Kata Verseny. Vizsgakérdések kata bírók részére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kata Verseny. Vizsgakérdések kata bírók részére"

Átírás

1 Magyar Karate Szakszövetség Bírói Bizottsága Kata Verseny Vizsgakérdések kata bírók részére A vizsgakérdéseket és a vizsgalapot a vizsgabizottságnak kell átadni. Kérjük, a kérdéseket tartalmazó lapra ne írjanak semmit. A válaszokat csak a vizsgalapon jelöljék be. Kérem, ellenőrizze, hogy neve, száma, vagy egyéb kért azonosítója a vizsgalapok mindegyikén rajta legyen. A vizsga folyamán semmilyen segédeszköz nem használható. Ha vizsga során mással beszél, vagy más vizsgalapját másolja le, ez a vizsga alól történő azonnali felfüggesztést és eredménytelen vizsgát von maga után. Ha bármi kérdése van a vizsgával kapcsolatban, kérem, forduljon a vizsgabizottság valamely tagjához január

2 KATA VIZSGAKÉRDÉSEK Page 2 1. RÉSZ IGAZ VAGY HAMIS A vizsgalapon tegyen egy "X"-et a megfelelő helyre. A válasz csak akkor igaz, ha minden helyzetben igaznak bizonyul, egyébként hamisnak kell tekinteni. Minden helyes válasz egy pontot ér. 1. Vigaszágon lehet Kata-t ismételni. 2. A Kata és a Bunkai bemutatására együttesen 6 perc áll rendelkezésre. 3. Kata versenyen a versenyző Karate iskolájának megfelelő eltérések megengedettek. 4. A már egyszer bemutatott Kata nem ismételhető. 5. A Kata előadása után Aka elhagyja a küzdőteret és megvárja Ao előadását. 6. Ha a Kata nem felel meg a szabályoknak, vagy más rendellenesség merül fel, a vezetőbíró magához hívhatja a bírókat, hogy közösen hozzanak döntést. 7. Ha a versenyzőt leléptetik, a vezetőbíró a zászlókat keresztezve mozgatja. 8. Hanteinél az a versenyző győz, akire a bírók többsége szavaz, és őt hirdetik ki győztesnek a hangosbemondóban. 9. Hantei után, miután a bírók leengedték a zászlókat, a vezetőbíró a megfelelő zászló felemelésével jelzi a győztest. 10. Ha Hanteinál két bíró Aka-t, egy másik Ao-t, a másik kettő Hikiwake-t jelez, egy, a továbbjutást eldöntő Kata-t kell bemutatni. 11. A bíróknak az adott stílusnak megfelelő Kihont kell figyelni. 12. A Kata kezdésének helyét egy kis kereszttel jelzik a küzdőtéren belül. 13. A versenyző a vezetőbíró rövid sípjelére kezdi meg a formagyakorlat bemutatását. 14. Azon országok versenyzőinek, akik köztudottan éremesélyesek, különös figyelmet kell szentelni. 15. A Kata kezdőpontjának helye két méterrel a küzdőtéren belül és arccal szemben a vezetőbíróval van. 16. Az egyik csapattag által a kata kezdésére és befejezésére adott vezényszó nem tekinthető külső segítségnek. 17. Azt a versenyzőt, aki Kata-t ismétel, nem léptetik le. 18. A bíróknak a versenyző iskolájának megfelelő Kihont kell figyelni 19. Azt a versenyzőt, aki a Kata előadása közben megáll, leléptetik. 20. Vigaszágon csak nagyon hosszú Kata engedélyezett. 21. Kata versenyen a Karate Gi kabát ujját nem lehet felhajtani. 22. Az edző, illetve a versenyző felelőssége, hogy a hivatalos asztalnál bejelentett Kata az adott fordulóra a megfelelő legyen.

3 Page Ha egy versenyző nem jelenik meg (Kiken), ellenfele automatikusan győz. 24. Az a versenyző, akinek ellenfele Kiken-t kap, mert nem jelent meg, a következő fordulóban már nem járhatja el azt a Kata-t, amit az asztalnál feljegyeztek. 25. Kata versenyeken a Karete Gi nadrágja kicsit rövidebb is lehet, elég, ha a sípcsont felét fedi el. 26. A Kata és a Bunkai előadására együttesen engedélyezett idő 5 perc. 27. A Kata és a Bunkai előadására együttesen engedélyezett idő 7 perc. 28. A versenyasztalnál lévő személyzet: időmérő(k), jegyzőkönyvvezető(k) és bemondó(k). 29. A Kata versenyterület 12x12 méter. 30. Egy Kata mérkőzésen résztvevő bírók egyike sem lehet azonos nemzetiségű egyik versenyzővel sem. 31. Habár kumitében a szalagok, vagy más hajat díszító tárgyak használata nem engedélyezett, ez Kata verseny esetében engedélyezhető. 32. Csapat Kata verseny esetében az éremért folyó mérkőzéseken a csapatoknak be kell mutatni a Kata értelmezését (BUNKAI). 33. A 3 vagy 5 fős bírói kart minden mérkőzésre a Küzdőtérvezető delegálja. 34. Az 5 fős bírói kart minden mérkőzésre a Küzdőtérvezető delegálja. 35. Az 5 fős bírói kart minden mérkőzésre a Bírói Bizottság delegálja. 36. A szavazatok összeszámlálására elég időt hagyva (kb. 5 másodperc) egy második, rövid sípszó után engedik le a bírók a zászlókat. 37. A női versenyzőknek sima fehér pólót kell viselniük a Karate Gi alatt. 38. A női versenyzők, ha akarják, viselhetnek sima fehér pólót a Karate Gi alatt. 39. A Gi nadrágnak elég hosszúnak kell lennie, hogy elfedje legalább a sípcsont kétharmadát, és nem lóghat a bokacsont alá. 40. Nem engedélyezett felszerelés, ruházat viselése tilos. 41. Diszkrét hajgumi vagy copfot összefogó gumi viselése engedélyezett kata versenyeken. 42. A küzdőtér méretének elégnek kell lennie arra, hogy a Kata folyamatosan eljárható legyen. 43. A tatamival fedett Kumite küzdőtér Kata versenyre nem megfelelő. 44. A Karate Gi kabátját le lehet venni a Kata előadása során. 45. A Kata versenyeket egyenes kieséses rendszerben, vigaszággal rendezik. 46. Kata versenyen a versenyző Karate iskolájának megfelelő eltérések nem megengedettek. 47. Minden forduló előtt a versenyasztalnál be kell jelenteni a választott Kata-t. 48. Azt a Kata csapatot, amelyik nem hajol meg a Bunkai végén, leléptetik. 49. A szükséges Kata-k száma az induló versenyzők vagy csapatok számától függ. 50. Az előnyert mérkőzések az induló versenyzők illetve csapatok számába beleszámítanak Egy versenyző vagy csapat Kata előadásánál a bírók a négy fő kritériumot értékelik. 52. A négy fő kritérium: hitelesség/megfelelés, technikai előadás, atletikus előadás, technikai nehézségi fok. 53. A kontroll hiánya miatti sérülés okozása a Bunkai előadása közben hibának minősül.

4 Page A négy fő kritérium: hitelesség/megfelelés, helyes légzés, atletikus előadás, technikai nehézségi fok. 55. A négy fő kritérium: erő, gyorsaság, egyensúly és időzítés. 56. A négy fő kritérium: szinkronizáció, állások, kontroll és időzítés. 57. A gyorsaság és az egyensúly az atletikus előadás része. 58. A ritmus és az erő az atletikus előadás része. 59. A helyes légzés, a technikák, és a fordulások/váltások a technikai előadás részei. 60. A Kata nehézségi foka és az állások a technikai előadás részei. 61. Az erő, sebesség, egyensúly és összpontosítás az atletikus előadás részei. 62. A Bunkai előadásánál: a fordulások/váltások és a kontroll a technikai előadás részei. 63. A Bunkai előadásánál: az egyensúly, időzítés és sebesség az atletikus előadás részei. 64. A Bunkai előadásánál: az erő, időzítés és az állások az atletikus előadás részei. 65. A Bunkai-t egyenlő fontossággal kell figyelembe venni a Kata-val. 66. Az eltúlzott meghajlás az előadás megkezdése előtt hibának számít. 67. A kontroll hiánya miatti sérülés okozás a Bunkai előadása közben a versenyző leléptetésével jár. 68. Mind a négy fő kritérium egyenlő súllyal szerepel az előadás elbírálásánál. 69. Helytelen Kata előadása vagy helytelen Kata bejelentése leléptetéssel jár. 70. A lábdobogás, a test, a karok vagy a Karate Gi csapkodása mind figyelembe veendő a bírók döntéshozatalánál. 71. A versenyzőt nem léptetik le, ha több másodpercig észrevehetően megáll, vagy szünetet tart. 72. A Bunkai-t nem kell egyenlő fontossággal kell figyelembe venni a Kata-val. 73. A bírók munkájának zavarása leléptetéssel jár. 74. Hallható segítség adása bármely más személytől, beleértve más csapattagokat is, hibának minősül. 75. Ha a versenyző öve leesik a Kata előadása közben, leléptetik. 76. A vezetőbíró utasításainak nem követése vagy más jellegű ellenszegülés hibának minősül. 77. A vezetőbíró utasításainak nem követése vagy más jellegű ellenszegülés leléptetéssel jár. 78. A hatperces idő túllépése a Kata és a Bunkai együttes előadása során hibának minősül. 79. A csapat Kata előadásakor mindhárom csapattagnak azonos irányban és a vezetőbíróval szemben kell állnia, mind a kezdéskor, mind a befejezéskor. 80. A Kata előadásnak harcszerűségében életszerúnek kell lennie, továbbá koncentrációt, erőt és a tenchnikák potenciális hatását kell sugároznia. 81. A kontroll hiánya miatti sérülés okozás a Bunkai előadása közben nem minősül hibának. 82. Az egyensúly kis mértékű elvesztését nem szabad figyelembe venni a Kata értékelésénél. 83. A hatperces idő túllépése a Kata és a Bunkai együttes előadása során leléptetéssel jár. 84. A Kata előadásának erőteljességet, erőt, gyorsaságot ugyanúgy kell mutatnia, mint eleganciát, ritmust és egyensúlyt. 85. Az egyensúly kis mértékű elvesztését figyelembe kell venni a Kata értékelésénél. 86. A nem összhangban végrehajtott mozdulatok, mint a technika végrehajtása azelőtt, hogy a test mozgása befejeződött volna, hibának minősül.

5 Page A helytelen kilégzést figyelembe kell venni a bíróknak a döntés meghozatalakor. 88. Csapat Kata esetében a nem összhangban végrehajtott mozdulatok nem vehetők hibának. 89. Egy mozdulat nem megfelelő módon történő, vagy nem teljes végrehajtása hibának minősül. 90. Az időhúzás, mint a túl hosszú bevonulás, eltúlzott, teátrális meghajlás vagy túl hosszú szünet az előadás megkezdése előtt hibának minősül. 91. A lábdobogás, a test, karok vagy a Karate Gi csapkodása külső segítségnek minősülnek. 92. A külső segítség használata nem minősül hibának. 93. A nem helyes kilégzés nem minősül hallható segítségnek. 94. Egy hibás blokkolás vagy elcsúszó ütés hibának minősül. 95. A kontroll hiánya miatti sérülés okozás a Bunkai előadása közben megengedett. 96. A csapattagoknak hozzáértést és teljes összhangot kell mutatniuk a Kata minden tekintetében. 97. A Kata kezdésére és befejezésére adott parancsokat a bírók számításba veszik a Kata értékelésénél. 98. A nemzeti szövetség elnökének felelőssége, hogy a bejelentett Kata az adott fordulónak megfelelő legyen. 99. Mindkét Kata előadása után a versenyzők a tatami szélére egymás mellé állnak. A vezetőbíró döntésre kéri a bírókat (Hantei) és a síppal történő kettős jelzésra a bírók meghozzák döntésüket A döntetlen (Hikiwake) megengedett a Kata versenyen Hantei-nél az a versenyző győz, aki a szavazatok többségét kapja, és ezt a vezetőbíró jelenti be Minden mérkőzés kezdetekor a versenyzők először a bírók felé, majd egymás felé hajolnak meg Hantei után a versenyzők először egymás felé, majd a bírók felé hajolnak meg A Kata mérkőzéseken a bíróknak azonos nemzetiségűnek kell lennie a versenyzőkkel A versenyző bármely, a hivatalos Kata listán szereplő Kata-t választhat.

Kata Verseny. Vizsgakérdések kata bírók részére. Magyar Karate Szakszövetség Bírói Bizottsága

Kata Verseny. Vizsgakérdések kata bírók részére. Magyar Karate Szakszövetség Bírói Bizottsága Magyar Karate Szakszövetség Bírói Bizottsága Kata Verseny Vizsgakérdések kata bírók részére A vizsgakérdéseket és a vizsgalapot a vizsgabizottságnak kell átadni. Kérjük, a kérdéseket tartalmazó lapra ne

Részletesebben

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA. Kumite. Vizsgakérdések kumite bírók részére

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA. Kumite. Vizsgakérdések kumite bírók részére MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA Kumite Vizsgakérdések kumite bírók részére A vizsgakérdéseket és a vizsgalapot a vizsgabizottságnak kell átadni. Kérjük, a kérdéseket tartalmazó lapra ne írjon

Részletesebben

AJKA-I SHOTOKAN KARATE DO SZÖVETSÉG KATA VIZSGAKÉRDÉSEK

AJKA-I SHOTOKAN KARATE DO SZÖVETSÉG KATA VIZSGAKÉRDÉSEK AJKA-I SHOTOKAN KARATE DO SZÖVETSÉG KATA VIZSGAKÉRDÉSEK Kérjük a kérdéseket tartalmazó vizsgakérdések c. lapra ne írjon semmit. A válaszokat csak a vizsgalapon jelöljék be. Ellenőrizze, hogy azonosítási

Részletesebben

KUMITE VIZSGAKÉRDÉSEK

KUMITE VIZSGAKÉRDÉSEK AJKA-I SHOTOKAN KARATE DO SZÖVETSÉG KUMITE VIZSGAKÉRDÉSEK Kérjük a kérdéseket tartalmazó vizsgakérdések c. lapra ne írjon semmit. A válaszokat csak a vizsgalapon jelöljék be. Ellenőrizze, hogy azonosítási

Részletesebben

7x7, vagy 8x8 m-es tatami vagy pást Bírók száma: 1 vezető és 2 segédbíró, 1 jegyzőkönyvvezető és 1 időmérőbíró

7x7, vagy 8x8 m-es tatami vagy pást Bírók száma: 1 vezető és 2 segédbíró, 1 jegyzőkönyvvezető és 1 időmérőbíró Tatami sport *** Stop, Semi Contact / Pontfighting Mérkőzés helyszíne: 7x7, vagy 8x8 m-es tatami vagy pást Bírók száma: 1 vezető és 2 segédbíró, 1 jegyzőkönyvvezető és 1 időmérőbíró Technikák: Csak érintőlegesen

Részletesebben

A verseny helye: LÁNG SPORTCSARNOK (lelátós sportcsarnok) Bp. XIII. kerület, Rozsnyai utca 4.

A verseny helye: LÁNG SPORTCSARNOK (lelátós sportcsarnok) Bp. XIII. kerület, Rozsnyai utca 4. A verseny ideje: 2019. December 8. vasárnap kezdés 9.30 A verseny helye: LÁNG SPORTCSARNOK (lelátós sportcsarnok) Bp. XIII. kerület, Rozsnyai utca 4. Igyekszünk lehetőséget biztosítani a megmérettetésre

Részletesebben

NYÍLT Shito Országos Bajnokság

NYÍLT Shito Országos Bajnokság NYÍLT Shito Országos Bajnokság Verseny ideje: 2015. MÁJUS 9. (Szombat) 9.30-tól A verseny helyszíne: Angyalföldi Láng Sportcsarnok (lelátós csarnok) 1139, Bp. Rozsnyai utca 4. A verseny célja: Shito Országos

Részletesebben

XX.JUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015. MÁJUS 3.

XX.JUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015. MÁJUS 3. XXJUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015 MÁJUS 3 A verseny megnevezése: A verseny célja: A verseny időpontja: A verseny helyszíne: A verseny rendezője: A verseny főszervezője: A verseny főbírója:

Részletesebben

Kick-box light-contact övvizsga 3. kyu (barna öv egy piros keresztcsíkkal)

Kick-box light-contact övvizsga 3. kyu (barna öv egy piros keresztcsíkkal) 3. kyu (barna öv egy piros keresztcsíkkal) 14-16 év között 16 év felett fekvőtámasz 50 60 felülés 120 150 a, első köríves rúgás (t) + fordított köríves rúgás (f) + köríves rúgás (f) - hátsó csapott (t)

Részletesebben

XI. SZÉKELY TORONY MIKULÁS KUPA UTÁNPÓTLÁS WADO ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XI. SZÉKELY TORONY MIKULÁS KUPA UTÁNPÓTLÁS WADO ORSZÁGOS BAJNOKSÁG XI. SZÉKELY TORONY MIKULÁS KUPA UTÁNPÓTLÁS WADO ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Verseny célja: Évadzáró verseny. Motiváció biztosítása a sikeres és az eddigiekben kevésbé sikeres versenyzők a tovább versenyzéshez.

Részletesebben

2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA

2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA 2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság Sporttal a drogok ellen! A Sport legyen a szenvedélyed! 2017. MÁRCIUS 5. /VASÁRNAP/

Részletesebben

Gyermek Kupa Szabályok Versenykiírás 3/b sz. melléklet

Gyermek Kupa Szabályok Versenykiírás 3/b sz. melléklet Nemzetközi Kosárlabda Játékszabályok KIVONAT Gyermek Kupára vonatkozó szabályok módosításokkal A Gyermek Kupa kosárlabda mérkőzéseket az alábbi szabályok szerint kell játszani. A Nemzetközi kosárlabda

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS XI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS I.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 1. A verseny célja: A bajnoki cím eldöntése, a barátság mélyítése, a Kyokushin Karate népszerűsítése.

Részletesebben

2. A verseny rendezője: Sátoraljaújhelyi Kyokushin Karate Sportegyesület. 4. A verseny helye: Sátoraljaújhely, Városi Sportcsarnok (Liget tér 3.

2. A verseny rendezője: Sátoraljaújhelyi Kyokushin Karate Sportegyesület. 4. A verseny helye: Sátoraljaújhely, Városi Sportcsarnok (Liget tér 3. VERSENYKIÍRÁS X. ZEMPLÉN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt A B és C kategóriás meghívásos karate bajnokság 1. A verseny célja: a bajnoki cím eldöntése, a sportbaráti kapcsolatok mélyítése,

Részletesebben

ESKA Versenyszabályzat - Mellékletek. Európai Shotokan Karate-do Szövetség. Versenyszabályzat. Mellékletek

ESKA Versenyszabályzat - Mellékletek. Európai Shotokan Karate-do Szövetség. Versenyszabályzat. Mellékletek Európai Shotokan Karate-do Szövetség Versenyszabályzat Mellékletek (a 2007 novemberi/2.0 változat mellékletei) Magyar JKA Karate Szövetség (2009. 02. 08.) 1/16 TARTALOM JEGYZÉK 1. melléklet: Szakkifejezések

Részletesebben

WKF meghívásos, régiós karate verseny

WKF meghívásos, régiós karate verseny 1 WKF meghívásos, régiós karate verseny A verseny rendezője: SAKURA Karate S.E. A verseny célja: a karate sport népszerűsítése, a sportkapcsolatok építése A verseny ideje: 2017. február 25. Szombat A verseny

Részletesebben

IX. Ürömi Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával Kovács Margó Emlékverseny III. forduló

IX. Ürömi Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával Kovács Margó Emlékverseny III. forduló IX. Ürömi - Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával KOVÁCS MARGÓ EMLÉKVERSENY III. FORDULÓ ÜRÖM, 2014. március 30. A verseny jellege: A verseny célja: Meghívásos IKGA

Részletesebben

Magyar Karate Szakszövetség Bírói Bizottság

Magyar Karate Szakszövetség Bírói Bizottság Magyar Karate Szakszövetség Bírói Bizottság Vizsgakérdések kumite bírók részére 2015 1 A küzdőtér és a biztonsági zóna együttes mérete nyolcszor nyolc méter. A karate gi kabátjának bal mellrészén viselhető

Részletesebben

JUBILEUMI PÉCSI IPPON SHOBU SHOTOKAN K ARATE KUPA 2015. MÁJUS 2.

JUBILEUMI PÉCSI IPPON SHOBU SHOTOKAN K ARATE KUPA 2015. MÁJUS 2. JUBILEUMI PÉCSI IPPON SHOBU SHOTOKAN K ARATE KUPA 2015 MÁJUS 2 A verseny megnevezése: A verseny célja: A verseny időpontja: A verseny helyszíne: A verseny rendezője: A verseny főszervezője: A verseny főbírója:

Részletesebben

Október 4. XIV.NAGYKUN KUPA" gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG

Október 4. XIV.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG 2014-10-04 12:00:00 Október 4. XIV.NAGYKUN KUPA" gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG XIV.NAGYKUN KUPA" gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS

Részletesebben

2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság

2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság 2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság Sporttal a drogok ellen! A Sport legyen a szenvedélyed! 2018. március 3. /szombat/ Meghívásos,

Részletesebben

Versenykiírás. Versenyzési lehetőség biztosítása az utánpótlás kategóriák számára.

Versenykiírás. Versenyzési lehetőség biztosítása az utánpótlás kategóriák számára. Versenykiírás A verseny jellege: A verseny célja: Korosztályos utánpótlás verseny Versenyzési lehetőség biztosítása az utánpótlás kategóriák számára. A verseny időpontja: 2018. 05. 06. vasárnap 09:30 A

Részletesebben

VIII. Ürömi Kupa. a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával. IKGA Goju-kai Karate Országos Bajnokság ÜRÖM 2013. május 25.

VIII. Ürömi Kupa. a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával. IKGA Goju-kai Karate Országos Bajnokság ÜRÖM 2013. május 25. a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával IKGA Goju-kai Karate Országos Bajnokság ÜRÖM 2013. május 25. Mienk a Világ Bajnokság a tehetséges gyermekekért A verseny jellege: A verseny

Részletesebben

A verseny megnevezése: Nyílt Nemzetközi egyéni kata, kumite karate verseny, gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztály részére.

A verseny megnevezése: Nyílt Nemzetközi egyéni kata, kumite karate verseny, gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztály részére. Goju Kupa 2016 A verseny megnevezése: Nyílt Nemzetközi egyéni kata, kumite karate verseny, gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztály részére. A verseny időpontja: 2016. Október 01. Szombat,

Részletesebben

Ideje: 2016. 02. 13.

Ideje: 2016. 02. 13. A verseny célja lehetőséget biztosítani azoknak a kezdőszintű (max. 18 hónap edzésidő a küzdősportokban) Budokáknak, akik eddig még nem, vagy csak alig próbálták ki magukat a versenyzés világában. Szervezője:

Részletesebben

Grappling részletes szabályok

Grappling részletes szabályok Grappling részletes szabályok 1. Versenyszámok: Gi és NoGi. 2. Ruházat, felszerelés: Gi versenyszámban öv, kabát és nadrág. A kabát alatt passzos póló használható. NoGi számban passzos póló és rövidnadrág.

Részletesebben

1044. Budapest. Megyeri út.13.

1044. Budapest. Megyeri út.13. VI. Meghívásos Ju Jitsu Földharc Verseny Versenykiírás 2010 október 02. (szombat) (Újpesti focipályánál a birkózócsarnokban ) 1044. Budapest. Megyeri út.13. Versenyinformációk Verseny: Védnök: Kiíró, rendező:

Részletesebben

II. LKSE KARATE Kupa 2016

II. LKSE KARATE Kupa 2016 II. LKSE KARATE Kupa 2016 VERSENY RENDEZŐJE: LKSE Karate Do A verseny célja: A küzdősportra nevelő hatású játékos megmérettetés, valamint, versenylehetőség biztosítása a kezdő, az utánpótlás és gyakorlott

Részletesebben

Kérdések és válaszok 10. kyu 1. Milyen versenyszámokban lehet kick-box versenyt rendezni?

Kérdések és válaszok 10. kyu 1. Milyen versenyszámokban lehet kick-box versenyt rendezni? Kérdések és válaszok 10. kyu 1. Milyen versenyszámokban lehet kick-box versenyt rendezni? a. küzdelmi versenyek b. formagyakorlat versenyek c. aero-kickboxing versenyek 2. Sorold fel a kick-box 6 küzdelmi

Részletesebben

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 13. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag Budapest 2016. január A dokumentum a floorball sportág jegyzőkönyvvezetői tudnivalók leírását tartalmazza.

Részletesebben

Ideje: 2014. október 4.

Ideje: 2014. október 4. Nyílt KEMPO Magyar Kupa V. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: 2014. október 4. Szervezője: Pilisi Sport és Szabadidő Egyesület Főbírája: Hernádi Zoltán 4.dan Helye: Gubányi Károly Általános iskola

Részletesebben

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015 Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: V. MIGHTYFIST Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség, Sasok Sportegyesület Rendező: Szalay Gábor V.dan, Békássy Csaba V.dan

Részletesebben

III. Gankaku - Óbudai Kupa

III. Gankaku - Óbudai Kupa III. Gankaku - Óbudai Kupa KOVÁCS MARGÓ EMLÉKVERSENY 2015. december 6. A verseny jellege: A verseny célja: Meghívásos IKGA Goju-kai Karate Bajnokság Versenyzési lehetőség biztosítása utánpótlás szintű

Részletesebben

II. Gankaku Óbudai Kupa

II. Gankaku Óbudai Kupa II. Gankaku - Óbudai Kupa KOVÁCS MARGÓ EMLÉKVERSENY 2014. november 29. A verseny jellege: A verseny célja: Meghívásos IKGA Goju-kai Karate Bajnokság Versenyzési lehetőség biztosítása utánpótlás szintű

Részletesebben

IV. SPIRIT OPEN 2015 BUDAPEST

IV. SPIRIT OPEN 2015 BUDAPEST IV. SPIRIT OPEN 2015 BUDAPEST Verseny megnevezése: IV. SPIRIT OPEN Nyílt Taekwon-do Bajnokság 2015 Rendező szervezet: TKD Spirit Egyesület Rendező: Bírói kar vezetője: Szász Péter V.Dan Gombos Attila V.Dan

Részletesebben

II. Kiskun Kupa. Kiskunfélegyháza, február 17. gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt. A B és C kategóriás nyílt, karatebajnokság

II. Kiskun Kupa. Kiskunfélegyháza, február 17. gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt. A B és C kategóriás nyílt, karatebajnokság II. Kiskun Kupa Kiskunfélegyháza, 2018. február 17. gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt A B és C kategóriás nyílt, karatebajnokság Versenykiírás 1. A verseny célja: - a kyokushin karate népszerűsítése,

Részletesebben

Nevezési határidő: március 20.

Nevezési határidő: március 20. Fővédnök: Mészáros Lőrinc Felcsút Község polgármestere Főbíró: Sensei Kornély György Beérkezés, nevezés: 7:30 9:00 óráig Kezdés: 10:00 óra Díjazás: Egyéni: I., II., III. hely érem, oklevél Csapat: I.,

Részletesebben

XII. SZÉKELY TORONY MIKULÁS KUPA

XII. SZÉKELY TORONY MIKULÁS KUPA XII. SZÉKELY TORONY MIKULÁS KUPA UTÁNPÓTLÁS WADO ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Verseny célja: eddigiekben tovább versenyzéshez. Évadzáró verseny. Motiváció biztosítása a sikeres és az kevésbé sikeres versenyzők a

Részletesebben

EURÓPAI SHOTOKAN KARATE-DO SZÖVETSÉG

EURÓPAI SHOTOKAN KARATE-DO SZÖVETSÉG EURÓPAI SHOTOKAN KARATE-DO SZÖVETSÉG Versenyszabályzat (2. 0 változat, 2007. november) Magyar JKA Karate Szövetség (2008. 12. 28.) 1 / 28 TARTALOM JEGYZÉK 1. Fejezet: Szószedet 3 2. Fejezet: Bevezetés

Részletesebben

II. Kiskun Kupa Kiskunfélegyháza, február 17.

II. Kiskun Kupa Kiskunfélegyháza, február 17. 2017-12-20 12:00:00 II. Kiskun Kupa Kiskunfélegyháza, 2018. február 17. II. Kiskun Kupa Kiskunfélegyháza, 2018. február 17. II. Kiskun Kupa Kiskunfélegyháza, 2018. február 17. gyermek, serdülő, ifjúsági,

Részletesebben

és senior korosztályok A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével!

és senior korosztályok A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! 2015. évi JÁSZ VIADAL Nyílt Sport Ju-Jitsu Jitsu Verseny Gyermek, Ifjúsági, Felnıtt és senior korosztályok oknak A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! A verseny időpontja: 2015. április

Részletesebben

I. Kiskun Kupa 2016. Február 20.

I. Kiskun Kupa 2016. Február 20. 2015-12-18 12:00:00 I. Kiskun Kupa 2016. Február 20. I. Kiskun Kupa I. Kiskun Kupa Kiskunfélegyháza, 2016. február 20. gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt A" B" és C" kategóriás meghívásos, nemzetközi,

Részletesebben

I. WKF SUN-DOME KUPA VERSENYKIÍRÁS

I. WKF SUN-DOME KUPA VERSENYKIÍRÁS I. WKF SUN-DOME KA VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: I.Nyílt WKF, egyéni súlycsoportos és csapat, egyéni utánpótlás (karate) SUN-DOME KA (gyermek, ifjúsági, kadet, junior, felnőtt és veterán) A verseny

Részletesebben

XIII.NAGYKUN KUPA NEMZETKÖZI KYOKUSHIN BAJNOKSÁG október 26.

XIII.NAGYKUN KUPA NEMZETKÖZI KYOKUSHIN BAJNOKSÁG október 26. 2013-09-05 12:00:00 XIII.NAGYKUN KUPA NEMZETKÖZI KYOKUSHIN BAJNOKSÁG 2013. október 26. XIII.NAGYKUN KUPA NEMZETKÖZI KYOKUSHIN BAJNOKSÁG 2013. október 26. XIII.NAGYKUN KUPA" gyermek, serdülő, ifjúsági,

Részletesebben

VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: Október 07.

VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: Október 07. VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: 2017. Október 07. Szervezője: Főbírája: Pilisi Sport és Szabadidő Egyesület Erdős János 3.dan Helye: Gubányi Károly Általános iskola 2721 Pilis,Széchenyi út.28

Részletesebben

OPEN MAGYAR BAJNOKSÁG 2018

OPEN MAGYAR BAJNOKSÁG 2018 OPEN MAGYAR BAJNOKSÁG 2018 Verseny megnevezése: Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, Felnőtt és Veterán egyéni és csapat Wado kata, kumite Magyar bajnokság Verseny időpontja: 2018. október 27. 10.00 órától

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XVI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS XVI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS XVI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG 1. A verseny célja: A bajnoki cím eldöntése, a barátság mélyítése, a Kyokushin Karate népszerűsítése.

Részletesebben

Kosárlabda. A versenyt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány hirdeti meg.

Kosárlabda. A versenyt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány hirdeti meg. Kosárlabda A versenyt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány hirdeti meg. 1. A verseny célja: a. A kosárlabda sportág népszerűsítése és megszerettetése az iskoláskorú tanulók

Részletesebben

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1.

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2005 november 26. Kecskemét, Városi

Részletesebben

A nevezési lapon kérjük feltüntetni:

A nevezési lapon kérjük feltüntetni: Nyílt Sport Jitsu Gyermek,Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokság A verseny időpontja: 2013. november 2. (szombat), 10 óra A verseny helyszíne: Alcsútdobozi sportcsarnok, Alcsútdoboz József A. u. 5. A verseny

Részletesebben

- 2 -

- 2 - V. Meghívásos Ju Jitsu Földharc Verseny Versenykiírás 2010 május 22. (szombat) (Újpesti focipályánál a birkózócsarnokban) 1044 Budapest, Megyeri út 13. - 2 - Versenyinformációk Kiírás: Verseny: V. Meghívásos

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: XV. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21és Felnőtt) V. Nyílt WKF Egyéni Utánpótlás Karate Magyar

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: XVIII. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) III. WKF Para Karate Bajnokság VIII. Nyílt

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: XVIII. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) III. WKF Para Karate Bajnokság VIII. Nyílt

Részletesebben

IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013.

IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013. IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013. Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: IV. Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sasok Sportegyesület

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: XVII. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) II. WKF Para Karate Bajnokság VII. Nyílt WKF

Részletesebben

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA. Kumite

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA. Kumite MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA Kumite Vizsgakérdések kumite bírók részére A vizsgakérdéseket és a vizsgalapot a vizsgabizottságnak kell átadni. Kérjük, a kérdéseket tartalmazó lapra ne írjon

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: A verseny célja: XIV. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) IV. Nyílt WKF Egyéni Utánpótlás

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015.

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sasok Sportegyesület

Részletesebben

DOROGI NEHÉZATLÉTIKAI CLUB. Cím: H-2510 Dorog, Bécsi út 34 Számla szám: Adószám:

DOROGI NEHÉZATLÉTIKAI CLUB. Cím: H-2510 Dorog, Bécsi út 34 Számla szám: Adószám: Dorog Kupa Nyílt bajnokság Kata, Önvédelem, Light-Contakt, Full-Contakt, Chikare-Kurabe, Submission Gi, Submission NoGi Felnőtt női, Felnőtt férfi, Gyermek és Junior korosztályok részére. Ideje: 2016.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. SKS-SKDUN Karate Szövetség Magyar Bajnoksága. Nemes István 5. dan az SKS-SKDUN Karate Szövetség bírói bizottságának elnöke

VERSENYKIÍRÁS. SKS-SKDUN Karate Szövetség Magyar Bajnoksága. Nemes István 5. dan az SKS-SKDUN Karate Szövetség bírói bizottságának elnöke VERSENYKIÍRÁS A verseny elnevezése: A verseny célja: A verseny időpontja: A verseny helyszíne: A verseny rendezője: A verseny főbírája: A verseny fővédnöke: A verseny védnökei: SKS-SKDUN Karate Szövetség

Részletesebben

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Szervezője: Rendezője: Fővédnöke: Főbírája: Helye: Újpalota Sportegyesület Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Bitvai Nándor Alpolgármester úr Hernádi Zoltán 4.Dan Károly Róbert Kereskedelmi

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLYOK. DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB)

JÁTÉKSZABÁLYOK. DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) JÁTÉKSZABÁLYOK DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) 2016 A Torna mérkőzéseit az MKOSZ által meghatározott 3 3 kosárlabda mérkőzések az alábbi szabályai szerint kell

Részletesebben

2. FELSZERELÉS ÉS LÉTESÍTMÉNYEK

2. FELSZERELÉS ÉS LÉTESÍTMÉNYEK Bevezetés Boccia Szabályok Jelen szövegben bemutatott szabályok a boccia játékra vonatkoznak. A játékszabályok minden olyan nemzetközi versenyre vonatkoznak, amelyet a BISFed (Boccia Nemzetközi Sport Szövetség)

Részletesebben

ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság 2014. Ács Sánta Imre, Gombos Attila, Gera József

ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság 2014. Ács Sánta Imre, Gombos Attila, Gera József ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság 2014 CLUB DYNAMIC EGYESÜLET SZEGED-MAKÓ BUDO KLUB Ács Sánta Imre, Gombos Attila, Gera József Ács Sánta Imre: +36-30/9352008 (kis-malac@freemail.hu) Gombos Attila: +36-20/9240516

Részletesebben

WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG. 2010. május 15. Budapest. Sei-do full co. kumite. Kempo C full kumite. kata.

WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG. 2010. május 15. Budapest. Sei-do full co. kumite. Kempo C full kumite. kata. WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG 2010. május 15. Budapest Sei-do full co. kumite Kempo C full kumite kata fegyveres kata szinkron kata szinkron fegyveres kata semi contact light contact kick

Részletesebben

Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa.

Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa. Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa. Verseny ideje: 2012.április 28. (szombat) Verseny helyszíne: Siófok, 2-es számú Ált. Iskola. Kele u. 33. (Mentőállomás mellett) Verseny szervezője: Csima János 3.Dan. Nevezési

Részletesebben

Just Clear - International Cup november 3. 15:00

Just Clear - International Cup november 3. 15:00 Just Clear - International Cup 2019. november 3. 15:00 Akvárium Klub Budapest Budapest, Erzsébet tér 12, 1051 A verseny célja: versenyzési lehetőség biztosítása minden amatőr és újonc versenyző részére.

Részletesebben

CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok

CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok Bevezetés CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok Jelen szövegben bemutatott szabályok a boccia játékra vonatkoznak. A nemzetközi boccia versenyek szervezésével kapcsolatos további információk a Nemzetközi

Részletesebben

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6 Verseny rendezője: Főszervező: A verseny főbírája: Szakmai fővédnökök: Agria Kempo Karate Sportegyesület Nagy Ferenc Jácint 2. Dan Márhoffer Márton 2. Dan Lévai László, Hanshi Papp Valér, Kyoshi A verseny

Részletesebben

III. Erzsébet Kupa. Versenykiírás

III. Erzsébet Kupa. Versenykiírás III. Erzsébet Kupa II. Sakura-Kai Nemzetközi Verseny Versenykiírás A verseny jellege: A verseny célja: Korosztályos, egyéni nemzetközi utánpótlás és haladó verseny Versenyzési lehetőség biztosítása az

Részletesebben

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tartalom ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Bevezetés...3 1.1 Hip Hop Unite Hivatalos Versenyek Felépítése...3

Részletesebben

Alba Regia SC Zen Bu Kan KEMPO Felnőtt Országos Bajnokság 2015 2015. május 23. szombat Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum

Alba Regia SC Zen Bu Kan KEMPO Felnőtt Országos Bajnokság 2015 2015. május 23. szombat Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum Versenykiírás Verseny rendezője: Csákvári Kempo HSE Főszervező: Takács Attila Kyoshi 5. Dan; Márhoffer Márton 2. Dan A verseny főbírója: Kormos László Renshi 3. Dan - a Magyar ZBK Kempo Sportági Szövetség

Részletesebben

II. Gi Grappling Csapatbajnokság

II. Gi Grappling Csapatbajnokság II. Gi Grappling Csapatbajnokság Gyermek, Junior, Női és Férfi csapatok részére 2012 október 20. Angolkisasszonyok csarnoka Kecskemét, Czollner tér 5. - 1 - további információ a honlapunkon: www.globalgrappling.hu

Részletesebben

A verseny helyszíne VASAS JégCentrum 1046 Budapest, Homoktövis u. 1.

A verseny helyszíne VASAS JégCentrum 1046 Budapest, Homoktövis u. 1. A verseny helyszíne VASAS JégCentrum 1046 Budapest, Homoktövis u. 1. A verseny ideje 2018. december 8. 09.30 Szeminárium 2018. december 7. és 9. Övvizsga 2018. december 9. A verseny védnökei Dr. SZABÓ

Részletesebben

HAYASHI SHITO-RYU OPEN INTERNATIONAL KARATE CHAMPIONSHIPS

HAYASHI SHITO-RYU OPEN INTERNATIONAL KARATE CHAMPIONSHIPS HAYASHI SHITO-RYU OPEN INTERNATIONAL KARATE CHAMPIONSHIPS A verseny helyszíne A verseny ideje A verseny védnökei BUDAÖRS VÁROSI USZODA SPORTCSARNOK ÉS STRAND (BVUSS) 2040 Budaörs, Hársfa utca 6. 2018.

Részletesebben

IV. Gankaku - Óbudai Kupa

IV. Gankaku - Óbudai Kupa IV. Gankaku - Óbudai Kupa Budapest Óbuda A verseny jellege: A verseny célja: Meghívásos IKGA Goju-kai Karate Bajnokság Versenyzési lehetőség biztosítása utánpótlás szintű gyermek, és nemversenyző felnőtt

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN10553 Inverziós asztal insportline Inverso Plus

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN10553 Inverziós asztal insportline Inverso Plus HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN10553 Inverziós asztal insportline Inverso Plus FIGYELEM! A kép egyes részleteiben eltérhet az eredeti terméktől. TARTALOM FIGYELMEZTETÉS... 3 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 3 ALKATRÉSZ

Részletesebben

NEMZETI LOVASTUSA SZABÁLYZAT 2009

NEMZETI LOVASTUSA SZABÁLYZAT 2009 M a g y a r L o v a s S z ö v e t s é g L o v a s t u s a S z a k b i z o t t s á g -------------------------------------------------------- NEMZETI LOVASTUSA SZABÁLYZAT 2009 BUDAPEST 2009. ÁPRILIS 09.

Részletesebben

VIII. Esztergom-kertváros Kupa

VIII. Esztergom-kertváros Kupa VIII. Esztergom-kertváros Kupa Ideje: 2012.04.21. Nyílt Nemzetközi Harcművészeti Bajnokság Rendezője: Esztergom-kertvárosi Kempo Karate Klub Főbírája: Pokorni Gábor 4. Dan Verseny helye: 2500 Esztergom

Részletesebben

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETS É G KATA ÉS KUMITE VERSENYSZABÁLYOK

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETS É G KATA ÉS KUMITE VERSENYSZABÁLYOK MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETS É G KATA ÉS KUMITE VERSENYSZABÁLYOK 2006 NOVEMBER 1 Tartalom KUMITE SZABÁLYOK 3 1 FEJEZET: KUMITE KÜZDŐTÉR 3 2 FEJEZET:HIVATALOS ÖLTÖZET 4 3 FEJEZET:KUMITE VERSENY LEBONYOLÍTÁSA

Részletesebben

XX. BUDAPEST OPEN - HAYASHI KUPA SZEPTEMBER

XX. BUDAPEST OPEN - HAYASHI KUPA SZEPTEMBER XX. BUDAPEST OPEN - HAYASHI KUPA 0 NYÍLT NEMZETKÖZI KARATE BAJNOKSÁG VERSENY RENDEZŐJE: MAGYAR GOJU-KAI KARATE-DO SZÖVETSÉG VERSENY CÉLJA: A MAGYAR VERSENYZŐK RÉSZÉRE BIZTOSÍTANI A KÜLFÖLDI SPORTOLÓKKAL

Részletesebben

IPPON SHOBU VERSENYSZABÁLYZAT

IPPON SHOBU VERSENYSZABÁLYZAT MAGYAR JKA KARATE SZÖVETSÉG IPPON SHOBU VERSENYSZABÁLYZAT Érvényes 2015. március 9-től 1 / 73 IMPRESSZUM Összeállította a Magyar JKA Karate Szövetség Egyeztetve az MKSZ Ippon-shobu Stílusvezetői Egyeztető

Részletesebben

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest 2017. évi WTF Taekwondo Bajnokság 2017. május 13. Budapest A verseny Dátum Helyszín Kiíró Rendező Versenyigazgató Szabályok 2017. május 13. (szombat) Soroksári Sportcsarnok (1237 Budapest, Szentlőrinci

Részletesebben

INDOOR TAMBURELLO Nemzetközi játékszabályzat

INDOOR TAMBURELLO Nemzetközi játékszabályzat INDOOR TAMBURELLO Nemzetközi játékszabályzat Tartalomjegyzék 1. fejezet Pálya Vonalak Biztonsági és neutrális zónák Játékterület 2. fejezet Labda 3. fejezet Ütők 4. fejezet Játszmák és meccsek Pontozás

Részletesebben

MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET

MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET Elnök: Kiss Attila Levelezési cím: 1143 Budapest, Ilka u. 44. Telefon: 20/943-0212 Fax: 1/630-2407 E-mail: shidokan.hungary@gmail.com www.shidokan.eu

Részletesebben

Az országos döntőn a megyei elődöntőkről korcsoportonként az 1-3. helyezett egyéni versenyzői vehetnek részt.

Az országos döntőn a megyei elődöntőkről korcsoportonként az 1-3. helyezett egyéni versenyzői vehetnek részt. Országos Kötélugró Diákolimpia 2013. évi versenykiírása 1. A verseny rendezője Magyar Ugrókötelesek Szövetsége, Szan-Dia Fitness Sport Club 2. Az országos döntő helyszíne és időpontja I.-II.-III.- IV.-V.-VI.

Részletesebben

III. Orgovány Kupa Nyílt Országos Ju-Jitsu Csapatverseny Versenykiírás 2008 május 24. Általános Iskola Sportcsarnoka Orgovány, Kossuth Lajos u. 62. további információ a honlapunkon: www.tatamicentrum.hu

Részletesebben

A MAGASUGRÁS OKTATÁSA

A MAGASUGRÁS OKTATÁSA A MAGASUGRÁS OKTATÁSA általános iskola Készítette: Börzsönyi Judit testnevelőtanár msc 2011/12 Az átlépő magasugrás A magasugrás az ügyességi versenyszámokhoz tartozik, célja, hogy az ugró egy bizonyos

Részletesebben

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége meghirdeti a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium és a Mozgásjavító Diák

Részletesebben

Számok: Ichi Egy Ni Kettő San Három Shi Négy Go Öt Roku (Nana) Hat Sichi Hét Hachi Nyolc Kyu Kilenc Ju Tíz. Alapállások:

Számok: Ichi Egy Ni Kettő San Három Shi Négy Go Öt Roku (Nana) Hat Sichi Hét Hachi Nyolc Kyu Kilenc Ju Tíz. Alapállások: Számok: Ichi Egy Ni Kettő San Három Shi Négy Go Öt Roku (Nana) Hat Sichi Hét Hachi Nyolc Kyu Kilenc Ju Tíz Alapállások: Heisoku dachi Zárt lábas állás (Vigyázz!) Musubi dachi V állás, sarok összeér Yoi

Részletesebben

Gyakorló szabályismereti felmérő (2016-4)

Gyakorló szabályismereti felmérő (2016-4) Gyakorló szabályismereti felmérő () 1. Az International F. A. Board véleménye az, hogy egy mérkőzést nem szabad folytatni, ha bármely csapatban A) ötnél kevesebb játékos van. B) hatnál kevesebb játékos

Részletesebben

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG IPPON SHOBU VERSENYSZABÁLYZATA

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG IPPON SHOBU VERSENYSZABÁLYZATA MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG IPPON SHOBU VERSENYSZABÁLYZATA 2002 Ideiglenesen kiegészített változat 2015.01.20. 1 / 61 Kiadja a Magyar Karate Szakszövetség Második átdolgozott kiadás Nyomda: Lombos Nyomda

Részletesebben

IPPON SHOBU VERSENYSZABÁLYZAT

IPPON SHOBU VERSENYSZABÁLYZAT MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG IPPON SHOBU VERSENYSZABÁLYZAT Érvényes 2015. március 9-től 1 / 73 IMPRESSZUM Összeállította a Magyar JKA Karate Szövetség Egyeztetve az MKSZ Ippon-shobu Stílusvezetői Egyeztető

Részletesebben

A FIT DANCE Program lényege

A FIT DANCE Program lényege A FIT DANCE Program lényege A Programot elindító Mozogj Alapítvány célja, hogy amatőr dance aerobic csoportok számára versenyzési lehetőséget biztosítson, óvodás korosztálytól egészen a felnőtt korig.

Részletesebben

ÉRVÉNYES 2015. JANUÁR 1-TŐL

ÉRVÉNYES 2015. JANUÁR 1-TŐL MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETS É G KATA ÉS KUMITE VERSENYSZABÁLYOK ÉRVÉNYES 2015. JANUÁR 1-TŐL 1 TARTALOM KUMITE SZABÁLYOK 3 1 FEJEZET: KUMITE KÜZDŐTÉR 3 2 FEJEZET:HIVATALOS ÖLTÖZET 4 3 FEJEZET:KUMITE VERSENY

Részletesebben

2011.10.08., Szombat. Magyar Taekwondo Szövetség. Kiss Tamás. Budapesti Honvéd SE.

2011.10.08., Szombat. Magyar Taekwondo Szövetség. Kiss Tamás. Budapesti Honvéd SE. - ETU A Kategória Időpont: 2011.10.08., Szombat Helyszín: ÚJ! Láng Sportcsarnok 1130 Budapest, Rozsnyai utca 16-20. http://kulturinfo.hu/helyszin.gcw?id=4042 Kííró: Magyar Taekwondo Szövetség Versenyigazgató:

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2019 március 15-17. INFO: Az idei évben is helyet adunk a fogyatékkal élő küzdősportoló fiataloknak. Immár indulhatnak formagyakorlat, önvédelem és

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI XIII. IPPON SHOBU KARATE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI XIII. IPPON SHOBU KARATE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI XIII. IPPON SHOBU KARATE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Ippon Shobu Karate Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

ÉRVÉNYES SZABÁLYOK AZ MBSZ ÁLTAL RENDEZETT VERSENYEKEN TŐL

ÉRVÉNYES SZABÁLYOK AZ MBSZ ÁLTAL RENDEZETT VERSENYEKEN TŐL ÉRVÉNYES SZABÁLYOK AZ MBSZ ÁLTAL RENDEZETT VERSENYEKEN 2013.09.01- TŐL Az alábbi szabályok érvényesek egységesen az őszi versenyszezonban a magyar versenyeken: 1.: MENETIDŐ: Diák, serdülő és Ifjúsági,

Részletesebben