2012/IV. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2012/IV. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)"

Átírás

1 2012/IV. szám Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

2 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 2 Tisztelt Olvasó! Véget ért a 2012-es esztendő, ismét beköszöntött egy új év, mely reméljük, hogy hasonlóan sikeres, és változatos programokban, élményekben bővelkedő lesz, mint a tavalyi év. Az Óév utolsó negyedévében egy alkalommal részesülhettünk élelmiszeradományból a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül: novemberben C-vitamint, lisztet, tésztát, háztartási kekszet, és kristálycukrot oszthattak ki kollégáink a családoknak, illetve átmeneti gyermekotthonunk lakóinak. Nagy örömünkre jelenleg is folyamatosan zajlik még a heti egy alkalommal történő élelmiszeradomány szállítás a budaörsi Metro áruházból a tavalyi évhez hasonlóan, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából mi is részt vehettünk, az összesen 230 helyszínen (Auchan, METRO, Penny Market, TESCO áruházak) megrendezésre kerülő Karácsonyi adománygyűjtésen. Az idei évben már nemcsak a százhalombattai Tesco áruházban, hanem az egyik kecskeméti Penny Marketben is a Fészek nevelőszülői gyűjthettek. Az akció eredménye Százhalombattán 325 kg, Kecskeméten pedig közel 200 kg tartós élelmiszer án a DHL cég dolgozóitól két hatalmas dobozt hozott egy kedves futár. A dobozok tele voltak szebbnél szebb könyvekkel voltak benne mesekönyvek, foglalkoztató füzetek, regények, mondókás-, és kirakós könyvek. Mindenki választhatott belőle kedvére, fel tudtuk tölteni az átmeneti otthon könyvespolcait, és kapcsolattartó helyiségünk könyvszekrényét én Rádiné Festő-Hegedűs Terézia nevelőszülői tanácsadó, csoportvezető, és Csipák Péterné nevelőszülő, az Egyesület elnöke a Mindengyerek Konferencia egyik szekcióülésén beszélhetett a mindennapi küzdelmeinkről, sikereinkről és jövőbeni terveinkről. Nevelőszülői hálózatunk fenntartójának, a Baptista Szeretetszolgálatnak köszönhetően, ebben a negyedévben is több programon és rendezvényen is részt vehettünk: október 3.-án és 4.-én a Fővárosi Nagycirkuszban kicsik és nagyok fergeteges cirkuszi kavalkád részesei lehettek. Az érdeklődők a külföldi fellépőkön túl, számos magyar fiatal cirkusztehetség produkcióját csodálhatták meg.

3 Fészek-Hírlevél 2012/IV én és 07.-én a Mikulásnap alkalmából, szintén a Fővárosi Nagycirkuszban érdekfeszítő koncerten, illetve izgalmas előadáson vehettek részt gyermekeink. A remek hangulatot, olyan neves fellépők biztosították, mint pl.: Nyári Lányok, Mága Zoltán hegedűművész, Szabó Ádám harmonikus, Tóth Olivér színész és Szabó Balázs én Nevelőszülő Hálózatunk Szakmai Napja került megrendezésre a budapesti központunkban. A rendezvény díszvendége Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője volt én a The Body Shop önkéntesei felejthetetlen órákat szereztek kicsiknek és nagyoknak egyaránt Egyesületünk budapesti irodájában. A kisebb gyerekek az általuk elképzelt mesehősök, állatok bőrébe bújhattak az arcfestés segítségével, a nagyobb lányok pedig hasznos tanácsokkal lehettek gazdagabbak: kinek milyen smink áll jól? Nagy megtiszteltetésünkre, a rendezvényre Demcsák Zsuzsa is ellátogatott gyermekeivel án immár hagyományt teremtve ismét ott voltunk a Mikulásnapi különvonaton, melynek úti célja ezúttal a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont volt. A programon több mint 300-an képviselték a Fészek Gyermekvédő Egyesületet án Egyesületünk munkatársai csapatépítő tréningen vettek részt Bánkon án 13 lakó várta nagy izgalommal és finomságokkal Átmeneti Gyermekotthonunkba a Mikulást. A Nagyszakállú puttonyát a GE Healthcare budaörsi telephelyének dolgozói segítettek megtömni minden jóval án került megrendezésre Átmeneti Gyermekotthonunk Karácsonyi Ünnepsége. A lakók nagy lelkesedéssel készültek. Csodaszép műsorral, saját készítésű ajándékokkal lepték meg a vendégeket; az Egyesület támogatói, segítői, önkéntesei pedig olyan ajándékokkal örvendeztették meg a gyerekeket, melyektől még az idősebbek is úgy érezhették, valóban létezik a Jézuska. Közvetlenül Karácsony előtt is számos program közül válogathattunk én volt, aki a Művészetek Palotájában A Diótörő című bábelőadást csodálhatta meg, melynek különlegessége, hogy a zenét a Nemzeti Filharmonikus szimfonikus zenekar szolgáltatta. Ugyanezen a napon sokan vettek részt a Lurdy Sóbarlang megnyitásán is, ahol a gyerkőcök ingyenes mozijegyet kaptak.

4 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 4 Összegzésként elmondhatjuk, hogy a 2012-es évet rendkívül jól zártuk, melyhez a színes programok mellett, hozzájárultak a karácsonyi ajándékok, illetve a rendkívüli nevelőszülői díj is, mellyel Egyesületünk kedveskedett a gyermekeknek, illetve családoknak. Hasonlóan eseménydús és sikeres évet kívánunk mindenkinek a 2013-as évre is. Az olvasáshoz jó szórakozást kívánunk. Sebestyénné Nagy Viktória ESETMEGBESZÉLŐ CSOPORTOK IDŐPONTJAI ÉV ELSŐ FELÉBEN ÉRDI CSOPORTOK: pénteki csoport: január 25., február 22., március 29., április 26., május 31. hétfői csoport: január 28., február 25., március 25., április 29., május 24. BUDAPESTI CSOPORT: szombatonként: január 19. és január 26. február 16. és február 23. március 23. és március 30. április 27. és május 04. május 25. és június 01. ABONYI CSOPORT: utolsó csütörtök: január 31., február 28., március 28., április 25., május 30. TISZAKÉCSKEI CSOPORT: utolsó keddek: január 29., február 26., március 26., április 30., május 28. Szeretettel várok mindenkit! Vincze Dezsőné Az esetmegbeszélő csoport koordinátora

5 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 5 ADOMÁNYOZÓINK, TÁMOGATÓINK 2012-BEN Mint minden évben idén is szeretnénk az Új Évet azzal kezdeni, hogy köszönetet mondunk mindazon cégeknek, szervezeteknek és magánszemélyeknek, kik munkánkat elismerésre és támogatásra méltónak ítélték a 2012-es évben. GeneralCom Építőipari Kft. KLUDI Szerelvények Kft. GE Healthcare budaörsi telephelyének dolgozói Megatherm Kereskedelmi Kft. DHL Express Magyarország Kft. Generali-Providencia Biztosító Zrt. Jotitex Könnyűipari és Kereskedelmi Kft. Magyar Élelmiszerbank Egyesület Telenor Magyarország Zrt. Allianz Hungária Zrt. Yoga Aid World Challenge Avanzo-Trade Kft. a The Body Shop Franchise patnere Chatmandekor Kft. Nők Lapja Café 33 kívánság program Rendezvényparádé Kft. Törökbálint Város Önkormányzata Segítő Kéz Szolgálat Szamos Marcipán Művészetek Palotájának dolgozói Budapest Bábszínház Lurdy Ház MOL Nyrt. HiPP Kft. Bagi Adél Geiszler Lívia Elevenpark Játszóház Budapest Százhalombattai Hírtükör Alapvető Egyesület Élni Szeretnék Alapítvány Érd és Térsége Víziközmű Kft. József Attila Színház Zsebők András Munteanu Norbert, ABCLAP.HU Geiszler Istvánné Szporni Gábor Dr. Reszler Balázs

6 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 6 Magamról röviden annyit írnék bemutatkozásnak, hogy nevem Biri Imre. Jobban szeretem, ha Iminek szólítanak, de elfogadom az Imrét is, ha valakinek az könnyebb ben születtem, 42 éves leszek nyáron szeptember elejétől dolgozom a Fészek Gyermekvédő Egyesületnél. Ifjúságsegítő és programkoordinátor feladatokra szerződtem. Azon kívül, hogy minden olyan munkában részt veszek, amivel az Egyesületet építem, egyik fő feladatomnak tekintem az ifjúsággal való törődést foglalkozást. Sok területen dolgoztam, sok jót és rosszat is megtapasztaltam eddigi életem során. Itt az Egyesületnél minden eddigi tapasztalataimat hasznosítva próbálok az ifjúságnak segíteni abban, hogy érett felnőtté váljanak. Giller Ildikó pszichológusnővel együtt vezetjük a 2012 szeptemberében megalakult ifjúsági klubot Budapesten. A klubhoz tartozik egy kisebb fitneszterem és egy filmezésre alkalmas terem jól felszerelt házi mozi rendszerrel. A hely adottságait kihasználva a testedzésen kívül filmet nézünk, beszélgetünk, útmutatást adunk a fiataloknak az élet értékeire vonatkozóan. Rendkívül fontosnak tartom a hitelességet ezért magam is úgy élek, hogy hitelesen tudjak olyan értékeket továbbítani a fiatalok számára, amelyek útjelzőtáblák lehetnek-lesznek az életük későbbi szakaszaiban is. Örömmel jöttem dolgozni az Egyesülethez, ahol a kollégák személyében is sok kedves, lelkiismeretes, nagyon jó embert ismerhettem meg. Ennyit röviden magamról, és köszönöm a lehetőséget, hogy itt dolgozhatok. Szeretnék hosszú távon itt dolgozni és része lenni mindannak a sok jónak, amit a Fészek Gyermekvédő Egyesület képvisel. Biri Imre

7 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 7 A Fészek Gyermekvédő Egyesület Kamaszklubja szeptember elején indult heti egy alkalommal KAMASZKLUB péntekenként óráig a Mádi utcai házban. A klub résztvevői a nevelőszülői hálózatban illetve az átmeneti otthonban élő éves fiatalok. A lehetőség, ami rendelkezésre áll egy kisebb fitneszterem, és egy nagyobb filmnézésre alkalmas terem, jól felszerelt házi mozi rendszerrel. A cél az volt, hogy egy jó összetartó közösség kovácsolódjon, akik egyrészt jól érzik magukat kihasználva a hely adta lehetőséget, másrészt megtapasztalják az értékteremtés munka örömét, úgy, hogy részt vállalnak a házi munkában hólapátolás, kerti munka stb. További cél volt, hogy a személyiségük fejlődjön azáltal, hogy csoportos beszélgetésekkel igény esetén személyes beszélgetésekkel szót ejtsünk azokról a kérdésekről, ami leginkább foglalkoztatja a klubtagokat. Az idők folyamán a gyerekek egyre nyitottabban és őszintén beszéltek a csoport előtt érzéseikről, pozitív és negatív élményeikről. Nagyon érdekes tapasztalat volt, hogy egy-egy problémával, vagy valakit érintő szomorú eseménnyel kapcsolatban, hogyan reagáltak és vigasztalták egymást (előfordult, hogy építő viták is kialakultak a nézetkülönbségekből adódóan). Az egyes alkalmakkor megbeszélendő témát, vagy a gyerekek adott problémája, vagy érdeklődése kapcsán közösen koordinálva beszéljük meg. Más alkalmakkor egy történet felolvasása, illetve egy film megnézése után beszélünk az adott témáról, ennek tanulságairól. Pl.: anyagi és erkölcsi értékek, kapcsolatok, szegénység-gazdagság, szerelem, barátság, szexualitás. Ezzel fejlesztve a résztvevők empátiás készségét, toleranciáját és problémamegoldó képességét, valamint értékrendjük kialakulását. További terveinkben szerepel havonta egy-egy érdekes vendég meghívása: - irodalomban tájékozott szakember (esetleg egy irodalmi kör bevezetése alkalmanként), - a rendőrség munkájáról tájékoztatás, - vallási témákban, - menedék alapítvány hajléktalan szállójának meglátogatása, - Idősek otthonának látogatása, - a Mádi utcai ház kertjének tavaszi rendberakása. Giller Ildikó és Biri Imre

8 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 8 Balogh Enikő Bellcey Michael Bata Tibor Bodor János Bori Krisztián Demeter Krisztián Zsolt Farkas Anna Éva Gerdai Márk Gábor Grünberger Gábor Győrfi Julianna Győrfi Petra Halasi Viktória Herczig Dzsamilla Holdosi Dávid Jankovics Márta Kapczella János Kis Virág Éva Lakatos Cintia Losonczi Krisztián Zoltán Magyar Zsülien Nagy Doroti Csenge Németh Károly Orschelbacker Krisztina Beáta Péntek Norbert Rácz Dezső Rafael Krisztián Schors Mária Sulymosi Ádám Sulymosi Imre István Szabó László Ambrus Szurma György Tamás Gábor Tímár Erzsébet Tímár Szandra Tischler Tamás Valent Viktória Váradi Vivien

9 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 9 A FŐVÁROSI CIRKUSZBAN JÁRTUNK A családommal megérkeztünk a cirkuszba. Utána bementünk és elfoglaltuk a helyünket. Amikor elkezdődött az előadás csodás látvány tárult elénk. Előjöttek az állatok, és hogy hallgattak az emberekre, nagyon meglepődtünk. Az állatok egy szamáron mentek át. Utána két fiú volt, nagyon jók voltak. Az egyik lefeküdt a kiságyba, és a másik lábára mászott és el kezdett forogni. És jött a többi szám. A legviccesebb a bohóc volt. Egy labdát nem tudott felvenni, mert mindig elrúgta. Mindenki nagyon nevetett. Aztán jött egy bácsi, aki olyan szépen énekelt, hogy mindenki tátott szájjal hallgatta. Jött két lány, Ők is nagyon szépen énekeltek. Jól éreztük magunkat a cirkuszban. Felejthetetlen élmény volt. Farkas Pál 12 éves tanuló MIKULÁSVONAT, MOSONMAGYARÓVÁR Fél hétre kimentünk reggel a bögi állomásra, ahol felvett minket a vonat. Hamarosan felértünk Szolnokra és ott átszálltunk egy másik vonatra, amely a Mikulásvonat volt. Útközben végigment a Mikulás a vagonokon és kaptunk csomagot, szaloncukrot. Amikor felértünk, a csoportvezetőnk elkísért a Futurához, ahol leadtuk a kabátunkat és mehettünk izgalmas játékokat játszani. Elsőnek egy fizikai kísérletet nézhettünk meg, amely nagyon érdekes volt. Sok játékot próbáltunk ki és mind a fizikához, kémiához kapcsolódott. Volt egy nagyon különleges dolog, a Tesla generátor. Szerintem az összes játék közül ez volt a legjobb, persze ez nem játék volt. Volt memóriafejlesztő játék, vagy egy másik, ahol egy henger alól kellett kiszívni a levegőt egy pumpa segítségével, Hidat kellett összerakni és átmenni rajta, tépőzáras ruhát vettünk fel és feltapadtunk a falra, suttogó tükör és még sok más izgalmas játék. Én mindent kipróbáltam. A játékokból tanulni is lehetett. Hazafelé Szolnokon ismét átszálltunk egy másik vonatra, ami fél óra múlva indult hazafelé. Fáradtan, de teli élménnyel érkeztünk haza. Tóth Krisztián 7. osztályos tanuló

10 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 10

11 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 11 Balog Elizabet Bartal Dóra Blaskó Roxána Aida Bogyó Péter Caldarar Elisabeta Deme Dzsenifer Goda Gábor Dávid Gyarmati Tamás Szilveszter Halasi Árpád Hanák Dominik Zoltán Holdosi Nóra Hup Erzsébet Hurubán Richárd Jakab Eugénia Jávori Bence Jenes Virág Kassai Barnabás Kiss Marcell Milán Kohon Dzsenifer Kovácsics Henrietta Andrea Lévai Valentin Tamás Magyar Pál Majszinger Tünde Makula Magdolna Dzsenifer Maloku Diána Mezei Izabella Molnár Viktória Nagy Ernő Orosz Szonja Papp Kevin Schors Regina Szabó Imre Szennyes Márk Tarczali Mercédesz Tratner Klaudia Vadászi Mónika Váradi Mercédesz Varsányi Krisztina Ágnes Virág Richárd Wolfgéher Ádám

12 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 12 JÁTSZMÁK A NEVELŐCSALÁDON BELÜL Ahhoz, hogy nevelőcsaládon belüli játszma szituációt be tudjunk azonosítani, először a játszma fogalmáról ejtsünk néhány szót. Eric Berne: Ember játszmák című könyvében (61.o.) a következő olvasható erről: A játszma kiegészítő, rejtett tranzakciók folyamatos sorozata, amely pontosan meghatározott, előre látható kimenetel felé halad. köznapi nyelven: csapdás vagy trükkös lépések sorozata, minden játszma alapvetően tisztességtelen, kimenetele pedig nem csupán izgalmas, hanem drámai jellegű. Nos, amiért úgy gondolom, beszélnünk kell erről, az idézet utolsó két szava teszi, hogy elkerüljük, hogy drámai jellegűvé formálódjanak a folyamatok. Fontos, hogy érzékelni tudjuk a mindennapi munkánk rutinjában is, hogy mi az, ami valós feszültség góc, és mi az, ami csak egy feltűnési vágy, egy furfangos agymenés folyománya. Természetesen nem keverendő össze a játszma a játék, játszás szóval és tevékenységgel, hiszen arra nagyon nagy szüksége van mindenkinek. A gyermeknevelést képzési folyamatnak tekinthetjük, melynek során a gyermeket megtanítjuk arra, hogy milyen játszmákat játszon és azt hogyan csinálja (ezek az eljárások, rituálék, időtöltések), illetve az adódó lehetőségeket majd a későbbiekben miként használja a saját javára. Ennek viszont nem mindegy milyen a módja, a mikéntje, hogy ennek kik és hányan dőlnek be, vagy éppen mennek bele a másik oldalról a játszmázásba (anélkül, hogy be tudnák azonosítani) és kuszálják még jobban össze egy adott esemény, folyamat szálait. Egy nevelőszülőnek jelentkező család valójában nem attól válik nevelőszülői családdá, hogy jelentkezett egy fenntartóhoz, elvégezte a tanfolyamot, meglátogatták a szakemberek, belekerült a neve és címe az engedélybe illetve minderről kapott egy tanúsítványt is, hanem attól a perctől kezdve, amikor befogadják más szülők Gyermekeit. Amikor már ott vannak a saját lakásukba az addig ismeretlen, rémült, kétségbeesett, kócos, szakadt ruhájú Apróságok. A legutóbbi képzésen azt a kérdést kaptam az egyik leendő nevelőszülőtől, hogy mit csináljak, hogy ne legyek neki sok, hogy ne megijedjen tőlem, hanem érezze, hogy vártuk, hogy örülünk, hogy itt van? A kérdést parkoltattam kicsit, hiszen ezt elméletben el lehet játszani, végig lehet gondolatban menni a folyamaton, de az éles helyzet az más. Az első benyomás fontos, tehát oda kell rá figyelni. Ha a gyermeki szükségletek piramisát magunk elé képzeljük, akkor alsó szinteken a fiziológiai szükségletek vannak, majd a biztonság érzésének a fontossága, tehát ezek az első lépések, amelyeket meg kell tenni feltétlenül.

13 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 13 Be kell mutatni a lakást, házat, ahová a Gyermek érkezett: hol az ő szobája, ágya, szekrénye, hol a WC, fürdő, konyha. Nagyon fontos, hogy miként szólíthatják, szólítsák egymást az elkövetkezendő időben: pl.: Erzsike néni, Erzsi néni, Erzsi anyu, Gyermeket pl.: István, Pisti, Pityu tegeződő vagy magázódó formában, ki hogy szeretné. Nagyon sok játszmától, felesleges frusztrációtól mentesítheti a nevelőcsalád magát, ha ezeket a legelején tisztázzák. Mi ebben a játszma: én, mint nevelőszülő azt gondolom, ő tudja, hogy akar majd szólítani, tehát nem mondom meg neki, hogy én hogyan szeretném. Ő azt gondolja, ha nem mondtam meg, akkor ez nem fontos, nem szólít meg sehogy, majd mások előtt kapok egyféle jelzőt, amit visszahallva már jelzem nem tetszésem. Ettől ő dühös lesz és már úgy sem szólít meg, ahogy én mondom, sőt egyre rondább jelzőkkel illet a hátam mögött. Ördögi körré fajulhat, pedig le tudtuk volna az elején rendezni, ha mutatunk némi határozottságot. Nagyon fontos, hogy tudja a nevelőszülő, ő mit szeretne elérni, mit akar, azt hogyan, hol, mikor, és ezt ossza meg a gyermekkel, ha olyan korú kérje ki a véleményét, beszéljék meg, pontosítsák, majd zárják le és utána ehhez tartsák magukat. Nem más ez, mint a gyermek biztonság érzetének a kialakítása, a keretek felvázolása, a szabályok tisztázása. Elkerülendő a nevelőszülők magánjellegű problémáiról a gyermekek előtt vitatkozni, őket ebbe belevonni, kihasználni a nevelőcsaládban lévő alárendelt helyzetüket. Ha gond van, akkor közölni kell velük annyit, amit megértenek és rájuk is tartozhat. Hiszen egyébként ezek olyan játszmákká tudják magukat kinőni, amiben nagyon sokan sérülhetnek, és valós drámák alakulnak ki. Azokban a nevelőcsaládokban, ahol saját gyermekek is a családban élnek még, ahol esetleg közel vannak korban egymáshoz, oda kell figyelni a testvérsorrend adta lehetőségekre, nehézségekre, hiszen újabb játszma lehetőség. (pl: a közel egykorúaknál nem jó, ha egy osztályba járnak; kritikussá válhat a helyzet ha a nevelt gyermek esetleg jobb képességű mint a saját gyermek; ha elveszik egymás barátnőit, majd később egymás fiúját; ha nincs tisztázva az első perctől kezdve, hogy kinek, mikor van a szülővel az ún. minőségi idő, amit csak vele töltenek; gondot jelent ha nincs előre látó tervezés, hanem ötletszerűen adjuk a feladatot, programot; )

14 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 14 Egy család felnőttek és gyermekek alrendszeréből tevődik össze. Ha a felnőttek köréből valaki hiányzik, akkor egyszülős családmodellről beszélhetünk. Gyakran előforduló probléma, hogy a legidősebb gyermek úgymond felhúzódik, szerepét, később majd feladatát tekintve a szülői alrendszerbe s ezáltal, személyiségfejlődésében komoly sérülések keletkezhetnek. Ez alól az egyszülős nevelőcsalád sem kivétel, oda kell rá figyelni és más segítőt (barátot, barátnőt, nagyszülőt, testvért, tanácsadót) bevonni a problémák kezelésébe, megoldásába, hogy ne kezdődhessen el a játszma, hogy a gyermek a segítség nyújtás fejében olyan kiváltságokra játszik majd, amelyek messze nem járnának neki, de ő a nevelőszülő szorult helyzetét kihasználva visszaél később ezzel. (pl.: megbeszélni a legnagyobb gyermekkel a kisebbek olyan problémáit, ami szülős feladatkörbe tartozik; mesélni az egyik vér szerinti családról a másik vérszerinti család legnagyobb gyermekének; kitárgyalni a volt férj félrelépéseit; stb) A nevelőszülőnek alapvető feladata támogatni, segíteni a nála élő gyermek vér szerinti családjával való kapcsolattartást. Ennek közismerten többféle módja van, telefon, levél, net, skype, facebook, személyes találkozás és mind-mind alkalmas sajnos arra is, hogy olyan játszmák kezdődjenek meg, amelyeknek szintén beláthatatlan következményei lehetnek. A nevelőszülői családban a nevelt gyermek közreműködésével keletkezett feszültségek megoldása nem tartozik a vér szerinti családra. Nem teszünk nevelőszülőként jót senkinek, ha elmeséljük, hosszasan ecseteljük, milyen csapnivaló a fiacskájuk vagy lánykájuk, hogyan járt túl az eszünkön, vagy mit mondott a szomszédnak, mit firkált össze és egyébként is kitörte az ablakot. Ezeken a helyzeteken mit sem tud változtatni a gyermeke közelében már nem élő szülő, csak olyan érzelmek szabadulnak fel benne, amelyek a tehetetlenségét tovább fokozzák, még jobban haragszik a világra, magára, a gyermekére és a végén természetesen a nevelő családra is. A gyermek majd elmeséli, ha el akarja a szüleinek mi történt vele, amióta nem találkoztak, ha nem meséli el mégsem, akkor annak oka van. Komoly érzelmi vihart tud egy-egy családban keverni azon kamaszok viselkedése, akik a szabályok be nem tartása alól való kibúvókat a vér szerinti szülőknek történő panaszáradattal próbálják megtalálni. Olyan rémtörténeteket képesek kreálni, amelynek a valóság tartalma csak annyiban igaz, hogy történt valami: de nem akkor, nem ott és nem az. Pont ezért nagyon fontos, hogy a szabályok, keretek akár közös megalkotása után annak betartása minden esetben legyen határozott és következetes. A vér szerinti szülőnek ezt már el lehet mesélni, hiszen ezek a mi szabályaink, nem az ő gyermekének a rémtörténetei. El lehet mondani, ha panaszkodik a gyermek, hogy igen, valóban: nálunk iskolai időben este 9 óra után nincs tévézés tovább; vagy nem mehet hét közben este szórakozni a barátokkal, mert másnap iskola; vagy amit elhozott az iskolából és nem az övé azt bizony együtt visszük vissza. Ebből nem lehet játszma, ezt a folyamatot mi irányítjuk, ez a menet a mi kezünkben van.

15 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 15 Ezek a történetek csak nagyon kicsi szeletét mutatták be a játszmázási lehetőségeknek a nevelőszülői munkában, de remélem segítséget tudtam nyújtani ahhoz, hogy sikerüljön felismerni, megbeszélni és tudatosnak, következetesnek maradni. Nagy ölelés Mindenkinek! Rádiné Teri Adamcsik Tímea Orsolya Albert Alexandra Patrícia Balog Alexandra Etelka Balogh József Balogh Renáta Borbély Kevin Bori Mária Fricska Katalin Hangya Patrik Horváth Szintia Mercédesz Hup Mónika Isa Szilveszter Károly Hajnalka Károly Tímea Komáromi Barbara Kovács Jenő Kovács Krisztián Kovács Tibor Lakatos Henrietta Makovits Erzsébet Maloku Ádám Palla Zsolt Péntek Anett Pogonyi Kamilla Pusoma Edit Rácz Dávid Sárközi Levente Solti Alexandra Szabó Diána Réka Szabó Károly Róbert Szabó Manuéla Ramóna Szeles Lilla Tóth Attila Géza Tratner Barbara

16 Fészek-Hírlevél 2012/IV. 16 A Hírlevelet Remete Katalin eredeti elgondolása alapján írták és szerkesztették: Báló Ottília Biri Imre Farkas Pál Giller Ildikó Rádiné Festő-Hegedűs Terézia Sebestyénné Nagy Viktória Tóth Krisztián Vincze Dezsőné Danica Arató Rita A szerkesztőség címe: 2030 Érd, Karolina utca 3. Tel./fax: +36/ Bankszámlaszám: Szívesen fogadunk fényképeket, írásokat, melyet külön kérésre visszaküldünk. H o r v á t h

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV Dankó Pista Egységes Óvoda - Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 4235 Biri Mező Imre út 21. Tel/fax: 42-263-137 e-mail: info@dankop.hu, www.dankop.hu IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI

Részletesebben

2012. augusztus Szakiskola

2012. augusztus Szakiskola 2012. augusztus Szakiskola Tanuló neve Osztály Tantárgy Terem Vizsgáztató tanár 24.aug 27.aug 28.aug Ajtai Krisztián Péter 09E Élelmiszer ismeret 9 Irházi Emőke 1.n. 9:00-10:00 Ajtai Krisztián Péter 09E

Részletesebben

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák!

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! A Felső- Szabolcsi Iskolaszövetség angol nyelvi szóbeli versenye

Részletesebben

02 Közgazdasági szak

02 Közgazdasági szak 01 Közlekedési szak Balogh Barbara József Attila Dombóvár 78648474882 Koller Imre Vásárosdombó 76338751299 Lelkes Réka Belvárosi 74829857000 Boros Szabina József Attila Dombóvár 77194104062 Vincze Balázs

Részletesebben

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23.

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23. 60 m Leány - I. kcs. 1 4 Varga Viktória Debrecen 9,06 16 II. if. 2 67 Fábián Dóra Kaposvár 9,19 15 I. if. 3 52 Mihály Réka Szeged 9,26 14 II. if. 4 99 Molnár Patrícia Sopron 9,49 13 I. if. 5 3 Gál Rita

Részletesebben

Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó

Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó 2015/2016. tanév 9. évfolyam nyelvi csoportjai Könyv: Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó Osztály 1 Korossy Ádám A 2 Borsos Áron A 3 Schmeiszer Gergő A 4 Családi Krisztián A 5

Részletesebben

Az angol nyelvi előkészítő (01) osztályba jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzéke

Az angol nyelvi előkészítő (01) osztályba jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzéke Az angol nyelvi előkészítő (01) osztályba jelentkezők Első helyen az angol nyelvi előkészítő tagozatot megjelölő WANIC991 94 1. BIANKA01 92 2. LENDVAI ÁDÁM 90 3. VARGA TAMÁS BOTOND 89 4. NÉMETH KLAUDIA

Részletesebben

Hallássérültek Országos Atlétikai Versenye

Hallássérültek Országos Atlétikai Versenye 60 m Fiú I. kcs. 1 81 Turó József Eger 8,20 2 82 Farkas Gusztáv Eger 8,40 3 65 Bogdán László Kaposvár 8,50 4 33 Papp Balázs Bp. Siketek 8,80 5 6 2 Tóth József Debrecen 9,10 5 6 114 Rigó Marcell NH. Bp.

Részletesebben

OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA

OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA BAGA LAJOS BAKÓ ERZSÉBET KLÁRA BALOGH NORBERT CSANÁDI NIKOLETT DEÁK NIKOLETT GAZSÓ ZSANETT FÜLÖP GÁBOR DÁVID GYÖKERES MÁRIA

Részletesebben

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7. 6000 Kecskemét, Tanulmányi terület kódja: 40 Tanulmányi terület gimnázium: 4 évfolyamos; általános kerettanterv; az első idegen nyelv a(z) francia nyelv vagy a(z) spanyol nyelv vagy a(z) angol nyelv; felvételi

Részletesebben

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22.

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. 187 fő versenyző (BJG 84 fő, 52 fő Sághy 51, fő Bársony.) 1993-as fiúk 1. Lelik András Bársony 8:26 2. Bürgés Ferenc Bársony 8:51

Részletesebben

A jelentkező által elsőhelyen megjelölt terület. 09 szakképzés virágkötő és virágkereskedő. 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat

A jelentkező által elsőhelyen megjelölt terület. 09 szakképzés virágkötő és virágkereskedő. 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat 1. Kuczi Péter 79213857479 elutasítva 1. SZANDI 73221928073 felvéve 2. Marton Mietta 71730071397 felvéve 3. Sebestyén Áron 76028483679 felvéve 4. Erb Daniella 76066834680

Részletesebben

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton Nem/Kategória: Férfi 12-19 éves 1 420 SZENTPÉTERI Csaba 1998 00:27:26 00:26:54 Nagykőrös 4 4 3:49 min/km +00:00:00 2 225 SZILÁGYI Gergő 2000 00:31:18 00:30:40 Tiszakécske 10 9 4:21 min/km +00:03:45 3 310

Részletesebben

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iskolai versenyek Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iványi Martin 5.a I. Knotz Lászlóné Sági Márton Matematika verseny 5. évfolyam II. Buzás Istvánné Fekete Zsombor III. Buzás Istvánné Lakatos

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008.

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008. 2.Ternai 2.Zelei 3.Katona 1.Sebesi 1.Makai Melitta Anikó Marianna 6Dr.Pálfi 6Lőrincz Edit Tiborné Városi Kiss Bálint Általános Református Iskola Kunszentmárton 2.Füzi Balázs Viktória Hajnalka 6Szemerédi

Részletesebben

Hallássérültek Országos Atlétikai Bajnoksága 2012. június 8. Margitsziget

Hallássérültek Országos Atlétikai Bajnoksága 2012. június 8. Margitsziget 60 m fiú I. kcs. 1 66 Orsós József Kaposvár 8,70 2 81 Rontó Tamás Eger 8,79 3 98 Végh Kornél Sopron 9,25 4 82 Pukti László Eger 9,50 5 114 Kis Szabolcs NH. Bp. 9,68 6 113 Antal Dániel NH. Bp. 9,72 7 33

Részletesebben

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny 1/11 Délelőtti végeredmény Versenyszám Futam Sáv Egyesület Név szül nev. Idő vers. idő helyezés 1 25 m fiú gyors 3 Győri Vízisport SE Török Donát vk 2004 9:99,9 0:22,3-1 25 m fiú gyors 4 Győri Vízisport

Részletesebben

2013/2014. tanév - Versenyeredmények

2013/2014. tanév - Versenyeredmények 2013/2014. tanév - Versenyeredmények Magyar nyelv és irodalom, könyvtárhasználat Simonyi Zsigmond Kárpát-medence Helyesírási verseny Kolba Éva 7.b Négyesi Bernadett Kazinczy Szépkiejtés Verseny Bertalan

Részletesebben

(közlekedésgépész szakmacsoportos nappali rendszerű alapozó oktatás)

(közlekedésgépész szakmacsoportos nappali rendszerű alapozó oktatás) AZ EGYEZTETETT FELVÉTELI JEGYZÉK ALAPJÁN FELVETT TANULÓK AZ EGYEZTETETT FELVÉTELI JEGYZÉK ALAPJÁN FELVETT TANULÓK 01-ES KÓD (közlekedésgépész szakmacsoportos nappali rendszerű alapozó oktatás) rangsor

Részletesebben

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás 1. évfolyam idő 1. Timár Bálint 1.b 104 104 7,14 2. Ozorai Zsóka 1.c 104 104 8,22 3. Ignácz András 1.b 103 104 8,18 4. Porcsa Tamás 1.c 103 104 8,20 5. Lesták Eszter Boglárka 1.c 103 104 8,50 6. Balika

Részletesebben

10. / Szakács. Tanuló neve: Balázs Erik Károly Javítás. Számlázási cím: 5712 Szabadkígyós, Ókígyósi út 92. Tanuló neve: Balázsházi Renáta Javítás

10. / Szakács. Tanuló neve: Balázs Erik Károly Javítás. Számlázási cím: 5712 Szabadkígyós, Ókígyósi út 92. Tanuló neve: Balázsházi Renáta Javítás Tanulói adategyeztető 10. / Szakács Tanuló neve: Balázs Erik Károly Javítás Oktatási azonosító: 76830010947 Juhász Andrea Számlázási cím: 5712 Szabadkígyós, Ókígyósi út 92. Tanuló neve: Balázsházi Renáta

Részletesebben

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY 2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ III. korcsoport - FIÚ EGYÉNI (1995-1996) Hely Név Szül Település Iskola Megye 48 Horváth Ákos 1995 Püspökladány Ált. Isk., Előkészítő Szakiskola, AMI,

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy július 6-án 9 órakor a megadott teremben jelenjetek meg. Aki még nem fizetett tandíjat, kérjük, hogy vagy a teljes

Részletesebben

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM 1. Agócs Adrienn Farkasréti 2. Baka Ádám Kőrösi 3. Balogh Vivien Laura Érdligeti 4. Béres Bianka Herman 5. Bisbac Bálint II. Rákóczi 6. Bódi Kitti Kőrösi 7. Bódizs Botond

Részletesebben

Matematika 5. és 7. évf. verseny

Matematika 5. és 7. évf. verseny Mohay Lili 5 ált. iskola Bánlakiné Németh Ildikó Dr. Béres József 1. Körtvélyessy László 5 ált. iskola Pártos Péterné Nyelvű 2. Wang Anna 5 ált. iskola Borsos Irén Óbudai Nagy László 3. Antók Etele 5 ált.

Részletesebben

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum. Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló neve Évfolyam Kódszám Ssz.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum. Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló neve Évfolyam Kódszám Ssz. Pontszámok A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny megyei/fővárosi fordulójára (2015. március 2. 10 óra) nevezett középiskolai tanulók versenyeredményei* Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló

Részletesebben

Egészségügyi alapismeretek. Sorszám Teljes név Iskola Eredmény. 1 Geiger Tímea Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 95%

Egészségügyi alapismeretek. Sorszám Teljes név Iskola Eredmény. 1 Geiger Tímea Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 95% 1 Geiger Tímea Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 95% 2 Németh Viktória 3 Kohányi Gergely Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 93% 4 Rákay Renáta Ferenczi Sándor Egészségügyi

Részletesebben

Atlétika egyéni verseny III-IV. kcs. 2012. 05. 09. Mór III.kcs.lány Helyezés Név Iskola Eredmény/sec 60 méter

Atlétika egyéni verseny III-IV. kcs. 2012. 05. 09. Mór III.kcs.lány Helyezés Név Iskola Eredmény/sec 60 méter Atlétika egyéni verseny III-IV. kcs. 2012. 05. 09. Mór III.kcs.lány Helyezés Név Iskola Eredmény/sec 60 méter 1. Frey Katalin Zimmermann 9,04 2. Horváth Lili Bakonycsernye 9,22 3. Mezei Krisztina Radnóti

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDESI KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: 2915-2/2014. 12. E LŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Tankönyvlista Alacs Alexandra

Tankönyvlista Alacs Alexandra Alacs Alexandra Oktatási azonosító 74149393035 Alacs Viktória Munkafüzet a 11. NT-16305 Fizika 11. a középiskolák KN-0031/2 Irodalmi szöveggyűjtemény 11. KN-0030/1 Színes irodalom 11. Iskolai könyvtárból

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ 2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA III-IV. KORCSOPORT Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ Helyszín (település, és versenyhelyszín): Gyulai István Atlétika Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5. Időpont

Részletesebben

A Vántus István Általános Iskola 2013/2014 tanév versenyeredményei

A Vántus István Általános Iskola 2013/2014 tanév versenyeredményei A Vántus István Általános Iskola 2013/2014 tanév versenyeredményei Osztály Név Verseny Helyezés Felkészítő tanár 1.o. Goda Bálint Túl az Óperencián mesemondó I Tószegi Károlyné verseny, pócs 1.o. Goda

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ 2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORT Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ Helyszín (település, és versenyhelyszín): Gyulai István Atlétika Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5. Időpont (év,

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓ EREDMÉNYE 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár az országos döntıbe: 80 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Kovács Attila Rezner Józsefné 79 Gáspár Gergı Rezner Józsefné 73 Koltai Kadosa

Részletesebben

Tolna Megye Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága 2012 február 17. Bonyhád Eredmények FIÚK. 13 éves fiúk. 60 m

Tolna Megye Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága 2012 február 17. Bonyhád Eredmények FIÚK. 13 éves fiúk. 60 m Tolna Megye Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága 2012 február 17. Bonyhád Eredmények 13 éves fiúk FIÚK Valkay Tamás 1999 AC Szekszárd 1 8,03 Kugli Ákos 1999 AC Szekszárd 2 8,10 Fehér Nándor 1999 AC

Részletesebben

XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK

XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK Óvodások H. Név Sz. év Város Óvoda 1 Baranyai Levente 2008 Abony Szivárvány Óvoda 2 Ferenczy Dániel 2008 Abony Pingvines Óvoda 3 Juhász Hanna 2008

Részletesebben

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak Beosztás a 2015. június 17 19 között tartandó záróvizsgára Bizottság száma : 23. sz. Terem szám:, B épület 537. terem Záróvizsga időpontja: 2015. június 17. 8. 00 órától Balázsi Éva Kata Béres Nikoletta

Részletesebben

2012. január 16., Városi B kategóriás úszó diákolimpia, Nagykanizsa

2012. január 16., Városi B kategóriás úszó diákolimpia, Nagykanizsa 2012. január 16., Városi B kategóriás úszó diákolimpia, Nagykanizsa I. kcs., fiú 50 m gyors: 2. Soós Bence 48.00 3. Nyakas Kristóf 48.25 6. Úr Bendegúz 50.70 leány 50 m gyors: 4. Bogos Csenge 51.58 fiú

Részletesebben

XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny

XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny ZÁRÓ JEGYZŐKÖNYV 2005.11.26 2.oldal 1.Jurandori versenyszám (61 nevezés) Jurandori Mini Fiú (6 nevezés) I. Mintál Erik Halasi Harcművész Egyesület II. Náder Ákos Hetényegyházi Ju-Jitsu Klub III. Buda Szabolcs

Részletesebben

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 Helyszín: KOMÁROM GYÓGYFÜRDŐ FEDETT USZODA EREDMÉNYEK 0. KORCSOPORT - FIÚ 33,3 m GYORS 1. Halász Viktor (oklevél) 1 : 05 : 30 Gesztenyés Óvoda 33,3 MELL 1. Halász

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

Nyelvvizsga-eredményeink a 2015/2016-os tanévben

Nyelvvizsga-eredményeink a 2015/2016-os tanévben Nyelvvizsga-eredményeink a 2015/2016-os tanévben 9. D osztály FELSŐFOKÚ NYELVVIZSGÁK Ferracci Simone angol felsőfokú C 10. B osztály Ténai Éva angol felsőfokú A 12. A osztály Gazsi Bettina angol felsőfokú

Részletesebben

Ideiglenes középiskolai felvételi rangsor - módosítási lehetőséget követően - 2015 2016 tanév

Ideiglenes középiskolai felvételi rangsor - módosítási lehetőséget követően - 2015 2016 tanév Ideiglenes középiskolai felvételi rangsor - módosítási lehetőséget követően - 2015 2016 tanév Tanulmányi terület: 01-4 évfolyamos; gimnáziumi kerettanterv; az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv, a

Részletesebben

Férfi felnőtt 1000 m III. előfutamegyesület

Férfi felnőtt 1000 m III. előfutamegyesület 9:40 Férfi felnőtt 1000 m I. előfutam egyesület 1 7. Kasper Bleibach DKF 3:47.12 2 1. Molnár Gergely Csepel 4:05:04 3 2. Szakál Lóránt UKSC 4:21:39 6. Demeter István MULTI SE DNS 9:48 Férfi felnőtt 1000

Részletesebben

Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola

Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola Aczél Dávid Márk 72960777038 41 szakács Agócs Zalán 71983917058 11 két tanítási nyelvű - vendéglátóipar - angol Ármány Vivien Laura 74126042208 13 két tanítási nyelvű - turisztika - angol Bacsó Valentina

Részletesebben

Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola

Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola Aczél Dávid Márk 41 szakács Agócs Zalán 11 két tanítási nyelvű - vendéglátóipar - angol Ármány Vivien Laura 13 két tanítási nyelvű - turisztika - angol Bacsó Valentina 42 pincér Balázs Gergely 39 szakközépiskola

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 2011/2012. tanév. felső tagozat

VERSENYEREDMÉNYEK. 2011/2012. tanév. felső tagozat VERSENYEREDMÉNYEK 2011/2012. tanév felső tagozat MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Vers- és prózamondó (vers 5-6.o.) Jáger Anett 5.d 1. 9. Králusz Tamás 5.c 2. Csánky Nóra 5.a 3. Harsányi Pandora 5.d 3. Vers- és

Részletesebben

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Eredmények A verseny időpontja: 2013. OKTÓBER 12. 09-14 óra A verseny színhelye: SZOLNOKI FÜVES SPORTREPÜLŐTÉR A verseny rendezői: SZOLNOKI HONVÉD SPORTEGYESÜLET MH 86 SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS Versenyt

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbiakban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy a tanfolyam kezdő napján, a megadott időpontban, a megadott teremben jelenjetek meg. Kérjük, hogy a tankönyvre mindenki hozzon

Részletesebben

Ideiglenes felvételi jegyzék 2010. március 11. O1. INFORMATIKA SZAKKÖZÉPISKOLA

Ideiglenes felvételi jegyzék 2010. március 11. O1. INFORMATIKA SZAKKÖZÉPISKOLA O1. INFORMATIKA SZAKKÖZÉPISKOLA Ssz. Név Ssz. Név 1. Futó Kovács Szandra 36. Török Nándor 2. Barta Róbert 37. Moroncsik Roland 3. Sólyom Vivien 38. Simon Dániel 4. Csorba Adrienn 39. Gáspár Gabriella 5.

Részletesebben

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre!

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre! Sikerek 2013/2014: Iskolánkban nagyon népszerű a Bendegúz Levelezős Verseny. Az idén is több diákunk jutott el a Tatán megrendezett megyei fordulóba, ahonnan nagyon szép helyezésekkel tértek haza. Bencz

Részletesebben

Magyar Erőemelő Szövetség Női, Férfi Fekvenyomó Csapatbajnokság, Tab, 2010. május 1-2. NEVEZÉSEK - FÉRFIAK

Magyar Erőemelő Szövetség Női, Férfi Fekvenyomó Csapatbajnokság, Tab, 2010. május 1-2. NEVEZÉSEK - FÉRFIAK Név Magyar Erőemelő Szövetség Női, Férfi Fekvenyomó Csapatbajnokság, Tab, 2010. május 1-2. NEVEZÉSEK - FÉRFIAK Szül. év Iskola Legjobb eredménye - 56 kg 1. Böröczky Péter 1990 Pannonia Power SE 140,0 2.

Részletesebben

Bajnokságok. Akik helyezéseket szereztek Budapest- és Országos Bajnokságokon

Bajnokságok. Akik helyezéseket szereztek Budapest- és Országos Bajnokságokon Bajnokságok Akik helyezéseket szereztek Budapest- és Országos Bajnokságokon A BOLERO TSE saját nevelésű párokat versenyeztet és ez megalakulásától így volt. Az ország egyik legsikeresebb latin műhelye

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓBA TOVÁBBJUTOTT TANULÓK 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár a megyei fordulóba: 60 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Molnár Krisztina Paragvári Utcai Általános Iskola, Juhász Ildikó

Részletesebben

név egyesület idı eredmény 1 Nagy Nikolett 1998 Tótkomlósi UE 00:32,45 2 Karkus Linda 1998 Orosházi UE 00:33,20

név egyesület idı eredmény 1 Nagy Nikolett 1998 Tótkomlósi UE 00:32,45 2 Karkus Linda 1998 Orosházi UE 00:33,20 Jegyzıkönyv: Tótkomlós 2007. július 21. Rózsa Fürdı Kupa név egyesület idı eredmény 1 33 1/3m lány mell 1 Nagy Nikolett 1998 Tótkomlósi UE 00:32,45 2 Karkus Linda 1998 Orosházi UE 00:33,20 3 Gulyás Dzsenifer

Részletesebben

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI 7/a Ábrahám Lilla 5 7/a Borók Boldizsár 5 7/a Nagy Vivien Loretta 5 7/a Szilágyi Csenge 5 7/a Csikós Katalin 4,85 7/a Harmati Panna 4,85 7/a Heidrich Zsófia 4,85 7/a Ónozó Zsófia 4,85 7/a Pesti Bianka

Részletesebben

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19.

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. A N G O L I. kategória /4-5. évfolyam alap szint Elérhető: 62 pont 1. 108 60,5 98 Szabó Benedek 4. a Kossuth 2. 107 56 90 Juhász Regina 4.b Kossuth

Részletesebben

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály Iskola neve Iskola város helyezés pontszám Tanuló neve Kálvin Téri Általános Iskola 1. 46 Sass Boglárka Kálvin Téri Általános Iskola 2. 40 Horváth Petra Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola Tiszacsege

Részletesebben

Úszott idő. Úszott idő

Úszott idő. Úszott idő Diákolimpia IV. korcsoport 100 m fiú gyors A Diákolimpia IV. korcsoport 100 m leány gyors A 1. 1,00,19 Novoszáth Noel 2000 Radnóti 1. 1,05,57 Bonecz Boglárka 2000 Karolina 2. 1,02,15 Molnár Bálint 1999

Részletesebben

Járási tantárgyi vetélkedők

Járási tantárgyi vetélkedők Járási tantárgyi vetélkedők Magyar nyelv és irodalom 1. Belovics Alexandra 1 4.B (8.oszt) Hnatik-Riskó Márta 2. Darcsi Barbara 1 4.B (8.oszt) Hnatik-Riskó Márta 3. Homoki Eszter 2 4.A (8.oszt) Hnatik-Riskó

Részletesebben

A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2010/2011. TANÉVBEN

A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2010/2011. TANÉVBEN A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2010/2011. TANÉVBEN A Bolyai Matematika Csapatverseny Pest megyei fordulójának eredményei: V.A osztály 7. hely, (220 induló csapat) csapattagok:

Részletesebben

VERSENYJEGYZŐKÖNYV A TOLNA MEGYEI ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG ÁLTAL 2012. ÁPR. 27-ÉN SZEKSZÁRDON RENDEZETT NYÍLT MEGYEI RANGLISTA VERSNYRŐL

VERSENYJEGYZŐKÖNYV A TOLNA MEGYEI ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG ÁLTAL 2012. ÁPR. 27-ÉN SZEKSZÁRDON RENDEZETT NYÍLT MEGYEI RANGLISTA VERSNYRŐL VERSENYJEGYZŐKÖNYV A TOLNA MEGYEI ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG ÁLTAL 2012. ÁPR. 27-ÉN SZEKSZÁRDON RENDEZETT NYÍLT MEGYEI RANGLISTA VERSNYRŐL EREDMÉNYEK: 80 m serülő férfi 1. Valkay Tamás 99 AC Szekszárd 10,3 2.

Részletesebben

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A jó gyakorlat célja Az idegen nyelvi nap során a tanulók különböző idegen nyelvi foglalkozásokon, workshopokon

Részletesebben

VIII. Hetény Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny

VIII. Hetény Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2007.04.28 1.oldal 1.Jurandori versenyszám (52 nevezés) Jurandori Mini Fiú (5 nevezés) I. Dinnyés Roland TATAMI CENTRUM Hetényi dojo II. Göbölyös Márk III. Göbölyös Ákos IV. Dobos István Jurandori Mini

Részletesebben

EREDMÉNYLISTA XIV. TÖRÖKBÁLINT KUPA 2014.05.04.

EREDMÉNYLISTA XIV. TÖRÖKBÁLINT KUPA 2014.05.04. I. KCS UP FIÚ KATA / 6-7 ÉV I. KCS UP FIÚ KATA / 6-7 ÉV 1 Petlyánszki Patrik BVSC-Zugló Karate Szakosztálya 2 Gróf Richárd Bushido-Viadukt Sportegyesület I. KCS UP FIÚ KIHON IPPON KUMITE / 6-7 ÉV I. KCS

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. Matematika

VERSENYEREDMÉNYEK. Matematika VERSENYEREDMÉNYEK EGYÉNI VERSENYEK Matematika Általános iskola 1. osztály: 1. helyezett: Papik Petra Szent László Általános Iskola, Kisvárda Felkészítő tanár: Dancs Mónika 2. helyezett: Jenei Marcell Szent

Részletesebben

TANULMÁNYI VERSENY. Emlékeztek? 2. évfolyam

TANULMÁNYI VERSENY. Emlékeztek? 2. évfolyam TANULMÁNYI VERSENY Tisztelt Kollégák, Szülők! Iskolánk ez évben először, március 11-én rendezte meg a NAPRAKÉSZ elnevezésű, tanulmányi versenyt. Nagy szeretettel és örömmel fogadtuk iskolánkban a versenyen

Részletesebben

Takarék Kupa, Eszkimó- Indián Játékok

Takarék Kupa, Eszkimó- Indián Játékok Takarék Kupa, Eszkimó- Indián Játékok 2007. július 7. Tata Versenybírósági ülés kezdete: 2007. július 7. 7. 30 9:00 K-1 férfi serdülő VI. kcs. 2000m 1 Allaga Tamás Építők 2 Antal Bálint Nagymaros 3 Kun

Részletesebben

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány 7km F1 férfi 1 140 Riczu Balázs UFC 00:33:01 00:00:00 Tempo Sport Kft 1/ 13 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány

Részletesebben

CSOPORTOS JÁTÉKENGEDÉLY 2014/2015

CSOPORTOS JÁTÉKENGEDÉLY 2014/2015 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE GARIAN BASKETBALL FEDERATION 131654 133657 ARY BENCE BALÁZS BACSA LEVENTE 1997.08.21. 1997.06.18. BENCZE ILDIKÓ SZOLLÁS ZSUZSANNA 144462 162995 BALLON GERGÕ BARTA

Részletesebben

001 Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 8400 Ajka Kandó Kálmán lakótelep 4. Férőhely:

001 Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 8400 Ajka Kandó Kálmán lakótelep 4. Férőhely: Tanulmányi terület kódja: 21 vendéglátás-turisztika szakmacsoport; a szakképzési évfolyamok és a következő szakképesítés(ek) megszerzése: cukrász Férőhely: 30 Az egyeztetett felvételi jegyzék alapján felvett

Részletesebben

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Fónagy-Árva Péter 2.a 18. 2. Nagy Levente 2.b 26. 2. Bodnárné Bali Krisztina TUDÁSBAJNOKSÁG

Részletesebben

2008.12.31-ei ranglista 1993-ban születtek 50 m-es

2008.12.31-ei ranglista 1993-ban születtek 50 m-es 50 m-es fiú gyorsúszás 1 Biczó Bence 1993 PécsVSI SE 0:24.61 2 Keidl Péter 1993 PécsVSI SE 0:24.90 3 Nagy Milán 1993 Szegedi UE 0:25.39 4 Csütörtöki Marcell 1993 BVSC-Zugló 0:25.41 5 Füzesy Dávid 1993

Részletesebben

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye ok Név Iskola Pontszám 1 Horváth Bálint 49 2 Matos Lilla 48 3 Demjén Balázs Ádám 47 4 Matos Bence 47 5 Ubrea Roland 6 Krizsna Szabolcs

Részletesebben

Baranya 25-50-75-100 kerékpáros túra. Négy Évszak Futás (tavasz) Négy Évszak Futás (nyár) 2012 másodperces. DÖKE 25-50-75 kerékpáro s túra

Baranya 25-50-75-100 kerékpáros túra. Négy Évszak Futás (tavasz) Négy Évszak Futás (nyár) 2012 másodperces. DÖKE 25-50-75 kerékpáro s túra Tó- s - Ádám Kriszt nincs nincs Ambrus Norbert X nincs nincs Asszonyi Veronika X X nincs nincs Balla Antal nincs nincs Balogh Bettina X X X X X X X X X ezüst arany Balogh János X X nincs nincs Balogh Judit

Részletesebben

MATEMATIKA. Helyezés Név Osztály Pont

MATEMATIKA. Helyezés Név Osztály Pont MATEMATIKA 1 Szerőczei Filemon Simeon 6C 114,7 2 Soós Benjámin 6C 108,0 3 Molnár Eszter 6C 107,3 4 Bernát Ádám 6C 102,0 5 Molnár Dániel 6C 101,3 6 Jakab Dávid 6D 100,0 7 Horváth Ábel 6C 96,7 8 Török Barna

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Természettudományi munkaközösség. Versenyeredmények 2009/2010

Természettudományi munkaközösség. Versenyeredmények 2009/2010 Természettudományi munkaközösség Versenyeredmények 2009/2010 Természetfotó pályázat Őszi forduló I. helyezés: Szabó Fanni 7.b Ködbe burkolózva II. helyezés: Batki Viktória 8.e Fénysugár III. helyezés:

Részletesebben

ÉNEK - EREDMÉNYTÁBLÁZAT

ÉNEK - EREDMÉNYTÁBLÁZAT MERJ A LEGJOBB LENNI! A TEHETSÉGGONDOZÁS FELTÉTELRENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE A GYOMAENDRŐDI KIS BÁLINT ISKOLA ÉS ÓVODÁBAN AZONOSÍTÓ SZÁM: TÁMOP-3.4.3-08/2-2009-0053 PROJEKT KEDVEZMÉNYEZETT: KIS BÁLINT ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Angol nyelvi verseny. 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános Iskola - Birke Csaba - Háda Gréta - Tóth Eszter

Angol nyelvi verseny. 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános Iskola - Birke Csaba - Háda Gréta - Tóth Eszter Angol nyelvi verseny 3. helyezett: Teichmann Vilmos Általános Iskola - Lakatos Nóra - Harsányi Gábor - Orgován Ferenc Felkészítő tanár: Arnóth Mariann 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános

Részletesebben

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK Név Osztály Vizsga Összeg 1. Pelyvás Lívia 11. C Német közép C 21 300 Ft 2. Farkas Gergı 12. A Angol alap C 14 200 Ft 3. Nemes Norbert Ferenc 12. B Angol közép C 21 300 Ft 4. Szabó Éva 12. B Angol közép

Részletesebben

Tanuló neve Osztálya Verseny neve Helyezés

Tanuló neve Osztálya Verseny neve Helyezés Sor-sz. Gábor Á. Ált. Isk. Tanuló neve Osztálya neve Helyezés Felkészítő pedagógus 1. Antal Norbert 1.b. Versmondó I Polizosz Tünde 2. Le Uyen Trang Kitti 7.a Nyelvünkben élünk Révész 3. Dömötör Dóri 8.c

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 www.salgotarjan.hu jegyzo@salgotarjan.hu VEZETŐK Dóra Ottó polgármester

Részletesebben

Versenyek 2012 I. negyedév

Versenyek 2012 I. negyedév Versenyek 2012 I. negyedév 1. A Polgárőrség Biztonságos közlekedés című rajzpályázata (2012. 03.09.) 1.helyezett: Takács Kitti 4.s Különdíj: Kerek Martina és Tóth Szelina 4.s Felkészítő tanáruk: Némethné

Részletesebben

Tankönyvlista Ábrahám Richárd

Tankönyvlista Ábrahám Richárd Ábrahám Richárd Oktatási azonosító 74373618896 Díjbekérő postázási címe Jakus Erika Intézmény számlázási címével megegyezik Rászorultsági alapon ingyenes (A számla a tagintézmény adatainál számlázási névként

Részletesebben

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor "Dr" b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs "állatorvos Dr" b: 1976 in Mad

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor Dr b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs állatorvos Dr b: 1976 in Mad Nagy, Vilma b: 1911 in Csicsó d: 2005 in Csicsó anyja Pálffy Vilma Fél Antal d.u. Bödõk, Pál b: 1905 in Csicsó m: 1947 d: 1965 in Csicsó anyja Kollár M.Bödõk Ksz.Tarcsi Géza, Balá gy.k.sz. Beke Károly

Részletesebben

II. Kategória /12. évfolyam /: A verseny döntőjébe a mellékelt listán vastag betűvel kiemelt tanulók jutottak tovább. A verseny döntőjének

II. Kategória /12. évfolyam /: A verseny döntőjébe a mellékelt listán vastag betűvel kiemelt tanulók jutottak tovább. A verseny döntőjének VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM 8000 Prohászka Ottokár út 71. Telefon: 22/315-198 Tel./fax: 22/312-969 E-mail: iroda@vasvari-szfvar.sulinet.hu Honlap: www.vasvarigimn.hu A verseny döntőjébe a mellékelt listán vastag

Részletesebben

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Magyar nyelv és irodalom Várhatóan tanítják: Dr. Kalina Katalin Novák Anna Dorina 11.A Piros Virág 11.C Koppányi Eszter 11.D Radó Nikoletta 12.A Zalasch Bernadett Julianna 12.A Kocsis Dóra Katalin 12.B

Részletesebben

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Bódy Péter Bordás János begs Boros Gábor Bendegúz es a=anatómia Cserháti Zoltán b=biokémia Farkas Dániel Márton e=élettan Fekete Ákos s=szövettan Gógl Aliz

Részletesebben

Kunszentmártoni Gimnázium és Szakképző Iskola (OM: 036063) 5440 Kunszentmárton, Kossuth Lajos út 37. Telefon/fax: 56/461-144

Kunszentmártoni Gimnázium és Szakképző Iskola (OM: 036063) 5440 Kunszentmárton, Kossuth Lajos út 37. Telefon/fax: 56/461-144 i Gimnázium és Szakképző Iskola (OM: 036063) 5440, Kossuth Lajos út 37. Telefon/fax: 56/461-144 A i Gimnázium és Szakképző Iskola ideiglenes felvételi jegyzéke a 2011-2012-es tanévre Az ideiglenes felvételi

Részletesebben

130-as terem (új szárny, 1. emelet)

130-as terem (új szárny, 1. emelet) 130-as terem (új szárny, 1. emelet) 1. Ambrus Ramóna Margit 1999-10-08 2. Bácskai Zsolt László 1999-09-10 3. Baki Réka 2000-04-24 4. Bakóczy Kira Orsolya 1998-01-06 5. Bakonyi Kinga Beatrix 2000-05-15

Részletesebben

EURO GEO KUPA ZALAEGERSZEG 2015,04,25, EREDMÉNYEK

EURO GEO KUPA ZALAEGERSZEG 2015,04,25, EREDMÉNYEK EURO GEO KUPA ZALAEGERSZEG 2015,04,25, EREDMÉNYEK FÉRFI: 100m 1. Köcse Richárd 1997 Zalaszám-ZAC 10,8 I/1 2. Aranyics Bence 1995 Zalaszám-ZAC 10,9 I/2 3. Szűcs Valdó 1995 Zalaszám-ZAC 11,0 I/3 4. Balogh

Részletesebben

2010/2011. tanévben az 1.d tanulóinak névsora Osztályfőnök: Dóczi Zsuzsanna Napközis nevelő: Kovács Kinga

2010/2011. tanévben az 1.d tanulóinak névsora Osztályfőnök: Dóczi Zsuzsanna Napközis nevelő: Kovács Kinga 2010/2011. tanévben az 1.d tanulóinak névsora Osztályfőnök: Dóczi Zsuzsanna Napközis nevelő: Kovács Kinga 1. Auer Vanessza Anikó 2. Babai Cintia 3. Boros Zoltán Brendon 4. Bus Anna Dzsesszika 5. Csiszár

Részletesebben

VERSENYJEGYZŐKÖNYV. Verseny rendezője: Szerencs Város Sportegyesülete és Szerencs Város Önkormányzata

VERSENYJEGYZŐKÖNYV. Verseny rendezője: Szerencs Város Sportegyesülete és Szerencs Város Önkormányzata VERSENYJEGYZŐKÖNYV Verseny megnevezése: VI. SZERENCS TRIATLON jótékonysági verseny Verseny időpontja: 2014. szeptember 7. Verseny helye: Szerencs Verseny rendezője: Szerencs Város Sportegyesülete és Szerencs

Részletesebben

Lajszner Attila ESP Egri Spartacus Tájékozódá hiba

Lajszner Attila ESP Egri Spartacus Tájékozódá hiba F16B (6) 5.4 km 210 m 13 ep 1 Pintér Ábel GYO Gyöngyösi Tájfutó Klub 39:16 2 Balogh Bálint GYO Gyöngyösi Tájfutó Klub 43:41 3 Czéh Tamás ESP Egri Spartacus Tájékozódá 47:05 4 Szalóki Dávid 93 ESP Egri

Részletesebben

18 km abszolút lista helyezés Kategória Név Egyesület ido 1 K30F Enzsel Gábor egyéni 26:04:00 2 K40F Béry Szabolcs egyéni 28:07:00 3 KMF Pillisz

18 km abszolút lista helyezés Kategória Név Egyesület ido 1 K30F Enzsel Gábor egyéni 26:04:00 2 K40F Béry Szabolcs egyéni 28:07:00 3 KMF Pillisz 18 km abszolút lista helyezés Kategória Név Egyesület ido 1 K30F Enzsel Gábor egyéni 26:04:00 2 K40F Béry Szabolcs egyéni 28:07:00 3 KMF Pillisz Szilárd egyéni 0:28:31 4 K30F Györffy Ákos egyéni 0:28:52

Részletesebben

EGYÉNI ÖSSZETETT EREDMÉNY. 7 30,60 Szalai Ádám Halasi TK 8 29,40 Kardos Levente KSI-SE Pirók Tamás Mészáros Csaba, Komlós László, Tóth Péter

EGYÉNI ÖSSZETETT EREDMÉNY. 7 30,60 Szalai Ádám Halasi TK 8 29,40 Kardos Levente KSI-SE Pirók Tamás Mészáros Csaba, Komlós László, Tóth Péter gyermek fiú EGYÉNI ÖSSZETETT EREDMÉNY Helyezés Pontszám Csapat Edző 1 34,25 Magvasi Marcell BHSE Reszeli Tamás 2 33,75 Gollob Ádám BHSE Reszeli Tamás 3 33,05 Vizlendvai Máté Hevesi DSE Nagykanizsa Vizlendvai

Részletesebben

SPORTEREDMÉNYEK. Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló

SPORTEREDMÉNYEK. Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló SPORTEREDMÉNYEK Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló 1997. Megyei Mezei Futóverseny 3. Kovács András Országos Mezei Futóverseny 52. Kovács András Megyei Atlétika 100 m síkfutás 1. Ács Tamás Országos

Részletesebben

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján -

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján - 1. 5-2/2013 Terdik Ferenc Kossuth 2. 1 m3 2. 5-4/2013 Nagy Ferencné Kossuth 17. 1 m3 3. 5-5/2013 Cseh Gyula Kossuth 20. 1 m3 4. 5-6/2013 Lukács György Kossuth 38. 1 m3 5. 5-7/2013 Deák László Kossuth 49/b.

Részletesebben

Andrássy Gyula Szakközépiskola

Andrássy Gyula Szakközépiskola 2011 2015 Meghívó Andrássy Gyula Szakközépiskola A Miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola ÉRETTSÉGIZŐ ÉVFOLYAMA 2015. április 30-án 17.00 órakor búcsúzik iskolájától A ballagási ünnepélyre szeretettel

Részletesebben