42NET Rádiós Adásautomatizáló Rendszer. Általános Ismertető

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "42NET Rádiós Adásautomatizáló Rendszer. Általános Ismertető"

Átírás

1 42NET Rádiós Adásautomatizáló Rendszer Általános Ismertető

2

3 42NET New Media 42NET Recorder Station 1 42NET Player 42NET MusicScheduler 42NET PlayList Editor 42NET Log 42NET Ad Manager 42NET SoundStorage 42NET Timing 42NET News 42NET StationCheck 42NET AdminTools Station 2 42NET Player 42NET Recorder Az adásvezérlő rendszer tervezésénél elsődleges szempont volt a feladatok automatizálása, a manuális beavatkozások minimális szintre csökkentése. Könnyen kezelhető felhasználói felület. A rendszer emberi erőforrás kímélő, mert a részfeladatok kiszolgálásához nem szükséges több program párhuzamos használata. A rendszerben több rádió műsora kezelhető párhuzamosan, komplett műsorrészek átvihetők egyik rádió műsorából a másikba. Több rádió esetén az adásvezérlő gépek kapcsolatban vannak egymással, ezáltal egyszerűvé válik a műsorok szétválasztása, külön műsorokra és összekapcsolása közös műsorra, mindez egy kezelőfelületről, ami megkönnyíti a felhasználó munkáját és csökkenti a hibalehetőséget. Az adásvezérlő lejátssza a legismertebb zenei formátumokat, ezáltal sürgős esetben nem szükséges a konvertálás a rendszer saját formátumára (a hanganyag azonnal adásba szerkeszthető). A rendszer nem igényel különleges drága hangkártyákat, működik a kisebb árú, de jó minőségű Windows kompatibilis hangkártyákkal is, ezzel is elősegítve az így is nagyon ár érzékeny helyi rádiós piacot. Egyedülálló többsávos szerkesztőablak, amellyel akár négy hanganyag is lejátszható egy időben, és az összetett műsorok elemeit is vizuálisan kijelzi. A 42NET segítségével a nem csak rádiózó célközösségeket tudjuk elérni a rendszerben már létező tartalommal. A rendszerrel a rádió a sugárzott műsorán kívül

4 további vonalakon: weboldalon, hírleveleken és wapon keresztül is eléri hallgatóikat, sőt, az éppen őket nem néző/hallgató célközönséget. A beépített csendfigyelő (egy a stúdióban és egy az adóberendezésnél), a biztonsági műsorlisták, árnyék adás-lejátszók mind az adás biztonságát szolgálják.

5 42NET Player A 42NET Player a rendszer adáslebonyolító része, amely kézi, illetve automatikus módon adásba helyezi a műsorba szánt digitalizált hanganyagokat. A program minden információt kijelez, ami fontos az adás lebonyolításhoz: - hanganyagok típusa: dal, szignál, reklám, összetett műsorelem - hanganyagok címe, időtartama, automatikus átkeverési pontjai, dalok intrója - adásba kerülés tervezett és tényleges időpontja, csúszás -, idő többletfigyelmeztetés

6 A 42NET Player az adásba szánt műsorelemeket a 42NET PlayList Editor által készített műsorlista alapján sorban játssza le, de a műsorszámok és a sorrend közvetlenül az adásba kerülés előtt módosítható. Új műsorelemet a Hanganyagtárból lehet listába helyezni, a sorrendet pedig a fogd, és vidd módszerrel lehet megváltoztatni. A Dalok ablak a zenei adatbázis hangfelvételeit tartalmazza. A zenei listát szűrni lehet kategória, stílus, tempó és nyelv alapján. Beépített keresővel pillanatok alatt előkereshetőek az adatbázisban szereplő zeneszámok. A Wav- ablakból azokat a hanganyagokat lehet műsorlistába szerkeszteni, amelyek nem részei a 42NET rendszer adatbázisának, de elérhetők a programból. Tetszőleges wav, mp2, mp3, ogg, wma kiterjesztésű hangfájl kiválasztható. A Wav ablak különösen hasznos lehet akkor, amikor egy hanganyagot sürgősen adásba kell helyezni, ilyenkor kimaradhat egy lépés: a műsorelem kategorizálása. A Szignálok ablakból a csoportokba rendezett szignálokat tudjuk listába helyezni, illetve külön a szignál panelbe (jngle-card) másolni, ahonnan egy-egy szignált a műsorlistától függetlenül bármikor közvetlenül bejátszhatunk. A többi gombtól eltérő színű az éppen játszott szignál gombja, a szignál hangereje megváltoztatható, a gomb tartalmazza az információt a hanganyagból hátralevő időről. A szignál-panelben létre tudunk hozni tetszőleges szignál-összeállítást. Az összeállítások elmenthetők és bármikor előhívhatók.

7 A 42NET rendszerben definiálhatók olyan összetett műsorelemek is, amelyek a műsorlistában egy egységként jelennek meg, de valójában több hanganyagot tartalmaznak. Az összetett műsorelemek tartalmazhatnak kezdő-, lezáró-, elválasztó szignált és aláfestő zenét. Tetszőleges összetett műsorelem-összeállítást készíthetünk már a 42NET Player programban is. Az összetett műsorelemeket fel tudjuk tölteni tetszőleges hanganyagokkal a Hanganyag-tárból, törölhetjük őket illetve megváltoztathatjuk az elhangzás sorrendjét. A műsorlista jelzi a feltöltött hanganyagok számát. A Voice ablakból a 42NET Recorder és 42NET News programokban készített felvételeket érhetjük el és szerkeszthetjük tovább, de készíthetünk új felvételt is. Az áttekinthetőség miatt a voice hanganyagok csoportokban vannak rendezve. A beépített hangeditáló program segítségével könnyűszerrel megszerkeszthetjük a voice hanganyagainkat, mielőtt adáslistába helyeznénk őket. PFL Mind a műsorlistából mind pedig a hanganyag-tárból és az összetett műsorelem feltöltő ablakból a PFL funkció segítségével a hanganyagokba bele lehet hallgatni, anélkül, hogy azok adásba kerülnének. Amennyiben a műsorelemhez tartozik cue pont adat, a hanganyagokba a cue pontoktól is bele lehet hallgatni.

8 On air ablak Itt találhatók a csatornák vezérlőgombjai, és amennyiben az adott csatorna aktív, információk az éppen futó hanganyagról (cím, lejátszott idő, hátralévő idő). Amennyiben hanganyagokkal feltöltött összetett műsorszám kerül adásba, az On air ablak információkat szolgáltat a hanganyagok számáról, idejéről, sőt megfelelő jogosultság esetében tovább is lehet ugorni (skippelni) a következő tételre. További jellemzők: A műsorlistában két nézet közül választhatunk: 9 vagy 16 műsorelem látszik egyszerre. Felhasználó váltás és felhasználói profil betöltés adás közben kilépés nélkül.

9 Sávos szerkesztőablak Ahhoz, hogy a műsorszámok átkeverései jók és pontosak legyenek, a sávos szerkesztővel be tudjuk állítani a pontos értékeket. A műsorelemeket az időskálán egymáshoz képest eltolhatjuk, és PFL-ben belehallgathatunk az átkeverésekbe még mielőtt adásba kerülnének. A szerkesztőablakban látszik a hanganyagok hullámformája, így már vizuálisan is látjuk a hangerőket. A szerkesztőablakban láthatóvá válnak az összetett műsorszámok alkotóelemeinek elhelyezkedései és hangereje is. Megváltoztatható utóbbiak hangerő-arányai, sőt a feltöltött hanganyagok távolsága egymástól is, ezáltal változtatható a blokkok dinamikája is.

10 Keverőpult A 42NET Player beépített keverőjével kompenzálhatók a műsorelemek közötti hangszint-különbségek. A keverőpult megjegyzi a sávos szerkesztőablakban beállított hangerőket, de ezek értéke adás közben is megváltoztatható. Élő adásnál hasznos funkció a hangerő billentyűzetről történő szabályozása. A 42NET Player rendelkezik beépített Cue Editorral, amellyel pedig további beállítások alkalmazhatók, mint pl. zenei részlet játszása hurokban, részlet bejátszása stb.

11 42NET PlayList Editor A 42NET PlayList Editor az adáslisták szerkesztését végző program, mely több rádió műsorát képes kezelni egyszerre. Segítségével előre elkészíthetők a műsorlisták, melyeket a 42NET Player adáslebonyolító program a megfelelő időben betölti lejátszásra. Műsorsablonok A hét minden napjához és különböző időszaki egységekhez előre készíthető műsorsablon, amely tartalmazza a nap, jellemző műsorstruktúráját. A napi műsor készítésekor ezért nem szükséges az állandó műsorelemeket (hírek, reklám stb) kézzel műsorlistába szerkeszteni, ezek a műsorelemek a műsorsablonból automatikusan betöltődnek. Komplett műsorrészeket másolhatunk át az egyik nap műsorából a másikba, vagy egyik rádió műsorából a másikba.

12 A 42NET Playlist Editorban a műsorlista szerkesztés történhet kézzel és automatikusan az előre beállított műsorjellemzők és zenei struktúrák alapján. Kézzel - hasonlóan a 42NET Playerhez - a műsorelemek a hanganyagtárból helyezhetők műsorlistába. A D fül alatt a zenei adatbázis felvételei találhatók a 42NET MusicScheduler programban beállított adatokkal. Ezek az adatok itt is megváltoztathatók, és a 42NET SoundStorage program mellett itt is vehetünk fel új dalokat a zenei adatbázisba. Leegyszerűsített a hanganyagok felvitele és kategorizálása, ahhoz, hogy a zeneszámot a műsorlistába helyezzük, nem kell több program használata. A dalokra jellemző attribútumokon kívül egyéb adatokat is tárolhatunk az adatbázisban. - Információk a zeneszámról (megjelenítés a honlapon) - Az együttes web címe (megjelenítés a lejátszóban és a honlapon) - A zeneszám szövege (megjelenítés a lejátszóban) - Multimédiás tartalmak (megjelenítés a honlapon) A beépített Cue Editorral beállíthatók a dalok cue pontjai, amelyeket később lejátszáskor a 42NET Player figyelembe vesz. START - indítási pont INTRO - vokál kezdete LOOP1, LOOP2 - zenei részlet lejátszása hurokban TEA1, TEA2 zenei részlet

13 NEXT következő műsorszám indítása FADEOUT elúszási pont END zeneszám vége pont A Wav- fülből ( M ) azokat a hanganyagokat lehet műsorlistába szerkeszteni, amelyek nem részei a 42NET rendszer adatbázisának, de elérhetők a programból. Tetszőleges wav, mp2, mp3, ogg, wma kiterjesztésű hangfájl kiválasztható. Az S fül alatt találhatók a rádió és a műsorok szignáljai. A 42NET SoundStorage program mellett itt is vihetünk fel az adatbázisba új szignált. Külső program használata nélkül a szignálok azonnal csoportokba oszthatók. A Szignálok fülből is elérhető a Cue Editor, amellyel be tudjuk állítani a szignál cue pontjait. A C fül az összetett műsorelemeket tartalmazza. A programban rendelkezésre álló szignálokból új műsorelemeket is szerkeszthetünk.

14 A műsorlistában fel tudjuk tölteni a műsorelemeket tetszőleges hanganyaggal a hanganyag adatbázisból. A V fül alul a csoportokba rendezett voice felvételeket érjük el.

15 A műsorvezetőket rövid információkkal láthatjuk el, amelyek majd megjelennek a 42Player műsorlistájában. Automatikus adásszerkesztés A 42NET PlaylistEditor a 42NET MusicScheduler programban beállított szerkesztési szempontok és a műsor sablonok alapján képes automatikus műsorlista generálásra. Több rádiós rendszer esetén az automatikus zenei szerkesztés alkalmával a program figyelembe veszi a másik rádió rotációit is. PFL Hasonlóan a 42NET Playerhez, a műsorlistából, a hanganyag-tárból és az összetett műsorelem feltöltő ablakból a hanganyagokba bele lehet hallgatni.

16 Több rádiós környezet A 42NET PlaylistEditor több rádió műsorlistáit képes kezelni egy felületről. Az általa szerkesztett műsorlisták a megfelelő rádió lejátszóján kerülnek beolvasásra és lejátszásra. Rádiók szétkapcsolása A 42NET rendszer képes több rádió párhuzamos műsor lebonyolítására meghatározott időintervallumban, közös, majd szétválva különböző műsorokkal. A program segítségével időzíthetők vagy a műsorlistából vezérelhetők a le- és visszakapcsolások. A 42NET PlaylistEditor-ban programozhatjuk a műsorok felvételét az ismétlésekhez és az internetes meghallgatáshoz és letöltéshez. 42NET Recorder Ezzel a programmal történik a műsorok rögzítése szignáltól szignálig a későbbi ismétléshez és a rádió internetes hangtárához. A felvett hanganyagok azzonnal rendelkezésre állnak a 42NET Player-ben a lejátszáshoz, illetve automatikus konverzió után a 42NET New Media programban az internetes hangos hírek és Podcast szolgáltatáshoz.

17 42NET MusiScheduler A 42NET rendszerben lehetőség van automatikus műsorgenerálásra, a zeneszámok automatikus kiválogatásával az előre meghatározott zenei szempontok alapján. A 42NET Music Scheduler az a program, amelyben beállíthatjuk ezeket a szerkesztési szempontokat és itt történik a zeneszámok kategorizálása. A zenei adatbázis hangfelvételeit felruházhatjuk olyan zenei jellemzőkkel, amelyeket a rendszer figyelembe vesz majd a zenei lista generálásánál. - Kategória (Fő szerkesztési jellemző pl. Best of 90-es évek) - Stílus (pl. Rock, Breakbeat, Tech house stb) - Tempó (a zeneszám tempója szubjektív megítélés alapján) - BPM (a zeneszám tempója percenkénti leütés számban kifejezve) - Nyelv - FIT (illeszkedés a rádió arculatához 1-10-es skálán)

18 A 42NET Music Scheduler programban időszakokra, azon belül órákra lebontva megadhatók a zenei szerkesztési szabályok.

19 42NET Commercials A 42NET Commercials a reklámok nyilvántartását és reklámlisták szerkesztését végző szoftver. A program automatikusan vagy kézi úton beosztja a reklámokat az előre meghatározott reklámblokkokba akár több rádió esetén. A reklámlistákat az adott rádió adásbonyolító szoftvere a megfelelő időben automatikusan betölti lejátszásra. A program egy meglévő internet-kapcsolattal elérhető bárhonnan a világból, tehát egy laptop segítségével egy külső helyszínen akár az ügyfélnél megtervezhető a kampány és ütemezhető a reklám.

20 42NET News A hírszerkesztők számára fejlesztett program, amely segíti a hírszerkesztés teljes folyamatát. Az elkészített hírek blokkokba helyezhetők, melyeket az adásvezérlő program automatikusan betölt lejátszásra.

21 A 42NET News rendelkezik beépített szövegszerkesztővel és hangszerkesztővel. A beépített konvertáló a külső forrásból érkező pl. hírekhez csatolandó interjúkat automatikusan a rendszer formátumra konvertálja. Megjegyzés: a hanganyag lejátszásához nem szükséges átkonvertálni a hanganyagot, de pl. PCM Wav formátumból indokolt lehet. A 42NET News internet kapcsolaton keresztül is elérhető, a szerkesztők akár otthonról is dolgozhatnak. A program kimenetet szolgáltat a 42NET NewMedia felé, amellyel a hírek szövegei megjeleníthetők és a hírekben elhangzó interjúk elhelyezhetők a rádió honlapján..

22 42NET SoundStorage A 42NET SoundStorage a rendszer központi adatbázisa, és itt történik a rádió hanganyainak és egyéb multimédiás tartalmak felvétele, nyilvántartása, szervezése és törlése. Megjegyzés: a 42NET Playlist Editorban is vehetünk fel új felvételeket és megfelelő jogosultság esetén törölhetjük is azokat.

23 42NET Log A 42NET Log program a sugárzott műsorok naplózását végzi. Rögzíti az adásvezérlő program eseményeit. Külön kimenete van az adásszerkesztők (alap események: lejátszás, stop, PFL), a rendszer-adminisztrátor (részletes eseménylista) és a szerzői jogvédő irodák részére (az elhangzott zeneszámok listája). Az intelligens rögzítés funkció lehetővé teszi a belehallgatást a lejátszott műsorszámokba már pillanatokkal az elhangzás után.

24 42NET StationCheck A 42NET StationCheck a műsorok archiválását teszi lehetővé tömörített hanganyag formátumban. A program 3 rádió műsorát képes rögzíteni egyszerre és egy műsorból akár több tetszőleges minőségű hanganyag is készíthető. A programot az adáslejátszó vezérli, de lehetőség van kézi indítású felvételre is. 42NET AdminTools A 42NET AdminTools program elsősorban a rádiók rendszer-adminisztrátorainak kifejlesztett program, amely lehetővé teszi a 42NET Rádiós rendszer felügyeletét. Itt történik az adásvezérlő rendszer konfigurálása és finomhangolása, felhasználók jogosultságainak szervezése

25 42NET New Media A 42NET New Media program segítségével a különböző médiákon keresztül más, nem csak rádiózó célközösségeket tudunk elérni a rendszerben már létező tartalommal. A 42NET News programban szerkesztett híreket szöveges-, az interjúk hanganyag formában megjeleníthetők a rádió honlapján, a napi hírekből hírlevél generálható. A műsorral párhuzamosan, a sugárzott műsorral kapcsolatos információkat és multimédiás tartalmat helyez el a rádió honlapján. - az éppen futó zeneszám kiírása - információk az együttesről (szöveges információk, képek, videók, interjúk hanganyag formában) - a kiadó elérhetőségei - műsorajánló A 42NET New Media program lehetővé teszi a korábbi műsorokba való belehallgatást, vagy a Podcast szolgáltatással azok letöltését az internetről.

26 A modul segítségével a mobiltelefonokon a rádió wap-portáljáról elérhetővé válnak egyrészt a hírek, műsorajánlók stb, másrészt pedig a belső információs rendszer tartalmai a munkatársak részére (hasznos infók, üzenetek).

27 42NET SilenceDetector Csendfigyelő funkciót ellátó program, amely adáskimaradás esetén átadja a vezérlést az alternatív lejátszó programoknak.

Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató. A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk:

Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató. A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk: Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk: A sikeres belépés után az alábbi oldal jelenik meg: A második lépés a zenei

Részletesebben

MEDIAKLIKK.HU. Főoldal:

MEDIAKLIKK.HU. Főoldal: Főoldal: MEDIAKLIKK.HU Felső menüsor: - MEDIAKLIKK.HU o A logo vagy a szöveg kattintásra minden esetben a https://www.mediaklikk.hu Főoldalra irányít vissza - TV lenyíló menü, a TV csatornák kiválasztásához.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

ivms-4200 kliensszoftver

ivms-4200 kliensszoftver ivms-4200 kliensszoftver Felhasználói segédlet v1.02 2012.11.21. HU 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Bevezető... 2 2.1. Felhasználás... 2 2.2. Hardverigény... 2 3. Használat... 3 3.1. Vezérlőpult... 3 3.2.

Részletesebben

Internet TV Broadcaster kézikönyv

Internet TV Broadcaster kézikönyv Internet TV Broadcaster kézikönyv Rövid ismertetető: Az Internet TV broadcaster segítségével flv vagy mp4 videó fájlokat műsorlistába rendezve sugározhatunk Internetes TV adásokat. Annyi a dolgunk, hogy

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó Felhasználói kézikönyv Bevezetõ Az Ön által megvásárolt HD media lejátszója a következõ fájl formátumokat támogatja: Video: H.264, AVI MP4 RM MPEG RMVB VOB MOV DAT,

Részletesebben

- a hangfájlok fizikai létrehozása, illetve más formátumok konverziója

- a hangfájlok fizikai létrehozása, illetve más formátumok konverziója A Recorder modul a Fornax DCM szerves tartozéka. Ezzel hozzuk létre és tartjuk karban a rádió hang adatbázisát, értve ezen a fizikai- és metaadatokat egyaránt. Az Oberon zenei válogató is ezen adatokból

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

CAMLAND Beruházás-megfigyelő

CAMLAND Beruházás-megfigyelő 2016 CAMLAND Beruházás-megfigyelő Felhasználói útmutató Készítette: GeoVision Hungária Kft. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Vezérlőpult... 3 Kamera adatlap... 4 Nézetek kezelése... 6 Felhasználók...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

Abacom CRM rendszer használati utasítás

Abacom CRM rendszer használati utasítás Abacom CRM rendszer használati utasítás Az Abacom CRM rendszerrel Ön nyilvántarthatja, keresheti, csoportosíthatja partnereit. Részletes listákat készíthet, melyeket Excel táblákba exportálhat, megjegyzéseket

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

AZ ELSŐ LÉPÉSEK A DJCONTROL MP3 LE KÉSZÜLÉKKEL ÉS A DJUCED 18 SZOFTVERREL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK A DJCONTROL MP3 LE KÉSZÜLÉKKEL ÉS A DJUCED 18 SZOFTVERREL Z ELSŐ LÉPÉSEK DJCONTROL MP3 LE KÉSZÜLÉKKEL ÉS DJUCED 18 SZOFTVERREL FELSZERELÉS Rakja be a szoftver-cd-t. Indítsa el a telepítőprogramot Kövesse az utasításokat. További információkat (fórum, tanulóprogramok,

Részletesebben

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL A toborzást-kiválasztást támogató humáninformatikai megoldásunk, a nexonjob, rugalmasan a vállalati egyedi igények alapján testre szabható. A rendszer webes felületén keresztül jelentkezhetnek a pályázók

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Az MP3 lejátszó használata

Az MP3 lejátszó használata Használat Az MP3 lejátszó használata Az MP3-ról Személyes használaton kívüli célokra a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül tilos MP3 fájlokat létrehozni olyan forrásokból, mint rádióadások, lemezek,

Részletesebben

Ragasztócsík ellenőrző kamerás rendszer

Ragasztócsík ellenőrző kamerás rendszer Ragasztócsík ellenőrző kamerás rendszer / Esettanulmány egy új fejlesztésű, flexibilis, felhasználóbarát betanítási rendszerről./ A papírdobozok gyártása során elengedhetetlen, hogy a ragasztás jó minőségű

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A TÖRVÉNYALKOTÁS PARLAMENTI INFORMATIKAI RENDSZERE (PARLEX) TÁRGYÚ FEJLESZTÉSHEZ V. RÉSZ KÉRDÉSEK, INTERPELLÁCIÓK VÁLTOZÁSMENEDZSMENT ADATOK IDŐPONT VERZIÓ MÓDOSÍTÁS JELLEGE SZERZŐ

Részletesebben

U42S Felhasználási példák Gitárjáték rögzítése

U42S Felhasználási példák Gitárjáték rögzítése U42S Felhasználási példák Gitárjáték rögzítése Az U42S gyors használatbavételéhez kövesse az itt leírtakat. Ebben a példában Cubase LE 4-et használunk, de az U42S ugyan úgy használható más hangszerkesztőkkel

Részletesebben

KAMIONIRÁNYÍTÓ RENDSZER

KAMIONIRÁNYÍTÓ RENDSZER KAMIONIRÁNYÍTÓ RENDSZER Bevezető A piaci igényeket figyelembe véve a Nádor Rendszerház Kft. kifejlesztett egy olyan kamionirányító rendszert, amely zökkenőmentes és gyors telephelyi kommunikációt tesz

Részletesebben

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA 1. Törzsadatok: Az ENTERSys jövedéki szoftverben törzsadatként lehet rögzíteni a különböző adóraktárakat, melyek egy adatbázison belül egyben és külön-külön is kezelhetők

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu A weboldalt és az admin felületet tervezte és fejlesztette: First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu 1 2 www.kvtagozat.hu Belépés minden regisztrált látogatónak saját egyedi felhasználónévvel

Részletesebben

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Két évtized tapasztalatát sűrítettük ErdaGIS térinformatikai keretrendszerünkbe, mely moduláris felépítésével széleskörű felhasználói réteget céloz, és felépítését

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Technikai információk fejlesztőknek

Technikai információk fejlesztőknek Technikai információk fejlesztőknek Különbségek a Java-s nyomtatványkitöltő program és az Abev2006 között 1. A mezőkód kijelzés bekapcsolása a Szerviz/Beállítások ablakban érhető el. 2. Az xml állományok

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

Kezelési leírás az USB-DMX Bridge USB-DMX átalakítóhoz

Kezelési leírás az USB-DMX Bridge USB-DMX átalakítóhoz Kezelési leírás az USB-DMX Bridge USB-DMX átalakítóhoz Budapest, 2007. november 10. Tartalomjegyzék 1. A készülék általános tulajdonságai... 3 2. A készülék üzembe helyezése... 5 3. Az USB-DMX Bridge kezelőprogramjának

Részletesebben

Magyar Rádióvevő A Magyar Rádió internetes vevője Budapest, 2007-07-05 Programverzió: 1.1.28 Dokumentumverzió: 1.2 Tartalom Rendszerkövetelmények...3 A Magyar Rádióvevő használata...3 Beállítások...4 A

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR)

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Működése A rendszert az adott iskola weboldalának adminisztrációs felületén keresztül lehet elérni. Az adminisztrációt a tagintézmény vezetők végzik. Minden tagintézmény

Részletesebben

IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók

IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók Nézegesse kedvenc képeit a fotelben ülve TV-je képernyőjén, vagy éppen hallgassa kedvenc zenéit szintén a TV-je segítségével! A Képek és zene új IPTV

Részletesebben

multimédiás anyagokat kezelő rendszer ismertető (v2.1)

multimédiás anyagokat kezelő rendszer ismertető (v2.1) multimédiás anyagokat kezelő rendszer ismertető (v2.1) 2. oldal Mi a VIDRA rendszer? A VIDRA egy szoftver csomag, amely képes egyszerre több videokamera adását és az előadók által vetített képeket sok

Részletesebben

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba Importálás Külső programok által generált imp és.xml állományokat be lehet tölteni a program import funkcióival. Az ABEV2006 az xml állományok importálását nem tudta. Ez újdonság a nyomtatványkitöltő programban.

Részletesebben

RIEL Elektronikai Kft v1.0

RIEL Elektronikai Kft v1.0 DeskCamera v1.6.1 1. DESKCAMERA A DeskCamera segítségével lehetőség nyílik a számítógép monitorán megjelenő képet rögzítő (NVR, DVR) segítségével rögzíteni. 1.1. TECHNIKAI ADATOK Maximális monitor szám:

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Oktatási Portál. Felhasználói segédlet

Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Oktatási Portál. Felhasználói segédlet DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet Készítette: Kocsis Zsolt 2015 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

Kezdő lépések. Nokia N95-2. 1. kiadás HU

Kezdő lépések. Nokia N95-2. 1. kiadás HU Kezdő lépések Nokia N95-2 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei (elöl) Típusszám: Nokia N95-2 A továbbiakban Nokia N95 8GB néven szerepel. 1 Fõkapcsoló 2 Választógombok a parancsok kijelöléséhez és

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Labor leletező program

Labor leletező program Labor leletező program 1. A labor leletező főbb funkciói 2. Labor kérés létrehozása 3. Labor kérések figyelése 4. Eredmények bevitele 5. Kérés archiválása 6. Beteg kérések archiválása 7. Régi lelet keresése

Részletesebben

Alcor HD-2800 digitális vevő

Alcor HD-2800 digitális vevő Alcor HD-2800 digitális vevő MPEG-4 HD DVB-T vevő, szabadon fogható és kódolt adásokhoz Beépített Conax 7 kártyaolvasó MinDigTV Extra kompatibilis Teljes kompatibilitás az MPEG-4 H.264/AVC High Definition

Részletesebben

1000 felhasználó 15 országban

1000 felhasználó 15 országban Scolvo Control Scolvo termékeinkkel olyan mobil megoldásokat biztosítsunk ügyfeleink számára, melyek komoly értéket képviselnek a vállalati belső és külső folyamatok támogatásában, és hozzájárulnak a hatékonyabb

Részletesebben

Táblázatok kezelése. 1. ábra Táblázat kezelése menüből

Táblázatok kezelése. 1. ábra Táblázat kezelése menüből Táblázat beszúrása, létrehozása A táblázatok készítésének igénye már a korai szövegszerkesztőkben felmerült, de ezekben nem sok lehetőség állt rendelkezésre. A mai szövegszerkesztőket már kiegészítették

Részletesebben

BIRDIE. Business Information Reporter and Datalyser. Előadó: Schneidler József

BIRDIE. Business Information Reporter and Datalyser. Előadó: Schneidler József BIRDIE Business Information Reporter and Datalyser Előadó: Schneidler József BIRDIE RIPORT RIPORT KÉSZÍTŐ ÉS ÉS TERJESZTŐ RENDSZER A Daten-Kontor Kft. saját fejlesztésű dobozos alkalmazása A BIRDIE célja:

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: EXALT. (Hordozható Bluetooth hangszóró)

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: EXALT. (Hordozható Bluetooth hangszóró) HASZNÁLATI UTASÍTÁS Modell: EXALT (Hordozható Bluetooth hangszóró) Köszönjük, hogy WELL terméket választott. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő utasításokat, és tartsa meg. Rendelési azonosító:

Részletesebben

Mrend X Extra 3.0 b. - menetrendszerkesztő program leírása -

Mrend X Extra 3.0 b. - menetrendszerkesztő program leírása - 01 Mrend X Extra 3.0 b - menetrendszerkesztő program leírása - A programmal mobiltelefonra, Java 2ME nyelven írt alkalmazásokat futtató készülékre szerkeszthető menetrend. http://mobilmenetrend.hu R-dei

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

MKOSZ Online Support - Felhasználói

MKOSZ Online Support - Felhasználói MKOSZ Online Support Felhasználói kézikönyv Dokumentum adatlapja Dokumentum neve Rendszer neve Felhasználói kézikönyv MKOSZ Online Support - Felhasználói kézikönyv 2018 1. Sportszervezeti felüle et.........

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Audacity. Nyissunk meg egy.wav hangállományt a Fájl / Megnyitás menüponttal.

Audacity. Nyissunk meg egy.wav hangállományt a Fájl / Megnyitás menüponttal. Audacity Az Audacity program egy ingyenes elérhető hangmanipuláló program, amely magyar nyelvű felülettel is rendelkezik. Futtatható Windows, MAX OS X és Linux operációs rendszeren is. A program a http://audacity.sourceforge.net/

Részletesebben

Munkaidő keret. Jelenléti ív vezetése A foglalkoztatási adatok fülön be kell állítani, a jelenléti ív vezetése paraméternél, hogy Igen.

Munkaidő keret. Jelenléti ív vezetése A foglalkoztatási adatok fülön be kell állítani, a jelenléti ív vezetése paraméternél, hogy Igen. A Novitax bérszámfejtő program a megfelelő beállítások mellett kezelni tudja a munkaidő keretben történő foglalkoztatást. A munkaidő keret alkalmazása esetén az alábbiak beállítása szükséges. Beállítások

Részletesebben

IP Thermo for Windows

IP Thermo for Windows IP Thermo for Windows (2 db szenzorig ingyenes!) Klímafelügyelő és naplózó szoftver Az IP Thermo klímafelügyelő és naplózó szoftver szobák, épületek, irodák, szállodák teljes körű hőmérsékleti felügyeletére,

Részletesebben

Hozzáférési szintek és Időzónák használata

Hozzáférési szintek és Időzónák használata Hozzáférési szintek és Időzónák használata Áttekintő Net2 A Hozzáférési Szint a Net2 szíve. Mindegyik egy kapcsolatot határoz meg az ajtók és azon időszakok között, amikor a felhasználó jogosult a használatukra.

Részletesebben

Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban

Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban - 1 - Fő me nü Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban Az Egyetem GroupWise levelező rendszerébe irányuló levelek közül az értéktelen levélszemét szűrése központilag történik. Azonban

Részletesebben

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása.

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása. QGIS Gyakorló Verzió: 1.7. Wroclaw Cím: A Print composer használata és a címkézés. Minta fájl letöltése innen: http://www.box.net/shared/87p9n0csad Egyre több publikációban szerepelnek digitális térképek,

Részletesebben

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny Tartalomjegyzék Bejelentkezés a tudáspróbára... 3 Kijelentkezés... 3 Megkezdett tudáspróba folytatása... 4 Tudáspróba kiválasztása... 5 Tudáspróba kiválasztása...

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest:

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest: Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatónkban a 2017. november 06-tól alkalmazott 7-es verziószámú Electra Internet Banking rendszerben tapasztalható változásokra, újdonságokra, szeretnénk felhívni figyelmét. Változások

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Scolvo Multi-Unit Retail Management App MURMA

Scolvo Multi-Unit Retail Management App MURMA Scolvo Multi-Unit Retail Management App MURMA Scolvo termékeinkkel olyan mobil megoldásokat biztosítsunk ügyfeleink számára, melyek komoly értéket képviselnek a vállalati belső és külső folyamatok támogatásában,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video)

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video) felületének használati útmutatója Élő kép (Live Video) Belépés után rögtön látható a kamera élő képe, váltható a stream minősége (a beállításoktól függően), valamint a képre jobb kattintással előhozható

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol

TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol A TRBOnet egy kliens szerver diszpécser szoftver MOTOTRBO rádiók száméra. A TRBOnet szoftver jól alkalmazható a MOTOTRBO rádiós rendszereknél. A szoftver

Részletesebben

Mappák megosztása a GroupWise-ban

Mappák megosztása a GroupWise-ban - 1 - Fő me nü Mappák megosztása a GroupWise-ban Amennyiben a feladataink végzése szükségessé teszi, lehetővé tehetjük, hogy a GroupWise rendszerben tárolt személyes mappáinkat, az ott található tételeket

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

BARANGOLÁS AZ E-KÖNYVEK BIRODALMÁBAN Milyen legyen az elektonikus könyv?

BARANGOLÁS AZ E-KÖNYVEK BIRODALMÁBAN Milyen legyen az elektonikus könyv? BARANGOLÁS AZ E-KÖNYVEK BIRODALMÁBAN Milyen legyen az elektonikus könyv? Készítették: Névery Tibor és Széll Ildikó PPKE I. évf. kiadói szerkesztő hallgatók, közösen 1 BEVEZETŐ Az elektronikus könyv valamilyen

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2103/2009. (X.28.) sz. HATÁROZATA

AZ ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2103/2009. (X.28.) sz. HATÁROZATA AZ ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 2103/2009. (X.28.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Responsive, dinamikus weboldal Alapcsomag tartalma Reszponzív, dinamikus weboldal Egyedi webdesign 1-5 menüpont

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban.

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. 2016.01.31-40 Euro költségátalány MNB Árfolyam letöltés Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. Meg kell adni a letöltendő intervallum kezdő, záró dátumát, az deviza nemet. A letöltéshez aktív internetkapcsolat

Részletesebben

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTTEKINTÉS Különleges design Az egyedi kialakításnak köszönhet ően kézbe simuló forma. Támogatott zenei formátumok Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV. USB csatlakozó

Részletesebben

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD Telepítői Segédlet 2016.08.03. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta!

Részletesebben

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja A PubMed Medline adatbázis internet címe: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed

Részletesebben

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől 1 Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől A GroupWise levelező szolgáltatás web felelületről, az Internet felől az Egyetem honlapjáról is elérhető, az alábbi linken: www.uni-nke.hu WEBMAIL-NKE

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások NETinv távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés NETinv 1.4.2 Távközlési szolgáltatók és nagyvállatok

Részletesebben

Hozzávalók keresése és csatolása

Hozzávalók keresése és csatolása Hozzávalók keresése és csatolása VUE támogatja digitális tartalmak hozzáadását saját gépről, WEB-ről, távoli rendszerekből, mint az FTP oldalak, digitális forrásokból és Google szerverekről. A tartalmak

Részletesebben

AudaPad. Ismertető Last Updated:

AudaPad. Ismertető Last Updated: AudaPad Ismertető 2013.07.23 Last Updated: 20.03.2009 Tartalom AudaPad Belépés Felület Kárfelvitel Áttekintés Funkciók áttekintése Funkciók kijelölése Felület (AudaPad) Kárfelvitel (OnePad) Jégkár felvitel

Részletesebben

CentOS 7 OTRS telepítése, beállítása

CentOS 7 OTRS telepítése, beállítása CentOS 7 OTRS telepítése, beállítása Az OTRS egy nagyon jól használható hibajegykezelő rendszer. Az IBM cég áll a szoftver mögött, ami Perl nyelven íródott. A közösségi verziót a https://www.otrs.com/try/

Részletesebben

Kezelési útmutató PictoVerb

Kezelési útmutató PictoVerb Kezelési útmutató PictoVerb Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Program indítása... 2 Az alapkészlet mappái... 3 A program funkciói... 4 I. A PictoVerb használata... 4 II. Az alkalmazás szerkesztése,

Részletesebben

Tisztaszınyeg nyilvántartó

Tisztaszınyeg nyilvántartó Tisztaszınyeg nyilvántartó A szoftver célja a szınyegtisztításhoz tartozó rendelés-nyilvántartásának biztosítása. A program lehetıvé teszi egyszerre több felhasználó egyszerre történı munkáját egyszerre.

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

Egzinet Partner Portál

Egzinet Partner Portál Egzinet Partner Portál Adminisztrációs felület Oktatási segédanyag 1 Készítsd el saját weboldalad! I. Bejelentkezés Minden Egzinet Partner Portál a http://admin.egzinet.hu adminisztrációs felületen keresztül

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Munkaidő keret. Beállítások. Szerviz/Beállítások/Munkaidőkeret. Szerviz-Beállítások-Munkaidőkeret fülön

Munkaidő keret.   Beállítások. Szerviz/Beállítások/Munkaidőkeret. Szerviz-Beállítások-Munkaidőkeret fülön A Novitax bérszámfejtő program a megfelelő beállítások mellett kezelni tudja a munkaidő keretben történő foglalkoztatást. A munkaidő keret alkalmazása esetén az alábbiak beállítása szükséges. Beállítások

Részletesebben