Ingatlanhoz kapcsolódó bérleti díjak és költségtérítések elszámolása, ha a bérbeadó magánszemély

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ingatlanhoz kapcsolódó bérleti díjak és költségtérítések elszámolása, ha a bérbeadó magánszemély"

Átírás

1 Ingatlanhoz kapcsolódó bérleti díjak és költségtérítések elszámolása, ha a bérbeadó magánszemély Napjainkban egyre gyakrabban fordul elő, hogy a társaságok gazdasági tevékenységük folytatásához ingatlant vesznek bérbe, mellyel kapcsolatban átvállalják az ingatlan fenntartásával és működésével kapcsolatos költségeket. A bérleti díj és az ahhoz kapcsolódó költségtérítések elszámolásával kapcsolatban számos kötelezettség terheli mind a bérleti díjat fizetőt, mind a bérleti díjban részesülő magánszemélyt. A bérbeadásból származó jövedelem és az általános forgalmi adó Ha a magánszemély a bérbeadási tevékenységet rendszeresen vagy üzletszerűen, haszonszerzés céljából végzi, akkor az áfatörvény tekintetében adóalanynak minősül. Ha az ingatlan több magánszemély (pl. házastársak) közös tulajdonában és közös használatában áll, akkor az áfatörvény rendelkezéseinek alkalmazásakor a tulajdonostársak közössége minősül adóalanynak. Ilyenkor az adóalanyisághoz fűződő kötelezettségeket és jogokat a tulajdonostársak közössége az általa kijelölt képviselő útján gyakorolja. Kijelölés hiányában képviselőnek a legnagyobb tulajdoni hányaddal rendelkező tulajdonostárs, egyenlő tulajdoni hányad esetén pedig az adóhatóság által kijelölt személy tekintendő. A magánszemélynek az áfás adóalanyiság tekintetében külön bejelentkeznie nem kell az adóhatóságnál, hanem az adószám kiváltására irányuló bejelentésében kell nyilatkoznia arról, hogy miként teljesíti az általános forgalmi adó kötelezettségét. A magánszemélynek csaknem minden esetben kötelezettsége az adószám kiváltása, de ez csak azokban az esetekben fordulhat elő, amikor az ingatlan bérbeadása az áfatörvény szabályai szerint adómentesen minősül, és arra a

2 magánszemély nem kíván adókötelezettséget választani. Adókötelezettség választása esetén az adószám kiváltása kötelező. Az áfa-tv a alapján az ingatlan, vagy ingatlanrész bérbeadása adómentes. Ugyanakkor a bérbeadó az adóhatóság felé tett bejelentéssel dönthet úgy, hogy a bérbeadási tevékenységére adókötelezettséget választ. Az Art. 22. (1) bekezdés b) pontja alapján az adóalany az adóköteles tevékenység megkezdésével egyidejűleg nyilatkozik az adóhatóság felé arról, hogy egyéb ingatlan bérbeadási tevékenységére tárgyi adómentesség helyett adókötelezettséget választ. Az Art. 22. (2) bekezdése szerint az áfa-státuszáról tett nyilatkozatot az adóalany a változtatást megelőző adóév utolsó napjáig jelentheti be az adóhatósághoz. Ha tehát a magánszemély az ingatlan bérbeadásának megkezdésével egyidejűleg jelentkezik be az adóhatósághoz, akkor a bejelentkezésekor kell nyilatkoznia arról, hogy a adómentesség helyett az általános szabályok szerinti adózást választja. Ha a magánszemély az adóhatóságnál már adószámmal rendelkezik, és ingatlan bérbeadási tevékenységgel egészíti ki a tevékenységi körét, akkor az adóalanynak egyéb ingatlan bérbeadása tekintetében év közben kizárólag a bérbeadási tevékenysége megkezdésének időpontjában van lehetősége adókötelezettséget választani. Kérdésként merülhet fel, hogy mi minősül a tevékenység megkezdésének egyéb ingatlan bérbeadása esetén. Az egyéb ingatlan bérbeadása tekintetében a tevékenység megkezdésének a tevékenység tényleges, fizikai értelemben történő megkezdését, azaz a bérlőnek a bérleti szerződés jogcímén történő birtokba lépésének mint jogi ténynek a megtörténtét tekintjük.

3 A Ptk a szerint a bérleti szerződés alapján a bérbeadó köteles a dolgot időlegesen a bérlő használatába adni, a bérlő pedig bért fizetni. A Ptk. bérleti szerződésre vonatkozó definíciójából következően a bérlet a dolognak a bérlő használatába történő adásával valósul meg. A használatba adás feltétele ugyanakkor a birtokba adás, hiszen e nélkül a bérlő a dolgot használni nem tudja. Éppen ezért az általános forgalmi adó rendszerében a bérbeadás mint adóköteles tevékenység fizikai értelemben vett megkezdésének időpontja az a nap, amikor az adott ingatlant a bérlőnek bérlet jogcímén birtokba adják. Mindezek alapján az egyéb ingatlan bérbeadásának kezdő időpontja az ingatlan birtokba adásának napja, így amennyiben az adóalany az egyéb ingatlan bérbeadására az általános szabályok szerinti adózást kívánja választani, legkésőbb azzal a nappal köteles az erről szóló nyilatkozatát az adóhatósághoz megtenni, amikor az adott ingatlan birtokba adása megtörténik. Amennyiben az adóalany az egyéb ingatlan bérbeadásának megkezdésével egyidejűleg nem jelenti be az általános szabályok szerinti adózás választását, akkor a bérbeadást adómentesen köteles számlázni, az általános szabályok szerinti adózás választására az Art. 22. (2) bekezdésének figyelembevételével már csak a következő adóév tekintetében van lehetősége akkor, ha az erre vonatkozó nyilatkozatát az adott adóév december 31-ig megteszi az adóhatóság felé. Ha az adóalany az egyéb ingatlan bérbeadására az általános szabályok szerinti adózást az adóhatósághoz bejelentette, és a következő évre nem kíván ettől eltérni, akkor év végén nem kell újra bejelentést tenni, mivel az Art. 22. (2) bekezdése alapján kizárólag a változást kell bejelenteni augusztus 16-a után a nem egyéni vállalkozóként végzett ingatlanbérbeadás esetén adószámot nem kell kiváltani. Korábban kötelező volt adószámot kiváltani a rendszeresen, üzletszerűen végzett tevékenység miatt.

4 Az adószám nélküli bérbeadással az a nem egyéni vállalkozó magánszemély élhet, akinek a bérbeadása az áfa-tv. szabályai szerint nem adóköteles, és arra adókötelezettséget nem választ, és nincs kereskedelmi kapcsolata uniós ország adóalanyával. Kereskedelmi kapcsolatnak kell tekinteni a termékbeszerzést és értékesítést, valamint a szolgáltatásnyújtást és -igénybevételt. Vagyis az adózó kizárólag természetes személy lehet, aki nem egyéni vállalkozó (sem az ingatlan-bérbeadási tevékenysége vonatkozásában, sem más tevékenységére tekintettel), tevékenysége kizárólag az áfa-tv a szerinti adómentes ingatlanbérbeadási (haszon-bérbeadási) tevékenység lehet és az ingatlanbérbeadásra vonatkozóan az adóalany nem él az adókötelessé tétel választásával, valamint nem létesít kereskedelmi kapcsolatot az Európai Közösség más tagállamában illetőséggel bíró adóalannyal. Minden más esetben az adószám kiváltása és megtartása a továbbiakban is kötelező. Nem élhet ezzel a lehetőséggel az, akinek a tevékenysége kötelezően adóköteles körbe tartozik, pl. a kereskedelmi szálláshelyadás, közlekedési eszköz tárolására, parkolására alkalmas ingatlan, pl. garázs bérbeadására irányuló tevékenység. Mindettől függetlenül, az adószám kiváltására egyébként nem kötelezett adózó is kiválthatja az adószámot. A már meglévő adószámokat megszüntetni nem kell, az továbbra is használható. A bérbeadás számlázása A számlában, az egyszerűsített számlában feltüntetett adatok valódiságáért a kibocsátó a felelős. Ugyanakkor a bizonylatban vevőként feltüntetett adóalany (tehát a bérbe vevő adóalany) adózással kapcsolatos jogai nem sérülhetnek, ha az adóköteles tényállás kapcsán az a termékértékesítés, illetve szolgáltatásnyújtás körülményeit figyelembe véve kellő körültekintéssel járt el.

5 Ennek alapján, amennyiben a bérbeadó az ingatlan bérbeadását általános forgalmi adóval terhelten számlázza, akkor a bérbe vevő adózó alapvetően a bérbeadó által a felé tett nyilatkozat alapján győződhet meg arról, hogy a szolgáltatás nyújtója áfás adózást választott-e avagy sem. Éppen ezért amenynyiben megállapítható, hogy a bérlő nem tudta és nem is tudhatta, hogy a bérbeadó milyen adózást alkalmaz az egyéb ingatlan bérbeadása tekintetében, a bérlő által gyakorolt levonási jogot ez a körülmény nem érintheti. Természetesen amennyiben megállapítást nyer, hogy a bérbeadó annak ellenére számlázott általános forgalmi adóval terhelten, hogy az egyéb ingatlan bérbeadása tekintetében nem választotta az általános szabályok szerinti adózást, akkor a számláit helyesbítenie kell majd a bérlő felé, aki a korábban a felé tévesen kiszámlázott és általa jóhiszeműen levont általános forgalmi adót a helyesbítő számla kibocsátására vonatkozó adómegállapítási időszakban rendezi el. 1 Számlaadási kötelezettség Amennyiben a magánszemély a bérbeadási tevékenység gyakorlása következtében az áfatörvénynek alanyává válik 2, akkor ez egyben azt is jelenti, hogy a magánszemély a bérbeadási tevékenységről számlát vagy egyszerűsített számlát köteles kiállítani. A számlán (egyszerűsített számlán) a bérbeadási tevékenység ellenértékeként a teljes költségtérítést is tartalmazó bérleti díjat kell feltüntetni, függetlenül attól, hogy a magánszemély milyen módon kíván a bevétele után személyi jövedelemadót fizetni. Fontos, hogy a költségtérítés is része a bevételnek. Vagyis amennyiben a magánszemély a bérleti díjon felül költségtérítést (közös költség, villamos energia, vízdíj, csatornadíj, szemétszállítási díj, stb.) is kap, akkor annak összegét 1 2 PM Forgalmi adók, Vám és Jövedéki Főosztály 2694/2007. APEH Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály A magánszemély a bérbeadási tevékenység gyakorlása következtében akkor is alanya az Áfa. törvénynek, ha a bérbeadás tárgyi adómentesség alá tartozik.

6 is fel kell tüntetni a számlán (egyszerűsített számlán). Ezen költségek összegét kizárólag abban az esetben nem kell a számlán (egyszerűsített számlán) szerepeltetni, ha azokat a bérleti szerződés alapján közvetlenül a bérbe vevő viseli. Az ingatlan bérbeadással összefüggésben a bérlő által fizetendő költségtérítések adókötelezettsége abban az esetben kerülhető el, ha a közüzemi órák átírásra kerülnek a bérlő nevére (vagyis a bérlő lesz a számlafizető). Ilyen esetben ugyanis a bérlő viseli a költségeket, de már közvetlenül, és így nincs szükség a költségtérítés továbbszámlázására a bérlő felé a költségérvényesíthetőség érdekében. Ha a bérbevevő bizonylat ellenében a kifizetést teljesíti, akkor a személyi jövedelemadóval csökkentett összeget kell kifizetnie a magánszemély részére. Számlaadási kötelezettség adószám hiányában Az adószámmal nem rendelkező természetes személyt a bérbeadási tevékenység után számlaadási kötelezettség nem terheli, sőt, számlát nem állíthat ki. Adószám hiányában is a magánszemély az általános forgalmi adó alanyának számít, és az adómentes tevékenységére tekintettel számviteli bizonylatot kell kibocsátania. A számviteli bizonylat olyan, a gazdálkodó által kiállított okmány (számla, szerződés, megállapodás, kimutatás, hitelintézeti bizonylat, bankkivonat, jogszabályi rendelkezés, egyéb ilyennek minősíthető irat), amely a gazdasági esemény elszámolását, nyilvántartását támasztja alá. A számviteli bizonylatot a gazdasági művelet, esemény megtörténtének, illetve a gazdasági intézkedés megtételének vagy végrehajtásának időpontjában, illetve időszakában, magyar nyelven kell kiállítani. A könyvviteli elszámolást közvetlenül alátámasztó bizonylat általános alaki és tartalmi kellékei a következők: a) a bizonylat megnevezése és sorszáma vagy egyéb más azonosítója; b) a bizonylatot kiállító gazdálkodó (ezen belül a szervezeti egység) megjelölése;

7 c) a gazdasági műveletet elrendelő személy vagy szervezet megjelölése, az utalványozó és a rendelkezés végrehajtását igazoló személy, valamint a szervezettől függően az ellenőr aláírása; a készletmozgások bizonylatain és a pénzkezelési bizonylatokon az átvevő, az ellennyugtákon a befizető aláírása; d) a bizonylat kiállításának időpontja, illetve a gazdasági művelet jellegétől, időbeni hatályától függően annak az időpontnak vagy időszaknak a megjelölése, amelyre a bizonylat adatait vonatkoztatni kell (a gazdasági művelet teljesítésének időpontja, időszaka); e) a (megtörtént) gazdasági művelet tartalmának leírása vagy megjelölése, a gazdasági művelet okozta változások mennyiségi, minőségi és a gazdasági művelet jellegétől, a könyvviteli elszámolás rendjétől függően értékbeni adatai; f) külső bizonylat esetében a bizonylatnak tartalmaznia kell többek között: a bizonylatot kiállító gazdálkodó nevét, címét; g) bizonylatok adatainak összesítése esetén az összesítés alapjául szolgáló bizonylatok körének, valamint annak az időszaknak a megjelölése, amelyre az összesítés vonatkozik; h) a könyvelés módjára, az érintett könyvviteli számlákra történő hivatkozás; i) a könyvviteli nyilvántartásokban történt rögzítés időpontja, igazolása; j) továbbá minden olyan adat, amelyet jogszabály előír. Önálló tevékenységből származó jövedelemként történő adózás A magánszemély az egyéb ingatlan bérbeadásából származó jövedelme után az összevont adóalap részeként adózik. A bérbeadási tevékenységből származó jövedelmet vagy tételes költségelszámolással vagy az ún. 10 százalékos szabály alkalmazásával állapíthatja meg. Ha a magánszemély a tételes költségelszámolást választja, akkor a bevételből levonható valamennyi olyan költség, amely a bevételszerző tevékenységgel közvetlenül összefügg, kizárólag a bevétel megszerzése, a tevékenység folytatása érdekében a naptári évben merül fel, ténylegesen kifizetésre került, szabályszerűen igazolt.

8 A tételes költségelszámolást alkalmazó magánszemély a bérbe adott ingatlan értékcsökkenését is elszámolhatja, az egyéni vállalkozóra vonatkozó értékcsökkenési szabályok szerint. Fontos azonban figyelemmel lenni az szja-tv. azon rendelkezésére, mely szerint költségként nem számolhatóak el azok a kiadások, melyek akár részben a magánszemély személyes vagy családi szükségleteinek kielégítését szolgálják. Ha a magánszemély az ún. 10 százalékos módszert választja, akkor a bérbeadásból származó bevétel 90 százaléka minősül jövedelemnek. A magánszemély ezen módszer választása esetén további költséget nem érvényesíthet a bevétellel szemben, még az igazolt költséget sem. A két módszer (a tételes költségelszámolás és a 10 százalékos szabály) vegyesen egy adóéven belül nem alkalmazható. Ha a magánszemély valamely önálló tevékenységből származó jövedelmét a 10 százalékos költséghányad alkalmazásával határozza meg, akkor más önálló tevékenységénél a tételes költségelszámolást nem alkalmazhatja. Az összevonás alá vont bérbeadás bevétele az önálló tevékenység része, tehát alkalmazni kell rá a 27 százalékos adóalap-kiegészítést. Ezt azt jelenti, hogyha a magánszemély a bevétele 90 százalékát tekinti jövedelemnek, azt az adóalap megállapításához meg kell növelnie 27 százalékkal, és az után kell az adófizetési kötelezettséget teljesíteni. A tételes költségelszámoló bérbeadó a bérbeadás adóalapjának meghatározásakor arra a jövedelemrészre, amelyre a megfizetett egészségügyi hozzájárulást költségként nem számolta el, az adóalap-kiegészítést 78 százalékos jövedelemre alkalmazhatja. A bérbeadásból származó adóévi összes jövedelemre vonatkozóan a jövedelem megállapításának módszerétől függetlenül az összevont adóalap részeként kell a 16 százalék adót megállapítani, és a kifizetők által levont (vagy a bérbeadó által megfizetett) adót az adóbevallásban kell figyelembe venni.

9 Ha a bérbe adott ingatlan közös tulajdonban van, akkor főszabályként annak a magánszemélynek kell az adókötelezettséget teljesítenie, aki a bérbeadási tevékenységet folytatja. Az szja-tv. azonban lehetőséget ad arra, hogy a tulajdonosok a jövedelmet a tulajdoni hányaduk arányában megosszák. Az adó megállapítása egyéb ingatlan bérbeadása esetén A kifizetőnek a számlát adó bérbeadó magánszemélytől nem kell adóelőleget levonnia akkor, ha a magánszemély nyilatkozik arról, hogy jövedelmét öszszevonandó jövedelemként kezeli. A kifizetőnek ebben az esetben adóelőleglevonási kötelezettsége csak akkor keletkezik, ha azt a magánszemély kéri. Ha a magánszemély számlaadásra nem kötelezett, és számviteli bizonylatot ad, akkor a kifizetőnek az összevonandó jövedelemre vonatkozó adóelőlegmegállapítási szabályok szerint az adóelőleget meg kell állapítania. Bármely módszert alkalmazza a magánszemély az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem adózására, a jövedelmet be kell vallania a személyi jövedelemadó bevallásában. A bérbeadási tevékenységből származó jövedelmet terhelő járulékok A bérbeadási tevékenységből származó jövedelem után nem keletkezik társadalombiztosítási járulékkötelezettség. Az ingatlan-bérbeadási tevékenységből származó jövedelem után az eho-tv. 3. (3) bek. e) pontja alapján százalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetni abban az esetben, ha a bérbeadás tárgya termőföldnek nem minősülő, egyéb ingatlan. Ilyen esetben a magánszemélynek 14 százalék egészségügyi hozzájárulást kell fizetnie, ha a jövedelem éves összege meghaladja az forintot.

10 Ha az ingatlan bérbeadásból származó jövedelem éves összege az 1 millió forintot nem haladja meg, akkor a magánszemélyt egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség nem terheli. Ha az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem éves összege az 1 millió forintot meghaladja, a bevétel egésze után egészségügyi hozzájárulást kell fizetni a hozzájárulás-fizetési felső határig. A bérleti szerződés megkötésekor fennálló körülmények és a szerződés rendelkezései alapján a kifizetőnek már a bérleti szerződés megkötésekor előre meg kell állapítania, hogy az éves jövedelem várhatóan meghaladja-e az 1 millió forintot. Ezért a kifizetőnek már a tárgyévi első kifizetéskor le kell vonnia az egészségügyi hozzájárulást a bérleti díjból, ha az a tárgyévben figyelembe véve a többi kifizetőtől vagy magánszemélyektől származó bérleti díjak összegét is meghaladja az 1 millió forintot. Annak érdekében, hogy több bérleti jogviszony fennállása esetén a kifizető teljesíteni tudja egészségügyi hozzájárulás-fizetési kötelezettségét, a magánszemély legkésőbb a kifizetés időpontjáig nyilatkozik a kifizetőnek arról, hogy a több kifizetőtől és/vagy magánszemélytől is származó ingatlanbérbeadásból keletkező jövedelme a naptári évben meghaladja az 1 millió forintot. A magánszemélynek ezt a százalékos egészségügyi hozzájárulást mindaddig fizetnie kell, amíg a tárgyévben el nem éri a hozzájárulás-fizetési felső határt. Az egészségügyi hozzájárulás-fizetési felső határ a évben Ft. A forint egészségügyi hozzájárulás-fizetési felső határ számításánál figyelembe kell venni: egyéni pénzbeli (2 százalék) és természetbeni (4 százalék) egészségbiztosítási járulékot, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulással adózó ekho-alap 1,6 százalékát, egészségügyi szolgáltatási járulékot (havi 5100 Ft),

11 az egészségügyi hozzájárulás alá tartozó külön adózó jövedelmek például osztalék után megfizetett 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást. A magánszemélyt terhelő százalékos egészségügyi hozzájárulást a kifizető havonta állapítja meg, vonja le, és a jövedelem kifizetését (juttatását) követő hónap 12. napjáig fizeti meg. A levont egészségügyi hozzájárulást az Art. 31. (2) bekezdésében meghatározottak szerint, a havi elektronikus adó- és járulékbevallásban kell bevallani az állami adóhatóság felé. A kifizetőnek abban az esetben nem kell a kifizetésből levonnia a 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást, ha a magánszemély nyilatkozik, hogy a hozzájárulás-fizetési felső határt elérte; a magánszemély a kifizető felé arról nyilatkozik, hogy a tárgyévben várhatóan eléri a hozzájárulás-fizetési felső határt. A magánszemély által tett utóbbi nyilatkozat azzal a következménnyel jár, hogy amennyiben a hozzájárulás-fizetési felső határt a tárgyévben mégsem éri el, a magánszemélynek a százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást 6 százalékkal növelten kell bevallania és megfizetnie. Ha a jövedelem nem kifizetőtől (pl. magánszemélytől) származik, akkor a százalékos egészségügyi hozzájárulást a magánszemély állapítja meg. Az egészségügyi hozzájárulás fizetésére kötelezett magánszemély az előleget negyedévente állapítja meg, és a tárgynegyedévet követő hónap 12-éig fizeti meg. Ha a magánszemély a százalékos egészségügyi hozzájárulást a fizetési felső határt meghaladóan fizette meg, a túlfizetést a tárgyévre vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallásában igényelheti vissza. Ha a kifizető elmulasztotta levonni, megfizetni és bevallani az egészségügyi hozzájárulást, úgy bevallási kötelezettségét utólagosan pótolnia kell, illetőleg

12 bevallását önellenőrzéssel helyesbítenie kell, és az egészségügyi hozzájárulást a késedelmi pótlékkal, illetőleg önellenőrzési pótlékkal együtt meg kell fizetnie. Szálláshelyadó fogalma Szálláshelyadásnak kell tekinteni a nem kizárólag erre a célra létesített önálló épület lehatárolt részében folytatott üzletszerű gazdasági tevékenységet. Ezeket a szálláshelyeket elsősorban nem huzamos ott tartózkodás, pihenés céljából hasznosítják. A hasznosított szobák száma maximum 8, az ágyak száma maximum 16 lehet. A szálláshely biztosításán túl ezzel összefüggő szolgáltatás végezhető. A falusi vendégfogadást is ebbe a körbe kell sorolni. Egyéni vállalkozó bérbeadó A korábbi szabályozás szerint az egyéni vállalkozó, ha tevékenységei között bérbeadást, szálláshelyadást is regisztrált, az ebből keletkező bevétel adókötelezettségét az egyéni vállalkozókra vonatkozó szabályok szerint állapította meg augusztus 16-tól az egyéni vállalkozó dönthet, hogy az ingatlanbérbeadási és/vagy szálláshelyadási regisztrált tevékenységének teljes bevételét nem egyéni vállalkozásból származó bevételnek, hanem önálló tevékenységből származó jövedelemnek tekinti, vagy tételes átalányadózást választ. Ugyancsak az egyéni vállalkozásból származó jövedelemnek kell tekinteni a nem ingatlan-bérbeadási, illetve szálláshelyadási tevékenységből származó bevételt. A választási lehetőség nem illeti meg az egyszerűsített vállalkozói jövedelemadó hatálya alá tartozó egyéni vállalkozót, a bérbeadásból és szálláshelyadásból származó bevételt továbbra is evás bevételnek kell tekintenie. A választást nem kell előzetesen bejelenteni.

13 Az egyéni vállalkozó bérbeadó a választott adózási módtól függetlenül egyéni vállalkozó marad, ezért a bevallási gyakorisággal, számlaadással, járulékfizetéssel kapcsolatban változatlanul ugyanazokat a szabályokat kell alkalmazni. Ha az egyéni vállalkozó szünetelteti a tevékenységét, akkor a szünetelés időszaka alatt a bérbeadási, szálláshelyadási tevékenységet sem folytathatja. Mikor érdemes kivenni a bérbeadást az egyéni vállalkozásból Az adózási mód helyes megválasztásával az egyéni vállalkozó legálisan adót spórolhat meg. Éppen ezért mutatjuk be az alábbi táblázatot. Fontos, hogy a számítást mindig az egyedi adatokhoz kell igazítani. Vállalkozói szja Önálló tevékenység költségelszámolás Önálló tevékenység 10% Tételes átalány Bevétel Költség rezsi m ingatlan 3% Jövedelem Adóalap (szuperbruttó) Szja / szoba max Osztalékalap adója 16% Eho 14% Eva 30% Összes teher Max Eva 1 Az eredmény sok mindentől függhet, mindig egyéni számolás szükséges. Nem számol a tábla az egyéni vállalkozó járulékfizetési kötelezettségével, és a vállalkozói kivét-kiegészítéssel.

14 Lehetősége van az egyéni vállalkozónak arra is, hogy bérbeadási, szálláshelyadási tevékenységét kivegye az egyéni vállalkozásból, így ezt a tevékenységet magánszemélyként végezze. Az egyéni vállalkozó a bérbeadott, hasznosított ingatlan után értékcsökkenést számolhat el akkor, ha erre a bevételére az egyéni vállalkozásból származó bevétel jövedelemszámítási szabályait alkalmazza, és akkor is, ha az önálló tevékenység szabályait alkalmazza, és tételes költségelszámolást választ. Ha úgy dönt, hogy forrásadós jövedelemként adózik, vagy tételes átalányadózást választ, vagy az önálló tevékenység jövedelmét 10 százalékos költséghányaddal állapítja meg, értékcsökkenési leírás elszámolására nincs lehetőség. Bérbeadás nem egyéni vállalkozóként A magánszemély bérbeadási, szálláshelyadási tevékenységét nemcsak egyéni vállalkozóként, hanem magánszemélyként is végezheti. Ebben az esetben e tevékenységére nem regisztrál egyéni vállalkozóként. A magánszemélyként végzett bérbeadási, szálláshelyadási tevékenység bevételének adózására választható az önálló tevékenység szabálya, ezen belül a tételes költségelszámolás vagy 10 százalékos költséghányad. Szálláshelyadási tevékenységre választható tételes átalány, mely szobánként Ft/év terhelést jelent. A magánszemélynek költségelszámolásra lehetősége csak akkor van, ha a jövedelmét az önálló tevékenység szabályai szerint tételes költségelszámolással állapítja meg. Önálló tevékenység költséget elszámolni a bevétel erejéig lehet augusztus 16-a előtt nem volt lehetőség a bérbe adott, hasznosított ingatlan után értékcsökkenést elszámolni, azonban a törvényváltozás ettől az időponttól erre lehetőséget ad. Az értékcsökkenési leírást a magánszemély az egyéni vállalkozóra vonatkozó szabályok szerint állapíthatja meg.

15 i leírás meghatározása Az egyéni vállalkozóként megkezdett értékcsökkenési leírás folytatható. Ha a magánszemély korábban nem számolt el értékcsökkenést, akkor azt megkezdheti. Az értékcsökkenési leírást elszámoltnak tekinteni azokra az évekre, ahol a magánszemély a jövedelmének megállapítására költséghányadot alkalmazott (10 százalékos költséghányad), vagy értékcsökkenést számolt el, vagy az értékcsökkenés ellentételezésére bevételt, például támogatást kapott. Az értékcsökkenési leírás mértéke az épület jellegétől függ. Bérbeadás esetén: Hosszú élettartamú épület 2% Közepes élettartamú épület 3% Rövid élettartamú épület 6% Szálláshelyadás esetén: Hosszú élettartamú épület 3% Közepes élettartamú épület 3% Rövid élettartamú épület 6% A megállapított éves értékcsökkenési leírás összegét arányosítani kell egyrészt a bérbeadott/hasznosított szálláshely alapterületére, másrészt a hasznosítási idő tekintetében. Példa Bérbeadott ingatlan telek nélküli vásárlási értéke: Ft Értéknövelő beruházás: Ft Bérbeadás időszaka: május december 31. Bérbeadott terület: 50%

16 alapjának meghatározása: Szerzési érték: Értéknövelő beruházás: Összes érték: = Hasznosított alapterület arányában: ( ,5) Hasznosított idő arányában: Augusztus 16-tól december 31-éig nap ( / ) mértéke: (3%) Ft Az értékcsökkenés alá vont ingatlant a tárgyi eszköz-nyilvántartásban kell szerepeltetni. A nyilvántartás a következő adatokat tartalmazza: a tárgyi eszköz, a nem anyagi javak megnevezése, gép, berendezés esetén a gyártó vállalat neve, a gyártás éve, a gyártási szám, a használatbavétel (üzembe helyezés) időpontja, az elidegenítés vagy (a selejtezési jegyzőkönyvnek megfelelően) a kiselejtezés, a megsemmisülés időpontja, az értékcsökkenési leírás kulcsa, az értékcsökkenés kiszámításának alapja, az értékcsökkenés kiszámításának módosult alapja, az előző évek értékcsökkenésének halmozott összege, az adóévben költségként érvényesíthető értékcsökkenés összege, az értékcsökkenés összegének figyelembevételével számított nettó érték, a kisvállalkozói kedvezmény igénybevételének adóéve és összege.

17 Bérbeadás 2011 Egyéni vállalkozó szálláshelyadó Egyéni vállalkozó bérbeadó Evás egyéni vállalkozó Természetes személy szálláshelyadó Természetes személy áfa mentes ingatlan bérbeadás Természetes személy áfaköteles bérbeadás Vállalkozói személyi jövedelemadó elszámolható Eho nincs elszámolható Eho nincs Önálló tevékenység tételes költség elszámolható Eho van elszámolható Eho van elszámolható Eho van Adószám nem kell elszámolható Eho van elszámolható Eho van Önálló tevékenység 10% költségh. nem elszámolható Eho van nem elszámolható Eho van nem elszámolható Eho van Adószám nem kell nem elszámolható Eho van nem elszámolható Eho van Tételes átalány nem elszámolható Eho nincs nem elszámolható Eho nincs Eva nem elszámolható Eho nincs

18

19 Nem alkotmányellenes a szuperbruttósítás A január 1-étől megszerzett, összevont adóalapba tartozó jövedelmet 27 százalékkal kell kiegészíteni az szja-tv a alapján. Az adóalap kiegészítést alkalmazni kell: valamennyi önálló tevékenységből származó jövedelemre (pl. vállalkozói kivét, vállalkozói kivét kiegészítés, átalányadózó jövedelme, megbízási díj stb.) valamennyi nem önálló tevékenység jövedelmére (munkaviszonyból származó jövedelem, társas vállalkozó személyes közreműködői díja stb.) egyéb jövedelmekre az adóterhet nem viselő járandóságok (pl. nyugdíj) kivételével. Az adóalap kiegészítés mértéke 27 százalék, amely mérték megegyezik a társadalombiztosítási járulék, illetve a százalékos egészségügyi hozzájárulás mértékével. Az adóalap kiegészítés azonban nemcsak azoknál a jövedelmeknél alkalmazandó, amelyeknél ténylegesen történt járulékfizetés, hanem minden összevonás alá eső jövedelemnél. Adóalap kiegészítést a külön adózó jövedelmekre nem kell számítani, így nem szuperbruttósodik az ingatlan értékesítés jövedelme, osztalékjövedelem, árfolyamnyereség stb. Az adóalap kiegészítést az adóköteles bevételből megállapított, levonásokkal csökkentett jövedelemre kell számítani. Például ha megbízási díj kifizetése esetén a bevétel 100, a jövedelem 90, az adóalap kiegészítés 90 0,27, adóalap ( ,3) 114,3. Az adóalap kiegészítést az Alkotmánybíróság alkotmányosnak találta.

20

AZ INGATLAN-BÉRBEADÁS, ILLETVE SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS ADÓZÁSA 2012 AZ INGATLAN-BÉRBEADÁS ÉS A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS ELHATÁROLÁSA

AZ INGATLAN-BÉRBEADÁS, ILLETVE SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS ADÓZÁSA 2012 AZ INGATLAN-BÉRBEADÁS ÉS A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS ELHATÁROLÁSA AZ INGATLAN-BÉRBEADÁS, ILLETVE SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS ADÓZÁSA 2012 AZ INGATLAN-BÉRBEADÁS ÉS A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS ELHATÁROLÁSA SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS Részletes feltételeit a 239/2009. (X.20.)

Részletesebben

1 Szja-törvény 74. (2) bekezdés. Szja-törvény 74. (3) bekezdés.

1 Szja-törvény 74. (2) bekezdés. Szja-törvény 74. (3) bekezdés. Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2008 10 A magánszemély ingatlan bérbeadásából származó jövedelmének adókötelezettségét elsősorban a személyi jövedelemadóról szóló többször módosított 1995. évi

Részletesebben

A százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás alapjának megállapítása

A százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás alapjának megállapítása EHO 2012: az egészségügyi hozzájárulás bevallása 2012-ben - ADÓBEVALLÁS 2014 - Adó 2014 - Adó 1 sz EHO 2012: az egészségügyi hozzájárulás bevallása 2012-ben, EHO (egészségügyi hozzájárulás) fizetési kötelezettség

Részletesebben

Or«Ággyülés Hivatala. irornányszám :

Or«Ággyülés Hivatala. irornányszám : irornányszám : Or«Ággyülés Hivatala Érkezett : 2005 O KT 0 5. Országgyűlési Képviselő Módosító javaslat Dr. Szili Katalinnak az Országgyűlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Asszony! A házszabály 94. (1)

Részletesebben

Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2009.

Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2009. Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2009. A magánszemély ingatlan bérbeadásából származó jövedelmének adókötelezettségét elsősorban a személyi jövedelemadóról szóló többször módosított 1995. évi

Részletesebben

Egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség január 1-jétől

Egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség január 1-jétől EHO 2011: egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2011-ben. Százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség terheli a munkáltatót, kifizetőt az általa magánszemélynek juttatott

Részletesebben

A falusi turizmus adózása

A falusi turizmus adózása A falusi turizmus adózása - 2012 Fontosnak tartjuk, hogy szállásadók részére naprakész információval szolgálhassunk a falusi turizmus adózását illetõen. A NAV (régebben APEH) weboldalán részletesen megtalálható

Részletesebben

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi hozzájárulás

Részletesebben

Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2013.

Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2013. Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2013. A magánszemély ingatlan bérbeadásából származó jövedelme önálló tevékenységből származó jövedelemként az összevont adóalap részeként adózik. A termőföld

Részletesebben

Ingatlan bérbeadásának al apvető szabályai 2012.

Ingatlan bérbeadásának al apvető szabályai 2012. Ingatlan bérbeadásának al apvető szabályai 2012. A magánszemélynek az ingatlan bérbeadásából származó jövedelme külön adózóként történő kezelésére vonatkozó választási lehetősége - kivéve a kereskedelmi

Részletesebben

Vállalkozási forma. A tevékenység TEÁOR önálló vállalkozói tevékenységek jegyzéke KSH 36/2011(XII.23) KIM rendelet

Vállalkozási forma. A tevékenység TEÁOR önálló vállalkozói tevékenységek jegyzéke KSH 36/2011(XII.23) KIM rendelet Vállalkozási forma A tevékenység TEÁOR önálló vállalkozói tevékenységek jegyzéke KSH 36/2011(XII.23) KIM rendelet Bejelentés köteles telepengedély köteles tevékenységek 57/2013 (II.27.) Korm. rendelet

Részletesebben

Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2014.

Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2014. Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2014. A magánszemély ingatlan bérbeadásából származó jövedelme önálló tevékenységből származó jövedelemként az összevont adóalap részeként adózik. A termőföld

Részletesebben

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi hozzájárulás

Részletesebben

Az egyéni vállalkozó átalányadózása

Az egyéni vállalkozó átalányadózása Átalányadó és szja 2012: az átalányadózás és adóbevallás új szabályai 2012-től. Az átalányadózásra vonatkozó szabályokat a személyi jövedelemadó törvény 50 56. -ai tartalmazzák. Az átalányadót a következő

Részletesebben

Útmutató. az SZJA- bevalláshoz

Útmutató. az SZJA- bevalláshoz Útmutató az SZJA- bevalláshoz Utmutató A magánszemély által értékpapír-kölcsönzés díjaként megszerzett összeg egésze jövedelemnek minõsül. Az értékpapír-kölcsönzésbõl származó jövedelem után az adó mértéke

Részletesebben

Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2015.

Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2015. Ingatlan bérbeadásának alapvető szabályai 2015. A magánszemély ingatlan bérbeadásából származó jövedelme önálló tevékenységből származó jövedelemként az összevont adóalap részeként adózik. A termőföld

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete*

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete* NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete* a helyi iparűzési adóról (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) A Közgyűlés a helyi adókról

Részletesebben

Könyvelői Praktikum ( :34:29 IP: Copyright 2018 Egzatik Szakkiadó Kft. - Minden jog fenntartva.

Könyvelői Praktikum ( :34:29 IP: Copyright 2018 Egzatik Szakkiadó Kft. - Minden jog fenntartva. Munkabér előleg Időállapot: 2017-01-01-2017-12-31 Szerző: Varga Ferenc, Lektor: Zatik László, Módosítva: 2017-01-03 14:57:11 Tartalomjegyzék: 1. A munkabérelőleg elszámolásának gyakorlata 2. Adózás 3.

Részletesebben

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi hozzájárulás

Részletesebben

A kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adózás előnyei

A kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adózás előnyei A kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adózás előnyei A kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) egy olyan kedvező adózási módot jelent, amely a vállalkozások meghatározott köre számára összehasonlítva

Részletesebben

Kereskedelmi szálláshely-szolgáltatást online foglalási rendszeren keresztül nyújtó adóalanyok adózására vonatkozó legfontosabb tudnivalók

Kereskedelmi szálláshely-szolgáltatást online foglalási rendszeren keresztül nyújtó adóalanyok adózására vonatkozó legfontosabb tudnivalók 1 Kereskedelmi szálláshely-szolgáltatást online foglalási rendszeren keresztül nyújtó adóalanyok adózására vonatkozó legfontosabb tudnivalók Adószám kiváltása szükséges Az a magánszemély, aki a saját nevében

Részletesebben

A járulékfizetési kötelezettség alapja, a fizetendő kötelezettségek: Járulékalapot képező jövedelem [Tbj. 4. k) pont 1-2. alpont]

A járulékfizetési kötelezettség alapja, a fizetendő kötelezettségek: Járulékalapot képező jövedelem [Tbj. 4. k) pont 1-2. alpont] Adóbevallás 2011: így kell az adószámos magánszemélynek adózni - BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér Adóbevallás 2011: így kell az adószámos magánszemélynek adózni. Ha Ön adószámos magánszemélyként végzi munkáját,

Részletesebben

Készítette: Nagypál Imre Pécs, november 29.

Készítette: Nagypál Imre Pécs, november 29. A kisadózó vállalkozások tételes adója és a kisvállalati adó 2014. évi változásai Készítette: Nagypál Imre Pécs, 2013. november 29. Jogszabályi hely A 2012. évi XCLVII. tv. a kisadózó vállalkozások tételes

Részletesebben

Egyéb szálláshelyen nyújtott szálláshely-szolgáltatás adózása (Szja, Áfa, IFA, HIPA, Tao.) Budapest, október 21.

Egyéb szálláshelyen nyújtott szálláshely-szolgáltatás adózása (Szja, Áfa, IFA, HIPA, Tao.) Budapest, október 21. Egyéb szálláshelyen nyújtott szálláshely-szolgáltatás adózása (Szja, Áfa, IFA, HIPA, Tao.) Budapest, 2017. október 21. Előadó: Vadász Iván alelnök Az előadás képei letölthetőek: www.adko.hu Előadások Szálláshelyek

Részletesebben

A különadó. Kire nem vonatkozik a minimum járulékalap. Új járulék kedvezmények július 1- jétől. A minimum járulék-alap II. A minimum járulék-alap I.

A különadó. Kire nem vonatkozik a minimum járulékalap. Új járulék kedvezmények július 1- jétől. A minimum járulék-alap II. A minimum járulék-alap I. A minimum járulék-alap I. A járulék és egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség várható változásai 2007. január 1-jétől 2006. december 15. A munkaviszonyban álló biztosított foglalkoztatója a társadalombiztosítási

Részletesebben

Kedvezmények, külön adózó jövedelmek ADÓZÁS I.

Kedvezmények, külön adózó jövedelmek ADÓZÁS I. Kedvezmények, külön adózó jövedelmek Hol tartunk Az SZJA jellemzői A törvény alanyi hatálya A bevallási kötelezettség A jövedelemadó általános sémája Jövedelmek csoportosítása Összevonás alá eső jövedelmek

Részletesebben

Ingatlan bérbeadásának alapvet szabályai 2011.

Ingatlan bérbeadásának alapvet szabályai 2011. Ingatlan bérbeadásának alapvet szabályai 2011. A magánszemélynek az ingatlan bérbeadásából származó jövedelme külön adózóként történ kezelésére vonatkozó választási lehet sége - kivéve a kereskedelmi szálláshely

Részletesebben

Akasztó Község Képviselőtestületének 9/2007. (XI.27.) rendelete a helyi iparűzési adóról. (egységes szerkezetben)

Akasztó Község Képviselőtestületének 9/2007. (XI.27.) rendelete a helyi iparűzési adóról. (egységes szerkezetben) Akasztó Község Képviselőtestületének 9/2007. (XI.27.) rendelete a helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetben) Akasztó Község Képviselőtestülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban

Részletesebben

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M 38M MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról Az adózó adószáma adóazonosító jele neve (elnevezése)

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2003. november 28-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2003. november 28-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u.69. 1308-6/2003. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2003. november 28-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Iparűzési

Részletesebben

Társasházak adózásának alapvető szabályai, 2012. Személyi jövedelemadó

Társasházak adózásának alapvető szabályai, 2012. Személyi jövedelemadó Társasházak adózásának alapvető szabályai, 2012. Személyi jövedelemadó A társasház külön törvény 1 alapján működő jogintézmény, amely alapító okirattal jöhet létre olyan épületingatlanon, amely legalább

Részletesebben

Szociális Intézmények Országos Szövetsége BIZONYLATI REND

Szociális Intézmények Országos Szövetsége BIZONYLATI REND Szociális Intézmények Országos Szövetsége BIZONYLATI REND 1. A könyvvezetés módja A Szövetség egyszeres könyvvitelre kötelezett. Az egyszeres könyvvitelt keretében a Szövetség a kezelésében, a használatában,

Részletesebben

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M

MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ 1308M 1308M MAGÁNSZEMÉLYENKÉNTI ÖSSZESÍTŐ a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról Az adózó adószáma adóazonosító jele neve (elnevezése)

Részletesebben

Ki minősül mezőgazdasági őstermelőnek?

Ki minősül mezőgazdasági őstermelőnek? Őstermelő adózása 2011: mezőgazdasági őstermelő adózásának és a járulékok fizetésének szabályai 2011-ben a berkalkulator.net oldalán. Az őstermelői tevékenység amennyiben általános forgalmi adó alanyiságot

Részletesebben

Adatlap Budapest, János utca 55. Budapest, Bíbor utca 22

Adatlap Budapest, János utca 55. Budapest, Bíbor utca 22 Adatlap 212 A munkáltatótól (társas vállalkozástól, polgári jogi társaságtól) származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Felhívjuk szíves figyelmét

Részletesebben

Adatlap 2012. A munkáltató (kifizető) neve:... címe: adószáma: A dolgozó (tag) neve:...

Adatlap 2012. A munkáltató (kifizető) neve:... címe: adószáma: A dolgozó (tag) neve:... Adatlap 2012 A munkáltatótól (társas vállalkozástól, polgári jogi társaságtól) származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Felhívjuk szíves figyelmét

Részletesebben

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2018.

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2018. Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2018. Az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi

Részletesebben

Szja bevallás a 2012-es évről

Szja bevallás a 2012-es évről Szja bevallás a 2012-es évről Önkéntes pénztári adójóváírás és önkéntes pénztári adóköteles kifizetés esetén 132. sor: Az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba befizetett összeg utáni rendelkezési jogosultság

Részletesebben

Társasházak adózásának alapvető szabályai, 2013. Személyi jövedelemadó

Társasházak adózásának alapvető szabályai, 2013. Személyi jövedelemadó Társasházak adózásának alapvető szabályai, 2013. Személyi jövedelemadó A társasház külön törvény 1 alapján működő jogintézmény, amely alapító okirattal jöhet létre olyan épületingatlanon, amely legalább

Részletesebben

Az adókötelezettség, az adó alanya

Az adókötelezettség, az adó alanya Iszkaszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XII. 30.) számú rendelete a helyi iparűzési adóról szóló 18/2002 (XII. 20.) számú rendelettel módosított 17/1999 ( XII. 22. ) számú

Részletesebben

önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Bevezető rendelkezés

önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Bevezető rendelkezés Fülöpszállás Község Képviselő-testületének 21/2004. (X.28. )számú önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Bevezető rendelkezés A helyi adóról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban: Htv.) l..

Részletesebben

Hogyan számítsuk a személyi jövedelemadó előleget, ha nem rendszeres jövedelmet is fizetünk a munkavállalónak? Mi az adóelőleg alapja

Hogyan számítsuk a személyi jövedelemadó előleget, ha nem rendszeres jövedelmet is fizetünk a munkavállalónak? Mi az adóelőleg alapja Hogyan számítsuk a személyi jövedelemadó előleget, ha nem rendszeres jövedelmet is fizetünk a munkavállalónak? Mi az adóelőleg alapja Jó, ha tudjuk, hogy nem mindig a bevétel teljes összege képezi az adó

Részletesebben

Veresegyház Nagyközségi Önkormányzat módosított 5/1991.(IV.01.)számú rendelete az iparűzési adóról, egységes szerkezetben

Veresegyház Nagyközségi Önkormányzat módosított 5/1991.(IV.01.)számú rendelete az iparűzési adóról, egységes szerkezetben Veresegyház Nagyközségi Önkormányzat módosított 5/1991.(IV.01.)számú rendelete az iparűzési adóról, egységes szerkezetben (A rendeletet módosították a 10/2000. (XII.28.), 12/2003. (XII.17.), 11/2002. (XII.

Részletesebben

Élethosszig tartó, befektetési egységekhez kötött életbiztosítások adózási szabályainak változása jétől

Élethosszig tartó, befektetési egységekhez kötött életbiztosítások adózási szabályainak változása jétől Élethosszig tartó, befektetési egységekhez kötött életbiztosítások adózási szabályainak változása 2018.01.01-jétől Azon kockázati biztosításnak nem minősülő, határozatlan idejű, kizárólag halál esetére

Részletesebben

1998. évi LXVI. törvény az egészségügyi hozzájárulásról

1998. évi LXVI. törvény az egészségügyi hozzájárulásról 1998. évi LXVI. törvény az egészségügyi hozzájárulásról Az egészségügyi szolgáltatásokra szolidaritási elv alapján jogosultak ellátásai pénzügyi fedezetének biztosítása és az arányos közteherviselés elvének

Részletesebben

Társasházak adózásának alapvető szabályai 2018

Társasházak adózásának alapvető szabályai 2018 Személyi jövedelemadó Társasházak adózásának alapvető szabályai 2018 A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban új Ptk.) megalkotásával párhuzamosan szükségessé vált a társasházakról

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya. Adókötelezettség. Az adó alanya

A rendelet célja. A rendelet hatálya. Adókötelezettség. Az adó alanya VIZSOLY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2007.(XI. 19.) számú rendelete a helyi iparűzési adóról Vizsoly község önkormányzatának képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Szociális hozzájárulási adó változás Egészségügyi hozzájárulás megszűnése

Szociális hozzájárulási adó változás Egészségügyi hozzájárulás megszűnése Szociális hozzájárulási adó változás 2019. 2018.évi LII. törvény Egészségügyi hozzájárulás megszűnése 2019. január 1-jétől kibővül a szociális hozzájárulási adó kötelezettség és megszűnik az egészségügyi

Részletesebben

Társasházak adózásának alapvető szabályai 2014.

Társasházak adózásának alapvető szabályai 2014. Személyi jövedelemadó Társasházak adózásának alapvető szabályai 2014. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban új Ptk.) megalkotásával párhuzamosan szükségessé vált a társasházakról

Részletesebben

Az szja-törvény szerinti adózás kiinduló alapja a számviteli szabályok 4 alapján elszámolt bevétel.

Az szja-törvény szerinti adózás kiinduló alapja a számviteli szabályok 4 alapján elszámolt bevétel. Társasházak adózásának alapvető szabályai, 2010. Személyi jövedelemadó A társasház külön törvény 1 alapján működő jogintézmény, amely alapító okirattal jöhet létre olyan épületingatlanon, amely legalább

Részletesebben

Tájékoztató a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatást online foglalási rendszeren keresztül nyújtó adóalanyok jövedelmének adózásáról

Tájékoztató a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatást online foglalási rendszeren keresztül nyújtó adóalanyok jövedelmének adózásáról Tájékoztató a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatást online foglalási rendszeren keresztül nyújtó adóalanyok jövedelmének adózásáról I. A konstrukcióról általában Az alkalmazott konstrukció lényege, hogy

Részletesebben

Kedvezmények, külön adózó jövedelmek

Kedvezmények, külön adózó jövedelmek Kedvezmények, külön adózó jövedelmek 2013/2014. II. Hol tartunk Az SZJA jellemzői A törvény alanyi hatálya A bevallási kötelezettség A jövedelemadó általános sémája Jövedelmek csoportosítása Összevonás

Részletesebben

Az, aki a gazdasági tevékenységet saját nevében és kockázatára haszonszerzés céljából, üzletszerűen végző

Az, aki a gazdasági tevékenységet saját nevében és kockázatára haszonszerzés céljából, üzletszerűen végző IPARŰZÉSI ADÓ ( nyomtatvány ) Adókötelezettség: Adóköteles Szerencs Város illetékességi területén állandó vagy ideiglenes jelleggel végzett v állalkozási tevékenység (a továbbiakban: iparűzési tevékenység).

Részletesebben

Szőc község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2009. (XII.22.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

Szőc község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2009. (XII.22.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Szőc község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2009. (XII.22.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Hatályos: 2014. január 1. Szőc 2013 A hirdetőtáblára kifüggesztve: 2013. november 29.

Részletesebben

Álmosd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 15/2007. (XI. 30.) számú rendelete. az iparűzési adóról

Álmosd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 15/2007. (XI. 30.) számú rendelete. az iparűzési adóról Álmosd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2007. (XI. 30.) számú rendelete az iparűzési adóról A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2004. (V. 1.) RENDELETE A HELYI IPARŰZÉSI ADÓRÓL (EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2004. (V. 1.) RENDELETE A HELYI IPARŰZÉSI ADÓRÓL (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2004. (V. 1.) RENDELETE A HELYI IPARŰZÉSI ADÓRÓL Egységes szerkezetben: 2010. december 13. A 2011. január 1-jétől hatályos szöveg. 2 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2017.

Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2017. Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2017. A lakóingatlanok hosszabb-rövidebb időre történő hasznosításának legelterjedtebb módozatai a tartósabb jellegű bérbeadás, de egyre

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység bevallásáról

TÁJÉKOZTATÓ állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység bevallásáról TÁJÉKOZTATÓ állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység bevallásáról A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény szerint adóköteles az önkormányzat illetékességi területén állandó vagy ideiglenes jelleggel

Részletesebben

Őstermelés A 16. életévét betöltött, nem egyéni vállalkozó magánszemély, aki a Saját gazdaságában a 6. számú mellékletben felsorolt termékek előállítására irányuló tevékenységet folytat, és ennek igazolására

Részletesebben

Az EVA, a KATA, a KIVA és az iparűzési adó évi évközi és évi változásai. Készítette: Ferenczi Szilvia

Az EVA, a KATA, a KIVA és az iparűzési adó évi évközi és évi változásai. Készítette: Ferenczi Szilvia Az EVA, a KATA, a KIVA és az iparűzési adó 2018. évi évközi és 2019. évi változásai Készítette: Ferenczi Szilvia Az egyszerűsített vállalkozói adó változásai (2018. évi évköz változások) 1. Az egyszerűsített

Részletesebben

MÁGOCS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2002. (XII. 31.), 16/2007. (XII. 22.) és 14/2008. (XII. 01.) rendeleteivel módosított

MÁGOCS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2002. (XII. 31.), 16/2007. (XII. 22.) és 14/2008. (XII. 01.) rendeleteivel módosított MÁGOCS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2002. (XII. 31.), 16/2007. (XII. 22.) és 14/2008. (XII. 01.) rendeleteivel módosított 1/1999. (II. 01.) rendelete a helyi iparűzési adóról (a módosításokkal

Részletesebben

Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2018.

Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2018. Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2018. A lakóingatlanok hosszabb-rövidebb időre történő hasznosításának legelterjedtebb módozatai a tartósabb jellegű bérbeadás, de egyre

Részletesebben

Egyszerűsített közteherviselési eljárás (EKHO) Dr. Bedőházi Zita-Rózália

Egyszerűsített közteherviselési eljárás (EKHO) Dr. Bedőházi Zita-Rózália Egyszerűsített közteherviselési eljárás (EKHO) Dr. Bedőházi Zita-Rózália Az EKHO hatálya Az Szja és a Tb kötelezettségeket váltja ki, de az EHO-t nem A törvény hatálya kiterjed: a törvényben meghatározott

Részletesebben

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya kiterjed Gyömrő város közigazgatási területének egészére. Az adókötelezettség 2.

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya kiterjed Gyömrő város közigazgatási területének egészére. Az adókötelezettség 2. Gyömrő Város Képviselő-testületének 25/2002. (XII.19.) sz. önk. rendelete a helyi iparűzési adóról a 33/2003. (XII.22.) az 5/2004. (III.11.) sz. a 8/2012.(III.09.) sz. 29/2012. (XI.29.) sz. és a 19/2015.(XI.30.)

Részletesebben

Társasházak adózásának alapvető szabályai 2019

Társasházak adózásának alapvető szabályai 2019 Személyi jövedelemadó Társasházak adózásának alapvető szabályai 2019 A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: új Ptk.) megalkotásával párhuzamosan szükségessé vált a társasházakról

Részletesebben

Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására. 2016/2017. I. félév Adóoptimalizálás

Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására. 2016/2017. I. félév Adóoptimalizálás Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására Hol tartunk? Természetbeni juttatások Adók és közterhek Ingóság értékesítése Miről lesz szó? Példák a bér személyi jövedelemadójának kiszámítására Tax wedge

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 26/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ IPARŰZÉSI ADÓRÓL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 26/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ IPARŰZÉSI ADÓRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 26/2007.(XI. 29.) Ökt rendelete AZ IPARŰZÉSI ADÓRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 26/2007.(XI. 29.) Ökt rendelete az iparűzési

Részletesebben

a helyi iparűzési adóról

a helyi iparűzési adóról Emőd Város**** Önkormányzat Képviselő-testületének 6/1998. (III. 26.), 15/1998. (XII. 18.), 15/2000. (XII. 21.), 17/2002. (XII. 12.), 20/2004. (VIII. 13.), 15/2007. (XII. 14.) rendeletével módosított 12/1997.

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 2015. évre kiállítandó Adatlaphoz, a magánszemély munkaviszonyának (tagsági viszonyának) megszűnésekor

Kitöltési útmutató a 2015. évre kiállítandó Adatlaphoz, a magánszemély munkaviszonyának (tagsági viszonyának) megszűnésekor Kitöltési útmutató a 2015. évre kiállítandó Adatlaphoz, a magánszemély munkaviszonyának (tagsági viszonyának) megszűnésekor Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) 46. (5)

Részletesebben

Határozza meg a munkavállaló február havi nettó keresetét! (adatok forintban)

Határozza meg a munkavállaló február havi nettó keresetét! (adatok forintban) SZJA 1.példa Egy munkaviszonyban lévő elvált nő, havi rendszeres keresete 180 000 Ft. A munkáltatójától havi 8 000 Ft értékben kap élelmiszervásárlásra jogosító Erzsébet utalványt. Más juttatása az adott

Részletesebben

DTM Hungary Tax Intelligence

DTM Hungary Tax Intelligence VÁLTOZÁSOK A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓBAN 2012. Kedves Ügyfelünk! Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és azzal összefüggő, egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Részletesebben

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2004. (V.26.) számú. rendelete. az iparűzési adóról

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2004. (V.26.) számú. rendelete. az iparűzési adóról TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2004. (V.26.) számú rendelete az iparűzési adóról Tokaj Város Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990.évi C. törvény (továbbiakban: Ht.) 1. (1) bekezdésében és 6. -ában

Részletesebben

Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara Hírlevele

Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara Hírlevele 1 Halálhír nekrológ Tájékoztatjuk a tisztelt kamarai tagokat, hogy Méri Éva szakértő társunk (aki 1983 óta a kamara tagja, azon belül az orvos szakosztály tagja volt) elhunyt. Emlékét megőrizzük. Igazságügyi

Részletesebben

Nagyfüged Község Önkormányzatának 13/2007 (XII.17.) sz. Rendelete. A helyi iparűzési adóról

Nagyfüged Község Önkormányzatának 13/2007 (XII.17.) sz. Rendelete. A helyi iparűzési adóról Nagyfüged Község Önkormányzatának 13/2007 (XII.17.) sz. Rendelete A helyi iparűzési adóról - a módosításokkal egységes szerkezetben - Nagyfüged Község Önkormányzata az önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Személyi jövedelemadó és családi kedvezmény Dr. Andrási Jánosné NAV Központi hivatal

Személyi jövedelemadó és családi kedvezmény Dr. Andrási Jánosné NAV Központi hivatal Személyi jövedelemadó és családi kedvezmény 2014 Dr. Andrási Jánosné NAV Központi hivatal Nyugdíjbiztosítási szerződés utáni rendelkezési jogosultság A nyugdíjbiztosítási szerződés (fogalmát az Szja tv.

Részletesebben

Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2019.

Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2019. Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai 2019. A lakóingatlanok hosszabb-rövidebb időre történő hasznosításának legelterjedtebb módozatai a tartósabb jellegű bérbeadás, de egyre

Részletesebben

Különadó 2007. Magánszemély adóalapja, adója

Különadó 2007. Magánszemély adóalapja, adója Különadó 2007 A 2006. július 10-én elfogadott adótörvény alapján magánszemélyeknek és vállalkozásoknak különadót, hitelintézeteknek járadékot kell fizetniük. Magánszemély adóalapja, adója Elírás 2007.

Részletesebben

Társasházak adózásának alapvető szabályai 2015.

Társasházak adózásának alapvető szabályai 2015. Társasházak adózásának alapvető szabályai 2015. Személyi jövedelemadó A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban új Ptk.) megalkotásával párhuzamosan szükségessé vált a társasházakról

Részletesebben

A mezőgazdasági őstermelő és az egyéni vállalkozó járulékfizetési kötelezettsége. Matlné Kisari Erika

A mezőgazdasági őstermelő és az egyéni vállalkozó járulékfizetési kötelezettsége. Matlné Kisari Erika A mezőgazdasági őstermelő és az egyéni vállalkozó járulékfizetési kötelezettsége Matlné Kisari Erika A járulékfizetés feltételei Biztosítási kötelezettséggel járó jogviszony Járulékalapot képező jövedelem

Részletesebben

Társasházak adózásának alapvető szabályai 2017.

Társasházak adózásának alapvető szabályai 2017. Személyi jövedelemadó Társasházak adózásának alapvető szabályai 2017. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban új Ptk.) megalkotásával párhuzamosan szükségessé vált a társasházakról

Részletesebben

Ricse Nagyközség Önkormányzati Képviselőtestületének

Ricse Nagyközség Önkormányzati Képviselőtestületének 1 / 5 2014.12.15. 13:27 Ricse Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/1999 (II.9..) A helyi adókról Ricse Nagyközség Önkormányzati Képviselőtestületének 6/1999. (II. 09.) sz. Önkormányzati rendelete

Részletesebben

Magyarkeszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999./XII.14./ sz. rendelete a helyi iparűzési adóról. A rendelet hatálya.

Magyarkeszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999./XII.14./ sz. rendelete a helyi iparűzési adóról. A rendelet hatálya. Magyarkeszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999./XII.14./ sz. rendelete a helyi iparűzési adóról Magyarkeszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzat pénzeszközeinek hatékonyabb

Részletesebben

Családi járulékkedvezmény 2014

Családi járulékkedvezmény 2014 Családi járulékkedvezmény 2014 NAV tájékoztató Ha Ön igényli, hogy a munkáltatója az Ön járandóságaiból a családi kedvezmény figyelembe vételével vonja le az adóelőleget, ezt a nyilatkozatot két példányban

Részletesebben

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi hozzájárulás

Részletesebben

A SZJA TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Mi változik 2019-ban? Készítette: Szűcs Krisztina

A SZJA TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Mi változik 2019-ban? Készítette: Szűcs Krisztina A SZJA TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Mi változik 2019-ban? Készítette: Szűcs Krisztina Adómentes juttatások 2019- ben MEGSZŰNIK az adómentes juttatások közül: - munkáltatói lakáscélú támogatás, - mobilitási célú

Részletesebben

Kapcsolt vállalkozások

Kapcsolt vállalkozások Kapcsolt vállalkozások Budapest, 2011. március 10. Dr. Ditrói-Tóth Zsuzsa ügyvéd, adótanácsadó Art 1. (8) bekezdése: A szokásos piaci ártól eltérő szerződési feltételeket alkalmazó kapcsolt vállalkozások

Részletesebben

Általános tudnivalók az egyes adófajtákról

Általános tudnivalók az egyes adófajtákról Általános tudnivalók az egyes adófajtákról Kamatadó 2 Tõzsdei árfolyamnyereség adó 4 Árfolyamnyereség adó (Forrásadó) 6 Osztalékból származó jövedelem 7 Egészségügyi hozzájárulás (EHO) 7 Járulékos költség

Részletesebben

Kutya értékesítés adózása. Fehérné Polyák Beatrix

Kutya értékesítés adózása. Fehérné Polyák Beatrix Kutya értékesítés adózása Készítette: Dr. Dencső Istvánné Fehérné Polyák Beatrix I. Önálló tevékenység Adózási szabályok: Ki végzi a tevékenységet? - magánszemély: -- adószámos magánszemély, -- egyéni

Részletesebben

ŐSTERMELŐK HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSA ÉVRŐL

ŐSTERMELŐK HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSA ÉVRŐL Adóhatóság tölti ki! Adóhatóság megnevezése:. Bevallás benyújtásának időpontja:. Azonosító szám: ŐSTERMELŐK HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSA 2009. ÉVRŐL 2003. december 31-e előtt kezdett őstermelők részére,

Részletesebben

Gétye Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 13/2004./XII. 18./ számú.

Gétye Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 13/2004./XII. 18./ számú. Gétye Községi Önkormányzat Képviselőtestületének - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 13/2004./XII. 18./ számú r e n d e l e t e A HELYI ADÓK BEVEZETÉSÉRŐL HATÁLYOS: 2005. JANUÁR 1-ÉTŐL. 2 GÉTYE

Részletesebben

ADÓZÁS 2013-BAN INGATLAN BÉRBEADÁS ESETÉN

ADÓZÁS 2013-BAN INGATLAN BÉRBEADÁS ESETÉN ADÓZÁS 2013-BAN INGATLAN BÉRBEADÁS ESETÉN I. A bérbeadás helye a személyi jövedelemadó rendszerében: A magánszemély ingatlantulajdonos az ingatlan bérbeadási, szálláshely-szolgáltatási tevékenységét (

Részletesebben

Elvárt adó - nyilatkozat

Elvárt adó - nyilatkozat Elvárt adó - nyilatkozat Megnevezés Az adóévben Az adóévet megelőző adóévben 2. adóévben Igen Nem Igen Nem Igen Nem Az adózás előtti eredmény nagyobb-e, mint a korrigált bevétel 2%-a? Igen esetén a további

Részletesebben

VAJTA KŐZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK

VAJTA KŐZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK VAJTA KŐZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2005.(IV. 6.) Ktr., 18/2005.(XII.01.)Ktr., valamint a 16/2009.(XII.15.)Ktr. rendeletekkel módosított egységes szerkezetbe foglalt 19/2004. (XII. 22.)

Részletesebben

Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem

Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: szja-törvény) szerint önálló tevékenység minden olyan bevételt

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 18/1997.(XII.10.) önkormányzati rendelete. a helyi iparűzési adóról. Az adó alanya, adókötelezettség

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 18/1997.(XII.10.) önkormányzati rendelete. a helyi iparűzési adóról. Az adó alanya, adókötelezettség KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/997.(XII.0.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról a /00. (XI.9.), a 7/00. (X.9.), az 5/00. (XII.7.), a /005. (I.8.) és a 8/005. (X.8.) 5 önkormányzati

Részletesebben

Szja-bevallás 2015-ben

Szja-bevallás 2015-ben Szja-bevallás 2015-ben Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna Variációk egy témára 5000,- 10 000,- Variációk egy témára 10 000,- 10 000,- 10 000,- + 5000,- Variációk egy témára 10 000,- 10 000,- + 5000,-

Részletesebben

Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem

Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: szja-törvény) szerint önálló tevékenység minden olyan bevételt

Részletesebben

A helyi iparűzési adóról ( egységes szerkezetben )

A helyi iparűzési adóról ( egységes szerkezetben ) Öregcsertő községi Önkormányzat Képviselő testületének 7/2010 ( XII.17.) számú önkormányzati rendelete a 14 /2009 ( XII.18.) számú önkormányzati rendeletének a módosításáról A helyi iparűzési adóról (

Részletesebben

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya kiterjed Gyömrő város közigazgatási területének egészére. Az adókötelezettség

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya kiterjed Gyömrő város közigazgatási területének egészére. Az adókötelezettség Gyömrő Város Képviselő-testületének 25/2002. (XII.19.) sz. önk. rendelete a helyi iparűzési adóról a 33/2003. (XII.22.) az 5/2004. (III.11.) sz. a 8/2012.(III.09.) sz. és a 29/2012. (XI.29.) sz. rendeletekkel

Részletesebben

Zalacsány község Önkormányzata 7/1999. (VI. 29.) számú rendelete. A helyi iparűzési adóról.

Zalacsány község Önkormányzata 7/1999. (VI. 29.) számú rendelete. A helyi iparűzési adóról. Zalacsány község Önkormányzata 7/1999. (VI. 29.) számú rendelete A helyi iparűzési adóról. Zalacsány község Önkormányzati képviselőtestülete a helyi adókról szóló módosított 1990. évi C. törvény 1.. (1)

Részletesebben