Tárgy: Szentes Város Önkormányzata Civil Stratégiája felülvizsgálata Melléklet: 1 db Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tárgy: Szentes Város Önkormányzata Civil Stratégiája felülvizsgálata Melléklet: 1 db Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete"

Átírás

1 SZENTES VÁROS ALPOLGÁRMESTERE 6600 SZENTES, KOSSUTH TÉR 6. Ikt.sz.: /2013 Témafelelős: Virág Olga Tárgy: Szentes Város Önkormányzata Civil Stratégiája felülvizsgálata Melléklet: 1 db Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület! A Stratégia legutóbbi felülvizsgálata óta több alapvető változás történt, amely érinti a civil szférát január 1-jétől hatályos az új civil törvény, amely jelentős változásokat hozott a civilek életébe, többek között a bírósági nyilvántartásba vételt, közhasznúságot, gazdálkodást, beszámolási kötelezettséget érintően. Hatályon kívül helyezte a Nemzeti Civil Alapprogramot és létrehozta a Nemzeti Együttműködési Alapot (a NEA rendelkezésére álló tárgyévi forrás amelynek nincs törvényben garantált nagyságrendje, tehát a mindenkori költségvetési állapot függvénye 60%-át működési támogatásra, 30%- át egységes elvek alapján meghatározott támogatásokra kell fordítani, 10% a miniszter által jóváhagyott egyedi döntésekre fordított keret). 2. Szentes Város Önkormányzata 2011 óta civil és ifjúsági keretet különít el évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről szóló 3/2013.(III. 11.) rendelete 3. sz. melléklete 1000 e Ft-ot tartalmaz Civil Keret jogcímén, és 800 e Ft-ot Ifjúsági Keret jogcímén a hivatkozott rendelet 5 (3) alapján. A keretek felosztására a Művelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottság tesz javaslatot. A támogatással az Önkormányzat a civil szervezeteket kívánja segíteni szakmai munkájukban, nemzetközi kapcsolataik működtetésében, pályázati önerők terén ben széles körű társadalmi egyeztetéssel újjáalakult a Civil Tanács. 4. Minden év tavaszán önkormányzati támogatással Városi Civil Nap keretében valósul meg a civil fórum, ahol találkozhatnak, eszmét cserélhetnek és aktuális szakmai tapasztalatokkal gazdagodhatnak a szervezetek képviselői. 5. Szentes Város hivatalos honlapján önkéntes bejelentkezés alapján folyamatosan bővül és frissül a civil adatbázis. Emellett a Civil Információs Centrum (továbbiakban CIC) is az önkormányzat segítségét kérte adatbázisának kiépítéséhez. Mivel 2013 évtől Civilpont városi ernyőszervezet működtetésére nincs lehetősége az önkormányzatnak, célszerű szorgalmazni szakmai együttműködés kialakítását a CIC-cel. Az önkormányzat sokéves tapasztalatai és civil kapcsolatai, valamint a CIC rendelkezésére álló anyagi és humánerőforrásai hosszú távon a civil szféra jobb hatásfokkal működésének irányába hathatnak.

2 Az alábbiakban a civilekre országosan és helyi szinten is jellemző tendenciák alapján összeállított SWOT analízisből kiindulva tekintjük át a lehetséges fejlesztési irányokat. A civil szervezetek SWOT analízise 2013 ERŐSSÉGEK Szakmaiság, nyitottság, aktivitás, sokszínűség, széles társadalmi háttér, rugalmasság, alkalmazkodóképesség, kapcsolati tőke, innováció, gyorsabb reagálás. LEHETŐSÉGEK Feladatátvállalás, hatékony együttműködés, szektorok közötti partnerség, szolgáltatásbővítés, stratégia-alkotás, döntéshozatalban való részvétel erősítése. GYENGESÉGEK Hiányos kapcsolati háló, információáramlás, infrastruktúra, forráshiány, gazdasági függőség, egyszemélyes ügyvitel. VESZÉLYEK Alá/fölérendeltség, függőség, jogi háttér változása, likviditási problémák, a szektor elöregedése. ERŐSSÉGEK: A szervezetek a saját tevékenységi területükön magas szakmai kompetenciával rendelkeznek, felkészültek és magabiztos a tudásuk. Önszerveződő mivoltukból adódóan nagyon aktívak, és nyitottak a társadalmi problémák iránt. Sokszínű tevékenységükből következik, hogy széles társadalmi bázissal rendelkeznek. Rugalmasak és nagyfokú alkalmazkodó képességgel, készéggel válaszolnak a gazdaságitársadalmi változásokra. Kevésbé intézményesült struktúrájuk miatt gyorsabban tudnak reagálni a társadalomban jelentkező szükségletekre, mint az állami, önkormányzati szektor, valamint speciális és kis csoportot érintő társadalmi keresletet is ki tudnak szolgálni. Kapcsolati tőkéjüket gyorsan és hatékonyan tudják mozgósítani céljaik elérése érdekében. Szakmailag innovatívak, programjaikat kreativitás jellemzi. GYENGESÉGEK: A szervezetek egymás közötti kapcsolathálózata bár sokat erősödött mégis gyenge. A szervezetek közötti információáramlás nehézkes, inkább felülről irányított módon megy végbe. Hiányos a szervezetek infrastrukturális ellátottsága. A szakmai feladatok mellett elhanyagolt az adminisztráció, és nem naprakészek a szektor jogi változásainak tekintetében.

3 Gazdasági függőség és egy lábon állás jellemzi a szervezeteket. Nagymértékben függenek az állami és önkormányzati pályázati támogatásoktól és normatíváktól, mert nem tudnak vagy nem akarnak élni egyéb pályázati támogatásokkal. Bevételeiket jellemzően csak 1-2 forrás biztosítja. Ennek oka az is, hogy a szervezetek ügyvitelét egyetlen ember kénytelen ellátni, jellemzően a vezető, aki egyéb szakmai feladatai mellett nem tud erre elegendő időt szánni. LEHETŐSÉGEK: A szektor egy kis és professzionálissá vált szegmentuma képes önkormányzati szakmai feladatok átvállalására. A szektoron belüli hatékony együttműködések generálásával erősíthető az egymás közötti bizalom, az információáramlás: ez elősegíti a hatékonyabb forrásteremtést. Amint az is, hogy az együttműködés növeli a szervezetek társadalmi és kapcsolati tőkéjét. A szervezetek szolgáltatás-bővítésével a szektorok közötti partnerségek növekedhetnek. A stratégiai tervezés módszerének elsajátításával és alkalmazásával a szervezetek szakmai, pénzügyi és működési feltételei javulhatnak. Tovább erősíteni a döntéshozatalban való részvételt, jobban élni ennek a lehetőségével. A szervezetek érdekérvényesítő képességének ezáltali növekedésével az eddig nem látható kisebb csoportok véleménye és érdekei is felszínre kerülhetnek. VESZÉLYEK: A szektor más szektorokkal (állami, gazdasági) anyagi értelemben alá-fölérendeltségi viszonyban áll, mivel nagymértékben függ a gazdasági szektor adományaitól és az állami szektor támogatásaitól. E függés okán bármely másik szektor negatív gazdasági változása likviditási problémaként jelentkezik a civil és nonprofit szervezeteknél. A szektor jogi hátterének gyors változását a szervezetek nem mindig tudják követni, hozzá rugalmasan alkalmazkodni. A civil szervezetek vezetőinek és tagságának átlagéletkora elég magas, és nincs utánpótlás a szektorban. LEHETSÉGES FEJLESZTÉSI IRÁNYOK A SWOT analízis alapján a következő fejlesztési irányokat tűzi ki céljául a Civil Stratégia a jól működő kapcsolatok további erősítése érdekében: 1. A városban tevékenykedő civil szervezetek stabilabb, hatékonyabb gazdálkodási feltételeinek megteremtése: A városban tevékenykedő szervezetek bevételszerkezetében igen fontos szerepet játszanak az Önkormányzat által nyújtott támogatások. Az Önkormányzat - gazdasági lehetőségeihez mérten - továbbra is támogatni kívánja a városban működő civil szervezetek munkáját. Az Önkormányzat - a továbbiakban a Civil Információs Centrummal együttműködve - ezután is szorgalmazza a forrásteremtési és pályázatírási tanácsadást és képzéseket.

4 2. A városban tevékenykedő civil szervezetek működési feltételeinek javítása: Az Önkormányzat a pénzügyi támogatások mellett a Művelődési Központ és a Dózsa ház Közösségi Tér segítségével biztosítja az eseti irodatechnikai szolgáltatásokat, valamint előzetes igénybejelentés alapján terem-, és eszközhasználatot. 3. A városban tevékenykedő civil szervezetek szakmai ismereteinek bővítése: A szervezetek és az Önkormányzat közötti információáramlás további bővítésével. Az Önkormányzat - a továbbiakban a Civil Információs Centrummal együttműködve - ezután is szorgalmazza a civil szakmai tanácsadást és képzéseket. 4. A városban tevékenykedő civil szervezetek valamint az Önkormányzat közötti együttműködés erősítése: Az Önkormányzat az eddigi gyakorlathoz hasonlóan nyitott (megfelelő garanciák esetén, és ilyen irányú döntés meghozatala alapján) arra, hogy közfeladatot civil szervezet lásson el. Természetesen ennek csak ott van jogosultsága, ahol erre kapacitással az Önkormányzat nem rendelkezik, illetve ha a civil szervezet által nyújtott szolgáltatás az ellátottak számára magasabb színvonalú. Az Önkormányzat rendezvényeinek szervezésébe bevonja azokat a civil szervezeteket, akiknek profiljába illik ez a tevékenység. A szervezetek programjainak megvalósulását eszköz és hely, valamint a Képviselő-testület döntésének függvényében anyagi eszközök biztosításával segíti. 5. A városban tevékenykedő civil szervezetek bevonása a döntés-előkészítő munkába: Az Önkormányzat továbbra is támogatja az újraszerveződött Városi Civil Tanács, mint szakmai és érdekegyeztető fórum működését, melynek keretében a helyi civil szervezetek képviselői közvetíthetik a civil társadalom igényeit, megoldási alternatívát dolgoznak ki, és hatékonyan közreműködnek a feladatok megoldásában. Támogatja továbbá az alulról szerveződő civil műhelyek munkáját. 6. A városban tevékenykedő civil szervezetek közötti együttműködés erősítése: Az Önkormányzat a saját honlapján erre a célra kialakított felületen a szervezetek adatainak közzétételével segíti a minél szélesebb körű szakmai és egyéb nyilvánosság biztosítását. Az önkormányzat rendelkezésre álló eszközeivel (hely biztosítása, civil referens segítsége az információtovábbításban, szervezésben) elősegíti az alulról szerveződő hálózatok, kerekasztalok, fórumok létrejöttét. 7. A városban tevékenykedő civil szervezetek hazai és nemzetközi kapcsolatainak bővítése:

5 Szentes Város Önkormányzata továbbra is segítséget nyújt a civil szervezeteknek, hogy tapasztalatcsere, valamint szakmai ismeretük bővítése céljából tartsanak kapcsolatot a testvérvárosok és határon túli települések hasonló profilú szervezeteivel..../2013. (V.16.) Tárgy: Szentes Város Önkormányzata Civil Stratégiája felülvizsgálata HATÁROZATI JAVASLAT Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta Szentes Város Önkormányzata Civil Stratégiája felülvizsgálata tárgyú előterjesztést és a következő határozatot hozza: 1. Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szentes Város Önkormányzata Civil Stratégiájának felülvizsgálata című dokumentumot megtárgyalta és a benne foglalt megállapításokkal egyetért. 2. Szentes Város Önkormányzata anyagi lehetőségeinek függvényében évente támogatást nyújt a civil szervezetek működéséhez, rendezvényeihez, nemzetközi kapcsolataihoz; biztosítja a Civil és Ifjúsági Keret működését. 3. A civil szervezetek működéséhez és rendezvényeihez térítésmentes helyet és eszközhasználatot biztosít a Dózsa Ház Közösségi Térben, valamint az igénylés kialakult rendje szerint a Művelődési Központ telephelyein és eszközállományával is. 4. A Program végrehajtásával Szentes Város Önkormányzata Alpolgármesterét bízza meg. Felelős: Szentes Város Önkormányzata Alpolgármestere Határidő: a hivatkozott dokumentumban foglaltak szerint A határozatról értesítést kapnak: 1. Szentes Város Alpolgármestere 2. Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 3. Közös Önkormányzati Hivatal Polgármesteri Irodája 4. Közös Önkormányzati Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája Szentes, május 7. Szűcs Lajos Alpolgármester

6 SZENTESI CIVIL SZERVEZETEK 1. SZ MELLÉKLET 595. BETHLEN GÁBOR CSERKÉSZCSAPAT A FÉNY KÖZSEGÉLYEZŐ ÉS SZOCIÁLIS A KISS BÁLINT REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁÉRT ALAPÍTVÁNY A MŰVÉSZETÉRT, ATLÉTIKÁÉRT, MAGYARSÁGÉRT ALAPÍTVÁNY ALAPÍTVÁNY ALAPÍTVÁNY A SZENTESI BOROS SÁMUEL SZAKKÖZÉPISKOLA OKTATÓ-NEVELŐ MUNKÁJÁNAK TÁMOGATÁSÁRA ALAPÍTVÁNY A SZENTESI GIMNÁZIUMÉRT ALKONY ÉS REMÉNY ALAPÍTVÁNY A DÉL-KELET MAGYARORSZÁGON ÉLŐ SZOCIÁLIS RÁSZORULTAKÉRT APRÓKA A KOSSUTH UTCAI ÓMK ÓVODÁIBA JÁRÓ GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY B.G.M. AUTÓSPORT SZENTES BENIGNUS EGYESÜLET BOLERO TÁNCSPORT ÉS MOZGÁSMŰVÉSZET EGYESÜLET CIKLÁMEN ALAPÍTVÁNY CUKORBETEGEK EGYESÜLETE DAMJANICH JÁNOS ALAPÍTVÁNY DEÁK FERENC DIÁKSPORT EGYESÜLET EGYÜTT A SZENTESI SZENT ANNA UTCAI ÓVODÁBA JÁRÓ ÓVODÁSOK EGÉSZSÉGÉÉRT ALAPÍTVÁNY EGYÜTT NAGYCSALÁDOSOK EGYESÜLETE EGYÜTT SZENTESÉRT EGYÜTT KÖNNYEBB KLUB ÉLETJEL KULTURÁLIS EGYESÜLET ÉRTETEK-VELETEK ÉRTELMI AKADÁLYOZOTTAKÉRT EGYESÜLET EZÜSTNYÁR EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÓ KHT. FELHŐCSIKÓ GYERMEKFEJLESZTŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET FELSŐPÁRTI REFORMÁTUS EGYHÁZ IFJÚSÁGI CSOPORT FOUR DIAMOND SPORTEGYESÜLET GNOSIS 2000 ALAPÍTVÁNY GYERMEKEINKÉRT ALAPÍTVÁNY HEGEDŰS LÁSZLÓ HONVÉDSÉGI ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR HÉKÉDI ALKOTÓ KULTURÁLIS SPORTEGYESÜLET HEROSZ HM HONVÉD KULT. SZOLG KHT. HONVÉDŐK BAJTÁRSI EGYESÜLETE INVOKÁCIÓ ALAPÍTVÁNY ISTENÉRT ÉS HAZÁÉRT REFORMÁTUS ISKOLAI ÉS TEMPLOMI ALAPÍTVÁNY JÓ ÚTON LÓHÁTON ALAPÍTVÁNY JÖVŐNKÉRT ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁT TÁMOGATÓ SZENTESI ALAPÍTVÁNY KATONA KISS FERENC ÉS TÚRY JÚLIA ALAPÍTVÁNY KERESZTÉNY KÖZÉPKORI HADITORNÁSZ FIATALOK EGYESÜLETE KERESZTÉNY PEDAGÓGUS TÁRSASÁG SZENTESI CSOPORTJA KLAUZÁL GÁBOR ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKSPORT EGYESÜLET KOCH SÁNDOR M-I TIT SZENTESI SZERVEZETE KONTAVILL KLUB KONTAVILL SZABADIDŐSPORT EGYESÜLET KOSZTA DIÁKOKÉRT ALAPÍTVÁNY KURCA VIDÉKE POLGÁRI EGYESÜLET MAGYAR VÖRÖSKERESZT SZENTESI SZERVEZETE MAGYARORSZÁGI GYERMEKBARÁT MOZGALOM 61. SZ. SZERVEZETE MÁV LENDÜLET NYUGDÍJASKLUB MOSOLYGÓSABB RÉGIÓÉRT KULTURÁLIS EGYESÜLET MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK HELYI SZERVEZETE MTTSZ TŰZOLTÓ TÖMEGSPORTKLUB ORVOSOK A RÁKBETEGEKÉRT SZENTES ALAPÍTVÁNY OYAMA DOJO SPORTEGYESÜLET ÖREG DIÁKOK A POLLÁK ANTAL MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLÁÉRT

7 ÖSSZEFOGÁS A MEGÚJULÁSÉRT EGYESÜLET PÁZMÁN MIHÁLY SZÍNHÁZ ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET POLGÁRŐR EGYESÜLET SIKETEK ÉS NAGYOTHALLÓK SZENTESI SZERVEZETE ST. JUPÁT SPORTEGYESÜLET SZABADIDŐS SPORTKLUB SZENT ERZSÉBET RÓZSÁI ALAPÍTVÁNY SZENT LÁSZLÓ LOVAS SPORTKLUB SZENTES ÉS KÖRNYÉKE CUKORBETEGEINEK ALAPÍTVÁNYA SZENTES ÉS KÖRNYÉKE SŐTÉR KÁLMÁN MÉHÉSZ EGYESÜLET SZENTES ÉS VIDÉKE IPARTESTÜLET SZENTES VÁROS FELSŐPÁRTI ÓVODÁSAIÉRT ALAPÍTVÁNY SZENTES VÁROS KÖZMŰFEJLESZTÉSEINEK TÁMOGATÁSÁÉRT KÖZALAPÍTVÁNY SZENTES VÁROS TENISZSPORTJÁÉRT ALAPÍTVÁNY SZENTES VÁROSÉRT KÖZALAPÍTVÁNY SZENTES VÁROSI KÖNYVTÁR KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG SZENTES VÁROSI NYUGDÍJAS KLUB SZENTESI BAJTÁRSI KLUB SZENTESI BÖLCSŐDÉSEKÉRT ALAPÍTVÁNY SZENTESI CIVILEK SZÖVETSÉGE SZENTESI DEÁK FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLÁÉRT ALAPÍTVÁNY SZENTESI GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI ARANYLABDA ALAPÍTVÁNY SZENTESI HORGÁSZEGYESÜLET SZENTESI IFJÚSÁGI ÉS DIÁK ÖNKORMÁNYZAT SZENTESI KERESZTÉNY PEDAGÓGUS TÁRSASÁG SZENTESI KERTVÁROSI ÓVODÁSOK KÉPESSÉGFEJLESZTÉSÉÉRT ALAPÍTVÁNY SZENTESI KINIZSI TORNAEGYLET SZENTESI KISÉRI ÓVODÁSOKÉRT ALAPÍTVÁNY SZENTESI KISÉRI ÓVODÁSOKÉRT ALAPÍTVÁNY SZENTESI KOSÁSRLABDA KLUB SZENTESI LAJTHA LÁSZLÓ ZENEISKOLA TÁMOGATÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY SZENTESI ÖREGFIÚK VÍZILABDA SPORTEGYESÜLETE SZENTESI POLLÁK DIÁKSPORT EGYESÜLET SZENTESI REPÜLŐKLUB SZENTESI SENIOR SPORTCLUB SZENTESI SPARTACUS SPORTKÖR SZENTESI TEKÉZŐK EGYESÜLETE SZENTESI TENISZ KLUB SZENTESI ÚJ BARÁZDA VADÁSZTÁRSASÁG SZENTESI UNIÓ NŐALAPÍTVÁNY SZENTESI VÁROSSZÉPÍTŐ EGYESÜLET SZENTESI VASUTAS SPORTCLUB SZENTESI VASUTAS TEKÉZŐK EGYESÜLETE SZENTESI VÍZISPORTKLUB SZENTESI ZENEBARÁTOK EGYESÜLETE SZENTESIEK-BUDAPESTIEK BARÁTI KÖRE SZILVER TÁNCSPORTEGYESÜLET SZIVÁRVÁNY ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY TÁJAK KOROK MÚZEUMOK EGYESÜLET KOSZTA JÓZSEF TAGCSOPORT TÖRŐDÉS SZENTESI GYERMEK ÉS DIÁK ALAPÍTVÁNY U-16 POSTAGALAMBSPORT EGYESÜLET ÚJ HAJTÁS 102 IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉG KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ÚT A KERESZTÉNY ISKOLÁHOZ SZENTES ALAPÍTVÁNY VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZENTESI SZERVEZETE VE-GA GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI SZÖVETSÉG VESEBETEGEK SZENTESI EGYESÜLETE

- 1 - Szentes Város Önkormányzata civil stratégiája

- 1 - Szentes Város Önkormányzata civil stratégiája - 1 - Szentes Város Önkormányzata civil stratégiája - 2 - Bevezető Szentes Város Önkormányzata és a városban működő civil szervezetek közötti kapcsolati háló alapvető szerepet játszhat a régió szintű gazdasági-társadalmi

Részletesebben

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Koncepciója

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Koncepciója Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Koncepciója Bevezető Magyarország Kormánya stratégiai célként fogalmazta meg az önkormányzatok és a civil szervezetek együttműködésének erősítését. Az

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Ikt.sz.: 16-4783/2007. Témafelelős: Hering Ferenc

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Ikt.sz.: 16-4783/2007. Témafelelős: Hering Ferenc Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Ikt.sz.: 16-4783/2007. Témafelelős: Hering Ferenc Tárgy: Együttműködési megállapodás a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda,

Részletesebben

Alapító okirat szerinti férőhely. Új beiratkozók száma

Alapító okirat szerinti férőhely. Új beiratkozók száma Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-152/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tárgy: A 2012/2013. nevelési, ill.

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 26/2011. /VI.30./ sz. rendelete

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 26/2011. /VI.30./ sz. rendelete CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 26/2011. /VI.30./ sz. rendelete az önkormányzat 2011. évi pénzügyi tervéről szóló 9/2011./II.24./ sz. rendeletének módosításáról A képviselőtestület

Részletesebben

A projekt folytatási lehetőségei

A projekt folytatási lehetőségei "Függő(k) kapcsolatok - a drog területet képviselő civil szervezetek érdekképviseleti célú együttműködését fejlesztő projektje az ország három régiójában A projekt folytatási lehetőségei Gondi János Debrecen,

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 12. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Képviselő-testület új i és

Részletesebben

Civil szervezeteknek nyújtott pénzbeli támogatás évben

Civil szervezeteknek nyújtott pénzbeli támogatás évben 1 Civil szervezeteknek nyújtott pénzbeli 2008. évben 2. számú melléklet 1 "Az Egészségért" Alapítvány 0 250 000 0 0 0 0 250 000 2 "Az én ovim" Alapítvány 0 0 0 0 0 550 000 550 000 3 "Belvárosi Ifjúságért"

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS a helyi önszerveződő közösségek és egyéb szervezetek 2012. évi támogatásának elszámolása és 2013. évi támogatása tárgyában Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Humánszolgáltatási Bizottságának évi munkaterve

Humánszolgáltatási Bizottságának évi munkaterve 390/2018. (XII. 11.) HB határozat a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete Humánszolgáltatási Bizottságának 2019. évi munkatervéről (8 igen, egyhangú szavazattal) 1. A Humánszolgáltatási

Részletesebben

r;z+. számú előterjesztés

r;z+. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének tagja r;z+. számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottsága részére a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

Részletesebben

Tárgy: Együttműködési megállapodás megkötése a JÖVŐNKÉRT Alapfokú Művészetoktatási

Tárgy: Együttműködési megállapodás megkötése a JÖVŐNKÉRT Alapfokú Művészetoktatási Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Témafelelős: Mihály Béláné Ikt. szám: P-28522/2009. Tárgy: Együttműködési megállapodás megkötése a JÖVŐNKÉRT Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Ügyiratszám: 156/2015. 2/1. számú előterjesztés a Kéthelyi Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Szülői Szervezetének pénzügyi támogatási kérelme elbírálásához A Szülői Szervezet 2015.

Részletesebben

Szerződésben, megállapodásban vállalt évi kötelezettségek

Szerződésben, megállapodásban vállalt évi kötelezettségek Támogatott neve Támogatás célja Tárgyévi támogatás Ft Támogatási program megvalósítási helye Anyaoltalmazó Alapítvány Családok ellátsi költségeihez támogatás 1 400 000 Ft Anyaoltalmazó Alapítvány Balkán

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 22389/2016. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat az EFOP-1.3.5-16. kódszámú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című pályázati konstrukció keretében

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016. (II.11.) határozata a képviselő-testület évi munka- és üléstervéről

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016. (II.11.) határozata a képviselő-testület évi munka- és üléstervéről Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016. (II.11.) határozata a képviselő-testület 2016. évi munka- és üléstervéről I. A munkaprogramból adódó feladatok: 1.) Pályázati lehetőségeket kell

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-1570/2013 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-1570/2013 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-570/203 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tárgy: A 203/204. nevelési évben indítható

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP /2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET:

IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP /2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP-3.1.4.- 12/2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

Tárgy: Költségvetési szervek alapító okiratainak módosítása

Tárgy: Költségvetési szervek alapító okiratainak módosítása Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-387-22/2011. Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Tárgy: Költségvetési szervek alapító okiratainak

Részletesebben

Városi Civil Pályázat 2015. Alapítványok. Igényelt támogatás. Megítélt. Szervezet neve

Városi Civil Pályázat 2015. Alapítványok. Igényelt támogatás. Megítélt. Szervezet neve Városi Civil Pályázat 2015. Alapítványok Szervezet neve Igényelt támogatás Megítélt támogatás Indoklás 1 Apró Léptek Alapítvány 500 000 Ft 350 000 Ft 2 Az emberség erejével - CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. szeptember 18-i ülése 10. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. szeptember 18-i ülése 10. sz. napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. szeptember 18-i ülése 10. sz. napirendi pontja Javaslat együttműködési megállapodás elfogadására a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetével

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. június 25-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. június 25-i ülésére Tárgy: Civil szervezetek a Sorszám: IV/8. Döntéshozatal módja: Előkészítette: Kálmán Tibor sportreferens Egyszerű szótöbbség Véleményező Tárgyalás módja: bizottság: Valamennyi bizottság Nyilvános ülés

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 11275/2015. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város középtávú gyermek és ifjúsági koncepciójában foglaltak rövid távú megvalósítása érdekében a 2015-2016.

Részletesebben

Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC

Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC Civil Információs Centrum általában az Emberi Erőforrás Minisztérium szakmai partnere

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012 Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Ikt. szám: P-152/2012 Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Helyben Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Köznevelési

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK Intézmény neve: Nagymányoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 036307 Intézmény vezető: Wusching Mária Rita Öni terv kezdő dátuma: 2018.09.01 Öni terv befejező

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott 200.000 Ft-ot meghaladó összegű nem normatív támogatások. 2006.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott 200.000 Ft-ot meghaladó összegű nem normatív támogatások. 2006. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott 200.000 Ft-ot meghaladó összegű nem normatív támogatások 2006. év 1. Kedvezményezett neve: Fegyvernek Önkormányzata belvíz- és csapadékvíz

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére 13. számú előterjesztés Minősített többség - rendelettervezet Egyszerű többség - határozati javaslat ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére Tárgy:

Részletesebben

Civil szervezeteknek nyújtott pénzbeli támogatás évben. Humán Bizottság. Kulturális célú/ tartalék keret. Civil keret

Civil szervezeteknek nyújtott pénzbeli támogatás évben. Humán Bizottság. Kulturális célú/ tartalék keret. Civil keret 4. számú melléklet szervezeteknek nyújtott pénzbeli támogatás 2012. évben Sorszám Humán Sportcélú Ifjúsági 1. "Az Egészségért" Alapítvány 110 000 50 000 160 000 2. "Az én ovim" Alapítvány 490 000 490 000

Részletesebben

Tájékoztató. A szerződés időtartama (amennyiben határozott időre kötik) vagy az ellenszolgáltatás teljesítésének határideje

Tájékoztató. A szerződés időtartama (amennyiben határozott időre kötik) vagy az ellenszolgáltatás teljesítésének határideje 1. támogatási Egészségügyi Központ Mezőcsát 2009. évi működési támogatás Egészségügyi Központ Mezőcsát 3450 Hősök tere 33. Dr. Siska András Intézetvezető főorvos 2009. jan.01-2009. dec. 31. 700 000 Ft

Részletesebben

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL EFOP-1.3.5-16 TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL PÁLYÁZAT CÉLJA: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/007.(VIII.9.) Ör az önkormányzat 007. évi költségvetéséről szóló 1/007. (I.1.) Ör módosításáról 1. A.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés

Részletesebben

MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK?

MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK? Összhang a tájban MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK? A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 Kiss Gábor Tervszerű fejlesztés széleskörű együttműködéssel 2013. október Négyoldalú együttműködési

Részletesebben

Fentiek alapján a következő határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselőtestület. Határozati javaslat

Fentiek alapján a következő határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselőtestület. Határozati javaslat Szentes Város Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: U-18185/2010. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Tárgy: Intézményi SZMSZ-ek módosítása és a módosított SZMSZ-ek jóváhagyása Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

A Sport, Ifjúsági, Civil és Kisebbségi Bizottság február 23-ai ülésén tárgyalta az előterjesztést és az alábbi határozatokat hozta:

A Sport, Ifjúsági, Civil és Kisebbségi Bizottság február 23-ai ülésén tárgyalta az előterjesztést és az alábbi határozatokat hozta: a BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Sport, Ifjúsági, Civil és Kisebbségi Bizottság Elnöke ::io í kőbányai. vk-í-t'ik'f ülése _*xl4hhkd lojto Tárgy: Javaslat ifjúsági

Részletesebben

SZENTES VÁROS ALPOLGÁRMESTERE 6600 SZENTES, KOSSUTH TÉR 6. Ikt.sz.: U-22831/2013 Témafelelős: Virág Olga

SZENTES VÁROS ALPOLGÁRMESTERE 6600 SZENTES, KOSSUTH TÉR 6. Ikt.sz.: U-22831/2013 Témafelelős: Virág Olga SZENTES VÁROS ALPOLGÁRMESTERE 6600 SZENTES, KOSSUTH TÉR 6. Ikt.sz.: U-22831/2013 Témafelelős: Virág Olga Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Szentes

Részletesebben

43/2017. (III.22.) számú Pénzügyi-Ellenőrző-Közbeszerzési Bizottság határozata Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapítására

43/2017. (III.22.) számú Pénzügyi-Ellenőrző-Közbeszerzési Bizottság határozata Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapítására 43/2017. (III.22.) számú Pénzügyi-Ellenőrző-Közbeszerzési Bizottság határozata Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapítására Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi- Ellenőrző-Közbeszerzési

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna

Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének Székhelyén Tárgy: Dél-Alföldi Turisztikai Klaszterbe

Részletesebben

Javaslat az Esélyegyenlőségi Tanács létrehozására

Javaslat az Esélyegyenlőségi Tanács létrehozására MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE KO.: 1388-3/2007. Javaslat az Esélyegyenlőségi Tanács létrehozására Összeállította: Tóth Józsefné vezető főtanácsos, esélyegyenlőségi referens Egyeztetve: Dr.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési támogatásáról

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési támogatásáról 13. NAPIREND Ügyiratszám: 1/17050/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2015. április 24i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési áról Dobó

Részletesebben

A melléklet tartalmazza a Szentes Városi Könyvtár, mint új költségvetési szerv alapító okiratát.

A melléklet tartalmazza a Szentes Városi Könyvtár, mint új költségvetési szerv alapító okiratát. Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ügyiratszám: U-3352/2016 Témafelelős: Vidovicsné Molnár Zsuzsanna Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tárgy:

Részletesebben

Előterjesztés. a Képviselő- testület 2009. február 26-i ülésére

Előterjesztés. a Képviselő- testület 2009. február 26-i ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS JEGYZŐJE Előterjesztés a Képviselő- testület 2009. február 26-i ülésére Tárgy: Javaslat az Önkormányzat 2009. évi Éves Belső Ellenőrzési Tervére Előterjesztő: Dr. Nánási Éva címzetes főjegyző

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának CIVIL KONCEPCIÓJA

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának CIVIL KONCEPCIÓJA Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának CIVIL KONCEPCIÓJA A civil koncepció célja: A Civil Koncepció célja az önkormányzat és a civil szervezetek kapcsolatának szabályozása. A kapcsolat jellemzője

Részletesebben

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja?

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja? ÉLETMŰHELY Mi a program célja? A kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése, a személyes hatékonyság növelése a fiatalok és fiatal felnőttek körében, hogy megtalálják helyüket a világban, életük

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. szeptember 15-i ülésére Tárgy: Tiszteletdíjról történő lemondás következtében meghozandó támogatási döntések Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 13/2004. (IV. 30.) rendelete. a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 13/2004. (IV. 30.) rendelete. a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004. (IV. 30.) rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004.

Részletesebben

Előterjesztés. A Biatorbágyon működő civil szervezetek évi támogatásáról

Előterjesztés. A Biatorbágyon működő civil szervezetek évi támogatásáról Előterjesztés A Biatorbágyon működő civil szervezetek 2013. évi támogatásáról Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 15/2013.(01.31.) Öh. számú határozatával pályázatot írt ki a helyben

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Tárgy: Javaslat a közművelődésről szóló önkormányzati rendelet elfogadására. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Tárgy: Javaslat a közművelődésről szóló önkormányzati rendelet elfogadására. Tisztelt Képviselő-testület! Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére www.tuv.com ID 9105075801

Részletesebben

civil és sportszervezetek támogatása tárgyában pályázat kiírására

civil és sportszervezetek támogatása tárgyában pályázat kiírására Pásztó Város Polgármestere 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/13 Fax: (06-32) 460-918 Szám :1-21/2016 A javaslat elfogadása egyszerű szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT civil és

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011. (II. 21.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat testnevelési és sport feladatainak végrehajtásáról Biharnagybajom Községi Önkormányzat

Részletesebben

Szerződésben, megállapodásban vállalt 2011. évi kötelezettségek

Szerződésben, megállapodásban vállalt 2011. évi kötelezettségek Támogatott neve Támogatás célja Tárgyévi támogatás Ft Támogatási program megvalósítási helye 56-os Magyarok Világszövetsége Kőbányai tagszervezet támogatása 100 000 Ft 56-os Magyarok Világszövetsége A

Részletesebben

J a v a s l a t kulturális célokra történő támogatás jóváhagyására

J a v a s l a t kulturális célokra történő támogatás jóváhagyására J a v a s l a t kulturális célokra történő támogatás jóváhagyására Ózd, 2015. május 28. Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Köznevelési Csoport Tisztelt

Részletesebben

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

Részletesebben

Civil szervezetek együttműködési lehetőségei. Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001

Civil szervezetek együttműködési lehetőségei. Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001 Civil szervezetek együttműködési lehetőségei Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001 Civil szervezetek szerepe Részvételi demokrácia elősegítése Állampolgárok csoportjai véleményének

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009.

Közhasznúsági jelentés 2009. Adószám: 18687350-2-13 Bejegyző szerv: Pest Megyei Bíróság Regisztrációs szám: 4.Pk.60044 2600 Vác, Katona L. utca 17. 2009. Fordulónap: 2009. december 31. Beszámolási időszak: 2009. január 01. - 2009.

Részletesebben

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Kozármisleny Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A bizottság 4 igen szavazattal egyhangúlag támogatta a javaslatot, és az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYV. A bizottság 4 igen szavazattal egyhangúlag támogatta a javaslatot, és az alábbi határozatot hozta: JEGYZŐKÖNYV Készült: Bizottsága 2012. január 29-én 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: az Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottság részéről

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK. 13/2010. /V.28./ sz. rendelete

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK. 13/2010. /V.28./ sz. rendelete CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 13/2010. /V.28./ sz. rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetésérıl szóló 4/2010./III.03./ sz. rendeletének módosításáról A képviselıtestület

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FŐÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Iktatószám: Tárgy: Melléklet: E-7997/2014.

Részletesebben

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan TÁMOP 4.2.1C-14/1/Konv-2015-0012 Völgyiné Nadabán Márta Miskolc MJV Önkormányzata, partner szintű

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK A MÓRI TÁNCSICS MIHÁLY GIMNÁZIUMMAL AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KÖZÖS LEBONYOLÍTÁSÁHOZ szervezet/intézmény/egyesület tevékenység honlap Bice-bóca Hátrányos Helyzetűek és

Részletesebben

Tájékoztató. Hatvan Város Önkormányzata által alapítványok, egyesületek, civil szervezetek szakmai programjaihoz nyújtot 2008. évi támogatásairól

Tájékoztató. Hatvan Város Önkormányzata által alapítványok, egyesületek, civil szervezetek szakmai programjaihoz nyújtot 2008. évi támogatásairól Tájékoztató sorsz. Hatvan Város Önkormányzata által alapítványok, egyesületek, civil szervezetek szakmai programjaihoz nyújtot. évi airól Oldal 1 1. Hatvan Városért Alapítvány egyesületek, civil szerv.

Részletesebben

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL A közhasznú társaságokra vonatkozó törvényi szabályozások rendelkezéseinek megfelelõen, a Honvéd Zrínyi Sportegyesület elnöksége - a társadalmi szervezet alapszabályával

Részletesebben

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16.. / 1 / bekezdésében

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzatának Ifjúsági Cselekvési Terve

Szentes Város Önkormányzatának Ifjúsági Cselekvési Terve Szentes Város Önkormányzatának Ifjúsági Cselekvési Terve 2016 2017. Jelen Ifjúsági Cselekvési Terv (továbbiakban: Terv) alapja a 2016-2020 közötti időszakra vonatkozó Szentes Város Önkormányzatának Ifjúsági

Részletesebben

157/2002. (XII.12.) Képviselőtestületi határozat. Hajdúszoboszló Város Képviselőtestülete 2003. évi munkatervét az alábbiak szerint fogadja el:

157/2002. (XII.12.) Képviselőtestületi határozat. Hajdúszoboszló Város Képviselőtestülete 2003. évi munkatervét az alábbiak szerint fogadja el: 157/2002. (XII.12.) Képviselőtestületi határozat. Hajdúszoboszló Város Képviselőtestülete 2003. évi munkatervét az alábbiak szerint fogadja el: Január: 1. Az önkormányzat gazdasági ciklusprogramjának meghatározása

Részletesebben

!!5'. számú előterjesztés

!!5'. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere!!5'. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Havasi Gyopár Szociális, Egészségügyi, Kulturális, Segítő Közhasznú

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 26181/2016. Tisztelt Közgyűlés! Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város középtávú gyermek és ifjúsági koncepciójában foglaltak rövid távú megvalósítása

Részletesebben

Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete

Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete és az ezt módosító 29/2018.(XII.14.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglal szövege Gödöllő Város

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

KULTURÁLIS, SPORT ÉS NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE

KULTURÁLIS, SPORT ÉS NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE KULTURÁLIS, SPORT ÉS NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. április 14-ei ülésére Tárgy: Javaslat a város közéleti-, kulturális egyesületei, egyesületszerűen

Részletesebben

az Önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról szóló 22/2009. (X.30.) számú rendelet függeléke

az Önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról szóló 22/2009. (X.30.) számú rendelet függeléke 1 az Önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról szóló 22/2009. (X.30.) ú rendelet függeléke K I M U T A T Á S FÖLDESEN MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEKRŐL, EGYESÜLETEKRŐL,

Részletesebben

2013. évi támogatások

2013. évi támogatások 2013. évi támogatások Sorsz. Támogatás kedvezményezettjének a neve Támogatás összege (Ft) Támogatás célja Támogatási program megvalósíátásnak helye 1. Sportklub 1 820 000 Ft 2013. évi sporttámogatás 2.

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: I.B. 747-14/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Bizottsága 2014.12.09-én 14.00 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Új lehetőségek a civilek számára. Morvay Levente

Új lehetőségek a civilek számára. Morvay Levente Új lehetőségek a civilek számára Morvay Levente Civil törvény főbb szabályozási területei Szervezeti formák Működés keretei Letétbe helyezés Civil Információs Portál Közhasznú jogállás szabályozása Nemzeti

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület, kérem, az előterjesztés megvitatását és a Sportrendeletről szóló rendelet megalkotását.

Tisztelt Képviselő-testület, kérem, az előterjesztés megvitatását és a Sportrendeletről szóló rendelet megalkotását. Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1555/2008 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Tárgy: A Sportról szóló rendelet megalkotása (első olvasat) Mell: Rendelet tervezet Szentes

Részletesebben

Pályázatok évben Röszke Községben

Pályázatok évben Röszke Községben RÖSZKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Pályázat célja Röszke-Domaszék szennyvíztisztító telep korszerűsítése A Röszkei Általános Iskola felújítása, az élethosszig tartó tanulás feltételeinek megteremtése Kulturális

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Székhely: 9400 Sopron, Király J. u. 24. Adószám: 18985933-1-08 MNyT sz: Pk.T.61.982/2007 (Gy-M-S) Lev. cím: 9401 Sopron,

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

JAVASLAT a Civil Keretből elnyerhető támogatásra 2013.

JAVASLAT a Civil Keretből elnyerhető támogatásra 2013. JVSLT a ből elnyerhető ra Összes felosztható keret: 6.000.000.- Ft *-gal jelölt szám alapítványi pályázat, közgyűlési hatáskör! pályázó szervezet neve és a támogatandó cél szervezet évi 1. VI. 526 Szekszárdi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. szeptember 17-i ülésére Tárgy: Tiszteletdíjról történő lemondás következtében meghozandó támogatási döntések Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

Bizottsági vélemények 2015. május 20. Kt. ülés

Bizottsági vélemények 2015. május 20. Kt. ülés Bizottsági vélemények 2015. május 20. Kt. ülés 3.) 2014. évi zárszámadási rendelet,, Szociális Bizottság 4.) 2014. évben végzett belső ellenőrzésekről szóló jelentés 5.) SZVSZ Kft. 2014. évi gazdálkodásáról

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivonat Készült: Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 22. napján a Demecser Város Önkormányzata (4516. Demecser, Gábor Áron út 4.) Ebédlőjében megtartott rendkívüli

Részletesebben

Dr. Palich-Szántó Olga Alapítvány - ügyfélhívó rendszer kiépítésének támogatása 0 100

Dr. Palich-Szántó Olga Alapítvány - ügyfélhívó rendszer kiépítésének támogatása 0 100 3/2015. Ök. rendelet 8/a. melléklete Kötelező feladatellátáshoz kapcsolódó működési és felhalmozási célú támogatások ai 1101-41 GESZ 10400 11020 Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

Részletesebben

Az intézmények vezetői írásban közölték, hogy nem kívánnak díjtételemelést végrehajtani az intézményük tekintetében a 2011. évre vonatkozóan.

Az intézmények vezetői írásban közölték, hogy nem kívánnak díjtételemelést végrehajtani az intézményük tekintetében a 2011. évre vonatkozóan. Városi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságától Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-010 : (53) 361-571 Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2010. április 29-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2010. április 29-ei ülésére KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS IFJÚSÁGI BIZOTTSÁG ELNÖKE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2010. április 29-ei ülésére Tárgy: Javaslat a város közéleti, kulturális egyesületei, egyesületszerűen működő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-i ülésére III-4. Készítette: dr. Kormányos László jegyző ELŐTERJESZTÉS Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. április 24-i ülésére Tárgy: A Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Művelődési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. június 14. Dr. Pavlek Tünde jegyző

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK A MÓRI TÁNCSICS MIHÁLY GIMNÁZIUMMAL AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KÖZÖS LEBONYOLÍTÁSÁHOZ szervezet/intézmény/egyesület tevékenység honlap Bice-bóca Hátrányos Helyzetűek és

Részletesebben

Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db

Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: Témafelelős: Kovács Györgyné Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db Szentes

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 7-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 7-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Közművelődési megállapodás kötése Iktatószám: 5181/2015 A napirend előterjesztője:

Részletesebben

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-ai ülésének jegyzőkönyvéből:

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-ai ülésének jegyzőkönyvéből: ülésének könyvéből: Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2016. (IV.28.) önkormányzati számu határozata: Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Munkaügyi Központ munkaerő és

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1753/2012 Ügyintéző: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1753/2012 Ügyintéző: Kovács Zsuzsa Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1753/2012 Ügyintéző: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Tárgy: A sportfinanszírozás rendszerének

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISEL-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISEL-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISEL-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: RÉTSÁGI

Részletesebben

2014. évi támogatások

2014. évi támogatások 2014. évi támogatások Sorsz. Támogatás kedvezményezettjének a neve Támogatás összege (Ft) Támogatás célja Támogatási program megvalósíátásnak helye 1. Kispályás Műfüves Nonprofit Kft. 1 640 000 Ft 2014.

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály ELŐTERJESZTÉS a Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK A MÓRI TÁNCSICS MIHÁLY GIMNÁZIUMMAL AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KÖZÖS LEBONYOLÍTÁSÁHOZ szervezet/intézmény/egyesület tevékenység honlap Bice-bóca Hátrányos Helyzetűek és

Részletesebben

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete a közmuvelodésrol A kulturális javak védelmérol és a muzeális intézményekrol, a nyilvános könyvtári ellátásról és

Részletesebben