JEGYZŐKÖNYV. Készült Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 22-én órai kezdettel a Községházán megtartott üléséről.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Készült Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. szeptember 22-én 17.00 órai kezdettel a Községházán megtartott üléséről."

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Készült Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 22-én órai kezdettel a Községházán megtartott üléséről. Napirendi pontok: I. Faluközpont Közösségi tér koncepció terve. II. Jogharmonizáció. III. A közterület használatáról szóló 18/2008.(X.20.) Rendelet felülvizsgálata. Közterület használati díjak. IV. Nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díj felülvizsgálata. V. Útépítési munkákra árajánlatok. VI. Tájékoztató a két ülés közt tett intézkedésekről, eseményekről. Előadó: Makó József VII. Bejelentések: 1.) Önkormányzati tulajdonú lakásügy. 2.) Invazív kardiológiai ellátás beutalási rendje. 3.) Baracs helységnév rovásírással történő ügye. 4.) Baracs Község rendezési terv ügye. Rendeletek: 13/2009. Az egyes helyi önkormányzati rendeletek felülvizsgálatáról. 14/2009. A közterület használatáról szóló 18/2008.(X.20.) Rendelete módosításáról. Határozatok: 116/2009. Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díja. 117/2009. Útépítési munkákra kivitelező kiválasztása. 118/2009. Baracs 332/2 hrsz Táncsics utcai telekvásárlás ügye. 119/2009. Önkormányzati tulajdonú lakásügy. 120/2009. Invazív kardiológiai ellátás beutalási rendje. 121/2009. Baracs Község rendezési terv ügye. Baracs, október 8. dr. Horváth Zsolt aljegyző

2 JEGYZŐKÖNYV Készült Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 22-én órai kezdettel a Községházán megtartott üléséről. Jelen vannak: Makó József Baloghné Bitó Ildikó Bula Istvánné Fehérvári József Erdély-Franyó Anna Hompót Viktória Kocsis Sándor Kohutné Tábori Margit Márhoffer Istvánné Pék Ferenc Talpai Tiborné Tanácskozási joggal: dr. Horváth Zsolt aljegyző I. Napirendi ponthoz: Voitek Tímea Herczegné Gici Zsuzsanna Körtekert Táj- és Kertépítész Stúdió részéről, Körtekert Táj- és Kertépítész Stúdió részéről. Makó József: Tisztelettel köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a -testület határozatképes, jelen van 11 fő. Dr. Darabos Zoltán távolmaradását jelezte. Az SZMSZ szerint jegyzőkönyv hitelesítők: Talpai Tiborné és Baloghné Bitó Ildikó k. Ismerteti a napirendi pontokat: I. Faluközpont Közösségi tér koncepció terve. II. Jogharmonizáció III. A közterület használatáról szóló 18/2008.(X.20.) Rendelet felülvizsgálata. Közterület használati díjak. IV. Nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díj felülvizsgálata. V. Útépítési munkákra árajánlatok. VI. Tájékoztató a két ülés közt tett intézkedésekről, eseményekről. Előadó: Makó József VII. Bejelentések: 1.) Önkormányzati tulajdonú lakásügy. 2.) Invazív kardiológiai ellátás beutalási rendje. 3.) Baracs helységnév rovásírással történő ügye. 4.) Baracs Község rendezési terv ügye.

3 2 A -testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadja a fenti napirendek tárgyalását. I. Napirendi pont Faluközpont Közösségi tér koncepció terve. Előadó: Makó József - tervek csatolva. Makó József: Szeretném megkérni meghívott előadóinkat, ismertessék a terveket. Voitek Tímea: A -testülettől kaptuk a feladatot, hogy olyan közösségi térre készítsünk tervet, mely a községi színpad mögötti téren sokrétű funkciót töltsön be különböző korosztályok számára: rendezvénytér, pihenő park, zöld felület, közösségi rendezvénynek megfelelő színtér és pihenő parkként is funkcionáljon. A másik lényeges funkció, hogy a meglévő játszótér fejlesztésre kerüljön, idősebb gyerekek, felnőttek is tudják használni. Két variációt készítettünk, mindketten más-más irányból próbáltuk megközelíteni a park tervet. A -testületnek ki kellene választani, melyik terv tetszik jobban, vagy a két tervből összedolgozva lehet egy harmadik tervet készíteni. Voitek Tímea és Herczegné Gici Zsuzsanna bemutatják a terveiket. Makó József: A tervekkel kapcsolatban két dolgot szeretnék kiemelni: Javaslom, hogy az iskola előtti utat zárjuk le a közforgalom elől, valamint szeretnénk a színpad fölé tetőt, akár növény felfuttatásával is, de az esőtől mindenképpen védve legyen. A nézőtérre nem tennék be fákat. Hosszú távon a hátsó épületrendszert eltávolítani nem lehet, de az átalakítást el tudom képzelni, pl. nyilvános WC kialakításával. Úgy gondolom, a két tervből kellene egyet összehozni. A Faluházat nem lehet átalakítani, mivel a park felőli részen található az öltözők és a vizesblokk, de a fedett tároló beleilleszkedik egy másik a Faluházzal összefüggő pályázatunkba. Pék Ferenc: Tartok a vártól a balesetveszély miatt, a labirintustól pedig a szalmabálák miatt. Herczegné Gici Zsuzsanna: A vártoronynak az esési tere megfelel a szabványoknak, a torony körül 30 cm vastag homok lesz leterítve, a maximális magasság 3 méter. Biztonságtechnikai megbeszélésen elhangzott: az az igazi veszély, amikor a gyerek nem ismeri fel a veszélyt. Nem lehet mindentől megvédeni a gyerekeket. Pék Ferenc: Az a terv, amelyen több szabad tér van, jobban tetszik. A játékok mindkét tervben több korosztálynak készültek. A szökőkút kialakítása bonyolult a karbantartás miatt. Voitek Tímea: Nem nyílt felületű medencére gondoltam, nem kavicsos felületűre, azt könnyebb karbantartani, ilyen van pl. Székesfehérváron a főtéren.

4 3 Bula Istvánné: Az a gondom, ha kijönnek az iskolából a gyerekek, mindenki egyszerre akarja majd használni a játékokat, ami minden korosztálynak megfelel. Herczegné Gici Zsuzsanna: Minden korosztálynak más az igénye. Voitek Tímea: A különböző korosztályos játékoknak fizikai korlátai is vannak, már eleve így gyártják ezeket az eszközöket. Fehérvári József: A két terv összedolgozása mellett teszem le a voksomat. Ezt a teret több embercsoport fogja közösségi térként használni. Az elsőként bemutatott terv inkább dísztér jellegű. A második, melyben van nagyobb szabad tér, több ember befogadására is alkalmas. Több lakos is kértem már, hogy a jelenlegi játszóteret újítsuk fel. A vár körül el tudnék képzelni egy félkör íves társalgót. Az egyszerűsített színpadhoz jó lenne a lépcső, de nem fedném el fákkal. Az esőtől való fedettség azonban jó lenne. A kemencés rész nagyon szimpatikus. Ha a különböző funkciók szét vannak szabdalva, akkor egy civil nap -on nem fogunk elférni. Ivóvíz vételi lehetőség, WC elengedhetetlen egy ilyen helyen. Baloghné Bitó Ildikó: Nekem tetszett az első variáció is, melyben nem ívesek az utak. A szökőkutat az első meglévő parkban is el lehet helyezni. A vártól én is tartok, inkább labirintus szerű mászókát tudok elképzelni. Herczegné Gici Zsuzsanna: A kisebbeknek van máshol játszótér tervezve. Baloghné Bitó Ildikó: A szánkódomb hogyan lenne kialakítva? Herczegné Gici Zsuzsanna: A várnál lenne egy 3 méter magas mászófal, abból indulna, annál kisebbet nem érdemes kialakítani. Baloghné Bitó Ildikó: Ezt jó ötletnek tartom, de attól félek, hogy nyárom BMX pálya lenne belőle. Herczegné Gici Zsuzsanna: A támfalat ki lehet úgy alakítani, hogy korlátként funkcionáljon és ne lehessen kerékpárral használni. Baloghné Bitó Ildikó: A szalmabálákat labirintusként nem tudom elképzelni. Herczegné Gici Zsuzsanna: A labirintust más anyagból is meg lehet csinálni. Fehérvári József: A rongálásokat térfigyelő kamerával lehetne ellenőrizni. Voitek Tímea: A pályázatokban plusz pontot ér, ha helyi ember foglalkoztatása szerepel benne. Javaslom, hogy a színpad kialakításában vegyék figyelembe, hogy ne csak fellépésekkor legyen használatos. Bula Istvánné: Akár biciklipályát is lehetne felfesteni rá. Pék Ferenc: A zúzott köves járdák karbantartása gondot jelent.

5 4 Herczegné Gici Zsuzsanna: Amennyiben megfelelően előkészített a talaj, nem nehéz a karbantartása, és persze szegélyezett lenne. Pék Ferenc: A sakktáblát térkőből is ki lehet rakni. Voitek Tímea: Azért gondoltam a színpadra, hogy több funkciója legyen. Baloghné Bitó Ildikó: Nem lehetne ezeket a terveket újból átbeszélni, meggondolni? Pék Ferenc: Javaslom, hogy az itt elhangzottakról készüljön egy újabb terv. Makó József: Jó lenne, ha ez október végére kész terv lenne, mert novemberben be kell adni a pályázatot. Javaslom, hogy a vizesblokk kialakítás legyen figyelembe véve, valamint a Szabadság tér zsákutcává történő átalakítása az átmenő forgalom megszüntetésével. Pék Ferenc: A vízmű épületével egy vonalban zárnám le az utat, így megmarad a park mellett a parkolási lehetőség. Bula Istvánné: A kemencénél milyen lenne a tető? Herczegné Gici Zsuzsanna: Cseréptetőre gondoltam, mely alatt egy fős társaság elfér. Kocsis Sándor: A tervbe nem lehet a hátsó épületek átalakítását belevenni? Herczegné Gici Zsuzsanna: Ahhoz építész kell. Voitek Tímea: Ha belevesszük az épületeket, akkor nem férünk bele a pályázati pénzbe. Makó József: javaslom, a következő héten mindenki küldje meg a véleményét. Kocsis Sándor: Mekkora ennek a parknak a becsült költsége? Herczegné Gici Zsuzsanna: Kb. 40 millió Ft. Kocsis Sándor: Van ilyen hasonló Magyarországon? Herczegné Gici Zsuzsanna: Nem tudunk róla. A költségvetésünkben általában piaci áron dolgozunk. Vannak olyan pályázatok, melyekben plusz pontot jelent az akadálymentes játékok beépítése, ezen érdemes elgondolkodni. Voitek Tímea, Körtekert Táj- és Kertépítész Stúdió részéről, Herczegné Gici Zsuzsanna Körtekert Táj- és Kertépítész Stúdió részéről elhagyják az üléstermet.

6 5 II. Napirendi pont Jogharmonizáció. Előadó: dr. Horváth Zsolt aljegyző - előterjesztés csatolva. Dr. Horváth Zsolt: A rendelet-tervezetben egy rendelet szám elírásra került. Makó József: Úgy gondolom, aljegyző úr szépen végigvezette a módosításokat, a rendelettervezetet elfogadásra javaslom. A -testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi rendeletet. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2009.(IX.24.) RENDELTE Az egyes helyi önkormányzati rendeletek felülvizsgálatáról. - rendelet csatolva. III. Napirendi pont A közterület használatáról szóló 18/2008.(X.20.) Rendelet felülvizsgálata. Előadó: dr. Horváth Zsolt aljegyző - előterjesztés csatolva. Dr. Horváth Zsolt: A napirendet a Pénzügyi Bizottság előzetesen tárgyalta, az ott elhangzott javaslatokat írásban most kiosztottuk. A Pénzügyi Bizottság javaslata az volt, hogy az ideiglenes árusok tekintetében piaci tevékenységre állapítson meg árat a -testülete. A piac, vásár meglétének külön feltételei vannak, erre üzemeltetőt és felügyelőt kell biztosítani, valamint egyéb tárgyi és építmény feltétele is van.

7 6 A közterületen elhelyezkedő gépek, termények tárolása is felmerült, hogy kerüljön ebben a rendeletben szabályozásra, de erre vonatkozóan van az önkormányzatnak érvényes rendelet. Makó József: A rendelet 1. sz. melléklet 1. pontjában szereplő felsorolás: ilyen jelenleg nincs Baracson. A 2.) pontban felsoroltak előfordulhat, minden megkezdett hónap egy hónapnak számít. A 7.) pont olyan területet: pl. amikor a Nagyvenyim Baracs összekötő utat építették és építőanyag lerakásra használták. A 8. pont arra is vonatkozik, ha valakinek pl. meghozzák a tüzifát, a 4. naptól a 30. napig 15 Ft/m2/nap, a 31.naptól 40 Ft/m2/nap díjat kell fizetni. A közterületeken lehetőleg csak annyi tárolás legyen, amennyi feltétlen szükséges. A -testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi rendeletet. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2009.(IX.24.) RENDELTE A közterület használatáról szóló 18/2008.(X.20.) Rendelete módosításáról. - rendelet csatolva. IV. Napirendi pont Nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díj felülvizsgálata. Előadó: dr. Horváth Zsolt aljegyző - előterjesztés csatolva. Dr. Horváth Zsolt: A Pénzügyi Bizottság a napirendet előzetesen megtárgyalta, az ott elhangzott javaslatok írásban kiosztásra kerültek. Makó József: A bizottság a Faluház bérleti díjainak módosítására nem tesz javaslatot, most ne változtassunk a díjakon, majd ha nyer esetleg az IKSZT pályázat és megtörténtek a módosítások, visszatérünk rá. Pék Ferenc: A Közösségi Ház-nál elhangzott, hogy lakodalom esetén a bérlés minimum 2 nap.

8 7 Bula Istvánné: Kiegészíteném a Közösségi Ház-nál ezt a pontot családi rendezvények, vagy egyéb rendezvények elnevezéssel. A Diszkó bérleti díja mennyi lesz? Makó József: Az beletartozik a családi rendezvények elnevezésbe. Pék Ferenc: Ez így nem arányos: a bevételes rendezvény díja Ft, a családi rendezvényé Ft/nap. Bula Istvánné: Nem emlékszem rá, hogy ott lett volna valaha is bevételes rendezvény. Makó József: Azért nem biztos, hogy kellene pénzt kérni, ha a fiatalok akarnak ott szórakozni. Kocsis Sándor: Mekkora a két gyógyszertár alapterülete? A garázsok bérleti díja többe kerüle, minta gyógyszertáraké? Makó József: A garázsok alapterület m2. Kocsis Sándor: Úgy gondolom, a kettő nem ugyanaz a kategória. A Posta milyen formában működik? Makó József: A Posta nem a mi tulajdonunk. Kocsis Sándor: A gyógyszertár tervezett bérleti díját kevésnek tartom. Nevetséges az Ft/hó és a Ft/hó. Aki gazdasági tevékenységet folytat, az fizesse meg az árát. Bula Istvánné: Meg kellene vizsgálni más helyiségek bérleti díját is, ahhoz kell igazítani a gyógyszertárét is. Makó József: Javaslom, döntsünk a többi pontba, a gyógyszertár kérdését napoljuk el a következő ülésre. Kocsis Sándor: A gyerekeknek Ft/alkalom a bérleti díj, a 2 gyógyszertár bérleti díja meg csak Ft/hó. Makó József: Tudom, hogy a gyógyszerészet üzleti tevékenység. A boltok is magas bérleti díjat fizetnek, de azt szeretném hangsúlyozni, hogy nem előny két gyógyszertár van ebben az esetben. Kardoskodom amellett, hogy Templomoson is tovább működjön a gyógyszertár, mindkettőt működtetni kell. Pék Ferenc: Én javasoltam a Pénzügyi Bizottság ülésén, hogy a Templomosi gyógyszertár bérleti díját ne emeljük, ott is el kell látni a lakosokat. Két gyógyszertárat működtet a vállalkozó, nem az az érdek, hogy ez a tevékenység megszűnjön. Erdély-Franyó Anna: Úgy gondolom, lenne más, aki ennyiért, vagy még többért is üzemeltetné. Javaslom emelni az összegen. Makó József: Az Apátszállási gyógyszertárat biztos szívesen kivennék, de a Templomosit nem biztos.

9 8 Erdély-Franyó Anna: Ez szerződés kérdése. Makó József: javaslom, ebben most ne döntsünk, térjünk rá vissza. Baloghné Bitó Ildikó: Működik-e még az iskolában a nyelvi labor? Kohutné Tábori Margit: Nem. Baloghné Bitó Ildikó: Akkor javaslom ezt a sort törölni. Fehérvári József: A Faluházban nem lehet fiataloknak kivenni a színháztermet? Kohutné Tábori Margit: Többe került a kiadás, mint a bevétel, mert arra az időre dolgozót kellett biztosítani. Bula Istvánné: Ez ellent mond a Templomosi Közösségi Házzal. Ilyen rendezvényekkor kauciót kell letenni. Makó József: Itt a nyitvatartási időn túli rendezvényekről volt szó. Talpai Tiborné: Családi rendezvényre ki lehet továbbra is adni, felnőtt felügyelettel. Makó József: Személygépkocsi tároló díjára javaslat: 100 Ft/m2Hhó, ahol van gépkocsi. Kocsis Sándor: A garázst lehet egyéb célra is használni. Fehérvári József: Ha nem használja a lakó, akkor le kell zárni. A -testület részszavazásként 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjánál a személygépkocsi tároló díja: 100 Ft/m2/hó. Makó József: Közsösségi Ház (Ady Endre utca) bevételes és családi rendezvény díja: Ft/nap. A -testület részszavazásként 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjánál a Közösség Ház Ady Endre utca bevételes és családi rendezvény díja: Ft/nap. Makó József: Idősek klubja bérleti díjra javaslat: 500 Ft/óra. A -testület részszavazásként 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjánál az idősek klubja bérleti díja: 500 Ft/óra.

10 9 Makó József: A Kábel TV által használt helyiség bérleti díjára a javaslat: Ft/hó + ÁFA. A -testület részszavazásként 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjánál a Táncsics utca 24/B. szám alatti helyiség bérleti díja: Ft/hó + ÁFA. A -testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 116/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló évi LXXVIII. tv (2) bekezdésében biztosított hatáskörében a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díját január 1-jétől a következőkben határozza meg. I. Személygépkocsi tároló: 100 Ft/m2/hó + ÁFA II. Általános Művelődési Központ helyiségei: 1. Faluház: Büfé: Ft/hó + ÁFA + közüzemi díjak Tornaterem: Ft/óra + ÁFA Színházterem: - disco és rendezvény Ft/alkalom + ÁFA - gyűlésre: Ft/óra + ÁFA - ügynöki tevékenység, vásár, előadás: Ft/alkalom + ÁFA Klubszoba: Ft/óra + ÁFA 2. Közösségi Ház: - Bevételes és családi rendezvény: Ft/rendezvény + ÁFA - Lakodalom 50 főig: Ft/nap + ÁFA 3. Általános Iskola: - 9. sz. tanterem: 500 Ft/óra + ÁFA - Informatika terem: Ft/óra + ÁFA III. IV. Idősek Klubja: 500 Ft/óra + ÁFA Gyógyszertár: Ft/hó + ÁFA

11 10 V. Táncsics 24/B. I. emeleti helyiség: Ft/hó + ÁFA Az óradíjban megállapított díjaknál minden megkezdett óra egész órának számít. A Faluház, az általános iskola és az Idősek Klubjánál megállapított díjak nyitvatartási időn belül értendőek. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 31/1996.(V.9.)számú; 53/2003.(V.15.)számú; 106/2005.(IX.26.)számú Határozatai január 1- jével hatályukat vesztik. Határidő: Kiértesítésre október 15-ig Felelős: Makó József Erdély-Franyó Anna elhagyja az üléstermet, jelen van 10 fő. V. Napirendi pont Útépítési munkákra árajánlatok. Előadó: Makó József Makó József: Három helyről kértem ajánlatot az Apátszállási temetőt megkerülő út, a Szabadság út, valamint a Széles csapás felújítására. Megérkezett a három ajánlat, melyből 2 ajánlat a közbeszerzési határ alatt van, és szinte megegyezik a két ajánlati összeg is. Felhívtam e két ajánlattevőt (HBG-T Kft, Dunaújváros és Útéppark Székesfehérvár), hogy tegyenek újabb ajánlatot, mennyit tudnak engedni az árból. A mai napon megérkezetek az újabb ajánlatok, a HBG-T Kft 7 %-ot enged az árból, a végösszeg: Ft + ÁFA. Az Útéppark Kft. Székesfehérvár: Ft + ÁFA. Nyilatkoztak e mellett, hogy ha október 1-jén megtörténik a terület-átadás, október 31-ig végeznek a munkákkal. Iváncsán, Sárbogárdon már dolgozott ez a cég. Pék Ferenc: Mennyi a pályázati önrészt? Makó József: 2,500,000 Ft. Az útépítésekre a költségvetésünkben 10 millió Ft volt beállítva. A Szent István utcában van egy 230 méter hosszú szakasz, melyet rendbe kell tenni, valamint egy 4 16 m-es, és 3 12 m-es türemkedést kell kijavítani. A bal oldali árok (a Halász csárda felőli) vízelvezetése kerül még megoldásra. A Szabadság utca felújítási költsége 5 millió Ft, melynek fele pályázati pénz. Az Apátszállási temetőt megkerülő U alak aszfaltozása, valamint a parkoló zúzott kővel kerül kialakításra. Javaslom az Útéppark ajánlatának elfogadását, és szerződéskötést.

12 11 A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 117/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 1. Szabadság utca (Széchenyi utca és Táncsics utca közötti szakasz) 2. Apátszállási falurészen lévő temetőt megkerülő út (parkoló zúzott kővel, temetőt megkerülő U alakú útszakasz) 3. Szent István utca (230 méter hosszan, Halászcsárda felőli vízelvezető árok) burkolatainak felújítási munkáira egységesen megkért és beérkezett árajánlatok közül kivitelezésre az ÚTÉPPARK Bt-t (8000 Székesfehérvár, Sóstói u. 7. : Böröcz László cégvezető), mint legkedvezőbb ajánlatot tevőt választja. Felhatalmazza a t a kivitelezői szerződések megkötésére. A felújítási munkálatok költsége: Ft + ÁFA Ft + ÁFA Ft + ÁFA. Összesen Ft + ÁFA összeg fedezete a évi költségvetésről szóló 4/2009.(II.23.) Rendelete helyi közutak, hidak létesítése, felújítása szakfeladaton, tartalék és céltartalék terhére biztosított. Határidő: szerződés kötésre október 1-ig Felelős: Makó József VI. Napirendi pont Tájékoztató a két ülés közt tett intézkedésekről, eseményekről. Előadó: Makó József Makó József: Legutóbbi két ülés közötti jelentést július 30-án megtartott munkaterv szerint ülésen adtam. Az azóta eltelt időben sok fontos esemény történt. Képviselő-testületünk is ülésezett augusztus 11-én és szeptember 1-jén.

13 12 Augusztus 7-én a kistérségi, gyermekek átmeneti otthonára a közbeszerzés ki lett írva. Augusztus 11-i ülést követően a Széchenyi utcai felújítás pályázata ismételten bel lett adva, a megérkezést visszaigazolták. A buszforduló forgalomba helyezési határozata jogerőssé vált. A menetrend az eredeti ígéretnek megfelelően szeptember 1-jétől életbe lépett. Augusztus 14-én az E-on (Dédász) jével a nagyfeszültségű villamos hálózatot veszélyeztető fák tulajdonosaival egyeztettünk a kivágást illetően. Ezek a munkák a napokban folynak. A 0,4 KV-os hálózat alatti fák megnyesése ill. kivágása is napirenden van. Augusztus 16-án a francia testvértelepülés i megérkeztek és 21-ig tartózkodtak községünkben. Azóta augusztus utolsó napjaiban a baracsi fiatalok is viszonozták a látogatást, sok felejthetetlen élménnyel tértek haza. Az augusztus 20-i rendezvény szintén probléma mentesen zajlott. A kitüntetések átadásra kerültek. Szeptember 1-jén a közbeszerzés az iskola bővítése, felújítása tárgyában lezárult. A kiválasztott kivitelező a szükséges igazolásokat, dokumentumokat becsatolta. A kivitelezési szerződés aláírásra került. Az építési terület átadása megtörtént. Szeptember 2-án a Kristály Kft. bemutatkozott és megkezdték a szennyvízhálózat tervezését. A napokban lehetett látni a geodétákat, akik a tervezést megalapozzák. Szeptember első napjaiban tájékozódtam arról, hogy a Szabadság út pályázata nyert, míg az apátszállási temetőt megkerülő út pályázatát pénz hiányában nem támogatták. A Szent István út javítását megcéloztuk. A három munkára egyszerre kértünk árajánlatot, hogy együtt kelezve olcsóbb lehet. Szeptember 8-án Nagyvenyimen a szennyvíz I. ütemének garanciális problémáiról volt megbeszélés. Sajnos nem vezetett egyértelmű eredményre az egyeztetés! Ugyanezen a napon a II. ütem problémáiról is szót váltottunk, ill. pontosítottuk a teendőket. Szeptember 9-én reptér témában kerestek fel új befektetők. Szeptember 12-én a Templomosi Napok információim alapján jól sikerült. Az általunk vállalt feladatot elvégeztük. Szeptember 14-én és 21-én Mezőfalván volt megbeszélés a szennyvíz II. ütemének teendői kapcsán. Örömmel jelenthetem, hogy a köztes RMT, CBA számítást az irányító hatóság elfogadta. Pénzügyi tanácsadó, bonyolító, szervező csapat mutatkozott be. Szeptember 16-án a Leader Adonyi központjában jártunk, egyeztettünk a vendégház és a park projekt ügyében. A pályázatok november 1-jétől adhatók be. Szeptember 18-án ülésezett a kistérségi társulás. A közbeszerzés lezárása megtörtént a gyermekek átmeneti otthona témában. Magas összegbe fog kerülni, ami azt jelenti, hogy lakosonként 415 Ft/fő hozzájárulással valósítható meg. Ezt Dunaújváros már meg is szavazta, elfogadta. Az egyszeri hozzájárulás mértékének elfogadását a január 1-jei népesség adatok alapján javaslom elfogadni (3634 fő 415 Ft/fő). A nyeles telek a telefonbeszélgetésnek megfelelően megvásárlásra került, kérem a hiányzó összeg megszavazását. Szeptember közepén levelet írtam az E-on-nak, hogy gondoskodjon a Széchenyi utcai gólyafészek megemeléséről, hogy az évről-évre ismétlődő gólya elhullás megszűnjön. Kocsis Sándor: A Franciaországi látogatás a Magyar-Francia Baráti kör és a szülők költségére történt. Kértünk az alapítványtól támogatást, de elutasítottak azzal az indokkal, hogy nem felelünk meg a feltételeknek, az az alapítvány, amelyet mi hoztunk létre. Makó József: Azon a kért támogatási összegen ezek a gyerekek eljutottak volna Párizsba.

14 13 Kocsis Sándor: A 13 fő utazóból 1 fő volt a baráti kör tagja, a többi Baracson élő fiatal volt. Makó József: A telekvásárlás kapcsán a hiányzó Ft-ra döntést kell hozni. A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 118/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete új óvoda építése céljából megvásárolja a Baracs 332/2 hrsz Táncsics utcai 1115 m2 ingatlant Sztojka Gyula és Sztojka Gyuláné, 2451 Ercsi, Fűzfa u. 1048/4 hrsz alatti lakosoktól Ft (azaz Egymillió egyszázhúsz-ezer forint) vételáron. A telek per ill. tehermentes kell, hogy legyen. A -testület felhatalmazza a t az adásvételi szerződés aláírására. Az ingatlan megvásárlásához szükséges Ft fedezetet Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a évi költségvetésről szóló 4/2009.(II.23.) Rendeletében az önkormányzati igazgatási tevékenység szakfeladaton biztosítja. Határidő: szeptember 30-ig Felelős:Makó József A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadja a két ülés közti beszámolót. VII. Napirendi pont Bejelentések. 1.) Önkormányzati tulajdonú lakásügy. Előadó: Makó József - előterjesztés csatolva.

15 14 Makó József: A rendőr lakást, melyet korábban bérbe adtunk, szeptember 30-val visszaadják a bérlők, kérem ezt tudomásul venni. Jó hír, hogy egy budapesti rendőr járt itt a közelmúltban, úgy néz ki, hogy egy fél éven belül át tud jönni Dunaújvárosba és felajánlották neki a baracsi körzeti megbízotti állást, a lakást megnézte. A -testület az SZMSZ 37.. (14) bek. szerint név szerinti szavazással Makó József igen, Baloghné Bitó Ildikó igen, Bula Istvánné igen, Fehérvári József igen, Hompót Viktória igen, Kocsis Sándor igen, Kohutné Tábori Margit igen, Márhoffer Istvánné igen, Pék Ferenc igen, Talpai Tiborné igen, összesen 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 119/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993.évi LXXVIII. tv. 23. (1) bekezdés c.) hivatkozással: Szabó Szabolcs Baracs Dózsa Gy. utca 24. alatti 485/1 hrsz. 65 m 2 alapterületű 2 szobaszámú összkomfortos önkormányzati tulajdonú lakás lakásbérletére vonatkozó 2009.július 10-én létrejött szerződés felmondását szeptember 30. napjával tudomásul veszi. A Képviselő-testület felhatalmazza a t, hogy a szerződéskötéskor befizetett kauciót a lakás rendeltetésszerű átadása után 5 munkanapon belül a Polgármesteri hivatal pénztárából fizesse ki a bérlő részére. Határidő : kiértesítésre szeptember 30. Felelős : Makó József 2.) Invazív kardiológiai ellátás beutalási rendje. Előadó: Makó József - előterjesztés csatolva. Makó József: A levelet mindenki előzetesen kézhez kapta, javaslom az indítvánnyal értsünk egyet, ne legyen beutalási rend módosítás.

16 15 A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 120/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete Dr. Kálmán András Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesterének levelét megtárgyalta és kezdeményezi, hogy Baracs Község lakossága az invazív kardiológiai ellátás beutalási rendje alapján az eddig bevált gyakorlatnak megfelelően a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézethez tartozzon. Határidő: kivonat megküldésére: október 10-ig Felelős: Makó József 3.) Baracs helységnév rovásírással történő ügye. Előadó: Makó József Makó József: Korábbi döntésünknek megfelelően a Baracsi Szóban közzétettük a szavazólapokat a Baracs helységnév rovásírással történő ügyében. 325 szavazólapnak kellett volna érkeznie, ezzel szemben 76 db szavazólap érkezett, 68 igen és 8 nem szavazattal. Javaslom, most ne nyissunk ezen vitát, a közvélemény kutatás semmire nem kötelez bennünket. Pék Ferenc: Javaslom, térjünk rá vissza máskor. A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a napirendet elnapolja. 4.) Baracs Község Rendezési terv ügye. Előadó: Makó József - előterjesztés csatolva.

17 16 Makó József: A Május 1. utca és Wesselényi utca végén található lakóövezet kialakítása ellen a szakhatóságok tiltakoznak (jó minőségű termőföldről van szó), javaslom ezt visszavonni, valamint ugyanez vonatkozik a Duna-parti részre, az idősotthon környékére. A Sallai utca folytatási a Liget sorig, itt utat szeretnénk kijelölni, javaslom, erre vonatkozó észrevételt ne fogadjuk el. Kutrovácz István kezdeményezését a Duna-parti erdőterületre vonatkozóan 2 %-os beépítettséggel támogatják a szakhatóságok. Pék Ferenc: A szakhatóság mondja meg, hova jelöljünk ki lakóövezetet. Makó József: Van olyan belterületi földterület, ahol ki lehet ilyent alakítani. Pék Ferenc: Ezt nem tudom elfogadni. A saját területemmel nekem van jogom eldönteni, hogy mit akarok vele kezdeni. Az autópálya építésnél is jó minőségű földeket vettek el. Kocsis Sándor: Itt közérdekről van szó. Pék Ferenc: Más községekben is jó minőségű termőföldeket parcelláztak ki építési telkeknek. Indokoljuk azzal, hogy a falu fejlesztésének ez a kijelölt területe. Ne vonjuk vissza a korábbi döntésünket. A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 121/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 49/2009. (VI.16.) számú Határozatába megjelölt: /4 hrsz-ú erdőterület központi vegyes területbe történő átsorolását visszavonja. (2. számú módosítás), - A 0523/6/7/8/11 hrsz-ú termőföldek kivonását visszavonja. (2. számú módosítás), - A 0140/2/3/6/7/28/29/33 hrsz-ú, jelenleg mezőgazdasági területek, lakóterületbe történő átsorolását nem vonja vissza. (3, 4. számú módosítás) - Nem kíván parkolásra és reklámtáblák elhelyezésére vonatkozóan külön rendeletet alkotni. Határidő: a határozat megküldésére a tervező részére: október 10-ig Felelős: Makó József

18 17 KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉSEK: Márhoffer Istvánné: Van-e új információ a sertésteleppel kapcsolatban? Makó József: Engedélyezés alatt volt az ügye, a Duna-kör megtámadta az eljárást, a Minisztériumból még nem érkezett válasz. Fehérvári József: szülők felkerestek az iskolából, hogy tegyem fel az igazgatónőnek a kérdést: korábban egy szakos tanár elküldésre került, most pedig arra a státuszra felvételre került egy másik személy. Amikor az előző tanár el lett küldve, azt a választ kaptuk, hogy nem egy a szak a hiány az iskolában. Miért nem lett az állás megpályáztatva? Kohutné Tábori Margit: A korábbi munkatárs felvétele előtt is magyar ének szakos állás lett hirdetve. A most felvett kolléga az elmúlt évben óraadóként dolgozott az iskolában. Mivel augusztus 11-én dőlt el a tanárlétszám az iskolában, nem találtam szerencsésnek a pályáztatást, hogy másik iskolának betartsak azzal, hogy nem tud év elejéig felvenni valakit. A most felvett kollégának meg voltam elégedve a tavalyi munkájával. Fehérvári József: Egy éve nem volt meg ez a szakos probléma? Kohutné Tábori Margit. A technika, fizika és ének tantárgyakra volt szakos hiány. Az ének megoldódott, az illető elvállalta az énekkart és a színjátszást is. Makó József: Ebbe a -testületnek szakmailag nincs beleszólása. Fehérvári József: Az nem tetszik az embereknek, hogy sok minden itt szimpátia alapján működik. Nem akarok senkit sem provokálni, a szülők kérését tolmácsoltam. Korábban szavaztunk a Faluház tervezéséről. Az IKSZT pályázattal kapcsolatban az első fordulóban heves viták voltak, akkor arról volt szó, adjuk be a pályázatot, a konkrét dolgokra majd visszatérünk. Nem biztos, hogy a pályázat egy bizonyos része szükséges funkciója lesz a Faluháznak, hogy a faluházat fel kell darabolni azért, hogy a tető felújításra kerüljön. Makó József: A pályázattal a funkciók bővülnek a Faluházban, a jelenlegi funkciók megmaradnak, nem szűnnek meg. A pályázat beadásával kapcsolatban lesz még egy -testületi ülés. Fehérvári József: Vannak a pályázatban olyan funkciók, amikre nem biztos, hogy a falunak szüksége van. Majd ha itt lesz az asztalon, visszatérünk rá. Talpai Tiborné: Amikor ezt tárgyaltuk, arról volt szó, hogy a pályázat felújítást is takar. Márhoffer Istvánné: A Faluháznak nagyon rossz az elosztása.

19 18 Makó József: Tájékoztatom a -testületet és a lakosságot, hogy az Idősek Világnapi Ünnepséget október 5-én órakor tartjuk a Faluházban, fellép Gránát Zsuzsa és Rauf Pál nótaénekes, valamint Oláh Kálmán és zenekara. Több hozzászólás, észrevétel nem hangzott el, a az ülést bezárja. Kmf. Makó József dr. Horváth Zsolt aljegyző Talpai Tiborné Baloghné Bitó Ildikó jegyzőkönyv hitelesítők

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről JEGYZŐKÖNV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. június 17-i rendkívüli üléséről Az ülés helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti díszterme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 16-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Majkut

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 30-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 30-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről Ikt.szám: 459-1/2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 30-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok:

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: JEGYZŐKÖNYV Készült 2009. szeptember 1-jén 17. órai kezdettel a zárt ülés folytatásaként a Községházán megtartott NYÍLT üléséről. Napirendi pontok: I. 2009. évi költségvetés végrehajtása beszámoló. A 2009.

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2013. sz. jegyzőkönyve. a február 21-én megtartott üléséről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2013. sz. jegyzőkönyve. a február 21-én megtartott üléséről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2013. sz. jegyzőkönyve a 2013. február 21-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február

Részletesebben

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11. számú JEGYZŐKÖNYVE

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11. számú JEGYZŐKÖNYVE a Képviselő-testületének 11. számú JEGYZŐKÖNYVE 2013. augusztus 26-án 8.00 órától 10,00 óráig megtartott r e n d k í v ü l i képviselő-testületi üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013.08.26-én 8.00

Részletesebben

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról 188 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. november 23-án 14 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 21/2013.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 3 igen, 0 nem, 0 tartózkodással az alábbi határozatot hozta meg: 1/2015. (I. 22.) Kt. határozat

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 3 igen, 0 nem, 0 tartózkodással az alábbi határozatot hozta meg: 1/2015. (I. 22.) Kt. határozat JEGYZŐKÖNYV Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 22-én, 13:00 órai kezdettel megtartott, Képviselő-testületi üléséről a Gamási Önkormányzat tanácstermében. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. február 28-án, 18 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. február 28-án, 18 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-4/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. február 28-án,

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 98 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. augusztus 18-án 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 42/2014.

Részletesebben

Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én megtartott üléséről felvett J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én megtartott üléséről felvett J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6097. Kunadacs Rákóczi u. 2. Telefon: 76/558-131 Fax: 76/422-057 E-mail: kunadacs.ph@tanet.hu 57-3/2015. Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 59-19/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend: 3./ Javaslat a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet és szöveges beszámoló elfogadására

Jegyzőkönyv. Napirend: 3./ Javaslat a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet és szöveges beszámoló elfogadására Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 26-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor kezdődött.

Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor kezdődött. 8522 Nemesgörzsöny, Széchenyi u. 10. ikt.szám:.../2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3/2013./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

1. Tájékoztató az előző időszak óta eltelt eseményekről

1. Tájékoztató az előző időszak óta eltelt eseményekről Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-22/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2011. december 28-án,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D-20-8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. szeptember 11 -én 16 órai kezdettel megtartott nyilvános képviselőtestületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. március 12-én a Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének soron következő üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének soron következő üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2011. július 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Radó Béla polgármester Balogh András képviselő Csatlós Csaba képviselő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 05-én 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 152-22/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat Tárgya: száma: 96/2016.(IX.07.) Önkormányzati feladatellátást szolgáló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/a. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/a. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/a. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 29-én megtartott nyilvános

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. március 31.-én 18 órakor megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. március 31.-én 18 órakor megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. március 31.-én 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme, Fő utca 14. Jelen vannak:

Részletesebben

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Nagyközség Önkormányzatának 2000. április 17-én megtartott rendkívüli testületi ülésén, Gyömrőn a Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében. Jelen vannak: Csető

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

Szám: 175-3/2015. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 175-3/2015. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 175-3/2015. BÉB Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Önkormányzat Képviselő-testülete 8565 Béb, Kossuth u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Sárhida község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2013. április 12-én tartott. Rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Sárhida község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2013. április 12-én tartott. Rendkívüli nyílt üléséről. Sárhida község Önkormányzata 8944 Sárhida, Béke utca 26. Tel./Fax: (92) 693 964, (92) 461 042 E-mail: polgarmester@sarhida.hu, web: www.sarhida.hu 351-3/2013. (IV. 12.) JEGYZŐKÖNYV Sárhida község Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

12/2013. sz. jegyzőkönyv

12/2013. sz. jegyzőkönyv 12/2013. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről, mely 2013. június 17-én 16 órakor kezdődött. Jelen vannak: Zsiros Sándorné

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 145/13/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 12-én 14 00 órai kezdettel tartott üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT SZÁMA

Részletesebben

17. számú jegyzőkönyv. Készült: Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 29-i rendkívüli üléséről.

17. számú jegyzőkönyv. Készült: Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 29-i rendkívüli üléséről. Iktatószám:116-../2015. 17. számú jegyzőkönyv Készült: 2015. június 29-i rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Szurdokpüspöki Közös Önkormányzati Hivatal Tari Kirendeltségének aljegyzői irodájában, 3073

Részletesebben

Leányvár Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Leányvár Község Képviselő-testületének július 20-án tartott üléséről

Leányvár Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Leányvár Község Képviselő-testületének július 20-án tartott üléséről Leányvár Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Leányvár Község Képviselő-testületének 2011. július 20-án tartott üléséről Leányvár, 2011. július 20. Szám: /2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V felvéve Leányvár Község

Részletesebben

Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről. Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve. b.

Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről. Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve. b. Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai (107-113/2012.) TÁRGYSOROZAT 1./ Tudásoddal segítsd a vidéket

Részletesebben

Határozatok: - 41/2013. (IV. 4.) számú határozat: Simon János és Czibere József kérelme a művelődési ház bérlésére vonatkozóan

Határozatok: - 41/2013. (IV. 4.) számú határozat: Simon János és Czibere József kérelme a művelődési ház bérlésére vonatkozóan Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.április 4.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. könyve c. határozatok:41/2013. (IV. 4.) számú határozat d. rendeletek:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 30-án 15,30 órai kezdettel tartott rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 30-án 15,30 órai kezdettel tartott rendes üléséről Ikt.szám:1298-2/2014. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 30-án 15,30 órai kezdettel tartott rendes üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba Ügyszám: 11/1-3/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Halimba község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 11-én 16.00 órakor megtartott üléséről Ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek Napirendek: Nyílt

Részletesebben

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 6-8/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 07. napján (csütörtök)

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. 1 Jegyzőkönyv Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. Időpont: 2010. március 2. Helyszín: Községi Önkormányzat székhelye, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Szám: 192-3/2016. NAGYTEVEL. Önkormányzat Képviselő-testületének március 29. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 192-3/2016. NAGYTEVEL. Önkormányzat Képviselő-testületének március 29. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 192-3/2016. NAGYTEVEL Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 29. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült könyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8562 Nagytevel, Kossuth u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. JANUÁR 31-I ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. JANUÁR 31-I ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. JANUÁR 31-I ÜLÉSÉRŐL 1 Készült: Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. január 31-én megtartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 16-án 16 órakor a Szálka Petőfi u. 2. szám alatt, a Községháza tárgyalótermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. február 26.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat 2015. február 26-án 18.00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Helyszín: Polgármesteri Hivatal 2135 Csörög, Kisfaludy u. 40. Jelen

Részletesebben

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 26-ai nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 26-ai nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT Tornyospálca Községi Önkormányzat 2012. szeptember 26-ai nyilvános ülésének a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ i: 451-454/2012. d./ rendelete: -- TÁRGYSOROZAT Megnyitó és napirendi pontok tárgyalására

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. december 20- án a Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Jelen vannak Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. február 29-én 13.00 órai kezdettel megtartott ülésén. Polgármesteri Hivatal Mogyorósbánya,

Részletesebben

14/2012. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 10- én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

14/2012. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 10- én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 14/2012. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 10- én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve J e g y z ő k ö n y v Készült Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V SÁRHIDA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETE RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRŐL 2009. november 12. HATÁROZATOK SZÁMA: 46, 47, 48/2009. 2 Jegyzőkönyv Sárhida Község Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 38-4/2010. Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőpáhok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. február

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2014. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének január 11-én órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének január 11-én órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. január 11-én 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. augusztus hó 22. napján, a városháza I. emeleti nagytanácskozó termében megtartott 22. rendkívüli, nyílt ülés jegyzőkönyve. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület szeptember 17-i rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület szeptember 17-i rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. szeptember 17-i rendkívüli üléséről Helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozó terme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

1/2006. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV

1/2006. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV 1/2006. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2006. február 2-án 14 órai kezdettel megtartott soron kívüli testületi üléséről. Jelen vannak: Ramasz Imre polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-18/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17. napján

Részletesebben

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014.

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 5-én 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 17-én 15 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015.május 27-én tartott rendkívüli, nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015.május 27-én tartott rendkívüli, nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015.május 27-én tartott rendkívüli, nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.május 27-én

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jegyzőkönyv Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dr. Lakos Roland polgármester, Bögös István, Gáspár János,

Részletesebben

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. szeptember 25.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 19.00

Részletesebben

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 129-2/2015. BAKONYKOPPÁNY Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Önkormányzat Képviselő-testülete 8571 Bakonykoppány,

Részletesebben

4. sz. j e g y z ő k ö n y v e

4. sz. j e g y z ő k ö n y v e MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 2012. március 30-án megtartott ülésének 4. sz. j e g y z ő k ö n y v e Pénzügyi és Gazdaságfejlesztési J e

Részletesebben

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-15/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Intézményfelügyeleti, Szociális és Közbiztonsági Bizottság 2012. január 26-i nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. 1 Jegyzőkönyv Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. Időpont: 2010. május 26. Helyszín: Községi Önkormányzat székhelye, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/1/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 57-58. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 57/2015.(VIII.7.)

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/ /2014. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/ /2014. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/2014. 106/2014. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. január 23-án (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 142/2013. (XI.13.) Pályázat mikrobusz vásárlására 143/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Dozmat község Önkormányzata Dozmat Fiumei út 26. 3/2012. jkv. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dozmat község Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. április 12-én megtartott képviselőtestületi ülésről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Molnárné Tarman Renáta jegyző Miklós Imréné jegyzőkönyvvezető

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Molnárné Tarman Renáta jegyző Miklós Imréné jegyzőkönyvvezető Iktatószám: 571-3/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 22. napján 12:30 órakor, a Polgármesteri Hivatalban (8123 Soponya, Petőfi S. u. 32.) tartott,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen. Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (5 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (5 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 11/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 4-én 16.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 58-6/2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 03-án órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 03-án órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 58-10//2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 03-án 14.30 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 75 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2015. július 2-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete:

JEGYZŐKÖNYV. Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete: 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség, Nagyvenyim, Baracs, és ek Önkormányzata Képviselőtestületeinek 2011. július 14-én 16 órai kezdettel megtartott együttes üléséről. Jelen vannak: Mezőfalva Nagyközség

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év február hó 3. napján 15 óra 11 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2009. augusztus 13-i rendkívüli üléséről Jelen vannak: l./ Tóth Ferencné polgármester 2./ dr. Berecz Botond alpolgármester 3./

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. Spóner Tibor megválasztása jegyzőkönyvhitelesítőnek

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. Spóner Tibor megválasztása jegyzőkönyvhitelesítőnek Községi Önkormányzat Lövő 2-1 /2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 4/2015.(II.03.) Az ülés napirendi pontjainak elfogadása 5/2015.(II.03.) Spóner Tibor megválasztása jegyzőkönyvhitelesítőnek

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE november 18-án megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE november 18-án megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. november 18-án megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Sportpálya megközelítését

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 19-én megtartott soron kívüli üléséről Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2014. június 20-i

Részletesebben