Safe. Lindab 1. Általános információk és elmélet. Safe 3. Szabályozók és méroelemek 4. Tűz- és füstcsappantyúk 5. Kifúvófejek 6.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Safe. Lindab 1. Általános információk és elmélet. Safe 3. Szabályozók és méroelemek 4. Tűz- és füstcsappantyúk 5. Kifúvófejek 6."

Átírás

1 indab safe Safe Lindab Átaános inforációk és eéet Safe Szabáyozók és éroeeek Tűz- és füstcsappantyúk Kifúvófejek Transfer Egyéb kör terékek Négyszög Fexibiis égcsatorna Tisztítóajtók Légcsatorna függesztő és tartóeeek Rögzítő eeek Hasznos eszközök Index

2 indab safe Tartao Safe Kör égcsatorna SR... X-ido XCPU... XCU... XU... XVU... Könyök BU 0... BU BU... BU 0... BU... BFU 0... BFU 0... BFU... BFU 0... BFU... Y-ido T-ido YVU... TSTCU... TSTU... BKU 0... BKFU BKMU 0... BKFMU 0... BSU 0... BSU... BSFU 0... BSFU... BKCU 0... BFKCU 0... BBKCU 0... BFBKCU Beöőnyíás ILRU... ILU... ILF... ILRNU... ESNU... EPNF... ILKNU 0... ILKNU ILKNF 0... ILKNF 0... AVU... BU GJUT... BSIU... Csőkapcsoó NPU... NPEU... SNPU... Szűkítő RCU... RCFU... RU... RFU... 0 RFLU... RCLU... RCFLU... RLU... Idokapcsoó MF... SMFU... Nyeregido PSU... Végezáró EPF... ESU... 0 T-ido TCPU... TCSIU GJUT... TCPU GJUT... TCPU GIPS... TCPU KORT... TCU... TU... TCPMU... TVU... Tisztítóajtók Lásd Tisztítóajtók fejezet EPFH... ESHU... KCU... KCIVU... KCRU... TLU A vátoztatás jogát fenntartjuk!

3 indab safe Könyökök Áttekintő - könyök - standard Ød Préset és hegesztett BKU 0 Kis rádiusz r 0, d Szegentát és hosszkorcot BKFU 0 Préset és hegesztett BU 0 BU 0 BU BU 0 BU Norá rádiusz r d Szegentát és hosszkorcot BFU 0 BFU 0 BFU BFU 0 BFU Préset és hegesztett BSU 0 BSU Nagy rádiusz r, d Szegentát és hosszkorcot BSFU 0 BSFU Áttekintő - könyök - egyebek Ød Kis rádiusz r 0, d Préset és hegesztett BKMU 0 Szegentát és hosszkorcot BKFMU 0 Préset és hegesztett BKCU 0 Szegentát és hosszkorcot Norá rádiusz r d Szegentát és hosszkorcot BBKCU 0 Szegentát és hosszkorcot BFKCU 0 BFBKCU 0 Idocsatakozás Tisztító csonk az odaán Tisztító csonk a hátán Préset és hegesztett BU GJUT Idocsatakozás és karia Préset és hegesztett BSIU GJUT Légszeep fogaat és karia A vátoztatás jogát fenntartjuk!

4 indab safe T-idook és nyeregidook Áttekintő - T-ido - standard Ød Áttekintő - nyeregido és T-ido Rövid szereési hossz Norá szereési hossz Norá szereési hossz Préset és hegesztett TCPU KORT Préset és hegesztett TCPU Szegentát és hosszkorcot TCU TU Préset és hegesztett PSU Szegentát és hosszkorcot TSTCU TSTU Áttekintő - T-ido - egyebek Ød Rövid szereési hossz Préset és hegesztett TCPU GIPS Idocsatakozás Préset és hegesztett TCPMU Idocsatakozás Norá szereési hossz Préset és hegesztett TCPU GJUT Idocsatakozás és karia Préset és hegesztett TCSIU GJUT Légszeep fogaat és karia A vátoztatás jogát fenntartjuk!

5 indab safe A Safe rendszer A Safe rendszer A Safe egy gyorsan szerehető kör égcsatorna rendszer. A Safe SITAC, no. / bizonyatta rendekezik D égtöörségi osztáyra. A tejes terékskáa Eurovent / és a Svéd Szabvány SS-EN 0 szerinti éretsor szerint eérhető. A rendszer fő eőnye a gyáriag rögzített, EPDM guibó készüt, dupapereű töítőgyűrű, aey echanikaiag eenáó, hőérséketvátozásoktó függetenü nagyon jó égtöörséget biztosít. A Safe rendszer eőnyei Gyorsan szerehető. Gyáriag rögzített töítés, aey ne eshet e. Eforgatható a finobeáításhoz és továbbra is tökéetesen töít. Töítőanyag vagy töítőszaag ne szükséges. Minden időjárási viszony eett hasznáható Megőrzi a égtöörségi osztáyt a Pa és Pa nyoás között. A égcsatorna összeroppanási határnyoása küönbözik ezektő a nyoás értékektő, ásd. odaon. A Safe rendszer eérheti a D égtöörségi osztáyt. Cick rögzítés A Cick rögzítés evi ehetősége inden Safe teréken egtaáható (a kivéteeket az adott terékekné jeezzük). Cick rögzítés Ř 0 éretekné ehetséges. A Cick rögzítés ényege: a) az idook visszahajtott peree nyitott, vaaint b) a égcsatorna végekbe néhány karot présenek. Típusinősítés A / száú inősítés aapján a Safe rendszer egfee a "D" égtöörségi osztáynak, összeszereés utáni nyoáspróba nékü. A inősítés azza a fetétee érvényes, hogy inden ee a Lindab aábbi jezéséve jeöt, vaaint a szereési utasítás szerint szereték össze. Jeöés Minden egyes terék egy speciáis atricáva van jeöve, vagy enyoat van a fében. rendszer és a küső környezet közötti nyoásküönbség növeéséve. A szivárgási tényezőt (/s)/ a nyoásküönbség (Pa) függvényében határozzuk eg. A (/s)/ értékegység egadja a ki- vagy beszivárgott evegő térfogatáraát /s az egységnyi égcsatorna feüeten. [(/s)/],0,0 0, 0, 0,0 0, [Pa] A diagrabó kiovasható, hogy a D égtöörségi osztáy -szor jobban töített, int a C osztáy, aey szintén - szor jobban töített, int a B osztáy, stb. A D osztáy tehát necsak a töítőgyűrűve szeben táaszt követeényeket, hane az idookka és a szereésse szeben is. Ez az egyik oka, hogy inden idoot pereezett végge és ütköző peree száítunk. Ezáta áékony terékeket kapunk, aeyek eenáóak az építkezésen, vaaint csökken az iesztési pontatanság kockázata. Visszahajtott peree, 0, 0, 0,0 A B C D TG / //0 Lindab Safe Cick BU 0 GALV TG / TG / Légtöörség Egy égcsatorna rendszer ne ehet "tejesen égtöör". Mindig esz vaaennyi szivárgás a égcsatorna és az ido csatakozásáná. A szivárgás nőni fog a égcsatorna A vátoztatás jogát fenntartjuk!

6 indab safe A Safe rendszer Gazdaságosság égtöörség A a érvényes szigorú betéri kía evárások kötséges égkezeést igényenek. A szivárgás gazdaságtaan üzeetetést, beszabáyozási nehézségeket és túéretezett berendezéseket eredényez. Ezért fontos, hogy az összkötség csökkentése céjábó egy égcsatorna rendszer iné égtöörebb egyen. Ez az oka, hogy a hivataos égtöörségi követeények küönböznek a rendszer éretétő és hasznáatátó függően. Eenőrzés / teszteés Abbó a cébó, hogy a Safe biztosan egfeejen a D égtöörségi osztáy követeényének, áandó eenőrzést végzünk napi szúrópróbaszerű intavéteekke. A beszáítóinktó érkezett teréket és az átaunk gyártottakat egyaránt eenőrizzük. Az eenőrzés a Svéd Szabvány szerinti ódszer szerint történik. Az eenőrzési pontok a következők:. A gui töítőgyűrűk beső átérőjének eenőrzése. Ez küönösen a gui eöregedése szepontjábó fontos. Miné nagyobb feszütségnek van a gyűrű kitéve, anná haarabb öregszik e az anyag, eveszíti rugaasságát és repedezni kezd.. A guitöítés profiját összevetik a egszabott tűréshatárokka.. A guitöítést eeg keencében gyorsított eöregedési tesztnek vetik aá. Eenőrzik a csövek és idook átérőit, a guigyűrűt fogadó hornyot és a guigyűrű fix rögzítését. Laboratóriuunkban egvizsgájuk a Safe csatakozások égtöörségét is. Mindeeett ég véeten szúrópróbáva a "Svéd Nezeti Eenőrzési Intézet" is teszte bizonyos száú teréket. Ezen vizsgáatok eredénye az, hogy a Safe rendszer indig egfee a vonatkozó égtöörségi eőírásoknak. Csatakozó idook Az összes Safe císzó aatti terék és az összes csatakozó ido, aeyen gyáriag rögzített Safe töítés van a Hangcsiapítók, Szabáyzók és érőeeek csoportjában, ind tejesítik a "D" égtöörségi osztáy követeényt. Ezen kívü néhány, az "Egyéb" csoportba tartozó terék is. Az a kevés Safe töítőgyűrűve eátott ee, aey csak a "C" égtöörségi osztáynak fee eg, küön eg van jeöve. A kataógusban "U" betűve végződő terékkód jezi, hogy Safe töítésse eátott idoró van szó. Majdne indegyik Safe terék közbeeső éretekke is eérhető. Részetek a. odaon. Depresszió Nagy depresszió esetén egtörténhet, hogy a égcsatorna rendszer összehorpad. Nagyobb éretekné nagyobb ennek a kockázata. A égcsatorna teherbírása fokozható p. a favastagság növeéséve. Ez egyszerű ódszer, de ne tú hatékony. Vannak eredényesebb ódszerek is, aeyek akaazásáva nagyobb éretekné sziárdabb ehet a cső int az ido. Idook egerősítéséhez jeezően ne a favastagságot növeik. A Lindab rendekezik a szükséges tapasztaatta és tudássa, hogy speciáis esetekben segíthessen. Tudunk száítani speciáis kiviteű égcsatorna rendszereket, aeyek kibírnak egaább 000 Pa depressziót. A vátoztatás jogát fenntartjuk!

7 indab safe A Safe rendszer Kiaakítás A Safe töítő rendszerünk fő erőssége az U-profiú guigyűrű, aey az ido végén évő horonyban fekszik és egy acészaagga van rögzítve. Standard kiviteben a Safe idookat gyáriag feszeret EPDM (etién-propién gui) töítőgyűrűve száítjuk. Ezt az anyagot a hosszú éettartaának, ózonna és UV sugárzássa szebeni eenáásának köszönhetően váasztottuk. Eeett nagyfokú a tűrőképessége a hőérséketvátozásokka szeben is. Norá körüények között a guipere eená: -0 C-tó +0 C-ig foyaatosan, és -0 C-tó +0 C-ig időszakosan. Speciáis kivite: ha agasabb hőérséket-tűrőképesség és az oajja szebeni jobb eenáás az igény, akkor a Safe idookat speciáis sziikon guigyűrűve átják e. Ez a töítőgyűrű feiserhető a kék színérő. A szegentát idook korctöítése is rendehető fokozottan hőáó anyagbó. Hőérséket-tűrés: -0 C-tó +0 C-ig foyaatosan, és -0 C-tó +00 C-ig időszakosan. Aikor a csatakozó idoot betojuk a égcsatorna végébe, a guigyűrű pereei visszahajanak. Ez azt eredényezi, hogy depresszió esetén jobb esz a töítés int túnyoásná, ive akkor az atoszférikus nyoás odanyoja a guipereeket a égcsatorna beső faához. A következő nyoásokat ne szabad túépni ahhoz, hogy egtartsuk a "D" égtöörségi osztáyt: Túnyoás a égcsatornában +000 Pa Depresszió a égcsatornában -000 Pa Az EU szabványok nagyobb tűrést engednek eg nagyobb átérőkné. A axiáis égtöörség eérése céjábó a eges átérő növekedéséve nagyobb pereű töítőgyűrűt akaazunk. Ütköző pere Ido Csatorna A vátoztatás jogát fenntartjuk!

8 indab safe Kör égcsatorna SR Ød* t Ød t Kör égcsatorna. A égcsatornák indig heyi gyártásban készünek, ezért a eezvastagság és egyéb jeezők országonként küönbözhetnek. Átaában Cick csatakozás nékü. Rendehető Cick csatakozásra akaas kiviteben is. Rendeési inta Terék Méret Ød Hossz Típus SR CLIC Ød szabv. O πd * Merevítő bordákka A πd ² / t szabv. szabv. szabv. / 0, 0,00 0, 000 0, 0 0, 0,00 0, 000 0, 0 0, 0,00 0, 000, 0, 0,0 0, 000, 0, 0,0 0, 000, 0 0,0 0,0 0, 000, 0 0, 0,0 0, 000, 0 0,0 0,00 0, 000,0 0 0, 0,0 0, 000, 00 0, 0,0 0, 000, 0,0 0,0 0, 000, 0 * 0, 0,0 0, 000, 0 0,0 0,0 0, 000, 00 * 0, 0,0 0, 000,0 * 0,0 0,0 0, 000, *, 0,0 0, 000, 00 *, 0, 0, 000,0 0 *, 0, 0, 000,0 00 *, 0, 0, 000, 0 *, 0, 0, 000, 00 *, 0, 0, 000, 0 *, 0, 0, 000,0 *, 0, 0, 000, 00 *, 0,0 0, 000, 00 *, 0, 0, 000, 00 *, 0, 0, 000, 0 *, 0, 0, 000,0 0 *,, 0, 000 0, 00 *,,, 00,0 00 *,,, 00, 00 *,0,0, 00, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

9 indab safe Kör égcsatorna SR Műszaki adatok [Pa/] v [/s] ød [] Δp t [/s] [ /h] q A vátoztatás jogát fenntartjuk!

10 indab safe Kör égcsatorna SR Műszaki adatok Speciáis verziók Az aábbi speciáis tervezésű égcsatornák eérhetők: Közbenső éretek, ásd odaon, extra töör, a korcban nitri töítésse, ás eezvastagság. Extra töör, korctöítésse Ha extré jó töítésre van szükség, a égcsatornák száíthatók speciáis korctöítésse. Ez a töítés nagyon hatékony a növényi oajok és zsírok, és a egtöbb könnyűbenzint tartaazó petróeu terék szivárgásának egakadáyozásában. Más eezvastagság Ha extra áékonyságra van szükség a nagy depresszió iatt, a égcsatornák száíthatók standardná nagyobb eezvastagságga is. A speciáis égcsatornához akaazható idookat specifikáni ke egyenként, ezek esetenként speciáis gyártást igényenek. Merevítő bordák Ø0 és nagyobb átérőjű égcsatorna esetén erevítő borda taáható a égcsatornán az áékonyság növeése érdekében. Nyoástartás Pozitív nyoás (túnyoás) Magas túnyoás esetén a töítések eőször ekezdenek fütyüni. Jeentősen nagyobb nyoásnaá a égcsatornák közötti csatakozások szétváhatnak. Ha nagyon jó rögzítik a csatakozásokat, a égcsatorna szétreped a korcokná ég nagyobb nyoásná. Oyan agas nyoások, eyné ez a hatás feép, ne hasznáatosak a szeőztetésben. Negatív nyoás (depresszió) Nagy depresszió esetén fenná a veszéye, hogy a égcsatorna összeesik. Ezt a jeenséget összeroppanásnak hívják, és hirteen a égcsatorna háózat eggyengébb pontján következik be. Ezért csak sérteten égcsatornát szabad hasznáni oyan rendszerben, aho közei a kritikus nyoás! Töítés A guitöítés jeezői küönböznek a égcsatornáétó, ásd odaon. Átérő Leezvastagság SR égcsatorna összeroppanási határnyoása , 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, Depresszió Merevítő bordák nékü ,0 -, -, -, -, -, Merevítő bordákka -,0 -, -,0 -, -,0-0, -0 [kpa] , * -,0* * Ne roppant össze A vátoztatás jogát fenntartjuk!

11 indab safe Könyök BU 0 r α r d Ød Préset és hegesztett könyökido. Δ p t [Pa] 0 0 Ød [] [/s] [ /h] q Ød 0,0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, ,, 0, Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BU 0 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

12 indab safe Könyök BU 0 α r Ød r d Préset és hegesztett könyökido. Δ p t [Pa] 0 0 Ød [] , [/s] [ /h] q Ød 0,0 0 0, 0 0, 0, 0, 0 0, 0 0,0 0 0, 0 0, 00 0, 0 0, 0, Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BU 0 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

13 indab safe Könyök BU α r r d Ød Préset és hegesztett könyökido. Δ p t [Pa] 0 Ød [] , [/s] [ /h] q Ød 0, 0 0, 0 0, 0, 0, 0 0, 0 0, 0 0, 0 0, 00 0,0 0, 0,0 Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BU A vátoztatás jogát fenntartjuk!

14 indab safe Könyök BU 0 α r r d Ød Préset és hegesztett könyökido. Δ p t [Pa] 0 Ød [] , 0, [/s] [ /h] q Ød 0, 0 0, 0 0, 0 0, 0,0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0, 00 0, 0 0, 0 0, Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BU 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

15 indab safe Könyök BU α r r d Ød Préset és hegesztett könyökido. Δ p t [Pa] 0 0, Ød [] , [/s] [ /h] q Ød * 0,0 0 * 0, 0 0, * 0, 0, 0 * 0, 0 * 0 0, 0 0, 0 * 0, 00 0, * 0 0, * Szegentát és hosszkorcot Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BU A vátoztatás jogát fenntartjuk!

16 indab safe Könyök - szegentát BFU 0 α r r d Ød Szegentát és facot könyökido. Δ p t [Pa] 0 0 Ød [] [/s] [ /h] q 00 Ød Szegensek száa 0 0,0 0 0, ,,00, 00 00, 0 0, ,0 0 0, 00 00, 0 0,, 00 00, , 00 00,0 0 0, 0 0,0 Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BFU 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

17 indab safe Könyök - szegentát BFU 0 α r Ød r d Szegentát és facot könyökido. Δ p t [Pa] 0 0 Ød [] , [/s] [ /h] q Ød 0, 0,0 00,00,0 0,0 00, 0 0,0 00,00 0,0 00,0 0,0, 00, 00 0, 00, 0 0, 0, Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BFU 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

18 indab safe Könyök - szegentát BFU r = d α r Ød Szegentát és facot könyökido. Δ p t [Pa] 0 Ød [] , [/s] [ /h] q 00 Ød 0, 0, 00, 0,0, 00, 0, ,0 0, 00,0 0,, 00,0 00, 00, 0, 0,0 Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BFU 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

19 indab safe Könyök - szegentát BFU 0 r = d α r Ød Szegentát és facot könyökido. Δ p t [Pa] 0 0, Ød [] , [/s] [ /h] q 00 Ød 0,00 0, 00 0,0,,0 00, 0,00 00,0 0 0,0 00, 0,0 0,0 00,0 00, 00, 0 00, 0,0 Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BFU 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

20 indab safe Könyök - szegentát BFU α r r = d Ød Szegentát és facot könyökido. Δ p t [Pa] 0 0, Ød [] , [/s] [ /h] q 0 00 Ød 0 0, 0 0, 00 0, 0,, 00,0 0,0 00, 0,0 00,0 0,00,0 00,00 00,0 00, 0, 0, Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BFU 00 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

21 indab safe Könyök - rövid BKU 0 r α r 0, d Ød Préset és hegesztett könyökido rövid szereési hossza Ød [] Ød 0 0 0, 0 0, 0, 0 0,0 Δp t [Pa] [/s] q [ ³ /h] Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BKU 0 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

22 indab safe Könyök - rövid, szegentát BKFU 0 r 0, d α r Ød Szegentát és facot könyökido rövid szereési hossza. Δp t [Pa] Ød [] 00 0 Ød 00, 0 0, 0, 00, 00,0 0, 00 0,0 00 0, 0, [/s] q [ ³ /h] Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BKFU A vátoztatás jogát fenntartjuk!

23 indab safe Könyök - hosszú BSU 0 r α r, d Ød Préset és hegesztett könyökido. 0 0 Ød [] Ød 0 0 0,0 0 0, 0 0, 0 0, 0 0, , Δ p t [Pa] [/s] [ /h] q Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BSU 0 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

24 indab safe Könyök - hosszú BSU α r r, d Ød Préset és hegesztett könyökido. 0 Ød [] Ød 0 0, 0, 0 0, 0 0 0, 0 0, 00 0, Δ p t [Pa] 0, [/s] [ /h] q Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BSU A vátoztatás jogát fenntartjuk!

25 indab safe Könyök - hosszú, szegentát BSFU 0 α r r, d Ød Szegentát és hegesztett könyökido. Δ p t [Pa] 0 0 Ød [] [/s] [ /h] q 0 00 Ød 0,0 0 0, 00 0,0,0, ,0 0, 00 0, 0 0, 00 00,0 0,, 00 00, 00 0, 00 00, 0 0,0 0, Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BSFU 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

26 indab safe Könyök - hosszú, szegentát BSFU α r Ød r =, d Szegentát és facot könyökido. Δ p t [Pa] 0 Ød [] , [/s] [ /h] q 00 Ød 0,0 0, 00,00,,0 00,0 0 0, 00,0 0, 00,0 0,0, 00, 00, 00, 0, 0, Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BSFU A vátoztatás jogát fenntartjuk!

27 indab safe Könyök - Speciáis BKMU 0 Ød r α r = 0, d Ød Préset és hegesztett könyökido rövid szereési hossza és idokapcsoó végződésse. A Safe végződésen Cick csatakozás akaazható. Cick csatakozás ne akaazható az ido végződésen. Ød Ød , 0 0 0, 0 0, 0 0 0, Ød [] 0 Δp t [Pa] [/s] [ ³ /h] q Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BKMU 0 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

28 indab safe Könyök, rövid, szegentát, ido végződésse BKFMU 0 Ød α r r 0, d Ød Szegentát és facot könyökido rövid szereési hossza és idokapcsoó csatakozássa. A Safe végződésen Cick csatakozás akaazható. Átaában Cick csatakozás ne akaazható az ido végződésen. Rendehető Cick csatakozásra akaas kiviteben is az ido végződésen Ød [] 00 0 Ød Ød 00 00, , 0 0, 00 00, 00 00, 0 0,, , , ,0 0 0,0 Δp t [Pa] [/s] q [ ³ /h] Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α BKFMU 0 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

29 indab safe Tisztító könyök BKCU 0 α r Ød r d Ød Préset és hegesztett könyökido küön csonkka tisztításhoz. A végződés Safe csatakozássa van eátva és tisztító sapka ieszthető rá. Ez a egodás kisebb nyoásveszteséget okoz, int a hasonó egodás T-idoa. A végződéshez SR égcsatornáva is ehet csatakozni. Δ p t [Pa] Ød [] [/s] [ /h] A diagra a tisztító könyökre vonatkozik tisztító sapkáva. A nyoásesés függeten a ecsatakozás éretétő. (Ød Ød ). q Ød Ød , 0 0 0, , 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , , , , 00 0, , ,0 Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød BKCU 00 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

30 indab safe Tisztító könyök BFKCU 0 α r Ød r d Ød Szegentát és facot könyökido küön csonkka tisztításhoz. A végződés Safe csatakozássa van eátva és tisztító sapka ieszthető rá. Ez a egodás kisebb nyoásveszteséget okoz, int a hasonó egodás T-idoa. A végződéshez SR égcsatornáva is ehet csatakozni Ød [] 00 Ød Ød , 0,0, , , Δ p t [Pa] [/s] [ /h] A diagra a tisztító könyökre vonatkozik tisztító sapkáva. A nyoásesés függeten a ecsatakozás éretétő. (Ød Ød ). q Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød BFKCU 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

31 indab safe Tisztító könyök BBKCU 0 Ød α r r d Ød Préset és hegesztett könyökido küön tisztítónyíássa. A végződés Safe csatakozássa van eátva és tisztító sapka ieszthető rá. Δ p t [Pa] Ød [] [/s] [ /h] q A diagra tisztító könyökre vonatkozik EPFH tisztító sapkáva, aho a ecsatakozás és a főág érete azonos (Ød =Ød ). A nyoásesés kb. 0%-ka aacsonyabb KCU tisztító sapkáva (Ød =Ød ). A nyoásesés kb. 0%-ka aacsonyabb, ha a ecsatakozás egy érette kisebb (Ød <Ød ) A nyoásesés kb. 0%-ka aacsonyabb KCU esetében, ha a ecsatakozás egy érette kisebb (Ød <Ød ) Ød Ød , 0 0 0, 0 0, 0, 0 0 0, , , , 0 0 0, , , 00, , , Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød BBKCU 00 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

32 indab safe Tisztító könyök BFBKCU 0 Ød α r r d Ød Szegentát és facot könyökido küön tisztítónyíássa. A végződés Safe csatakozássa van eátva és tisztító sapka ieszthető rá. Δ p t [Pa] 0 0 Ød [] 00 Ød Ød ,00 0,0, , , [/s] [ /h] q A diagra a tisztító könyökre vonatkozik EPFH tisztító sapkáva, aho a ecsatakozás és a főág érete azonos (Ød =Ød ). A nyoásesés kb. 0%-ka aacsonyabb KCU tisztító sapkáva (Ød =Ød ). A nyoásesés kb. 0%-ka aacsonyabb, ha a ecsatakozás egy érette kisebb (Ød <Ød ). A nyoásesés kb. 0%-ka aacsonyabb KCU esetében, ha a ecsatakozás egy érette kisebb (Ød <Ød ). Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød BFBKCU 0 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

33 indab safe Könyök - Speciáis BU GJUT Ød inv Ød Rövid szárhossza, idokapcsoó csatakozássa és eőyukasztott furatos kariáva. Ød Ød , 0 0 0, 0, , Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α Kiírás BU 0 0 GJUT A vátoztatás jogát fenntartjuk!

34 indab safe Könyök - Speciáis BSIU Ød Ød Rövid szárhossza, égszeep csatakozássa és eőyukasztott furatos kariáva. P. KVB égszeep csatakoztatására, stb. Ød Ød 0 0, 0, 0 0, Rendeési inta Terék Méret Ød Szög α Kiírás BSIU 0 0 GJUT A vátoztatás jogát fenntartjuk!

35 indab safe Szűkítő RCU Ød Ød Ød Ød Préset, koncentrikus szűkítő rövid beépítési hossza, kis nyoásveszteségge és aacsony sajátzajketésse. Nyoásesés, a diagraokat ásd a. odaon. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød RCU 0 Ød Ød 0 0, 0 0 0, 0 * 0 0, * 0 0, * 0 0, 0 * 0 0,0 0 * 0, 0 0 0, 0 * 0 0, 0 * 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , 00 * 0 0, 00 * 0, , 00 * 0 0, , 0 0, 0 0, 0 0, 00 0, 0 0 0, 0 0 0,0 0 * 0 0 0, 0 0 0, 0 * 00 0, 0 0, 00 * 00 0, , 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

36 indab safe Szűkítő RCU Ød Ød * 00 0, * 0 0 0, 0,0 0, 00 00, 00 0, 00, 00 ** 0,0 00, , 0 ** 0, 0 ** 00, 0 ** 00, * Áravonaas átenette ** Egyedieg épített A vátoztatás jogát fenntartjuk!

37 indab safe Szűkítő RCFU Ød Ød Préset, koncentrikus szűkítő idocsatakozássa, -os szögben, hogy rövid szereési hosszt, kis nyoásveszteséget és aacsony sajátzajketést biztosítson. Od éret idohoz ieszkedik. A Safe végződésen Cick csatakozás akaazható. Az idokapcsoó végződésen Cick csatakozás ne akaazható. Rendehető Cick csatakozássa is az idokapcsoó végződésen. Nyoásesés, a diagraokat ásd a. odaon. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød RCFU 0 Ød Ød 0 0, 0 0 0, 0 * 0 0, * 0 0, * 0 0, 0 * 0 0,0 0 0, 0 * 0 0, 0 * 0 0, 0 * 0, , 0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 00 * 0 0, 00 * 0 0, , 00 * 0 0, , 0 0, 0 0, 0 0, 00 0, 0 * 0, 0 0 0, 0 * 0 0, , 0 * 00 0, 0 0, , , * 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

38 indab safe Szűkítő RCFU Ød Ød * 00 0, * 0 0, 0,0 0, 00 * 00, 00 * 0, 00 *,0 00 ** 0 0, 00 **,0 00 ** 00 0, 0 ** 0, 0 ** 00, 0 ** 00, * Visszahajtott peree ** Egyedieg épített Áravonaas átenette A vátoztatás jogát fenntartjuk!

39 indab safe Szűkítő RCU, RCFU Műszaki adatok éretépcső Δ pt [Pa] 0 0 v v [/s] Ød Ød [] Δ p t [Pa] 0 0 v v [/s] Ød Ød [] [/s] [ /h] q éretépcső [/s] [ /h] q Δ p t [Pa] 0 0 v v [/s] Ød Ød [] Δ p t [Pa] 0 0 v v [/s] Ød Ød [] [/s] [ /h] q éretépcső [/s] [ /h] q [Pa] 0 0 v v [/s] Ød Ød [] [Pa] 0 0 v v [/s] Ød Ød [] Δ p t Δ p t [/s] [ /h] q [/s] [ /h] q A vátoztatás jogát fenntartjuk!

40 indab safe Szűkítő RU Ød cc Ød Rövid, excentrikus szűkítő idocsatakozássa a küönegesen rövid szereési hossz biztosításához. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød RU 00 Ød Ød cc , 00, 00 0, , , 00, 00, 0 0 0, 0 0, 0 00, 0, 0, 0 00, 00 0, , , 00, 00, , 00 0, 0, 0, , 0 0, ,0 00, 00, ,0 00 0, , 00 0, 0, 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

41 indab safe Szűkítő RU Ød Ød cc 0 00, 0 0 0, 0 00, 0 0,0 0 00,0 00, 0 0, 00, 0,0 00, 0 0, ,0 00 0, ,0 00 0, , 00 0, 00, , , , 00 0, 00, , , 00 0, , 00 0, 00, , , 0 0, 0, , , , , 0 0, 0 00, 0 00, 0 00, 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

42 indab safe Szűkítő RFU Ød cc Ød Rövid, excentrikus szűkítő idokapcsoó csatakozássa a küönegesen rövid szereési hossz biztosításához. Ød egfee az idook csatakozó éretének. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød RFU 0 Ød Ød cc 00 * , 00 0, 00 * 0 0, , , 00 * 0, , , 0 0 0, , 0 0, 0 0, , , , ,0 00 0,0 00 0, , , 0 0, 0 0, , 0 0 0, ,0 00 0, 00 0, , , , , 0 0, 0 0, 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

43 indab safe Szűkítő RFU Ød Ød , , , 0 0 0, , 00 0, 0 0 0, 00 0, 0 0, 00 0, , , , , , , , 00 0, , , , , 00 0, , , , , , 00 0, , , 0 0 0,0 0 0, , , , , , , , , 0 0 0, * Visszahajtott peree cc A vátoztatás jogát fenntartjuk!

44 indab safe Szűkítő RFLU Ød Ød Hosszú, excentrikus szűkítő, egyik odaán idokapcsoó végződésse, kb. -os szögben. a DIN -es részének egfeeően. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød RFLU 0 0 Ød Ød 0 0, 0 0, , 0, 0 0, 0 0,0 0, 0 0, 0 0, 0, 0 0, 0 0 0, ,0 0 0, 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0,0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0, , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

45 indab safe Szűkítő RFLU Ød Ød 0 0 0, 0 0 0, , , 00 0, 00 0, , , , , 0 0, 0,0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0, 0 0, 00 0, , 0 0, 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , 0 0, 0 0, 0 0,0 0 0, ,0 0 0, , 0 0, 0 0 0, 00, 00 0, ,0 00 0, , 00 00, , , ,, 0, 0, 0 0, Ød Ød 0, 00, 0, 0,0 0 0, 00 0, 0, 0, 00 0,, 0, 0, 00,0 0, , 00 0, 00 00, 00, 00 0,0 00 0, ,0 00, 00, 0 00, 0,0 0 0, 0 0,0 0 00, 0 0,0 0, 0 00, 00 00, 00, 00, 00 0, 00 0, 00 00, 00, 00, 00 00, 00 0, 0 0, 0 0 0, 0 00, 0, 0 0, 0 00, 0 0,0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

46 indab safe Szűkítő RFLU Ød Ød , , , 00 00, 00, 00, , 00 0, 00 00, , 0 0, , 0 00, 0, 0, 0 00, 0 0, ,00 0 0, 0 00,, 00, 0 0,0 00, 0, 00 0, 0 0, 00 00, 00 0, 00 00, , 00 00, 00 0, 00, 00 0, 00 00, 00 0, 00 00, 00 0, 00, 00 00, 00 0, 00 00,0 00 0, 00, , 00 00, 0 0, Ød Ød 0 00, 0 0, 0, 0 00, 0 00, 0 00, , 0 0 0, 0, 0 00, 0 00, 0 00, 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

47 indab safe Szűkítő RCLU Ød Ød Hosszú, koncentrikus szűkítő kb. -os szögge. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød RCLU 00 0 Ød Ød 0, 0 0, 0 0,0 0, 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0,0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, , 00 0, , , 0,0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0, 0 0, ,0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

48 indab safe Szűkítő RCLU Ød Ød 0 0,0 0 0, , 0 0, 0 0 0, 00 0, , 00 0,0 00 0,0 00 0, 00, ,, 0 0, 0, 0,, 0 0, 00 0, 0, 0 0, 00,, 0, 00,0 00 0, 00 0, 00, , ,0 00, 0 00, 0,0 0 0, 0 0,0 0 00, 0,0 0, 0 00, 00 00, 00, 00 0, 00 00, 00, 00 0, 0 0, 0 0 0, 0 00, Ød Ød 0, 0, , 0 0,0 0 00, 00 0, 00 0, 00 00, 00, 00, 00 00, 00 0, 00 00, 00 0, 0 0,0 0 0, 0 00, 0, 0 0, 0 0, 0 00,, 00, 0 0,0 00, 0, 00, 0, 00 00, 00 0, 00 00,0 00 0, , 00 0, 00, 00 0, 00 00, 00 0, 00 00, 00 0, 00, 00 00, 00 00, 00 0, 00 00,0 00 0, 00, 00 00, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

49 indab safe Szűkítő RCLU Ød Ød 00 00, 0 0, 0 00, 0 0, 0, , 0 00, 0 00, , 0 0, 0, 0 00, 0 00, 0 00, 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

50 indab safe Szűkítő RCLU Műszaki adatok éretépcső [Pa] 0 v [Pa] 0 v Δ p t q v [/s] Ød Ød [] [/s] [ /h] Δ p t 0 v [/s] q Ød Ød [] [/s] [ /h] éretépcső [Pa] 0 0 v Ød Ød [] Δ p t v [/s] [Pa] 0 0 v Ød Ød [] q [/s] [ /h] Δ p t v [/s] q [/s] [ /h] éretépcső v [Pa] 0 0 Δ p t v [/s] Ød Ød [] Δ p t [Pa] 0 0 v v [/s] Ød Ød [] [/s] [/s] q [ /h] q [ /h] A vátoztatás jogát fenntartjuk!

51 indab safe Szűkítő RCFLU Ød Ød Hosszú, koncentrikus szűkítő idokapcsoó csatakozássa, kb. -os szögben. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød RCFLU 0 0 Ød Ød 0 0, 0 0, , 0, 0 0, 0 0,0 0, 0 0, 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0,0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0, , 0 0, , 0 0 0,0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0, , 0 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

52 indab safe Szűkítő RCFLU Ød Ød 0 0 0, , , 00 0, 00 0, , , , , 0 0, 0,0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0, 0 0, 00 0, , 0 0, 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , 0 0, 0 0, 0 0,0 0 0, ,0 0 0, , 0 0, 0 0 0, 00, 00 0, ,0 00 0, , 00 00, , , ,, 0, 0, 0 0, 0, Ød Ød 00, 0, 0,0 0 0, 00 0, 0, 0, 00 0,, 0, 0, 00,0 0, , 00 0, 00 00, 00, 00 0,0 00 0, ,0 00, 00, 0 00, 0,0 0 0, 0 0,0 0 00, 0 0,0 0, 0 00, 00 00, 00, 00 0, 00 0, 00 00, 00, 00, 00 00, 00 0, 0 0, 0 0 0, 0 00, 0, 0 0, 0 00, 0 0, , , 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

53 indab safe Szűkítő RCFLU Ød Ød , 00 00, 00, 00, , 00 0, 00 00, , 0 0, , 0 00, 0, 0, 0 00, 0 0, ,00 0 0, 0 00,, 00, 0 0,0 00, 0, 00 0, 0 0, 00 00, 00 0, 00 00, , 00 00, 00 0, 00, 00 0, 00 00, 00 0, 00 00, 00 0, 00, 00 00, 00 00, 00 0, 00 00,0 00 0, 00, , 00 00, 0 0, 0 00, Ød Ød 0 0, 0, 0 00, 0 00, 0 00, , 0 0 0, 0, 0 00, 0 00, 0 00, 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

54 indab safe Szűkítő RLU Ød Ød Hosszú, excentrikus szűkítő, kb. -os szögben. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød RLU 00 0 Ød Ød 0 0, 0 0, , 0, 0 0, 0 0,0 0, 0 0, 0 0, 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0,0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0, , 0 0, , 0 0 0,0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , 0 0, 0 0, 0 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

55 indab safe Szűkítő RLU Ød Ød 0 0 0, 0 0 0, , , 00 0, 00 0, , , , , , 0,0 0, 0 0, 0 0, 0 0, 0 0 0, 00 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , 0 0, 0, 0 0, ,0 0 0,0 0 0, , 0 0, 0 0 0, 00 0, , 00 0,0 00 0,0 00 0, 00 00,0 00, , ,, 0 0, 0, 0, Ød Ød 0, 00,, 0,0 0 0, 00 0, 0, 0 0, 00,, 0, 0, 00,0, 00 0, 00 0, 00 00, 00, 00 0, , ,0 00, 00, 0 00, 0,0 0 0, 0 0,0 0 00, 0,0 0, 0 00, 00 00, 00, 00 0, 00 0, 00 00, 00, 00, 00 00, 00 0, 0 0, 0 0 0, 0 00, 0, 0, , 0 0,0 0 00, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

56 indab safe Szűkítő RLU Ød Ød 00 0, 00 0, 00 00, 00, 00, 00 00, 00 0, 00 00, 00 0, 0 0,0 0 0, 0 00, 0, 0, 0 00, 0 0, 0 00,00 0 0, 0 00,, 00, 0 0,0 00, 0, 00, 0, 00 00, 00 0, 00 00,0 00 0, , 00 0, 00, 00 0, 00 00, 00 0, 00 00, 00 0, 00, 00 00, 00 00, 00 0, 00 00,0 00 0, 00, 00 00, 00 00, 0 0, Ød Ød 0 00, 0 0, 0, , 0 00, 0 00, , 0 0, 0, 0 00, 0 00, 0 00, 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

57 indab safe Nyeregido PSU Ød Ød Préset nyeregido, rádiuszos. Bizonyos PSU nyeregidook több égcsatorna éreten is akaazhatók. Nyoásesés, a diagraokat ásd a. odaon Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød PSU 0 Ød Ød 0, , , 0 0 0, , 0 0 0, 0,0 0 0, 0 0, * 0, 0,0 0 0, 0 0, * 0, 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 * 0, 0 * 0, , 0 0 0, , 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , , 0 0 0, 0 0 0, , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

58 indab safe Nyeregido PSU Ød Ød 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , , 00 0, , , , , , 0 0, 0 0, 0, 0 0, 0 0, 0 0, 0 0, * 00 0, 0, 0 0 0, , 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , , , 0 0 0, , , 0 0 0, 0 0 0, , , 0 0 0, 0 0 0, , 0 0, 0 * 0 0, 0 * 0 0, , , , , , Ød Ød , , , 00 0, , 00 * 0 0, 00 00, 0 0 0, 0 0, 0, 0 0, 0 0, 0 0, 0 0,0 00 0, 0, 0 0, * 0 0,, 0 0, 0, 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , 0 0, 0 0 0, * 0 0 0, , * 0, * 0 0, , , , , , 00 0, , 00 * 0 0, , 00,0 00 *, 00 00, , 0 0, 0 0 0, , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

59 indab safe Nyeregido PSU Ød Ød , 0 0 0, , 0 * 0 0 0, , 0 0 0, 0 * 0, , 0 * 0 0, , , , , , , , 00 0, 00 *, , 00 * 0, 00 * 00 0, 0 0 0, , , , 0 0 0, , , 0 0 0, 0 * 0, , 0 * 0 0, 0 * 00 0, 0 * 0 0, , , , ,0 00 0, , , 00 0, 00 * 0, 00 00, 00 * 0, 00 * 00 0,0 00 * 0 0,0 00 * 00 0, Ød Ød , 0 0, , , , , , 0 0 0, 0 * 0 0, , 0 * 0 0, 0 * 00, 0 * 0,0 0 * 00, 0 * 0, * Egyedieg épített A vátoztatás jogát fenntartjuk!

60 indab safe T-ido TCPU Ød Ød T-ido PSU nyeregidoa vagy préset feső réssze. Nyoásesés, a diagraokat ásd a. odaon Ød Ød Ød Ød 0, 0 0 0, , 0 0 0, , , 0, 0 0 0, 0 0, * 0 0, 0, 0 0, 0 0 0, Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød TCPU 0 0 0, 0, , 0 0 0, 0 0, 0 * 0 0, , , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

61 indab safe T-ido TCPU Ød Ød , 0 0, , , , , 0 0 0, , , , , 0 0 0,0 0 0, , 0 0 0, ,0 0 0, , , 00, , , , 00 0, 00 00, 0 0 0, 0,0, 0 0,0 0 0, 0 0, 0, 00, 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, , , 0 0 0, , 0 0, 0 0, 0 0 0, , 0 0 0, Ød Ød 0 0, 0 0 0, ,0 0 0, 0 0 * 0 0, 0 0 * 0 0, 00 0, 00 0, , , , 00 0, , , 00 0, , * 0 0, , 0 0, 0,0 0, 0 0, 0, 0, 0 0, 00 0, 0, 0 0, 0 0, ,,0 0, 0, 0 0,0 0, 0 0, 0 0 0, , 0 0, 0 0 0, 0 * 0, , 0,0 * 0 0, 00 0, 00 0, 00 0, , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

62 indab safe T-ido TCPU Ød Ød 00 0, , 00 0 * 0 00, , 00, 00 * 0, , , 0, 0 0 0, , 0 0 0, , 0 0 * 0, , 0 0, 0 0 0, , 0 0 * 0, 00 0,0 00 0, 00 0, , , , 00,0 00 0, , 00 0 * 0 0, * 0, 0 0, 0 00, 0 0 0, , , , 0 0, , ,0 0 0 * 0 0, 0 00 * 0, 0 0 * 0, 00 0, 00 0, 00 0, , , * 0 00, Ød Ød 00, 00 * 0 00, 00 00, 00 0 * 0 00, * 00, 00 0 * 00, * 0 00, 0 0 0,0 0, 0 0 0, , , * 0, 0 0, 0 * 0, , 0 0 *, 0 00 * 0, 0 0 *, 0 00 * 0, 0 0 * 0 0, * PSU nyeregidoa készü, rádiusz nékü 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

63 indab safe T-ido és nyeregido TCPU, PSU Befúvás Áraás szétváasztás [Pa] 00 Ød Ød Ød Δ pt 0 0 v /s Áraás szétváasztás Ød Ød Ød A diagra akaazható csökkeno Ød esetén is. Δ pt 0 [Pa] 0 0 v v < v [ /s ] v v [ /s ] v v > [/s] 0 v [/s] Áraás szétváasztás Ød Ød Ød Δ p t [Pa] v [ /s ] 0 v = v [/s] A vátoztatás jogát fenntartjuk!

64 indab safe T-ido és nyeregido TCPU, PSU Eszívás Áraás egyesítése [Pa] 0 Ød Ød Ød Δ pt v [ /s ] 0 [/s] v Áraás egyesítése Ød Ød Ød A diagra akaazható csökkeno Ød esetén is. Δ p t [Pa] 0 0 v v < v [ /s ] v [ /s ] v v > 0 v [/s] Áraás egyesítése [Pa] 00 Ød 0 0 v /s Ød Ød Δ pt 0 v = v [/s] A vátoztatás jogát fenntartjuk!

65 indab safe T-ido - Speciáis TCSIU Ød Ød Rövid eágazó csonk égszeep csatakozássa és eőyukasztott furatos kariáva. P. KVB égszeep csatakoztatására, stb. Ød Ød , 0 0 0, 0, 0 0,0 Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød Kiírás TCSIU 0 0 GJUT A vátoztatás jogát fenntartjuk!

66 indab safe T-ido - Speciáis TCPU Ød Ød Rövid eágazó csonk idokapcsoó végződésse és eőyukasztott furatos kariáva. Ød Ød * PSU nyeregidoa készü 0 * , , ,0 0, , Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød Kiírás TCPU 0 0 GJUT A vátoztatás jogát fenntartjuk!

67 indab safe T-ido - Speciáis TCPU Ød Ød Rövid T-ido idokapcsoó végződésse. Ød Ød * PSU nyeregidoa készü 0 * , , , 0 0, 0 0 0, Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød Kiírás TCPU 0 0 GIPS A vátoztatás jogát fenntartjuk!

68 indab safe T-ido - Speciáis TCPU-KORT Ød Ød Rövid eágazó csonk, rövid szárhossza. Ød Ød 0 0 0, 0, , Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød Kiírás TCPU 0 0 KORT A vátoztatás jogát fenntartjuk!

69 indab safe T-ido TCU Ød Ød Centrikus T-ido TSTCU feső réssze. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød TCU Ød Ød 0 0, 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, , , , 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , 00 0,0 0 0, , , , , 0 00,0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , , 0 0 0, 0 0 0,0 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

70 indab safe T-ido TCU Ød Ød 0 00, 0 0,0 0 0, 0 0, 0 0, 0 00, 0 0, 0 0, 0 0, 00 0, 00 0, 00 0,0 00 0, 00 0, , 00 0, 0 0, 0,0 0 0, 0 0, 00 0, 0 0, 00,0 0 0,0 0 0, , , , 0, 0 00, 0, 0 0 0, 0 0, 0 00, 0 0, 0, 0 00, 0 0 0, 00, 00 0, 00 0, 00, 00 00, , 0, 0, 00, 0, Ød Ød ,, 0, 0, 00,0 0, , 0 0 0, 00, , , , 00 0, 00 0, 00 0, , , , , 0 0 0, 0 0 0, 0 0, , 0 0, , 0 0 0, , ,0 0 0, , , , 00 0, 00 0, 00 0, , , , , , , 0 0, 0 0, 0 0, , , , , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

71 indab safe T-ido TCU Ød Ød 0 0 0, , , 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, 00 0, , , , , , , , 0 0 0, 0 0 0, , , , , , , 0 0 0, 0 0 0, , , , 0 0, 0 0, , 0 0, 0 0, 00 0, 0 0, 00 0, 0 0, 00 0, 0 0, 0, 00 0, 00 0, 00 0, 0 0, 00 0, 00 0, 00 00,0 00 0, Ød Ød 00 0, 00 00, 00 0, , , , , , , , , , , 00 0, 00 0, 00 00,0 00 0, , , , , , , , , , , 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, , , , , , , , , , , , , , , 0 0 0, , , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

72 indab safe T-ido TCU Ød Ød , , , , 0 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, , , , 0 0 0, , 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

73 indab safe T-ido TU Ød Ød Excentrikus T-ido TSTCU feső réssze. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød TU 00 0 Ød Ød 0, 0 0, 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, , , , 0 0, , 0 0 0, 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , 0, 0 0, 0 0, 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

74 indab safe T-ido TU Ød Ød , 00 0,0 0 0, , 0 0 0, 0 0, 0 0 0, , , , , 0 00,0 0 0, 0 0 0, , 0 0 0, , , , , , , , 0 0 0, 0 0 0,0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, , , , ,0 0 00, 0 0,0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, , , , , 0 00, 0 0, Ød Ød 0 0, 0 0, 00 0, , , 00 0, , , , , , 00 00, 00 0, , 00 0, , 00 0, 0 0, 0 0 0, , 0,0 0 0,0 0 0, 0 0, 0 0, 0 00, 00 0, 0 0, 0 0, 0 0, 00 0, 0 0, 00,0 0 0, , 0 0 0,0 0 0, 0 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, , , , 0 0 0, , , , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

75 indab safe T-ido TU Ød Ød 0, 0 00, 0 0, 0 0,0 0, 0 0, , , , , , 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 00, 0 0, 0, 0 00, 0 0 0, 00 0, 00 0, 00, 00 0, , , , , 00 00,0 00 0, 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, 00, 00 00, , 0 0 0, 0 0, 0, 0 0, 0 0, 0 0, 0 0, 0, 00,0 0, 0,0 0, Ød Ød 00,0 0,0 0, 00, 0, , 0,, 0, 0 0 0, , 0 0 0, 0 0, 00, 0, 0, 0, 00, 0, 0, 00,0 0, , 0 0 0, 00 0,0 00, 00 0, , , , , 00 00,0 00 0,0 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, , , , , 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

76 indab safe T-ido TU Ød Ød 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, , , ,0 0 0,0 0 00, 0 0, , 0 0 0, , ,0 0 0, 00 0, , , , , 00 00, 00 0, 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, , , , , , , 0 00,0 0 0, 0 0,0 0 0, 0 00, 0 0, 0 0, 0 00, 0 0, , , , , Ød Ød 0 0 0, , , 00 00, 00 0, 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, 00 0, 00 00,0 00 0, , , , , , , , , 0 0 0, , 0 0 0, , 0 0 0, , , , , , , 0 0 0, 0 0 0, , , , 0 0, 0 0, , 0 0, 0 0, 00 0, 0 0, 00 0, 0 0, 00 0, 0 0, 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

77 indab safe T-ido TU Ød Ød 00 0, 00 0, 00 0, 0 0, 00 0, 00 0, 00 00,0 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, , , , , , , , , , , 00 0, 00 0, 00 00,0 00 0, , , , , , , , , , , 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, , , , , , , , , , Ød Ød , , , , , 0 0 0, , , , , , , 0 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, , , , 0 0 0, , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

78 indab safe T-ido TCPMU Ød Ød Centrikus T-ido idocsatakozássa. Jó akaazható a Lindab InCapsa rendszerben. Ød Ød , 0 0 0, 0, , 0 0, , Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød TCPMU 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

79 indab safe T-ido TVU Standard -os szögben. Rendehető ás szögben is. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød Ød Ød TVU 0 Ød Ød , , , ,0 0 0, 00,0 0, , ,0 0 0, , , , 0 0 0,0 0 0, , , , , , ,0 0 0,0 0 0, , , , , , , , , , , , ,0 00 0, ,0 00 0, , , , ,0 0 0,0 0,0 0 0,0 0,0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

80 indab safe T-ido TVU Ød Ød 0 0, , , ,00 0 0, , ,0 0 0, , , , , , , , 0 0 0, , , , , 0 0 0, ,0 0 0, , , , 00 0, , ,0 00 0, ,0 00 0, , , ,0 0 0,0 0 0,0 0, ,00 0, 0,0 00 0,0,0 0 0, ,0 00 0,00 0 0,0 0 0,00 Ød Ød 0,0 0 0,0 0,0 0,0 00,0,0 0 0, , 00 00,0 0 0,0, , , 00 0,0 00 0, ,0 00, , , ,0 00 0,0 00, , 0 0 0, ,0 0,0 0 0, ,0 0 00, ,0 0 0, , , 00 00,0 00 0, , , ,0 00 0, 00 0, , , , 0 0, , , , 0 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

81 indab safe T-ido TVU Ød Ød 0 0 0, , 0 0 0, , , , , 00 00, 00 0, 00 0, 00 00, , , , , , , , 0 0 0, , , , , , 0 0 0, 00, 0, 0, 00 00,0 0 0, , 0 0 0, , 0 0 0, 0 0, , , , , , , , , 00 0, ,0 00 0, 00 00, , Ød Ød , , , , 00 0, , , , , , , , , 00 0, , , , , , , , , , , 0 00, , , , 0 0 0, 0 0, , , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

82 indab safe X-ido XCPU Ød Ød X-ido, egyedieg épített PSU nyeregidoa. Ød és Ød ehet küönböző éretű is. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød, Ød XCPU 0 Ød Ød /Ød Ød 0, 0 0 0, , 0 0 0, 0 0 0, , 0, 0 0 0, 0 0, 0, 0 0, 0 0, 0, , 0 0 0, , , , 0 0, 0 0 0, , , 0 0 0, 0 0 0, , , , , 0 0 0, 0, , 0 0 0, 0 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

83 indab safe X-ido XCPU Ød Ød /Ød 0 0, , , 00, , , , 00 0, 00 00, , 0,0, 0 0, 0 0, 0 0, 0,0 00,, 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0, , , , 0 0 0, 0 0 0, 0 0, , 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, , , , 00 0, 00 0, , , , 00 0, , , 00 0, , 00 00, Ød Ød /Ød 0 0, 0,0 0, 0 0, 0,0 0, 0 0, 00 0, 0, 0 0, 00 0,, 0, 0,0 0 0, 0,0 0 0, , , 0 0, 0 0 0, , 00 0, 00 0, , 00 0, , 00 0, , , 00, 00 00,0 0,0 0 0, 0 0 0, , 0 0 0, , , 0 0, , 00 0, , 00 0, , 00 0, , , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

84 indab safe X-ido XCPU Ød Ød /Ød 00, , , , , , 0 0, , , 00 0, , , 00, 00 00, , 0 0 0, , , 0 0, , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

85 indab safe X-ido XCU Ød Ød Centrikus préset vagy, PSU nyeregidoa készüt vagy, kézi gyártású TSTCU T-idoa. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød, Ød XCU 00 0 Ød Ød Ød /Ød 0 0,0 0, 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0,0 0 0, 0 0, 0 0, 0,0 00 0, 00,0 0 0, 0, 0 0 0, 0 0, 0, 0 0 0, 0 0, 00, 00 0, 0, 0,, 0, 0, 0,0 00, , , 00 0, 00 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

86 indab safe X-ido XCU Ød Ød /Ød 0 0 0, 0 0, , 0 0, 0 0, , , 00 0, 00 0, 00 0, , 0 0,0 0 0, 0 0, , , 00 0, 00 0, 00 0, , , , 0 0 0, , , , , , 0 0 0, 0 0, 0 0, 00 0, 0 0,0 0 0, 00 0, 0 0, 00 0,0 0 0, 00 0, 0 0, 0, 00 0,0 00 0, 00 00, 00 0, 00 0, , 00 0, Ød Ød /Ød , , , , , , 00 0, 00 0, 00 00,0 00 0, , , , , , , , 00 0,0 00 0, 00 00, 00 0, , , , , , , , , , , , , 0 0 0, , , , , , 0 0 0, , 0 0 0, 0 0, , , , 0 0 0, , A vátoztatás jogát fenntartjuk!

87 indab safe X-ido XU Ød Ød Ød Excentrikus kézi gyártású TSTU T-idoa. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød, Ød XU 0 Ød Ød /Ød 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0, 0 0,0 0 0, 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , , 0 0 0, , 0 0 0,0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0, 0 0 0, , ,0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0,0 0 0,0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

88 indab safe X-ido XU Ød Ød /Ød , , , 00 0, , 00 0,00 00,0 00 0, , , , , 0 0, 0 0 0, 0 0,0 0, 0 0, 0 0, 0 0, 0 0, 0 00,0 00 0, 0 0 0, 0 0 0, , 0 0, 0 0 0, 0 0 0, 0 0 0, , , , 0 0 0, 0 0,0 0 0, 0, 0 0, , , , , , , 0 0 0, 00 0, 00 0, 00, 00 0, Ød Ød /Ød , , , , 00 00, 00 0, 00 0, 00 0, 0 0 0, 0 0, 0, 0 0, 0 0, 0 0,0 0 0, 0, 00, 0, 0, 0, 00, 0 0, 0, 0 0, , 0 0 0, ,0 0 0, 00, 0, 0, 0, 00, 0, 00 0, 00,0 00 0, , , , , 00 00, 00 0, 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, 00 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

89 indab safe X-ido XU Ød Ød /Ød 0 0 0, , 0 0 0, 0 0 0,0 0 0, , 0 0 0, , , , , 0 0, 0 00, 00 0, , , , , 00 00,0 00 0, 00 0, 00 0, 00 00, 00 0,0 00 0, 00 00, 00 0, 0 00,0 0 0, 0 0, 0 0,0 0 00, 0 0, 0 0, 0 00, 0 0, , 00 00, 00 0, 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, 00 0, 00 00, 00 0, , , Ød Ød /Ød , 0 0 0, , , , 0 0 0, , , , , , , 0 0, 0 0, 00 0, 0 0,0 0 0, 00 0, 0 0, 00 0,0 0 0, 00 0, 0 0, 00 0,0 00 0, 00 00, 00 0, 00 0, , 00 0, , , , , , 00 0, 00 0, 00 00,0 00 0, , , , , , , 00 0,0 00 0, 00 00, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

90 indab safe X-ido XU Ød Ød /Ød 00 0, , , , , , , , , , , , 0 0 0, , , , , 0 0 0, , 0 0 0, 0 0, , , , 0 0 0, A vátoztatás jogát fenntartjuk!

91 indab safe X-ido XVU Ød Ød Ød Standard Ød =Ød és -os szögben. Rendehető ás szögben és éretben is. Rendeési inta Terék Méret Ød Méret Ød Méret Ød XVU 0 Ød Ød /Ød / , , , ,00 0 0,0,0 0, , ,0 0 0, , , , ,0 0 0, , , , , , ,0 0 0,0 0 0, , 0 0 0, , , , , , , , ,0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

92 indab safe X-ido XVU Ød Ød /Ød / , ,0 00 0, , , , , , ,0 0 0,0 0,00 0 0, 0,0 0 0, , , ,0 0 0, , ,0 0 0, , , , , , , , , , , , , , ,0 0 0, , , ,0 00 0, , , , ,0 00 0, , , ,0 Ød Ød /Ød / 0, 0 0 0,0 0,0 0,0 00 0,0,0 0 0, ,0 00 0,0 0 0,0 0 0,0 0,0 0,0 00,0,0 0 0, , ,0 0 0,0,0 00 0,0 00 0, ,0 00, , , ,0 00 0,0 00, , 0 0 0, ,0 0,0 0 0, ,0 0 00, 0 0 0, 0 0, , , 00 00, , , , , 00 0, 00 0, , 0 A vátoztatás jogát fenntartjuk!

Normál rádiusz r m 1 d 1 Szegmentált és hosszkorcolt. Préselt és hegesztett BU 90 BU 60 BU 45 BU 30 BU 15. Szegmentált és hosszkorcolt BSIU GJUT

Normál rádiusz r m 1 d 1 Szegmentált és hosszkorcolt. Préselt és hegesztett BU 90 BU 60 BU 45 BU 30 BU 15. Szegmentált és hosszkorcolt BSIU GJUT Könyökök Áttekintő - könyök - standard Ød 0 00 0 00 0 00 00 0 00 000 0 BKU 0 Kis rádiusz r m 0, d BKFU 0 BU 0 BU 0 BU BU 0 BU Normál rádiusz r m d BFU 0 BFU 0 BFU BFU 0 BFU BSU 0 BSU Nagy rádiusz r m,

Részletesebben

lindab ventilation Árlista 2011 Érvényes 2011.05.01-tõl

lindab ventilation Árlista 2011 Érvényes 2011.05.01-tõl Árlista 2011 Érvényes 2011.05.01-tõl Tartalomjegyzék Spirálkorcolt légcsatorna SR ADS 5. oldal Flexibilis légcsatorna ALULIN, ISOLIN, SONOLIN, SRF1-C ADS 6. oldal Könyökidom B, BF, BFU, BU ADS 7-8. oldal

Részletesebben

InDomo. lindab indomo

InDomo. lindab indomo InDoo lindab indoo Tartalo Elosztó doboz MCU...0 MRU...0 MLU...0 MHU...0 MCWU...0 Ez az épületbe integrálható terékrendszer beépíthető a vasbeton szerkezetbe, szerelőbetonba, vagy hőszigetelő rétegbe.

Részletesebben

Szabályozó áramlásmérővel

Szabályozó áramlásmérővel Méretek Ø Ød Leírás Akamazási terüet Az áramásmérő fehasznáható szabáyozásra és foyamatos áramásmérésre is. Áandó beépítésre készüt, így már a tervezési fázisban specifikáni ke. Ød Ø Szereési, mérési,

Részletesebben

Flexibilis légcsatorna. lindab flexibilis légcsatorna

Flexibilis légcsatorna. lindab flexibilis légcsatorna Fexibiis égcsatorna indab fexibiis égcsatorna indab fexibiis égcsatorna Tartao Fexibiis égcsatorna Szigeteeten csövek Fexibiis cső szaag FDB... Fexibiis cső Féfexibiis cső Féfexibiis csatakozó FD... FLD...

Részletesebben

Lindab Árlista. lindab velünk egyszerű az építés

Lindab Árlista. lindab velünk egyszerű az építés Lindab Árlista lindab velünk egyszerű az építés lindab ventilation lindab velünk egyszerű az építés Lindab Kft. Ventiláció üzletág 201 Biatorbágy, Állomás u. 1/ GPS: 47.477188, 18.83988 Telefon: +3 23

Részletesebben

Egyéb kör termékek. lindab egyéb kör termékek

Egyéb kör termékek. lindab egyéb kör termékek Egyéb kör terékek lindab egyéb kör terékek lindab egyéb kör terékek Tartalo Egyéb kör terékek Elosztó kara Légcsatorna szűrő SLRU... STR... Illesztő bilincs SVK... Véglezáró sapka EP... Karia FL... Fali

Részletesebben

Szabályozók és mérőelemek. lindab szabályozók és mérőelemek

Szabályozók és mérőelemek. lindab szabályozók és mérőelemek Szabáyozók és mérőeemek indab szabáyozók és mérőeemek Tartaom Szabáyozók és mérőeemek Standard szabáyozó kézi Szabáyozó DRU... DIRU... Ezáró DSU... DTU... DTMU/DTWU... motoros eőkészítés eektromos agy

Részletesebben

lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista

lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista lindab velünk egyszerű az építés Lindab Kft. iláció üzletág 201 Biatorbágy, Állomás u. 1/ GPS: 4.4188, 18.83988 Telefon: +3 23 31

Részletesebben

Geberit Mepla nyomó csővezetéki rendszer

Geberit Mepla nyomó csővezetéki rendszer Geberit Mepa nyomó csővezetéki renszer Áttekintő tábáza 692 Mepa Univerzáis csövek 695 MepaTherm csövek 700 Könyök iomok 704 T iomok 707 Egyenes kapcsoóiomok 713 Oható csavarkötések 723 Faikorongok 725

Részletesebben

lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista

lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista lindab velünk egyszerű az építés Lindab Kft. iláció üzletág 201 Biatorbágy, Állomás u. 1/ GPS: 4.4188, 18.83988 Telefon: +3 23 31

Részletesebben

Uponor Ecoflex előszigetelt távvezeték rendszer

Uponor Ecoflex előszigetelt távvezeték rendszer Uponor Ecofex eőszigetet távvezeték renszer PE-Xa haszoncső, oxigén iffúzió een véő EVOH rétegge Vízfevétee kevesebb, int 1% Műszaki segítség és projekt követés a kiviteezés ieje aatt is Nagy tapasztaat:

Részletesebben

lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista

lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista lindab velünk egyszerű az építés Lindab Kft. Ventiláció üzletág 201 Biatorbágy, Állomás u. 1/ GPS: 47.477188, 18.83988 Telefon:

Részletesebben

lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista

lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista lindab velünk egyszerű az építés Lindab Kft. iláció üzletág 201 Biatorbágy, Állomás u. 1/ GPS: 4.4188, 18.8988 Telefon: + 2 1 111

Részletesebben

Az Uponor hó- és jégmentesítés

Az Uponor hó- és jégmentesítés Uponor hó- és jégmentesítés Az Uponor hó- és jégmentesítés rendszere kiváó megodást nyújt azon kütéri feüetek részére, meyek vaamiyen sziárd burkoatta vannak eátva. Kifejezetten akamas utak, ehajtók, túzotósági

Részletesebben

lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista

lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Kivitelezői árlista lindab velünk egyszerű az építés Lindab Kft. iláció üzletág 201 Biatorbágy, Állomás u. 1/ GPS: 4.4188, 18.83988 Telefon: +3 23 31

Részletesebben

Globo H. Golyóscsapok Vörösöntvény gömbcsap

Globo H. Golyóscsapok Vörösöntvény gömbcsap Gobo Goyóscsapok Vörösöntvény gömbcsap IMI EIMEIER / Ezárók / Gobo Gobo A Gobo szées körben akamazható gömbcsap fűtési rendszerekben. A speciáisan megmunkát, tefon bevonatú záróeemnek és a kompakt kézikeréknek

Részletesebben

Hangcsillapító. lindab acoustic solutions

Hangcsillapító. lindab acoustic solutions indab acoustic soutions Tartaom Circuar straight Circuar straight ow-buit Kör könyök Exhaust air termina device SLU 0... SLU 0... SLCU 0... SLCU 0... SLGU 0... SLGU 0... SLBU 0... SLCBU 0... SLBGU 0...

Részletesebben

Uponor előszigetelt távvezeték rendszer. Simply More

Uponor előszigetelt távvezeték rendszer. Simply More Uponor eőszigetet távvezeték renszer PE-Xa haszoncső, oxigén iffuzió een véő EVOH rétegge Vízfevétee kevese int 1% Műszaki segítség és projekt követés akiviteezés ieje aatt is Nagy tapasztaata: 1985 óta

Részletesebben

Uponor sportpadló fűtés

Uponor sportpadló fűtés Uponor sportpaó fűtés Az Uponor sportpaó fűtés engőpaók fűtési megoása. Ezen paók egy fábó készüt és egy easztikus PVC vagy inoeum réteg összeiesztésébő jönnek étre. A fűtési csőregiszterek egy Uponor

Részletesebben

Harmonikus rezgőmozgás

Harmonikus rezgőmozgás Haronikus rezgőozgás (Vázat). A rezgőozgás fogaa. Rezgőozgás eírását segítő ennyiségek 3. Kapcsoat az egyenetes körozgás és a haronikus rezgőozgás között 4. A haronikus rezgőozgás kineatikai egyenetei

Részletesebben

Szerelési útmutató: Tolózár és csőidomok PE- és PVC-csövekhez (DIN 8074, 8061 / 8062) húzásbiztos - PN 16-ig. E2 Tolózár Nr.

Szerelési útmutató: Tolózár és csőidomok PE- és PVC-csövekhez (DIN 8074, 8061 / 8062) húzásbiztos - PN 16-ig. E2 Tolózár Nr. termékkínáat Szereési útmutató: Toózár és csőidomok PE- és PVC-csövekhez (DIN 07, 061 / 062) húzásbiztos - -ig Toózár Nr. 00-00 Szereési és bontási útmutató A karimát csavarozza az eenkarimához a reteszeőgyűrű

Részletesebben

Vogel - blokkszivattyúk LMN / LM sorozat

Vogel - blokkszivattyúk LMN / LM sorozat Voge Pumpen Voge Pumpen Voge - bokkszivattyúk LMN / LM sorozat VOGEL bokkszivattyúk, LMN / LM sorozat Voge Pumpen Tejesítmény: LMN, méretek DN 32-80 LM, méretek DN 100-150 Térfogatáram 500 m 3 /h-ig Emeőmagasság

Részletesebben

Szabályozók és mérőelemek. lindab szabályozók és mérőelemek

Szabályozók és mérőelemek. lindab szabályozók és mérőelemek Szabáyozók és mérőeemek indab szabáyozók és mérőeemek Tartaom Szabáyozók és mérőeemek Standard szabáyozó kézi Szabáyozó DRU... DIRU... Ezáró DSU... DTU... DTMU/DTWU... motoros eőkészítés eektromos agy

Részletesebben

Uponor Renovis - Gipszpanel falfűtés/hűtés felújításokhoz

Uponor Renovis - Gipszpanel falfűtés/hűtés felújításokhoz Uponor Renovis - Gipszpane fafűtés/űtés feújításokoz Az Uponor Renovis gipszpane renszer ieáis megoás esősoran fa-, vagy mennyezet fűtésez, feújításokoz. A renszer fő eeme a 9,9 -es PE- Xa csöveket magáa

Részletesebben

Lindab Coverline Szendvicspanelek. Lindab Coverline. Lindab Szendvicspanelek. Műszaki információ

Lindab Coverline Szendvicspanelek. Lindab Coverline. Lindab Szendvicspanelek. Műszaki információ Lindab Coverine zendvicsaneek Lindab Coverine Lindab zendvicsaneek Műszaki információ 2 Faaneek Lindab Monowa Iari és kereskedemi éüetek, 0 C feetti hűtőházak burkoására és téreváasztására akamas önhordó

Részletesebben

ÁRLISTA 2015. 40%-kal jobban hajlítható. Varrat nélküli többrétegű csővezeték. Biztonságos idomokkal Színjelölt Nyomáspróba-biztos Nem kell kalibrálni

ÁRLISTA 2015. 40%-kal jobban hajlítható. Varrat nélküli többrétegű csővezeték. Biztonságos idomokkal Színjelölt Nyomáspróba-biztos Nem kell kalibrálni ÁRLISTA 2015 Az árista nettó istaárakat tartamaz! 40%-ka jobban hajítható átapot Varrat néküi többrétegű csővezeték varratos Biztonságos iomokka Színjeöt Nyomáspróba-biztos Nem ke kaibráni Kiss Péter értékesítési

Részletesebben

MF RB SOROZAT A MASSEY FERGUSONTÓL. Változókamrás kombinált bálázó-csomagoló berendezés. MF RB 4160V Protec

MF RB SOROZAT A MASSEY FERGUSONTÓL. Változókamrás kombinált bálázó-csomagoló berendezés. MF RB 4160V Protec MF RB SOROZAT Vátozókarás kobinát báázó-csoagoó berendezés MF RB 4160V Protec A MASSEY FERGUSONTÓL 02 www.asseyferguson.co MF RB 4160V Protec Kobinát báázó-csoagoó berendezés Lehet az adott unkanapon száraz

Részletesebben

Árlista Légtechnika szaküzlet. Légtechnika Árlista. Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista. lindab lakossági szellőztetés

Árlista Légtechnika szaküzlet. Légtechnika Árlista. Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista. lindab lakossági szellőztetés lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Árlista Légtechnika szaküzlet Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista Termékcsoportok Lég rendszerek A termékcsoport

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETEK II készítette: Halvax Katalin. Széchenyi István Egyetem

TARTÓSZERKEZETEK II készítette: Halvax Katalin. Széchenyi István Egyetem TARTÓSZERKEZETEK II. 013.03.14. készítette: Hava Katain Szécheni István Egete Fééves tervezési feadat: Födéeez részetes statikai száítása A-A etszet Statikai váz eghatározása L G1 A L L1 A L1 G1 O1 z O1

Részletesebben

és vágánykapcsolás geometriai terve és kitűzési adatai

és vágánykapcsolás geometriai terve és kitűzési adatai Módosított összetett koszinusz átenetiíves kitérő és vágánykapcsoás geoetriai terve és kitűzési adatai iegner Nándor egyetei tanársegéd Budapesti Műszaki és Gazdaságtudoányi Egyete Út és Vasútépítési Tanszék.

Részletesebben

Házi főelzárók. Házi főelzárók. Nr. 2600. Nr. 2600. Nr. 2630 házi főelzáró, poliacetál, Nr. 2630. Konstrukció jellemzők: Tömítő rendszer:

Házi főelzárók. Házi főelzárók. Nr. 2600. Nr. 2600. Nr. 2630 házi főelzáró, poliacetál, Nr. 2630. Konstrukció jellemzők: Tömítő rendszer: ázi főezárók Kivite 2600 gömbgrfitos / emezgrfitos öntvény, mindkét odon ISO tok PE sőhöz 20 poietá, mindkét odon ISO tokk, PE sőhöz hideg rendeésre ½" Méret / ázi főezárók Ieszkedő kézikerék: Ieszkedő

Részletesebben

KaVo ESTETICA E30. Szeretni fogja!

KaVo ESTETICA E30. Szeretni fogja! Szeretni fogja! A KaVo ESTETICA E30 inden, ait szeretne. A KaVo ESTETICA E30 szép küső, kiváó érzés. A KaVo ESTETICA E30 a fogászati tökéetesség új dienzióját nyitja eg, a KaVo áta biztosított inőségnek,

Részletesebben

Transfer. lindab transfer

Transfer. lindab transfer Transfer indab ransfer indab ransfer Tarao Transfer Kör égcsaorna SRTR... TSRTR...0 Beöőnyíás ILTR... 0 Todó-iesző ido Könyök Szűkíő ILRTR... LRTR... PTR... TLTR... TLTR... BTR 0... BTR 0... 0 BTR... BTR

Részletesebben

Schöck Isokorb Q, Q-VV, QP, QP-VV típus

Schöck Isokorb Q, Q-VV, QP, QP-VV típus Schöck Isokorb, -VV,, -VV típus Schöck Isokorb, -VV,, -VV típus Schöck Isokorb típus Aátámasztott erkéyekhez, pozitív nyíróerők fevéteére. Schöck Isokorb -VV típus Aátámasztott erkéyekhez, pozitív és negatív

Részletesebben

SUGÁRZÓ FÛTÉS ÉS HÛTÉS TERMÉKLISTA 2011. Uponor különleges alkalmazások

SUGÁRZÓ FÛTÉS ÉS HÛTÉS TERMÉKLISTA 2011. Uponor különleges alkalmazások SUGÁRZÓ FÛTÉS ÉS HÛTÉS TERMÉKLISTA 2011 Uponor küöneges akamazások Tartaomjegyzék Rövidítések 4 Uponor ipari padófűtés Uponor ipari padófűtés PE-Xa csövek 8 Uponor PE-Xa Q&E csatakozók 9 Uponor ipari

Részletesebben

Szabályozó áramlásmérővel

Szabályozó áramlásmérővel Méretek Ød Ødi l Leírás Alkalmazási terület Az áramlásmérő felhasználható szabályozásra és folyamatos áramlásmérésre is. Állandó beépítésre készült, így már a tervezési fázisban specifikálni kell. Szerelési,

Részletesebben

R ÉS TÁRO INDIREKT TÁROLÓK. Hőcserélő nélkül, 1,2,3 hőcserélővel liter

R ÉS TÁRO INDIREKT TÁROLÓK.   Hőcserélő nélkül, 1,2,3 hőcserélővel liter R ÉS TÁRO T Á O INIREKT TÁROÓK www.heizer.hu Hőcseréő nékü, 1,2,3 hőcseréőve - 200-1500 iter Inirekt tároók hőcseréő nékü (hmv) -140 űrtartaom HEIZER ATF-széria: kerámia zománc bevonat (max ), szigeteésse

Részletesebben

Termékújdonságok. Kivágószerszám készítés I / 2015. E 5240 Görgőskosár. Sávvezetők kínálatának bővítése

Termékújdonságok. Kivágószerszám készítés I / 2015. E 5240 Görgőskosár. Sávvezetők kínálatának bővítése Termékújdonságok Kivágószerszám készítés I / 2015 CD-kataógus 5.8.4.0 Onine kataógus Újabb termékbővítésse reagáunk az Önök kívánságaira, észrevéteeire. Mint tejeskörű beszáítók, így most még nagyobb árukínáatta

Részletesebben

a Képviselő-testület részére a kerületi mérési koncepció átalakításáról

a Képviselő-testület részére a kerületi mérési koncepció átalakításáról --i1ó. száú eőterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkorányzat Apogárestere Eőterjeszt és a Képviseő-testüet részére a kerüeti érési koncepció átaakításáró I. Tartai összefogaó A Kuturáis, Oktatási

Részletesebben

ECOLIP E-F zsírfogó nemesacélból

ECOLIP E-F zsírfogó nemesacélból ECOLIP E-F zsírfogó nemesaébó 1.4571 ECOLIP E-F Automata zsírfogó nemesaébó, áó kivite, hordós ürítésse. Fagymentes beépítésre Hordós automata zsíreváasztók közös jeemzői: 1. A darabos huadékot siga továbbítja

Részletesebben

Nagyteljesítményű elektrolízis berendezések www.prominent.com

Nagyteljesítményű elektrolízis berendezések www.prominent.com Biztonságos és hatékony vízfertőtenítés konyhasóva Nagytejesítményű eektroízis berendezések www.prominent.com Környezetbarát vízfertőtenítés Az eektroízis gazdaságiag böcs, műszakiag érett aternatíva a

Részletesebben

Multinomiális és feltételes logit modellek alkalmazásai Mikroökonometria, 10. hét Bíró Anikó Véletlen együtthatójú modell

Multinomiális és feltételes logit modellek alkalmazásai Mikroökonometria, 10. hét Bíró Anikó Véletlen együtthatójú modell Mutnoás és fetétees ogt odeek akaazása Mkroökonoetra,. hét Bíró Ankó Véeten együtthatóú ode Aggregát kereset becsése véeten együtthatóú MNL odee: Berry, Levnsohn, Pakes (BLP, 995 Econoetrca) Lényeg: rugaas

Részletesebben

Alfa Laval lemeztechnológia

Alfa Laval lemeztechnológia Bemutatkozunk Az Afa Lava piacvezetô a speciaizát termékeket és mérnöki szogátatásokat nyújtó viágváaatok között. Berendezéseink, rendszereink és szogátatásaink megtervezésekor ügyfeeink foyamatainak hatékonyabbá

Részletesebben

Saver 560 Walk Around - Saver 590 Cabin - Saver 690 kabinos hajó Utolsó frissités szeptember 15. kedd 10:02

Saver 560 Walk Around - Saver 590 Cabin - Saver 690 kabinos hajó Utolsó frissités szeptember 15. kedd 10:02 Maritie hajósbot - Lowrance haradar - hajó akatrész és hajó feszereés Saver 560 Wak Around - Saver 590 Cabin - Saver 690 kabinos hajó Utosó frissités 2015. szepteber 15. kedd 10:02 Saver 590 kabinos hajó

Részletesebben

I n n o v a t i v e M e t r o l o g y AXIOMTOO. Fejlődés a KMG technológiában. Axiom too manuális és CNC koordináta mérőgépek bemutatása

I n n o v a t i v e M e t r o l o g y AXIOMTOO. Fejlődés a KMG technológiában. Axiom too manuális és CNC koordináta mérőgépek bemutatása I n n o v a t i v e M e t r o o g y AXIOMTOO Fejődés a KMG technoógiában Axiom too manuáis és CNC koordináta mérőgépek bemutatása Aberink Ltd Est. 1993 Egy kompett eenőrző központ Axiom too... a következő

Részletesebben

unistor plus melegvíz-tároló Hőszivattyúkhoz kifejlesztett speciális tartály

unistor plus melegvíz-tároló Hőszivattyúkhoz kifejlesztett speciális tartály unistor pus meegvíz-tároó Hőszivattyúkhoz kifejesztett speciáis tartáy VIH RW 300/3 BR VIH RW 500/3 BR Száítási terjedeem unistor pus VIH RW BR Kezeési- és szereési útmutató Száító füek Főbb jeemzők -

Részletesebben

= M T. M max. q T T =

= M T. M max. q T T = artók statikája II. SZIE-YMM BSc Építőmérnöki szak IV. évfoyam 3. eőadás: Határozatan tartók képékeny számítása Mechanika II M R rugamas határnyomték M K képékeny határnyomaték másképp: M törőnyomaték

Részletesebben

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Árlista Légtechnika szaküzlet Lindab Árlista Lakossági szellőztetés

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Árlista Légtechnika szaküzlet Lindab Árlista Lakossági szellőztetés lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Árlista Légtechnika szaküzlet Lindab Árlista Lakossági szellőztetés lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Termékcsoportok

Részletesebben

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Árlista Légtechnika szaküzlet Lindab Árlista Lakossági szellőztetés

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Árlista Légtechnika szaküzlet Lindab Árlista Lakossági szellőztetés lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Árlista Légtechnika szaküzlet Lindab Árlista Lakossági szellőztetés lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Termékcsoportok

Részletesebben

c o m f o r t s u g á r f ú v ó k á k Méretek 0. szerelés 1. szerelés Leírás Karbantartás 2. szerelés Anyag és felületkezelés Súly Rendelési minta

c o m f o r t s u g á r f ú v ó k á k Méretek 0. szerelés 1. szerelés Leírás Karbantartás 2. szerelés Anyag és felületkezelés Súly Rendelési minta GTI Méretek. szerelés Ød Leírás A GTI olyan sugárfúvóka, amely nagy területek szellőztetésére alkalmas. A fúvóka meleg és hideg levegő befúvására egyaránt használható, a levegőt szórt és koncentrált formában

Részletesebben

01 KA EGYENES LÉGCSATORNA

01 KA EGYENES LÉGCSATORNA Rendszer: Megrendelő: 01 KA EGYENES LÉGCSATORNA Pos. Db a b l K1 K2 A Megjegyzés Feltétel: a>a1 02 KN KÖNYÖK Pos. Db a b a1 I1 I2 r K1 K2 A Megjegyzés Feltétel: a>a1 03 TS T-IDOM Pos. Db a b a1 a2 H I

Részletesebben

1.9. Feladatok megoldásai

1.9. Feladatok megoldásai Eektotechnikai aapiseetek Mágneses té 1.9. Feadatok egodásai 1. feadat: Mennyive vátozik eg a ágneses téeősség, az indukció és a ágneses fuxus, ha egy 1 beső átéőjű, 1 enetbő áó, 75 hosszú tekecstestbe

Részletesebben

VI-FŰ LÉGTECHNIKA KFT ÁRJEGYZÉK 2012-01-01

VI-FŰ LÉGTECHNIKA KFT ÁRJEGYZÉK 2012-01-01 ÁRJEGYZÉK 2012-01-01 Értékesítési feltételek: Az árlista árai az ÁFA t nem tartalmazzák. A feltüntetett árak csomagolás nélkül érvényesek. Áraink a telephelyünkön történő átvétel mellett értendők. A horganyzott

Részletesebben

perforált lemezek gyártás geometria

perforált lemezek gyártás geometria erforát emezek A erforát emezek egymástó azonos távoságra eheyezkedő, azonos méretű és formájú ykakka rendekező fémemezek. A ykasztási tísok sokféesége az akamazások és formák szinte korátan fehasznáását

Részletesebben

LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL

LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL 5600 85-105 LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL 02 www.asseyferguson.co Tartaojegyzék 4. oda Az Ön igényeinek egfeeően tervezve 6. oda Tiszta erő és tejesítény a Massey Fergusontó 10. oda Az új generációs erőforrás

Részletesebben

Csőhidraulika. Szivattyúk k I.

Csőhidraulika. Szivattyúk k I. sőere ereéek ső iattyú sőirauika iattyú tíusok: : centrifuá, csia, aut íócs cső oásioai sioai, kaitáci ció üzei jeezők: anoetrikus eeőaass aassá,, tejesítéié és -feéte jeeörb rbék, cső és s iattyú örbe,

Részletesebben

aquatherm green aquatherm blue aquatherm state of the pipe aquatherm-hungaria kft. Nagykereskedelmi árlista Érvényes

aquatherm green aquatherm blue aquatherm state of the pipe aquatherm-hungaria kft. Nagykereskedelmi árlista Érvényes aquatherm-hungaria kft. Iroa, raktár : 12. Buapest, unaejáró 14. (Csepe Ipari Park) T/Fax. 0-1-425-405, Te.: 0-1-427-1233, 0-30-282-3530 www.aquatherm.hu, e-mai: info@aquatherm.hu 2 0 1 Nagykereskeemi

Részletesebben

rendelési kód típus leszorítás vágási magasság vágási hossz vágási kapacitás 255-9450 1 CM3206 normál 1,0 mm 320 mm

rendelési kód típus leszorítás vágási magasság vágási hossz vágási kapacitás 255-9450 1 CM3206 normál 1,0 mm 320 mm 06 Irodatechnika HSM karos papírvágógép vágógép paper trier rendeési kód típus eszorítás i magasság i hossz i 55-99 CM606 normá,0 60 55-950 CM06 normá,0 0 0 ap 0 ap Egyszerű, könnyen kezehető karos vágógép

Részletesebben

Méretek. Rendelési minta. Anyag és felületkezelés Csatlakozódoboz Horganyzott acél. comfort mennyezeti anemosztátok. RS14 V-típusú csatlakozódobozzal

Méretek. Rendelési minta. Anyag és felületkezelés Csatlakozódoboz Horganyzott acél. comfort mennyezeti anemosztátok. RS14 V-típusú csatlakozódobozzal RS RS V-típusú csatlakozódobozzal RS H-típusú csatlakozódobozzal Leírás Az RS négyzet alakú, rotációs anemosztát, fix lamellákkal, amely befúvásra és elszívásra egyaránt használható. A rotációs minta nagy

Részletesebben

A nagy adrenalin játék Marketingkommunikáció

A nagy adrenalin játék Marketingkommunikáció Marketing BA-10. A nagy adrenain játék Marketingkommunikáció Dr. Piskóti István Marketing Intézet p-marketing 1 A marketingkommunikáció Egy váakozás, egy szervezet, azaz egy fehasznáó odaáró, szemszögébő

Részletesebben

Dynacon Eclipse. Padlófűtési osztók Padlófűtési osztó-gyűjtő automatikus térfogatáram szabályozással

Dynacon Eclipse. Padlófűtési osztók Padlófűtési osztó-gyűjtő automatikus térfogatáram szabályozással Dynacon Ecipse Padófűtési osztók Padófűtési osztó-gyűjtő automatikus térfogatáram szabáyozássa IMI HEIMEIER / Padófűtés / Dynacon Ecipse Dynacon Ecipse A Dynacon Ecipse osztó-gyűjtő segítségéve közvetenü

Részletesebben

2. MECHANIKA-VÉGESELEM MÓDSZER ELŐADÁS (kidolgozta: Szüle Veronika, egy. ts.) II. előadás

2. MECHANIKA-VÉGESELEM MÓDSZER ELŐADÁS (kidolgozta: Szüle Veronika, egy. ts.) II. előadás SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM ALKALMAZOTT MECHANIKA TANSZÉK. MECHANIKA-VÉGESELEM MÓDSZER ELŐADÁS (kiogozta: Szüe Veronika egy. ts.) II. eőaás. Közeítő megoások energiaevek: Összetett rugamas peremérték feaat

Részletesebben

Kérelmezök vállalják a helyiségrész teljes felújítását, amennyiben azt kedvezményes 4 OOO Ft/m2/év bérleti díj megállapításával vehetik igénybe.

Kérelmezök vállalják a helyiségrész teljes felújítását, amennyiben azt kedvezményes 4 OOO Ft/m2/év bérleti díj megállapításával vehetik igénybe. Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere y. ',. sz. napirendi pont Tárgy: Javasat a Budapest X. kerüet Újhegyi sétány 12. szám aatti heyiség egy részének bérbeadására Tisztet Gazdasági

Részletesebben

HÕSZIGETELÉS ÉS ZAJVÉDELEM TROCELLEN DUCT MEGOLDÁS SZELLÕZÕVEZETÉKEK SZIGETELÉSÉHEZ

HÕSZIGETELÉS ÉS ZAJVÉDELEM TROCELLEN DUCT MEGOLDÁS SZELLÕZÕVEZETÉKEK SZIGETELÉSÉHEZ foamin function HÕSZIGETELÉS ÉS ZAJVÉDELEM TROCELLEN DUCT MEGOLDÁS SZELLÕZÕVEZETÉKEK SZIGETELÉSÉHEZ Troceen Duct SZELLÕZÕ VEZETÉKEK HÕ- ÉS HANGSZIGETELÉSE Mindennapjainkban küönbözõ égkezeõ, ietve kímarendszerek

Részletesebben

Geberit Mepla nyomó csővezetéki rendszer

Geberit Mepla nyomó csővezetéki rendszer Geberit Mepa nyomó csővezetéki renszer ő tábáza 692 695 MepaTherm csövek 700 Könyök iomok 704 T iomok 707 Egyenes kapcsoóiomok 713 Oható csavarkötések 723 725 Szereőemezek 729 Osztók 740 Rögzítések 744

Részletesebben

Az üvegiparban alkalmazott hőcserélő berendezések

Az üvegiparban alkalmazott hőcserélő berendezések Az üvegiparban akamazott hőcseréő berendezések A távozó nagy hőmérséketű füstgáz hőtartamának hasznosítása céjábó akamazzák. A füstgáz entapiájáva az égésevegő eőmeegítve: csökken a füstgázokka távozó

Részletesebben

Nr. 3500 Univerzális megfúróbilincs Nr. 3502 Univerzális megfúróbilincs AC. 3502 a.c. csőre. öntöttvas, acél és azbesztcement csövekhez, ivóvízre

Nr. 3500 Univerzális megfúróbilincs Nr. 3502 Univerzális megfúróbilincs AC. 3502 a.c. csőre. öntöttvas, acél és azbesztcement csövekhez, ivóvízre Univerzáis megfúróbiincs, vakbiincs Univerzáis megfúróbiincs, vakbiincs 30 32 a.c. csőre 3510 univerzáis megfúróbiincs menetes csatakozássa 3512 3530 vakbiincs a.c. csőre Konstrukció jeemzők: 1" 1½" 2"

Részletesebben

olvo FE-jének testre szabása.

olvo FE-jének testre szabása. SPECIFIKÁCIÓK ovo FE-jének V testre szabása. Üdvözi Önt a Vovo FE a korátan ehetőségek teherautója. A rugamas avázkiaakítás és a Vovo feépítmé nyezési tasítások (VBI) megkönnyítik járműve eőkészítését

Részletesebben

Tradition for the future.

Tradition for the future. Tradition for the future. Lipovica radiátorok, 40 éves piaci jeenétük aatt, a tartósság, a megbízhatóság és magas szintű műszaki megodások szinonimájává vátak. z esődeges mérték, meyhez a gyártó, a fejesztés

Részletesebben

T 201 KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS

T 201 KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS T 201 KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS Kérjük ovassa e figyemesen a tejes eírást a termék teepítése eőtt! A heyteen hasznáat vagy hibás csatakozás a vezérés hibás működését eredményezheti, és veszéyt jeenthet a végfehasznáóra!

Részletesebben

HÕSZIGETELÉS ÉS ZAJVÉDELEM TROCELLEN DUCT MEGOLDÁS SZELLÕZÕVEZETÉKEK SZIGETELÉSÉHEZ

HÕSZIGETELÉS ÉS ZAJVÉDELEM TROCELLEN DUCT MEGOLDÁS SZELLÕZÕVEZETÉKEK SZIGETELÉSÉHEZ foamin function HÕSZIGETELÉS ÉS ZAJVÉDELEM TROCELLEN DUCT MEGOLDÁS SZELLÕZÕVEZETÉKEK SZIGETELÉSÉHEZ Troceen Duct SZELLÕZÕ VEZETÉKEK HÕ- ÉS HANGSZIGETELÉSE Mindennapjainkban küönbözõ égkezeõ, ietve kímarendszerek

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Javaslat stratégiai együttműködési megállapodás megkötésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Javaslat stratégiai együttműködési megállapodás megkötésére Sagótarján Megyei Jogú Város Pogárm estere Szám:12382/2014. Javasat stratégiai együttműködési megáapodás megkötésére A szabad váakozási zónák kedvező fetéteeket és kedvezményeket biztosítanak a gazdasági

Részletesebben

1. Nyomáscsökkent k / Pressure regulators

1. Nyomáscsökkent k / Pressure regulators 1. Nyomáscsökkent k / Pressure reguators Paack nyomáscsökkent DIN MSZ EN ISO 2503 / MSZ EN 13918 szerint Paack nyomáscsökkent DIN-CONTROL, 200 bar, 1 épcs s / Cyinder pressure reguator singe stage Cikk

Részletesebben

terep / stúdió LED világítás

terep / stúdió LED világítás 1 terep / stúdió LED viágítás PL-E széria É-szeret SMD LED pane Főbb jeemzők Keskenyebb, Fényesebb, Precízebb Minden é-szeret viágítótest: Keskenyebb SWIT szabadamaztatott PL-E60/90 sorozat Fényesebb a

Részletesebben

KERÁMIAROST ERŐSÍTETT SZERELT GIPSZ VÁLASZFAL RENDSZER

KERÁMIAROST ERŐSÍTETT SZERELT GIPSZ VÁLASZFAL RENDSZER TECNOBOARD KERÁMIAROST ERŐSÍTETT SZERELT GIPSZ VÁLASZFAL RENDSZER az öotudatos építésért A TECNOBOARD A TECNOBOARD oyan beső tereben hasznáatos önhordó, szeret építési rendszer, mey ideáis váasztás térehatároó,

Részletesebben

Termékkatalógus 2018/2019

Termékkatalógus 2018/2019 Termékkataógus 2018/2019 Eőreszeret renszerek Comfort E Kiss Péter értékesítési vezető T +36 20 296 0259 E peter.kiss@uponor.com Benis Attia épüetgépész-mérnök T +36 30 632 1301 E attia.benis@uponor.com

Részletesebben

GYORSCSATLAKOZÓK, SÛRÍTETT LEVEGÕS SZERELVÉNYEK, SPRINT CSATLAKOZÓK, TÖMLÕK

GYORSCSATLAKOZÓK, SÛRÍTETT LEVEGÕS SZERELVÉNYEK, SPRINT CSATLAKOZÓK, TÖMLÕK GYORSCSATAKOZÓK, SÛRÍTETT EVEGÕS SZEREVÉNYEK, SPRINT CSATAKOZÓK, TÖMÕK az oldal kiadásának dátuma:. 05. 01. GYORSCSATAKOZÓK SZÉRIA AACSONY NYOMÁSÚ SZÉRIA NW,= mm 2 EGYOAON ZÁRÓ EÍRÁS: 3/ 1/2 méretû Európai

Részletesebben

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Árlista Légtechnika szaküzlet Lindab Árlista Légtechnikai szaküzlet

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Árlista Légtechnika szaküzlet Lindab Árlista Légtechnikai szaküzlet lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Árlista Légtechnika szaküzlet Lindab Árlista Légtechnikai szaküzlet Tartalomjegyzék Termékcsoportok Falba, padlóba építhető lég rendszer Fejezet

Részletesebben

Lineáris algebrai alapok *

Lineáris algebrai alapok * Lieáris geri po * dieziós átri: z soró és oszopó áó ós szátáázt. Jeöés: dieziós etor z soró és oszopó áó átri. Jeöés:, ho i z i-edi oordiát., ho i z i-edi sor -edi eee. dieziós etor z z dieziós etor, eye

Részletesebben

Uponor tüskés és sínes rendszer

Uponor tüskés és sínes rendszer Uponor Sugárzó Fűtési-Hűtési Renszer - Az Otthon Kényeméért > Uponor tüskés és sínes renszer Uponor tüskés és sínes renszer Az Uponor tüskés és sínes renszert a tökeetes egymáshoz ieszkeésnek megfeeően

Részletesebben

GÁZÜZEMÛ VÍZMELEGÍTŐK ÖSSZEFOGLALÓ KATALÓGUS

GÁZÜZEMÛ VÍZMELEGÍTŐK ÖSSZEFOGLALÓ KATALÓGUS GÁZÜZEMÛ VÍZMELEGÍTŐK ÖSSZEFOGLALÓ KATALÓGUS Mennyi meegvízre van szükségem? A vízmeegítő vásárásakor két fontos paramétert ke számításba venni: a vízevétei heyek számát és a fehasznát meegvíz mennyiségét

Részletesebben

Árjegyzék. Négyszögletes légcsatornák Csőkapcsoló VF-01, Idomkapcsoló VF

Árjegyzék. Négyszögletes légcsatornák Csőkapcsoló VF-01, Idomkapcsoló VF Árjegyzék Négyszögletes légcsatornák... 15 Csővezeték idomok Csőkapcsoló VF-01, Idomkapcsoló VF-02... 16 Cső és idom lezáró dugó VF-03, Ráültetés egyenesre VF-15, Nyeregidom VF-15/cs... 17 90 könyök VF-04,

Részletesebben

Rotációs befúvó. Méretek. Leírás. Motor típus

Rotációs befúvó. Méretek. Leírás. Motor típus Méretek B H Ød H/ ØA Leírás Az olyan integrált dobozos, rotációs befúvó (RCW), amely különösen alkalmas nagy belmagasságú létesítményekhez. A befúvó állítható lamellákkal van felszerelve, így a befújt

Részletesebben

A lecke célja: A tananyag felhasználója megismerje a merev testek kinematikájának elméleti alapjait.

A lecke célja: A tananyag felhasználója megismerje a merev testek kinematikájának elméleti alapjait. 0 odu: Kineatika, Kinetika 03 ecke: Merev test kinetikája ecke céja: tananag fehasnáója egiserje a erev testek kineatikájának eéeti aapjait Követeének: Ön akkor sajátította e egfeeően a tananagot, ha:

Részletesebben

Új év, zuhanó listaárak!

Új év, zuhanó listaárak! Uponor küöneges akamazások: ipari paófűtés nagyátmérőjű mouáris vízvezeték renszer ÁRLISTA 2014 A istaárak az áfát nem tartamazzák! jégmentesítés, hóovasztás sportpaó fűtés gyepfűtés jégpáya hűtés épüetszerkezet

Részletesebben

BLUE ÚJ NÉV AZ AUTÓSZÁLLÍTÓK KÖZÖTT

BLUE ÚJ NÉV AZ AUTÓSZÁLLÍTÓK KÖZÖTT LU ÚJ NÉV Z UTÓSZÁLLÍTÓK KÖZÖTT -ue modesorozat a rian James Traiers cég központi értékeinek összességét jeeníti meg. zek pedig: a minőség amiben bízhat eérhető árakon. ue és a 4 ue autószáítók több küönböző

Részletesebben

PIR keményhabokkal szigetelt épületek energetikai kérdései. Megoldások értéknövelő felújításokra tetőn és homlokzaton

PIR keményhabokkal szigetelt épületek energetikai kérdései. Megoldások értéknövelő felújításokra tetőn és homlokzaton PIR keményhabokka szigetet épüetek energetikai kérdései Megodások értéknöveő feújításokra tetőn és homokzaton Megodások értéknöveő feújításokra tetőn és homokzaton A poiuretán PIR anyag 1. A foyékony aapanyagokat

Részletesebben

1. Mérési példafeladat A matematikai inga vizsgálata

1. Mérési példafeladat A matematikai inga vizsgálata Hoyan készítsünk jeyzőkönyvet? Az aábbiakban ey pédamérést, a hozzá tartozó kiértékeést és rafikus módszerre történő hibaszámítást, vaamint a mérésrő készüt jeyzőkönyv vázatát szeretnénk bemutatni. A jeyzőkönyvben

Részletesebben

Zománcozott melegvíz-tárolók

Zománcozott melegvíz-tárolók Zománcozott meegvíztároók vvvvvv. c o n c e p t v i a g a. h u NEPT HWT NEPT HWT Maxi áó indirekt fűtésű meegvíztároó hőszivattyúhoz Je Meegvízcsatakozás Fűtésvíz eőremenő Hőmérő irkuációs csonk Érzékeő

Részletesebben

Lindab Inside lakásszellőztetési megoldások

Lindab Inside lakásszellőztetési megoldások Szerelési útmutató Lindab Inside lakásszellőztetési megoldások Leírás A következő évtized nagy kihívást hoz az építőiparnak. Az új építésű és a meglévő épületeknek is minimalizálni kell az energiafelhasználást.

Részletesebben

Két példa lineárisan változó keresztmetszetű rúd húzása

Két példa lineárisan változó keresztmetszetű rúd húzása Két péda ineárisan vátozó keresztmetszetű rúd húzása Eőző dogozatnkban meynek címe: Hámos rúd húzása szintén egy vátozó keresztmetszetű, egyenes tengeyű, végein P nagyságú erőve húzott rúd esetét vizs

Részletesebben

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista Termékcsoportok Lég rendszerek A termékcsoport magában foglalja kör és négyszög

Részletesebben

M13/I. A 2005/2006. tanévi. Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny. első (iskolai) fordulójának. javítási-értékelési útmutatója

M13/I. A 2005/2006. tanévi. Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny. első (iskolai) fordulójának. javítási-értékelési útmutatója M3/I. A 005/006. tanévi Országos Középisoai Tanuányi Verseny eső (isoai) forduójána javítási-értéeési útutatója Fizia I. ategóriában A 005/006. tanévi Országos Középisoai Tanuányi Verseny eső forduójána

Részletesebben

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista lindab velünk egyszerű az építés Termékcsoportok Lég-rendszerek A termékcsoport

Részletesebben

Méretek. Karbantartás A frontlap eltávolítható, ami lehetővé teszi a belső részek tisztítását, vagy a doboz, illetve a légcsatorna megközelítését.

Méretek. Karbantartás A frontlap eltávolítható, ami lehetővé teszi a belső részek tisztítását, vagy a doboz, illetve a légcsatorna megközelítését. RS RS V-típusú csatlakozódobozzal Leírás Az RS négyzet alakú, rotációs anemosztát állítható lamellákkal. Az RS befúvásra és elszívásra egyaránt használható. A rotációs minta nagy indukciót és nagy dinamikus

Részletesebben

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista Termékcsoportok Lég rendszerek A termékcsoport magában foglalja kör és négyszög

Részletesebben

Kúpos befúvó. Méretek. Leírás

Kúpos befúvó. Méretek. Leírás Méretek Függőleges Ø N G D F Ø A Ø B C Vízszintes Leírás Az állítható kör alakú több kúpos anemosztát, amelyet tipikusan befúvásra használnak. A befúvás iránya vízszintes és függőleges között változtatható,

Részletesebben

Bepattanó kötés kisfeladat

Bepattanó kötés kisfeladat Bepattanó kötés kisfeadat Hagató nee: Neptun kód: Bepattanó kötés kisfeadat FELADAT: Végzezze e az ADATTÁBLÁZAT (II. oda) megfeeő sorszámú adataia a tégaap keresztmetszetű egyensziárdságú, karos bepattanó

Részletesebben

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista

lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista lindab lakossági szellőztetés lindab velünk egyszerű az építés Légtechnika Árlista Lakossági szellőztetés és szaküzlet árlista Termékcsoportok Lég rendszerek A termékcsoport magában foglalja kör és négyszög

Részletesebben