JAVASLATOK A STRANDFÜRDŐ MŰKÖDTETÉSÉHEZ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JAVASLATOK A STRANDFÜRDŐ MŰKÖDTETÉSÉHEZ"

Átírás

1 JAVASLATOK A STRANDFÜRDŐ MŰKÖDTETÉSÉHEZ /2012. július 12./ BEVEZETŐ Tisztelt Képviselő-testület! április 26-án döntöttünk arról, hogy a településünk megújuló strandjának elvi engedélyezési terve elkészítésével megbízzuk Lencsés Gábor vízi létesítmény mérnököt. Bár nehezen megszülető kompromisszumok során alakult ki az elfogadott koncepció, mégis az a véleményem, hogy még egyáltalán nem teljes. Írom mindezt azért, mert hiába tartalmaznak különböző variációkat és némi iránymutatást is Lencsés úrék által korábban kidolgozott szakmai anyagok, konkrét intézkedéseket és menetrendet nem fogalmazott meg eddig senki. Kétségtelen, hogy esztendők óta zajlik egyfajta ötletelés, hangos gondolkodás, és eredmény nélküli vita, valamint ezzel párhuzamosan komolyan érezhető a lakosság részéről fokozódó elvárás is, de ez idáig sajnos nem szűrődött le sok lényeges konkrétum a céljaink tekintetében. Olyan vállalkozás elé nézünk, amely Pétfürdő mindennapi életére, hosszú évtizedeken keresztül komoly befolyással bír majd. A településünk költségvetésére pedig, az elkövetkező esztendők során akár előre nem látható figyelemreméltó terhet is jelenthet. Ez a beruházás a tervektől kezdve, a forrásfoglaláson, a parkoló építésen és a strandkivitelezésen keresztül egészen az utolsó muskátli elültetéséig eléri majd az egy milliárd forintot. Ez azt jelenti, hogy a csecsemőtől az aggastyánig minden egyes pétfürdői lakos több mint 200ezer forintjáról döntünk. Úgy vélem, hogy emiatt kellő tisztelettel és alázattal kell közelítenünk ehhez a témához, és részleteit, célját, irányát érdemes alapos megfontolás és előkészítés után írott formában is rögzíteni. Ez a munka és a velejáró felelősség pedig a Képviselő-testület vállát nyomja. Ebben az esetben különösen nem vehetjük félvállról a történéseket, nem állhatunk Majdcsak lesz valahogy! módon a beruházáshoz. Lefektetett célok és alapelvek híján nem lesz mihez mérni a működésünket. Nem fogjuk tudni ellenőrizni, hogy a céljaink irányába haladunk-e, vagy sem! Természetesen nem a fürdő létesítésének technológiai, vagy a medence kiosztás vitájának korábbi fejezeteit szeretném újranyitni, hanem olyan egyébként épp oly fontos tényezők megvitatását kezdeményezem, mint a majdani strandfürdő hangulata, marketingje vagy éppen az üzemeltetésének módja. Ahhoz ugyanis, hogy az ismét üzembe helyezett strandunk a saját és a külső lehetőségeinkhez mérten a lehető legjobb gazdasági eredményt érhesse el, illetve a településünk fejlődésére jótékony hatással legyen, meggyőződésem szerint már most meg kell tenni több fontos lépést. Ehhez kívánok a magam felvetéseivel, észrevételeivel hozzájárulni, valamint az eddig elhangzott építő jellegű véleményeket összefoglalni.

2 HELYZETISMERTETÉS A Képviselő-testület többsége által elfogadott, illetve támogatott variáció 4 különböző medencét fogalmaz meg az alábbi elosztásban: 1db 20x25méteres úszómedence 1db 3öblös gyermekmedence 1db ülőmedence ücsörgő 1db élménymedence 500m2 160m2 100m2 425m2 Ezen medence együttest egészítik ki a következő elemek: élményelemek, kiszolgáló helyiségek, játszóterek, sportpálya, parkoló, gépészet, megújuló energiaforrás használata. E variációnak készíti el a tervező az elvi engedélyezési tervét. Tervezett ár kb.: nettó 684 millió forint Hasonló felépítésű fürdő Kehidakustányból, ötletes a medence közepén lévő bár és árnyékoló Szolgáltatások A legfontosabb talán az, hogy a szezonálisan működő strandok mindegyikénél törekednek a legszélesebb körű csatolt szolgáltatások kínálásában, illetve azok igény szerinti bővítésében. Véleményem szerint nekünk is biztosítani kell a lehetőségét annak, hogy a strandfürdő területén bizonyos szolgáltatások meg tudjanak telepedni. Úgymint: masszázs, kozmetikai és egyéb szépészeti szolgáltatások, vendéglátás, szabadidős tevékenységek (mini-golf, falmászás, kötélpálya) és bizonyos esetekben szuvenír. De ezek közé sorolható a strand területén létesített csúszdák fizetőssé tétele is, amennyiben a jegyárak kialakításakor figyelembe vesszük, mint árbefolyásoló tényezőt. Akár fizetős szolgáltatássá tehető a nyugágybérlés is.

3 Hangulat A következő ugyanennyire fontos tényezőnek tartom a strandfürdő alaphangulatának megfelelő meghatározását, majd kialakítását. Nem tehetjük meg ugyanis, hogy ne adjunk a többi strandtól eltérő arculatot, hangulatot ha úgy tetszik üzenetet a sajátunk számára. E nélkül ugyanis nem alakul ki kíváncsiság, a megismerés utáni igény a potenciális vendégekben. Jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés: - Ha minden strand egyforma, ugyan mitől lenne vonzó épp a miénk? A kérdésre adott válaszok különbözősége ízlésbeli eltérések miatt lehet változó. Jellegzetes, egyedi arculattal biztosan lehet segíteni a kötődés illetve a kíváncsiság kialakulását. Ilyen lehet például egy római hangulatú fürdőre, vagy egy békebeli magyar, muskátlis kisváros hangulatát idéző arculat. A kívánt arculat elérése elsősorban a fogadóépület, a kerti bútorok és a kövezett járófelületek, valamint a marketing anyagok (weboldal, szórólap, stb.) megfelelő kialakításával, elkészítésével befolyásolható. Úgy vélem a helyes, vagy megfelelő arculat meghatározása a testület feladata. Az egységes arculat betartására a bérlőket is kötelezni kell! Térségi erőforrások, vonzáskörzet Korábbi vitákban gyakran elhangzott az az egyébként nem minden esetben teljes egyetértést élvező kijelentés, miszerint: Ne a turistáknak épüljön a strand, hanem elsősorban a pétieknek. Természetesen lehet ezt az álláspontot érteni, védeni és fenntartani, de lehet vele vitatkozni is. Én az utóbbit választom. Ugyanis ha leegyszerűsítjük a helyzetet, akkor egy a szomszéd települések bármelyikéről idelátogató vendég is turista. Rájuk pedig igen is számítani kell! Ezen túlmenően miért ne lehetne számítani a távolabbról érkező vendégekre is? Hiszen az érdekünk és a célunk nem lehet más, minthogy a strand ne veszteséget, hanem lehetőleg nyereséget termeljen. Ettől a céltól pedig nem érdemes eltérnünk. Véleményem szerint a nem turistáknak készített strand, felesleges lekorlátozása a lehetőségeinknek. Könnyen előfordulhat az is, hogy bizonyos szolgáltatások (kozmetika, masszázs) kizárólag akkor maradnak fent, ha azokat turisták, vagy fogalmazzunk úgy: vendégek is igénybe veszik. A működő szolgáltatások pedig hozzájárulnak a strandfürdő bevételeihez, s emellett nem utolsó sorban munkahelyet és adóbevételt is eredményezhetnek. A térség erőforrásai közé tartozik, a környező településeken megforduló vendég, vagy turista is. Ezért a fürdő marketingjének kialakításakor majd rájuk is gondolni kell. Az előkészítő tanulmány gazdaságossági része nagyságrendileg évi 40ezer látogatóval számol, tehát érdemes próbálkozni a környező települések és nagyvárosok (Székesfehérvár - Veszprém) lakóinak a megszólításával is. Első körben csupán az egy napos minőségi kikapcsolódás iránt érdeklődőkre (sportos, túrázós szabadidőt kereső családok) támaszkodva lehet csak kiépíteni a lehetőségeket. Akik reggeltől estig aktívan szép környezetben tudnak eltölteni egy-egy napot. (strand, tó, csónakázás, kirándulás)

4 Kockázatok Mivel nincsenek fedett részek, így az időjárás nagyban befolyásolja a bevételeket illetve kizárólag szezonális használatot tesz lehetővé. Amennyiben idővel lehetővé válna fedett rész építése, vagy egy meglévő medence fedése, lényegesen megnőhetne a nyitva tartás ideje, illetve némileg függetlenedni lehetne az időjárás szeszélyétől. Az elfogadott koncepcióban nem részletezett költségek (strand-, és sporteszközök, parkosítás mértéke, marketing költségek) ismerete nagyon fontos. De nincs javaslat a működtető személyzet létszámával kapcsolatban sem. Használunk-e, használhatunk-e napenergiát, ez mennyire csökkenti le és milyen hosszú távon az állandó költségeket? Mindenképpen számon kérhető kalkulációt kellene kapnunk ezekről. A veszteség, mint legnagyobb veszélyforrás nagyban csökkenthető, amennyiben minél kisebbek az energiaköltségek illetve egy-egy medence esetlegesen fedetté alakítása is merőben új perspektívákat nyitna meg. A strandfürdő döntés előkészítő tanulmányában, a készítő 40ezer fő/szezonnal számol. Az anyag szerint ezzel a látogatószámmal érhető el az, hogy a fürdő már diszkrét nyereséget termel. Azonban a rendelkezésre álló időszak (szezon: május 01-augusztus 31 tehát 123 nap) időjárási adatait (3 esztendőre visszamenőleg) átnézve (idojaras.veszprém.hu) a 25 fok fölötti és 5mm/nap csapadék mennyiség alatti (kifejezetten strandidő) napok száma nagyságrendileg 50. A tanulmány 1200Ft/fő átlagos jegyárral számol a bevételeket tekintve. Ezért én is fontosnak tartom a különböző árkedvezmények kialakítását, valamint a nyitva tartás rugalmas kialakítását. (éjszakai nyitva tartás, vagy a szezon elejének illetve végének rugalmas megállapítását) A tanulmányban megadott maximális napi 1000fő vendéggel és a fenti strandolásra alkalmas napokkal számolva megállapíthatjuk, hogy komoly feladat lesz ezt a vendéglétszámot produkálni. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a rendelkezésünkre álló kereteken belül a strandnak tulajdonképpen mindvégig maximális fordulatszámon kell működnie, hiába számolhatunk némi vendégforgalommal a többi napokon is. Összegezésként megállapítható, hogy az éves működési és fenntartási kiadásokat ami a tanulmány szerint 40-45millió forint nagyon nehéz feladat lesz minden szezonban megtermelni. Ugyanis a tervezett fő/1200Ft éppen fedezi a kiadásokat. E szerint a számítás szerint, gyakorlatilag nem teszünk különbséget a jegyárakban. Ám, amennyiben szeretnénk a helybélieknek, illetve a nyugdíjasoknak, vagy a gyermekeknek kedvezményeket biztosítani, akkor a 40ezer fő vendég sem lesz elég arra, hogy a kiadások megtérüljenek. Ezért én kizárólag egy agresszív, erőteljes és kreatív kampánnyal tudom elképzelni, hogy a szükséges összeget a strand képes lesz rendszeresen előteremteni.

5 JAVASLATOK Cél meghatározása Azon túlmenően, hogy a strand újjáépítését ne csak egy nosztalgiával átitatott, erősödő lakossági elvárásként kezeljük, más célokat is meg kell fogalmaznunk. Ez az első és egyben a legfontosabb feladatnak is tekinthető. Tehát tisztában kell lennünk azzal, hogy a strandfürdő újbóli életre hívásával mit kívánunk elérni a lakossági igények teljesítésén túl. Akarunk-e mást is, vagy megelégszünk ennyivel? Számítunk-e bármiféle olyan gazdasági, vagy társadalmi következményre, amely változásokat indíthat el a település életében? - Pétfürdő nyisson-e kifelé? - Emelkedni fognak-e az ingatlan árak? - Növekedni fog-e az idetelepülni szándékozók száma? - Lesz-e igény szálláshelyekre? - Nyereségre, null szaldóra tervezünk, vagy adott esetben egy elfogadható veszteség is belefér (olcsóbb árakon nagyobb a kihasználtság/több vendég érkezik) Kizárólag az e kérdésekre adott válaszok melyek rögzítésükkor, egyben célokká is válnak tudatában tartom érdemesnek a következő konkrét lépéseket lefektetni. Annál is inkább, mert az említett változások könnyedén előállhatnak. S mint mindannyian tudjuk, érezzük, ez a beruházás évtizedekre beleszól majd a településünk mindennapjaiba. Itt hívnám fel a figyelmet néhány olyan további problémára is, melyeken érdemes mélyebben is elgondolkodni. Gyakorlatilag nincs építési telek, de sajnos új telkek kijelölésére sincs jelen pillanatban komoly lehetőség. A bölcsődében nincs több férőhely, pedig már most is többlet igény van. Tudjuk, hogy ezek egyelőre nem égetően fontos problémák, de napirenden kell tartani, és a felmerült kérdésekre pedig ma kell válaszokat adnunk. A megújuló strandfürdő újranyitása az alábbi célok elérését jelentheti: 1. Településünk lélekszámban a gyarapodás irányába indul. 2. Pétfürdő országosan is ismerté válik. 3. Az egész település arculatára jótékony hatással lesz a fürdő folyamatosan szépülő környezet. 4. Az ifjúság egészséges életmódra nevelése

6 A strandfürdő üzemeltetése El kell gondolkodnunk azon, hogy a strandot milyen módon, milyen felállásban kívánjuk üzemeltetni. Ez idáig erről nem esett szó, holott ez szintén egy nagyon fontos kérdés. Tulajdonképpen két különböző üzemeltetési irány fogalmazható meg: 1, Nem specifikus cég, hanem egy meglévőbe integrálódik, pl.: PÉTKOMM Kft. 2, Specifikus cég, ezen belül további két alternatíva: a.) saját, új önkormányzati céget alapítunk b.) versenyeztetés útján eladjuk a használat, üzemeltetés jogát egy jogosultsággal rendelkező idegen cégnek Bővebben kifejtve: 1. Az önkormányzat cége a PÉTKOMM Kft. üzemelteti: Gyakorlatilag alig található közös pont a két funkció között, a strand működtetése elsősorban nem településüzemeltetési feladat, ezért a két tevékenység nem összeegyeztethető, ráadásul a PÉTKOMM Kft. sem jelenlegi struktúrája alapján, sem a jelenlegi működéséből fakadóan nem alkalmas a feladat elvégzésére. 2/a Az önkormányzat kifejezetten a fürdő üzemeltetésére egy új céget alapít: Ez a megoldás tudná leginkább a strand érdekeit szem előtt tartani és megfelelő marketing hátteret biztosítani. Az új cég irányíthatná a strandfürdőt, a jövőbeli tornacsarnokot, vagy éppen az Alsóörsi tábort is. (az Alsóörsi üdülő üzemeltetése nem tárgya ezen anyagnak, szerintem külön napirendet érdemel). A strand és azon keresztül Pétfürdő marketingje, a rábízott létesítmények programjainak szervezése, irányítása mellett fő feladata lehet a rendszeres PR tevékenység. (A kistérség, Balaton, környező városok, országos szintű reklámozás, szervezés.) 2/b Az elkészült fürdő üzemeltetésére az önkormányzat pályázatot hirdet: Amíg saját magunk nem próbálkoztunk vele, nem érdemes kívülállóra bízni, hiszen akkor eleve nem is lesz igazi gazdája, csak a haszon kivétele a fontos, és a tevékenységébe, az árak kialakításába, környezet tisztántartásába, marketingjébe és a település reklámozásába nem lesz módunk beleszólni. Az is valószínűsíthető, hogy a bérlő cég a saját profitja érdekében nem a megfelelő színvonalú karbantartásokat végezné el, továbbá az elvárhatónál kevesebbet fordítana a terület minőségi szinten tartására. Véleményem szerint a saját, specifikus cég a legmegfelelőbb megoldás. A munkavállalók foglalkoztatása vagy éves munkaidőkeretben történhetne, így a nyári túlmunkájukat télen vennék ki, vagy ha nem is az összes dolgozót, de néhányat csak idényjelleggel kb.: 5 hónapra foglalkoztatná (pl.: diákok).

7 A zárva tartás időszaka a következő szezon tervezésével, karbantartással, előkészületekkel, szervezéssel és akciók kidolgozásával telne. Amennyiben ezt a megoldást választjuk, érdemes lenne a vezetőt már az építés, vagy urambocsá a tervezés fázisába is bevonni, ezzel hatalmas helyzeti előnyhöz lehetne juttatni. Továbbá a Pét-Palota vagyonelosztási perből Pétfürdő megkapja az Alsóörsi ifjúsági tábor területét. Ez a terület régebben is faházas, sátras táborozásra volt használva. Javaslatom szerint ezt a területet a stranddal együtt kellene kezelni, mégpedig az eredeti funkciójában. Bakancsos turizmus vagy különböző egyesületek nyári gyermek táboroztatására, akár partner egyesületeknek is remek lehetőséget lehetne itt néhány faház felépítésével teremteni. A PMTE-hez edzőtáborba érkező sportolóknak is, vagy a civil szervezeteink vendégeinek is, kiváló szállása lehetne. Ezzel nagyon komplex programcsomagot tudnánk így biztosítani számukra. Szolgáltatások, lehetőségek, javaslatok A döntés előkészítő tanulmányban szereplő elképzelések mellé néhány konkrét javaslatot fogalmaztam meg. Természetesen, mint az egész anyag, ez is csak gondolatkísérlet, ötletek tára, melyhez szükséges a testület többi tagjának javaslata is. Medence 1: Gyerekpancsoló 3 öböllel 160m2 - árnyék, vízpermetező, kis csúszda Medence 2: 150m2 melegített vízzel - árnyék, levegővel masszírozó fekvőhely Medence 3: 20x25méter úszómedence - kivehető sávelválasztók és kapuk Medence m2 élmény medence, csúszda - árnyék/bár, ugrófal, vízesés Magas színvonalú öltözők és fogadóépület, vizesblokk, külön mérőórákkal ellátott bérelhető helyiségek további bővítési lehetőséggel. Gyors bejutás a jegypénztárnál. Javaslat: Kamerarendszer legalább a parkolóban. Mini golf, mászó fal, homokozó, kötélpálya, árnyékos helyek a medencékben is. Vendéglátásra alkalmas helyiség, pelenkázó, só kabin, szauna, szolárium és edzőterem. Elengedhetetlenül fontosnak tartom a tisztaságot, udvariasságot, valamint a pontosságot. Javaslat: Még ha nagyobb befektetést is igényel, ne facsemetéket ültessünk! Hanem már néhány méter (4-5m) magas lombos fákat, így nem kell évet várni mire árnyékos helyeket is lehet majd találni. Egy-egy ilyen lombos fa ára fajtától függően: ezer Ft/db. Javaslat: Megfelelő számú szemeteskuka elhelyezése is nagyban növeli a komfortérzetet. Érdemes lenne egy jó minőségű hangszóró rendszert is kiépíteni, amin napközben zene szólhat, de térítés ellenében akár reklámozásra (inkább a területen lévő üzletek) is használható lenne. Gyermek illetve felnőtt programok adott időpontokban. Marketing Árak: Az ár kialakításánál figyelembe kell venni, hogy annak egyfajta szűrőt is kell alkotnia, amely segíti elérni a megfogalmazott célokat: havibérlet, délelőttös, délutános, egész napos jegyek, heti jegyek, egész szezonra szóló fényképes bérlet, családi jegy, pétieknek kedvezményes jegy. stb. A jegyár stratégia részletes kidolgozása a testület elvárása és útmutatása alapján a strandfürdő vezetőjének feladata kell legyen.

8 A működési bevételekhez illetve a működés céljainak eléréséhez: Helyi szinten hozzájáruló javaslatok: - Szép kerítés - A bejárathoz igényes, tartalmas információs tábla elhelyezése - Dolgozóknak egyenruha - Fürdő és gyógyvízkultúra kiállítás állandó kiállítóhelyen Térségi lehetőségek: - Kiemelt figyelmet kell fordítani a térségi látványosságoknál elhelyezett kiadványokra (pl. szórólap a várpalotai, veszprémi várban, Balatonnál). - Tábla a 8-as útra - Helyi kedvezményekre jogosító kombinált kártya X %-os kedvezményt ad több helyen is. - Partnerek bevonása pl. Fürdőszövetség, egyesületek bevonása a vidékiek ideszervezése miatt Országos lehetőségek: - Az M7-esautópálya mellé óriásplakát - Rádióhirdetés-jegyfelajánlás - Weboldal térképes-informatív (domain nevet mielőbb le kell védeni venni pl. vagy ezen az oldalon nyomon követhető lehetne a teljes projekt a tervektől kezdve az építési munkán keresztül a befejezett állapotig. Mellyel előre felhívhatnánk a készülő beruházásra a figyelmet. - Facebook oldal Ütemterv és fedezet Végül, de nem utolsó sorban talán a legkényesebb és a pétfürdőieket leginkább foglalkoztató kérdés, hogy mikorra valósul meg a beruházás, mikor veheti igénybe a lakosság a strandot ismét. Ebben a kérdésben a képviselő-testületnek állást kell foglalnia. Véleményem szerint, ha végig gondoljuk az előttünk levő feladatok sorát (a végleges kiviteli tervek elkészítése, engedélyek, közbeszerzés, kivitelezés stb), akkor optimális esetben 2014 nyarán megnyithatja kapuit az újjá épített strand, abban az esetben, ha csupán ennyi lenne a megoldásra váró feladat. De sajnos ennek az éremnek is akad egy másik oldala, ez pedig a beruházás pénzügyi fedezete. Ha a tanulmányban szereplő összeget elfogadjuk (nettó 680millió Ft) mint a beruházás teljes összegét, amelyre egyébként a költségvetésünkben már elkülönítettünk egy részt (100millió Ft), és a 140 férőhelyes parkoló (40millióFt) egy részére is akad máshonnan fedezet, még egy igen jelentős lyukat kell betömnünk, ami legalább nettó 500millió Ft-ra rúg. Azt gondolom, hogy egy okos és felesleges kiadásoktól mentes két - két és fél esztendő alatt ez az összeg kigazdálkodható. Tehát a 2014-es nyitás reálisnak vehető.

9 ÖSSZEGZÉS A leírtak alapján az általam legfontosabbnak tartott lépések tehát a következők: 1. Célok meghatározása 2. Üzemeltetési mód kiválasztása 3. Ütemterv összeállítása 4. Arculat megfogalmazása Természetesen ezzel párhuzamosan történhet a tervezés, a forrásfoglalás és a többi előkészítő munka, de mindenképpen ajánlom, hogy ezeket a kérdéseket ne hagyjuk a történet végére, vagy ami még rosszabb: megválaszolatlanul! Vitaképes véleményem szerint az élményelemeket is felsorakoztató, minél szélesebb korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget nyújtó, nem csak helyi tömegeket vonzó strand kialakítása a legmegfelelőbb megoldás. Melyet egy (idővel az alsóörsi tábort és) a sportcsarnokot is magába foglaló, új önkormányzati cég üzemeltet. Reményeim szerint tehát az alábbi hozadékoknak fogunk tudni örülni: ingatlan árak emelkedése, folyamatosan szépülő környezet, melyet az igények kikövetelnek majd, jó esetben a település lélekszáma is emelkedhet, presztízsnövekedés. PÉTFÜRDŐRE JÖNNI JÓ! PÉTFÜRDŐN JÓ LENNI! Az anyag összeállításában közreműködött: Szabó János, a Humán Bizottság tagja. Pétfürdő, július 12. /csütörtök/ Dombi Norbert képviselő

10 Végül néhány gondolatébresztő illetve illusztráló fotó: Orfű Aquapark

11 Orfű Aquapark Berekfürdő

12 Gyermek vízi bicikli Éjszakai világítás Zalakaros gyermekvilág

13

A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása

A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása A kivitelezés ideje: 2013. 03. 07. 2013. 06. 28. Az építtető neve és elérhetősége: Balatonfűzfő Város Önkormányzata 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. Kivitelező neve

Részletesebben

egyéni megállapodás szerint

egyéni megállapodás szerint Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Véleményező Biz.: Tervezett döntés: Döntés: Kálmán-ftlrdő 2014. évi belépöjegy árai Siklósi István polgármester Fesetőné Sipos Judit titkársági ügyintéző Pénzügyi és Gazdasági

Részletesebben

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK 1.zóna Napijegy (kültéri, fedett 50 méteres medence és élményrészleg) 16 óra utáni délutáni kedvezmény 2.zóna Napijegy (Szauna + wellness) 1+2 zóna 16 óra

Részletesebben

TURISZTIKAI EGYESÜLET SZOLGÁLTATÁSAI 2014.

TURISZTIKAI EGYESÜLET SZOLGÁLTATÁSAI 2014. TURISZTIKAI EGYESÜLET AI 2014. Gyenesdiási Turisztikai Egyesület H-8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2. Tel.: +36 83/511-790 gyenesdias@tourinform.hu www.gyenesdias.info.hu Tisztelt Partnerünk! Gyenesdiás mára

Részletesebben

Kórházi létesítmény gazdálkodás a MOLNÁR AT TILA ELNÖK EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGI VEZETŐK EGYESÜLETE

Kórházi létesítmény gazdálkodás a MOLNÁR AT TILA ELNÖK EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGI VEZETŐK EGYESÜLETE Kórházi létesítmény gazdálkodás a gyakorlatban MOLNÁR AT TILA ELNÖK EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGI VEZETŐK EGYESÜLETE A Kórház (szakrendelő, orvosi rendelő) mint létesítmény Egészségügyi intézmény egy speciális

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/118-1/213/I. Tárgy: Makói Gyógyfürdő Kft. üzleti terve Üi.: Juhászné Kérdő Edina Melléklet: Üzleti terv Makó Város Önkormányzat

Részletesebben

Szentesi Üdülőközpont jegyárai

Szentesi Üdülőközpont jegyárai Szentesi Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK 1. zóna 2. zóna 1+2 zóna Napijegy (kültéri és fedett 50 méteres medence) 16 óra után (délutáni kedvezmény máj. 1. szept. 15.) Szauna + wellness Összesen 16 óra

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Előterjesztés a Kastélypark Kft 2017-es pénzügyi tervéről. Tisztelt Képviselő testület! Tisztelt Képviselő testület!

Részletesebben

1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a régiókban DAOP-2.1.1/K-11 DDOP-2.1.1/I-11 ÉAOP-2.1.1/H-11 ÉMOP-2.1.1/C-11 KDOP-2.1.1/G-11 KMOP-3.1.

1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a régiókban DAOP-2.1.1/K-11 DDOP-2.1.1/I-11 ÉAOP-2.1.1/H-11 ÉMOP-2.1.1/C-11 KDOP-2.1.1/G-11 KMOP-3.1. o ldal 1 Tisztelt Partnerünk! Az alábbiakban szeretném felhívni a figyelmét az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország Egészségipari Program pályázati lehetőségeire: 1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése

Részletesebben

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK 1.zóna Napijegy (kültéri, fedett 50 méteres medence és élményrészleg) 16 óra utáni délutáni kedvezmény 2.zóna Napijegy (Szauna + wellness) 1+2 zóna 16 óra

Részletesebben

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata TERVEZET Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata Lombár Gábor polgármester 8646 Balatonfenyves, Kölcsey u. 27. Generál Tervező: Altervező: ARKER Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. 7400 Kaposvár,

Részletesebben

A KERÉKPÁROS TURIZMUS EURÓPÁBAN. A kerékpáros turizmus lehetőségei az EV14 nyomvonal előkészítése kapcsán Békéscsaba 2014.

A KERÉKPÁROS TURIZMUS EURÓPÁBAN. A kerékpáros turizmus lehetőségei az EV14 nyomvonal előkészítése kapcsán Békéscsaba 2014. A KERÉKPÁROS TURIZMUS EURÓPÁBAN A kerékpáros turizmus lehetőségei az EV14 nyomvonal előkészítése kapcsán Békéscsaba 2014. Kerékpáros Magyarország Szövetség Alapítva: 2008 Tagjai lehetnek: olyan szervezetek,

Részletesebben

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 16/2014.(XI.13.)önkormányzati rendelete a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2015. évi megállapításáról.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

2010-2012. évi marketingstratégiája

2010-2012. évi marketingstratégiája A Magyar Turizmus Zrt. 2010-2012. évi marketingstratégiája Gulyás Péter igazgató Dél-alföldi RMI Békéscsaba, 2010. február 11. A stratégiaalkotás előzményei Nemzeti turizmusfejlesztési stratégia (NTS)

Részletesebben

W/W. Mj-ü&l. Atf lloo<* ÍN DEC 1 7 Budapest. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Újhegyi Uszoda és Strandfürdő

W/W. Mj-ü&l. Atf lloo<* ÍN DEC 1 7 Budapest. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Újhegyi Uszoda és Strandfürdő W/W Budapest Főyírns X. kerület Kőbányai önkormányzat Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Újhegyi Uszoda és Strandfürdő Mj-ü&l. Atf lloo

Részletesebben

Tisza-tavi Ökocentrum Nonprofit Közhasznú Kft 3388 Poroszló, Kossuth u. 41.

Tisza-tavi Ökocentrum Nonprofit Közhasznú Kft 3388 Poroszló, Kossuth u. 41. Tisza-tavi Ökocentrum Nonprofit Közhasznú Kft 3388 Poroszló, Kossuth u. 41. Poroszló Község és a Tisza-tavi régió turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások üzemeltetői részére Tisztelt Leendő Partnerünk! A

Részletesebben

A Mediaforce. A többit bízza ránk:

A Mediaforce. A többit bízza ránk: A Mediaforce Cégünk egyedi, testre szabott megoldásokat kínál vállalkozása fejlesztésére és marketingjének racionalizálására. A mindig túlterhelt vállalatvezetők válláról vesszük le a terhet integrált

Részletesebben

VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló

VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló Előzmények A Touirnform Veszprém megbízásából 2006. májusában és novemberében országos szintű reprezentatív kutatás készült Veszprém

Részletesebben

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. LEADER kritériumok. Célterület kód: 580a01

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. LEADER kritériumok. Célterület kód: 580a01 Célterület kód: 580a01 Nemzetiségi hagyományok ápolása, civil szervezetek eszközbeszerzésének támogatása adottságokon alapul, vagy újszerűsége, témája miatt fontos a települések fejlődése szempontjából

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Ikt.sz.: I.2-436/2009. Tárgy: Tájékoztató a Makói Fürdő üzemeléséről Üi.: dr. Nemes Adrienn Melléklet: Makói Gyógyfürdő Kft-ről elemző jelentés

Részletesebben

8. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

8. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: A Farkas Attila Uszoda belépőjegyárainak felülvizsgálata

Részletesebben

Kedves Uvaterv -es Vendégeink!

Kedves Uvaterv -es Vendégeink! Kedves Uvaterv -es Vendégeink! A TIHANYI ÜDÜLŐ - a 2012-es évben is várja a pihenni, nyaralni vágyó vendégeket. Az üdülési program lehetőséget ad : - rövidebb, hosszabb időszak, - csak szállás, - szállás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 19. NAPIREND Ügyiratszám: 1/374/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. április 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tourinform Iroda

Részletesebben

1. számú melléklet 168/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez

1. számú melléklet 168/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez 1. számú melléklet 168/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez 1. Az R. 1. számú mellékletének 1.1 Az alábbi helyi közösségek vonatkozásában alkalmazandó pontozás: alcím 29. sora helyébe a következő szövegrész

Részletesebben

Kreatív pályázat a Harley-Davidson Fesztivál arculatának kialakítására Megrendelő: H-Budapest Kft. Koncepció leadásának határideje: 2010.

Kreatív pályázat a Harley-Davidson Fesztivál arculatának kialakítására Megrendelő: H-Budapest Kft. Koncepció leadásának határideje: 2010. Kreatív pályázat a Harley-Davidson Fesztivál arculatának kialakítására Megrendelő: H-Budapest Kft. Koncepció leadásának határideje: 2010. november 10. Termék/Filozófia/Megjelenéssel kapcsolatos elvárás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az elnök kérdezi, hogy a napirendi ponttal kapcsolatban van-e valakinek kérdése, felvetése a tárgyalás megkezdése előtt.

JEGYZŐKÖNYV. Az elnök kérdezi, hogy a napirendi ponttal kapcsolatban van-e valakinek kérdése, felvetése a tárgyalás megkezdése előtt. 38 JEGYZŐKÖNYV Készült: Göd Város Önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának rendkívüli ülése, 2010. április 1- én, 17 00 órakor kezdődő ülésén a Polgármesteri Hivatal nagytermében Jelen vannak: jelenléti

Részletesebben

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető ok A 1 Pénzügyi terv összesen: 20 pont 2 Üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági terv max. 30+10 pont 3 Az üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági

Részletesebben

1.. (1) A fürdő belépőjegyek és szolgáltatások díjait a rendelet melléklete tartalmazza

1.. (1) A fürdő belépőjegyek és szolgáltatások díjait a rendelet melléklete tartalmazza Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 26/2015.(XII.15.)önkormányzati rendelete a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2016. évi megállapításáról.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

1.. 3.. A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

1.. 3.. A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 26/2013.(XII.17.) önkormányzati rendelet a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2014.évi megállapításáról. A Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2011. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 5 db

Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2011. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 5 db Üi.: V- 533 / 2010. Témafelelős: Deák Albert Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4. www.udulokozpont-szentes.hu

Részletesebben

A SZERVEZT SZERVEZETI IDENTITÁS. SZERVEZETI PROFIL. SZERVEZETI STRATÉGIA

A SZERVEZT SZERVEZETI IDENTITÁS. SZERVEZETI PROFIL. SZERVEZETI STRATÉGIA A SZERVEZT SZERVEZETI IDENTITÁS.. SZERVEZETI STRATÉGIA 2 Szervezet neve:... 1. ALAPOK A. Szervezet neve B. Szervezet jogi háttere C. Szervezet víziója D. Szervezet missziója és célrendszere 2. TERVEK A.

Részletesebben

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011.

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. Üdülőházak Utószezon Főszezon Megjegyzés 2 ágyas kőház 7 10 900 Ft 4 ágyas kőház 10 900 Ft 16 700 Ft 2 ágyas faház 4 900 Ft 7 4 ágyas faház 7 900 Ft 12 200 Ft 4 ágyas

Részletesebben

1.Fórum: Levél, 2014.06.23.

1.Fórum: Levél, 2014.06.23. Emlékeztető Projektötlet gyűjtő fórumokról 1.Fórum: Levél, 2014.06.23. Életminőség fejlesztése: Civil szervezetek rendezvény, eszköz, kiadvány Nem elaprózott pontszerű fejlesztések Átfogó térségi gazdaságfejlesztés,

Részletesebben

Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció

Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció Közösségért szervezett nap tippek a hatékony szervezéshez Előszó A Telenor felelős vállalatként fontosnak tartja, hogy a legkorszerűbb mobiltechnológiai szolgáltatások

Részletesebben

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 68. szám 11297 IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető ok A B 1 Pénzügyi terv összesen: 2 2 Üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági terv max.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2010. február 25. napján tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2010. február 25. napján tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2010. február 25. napján tartott üléséről. Jelen vannak: Bezeréti Katalin polgármester, Holovits Huba alpolgármester, Babina Éva, Bóza Attila,

Részletesebben

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/396-10/2015 ELŐTERJESZTÉS. Az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) jóváhagyása. Dobó Zoltán polgármester

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/396-10/2015 ELŐTERJESZTÉS. Az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) jóváhagyása. Dobó Zoltán polgármester 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/396-10/2015 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2015. szeptember 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: Az Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Berhida Város Önkormányzata 2012... napi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Berhida Város Önkormányzata 2012... napi ülésére ELŐTERJESZTÉS Berhida Város Önkormányzata 2012... napi ülésére Tárgy: Megállapodás a Fogyatékosok Napközi Otthona szolgáltatásainak igénybevétele tárgyában Előterjesztő: Előkészítő: dr. Gál Éva Zsuzsanna

Részletesebben

Innovatív Dél Zala Vidékfejlesztési Egyesület beérkezett projektötletek rendszerezve 2011.03.16.

Innovatív Dél Zala Vidékfejlesztési Egyesület beérkezett projektötletek rendszerezve 2011.03.16. A projektötlet-gyűjtés eredményei A projektötlet-gyűjtést honlapon és e-mailben is népszerűsítettük. A 70 projektötlet-adatlapból 19 érkezett e-mailben, 11-et adtak fel postai úton vagy faxon, és 40 készült

Részletesebben

Campus Hotel Debrecen

Campus Hotel Debrecen Campus Hotel Debrecen Kedvezményes ajánlatunk hallgatók és felsőoktatási intézményekben dolgozók részére: Szállás 2 ágyas szobában 4.500 Ft/fő/éj Az ár tartalma: 1 éjszaka szállás, a parkoló használata,

Részletesebben

A 95%-os támogatású, 156 millió Ft összköltségű projekt a Támogatási Szerződés szerint 2014. január 1. napjával elkezdődött.

A 95%-os támogatású, 156 millió Ft összköltségű projekt a Támogatási Szerződés szerint 2014. január 1. napjával elkezdődött. SAJTÓKÖZLEMÉNYEK 2014 JANUÁR 15. Kalocsa Városa ismét elnyert pályázattal büszkélkedhet. Ezúttal az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló

Részletesebben

A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt és a polgármestert, hogy a köztisztviselők teljesítménykövetelményeit a kiemelt célok alapján határozzák meg.

A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt és a polgármestert, hogy a köztisztviselők teljesítménykövetelményeit a kiemelt célok alapján határozzák meg. b/ felkéri a Polgármestert, hogy a Kbt. 91. a alapján a nyertes ajánlattevővel kössön szerződést Budapest Főváros Terézváros Önkormányzat kezelésében lévő közúthálózat (útpálya, járda és úttartozék) 2004.

Részletesebben

Foglalását kérem a piknik@piknik.hu e-mail címen írja meg

Foglalását kérem a piknik@piknik.hu e-mail címen írja meg PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK Siófok, Honvéd u. 73. Szobaáraink 2013: áraink Forintban egy főre, egy éjszakára értendőek Normál kétágyas szobában (2 fő +1 pótágy): 9720 Ft/fő/éj,

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2015. (I. 28.) számú h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2015. (I. 28.) számú h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

SZAKMASPECIFIKUS BERUHÁZÁSI ELJÁRÁSREND előzetes javaslat 1

SZAKMASPECIFIKUS BERUHÁZÁSI ELJÁRÁSREND előzetes javaslat 1 SZAKMASPECIFIKUS BERUHÁZÁSI ELJÁRÁSREND 1 1 Összeállította a CsMÉK +BAZMÉK szakértői munkacsoportja, a MÉK és CsMÉK háttéranyagok felhasználásával, a szegedi TET ülésen felvetett javaslat alapján BEVEZETŐ

Részletesebben

,,Képzés turisztikai operátorok számára. Parajd-2015.november.27

,,Képzés turisztikai operátorok számára. Parajd-2015.november.27 ,,Képzés turisztikai operátorok számára Parajd-2015.november.27 Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesülete 2007-2015 Együtt vagy egyedül!? MIÉRT Sóvidék - Hegyalja turisztikai potenciál elősegítése közös

Részletesebben

2015. október 26-i rendes ülésére

2015. október 26-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 26-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Művelődési Ház NKft. új programjainak várható

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsóörs község Önkormányzat Képviselő-testület 2015. augusztus 19-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Alsóörs község Önkormányzat Képviselő-testület 2015. augusztus 19-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről ALSÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATKÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 8/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Alsóörs község Önkormányzat Képviselő-testület 2015. augusztus 19-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről Az

Részletesebben

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről.

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről. SÁROSPATAK VÁROS TERMÁLFÜRDŐ ÉS CAMPING VEZETŐJÉTŐL Sárospatak, Határ u. 2/b. Tel.: 20/989-3919 H-3950 ------------------------------------------------------- ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testületnek -

Részletesebben

Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata. Felelős kiadó: Somogyi Balázs

Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata. Felelős kiadó: Somogyi Balázs Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata Felelős kiadó: Somogyi Balázs Kiadási év, 2014 A perkátai Győry-kastély parkja fenntartható hasznosítása Győry kastély és Perkáta Perkáta település Fejér megyében

Részletesebben

Bakonyban. www.abakonyert.hu. Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a. Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit

Bakonyban. www.abakonyert.hu. Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a. Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a Bakonyban Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit A BAKONYÉRT Egyesület Egyesületünk alakult meg 2008-ban 2 megye, 3 kistérség 43 ezer érintett lakosa 4

Részletesebben

2014. február 11-én tartandó ülésére. Bejelentések

2014. február 11-én tartandó ülésére. Bejelentések Medgyesbodzás Község Önkormányzat Polgármestere Medgyesbodzás, Széchenyi u 38. Előterjesztés Medgyesbodzás Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 2014. február 11-én tartandó ülésére Bejelentések

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 340 /2009. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: TOURINFORM Iroda

Részletesebben

2013. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK

2013. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK BÁNYA-, ENERGIA- ÉS IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE 1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48. 2013. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK BALATONFÖLDVÁRI ÜDÜLŐ, Spúr István u. 31. Az üdülő Balatonföldvár központjában, a

Részletesebben

A Balaton Fejlesztési Tanács évi munkaterve

A Balaton Fejlesztési Tanács évi munkaterve A Balaton Fejlesztési Tanács 2016. évi munkaterve A Balaton Fejlesztési Tanács célja, hogy a Balaton gazdájaként egy közösen elfogadott fejlesztési program mentén ösztönözze; és külső források, szaktudás

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Az ülés helye: Közösségi Ház és Könyvtár első emeleti tanácsterme

M E G H Í V Ó. Az ülés helye: Közösségi Ház és Könyvtár első emeleti tanácsterme Pétfürdő Nagyközség Polgármesterétől 8105 Pétfürdő, Berhidai út 6. Pf.: 452. Telefon.: 06 (88) 476-015 Tel./fax: 06 (88) 588-930 e-mail: polgarmester@petfurdo.hu Értesítem Önt, hogy Pétfürdő Nagyközség

Részletesebben

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS Grundfoci pálya építéséről

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS Grundfoci pálya építéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Grundfoci pálya építéséről

Részletesebben

Bringa Park Program 2012 2014

Bringa Park Program 2012 2014 Bringa Park Program 2012 2014 1 A bringaparkok kialakításának célja: A fiatalok, iskolás korúak számára olyan aktív sportolást biztosító szabadtéri létesítmény létrehozni, ahol biztonságos de ugyanakkor

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Gazdasági, Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság 2004. december 13. (hétfő) 17 óra Oktatási, Kulturális és Közművelődési Bizottság 2004. december 14. (kedd) 15,30 óra

Részletesebben

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS A Balatonudvari Fizető Strand rendjéről és szolgáltatásairól Üdvözöljük Önöket a Balatonudvari Fizető Strandfürdő Vendégeiként! STRANDUNK FIZETŐ STRAND! Üzemeltető és tulajdonos:

Részletesebben

A TELEKI TÉR ÚJJÁÉLESZTÉSE

A TELEKI TÉR ÚJJÁÉLESZTÉSE A TELEKI TÉR ÚJJÁÉLESZTÉSE RÉSZVÉTELI TERVEZÉSEN KERESZTÜL SZERZŐK: HELYI LAKÓK, B. OROSZ ORSOLYA, FAUREST KRISTIN PHD, KOVÁCS ÁRPÁD, SZOHR GÁBOR, TIHANYI DOMINIKA DLA (ÚJIRÁNY TÁJÉPÍTÉSZ KFT.) 1/16 CÉLOK

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.) KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 59-10 /2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 2-án 11.00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről.

Részletesebben

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-600 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-600 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-600 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Szám: I/1-50/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Dióssi Csaba polgármester úr részére Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala. Székhelyén

Dióssi Csaba polgármester úr részére Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala. Székhelyén Dióssi Csaba polgármester úr részére Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala Székhelyén Tárgy: az állatok védelmének és megfelelő életkörülményeinek, emellett az állatot nem tartó dunakeszi lakosok nyugalmának

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tárgy: Tájékoztató a káptalanfüredi tábor 2011. évi turnusbeosztásáról és az üdülési költségekről Készítette: Nagy Péter Tisztelt

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózd, Hétes telep 5/1 szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanrész értékesítésére

J a v a s l a t az Ózd, Hétes telep 5/1 szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanrész értékesítésére J a v a s l a t az Ózd, Hétes telep 5/1 szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanrész értékesítésére Előterjesztő: Fazekas Zoltán alpolgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

Frank-Elektro Kft. BEMUTATKOZÓ ANYAG

Frank-Elektro Kft. BEMUTATKOZÓ ANYAG Frank-Elektro Kft. 5440 Kunszentmárton Zrínyi u. 42. Telefon: 56/560-040, 30/970-5749 frankelektro.kft@gmail.com BEMUTATKOZÓ ANYAG Frank-Elektro Kft. telephely korszerűsítése, építési munkái. A Frank-Elektro

Részletesebben

BESZÁMOLÓ PROJEKTLÁTOGATÁSRÓL

BESZÁMOLÓ PROJEKTLÁTOGATÁSRÓL BESZÁMOLÓ PROJEKTLÁTOGATÁSRÓL HACS neve: Déli Napfény LEADER Egyesület Projektlátogatás helyszíne és időpontja: Sándorfalva, Nádastó Szabadidőpark A projektlátogatást végző személy/ek: Terhes Csaba, Bajuszné

Részletesebben

Tranzit.hu / Művészek az iskolában 2015. CSÜTÖRTÖK DU. (munkacím) Pályázók: László Gergely (www.tehnicaschweiz.com), Major Virág, Váradi Emese

Tranzit.hu / Művészek az iskolában 2015. CSÜTÖRTÖK DU. (munkacím) Pályázók: László Gergely (www.tehnicaschweiz.com), Major Virág, Váradi Emese Tranzit.hu / Művészek az iskolában 2015 CSÜTÖRTÖK DU. (munkacím) Pályázók: László Gergely (www.tehnicaschweiz.com), Major Virág, Váradi Emese Tranzit.hu / Művészek az iskolában 2015 Csütörtök du. (munkacím)

Részletesebben

Vidék Akadémia a vidék jövőjéért 2012. október 16-18., Mezőtúr. Közösségi tervezés

Vidék Akadémia a vidék jövőjéért 2012. október 16-18., Mezőtúr. Közösségi tervezés Vidék Akadémia a vidék jövőjéért 2012. október 16-18., Mezőtúr Közösségi tervezés Sain Mátyás VÁTI Nonprofit Kft. Területi Információszolgáltatási és Tervezési Igazgatóság Területfejlesztési és Urbanisztikai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Társulási Népjóléti Gondozási Központ létrehozására

ELŐTERJESZTÉS. Társulási Népjóléti Gondozási Központ létrehozására ELŐTERJESZTÉS Társulási Népjóléti Gondozási Központ létrehozására A szociális és gyermekjóléti ellátás teljes körű szakmai összehangolása és kedvezőbb fenntarthatósága érdekében a Várpalotai Kistérség

Részletesebben

Budapest, Február 7-9. Dr. Lengyel Márton Heller Farkas Főiskola, Budapest

Budapest, Február 7-9. Dr. Lengyel Márton Heller Farkas Főiskola, Budapest Desztinációs Menedzsment Nemzetközi Konferencia Budapest, 2007. Február 7-9. Desztinációs Menedzsment Koncepció és Magyarország esete Dr. Lengyel Márton Heller Farkas Főiskola, Budapest Koncepció Desztinációs

Részletesebben

Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján

Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján 1. Kistérségi információk hatékony koordinációja Amennyiben Tata a jelenlegi bázisán valóban erősíteni

Részletesebben

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2 0 1 6 VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE: 1 Tartalom 1.JÖVŐKÉP... 3 1.1. Vonyarcvashegy

Részletesebben

Fogászati Turizmus Európában

Fogászati Turizmus Európában Fogászati Turizmus mint a egészségügyi turizmus húzóága Fogászati Turizmus Európában DR. KÁMÁN ATTILA - ELNÖK VEZETŐ MAGYAR FOGÁSZATI RENDELŐK EGYESÜLETE Magyarország fogászati turizmus bemutatása 1981-ben

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT. Közbeszerzési eljárás előkészítésére háziorvosi rendelő felújítására és gyógyszertárral való bővítésére

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT. Közbeszerzési eljárás előkészítésére háziorvosi rendelő felújítására és gyógyszertárral való bővítésére BUDAPEST XXI.KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT Közbeszerzési eljárás előkészítésére háziorvosi rendelő felújítására és gyógyszertárral való bővítésére Készítette: Lombos Antal ágazatvezető

Részletesebben

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013.

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013. Jakabszállás elérhetősége 2 : I. Jakabszállás Községi Lovas Sportpálya teljes körű fejlesztése, kiépítése Jakabszállási Lovas Sportegyesület Konfár János elnök 20/54-111-66 - Jakabszállás és vonzáskörzete

Részletesebben

PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK

PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK Szobaáraink 2013: áraink Forintban egy főre, egy éjszakára értendőek Normál kétágyas szobában (2 fő +1 pótágy): 9720 Ft/fő/éj, -10% kedvezmény

Részletesebben

Tolna megye fürdésre használt felszíni vizeinek minősége 2015.

Tolna megye fürdésre használt felszíni vizeinek minősége 2015. Tolna megye fürdésre használt felszíni vizeinek minősége 2015. A természetes vizek a nyári meleg napokon fürdésre csábítanak minden lubickolni szerető hűsölni vágyót. A természetes vizek azonban sok veszélyt

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása Szakmai beszámoló Községi Sportegyesület Iváncsa 2454 Iváncsa, Arany J. u. 1. Az Egyesület elnöke: Baki Imre Az Egyesület vezetősége: Nagy András (szakosztály vezető), Lestár István (technikai vezető),

Részletesebben

A térségi marketing és a marketing projektek kiépítése

A térségi marketing és a marketing projektek kiépítése A térségi marketing és a marketing projektek kiépítése Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP-1.2.11-2013-2013-0001 Mi a turisz*kai marke*ng? Egy tudatos

Részletesebben

Nyitott Balaton Balaton Turizmus Szövetség 2016/2017

Nyitott Balaton Balaton Turizmus Szövetség 2016/2017 Nyitott Balaton Balaton Turizmus Szövetség 2016/2017 Offline marketing 2016 tavasz Balatoni tavasz újratöltve! / Irány a tavasz, irány a Balaton! 2016 tavasszal Budapesten a balatoni kabalafigurákkal a

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére Salgóbányai Ifjúsági tábor 2012. évi működéséről

TÁJÉKOZTATÓ a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére Salgóbányai Ifjúsági tábor 2012. évi működéséről Székhely: H-2740 Abony, Kossuth tér 1. Telephely: H-2740 Abony, Vasút út 15. Tel./Fax: (53) 562-070 Adószám: 20244075-2-13 E-mail: abokom@pr.hu Pest Megyei Cégbíróság Cg.: 13-09-118514 Az előterjesztés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére Tárgy: A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése című (ÁROP-1.A.2.) pályázat benyújtása Az

Részletesebben

2016. 02. 02. 2016. 02. 01.

2016. 02. 02. 2016. 02. 01. VÉLEMÉNYEK, JAVASLATOK Tiszaföldvár Város Településfejlesztési Koncepciója készítéséhez kapcsolódó tervezési folyamatban a partnerek által az önkormányzathoz eljuttatott vélemények, javaslatok nyilvánosságra

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-i ülésére Tárgy: A Tanuszoda 2015. évben történő üzemeltetése Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

A BÜKI GYÓGYFÜRDŐ FEJLESZTÉSE

A BÜKI GYÓGYFÜRDŐ FEJLESZTÉSE A BÜKI GYÓGYFÜRDŐ FEJLESZTÉSE Dr. Németh István elnök-vezérigazgató Büki Gyógyfürdő Zrt. 2011. szeptember 15. TÖRTÉNETI ÁTTEKINTÉS 1957 szénhidrogén kutatófúrás - fúrásmélység: 1300 m 1962 fürdő megnyitása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 1-19/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata

Részletesebben

A VASI HEGYHÁT FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA 2007-2013

A VASI HEGYHÁT FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA 2007-2013 A FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM LÉTREHOZÁSA A HEGYHÁTI KISTÉRSÉGBEN C. PROJEKTHEZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK ELVÉGZÉSE (HIVATKOZÁSI SZÁM: ROP-3. 2. 1.-2004-09-0005/32) A VASI HEGYHÁT FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA

Részletesebben

Nemti Község Önkormányzata

Nemti Község Önkormányzata Nemti Község Önkormányzata 3145 Nemti, Kossuth út 28. Telefon, Fax: 06/32 364-002 e-mail: hivatal @nemti.hu ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat 2014. évi

Részletesebben

Előterjesztés Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27-én tartott soros ülésének 7. napirendi pontjához

Előterjesztés Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27-én tartott soros ülésének 7. napirendi pontjához 1 Kéthely Község Önkormányzatának P o l g á r m e s t e r e 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. Tel.:85/539-036 Előterjesztés Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27-én tartott soros

Részletesebben

Élettér pályázatok. NCSSZI Pályázat. Pályázati azonosító:ifj-gy-12-b-6661

Élettér pályázatok. NCSSZI Pályázat. Pályázati azonosító:ifj-gy-12-b-6661 Élettér pályázatok 2012. Pályázati azonosító: NEA KK 12 M 0028 Projekt címe: 2012 2013. évi működés biztosítása Projekt kezdete: 2012. 05. 25. Projekt vége: 2013. 03. 20. Kért összeg: 860 320 Önrész összege:

Részletesebben

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Az ülés helye: Közösségi Ház és Könyvtár első emeleti tanácsterme

M E G H Í V Ó. Az ülés helye: Közösségi Ház és Könyvtár első emeleti tanácsterme Pétfürdő Nagyközség Polgármesterétől 8105 Pétfürdő, Berhidai út 6. Pf.: 452. Telefon.: 06 (88) 476-015 Tel./fax: 06 (88) 588-930 e-mail: polgarmester@petfurdo.hu Értesítem Önt, hogy Pétfürdő Nagyközség

Részletesebben

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról 5. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 96.

Részletesebben

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KINCSESBÁNYA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK TELJES FELÜLVIZSGÁLATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ MEGBÍZÓ: Kincsesbánya Község Önkormányzata 8044 Kincsesbánya, Kincsesi út 39. FELELŐS TERVEZŐ: Fehér Vártervező

Részletesebben

Ajkai Mechatronikai és Járműipari Klaszter Energetikai Stratégiája 2011. február 28.

Ajkai Mechatronikai és Járműipari Klaszter Energetikai Stratégiája 2011. február 28. Ajkai Mechatronikai és Járműipari Klaszter Energetikai Stratégiája 2011. február 28. Nagy István épületenergetikai szakértő T: +36-20-9519904 info@adaptiv.eu A projekt az Európai Unió támogatásával, az

Részletesebben