Magyarország szolgálatában a biztonságért! A létfontosságú rendszerelemek védelmének szabályozása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magyarország szolgálatában a biztonságért! A létfontosságú rendszerelemek védelmének szabályozása"

Átírás

1 Magyarország szolgálatában a biztonságért! A létfontosságú rendszerelemek védelmének szabályozása Vaszkun Attila tű. alezredes megyei iparbiztonsági főfelügyelő (Eger, )

2 Irányelv Az európai létfontosságú infrastruktúrák azonosítására és kijelölésére vonatkozó eljárás, valamint közös megközelítés annak értékeléséhez, hogy szükségese ezen infrastruktúrák védelmét javítani. /az európai kritikus infrastruktúrák azonosításáról és kijelöléséről, valamint védelmük javítása szükségességének értékeléséről szóló, december 8-i 2008/114/EK tanácsi irányelv/

3 KERETRENDSZER A létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről szóló évi CLXVI. törvény (Lrtv.) /Az Országgyűlés november 12-i ülésén fogadta el. Megjelent a Magyar Közlöny évi 154. számában./ Struktúra: (16. és 3. melléklet ) Értelmező rendelkezések Nemzeti létfontosságú rendszerelem kijelölése Európai létfontosságú rendszerelem kijelölése Közös szabályok Energiaágazatra vonatkozó különös szabályok Jelentés az Európai Bizottságnak Záró rendelkezések

4 KERETRENDSZER 65/2013. (III.8.) Korm. rendelet a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről szóló évi CLXVI. törvény végrehajtásáról (VHR)

5 ÁGAZATI SZABÁLYOZÁS Az Lrtv. felhatalmazó rendelkezései szerinti, az azonosításra, kijelölésre vonatkozó ágazati különös szabályokat, az ágazati kijelölő és javaslattevő hatóságot, az ágazati kritériumokat, továbbá a honvédelmi létfontosságú rendszerelemek ellenőrzése tekintetében az ellenőrzést koordináló és a helyszíni ellenőrzést lefolytató szervet külön kormányrendelet állapítja meg.

6 Lrtv. Értelmező rendelkezések 1. Létfontosságú rendszerelem: - az 1-3. mellékletben meghatározott ágazatok valamelyikébe tartozó; - eszköz, létesítmény vagy rendszer olyan rendszereleme; - amely elengedhetetlen a létfontosságú társadalmi feladatok ellátásához (így különösen az egészségügyhöz, a lakosság személy- és vagyonbiztonságához, a gazdasági és szociális közszolgáltatások biztosításához); - és amelynek kiesése e feladatok folyamatos ellátásának hiánya miatt jelentős következményekkel járna.

7 Lrtv. Értelmező rendelkezések 2. Létfontosságú rendszerelem védelme: - a létfontosságú rendszerelem - funkciójának, folyamatos működésének és sértetlenségének biztosítását célzó, - a fenyegetettség, a kockázat, a sebezhetőség enyhítésére vagy semlegesítésére irányuló - valamennyi tevékenység.

8 Lrtv. Értelmező rendelkezések 3. Nemzeti létfontosságú rendszerelem: - e törvény alapján kijelölt - olyan létfontosságú rendszerelem, - amelynek kiesése - a létfontosságú társadalmi feladatok folyamatos ellátásának hiánya miatt - jelentős hatása lenne - Magyarországon. 4. Európai létfontosságú rendszerelem: - e törvény alapján kijelölt - olyan létfontosságú rendszerelem, - amelynek kiesése - jelentős hatással lenne az ágazatokon átnyúló kölcsönös függőségből következő hatásokat is ideértve - legalább két EGT-államra.

9 Lrtv. Értelmező rendelkezések 5. Ágazati kritérium: - azok a szempontok, az azokhoz tartozó küszöbértékek, műszaki vagy funkcionális tulajdonságok, - amelyek egy eszköz, létesítmény rendszerelemének megzavarása vagy megsemmisítése által kiváltott hatásra vonatkoznak, - és amelyek teljesülése esetén az eszköz, létesítmény, rendszer vagy azok része létfontosságú rendszerelemmé jelölhető ki - azzal szoros összefüggésben, hogy mely ágazatba tartozik. 6. Horizontális kritérium: - azok a szempontok, az azokhoz tartozó küszöbértékek, műszaki vagy funkcionális tulajdonságok, - amelyek egy eszköz, létesítmény rendszerelemének kiesése által kiváltott hatásra vonatkoznak, - és amelyek teljesülése esetén figyelemmel a bekövetkező emberiélet-veszteségekre, az egészségre gyakorolt hatásra, a gazdasági és társadalmi hatásokra, a természetre és az épített környezetre gyakorolt hatásra - az eszköz, létesítmény, rendszer vagy azok része létfontosságú rendszerelemmé jelölhető ki - attól függetlenül, hogy mely ágazatba tartozik.

10 Lrtv. Értelmező rendelkezések 7. Üzemeltető: - az a természetes, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli szervezet, - aki vagy amely az eszköz, létesítmény, rendszer rendszerelemének - tulajdonosa, engedélyese, rendelkezésre jogosultja vagy napi működéséért felelős. 8. EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam,

11 VHR Értelmező rendelkezések: azonosítás: az a folyamat, amely során a lehetséges létfontosságú rendszerelemeket kockázatelemzés, valamint az ágazati és horizontális kritériumok alapján meghatározzák; kockázatelemzés: fenyegetettségi és kockázati tényezők vizsgálata a rendszerelemek sebezhetőségének, valamint a megzavarásuk vagy megsemmisítésük által okozott következmények értékelése céljából; létfontosságú információs rendszer és létesítmény: a társadalom olyan hálózatszerű, fizikai vagy virtuális rendszerei, eszközei és módszerei, amelyek az információ folyamatos biztosítása és az informatikai feltételek üzemfolytonosságának szükségességéből adódóan önmagukban létfontosságú rendszerelemek, vagy más azonosított létfontosságú rendszerelemek működéséhez nélkülözhetetlenek.

12 VHR (1. melléklet) HORIZONTÁLIS KRITÉRIUMOK a veszteségek kritériuma gazdasági, társadalmi, politikai, környezeti hatás kritériuma

13 Eljárási kérdések Azonosítási eljárási szakasz Kijelölés

14 A nemzeti létfontosságú rendszerelemek kijelölése Ki? kezdeményezés üzemeltető Javaslattevő hatóság

15 A nemzeti létfontosságú rendszerelemek kijelölése Hol? kormányrendeletben kijelölt szervnél (= ágazati kijelölő hatóságnál) Mi alapján? A Lrtv mellékletében meghatározott ágazatokhoz tartozás alapján.

16 A nemzeti létfontosságú rendszerelemek kijelölése Mikor? Az azonosítási eljárás lefolytatása után. Hogyan? Azonosítási jelentés benyújtásával.

17 Azonosítási eljárási szakasz 1. A lehetséges létfontosságú rendszerelem üzemeltetője elvégzi az azonosítást. 2. Az azonosítási eljárás eredményeként azonosítási jelentést készít.

18 Azonosítási eljárási szakasz Mit? - megnevezés, Azonosítási jelentés - a kockázatelemzés, valamint annak eredménye - a nemzeti vagy európai létfontosságú rendszerelemmé történő kijelöléssel kapcsolatos javaslat, - teljességi nyilatkozat, - az azonosítási eljárás kezdő- és zárónapja.

19 Azonosítási eljárási szakasz Azonosítási jelentés Mikor? Az azonosítási jelentést első alkalommal az ágazatra vonatkozó ágazati kritériumokat megállapító jogszabály hatálybalépését követő 180 napon belül kell a kötelezettnek benyújtania.!új azonosítási jelentést kell készítenie a kijelölő hatóságnak a Lrtv. 2. (3) bekezdése szerinti döntésének jogerőre emelkedésétől számított 5 év elteltével.

20 Azonosítási eljárási szakasz 3. Az üzemeltető megküldi az azonosítási jelentést az ágazati kijelölő hatóságnak. 4. Az ágazati kijelölő hatóság véleményezés céljából továbbítja az azonosítási jelentést az ágazati javaslattevő hatóságnak.! A Kormány a hivatásos katasztrófavédelmi szerv központi szervét a közrend, közbiztonság, lakosságvédelem, alkotmányvédelem, nemzetbiztonság, terrorelhárítás szempontjaira tekintettel,a nemzeti létfontosságú rendszerelemmé történő kijelölés vonatkozásában javaslattevő hatóságként kijelöli. 5. Az ágazati javaslattevő hatóság 30 napon belül megvizsgálja, és véleményt nyilvánít az azonosítási jelentésről.

21 A nemzeti létfontosságú rendszerelemek kijelölése Az ágazati kijelölő hatóság az ágazati és horizontális kritériumok alapján a közigazgatási hatósági eljárásnak megfelelően határozatban dönt. (90 napon belül az azonosítási jelentés kézhezvételétől!)! Szakhatósági kijelölés: első fokon a hivatásos katasztrófavédelmi szerv üzemeltető telephelye szerinti helyi szerve, másodfokon a hivatásos katasztrófavédelmi szerv üzemeltető telephelye szerinti területi szerve (abban a kérdésben, hogy a horizontális kritériumok teljesülésének lehetősége fennáll-e).

22 A nemzeti létfontosságú rendszerelemek kijelölése A szakhatósági eljárásban a pénz- és adóügyi biztonság vonatkozásában a Nemzeti Adóés Vámhivatal területi, illetve központi szerve, a közrend, a közbiztonság, a lakosságvédelem, az alkotmányvédelem, a nemzetbiztonság, a terrorelhárítás vonatkozásában az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szervterületi, illetve központi szerve, az Alkotmányvédelmi Hivatalterületi, illetve központi szerve, valamint aterrorelhárítási Központ véleményt nyilvánít. A politikai hatás kritériuma teljesülésének lehetősége tekintetében az illetékes kormánymegbízott, a környezeti hatás kérdésében a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség területi, illetve központi szerve véleményt nyilvánít.

23 A nemzeti létfontosságú rendszerelemek kijelölése A kijelölő határozat: - Jóváhagyó (azonosítási jelentés, létfontosságú rendszerelemmé kijelölés, nyilvántartásba vétel) - Elutasító Üzemeltetői biztonsági terv kidolgozásának határideje; A létfontosságú rendszerelem védelmével összefüggő, a rendszerelem egyedi sajátosságaihoz, környezetéhez, a rendszerelem által potenciálisan előidézhető veszély mértékéhez igazodó feltételek.

24 Az európai létfontosságú rendszerelemek kijelölése 1.Kezdeményező/kérelmező: - üzemeltető vagy javaslattevő hatóság,vagy - EGT-állam 2. az ágazati kijelölő hatóság megvizsgálja a kezdeményezést/kérelmet 3. tájékoztatja (az ágazatért felelős miniszter útján) a katasztrófák elleni védekezésért felelős minisztert az európai létfontosságú rendszerelemmé nyilvánítással kapcsolatos álláspontjáról 4. ha a kijelölésre irányuló kérelemmel a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter nem ért egyet, a kijelölő hatóság köteles megvizsgálni a nemzeti létfontosságú rendszerelemmé történő kijelölés kérdését, és a jogszabályban meghatározott feltételek fennállása esetén dönt a nemzeti létfontosságú rendszerelemmé történő kijelölésről 5. a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter az európai létfontosságú rendszerelemmé történő kijelölés folyamatában a horizontális kritériumok teljesülésének lehetőségét vizsgálja 6. Nemzetközi szerződés megkötésének kezdeményezése (a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter az adott ágazat szerint feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszterrel együtt) 7. Az ágazati kijelölő hatóság az európai létfontosságú rendszerelemmé történő kijelölésről a nemzetközi szerződés hatálybalépésétől számított harminc napon belül a közigazgatási hatósági eljárás szabályainak megfelelően határozatot hoz. A határozatban az európai létfontosságú rendszerelem üzemeltetőjének kötelezettségeit, azok végrehajtásának határidejét és ellenőrzését a nemzetközi szerződésben foglaltak alapján kell meghatározni. 8. Ha az európai létfontosságú rendszerelemmé történő kijelölés, vagy a kijelölés visszavonása kérdésében az ágazatért felelős miniszter és a katasztrófák elleni védekezésért felelős minisztert ellentétes álláspontot képvisel, a végleges álláspontról a Kormány dönt.

25 Közös szabályok 1. Az eljárásban résztvevők nemzetbiztonsági ellenőrzése 2. Nyilvántartás 3. Üzemeltetői Biztonsági Terv, biztonsági összekötő személy 4. Ellenőrzések 5. Szankciók

26 Az eljárásban résztvevők nemzetbiztonsági ellenőrzése A nemzeti létfontosságú rendszerelemek és az európai létfontosságú rendszerelemek kijelölésére vonatkozó közigazgatási hatósági eljárásban a hatóságok és a szakhatóságok részéről csak olyan személy vehet részt, akinek a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényben (1995. évi CXXV. tv.) meghatározott nemzetbiztonsági ellenőrzését elvégezték, és akivel szemben kockázati tényező nem merült fel.

27 Nyilvántartás Ki? A kormányrendeletben erre kijelölt központi államigazgatási szerv Mit? a) az üzemeltető nevét, székhelyét vagy lakcímét, levelezési címét, cégjegyzékszámát vagy az egyéni vállalkozói nyilvántartási számát, statisztikai számjelét és adóazonosító számát, képviselőjének nevét, telefon- és telefaxszámát, címét, b) a biztonsági összekötő személy természetes személyazonosító adatait, telefonés telefaxszámát, címét, szakirányú végzettségét, a végzettséget igazoló okirat sorszámát, c) a nemzeti létfontosságú rendszerelemek és azon európai létfontosságú rendszerelemek megnevezését, amelyek esetében Magyarország érintett fél, d) az üzemeltetői biztonsági tervet, e) az ágazati kijelölő hatóságnak az európai létfontosságú rendszerelem vagy a nemzeti létfontosságú rendszerelem kijelölése visszavonásáról szóló határozatát.

28 Nyilvántartás Adattovábbítási előírások (mely szerveknek? milyen célból?) 1. az azonosítási eljárásban, a kijelölési eljárásban, a kijelölés visszavonására vonatkozó eljárásban részt vevő javaslattevő hatóság, ágazati kijelölő hatóság, szakhatóságok részére: az azonosítási eljárás, a kijelölési eljárás, a kijelölés visszavonására vonatkozó eljárás lefolytatásának biztosítása céljából, 2. az európai létfontosságú rendszerelem vagy a nemzeti létfontosságú rendszerelem ellenőrzését koordináló szerv részére: a koordinációs feladatok biztosítása céljából, 3. az európai létfontosságú rendszerelem vagy a nemzeti létfontosságú rendszerelem helyszíni ellenőrzését lefolytató szerv részére: a helyszíni ellenőrzés lefolytatása céljából, 4. az európai létfontosságú rendszerelem vagy a nemzeti létfontosságú rendszerelem hatósági ellenőrzésére jogszabály alapján feladat- és hatáskörrel rendelkező hatóságok részére: a hatósági ellenőrzések lefolytatása céljából.

29 Nyilvántartás Adattörlési előírások: az ágazati kijelölő hatóságnak rendszerelem kijelölése visszavonásáról szóló határozatának jogerőre emelkedése után egy évvel, vagy a kijelölést elutasító határozat jogerőre emelkedésekor törölni kell.

30 Üzemeltetői biztonsági terv Ki készíti el? az európai létfontosságú rendszerelem vagy a nemzeti létfontosságú rendszerelem üzemeltetője Mikor? az ágazati kijelölő hatóság határozatában meghatározott határidőn belül (nem lehet rövidebb a kijelölő határozat közlésétől számított hatvan napnál) Felülvizsgálat? Rendszeres: 2 évente (jegyzőkönyv) Soron kívüli: kijelölő hatóság/bm OKF kezdeményezésére

31 Üzemeltetői biztonsági terv Milyen? az ágazati hatóság kijelölő döntésében meghatározott tartalmi és formai követelményeknek megfelelő Tartalom: (VHR 2. melléklete) a létfontosságú rendszerelemek megnevezése, szervezeti és eszközrendszer, amely biztosítja azok védelmét, biztonsági intézkedések, amelyek kialakítása és működtetése biztosítja az európai létfontosságú rendszerelem vagy a nemzeti létfontosságú rendszerelem védelmét, ideiglenes intézkedések, amelyeket a különböző kockázati és veszélyszinteknek megfelelően foganatosítani kell, az európai létfontosságú rendszerelem vagy a nemzeti létfontosságú rendszerelem védelmét szolgáló meglévő vagy kialakítás alatt álló biztonsági megoldásokkal kapcsolatos eljárás.

32 Üzemeltetői Biztonsági Terv módosítása Esete: 1. tevékenységében olyan változás áll be, amely érinti a létfontosságú rendszerelem európai létfontosságú rendszerelemmé vagy nemzeti létfontosságú rendszerelemmé történő kijelölését vagy azonosítását, a védelmét. Az üzemeltetői biztonsági tervben meghatározott, bekövetkezett rendkívüli eseményekről haladéktalanul tájékoztatja a hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervének ügyeleti szolgálatát.

33 Üzemeltetői Biztonsági Terv (mentesség) Esete: Ha az üzemeltető a létfontosságú rendszerelem európai létfontosságú rendszerelemmé vagy nemzeti létfontosságú rendszerelemmé történő kijelöléskor rendelkezik olyan biztonsági dokumentummal, mely az üzemeltetői biztonsági terv tartalmi elemeit magába foglalja, akkor az ágazati kijelölő hatóság határozatában rendelkezhet úgy, hogy a biztonsági dokumentum az üzemeltetői biztonsági tervet helyettesíti.

34 Biztonsági összekötő személy Kinek a felelőssége? az európai létfontosságú rendszerelem vagy a nemzeti létfontosságú rendszerelem üzemeltetője Mit takar a felelősség? Foglalkoztatást, a tevékenységéhez szükséges feltételek folyamatos biztosítását. Mi a feladata? kapcsolattartás az üzemeltető és a kijelölési eljárásban részt vevő hatóságok, szakhatóságok között. Ki jelölhető ki? az a büntetlen előéletű személy, aki kormányrendeletben meghatározott képzettséggel rendelkezik. (VHR 6. ) (A büntetlen előéletre vonatkozó követelmény teljesülését a biztonsági összekötő igazolja.)

35 Ellenőrzés helyszíni ellenőrzés legalább kétévenként a nemzetbiztonsági szempontok figyelembevételével ellenőrizhető, hogy a biztonsági összekötő büntetlen előéletű-e Kivétel: A honvédelmi létfontosságú rendszerelemek tekintetében az ellenőrzést koordináló szervet és a helyszíni ellenőrzést lefolytató szervet a Kormány rendeletben jelöli ki.

36 Ellenőrzés Koordinált/összehangolt ellenőrzés a hivatásos katasztrófavédelmi szerv központi szerve koordinálja a hatósági ellenőrzéseket, éves ellenőrzési terv alapján, oly módon, hogy a létfontosságú rendszerelem 3 évente kerüljön ellenőrzésre, az ellenőrzési terv elkészítése érdekében az érintett hatóságok az együttműködés keretében, minden évben legkésőbb február 15. napjáig megküldik a hivatásos katasztrófavédelmi szerv központi szerve részére az ellenőrzési terv elkészítéséhez szükséges javaslataikat, melyeket egyúttal a saját ellenőrzési rendszerükben is megjelenítenek, a hivatásos katasztrófavédelmi szerv központi szerve összefoglaló jelentést készít.

37 Ellenőrzés A jogszabály alapján feladat- és hatáskörrel rendelkező hatóságok az európai létfontosságú rendszerelemet vagy nemzeti létfontosságú rendszerelemet érintő hatósági ellenőrzés eredményéről az ellenőrzést koordináló szervet tájékoztatják. Az ellenőrzések összehangolására vonatkozó feladat magában foglalja a létfontosságú rendszerelemek védelmével kapcsolatos hálózatbiztonsági intézkedések koordinációját, a hálózatbiztonság fenntartásának elősegítését, a hálózatbiztonsággal kapcsolatos események elemzését, értékelését is. A hivatásos katasztrófavédelmi szerv központi szerve,az összehangolt ellenőrzésben részt vevő, valamint a saját hatáskörben lefolytatott ellenőrzést végző szervektől eljárásaik kimeneteléről, a megállapított hiányosságok pótlásáról tájékoztatást kérhet, melyet a szervek haladéktalanul kötelesek a hivatásos katasztrófavédelmi szerv központi szerve részére megadni.

38 Ellenőrzés a jogszabály alapján feladat- és hatáskörrel rendelkező hatóságok részére hatósági ellenőrzés lefolytatására vonatkozó javaslatot tesz, több társhatóság bevonásával együttes hatósági ellenőrzéseket szervez

39 Szankciók 9. Ha az európai létfontosságú rendszerelem vagy a nemzeti létfontosságú rendszerelem üzemeltetője nem tesz eleget az e törvényben, az e törvényben foglalt felhatalmazás alapján kiadott más jogszabályokban vagy az ágazati kijelölő hatóság határozatában foglalt előírásoknak, az ágazati kijelölő hatóság határozatban a) felszólítja az európai létfontosságú rendszerelem vagy a nemzeti létfontosságú rendszerelem üzemeltetőjét a kötelezettségei betartására, b) kötelezi az üzemeltetői biztonsági terv módosítására vagy új üzemeltetői biztonsági terv készítésére, c) kormányrendeletben meghatározott mértékű bírságot szabhat ki.

40 Szankciók Összege: forint forint A bírság összegét a bírság kiszabásáról rendelkező határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül kell megfizetni a kijelölő hatóság által megadott bírság letéti számla javára.

41 Mellékletek 1. melléklet: A kihirdetést követő negyedik hónap első napján lép hatályba.

42 1 ÁGAZAT ALÁGAZAT Energia villamosenergia-rendszer létesítményei, (kivéve az atomerőmű nukleáris biztonságára és sugárvédelmére, fizikai védelmére valamint biztosítéki felügyeletére vonatkozó szabályozás hatálya alá tartozó rendszerek és rendszerelemek) 2 kőolajipar 3 földgázipar 4 Közlekedés közúti közlekedés 5 vasúti közlekedés 6 légi közlekedés 7 vízi közlekedés 8 logisztikai központok mellékletek

43 Mellékletek 2. melléklet: július 1-jén lép hatályba.

44 ÁGAZAT 9 Agrárgazdaság mezőgazdaság 10 élelmiszeripar 11 elosztó hálózatok 12 Egészségügy aktív fekvőbeteg-ellátás 13 mentésirányítás ALÁGAZAT 14 egészségügyi tartalékok és vérkészletek 15 magas biztonsági szintű biológiai laboratóriumok 16 egészségbiztosítás informatikai rendszere 17 Pénzügy pénzügyi eszközök kereskedelmi, fizetési, valamint klíring- és elszámolási infrastruktúrái és rendszerei 18 bank- és hitelintézeti biztonság 19 készpénzellátás 20 Ipar veszélyes anyagok előállítása, tárolása és feldolgozása hadiipari termelés 23 veszélyes hulladékok kezelése és tárolása (kivéve radioaktív hulladékok kezelése és tárolása) oltóanyag- és gyógyszergyártás (kivéve nukleáris létesítmények)

45 Mellékletek 3. melléklet: január 1-jén lép hatályba.

46 ÁGAZAT ALÁGAZAT 24 Infokommunikációs információs rendszerek és hálózatok 25 technológiák eszköz-, automatikai és ellenőrzési rendszerek 26 internet infrastruktúra és hozzáférés 27 vezetékes és mobil távközlési szolgáltatások 28 rádiós távközlés és navigáció 29 műholdas távközlés és navigáció 30 műsorszórás 31 postai szolgáltatások 32 kormányzati informatikai, elektronikus hálózatok 33 Víz ivóvíz-szolgáltatás. rendelet az energetikai létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelö 34 felszíni és felszín alatti vizek minőségének ellenőrzése 35 szennyvízelvezetés és -tisztítás 36 vízbázisok védelme 37 árvízi védművek, gátak 38 Jogrend - Kormányzat kormányzati rendszerek, létesítmények, eszközök 39 közigazgatási szolgáltatások 40 igazságszolgáltatás 41 Közbiztonság - Védelem rendvédelmi szervek infrastruktúrái 42 honvédelmi rendszerek és létesítmények

47 A legfrissebb jogszabály 360/2013. (X.11.) Korm. rendelet az energetikai létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről. 2. A létfontosságú rendszerelemek meghatározása során ágazati kijelölő hatóságként jár el: a) a villamosenergia-rendszer tekintetében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, b) a kőolaj-feldolgozás és kőolajtermék-tárolás kivételével a kőolajipar és a földgázipar tekintetében a bányafelügyelet, c) a kőolaj-feldolgozás és kőolajtermék-tárolás tekintetében első fokon a fővárosi és megyei kormányhivatal mérésügyi és műszaki biztonsági hatósága.

48 Köszönöm a figyelmet!

T/8481. számú törvényjavaslat. a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről

T/8481. számú törvényjavaslat. a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/8481. számú törvényjavaslat a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről Előadó: Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Budapest, 2012. szeptember

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ALAPVETŐ SZOLGÁLTATÁST NYÚJTÓ SZEREPLŐK RÉSZÉRE

TÁJÉKOZTATÓ AZ ALAPVETŐ SZOLGÁLTATÁST NYÚJTÓ SZEREPLŐK RÉSZÉRE TÁJÉKOZTATÓ AZ ALAPVETŐ SZOLGÁLTATÁST NYÚJTÓ SZEREPLŐK RÉSZÉRE Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2018. május 9. verzió 1.0. 2 / 7 oldal Tisztelt Szolgáltatók! Az Európai Unió

Részletesebben

A bányafelügyelet szerepe a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosítási, kijelölési és védelmi feladataiban. Salzinger György MBFH

A bányafelügyelet szerepe a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosítási, kijelölési és védelmi feladataiban. Salzinger György MBFH A bányafelügyelet szerepe a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosítási, kijelölési és védelmi feladataiban Salzinger György MBFH Jogszabályi alapok 2012. évi CLXVI. törvény a létfontosságú rendszerek

Részletesebben

Oldal 1 / 154

Oldal 1 / 154 2012. évi CLXVI. törvény a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről 65/2013. (III. 8.) Korm. rendelet a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról,

Részletesebben

A BM OKF helye, szerepe a hazai létfontosságú rendszerek és létesítmények védelmében. Dr. Bognár Balázs PhD tű. ezredes főosztályvezető

A BM OKF helye, szerepe a hazai létfontosságú rendszerek és létesítmények védelmében. Dr. Bognár Balázs PhD tű. ezredes főosztályvezető A BM OKF helye, szerepe a hazai létfontosságú rendszerek és létesítmények védelmében Dr. Bognár Balázs PhD tű. ezredes főosztályvezető -2- A biztonság komplexitása A biztonság összetevői, tágabb, átfogó

Részletesebben

Ipari, vegyipari létfontossl

Ipari, vegyipari létfontossl BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Iparbiztonsági Főfelügyelőség Ipari, vegyipari létfontossl tfontosságú rendszerek és létesítmények hatósági felügyelete Németh Balázs tű. őrnagy kiemelt

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VILLAMOS ENERGIA ALÁGAZATOT ÉRINTŐ FELADATOKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A VILLAMOS ENERGIA ALÁGAZATOT ÉRINTŐ FELADATOKRÓL TÁJÉKOZTATÓ A VILLAMOS ENERGIA ALÁGAZATOT ÉRINTŐ FELADATOKRÓL Szolnoki Éva biztonsági vezető Jogszabályok A TANÁCS 2008/114/EK IRÁNYELVE az európai kritikus infrastruktúrák azonosításáról és kijelöléséről,

Részletesebben

Kritikus infrastruktúrák, alapvető szolgáltatások az NISD tükrében

Kritikus infrastruktúrák, alapvető szolgáltatások az NISD tükrében Kritikus infrastruktúrák, alapvető szolgáltatások az NISD tükrében E I V O K - 10. I n f o r m á c i ó b i z t o n s á g i S z a k m a i F ó r u m 2019. m á j u s 3 0. Dr. Bonnyai Tünde PhD Az Európai

Részletesebben

Az iparbiztonsági szakterület aktuális kérdései 2014. április 15.

Az iparbiztonsági szakterület aktuális kérdései 2014. április 15. Az iparbiztonsági szakterület aktuális kérdései 2014. április 15. Dr. Vass Gyula tű. ezredes BM OKF Veszélyes Üzemek Főosztály vezetője 1) Veszélyes üzemek hatósági felügyelet alatt tartása 2) Katasztrófavédelem

Részletesebben

A KIV területi és helyi feladataival kapcsolatos követelményeinek ismertetése

A KIV területi és helyi feladataival kapcsolatos követelményeinek ismertetése A KIV területi és helyi feladataival kapcsolatos követelményeinek ismertetése Tematikus Értekezlet 2012. január 23. Dr. Bognár r Balázs PhD tű. őrnagy, osztályvezető Biztonság az, amivé tesszük! /Prof.

Részletesebben

Biztonsági összekötő illetve a Veszélyes ipari védelmi ügyintézői képzés

Biztonsági összekötő illetve a Veszélyes ipari védelmi ügyintézői képzés Biztonsági összekötő illetve a Veszélyes ipari védelmi ügyintézői képzés Jogszabályok által előírt képzések 2012. évi CLXVI. törvény a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről

Részletesebben

A létfontosságú rendszerelemek védelméről szóló előírások alkalmazásának tapasztalatai a bányafelügyelet szemszögéből. Salzinger György MBFH

A létfontosságú rendszerelemek védelméről szóló előírások alkalmazásának tapasztalatai a bányafelügyelet szemszögéből. Salzinger György MBFH A létfontosságú rendszerelemek védelméről szóló előírások alkalmazásának tapasztalatai a bányafelügyelet szemszögéből Salzinger György MBFH Jogszabályi alapok A TANÁCS 2008. december 8-i 2008/114/EK IRÁNYELVE

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 154. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. november 22., csütörtök. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 154. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. november 22., csütörtök. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. november 22., csütörtök 154. szám Tartalomjegyzék 2012. évi CLXV. törvény A Magyarország Kormánya és a Szlovák Köztársaság Kormánya között a két ország

Részletesebben

KIV FELKÉSZÍTÉS AZ INFORMÁCIÓS RENDSZEREKET ÉRINTŐ FENYEGETETTSÉGEKRŐL. Nagy László tű. alez. Iparbiztonsági Felügyelő

KIV FELKÉSZÍTÉS AZ INFORMÁCIÓS RENDSZEREKET ÉRINTŐ FENYEGETETTSÉGEKRŐL. Nagy László tű. alez. Iparbiztonsági Felügyelő KIV FELKÉSZÍTÉS AZ INFORMÁCIÓS RENDSZEREKET ÉRINTŐ FENYEGETETTSÉGEKRŐL Nagy László tű. alez. Iparbiztonsági Felügyelő 2018.02.21. KIV BEVEZETÉS Integrált Katasztrófavédelmi rendszer: - Iparbiztonság -

Részletesebben

A termőföldtől az asztalig

A termőföldtől az asztalig NEMZETI ÉLELMISZERLÁNC- BIZTONSÁGI HIVATAL Fraknói Gyula biztonsági vezető 2016. szeptember 29. Budapest A termőföldtől az asztalig www.hvesz.hu 1 Kritikus: minden dolog amelyek megsemmisülése, működésének

Részletesebben

Nemzetközi jogszabályi háttér I.

Nemzetközi jogszabályi háttér I. SZ2 Az elektronikus információbiztonságról szóló jogszabályok és a létfontosságú rendszerek Budapest, 2016. szeptember 28. Selyem Zsuzsanna tű. alezredes (zsuzsanna.selyem@katved.gov.hu) Nemzetközi jogszabályi

Részletesebben

HUNGÁRIA VESZÉLYESÁRU MÉRNÖKI IRODA KFT

HUNGÁRIA VESZÉLYESÁRU MÉRNÖKI IRODA KFT TANSEGÉDELT A LÉTFONTOSSÁGÚ RENDSZEREK ÉS LÉTESÍTMÉNYEK AZONOSÍTÁSÁRÓL, KIJELÖLÉSÉRŐL ÉS VÉDELMÉRŐL SZÓLÓ JOGSZABÁLYOK ELSAJÁTÍTÁSÁRA ELŐÍRT BIZTONSÁGI ÖSSZEKÖTŐ SZAKTANFOLYAMOKHOZ 2016. SZEPTEMBER 27-29.

Részletesebben

NEMZETI ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI HATÓSÁG. A Nemzeti Elektronikus Információbiztonsági Hatóság

NEMZETI ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI HATÓSÁG. A Nemzeti Elektronikus Információbiztonsági Hatóság NEMZETI ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI A Nemzeti Elektronikus Információbiztonsági Hatóság A Nemzeti Elektronikus Információbiztonsági Hatóság (NEIH) A 2013. évi L. törvény hatálya alá tartozó elektronikus

Részletesebben

A RENDŐRSÉG HELYE ÉS SZEREPE A KRITIKUS INFRASTRUKTÚRÁK VÉDELMÉBEN

A RENDŐRSÉG HELYE ÉS SZEREPE A KRITIKUS INFRASTRUKTÚRÁK VÉDELMÉBEN A RENDŐRSÉG HELYE ÉS SZEREPE A KRITIKUS INFRASTRUKTÚRÁK VÉDELMÉBEN Herczeg Tibor r. alezredes osztályvezető E-mail: herczeg@orfk.police.hu 2016.09.20. 1 FŐ KÉRDÉSEK Jogszabályi alapok Ágazatok Rendvédelmi

Részletesebben

246/2015. (IX. 8.) Korm. rendelet az egészségügyi létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről

246/2015. (IX. 8.) Korm. rendelet az egészségügyi létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről 246/2015. (IX. 8.) Korm. rendelet az egészségügyi létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről hatályos: 2015.09.16 - A Kormány a létfontosságú rendszerek és létesítmények

Részletesebben

Kritikus Infrastruktúra Védelem - Zöld Könyv a Nemzeti Programról

Kritikus Infrastruktúra Védelem - Zöld Könyv a Nemzeti Programról Kritikus Infrastruktúra Védelem - Zöld Könyv a Nemzeti Programról dr. Locher Barbara tanácsos NFGM Befektetési és Védelemkoordinációs Főosztály 1 Témák I. EU Kritikus Infrastruktúra Védelem EPCIP II. Nemzeti

Részletesebben

Közbiztonsági referensek képzése

Közbiztonsági referensek képzése Közbiztonsági referensek képzése KATASZTRÓFAVÉDELEM IRÁNYÍTÁSA 2012.10.02. KATASZTRÓFAVÉDELEM MEGHATÁROZÁSA A katasztrófavédelem nemzeti ügy. A védekezés egységes irányítása állami feladat. Katasztrófavédelem:

Részletesebben

A katasztrófavédelem megújított rendszere

A katasztrófavédelem megújított rendszere A katasztrófavédelem megújított rendszere MAGYARORSZÁG BIZTONSÁGA ÁLLAM BM OKF ÁLLAM- POLGÁR... A régi Kat. törvény alapvetően jó volt DE 10 év 2010. évi árvízi veszélyhelyzet; vörösiszap katasztrófa kezelésének

Részletesebben

246/2015. (IX. 8.) Korm. rendelet az egészségügyi létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről

246/2015. (IX. 8.) Korm. rendelet az egészségügyi létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről OptiJUS Opten Kft. 1 246/2015. (IX. 8.) Korm. rendelet 246/2015. (IX. 8.) Korm. rendelet az egészségügyi létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről 2015.09.16.

Részletesebben

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás Gazdasági élet Igazgatása Környezet Védelme Közrend, Közbiztonság védelme, rendészet Humán igazgatás Rendészeti igazgatás Jogi szabályozás Alaptörvény (46. cikk) Rtv 1994:XXXIV. tv. Hszt 1996: XLIII. tv.

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 40. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. március 8., péntek. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 40. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. március 8., péntek. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY 40. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. március 8., péntek Tartalomjegyzék 65/2013. (III. 8.) Korm. rendelet A létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelölésérõl

Részletesebben

A Kormány /2011. ( ) rendelete. az országos nukleárisbaleset-elhárítási rendszerről szóló 167/2010. (V. 11.) Korm. rendelet módosításáról

A Kormány /2011. ( ) rendelete. az országos nukleárisbaleset-elhárítási rendszerről szóló 167/2010. (V. 11.) Korm. rendelet módosításáról Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának A Kormány /2011. ( ) rendelete az országos nukleárisbaleset-elhárítási rendszerről szóló 167/2010. (V. 11.)

Részletesebben

Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1 Miért volt szükséges a megalkotása? 1999. évi LXXIV. Tv. korrekciója Polgári védelmi szervezetek működése Tűzvédelem

Részletesebben

A katasztrófavédelem hatósági szakterületeinek tevékenysége Dr. Mógor Judit tű. ezredes hatósági főigazgató-helyettes

A katasztrófavédelem hatósági szakterületeinek tevékenysége Dr. Mógor Judit tű. ezredes hatósági főigazgató-helyettes A katasztrófavédelem hatósági szakterületeinek tevékenysége Dr. Mógor Judit tű. ezredes hatósági főigazgató-helyettes 2017. március 21. Az előadás tartalma: - Hatóság - megelőzés - Építkezés - Szakterületi

Részletesebben

VAS MEGYEI VÉDELMI BIZOTTSÁG

VAS MEGYEI VÉDELMI BIZOTTSÁG VAS MEGYEI VÉDELMI BIZOTTSÁG 1 A védelmi igazgatás rendszere Jogszabályi háttér Magyarország Alaptörvényének különleges jogrendre vonatkozó fejezetének 48-54. cikkejei: - rendkívüli állapot - szükségállapot

Részletesebben

Dr. Bognár Balázs PhD tű. ezredes főosztályvezető, LRL IBEK vezető

Dr. Bognár Balázs PhD tű. ezredes főosztályvezető, LRL IBEK vezető A létfontosságú rendszerelemek azonosításának, kijelölésének folyamata, az LRL IBEK működésének eddigi eredményei, a BM OKF elvárásai az NKE képzésével kapcsolatban Dr. Bognár Balázs PhD tű. ezredes főosztályvezető,

Részletesebben

Infrastruktúra védelmi szakmai nap. Tájékoztató a kőolaj-feldolgozás és kőolajtermék-tárolás alágazatot érintő feladatokról

Infrastruktúra védelmi szakmai nap. Tájékoztató a kőolaj-feldolgozás és kőolajtermék-tárolás alágazatot érintő feladatokról Infrastruktúra védelmi szakmai nap Tájékoztató a kőolaj-feldolgozás és kőolajtermék-tárolás alágazatot érintő feladatokról Störk Imre szakmai tanácsadó MKEH Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság

Részletesebben

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM TERVEZET

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM TERVEZET KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/471/2008. TERVEZET a biológiai biztonságról szóló, Nairobiban, 2000. május 24-én aláírt és a 2004. évi

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának.

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. 1 Kormány /2016. ( ) Korm. rendelete az infokommunikációs technológiákhoz kapcsolódó létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről A Kormány a létfontosságú rendszerek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság május 8. verzió 1.0. A BEJELENTÉS-KÖTELES SZOLGÁLTATÁST NYÚJTÓK

TÁJÉKOZTATÓ. Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság május 8. verzió 1.0. A BEJELENTÉS-KÖTELES SZOLGÁLTATÁST NYÚJTÓK TÁJÉKOZTATÓ A BEJELENTÉS-KÖTELES SZOLGÁLTATÁST NYÚJTÓK RÉSZÉRE Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2018. május 8. verzió 1.0. 2 / 5 oldal Tisztelt Szolgáltatók! Az új kiberbiztonsági

Részletesebben

Tájékoztató az LRL IBEK feladatrendszeréről

Tájékoztató az LRL IBEK feladatrendszeréről Tájékoztató az LRL IBEK feladatrendszeréről 2014. március 10 Energetikai Szakmai Nap Dr. Bognár Balázs PhD tű. alezredes kritikus infrastruktúra koordinációs főosztályvezető LRL IBEK vezető Létfontosságú

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: A-198/1/2019 Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Részletesebben

VI. Zielinski Szilárd Konferencia április 01. Dr. Kovács Ferenc egyetemi docens MHTT Védelmi Infrastruktúra Szakosztály elnöke

VI. Zielinski Szilárd Konferencia április 01. Dr. Kovács Ferenc egyetemi docens MHTT Védelmi Infrastruktúra Szakosztály elnöke VI. Zielinski Szilárd Konferencia 2017. április 01. Dr. Kovács Ferenc egyetemi docens MHTT Védelmi Infrastruktúra Szakosztály elnöke Az infrastruktúrák kialakulása Társadalmi szerveződés Erőforrások növelésének

Részletesebben

A veszélyességi övezet és a veszélyeztetett terület

A veszélyességi övezet és a veszélyeztetett terület A veszélyességi övezet és a veszélyeztetett terület. Laczkó Levente tű. százados Iparbiztonsági Szakértői napok 2012. november 8-9. -1- -2- Előadás tartalma: 1. Településrendezési tervezés jogi szabályozása

Részletesebben

Szabó István tű. alezredes iparbiztonsági főfelügyelő. 1.dia

Szabó István tű. alezredes iparbiztonsági főfelügyelő. 1.dia 1.dia Szabó István tű. alezredes iparbiztonsági főfelügyelő 2.dia 3.dia 4.dia 2012. április 1-jén létrejött a korábban önkormányzatiként működő hivatásos tűzoltóságokat is magába integráló egységes katasztrófavédelmi

Részletesebben

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Hulladékszállítási közszolgáltatással kapcsolatos feladatok

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Hulladékszállítási közszolgáltatással kapcsolatos feladatok Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hulladékszállítási közszolgáltatással kapcsolatos feladatok Gáti Ádám tű. alezredes megyei iparbiztonsági főfelügyelő 2016. január 18. Nem rendszeres hulladékszállítás

Részletesebben

Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet

Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztály (MMFF) Műszaki Felügyeleti Osztály (MFO) Jarabek Péter, műszaki biztonsági referens (jarabek.peter@bfkh.gov.hu)

Részletesebben

113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről

113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről 113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről Az egészségügyi ellátási kötelezettségről és a területi finanszírozási normatívákról szóló 1996.

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: A-192/1/2019 Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Részletesebben

RECENZIÓ AZ IPARBIZTONSÁGTAN I. CÍMŰ KATASZTRÓFAVÉDELMI KÉZIKÖNYVRŐL

RECENZIÓ AZ IPARBIZTONSÁGTAN I. CÍMŰ KATASZTRÓFAVÉDELMI KÉZIKÖNYVRŐL RECENZIÓ AZ IPARBIZTONSÁGTAN I. CÍMŰ KATASZTRÓFAVÉDELMI KÉZIKÖNYVRŐL Magyarország Országgyűlése a katasztrófavédelemi törvény 1 (a továbbiakban: Kat. tv.) 2012. január 1-jei elfogadásával megalkotta az

Részletesebben

A logisztikai szakterületet érintő anyagi jogszabály-változások

A logisztikai szakterületet érintő anyagi jogszabály-változások A logisztikai szakterületet érintő anyagi jogszabály-változások Dr. habil Vass Gyula tű. ezredes igazgató Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet 2017. MAVESZ Konferencia Veszélyes anyagokkal

Részletesebben

Magyar joganyagok - 23/2018. (II. 20.) Korm. rendelet - munkahelyteremtő beruházá 2. oldal 3. Budapest közigazgatási területén Budapest közig

Magyar joganyagok - 23/2018. (II. 20.) Korm. rendelet - munkahelyteremtő beruházá 2. oldal 3. Budapest közigazgatási területén Budapest közig Magyar joganyagok - 23/2018. (II. 20.) Korm. rendelet - munkahelyteremtő beruházá 1. oldal 23/2018. (II. 20.) Korm. rendelet munkahelyteremtő beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági

Részletesebben

1 Tervezet, amelyet a Kormány nem tárgyalt meg, ezért nem tekinthető a Kormány álláspontjának évi... törvény

1 Tervezet, amelyet a Kormány nem tárgyalt meg, ezért nem tekinthető a Kormány álláspontjának évi... törvény 1 2016. évi... törvény az egyes közszolgáltatások ellátásáról és az ezzel összefüggő törvénymódosításokról szóló 2013. évi CXXXIV. törvény módosításáról 1. Az egyes közszolgáltatások ellátásáról és az

Részletesebben

316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól

316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól Hatályos:2013. 09. 02-től A Kormány a kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvény

Részletesebben

Rendészeti igazgatás. Rendészet

Rendészeti igazgatás. Rendészet Gazdasági élet Igazgatása Környezet Védelme Közrend, Közbiztonság védelme, rendészet Humán igazgatás Rendészeti igazgatás Jogi szabályozás Alaptörvény (46. cikk) Rtv 1994:XXXIV. tv. Hszt 2015. évi XLII.

Részletesebben

A települések katasztrófavédelmi besorolásának szabályai, védelmi követelmények.

A települések katasztrófavédelmi besorolásának szabályai, védelmi követelmények. II/1. VESZÉLY-ELHÁRÍTÁSI TERVEZÉS A települések katasztrófavédelmi besorolásának szabályai, védelmi követelmények. Települési szintű veszély-elhárítási tervezés rendszere, jogi háttere. A besorolás és

Részletesebben

Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. január 1-től

Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. január 1-től Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. január 1-től - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) államigazgatási és fegyveres rendvédelmi feladatokat is ellátó kormányhivatal. A NAV felügyeletét a miniszterelnök

Részletesebben

Az átszervezés területi feladatai

Az átszervezés területi feladatai 1 A tájékoztató témái Az átszervezés területi feladatai A Megyei Védelmi Bizottság és a Helyi Védelmi Bizottságok illetékességi területe A Megyei Védelmi Bizottság összetétele A Megyei Védelmi Bizottság

Részletesebben

317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről

317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről 317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről A Kormány a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. (1) bekezdés 18.

Részletesebben

2013. évi CXXXIV. törvény egyes közszolgáltatások ellátásáról és az ezzel összefüggő törvénymódosításokról 1

2013. évi CXXXIV. törvény egyes közszolgáltatások ellátásáról és az ezzel összefüggő törvénymódosításokról 1 2013. évi CXXXIV. törvény egyes közszolgáltatások ellátásáról és az ezzel összefüggő törvénymódosításokról 1 1. (1) Ha a települési önkormányzat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátását a hulladékról

Részletesebben

1) Ismertesse és értelmezze a katasztrófa lényegét, csoportosítási lehetőségeit, részletezze a tárcák felelősség szerinti felosztását.

1) Ismertesse és értelmezze a katasztrófa lényegét, csoportosítási lehetőségeit, részletezze a tárcák felelősség szerinti felosztását. 1) Ismertesse és értelmezze a katasztrófa lényegét, csoportosítási lehetőségeit, részletezze a tárcák felelősség szerinti felosztását. A katasztrófa kritikus esemény, események hatásának olyan következménye,

Részletesebben

A veszélyes áruk szállítása és a közlekedésbiztonság

A veszélyes áruk szállítása és a közlekedésbiztonság A veszélyes áruk szállítása és a közlekedésbiztonság 2012. 09. 25. Kossa György tű. dandártábornok országos iparbiztonsági főfelügyelő -1- Magyarország szolgálatában a biztonságért Biztonság az, amivé

Részletesebben

AZ ENERGETIKAI LÉTFONTOSSÁGÚ RENDSZEREK ÉS LÉTESÍTMÉNYEK VÉDELMÉVEL KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS BEMUTATÁSA

AZ ENERGETIKAI LÉTFONTOSSÁGÚ RENDSZEREK ÉS LÉTESÍTMÉNYEK VÉDELMÉVEL KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS BEMUTATÁSA Sibalin Iván AZ ENERGETIKAI LÉTFONTOSSÁGÚ RENDSZEREK ÉS LÉTESÍTMÉNYEK VÉDELMÉVEL KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS BEMUTATÁSA Absztrakt Magyarországon az új katasztrófavédelmi szabályozás 2012. évi bevezetésével

Részletesebben

185/2015. (VII. 13.) Korm. rendelet

185/2015. (VII. 13.) Korm. rendelet a kormányzati eseménykezelő központ és az eseménykezelő központok feladat- és hatásköréről, valamint a biztonsági események kezelésének, a biztonsági események műszaki vizsgálatának és a sérülékenységvizsgálat

Részletesebben

Közbiztonsági referensek képzése

Közbiztonsági referensek képzése Közbiztonsági referensek képzése Ismertesse a veszélyelhárítási tervezés általános elveit, tartalmi követelményeinek szintjeit, készítésük és jóváhagyatásuk szabályait. Ismertesse a települési (munkahelyi)

Részletesebben

A rendészeti szervek általános jellemzése

A rendészeti szervek általános jellemzése A rendészeti szervek általános jellemzése alapvetések A demokratikus államberendezkedés egyik alapelve, a jogszabályoknak alávetettség. Minden rendvédelmi, de különösen a fegyveres rendvédelmi szervek

Részletesebben

Muha Lajos. Az információbiztonsági törvény értelmezése

Muha Lajos. Az információbiztonsági törvény értelmezése Muha Lajos Az információbiztonsági törvény értelmezése kibervédelem? KIBERVÉDELEM KRITIKUS INFORMÁCIÓS INFRASTRUKTÚRÁK VÉDELME ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓS RENDSZEREK VÉDELME Az információvédelem igénye Magyarország

Részletesebben

A veszélyes áru szállítás ellenőrzési és szankcionálási tevékenység aktuális kérdései a vasút vonatkozásában

A veszélyes áru szállítás ellenőrzési és szankcionálási tevékenység aktuális kérdései a vasút vonatkozásában A veszélyes áru szállítás ellenőrzési és szankcionálási tevékenység aktuális kérdései a vasút vonatkozásában Dr. Mógor Judit tű. ezredes hatósági főigazgató-helyettes Budapest, 2017. május 03. Az előadás

Részletesebben

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött az ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG valamint a BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE között. 2007. Budapest A katasztrófák elleni védekezés

Részletesebben

Közösséget építünk. Szebellédy Balázs - e-health konferencia Balatonfüred

Közösséget építünk. Szebellédy Balázs - e-health konferencia Balatonfüred Közösséget építünk Az EDR csatlakozás jelentősége, alapja és haszna a mentésirányítási együttműködésben és azon túl az egészségügyi intézmények számára Szebellédy Balázs - e-health konferencia - 2017.10.17

Részletesebben

Az államigazgatás. Részei központi államigazgatás + területi államigazgatás

Az államigazgatás. Részei központi államigazgatás + területi államigazgatás Az államigazgatás Részei központi államigazgatás + területi államigazgatás A., Központi államigazgatás I. A kormány miniszterelnökből és miniszterekből áll 1. A kormány megalakulása a., a választások után

Részletesebben

2013. évi L. törvény ismertetése. Péter Szabolcs

2013. évi L. törvény ismertetése. Péter Szabolcs 2013. évi L. törvény ismertetése Péter Szabolcs Szudán Csád Nigéria Szomália Krím - Ukrajna Irak Szíria Kiber hadviselés Társadalmi, gazdasági, jogi folyamatok információs hálózatokon mennek végbe, ez

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. 1

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. 1 1 Magyarország Kormánya az Erzsébet-programról szóló 2012. évi CIII. törvényben (a továbbiakban: Erzsébet Törvény) meghatározott közfeladatokkal összhangban elkötelezett azok magas szakmai színvonalon

Részletesebben

IPARBIZTONSÁGI KÉPZÉS- ÉS TOVÁBBKÉPZÉS MAGYARORSZÁGON. Iparbiztonsági szakértői napok

IPARBIZTONSÁGI KÉPZÉS- ÉS TOVÁBBKÉPZÉS MAGYARORSZÁGON. Iparbiztonsági szakértői napok IPARBIZTONSÁGI KÉPZÉS- ÉS TOVÁBBKÉPZÉS MAGYARORSZÁGON Dr. KÁTAI-URBÁN Lajos tű. alezredes, PhD egyetemi docens Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet Iparbiztonsági szakértői napok Visegrád,

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási tervezési rendszer elemeinek összeillesztése OHT, OGYHT, OHKT

Hulladékgazdálkodási tervezési rendszer elemeinek összeillesztése OHT, OGYHT, OHKT Hulladékgazdálkodási tervezési rendszer elemeinek összeillesztése OHT, OGYHT, OHKT Dr. Petrus József Csaba vezető-tanácsos Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért felelős Államtitkárság

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: A-195/1/2019 Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Katasztrófavédelmi

Részletesebben

78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet a környezeti alapnyilvántartásról

78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet a környezeti alapnyilvántartásról 78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet a környezeti alapnyilvántartásról A Kormány a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kvt.) 110. (7) bekezdés r) pontjában

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során a tervezet koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért az

Részletesebben

25. Ismertesse a hivatásos katasztrófavédelmi szervek hatósági és szakhatósági tevékenységének rendszerét.

25. Ismertesse a hivatásos katasztrófavédelmi szervek hatósági és szakhatósági tevékenységének rendszerét. 25. Ismertesse a hivatásos katasztrófavédelmi szervek hatósági és szakhatósági tevékenységének rendszerét. A./ Jogalkotás jogalkotó szervek jogszabály ÁLTALÁNOS rendelkezések Jogalkalmazás hatóság/bíróság

Részletesebben

Elektronikus Információbiztonsági Vezetők Okosan Klubja Szakmai Fórum március 28. DR. BODÓ ATTILA PÁL

Elektronikus Információbiztonsági Vezetők Okosan Klubja Szakmai Fórum március 28. DR. BODÓ ATTILA PÁL Elektronikus Információbiztonsági Vezetők Okosan Klubja Szakmai Fórum 2019. március 28. DR. BODÓ ATTILA PÁL Az Európai Parlament és a Tanács 2016. július 6-i 2016/1148 irányelve a hálózati és információs

Részletesebben

A polgármester elsőfokú polgári védelmi hatósági jogköre és ahhoz kapcsolódó feladatok

A polgármester elsőfokú polgári védelmi hatósági jogköre és ahhoz kapcsolódó feladatok A polgármester elsőfokú polgári védelmi hatósági jogköre és ahhoz kapcsolódó feladatok Készítette: Pilisi Edit tű.szds. Készült: 2012. 01. 23. Közbiztonsági referensek felkészítésére Polgármester katasztrófavédelmi

Részletesebben

A Kormány. Korm. rendelete. a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek személyi állományának kártalanításáról

A Kormány. Korm. rendelete. a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek személyi állományának kártalanításáról TERVEZET! A Kormány /2016. ( ) Korm. rendelete a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek személyi állományának kártalanításáról A Kormány a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának

Részletesebben

Az idegenhonos inváziós fajokkal kapcsolatos tevékenységek uniós szabályozásának hazai jogi vonatkozásai, jogharmonizáció

Az idegenhonos inváziós fajokkal kapcsolatos tevékenységek uniós szabályozásának hazai jogi vonatkozásai, jogharmonizáció Az idegenhonos inváziós fajokkal kapcsolatos tevékenységek uniós szabályozásának hazai jogi vonatkozásai, jogharmonizáció Dr. Varga Ildikó Idegenhonos inváziós fajokkal kapcsolatos szakmai nap Földművelésügyi

Részletesebben

A szabályzat hatálya. A honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi tevékenység személyi feltételei és a megbízotti rendszer működése

A szabályzat hatálya. A honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi tevékenység személyi feltételei és a megbízotti rendszer működése O R S Z Á G O S B Í R Ó S Á G I H I V A T A L ELNÖKE Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 14/2012. (X. 18.) OBH utasítása a bíróságok és az Országos Bírósági Hivatal honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi

Részletesebben

Kritikus infrastruktúra üzemeltetés a jövőben - törvénytől a megoldásig ELEMZÉS

Kritikus infrastruktúra üzemeltetés a jövőben - törvénytől a megoldásig ELEMZÉS Kritikus infrastruktúra üzemeltetés a jövőben - törvénytől a megoldásig ELEMZÉS Terjedelem: 16 old. Készítette: Bocsok Viktor dr. Borbély Zsuzsa Bevezetés A kritikus infrastruktúrákkal összefüggő védelmi-koncepcionális,

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum Helyi Védelmi Bizottság Miskolc

Új Szöveges dokumentum Helyi Védelmi Bizottság Miskolc Helyi Védelmi Bizottság Miskolc Katasztrófavédelem Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófa Igazgatóság Polgári Védelemi Kirendeltség Miskolc Miskolc Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség Helyi

Részletesebben

Az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátásának jogszabályi háttere

Az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátásának jogszabályi háttere Az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátásának jogszabályi háttere Dr. Makai Martina zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár Nemzeti

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 23. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 23. szám MAGYAR KÖZLÖNY 23. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2017. február 15., szerda Tartalomjegyzék 33/2017. (II. 15.) Korm. rendelet A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvénynek a szociális,

Részletesebben

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai Előadó: Dr. Bakos József Főosztályvezető Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály Az állami munkafelügyeleti rendszer

Részletesebben

XXVIII. évfolyam, szám A LÉTFONTOSSÁGÚ RENDSZERELEMEK KIJELÖLÉSI ELJÁRÁSÁNAK TAPASZTALATAI

XXVIII. évfolyam, szám A LÉTFONTOSSÁGÚ RENDSZERELEMEK KIJELÖLÉSI ELJÁRÁSÁNAK TAPASZTALATAI XXVIII. évfolyam, 2018. 2. szám Ronyecz Lilla 1 A LÉTFONTOSSÁGÚ RENDSZERELEMEK KIJELÖLÉSI ELJÁRÁSÁNAK TAPASZTALATAI (EXPERIENCES IN CRITICAL INFRASTRUCTURE DESIGNATION) A szerző a létfontosságú rendszerelemek

Részletesebben

Tavaszi hatósági kerekasztal

Tavaszi hatósági kerekasztal Tavaszi hatósági kerekasztal A veszélyes üzemek és a nukleáris biztonság szakterület Mesics Zoltán tűzoltó alezredes mb. főosztályvezető Budapest, 2017. március 21. Veszélyes üzemek szakterület Főbb feladatok,

Részletesebben

Dr. Varga Attila ezds.

Dr. Varga Attila ezds. Dr. Varga Attila ezds. Az előadás a Chatham House szabályok szerint a védelmi igazgatás központi és települési szintjére (polgármester) nem terjed ki a leadásra kerülő írásos anyagtól némileg eltér Bizottság

Részletesebben

Az Ibtv.-ben meghata rozott feladatok a ttekinte se a to rve ny hata lya ala tartozo szervezetek vonatkoza sa ban

Az Ibtv.-ben meghata rozott feladatok a ttekinte se a to rve ny hata lya ala tartozo szervezetek vonatkoza sa ban Az Ibtv.-ben meghata rozott feladatok a ttekinte se a to rve ny hata lya ala tartozo szervezetek vonatkoza sa ban 1. Bevezetés Jelen dokumentum útmutató, amely segítséget kíván nyújtani a 2013 nyarán hatályba

Részletesebben

A Nemzeti Elektronikus Információbiztonsági Hatóság (NEIH) szerepe a nemzeti kibervédelemben a 2013. évi L. tv. alapján

A Nemzeti Elektronikus Információbiztonsági Hatóság (NEIH) szerepe a nemzeti kibervédelemben a 2013. évi L. tv. alapján A Nemzeti Elektronikus Információbiztonsági Hatóság (NEIH) szerepe a nemzeti kibervédelemben a 2013. évi L. tv. alapján Előadó: Nagy Zoltán Attila CISM elnök (Nemzeti Elektronikus Információbiztonsági

Részletesebben

EZ AZ ELŐTERJESZTÉS A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

EZ AZ ELŐTERJESZTÉS A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI A Kormány /2007. (...) Korm. r e n d e l e t e az Észak-atlanti Szerződés Szervezete Biztonsági Beruházási Programja keretében kiírásra kerülő pályázatokon való részvételi jogosultság feltételeiről, a

Részletesebben

A BELÜGYMINISZTÉRIUM II. FÉLÉVI JOGALKOTÁSI MUNKATERVE

A BELÜGYMINISZTÉRIUM II. FÉLÉVI JOGALKOTÁSI MUNKATERVE A BELÜGYMINISZTÉRIUM 2017. II. FÉLÉVI JOGALKOTÁSI MUNKATERVE Jogszabály/ közjogi szervezetszabályozó eszköz/ jelentés megjelölése 1. törvény Cím Egyes migrációs tárgyú törvények módosításáról A jogszabálytervezet

Részletesebben

Krancziczki Ágnes Közszolgáltatási és koordinációs munkatárs Budapest, május 26.

Krancziczki Ágnes Közszolgáltatási és koordinációs munkatárs Budapest, május 26. Következő időszak feladatai, folyamat ábrák Krancziczki Ágnes Közszolgáltatási és koordinációs munkatárs Budapest, 2016. május 26. Adatszolgáltatás Az adatszolgáltatási kötelezettséget előírja: 69/2016.

Részletesebben

1. melléklet a 165/2015. (VI. 30.) Korm. rendelethez. A kiegészítő pótlék összege (Ft)

1. melléklet a 165/2015. (VI. 30.) Korm. rendelethez. A kiegészítő pótlék összege (Ft) 16564 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 95. szám A Kormány 165/2015. (VI. 30.) Korm. rendelete a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvénynek a szociális, valamint a gyermekjóléti

Részletesebben

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától A jogszabály mai napon (2015.VI.26.) hatályos állapota A jel a

Részletesebben

1. A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet módosítása

1. A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet módosítása A Kormány 427/2015. (XII. 23.) Korm. rendelete a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet, valamint a környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről

Részletesebben

Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 2. oldal (5) Az igazolvány cseréjének feltétele, hogy azt az egy

Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 2. oldal (5) Az igazolvány cseréjének feltétele, hogy azt az egy Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 1. oldal 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet az egyéni vállalkozók nyilvántartásával összefüggő részletszabályokról

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM ELŐTERJESZTÉS Az egyéni vállalkozói tevékenységhez kapcsolódó bejelentésekhez rendszeresített űrlapokról szóló 65/2009. (XII. 17.) IRM rendelet és az egyéni vállalkozói

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a hivatásos katasztrófavédelmi szervek hatósági eljárásaihoz kapcsolódó fizetési kötelezettségek teljesítéséhez

TÁJÉKOZTATÓ. a hivatásos katasztrófavédelmi szervek hatósági eljárásaihoz kapcsolódó fizetési kötelezettségek teljesítéséhez TÁJÉKOZTATÓ a hivatásos katasztrófavédelmi szervek hatósági eljárásaihoz kapcsolódó fizetési kötelezettségek teljesítéséhez BM OKF Budapest, 2019. május I. B Í R S Á G A hivatásos katasztrófavédelmi szerv

Részletesebben

Frissítve: szeptember :30 Netjogtár Hatály: 2019.I.1. - Magyar joganyagok évi CXXVI. törvény - a fővárosi és megyei kormányhivatal

Frissítve: szeptember :30 Netjogtár Hatály: 2019.I.1. - Magyar joganyagok évi CXXVI. törvény - a fővárosi és megyei kormányhivatal Magyar joganyagok - 2010. évi CXXVI. törvény - a fővárosi és megyei kormányhivatalo 1. oldal 2010. évi CXXVI. törvény a fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok

Részletesebben

A Kormány. /2017. ( ) Korm. rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról

A Kormány. /2017. ( ) Korm. rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról A Kormány /2017. ( ) Korm. rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról A Kormány a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. (1) bekezdés

Részletesebben