MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA MISKOLCON ÉS BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBEN június 23. (szombat)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA MISKOLCON ÉS BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBEN 2007. június 23. (szombat)"

Átírás

1 MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA MISKOLCON ÉS BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBEN június 23. (szombat) A Borsod-Abaúj-Zemplén megye múzeumai az elmúlt évben csatlakoztak először a Múzeumok Éjszakája országos programjához. A tavalyi rendezvény nagy sikerét figyelembe véve, június 23-án, egy még színesebb Múzeumok Éjszakája program kerül lebonyolításra a megyében és kiemelten Miskolcon. A szervezés koordinálását a Regionális Múzeumbaráti Kör Alapítvány vállalta magára, összefogva az egyes múzeumokat, civil szervezeteket, cégeket akik a megvalósításban vesznek részt. A Múzeumok Éjszakáján 10 megyei település, 15 múzeumában várják majd a látogatókat. Minden helyszínen az adott múzeum kiállításain kívül, az elmúlt évhez hasonlóan változatos programok színesítenék a rendezvényt. Ebben az évben elsősorban a fiatalok és a családokat szeretnénk fokozottabban megcélozni. Az egyes helyszíneken kézműves játszóházak, szabadtéri koncertek, kibővített múzeumi bolt kínálat, nosztalgia fotózás, jótékonysági árverés és még számos meglepetés várja majd az érdeklődőket. Több múzeumban csak ezen az estén megtekinthető kamara kiállítások is láthatóak lesznek. Fontos eleme az éjszakának az egyes helyszínek gasztronómiai kínálata (pl. Fröccsfesztivál), mellyel az adott tájegység tradicionális egyedi ételeit és italit is szeretnénk népszerűsíteni. HERMAN OTTÓ MÚZEUM KÉPTÁRA (Miskolc, Görgey u. 28.) Nyáresti kamarazene : A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál támogatásával a Flautrilla fuvola együttes lép fel a Múzeum Kávézóban. ( ) Hangulatos bárzene hajnalig: A Múzeum Kávézó szervezésében könnyed bárzenével kapcsolódhatnak ki a múzeumba látogatók. ( ) Mediterrán grillterasz és koktélbár: A Múzeum Kávézó ezen az estén, különleges grillezett ételekkel és koktél különlegességekkel várja a látogatókat. Nosztalgia fotó: Ezen az estén a Herman Ottó Múzeum gyűjteményeiből berendezett enteriőrben készülnek majd emlékfotók az érdeklődő látogatókról. Vendégmúzeum: Csak ezen az egy napon az egri DOBÓ ISTVÁN MÚZEUM kamara kiállítását is megtekinthetik a látogatók. MÚZEUMANDRAGÓGIAI A raktárak mélyén - múzeumandragógiai program: A Herman Ottó Múzeum raktáraiba pillanthatnak be a látogatók muzeológusok kalauzolásában. Éjszaka a múzeumban - múzeumandragógiai program: A Herman Ottó Múzeum Képtárát rendhagyó tárlatvezetések keretében tekinthetik meg a látogatók. A Herman Ottó Múzeum Képtára állandó képzőművészeti kiállítás Az én műtárgyam - válogatás Máger Ágnes és prof. Dr. Kabdebó Lóránt kedvenc műtárgyaiból.

2 HERMAN OTTÓ MÚZEUM KIÁLLÍTÁSI ÉPÜLETE (Miskolc, Papszer 1.) II. MISKOLCI FRÖCCSFESZTIVÁL: Nyár, meleg, hűsítő ital ez a Fröccsfesztivál. A kora délutántól kezdődő esemény célja hogy ezt a hungaricumnak számító italt népszerűsítse. ( Szabadtéri Koncertek: Perro Negro együttes ( ) Jazzinside együttes ( ), La Giralda együttes ( ). Mini ásványbörze: A múzeum ásványkiállításaihoz kapcsolódóan csak ezen egy estén különleges kiállítás és vásár várja majd a látogatókat. A régészet nyomában : Az intézmény régészeti kiállításában a múzeum régészei rendhagyó tárlatvezetéseket és tárgybemutatót tartanak a látogatóknak. Vendégmúzeum: ORSZÁGOS MŰSZAKI MÚZEUM KOHÁSZATI MÚZEUMA Patkódobás: Középkori játék Quoit : lyukas korongot vagy patkót kell egy cövekre dobni. Marcipán rózsa: Az érdeklődő gyerekek marcipán rózsát készíthetnek, kovácsoltvas minta segítségével. Díszkovács bemutató: A látványos bemutató mellett, kovácsoltvas termékek vásárlására is lehetőség nyílik. KÉZMŰVES, JÁTSZÓHÁZAK Mazsola Muzsika a legkisebbeknek: Hangszeres-zenés-játékos-mesés-mondókás foglalkozások 6 hónapos kortól 3 éves korig. ( ) Kisgömböc Játszóház a kicsiknek: a már második éve működő hagyományőrző kézműves játszóház ezen az estén is várja az érdeklődőket. ( ) Üvegfestés a nagyoknak: A múzeum földszinti gyermekfoglalkoztatója várja majd a kicsiket és nagyokat akik a manapság népszerű üvegfestést üres borosüvegeken szeretnék kipróbálni. ( ) Testfestés hennával mindenkinek: A henna az egyik legősibb kozmetikum, sok helyen a fontosabb események mint pl. az esküvő szerves része a henna festés. Miskolci évszázadok várostörténeti állandó kiállítás. "Mit ránk hagytak a századok" - régészeti állandó kiállítás. Magyarország ásványai - az ásványtani állandó kiállítás. Koncz József festőművész időszakos kiállítása Bulgária ásványai - időszakos kiállítás. PÁRIZS MAGYAR SZEMMEL - BERKES ANTAL FESTMÉNYEI JÓZSA ANDRÁS GYŰJTEMÉNYÉBŐL. A szódás üvegtől a szódás szifonig - kamara kiállítás. MŰVÉSZETEK HÁZA MISKOLC. KORTÁRS GALÉRIA (Miskolc, Rákóczi u. 5.) Kávékülönlegességek a zenés "tér-teraszon": A miskolci Művészetek Házában működő a Dallmayr Kávézó ezen az estén kávékülönlegességeket kínál a látogatóknak. Arcfestés, portré rajzolás: A Miskolci Humorszínpad Stand Up Comedy estje ( ) Bíborszél együttes koncertje: ( ):

3 Gábriel Ajna képzőművész időszakos kiállítása. MISKOLCI GALÉRIA VÁROSI MŰVÉSZETI MÚZEUM, RÁKÓCZI-HÁZ (Miskolc, Rákóczi u. 2.) Eszem-iszom a Dőry-pincéből: A Miskolci Galériában működő Dőry-pince változatos gasztronómiai kínálattal várja a vendégeket. Szabadtéri Koncertek: Frappé Trió ( ), Bront együttes ( ), Tér-kép Egyesület - Partycontrol produkciója a Rakéta csoport fényfestésével-fényvetítésével ( ) MÚZEUMPEDAGÓGIAI : A Miskolci Múzeumpedagógiai Műhely foglalkozása (18.00) Kondor Béla ( ) állandó kiállítása Miskolci képzőművészek emlékkiállítása Benczúr Gyula a festőfejedelem és kortársai időszakos kiállítás Művésztelepi ösztöndíjasok időszakos kiállítása MISKOLCI GALÉRIA VÁROSI MŰVÉSZETI MÚZEUM, SZÍNÉSZMÚZEUM (Miskolc, Déryné u. 2.) Videó színház :Nonstop videó vetítés a régi miskolci színházi felvételekből. Nosztalgia fotózás: Ezen az estén a Miskolci Nemzeti Színház jelmeztára a múzeumba költözik és itt készülnek majd emlékfotók az érdeklődőkről. MÚZEUMPEDAGÓGIAI Rejtvényfejtés - jutalom dedikált fotókért Hódolván Tháliának - állandó kiállítás Dedikált fotók Gobbi Hilda hagyatékából időszakos kiállítás ABAÚJI MÚZEUM (Telkibánya, Múzeum u. 15.) Nevezés a főző és borversenyre (17.00). Megnyitó dr. Szalipszky Péter igazgató (18.00). A telkibányai férfi dalárda belezendít az estélybe (18.10). Kézműves ügyeskedések: nemezelés, szalmakötés, gyöngyfűzés (18.10). Popják József magyar íjas bemutatója (18.40). Aranybányász ifjoncok kiképzője: mókás akadályverseny a múzeumkertben (19.00). A főző és borverseny értékelése (20.30). Táncház, népi gyerekjátékok Czuczor Tamásné vezetésével (21.00).

4 A Garagulya, gólyalábas, komédiás kompánia tűzvarázsos műsora (22.00). Szent Iván éji tűzgyújtás (23.00). Telkibánya - Regéci kerámiagyűjtemény. Nemesércbányászat-történet. Zempléni hegység erdészete Néprajzi gyűjtemény. Tokaj-Hegyaljai ásványok és kőzetek. Kádár család emlékszoba. A RENDEZVÉNY TÁMOGATÓI: Telkibánya Község Önkormányzata Aranygombos Többcélú Közhasznú Alapítvány Aranygombos Telkibányáért Alapítvány Telkibányai Ipartörténeti Gyűjtemény Múzeumi Kávézó BODROGKÖZI KASTÉLYMÚZEUM (Pácin, Kastélykert) Bodrogközi ételkóstoló: Bográcsozás a kastély belső udvarán az érdeklődők részvételével (20.00). Éjszaka a múzeumban: Rendhagyó tárlatvezetés a kastély kiállításaiban. A hagyományos parasztgazdálkodás a Bodrogközben. Kastélyenteriőr. Bodrogközi halászat. Czinke Ferenc grafikái. BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI BÁNYÁSZATTÖRTÉNETI MÚZEUM (Rudabánya, Petőfi u. 24.) Majorette-bemutató a múzeum udvarán (18.00). A rudabányai Asszonykórus bányászdalokat és népdalokat ad elő a múzeum kertjében (19.00). Bányász szakestély a múzeumban, Sóvágó Gyula bányamérnök vezetésével (20.00). Vetítettképes bemutatók és tárlatvezetés. Témák: Bányászat Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében, Rudabánya bányászatának története, A bányavilágítás fejlődéstörténete, A bányászviselet, Bányász tárgyú műalkotások. (21.00) Minden 20. látogató ajándékot kap! A magyar érc- és ásványbányászat története. Magyarország ásványai - Földvári Aladár geológus emlékkiállítása. Egy régi bányaműhely szerszámai. Szabadtéri kiállítás. KAZINCZY FERENC MÚZEUM (Sátoraljaújhely, Dózsa György u. 11.) Verbunkos dallamok a Lavotta Kamarazenekar előadásában a múzeum erkélyén. Művészeti vezető: Dombóvári János (20.00). Szalonnasütés a múzeumbarátok részvételével a múzeum hangulatos belső udvarán. (20.30).

5 Éjszaka a kiállításokban: A múzeum kiállításainak megtekintése, tárlatvezetéssel (22.00). Fényes Újhely Sátoraljaújhely története a városi kiváltságoktól 1849 ig. A Zempléni-hegység természeti képe. A madarak világa. KAZINCZY EMLÉKCSARNOK (Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy park) Emlékező Istentisztelet Kazinczy Ferenc és családtagjai sírjánál. Közreműködik a Református Egyház Énekkara (20.00) Fáklyás díszkivilágítás: ezen az estén a sírkerthez vezető hangulatos gyertyánfasor fáklyás díszmegvilágítást kap. Éjszaka a Kazinczy parkban: A Kazinczy Emlékcsarnok és az épülő Magyar Nyelv Múzeuma megtekintése. (21.00) KAZINCZY FERENC ÉLETE ÉS MUNKÁSSÁGA HOLLÓ LÁSZLÓ GALÉRIA (Putnok, Rákóczi Ferenc út 14.) Kenyérlángos sütés kezdete a galéria udvarán (14.00) Hangulat étterem és a Tokaji Borozó érkezése a galéria udvarára (15.00) Putnok Város Női Karának előadása (16.00) Madarász Kathy Margit, Ferenczy Noémi Díjas ruhatervező- iparművész divatbemutatóval egybekötött kiállításának megnyitása (16.00) Zenés-verses összeállítás (19.00) Agócs Gergely előadóművész előadása (21.00) Zenés-verses összeállítás (24.00) Szakállas Farkas túra (02.00) Holló László festőművész alkotásai állandó kiállítás MATYÓ MÚZEUM (Mezőkövesd, Szent László tér 8.) Népművészek és népi iparművészek Mezőkövesden: Új időszakos kiállítás megnyitója (17.00) Az év múzeuma 2006 emléktábla avatása (17.00). A hagyományos népviselet titkai: az érdeklődők beöltözhetnek rekonstruált viseleti darabokba, amelyről fénykép is készül (18.00) Múzeumunk kincsei: az állandó kiállításában szereplő különleges viseleti darabok bemutatása (20.00). Mezőkövesd anno: Mezőkövesdi archív néprajzi filmek vetítése az as évekből (21.00). Virágos Matyóföld: A matyó hímzés stíluskorszakainak bemutatása, motívumok rajzolása (19.00).

6 Matyó népélet (Tárgyakban élő hagyomány) MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK MÚZEUMA (Mezőkövesd, Eötvös u. 32.) Matyók régi fotográfiákon - fotókiállítás megnyitója Kiss Mátyás népi iparművész magángyűjteményéből. (17.00) Gépbemutató: A Remy Automotive Hungary Kft. szabadidő parkjában gépbemutatót a múzeum mezőgazdasági gépeivel ( valamint ) Rendkívüli gépbemutatók és tárlatvezetések (18.00). Mezőgazdasági gépek kiállítása TOKAJI MÚZEUM (Tokaj, Bethlen Gábor út 7.) Tokaj szőlővesszein - ismeretterjesztő filmek vetítése (18.00). Hegyalja szőleje és bora. Görög és zsidó emlékek a hegyaljáról. Béres Béla egyházművészeti gyűjteménye. Pincekiállítás. ZEMPLÉNI MÚZEUM (Szerencs, Rákóczi-vár) Rendhagyó tárlatvezetés a kiállításokban (18.00). A Kolompos együttes népzenei koncertje a Rákóczi-vár udvarán, utána táncház (20.00). Alkalmi postabélyegzésés és alkalmi posta működtetése: a megvásárolt képeslapokat fel is lehet adni (18.00.). Múzeum Terasz: az estén megnyitott hátsó teraszon, kávé, forró csokoládé és jeges tea várja a látogatókat. (18.00). A képeslap története. Rákóczi Zsigmond és kora. A szerencsi vár építésének története. Fery Antal ex librisei. Erdélyi tájékon kiállítás Porzsolt Erzsébet festményeiből

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum Soproni Múzeum Múzeumok Éjszakája 2015-ben a Legendák nyomában: Soproni mesék, mítoszok címet viselte. A Kvintesszencia Régizene együttes koncertjével

Részletesebben

2010. június 19. szombat 18-24 óra. Múzeumok Éjszakája

2010. június 19. szombat 18-24 óra. Múzeumok Éjszakája 2010. június 19. szombat 18-24 óra Múzeumok Éjszakája Közös program: a Veresi Gőzös közlekedése 18-tól 24 óráig, a különböző rendezvényhelyszínek között, díjtalanul Gödöllői Városi Múzeum Szabadság tér

Részletesebben

MODEM ÉS BALTAZÁR DEZSŐ TÉR. 16.30 o Kirakat Art Tárlatvezetése a Modemben berendezett Kirakat Tárlat előtt,

MODEM ÉS BALTAZÁR DEZSŐ TÉR. 16.30 o Kirakat Art Tárlatvezetése a Modemben berendezett Kirakat Tárlat előtt, Múzeumok Éjszakája 2015. június 20. MODEM ÉS BALTAZÁR DEZSŐ TÉR 16.30 o Kirakat Art Tárlatvezetése a Modemben berendezett Kirakat Tárlat előtt, utána indulás a város vmely kirakatában elhelyezett művekhez

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

Ajánljuk még az állandó kiállításokat: Őserdei ösvényeken; A Kárpátok ásványai; A Herman Ottó Múzeum Képtára

Ajánljuk még az állandó kiállításokat: Őserdei ösvényeken; A Kárpátok ásványai; A Herman Ottó Múzeum Képtára KIÁLLÍTÁSOK Pannon-tenger Múzeum Kiállítási Épület INVERSE EVEREST fotókiállítás MEGHOSSZABÍTVA! A Kaukázus nyugati peremvidékén, a szakadár grúz államban, Abháziában található Földünk jelenleg ismert

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum

Új Szöveges dokumentum BENCZÚR GYULA (1844-1920) ÉS KORTÁRSAI Aggházy Gyula, Csikós Béla, Deák Ébner Lajos, Hollósy Simon, Jendrassik Jenő, Karlovszky Bertalan, László Fülöp, Lotz Károly, Markó Károly id., Markó Károly ifj.,

Részletesebben

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra Előzetes könyvtári programok június 2., hétfő 11.00 Hahó, könyvtársak! Megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntője. A vetélkedő győztesei, összesen 45 gyermek egyhetes balatoni táborozáson vehet részt

Részletesebben

XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI július 7-14.

XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI július 7-14. XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI 2013. július 7-14. A hét eseményei: 2013. július 7. vasárnap 10,00 Tábornyitó istentisztelet a református templomban - Közreműködnek:

Részletesebben

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ Évek óta hagyomány, hogy Gödöllő városa a Múzeumok Éjszakája programot városi összefogásban valósítja meg.tehát nemcsak a múzeumok (Gödöllői Városi Múzeum, Gödöllői Királyi

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

Kulturális rendezvénysorozat. Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Kulturális rendezvénysorozat. Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Kulturális rendezvénysorozat Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja 2009. július 23. csütörtök Emlékfutás Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról Támogatás témája: Múzeumi gyűjtemények tárgyi és szellemi kulturális örökségünk című magyar-román

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. június 17-23-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. június 17-23-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. június 17-23-ig 17-én 10.00 órától CIRÓKA-MARÓKA Játékos foglalkozás mondókával, népdallal és élő citerazenével A foglalkozást vezeti: Barnóczki Beáta népzene-pedagógus

Részletesebben

2016. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE

2016. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE DÁMK BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2016. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Szakmai feladatok: Az intézmény alapító okiratában megfogalmazott, jogszabályban meghatározott közfeladata múzeumi tevékenység ellátása

Részletesebben

http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló

http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló A Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem téríthető támogatás felhasználására Nemzeti Kulturális Alap Azonosító:

Részletesebben

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítása c. pályázathoz 2015. június 20. Szeged, Móra Ferenc Múzeum NKA 3507/00099

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítása c. pályázathoz 2015. június 20. Szeged, Móra Ferenc Múzeum NKA 3507/00099 Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítása c. pályázathoz 2015. június 20. Szeged, Móra Ferenc Múzeum NKA 3507/00099 I. A program részletes ismertetése A Móra Ferenc Múzeum

Részletesebben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság Alapító Okiratát Módosító Okirat Módosítás oka:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság Alapító Okiratát Módosító Okirat Módosítás oka: 2. sz. melléklet A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság Alapító Okiratát Módosító Okirat Módosítás oka: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról NKA Képzőművészeti Szakmai Kollégium 2011. évi pályázata 1. témakör Kiállítás megvalósítására Pályázati azonosító: 1606/5592 Szakmai beszámoló Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Részletesebben

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén Turisztikai Hírlevél Tourinform Sárospatak Decemberi programok Sárospatakon és Környékén A Művelődés Háza és Könyvtára programjai: December 01. 17.00 óra Cserepes nap Értékes fazekas hagyománnyal bír Sárospatak.

Részletesebben

Záró beszámoló Múzeumok Éjszakája 2017 Dornyay Béla Múzeum és Bányászati Kiállítóhely, Salgótarján

Záró beszámoló Múzeumok Éjszakája 2017 Dornyay Béla Múzeum és Bányászati Kiállítóhely, Salgótarján Záró beszámoló Múzeumok Éjszakája 2017 Dornyay Béla Múzeum és Bányászati Kiállítóhely, Salgótarján A Múzeumok Éjszakája programsorozatot 2003 óta rendezik meg Magyarországon, hagyományosan az év legrövidebb

Részletesebben

Családi Nap 3. tematikája

Családi Nap 3. tematikája Családi Nap 3. tematikája A Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Múzeuma nyertes TÁMOP 3.2.8. B.-12/1. es pályázatának megismerése után Pocsainé Dr. Eperjesi Eszter múzeumigazgató asszony

Részletesebben

KÉPES SZAKMAI BESZÁMOLÓ Világpolgárok Szentendrén Múzeumok éjszakája a festők városában Helyszín: MűvészetMalom Szenvedély és ráció - Perlrott Csaba Vilmos (1880-1955) életmű kiállítása ART FLOW Gyerekek

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11.

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11. 2010. NOVEMBER 11. (CSÜTÖRTÖK) 15.00-17.00 Nemcsak a húszéveseké a világ! Örökifjak bálja zenél a Seres Duó zártkörû rendezvény helyszín: Aranytíz, Lovagterem, 18.00 Reitter Ferenc Díjátadó Ünnepség A

Részletesebben

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM OKTÓBER 14. KEDD 10:00 CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM Az induló helyismereti klub vendége a VERSEGHY KÖR HÍDVÉGI ILONA: Szemelvények a szolnoki gépipari technikum történetéből című

Részletesebben

TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ

TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ Támogató: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Támogatási rendelet száma: 2/2008. (II.20.) Azonosító: S/08-01187, 01188 Támogatott: Székesfehérvári

Részletesebben

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15.

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15. Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban 2009. október 1.- 2009. november 15. Programjaink: Október 1. (csütörtök) 17 óra Múzeumok İszi Fesztiváljának megnyitója és a Zene világnapja alkalmából

Részletesebben

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakája megvalósítására Móra Ferenc Múzeumban június 25. Szeged, Móra Ferenc Múzeum

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakája megvalósítására Móra Ferenc Múzeumban június 25. Szeged, Móra Ferenc Múzeum Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakája megvalósítására Móra Ferenc Múzeumban 2016. június 25. Szeged, Móra Ferenc Múzeum pályázati azonosító: 204107/00197 1. A program részletes ismertetése A Móra Ferenc

Részletesebben

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum. Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.hu Szakmai beszámoló A Karacs Ferenc Múzeum csillagos éjszakája-

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

Szakmai beszámoló. A NKA támogatását ezúton is tisztelettel köszönjük.

Szakmai beszámoló. A NKA támogatását ezúton is tisztelettel köszönjük. Szakmai beszámoló A Türr István Múzeum Csillagmesék címmel Baján, 2017. június 24-én, Szent Iván éjszakáján 5 helyszínen, 6 órán át, 26 féle kulturális, kulináris programmal várta látogatóit. A Nemzeti

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

Nógrád megye. Ország: Magyarország Régió: Észak-Magyarország Megyeszékhely: Salgótarján Balassagyarmati kistérség

Nógrád megye. Ország: Magyarország Régió: Észak-Magyarország Megyeszékhely: Salgótarján Balassagyarmati kistérség Nógrád megye Ország: Magyarország Régió: Észak-Magyarország Megyeszékhely: Salgótarján Balassagyarmati kistérség Nevezetességei: -Tolnay Klári Emlékház -Zichy Vay-kastély -Mauks-kúria(Mikszáth-Mauks emlékszoba)

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban

B E S Z Á M O L Ó. A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban B E S Z Á M O L Ó A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban Gödöllőn évek óta hagyomány, hogy a Múzeumok Éjszakájának programsorozatát városi összefogásban valósítjuk meg. Tehát nemcsak

Részletesebben

2018. július 22. EFOP Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok

2018. július 22. EFOP Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok PANNONIA REFORMATA MÚZEUM 2018. július 22. EFOP-5.2.2-17-2017-00066 Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok BEMUTATKOZÁS A gyönyörű, késő barokk-copf stílusban épült,

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok:

XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok: 2011. május 14. szombat: XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok: Időpont Helyszínek Színpad Liget- Piactér Egyéb helyszínek Kísérő rendezvények, programok 8.00- Népművészeti-,kézműves-

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Múzeumok éjszakájához kapcsolódó programcsomag megvalósítása a Mátra Múzeumban. Pályázati azonosító: 3507/00147

Szakmai beszámoló. Múzeumok éjszakájához kapcsolódó programcsomag megvalósítása a Mátra Múzeumban. Pályázati azonosító: 3507/00147 Szakmai beszámoló Múzeumok éjszakájához kapcsolódó programcsomag megvalósítása a Mátra Múzeumban Pályázati azonosító: 3507/00147 Esemény helye: Magyar Természettudományi Múzeum Mátra Múzeuma, Gyöngyös

Részletesebben

84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok Miskolc, 2013. június 5 június 8.

84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok Miskolc, 2013. június 5 június 8. 84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok Miskolc, 2013. június 5 június 8. Június 3., hétfő 17.00 Egy művészcsalád a miskolci irodalom- és művészetkedvelők körében Találkozó Mezey Katalin, Oláh János

Részletesebben

A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE

A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Szakmai feladatok: A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2012. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Az intézmény alapító okiratában megfogalmazott, jogszabályban meghatározott közfeladata múzeumi tevékenység ellátása

Részletesebben

2015. ÉVI PROGRAMOK ÉS ESEMÉNYEK

2015. ÉVI PROGRAMOK ÉS ESEMÉNYEK G ö r ö g D e m e t e r M ű v e l ő d é s i H á z 4087 Hajdúdorog, Böszörményi út 5. Tel.:+36(30)237-7360 Telephelyei Gyűjtemény Tájház Mozi 4087 Hajdúdorog Jaczkovics u. 5. Rózsa u. 18. Böszörményi út

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó ÉJJEL A VÁROSBAN

B E S Z Á M O L Ó ÉJJEL A VÁROSBAN B E S Z Á M O L Ó ÉJJEL A VÁROSBAN A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA GYEREKEKRE SZABVA A FŐVÁROSHOZ KÖZELI GYEREKBARÁT KISVÁROSBAN ÉS A PROGRAMHOZ KAPCSOLÓDÓ KIADVÁNY MEGVALÓSÍTÁSA NKA Pályázati azonosító: 204107/00176

Részletesebben

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÉRTÉKTÁR NYILVÁNTARTÁSA

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÉRTÉKTÁR NYILVÁNTARTÁSA I. AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERGAZDASÁG 1 I/1 Cigándi apróbéles 2/2014. (II. 5.) Hvt. 1. (1) bekezdés j) pontja alapján került felvételre 2 I/2 Szomolyai rövidszárú feketecseresznye 7/2014. ( II.5.) Hvt. 1. (1)

Részletesebben

XXVIII. Palócnapok és Megyei Vadásznap

XXVIII. Palócnapok és Megyei Vadásznap XXVIII. Palócnapok és Megyei Vadásznap 2014. július 11-12-13. Parád Nagyközség Önkormányzata és Bodony Község Önkormányzata szervezésében A rendezvény fővédnöke: Horváth László Országgyűlési képviselő

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001 Családi Nap 6. tematikája; Sárospatak, 2013. július 13. szombat Cím: Rákóczi asztala család kincsei a múzeumban Ajánlott korosztály: óvodástól idős korig mindenkinek Segédanyag: Iskolatörténeti Kiállítás

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben

Országos Múzeumandragógiai Konferencia Május Széphalom. Elıadások a szekciókban / idıtartam: 10 perc

Országos Múzeumandragógiai Konferencia Május Széphalom. Elıadások a szekciókban / idıtartam: 10 perc Országos Múzeumandragógiai Konferencia 2009. Május 11-12. Széphalom Elıadások a szekciókban / idıtartam: 10 perc 1. Szabó József Egyetemi adjunktus Debreceni Egyetem Debrecen A múzeumok új kihívása: a

Részletesebben

XI. ORSZÁGOS TEXTILES KONFERENCIA BÉKÉSCSABA 2008. MÁRCIUS 7-9.

XI. ORSZÁGOS TEXTILES KONFERENCIA BÉKÉSCSABA 2008. MÁRCIUS 7-9. XI. ORSZÁGOS TEXTILES KONFERENCIA BÉKÉSCSABA 2008. MÁRCIUS 7-9. A KONFERENCIA ÉS A PÁLYÁZATOK MEGHIRDETÔI: Békés Megyei Népmûvészeti Egyesület Hagyományok Háza Népmûvészeti Egyesületek Szövetsége A konferencia

Részletesebben

ZEMPLÉNI MÚZEUM ÉVI MUNKATERV. Készítette: Fazekas Lászlóné. igazgató január 9.

ZEMPLÉNI MÚZEUM ÉVI MUNKATERV. Készítette: Fazekas Lászlóné. igazgató január 9. ZEMPLÉNI MÚZEUM 2017. ÉVI MUNKATERV Készítette: Fazekas Lászlóné igazgató 2017. január 9. Tartalom Bevezetés... 2 Általános elvek, célok... 2 Kiemelt feladatok... 3 Tárgyi feltételek biztosítása... 3 A

Részletesebben

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet.

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. SZIGLIGET Bővebb információ: www.szigliget.hu Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. A szervezők a programok változtatási jogát fenntartják! Március 15-16. Tavaszváró Március

Részletesebben

Alsóberecki Községi Önkormányzat 3985 Alsóberecki, Kossuth L. u. 29. A Művelődés Háza és Könyvtára 3950 Sárospatak, Eötvös út 16.

Alsóberecki Községi Önkormányzat 3985 Alsóberecki, Kossuth L. u. 29. A Művelődés Háza és Könyvtára 3950 Sárospatak, Eötvös út 16. Fogadó intézmény neve Fogadó intézmény címe Magyarországi Történelmi Egyházak gyülekezetei Abaúj - Hegyközi Többcélú Kistérségi Társulás 3895 Gönc, Petőfi Sándor út 8. Alsóberecki Községi Önkormányzat

Részletesebben

(A Sárospataki Képtár és a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény közös programja a múzeumok éjszakáján)

(A Sárospataki Képtár és a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény közös programja a múzeumok éjszakáján) MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A SÁROSPATAKI SZENT NEGYEDBEN (A Sárospataki Képtár és a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény közös programja a múzeumok éjszakáján) RÉSZLETES PROGRAMTERV Pályázó: Sidinfó Nonprofit Kft

Részletesebben

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, 2016. május 14 16. Komplex rendezvény 2013-tól A rendezvény 2013-tól évente Pünkösdkor a események harmonikusan

Részletesebben

Szakmai beszámoló évi Múzeumok Éjszakája programsorozat megvalósítása a szentesi, csongrádi és szegvári muzeális intézmények együttműködésében

Szakmai beszámoló évi Múzeumok Éjszakája programsorozat megvalósítása a szentesi, csongrádi és szegvári muzeális intézmények együttműködésében Szakmai beszámoló 2016. évi Múzeumok Éjszakája programsorozat megvalósítása a szentesi, csongrádi és szegvári muzeális intézmények együttműködésében pályázati azonosító: 204107/00183 A rendezvény időpontja:

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

ÖSKÜ TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

ÖSKÜ TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR ÖSKÜ TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR I. II. III. Kerektemplom Kerektemplom Római gát Római gát Szentháromság szobor Szentháromság szobor IV. V. VI. Szent Anna szobor Szent Anna szobor Római katolikus templom Római

Részletesebben

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program 23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015 "A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet" Kántor Zoltán A kommunikációs kompetenciák fejlesztése tanórán A. Curriculáris szempontok Analitikus program 1. Tanfolyam

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról SZAKMAI BESZÁMOLÓ Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról Pályázati azonosító: 201108/01079 Beszámoló a Thália szekerén... - A

Részletesebben

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ Program Színpadi programok Június 7. szombat 10.00 Haditorna bemutató 11.00 Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ 12.00 Néptáncegyüttes 14.00 Kõbéka Zenekar 15.00 Lovagi Játék

Részletesebben

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára Gyóni Napok 2018 Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2018. évi Gyóni Napok rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi Zoltán polgármester Program: október 13. (szombat)

Részletesebben

A HERMAN OTTÓ MÚZEUM ÉS A MISKOLCI GALÉRIA PROGRAMJAI PANNON-TENGER MÚZEUM

A HERMAN OTTÓ MÚZEUM ÉS A MISKOLCI GALÉRIA PROGRAMJAI PANNON-TENGER MÚZEUM A HERMAN OTTÓ MÚZEUM ÉS A MISKOLCI GALÉRIA PROGRAMJAI PANNON-TENGER MÚZEUM A Honnan jöttünk? Kik vagyunk? Merre tartunk? c. rendezvény egyik célja hogy segítse a középiskolák pedagógusainak munkáját azáltal,

Részletesebben

Tokaji Borok kiállítása, kóstolója és vására

Tokaji Borok kiállítása, kóstolója és vására BORKIÁLLÍTÁS, BORKÓSTOLÓ ÉS VÁSÁR Tokaji Borok kiállítása, kóstolója és vására Tokaj-Hegyalja emblematikus pincéinek részvételével. A standokon a kiállított borok saját kóstolópohárból, kóstolójegyek ellenében

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Pár lépés a kultúráért

Pár lépés a kultúráért Ászár Aszód Város Intézmény neve Jászai Mari Emlékmúzeum "Petőfi" Muzeális Gyűjtemény És Baja Baja Baja Baja-Szentistván Balassagyarmat Balassagyarmat Balatonszárszó Balmazújváros Bánk Békéscsaba Békéscsaba

Részletesebben

Szakmai Beszámoló A bonyhádi Völgységi Múzeum Múzeumok Éjszakája (2017. június ) programjáról

Szakmai Beszámoló A bonyhádi Völgységi Múzeum Múzeumok Éjszakája (2017. június ) programjáról Szakmai Beszámoló A bonyhádi Völgységi Múzeum Múzeumok Éjszakája (2017. június 24. 15.00-24.00) programjáról Tervezett program: 15.00 Megemlékezés és emléktáblák koszorúzása a cipőgyár épületénél. Értékőrzés:

Részletesebben

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14.

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár Bevezető gondolatok A kultúra

Részletesebben

Bogácsi programok 2013

Bogácsi programok 2013 Bogácsi programok 2013 II. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2013. február 02. Bükkalja Általános Iskola A II. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település

Részletesebben

A honismereti kör köszönetet mond az elmúlt évek támogatásaiért, valamint a februári színházi előadás megvalósulásának segítéséért.(február 4.

A honismereti kör köszönetet mond az elmúlt évek támogatásaiért, valamint a februári színházi előadás megvalósulásának segítéséért.(február 4. Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör Képviselő-testületének Kiszombor, Szegedi u. 13. Kiszombor, Nagyszentmiklósi út. 8. Tárgy: honismereti kör programjairól tájékoztató

Részletesebben

2017. június 24. Dobó István Vármúzeum

2017. június 24. Dobó István Vármúzeum KÖZGYŰJTEMÉNYEK KOLLÉGIUMA Altéma kódszáma: 204107/281 Adatlap azonosító: A2016/N2658 Szakmai beszámoló 2017. június 24. Dobó István Vármúzeum A Dobó István Vármúzeum büszke arra, hogy első vidéki múzeumként

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 A Múzeumok Éjszakája a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben

Részletesebben

Pannon Kultúra Alapítvány. Elfogadta a Kuratórium 2013. március 10-i ülésén.

Pannon Kultúra Alapítvány. Elfogadta a Kuratórium 2013. március 10-i ülésén. Pannon Kultúra Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2012 Elfogadta a Kuratórium 2013. március 10-i ülésén. A Pannon Kultúra Alapítvány 2012. évi tevékenysége: Általános célok, tevékenységi formák: A Pannon

Részletesebben

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma:

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma: KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV Tartalma: Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény kimutatás) A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás Célszerinti kifizetések kimutatása Támogatások kimutatása A közhasznúsági

Részletesebben

4. Tárogatós Világtalálkozó. Vay Ádám Kastélymúzeum. 2010. június 30. július 11.

4. Tárogatós Világtalálkozó. Vay Ádám Kastélymúzeum. 2010. június 30. július 11. 4. Tárogatós Világtalálkozó Vaja Vay Ádám Kastélymúzeum 2010. június 30. július 11. 12 A találkozó védnökei: Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkára Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyermeknek valóra váltani lehetőségeit Kosztolányi Dezső 22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014 Differenciált oktatás, felzárkóztatás és tehetségápolás a A. Curriculáris

Részletesebben

ÓNTE Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság SZAKMAI BESZÁMOLÓ

ÓNTE Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÓNTE Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma támogatásával megvalósult 204106/02197

Részletesebben

JEGYÁRAK. "AZ OTTHON MELEGE". CSERÉPKÁLYHA-TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS 9022 Győr, Kiss János u. 9. Telefon: 06-20/967-6567, Fax: 06-96/310-731

JEGYÁRAK. AZ OTTHON MELEGE. CSERÉPKÁLYHA-TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS 9022 Győr, Kiss János u. 9. Telefon: 06-20/967-6567, Fax: 06-96/310-731 JEGYÁRAK GYŐR XÁNTUS JÁNOS MÚZEUM 9022 Széchenyi tér 5. Telefon: 96/310-588, 524-888 Fax: 96/310-731 IV. 1.-IX. 30: 10-18 óráig, (X. 1.-III. 31.:10-16 óráig) szünnap: hétfő Könyvtár: Kedd: 10-14 óráig,

Részletesebben

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19.

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. időpont Szolnoki Művésztelep (kemence) Szolnoki Művésztelep (színpad) Kossuth-tér 7.00 Kemence felfűtése 9.00 Magyarok vásárának kezdete,

Részletesebben

/ /

/ / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.09.03. - 2012.09.09. / 2012. szeptember 3. - hétfő - 16:30 Csodás Ujjak Foltvarró klub találkozó Helyszín: Szabó Lőrinc Könyvtár, Idegen Nyelvű Könyvtár

Részletesebben

Bogácsi programok 2014

Bogácsi programok 2014 Bogácsi programok 2014 III. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2014. február 01. Közösségi Ház A III. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település éléskamrájába

Részletesebben

ADATLAP MINTA. AZ AJÁNLÓ MEGNEVEZÉSE Előadó_egyéni_művészeti ág megnevezése_település.pdf Kézműves_egyéni_termék megnevezés_település.

ADATLAP MINTA. AZ AJÁNLÓ MEGNEVEZÉSE Előadó_egyéni_művészeti ág megnevezése_település.pdf Kézműves_egyéni_termék megnevezés_település. ADATLAP MINTA Az alábbi adatok feltöltése szükséges, értelemszerűen a relevánsak. - Név (csoport/egyéni alkotó) - Elérhetőségek (cím, e-mail, telefonszám, honlap) - Képviselő neve, elérhetőségei - Művészeti

Részletesebben

100 éve született Radnóti Miklós

100 éve született Radnóti Miklós 100 éve Miklós született Radnóti 100 éve született Radnóti Miklós április 15-én emlékeztünk könyvtárunkban Radnóti Miklós (1909-1944) születésének 100. évfordulójára a Radnóti-év keretén belül. A rendezvényen

Részletesebben

Pünkösdi hagyományok, királyfi és királylány készítése, népi ételkóstoló.

Pünkösdi hagyományok, királyfi és királylány készítése, népi ételkóstoló. APÁRÓL FIÚRA családi hagyományőrző délután 2019. május 4-én, szombaton, 14 órától a Meseházban. Pünkösdi hagyományok, királyfi és királylány készítése, népi ételkóstoló. HAGYOMÁNYOK HÁZA mesemondó versenye

Részletesebben

Helyszín: Szennai Skanzen Szenna, Rákóczi u. 2. Együttműködő partnerek: METEOR Természetbarát Turista Egyesület. Időpont:

Helyszín: Szennai Skanzen Szenna, Rákóczi u. 2. Együttműködő partnerek: METEOR Természetbarát Turista Egyesület. Időpont: Szakmai beszámoló Varázslat és misztikum a Szennai Skanzenben Múzeumok Éjszakája 2016 megvalósítására Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szennai Skanzen Pályázati azonosító: 204107/00196 Helyszín: Szennai Skanzen

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A Múzeumok Éjszakája program keretében a Balatoni Múzeum programjai két időszaki kiállítása köré szerveződtek.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A Múzeumok Éjszakája program keretében a Balatoni Múzeum programjai két időszaki kiállítása köré szerveződtek. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjteményi Kollégiuma a Balatoni Múzeum 204107/00166 azonosító szám alatt nyilvántartásba vett pályázati cél támogatására, azaz A Keszthely városában 15

Részletesebben

Lakás, Környezet, Munkahely - XX. századi iparvárosok arculata, társadalma és termelése tudományos konferencia

Lakás, Környezet, Munkahely - XX. századi iparvárosok arculata, társadalma és termelése tudományos konferencia Lakás, Környezet, Munkahely - XX. századi iparvárosok arculata, társadalma és termelése tudományos konferencia MEGHÍVÓ az Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Egyesület, a Herman Ottó Múzeum a

Részletesebben

GPS koordináták: É 48 29,093; K 21 21,833 ; 266 m tengerszint feletti magasság;

GPS koordináták: É 48 29,093; K 21 21,833 ; 266 m tengerszint feletti magasság; Telkibányai múzeum Helyszín: Telkibánya, Múzeum u. 15. GPS koordináták: É 48 29,093; K 21 21,833 ; 266 m tengerszint feletti magasság; Kor: 16. század Jelenlegi állapot: A gyűjtemény április 1 és október

Részletesebben

A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE

A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Szakmai feladatok: A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2010. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Az intézmény elsődleges, a 2010. évre szóló feladata az alábbi gyűjteményegységek leltározásának folytatása, állagmegóvása,

Részletesebben

/ 2012.09.24. - 2012.09.30. /

/ 2012.09.24. - 2012.09.30. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.09.24. - 2012.09.30. / 2012. szeptember 24. hétfő18 óra REZGŐ-KÖR Jóga Életmód Klub Ősi Solfeggio-frekvenciák 2012. szeptember 25. kedd 17 óra Trux Béla:

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.29. - 2012.11.04. /

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.29. - 2012.11.04. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.29. - 2012.11.04. / 2012. október 29. hétfő 17.30 óra Magic Boys című magyar film közönségtalálkozóval egybekötött vetítése Vendégek: Koltai Róbert,

Részletesebben

DÁMK BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE

DÁMK BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE DÁMK BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2014. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Szakmai feladatok: Az intézmény alapító okiratában megfogalmazott, jogszabályban meghatározott közfeladata múzeumi tevékenység ellátása

Részletesebben

MVMSZ tagok nyilvántartása. Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye

MVMSZ tagok nyilvántartása. Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye MVMSZ tagok nyilvántartása Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye 1. megyei hatókörű városi Katona József Múzeum 6000 Kecskemét, Bethlen krt. 1. 2. területi,

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben