Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Big Investment Group 2009.06.16. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN"

Átírás

1 Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Egy világjárványban bármi megtörténhet Nem veszített optimizmusából a "guru" címet több évtizedes befektetési eredményeivel elérı Mark Möbius, aki a hatalmas piaci emelkedés ellenére is olcsónak találja a feltörekvı országok részvénypiacainak többségét. Persze a sikerhez az sem árt, ha nem dönti romba a világot valami váratlan háború, járvány vagy egyéb katasztrófa. Akármennyire is optimisták vagyunk a feltörekvı piacokkal kapcsolatban, nem szabad szem elıl tévesztenünk a továbbra is magas volatilitást, ami miatt mindkét irányba jelentıs kilengések lehetségesek - mutat rá a Franklin Templeton legfrissebb feltörekvı piaci elemzéséhez mellékelt rövid interjúban Mark Möbius, a társaság kifejezetten feltörekvı piacokra specializálódott befektetési guruja. A szakember jó szokásához híven arra hívta fel a figyelmet, hogy az esetleges visszaeséseket érdemes vásárlásokra kihasználni, persze nem figyelmen kívül hagyva az értékeltségi szinteket, nehogy túl drága papírokat vegyünk. ""Továbbra is kiváló értéket találhatunk Kínában, Thaiföldön, Barzíliában, Mexikóban, Törökországban és Dél-Afrikában." - írja Möbius. A BRIC országok (Brazília, Oroszország, India és Kína) közül Kína lehet a legjobban teljesítı az elıttünk álló hónapokban. A mögöttünk álló fellángolás ugyanakkor olyan hirtelen és erıteljes volt, hogy szinte biztosan nem fenntartható az üteme, jelentısebb korrekcióknak is elébe nézhetünk. A volatilitás miatt akár az is benne lehet a pakliban, hogy a március eleji mélypontokat is kipróbálják újból a piacok, amit akár valami váratlan esemény - mint például háború a koreai félszigeten vagy az influenza-járvány kiterebélyesedése - is kiválthat. (1) Soha ne feledd el megosztani a kockázatot a befektetéseid között, diverzifikálj! (2) Globálisan gondolkozz, egyetlen ország sincs monopol helyzetben a befektetési lehetıségek terén! (3) Légy türelmes, ne számíts gyors nyereségre! (4) Csak akkor fektess be, ha világosan érted, mi az, amit veszel! Remélem nem azért kopasz, mert sokat tévedett és kitépkedte. A türelmes tıkének, vagyis a lassú pénznek továbbra is nagy lehetıségei vannak. Aki lemaradt az eddigi medve piaci rallyról az talán jobban teszi ha megvárja a piaci korrekciót, mivel már régen fut a trend és várható hamarosan egy beesés. Vagy használja ki a felfutó trendet amíg lehet, de résen kell lenni és idıben realizálni a profitot. Ja! És fogadják meg az alsó négy pontot!

2 HÍREK feketén-fehéren Lassú élénkülést vár az USA-ban az IMF Bár az elıttünk álló idıszakban lassulhat az amerikai gazdaság mélyrepülése, a válságból való kilábalás hosszú idıt vehet igénybe - derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb ország-jelentésébıl. Az IMF szakértıi szerint a problémák mielıbbi megoldásának feltétele, hogy a gazdaság stabilizálása és a válság hosszú távú hatásainak megfelelı kezelése (ide értve az egészségügy reformját valamint a magán-és közpénzügyek rendbe tételét) mellett egy olyan kilépési stratégiát dolgozzon ki a kormányzat, amelynek segítségével zökkenımentesen hagyhat fel válságkezelı/gazdaságélénkítı tevékenységével. A bizonytalanság még mindig óriási Az IMF IV. cikkelye szerint az amerikai gazdaság 2010 közepe körül térhet vissza a növekedési pályára. Az elırejelzés megbízhatósága azonban korlátozott, tekintettel arra, hogy a gazdasági kilátásokat óriási bizonytalanság övezi, a lefelé mutató kockázatok pedig igen nagyok. Az amerikai fejleményeket persze nagymértékben befolyásolják a nemzetközi események is (ide értve azt, hogy az elıttünk álló idıszakban hogyan teljesítenek majd a különbözı pénzintézetek és pénzpiacok) - olvasható az elemzésben. Miután az államháztartási hiányuk soha nem volt ilyen magas, elhúzódó lesz a felépülés annak dacára, hogy a növekedés már egy éven belül elkezdıdik. A szomorú az, hogy miattuk van a világ ott ahol van, és mi még lefelé megyünk amikor ık már fel. Az amerikai gazdaság számokban Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben sorra érkeztek a pozitív hírek az USA-ból, idén nem fog növekedni a gazdaság (legfeljebb a második félévben, de akkor is csak visszafogott mértékben). Az IMF idénre 2.5 százalékos visszaesést vár, a korábban jelzett 2.8 százalékossal szemben. A válságkezelı intézkedéseknek köszönhetıen jövıre viszont beindulhat a növekedés, az Valutaalap szakemberei szerint 2009-ben 0.75 százalékkal nıhet az USA GDP-je. Az élénkülés viszont nem jelenti azt, hogy a munkanélküliségi ráta csökkenni fog, számításaik szerint az intenzív elbocsátási hullám miatt jó ideig 10 százalék körüli szinten tartózkodhat a munkanélküliségi ráta. Kahn szerint még korai lenne örülni Az IMF vezérigazgatója közben Kelet-Ázsiában tartott beszédet, Dominique Staruss-kahn elmondta, hogy a kedvezı híreknek nem szabad túl nagy jelentıséget tulajdonítani, tekintettel arra, hogy a válság nehezének jó része még elıttünk van. Én nem csak a növekedéssel számolnék, mert az önmagában nem sok, ezt mutatja a munkanélküliségi ráta is. A kimagasló adóság állomány a GDP 11 %-a, ez brutális szám. Ennek ledolgozása még évekbe telik. Veszélyben van az eddig beton biztosnak hit AAA besorolásuk.

3 BIG Hírlevél Szuperfelügyeletté válhat a Fed A fél évszázada legnagyobb léptékő felügyeleti reformtervezet folytán új jogosítványokat kaphat a Fed, a kormányzat szükség esetén feldaraboltathat bankokat, illetve fogyasztóvédelmi jellegő felügyeleti szervet is létrehozhatnak Amerikában. Az 1930-as évek óta a legátfogóbb, a banki tevékenységek minden területére kiterjedı tıkepiaci felügyeleti reformot jelenthet be szerdán Barack Obama. Az egész világgazdaságot sújtó jelenlegi válság kapcsán sokszor esett már szó a szigorúbb szabályozás és az azt ellenırzı, illetve végrehajtó állami felügyeleti szervek szerepének újragondolásáról. Egyes államfık, jegybankelnökök és közgazdászok egyenesen egy világmérető piaci felügyelet létrehozását szorgalmaznák, míg mások nemzeti hatáskörben képzelik el az ellenırzést. A tervezet sarokköve, hogy a jegybank szerepét betöltı Fedet a pénzügyi szektor legnagyobb szereplıi feletti felügyeleti jogosítvánnyal ruházná fel, míg a kormányzat átvehetné az irányítást és feldarabolhatná a túlzottan eladósodott, rendszerszintő kockázatot képviselı nagy pénzintézeteket (úgy, ahogy jelenleg a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság teszi a becsıdölt bankokkal). Ezenfelül egy új, fogyasztóvédelmi feladatokat is betöltı felügyeleti szervet is létrehoznának, amely elsısorban a jelzálog-, illetve hitelkártya-kondíciók ellenırzését lenne hivatott betölteni - írja a Wall Street Journal magukat megnevezni nem kívánó kormányhivatalnokokra hivatkozva. Ománi gázt érhet a magyar rizs Ománi befektetık akár 15 ezer hektáron is termeltetnének rizst Magyarországon, a terményért pedig gázzal fizetnének - mondta Farkas János, a csárdaszállási Agrár Zrt. igazgatóságának elnöke az MTI-Ecónak. Az arab ország biztosítaná egyrészt azt a tıkét, amellyel ismét mővelés alá lehetne vonni az egykori rizsföldeket - ötszörösére növelve a jelenlegi termıterületet -, másrészt ha sikerülne megállapodni, javulna az ország energiabiztonsága is. Ugyanakkor a termelık számítanak a kormány segítségére is, elsısorban az agrártámogatások nyugat-európai szintre való kiegyenlítésében, jelenleg ugyanis csak a harmadát - mindent beszámítva legfeljebb százezer forintot - kapják a nyugati versenytársakénak. A hazai rizstermelık egyelıre 3222 hektárra akkreditálták magukat az unióban, vagyis ekkora területre kaphatnak támogatást. Az utóbbi években azonban általában csak 2900 hektáron vetettek rizst, amibıl hektár Csárdaszállás térségében található. Mindenki csak találgat, hogy mi lesz a konkrét bejelentés. Teljes bizonytalanság a piacokon, de mintha már az amerikai tőzsdék már két napja áraznák az esést. Szerintem a centralizált nagy hatalom a FED-nek sok gondot fog még okozni.. Tessék itt egy lehetıség! Termeljünk rizst. Szeretem az ilyen híreket olvasni, mert bizonyítja, hogy mindig van egy új és újabb lehetıség.

4 BIG Hírlevél Ma dıl el a lakáshitelesek sorsa A parlament sürgısséggel tárgyal a lakáshitelesek megsegítésrıl szóló törvényjavaslatról. Az általános és részletes vita mellızésével, ma egy szuszra letárgyalják a javaslatot, és el is fogadhatják a jogszabály módosítását. A törvény eredeti változatát három hónapja fogadta el a parlament, ám a mai napig nem lépett hatályba [1, mert Brüsszel nem hagyta jóvá. A mostani módosítások szerint nem csupán a munkanélküli lakáshiteladósok, hanem a munkával (még) rendelkezı forint- és a devizahitelesek is igényelhetik az állami kezességet, ha vállalják, hogy a kölcsön folyósításakori elsı - nem akciós - törlesztırészlettel megegyezı részletet tovább fizetik. A garancia a dolgozók esetében maximum tízmilliós hitelre vehetı igénybe, szemben az eredeti jogszabályban a munkanélkülieknek adott húszmilliós limittel. Kiváncsi leszek. A bankok hozzáállásához és ügyintéséhez meg jobban. A törvény hatályát kiterjesztik a lízingszerzıdésekre is, ami azért érdekes, mert ezt a ötletet februárban azzal utasította el a MSZP-frakció, hogy a pénzügyi lízing marginális probléma, ami az elitet érinti leginkább. További változás, hogy az állami kezesség a nem lakáscélú - szabad felhasználású - jelzáloghitelekre is igénybe vehetı, amit azzal ideologizált meg a kormány, hogy az ezen hitelek miatti árverezések is a lakhatást veszélyeztetik, így kiterjesztik a garancia hatályát a szabad felhasználású jelzáloghitelekre. ITT az ÚJ 200-as!!!! Június 15-én, azaz hétfın kerülnek forgalomba az új 200 forintos érmék. A kétszáz forintos bankjegy november 15-éig még törvényes fizetıeszköz marad. A kétszázas érme tömeges gyártása valamivel több mint egy hónapja kezdıdött el. A kétféle fémbıl álló érmébıl év végéig 71 millió készül - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleményébıl. A 200 forintos érme bimetál, azaz két eltérı, kívül sárga, belül ezüstszínő fém ötvözetébıl készül. A külsı (sárga) győrő 75 százalékban rézbıl, 21 százalékban cinkbıl, 4 százalékban pedig nikkelbıl készül. Ugyanebbıl az ötvözetbıl készülnek 5, illetve 20 forintosaink.a belsı (szürke) mag 75 százalékban rézbıl, 25 százalékban pedig nikkelbıl áll. Az érme a lakosság által megszavazott Lánchidat ábrázolja. A forint történetében elıször fordul elı, hogy egy pénzen szereplı motívumot azok választották ki, akik nap mint nap kézbe veszik majd.a kétszáz forintos bankjegy pedig november 15-éig még törvényes fizetıeszköz marad. A papírpénzrıl érmére váltás hátterében elsısorban a nemzetgazdasági megtakarítás és az a hosszú távú jegybanki cél áll, hogy az MNB megkönnyítse a lakosság majdani átállását az euróra. Jó duma az utólsó sor, kár, hogy nem hiszem el. Most olcsóbb az elıállítás mert alacsonyak a nyersanyag árak. ez jó. Késıbb?

5 A cikkeket a portfolio.hu Index, MTI és a HVG írásaiból válogattuk A bejegyzések a szerzık személyes véleményét, nem a cégek álláspontját tükrözik, és semmilyen formában nem minısülnek befektetési ajánlatnak. Az olyan helyekre vezetı utakat, ahová érdemes eljutni, nem lehet lerövidíteni. Helen Keller Ezt értem egyéni céljainkra és a válságból való kilépésre is. KZS. Big Investment Group 1118 Budapest, Budaörsi út

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból..

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból.. Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL 2009. február.10. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN AMIKOR AZT GONDOLOD, HOGY MÁR MINDEN LEHETİSÉGET KIMERÍTETTÉL, MÉG MINDIG VAN LEGALÁBB EGY. T.A.EDISON Úgy változik a hangulat,

Részletesebben

Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL Möbius: ne csüggedjünk, van mit a tejbe aprítani 2010.03.02 08:51 HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN olyan ország, amit kiemelt. Kína és Brazília után most Indián volt

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. A címlapokra kerültünk 2012. 1. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Világszerte az Országház volt a háttérben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. A címlapokra kerültünk 2012. 1. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Világszerte az Országház volt a háttérben TOP FINANCE & CONSULTING KFT. BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Világszerte az Országház volt a háttérben A címlapokra kerültünk Az év elsı hírlevelének megírásához általában nem könnyő vezérfonalat

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Egy nyugodt hét 2012. 3. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. A rossz híreket már elıre beárazhatták TARTALOM

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Egy nyugodt hét 2012. 3. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. A rossz híreket már elıre beárazhatták TARTALOM BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP A rossz híreket már elıre beárazhatták Egy nyugodt hét Az euróövezet tagállamainak felének leminısítésével búcsúztatta az elızı hetet a Standard & Poor s, ráadásul

Részletesebben

Heti befektetési tájékoztató 2015.09.01

Heti befektetési tájékoztató 2015.09.01 Heti befektetési tájékoztató 2015.09.01 NEMZETKÖZI GAZDASÁG... 2 Események/Várakozások... 2 NEMZETKÖZI DEVIZAPIAC... 7 Események/Várakozások... 8 Ajánlások... 8 NEMZETKÖZI KÖTVÉNYPIAC... 9 Események/Várakozások...

Részletesebben

Sz. Bíró Zoltán. Az orosz gazdaság: válságok és stratégiák

Sz. Bíró Zoltán. Az orosz gazdaság: válságok és stratégiák Sz. Bíró Zoltán Az orosz gazdaság: válságok és stratégiák Oroszország 2008 nyarától nehéz idıket él. Az ország ipari kibocsájtása júliustól tehát már az augusztusi grúziai háborút megelızıen folyamatosan

Részletesebben

2011. július 22. www.cib.hu/ebroker/index

2011. július 22. www.cib.hu/ebroker/index CIB HETI + ELİREJELZÉS + VÉLEMÉNY TARTALOMJEGYZÉK Heti piaci összefoglaló Szöveges és táblázatos árfolyam-, kamat-, és makrogazdasági elırejelzések Vélemény Egy ország, ami eddig megúszta: Ausztrália Makrogazdasági

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Heti piaci összefoglaló Szöveges és táblázatos makrogazdasági, árfolyam- és kamatelırejelzések Makrogazdasági kitekintés a jövı hétre

TARTALOMJEGYZÉK. Heti piaci összefoglaló Szöveges és táblázatos makrogazdasági, árfolyam- és kamatelırejelzések Makrogazdasági kitekintés a jövı hétre CIB HETI TARTALOMJEGYZÉK Heti piaci összefoglaló Szöveges és táblázatos makrogazdasági, árfolyam- és kamatelırejelzések Makrogazdasági kitekintés a jövı hétre HETI PIACI ÖSSZEFOGALÓ Magyarország MNB-kamatdöntés:

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2009. szeptember.15. BIG HÍRLEVÉL Magyarország az amerikaik új Svájca A banktitok oldódása miatt menekül Svájcból az amerikai magántıke, a befektetésre kiszemelt új célpontok között

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. Az Economist Intelligence Unit (EIU) - a világ legnagyobb, nem befektetési banki jellegű gazdaságelemző

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. Az Economist Intelligence Unit (EIU) - a világ legnagyobb, nem befektetési banki jellegű gazdaságelemző Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL I. évfolyam 5. szám 2008. december 21. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN MAGYAR HÍREK A húsz legrosszabbul teljesítő ország közt leszünk. Az Economist Intelligence Unit prognózisa

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL 2008. november 1. Hírek feketén-fehéren Tisztelt Munkatársak! Ez a hét sem szűkölködött piacformáló hírekben. Volt minden jött a hideg és rá, a meleg. Mindenki megtalálhatja

Részletesebben

MAGYAR trendfigyel ı

MAGYAR trendfigyel ı MAGYAR trendfigyelı Készítette a Növekedéskutató Intézet munkacsoportja A kutatást vezette és szerkesztette: Matolcsy György 2007. február 2 TARTALOM Budapesti Olimpia 2020-ban...4 1. A negyedéves magyar

Részletesebben

A világgazdaság és magyar gazdaság helyzete és 2010. évi kilátásai

A világgazdaság és magyar gazdaság helyzete és 2010. évi kilátásai kopint-tarki.hu A világgazdaság és magyar gazdaság helyzete és 2010. évi kilátásai Készült a Gazdasági és Szociális Tanács számára Budapest, 2010. február 28. KOPINT-TÁRKI Konjunktúrakutatási Intézet Zrt.

Részletesebben

Hajdú Zsanett * AZ MNB KAMATDÖNTÉSEINEK HATÁSA AZ OTP KAMATMARZSÁNAK ÉS ÁRFOLYAMÁNAK ALAKULÁSÁRA

Hajdú Zsanett * AZ MNB KAMATDÖNTÉSEINEK HATÁSA AZ OTP KAMATMARZSÁNAK ÉS ÁRFOLYAMÁNAK ALAKULÁSÁRA Hajdú Zsanett * AZ MNB KAMATDÖNTÉSEINEK HATÁSA AZ OTP KAMATMARZSÁNAK ÉS ÁRFOLYAMÁNAK ALAKULÁSÁRA I. BEVEZETÉS A modern kor, amelyben élünk a pénz világa. A pénz olyan fontos tényezı, amely a modern gazdasági

Részletesebben

Big Investment Group 2009. június. 25. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egyes elemeit például Olaszországban,

Big Investment Group 2009. június. 25. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egyes elemeit például Olaszországban, Big Investment Group 2009. június. 25. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Megvalósulóban a Boeing Álma A Boeing Co. részvényárfolyamát is magasra röpítheti, amikor június utolsó napján a levegıbe emelkedik

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A MAGYAR BANKSZÖVETSÉG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRİL

BESZÁMOLÓ A MAGYAR BANKSZÖVETSÉG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRİL MAGYAR BANKSZÖVETSÉG BESZÁMOLÓ A MAGYAR BANKSZÖVETSÉG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRİL BUDAPEST, 2009. ÁPRILIS 2 TARTALOMJEGYZÉK I. BANKRENDSZER 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK Fİ JELLEMZİI... 4 II. SZABÁLYOZÁSI, SZAKMAI

Részletesebben

Körkérdés. a pénz- és tıkepiaci válság és a szabályozás összefüggéseirıl

Körkérdés. a pénz- és tıkepiaci válság és a szabályozás összefüggéseirıl Külgazdaság, LIII. évf., 2009. január február (4 41. o.) Körkérdés a pénz- és tıkepiaci válság és a szabályozás összefüggéseirıl A 2007 nyarán elkezdıdött amerikai jelzálogpiaci válságból 2008 ıszére nemzetközi

Részletesebben

Lapszemle. 2011. 2. hét

Lapszemle. 2011. 2. hét Lapszemle 2011. 2. hét Átverések a botrányos termékbemutatókon Megelégelték a fogyasztóvédık az utóbbi idıszak termékbemutatóinak egyre gyakoribb és mind arcátlanabb átveréseit. A Közép-magyarországi Fogyasztóvédelmi

Részletesebben

Tőzsdék és kilátások. Dusik Andrea vezető konzulens hírlevele 2014. február. Miről lesz szó?

Tőzsdék és kilátások. Dusik Andrea vezető konzulens hírlevele 2014. február. Miről lesz szó? Dusik Andrea vezető konzulens hírlevele 2014. február Tőzsdék és kilátások Miről lesz szó? 1. Most mi jön? 2. Mire számítsunk 2014-ben? 3. Milliók ajándékba - Államilag támogatott nyugdíjbiztosítások 4.

Részletesebben

Hogyan válhatok befektetıvé?

Hogyan válhatok befektetıvé? Hogyan válhatok befektetıvé? 1 dr. Tatár Attila Hogyan válhatok befektetıvé? (Rövidített változat) Írta: dr.tatár Attila Hogyan válhatok befektetıvé? 2 dr. Tatár Attila A könyv megírásával két célt tőztem

Részletesebben

megszokottól, a lakossági és állami költekezés visszafogása a cégek eredményein is kezd meglátszani. Itthon megint nem unatkozhattunk,

megszokottól, a lakossági és állami költekezés visszafogása a cégek eredményein is kezd meglátszani. Itthon megint nem unatkozhattunk, BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Felhık még vannak, de a nap is elıbújhat Ebbıl még bármi lehet Kissé mintha felszakadoztak volna a felhık a piacok fölött, javult a hangulat az elmúlt hetekben tapasztalt

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT S z a k á l N ó r a 2007

SZAKDOLGOZAT S z a k á l N ó r a 2007 SZAKDOLGOZAT Szakál Nóra 2007 BUDAPESTI GAZDASÁGI FİISKOLA KÜLKERESKEDELMI FİISKOLAI KAR GAZDASÁGDIPLOMÁCIA SZAK NAPPALI TAGOZAT TİZSDE-PÉNZINTÉZETEK SZAKIRÁNY A PÉNZÜGY TERVEZÉS MODERN MEGOLDÁSAI (A RÉSZVÉNYBEFEKTETLS,

Részletesebben

MAGYAR. Trendfigyelı. 2007. június

MAGYAR. Trendfigyelı. 2007. június MAGYAR Trendfigyelı 2007. június Készítette a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet - mgfi - munkacsoportja A kutatást vezette és szerkesztette: Matolcsy György 2007. június 2 TARTALOM FÓKUSZ...4 Hiteltelen

Részletesebben

A BÁBOLNA NEMZETI MÉNESBIRTOK KFT.

A BÁBOLNA NEMZETI MÉNESBIRTOK KFT. ORSZÁGGYŐLÉSI KÖNYVTÁR - KÉPV ISELİI KUTATÓSZOLGÁLAT A BÁBOLNA NEMZETI MÉNESBIRTOK KFT. SAJTÓSZEMLE KÉSZÍTETTE: HORVÁTH IRÉN 2008. MÁJUS A Képviselıi Kutatószolgálat információs szolgáltatásai: elemzések,

Részletesebben

Kiegészítı melléklet a VIT Nyugdíjpénztár 2008. évi beszámolójához

Kiegészítı melléklet a VIT Nyugdíjpénztár 2008. évi beszámolójához Kiegészítı melléklet a VIT Nyugdíjpénztár 2008. évi beszámolójához Budapest, 2009. május 26 Vokony János Igazgatótanács elnöke I. Általános rész A VIT Nyugdíjpénztár az éves beszámolóját a Számviteli törvényben,

Részletesebben

Elırejelzés 2010-2011-re (2010/3. prognózis)

Elırejelzés 2010-2011-re (2010/3. prognózis) GKI Gazdaságkutató Zrt. Elırejelzés 21-211-re (21/3. prognózis) 21. szeptember GKI Gazdaságkutató Zrt. Székhely: Postacím: Internet hálózati cím: Telefon: Fax: E-mail: 192 Budapest, Ráday u. 42-44. 1461

Részletesebben

ÖSSZEVONT ALAPTÁJÉKOZTATÓK

ÖSSZEVONT ALAPTÁJÉKOZTATÓK ÖSSZEVONT ALAPTÁJÉKOZTATÓK UNICREDIT JELZÁLOGBANK ZRT. összesen 50.000.000.000 forint keretösszegő 2009. évi Jelzáloglevél Program alapján kibocsátott Jelzáloglevelek nyilvános forgalombahozatalára Vezetı

Részletesebben

Az adóváltoztatások lehetséges gazdasági hatásai

Az adóváltoztatások lehetséges gazdasági hatásai kopint-tarki.hu Az adóváltoztatások lehetséges gazdasági hatásai Kutatásvezetı: Palócz Éva KOPINT-TÁRKI Konjunktúrakutatási Intézet Zrt. 1112 Budapest, Budaörsi út. 45. 1518 Budapest, Pf. 71. Telefon:

Részletesebben

MAGYAR trendfigyelı. 2007. március

MAGYAR trendfigyelı. 2007. március MAGYAR trendfigyelı 2007. március Készítette a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet - mgfi - munkacsoportja A kutatást vezette és szerkesztette: Matolcsy György 2007. március 2 TARTALOM MAGYAR TRENDEK...

Részletesebben