JEGYZŐKÖNYV. Készült Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 22-én órai kezdettel a Községházán megtartott üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Készült Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. szeptember 22-én 17.00 órai kezdettel a Községházán megtartott üléséről."

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Készült Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 22-én órai kezdettel a Községházán megtartott üléséről. Napirendi pontok: I. Faluközpont Közösségi tér koncepció terve. II. Jogharmonizáció. III. A közterület használatáról szóló 18/2008.(X.20.) Rendelet felülvizsgálata. Közterület használati díjak. IV. Nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díj felülvizsgálata. V. Útépítési munkákra árajánlatok. VI. Tájékoztató a két ülés közt tett intézkedésekről, eseményekről. Előadó: Makó József VII. Bejelentések: 1.) Önkormányzati tulajdonú lakásügy. 2.) Invazív kardiológiai ellátás beutalási rendje. 3.) Baracs helységnév rovásírással történő ügye. 4.) Baracs Község rendezési terv ügye. Rendeletek: 13/2009. Az egyes helyi önkormányzati rendeletek felülvizsgálatáról. 14/2009. A közterület használatáról szóló 18/2008.(X.20.) Rendelete módosításáról. Határozatok: 116/2009. Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díja. 117/2009. Útépítési munkákra kivitelező kiválasztása. 118/2009. Baracs 332/2 hrsz Táncsics utcai telekvásárlás ügye. 119/2009. Önkormányzati tulajdonú lakásügy. 120/2009. Invazív kardiológiai ellátás beutalási rendje. 121/2009. Baracs Község rendezési terv ügye. Baracs, október 8. dr. Horváth Zsolt aljegyző

2 JEGYZŐKÖNYV Készült Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 22-én órai kezdettel a Községházán megtartott üléséről. Jelen vannak: Makó József Baloghné Bitó Ildikó Bula Istvánné Fehérvári József Erdély-Franyó Anna Hompót Viktória Kocsis Sándor Kohutné Tábori Margit Márhoffer Istvánné Pék Ferenc Talpai Tiborné Tanácskozási joggal: dr. Horváth Zsolt aljegyző I. Napirendi ponthoz: Voitek Tímea Herczegné Gici Zsuzsanna Körtekert Táj- és Kertépítész Stúdió részéről, Körtekert Táj- és Kertépítész Stúdió részéről. Makó József: Tisztelettel köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a -testület határozatképes, jelen van 11 fő. Dr. Darabos Zoltán távolmaradását jelezte. Az SZMSZ szerint jegyzőkönyv hitelesítők: Talpai Tiborné és Baloghné Bitó Ildikó k. Ismerteti a napirendi pontokat: I. Faluközpont Közösségi tér koncepció terve. II. Jogharmonizáció III. A közterület használatáról szóló 18/2008.(X.20.) Rendelet felülvizsgálata. Közterület használati díjak. IV. Nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díj felülvizsgálata. V. Útépítési munkákra árajánlatok. VI. Tájékoztató a két ülés közt tett intézkedésekről, eseményekről. Előadó: Makó József VII. Bejelentések: 1.) Önkormányzati tulajdonú lakásügy. 2.) Invazív kardiológiai ellátás beutalási rendje. 3.) Baracs helységnév rovásírással történő ügye. 4.) Baracs Község rendezési terv ügye.

3 2 A -testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadja a fenti napirendek tárgyalását. I. Napirendi pont Faluközpont Közösségi tér koncepció terve. Előadó: Makó József - tervek csatolva. Makó József: Szeretném megkérni meghívott előadóinkat, ismertessék a terveket. Voitek Tímea: A -testülettől kaptuk a feladatot, hogy olyan közösségi térre készítsünk tervet, mely a községi színpad mögötti téren sokrétű funkciót töltsön be különböző korosztályok számára: rendezvénytér, pihenő park, zöld felület, közösségi rendezvénynek megfelelő színtér és pihenő parkként is funkcionáljon. A másik lényeges funkció, hogy a meglévő játszótér fejlesztésre kerüljön, idősebb gyerekek, felnőttek is tudják használni. Két variációt készítettünk, mindketten más-más irányból próbáltuk megközelíteni a park tervet. A -testületnek ki kellene választani, melyik terv tetszik jobban, vagy a két tervből összedolgozva lehet egy harmadik tervet készíteni. Voitek Tímea és Herczegné Gici Zsuzsanna bemutatják a terveiket. Makó József: A tervekkel kapcsolatban két dolgot szeretnék kiemelni: Javaslom, hogy az iskola előtti utat zárjuk le a közforgalom elől, valamint szeretnénk a színpad fölé tetőt, akár növény felfuttatásával is, de az esőtől mindenképpen védve legyen. A nézőtérre nem tennék be fákat. Hosszú távon a hátsó épületrendszert eltávolítani nem lehet, de az átalakítást el tudom képzelni, pl. nyilvános WC kialakításával. Úgy gondolom, a két tervből kellene egyet összehozni. A Faluházat nem lehet átalakítani, mivel a park felőli részen található az öltözők és a vizesblokk, de a fedett tároló beleilleszkedik egy másik a Faluházzal összefüggő pályázatunkba. Pék Ferenc: Tartok a vártól a balesetveszély miatt, a labirintustól pedig a szalmabálák miatt. Herczegné Gici Zsuzsanna: A vártoronynak az esési tere megfelel a szabványoknak, a torony körül 30 cm vastag homok lesz leterítve, a maximális magasság 3 méter. Biztonságtechnikai megbeszélésen elhangzott: az az igazi veszély, amikor a gyerek nem ismeri fel a veszélyt. Nem lehet mindentől megvédeni a gyerekeket. Pék Ferenc: Az a terv, amelyen több szabad tér van, jobban tetszik. A játékok mindkét tervben több korosztálynak készültek. A szökőkút kialakítása bonyolult a karbantartás miatt. Voitek Tímea: Nem nyílt felületű medencére gondoltam, nem kavicsos felületűre, azt könnyebb karbantartani, ilyen van pl. Székesfehérváron a főtéren.

4 3 Bula Istvánné: Az a gondom, ha kijönnek az iskolából a gyerekek, mindenki egyszerre akarja majd használni a játékokat, ami minden korosztálynak megfelel. Herczegné Gici Zsuzsanna: Minden korosztálynak más az igénye. Voitek Tímea: A különböző korosztályos játékoknak fizikai korlátai is vannak, már eleve így gyártják ezeket az eszközöket. Fehérvári József: A két terv összedolgozása mellett teszem le a voksomat. Ezt a teret több embercsoport fogja közösségi térként használni. Az elsőként bemutatott terv inkább dísztér jellegű. A második, melyben van nagyobb szabad tér, több ember befogadására is alkalmas. Több lakos is kértem már, hogy a jelenlegi játszóteret újítsuk fel. A vár körül el tudnék képzelni egy félkör íves társalgót. Az egyszerűsített színpadhoz jó lenne a lépcső, de nem fedném el fákkal. Az esőtől való fedettség azonban jó lenne. A kemencés rész nagyon szimpatikus. Ha a különböző funkciók szét vannak szabdalva, akkor egy civil nap -on nem fogunk elférni. Ivóvíz vételi lehetőség, WC elengedhetetlen egy ilyen helyen. Baloghné Bitó Ildikó: Nekem tetszett az első variáció is, melyben nem ívesek az utak. A szökőkutat az első meglévő parkban is el lehet helyezni. A vártól én is tartok, inkább labirintus szerű mászókát tudok elképzelni. Herczegné Gici Zsuzsanna: A kisebbeknek van máshol játszótér tervezve. Baloghné Bitó Ildikó: A szánkódomb hogyan lenne kialakítva? Herczegné Gici Zsuzsanna: A várnál lenne egy 3 méter magas mászófal, abból indulna, annál kisebbet nem érdemes kialakítani. Baloghné Bitó Ildikó: Ezt jó ötletnek tartom, de attól félek, hogy nyárom BMX pálya lenne belőle. Herczegné Gici Zsuzsanna: A támfalat ki lehet úgy alakítani, hogy korlátként funkcionáljon és ne lehessen kerékpárral használni. Baloghné Bitó Ildikó: A szalmabálákat labirintusként nem tudom elképzelni. Herczegné Gici Zsuzsanna: A labirintust más anyagból is meg lehet csinálni. Fehérvári József: A rongálásokat térfigyelő kamerával lehetne ellenőrizni. Voitek Tímea: A pályázatokban plusz pontot ér, ha helyi ember foglalkoztatása szerepel benne. Javaslom, hogy a színpad kialakításában vegyék figyelembe, hogy ne csak fellépésekkor legyen használatos. Bula Istvánné: Akár biciklipályát is lehetne felfesteni rá. Pék Ferenc: A zúzott köves járdák karbantartása gondot jelent.

5 4 Herczegné Gici Zsuzsanna: Amennyiben megfelelően előkészített a talaj, nem nehéz a karbantartása, és persze szegélyezett lenne. Pék Ferenc: A sakktáblát térkőből is ki lehet rakni. Voitek Tímea: Azért gondoltam a színpadra, hogy több funkciója legyen. Baloghné Bitó Ildikó: Nem lehetne ezeket a terveket újból átbeszélni, meggondolni? Pék Ferenc: Javaslom, hogy az itt elhangzottakról készüljön egy újabb terv. Makó József: Jó lenne, ha ez október végére kész terv lenne, mert novemberben be kell adni a pályázatot. Javaslom, hogy a vizesblokk kialakítás legyen figyelembe véve, valamint a Szabadság tér zsákutcává történő átalakítása az átmenő forgalom megszüntetésével. Pék Ferenc: A vízmű épületével egy vonalban zárnám le az utat, így megmarad a park mellett a parkolási lehetőség. Bula Istvánné: A kemencénél milyen lenne a tető? Herczegné Gici Zsuzsanna: Cseréptetőre gondoltam, mely alatt egy fős társaság elfér. Kocsis Sándor: A tervbe nem lehet a hátsó épületek átalakítását belevenni? Herczegné Gici Zsuzsanna: Ahhoz építész kell. Voitek Tímea: Ha belevesszük az épületeket, akkor nem férünk bele a pályázati pénzbe. Makó József: javaslom, a következő héten mindenki küldje meg a véleményét. Kocsis Sándor: Mekkora ennek a parknak a becsült költsége? Herczegné Gici Zsuzsanna: Kb. 40 millió Ft. Kocsis Sándor: Van ilyen hasonló Magyarországon? Herczegné Gici Zsuzsanna: Nem tudunk róla. A költségvetésünkben általában piaci áron dolgozunk. Vannak olyan pályázatok, melyekben plusz pontot jelent az akadálymentes játékok beépítése, ezen érdemes elgondolkodni. Voitek Tímea, Körtekert Táj- és Kertépítész Stúdió részéről, Herczegné Gici Zsuzsanna Körtekert Táj- és Kertépítész Stúdió részéről elhagyják az üléstermet.

6 5 II. Napirendi pont Jogharmonizáció. Előadó: dr. Horváth Zsolt aljegyző - előterjesztés csatolva. Dr. Horváth Zsolt: A rendelet-tervezetben egy rendelet szám elírásra került. Makó József: Úgy gondolom, aljegyző úr szépen végigvezette a módosításokat, a rendelettervezetet elfogadásra javaslom. A -testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi rendeletet. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2009.(IX.24.) RENDELTE Az egyes helyi önkormányzati rendeletek felülvizsgálatáról. - rendelet csatolva. III. Napirendi pont A közterület használatáról szóló 18/2008.(X.20.) Rendelet felülvizsgálata. Előadó: dr. Horváth Zsolt aljegyző - előterjesztés csatolva. Dr. Horváth Zsolt: A napirendet a Pénzügyi Bizottság előzetesen tárgyalta, az ott elhangzott javaslatokat írásban most kiosztottuk. A Pénzügyi Bizottság javaslata az volt, hogy az ideiglenes árusok tekintetében piaci tevékenységre állapítson meg árat a -testülete. A piac, vásár meglétének külön feltételei vannak, erre üzemeltetőt és felügyelőt kell biztosítani, valamint egyéb tárgyi és építmény feltétele is van.

7 6 A közterületen elhelyezkedő gépek, termények tárolása is felmerült, hogy kerüljön ebben a rendeletben szabályozásra, de erre vonatkozóan van az önkormányzatnak érvényes rendelet. Makó József: A rendelet 1. sz. melléklet 1. pontjában szereplő felsorolás: ilyen jelenleg nincs Baracson. A 2.) pontban felsoroltak előfordulhat, minden megkezdett hónap egy hónapnak számít. A 7.) pont olyan területet: pl. amikor a Nagyvenyim Baracs összekötő utat építették és építőanyag lerakásra használták. A 8. pont arra is vonatkozik, ha valakinek pl. meghozzák a tüzifát, a 4. naptól a 30. napig 15 Ft/m2/nap, a 31.naptól 40 Ft/m2/nap díjat kell fizetni. A közterületeken lehetőleg csak annyi tárolás legyen, amennyi feltétlen szükséges. A -testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi rendeletet. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2009.(IX.24.) RENDELTE A közterület használatáról szóló 18/2008.(X.20.) Rendelete módosításáról. - rendelet csatolva. IV. Napirendi pont Nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díj felülvizsgálata. Előadó: dr. Horváth Zsolt aljegyző - előterjesztés csatolva. Dr. Horváth Zsolt: A Pénzügyi Bizottság a napirendet előzetesen megtárgyalta, az ott elhangzott javaslatok írásban kiosztásra kerültek. Makó József: A bizottság a Faluház bérleti díjainak módosítására nem tesz javaslatot, most ne változtassunk a díjakon, majd ha nyer esetleg az IKSZT pályázat és megtörténtek a módosítások, visszatérünk rá. Pék Ferenc: A Közösségi Ház-nál elhangzott, hogy lakodalom esetén a bérlés minimum 2 nap.

8 7 Bula Istvánné: Kiegészíteném a Közösségi Ház-nál ezt a pontot családi rendezvények, vagy egyéb rendezvények elnevezéssel. A Diszkó bérleti díja mennyi lesz? Makó József: Az beletartozik a családi rendezvények elnevezésbe. Pék Ferenc: Ez így nem arányos: a bevételes rendezvény díja Ft, a családi rendezvényé Ft/nap. Bula Istvánné: Nem emlékszem rá, hogy ott lett volna valaha is bevételes rendezvény. Makó József: Azért nem biztos, hogy kellene pénzt kérni, ha a fiatalok akarnak ott szórakozni. Kocsis Sándor: Mekkora a két gyógyszertár alapterülete? A garázsok bérleti díja többe kerüle, minta gyógyszertáraké? Makó József: A garázsok alapterület m2. Kocsis Sándor: Úgy gondolom, a kettő nem ugyanaz a kategória. A Posta milyen formában működik? Makó József: A Posta nem a mi tulajdonunk. Kocsis Sándor: A gyógyszertár tervezett bérleti díját kevésnek tartom. Nevetséges az Ft/hó és a Ft/hó. Aki gazdasági tevékenységet folytat, az fizesse meg az árát. Bula Istvánné: Meg kellene vizsgálni más helyiségek bérleti díját is, ahhoz kell igazítani a gyógyszertárét is. Makó József: Javaslom, döntsünk a többi pontba, a gyógyszertár kérdését napoljuk el a következő ülésre. Kocsis Sándor: A gyerekeknek Ft/alkalom a bérleti díj, a 2 gyógyszertár bérleti díja meg csak Ft/hó. Makó József: Tudom, hogy a gyógyszerészet üzleti tevékenység. A boltok is magas bérleti díjat fizetnek, de azt szeretném hangsúlyozni, hogy nem előny két gyógyszertár van ebben az esetben. Kardoskodom amellett, hogy Templomoson is tovább működjön a gyógyszertár, mindkettőt működtetni kell. Pék Ferenc: Én javasoltam a Pénzügyi Bizottság ülésén, hogy a Templomosi gyógyszertár bérleti díját ne emeljük, ott is el kell látni a lakosokat. Két gyógyszertárat működtet a vállalkozó, nem az az érdek, hogy ez a tevékenység megszűnjön. Erdély-Franyó Anna: Úgy gondolom, lenne más, aki ennyiért, vagy még többért is üzemeltetné. Javaslom emelni az összegen. Makó József: Az Apátszállási gyógyszertárat biztos szívesen kivennék, de a Templomosit nem biztos.

9 8 Erdély-Franyó Anna: Ez szerződés kérdése. Makó József: javaslom, ebben most ne döntsünk, térjünk rá vissza. Baloghné Bitó Ildikó: Működik-e még az iskolában a nyelvi labor? Kohutné Tábori Margit: Nem. Baloghné Bitó Ildikó: Akkor javaslom ezt a sort törölni. Fehérvári József: A Faluházban nem lehet fiataloknak kivenni a színháztermet? Kohutné Tábori Margit: Többe került a kiadás, mint a bevétel, mert arra az időre dolgozót kellett biztosítani. Bula Istvánné: Ez ellent mond a Templomosi Közösségi Házzal. Ilyen rendezvényekkor kauciót kell letenni. Makó József: Itt a nyitvatartási időn túli rendezvényekről volt szó. Talpai Tiborné: Családi rendezvényre ki lehet továbbra is adni, felnőtt felügyelettel. Makó József: Személygépkocsi tároló díjára javaslat: 100 Ft/m2Hhó, ahol van gépkocsi. Kocsis Sándor: A garázst lehet egyéb célra is használni. Fehérvári József: Ha nem használja a lakó, akkor le kell zárni. A -testület részszavazásként 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjánál a személygépkocsi tároló díja: 100 Ft/m2/hó. Makó József: Közsösségi Ház (Ady Endre utca) bevételes és családi rendezvény díja: Ft/nap. A -testület részszavazásként 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjánál a Közösség Ház Ady Endre utca bevételes és családi rendezvény díja: Ft/nap. Makó József: Idősek klubja bérleti díjra javaslat: 500 Ft/óra. A -testület részszavazásként 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjánál az idősek klubja bérleti díja: 500 Ft/óra.

10 9 Makó József: A Kábel TV által használt helyiség bérleti díjára a javaslat: Ft/hó + ÁFA. A -testület részszavazásként 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjánál a Táncsics utca 24/B. szám alatti helyiség bérleti díja: Ft/hó + ÁFA. A -testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 116/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló évi LXXVIII. tv (2) bekezdésében biztosított hatáskörében a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díját január 1-jétől a következőkben határozza meg. I. Személygépkocsi tároló: 100 Ft/m2/hó + ÁFA II. Általános Művelődési Központ helyiségei: 1. Faluház: Büfé: Ft/hó + ÁFA + közüzemi díjak Tornaterem: Ft/óra + ÁFA Színházterem: - disco és rendezvény Ft/alkalom + ÁFA - gyűlésre: Ft/óra + ÁFA - ügynöki tevékenység, vásár, előadás: Ft/alkalom + ÁFA Klubszoba: Ft/óra + ÁFA 2. Közösségi Ház: - Bevételes és családi rendezvény: Ft/rendezvény + ÁFA - Lakodalom 50 főig: Ft/nap + ÁFA 3. Általános Iskola: - 9. sz. tanterem: 500 Ft/óra + ÁFA - Informatika terem: Ft/óra + ÁFA III. IV. Idősek Klubja: 500 Ft/óra + ÁFA Gyógyszertár: Ft/hó + ÁFA

11 10 V. Táncsics 24/B. I. emeleti helyiség: Ft/hó + ÁFA Az óradíjban megállapított díjaknál minden megkezdett óra egész órának számít. A Faluház, az általános iskola és az Idősek Klubjánál megállapított díjak nyitvatartási időn belül értendőek. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 31/1996.(V.9.)számú; 53/2003.(V.15.)számú; 106/2005.(IX.26.)számú Határozatai január 1- jével hatályukat vesztik. Határidő: Kiértesítésre október 15-ig Felelős: Makó József Erdély-Franyó Anna elhagyja az üléstermet, jelen van 10 fő. V. Napirendi pont Útépítési munkákra árajánlatok. Előadó: Makó József Makó József: Három helyről kértem ajánlatot az Apátszállási temetőt megkerülő út, a Szabadság út, valamint a Széles csapás felújítására. Megérkezett a három ajánlat, melyből 2 ajánlat a közbeszerzési határ alatt van, és szinte megegyezik a két ajánlati összeg is. Felhívtam e két ajánlattevőt (HBG-T Kft, Dunaújváros és Útéppark Székesfehérvár), hogy tegyenek újabb ajánlatot, mennyit tudnak engedni az árból. A mai napon megérkezetek az újabb ajánlatok, a HBG-T Kft 7 %-ot enged az árból, a végösszeg: Ft + ÁFA. Az Útéppark Kft. Székesfehérvár: Ft + ÁFA. Nyilatkoztak e mellett, hogy ha október 1-jén megtörténik a terület-átadás, október 31-ig végeznek a munkákkal. Iváncsán, Sárbogárdon már dolgozott ez a cég. Pék Ferenc: Mennyi a pályázati önrészt? Makó József: 2,500,000 Ft. Az útépítésekre a költségvetésünkben 10 millió Ft volt beállítva. A Szent István utcában van egy 230 méter hosszú szakasz, melyet rendbe kell tenni, valamint egy 4 16 m-es, és 3 12 m-es türemkedést kell kijavítani. A bal oldali árok (a Halász csárda felőli) vízelvezetése kerül még megoldásra. A Szabadság utca felújítási költsége 5 millió Ft, melynek fele pályázati pénz. Az Apátszállási temetőt megkerülő U alak aszfaltozása, valamint a parkoló zúzott kővel kerül kialakításra. Javaslom az Útéppark ajánlatának elfogadását, és szerződéskötést.

12 11 A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 117/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 1. Szabadság utca (Széchenyi utca és Táncsics utca közötti szakasz) 2. Apátszállási falurészen lévő temetőt megkerülő út (parkoló zúzott kővel, temetőt megkerülő U alakú útszakasz) 3. Szent István utca (230 méter hosszan, Halászcsárda felőli vízelvezető árok) burkolatainak felújítási munkáira egységesen megkért és beérkezett árajánlatok közül kivitelezésre az ÚTÉPPARK Bt-t (8000 Székesfehérvár, Sóstói u. 7. : Böröcz László cégvezető), mint legkedvezőbb ajánlatot tevőt választja. Felhatalmazza a t a kivitelezői szerződések megkötésére. A felújítási munkálatok költsége: Ft + ÁFA Ft + ÁFA Ft + ÁFA. Összesen Ft + ÁFA összeg fedezete a évi költségvetésről szóló 4/2009.(II.23.) Rendelete helyi közutak, hidak létesítése, felújítása szakfeladaton, tartalék és céltartalék terhére biztosított. Határidő: szerződés kötésre október 1-ig Felelős: Makó József VI. Napirendi pont Tájékoztató a két ülés közt tett intézkedésekről, eseményekről. Előadó: Makó József Makó József: Legutóbbi két ülés közötti jelentést július 30-án megtartott munkaterv szerint ülésen adtam. Az azóta eltelt időben sok fontos esemény történt. Képviselő-testületünk is ülésezett augusztus 11-én és szeptember 1-jén.

13 12 Augusztus 7-én a kistérségi, gyermekek átmeneti otthonára a közbeszerzés ki lett írva. Augusztus 11-i ülést követően a Széchenyi utcai felújítás pályázata ismételten bel lett adva, a megérkezést visszaigazolták. A buszforduló forgalomba helyezési határozata jogerőssé vált. A menetrend az eredeti ígéretnek megfelelően szeptember 1-jétől életbe lépett. Augusztus 14-én az E-on (Dédász) jével a nagyfeszültségű villamos hálózatot veszélyeztető fák tulajdonosaival egyeztettünk a kivágást illetően. Ezek a munkák a napokban folynak. A 0,4 KV-os hálózat alatti fák megnyesése ill. kivágása is napirenden van. Augusztus 16-án a francia testvértelepülés i megérkeztek és 21-ig tartózkodtak községünkben. Azóta augusztus utolsó napjaiban a baracsi fiatalok is viszonozták a látogatást, sok felejthetetlen élménnyel tértek haza. Az augusztus 20-i rendezvény szintén probléma mentesen zajlott. A kitüntetések átadásra kerültek. Szeptember 1-jén a közbeszerzés az iskola bővítése, felújítása tárgyában lezárult. A kiválasztott kivitelező a szükséges igazolásokat, dokumentumokat becsatolta. A kivitelezési szerződés aláírásra került. Az építési terület átadása megtörtént. Szeptember 2-án a Kristály Kft. bemutatkozott és megkezdték a szennyvízhálózat tervezését. A napokban lehetett látni a geodétákat, akik a tervezést megalapozzák. Szeptember első napjaiban tájékozódtam arról, hogy a Szabadság út pályázata nyert, míg az apátszállási temetőt megkerülő út pályázatát pénz hiányában nem támogatták. A Szent István út javítását megcéloztuk. A három munkára egyszerre kértünk árajánlatot, hogy együtt kelezve olcsóbb lehet. Szeptember 8-án Nagyvenyimen a szennyvíz I. ütemének garanciális problémáiról volt megbeszélés. Sajnos nem vezetett egyértelmű eredményre az egyeztetés! Ugyanezen a napon a II. ütem problémáiról is szót váltottunk, ill. pontosítottuk a teendőket. Szeptember 9-én reptér témában kerestek fel új befektetők. Szeptember 12-én a Templomosi Napok információim alapján jól sikerült. Az általunk vállalt feladatot elvégeztük. Szeptember 14-én és 21-én Mezőfalván volt megbeszélés a szennyvíz II. ütemének teendői kapcsán. Örömmel jelenthetem, hogy a köztes RMT, CBA számítást az irányító hatóság elfogadta. Pénzügyi tanácsadó, bonyolító, szervező csapat mutatkozott be. Szeptember 16-án a Leader Adonyi központjában jártunk, egyeztettünk a vendégház és a park projekt ügyében. A pályázatok november 1-jétől adhatók be. Szeptember 18-án ülésezett a kistérségi társulás. A közbeszerzés lezárása megtörtént a gyermekek átmeneti otthona témában. Magas összegbe fog kerülni, ami azt jelenti, hogy lakosonként 415 Ft/fő hozzájárulással valósítható meg. Ezt Dunaújváros már meg is szavazta, elfogadta. Az egyszeri hozzájárulás mértékének elfogadását a január 1-jei népesség adatok alapján javaslom elfogadni (3634 fő 415 Ft/fő). A nyeles telek a telefonbeszélgetésnek megfelelően megvásárlásra került, kérem a hiányzó összeg megszavazását. Szeptember közepén levelet írtam az E-on-nak, hogy gondoskodjon a Széchenyi utcai gólyafészek megemeléséről, hogy az évről-évre ismétlődő gólya elhullás megszűnjön. Kocsis Sándor: A Franciaországi látogatás a Magyar-Francia Baráti kör és a szülők költségére történt. Kértünk az alapítványtól támogatást, de elutasítottak azzal az indokkal, hogy nem felelünk meg a feltételeknek, az az alapítvány, amelyet mi hoztunk létre. Makó József: Azon a kért támogatási összegen ezek a gyerekek eljutottak volna Párizsba.

14 13 Kocsis Sándor: A 13 fő utazóból 1 fő volt a baráti kör tagja, a többi Baracson élő fiatal volt. Makó József: A telekvásárlás kapcsán a hiányzó Ft-ra döntést kell hozni. A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 118/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete új óvoda építése céljából megvásárolja a Baracs 332/2 hrsz Táncsics utcai 1115 m2 ingatlant Sztojka Gyula és Sztojka Gyuláné, 2451 Ercsi, Fűzfa u. 1048/4 hrsz alatti lakosoktól Ft (azaz Egymillió egyszázhúsz-ezer forint) vételáron. A telek per ill. tehermentes kell, hogy legyen. A -testület felhatalmazza a t az adásvételi szerződés aláírására. Az ingatlan megvásárlásához szükséges Ft fedezetet Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a évi költségvetésről szóló 4/2009.(II.23.) Rendeletében az önkormányzati igazgatási tevékenység szakfeladaton biztosítja. Határidő: szeptember 30-ig Felelős:Makó József A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadja a két ülés közti beszámolót. VII. Napirendi pont Bejelentések. 1.) Önkormányzati tulajdonú lakásügy. Előadó: Makó József - előterjesztés csatolva.

15 14 Makó József: A rendőr lakást, melyet korábban bérbe adtunk, szeptember 30-val visszaadják a bérlők, kérem ezt tudomásul venni. Jó hír, hogy egy budapesti rendőr járt itt a közelmúltban, úgy néz ki, hogy egy fél éven belül át tud jönni Dunaújvárosba és felajánlották neki a baracsi körzeti megbízotti állást, a lakást megnézte. A -testület az SZMSZ 37.. (14) bek. szerint név szerinti szavazással Makó József igen, Baloghné Bitó Ildikó igen, Bula Istvánné igen, Fehérvári József igen, Hompót Viktória igen, Kocsis Sándor igen, Kohutné Tábori Margit igen, Márhoffer Istvánné igen, Pék Ferenc igen, Talpai Tiborné igen, összesen 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 119/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993.évi LXXVIII. tv. 23. (1) bekezdés c.) hivatkozással: Szabó Szabolcs Baracs Dózsa Gy. utca 24. alatti 485/1 hrsz. 65 m 2 alapterületű 2 szobaszámú összkomfortos önkormányzati tulajdonú lakás lakásbérletére vonatkozó 2009.július 10-én létrejött szerződés felmondását szeptember 30. napjával tudomásul veszi. A Képviselő-testület felhatalmazza a t, hogy a szerződéskötéskor befizetett kauciót a lakás rendeltetésszerű átadása után 5 munkanapon belül a Polgármesteri hivatal pénztárából fizesse ki a bérlő részére. Határidő : kiértesítésre szeptember 30. Felelős : Makó József 2.) Invazív kardiológiai ellátás beutalási rendje. Előadó: Makó József - előterjesztés csatolva. Makó József: A levelet mindenki előzetesen kézhez kapta, javaslom az indítvánnyal értsünk egyet, ne legyen beutalási rend módosítás.

16 15 A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 120/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete Dr. Kálmán András Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesterének levelét megtárgyalta és kezdeményezi, hogy Baracs Község lakossága az invazív kardiológiai ellátás beutalási rendje alapján az eddig bevált gyakorlatnak megfelelően a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézethez tartozzon. Határidő: kivonat megküldésére: október 10-ig Felelős: Makó József 3.) Baracs helységnév rovásírással történő ügye. Előadó: Makó József Makó József: Korábbi döntésünknek megfelelően a Baracsi Szóban közzétettük a szavazólapokat a Baracs helységnév rovásírással történő ügyében. 325 szavazólapnak kellett volna érkeznie, ezzel szemben 76 db szavazólap érkezett, 68 igen és 8 nem szavazattal. Javaslom, most ne nyissunk ezen vitát, a közvélemény kutatás semmire nem kötelez bennünket. Pék Ferenc: Javaslom, térjünk rá vissza máskor. A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a napirendet elnapolja. 4.) Baracs Község Rendezési terv ügye. Előadó: Makó József - előterjesztés csatolva.

17 16 Makó József: A Május 1. utca és Wesselényi utca végén található lakóövezet kialakítása ellen a szakhatóságok tiltakoznak (jó minőségű termőföldről van szó), javaslom ezt visszavonni, valamint ugyanez vonatkozik a Duna-parti részre, az idősotthon környékére. A Sallai utca folytatási a Liget sorig, itt utat szeretnénk kijelölni, javaslom, erre vonatkozó észrevételt ne fogadjuk el. Kutrovácz István kezdeményezését a Duna-parti erdőterületre vonatkozóan 2 %-os beépítettséggel támogatják a szakhatóságok. Pék Ferenc: A szakhatóság mondja meg, hova jelöljünk ki lakóövezetet. Makó József: Van olyan belterületi földterület, ahol ki lehet ilyent alakítani. Pék Ferenc: Ezt nem tudom elfogadni. A saját területemmel nekem van jogom eldönteni, hogy mit akarok vele kezdeni. Az autópálya építésnél is jó minőségű földeket vettek el. Kocsis Sándor: Itt közérdekről van szó. Pék Ferenc: Más községekben is jó minőségű termőföldeket parcelláztak ki építési telkeknek. Indokoljuk azzal, hogy a falu fejlesztésének ez a kijelölt területe. Ne vonjuk vissza a korábbi döntésünket. A -testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot. Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 121/2009.(IX.22.)számú HATÁROZATA Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 49/2009. (VI.16.) számú Határozatába megjelölt: /4 hrsz-ú erdőterület központi vegyes területbe történő átsorolását visszavonja. (2. számú módosítás), - A 0523/6/7/8/11 hrsz-ú termőföldek kivonását visszavonja. (2. számú módosítás), - A 0140/2/3/6/7/28/29/33 hrsz-ú, jelenleg mezőgazdasági területek, lakóterületbe történő átsorolását nem vonja vissza. (3, 4. számú módosítás) - Nem kíván parkolásra és reklámtáblák elhelyezésére vonatkozóan külön rendeletet alkotni. Határidő: a határozat megküldésére a tervező részére: október 10-ig Felelős: Makó József

18 17 KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉSEK: Márhoffer Istvánné: Van-e új információ a sertésteleppel kapcsolatban? Makó József: Engedélyezés alatt volt az ügye, a Duna-kör megtámadta az eljárást, a Minisztériumból még nem érkezett válasz. Fehérvári József: szülők felkerestek az iskolából, hogy tegyem fel az igazgatónőnek a kérdést: korábban egy szakos tanár elküldésre került, most pedig arra a státuszra felvételre került egy másik személy. Amikor az előző tanár el lett küldve, azt a választ kaptuk, hogy nem egy a szak a hiány az iskolában. Miért nem lett az állás megpályáztatva? Kohutné Tábori Margit: A korábbi munkatárs felvétele előtt is magyar ének szakos állás lett hirdetve. A most felvett kolléga az elmúlt évben óraadóként dolgozott az iskolában. Mivel augusztus 11-én dőlt el a tanárlétszám az iskolában, nem találtam szerencsésnek a pályáztatást, hogy másik iskolának betartsak azzal, hogy nem tud év elejéig felvenni valakit. A most felvett kollégának meg voltam elégedve a tavalyi munkájával. Fehérvári József: Egy éve nem volt meg ez a szakos probléma? Kohutné Tábori Margit. A technika, fizika és ének tantárgyakra volt szakos hiány. Az ének megoldódott, az illető elvállalta az énekkart és a színjátszást is. Makó József: Ebbe a -testületnek szakmailag nincs beleszólása. Fehérvári József: Az nem tetszik az embereknek, hogy sok minden itt szimpátia alapján működik. Nem akarok senkit sem provokálni, a szülők kérését tolmácsoltam. Korábban szavaztunk a Faluház tervezéséről. Az IKSZT pályázattal kapcsolatban az első fordulóban heves viták voltak, akkor arról volt szó, adjuk be a pályázatot, a konkrét dolgokra majd visszatérünk. Nem biztos, hogy a pályázat egy bizonyos része szükséges funkciója lesz a Faluháznak, hogy a faluházat fel kell darabolni azért, hogy a tető felújításra kerüljön. Makó József: A pályázattal a funkciók bővülnek a Faluházban, a jelenlegi funkciók megmaradnak, nem szűnnek meg. A pályázat beadásával kapcsolatban lesz még egy -testületi ülés. Fehérvári József: Vannak a pályázatban olyan funkciók, amikre nem biztos, hogy a falunak szüksége van. Majd ha itt lesz az asztalon, visszatérünk rá. Talpai Tiborné: Amikor ezt tárgyaltuk, arról volt szó, hogy a pályázat felújítást is takar. Márhoffer Istvánné: A Faluháznak nagyon rossz az elosztása.

19 18 Makó József: Tájékoztatom a -testületet és a lakosságot, hogy az Idősek Világnapi Ünnepséget október 5-én órakor tartjuk a Faluházban, fellép Gránát Zsuzsa és Rauf Pál nótaénekes, valamint Oláh Kálmán és zenekara. Több hozzászólás, észrevétel nem hangzott el, a az ülést bezárja. Kmf. Makó József dr. Horváth Zsolt aljegyző Talpai Tiborné Baloghné Bitó Ildikó jegyzőkönyv hitelesítők

JEGYZŐKÖNYV. Készült Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. július 30-án 17.30 órai kezdettel a Községházán megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. július 30-án 17.30 órai kezdettel a Községházán megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Baracs Község Önkormányzata 2009. július 30-án 17.30 órai kezdettel a Községházán megtartott üléséről. Napirendi pontok: I. Dunaújvárosi Kistérség Többcélú Kistérségi Társulás gyermekek

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tószeg község önkormányzati képviselő-testületének 2008. november 12-i soron következő testületi üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tószeg község önkormányzati képviselő-testületének 2008. november 12-i soron következő testületi üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Tószeg község önkormányzati képviselő-testületének 2008. november 12-i soron következő testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme, Tószeg,

Részletesebben

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online.

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online. Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online.hu Jegyzőkönyv Készült a Felsőtárkányi Általános Művelődési Központ

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 14-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 14-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 14-én megtartott üléséről Határozat Tárgya: száma: 133/2011.(IX.14.) Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok térképi

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2008. SZEPTEMBER 25-I ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2008. SZEPTEMBER 25-I ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 431-14/2008. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2008. SZEPTEMBER 25-I ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Távolmaradását nem jelezte: Érkezését későbbre jelezte: Tanácskozási joggal részt vett: Meghívottként megjelent: Lakosság részéről megjelent: Gyömrő Város Önkormányzat

Részletesebben

-------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------- Füzesgyarmat Város Önkormányzat K é p v i s e lő- testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

9. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2012. május 18. napján pénteken, 16 órakor Rétság Város Polgármesteri Hivatalának 121. számú hivatalos helyiségében.

9. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2012. május 18. napján pénteken, 16 órakor Rétság Város Polgármesteri Hivatalának 121. számú hivatalos helyiségében. 9. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. május 18. napján pénteken, 16 órakor Rétság Város Polgármesteri Hivatalának 121. számú hivatalos helyiségében. Jelen vannak: dr.katona Ernő alpolgármester dr. Szájbely

Részletesebben

11/2008. (V. 29.) 172/2008. (V. 28.) 173/2008. (V. 28.) 174/2008. (V. 28.) 175/2008. (V. 28.) 176/2008. (V. 28.) 177/2008. (V. 28.) 178/2008. (V. 28.

11/2008. (V. 29.) 172/2008. (V. 28.) 173/2008. (V. 28.) 174/2008. (V. 28.) 175/2008. (V. 28.) 176/2008. (V. 28.) 177/2008. (V. 28.) 178/2008. (V. 28. Etyek Község 11/2008. (V. 29.) sz. rendelete 172/2008. (V. 28.) sz. Képviselő-testületi határozata 173/2008. (V. 28.) sz. Képviselő-testületi határozata 174/2008. (V. 28.) sz. Képviselő-testületi határozata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. december 28-án 09.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. december 28-án 09.00 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. december 28-án 09.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324. Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/ 534-010. Fax: 36/434-157 E-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online.

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324. Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/ 534-010. Fax: 36/434-157 E-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online. Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324. Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/ 534-010. Fax: 36/434-157 E-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online.hu Jegyzőkönyv Készült: a Felsőtárkányi Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2013. szeptember 19-i soros ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2013. szeptember 19-i soros ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2013. szeptember 19-i soros ülésén Hozott határozatok:158/2013.(09.19.) Kt. határozattól 199/2013.(09.19.) Kt. határozatig Hozott rendelet:

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-18/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. november 30-i nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-18/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. november 30-i nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-18/2011. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. november 30-i nyílt üléséről Rendeletek: 18/2011.(XI.30.) 19/2011.(XI.30.) 20/2011.(XI.30.) 21/2011.(XI.30.)

Részletesebben

Zalakomár község Önkormányzat képviselő testületének 18/2010. (IX.14.) számú jegyzőkönyve

Zalakomár község Önkormányzat képviselő testületének 18/2010. (IX.14.) számú jegyzőkönyve Zalakomár község Önkormányzata 18/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V TÁRGY: Zalakomár község Önkormányzat képviselő - testületének 2010. szeptember 14.- én Zalakomár Polgármesteri Hivatal tárgyalótermében 17.00-

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 29-én 17,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 29-én 17,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Szám: 19/2013. Ö.ü. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 5 példányban Készült: Az ülés helye: 2013. augusztus 29-én 17,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Kippkopp Óvoda és Bölcsőde Balatonkenese, Balaton

Részletesebben

Városi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 JEGYZŐ KÖNYV

Városi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 JEGYZŐ KÖNYV Városi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Iktatószám: 685-2/2013. JEGYZŐ KÖNYV Készült: Szeghalom Város Képviselő Testületének 2013. március 25-én

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Lébény Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. június 23-án, a községházán tartott nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Lébény Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. június 23-án, a községházán tartott nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2010. június 23-án, a községházán tartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Kovács Gábor polgármester Kiszeli Lajos alpolgármester Czigány István képviselő Fülöp Lajosné képviselő Nátz

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 27-én (szerda) 10.11 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 27-én (szerda) 10.11 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Szám: 1/1-43/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 27-én (szerda) 10.11 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv. Érdeklődő: 15 fő

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv. Érdeklődő: 15 fő JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 4-én a Latinovits Zoltán Művelődési ház földszinti tanácskozó termében 14.00. órakor kezdődő nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Albertirsa Város Polgármesteri Hivatalának tanácstermében az Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 28-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2001. április 5- ei üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2001. április 5- ei üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2001. április 5- ei üléséről Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak: 1. Dr. Kálmán

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. ÁPRILIS 25. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. ÁPRILIS 25. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv TERKA Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2013. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2013. április 25-én 14:00 órai kezdettel tartott nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bornemisza János polgármester: Tisztelettel köszönti az ülésen megjelent Vendégeket, Képviselőket.

JEGYZŐKÖNYV. Bornemisza János polgármester: Tisztelettel köszönti az ülésen megjelent Vendégeket, Képviselőket. 218 JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 30-án megtartott nyílt képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor képviselő, Görbe Károly képviselő, Kiss Katalin képviselő,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Péteri Község Polgármesteri Hivatalában a helyi Önkormányzat Képviselőtestületének 2008. október 8-án 18,00 órakor tartott soron kívüli ülésén. A Képviselő-testület üléséről

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Filip Csabáné alpolgármester. Jegyzőkönyv hitelesítőként jelen van: Haracska Ferenc, Kovács Géza

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Filip Csabáné alpolgármester. Jegyzőkönyv hitelesítőként jelen van: Haracska Ferenc, Kovács Géza Tokodaltáró Község Önkormányzat Képviselő-testülete Jegyzőkönyv amely készült a Képviselő-testület 2009. március 19-én 17 00 órakor megtartott üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Rendezvény terem

Részletesebben

2 0. s z á m ú. Készült a 2010. november 25-én megtartott Jobbágyi Község Önkormányzata képviselő-testülete üléséről.

2 0. s z á m ú. Készült a 2010. november 25-én megtartott Jobbágyi Község Önkormányzata képviselő-testülete üléséről. 2 0. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2010. november 25-én megtartott Jobbágyi Község Önkormányzata képviselő-testülete üléséről. Képviselő-testületi ülés helye: Jobbágyi Művelődési Ház /Lakótelep

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2015. március 25-én 16 órakor a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 17-én megtartott testületi ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 17-én megtartott testületi ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 17-én megtartott testületi ülésének jegyzőkönyve 116/2015. (III.17.) határozata a Védőnői Szolgálat 2014. évi tevékenységéről szóló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Ecser Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 16-án 18.03 órai kezdettel megtartott soros üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Ecser Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 16-án 18.03 órai kezdettel megtartott soros üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült az Ecser Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 16-án 18.03 órai kezdettel megtartott soros üléséről. Ülés helye: Rábai Miklós Művelődési Ház 2233 Ecser, Bajcsy

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 183-3/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. április 15-én /szerdán/ 18.00 órai kezdettel

Részletesebben