ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÜGYVITELI ALAPISMERETEK"

Átírás

1 Ügyviteli alapismeretek középszint 1521 ÉRETTSÉGI VIZSGA október 12. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

2 Javítási útmutató Témakör Informatikai eszközök, szoftverek Feladat Könyvtár (mappa) készítése, fájlok másolása Fájlok mentése a megadott néven Feladat sorszáma Max. pontszám 1., , 3., 21., 22., 38. Dokumentum nyomtatása Elért pontszám Témakör maximális pontszáma 3 Témakör elért pontszáma Adatbevitel Táblázatok, diagramok szerkesztése Szöveg begépelése diktálás alapján * 0 hiba esetén járó pontszám 9 1 hiba esetén járó pontszám 8 2 hiba esetén járó pontszám 7 3 hiba esetén járó pontszám 6 4 hiba esetén járó pontszám 5 5 hiba esetén járó pontszám 4 6 hiba esetén járó pontszám 3 7 hiba esetén járó pontszám 2 8 hiba esetén járó pontszám 1 9 vagy több hiba esetén járó pont 0 Munkalapok elnevezése 4., 16., Betűtípus, -méret beállítása 4., 18. c 1 Cellák egyesítése 5. 1 Igazítás cellán belül vízszintesen középre 6. 1 Formázás félkövér stílussal 7. 1 Oszlopok szélességének beállítása 8., DARABTELI függvény alkalmazása a megfelelő adatokkal (3 x 1) SZUM függvény alkalmazása a megfelelő adatokkal (2 x 1) Egyéni képlet használata a megfelelő adatokkal Egyéni számformátum beállítása a megadott módon (szóközzel), tizedesjegy nélkül A táblázat adatainak sorba rendezése a megadott szempont szerint (pont csak akkor adható, ha az összetartozó adatok együtt maradtak és a sorszám nem változott) A táblázatok szegélyezése tetszőleges módon 9., 10., , írásbeli vizsga / október 12.

3 Szöveges dokumentum szerkesztése Csoportosított oszlopdiagram készítése a megfelelő adatokkal új diagrammunkalapon (1), a kategóriatengely adata is jó és olvasható, a jelmagyarázat törlése (1) A diagramhoz illő cím adása pont csak akkor adható, ha a címben nincs gépelési hiba (1), feliratként az érték feltüntetése (1), a diagramterület körvonalának formázása (1) Szűrés a megadott szempont szerint, a szűrt adatok másolása a meghatározott módon és helyre Adatok visszaállítása a szűrés funkció meghagyásával A megadott cellatartomány másolása a meghatározott helyre Margók beállítása, táblázat igazítása vízszintesen az oldal közepére Élőfejbe név beírása balra és hibátlanul, középre a lap nevének beszúrása, formázásuk félkövér stílussal (1), jobb oldalra kép beszúrása, méretezése (1) Élőlábba balra a dátum, jobbra az oldalszám beszúrása (1), a megadott szöveg beírása középre, hibátlanul (1) a, b c d 2 Fent ismétlődő sor beállítása 18. e 1 A táblázat adatainak rendezése 3 szempont szerint (pont csak akkor adható, ha az összetartozó adatok együtt maradtak és a sorszám nem változott) Szöveg beszúrása a megfelelő helyre A margók (1), az első oldalon eltérő élőfej és élőláb (1), valamint az élőfej 23. a, b, c 3 és élőláb távolságának beállítása (1) Automatikus ha szükséges, kézi elválasztás 23. d 1 Betűtípus, -méret (élőfejekben, élőlábakban is, betűtípus a lábjegyzetnél) 24., Sorköz: szimpla Igazítás: sorkizárt Az első oldal élőfejében a küldő nevének formázása 16 pt-os betűmérettel, nagybetűs karakterekkel (1) pont csak akkor adható, ha a többi adatot nem így formázta. A küldő adatai mellé pontosan a jobb oldali margóhoz igazítva (1), a szegély takarása nélkül a kép beszúrása (1) méretezése (1) írásbeli vizsga / október 12.

4 Az élőfejek utolsó sora után megfelelő stílusú és vonalvastagságú szegély elhelyezése (2 x 1) Az élőfejek utolsó sora után 24 pt értékű térköz beállítása (2 x 1) Hivatkozás eltávolítása az elektronikus címről Az első oldal élőlábában balra saját név (1), pontosan a jobb oldali margóhoz igazítva a megadott szöveg beírása hibátlanul (1) pont csak akkor adható, ha a tabulátor pozíciója megfelelő Lábjegyzet elhelyezése a megfelelő helyen, a megadott szimbólummal (1). A lábjegyzet szövegének beírása hibátlanul (1), annak formázása: félkövér, dőlt stílus, 9 pt-os betűméret (1) A megadott szövegrészek önálló bekezdésekbe helyezése (1), írásjelek törlése (1), a bekezdések formázása félkövér stílussal, a megadott térköz beállítása (1) Táblázat beszúrása a megfelelő helyre középre igazítva (1), feltöltése adatokkal hibátlanul (1), méretezése, oszlopszélesség állítása, szegélyezése (1), az adatok formázása, igazítása a minta szerint (1) a táblázaton belül 0 pt-os térköz beállítása (1) A megfelelő helyre középre igazítva a diagram beszúrása (1), méretezése (1) A megadott szövegrészekre felsorolás beállítása azonos formázással (3 x 1), a feladat szerinti térköz beállítása (1) A második oldal élőfejétől kezdve balra saját név beírása hibátlanul (1), középre a kép beszúrása, méretezése (1), jobbra igazítva az oldalszám beszúrása (1) pont csak akkor adható, ha az adatok egy sorban vannak és a tabulátor beállítása is megfelelő A második oldal élőlábától kezdve középre az aktuális dátum és idő beszúrása 25., , írásbeli vizsga / október 12.

5 Tartalmi sajátosságok érvényesítése Formai sajátosságok érvényesítése Tartalomhoz illeszkedő bekezdések kialakítása. Ha szükséges, oldaltörés elhelyezése. Tartalomhoz illeszkedő kiemelések alkalmazása A helyesírási követelmények betartása** 6 0 hiba esetén járó pontszám 4 1 hiba esetén járó pontszám 3 2 hiba esetén járó pontszám 2 3 hiba esetén járó pontszám 1 4 vagy annál több hiba esetén járó pontszám 0 Levél készítése a levelezés szabályai szerint: A címzett nevének és címének feltüntetése (1), helységnév ritkítása, aláhúzása (1) Keltezés feltüntetése, elhelyezése Iktatószám és ügyintéző feltüntetése, elhelyezése Tárgy feltüntetése, a tárgy szó aláhúzása a kettősponttal együtt A levél tartalmához illő megszólítás és elköszönés fogalmazása Aláíró nevének és beosztásának elhelyezése Mellékletek feltüntetése, a mellékletek szó aláhúzása a kettősponttal együtt Megfelelő térközök kialakítása az iratszöveg előtt (cím, tárgy, megszólítás) Megfelelő térközök kialakítása a levél szövegének bekezdései, továbbá a szöveg és a táblázat, valamint a beszúrt diagram között Megfelelő térközök kialakítása az iratszöveg után (elköszönés, aláírás, melléklet) Cégjelzés kialakítása: Élőfejben a feladó adatainak beírása négy sorba félkövér stílussal, középre igazítva 12 *A szöveg begépelése diktálás alapján 1 hibának számít: a kihagyott szó (névelővel együtt), a felesleges szó, a megváltoztatott szó, a szórendcsere, az összefüggő hiba (vonzatok, alany-állítmány egyeztetése), a gépelési hiba. Egy szóban ha több hiba van is benne csak egy hibát kell számítani. Helyesírást e műveletnél nem vizsgálunk. írásbeli vizsga / október 12.

6 ** A helyesírási követelmények betartása 1 hibának számít: a helyesírási hiba (ismétlődés esetén csak egyszer kell számítani), az elválasztási, a központozási hiba, az összefüggő hiba (vonzatok, alany-állítmány egyeztetése). Egy szóban ha több hiba van is benne csak egy hibát kell számítani. A javítási-értékelési útmutatóban feltüntetett válaszokra kizárólag a megadott pontszámok adhatók. A megadott pontszámok további bontása csak ott lehetséges, ahol erre külön utalás van. Az így kialakult pontszámok csak egész pontok lehetnek. írásbeli vizsga / október 12.

7 PEST KÖRNYÉKI FUTÓKÖR 2151 Fót, Budapesti út Skype: pestkornyekifutokor Logisztikai Zrt. Kelemen András vezérigazgató Fót, 20 <aktuális dátum> Iktatószám: 44/20 Ügyintéző: Kovács Andrea Fót Budapesti út Tárgy: Tájékoztató Tisztelt Vezérigazgató Úr! Köszönjük bőkezű támogatásukat, mellyel lehetővé teszik az első alkalommal de hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő I. Pest környéki futófesztivál megszervezését. A rendezvény életre hívásával célunk volt a térségi futómozgalom megerősítése és egy olyan országos versenysorozat létrehozása, amely minden évben megismétlődhet és a futószezon kezdetekor vonzó tavaszi alternatívát nyújthat a sportág szerelmeseinek. * Nem titkolt szándékunk az is, hogy az egészséges életmód népszerűsítésével ösztönözzük mindazokat, akik egy ideje már kacérkodnak ugyan a rendszeres mozgás gondolatával, de még hiányzik az elszántság a sportos életmód elkezdéséhez. A Pest környéki futókör ebben a szerepében már eddig is szép eredményeket ért el, de a versenyen keresztül immár hivatalos szervezetként céloztuk meg a szélesebb rétegeket is. Az útvonal és a távok kiválasztásakor szem előtt tartottuk, hogy a kezdők és a rutinos hosszútávfutók is megtalálják a megfelelő kihívást jelentő versenyszámot. A rendezvény során kiemelt figyelmet kapnak még a családok és a gyerekek aktív bevonására irányuló kísérő programok is (játszóház, különböző sportbemutatók, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok stb.). A verseny előkészítése befejeződött, ezzel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk Önt, mint a verseny fő szponzorát. Nevezés Az internet adta lehetőségekkel élve előnevezésre volt mód, mely a verseny napja előtt egy héttel zárult. A mellékletben látható, hogy milyen sokan éltek vele, de akik erről lekéstek, a helyszínen is tudnak nevezni. Az előnevezési határidők és díjak az alábbi táblázatban láthatók: Határidők 5 km 10,5 km Félmaraton A verseny előtt 3 hónappal 1000 Ft/fő 2000 Ft/fő 2500 Ft/fő A verseny előtt 2 hónappal 1300 Ft/fő 2200 Ft/fő 3000 Ft/fő A verseny előtt 1 hónappal 1500 Ft/fő 2500 Ft/fő 3500 Ft/fő A verseny napján a helyszínen 2000 Ft/fő 4000 Ft/fő 5000 Ft/fő A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit. Ennek kitöltése önkéntes adatközlés, amivel a nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják és a megadott címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön. * Forrás: <saját név> Ügyviteli alapismeretek érettségi feladat

8 <saját név> <oldalszám> Az előnevezők száma versenyszámonként az alábbi diagramon látható: 180 fő 160 fő 140 fő 120 fő Előnevezések száma távonként 162 fő 127 fő 100 fő 80 fő 60 fő 53 fő 40 fő 20 fő 0 fő 5 km 10,5 km 21 km A nevezési díj tartalmazza a részvételt a versenyen, a frissítést a pályán, illetve a célban, az elektronikus időmérést, az orvosi felügyeletet, a biztosított útvonalat, a befutócsomagot (támogatóink ajándékait), az egyedi emlékérmet, az egyéb programokon való részvétel lehetőségét. Önkéntesek Sok versenyzőre számítunk az egész országból, így a lebonyolításhoz önkéntesek segítségét is igénybe vesszük. Felhívást tettünk közzé a verseny honlapján, a facebook oldalán, illetve mozgósítottuk a tagjainkat is. Az igen magas létszámban jelentkező önkénteseknek visszaigazoló t küldtünk, illetve az előnevezés lezárása után már behívtuk őket az előkészületi teendők megbeszélésére. Frissítés A futópályán kb. 5 km-enként (az 5 km-es távon 2,5 km-nél) lesznek frissítő állomások (víz, ISO ital, banán, szőlőcukor stb.), illetve a célban további frissítésre is lesz lehetőség. Parkolás A honlapon megtalálható a térkép, amely jelzi a rajt és a cél helyét, valamint a parkolási lehetőségeket. A versenyzők és a szurkolók a kijelölt helyen tudnak megállni az autókkal, hogy szabálytalan parkolásukkal ne akadályozzák a forgalmat és a verseny lebonyolítását. <aktuális dátum és idő>

9 <saját név> <oldalszám> Rajtcsomag átvétele A verseny napján a helyszínen a versenyközpontban lehetséges 8 órától 10 óráig. A rajt időpontja 11:00 óra 10,5 km és félmaraton, 11:05 óra 5 km. A rajtzónába 11:00 óra előtt be kell állniuk az indulóknak. A rajtolás szakaszosan történik két alzónában. A 10,5 km-es és félmaratoni távokon indulók a rajtzóna első, míg az 5 km-es távokon indulók a rajtzóna második részében foglalják el helyüket. Ezeken belül a gyorsabb futókat kérjük, hogy előre álljanak, a lassabbak pedig hátrébb foglalják el a helyüket, ezzel is segítve a zökkenőmentes rajtolást és teljesebbé téve egymás versenyélményét. Egyéb szabályok A szintidő a félmaratoni távon 3 óra, a negyedmaraton 1 óra 30 perc. A nevezéssel minden induló elfogadja a versenyszabályokat. Ezzel tudomásul veszi azt is, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul. A nevezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a rendezők nem kötelezhetők kártérítésre a versenyzők egészségkárosodásáért vagy a versennyel összefüggésben keletkezett károkért. A versenyben részt vevők csomagjainak elhelyezésére sátrat biztosítunk. A csomagmegőrző sátorban elhelyezett csomagok, értékek eltűnése esetén felelősséget nem tudunk vállalni és értékmegőrzésre sincs lehetőség. A rajtszámot elöl, jól látható helyen kell viselni. A rögzítéshez biztosítótűt a rajtcsomagban és a versenyközpontban is talál a versenyző. Kizárásra kerül az a versenyző, aki rajtszámát összehajtja, letakarja, leveszi, valamint az, aki nem teljesíti a verseny szervezők által kitűzött teljes távját vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja. A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenytársakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzőket kizárjuk a versenyből. A versenyen kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett. Étel és ital fogyasztása a versenyzők számára csak a kijelölt frissítő állomásokon engedélyezett. A verseny útvonalán görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi és reklámtevékenység vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető. A versenyt az időjárási körülményektől függetlenül megrendezzük. A nevezés megtörténte és díjának befizetése után a részvétel lemondására a verseny előtt egy héttel van lehetőség a részvételi jog másik versenyzőnek történő átadásával. Nevezési díjat nem áll módunkban visszautalni. Óvást melynek díja 5000 Ft a verseny napján a szintidő lejártát követő 1 órán belül lehet benyújtani személyesen a főszervezőnek. <aktuális dátum és idő>

10 <saját név> <oldalszám> Támogatásukat ismételten megköszönjük, és tájékoztatjuk Önöket, hogy ennek fejében cégük alkalmazottainak versenyszámonként 15 fő részére ingyenes nevezési lehetőséget biztosítunk. Bízunk abban, hogy sok kollégájukat köszönthetjük majd a rendezvényen. Ezt megelőlegezve csatoltan küldjük a rajtszámokat. Üdvözlettel Erdei Miklós szervező Mellékletek: előnevezések listája 45 db rajtszám <aktuális dátum és idő>

11 Az Előnevezések munkalap részlete: Az Idősebbek munkalap mintája: írásbeli vizsga / október 12.

12 A Rendezés munkalap részlete: írásbeli vizsga / október 12.

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek középszint 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Javítási-értékelési útmutató 052 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. október 24. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Digital Irodai Eszközöket

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint Javítási-értékelési útmutató 1621 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. október 17. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek középszint 1711 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek emelt szint 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek középszint 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek emelt szint 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek középszint ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S

V E R S E N Y K I Í R Á S V E R S E N Y K I Í R Á S DECATHLON NAGYERDEI MARATON Futónaptár.hu 2015. szeptember 27. Helyszín Debrecen, Nagyerdő. Rajt 500 m-re a temető sarkától (Köztemető 3-as számú kapu Benczúr Gyula utca, körforgalom)

Részletesebben

NAGYERDEI FÉLMARATON

NAGYERDEI FÉLMARATON V E R S E N Y K I Í R Á S NAGYERDEI FÉLMARATON 2016. május 1. Helyszín Debrecen, Nagyerdő. Rajt 500 m-re a temető sarkától (Köztemető 3-as számú kapunál a Benczúr Gyula utcai, körforgalomnál) befelé az

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 0812 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. október 17. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Fontos

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 1511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 19. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 1021 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 13. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Fontos

Részletesebben

Versenyszabályzat. Farkasokkal Kocogó. http://www.medveotthon.hu/ Rajt

Versenyszabályzat. Farkasokkal Kocogó. http://www.medveotthon.hu/ Rajt Versenyszabályzat Farkasokkal Kocogó http://www.medveotthon.hu/ Rendezvény időpont: 2015. október 4. (vasárnap) Rajt Futás 11:00-tól 3,5 km (7-14 év) 11:30-tól 3,5 km (15-30 év) 12:00-tól 3,5 km (31 év

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 0921 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 14. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Fontos

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 20. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Professzor Kft. Budapest,

Részletesebben

I. FARKASSZIGETI DARUVONULÁS ESEMÉNYINFORMÁCIÓ

I. FARKASSZIGETI DARUVONULÁS ESEMÉNYINFORMÁCIÓ I. FARKASSZIGETI DARUVONULÁS ESEMÉNYINFORMÁCIÓ Időpont, helyszín: Időpont: 2015. április 26. Rajt/Cél: 4150 Püspökladány, Farkassziget 3. Rajt időpontja: 10:00 Táv, útvonal, frissítés Távok: 5250m, 10500m

Részletesebben

II. G4 NAGYERDEI FÉLMARATON V E R S E N Y K I Í R Á S

II. G4 NAGYERDEI FÉLMARATON V E R S E N Y K I Í R Á S II. G4 NAGYERDEI FÉLMARATON V E R S E N Y K I Í R Á S Online felület: http://www.debrecenikilometerek.hu Időpont: 2017. április 30. Helyszín: Debrecen, Nagyerdő Rajt: 500 m-re a temető sarkától (Köztemető

Részletesebben

Hajdúháti Hétmérföldes Futóünnep és Kráter Kupa Nagyhegyesen

Hajdúháti Hétmérföldes Futóünnep és Kráter Kupa Nagyhegyesen Hajdúháti Hétmérföldes Futóünnep és Kráter Kupa Nagyhegyesen Versenykiírás Időpont 2014. április 12., szombat 10.00 Helyszín Nagyhegyes kiserdei versenyközpont Rendezők Nagyhegyesi Futóklub, ub, Nagyhegyes

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK 0611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM CÉDRUS KERTÉSZETI ÁRUHÁZ Név

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint Javítási-értékelési útmutató 1011 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek középszint 1911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA A javítási

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 1421 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 13. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási

Részletesebben

Electrolux VIDOR Jótékonysági Félmaraton futóversenyt és VIDOR-ka futást a vidám gyermekekért

Electrolux VIDOR Jótékonysági Félmaraton futóversenyt és VIDOR-ka futást a vidám gyermekekért Electrolux VIDOR Jótékonysági Félmaraton 2015 Közzétéve: 2015. január 19. hétfő, 10:05 Írta: Babosi György Az Electrolux Lehel Kft. közös együttmûködésben Nyíregyháza Város Önkormányzatával, a Nyíregyházi

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek emelt szint 1821 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

Versenyszabályzat. F.A.L.U. Félmaraton és egy pici. A rendezvény szervezője: Szilvásszentmárton Község Önkormányzata

Versenyszabályzat. F.A.L.U. Félmaraton és egy pici. A rendezvény szervezője: Szilvásszentmárton Község Önkormányzata Versenyszabályzat F.A.L.U. Félmaraton és egy pici Rendezvény időpont: 2018. július 14. A rendezvény szervezője: Szilvásszentmárton Község Önkormányzata Rajt: Félmaratoni táv: 9:00 Rövid táv: 9:30 Helyszín:

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 1221 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Fontos

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 1211 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 15. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Fontos

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató A vizsgázó az

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 19. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. október 19. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc A beadott fájlok nevei OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S

V E R S E N Y K I Í R Á S V E R S E N Y K I Í R Á S V. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL 2015. március 29. Rajt 11.00 óra - 1/4 maraton 11.05 óra - 1/2 maraton 11.10 óra - maraton (egyéni, váltó) Helyszín Debrecen, Gyulai István Atlétikai Stadion

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S Édes és félédes futás

V E R S E N Y K I Í R Á S Édes és félédes futás Kopasz-hegyi Futóverseny Tarcal, 2015. március 22. V E R S E N Y K I Í R Á S Édes és félédes futás Idén először, hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre a Kopasz-hegyi futóverseny, amely az elmúlt

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 12. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2015. október 12. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

VI. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL

VI. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL VI. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL 2016. március 20. Rajt 11.00 óra - 1/4 maraton 11.05 óra - 1/2 maraton 11.10 óra - maraton (egyéni, váltó) Helyszín Debrecen, Gyulai István Atlétikai Stadion Rendezők Rotary Club

Részletesebben

Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája

Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája A táblázatkezelés alapjai A táblázat szerkesztése A táblázat formázása A táblázat formázása Számítások a táblázatban Oldalbeállítás és nyomtatás

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 14. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. október 14. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 19. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2015. május 19. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 0821 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 19. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 20. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. május 20. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 26. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. május 26. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 13. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. október 13. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ Teszt Az érettségi feladat tíz tesztkérdést tartalmaz. A mintafeladatban öt kérdést mutatunk be. Megválaszolásuk

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. október 24. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. október 24. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati A beadott fájlok

Részletesebben

19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála - eseményinformáció

19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála - eseményinformáció 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála - eseményinformáció 19.Coca-Cola Testébresztő Női Futógála időpont, helyszín Időpont: 2014. május 18. Helyszín: Városliget, Napozórét Rajt/Cél: Zichy Mihály út (Napozóréttel

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK É RETTSÉGI VIZSGA 2005. október 24. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2005. október 24., 4:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 80 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 1212 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 25. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Fontos

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 26. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. május 26. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 23. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. május 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 20. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei OKTATÁSI MINISZTÉRIUM

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 25. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. május 25. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. október 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 22. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 22. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati A beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 22. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 22. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati A beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. október 17. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. október 17. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 15. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. október 15. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek emelt szint 0611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Fontos tudnivalók

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek emelt szint 0801 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 22. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

7. kerületi Futó- és Gyaloglónap - eseményinformáció

7. kerületi Futó- és Gyaloglónap - eseményinformáció 7. kerületi Futó- és Gyaloglónap - eseményinformáció 2014. szeptember 27. Városliget, Olof Palme sétány, a Királydomb közelében 7. kerületi Futó- és Gyaloglónap táv, útvonal, frissítés Távok 1507 m futás

Részletesebben

Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája

Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája A szövegszerkesztés alapjai Karakter- és bekezdésformázás Az oldalbeállítás és a nyomtatás Tabulátorok és hasábok A felsorolás és a sorszámozás

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ Teszt A pontszám csak akkor adható meg, ha a vizsgázó az egyes feladatokhoz tartozó kérdés mindegyikére

Részletesebben

SPURI FélBalaton Szupermaraton - 2015 - eseményinformáció

SPURI FélBalaton Szupermaraton - 2015 - eseményinformáció SPURI FélBalaton Szupermaraton - 2015 - eseményinformáció SPURI FélBalaton Szupermaraton időpont, helyszín Időpont: 2015. március 21-22. Rajt: Badacsony Cél: Siófok, Hotel Magistern Rajt időpontok és helyszínek

Részletesebben

3. modul - Szövegszerkesztés

3. modul - Szövegszerkesztés 3. modul - Szövegszerkesztés Érvényes: 2009. február 1-jétől Az alábbiakban ismertetjük a 3. modul (Szövegszerkesztés) syllabusát, amely a gyakorlati vizsga alapját képezi. A modul célja Ezen a vizsgán

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. május 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 19. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. október 19. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati A beadott fájlok

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK Teszt Az érettségi feladat tíz tesztkérdést tartalmaz. A mintafeladatban öt kérdést mutatunk be. Megválaszolásuk sorrendjét szabadon határozhatja

Részletesebben

Hajmeresztő Halmi Hajsza (HA HA HA)

Hajmeresztő Halmi Hajsza (HA HA HA) Hajmeresztő Halmi Hajsza (HA HA HA) akadályfutás időpont: 2016. július 9. szombat táv kb. 6,5 km (egy SZUFLA kör) Helyszín, versenyközpont: Tököli Parkerdő (GPS koordináták..) nyitva tartás: 9:00 15:00

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 13. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. május 13. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

Táblázatkezelés Excel XP-vel. Tanmenet

Táblázatkezelés Excel XP-vel. Tanmenet Táblázatkezelés Excel XP-vel Tanmenet Táblázatkezelés Excel XP-vel TANMENET- Táblázatkezelés Excel XP-vel Témakörök Javasolt óraszám 1. Bevezetés az Excel XP használatába 4 tanóra (180 perc) 2. Munkafüzetek

Részletesebben

MH 64. Deseda Félmaraton 2015. 2015.09.25.

MH 64. Deseda Félmaraton 2015. 2015.09.25. MH 64. Deseda Félmaraton 2015. 2015.09.25. 1 Versenykiírás MH 64. Deseda Félmaraton futóverseny Kaposvár Időpontja: 2015. szeptember 25., péntek 10.00. 2 A verseny rendezője: MH 64. Boconádi Szabó József

Részletesebben

I. Nyíregyházi VIDOR félmaraton futóversenyt. A VIDOR fesztivállal kapcsolatos tudnivalók, részletek a www.vidorfest.hu weboldalon olvashatóak.

I. Nyíregyházi VIDOR félmaraton futóversenyt. A VIDOR fesztivállal kapcsolatos tudnivalók, részletek a www.vidorfest.hu weboldalon olvashatóak. I. Nyíregyházi VIDOR Félmaratn futóverseny A Nyírségi Futók Sprtegyesület Nyíregyháza Megyei Jgú Várs Önkrmányzatának támgatásával 2014. 09. 06-án a XIII. VIDOR fesztivál keretében megrendezi az I. Nyíregyházi

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek emelt szint 1711 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

Versenykiírás Váltóhelyek, távok: Borvidék Félmaraton 5.0 utcai futóverseny SZEKSZÁRD. Időpontja: május 3.

Versenykiírás Váltóhelyek, távok: Borvidék Félmaraton 5.0 utcai futóverseny SZEKSZÁRD. Időpontja: május 3. Versenykiírás 2014. Borvidék Félmaraton 5.0 utcai futóverseny SZEKSZÁRD Időpontja: 2014. május 3. szombat, 14 óra A verseny rendezője: Kadarka Futóegyesület Szekszárd, Mátyás király u.66. A verseny fővédnöke:

Részletesebben

VERSENYIRODA NYITVATARTÁS. A rajtcsomagban: rajtszám + chip a verseny pólója szponzorok felajánlásai, kiadványai VERSENYSZÁMOK / TÁVOK PÁLYA TÉRKÉPEK:

VERSENYIRODA NYITVATARTÁS. A rajtcsomagban: rajtszám + chip a verseny pólója szponzorok felajánlásai, kiadványai VERSENYSZÁMOK / TÁVOK PÁLYA TÉRKÉPEK: A VERSENY IDŐPONTJA: 2016. május 1. VASÁRNAP A VERSENY HELYSZÍNE: AJKA, RAJT/CÉL JUBILEUMI PARK RAJT: 13.00 ÓRAKOR (21KM, 16KM), 13.05 ÓRAKOR (11KM, 6KM) RENDEZŐ Rendező: TovaFutók SE. VERSENYIRODA Versenyiroda:

Részletesebben

Versenykiírás. Bátgrill Bonyhád Bátaszék Futóverseny Versenykiírás. Időpontja: szeptember 20. szombat, 10 óra. A verseny rendezője:

Versenykiírás. Bátgrill Bonyhád Bátaszék Futóverseny Versenykiírás. Időpontja: szeptember 20. szombat, 10 óra. A verseny rendezője: Versenykiírás Bátgrill Bonyhád Bátaszék Futóverseny 2014. Versenykiírás Időpontja: 2014. szeptember 20. szombat, 10 óra A verseny rendezője: Vergo Kft. Borvidék Futóegyesület. - 7100 Szekszárd, Mátyás

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint Javítási-értékelési útmutató 1311 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 14. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI

Részletesebben

I. DOROG SARPI VÁROSFUTÁS

I. DOROG SARPI VÁROSFUTÁS Időpont: 2015. szeptember 19. szombat I. DOROG SARPI VÁROSFUTÁS Helyszín: Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion (Versenyközpont, rajt/cél) 18. Sulisprint futás Utcai futóverseny (dorogi utcák és terek) HUNfoglalás

Részletesebben

ECDL képzés tematika. Operáció rendszer ECDL tanfolyam

ECDL képzés tematika. Operáció rendszer ECDL tanfolyam Operáció rendszer ECDL tanfolyam Alapok A Windows áttekintése Asztal Tálca Start menü Lomtár használata Súgó használata Felhasználói fiókok kezelése Kijelentkezés, felhasználóváltás Fájlok és mappák Sajátgép

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat JÚNIUS 26., vasárnap

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat JÚNIUS 26., vasárnap Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat 2016 VERSENYKIÍRÁS Időpont: 26., vasárnap Helyszín, versenyközpont: Budapest, X. Rottenbiller Park, KÖSZI (Előd u. 1.) Rajt/Cél: Budapest, X. Rottenbiller

Részletesebben

8. SPURI Balaton Szupermaraton

8. SPURI Balaton Szupermaraton 8. SPURI Balaton Szupermaraton 8. SPURI Balaton Szupermaraton időpont, helyszín Időpont: 2015. március 19-22. Rajt/Cél: Siófok, Hotel Magistern Rajt időpontok és helyszínek napi bontásban 8. SPURI Balaton

Részletesebben

informatika általános iskola 8. osztály

informatika általános iskola 8. osztály Tanmenetjavaslat informatika általános iskola 8. osztály javaslata alapján összeállította: Látta:...... Harmath Lajos munkaközösség vezető tanár Jóváhagyta:... igazgató 2018-2019 8. OSZTÁLY Heti óraszám:

Részletesebben

Szövegszerkesztés Word XP-vel. Tanmenet

Szövegszerkesztés Word XP-vel. Tanmenet Szövegszerkesztés Word XP-vel Tanmenet Szövegszerkesztés Word XP-vel TANMENET- Szövegszerkesztés Word XP-vel Témakörök Javasolt óraszám 1. Bevezetés a Word XP használatába 2 tanóra (90 perc) 2. Szöveg

Részletesebben

7. SPURI Balaton Szupermaraton

7. SPURI Balaton Szupermaraton 7. SPURI Balaton Szupermaraton Időpont: 2014. március 20-23. Rajt/Cél: Siófok, Hotel Magistern Rajt időpontok és helyszínek napi bontásban 7. SPURI Balaton Szupermaraton táv, útvonal, frissítés Táv teljesítésének

Részletesebben

Szövegszerkesztés Word XP-vel. Tanmenet

Szövegszerkesztés Word XP-vel. Tanmenet Szövegszerkesztés Word XP-vel Tanmenet Szövegszerkesztés Word XP-vel TANMENET- Szövegszerkesztés Word XP-vel Témakörök Javasolt óraszám 1. Bevezetés a Word XP használatába 2. Szöveg bevitele és módosítása

Részletesebben

MH 64. Deseda Félmaraton

MH 64. Deseda Félmaraton MH 64. Deseda Félmaraton 2016. 2016.09.30. 1 Versenykiírás MH 64. Deseda Félmaraton Kaposvár Időpontja: 2016. szeptember 30., péntek 10.00. A verseny rendezője: MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai

Részletesebben

Veresi Futófeszt 2016

Veresi Futófeszt 2016 Versenykiírás Veresi Futófeszt 2016 www.futofeszt.hu https://www.facebook.com/futofeszt Rendezvény idıpont: 2016. április 10. 8:00-tól A rendezvény fıvédnöke: Pásztor Béla Veresegyház polgármestere Rajt

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 20. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei OKTATÁSI MINISZTÉRIUM

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 02 Ügyviteli titkár Értékelési skála: 81 100 pont 5 (jeles) 71 80 pont 4 (jó)

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ Teszt A kérdések megválaszolásának sorrendjét szabadon határozhatja meg. A pontszám csak akkor adható meg,

Részletesebben

II. BioTech USA Mezei Futóverseny

II. BioTech USA Mezei Futóverseny II. BioTech USA Mezei Futóverseny Versenykiírás Futónaptár.hu A VERSENY IDŐPONTJA 2016. október 16. vasárnap VERSENYKÖZPONT, RAJT-CÉL HELYSZÍNE Borostyán Birtok 6757 Szeged-Gyálarét, Zágon utca 66. A VERSENY

Részletesebben

Tanmenet a 9. osztály információkezelés tantárgyának tanításához

Tanmenet a 9. osztály információkezelés tantárgyának tanításához Tanmenet a 9. osztály információkezelés tantárgyának tanításához Cél: Az információkezelés tanításának célja, hogy a tanulók el tudják látni a gazdálkodó szervezeteknél előforduló egyszerű ügyviteli munkákat,

Részletesebben