a nyitva hagyott ajtók, ablakok kínálják a lehetőséget a könnyű behatolásra. A gépjármű feltörés helyszínei elsősorban az óvodák, iskolák, bevásárló helyek előtti területek, ahol a gépjárművekkel rövid időre parkolnak le, ez esetekben az utastérben hagyott értékek, vagy azt sejtető tárgyak a cselekmény elkövetésének okai.

4 3 A gépjármű lopások kapcsán nem lehet kiemelni olyan típusokat, vagy helyszíneket, amelyeket az elkövetők különösen preferálnának. Minden típus és a kerület minden pontja veszélyezettet. A közrendvédelmi és a bűnügyi osztály összehangolt munkájának eredményeképpen a as évben elért teljesítményt megtartottuk, bár a nyomozás eredményességi mutató 37,1 %-ról 24,5 %-ra csökkent. Rablás bűncselekménye kapcsán 8 esetben 13 főt, betöréses lopás kapcsán 10 esetben 13 főt, gépkocsi lopás kapcsán 3 esetben 4 főt és gépkocsi feltörés kapcsán 4 esetben 4 főt fogtunk el. A tettenérés alapján indult eljárásokban a súlyponti bűncselekményekben több esetben végeztünk forró nyomon üldözések során szélesítéseket, így 2 gépjármű feltörő 24 rendbeli, 3 rabló 5 rendbeli, és 3 gépkocsi tolvaj 17 rendbeli cselekmény elkövetését ismerte be. A titkos információgyűjtő tevékenység A kapitányságon két fő végezte függetlenítve évben ezt a feladatot, ám 2010-re mindketten más szervhez mentek dolgozni. A bűnügyi osztály létszáma A Bűnügyi Osztály három részre osztható. Besorolás Törzs Bűnüldözési Alosztály Vizsgálati Alosztály Vezető l(ov) 1 (I/VI.) 1 (I/VI.) I/V előadó I/IV előadó I/III előadó II/IV előadó Közalkalmazott köztisztviselő Összesen Hivatásos Az osztály létszáma 31 fő hivatásos, 4 fő közalkalmazott, 1 fő köztisztviselő. A Bűnüldözési Alosztályon jelen pillanatban két üres státusz van, egy I/IV-es főnyomozói, erre május 01-vel lesz előléptetve egy kolléga, illetve egy II/IV-es tiszthelyettesi, erre pedig március 16-ával érkezik egy másik munkatárs a BRFK VI. kerületi rendőrkapitányság állományából.

5 4 Ezen alosztályról január 01-ével egyik beosztottam, aki I/V-es státuszon van át kerül a BRFK Bűnügyi Főosztály állományába, illetve egy másik beosztottam (szintén I/V-ös) tartós betegállományban van. Az Észak-Pesti Bűnügyi Régió parancsnokának döntése alapján 9 hónapja egy főt vezénylünk a BRFK XV. kerületi kapitányságra, így a évet ez a szervezeti egység 5 fő hiánnyal kezdi meg. A Vizsgálati Alosztály állománya teljes, egy fő (I/IV-es beosztású) van GYED-en, illetve egy fő (I/V-es beosztású) tölti január 14-ig GYED utáni szabadságát, így ezen egység 2 fő hiánnyal kezdett 2010-ben. A évben az állomány munkáját nehezítette, hogy több kolléga elhagyta a kapitányságot (nyugállományba vonult, áthelyezését kérte más szervhez), bár pótlásuk folyamatos volt. Folyamatosan helyettesíteni kellet egy ügyeletes tisztet, de volt amikor havi szinten többet is. December hónapban a BRFK IX. kerületi kapitányságról is kaptunk feldolgozásra váró iratokat. A régió megalakulásával új területeket, új elkövetőket kellet megismerni, feltérképezni. Összességében véve véleményem szerint a vezetésem alatt álló osztály az elvárásoknak megfelelően végezte munkáját az elmúlt évben és bár voltak problémák, azokat megoldottuk.

6 5 II. Közbiztonsági tevékenység A Közrendvédelmi Osztály évben végrehajtotta a felettes szervek, valamint az Önkormányzat által meghatározott feladatokat. A Közrendvédelmi Osztály rendszeresített létszáma 76 fő, ebből meglévő január 01-én 63 fő, december 31-én 56 fő. Az újonnan alakuló, illetve alakult vidéki csapatszolgálati alegységek a magasabb fizetés és az otthonhoz való közelség miatt nagy vonzerőt jelentenek a kerületben szolgáló fiatal vidéki kollégák részére. A fogyatkozó létszám ellenére törekszünk arra, hogy minden esetben minimum három járőrpár legyen egyszerre szolgálatban. Az átlagos napszakonkénti három pár járőr nem elegendő a terület nagysága és a bűnügyi fertőzöttség miatt. Legalább 5 gépkocsi folyamatos közterületi jelenléte lenne szükséges a törvényben foglalt kötelezettségeink teljesítése érdekében. A lehetőségeinket kihasználva igyekszünk minél több esetben bevonni a járőrtevékenységbe a polgárőröket és a mezőőröket. A járőr és körzeti megbízotti szolgálat összehangolásával, körültekintő és ésszerű szolgálatszervezéssel tudjuk a közterületi jelenlétet és ezen keresztül a működőképességet biztosítani. Az elmúlt évben az alaptevékenységet csak gépkocsizó és minimális számú gyalogos járőr szolgálat keretében láttuk el. A beosztott parancsnoki állomány szolgálati idejének egy részét továbbra is a közterületen látta el, példát mutatott, ellenőrzött és oktatta az állományt évtől lényeges változás történt a segélyhívó telefonok fogadásában. Ekkortól már kizárólag a központi ügyeleten történik a hívások fogadása, melyek előzetes szűrés után kerülnek kikapcsolásra a kerületekhez. A reagáló képességet elemezve megállapítható, hogy az ügyeletet felhívó, felkereső állampolgárok minden esetben megkapták a kellő jogi felvilágosítást, illetve szükség esetén a lehető legrövidebb időn belül (5-15 perc) a bejelentéseket rendőri intézkedés követte. Az elmúlt évekhez hasonlóan a XVI. Kerületi Önkormányzat által továbbra is biztosításra került munkanapokon 3 fő közterületi szolgálatot ellátó járőr (szabadidős rendőri tevékenység) illetménye. A lehetőséggel minden alkalommal éltünk. A központi berendelések, csapaterős tevékenységek alkalmával, a bevetési század igénybevétele során a kerület járőr szolgálata igen sok esetben az önkormányzati járőrre épült. Fokozott ellenőrzéseket rendszeresen hajtottunk végre, különösen az év végi, valamint a húsvéti ünnepek idején. A fokozott közterületi jelenlét minden esetben csökkentette, illetve kihatással volt a bűncselekmények számának alakulására.

7 6 A Fővárosi Munkaügyi Főfelügyelőséggel, a Vám- és Pénzügyőrséggel és az APEH Ellenőrzési Főosztályával, illetve a Budapest XVI. került Önkormányzat Iparkereskedelmi Kamarájával napi kapcsolataink vannak, illetve közös akciókat hajtottunk végre jó eredményekkel. Kapcsolataink természetesen a helyi önkormányzattal a legjobbak, számtalan közös munka minősíti a tevékenységünket. A KMB állomány integrálódott a járőr szolgálatba, de a területi kapcsolatok, illetve a szakfeladatok ellátása továbbra is feladatuk maradt. A körözési tevékenység, az eltűntekkel kapcsolatos tevékenység, a mellékbüntetések nyilvántartása megmaradt a tartózkodási hely megállapítása mellett a KMB-i feladatoknak. A kerületi rendezvények biztosítása során intézkedésre nem került sor. A házi őrizetek ellenőrzése erőt vont el a közterületi szolgálatból, időszakonként 8-10 fő került ellenőrzésre. A rendőri intézkedések jogszerűek és szakszerűek voltak, azokkal szemben 14 alkalommal érkezett állampolgári panasz. A panaszok minden alkalommal kivizsgálásra kerültek, de egy esetben sem bizonyultak megalapozottnak. A fogva tartottak őrzését, kísérését jellemzi, hogy fogolyszökés nem történt, kínzásra, avagy embertelen, magalázó bánásmódra vonatkozó panasz nem érkezett. Az emberi jogokat tiszteletben tartottuk, a védelemhez való jogot minden esetben biztosítottuk. A belső valamint a külső (BV felügyelő ügyész) ellenőrzések számottevő hiányosságot nem tapasztaltak. Kerületünkben idegenforgalmi szempontból kiemelt terület nem található. A külföldiekkel kapcsolatos rendészeti tevékenységünk során a Fővárosi Munkaügyi Központtal, Vám- és Pénzügyőrséggel végzett közös ellenőrzések eredményeként több jogsértő személy került előállításra. Az intézkedések az építkezések, vendéglátó ipari egységek, szálláshelyek ellenőrzésére korlátozódtak. A kerület sajátosságaiból adódóan jelentősebb létszámú csoportot, tömeget vonzó rendezvény nincs. A kulturális, egyházi, egyéb állampolgári kezdeményezésű események, demonstrációk rendőri biztosítását minden esetben saját erőből megoldottuk, rendbontó cselekményre nem került sor.

8 7 Statisztikai adatok: 2008.év 2009.év Biztonsági intézkedések: Közúti közlekedési balesetek kapcsán: - elfogás: előállítás: biztonsági intézkedés: 9 27 Kényszerítő eszközök: - testi kényszer: bilincs: vegyi eszköz: rendőrbot szolgálati kutya lőfegyver 1 0 Előállítás: ebből igazoltatás: bcs. elkövetés gyanúja: mintavétel: csavargó gyermek: 0 15 PF szabályszegő: 0 0 szabálysértés továbbfolyt.: Elfogás: ebből bűncselekmény miatt: körözés miatt: egyéb ok: őrizetét, előz. letart, rend. el: 0 3 Helyszínen elvett - hatósági jelzések: vezetői engedélyek: Akciók és fokozott ellenőrzések: tett intézkedések száma: Szabálysértési feljelentés: Kiemelt közlekedési szabálysértési feljelentések:

9 8 Helyszíni pénzbírságolások: 1463 fő / Ft Feldolgozott bűnügyi megkeresések: 96 Nem bűnügyi megkeresések: 111 Nyílt rendőri információ: 30 Lakcímkutatások: 546 Büntető feljelentések: 145 Biztonsági intézkedés, önveszélyes állapot megszüntetése: 147 Elővezetések száma: ebből végrehajtott: 43 Közlekedési baleset helyszínén végrehajtott intézkedések: 379 Rendezvénybiztosítás: 31 Atkísérések: 162 A közbiztonsági állomány által közúti közlekedési szabálysértés miatt: 797 Közlekedésrendészeti szervek által szervezett propaganda rendezvények: 17 Pozitív alkoholszonda vizsgálat: 75 Közlekedésrendészeti propaganda kiadványok: 19 Létszámcsökkenés: 7 Kinevezések: 1 Odahelyezések: 15 Rendőrök sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak: 4 Büntető feljelentések: 130

10 9 Közlekedési tevékenység KIMUTATÁS a év közötti időszakban bekövetkezett közúti balesetek számának alakulásáról a Budapest, XVI. kerületben A Budapest, XVI. kerületben jelentős csökkenés történt az összbalesetek számában. A évben egyetlen halálos baleset történt, amely azonos az előző évi számmal. Közúti közlekedési balesetek száma Halálos Személyi sérüléses (könnyű+súlyos) (94 +43) Anyagi káros Összesen Közúti baleset XVI. kerület f _ * " _ * Halálos Személyi sérüléses (S+K) Anyagi káros Összesen A korábbi évek baleseteinek átlagánál kevesebb személyi sérüléssel járó baleset következett be az elmúlt évben. Az anyagi kárral járó balesetek száma évek óta jelentősen csökken. A múlt évben kevesebb esetben kértek rendőri intézkedést. A személyi sérüléses balesetek számának kis mértékű csökkenését jelentősen hangsúlyozta az anyagi kárral járó balesetek számának csökkenése, ezért 2009-ben jelentős mértékben csökkent az összbalesetek száma. Összességében a korábbi 14%-os csökkenés az elmúlt évben megduplázódott, tovább csökkent összességében 28%-os csökkenés következett be, de az országos statisztikákban szereplő személyi sérüléssel járó balesetek is kerületünkben 10 %-kal csökkentek. Az Európai Unió kizárólag a halálos közúti balesetek számával foglalkozik, amely kerületünkben nem változott 1 eset maradt.

11 10 A XVI. kerületben sikerült megvalósítani a kitűzött célt, azaz a balesetek számának csökkentését. Ez köszönhető a rendszeres sebességellenőrzéseknek, az objektív felelősség bevezetésének, a közlekedési akcióknak, valamint a fokozottabb rendőri jelenlétnek. A baleseti okokat elemezve megállapítható, hogy a XVI. kerületben a fő baleseti ok továbbra is az elsőbbség meg nem adása az útkereszteződésekben. Ez az összbalesetek közel egyötöde, amely a korábbi években is hasonló szám volt. Az elmúlt években még több mellékutcában került kiépítésre forgalomcsillapító küszöb (ún. fekvőrendőr"), amelyek a forgalmat visszaterelték a fő közlekedési útvonalakra, ezért csökkent az alárendelt kereszteződésekben a forgalom. A második fő baleseti ok a kanyarodási szabályok megsértése, amelyet a járművezetők figyelmetlensége idéz elő. A harmadik helyre csúszott vissza a parkoló járműnek ütközés miatt bekövetkező balesetek, amelyek a járművezetők rutintalansága, gyakorlatlansága miatt történnek. A vezető baleseti okok sorrendje a korábbi évhez hasonlóan alakult. A baleseti okok sorrendje kissé felcserélődött. Előbbre került a gyalogosgázolás, amelyek a gyalogosok bátrabb magatartása miatt, illetve a járművezetők figyelmetlensége miatt történtek. Baleset oka % % 1. Elsőbbség Kanyarodás Parkoló jármű rongálása Gyalogosgázolás Követési távolság Útpályaelhagyás Motorkerékpár Ittas Kerékpárosgázolás Segédmotoros kerékpár Hátramenet Sebesség Előzés Tilos jelzés Állatgázolás (vad/eb/ló) Elindulás Kitérés Egyéb Összesen % % Közigazgatási eljárás 42 13% A sebesség helytelen megválasztása a mérőkészülék folyamatos meghibásodása és javítása miatt 1%-ról 3%-ra emelkedett. Ez az ok többnyire a szélsőséges időjárás alkalmával jelentkezett a relatív gyorshajtók részéről, de a rendszeres sebességellenőrzésekkel lassítható a forgalom sebessége.

12 11 A kerületben bekövetkezett balesetek 13%-ában (42 esetben) vált szükségessé közigazgatási eljárás lefolytatása a baleset okozójának, illetve egy-két esetben vétlen részesének helyszínelhagyása miatt. A XVI. kerület útjai közül továbbra is a 3-as kivezető főútvonalon történt a legtöbb közúti baleset. A további sorrendben kisebb-nagyobb változások történtek, de arányaiban hasonló baleseti számok mutathatók ki. Főként a kerület kivezető útvonalain következtek be a balesetek a belvárosba haladók és az onnan érkező jármüvek részéről. Valamennyi útvonalon csökkentek a balesetek, de bizonyos utakon jelentősen megnőttek, például a Szabadföld úton, Vidámvásár úton és a Margit utcában (ahol 120 %-os a növekedés). Ezzel ellentétben az Ostoros úton közel 100%-os csökkenés látható, mivel itt folyamatosak voltak a sebességellenőrzések és az MO-autóútra terelődött a forgalom. Balesetveszélyes útvonalak as főút (Kerepesi- Veres P.-Szabadföld) Veres Péter út Rákosi út Csömöri út Szabadföld út Szlovák út János utca Batsányi János út Rákóczi út Uj szász út Az útkereszteződésekben bekövetkezett balesetek sorrendjében totális változás történt ben. Többségében csökkentek a baleseti számok és a sorrend is jelentősen megváltozott. Balesetveszélyes útkereszteződések (S) 1. Batsányi János út - Margit utca (2) 6(3) 2. Veres Péter út-hősök fasora (0) 5(0) 3. Rákosi út - Rózsa utca (1) 4(3) 4. Rákosi út - János utca (1) 4(4) 5. Rákosi út - József utca ) 4(3) 6. Csömöri út - János utca (5) 3(1) 7. Rákosi út - Mátyás király út (1) 3(1) 8. Csömöri út - Rákóczi út (2) 3(3) 9. Batsányi János út - Sasvár utca (4) 3(3) 10. Szlovák út - Csömöri út (1) 3(1)

13 12 A 2008-ban első helyen szereplő Csömöri út-jános utca kereszteződése a közlekedési lámpának köszönhetően 2009-ben már a hatodik helyre került. Ellenben a Batsányi János út és Margit utca a 11. helyről került az első helyre, valamint a Veres Péter út és Hősök fasora kereszteződés a 9. helyről került a 2. helyre, pedig itt csak eggyel több baleset történt, mint korábban. Látható, hogy egyetlen baleset mekkora változást okoz a statisztikában. A balesetek súlyosságát tekintve a Szabadföld út és Vidámvásár út kereszteződésében egyetlen baleset történt, de az halálos kimenetelű volt. A Rákosi út és János utca kereszteződésében négy baleset történt, de ezek mindegyike személyi sérüléssel járt. Ba esetek napok szerinti eloszlása hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap A balesetek napok szerinti megosztását megfigyelve megállapítható, hogy szerdáig növekednek a számok, ott állandósulnak, majd péntekre megugranak és a hétvégén lecsökkennek a felére. Minden nap csökkent a balesetek aránya, csak a vasárnapi napon nem változott. XV '. kerületi gázolások Gyermek Férfi Nő Összesen A gyalogosgázolások számát megvizsgálva jelentős csökkenés látható a XVI. kerületben. Ugyancsak csökkent a felnőtt férfiak gázolása, de az elgázolt nők száma duplájára növekedett. Összességében csökkent az elgázolt személyek száma, de sajnos egyre több nőt gázolnak el a kerületben. A baleseti okok folyamatos elemzése alapján, a forgalom segítése érdekében évben is több esetben tettünk javaslatot forgalomtechnikai módosításra. Megépült a XVI. kerület első! körforgalmú útkereszteződése a Sasvár utca és a Futórózsa utca kereszteződésében, ahol a kiépítést követően megszűntek a balesetek. Dudálások vannak, de ütközések nem történnek. A XVI. kerületi Önkormányzat által vásárolt FAMA Light III. lézeres sebességmérő készülékkel is tevékenykedtünk a gyakori meghibásodások ellenére: Szolgálatban volt: 38 napon, 38 helyszínen, ezalatt 338 mérés történt. Az objektív felelősség bevezetése óta nem történik megállítás, nincs helyszíni bírság kiszabás, és a feljelentést a központi adatfeldolgozó szerv teszi.

14 13 A XVI. kerületi Balesetmegelőzési Bizottság évben a helyi gyermekbalesetek megelőzése érdekében a következő propaganda előadásokat és rendezvényeket szervezte. - Bűn- és balesetmegelőzési előadásokat tartottunk szinte minden péntek délutánon (sőt néha csütörtökön is) a XVI. kerületi Rendőrkapitányság kultúrtermében, amelynek keretében a látogatók körbejárhatták az épületet, az ügyeletet, a fogdát. - A Fórum-futás útvonalát polgárőrök segítségével biztosítottuk. - Az Arany János Altalános Iskola egészségnapján kerékpáros vetélkedőt tartottunk. - A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság XVI. kerületi Kirendeltsége által szervezett Ifjúsági Verseny keretében kerékpáros elméleti és ügyességi vetélkedőt tartottunk. - Rendszeres sebességmérésekkel próbáltuk visszaszorítani a sebességtúllépéseket. - A Kerékpáros Iskola Kupa kerületi döntőjét a XVI. kerületi Rendőrkapitányságon szerveztük meg, amelyen a kerület három iskolájának diákjai versenyeztek. A kerületet a legjobb csapat képviselte a fővárosi versenyen, ahol csapatban a második, illetve a lány egyéniben első helyezést értünk el. Kerületünk lányversenyzője képviselte a fővárost az országos versenyen. - Május 23-án a Jókai Mór Altalános Iskola Jókai-napján vettünk részt kerékpáros ügyességi vetélkedővel. - A 2009-ben is szerveztünk nyári közlekedési tábort. A kilencedik alkalommal megrendezett tábornak a XVI. kerületi Önkormányzat üdülője adott otthont Balatonszárszón. Bűnmegelőzési, drogellenes, előadások, valamint közlekedésbiztonsági előadások voltak közúti, vízi és vasúti közlekedésből. Vidám zenés műsort adott elő Illés István r. őrnagy (Ayala) és Sárközi Anita énekesnő. A táborban mindennap volt Kresz-teszt írás. Kerékpáros ügyességi-szabályossági pályán gyakorolhatták a helyes és biztonságos kerékpár használatot (az egyensúlytartást, a nyomvonal-követést, akadályok kikerülését és a szabályosságot). Az esős idő miatt elég kevés idő jutott a strandolásra. A 35 gyermek a tábor végére elsajátította az alapvető közlekedési ismereteket, amit a kerületi kerékpáros igazolvány igazol számukra. A gyermekek ízelítőt kaptak a felnőttek által leggyakrabban elkövetett szabálysértésekből (biztonsági öv hiánya, tilosban parkolás) és a visszajelzések alapján több esetben figyelmeztetik is szüleiket a helyes közlekedési magatartásra. Szeptember végén részt vettünk a Kertvárosi Vígasságokon, ahol ezernyi szóróanyagot osztottunk szét. Megnövekedett az érdeklődés az objektív felelősség alkalmazása iránt. A Kölcsey-napon közlekedés-biztonsági előadást tartottunk az elsős évfolyam részére, valamint drogellenes előadást a hetedikes évfolyamnak. Kérésünkre a BRFK Bűnmegelőzési Osztály is tartott bűnmegelőzési előadást a nyolcadikos évfolyam részére.

15 14 Ősztől más iskolákban is részt vettünk közlekedés-biztonsági előadásainkkal, valamint folytattuk az iskola rendőr mozgalmat. A tanév kezdetén több iskola előtt biztosítottuk a gyermekek közlekedését, úgymint a Batthyány Ilona, a Móra Ferenc és a Szent-Györgyi Altalános Iskolák előtt. A rendőri jelenlétet sebességellenőrzéssel fokoztuk, nem feleslegesen. Egész évben 19 előadást tartottunk különböző intézményekben. Az őszi rajzpályázaton öt iskola indult 107 db pályamüvei. A rajzokon a gyermekek sok esetben rajzoltak baloldali közlekedést, beszélő állatokat, de azért felfedezhető volt a szabályos közlekedésre utalás is. 33 pályamunka készítőjét díjaztuk, de az összes pályázó kapott egy rendőrségi lógóval ellátott stresszlabdát az iskolai feszültség levezetésére. III. Igazgatásrendészeti terület: 1. Személyi állomány: Hatóságunknál a es évben az igazgatásrendészeti állományt tekintve néhány változás történt. 1 fő kiemelt főelőadónk márciustól terhessége miatt betegállományban volt, és októbertől gyesen van. 1 fő közalkalmazott szintén márciustól tölti betegállományát terhessége miatt, a szülés februárra várható. Jelenleg 3 tiszt, 1 tiszthelyettes, és 2 fő közalkalmazott az aktív állomány. 2 tiszt, és a tiszthelyettes foglalkozik a szabálysértéssel kapcsolatos ügyintézéssel, egy előadó a vagyonőri tevékenységgel kapcsolatos, és a figyelmeztető jelzéssel kapcsolatos engedélyezési ügyeket, valamint a közigazgatási eljárással kapcsolatos ügyeket dolgozza fel. 1 közalkalmazott a szabálysértési eljárások végrehajtásával kapcsolatos ügyintézést látja el, és 1 fő az egyéb adminisztrációs feladatok teljesítésével van megbízva. Összességében az évet 8 fővel kezdtük, azonban jelenleg ez a létszám 6-ra csökkent, ebből 1 tiszt szeptemberben jogi egyetemen kezdte meg a tanulmányait, a segédelőadó és 1 közalkalmazott szintén szeptembertől tiszti átképzőn folytat tanulmányokat, tehát 100 %-os teljesítményről 3 beosztott esetében beszélhetünk.' 2. Szabálysértési feljelentések alakulása: Az évet 2576 db feljelentéssel zártuk, amely az előző évhez viszonyítva (2416 db) csekély emelkedést mutat. A feldolgozottságot egész évben megfelelő szinten tudtuk tartani, december elejére sikerült a folyamatban lévő ügyek számát 10 % alá szorítani. 3. Kiszabott pénzbüntetések száma: A 2009-es évhez viszonyítva az 1 főre jutó pénzbírság átlaga a kiemelt szabálysértési ügyekben (pl: ittas vezetés, engedély nélküli vezetés, az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése, vasúti átjárón áthaladás szabályainak megsértése, sebességkorlátozás jelentős túllépése, közúti közlekedésrendjének megzavarása) szintén emelkedett. A kiszabott pénzbírság összege ban összesen Ft, ebből Ft befizetésre került ben a kiszabott pénzbírság összege Ft, ebből Ft-ot fizettek be. Tehát a feljelentések száma ugyan csak 160 db -al több, azonban kb Ft-al többet szabtunk ki. Ennek ellenére a befizetett pénzösszeg száma Ft-al kevesebb mint tavaly.

16 15 11 alkalommal kezdeményeztünk letiltást, és 229 esetben került sor az adók módjára történő behajtásra. Közérdekű munkára átváltoztatás 1 esetben történt, és elzárásra átváltozatásra nem került sor. Járművezetéstől eltiltást szinte minden kiemelt szabálysértési ügyben alkalmaztunk, azzal a céllal, hogy az állampolgárokat jogkövető magatartásra kényszerítsük. A tavalyi évben kb. 450 esetben folytattunk le szabálysértési eljárást közúti közlekedési baleset bekövetkezése miatt, az idén ez a szám 433-ra csökkent. ( ebből 307 az anyagi káros, és 126 a személyi sérüléssel járó baleset) A lehetőségekhez képest igyekeztünk többségében tárgyalás alapján meghozni a döntést ezekben az ügyekben. 4. Végrehajtási tevékenység: A végrehajtással kapcsolatos feladatokat külön előadó látja el. A meg nem fizetett pénzbírságok befizetése érdekében a végrehajtási eljárás folyamatos. 5. Engedélyügyi tevékenység: Egy fő előadó munkaköri feladata a személy- és vagyonvédelem, magánnyomozói tevékenységgel kapcsolatos ügyintézés, a figyelmeztető jelzés engedélyezése es évben hatóságomnál az alábbi számú működési engedélyek és igazolványok kerültek kiadásra: Működési engedélyek: a.) Társas vállalkozások Személy- és vagyonvédelmi működési engedély: 9 db Magánnyomozó működési engedély: 1 db b.) Egyéni vállalkozások: Személy- és vagyonvédelmi működési engedély: 3 db Magánnyomozó működési engedély: 0 db Igazolványok: a.) személy- és vagyonőri igazolvány: 103 db - ezek közül EGT állampolgár részére: 3 db b.) magánnyomozó igazolvány: 1 db c.) biztonságtechnikai szerelő igazolvány: 3 db d.) biztonságtechnikai tervező-szerelő igazolvány: 0 db e.) mechanikai vagyonvédelmi rendszert szerelő igazolvány: 0 db f.) mechanikai vagyonvédelmi rendszert tervező-szerelő igazolvány: 0 db Figyelmeztető jelzés engedélyezéséhez 4 db kérelem érkezett hatóságunkhoz, ebből kettő volt első kérelem. Fentieken túl ellenőrzést végeztünk a Budapest illetékességi területén működő társas vállalkozások helyszínén hetente egyszer 29 alkalommal a közrendvédelmi osztállyal együttműködve.

17 16 6. Közigazgatási eljárás: augusztus 1-től a Kktv. 20 ( 1 ) bek. k. pontba ütköző szabályszegések esetén ( biztonsági öv hiánya, gyermekülés hiánya, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, bukósisak használatának hiánya ) az Igazgatásrendészeti Osztály folytatja le a közigazgatási eljárást. 42 esetben indítottuk meg az eljárást, melyekben összesen Ft közigazgatási bírság lett kiszabva. 7. Egyéb feladataink: 350 alkalommal küldtünk meg más hatóságnak szabálysértési priuszt, és 84 alkalommal teljesítettünk más hatóság megkeresésére meghallgatást. Feladatunknak tartjuk a kerület állampolgáraival a jó kapcsolat kialakítását, a bizalmuk elnyerését, mindemellett törekedtünk a törvények, és jogszabályok betartására, és betartatására. IV. Hivatali tevékenység értékelése január 01-jei hatállyal a BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság önálló alosztály jogállással rendelkezik a Hivatal. A Hivatali szervezeti egységei 2009-ben: segédhivatal, személyzeti előadó, informatikus, anyagi-pénzügyi előadó, valamint a kapitányság működtetéséhez szükséges közalkalmazotti állomány. 1. Ügykezelési, nyilvántartási és egyéb feladatok: Szervezi és intézi a rendőrkapitányságon a nyílt ügykezelési feladatokat. Feladata többek között a rendőrkapitányságon készült vagy más szervtől érkezett irat átvétele, nyilvántartása, továbbítása, kezelése, irattárba helyezése és őrzése, rendelkezésre bocsátása, selejtezése évben db anyag került érkeztetésre, és db irat került kivezetésre. Ezek a számadatok nem tartalmazzák a év március havában bevezetett Régiósítás során keletkezett iratmennyiséget. Ezáltal a régiós bűnügyek bevezetésével megnőtt a segédhivatalra háruló feladatok köre, így a feldolgozásra váró ügyek száma is növekedett. Az összes ügyfeldolgozás évben db anyagot jelent. Az adatok tartalmazzák a közvetlenül a segédhivatalba érkeztetett iratokat, valamint a fegyverüggyel, vagyonőrökkel és a szabálysértési iratokkal kapcsolatos érkeztetéseket és a kivezetéseket. A segédhivatalban a selejtezés terén a bűnügyi és szabálysértési iratok selejtezése folyamatos. Az általános iratok selejtezése a meghatározott ütemterv alapján sajnos elmaradt a 2009-es évben.

18 17 A segédhivatal kezeli a bűnjeleket, felügyeli a bűnjelkamrát és gondoskodik a bűnjelek folyamatos rendszerezésétől, megsemmisítéséről. A bűnjelek nyilvántartása, kezelése a vonatkozó szabályozásának megfelelően történik, amit rendszeresen ellenőriz az arra illetékes vezető napjával bezárólag a bűnjelkamrában 312 db bűnjel került elhelyezésére, az Észak - Pesti Bűnügyi Régióhoz tartozó bűnjelek száma 355 db volt évben a BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság 561 db került bevételezésre. Összességébe véve 15 %-al növekedett a kezelendő bűnjelek száma. 2. A Hivatal tevékenysége személyügyi vonatkozásban XVI. kerületi Rendőrkapitányság A BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság létszámhelyzete december 31-ei zárónappal: Hivatásos létszámhely Rendszeresített Betöltött Közalkalmazotti létszámhely Rendszeresített Betöltött Köztisztv iselői létszám hely Rendszeresített Betöltött Torzs : ;; / 2 Bűnügyi Osztály Vizsgálati Alosztály Bűnüldözési Alosztály Közrendvédelmi Osztály KMB Alosztály ; Or- és Járőrszolgálati Alosztály Igazgatásrendészeti Osztály Összesen A BRFK XVI. kerülti Rendőrkapitányság dolgozóinak jutalmazása évben : H Bűnügyi Osztály i Közrendvédel mi Osztály Igazgatás ren dé-szeti Osztály Főkapitányi jutalom Hivatásos Közalkalmazott Munkatársi, főmunkatársi Közalkalmazott cím - - -" - - Kapitányságvezetői Hivatásos jutalom Közalkalmazott Sk. Előléptetés Tiszt Tiszthelyettes Összesen: Összesen évben a Budapest XVI. kerületi Önkormányzat nagymértékben támogatta a kapitányság dolgozóit a kerületben működő Közbiztonsági Alapítványon keresztül.

19 18 A hivatásos állomány végzettsége: 2009-ben 6 fő zászlós fejezte be felsőfokú tanulmányait, így 44 fő a főiskolai végzettséggel rendelkezők száma. Ebből 25 fő Rendőrtiszti Főiskolai végzettséggel, 19 fő egyéb felsőoktatási intézményben végzett oklevéllel rendelkezik. Jogi egyetemi végzettséggel 1 fő rendelkezik. A zászlósi, tiszthelyettesi állományból 50 fő Rendészeti Szakközépiskolai végzettséggel rendelkezik. Jelenleg 6 fő folytat felsőfokú tanulmányokat, ugyanakkor 1 fő hivatásos állományú dolgozó nem rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal, valamint 2 fő hivatásos állományú dolgozó nem rendelkezik rendőri végzettséggel, jelenleg tanulmányait folytatja. A fluktuáció: évben 5 fő Rendészeti Szakközépiskolát végzett hallgató, és 1 fő Rendőrtiszti Főiskolát végzett hallgató került kinevezésre az állományba. Az év folyamán 20 fő belső áthelyezésére került sor, mindegyik esetben megegyezett a szolgálati érdek az egyéni érdekkel. A külső fluktuáció megoszlása: nyugállományba helyezés: 4 fő, egyéb ok miatt felmentés: 3 fő, más rendőri szervhez történő áthelyezés: 3 fő, BRFK-n belüli áthelyezés: 9 fő volt. Az áthelyezések felét a tiszthelyettesi állomány képviselte. A fluktuáció 75 %-át a rendőrségen belüli áthelyezés teszi ki. A tiszti állománynál főként magasabb beosztásba helyezés az ok. A tiszthelyettesi állomány nagymértékű fluktuációjának oka, a vidéki lakóhelyhez és családhoz való közelebb kerülés, ill. szakmai előmenetel. A hivatásos állomány munkáját segítő közalkalmazotti állomány stabil, közülük 2009-ben 1 fő kérte áthelyezését, a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság állományába. Az állomány megtartása érdekében tett intézkedések és hatásuk: - Az állomány utánpótlása érdekében végzett toborzó munkában, azok a kollégák vettek részt, akik a prevenciós megelőzéssel foglalkozó előadásokat tartják a kerület iskoláiban. Valamint hirdetéseket jelentettünk meg a helyi médiában, a Zsaru magazinban és a Rendőrség internetes elérhetőségén. - A vezetői állomány utánpótlását helyi szinten oldottuk meg a megfelelő képzettséggel és gyakorlattal rendelkező beosztotti állományból. - A magasabb beosztások többségében belülről történő feltöltésével biztosítjuk az állomány egzisztenciális terveinek megvalósulását. Az oktatás, képzés helyzete: - Különböző szintű nyelvképzésben 5 fő vett részt. - Vezetőképzés keretein belül 1 fő tett eredményes rendészeti szakvizsgát. - Munkaköréhez szükséges speciális szaktanfolyamon a évben 4 fő tanult. Az állománytábla módosítására is sor került: május 25-ei hatállyal a BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Cinkota Rendőrörs (alosztály jogállású) 21 hivatásos státussal megszűntetésre került. A megszüntetett státuszok a Közrendvédelmi Osztály állományában kerültek szétosztásra márciusában az Igazgatásrendészeti osztály állományában lévő zárolt előadói státus feloldásra került november 15-ei hatállyal a járőr státusok száma 13-ról 12-re csökkent, majd november 16-ai hatállyal további zárolt státusok feloldására került sor: Közrendvédelmi Osztály Őr - és Járőrszolgálati Alosztályán 1 járőr (gépjárművezető), 2 járőr, és az Igazgatásrendészeti Osztály állományában 1 előadói státus.

20 október 1-től a Rendőrkapitányság Hivatalában lévő főügyeletes státusok valamint a Közrendvédelmi Osztály Őr - és Járőrszolgálati Alosztályon lévő ügyeletes státusok ruhanormája vegyes ruhanormára módosult. A személyügyi ügyintézés: A évben 178 darab főszámon iktatott ügyet dolgozott fel. Parancs kiadására 264 esetben került sor. 4 esetben indult FÜV eljárás. A személyzeti tevékenység keretein belül 16 db szolgálati panasz elbírálásának előkészítése történt meg. A hivatásos állományból 4 fő vette igénybe a szolgálati időt elismerő támogatást. A személyügyi ügyintéző feladata továbbá az állománytábla és a kartonok naprakész vezetése, a közlönyök jogszabály-anyagának figyelése, a szolgálati ágak jelentéseihez adatszolgáltatás, valamint a civil érdeklődők, álláskeresők és az állomány kiszolgálása, tájékoztatása. A személyügyi ügyintéző távolléte esetén helyettesíti a hivatalvezetőt. 3. A BRFK XVI. kerületi állomány fegyelmi helyzete évben: Fegyelmi eljárások elrendelése: Tiszt <a <^ <N Tiszthelyettes, Zászlós Közalkalmazott Összesen o OS 1 w o o rí rí Bűnügyi Osztály 2 / 0 0 / Közrendvédelmi Osztály 3 / ;' 6 " 10 2(1 Igr. Osztály _ - _ Összesen Fegyelmi eljárások elrendelésének oka: 2009 évben 16 alkalommal került sor fegyelmi eljárás elrendelésére. Egy esetben fegyelmi eljárás elrendelésére azért kerül sort, mert a rendőrjárőr a szolgálat teljesítése során a használatában lévő kézi rádiót elhagyta. Három esetben indult fegyelmi eljárás szolgálati gépkocsival történő közlekedési balesett miatt. Két esetben szolgálati gépkocsival a buszsávban történő folyamatos haladás miatt. Egy esetben indult fegyelmi eljárás bántalmazás hivatalos eljárásban elkövetése miatt, valamint a szolgálati gépkocsik nem megfelelő tisztasága miatt. Két, a korábban elrendelt fegyelmi eljárás leválasztása történt, mivel az eljárás alá vont hivatásos állományú kolléga időközben leszerelt. A /2008. Fe. számon indult fegyelmi eljárásról, - elrendelésre azért került, sor, mivel a GPS alapú pozíció meghatározási adatok feldolgozásával történt ellenőrzéskor megállapítást nyert, hogy az adott beosztott állomány szolgálati időben nem a meghatározott feladatokat látta el - leválasztásra került kettő fegyelmi eljárás, mert a beosztottak Fővárosi Bíróság Katonai Tanács a jogerős ítéletét elfogatták.

21 20 Három esetben indult vesztegetés gyanúja miatt fegyelmi eljárás. Egy alkalommal, mivel az intézkedést folytató kollégák a szabálysértési feljelentésben az intézkedés alá vont személy nevét elírták, és a járművezetéstől eltiltottak nyilvántartásában nem ellenőrizték. Az intézkedés alá vont személy a járművezetéstől el volt tiltva. A Bűnügyi Osztály és az Igazgatásrendészeti Osztály állományába tartozó kollégák ellen fegyelmi eljárás nem indult. A fegyelmi eljárások befejezés, a fenyítések kiszabása: A számok alapján megállapítható, hogy az elmúlt évhez képest 65 %-os emelkedést mutat, a fegyelmi sértések száma, és leginkább ez a közrendvédelmi osztály tiszthelyettesi állományát érintő tendencia, mely azok fiatalságával és ebből adódóan tapasztalatlanságával indokolható. A fegyelmi eljárás alá vontak közül 8 fő beosztott kolléga feddés fenyítést kiszabásában részesült, 5 fő számára figyelmeztető levél került kikézbesítésre. Három fő beosztott kolléga fenyítés mellőzése mellett figyelmeztetésben részesült. További egy fő beosztott kolléga szolgálati viszony megszüntetése fenyítésben részesült. Három esetben került a fegyelmi eljárás felfüggesztésre, a folyamatban lévő büntetőeljárás jogerős befejezéséig. A évben büntetőeljárás kapcsán felfüggesztett eljárásban évben jogerős ítélet született, melyben az eljárás alá vont tiszthelyetteseket a bíróság jogerősen elitélt. Méltatlansági eljárás évben nem indult. Összegzés: Az összes fegyelemsértés elbírálása az utóbbi három évben lassú emelkedő tendenciát mutat, amely mellett a megszüntetésre kerülő eljárások száma arányosan szintén emelkedett. A beosztott állomány viszonya a vonatkozó szabályozók betartásához megfelelő. 4. A Hivatal tevékenysége anyag- és pénzkezelés vonatkozásában A számla- és pénzforgalom, valamint a könyvelési- és nyilvántartási feladatok teljesítése havonta ellenőrzésre került. Az eszközök és anyagok rendelése is havi bontásban történik, bevételezésüket követően azokat gazdaságosan osztjuk szét. Hiányt az ellenőrzések nem tártak fel. A Kapitányságon továbbra is működik a dolgozók étkeztetése, amit a Dózsa úton található konyháról szállítanak ki számunkra. A fejadagok megnövekedtek az elmúlt évhez képest 9-ről 23 adagra. Pénzügyi fedezet hiánya miatt évben a Kapitányság objektumában a festési-, lakatos-, karbantartási- és asztalos munkák elmaradtak, valamint a pincében ismét előfordult többször is, hogy feljött a szennyvíz. A 2008-ban elvégzett áthidaló megoldás sajnos az esőzések alkalmával nem ad tartós megoldást, ismételten számítani lehet a szennyvízzel járó problémák megjelenésre.

22 21 5. Az informatikai tevékenység A számítástechnikai és informatikai fejlesztés Kapitányságunkon a múlt évben igen csekély volt. A XVI. Kerületi Önkormányzat adományából jutottunk 5 db 17"-osTFT monitorhoz, 5 db Intel Atom processzoros számítógéphez (klaviatúrával, egérrel együtt). A számítógépek és monitorok a Hivatal (1), a Bűnügy (2) és a Közrendvédelmi Osztály (2) dolgozói számára lettek beüzemelve. Ezen kívül kaptunk 2 db PHI-as számítógépet és 2 db CRT monitort a BEFK-tól. Ezek számítógépek az új kollégákhoz kerültek Sikerült a raktárban lévő 6 db számítógépeket kijavítani, így a legkisebb teljesítményű gépeket is sikerült elfogadható teljesítményűre cserélni. Folyamatosan felújításra kerültek a problémás gépek is. Az újításokra figyelemmel a géppark lényegesen megbízhatóbbá, gyorsabbá vált. Beüzemelésre került az Oziris GPS-es EDR rádiókba épített nyomkövető program, amely már mutatja az EDR-es készülékek helyzetét. A Robotzsaru NEO integrált ügyviteli és ügyfeldolgozó rendszer jelenleg a l-es verziónál tart. Folyamatosan történik a Robotzsaru program felügyelete, és a javítóprogramok futtatása, valamint a felhasználók nyilvántartása és karbantartása. A jelszórendszer felügyelete havi szinten történik. Az egyéb rendszerek - KIR, Siemens, Postázó, Netzsaru, Pótfel, Mjar, Jogtár, GroupWise, Internet - használata és a hozzáférés, működés folyamatosan biztosítva volt. 6. Egyéb tevékenység Az elmúlt évben új kapitányságvezetői intézkedés kiadására nem került sor. Munkánkat a titokvédelmi és ügykezelési előírásoknak megfelelően végeztük. Valamennyi ügykezeléssel foglalkozó kolléga rendelkezik a megfelelő vizsgával. A vezetők rendszeresen és célirányosan ellenőrizték az elírásoknak megfelelően. Az országgyűlési biztosok évben a BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányságon ellenőrzést nem végeztek. A Hivatal tevékenysége során kiemelt figyelmet fordított a betekintési és hozzáférési engedélyek kezelésére, dokumentálására, az adatvédelmi törvény ide vonatkozó előírásainak érvényesítése mellett évben elvégeztük a minősített normák felülvizsgálatát is.

23 év célkitűzései > Az eddig elért eredmények megtartása, javítása. y A kiemelt bűncselekmények számának további visszaszorítása. > A felderítési mutatók további javítása a betöréses lopások, lakásbetörések, gépjárműves bűncselekmények és a rablások területén. > A bűnügyi operatív munka előtérbe helyezése. > Rendszeres, minőségi, közterületi parancsnoki szolgálat ellátásával növelni kell az egyenruhás állomány bűnügyi érzékenységét, intézkedési aktivitását. A közös közterületi szolgálattal el kell érni, hogy a pályakezdő rendőrök intézkedőképessé váljanak. > A bűnmegelőzési tevékenység hatékonyságának javítása az értékelő-elemző munka, az önkormányzat, a polgárőrség, a civil szervezetek és a lakosság fokozottabb bevonásának segítségével. > A munkaerő megtartása érdekében továbbiakban is kiemelt figyelmet kell fordítani a teljes személyi állomány szociális problémáinak helyi szinten történő megoldására. > A korrupciós cselekmények területén elért eredmények megtartása. Budapest, január 27. dr. Tóth Ferenc r. alezredes sk. kapitányságvezető

24 ,1 L^áUizid Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság Vezetője 1163 Budapest, Veres Péter út 101. tel./fax: Szám: /2010. EMLÉKEZTETŐ a március 03-án, órakor megtartott állománygyűlésről Az állománygyűlést vezette : Elöljáró parancsnok: Meghívottak: dr. Tóth Ferenc r. alezredes, Kapitányságvezető Bodnár Zsolt r. ddtb. Főkapitány Bűnügyi helyettese dr. Füzesi Mónika Bp. XIV-XVI. kerületi Ügyészség vezető helyettese Szabó Tamás Kabinetvezető Az állománygyűlésen dr. Tóth Ferenc r. alezredes köszöntötte az állományt, majd ismertette a kapitányság évi tevékenységét. A beszámoló során kitért a főbb statisztikai adatokra, a bűnügyi, közrendvédelmi és igazgatásrendészeti tevékenységet ismertette. Ezt követően a kapitányság létszám- és fegyelmi helyzetéről számolt be. A beszámolóban elhangzott, hogy a Polgármesteri Hivatal által finanszírozott szabadidős járőrök továbbra is megmaradjanak, sőt azok számát, ha mód és lehetőség van rá bővítsék. Valamint kitért az ORFK évértékelő értekezletén elhangzottakra, azaz arra, hogy a térfigyelő rendszerek kiépítésére kiemelt figyelmet kell fordítani. Elismerte a kapitányságon dolgozók munkáját, összevetve a létszámhiányokkal, így is korrekt és szakszerű munkavégzést tapasztalt, természetesen mind a hivatásos, mind a közalkalmazotti állomány részéről, azok munkáját megköszönte. Együttműködés területén kitért az Önkormányzat és az ott dolgozók hivatali munkájára, elismerte azok szakszerűségét és gyorsaságát. Külön megköszönte az Önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatását. Továbbá kiemelte az Ügyészséggel való szoros és szakszerű együttműködést, valamint a helyi polgárőrséggel való tevékenységet. Megköszönte a szintén kiváló kapcsolattartást a kerületi sajtó munkatársaival, akik hitelesen tájékoztatják a lakosságot a rendőrség munkájáról és eredményeiről.

25 -2- Főbb feladatok 2010-re Kiemelt feladatként fogalmazta meg az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények visszaszorítását. Hangsúlyozta, hogy a nyomozások eredményességét növelni kell. Fokozni kell a parancsnoki revíziókat és ellenőrzéseket, továbbá szintén fokozni a baleset- és bűnmegelőzési oktatásokat az iskolákban. Az üres státuszok feltöltését tűzte ki célul, valamint a fluktuáció megállítását. Törekedni kell a gyorsabb és hatékonyabb ügyfeldolgozásra, valamint munkavégzésre. Szintén kiemelte a fegyelmi helyzet javítását, melyre felhívta a parancsnoki állomány figyelmét, valamint tájékoztatta az állományt a Hszt. azon módosításáról, mely szerint valakit szándékos bűncselekmény miatt elítélnek, annak szolgálati viszonyát azonnal meg kell szüntetni. A beszámolót követően Tábornok úr a következőket tette hozzá: Megköszönte és elfogadta a Kapitány úr beszámolóját. Elmondta, hogy a XVI. kerületi kapitányság BRFK viszonylatában, az elkövetett bűncselekményekhez, a közrendvédelmi, közbiztonsági és közlekedési, valamint igazgatásrendészeti munka szempontjából jó helyet foglal el. Ez egyrészt köszönhető kertvárosi mivoltának, a lakosság együttműködésének, másrészt úgy látja, hogy az Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a rendőrség munkavégzéséhez szükséges feltételeket. Tájékoztatta az állománygyűlést arról, hogy a BRFK új eredményességi mutató mérés kidolgozását kezdte meg, amely nemcsak a statisztikai adatokra, hanem létszám és egyéb tényezőkre is épül. Felhívta a megjelentek figyelmét arra, hogy 2010-ben két választás is lesz és annak zökkenőmentes lebonyolítása kiemelt feladat. Megköszönte a rendőrség teljes személyi állományának a évben végzett munkáját, valamint az Önkormányzat és az Ügyészség segítőkész együttműködését. Ezt követően 5 főnek Főkapitányi elismerést adott át. Az éves beszámolóhoz hozzászólt dr. Füzesi Mónika vezető ügyész-helyettes Asszony is, aki megköszönte a kapitányság munkáját, hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy sok a fiatal pályakezdő kolléga, ez a beküldött anyagok minőségén nem észrevehető. Tájékoztatta az egybegyűlteket a Fővárosi Főügyészség új határidő hosszabbítási elvárásairól, illetve arról, hogy az egyszerűbb megítélésű ügyekben is szükséges beszerezni minden bizonyítékot, tekintettel arra, hogy ítéletek 2-3 év elteltével várhatók és amit a nyomozás elején nem szereztünk be, az akkor már nem pótolható. A továbbiakban is szeretné, ha ugyanilyen kapcsolat és együttműködés maradna a rendőrség és az ügyészség munkájában. Megköszönte a rendőrség, kiemelten a bűnügyi részleg munkáját és további sok sikert kívánt. Budapest, március 12. dr. Tóth Ferenc r. alezredes sk. kapitányságvezető

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG DUNAHARASZTI RENDŐRŐRS 2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 24. Telefon/Fax: 06 24 470 007 IRM: 30-082 Mobil: 06 70 338 74-65 Szám: 13130- /2013. ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Érkezett feljelentések száma Szekszárd (ügyforgalmi) 32 31 3 29 28 27 26 25 3137 375 36 38 2778 28 29 21 211 212 Nyomozás elrendelések száma Szekszárd (ügyforgalmi)

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sugárút 51. Pf.:67. Tel: 06-66/361-644 Fax: 06-66/361-644 e-mail: gyula.rk@bekes.police.hu Ügyszám: 04030/2089/2012/ ált. Tisztelt Képviselő-testület! T Á J É

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület!

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület! Ügyszám: 14050/1058/2013. ált. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY Cím: 7500 Nagyatád Zrínyi u.7. / Pf.:14. Tel :82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu T Á J É K

Részletesebben

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015.

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015. 1 Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 215. VI. Hogyan minősíti összességében a településen végzett rendőri tevékenységet? kérdésre adott válaszok megoszlása (értékelési skála 1 5) 211 2,96% 18,65%

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 14050/2017/2014/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt"

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó Szám: 19040-938/2012 ált. TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG :8300 Tapolca, Ady Endre utca 2., 8301 Tapolca, Pf.:125. +36/87/412-322, Fax: +36/87/412-322 e-mail: rauszi@veszprem.police.hu Jóváhagyom: Rausz István

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése i X. kerületi Rendőrkapitányság?nnQ < P n i c Vezetője.{""L^l?. * 1102, Harmat u. 6-8. 3 1475, Pf. 31. S 36 (1) 263-7200 /50-100 Főváros

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Szám: 04030/2379-1 /2011. ált. Tisztelt Képviselő-testület! 1 Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-10 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01, 33/51-06 Email : gyula..rk@bekes.police.hu.

Részletesebben

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján 428 785 Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS 21-216. évi adatai alapján 431 935 451 51 358 81 39 394 267 628 278 263 Bűncselekmények

Részletesebben

1 32 9 658 9 924 7 962 5 82 5 139 22 958 23 591 25 763 21 21 19 639 14 891 24,9 2, 17,1 24,2 25,4 31,6 36 12 41 983 46 726 32 621 31 319 26 551 2 928 3 392 3 753 2 678 2 566 2 165 Összes bűncselekmény

Részletesebben

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22.

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22. Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes 217. február 22. Az Egri Rendőrkapitányság megítélése az önkormányzati felmérések alapján 5 5 4 4 3 3 2 2 1 1 3,99 4,18 4,3 214. év 215. év 216. év

Részletesebben

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete 2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 38,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr!

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: Nyílt Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr! RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 880 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/71-00 / BM: 03-23/27-2 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 1050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy:

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016. A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 216. Rendőri eljárásban regisztrált 1 ezer lakosra jutó bűncselekmények megoszlása országtérkép A regisztrált összes bűncselekmény számának alakulása

Részletesebben

Összes b ncselekmény az ENyÜBS -6. évi adatai alapján Püspökladányi Rend rkapitányság 8 6 4 8 6 4 6 49 B ncselekmények száma 7. év. év. év. év 4. év. év 6. év 747 78 4 kiemelten kezelt bcs összesen az

Részletesebben

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete 2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 1,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Tárgy: Javaslat a Budapest XVI. kerületi Közbiztonsági Alapítvány támogatására Tisztelt Képviselő-testület! Az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000 Összes bűncselekmény 14 kiemelten kezelt bűncselekmény összesen 3 d 25 2 15 1 5 Felderítési eredményesség (%) 1 % 6,6 56,2 58, 51,8 51,5 55,2 56,6 47,4 41,5 26 13 22 255 27 18 23 424 18 915 16 617 14 991

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó R e n d ő r k a p i t á n y s á g Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs S z a r v a s 55 Dévaványa, Árpád út 5. 6/66/483-377 BM:3/33/5-7 Fax: 5-7 E-mail : szarvas.rk@bekes.police.hu

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben

'LGJ. számú előterjesztés

'LGJ. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je 'LGJ. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a térfigyelő rendszer működésének gyakorlati tapasztalatairól szóló tájékoztatóról

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Belügyminisztérium. S t a t i s z t i k a i a d a t g y ű j t é s - s t a t i s z t i k a i a d a t á t v é t e l a d a t k ö r. c í m.

Belügyminisztérium. S t a t i s z t i k a i a d a t g y ű j t é s - s t a t i s z t i k a i a d a t á t v é t e l a d a t k ö r. c í m. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 26.. bekezdés szerinti statisztikai adatgyűjtések és a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 29.. bekezdés szerinti statisztikai

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására. í> J i o l j BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ALPOLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy; A BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság beszámolója a 2010. év közbiztonsági helyzetéről, valamint a kapitányság munkájáról

Részletesebben

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Szám: 13040/386/2019.Ált. B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL -- 2018. évről -- 1 Tisztelt Képviselő

Részletesebben

Összes regisztrált bűncselekmény

Összes regisztrált bűncselekmény Bűncselekmények Összes regisztrált bűncselekmény 420 782 418 883 425 941 408 407 447 186 Vagyon elleni bűncselekmény összesen 1/ 283 664 262 082 260 147 265 755 273 613 szabálysértési értékre elkövetett

Részletesebben

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1. Fejezet száma, megnevezése: XI. Belügyminisztérium 2. Költségvetési szerv a) Azonosító adatai törzskönyvi nyilvántartási szám:

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Szám: A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Készült: az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998 (XII.30.) Korm. rendelet 2. 18. pontja

Részletesebben

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS 2003 2011. ÜGYÉSZSÉG M AG YARORSZÁ G KÖZZÉTESZI: LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG Budapest, 2012. Bűncselekmények 2003 2005 2007 2009 2011 Összes regisztrált bűncselekmény 413 343 436 522

Részletesebben

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/ Ügyszám: 04030/ 2159-4/2015.ált. Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-00 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01 E-mail : gyula.rk@bekes.police.hu. Jóváhagyom: Gyula,

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

5).o l"t t. Budapest Főváros X. kerület. ... szamu e o erjesz es

5).o lt t. Budapest Főváros X. kerület. ... szamu e o erjesz es Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 5).o l"t t... szamu e o erjesz es Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2018. JANUÁR - OKTÓBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2018. JANUÁR - NOVEMBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2016. JANUÁR - SZEPTEMBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2017. JANUÁR - OKTÓBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu Ügyszám: 19060/6298-1/2014. ált. Az Ajkai Rendőrkapitányság beszámolója Halimba község

Részletesebben

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése Bevezetés A Várpalotai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság célkitűzéseinek, utasításainak, továbbá a saját munkatervében meghatározottaknak megfelelően

Részletesebben

B NÖZÉS ÉS LEGF BB ÜGYÉSZSÉGE

B NÖZÉS ÉS LEGF BB ÜGYÉSZSÉGE B NÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS KÖZZÉTESZI A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LEGF BB ÜGYÉSZSÉGE 2008. Bűncselekmények 1999. 2001. 2003. 2005. 2007. Összes ismertté vált bűncselekmény 505 716 465 694 413 343 436 522

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ALPOLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT. Tárgy: A BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság beszámolója a 2011. év közbiztonsági helyzetéről, valamint a kapitányság munkájáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS 2004 2012. ÜGYÉSZSÉG M AG YARORSZÁ G KÖZZÉTESZI: LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG Budapest, 2013. Bűncselekmények 2004 2006 2008 2010 2012 Összes regisztrált bűncselekmény 418 883 425 941

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Szakirányfelelős: Dr. Major Róbert r. alezredes

Részletesebben

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság alapokmánya

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság alapokmánya BÉKÉS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG GAZDASÁGI SZERVEK Békéscsaba Bartók Béla út 1-3. 5601 Pf. 124. Tel.: 66/523-700 Fax.: 66/523-741, 523-701, 33/24-85 A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság alapokmánya 1.

Részletesebben

KOZÁRMISLENY VÁROS ÉVI KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL

KOZÁRMISLENY VÁROS ÉVI KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL RENDŐRKAPITÁNYSÁG PÉCS KAPITÁNYSÁGVEZETŐ B E S Z Á M O L Ó KOZÁRMISLENY VÁROS. ÉVI KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL Cím:

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ június

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ június VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma évek statisztikai kimutatása Bonyhádi Rendőrkapitányág

Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma évek statisztikai kimutatása Bonyhádi Rendőrkapitányág Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma 2-2. évek statisztikai kimutatása Biztonsági intézkedések száma 2-2. évek statisztikai kimutatása 4 4 3 3 2 2 9 2. év 2. év 22. év

Részletesebben

1. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2010-ben 2.1. A bíróság személyi feltételeit bemutató adatok

1. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2010-ben 2.1. A bíróság személyi feltételeit bemutató adatok 1. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2010-ben 2.1. A bíróság személyi feltételeit bemutató adatok Az FB létszámhelyzetét 2010. évben az alábbi adatok reprezentálják: Bírák Titkárok Fogalmazók

Részletesebben

Beszámoló a Közterület-felügyelet működéséről

Beszámoló a Közterület-felügyelet működéséről Beszámoló a Közterület-felügyelet működéséről Ózd, 2012. június 21. Előterjesztő: Ügyrendi Igazgatási és Rendészeti Bizottság Elnöke Előkészítő: Közterület-felügyelet vezetője Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/468-1/2011/I. Üi.: Dr. Debrey Attila/Kovács Gábor Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: A gyermekek védelmére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30.

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30. ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30. A napirendet tárgyaló ülés: Képviselő-testület Az előterjesztést készítette: Gállné

Részletesebben

KOZÁRMISLENY VÁROS ÉVI KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL

KOZÁRMISLENY VÁROS ÉVI KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL Szám: /8/5.ált. RENDŐRKAPITÁNYSÁG PÉCS KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 76 Pécs, Vargha D. u. 3. 76 Pécs, Pf: 49. Tel.: 7/54-45, fax: 7/54-44 Belügyi tel.: 3/-55, fax: 3/3-98 E-mail: KorontosZ@baranya.police.hu B E S

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 11020-462/ /2017.ált. BESZÁMOLÓ Piliscsév település közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről

Részletesebben

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Szám: 09010/ /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Uzonyi Attila r. ezredes kapitányságvezető

Részletesebben

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének Előterjesztő: Tárgy: Polgármester A Debreceni Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének alapját

Részletesebben

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására!

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ALPOLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Készült a 2013. május 29-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens Tárgy: A BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság

Részletesebben

Dr.~!}sztián. SSLi. jegyző l Jf1. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

Dr.~!}sztián. SSLi. jegyző l Jf1. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere SSLi. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére az Alfa Polgárőr Egyesület 2012. évi munkájáról szóló beszámolóról,

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnüldözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnüldözésről T Á J É K O Z T A T Ó a bűnüldözésről 2008. év Kiadja: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Büntetőpolitikai Főosztály, valamint Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E 2200 Monor, Kossuth L. utca 86., : 29/410-367, BM : 30-322 Levelezési cím : 2200 Monor, Pf. 5. E-mail: monorrk@pest.police.hu Szám:13050/453-10/2015.

Részletesebben

Regisztrált bűncselekmények Összesen

Regisztrált bűncselekmények Összesen 2018 Regisztrált bűncselekmények 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Összesen 408 407 394 034 447 186 451 371 472 236 377 829 329 575 280 113 290 779 226 452 Az élet, a testi épség és az

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Monori Rendőrkapitányság 2015. évi bűnügyi és közbiztonsági tevékenységéről. Pilis város

B E S Z Á M O L Ó. a Monori Rendőrkapitányság 2015. évi bűnügyi és közbiztonsági tevékenységéről. Pilis város PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Szám: 13050/427- /2016.ált. Jóváhagyom: Dr. Mihály István r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei főkapitány B E S Z Á M O L Ó

Részletesebben

Szám: /2011. RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZEKSZÁRD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY KMB ALOSZTÁLY MEDINA KÖRZETI MEGBÍZOTT J E L E N T É S Medina község 2011. évi bűnügyi és közrendvédelmi helyzetéről Jelentem, hogy Medina

Részletesebben

A d a t g y ű j t é s - A d a t á t v é t e l. Belügyminisztérium. 2. melléklet. Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program Adatkörök.

A d a t g y ű j t é s - A d a t á t v é t e l. Belügyminisztérium. 2. melléklet. Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program Adatkörök. 1219 Tűzeseti és műszaki mentési statisztika (1) Műszaki mentések területi egységek és a műszaki mentések helye szerint (2) Tűzesetek területi egységek és a tűz helye szerint (3) Tűzesetek, műszaki mentések

Részletesebben

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor.

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor. VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok Berzai Zsolt r. őrnagy kiemelt főreferens ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály Tel.: +36-1-443-5690 berzaizs@orfk.police.hu A gyermekek közlekedés-biztonságával

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. Jóváhagyom : BESZÁMOLÓ

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. Jóváhagyom : BESZÁMOLÓ Szám: 36/ 343 /8. ált. Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Rendőrőrs Jánoshalma Jóváhagyom : Kiskunhalas, K. m. f. Dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredes megbízott kapitányságvezető

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2013. április 24 - i testületi ülésére a. 2.sz. napirendi ponthoz.

E L Ő T E R J E S Z T É S. mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2013. április 24 - i testületi ülésére a. 2.sz. napirendi ponthoz. E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2013. április 24 - i testületi ülésére a 2.sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Beszámoló Ordacsehi közbiztonsági helyzetéről Előadó: Dr.

Részletesebben

Jóváhagyom: A Tapolcai Rendőrkapitányság. beszámolója KÉKKÚT KÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL

Jóváhagyom: A Tapolcai Rendőrkapitányság. beszámolója KÉKKÚT KÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY : 8300 Tapolca, Ady Endre utca 2. 8301 Tapolca Pf.: 125 : +36/87/412-322 Fax:+36/87/412-322 E-mail cím : horvathjozseftapolca@veszprem.police.hu Szám:19040/

Részletesebben

A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés lehetőségei

A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés lehetőségei Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány-helyettes rendészeti főigazgató A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés

Részletesebben

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről Beszámoló a Mezei őrszolgálat 2016. évi tevékenységéről Létszám: 3 Fő Az közalkalmazottak neve: Magyar Zoltán, Holecz Róbert, Suhajda Attila A közalkalmazottak beosztása: Mezei őrszolgálat Szervezeti egység

Részletesebben

B e s z á m o l ó. Rendőrkapitányság Tapolca. Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető

B e s z á m o l ó. Rendőrkapitányság Tapolca. Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető Rendőrkapitányság Tapolca Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető B e s z á m o l ó Szigliget község Képviselő-testületének 2011. év május hónapban tartandó

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Kardoskút község. közrendjének és közbiztonságának 2008. évi helyzetéről. Szám: 04050/2781-1/2009.ált.

B E S Z Á M O L Ó. Kardoskút község. közrendjének és közbiztonságának 2008. évi helyzetéről. Szám: 04050/2781-1/2009.ált. OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉS RENDÉSZETI OSZTÁLY Orosháza, Szabadság tér 2. Pf: 111 Tel: (68) 411-344 IRM (33) 55-40 Fax: 55-01 E-mail: oroshaza.rk@bekes.police.hu Szám: 04050/2781-1/2009.ált.

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! PEST MEGYEI MUNKAÜGYI BÍRÓSÁG 1.M.407/2007/15 A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Pest Megyei Munkaügyi Bíróság által képviselt felperesnek által képviselt Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (1139 Budapest,

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

B e s z á m o ló Alsózsolca Város 2013. évi bűnügyi, közbiztonsági helyzetéről

B e s z á m o ló Alsózsolca Város 2013. évi bűnügyi, közbiztonsági helyzetéről 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG MISKOLC Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.hu Szám: 05010/.././2014.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Szervek S z e g e d CSONGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Szervek S z e g e d CSONGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Szervek S z e g e d CSONGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Fejezet száma, megnevezése: 11. Belügyminisztérium Költségvetési szerv:

Részletesebben

Hajdúnánási Rendőrkapitányság

Hajdúnánási Rendőrkapitányság Hajdúnánási Rendőrkapitányság 48 Hajdúnánás, Dorogi út 78. Tel.: 52/57-5 Fax.: 52/57-51 BM tel.: 32/53- Fax.: 32/53-21 e-mail: vinczeig@hajdu.police.hu Szám: 96-/23-3/215. ált. B E S Z Á M O L Ó Polgár

Részletesebben

Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője

Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője megváltozik a közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegések köre; bizonyos esetekben a bírság kiszabására

Részletesebben

Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.

Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police. 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG MISKOLC Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.hu Szám: 05010/.././2015.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015.

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendészeti Szabályzat 3. sz. melléklete Hatályba lépett: 2015. A szabályzat hatálya Kiterjed a Javítóintézet minden dolgozójára, és növendékére.

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Makói Rendőrkapitányság. 2010. évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. a Makói Rendőrkapitányság. 2010. évi munkájáról Rendőrkapitányság 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/910-1/2011.ált. B E S Z Á M O L Ó a Makói

Részletesebben

KECSKEMÉTI RENDŐRKAPITÁNYSÁG TISZAKÉCSKE RENDŐRŐRS

KECSKEMÉTI RENDŐRKAPITÁNYSÁG TISZAKÉCSKE RENDŐRŐRS KECSKEMÉTI RENDŐRKAPITÁNYSÁG TISZAKÉCSKE RENDŐRŐRS 6060 Tiszakécske Béke u. 167. szám. Tel.:76/441-155 BM: 33/33-46 Fax:76/441-155 BM: 33/36-53 E mail: tkrendorors@gmail.com Szám: /2012. Jóváhagyom: Rigó

Részletesebben

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 Szolgálati ágak A rendőrség szolgálati tagozódása szolgálatok szakszolgálatok Szolgálati ágak a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési bűnügyi

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzata. Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció

Monostorpályi Község Önkormányzata. Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció Monostorpályi Község Önkormányzata Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció 2012 2015 I. Bevezetés I.1. A koncepció célja: a Monostorpályi Község közbiztonsági és bűnmegelőzési filozófiájának megfogalmazása,

Részletesebben

a rendőrség további lehetőségei első sorban

a rendőrség további lehetőségei első sorban Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője Magyarország közlekedésbiztonsági helyzetének értékelése, a rendőrség további lehetőségei első sorban a halálos

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék /2013. (III. 29.) ORFK utasítás a fegyelemkezelő adatállománnyal kapcsolatos feladatokról

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék /2013. (III. 29.) ORFK utasítás a fegyelemkezelő adatállománnyal kapcsolatos feladatokról 2013/8. szám Budapest, 2013. április 3. Szám: 13962../2013. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 11/2013. (III. 29.) ORFK utasítás a fegyelemkezelő

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2015. május

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének június 23-ai ülésére. 2. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének június 23-ai ülésére. 2. napirend ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. június 23-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Beszámoló a város közrendjéről és közbiztonságáról. Előadó: Zahorecz Sándor r. alezredes, Körmöndi

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Igazgatási Szak Közlekedésrendészeti Szakirány Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Szakirányfelelős: Dr. Major Róbert r.

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LEGFELSŐBB BÍRÓSÁGA mint felülvizsgálati bíróság A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága a személyesen eljárt.. (..) felperesnek az ORFK Gazdasági és

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó Szám: RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY /2011. ált. Jóváhagyom: Regdon László r.alezredes mb. rendőrkapitány B E S Z Á M O L Ó Monoszló község

Részletesebben