Programfüzet. Van Jövőnk! EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓK XLI. ORSZÁGOS KONGRESSZUSA Kecskemét, június

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Programfüzet. Van Jövőnk! EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓK XLI. ORSZÁGOS KONGRESSZUSA Kecskemét, 2010. június 24-26."

Átírás

1 Programfüzet Van Jövőnk! EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓK XLI. ORSZÁGOS KONGRESSZUSA Kecskemét, június A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány, és a MESZK Bács-Kiskun Megyei Szervezete szervezésében.

2 Nehéz, vagy könnyű? Beleroskadok? Csak annyit érek, amennyit vállalok, mert szívemben a jövőt hordozom, és alkuba már nem bocsátkozom! Tamási László A Kongresszus védnökei: Bányai Gábor Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, elnök Dr. Zombor Gábor Kecskemét Megyei Jogú Város, polgármester Tóth Ibolya Egészségügyi Minisztérium, vezető főtanácsos Dr. Balogh Zoltán Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, elnök Dr. Svébis Mihály Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, főigazgató A kongresszus programja a honlapon megtalálható.

3 Tisztelt Kolléga! Kedves Vendégünk! Tisztelettel és barátsággal köszöntöm kedves vendégeinket az Egészségügyi Szakdolgozók XLI. Országos Kongresszusa alkalmából. Hat év elteltével a Hírös város ismételten nyitott kapukkal várja érkezésüket. Az évfordulók, az ünnepek a visszatekintésre, tetteink összegzésére, értékelésére adnak lehetőséget. Feladatunk a múlt tapasztalatait felhasználva a jövőt építeni. A kongresszuson elhangzó előadások mindegyike olyan értéket mutat fel, ami biztos alapot ad a jövő számára. Az egészségügyben a betegekért dolgozni mindig megtisztelő feladat és felemelő érzés volt. Hiszünk abban, hogy a jelenlegi válságos helyzetből a kifelé vezető úton vagyunk a biztos jövő felé. Az ember szeretete, az elesettek támogatása, a betegek gyógyítása örök emberi érték, nélkülözhetetlen a társadalom számára. A közös jövőnk elkezdődött, ezért választottuk a kongresszusnak a VAN JÖVŐNK címet. Gondolkozzunk közösen az egészségügy jövőjéről, fogalmazzuk meg céljaink elérésének hogyanját, mert a cél nem lehet más csak a beteg ember gyógyítása, segítése a legjobb tudásunk szerint. A szakmai program mellett szeretnénk, ha velünk tartana a szórakozásban is, őszinte barátsággal hívjuk és várjuk társasági programjainkra. Reméljük, hogy a kongresszus idején újabb barátságok szövődnek, kikapcsolódnak a mindennapos munkából, és kellemes emlékeket vihetnek magukkal. Gyönyörű városunkat a szívükbe zárják, ahova bármikor szívesen térnek vissza. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházának dolgozói és a kongresszusszervező bizottság nevében nagy örömmel és szeretettel hívjuk és fogadjuk Önt. Legyen a vendégünk Kecskeméten! Dr. Fáy Tamásné A szervező bizottság elnöke

4 Tisztelt Partnerünk! Jelentős mérföldkő számunkra Húsz évvel ezelőtt, 1990-ben kezdtük meg működésünket a magyar piacon. Az elmúlt két évtizedben cégünk sokat dolgozott azért, hogy ismert és elismert legyen, de nem lehettünk volna sikeresek, ha nem alakul ki mélyreható együttműködés kórházi partnereinkkel, és nem gondolják ők is ugyanolyan fontosnak a műtéti biztonságot és hatékonyságot, valamint a sebkötözések fontosságát, mint mi. Az elmúlt húsz év számunkra arról szólt, hogyan közelítjük a magyar egészségügyet a nemzetközi, nyugat-európai színvonalhoz, valamint hogyan nyújtunk kórházi partnereinkkel közösen olyan szolgáltatásokat, amelyek minőségben felveszik a versenyt, költséghatékonyságban pedig túl is szárnyalják a nyugat-európai példákat. Erőfeszítéseinkben mindig is partnerek voltak a Sebkezelő Szövetségek, amelyek kellő vehemenciával képviselték és jelenítették meg a magyar kórházügy problémáit és mutatták meg a fejlődési irányokat. Ezért gondoltuk úgy, hogy két évtized tapasztalatával és együttműködésével a hátunk mögött, idén ismét, az Egészségügyi Szakdolgozók XLI. Országos Kongresszusának fő támogatói leszünk, így is segítve a szakmai csoportosulás céljait. Hisszük és valljuk, hogy a gyors, pontos és objektív információ mindennél fontosabb. Fontosnak tartjuk, hogy a magyar kórházügy szakemberei minél gyorsabban és pontosabban tájékozódjanak. Reméljük, hogy kiváló partnereinkkel, a magyar kórházügy és ápolásügy jeles képviselőivel, a jövőben is együtt dolgozhatunk egy jobb és hatékonyabb magyar egészségügyért, és továbbra is fontosnak tartjuk, hogy közösen gondolkodjunk, és a lehető legkedvezőbben oldjuk meg a felmerülő problémákat legyen szó akár negatív, akár pozitív fejleményekről, hiszen: Egy hajóban evezünk! Üdvözlettel: Győri András ügyvezető igazgató Mölnlycke Health Care Kft.

5 A kongresszus időpontja: június A kongresszus helyszíne: Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1. Dolgozatok értékelése A kongresszusra 130 előadás és 3 db absztrakt került benyújtásra. A MESZK Országos Tudományos Bizottsága 54 tudományos előadás bemutatását javasolta. Ezen túl fórumok, poszterbemutatók és work shop-ok színesítik a szakmai programot. Az előadások időtartama 10 perc. A poszterszekción belül 3 perc áll minden előadó rendelkezésére a tudományos munka bemutatására. A poszterek leadhatók a regisztrációnál, kihelyezésük június óra között. Regisztrációs Iroda nyitva tartása a Kongresszus helyszínén: június 24-én (csütörtök) 9-17 óra között június 25-én (péntek) 8-17 óra között június 26-án (szombat) 8-13 óra között Információ a regisztrációs pultnál munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre, a városnéző programra itt lehet jelentkezni.

6 Szállás, étkezés A megrendelt és díjjal kiegyenlített szolgáltatásokat igény szerint biztosítottuk, kérjük hozzák magukkal a befizetésről szóló bizonylatot. A szállodák és az éttermek helyéről a programfüzet térképén tájékozódhatnak. Az étkezést, büfészolgáltatásokat a regisztrációs tasakban található jegyekkel tudják igénybe venni. Az ebéd időpontja: óra Szállodák elfoglalásának időpontja az első napon 14 órától, a szállodák elhagyási időpontja az utolsó nap 10 óra. A szállodák amennyiben lehetőségük van a szobát a vendégek rendelkezésére bocsátják korábban, vagy őrzött helyet biztosítanak a csomagoknak. Parkolás A Kongresszus helyszínének közelében és a városközpontban fizető parkolók találhatók. Jegy az automatákban váltható. A szállodák általában térítés ellenében - korlátozott számban biztosítanak parkolási lehetőséget udvarukban, vagy környékbeli mélygarázsban. Kérjen segítséget a regisztrációnál! Kérjük minden alkalommal vigyék magukkal jegyüket és kitűzőjüket, melyek a szolgáltatások igénybevételére jogosítanak!

7 Társasági rendezvények június óra Hangverseny a Kecskeméti Nagytemplomban Fellép: Nemesszeghy Márta Vegyeskar Vezényel: Dömötör Zsuzsa Orgonál: Tóth Imre június óra Fogadás a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban Az est házigazdái: Pál Attila és Molnár Szilvia színművészek június órától Sör utca Kecskemét főterén, külön sátorral a kongresszus vendégeinek, kitűzővel Fakultatív szabadidős kulturális programok: Zsolnai Kiállítás a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban Városnézés Bozsó Gyűjtemény Cifra Palota Múzeumok Kecskeméti Városháza Díszterem

8 RetROmantik parti a Bajor Vendégház Romkertjében június órától cím: Kecskemét, Szent László körút 19. A partit Kecskemét központjától 2 km-re egy hangulatos romkertben tartjuk. A szervezők gondoskodnak óra között a buszos kiutazásról, valamint a program végén az autóbuszos visszaszállításról egészen a szállodákig. Az indulás az Aranyhomok Szálloda mögötti helyi buszpályaudvarról. A kongresszus házigazdái, valamint a Mölnlycke igazgatója, a rendezvény főszponzora köszönti a vendégeket és meglepetés ajándékkal kedveskedik a szakdolgozói kongresszus résztvevőinek. Különleges élményekben lesz része, ha velünk tart egy igazán romantikus, hangulatos időutazáson. A Bajor romkertbe várjuk a RetROmantik partira, ahol együtt csodáljuk meg a napfelkeltét és pihenünk meg a varázslatos mulatság után. Tánc közben gazdagodhatunk, a tombola nagy nyereményeket ígér. Szívből készülünk szórakoztatására!

9 Ünnepélyes megnyitó a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Színházterme Műsorvezető: Varga Mónika Kecskeméti TV, szerkesztő Fellépnek: Kecskemét Táncegyüttes Művészeti vezető: Lukács László Hegedűs Zoltán színművész Nagyné Sztana Cecília ápoló KÖSZÖNTÉSEK Dr. Fáy Tamásné Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, ápolási igazgató Dr. Svébis Mihály Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, főigazgató Bányai Gábor Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, elnök Dr. Zombor Gábor Kecskemét Megyei Jogú Város, polgármester Dr. Szócska Miklós Nemzeti Erőforrás Minisztérium, egészségügyi államtitkár Prof. Dr. Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Minisztérium, miniszter PLENÁRIS ÜLÉS Üléselnökök: Tóth Ibolya vezető főtanácsos Horváth Attiláné PR manager Az egészségügy kommunikációja a médiában. Hogyan tudósítsunk magunkról? Ókovács Szilveszter HÍR televízió, szerkesztő A professzionális ápolás fejlődése Közép-Európában történeti megközelítésben - Ápolás falerisztika Dr. Vlastimil Kozon AKH, Bécs, PhD egyetemi docens, Hogyan írjuk tudományos előadást? Dr. Betlehem József PTE-ETK, egyetemi docens

10

11 Sajtótájékoztató Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ óra Kiállítások fsz. 32. terem ÁPOLÁSTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS Csanádi Szilvia művészettörténész KÖZÉPEURÓPAI ÁPOLÁSTÖRTÉNETI JELKÉPEK Dr. Vlastimil Kozon AKH, Bécs, PhD egyetemi docens, A kiállításokat megnyitja: Dr. Csanádi Lajosné klinikai központ vezető főnővére

12 Ápolástörténeti Kiállítás A 2004-ben első ízben Kecskeméten rendezett XXXV. Jubileumi Szakdolgozói Kongreszszuson bemutatott Ápolástörténeti Kiállítást a nagy sikerre és a kiállítás kuriózum jellegére tekintettel újra felállítjuk. A kiállítás a XX. század elejétől napjainkig dolgozza fel az ápolói hívatás történetét. Célja bemutatni a szakma fejlődésének útját, az ápolói hivatás értelmezésének alakulását, felvillantani a fontosabb társadalomtörténeti eseményeket. A tárlat gazdag képes illusztrációs és fotóanyagot, plakátválogatást is tartalmaz. Reméljük, hogy mind a Csanádi Szilvia bölcsész által gondozott kiállítás koncepciója, mind a megvalósult munka kiindulópontja lehet a téma további kutatásának, s majd a hivatás méltóságának középpontba állításával válik a kongresszus részévé.

13 Kerekasztal beszélgetés i. fsz. 32. terem Kompetenciavizsgák vagy licencképzés? Vitaindító előadás Kompetenciavizsgák vagy licencképzés? Vízvári László Moderátor: Vízvári László ETI, főigazgató Kerekasztal résztvevői: Tóth Ibolya Egészségügyi Minisztérium vezető főtanácsos Csurik Magdolna OTH, ápolási szakfelügyeleti osztályvezető Dr. Balogh Zoltán MESZK, elnök Kovács Erzsébet MAIE, elnök Kerekasztal beszélgetés ii. II. em terem Globalizációs kihívások a hazai ápolóképzésben Kerekasztal megnyitó Dr. Hollós Sándor tanszékvezető, főiskolai tanár Vitaindító előadás Globalizációs kihívások a hazai ápolóképzésben Dr. Balogh Zoltán, Dr. Hollós Sándor, Dr. Mészáros Judit, Pop Marcell Moderátor: Dr. Balogh Zoltán MESZK, elnök Kerekasztal résztvevői: Egészségtudományi/Egészségügyi Karok Ápolástudományi Tanszékeinek képviselői, Magyar Ápolási Igazgatók Egyesülete képviselője, Magyar Ápolási Egyesület képviselője, Hallgatói Önkormányzatok képviselője Szünet

14

15 A/1 szekció I. em terem TUDOMÁNYOS ÜLÉS Üléselnökök: Dr. Oláh András egyetemi docens Zanáné Gór Szilvia vezető ápoló Ápolók egészségmagatartása Németh Anikó, Irinyi Tamás Betegmobilizáció és az ápolók gerincfájdalmának összefüggései Szabó Péterné Cimzia Egy új lehetőség a rheumatoid arhritis kezelésében Szabóné Pencz Gyöngyi UCB Magyarország Kft. Egy egészségfelmérés és annak következményei, eredményei Irinyi Tamás, Németh Anikó A női szerep és a hivatás harmóniája Boros Katalin Gyöngyi, Barna Lászlóné Az ápolóhallgatók támogatása és a pályaelhagyás összefüggései Ujváriné Siket Adrienn, Dr. Zrínyi Miklós, Dr. Betlehem József, Dr. Zékányné Rimár Ilona, Tóth Helga, Dr. Kriszbacher Ildikó, Takács Péter Humánerőforrás-motiváció Petrényi Petrik Péterné B/1 szekció II. em. 100.terem TUDOMÁNYOS ÜLÉS Üléselnökök: Arany Ida regionális szakfelügyelő ápoló Mudri Andorné ápolási igazgató helyettes Hirtelen szívhalált túléltek gondozása a XXI. században Fülöp János, Fülöp Eszter, Dr. Kardos Attila Koponyasérültek ellátása sürgősségi osztályon az ápoló szemével Szakonyi Eszter, Szabó Péterné Agyi érbetegség okozta kihívások a fejlett társadalmakban Sinka Zoltánné Kezdeti tapasztalatok az egynapos sebészeti betegellátási formával Banos Olga, Dr. Svébis Mihály Egynapos sebészet a biztonság jegyében Sarkadiné Gregus Ilona Beteg és ellátói jogok a sürgősségi ellátásban Banga Béla Erik Szünet Szünet

16

17 Helyszínek: 1. A kongresszus helyszíne 2. Három Gúnár Hotel 3. Aranyhomok Szálloda 4. Református Kollégium 5. ÁFEOSZ Kollégium 6. Pálma Hotel 7. Apolló Hotel 8. UNO Hotel 9. Sport Hotel 10. Bajor Vendégház 11. Nagytemplom 12. Megyei Kórház 13. Udvarház Hotel 14. Centrál Hotel 15. Háry Hotel 16. Bozsó Gyűjtemény 17. Főtér - Sörutca 18. Cifra Palota 19. Busz és vonatállomás

18

19 A/2. szekció I. em terem TUDOMÁNYOS ÜLÉS Üléselnökök: Mészárosné Hakucsák Erika ápolási igazgató Bori János vezető ápoló Így táplálunk mi az intenzív osztályon! Pintérné Csehtóth Anita Vénás kanülök alkalmazása Mikus Katalin Gyermekkori mérgezések megelőzése és kezelése a team munka segítségével Bondár Katalin Vércukor önellenőrzés 77 Elektronika Kft. Mindennapi ápolási tevékenységünk megkönnyítése Palla László Kompetencia-lista és az infekciókontroll szabályok Várhegyi Richárd Ebédszünet B/2. szekció II. em terem TUDOMÁNYOS ÜLÉS Üléselnökök: Vártok Józsefné MÁE, alelnök Kovács Zsuzsa minőségirányítási koordinátor Betegesések jelentési rendszerének bevezetése és tapasztalatai Csépleő Viktória, Dr. Lám Judit Egészséges reklámok reklámozott egészség Molnárné Szabó Zsuzsanna Középiskolások egészségmagatartásának, táplálkozási ritmusának vizsgálata az obezitas terén Bétéri Csabáné, Szelesné Árokszállási Andrea Foglalkozásegészségügyi ápolók képzése az EU tagállamaiban Hirdi Henriett Éva, Dr. Sourtzi Panayota Kórházi alapszintű újraélesztés oktatása a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbben Mátyus Péter Gyere, állj közénk..! Bondár Katalin Ebédszünet

20

21 A/3. szekció I. em terem TUDOMÁNYOS ÜLÉS Üléselnökök: Nyilas Judit ápolási igazgató Pap-Szekeres Anita ápolásfejlesztő Elöregedő társadalom új kihívások a gyógytornász számára (is) Hőgyészné Berkó Irma Idős ápoltak életminőségének javítása mozgás és csoportterápiával Filep Orsolya, Jeney Klára, Felföldi Katalin A féloldali bénulással járó ischaemiás stroke betegek prognózisa akut osztályon Siklós Attila Már vénülő kezemmel fogom meg a kezedet... - Időskori betegségek okozta ápolási problémák az intenzív ellátásban Varga Judit Holisztikus szemlélet az idősek ellátásában Papp Katalin, Prof. Dr. Tóth Valéria, Ujváriné Siket Adrienn Az idősellátás aktuális kihívásai Békés megyében Dr. Beke Szilvia, Dr. Uzzoli Annamária Szünet B/3. szekció II. em terem TUDOMÁNYOS ÜLÉS Üléselnökök: Jakabné Harcsa Eszter ápolási igazgató Csík Julianna vezető ápoló ESBL (Extended Spectrum Beta Lactamase)rezisztenciával rendelkező baktériumok kimutatása és járványügyi jelentősége Kadlót Gáborné Hol tartunk ma? Varga Éva Kézhigiénés hajlandóság vizsgálata kórházunkban Németh Károlyné, Bolfánné Góczán Zsuzsa, Dr. Lakner Lilla, Dr. Schneider Ferenc Alkoholos kézbedörzsölő szerek használata, valamint az ápolók kézhigiénés compliance-nek vizsgálata Bétéri Csabáné Napjaink új kihívása: Az antibiotikumrezisztens kórokozók okozta infekciók Glavanovicsné Cserődi Gyöngyi, Majorné Horváth Mónika, Dr. Kovács Mónika Szünet

22

23 A/4. szekció I. em terem TUDOMÁNYOS ÜLÉS Üléselnökök: Babonits Tamásné ápolási igazgató Siklós Attila vezető ápoló Az ellátói magatartás vizsgálata Dr. Balogh Zoltán, Borján Eszter, Postol Erzsébet, Hollinéné Füstös Márta, Kormos Ágnes, Ruzsvánszkiné Kocsis Ildikó Decubitus controll csoport létrehozása intézményünkben Tóthné Ecker Éva, Püskiné Köleséri Erzsébet Sokszínű világ - külföldiek az osztályon Czedik Márta Mi ezt így végezzük Szabóné Ducs Magdolna Az ápolási folyamatra épülő dokumentálási rend alkalmazása a gyakorlatban Pap-Szekeres Anita, Kovács Zsuzsa, Dr. Fáy Tamásné A pszichiátriai ellátás alakulása az alkalmazott dokumentáció tükrében Kováts Borbála, Karácsondiné Katona Réka, Pop Marcel B/4. szekció II. em terem FÓRUM Üléselnökök: Dr. Németh Irén MaDeZ, elnöke Nemes-Szabó Ernő vezető asszisztens Betegbiztonság Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzést támogató intézkedések Dr. Németh Irén Fertőzések, járványok megelőzése Pióker Krisztina Infekciókontroll a szakdolgozói mindennapokban Barta Erika, Dr. Kurcz Andrea Hogyan óvhatjuk meg értékes eszközeinket? Bíró Mónika Johnson & Johnson Kft. A compliance szerepe a betegbiztonság fejlesztésében Kőváriné Bajor Éva, Dr. Rauth Erika Az MRSA és terjedése elleni védelem helyzete a szegedi egészségügyi ellátó rendszerben Banga Béla Erik Ápolási dokumentáció és az informatika lehetőségei Kertész Róbert, Dr. Gombocz Károly, Karamánné Pakai Annamária, Bujtor Anna

24 C/1. szekció I. em terem FÓRUM Üléselnökök: Ujváriné Siket Adrienn főiskolai adjunktus Kiss Lászlóné vezető ápoló Donor, nem donor! Hegedűs Éva, Pintérné Csehtóth Anita Véradásszervezés a betegágy mellett Mikáczó Józsefné, Farkas Erzsébet Szervdonációs aktivitás és koordináció Magyarországon Mihály Sándor EPO kezelt, predializált betegek oktatásának hatása a dialízis modalitás választásra Szakács Gyuláné, Kántorné Tóth Judit, Dr. Kulcsár Imre Az onkológiai gondozás jövője Bezsenyi Istvánné Csendbe zárva, de nem bezártan élni! hallássérültek esélyegyenlősége az egészségügyben Kovács Zsuzsa, Zanáné Gór Szilvia Az érem harmadik oldala Erőszakmentes kommunikáció szerepe az egészségügyi ellátás során Szánti Istvánné, Felföldi Katalin C/2. szekció I. em terem FÓRUM Üléselnökök: Dr. Betlehem József egyetemi docens Dr. Nagy Andrásné vezető asszisztens A téli krízisellátás tapasztalatai a Dél-alföldi Régióban Oláh Tímea A rövid ápolási napok előnyei az általános sebészeti osztályon Tímár Csaba Krízisfelmérés a budapesti szakdolgozók körében Dr. Puskás Andrea A mikrosebészeti szövetpótlás szerepe a rosszindulatú szájüregi tumorral operált betegeink életminőségének alakulásában Bori János Cukorbetegek oktatásáról Nagykőrösön Gencsi Erika A műtősnő és a fiatal sebész, avagy oroszlán és kisnyúl Zsidó Csilla, Dr. Rashed Aref, Dr. Alotti Nasri Szünet Szünet

25 D/1. szekció II. em terem TUDOMÁNYOS ÜLÉS Üléselnökök: Deák Krisztina ápolási igazgató Balasi Tiborné vezető műtősnő Workshop fsz. 32 terem PRO KLINIMED XXI. KFT. - WORKSHOP Modern sebkezelés Systagenix termékekkel Dr. Patócs László A meddőség, mint immunológiai probléma Horváthné Kereszturi Erzsébet, Dr. Kovács Mónika A négyszínű analízis bevezetése és tapasztalatai a leukémiák immunfenotipizálásában Kissné Sziráki Valéria, Dr. Hevessy Zsuzsa Humán Papilloma Virus (HPV) kimutatása molekuláris genetikai módsze rel saját beteganyag felhasználásával Borzák Tiborné, Molnár Lajosné, Asztalos Józsefné, Dr. Soós Györgyi, Dr. Szarka Katalin Betegtájékoztatásról napjainkban Mucsi Istvánné Kockázat-alapú diabetes szűrés a Veszprém Megyei Kórházban Stáhlné Tausz Katalin Szájüregi daganatok megelőzése, prevenciós lehetőségek Piroska-Rajsch Andrea, Selymesné Szabó Éva Nem várt események megelőzésének lehetőségei Szemenyeiné Kovács Mária, Vágány Tamásné Szünet

26

27 Poszter szekció I. emelet POSZTERSZEKCIÓ Üléselnökök: Kovács Tünde ETI, oktatási igazgató Sárközi Zsuzsanna vezető ápoló A fertőző ágensek terjedésének megelőzése intézményünkben Tóth Zsuzsanna Az ápolás szépségei és nehézségei Cseri Lászlóné Integrált egészségügyi informatikai rendszer alkalmazása laboratóriumunkban Takács Erika, Juhászné Dömötör Edit, Dr. Szarka Katalin, Fekete Béla Betegútkövetés: hajléktalanok a sürgősségi ellátásban Székelyné B. Katalin A média szerepe és hatásai Tóthné Takács Erika, Bábszki Erika Média szerepe és hatásai Papp Mária Zsuzsanna Önellátási képesség javítási a bokaízületi radiosynoviorthesisben. Szabóné Pencz Gyöngyi

28 IPA Program fsz. 32 terem IPA SZERB-MAGYAR HATÁRMENTI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HU-SRB/0901/213/134 Novi Sad Város Önkormányzata Ölelő Kéz Alapítvány Köszöntőt mond és a konferenciát megnyitja Kolláth György alkotmányjogász, a nyitókonferencia védnöke A szerb partnerek előadásai Mrs. Vera Grakavac Novi Sad város Szociális és Gyermekjóléti Kabinetjének vezetője Mrs. Mila Uveric-Radovic MD, PhD, Novi Sad Város Egészségügyi Kabinetjének vezetője Ms. Maja Pavlov Caritas - Dékáni Hivatal, Novi Sad A szerb-magyar határon átnyúló együttműködés jelentősége és távlatai Dr. Fáy Tamásné Ölelő Kéz Alapítvány A határon átnyúló szerb-magyar együttműködés az egészségügyi ellátórendszer költséghatékony fejlesztése érdekében Nemes-Szabó Ernő Ölelő Kéz Alapítvány Harmonikus és együttműködő régió fenntartható és biztonságos környezettel Dr. Kónya József DÉLKÖR Alapítvány Az otthoni szakápolási szolgáltatás magyarországi tapasztalatai Búsné Váradi Mónika Ölelő Kéz Alapítvány Az előadások szerb és magyar nyelven, hangzanak el, tolmácsolással. A Tartományi Egészségügyi Titkárság képviselője Ms. Gordana Dimitrijevic Helyi Gazdasági Fejlesztési Hivatal, Novi Sad

29 A KONGRESSZUS ÜNNEPÉLYES ZÁRÁSA I. em terem Levezető: Engert Jakabné humánpolitikai osztályvezető A KONGRESSZUS SZAKMAI PROGRAMJÁNAK ÉRTÉKELÉSE Dr. Balogh Zoltán MESZK, elnök MESZK SZAKMAI DÍJAK ÁTADÁSA Dr. Balogh Zoltán MESZK, elnök ELŐADÓI DÍJAK ÁTADÁSA Dr. Fáy Tamásné Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, ápolási igazgató Dr. Svébis Mihály Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, főigazgató KONGRESSZUSI VÁNDORKÖNYV ÁTADÁSA A vándorkönyvet átadja: Dr. Fáy Tamásné ápolási igazgató A vándorkönyvet átveszi:az Egészségügyi Szakdolgozók XLII. Országos Kongresszusát szervező tatabányai Szent Borbála Kórház - Rendelőintézet vezetése ZÁRSZÓ Dr. Svébis Mihály Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, főigazgató

30 A KONGRESSZUS KIEMELT TÁMOGATÓI: MÖLNLYCKE HEALTH CARE KFT MESZK BKKM-i TERÜLETI SZERVEZETE A KONGRESSZUS TÁMOGATÓI: Agfa HealtCare Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházáért Alapítvány Bella-Hungária Kft. B. Braun Medical Kft. Berlin Chemie / A. Menarini Kft. Club Caribe DISPOMEDICOR Zrt. EGIS 77 Elektronika Kft. EM Csoport Non-profit Kft. ETCO Kft. ETI Fornetti Kft. Future FM Zrt. GlaxoSmith Kline Kft. Greiner Műanyag Technikai Kft. Hartmann-Rico Hungária Kft. HILTI Szerszám Kft. Hírös Manus Alapítvány Johnson & Johnson Kft. Kecskemét Megyei Jogú Város Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány Kozma és Damján Alapítvány Kórház Szakszervezet Kórházszövetség Magyar Nemzeti Szívalapítvány MediFair Kft. MEDIPORTA Kft. Nemzetközi Kerámia Stúdió Novartis Hungária Kft. Nők Egészségéért, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület Egészséges Újszülöttekért Alapítvány PHOENIX MECANO Premier G. Med Kft. Pro Klinimed XXI. Kft. Richter Gedeon Rt. ROCHE Magyarország Kft. RÖSCH MODE Kft. Szilvási és Társa Bt. Szívbetegekért a Szívinfarktus Megelőzésére Alapítvány UCB Magyarország Kft. Termostar Kft. UNIVER Product Zrt. Ver-Bau Építőipari és Szolgáltató Kft. Médiatámogatók: Kecskeméti Televízió Gong Rádió Petőfi Népe Lapkiadó Kecskeméti Lapok Tisztelettel megköszönjük szponzoraink, kiállítóink és hirdetőink támogatását, akik nélkül e rendezvény nem jöhetett volna létre.

31

32

EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓK XLI. ORSZÁGOS KONGRESSZUSA MEGHÍVÓ

EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓK XLI. ORSZÁGOS KONGRESSZUSA MEGHÍVÓ A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány, és a MESZK Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete szervezésében. Van jövőnk! EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓK XLI. ORSZÁGOS

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. Magyar Ápolási Egyesület Szociális Szekció X. Országos Konferenciája. Kihívások a szociális ellátásban

PROGRAMFÜZET. Magyar Ápolási Egyesület Szociális Szekció X. Országos Konferenciája. Kihívások a szociális ellátásban PROGRAMFÜZET Szociális Szekció X. Országos Konferenciája Kihívások a szociális ellátásban 2011. június 30. július 1-2. Visegrád Fővédnök: Soltész Miklós szociális államtitkár VÉDNÖK Helyszín: Visegrád

Részletesebben

A Magyar Ápolási Egyesület I. Kongresszusa

A Magyar Ápolási Egyesület I. Kongresszusa A Magyar Ápolási Egyesület I. Kongresszusa PROGRAMFÜZET M A G Y A R Á P O L Á S I E G Y E S Ü L E T Hungarian Nursing Association H-1431 Budapest, Pf. 190. Tel/Fax: 36 1 266 5935, 36 20 216-4280 http://www.apolasiegyesulet.hu

Részletesebben

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján -

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján - 1. 5-2/2013 Terdik Ferenc Kossuth 2. 1 m3 2. 5-4/2013 Nagy Ferencné Kossuth 17. 1 m3 3. 5-5/2013 Cseh Gyula Kossuth 20. 1 m3 4. 5-6/2013 Lukács György Kossuth 38. 1 m3 5. 5-7/2013 Deák László Kossuth 49/b.

Részletesebben

MAGYAR PERINATOLÓGIAI TÁRSASÁG. A Magyar Perinatológiai Társaság X. Kongresszusa 2011. október 21-22. Hotel Magyar Király Székesfehérvár, Fő u. 10.

MAGYAR PERINATOLÓGIAI TÁRSASÁG. A Magyar Perinatológiai Társaság X. Kongresszusa 2011. október 21-22. Hotel Magyar Király Székesfehérvár, Fő u. 10. A Magyar Perinatológiai Társaság X. Kongresszusa 2011. október 21-22. Hotel Magyar Király Székesfehérvár, Fő u. 10. MEGHÍVÓ A Kongresszus fővédnöke: Dr. Szócska Miklós Egészségügyért Felelős Államtitkár

Részletesebben

SZÜLÉSZETI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLYVEZETŐK KIBŐVÍTETT BARÁTI TALÁLKOZÓJA

SZÜLÉSZETI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLYVEZETŐK KIBŐVÍTETT BARÁTI TALÁLKOZÓJA SZÉKESFEHÉRVÁR 2011. JÚNIUS 2-3 SZÜLÉSZETI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLYVEZETŐK KIBŐVÍTETT BARÁTI TALÁLKOZÓJA SZÉKESFEHÉRVÁR HOTEL MAGYAR KIRÁLY TÁMOGATÓK ASTELLAS PHARMA KFT. BAYER HUNGÁRIA KFT. ELISSO KFT.

Részletesebben

VI. ORSZÁGOS HÁZIORVOS NAPOK 2007. MÁJUS 18-20. HOTEL FLAMINGÓ BALATONFÜRED, SZÉCHENYI U. 16. PROGRAM

VI. ORSZÁGOS HÁZIORVOS NAPOK 2007. MÁJUS 18-20. HOTEL FLAMINGÓ BALATONFÜRED, SZÉCHENYI U. 16. PROGRAM 2007. MÁJUS 18-20. HOTEL FLAMINGÓ BALATONFÜRED, SZÉCHENYI U. 16. PROGRAM Kedves Kollégák! Hatodik alkalommal kerül sor a Háziorvos Napok megrendezésére. A háziorvoslás szerepvállalása ma is megkérdőjelezhetetlen,

Részletesebben

Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület MOHE XVI. OTTHONI SZAKÁPOLÁSI KONGRESSZUS. Az otthoni szakápolás története Magyarországon 1994-2014

Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület MOHE XVI. OTTHONI SZAKÁPOLÁSI KONGRESSZUS. Az otthoni szakápolás története Magyarországon 1994-2014 Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület MOHE Az otthoni szakápolás története Magyarországon 1994-2014 Budapest 2014. szeptember 18-19 Fővédnök Dr. Zombor Gábor Emberi Erőforrások Minisztériuma

Részletesebben

III. Szakdolgozói Tudományos Nap

III. Szakdolgozói Tudományos Nap III. Szakdolgozói Tudományos Nap Mosonmagyaróvár Karolina Kórház-Rendelőintézet Ápolásfejlesztési és Oktatási Munkacsoportja Szakdolgozói Továbbképző Tudományos Napot szervez Időpont: 2014. február 07.

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 www.salgotarjan.hu jegyzo@salgotarjan.hu VEZETŐK Dóra Ottó polgármester

Részletesebben

PROGRAM. Aktív időskor Generációk egészsége. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma. Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8.

PROGRAM. Aktív időskor Generációk egészsége. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma. Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8. PROGRAM Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma Aktív időskor Generációk egészsége Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8. 1 2 PROGRAM 2012. november 6. (kedd) Az Egészséges Városok

Részletesebben

Batthyány-Strattmann László napi elismerések

Batthyány-Strattmann László napi elismerések Batthyány-Strattmann László napi elismerések Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az egészségügy területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai és tudományos munkája elismeréseként

Részletesebben

Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XXXI. Kongresszusa 2011. május 13-14. Gyula

Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XXXI. Kongresszusa 2011. május 13-14. Gyula Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XXXI. Kongresszusa 2011. május 13-14. Gyula 2011. május 13. Péntek: 08:0010:00-10:30 Regisztráció Megnyitó, köszöntők Dr. Párducz László a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház

Részletesebben

A M A G Y A R H Y P E R T O N I A T Á R S A S Á G I I. T A V A S Z I K O N G R E S S Z U S A

A M A G Y A R H Y P E R T O N I A T Á R S A S Á G I I. T A V A S Z I K O N G R E S S Z U S A MEGHÍVÓ A Hypertonia Világnapja alkalmából rendezett II. Tavaszi Kongresszusunk idején, a Magyar Hypertonia Társaság 2015. május 17 én 10.00 órára Közgyűlést hív össze. A Közgyűlés helye: Mercure Budapest

Részletesebben

Magyar Ápolási Egyesület III. Országos Kongresszusa 2013. április 24-26., Visegrád

Magyar Ápolási Egyesület III. Országos Kongresszusa 2013. április 24-26., Visegrád Magyar Ápolási Egyesület III. Országos Kongresszusa 2013. április 24-26., Visegrád Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaim! Az idei évben harmadik alkalommal lehetünk együtt a Magyar Ápolási Egyesület Országos

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkezõ szálláshelyekrõl

NYILVÁNTARTÁS a szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkezõ szálláshelyekrõl FELSÕTÁRKÁNYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL NOSZVAJI KIRENDELTSÉGE... önkormányzat megnevezése NYILVÁNTARTÁS a szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkezõ szálláshelyekrõl A nyilvántartás vezetése a

Részletesebben

4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI

4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI 4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI Cím Telefonszám, fax E-mail Ügyfélfogadás Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége Tel.: 92/511-425 teszzeg@t-online.hu 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. Fax: 92/312-240 Horváth

Részletesebben

4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI

4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. 4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI Cím Telefonszám, fax E-mail Ügyfélfogadás Tel.: 92/511-425 Fax: 92/312-240 teszzeg@t-online.hu Horváth

Részletesebben

EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR SZERVEZETI EGYSÉGEI OKTATÁSI, TUDOMÁNYOS KUTATÁSI EGYSÉG

EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR SZERVEZETI EGYSÉGEI OKTATÁSI, TUDOMÁNYOS KUTATÁSI EGYSÉG EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR SZERVEZETI EGYSÉGEI OKTATÁSI, TUDOMÁNYOS KUTATÁSI EGYSÉG Ápolási Tanszék 6726 Szeged, Temesvári krt. 31., Tel/Fax: 54-50-39 E-mail: apolasi@etszk.u-szeged.hu

Részletesebben

Név Végzettség szintje Szakképzettségek

Név Végzettség szintje Szakképzettségek Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettségei Név Végzettség szintje Szakképzettségek 1 Aradi Katalin Judit egyetem 2 Barna Judit mesterfokozat MA 3 Benkovich András egyetem 4 Bíró Adrienn egyetem

Részletesebben

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató TOLNA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA 7100, Szekszárd, Szent István tér 11-13. Honlapcím: http://kozig.tolnamegye.hu Központi tel.szám:74/505-600 Fax:74/415-686 e-mail: tolnakh-mk@lab.hu Név

Részletesebben

Nutricia Gyermekgyógyász Mesterkurzus

Nutricia Gyermekgyógyász Mesterkurzus Nutricia Gyermekgyógyász Mesterkurzus Életkorhoz adaptált táplálásterápia különleges tápanyagigényekkel járó betegségek esetén 2012. május 10. csütörtök: Moderátor: Havasi Anikó és Valent Ádám 9 30-9 40

Részletesebben

2009. augusztus 26. szerda Helyszín: Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház (4320 Nagykálló, Szabadság tér 13.)

2009. augusztus 26. szerda Helyszín: Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház (4320 Nagykálló, Szabadság tér 13.) Szakmai kongresszus a Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház, az Országos Pszichiátriai Központ (OPK), a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK)

Részletesebben

Egyetem tér 1. Kémia Épület 4. Angyal Dávid szakmai szolgáltató

Egyetem tér 1. Kémia Épület 4. Angyal Dávid szakmai szolgáltató 1. Aczél Ágnes gazdasági ügyintéző TTK Kísérleti Fizikai 2. Andirkó Erika könyvtáros TTK Matematikai Intézet 3. Angi Emese nyelvtanár TTK Dékáni Hivatal Nyelvtanári Csoport 4. Angyal Dávid szakmai szolgáltató

Részletesebben

APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága Vezetői elérhetőségei

APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága Vezetői elérhetőségei APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága Vezetői elérhetőségei Név Szervezeti egység Beosztás Telefon Fax E-mail Irsz. Helység Cím Bocskay Vince Régió igazgató Igazgató (22) 548-901 (22) 316-270 kdr.igazgato@apeh.gov.hu

Részletesebben

A választók névjegyzéke

A választók névjegyzéke A választók névjegyzéke 1. Czikhardt Gyula 41. Fekete Lídia 81. Tarcsi Béla 2. Egyházy Béla 42. Csizmadia Zoltán 82. Tarcsi Béláné 3. Egyházy Sarolta 43. Ifj. Csizmadia Zoltán 83. Kovács Gáspárné 4. Ifj.

Részletesebben

CARDIOMETABOLICA HUNGARICA

CARDIOMETABOLICA HUNGARICA 2012; 5 (SUPPL. 3) S 1 - S 8 CARDIOMETABOLICA HUNGARICA 2012; 5 (SUPPL. 3) S 1 CARDIOMETABOLICA HUNGARICA A MAGYAR OBEZITOLÓGIAI ÉS MOZGÁSTERÁPIÁS TÁRSASÁG IX. KONGRESSZUSA AZ ELHÍZÁS INTERDISCIPLINÁRIS

Részletesebben

Az intézmény neve: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Az intézmény címe: 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. Azonosító száma:..

Az intézmény neve: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Az intézmény címe: 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. Azonosító száma:.. Az intézmény neve: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Az intézmény címe: 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. Azonosító száma:.. További terv 2007-2013 Az eredeti további terv készítésének dátuma:

Részletesebben

1. TEVK 1. számú szavazókör (Művelődési és Ifjúsági Központ, Deák F. u. 6.)

1. TEVK 1. számú szavazókör (Művelődési és Ifjúsági Központ, Deák F. u. 6.) A 2010. október 3. napjára kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásán Kisújszállás városban működő szavazatszámláló bizottságok választott tagjai, póttagjai 1. TEVK

Részletesebben

2016. június június 6.

2016. június június 6. 2016. június 1. 2016. június 6. GYŐRI ÉDES TERMÉKCSOMAG: Szalainé Koczó Erzsébet Juhász Edit (feldolgozás alatt) SZŐLLŐSI ISTVÁNNÉ Zoltán Oláh Czanik Beáta Szabó Veronika A Györgyné Barati Istvánné Botos

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008.

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008. 2.Ternai 2.Zelei 3.Katona 1.Sebesi 1.Makai Melitta Anikó Marianna 6Dr.Pálfi 6Lőrincz Edit Tiborné Városi Kiss Bálint Általános Református Iskola Kunszentmárton 2.Füzi Balázs Viktória Hajnalka 6Szemerédi

Részletesebben

NEM NYERTES PÁLYÁZÓK febrár 8. és február 22. között kiírt KÖLTSÉGELVŰ LAKÁSPÁLYÁZAT

NEM NYERTES PÁLYÁZÓK febrár 8. és február 22. között kiírt KÖLTSÉGELVŰ LAKÁSPÁLYÁZAT NEM NYERTES PÁLYÁZÓK 2016. febrár 8. és február 22. között kiírt KÖLTSÉGELVŰ LAKÁSPÁLYÁZAT Ssz. Név 1. Bakos Zoltán 2. Bakos Zoltán 3. Bakos Zoltán 4. Bakos Zoltán 5. Balog Csaba 6. Balog Csaba 7. Balog

Részletesebben

MEGHÍVÓ Június 29. Scleroderma Világnap

MEGHÍVÓ Június 29. Scleroderma Világnap Június 29. PÉCS PTE KK Reumatológiai és Immunológiai Klinika (Pécs, Akác u. 1.) A rendezvény fővédnöke: Prof. Dr. Czirják László 9.00-10.00 Regisztráció, reggeli falatkák, üdítő, kávé 10.00-10.10 Megnyitó

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkezõ szálláshelyekrõl

NYILVÁNTARTÁS a szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkezõ szálláshelyekrõl FELSÕTÁRKÁNYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL NOSZVAJI KIRENDELTSÉGE... önkormányzat megnevezése NYILVÁNTARTÁS a szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkezõ szálláshelyekrõl A nyilvántartás vezetése a

Részletesebben

R É S Z L E T E S P R O G R A M

R É S Z L E T E S P R O G R A M R É S Z L E T E S P R O G R A M 2012. OKTÓBER 5. (PÉNTEK) 8 00-10 00 Regisztráció, az előadások ppt (elektronikus) változatának leadása vetítésre 10 00 Ünnepélyes megnyitó, üdvözlések Dr. Helembai Kornélia

Részletesebben

Osztrák-Magyar Munkaügyi Konferencia

Osztrák-Magyar Munkaügyi Konferencia Együttműködési Fórum Osztrák-Magyar Munkaügyi Konferencia Munkaerő-piaci nyitás Önkéntesség a munkavállalás motorja? Aktuális okokból az idei konferenciának két súlyponti témája van: Mivel 2011. május

Részletesebben

XVIII. PEST MEGYEI ORVOSNAPOK BUDAPEST 2009. NOVEMBER 5-7. VÁRMEGYEHÁZA

XVIII. PEST MEGYEI ORVOSNAPOK BUDAPEST 2009. NOVEMBER 5-7. VÁRMEGYEHÁZA XVIII. PEST MEGYEI ORVOSNAPOK BUDAPEST 2009. NOVEMBER 5-7. VÁRMEGYEHÁZA Az orvosnapok tiszteletbeli elnöke: Prof. dr. Vizi E. Szilveszter akadémikus Az orvosnapok fővédnöke: dr. Szűcs Lajos Pest Megye

Részletesebben

XV. OTTHONI SZAKÁPOLÁSI KONGRESSZUS

XV. OTTHONI SZAKÁPOLÁSI KONGRESSZUS Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület M O H E XV. OTTHONI SZAKÁPOLÁSI KONGRESSZUS Az átalakuló egészségügy új kihívásai az otthoni szakápolási ellátásban Fôvédnök Dr. Kovács József A Parlament

Részletesebben

Köszöntő. Kedves Kollégák!

Köszöntő. Kedves Kollégák! Köszöntő Kedves Kollégák! A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézet Sürgősségi Orvostani Tanszék, a Debreceni Egyetem ÁOK Gyermekgyógyászati Intézet, az Országos Mentőszolgálat

Részletesebben

V. Mária Út Konferencia. Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17.

V. Mária Út Konferencia. Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17. V. Mária Út Konferencia Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17. 2015. október 16., péntek Helyszín: Csíksomlyó, Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ - Hotel Salvator** 17.00

Részletesebben

Könyvtárostanárok Egyesületének XI. Nyári Akadémiája Kecskemét 2007. július 2 július 6. PROGRAM

Könyvtárostanárok Egyesületének XI. Nyári Akadémiája Kecskemét 2007. július 2 július 6. PROGRAM Könyvtárostanárok Egyesületének XI. Nyári Akadémiája Kecskemét 2007. július 2 július 6. PROGRAM ARCULATTERVEZÉS MARKETING KOMMUNIKÁCIÓ Az iskolai könyvtár menedzselésének új és hagyományos eszközei Helyszín:

Részletesebben

Paksi Atomerımő Rt. és Sportegyesület

Paksi Atomerımő Rt. és Sportegyesület Rendezı: Paksi Atomerımő Rt. és Sportegyesület Nıi egyéni Helyezés Név Csapat Teli/1. Tar./1. Teli/2. Tar./2. Teli Tarol. Összesen 1. Nagy Adrienn TITÁSZ Rt. 176 60 162 66 338 126 464 2. Kelemen Gáborné

Részletesebben

A Magyar Infektológiai. Klinikai Mikrobiológiai Társaság. XXXIV. Szakdolgozói Vándorgyűlése. Dunaújváros 2015. május 29 30.

A Magyar Infektológiai. Klinikai Mikrobiológiai Társaság. XXXIV. Szakdolgozói Vándorgyűlése. Dunaújváros 2015. május 29 30. A Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság XXXIV. Szakdolgozói Vándorgyűlése Dunaújváros 2015. május 29 30. Kedves Vendégünk! Tisztelettel és szeretettel köszöntünk minden résztvevőt a

Részletesebben

IV. DEBRECENI FUTÓKARNEVÁL 2. Nap -- TEREPFUTÁS augusztus 23. Kategória Eredmények

IV. DEBRECENI FUTÓKARNEVÁL 2. Nap -- TEREPFUTÁS augusztus 23. Kategória Eredmények 10km Férfi 10-18 éves 1 2064 Lovas Bence 2004.04.04 11 0:35:29 1:14:41 10km Férfi 19-30 éves 1 2044 Szabó József 1990.02.16 25 0:21:54 0:44:37 2 2099 Szaniszló Máté 1988.08.23 26 0:23:08 0:47:23 3 2105

Részletesebben

Magyar Sebész Társaság

Magyar Sebész Társaság Magyar Sebész Társaság Fiatal Sebészek Szekciójának III. Kongresszusa Balatonalmádi, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton**** 2015. április 17 19. Kedves Fiatal Sebész Kollégánk! Az elmúlt két év sikerein

Részletesebben

Meghívó. Helyszín: Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ (Deák tér 1.) Dr. Zombor Gábor polgármester (Kecskemét MJV Önkormányzata)

Meghívó. Helyszín: Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ (Deák tér 1.) Dr. Zombor Gábor polgármester (Kecskemét MJV Önkormányzata) Meghívó Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával a Pécsi Tudományegyetem Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központja szervezésében 2014 februárjától indul a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme elnevezésű

Részletesebben

Meghívó. A személyügyi tevékenység kihívásai a közszolgálatban című konferenciára

Meghívó. A személyügyi tevékenység kihívásai a közszolgálatban című konferenciára Meghívó A személyügyi tevékenység kihívásai a közszolgálatban című konferenciára A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége együttműködése keretében ezúton tisztelettel

Részletesebben

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15.

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15. Meghívó Sürgősségi Orvostani Fórum tudományos ülés Debrecenben Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15. A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi

Részletesebben

Pedagógusok képesítése

Pedagógusok képesítése Pedagógusok képesítése Az intézmény neve: Benedek Elek Általános Iskola S.sz. Név Munkakör 1. Antal Istvánné 2. Balázsiné Jaczkó Márta Alkalmazási jogviszony (közalkalmazott idejű jogviszonyban, határozott

Részletesebben

XIX. TDK Konferencia SZIE-GAEK Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézet 2014. 11. 21. Gyula. Ápolás- és Egészségtudományi Szekció eredményei

XIX. TDK Konferencia SZIE-GAEK Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézet 2014. 11. 21. Gyula. Ápolás- és Egészségtudományi Szekció eredményei Központ: 5600 Békéscsaba, Bajza u. 33. Tel.: +36-66-524-700 Fax: +36-66-447-220 E-mail: dekan@gk.szie.hu Telephely: Egészségtudományi Campus, 5700 Gyula, Szent István u. 17-19.,Tel., Fax:: +36-66-561-620

Részletesebben

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja A Magyar Műszaki Értelmiség Napja Ünnepségsorozat 2012. június 4-7. 1 Budapest 2006. január 5. 2 3 A nyilatkozat aláírói Magyar Tudományos Akadémia Magyar Mérnökakadémia Magyar Mérnök Kamara Budapesti

Részletesebben

12 TÚRA BUCSA KÖRÜL RÉSZVÉTEL

12 TÚRA BUCSA KÖRÜL RÉSZVÉTEL 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL RÉSZVÉTEL NÉV CÍM 1.TÚRA 2.TÚRA 3.TÚRA 4.TÚRA 1. ÁDÁM BIANKA BUCSA, JÓZSEF ATTILA U. 2. 2. ÁDÁM CINTIA BUCSA, JÓZSEF ATTILA U. 2. 3. AUER BRIGITTA BUCSA, KOSSUTH U. 96/B 4. AUER GABRIELLA

Részletesebben

MAGYAR DIABETES TÁRSASÁG. Háziorvosi Munkacsoport. Háziorvosi Nővér Akadémia. Balatonalmádi, 2012. november 17. Partner Tájékoztató

MAGYAR DIABETES TÁRSASÁG. Háziorvosi Munkacsoport. Háziorvosi Nővér Akadémia. Balatonalmádi, 2012. november 17. Partner Tájékoztató MAGYAR DIABETES TÁRSASÁG Háziorvosi Munkacsoport Háziorvosi Nővér Akadémia Balatonalmádi, 2012. november 17. Partner Tájékoztató Tisztelt Partnerünk! A Magyar Diabetes Társaság Háziorvosi Munkacsoportja,

Részletesebben

Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület

Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület M O H E XII. OTTHONI SZAKÁPOLÁSI KONGRESSZUS Nagyobb szakmai kihívás és csökkenô támogatás A kongresszus fôvédnöke Tóth Ibolya vezetô fôtanácsos Egészségügyi

Részletesebben

KŐRÖSHEGY KÖZSÉG Ö N K O R M Á N Y Z AT HUMÁN BIZOTTSÁGA 8617 Kőröshegy, Petőfi S. u. 71. Tel.: , fax: ,

KŐRÖSHEGY KÖZSÉG Ö N K O R M Á N Y Z AT HUMÁN BIZOTTSÁGA 8617 Kőröshegy, Petőfi S. u. 71. Tel.: , fax: , KŐRÖSHEGY KÖZSÉG Ö N K O R M Á N Y Z AT HUMÁN BIZOTTSÁGA 8617 Kőröshegy, Petőfi S. u. 71. Tel.: 340-011, fax: 540-044, E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2016. október 24-i ülésére Tárgy: JELENTÉS

Részletesebben

XXII. ORSZÁGOS SZÜLÉSZNÔI KONFERENCIA

XXII. ORSZÁGOS SZÜLÉSZNÔI KONFERENCIA Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom (Zsolt.127.3.) XXII. ORSZÁGOS SZÜLÉSZNÔI KONFERENCIA 2014. április 24-26. Nyíregyháza, Hotel Pagony MÁSODIK értesítô Kedves SZÜLÉSZNÔK! TISZTELT

Részletesebben

A rendezvény szervezésével kapcsolatos információk. A Fõiskolát és Egyetemet Végzett Ápolók VI. Országos Találkozójának

A rendezvény szervezésével kapcsolatos információk. A Fõiskolát és Egyetemet Végzett Ápolók VI. Országos Találkozójának A rendezvény szervezésével kapcsolatos információk A Fõiskolát és Egyetemet Végzett Ápolók VI. Országos Találkozójának Védnöke: Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Fõiskolai Kar Dr. Pogány Magdolna PhD

Részletesebben

A Türr István Gazdasági Szakközépiskolában tanító tanárok 2011/2012-es tanév

A Türr István Gazdasági Szakközépiskolában tanító tanárok 2011/2012-es tanév Dr. Vuity Valéria Igazgató közgazdaságtan Sárosi Magdolna Igazgatóhelyettes német nyelv Gottlieb Gábor Igazgatóhelyettes matematika, informatika, földrajz Agyagási Anett biológia Bartkóné Szigecsán Réka

Részletesebben

Osztrák-Magyar Munkaügyi Konferencia

Osztrák-Magyar Munkaügyi Konferencia Együttműködési Fórum Osztrák-Magyar Munkaügyi Konferencia Tapasztalat és rutin ellenére esély nélkül? Intézkedések az idősebb munkavállalók foglalkoztatásának növelésére A 2012-es év az Aktív idősödés

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Dr. Barzó Tímea, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Államés Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Miskolc Dr. Barta Judit, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Állam-

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓ EREDMÉNYE 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár az országos döntıbe: 80 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Kovács Attila Rezner Józsefné 79 Gáspár Gergı Rezner Józsefné 73 Koltai Kadosa

Részletesebben

X. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és V. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2008. szeptember 18-20.

X. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és V. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2008. szeptember 18-20. 10:00 Megnyitó X. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia 10:10-12:15 Innováció az egzségügyben blokk 2008. szeptember 18. csütörtök Dr. Kaló Zoltán programigazgató (ELTE TáTK, Egzség-gazdaságtani

Részletesebben

XIX. Dunántúli Diabetes Hétvége Előzetes Programja

XIX. Dunántúli Diabetes Hétvége Előzetes Programja XIX. Dunántúli Diabetes Hétvége Előzetes Programja Wimbledon terem 12.00-13.30: Ebéd 13.30-13.50: Megnyitó 2015. március 12. (csütörtök) 13.50-14.20: Plenáris ülés - Új antidiabetikumok alkalmazása 1-es

Részletesebben

EVIDENCIÁK STATISZTIKÁK KÉTSÉGEK A DIABÉTESZBEN

EVIDENCIÁK STATISZTIKÁK KÉTSÉGEK A DIABÉTESZBEN EVIDENCIÁK STATISZTIKÁK KÉTSÉGEK A DIABÉTESZBEN A Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika és a Diabetológia és Anyagcsere Alapítvány közös továbbképző tudományos rendezvénye 2014. október 10-11.

Részletesebben

MEGHÍVÓ Határtalan elme Téma I.: Kardiológia és Pszichiátria Téma II.: Irodalom és Pszichiátria Mentális Egészség Tanévzáró Konferenciájára

MEGHÍVÓ Határtalan elme Téma I.: Kardiológia és Pszichiátria Téma II.: Irodalom és Pszichiátria Mentális Egészség Tanévzáró Konferenciájára MEGHÍVÓ Az Országos Pszichiátriai Központ, a Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinika, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Zrt. Határtalan elme címmel konferenciát szervez Téma I.: Kardiológia

Részletesebben

A XIII. IFJÚSÁGI KARDIOLÓGUS NAPOK, támogatóink jóvoltából ismét a festi i Lillafüreden, a Palota Szállóban kerül megrendezésre. A szakmai eladásokon

A XIII. IFJÚSÁGI KARDIOLÓGUS NAPOK, támogatóink jóvoltából ismét a festi i Lillafüreden, a Palota Szállóban kerül megrendezésre. A szakmai eladásokon A XIII. IFJÚSÁGI KARDIOLÓGUS NAPOK, támogatóink jóvoltából ismét a festi i Lillafüreden, a Palota Szállóban kerül megrendezésre. A szakmai eladásokon kívül melyek a kardiológia idszer szer kérdéseit ölelik

Részletesebben

MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017)

MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017) MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017) EGYETEMEK 1 Vargáné Budai Erika Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Budapest Városmajor utca 68. 1122 1/458-6754 1/458-6755 20/666-3038

Részletesebben

Debreceni Egészségügyi Minőségügyi Napok Elmélettől a gyakorlatig az egészségügyi minőségbiztosításban és fejlesztésben

Debreceni Egészségügyi Minőségügyi Napok Elmélettől a gyakorlatig az egészségügyi minőségbiztosításban és fejlesztésben Debreceni Egészségügyi Minőségügyi Napok Elmélettől a gyakorlatig az egészségügyi minőségbiztosításban és fejlesztésben A konferencia célja: 2001. június. 7-8. Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza (Debrecen,

Részletesebben

Hajdúhadház Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Cafeteria juttatás szabályzata 2012. évben

Hajdúhadház Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Cafeteria juttatás szabályzata 2012. évben Hajdúhadház Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Cafeteria juttatás szabályzata 2012. évben Hajdúhadház Városi Önkormányzat jegyzője a Hajdúhadház Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal munkavállalóit

Részletesebben

Vezetők, pedagógusok, ügyintézők és elérhetőségük

Vezetők, pedagógusok, ügyintézők és elérhetőségük Vezetők, pedagógusok, ügyintézők és elérhetőségük Vezetők és ügyintézők N é v Beosztása Elérhetőség Fogadóóra 1. Szilágyi István főigazgató szilagyi.istvan@noszlopy-marcali.hu hétfő: 9.00-12.00 2. Kiss

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA BUDAPESTI TERÜLETI DÖNTŐ 2006/2007 tanév Budapest, március V-VI. korcsoport "B" kategória leány csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA BUDAPESTI TERÜLETI DÖNTŐ 2006/2007 tanév Budapest, március V-VI. korcsoport B kategória leány csapatbajnokság Budapest, 2007. március 9-10. Hely. Cím Csapatnév 1 Budapest Veres Pálné Gimn. 46,400 46,000 46,400 46,400 185,200 2 Heves Eötvös József Középiskola 47,200 46,500 45,800 45,200 184,700 3 Nagykőrös Toldi

Részletesebben

Bárányné Bucsi Ilona szülő neve 18:00 18:10 Árvai Katalin 18:10 18:20 Bercziné Keszthelyi Emőke 18:20 18:30 Nemeslaki Edina (Torda Panna 7.

Bárányné Bucsi Ilona szülő neve 18:00 18:10 Árvai Katalin 18:10 18:20 Bercziné Keszthelyi Emőke 18:20 18:30 Nemeslaki Edina (Torda Panna 7. Molnárné Cseh Mária 16:00 16:10 Abosné Lazányi Mariann 16:10 16:20 Ölbey Ági 16:20 16:30 Rácz Réka 16:30 16:40 Baloghné Csizmadia Erika 16:40 16:50 Pirigyiné Lakatos Márta 16:50 17:00 Benedek János 17:00

Részletesebben

1994-ben végzett IV. a Gépjárműtechnikai szerelő. Igazgató: Németi Lajos Osztályfőnök: Komiszár János

1994-ben végzett IV. a Gépjárműtechnikai szerelő. Igazgató: Németi Lajos Osztályfőnök: Komiszár János 1994-ben végzett IV. a Gépjárműtechnikai szerelő Igazgató: Németi Lajos Osztályfőnök: Komiszár János Idézet: Élj az idővel hát: fürgén elindulnak az évek, s nem jön olyan jó több, mint ami már oda van

Részletesebben

SZLOVÉNIAI MAGYAR PEDAGÓGUSOK TOVÁBBKÉPZÉSE

SZLOVÉNIAI MAGYAR PEDAGÓGUSOK TOVÁBBKÉPZÉSE SZLOVÉNIAI MAGYAR PEDAGÓGUSOK TOVÁBBKÉPZÉSE Hajdúszoboszló 2012 A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola hosszú előkészületek után 2011. szeptember 1-jén integrálódott a Debreceni Református Hittudományi

Részletesebben

10. Jubileumi Kongresszusa. Balatonalmádi, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton. 2015. április 17-19.

10. Jubileumi Kongresszusa. Balatonalmádi, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton. 2015. április 17-19. 10. Jubileumi Kongresszusa Táplálásterápia - Posztgraduális képzés 2015. április 17. 2015. április 17. (péntek) 8.00 10.00 Regisztráció 10.00 12.30 Táplálásterápia Posztgraduális képzés Üléselnök: Pák

Részletesebben

Veszprém Megyei Kormányhivatal Ajkai Járási Hivatal

Veszprém Megyei Kormányhivatal Ajkai Járási Hivatal Veszprém Megyei Kormányhivatal Ajkai Járási Hivatal Szervezet Név Beosztás, feladatkör Telefon Ajkai Járási Hivatal Cím: 8400 Ajka, Szabadság tér 12. Telefon: 88/550-644 Fax: 88/550-677 ajka.jaras@veszprem.gov.hu

Részletesebben

Orvosné Dr. Kósa Ildikó

Orvosné Dr. Kósa Ildikó Á LMOSD Farkas Pál (független) Demeter Csaba Kozma Barnáné Adorján Csaba Ármós Zoltán Asztalos Sándor Fórián József Markocsány Tamásné Wrábel Gyula Sándor Toplak Jenő B AGAMÉR Orvos Mihály (MSZP) Erdősné

Részletesebben

Humán Szolgáltatások Igazgatósága (levelezési cím: 1211 Budapest, Kiss János altb. u. 54.) Bejárat: Táncsics M. u. 69.

Humán Szolgáltatások Igazgatósága (levelezési cím: 1211 Budapest, Kiss János altb. u. 54.) Bejárat: Táncsics M. u. 69. Humán Szolgáltatások Igazgatósága (levelezési cím: 1211 Budapest, Kiss János altb. u. 54.) Bejárat: Táncsics M. u. 69. Intézményvezető: Fatérné Rothbart Mária fater.maria@hszi21.hu Intézményvezető-helyettes:

Részletesebben

Választott és kinevezett vezetők, közvetlen beosztottak

Választott és kinevezett vezetők, közvetlen beosztottak Polgármesteri Hivatali dolgozók irodánkénti bontásban Választott és kinevezett vezetők, közvetlen beosztottak A vezető, ill. köztisztviselő Neve Munkaköre Dr. Gyenes Levente polgármester Mezey Attila Hodruszky

Részletesebben

A KONFERENCIA TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁGA. Elnök: Prof. Dr. Nábrádi András Társelnök: Prof. Dr. Somosi Mariann. Tagok:

A KONFERENCIA TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁGA. Elnök: Prof. Dr. Nábrádi András Társelnök: Prof. Dr. Somosi Mariann. Tagok: A KONFERENCIA TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁGA Elnök: Prof. Dr. Nábrádi András Társelnök: Prof. Dr. Somosi Mariann Tagok: Dr. habil Szűcs Edit Prof. Dr. Somosi Mariann Dr. Papp Péter Dr. T. Kiss Judit Dr. Lámer Géza

Részletesebben

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány 7km F1 férfi 1 140 Riczu Balázs UFC 00:33:01 00:00:00 Tempo Sport Kft 1/ 13 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány

Részletesebben

SORSZÁM (NYILV.SZÁM) Esztergomi Járásbíróság. Bíróság Székesfehérvári Járásbíróság. Kerületi Bíróság. dr. Gremspergerné Drippey Mária Anna (alapító)

SORSZÁM (NYILV.SZÁM) Esztergomi Járásbíróság. Bíróság Székesfehérvári Járásbíróság. Kerületi Bíróság. dr. Gremspergerné Drippey Mária Anna (alapító) SORSZÁM (NYILV.SZÁM) 1. (115) 2. (119) 3. (114) 4. (074) 5. (075) 6. (008) 7. (087) 8. (016) 9. (109) 10. (052) 11. (051) 12. (03) 13. (026) 14. (122) 15. (009) 16. (021) 17. (130) 18. (042) 19. (079)

Részletesebben

Batthyány-Strattmann László díjban részesült. kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként

Batthyány-Strattmann László díjban részesült. kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként Batthyány-Strattmann László díjban részesült kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként Dr. Bazsó György Garadna község háziorvos Dr. Bazsó Péter Prügy község háziorvosa Prof. Dr. Falkay György a Szegedi

Részletesebben

120010080019012700100005026751615065232004 ABAKUSZ GRÁNIT KFT. 120010080019012700100005026751745065232004 ABAKUSZ GRÁNIT KFT.

120010080019012700100005026751615065232004 ABAKUSZ GRÁNIT KFT. 120010080019012700100005026751745065232004 ABAKUSZ GRÁNIT KFT. Bizonylat vonalkódja Értékesítő partner neve 120010080019012700100005026751615065232004 ABAKUSZ GRÁNIT KFT. 120010080019012700100005026751745065232004 ABAKUSZ GRÁNIT KFT. 120010080019012700100005026752885065232004

Részletesebben

Egri Kardiológiai Napok 2015 Prevenciótól az akut ellátásig

Egri Kardiológiai Napok 2015 Prevenciótól az akut ellátásig Program 2015. április 9., Csütörtök,,AZ ÚJ VÉRALVADÁSGÁTLÓK HELYE A KLINIKAI GYAKORLATBAN A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Stroke Társaság közös szimpóziuma 2015 A STROKE MEGELÕZÉSÉNEK ÉVE

Részletesebben

Magyar Ápolók Napja A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kitüntetettjei

Magyar Ápolók Napja A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kitüntetettjei Magyar Ápolók Napja 2016 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kitüntetettjei Jósa András Oktatókórház Kitüntetett neve Munkaköre Deákné Hajnal Márta Fül-Orr-Gégészeti és Fej-

Részletesebben

A augusztus 29-től szeptember 30-ig kiírt LAKÁSPÁLYÁZAT EREDMÉNYE

A augusztus 29-től szeptember 30-ig kiírt LAKÁSPÁLYÁZAT EREDMÉNYE A 2016. augusztus 29-től 2016. szeptember 30-ig kiírt LAKÁSPÁLYÁZAT EREDMÉNYE Hollán Ernő utca 30. 1. lh. földszint 4. szám alatti I. Horváthné Majer Gabriella piaci alapú lakbér vállalása II. Zsigmond

Részletesebben

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton Nem/Kategória: Férfi 12-19 éves 1 420 SZENTPÉTERI Csaba 1998 00:27:26 00:26:54 Nagykőrös 4 4 3:49 min/km +00:00:00 2 225 SZILÁGYI Gergő 2000 00:31:18 00:30:40 Tiszakécske 10 9 4:21 min/km +00:03:45 3 310

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR NYME KTK Pénzügyi és Számviteli Intézet Finanszírozás kockázatkezelés csaláskutatás pénzügyi, adózási és számviteli szakmai konferencia SOPRON 2012.

Részletesebben

A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának Tudományos Ülése

A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának Tudományos Ülése A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának Tudományos Ülése SZÉKESFEHÉRVÁR 2005. Október 7-8. ELŐZETES PROGRAM JELENTKEZÉSI LAP ÉS ABSZTRAKT FORMA Gyermekdiabetes

Részletesebben

Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság XXV. KONGRESSZUSA. Pécs, 2014. június 5 7. Meghívó

Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság XXV. KONGRESSZUSA. Pécs, 2014. június 5 7. Meghívó Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság XXV. KONGRESSZUSA Pécs, 2014. június 5 7. 2 0 1 3. á p r i l i s 2 4 2 7. Meghívó MAGYAR Endokrinológiai és anyagcsere TÁRSASÁG XXV. KONGRESSZUSA Tisztelt

Részletesebben

Szolidaritás - Ma Konferencia 2007. február 22-23. Programtervezet. 1. nap

Szolidaritás - Ma Konferencia 2007. február 22-23. Programtervezet. 1. nap "Hogy míg nyomorra milliók születnek, Néhány ezernek jutna üdv a földön, Ha istenésszel, angyal érzelemmel Használni tudnák éltök napjait." Szolidaritás - Ma Konferencia 2007. február 22-23. Programtervezet

Részletesebben

EME Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztály Magyar Egészségügyi Társaság Hargita Megye Orvosi Kollégium Pápai Páriz Ferenc Alapítvány

EME Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztály Magyar Egészségügyi Társaság Hargita Megye Orvosi Kollégium Pápai Páriz Ferenc Alapítvány EME Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztály Magyar Egészségügyi Társaság Hargita Megye Orvosi Kollégium Pápai Páriz Ferenc Alapítvány XXI. CSALÁDORVOSI TOVÁBBKÉPZŐ KONFERENCIÁJA PROGR AMFÜZET Székelyudvarhely,

Részletesebben

Oktazon Vezetéknév keresztnév Végzettség középfokú iskolai

Oktazon Vezetéknév keresztnév Végzettség középfokú iskolai Oktazon Vezetéknév keresztnév Végzettség középfokú iskolai 72332609070 András Anikó végzettség 74350268240 András Istvánné főiskola 78444637868 Argat Rita Mária főiskola 72481668200 Bagó Henrietta főiskola

Részletesebben

4032 Debrecen, Böszörményi út 138., 1. Dr. Apáti Ferenc egyetemi docens Tanszék

4032 Debrecen, Böszörményi út 138., 1. Dr. Apáti Ferenc egyetemi docens Tanszék 1. Dr. Apáti Ferenc egyetemi docens 2. Árváné dr. Ványi Georgina adjunktus GTK Vállalkozásfejlesztés nem önálló 3. Dr. Bácsné dr. Bába Éva egyetemi docens 4. Dr. Bai Attila egyetemi docens GTK Vállalatgazdaságtani

Részletesebben

DR. MEZŐ FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ALKALMAZOTTAK - FELADATOK. 2015/2016. tanév. igazgatóhelyettes

DR. MEZŐ FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ALKALMAZOTTAK - FELADATOK. 2015/2016. tanév. igazgatóhelyettes DR. MEZŐ FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ALKALMAZOTTAK - FELADATOK 2015/2016. tanév 1. Albertné Rácz Gyöngyi tanító, 2.c of. 2. Ankuczáné Varga Katalin tanító, 1.c of., igazgatóhelyettes 3. Aranyosné Siklósi Ágnes

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatal Szakigazgatási Szerveinek ELÉRHETŐSÉGI ADATAI

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatal Szakigazgatási Szerveinek ELÉRHETŐSÉGI ADATAI Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatal Szakigazgatási Szerveinek ELÉRHETŐSÉGI ADATAI Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatal Járási Gyámhivatal 2500

Részletesebben

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. tudományos ülés Debrecenben. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49.

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. tudományos ülés Debrecenben. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Meghívó tudományos ülés Debrecenben Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15. REGISZTRÁCIÓS LAP tudományos ülés Helyszín Debreceni Akadémiai

Részletesebben

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Bódy Péter Bordás János begs Boros Gábor Bendegúz es a=anatómia Cserháti Zoltán b=biokémia Farkas Dániel Márton e=élettan Fekete Ákos s=szövettan Gógl Aliz

Részletesebben

III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3-4.

III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3-4. III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3-4. Szemelvények az előadáskivonatokból III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3. - 4. A kongresszus résztvevőinek egy csoportja

Részletesebben