a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE október óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2011. október 26. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára"

Átírás

1 a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE október óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti a megjelenteket, és felkéri a főtitkárt a határozatképesség megállapítására. Dr. Horváth László: a jelenléti ív szerint 10.oo-kor jelen van 41 fő küldött, az ülés határozatképes. Dr. Gönczi Gábor: A jegyzőkönyv vezetésére felkéri Pallagi Évát, jegyzőkönyv hitelesítőnek javasolja dr. Felkai Ferencet és dr. Pintér Zsoltot. Kérdezi, ki fogadja el a javasolt jegyzőkönyvvezetőket? szavazás: Mindkét személy esetében 1 fő tartózkodással a többi igen szavazat, a küldöttek elfogadták a javasolt jegyzőkönyv hitelesítőket. A küldöttközgyűlés a jegyzőkönyv hitelesítők személyét egyhangúan elfogadta. Dr. Gönczi Gábor: ismerteti az Elnökség által javasolt napirendi tervezetet: 1.) Elnöki tájékoztató az új Áo.Kamarai törvény helyzetéről, és az ezzel összefüggő kamarai tennivalókról (Dr. Gönczi Gábor) 2.) Kitüntetések adományozása (Év állatorvos, Állatvédelmi díj) (Dr. Horváth László főtitkár) 3.) A köztenyésztésben tartott lovak mikrochipes megjelölésével összefüggő szakmai irányelv elfogadása (Dr. Kurucz János) 4.) Dr. Bogár István javaslata a kötelező magán-állatorvosi alapfelszerelés kibővítésére mikrochip leolvasóval (Dr. Bogár István) 5.) Dr. Bogár István javaslata a MÁOK veszettség elleni védőoltása beadásának szabályzata módosításáról (Dr. Bogár István) 6.) A MÁOK Útlevél szabályzatának módosításai (Dr. Mekis Gábor, Dr. Gönczi Gábor) 7.) A MÁOK Etikai Szabályzatának módosításai (Dr. Csuta Lajos, Dr. Gönczi Gábor, Dr. Gerencsér Ferenc) 8.) Egyebek, aktualitások Észrevétel, kérdés nincs. Dr. Gönczi Gábor: kérdezi, ki fogadja el a napirendet? szavazás: egyhangú igen. A küldöttek a javasolt napirendet egyhangúan elfogadták.

2 Dr. Gönczi Gábor: Köszönti a megjelenteket, kiemelten dr. Grózinger Szilviát, a VM Jogi Főosztály képviseletében. 1.) Elnöki tájékoztató az új Állatorvos Kamarai törvény helyzetéről, és az ezzel összefüggő kamarai tennivalókról (Dr. Gönczi Gábor) Dr. Gönczi Gábor: Mielőtt a napirendi pontról beszélne, néhány kérdésben szeretné a küldötteket tájékoztatni. Tájékoztatja a küldötteket, hogy a MÁOK Elnöksége legutóbbi ülésén dr. Pardavi Andor és Dr. Móré Attila kollégáknak a Mócsy Emlékérem kitüntetést adományozta. A kitüntetés átadására az egyetemi diploma kiosztó ünnepségen kerül majd sor. Nem kamarai díj, de állatorvos kollégánk kitüntetéséről lévén szó, szintén tájékoztatja a küldötteket, hogy a Tolnay Sándor díj kitüntetettje dr. Horváth László Bács-Kiskun megyei kolléga lett, a kitüntetést augusztus 20. alkalmából a VM miniszter adta át. Tájékoztatja a küldötteket az Elnökség által az elmúlt hetekben kiadott szakmai ajánlásokról. Az egyik anyag a kedvtelésből tartott állatok ivartalanításáról szól, a másik a haszonállattartó telepek ellátásával kapcsolatos Állategészségügyi Felügyeleti Terv. A kamarai törvénytervezetről: a kamarai törvénytervezet készülőben van, folynak az egyeztetések. A KIM-el történt egyeztetés, amelyre meghívták a Kamara elnökét is. Az elmondottakat akcepálták, egy kivétellel, ami a praxis kérdésköre. Ezzel az a gondjuk, hogy nem igazán tudják elhelyezni a jelenlegi szisztémában. A KIM-ben attól félnek, hogy ha az ügyvédek mintájára lehetővé tenné a törvény hasonlót az állatorvosok számára is, az egyfajta kiskapuként adna példát más szakmák gyakorlói számára is. Szerencsére EU szinten az állatorvoslás kiemelt szolgáltatásnak minősül. Azt kaptuk feladatként hogy nézzük meg az EU tagállamok erre vonatkozó nemzeti szabályozásait és azokat nyújtsuk be. Egyébként érdekes javaslatokat tettek: például a minimáltarifa ügyében javasolták a maximált tarifát is! A másik, hogy kérik a tagdíj maximalizálását is a minimálbér valahányad részének szorzatával. Felvetődött az is, hogy a törvénytervezet Parlament elé történő benyújtása késhet, esetleg átcsúszhat a jövő év elejére. Jelezte, hogy ez elsősorban a jövőre esedékes tisztségviselő választásokat zavarhatja, de erre is találunk megoldást a jelenleg hatályos törvény alapján. Kiemeli, hogy az új törvénytervezet szerinti megyei kamarai egyesüléseket senki nem akarja majd a megyékre rákényszeríteni. Minden megyében meg kell azonban majd fontolni ezt a lehetőséget. Felhívja a jelenlévők figyelmét arra, hogy min den megyében erősen gondolkozzanak el ezen a kérdésen. Hátrány senkit nem fog érni, ha egyedül marad, de jelzi, hogy pozitív diszkrimináció viszont várható lesz. Példaként említi, hogy 4 nyugatmagyarországi megye (Somogy, Zala, Vas és Veszprém megyei szervezetek) társulni fognak

3 Hévíz székhellyel. Ezt természetesen mind a 4 megyei közgyűlésnek jóvá kell hagyni. Az egyesült szervezet számára már most keressük a megfelelő ingatlant a tervezett székhelyen, amelynek a bérleti díját a társult szervezet támogatásként megkapja. Ezt a lehetőséget minden társuló szervezet számára fel fogjuk ajánlani. Vannak máshol is hasonló kezdeményezések, főleg közösen megrendezett továbbképzések kapcsán kor már jelen van 50 fő küldött. Dr. Gönczi Gábor: Sok egyéb előnye is lehet a társulásoknak, a jelenleginél jóval több pénz maradhat a társult szervezetnél, ami lehetővé teheti azt is, hogy függetlenített kamarai vezető lássa el a feladatokat. Ennyit tud mondani a kamarai törvény állásáról. Dr Zsoldos László: kérdezi, van-e maximálva az, hogy hány megye társulhat? Dr. Gönczi Gábor: a jelenlegi tervezetbe azt írták bele, hogy maximum 5 megyére terjedhet ki a társulás. De ez változhat. A majdani új Alapszabályban sok mindent lehet majd szabályozni, ill. az Alapszabály lehetőséget ad majd arra, hogy a társult megyék megállapodjanak egy sor részletkérdésben. Dr. Szinesi András: A megbeszélésen felmerült a mostani megyei szervezeteknél meglévő tartalékok felhasználásának módja. Ez problémás lehet. Dr. Gönczi Gábor: Ezekre a részletekre lesz majd megoldási lehetőség. Dr. Kertész Ottó: Felvetődhet a létrejövő járások alapján egyes járások átmenetele másik megyei szervezethez. Mi erről a hír? Dr. Gönczi Gábor: a jelenlegi tervek szerint biztosan csak megyei keretekben lehet gondolkozni. Nem tartozik szorosan a mostani napirendhez, de szeretne szólni és tájékoztatást adni a Parlament előtt lévő Állatvédelmi Törvény módosításról, aminek kapcsán sajnos a Kamaránkat hátrányosan érintő módosítási javaslat került benyújtásra. A benyújtott javaslat szerint kivennék a javaslatból azt, hogy az állami kutya mikrochip adatbázist a Magyar Állatorvosi Kamara vezethesse. Ez a módosítás erősen és jelentősen megrendítené a MÁOK helyzetét hosszútávon is. A javaslat hátterében az áll, hogy néhány közismert állatorvos közbenjárására, és dr. Borbás Zoltán (szintén állatorvos) a Mezőgazdasági Bizottság titkára kezdeményezésére, de a szakmai állami vezetés véleményével ellenkezően, Font Sándor bizottság elnöke tette meg ezt a javaslatot. Ismerteti a küldöttekkel, hogy miért lenne problémás az adatbázis államosítása. Ismerteti azokat a lépéseket is, amelyeket a javaslat tudomásunkra jutása után megtett a Kamara vezetése. A módosító javaslatokról történő szavazást elhalasztották. Jelenleg úgy néz ki, hogy talán sikerül megtorpedózni ezt a hibás javaslatot.

4 Vannak az ügynek tanulságai. Sajnos nincs arra lehetőség, hogy a Parlament elé kerülő kérdésekben érvényesíthessük a szakmai érveket. Erre csak a jogszabály előkészítése során van lehetőségünk. Tanulság az is, hogy a mindenkori politikával kell széleskörű kapcsolatrendszert kiépíteni és használni. Reményét fejezi ki, hogy sikerül majd megnyugtatóan elrendezni a kérdést. Dr. Pintér Zsolt: Nemzetközi vonalon is meg van a jó együttműködés a szakmai állami vezetéssel. Két dolgot nem említett az elnök úr. Az egyik, hogy komoly beruházást is igényelne egy állami adatbázis létrehozása, ami szintén nagymértékű állami forrásokat igényelne. A másik, a várható regisztrációs díjbevétel mértéke, ami biztosan nem éri el azt a mértéket, ami a javaslatot benyújtók számításában lehetett. 2.) Kitüntetések adományozása (Év állatorvos, Állatvédelmi díj) (Dr. Horváth László főtitkár) Dr. Horváth László: a kitüntetési javaslatokat minden küldött megkapta előzetesen. A javaslatokat Elnökség megtárgyalta és minden személy esetében támogatta. Az Év Állatorvosa Díj adományozása: Dr. Horváth László: Két javaslat érkezett, dr. Lipthay-Ticz Gabriellára és dr. Pintér Zsoltra. A javasolt személyekről minden küldött megkapta az írásos anyagokat. A díj odaítélésnek szabályzata szerint titkos szavazás következik. Kiosztásra kerülnek a szavazólapok. Érvényesen szavazni az egyik jelölt neve mellé tett X-el lehet. A titkos szavazás eredménye: dr. Lipthay-Ticz Gabriella: 19 szavazat Dr. Pintér Zsolt: 27 szavazat 1 tartózkodás 3 érvénytelen szavazat A szavazás eredményeként az Év Állatorvosa 2012-ben Dr. Pintér Zsolt lett. Dr. Gönczi Gábor: Jó helyre került a kitüntetés, dr. Pintér Zsoltot újraválasztották a UEVP elnökének, motorja volt a EU nemzetközi állatvédelmi konferenciájának, fő szervezője volt a rendezvénynek, ami hatalmas nemzetközi siker volt, amiben hatalmas érdemei voltak Pintér dr.-nak. Állatvédelmi Díj adományozása: Dr. Horváth László: Egy javaslat érkezett, dr. Szinesi András személyére. Az anyagot mindenki előzetesen megkapta. Miután egyetlen javaslat érkezett, javasolja, hogy a vonatkozó szabályzattól eltérően a küldöttek nyílt szavazással szavazzanak.

5 Dr. Gönczi Gábor: A KKGY nyílt szavazással elfogadja-e hogy a díjról nyílt szavazással döntsenek a küldöttek? szavazás: Egyhangú igen. A szabályzattól eltérünk. Dr. Gönczi Gábor: Ki fogadja el, hogy az Év Állatvédelmi Díját dr. Szinesi András kapja meg? szavazás: 1 tartózkodás mellett egyhangú igen Az Év Állatvédelmi Díja -t dr. Szinesi András kapja meg. Dr. Gönczi Gábor: Gratulál a díjazottaknak! 3.) A köztenyésztésben tartott lovak mikrochipes megjelölésével összefüggő szakmai irányelv elfogadása (Dr. Kurucz János) Dr. Gönczi Gábor: A MÁOK Elnöksége a MÁOK Lógyógyászati tagozatát kérte fel a szakmai irányelv elkészítésére. Felkéri Kurucz János dr. alelnököt, aki egyben a Tagozat elnöke, tegye meg kiegészítéseit az anyaghoz. Dr. Kurucz János: a javaslat lényegében azokat a lovakat öleli fel, amelyeket kutya viszonylatban a keveréknek tekintünk. Más lovas szervezeteknél (a fajtatiszta tenyésztésben) is van hasonló megjelölés. A MLOSZ még az utolsó pillanatban is tett észrevételeket. Mindenki figyelmét felhívja, hogy ez ugyan állatorvosi munka és feladat, de csak az vállalja el, aki ezt el tudja fogadni, és aki hajlandó betartani a mostani játékszabályokat. Az irányelv kötelező jellegű, tehát mindenkinek be kell tartania, aki ezzel foglalkozni akar. Annyi módosítást javasol, mint előterjesztő, hogy 6. pont módosuljon a következők szerint: A 4. sz. mellékletben szereplő magán-állatorvosi dokumentációt értelemszerűen kitöltve és az érintettek által aláíratva az állatorvos irattározza. A javaslat része a 4.sz. új melléklet is (tulajdonos adatai, a hely adatai és a ló adatai valamint a vonalkód) Dr. Papp Ibolya: Mi a helyzet az angol telivér téren? Vannak olyan információk, ami szerint nem ragaszkodnak ahhoz, hogy állatorvos végezze a chipezést. Dr. Kurucz János: ott is ugyanezen a módos folyik a lovak jelölése. Ha nem állatorvos végzi a megjelölést, akkor az jogosulatlanul végzett állatorvosi tevékenység, ami ellen fel kell lépni. Dr. Kertész Ottó: a chipezés legalizálja a tulajdonjogot is? Dr. Kurucz János: Nem. Azt a chipet kell betenni, ami a lótenyésztési felügyelő hoz. A felelősség is az övék. Fontosak a szabályzat mellékletei, ezeket is figyelni kell, illetve használni. Dr. Kertész Péter: Az irattározási határidő mennyi legyen? A másik pedig a visszacsatolás arról, hogy mi a chipezett lóval.

6 Dr. Kurucz János: Az irattározást minden állatorvos a saját szabályai szerint végzi, a lovakat nem mi tartjuk nyilván, erre meg van a szervezet, az állatorvos a saját érdekében tegye el a javasolt 4.sz. mellékletet, és addig őrizze meg, amíg ő azt jónak tartja. Dr. Gönczi Gábor: Ki fogadja el a beterjesztett következő módosítást a szövegben: A 4. sz. mellékletben szereplő magán-állatorvosi dokumentációt értelemszerűen kitöltve és az érintettek által aláíratva az állatorvos irattározza. A javaslat része a 4.sz. új melléklet is (tulajdonos adatai, a hely adatai és a ló adatai valamint a vonalkód)? szavazás: Egyhangú igen, a javaslat elfogadásra került. Dr. Gönczi Gábor: Ki fogadja el szakmai irányelvet az előbb elfogadott módosítással? szavazás: Egyhangú igen, A küldöttközgyűlés elfogadta a Köztenyésztésben tartott lovak mikrochipes megjelölésével összefüggő szakmai irányelvet. Dr. Gönczi Gábor: Javasolja, hogy a hatályba lépésre javasolt időpont a holnapi nap legyen szavazás: 1 tartózkodás, többi igen, a szakmai irányelv a holnapi napon lép hatályba. 4.) Dr. Bogár István javaslata a kötelező magán-állatorvosi alapfelszerelés kibővítésére mikrochip leolvasóval (Dr. Bogár István) Dr. Gönczi Gábor: átadja a szót az előterjesztőnek Dr. Bogár István: több indok is van, ami az ő javaslatát indokolja. Ló chipezés és az állatvédelmi törvény által előírt kötelezettségek a chip azonosításra. Dr. Gönczi Gábor: a javaslat két érdemi részből áll, ezért két szavazási menetben kell döntenünk róla. Dr. Papp Ibolya: Saját maga tapasztalata, hogy nagy forgalmú rendelőben, ahol sok útlevelet állítottak ki, nincs leolvasójuk a kollégáknak. Dr. Török Tamás: Nem látja értelmét a chipleolvasó adatainak bejelentésének. Dr. Bogár István: Módosítja a saját javaslatát a bejelentés ügyben 30 napos határidővel a bejelentésre. Dr. Kertész Ottó: Ha elfogadjuk az adatbejelentést, akkor ha elromlik a leolvasó és másikat vesz, akkor a változásokat is be kelljen jelenteni. Dr. Szinesi András: Sok kollégánál alapvető szükséglet, hogy több leolvasója is van. Csak a bejelentés nem segít, ki fogja ellenőrizni, hogy amit bejelentenek, az valóban meg is vane?

7 Dr. Lengyel Tamás: Mi van a több állatorvossal dolgozó rendelőknél? Mindenkinek kell, hogy legyen, vagy elég egy is? Dr. Gönczi Gábor: a vonatkozó szabályzatban külön van a táskás állatorvos, a rendelő és a kórház felszereltsége, ennek megfelelően kell értelmezni a javaslatot. Dr. Kellner Péter: egy egyszerűbb chipleolvasó 3 üveg Shotapen ára. Nem lehet probléma. Táskában is, a rendelőben is. Dr. Kárpáti László: két javaslat van, lehet az egyik kérdésre igennel szavazni, a másikra nemmel. Szerinte abban nincs vita, hogy legyen leolvasója az állatorvosoknak. A másik javaslattal viszont nem ért egyet, ezért arra nem-el fog szavazni. Dr. Bogár István: Éppen azt szeretné a javaslattal elkerülni, hogy ne lehessen egymás között cserélgetni a leolvasókat az ellenőrzések alkalmára. Szerinte a megyéknél kezelhető ez az adathalmaz, egy excel táblázatban könnyen megoldható. Dr. Pintér Zsolt: Ahol útleveleket állítanak ki és nem ellenőrzik a chipet, ez szabálytalan útlevél kiadás, és hamis igazolás kiállítása, ami sok egyéb más szankciót vonhat maga után. Ha bármilyen chipszámot is tartalmazó igazolást állít ki valaki a chipszám ellenőrzése nélkül. Dr. Gönczi Gábor: Javasolja, szavazzanak a küldöttek a javaslat első részéről: Kitámogatja azt? szavazás: egyhangú igen A MÁOK Minimális műszerezettség és felszereltség szabályzat úgy módosul, hogy minden társállat vagy lovas tevékenységet is végző magán-állatorvos számára kötelező felszerelés az ISO szabványnak megfelelő mikrochipek leolvasására alkalmas, az ISO szabványnak megfelelő chipleolvasó készülék. Dr. Gönczi Gábor: A javaslat második részéről kéri a szavazást(30 napos bejelentési határidővel) : Ki támogatja? szavazás: 3 igen szavazat, 8 tartózkodás, a többi nem. A küldöttközgyűlés nem fogadta el a benyújtott javaslat második részét a chipleolvasó bejelentési kötelezttségről. Dr. Gönczi Gábor: Javasolja, hogy az elfogadott módosítás hatályba lépése a holnapi nap legyen. szavazás: egyhangú igen 5.) Dr. Bogár István javaslata a MÁOK veszettség elleni védőoltása beadásának szabályzata módosításáról (Dr. Bogár István) Dr. Gönczi Gábor: A benyújtott módosítási javaslat szintén dr. Bogár István javaslata.

8 Dr. Bogár István: az első 9 pont technikai jellegű változtatás, a többi érdemlegesebb. A javaslatának 8. pontját visszavonja az előző döntés miatt. Dr. Gönczi Gábor: az első javaslat a szabályzat nevének megváltoztatása, ehhez kapcsolódnak az 1-5.és a 7.pontok. Ki fogadja el? szavazás: egyhangú igen Dr. Gönczi Gábor: szavazzunk a javaslat 6. pontjáról. Ki fogadja el? szavazás: egyhangúan igen Dr. Gönczi Gábor: szavazzunk a javaslat 9. pontjáról. Ki fogadja el? szavazás: egyhangúan igen Dr. Gönczi Gábor: szavazzunk a javaslat 10. pontjáról. Ki fogadja el? szavazás: egyhangúan igen Dr. Gönczi Gábor: szavazzunk a javaslat 11. pontjáról. Ki fogadja el? szavazás: egyhangúan igen Dr. Gönczi Gábor: szavazzunk a javaslat 12. pontjáról, annyi nyelvhelyességi módosulással, hogy az eredetileg zárójelben lévő szöveg kerüljön beszúrásra a szövegbe. Ki fogadja el? szavazás: 3 ellene, 7 tartózkodott, a többi igen, a javaslatot a küldöttek elfogadták Dr. Gönczi Gábor: Javasolja, hogy a módosítások hatályba lépése szintén a holnapi nap legyen. szavazás: egyhangú igen Módosult a MÁOK szabályzata az ebek veszettség elleni védőoltása beadásának szakmai és etikai feltételeiről, továbbá az ebek összevezetett veszettség elleni védőoltásának megszervezéséről és elvégzéséről. A szabályzat új elnevezést kapott (a MÁOK veszettség elleni védőoltási szabályzata rövidítve EVEV szabályzat) és néhány helyen szövegkorrekció történt, valamint módosultak a mellékletei is. Dr. Gönczi Gábor: Van egy kiegészítő javaslat is, amiről dönteni kell. Bogár dr. javasolta, hogy a megyei szervezetek kérjenek adatokat az Állomástól előző évi adatokra vonatkozóan. Dr. Bogár István: ezt lényegesnek és fontosnak tartja. Legyen az ő gondjuk hogy oldják meg, sok hasznos következtetés levonására lehet alkalmas az a adat. Dr. Puskás Gábor: őket nem kötelezi semmi jogszabály arra, hogy kiadják ezeket az adatokat, kérni lehet, de egyszerűbb lenne a tagoktól bekérni, hogy ki mennyit oltott be az előző évben? Dr. Gönczi Gábor: Ki támogatja ezt a javaslatot? szavazás: 1 igen, a javaslat nem kapta meg a szükséges támogatást

9 6.) A MÁOK Útlevél szabályzatának módosításai (Dr. Mekis Gábor, Dr. Gönczi Gábor) 6.1. Dr. Mekis Gábor módosító javaslata: Dr. Gönczi Gábor: egy új adatlap bevezetését javasolja az előterjesztő, mellékletként a jelenlegi szabályzathoz. Az előterjesztő nem kíván kiegészítést tenni. Dr. Kellner Péter: kérdése: ki akarja ezt a változást és milyen célból, milyen jogszabály írja ezt elő, melyik más EU tagállam ír elő hasonlót,? Dr. Mekis Gábor: olasz példákat sorol, gyakori probléma, az élet szülte, és az a célja, hogy védje azokat a kollégákat, akik tisztességesen dolgoznak, de utólag kijátsszák őket. Dr. Gönczi Gábor: nincs jogszabály erre, ez belső kamarai szabályozás, de ő is megerősíti az olasz problémákat. Dr. Kellner Péter: szereptévesztésben van a Kamara, az export szállítás nem kamarai hatáskör, ezt nem szabályozhatja. Több példát ismertet, amikor szabálytalanságok vannak, ennél egyszerűbb dolgokban. Felesleges adminisztrációnak tartja ennek a javaslatnak az elfogadását. Dr. Pintér Zsolt: miután más hatóságokat is érint, javasolja a kérdés elnapolását és javasolja, hogy a Kamara keresse meg az MGSZH-t és kérje ki a véleményüket. Dr. Puskás Gábor: mindkét álláspontot meg lehet érteni, a hatósági szabályozás meg van, rendben van. Ő azt javasolja, hogy egy ilyen adatlap használata legyen önkéntes. Dr. Mekis Gábor: Szerinte Kellner kolléga félreértette a javaslatot. Dr. Szinesi András: Kellner kolléga nem látja az érem másik oldalát. A felvásárolt kutyákkal sokat trükköznek. Ő támogatná a javaslatot. A baj az, hogy nem azt vegzálják, aki nem rendeltetésszerűen használja az útleveleket, hanem azt, aki kiállította. Dr. Márton János: nem lehetne az útlevélbe beleírni egy figyelmeztetést? Dr. Gönczi Gábor: egészen biztosan nem lehet, ez EU hatáskör, mi nem módosíthatjuk a szöveget. Dr. Koósz Attila: más analógiát hozna például, pl. baromfi szállítást, ahol 8/a nyomtatvány kell. Nem látja az ellentmondást.

10 Dr. Gönczi Gábor: Ha kötelezően vezetjük be, akkor ki kell kérni az MGSZH véleményét. Ha csak ajánlott, akkor ez nem szükséges, de dönthetünk róla. Dr. Lengyel Tamás: én csak chipet adok el, de az olasz rendőrség engem is megkeresett már, hogy kinek adtam el? Dr. Pintér Zsolt: akár chipest ellenőrzést, akár útlevél ellenőrzést jogosan csináljak az olaszok, gyakoriak a furcsaságok, ha minden állatorvos rendesen töltené ki az útleveleket, akkor minden rendben, de az ellenőrzéseket el kell viselni. Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi Mekis Gábort, elfogadja-e azt a javaslatot, hogy nem kötelező dokumentumként fogadjuk el a javasolt mellékletet? Dr. Mekis Gábor: Igen, elfogadja a javaslatot. Dr. Gönczi Gábor: így a minta dokumentum nem szigorú számadású, csak ajánlás, használata nem kötelező. Ki fogadja el ezzel a megjegyzéssel? szavazás: 5 tartózkodás, ellene senki, a többi igen A küldöttek ajánlásként elfogadták a javasolt mellékletet a MÁOK Útlevél szabályzatához. Dr. Gönczi Gábor módosító javaslatai: Dr. Gönczi Gábor: 2 javaslatról van szó, az első egy egyszerű névváltoztatás. Ki fogadja el, hogy a szabályzat új címe a MÁOK Útlevél szabályzata legyen? szavazás: egyhangú igen, elfogadva, a szabályzat új elnevezése: A MÁOK Útlevél szabályzata Dr. Gönczi Gábor: A második javaslat benyújtásának indoka alapvetően a Koszorús ügy - ként elhíresült eset végkifejlete. A Rendőrség megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. Nem tudták értelmezni, hogy a cégen belül megrendelt útlevelet miért ne használhatta volna másik, ugyanabban a cégben dolgozó állatorvos. Kiderült, hogy a saját kamarai szabályozásunk alapján sem lehet megfogni az ilyen eseteket. Kérdezi, ki fogadja el a javasolt módosítást? szavazás: egyhangú igen, elfogadva a MÁOK ún. Útlevél szabályzata kiegészült egy 3.3. ponttal: Az egységes európai kisállatútlevél felhasználására (kitöltésére illetve aláírásával és kamarai bélyegzőjének lenyomatával történő érvényesítésére) az az érvényes kamarai működési engedéllyel rendelkező állatorvos jogosult, aki az útlevelet megrendelte. Kivételes esetben sor kerülhet a megrendelt és átvett kitöltetlen egységes európai kisállat-útlevél(ek) érvényes kamarai működési engedéllyel rendelkező állatorvosok közötti átadására-átvételére, ha az

11 átadás-átvételről a felek az átadott-átvett útlevél(ek) egyedi sorszámát is tartalmazó írásbeli jegyzőkönyvet vesznek fel, aláírásukkal és kamarai bélyegzőjük lenyomatával látják el azt és az átadást-átvételt követő 15 napon belül megküldik a kamara országos irodájának a jegyzőkönyv egy példányát. 7.) A MÁOK Etikai Szabályzatának módosításai (Dr. Csuta Lajos, Dr. Gönczi Gábor, Dr. Gerencsér Ferenc) Dr. Gönczi Gábor: 3 javaslattevő van, ezeket is sorjában tárgyaljuk. Dr. Csuta Lajos első javaslata: Dr. Gönczi Gábor: az OEB és Elnökség támogatja a javaslatot, ami szerint a VII. fej. 3. pontjában a rendelet szám helyett a mindenkori hatályos jogszabály kerüljön a szövegbe. Ki fogadja el? szavazás: 2 tartózkodás, a többi igenszavazat, a javaslat elfogadva. Az Etikai Szabályzat VII.fej. 3. pontjában a rendelet szám helyett a mindenkori hatályos jogszabály szövegrész kerül. Dr. Csuta Lajos 2. sz. javaslata: Dr. Gönczi Gábor: KI fogadja el, hogy IX. fej. 3. pontja új szövege: Az állatorvos az állattartókkal való korrekt kapcsolata érdekében köteles közzétenni rendelésének rendjét, valamint telefonos elérhetőségét legyen? Az OEB és Elnökség támogatja a javaslatot. szavazás: egyhangúan elfogadva Az Etikai Szabályzat IX. fej. 3. pontja új szövege: Az állatorvos az állattartókkal való korrekt kapcsolata érdekében köteles közzétenni rendelésének rendjét, valamint telefonos elérhetőségét. Dr. Gerencsér Ferenc javaslatai: Dr. Gönczi Gábor: az OEB és Elnökség támogatja mindkettőt. Gerencsér dr. első javaslata az életből adódó pontosítás az ESZ-ben, mert csapdahelyzet van, a bírósági végrehajtásról rendelkező törvényben nem vagyunk benne a felsorolásban, ezért ha valaki jelenleg nem fizeti be a jogerős etikai bírságot, nem biztos hogy be tudjuk hajtani rajta. De ha ez is etikai vétség lesz, akkor az ismételt etikai vétség megállapítása esetén már akár ki is lehet zárni a Kamarából. Dr. Gerencsér Ferenc: A kizárásra a törvény szerint csak súlyos és ismétlődő etikai vétség esetén kerülhet sor.

12 Dr. Gönczi Gábor: javasolja, hogy a végre nem hajtás helyett nem teljesítése szerepeljen a szövegben. Az ESZ I. fej. egészüljön ki egy 2/B ponttal, mely szerint Súlyos etikai vétségnek minősül a jogerős etikai határozatok nem teljesítése. Ki fogadja el a javaslatot? szavazás: egyhangú igen, elfogadva Az ESZ I. fej. kiegészült egy 2/B ponttal, mely szerint Súlyos etikai vétségnek minősül a jogerős etikai határozatok nem teljesítése. Gerencsér dr. 2. javaslata: Dr. Gönczi Gábor: kérdése, mire gondolt az előterjesztő a szakhatósági engedély alatt? Dr. Gerencsér Ferenc: módosulások bekövetkezhetnek, azt látja, hogy katasztrófális a különféle engedélyek terén a helyzet, például meg van-e a szakhatósági engedély a röntgenre? Dr. Grózinger Szilvia: felhívja a figyelmet arra, hogy olyan, hogy szakhatósági engedély nincs, csak szakhatósági eljárás van. Dr. Gerencsér Ferenc: visszavonja a javaslat szövegéből a szakhatósági szót. Dr. Gönczi Gábor: a szavazásra feltett szöveg a következőképpen szólna: II. fej. 15. pont kiegészül egy új mondattal: Súlyos etikai vétségnek minősül az engedélytől eltérő, vagy az engedély nélkül, illetve a szükséges hatósági vagy egyéb engedélyek valamelyikének hiányában végzett állatorvosi tevékenység. Ki támogatja? szavazás: egyhangú igen, elfogadva. Az Etikai Szabályzat II. fej. 15. pontja kiegészül egy új mondattal: Súlyos etikai vétségnek minősül az engedélytől eltérő, vagy az engedély nélkül, illetve a szükséges hatósági vagy egyéb engedélyek valamelyikének hiányában végzett állatorvosi tevékenység. Dr. Gönczi Gábor javaslata: Dr. Gönczi Gábor: Előre bocsájtja, hogy az OSZB nem támogatta ezt a javaslatot, (ismerteti az OSZB véleményét). Indokait összefoglalja. Két véglet van ezekben az ügyekben. Gyakori, hogy az egyik állatorvos úgy nyilatkozik a tulajdonosnak, hogy itt műhiba történt. Ez később sok mindenre hivatkozási alap (pl. kártérítési igény). A kolléga ilyenkor megfoghatatlan, mert leírni már nem hajlandóak a kollégák. A másik véglet az, amikor tényleg megállapítható lenne, hogy valóban ordító hiba történt, de a jelenlegi ESZ szerint ezt nem lehet megtenni. A lényeg, hogy írásbeliség legyen, ne csak a szája járjon a kollégáknak. Ha írásbeliség van, akkor nem lehet mismásolni, a felelőtlen véleménynyilvánítást gátolnánk, de a megalapozott vélemények teret adhatnának a jogos további lépésekre. Nem műhibákról beszélünk, a szakmai mulasztás jobban megfogható. Dr. Török Tamás: Nem várható szerinte előrelépés ezzel, a papírt szaporítjuk vele. Dr. Gönczi Gábor: Félreérted a kérdést, jelenleg egy szót sem szólhatsz a tulajdonosnak akkor, ha bármilyen ordító hibával találkozol.

13 Dr. Király István: Ha valaki valamit megállapít és azt leírja, mert az szakmailag korrekt, akkor az nem lenne letagadható. Dr. Gönczi Gábor: azt nem szokták letagadni, hogy mondott valamit, de azt már igen, hogy mit. Dr. Zsoldos László: Óva int mindenkit attól, hogy bárkiről leírjunk bármit is. E nélkül a szabály nélkül is meg van a lehetőség arra, hogy bármikor felvegyünk egy jelen állapotot az állatról. A tulajdonos mindig azt ért, amit ő akar. Dr. Pintér Zsolt: ő is azt mondja, hogy ezt szabad szellemi foglalkozásúak körében nem lehet, az európai szabályozások is ennek megfelelőek. A foglalkozás védelme ezt igényli, az ügyeket magunk között kell megoldani. Nem támogatja az előterjesztést, sőt az elutasítását ajánlja. Dr. Gönczi Gábor: Tudja, hogy ez egy sikamlós terület ez. Dr. Csuta Lajos: Mindannyian tudjuk, hogy vannak kollégák, akik hajlamosak a felelőtlen vélemény nyilvánításra, de ő sem tartaná jónak ezt. Jobb lenne továbbképzéseken beszélni erről, hogy mit jelent a felelőtlen tájékoztatás. Dr. Gönczi Gábor: Felteszi szavazásra a kérdést, ki támogatja a javaslatot? szavazás: 6 igen, így a javaslat nem kapta meg a szükséges támogatást. 8.) Egyebek, aktualitások Dr. Gönczi Gábor: Van néhány fontos kérdés, amiről tájékoztatást kell adni: A Petvetdata-n történő adatok kiadhatóak-e annak, aki pl. megtalálja-e a kutyát, ha az elvszik? Konzultálunk erről Dr. Grózinger Szilviával is és Dr. Gerencsér Ferenc ügyvéd úrral is, mindkettőjük egybehangzó véleménye eszerint ez adatvédelmi okok miatt nem tehető meg. Esetleg az Adatlapon szerepeltethető olyan nyilatkozat, amiben beleegyezne, de ennek kivitelezésével vannak gondok. Dönteni is szükséges arról az Elnökségi döntésről, ami szerint a MÁOK Zala megyei szervezete 200 ezer Ft támogatást kapott a külföldi kapcsolatok szervezése miatt, a felmerült költségeik megtérítésére, a MÁOK költségvetés tartalékának terhére. Ugyancsak küldöttközgyűlési megerősítést kér a MÁOK Szabolcs-Szatmár megyei szervezetnek nyújtott 500 ezer Ft rendkívüli támogatáshoz. A megyei szervezet irodájába betörtek, és onnan az elzárt készpénzt elvitték, a szervezet emiatt súlyos anyagi nehézségbe került. Az elnökség a rendkívüli helyzetre tekintettel kör- ben döntött erről. Ha a kár, vagy egy része megtérül, a megyei szervezet a támogatást visszatéríti.

14 Javasolja, hogy a megyei szervezetek a lehető legkisebb mértékre szorítsák a készpénzforgalmat. A kifizetéseket célszerű átutalásokkal kifizetni, a beérkező pénzeket pedig sárga csekkek használatával. Javasolja még a biztosítások megkötését a betörése esetekre. Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi a küldötteket, Ki támogatja a Zala megyei szervezetnek kifizetett 200 ezer Ft, és a SzSzB megyei szervezetnek juttatandó 500 ezer Ft kifizetését? szavazás: egyhangú igen. A küldöttközgyűlés jóváhagyta az elnökség döntéseit. Más megbeszélni való nincs, az ülést bezárja.

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. február 29. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. február 29. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. február 29. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE június óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE június óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. június 20. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. december 12. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2. JEGYZŐKÖNYV Amely készült: Jelen vannak: a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén 2012. január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.) a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 24.-i ismételt- közgyűléséről

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 24.-i ismételt- közgyűléséről Jegyzőkönyv A MAGISZ 2017. március 24.-i ismételt- közgyűléséről Az Egyesület adatai: Neve: Magyar Agrárinformatikai Szövetség (MAGISZ) Székhelye: 4032 Debrecen, Böszörményi út. 138. Adószáma: 18234873-1-09

Részletesebben

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata A kamara küldöttgyűlése elfogadta 2000. december 16-án. Hatályba lépett 2001. február 1-jén. Módosítva 2001. május 19-én és 2004. december

Részletesebben

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.szám:42-46/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: : a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. október 27-én, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott alakuló ülésén. Jelen vannak: Gyöngyösi Sándorné,

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar BMX Cross-Triál Szövetég 2001. Április 24-én megtartott közgyűléséről és az ott hozott határozatokról. Közgyűlés időpontja: 2001. Április 24.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV, 2015. MÁJUS 29. 1. OLDAL

JEGYZŐKÖNYV A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV, 2015. MÁJUS 29. 1. OLDAL 1. OLDAL JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Egyesület (továbbiakban, de nem kizárólagosan: Egyesület) rendkívüli Közgyűlésén, Dunavarsányban, a Gyóni Géza utca 5 szám alatt.

Részletesebben

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318 Jegyzőkönyv kivonat a Magyar Naturisták Egyesületének rendes közgyűlésén hozott határozatairól Időpont: 2016. április 16. 10 óra Helyszín: Délegyháza Művelődési Ház, Délegyháza, Szabadság tér 1. Jelen

Részletesebben

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK kivonat az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár küldöttközgyűlésének jegyzőkönyvéből Hely: 1087 Budapest Könyves Kálmán krt. 48-52. Időpont: 2014. december 18 11 10 óra Az Igazgatótanács

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 12 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 12 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég JEGYZŐKÖNYV amely készült 2011. szeptember 25. 11 óra 36 perces kezdetel a Wikimédia Magyarország Egyesület megismételt közgyűlésén, a 2083 Solymár, Orgona utca 9. szám alat. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 3/2013. (együttes, nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30-án tartott együttes, nyilvános üléséről.

Részletesebben

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb:

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület 1.A szerv neve: (a válasz aláhúzandó) Jegyzőkönyv a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: 2.Az ülés időpontja (év/hónap/nap/óra):

Részletesebben

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint Jegyzőkönyv mely felvételre került a Graphisoft Park SE Európai Részvénytársaság (a továbbiakban: Társaság) (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) 2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. szeptember 23 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására 2013. február Elfogadva: a 2013. február 7. IT határozattal PNY-2/2013/3/1 sz. alatt A pénztártagokat

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva.

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva. Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.10.30., szerda 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm az

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Jóléti és Ügyrendi Bizottságának 2015. június 9-én (kedden) 15.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. Jelen vannak: az Egyesület tagjai a mellékelt jelenléti

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Rt. rendkívüli közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Rt. rendkívüli közgyűléséről Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság Közgyűlése 3/2005 Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) 2005. november 7-én de. 11.00 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. november 11 - i RENDKÍVÜLI üléséről Önkormányzati rendelet: - Határozat: 118-119 /2013. (11.11.) 2 J E G Y Z Ő K

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: A Ludányhalászi Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata képviselő-testületének február 09-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: A Ludányhalászi Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata képviselő-testületének február 09-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: A Ludányhalászi Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata képviselő-testületének 2012. február 09-én megtartott üléséről Jelen vannak: Oláh Petra elnökhelyettes Ruszóné Gazsi Alexandra

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2017. május 30-án 11.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata,

Részletesebben

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet 2018. évi Küldöttgyűlések határozatai 1/2018.02.23. Küldöttgyűlési határozat A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara küldöttgyűlése a levezető elnök javaslatára 20 támogató szavazattal, 0 ellenében, 0 tartózkodás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE NOVEMBER 21-I KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE NOVEMBER 21-I KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. NOVEMBER 21-I KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozat: 56/2018. (XI. 21.) számú TKt határozat A közmeghallgatási tájékoztató elfogadásáról A9

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Közgyűlés a javaslatot egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

JEGYZŐKÖNYV. A Közgyűlés a javaslatot egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2009. január 29-én 17.00 órakor a Magyar Gószövetség közgyűlésén. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. Dienes Péter köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a Közgyűlés

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2015.07.28., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2015. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

Összefoglaló. a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről

Összefoglaló. a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről 03-3/63-5/2015. Összefoglaló a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről Jelen vannak: Oszoli Dénes a Bizottság

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2016.08.23., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2016. Jegyzőkönyv Makár Richárd: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén Jegyzőkönyv amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén A küldöttközgyűlés helye: OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió (Budapest V., Semmelweis u.

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2017. DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 16/2017. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

A POLGÁRI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A POLGÁRI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A POLGÁRI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Egységes szerkezetben az 53/2016. (IV.28.), 91/2016.(VI.16.)sz. KT. határozattal 1 Polgár Város Képviselő-testülete a magyar nemzeti értékek

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a továbbiakban röviden:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szegedi Szlovák Önkormányzat Segedínska slovenská samospráva J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2006. október 26. napján 15 órakor a Szegedi Szlovák Önkormányzatnak Szegedi Nemzetiségek Házában (Szeged Osztrovszky

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-7/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 22. napján 19 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község Önkormányzat

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2015. április 15. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2015. április 15. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2015. április 15. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor:

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:64-67/2013. (VI. 21.) számú határozatok d.

Részletesebben

Mezőkovácsháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u : 68 / ; : 68 /

Mezőkovácsháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u : 68 / ; : 68 / Mezőkovácsháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u. 176. : 68 / 381-011; : 68 / 381-656 2/2014. sz. roma önk. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. november 18-án 13 órai kezdettel

Részletesebben

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Időpont: 2016. április 20. 20:15 Helyszín: Budapest Mellékletek: Jelenléti ív Alapszabály Az elnök a határozatképesség vizsgálata

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése JEGYZŐKÖNYV A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése Dátum: 2014. május 31. 10 óra 30 perc Helyszín: Komáromi Városi Sportcsarnok (2900 Komárom, Czuczor Gergely utca 62.) Résztvevők:

Részletesebben

Somogyi Miklós (SM) KSI, Budapest Rozsenich Tamás (RT) Felügyelő Bizottság elnök Radasics Tibor (RTib) elnökségi tag, jegyzőkönyv hitelesítő

Somogyi Miklós (SM) KSI, Budapest Rozsenich Tamás (RT) Felügyelő Bizottság elnök Radasics Tibor (RTib) elnökségi tag, jegyzőkönyv hitelesítő Magyar BMX Cross-Triál Szövetség Rendkívüli Közgyűlés Jegyzőkönyv Időpont: 2011.03.06 Helyszín: Budapest, Millenáris, Szabó József utca Résztvevők: Nagy Tamás (NT) Sopron és KTM (meghatalmazással) Fulainé

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága szeptember 29-i üléséről

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága szeptember 29-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2017. szeptember 29-i üléséről 29/2017. (IX.29.) ÜB. számú bizottsági határozat az Ügyrendi Bizottság 2017. szeptember

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről

JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről Az ülés időpontja: 2001. december 12. Az ülés helye: Budapest, MaTáSzSz tárgyalóterme Az ülésen jelen voltak: a mellékelt

Részletesebben

J e g y zőkönyv FMB-7/2011. (FMB-36/ )

J e g y zőkönyv FMB-7/2011. (FMB-36/ ) FMB-7/2011. (FMB-36/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának 2011. május 9-én, hétfőn, 9.30 órakor a Képviselői Irodaház 128. számú tanácstermében megtartott

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ. RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1118 Budapest, Ménesi u. 22. szám

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ. RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1118 Budapest, Ménesi u. 22. szám Cégjegyzékszáma: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2016. 03.21-i RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a továbbiakban

Részletesebben

J E G Y Z K Ö N Y V. Páty Község Önkormányzata. Jóléti és Ügyrendi Bizottságának február 18-án (szerdán) órai kezdettel megtartott

J E G Y Z K Ö N Y V. Páty Község Önkormányzata. Jóléti és Ügyrendi Bizottságának február 18-án (szerdán) órai kezdettel megtartott J E G Y Z K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Jóléti és Ügyrendi Bizottságának 2015. február 18-án (szerdán) 16.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésér l 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal,

Részletesebben

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén L.T.SZ Közgyűlés Jegyzőkönyv Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén Helyszín: 2015. április 09. 2481 Velence, Kiss köz 6. Hotel Juventus konferenciahelyiségében.

Részletesebben

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. szeptember 25.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 19.00

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2013. április 10. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2013. április 10. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2013. április 10. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

Zártkörű tanácskozás.

Zártkörű tanácskozás. JEGYZŐKÖNYV DUNAKANYAR TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS 2007. március 30-ai váci üléséről Készült: A Dunakanyar Térségi Fejlesztési Tanács 2007. március 30-ai alakuló váci ülésén. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/36-1/2013. OKB-29/2013. sz. ülés (OKB-137/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/36-1/2013. OKB-29/2013. sz. ülés (OKB-137/ sz. ülés) Ikt.sz.: OKB/36-1/2013. OKB-29/2013. sz. ülés (OKB-137/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2013. július 4-én, csütörtökön, 19 óra 17 perckor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Budapest, Ullöi út 452 sz. alatti lila Kávéház és Etterem helyiségében megtartott, alakulo

JEGYZŐKÖNYV. Budapest, Ullöi út 452 sz. alatti lila Kávéház és Etterem helyiségében megtartott, alakulo _ FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZ K 20 JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar Villanyautó Klub Egyesület 2014. szeptember hó 30. napján, a 118% Budapest, Ullöi út 452 sz. alatti lila Kávéház és Etterem helyiségében megtartott,

Részletesebben

MMK Küldöttgyűlési határozatok

MMK Küldöttgyűlési határozatok MMK Küldöttgyűlési határozatok 2016 2016. május 21. 1/2016. (V.21.) MMK Küldöttgyűlési határozat A Magyar Mérnöki Kamara 2016. május 21-i Küldöttgyűlése határozatképes. A szavazati joggal rendelkező 284

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Helyszín: SZMJV Polgármesteri Hivatalának első emeleti díszterme JELENLÉTI ÍV NÉV ALÁÍRÁS MEGJEGYZÉS

JEGYZŐKÖNYV. Helyszín: SZMJV Polgármesteri Hivatalának első emeleti díszterme JELENLÉTI ÍV NÉV ALÁÍRÁS MEGJEGYZÉS JEGYZŐKÖNYV Tárgy: Egészségügyi Bizottság ülése Helyszín: SZMJV Polgármesteri Hivatalának első emeleti díszterme Időpont: 2006. január 18. Jegyzőkönyvvezető: Horváth Judit Oldalak száma: JELENLÉTI ÍV NÉV

Részletesebben

K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V

K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V Az ŐRMESTER Vagyonvédelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság székhelye: H- 1142 Budapest, Ógyalla tér 8-9. székhelyén 2017. november 28-án (huszonnyolcadikán)

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV amely készült a Cg. 16-10-001759 számon bejegyzett EXTERNET Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (5000 Szolnok, Szapáry út 18.) 2010. április

Részletesebben

Szám:.. N é m e t b á n y a

Szám:.. N é m e t b á n y a Szám:.. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 31. napján 18.15 órakor megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Németbánya Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László A J K A V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A HUMÁN ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-111 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 1/50-13/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013.

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ. RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1118 Budapest, Ménesi u. 22. szám

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ. RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1118 Budapest, Ménesi u. 22. szám Cégjegyzékszáma: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2013. 04. 19-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről

JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről Az intézmény neve, címe: Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános

Részletesebben

Szavazásra teszi fel Gedő Györgyné jegyzőkönyv-hitelesítővé történő megválasztását.

Szavazásra teszi fel Gedő Györgyné jegyzőkönyv-hitelesítővé történő megválasztását. JEGYZŐKÖNYV Készült a Józsefvárosi Szlovák Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. január 11. (csütörtök) napján 16:30 órakor a 1082 Budapest, Vajdahunyad utca l./b Nemzetiségi Önkormányzatok irodájában

Részletesebben

19:07 Jakab Annamária elnök ismerteti az alapszabály módosítás részleteit.

19:07 Jakab Annamária elnök ismerteti az alapszabály módosítás részleteit. Teljesítménytúrázók Társasága Levélcím: 1590 Budapest, Pf. 110. Székhely: 1035 Budapest, Raktár u. 6. e-mail: ttt.levelek@gmail.com Telefon: +36 70 9412258 elnök: Jakab Annamária Jegyzőkönyv a Teljesítménytúrázók

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/ sz. ülés) Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának 2012. május 29-én, kedden, 11 óra

Részletesebben

ELNÖKSÉGI ÜLÉS 4/ április 22.

ELNÖKSÉGI ÜLÉS 4/ április 22. ELNÖKSÉGI ÜLÉS 4/2014 2014. április 22. MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGI ÜLÉS Elnökségi ülés típusa: Tervezett Rendkívüli Időpont: 2014. április 22. 14h Helyszín: Magyar Sport Háza, 1146 Budapest,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az elnökségi ülés helyszíne: Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), I. emeleti kocka tárgyaló

Jegyzőkönyv. Az elnökségi ülés helyszíne: Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), I. emeleti kocka tárgyaló Jegyzőkönyv a Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetségének (a továbbiakban: FODISZ) 2014. szeptember 6-án megtartott elnökségi üléséről (a továbbiakban: ülés) Az elnökségi ülés helyszíne:

Részletesebben

A május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e

A május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Pákozd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete A 2012. május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: 1. Javaslat a közbeszerzési szabályzat elfogadására

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/ sz. ülés) Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának 2012. július 2-án, hétfőn, 16 óra 57 perckor kezdődően,

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról SZAKÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. január 12. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

2014. január március 28.

2014. január március 28. 2014. január 10. 1/2014. (I. 10.) MMK Küldöttgyűlési határozat A Magyar Mérnöki Kamara Küldöttgyűlése a Magyar Mérnöki Kamara Szakmagyakorlási Szabályzatát elfogadta. A szavazati joggal rendelkező 284

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Nagy Elemér elnök, Nagy Oszkár képviselő, Kótai Natália Ágnes képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Nagy Elemér elnök, Nagy Oszkár képviselő, Kótai Natália Ágnes képviselő J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kazincbarcika Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának 2014. március 26-i ülésén, Kazincbarcika Fő tér 4. szám alatt. Jelen vannak:, Nagy Oszkár képviselő, Kótai Natália Ágnes

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2006. 04. 07-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Helyszín: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a továbbiakban

Részletesebben

Napirendi pontok: Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/ , 6 25/

Napirendi pontok: Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/ , 6 25/ Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

Részletesebben

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV közgyűlésről,amely készült 2016 év február hó 19. napján 18.30 órai kezdettel, 5900 Orosháza, Pacsirta utca 8. szám alatt az Orosházi Sakk Egyesület (továbbiakban az Egyesület ) közgyűléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről. 1 Jegyzőkönyv Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről. Időpont: 2012. augusztus 22. Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának szeptember 11-én megtartott rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának szeptember 11-én megtartott rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről Dömös Község Önkormányzata 2027 Dömös Táncsics u. 2 Készült 3 példányban! 2014 1. sz. példány Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának 2014. szeptember 11-én megtartott rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv 1 Közgyűlési jegyzőkönyv Amely készült a Balatonvin Borlovagrend Balatonfüred-Csopak Egyesület (8230 Balatonfüred, Bocsár dűlő 0118/12 hrsz.) a Koczor Pincészetben, 2016.05.08-án d.u. 15:00 órakor kezdődő

Részletesebben

/2014. ikt.sz. 1/2014.

/2014. ikt.sz. 1/2014. Füzesgyarmati Roma Nemzetiségi Önkormányzat K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Tel: 66/491-058, fax: 66/491-361. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. február 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről Helye: Az MSZP Miskolci székhelye 3530 Miskolc Corvin út 9 Ideje: 2016. április 23. / szombat / 9,00 óra dr. Kovács

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készfiit; a Tompái Víziközmű Társulat május 8-án tartott rendkívüli közgyűléséről május 8.

JEGYZŐKÖNYV. Készfiit; a Tompái Víziközmű Társulat május 8-án tartott rendkívüli közgyűléséről május 8. JEGYZŐKÖNYV Készfiit; a Tompái Víziközmű Társulat 2013. május 8-án tartott rendkívüli közgyűléséről 2013. május 8. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bács-Kiskun megyében, Tompa Város Polgármesteri Hivatalában, Tompa,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 12. napján megtartott rendkívüli, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E HATÁROZAT száma 130/2013. (VI.12.) önkormányzati határozat 131/2013.

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 172/2012.(IX.13.) 173/2012.(IX.13.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről. 1 Jegyzőkönyv rendkívüli, nyilvános üléséről. Időpont: 2011. október 10. Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak: Szavazati joggal meghívottak: Bajkai János polgármester

Részletesebben

A MÁOK Országos Küldöttközgyűlésének Jegyzőkönyve 2010. április 7. 10 óra SZIE ÁOTK Könyvtára

A MÁOK Országos Küldöttközgyűlésének Jegyzőkönyve 2010. április 7. 10 óra SZIE ÁOTK Könyvtára A MÁOK Országos Küldöttközgyűlésének Jegyzőkönyve 2010. április 7. 10 óra SZIE ÁOTK Könyvtára Dr. Gönczi Gábor: Köszönti a megjelenteket, felkéri a főtitkárt a határozatképesség megállapítására. Dr. Horváth

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2015. május 27-én, (szerdán)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1. Beszámoló a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról

JEGYZŐKÖNYV. 1. Beszámoló a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013. augusztus 6-án Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott soron kívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 14/2016. (XII. 1.) önkormányzati rendelete

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 14/2016. (XII. 1.) önkormányzati rendelete A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 14/2016. (XII. 1.) önkormányzati rendelete A Veszprém Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2013. (II. 20.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült 2011. augusztus 16. napján 18 00 órakor, Sződ Község Faluházában megtartott Sződ Község Képviselő-testületének, Keszeg Község Képviselő-testületének és Csörög Község

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület december 16-án tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület december 16-án tartandó ülésére. Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2014. december 16-án tartandó ülésére. Tárgy: Helyi értéktár létrehozása. Tisztelt Képviselő Testület! 2012. április 2-i ülésén

Részletesebben

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.:

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 Ónod Képviselő-testülete 2008. november 5-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésén Meghozott határozatok: 93/2008. (XI. 5.) határozat:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év február hó 3. napján 15 óra 11 perckor a Polgármesteri

Részletesebben