14. Győri Tavaszi Fesztivál március

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "14. Győri Tavaszi Fesztivál 2010. március 15-31."

Átírás

1 14. Győri Tavaszi Fesztivál március Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Olvasó! Szinte hihetetlen, hogy ismét eltelt egy esztendő, és elérkeztünk a Négy Évszak Fesztivál keretein belül a Győri Tavaszi Fesztivál programjaihoz. Talán a programsorozat közeledte előre vetíti nekünk a jó időt és a napsütést, melyekben az utóbbi hónapokban nem igazán volt részünk. A tavasz az egyik kedvenc évszakom, hiszen az emberek végre kimozdulhatnak otthonról, a város megtelik élettel, gyermekkacajjal és jókedvvel. A hó és a fagyos idő nem visszatartó erő többé. A tavasz közelebb hozza az embereket egymáshoz, felfedezőútra indulnak családjukkal, barátaikkal, és jobban odafigyelnek a kulturális programokra, melyeket Győr tartogat számukra. A város pedig idén sem fog csalódást okozni, az utóbbi évek hagyományaihoz híven, színvonalas programok várják majd a tisztelt érdeklődőket. A Győri Tavaszi Fesztivál immáron 13 éve Győr kulturális életének szerves részét képezi, a győri és az idelátogató közönség által kedvelt és várt eseménnyé fejlődött. A programsorozat március 15-én nagyszabású felvonulással, tánc- és látványszínházi produkcióval veszi kezdetét Győr belvárosában. A fesztivál különlegessége a Nemzetközi Ütős Fesztivál, mely az elmúlt években nagy elismerést váltott ki mind szakmai körökben, mind a közönség részéről. A 14. Győri Tavaszi Fesztivál idén is izgalmas, színes programokkal várja az érdeklődőket, olyan kulturális élményekben lehet részük, mint a kivételes tehetségű hegedűművész, Mága Zoltán koncertje, Palya Bea lemezbemutató fellépése, vagy a hazai musicalvilág tehetséges színészházaspárja, a győri születésű Polyák Lilla és férje, Homonnay Zsolt közös produkciója. A programok minden korosztály számára tartogatnak élményeket, és az igényes kultúra minden szegletét elhozzák és megcsillantják Győrben. Csemegézzenek kedvükre, és élvezzék, hogy végre kimozdulhatunk lakásainkból. Fedezzék fel a tavasz minden szépségét, tegyenek hosszú sétákat a napsütéses órákban, és vegyenek részt a kulturális programokon, melyek a Győri Tavaszi Fesztivál keretén belül hívogatják Önöket. Jó szórakozást, kellemes élményeket és sok mosolyt kívánok Mindannyiuknak a következő időszakra! Előzetes program: Március óra A Nap megszentelése; Zsoltárok, himnuszok, imádságok Szvorák Katalin Liszt-díjas énekművész hangversenye Közreműködnek: Andrejszki Judit orgona, csembaló, ének Gombai Tamás hegedű Pejtsik Péter cselló Helyszín: Zichy-palota Március óra Tavaszi Kórus Találkozó Egyetemi Hangversenyterem (Zsinagóga)

2 időpont program helyszín belépő Március 15. A Szkíta Sólyom Baranta Hagyományos Belvárosi utcák, Díjtalan óra Magyar Harcművészeti Sport és Kulturális Városház tér Március óra Március 16. Március 18. Március 19. Március 20. Március óra Március 23. Március 24. Március 26. Egyesület bemutatója és felvonulása A SZÉP SZABADSÁGÉRT című táncés látványszínházi produkció Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Lippentő Kulturális Egyesület ünnepi műsora Félbevágott pipa Kaptár bontás, Berecz András mesemondó estje Városház tér Díjtalan Egyetemi 1.300,- Hangversenyterem Zsinagóga Zichy palota 1.000,- Többes szám első személyben - Dinnyés József és a Hangraforgó együttes koncertje Én leszek a játékszered Richter Terem 3.500,- PALYA BEA LEMEZBEMUTATÓ 3.300,- KONCERTJE Ősbemutató Klasszika Richter Terem 3.500,- A Győri Filharmónikus Zenekar koncertje 2.000,- Vezényel: Takács Nagy Gábor Közreműködik: Berkes Kálmán klarinét Pusztai Antal gitárművész koncertje Bezerédj-kastély 1.200,- Körúti Színház: Mese habbal vígjáték Főszerepben: Koltai Róbert, Vándor Éva Richter Terem 3.500, ,- MÁGA ZOLTÁN KONCERTJE Richter Terem 3.900, ,- 11. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál Richter Terem, Belépőjegy: Fellépők: Rómer ház, 2.900,- Mr. Glass, alias Sárközi József világhírű Baross utcai Diákjegy: üvegzenész szabadtéri színpad 1.400,- ATARU Ütőegyüttes, Győri Ütőegyüttes, Workshop: Révész Csanád, Dés András & Palya Bea, 600,- TRIO OLAMAR Szünet Világsztár vendég: IAN PAICE A DEEP PURPLE DOBOSÁNAK SZÓLÓKONCERTJE Március óráig Március 30. Március 31. A hímes tojás napja Gyermekek Háza díjtalan Polyák Lilla és Homonnay Zsolt fellépése Richter Terem 2.900, ,- Gondviselés - Müller Péter estje BBMMK 2.200, ,-

3 Kísérő programok: Március óra Vasárnapi koncertek a Széchenyi téren Ritmus koncert Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet ütős kamaraegyüttese Március óra A csoda bennünk van... Találkozás Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas újságíróval Bezerédj-kastély díjtalan Április 18. Lovász Irén - Szerelmes virág lemezbemutató koncert Richter Terem Április SZE Hallgatói Napok március óra Ostormenet - Szkíta Sólyom Baranta Hagyományos Magyar Harcművészeti Sport és Kulturális Egyesület bemutatója és felvonulása Győr Baross utca, Városház tér A közösség az ostormenettel a régiekre való emlékezést, a hagyományok felelevenítését, a közös, egy irányba való elmozdulást, egységet szeretné szimbolizálni óra A SZÉP SZABADSÁGÉRT című tánc- és látványszínházi produkció Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Lippentő Kulturális Egyesület ünnepi műsora Városház tér Fellépők: - Táncosok: Lippentő Táncegyüttes, Szentendre Táncegyüttes, Almássí Gonoszok (Budapest), Ördögszekér Néptáncegyüttes (Gyöngyös), Csobolyó Néptáncegyüttes (Győrújbarát), Vadvirág Néptáncegyüttes (Pápa) - Zenészek: neves népzenészek az Állami Népi Együttesből, Győri Ütőegyüttes - További szereplők: neves énekesek, színészek, tűz-zsonglőrök Koreográfus: Kocsis Enikő (Harangozó-díjas), és Fitos Dezső (Harangozó-díjas) március 16. Félbe vágott pipa Kaptár bontás, Berecz András estje Egyetemi Hangversenyterem Zsinagóga belépő: Ft Berecz András mesemondó, népdalénekes, néprajzkutató, előadóművész és tréfamester is egyben. Saját szavaival élve: álomszövő, amit éjszaka álmodik, nappal mesévé hímezi. A mesemondás örömét kunhegyesi édesanyjától kapta, aki nem merte leengedni gyermekét a pesti utcákra, ám meséivel, dalaival odabilincselte fiát a konyhaszékhez. Ezeket a meséket fonta tovább, majd felnőtteknek ízesítve szétterítette a Kárpát-medencében, amelyeket most a győri közönség hallhatja.

4 2010. március 18. Többes szám első személyben - Dinnyés József és a Hangraforgó együttes koncertje Zichy-palota belépő: Ft Költők között zenész, zenészek között költő vagyok. vallja magáról Dinnyés József zeneszerző, előadóművész, daltulajdonos, aki számára 2010 jubileumi év, hiszen 45 évvel ezelőtt indult karrierje. Ezen jubileum alkalmával a 100-dal című kiadványa dalaiból készített válogatást, melynek címe Többes szám első személyben. A művész a 14. Győri Tavaszi Fesztivál keretein belül közös koncertet ad a F. Sípos Bea és Faggyas László által alkotott Hangraforgó együttessel március 19. Én leszek a játékszered Palya Bea lemezbemutató koncertje, Ősbemutató Richter Terem belépő: Ft, Ft Palya Bea a mai fiatal énekesek egyik legsokoldalúbb alkotója. Magyar, cigány, bolgár és más népzenékkel, indiai zenével foglalkozik, emellett közreműködik világzene, jazz, énekelt vers műfajokban is. A lemezbemutató koncerten a Táncdalfesztivál korszakának legismertebb dalai csendülnek fel, az énekesnő saját stílusában. A hangzás legtöbbször népzenei világokat idéz. Olyan régi dalokat fognak elhangzani saját stílusban, mint például az Add már Uram az esőt, a Megáll az idő, a Késő bánat, Most már utánam a vízözön, vagy a Nem akarok mindenáron férjhez menni, és Cseh Tamás Csönd vagyok című dala. Az előadás támogatója a Budapesti OTP március óra Pusztai Antal gitárművész koncertje Bezerédj-kastély belépő: Ft Pusztai Antal Győrben született, Róth Ede és Reményi Attila növendéke. Külföldi tanulmányait Frankfurtban kezdte, majd Alvaró Pierri mesterosztályának tagja lett a Bécsi Zeneakadémián. Bravúros technikájú virtuóz gitáros, aki a klasszikus és jazz zenét egyaránt magas színvonalon műveli. Számos nemzetközi klasszikus- és jazzgitár-verseny győztese nyarán egyedülálló nemzetközi sikert ért el a Montreux-i Jazz Fesztiválon, első díjat kapott. Többször játszott olyan világhírességekkel együtt, mint Pat Metheny, B.B. King, George Benson.

5 2010. március 23. Körúti Színház: Mese habbal - vígjáték Richter Terem belépő: Ft, Ft Koltai Róbert, Vándor Éva, Király Adrián, Pikali Gerda hogy csak a legnagyobb neveket soroljuk a Mese habbal című vígjátékból, melyben Ginny, a nem túl erkölcsös fiatal lány szerelmét, Greget hátrahagyva vidékre utazik, hogy meglátogassa szeretőjét. Greg, mivel azt hiszi, hogy a lány a szüleihez ment, ugyancsak odautazik, hogy megkérje szerelme kezét... Alan Ayckbourn vígjátéka két felvonásban Szereplők: Philip - Koltai Róbert Sheila Vándor Éva Greg Király Adrián Ginny Pikali Gerda Rendezte: Nagy Kati március 24. Mága Zoltán koncertje Richter Terem belépő: Ft, Ft Hívták már a királyok prímásának, a zene nagykövetének, az emberek közötti hidak építőjének. Mondják, senki nem lehet próféta a saját hazájában. A kivételes tehetségű hegedűművésznek, Mága Zoltánnak mégis sikerült. Talán nincs még egy művész, aki küldetéstudatát ennyire előtérben tartva képviselte a magyar kulturális tradíciókat, és erősítette a magyarságról kialakult pozitív képet. Ezáltal számos rajongót szerzett nemcsak magának, hanem a hagyományos cigány- és klasszikus muzsikának is ben művészete, közösségépítő és társadalmi szerepvállalása elismeréseként Európadíjban részesült. Ugyanebben az évben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is átvehette ban a Magyar Kultúra Lovagjává avatták. Mága Zoltán koncertje a 14. Győri Tavaszi Fesztivál egyik kiemelt eseménye március óra A hímes tojás napja a Gyermekek Háza szervezésében Helyszín: Gyermekek Háza Győr, Aradi Vértanúk útja 23. Belépés: díjtalan Ezen tavaszon 12. alkalommal hívjuk meg Győrbe a Gyermekek Házába azokat a tojásírókat, a Népművészet Ifjú Mestereit, Népi Iparművészeket, akik bemutatják karcolt, patkolt, áttört, viaszolt, levélrátétes, sárközi, gyimesi, zalai, erdélyi és moldvai csángó motívumokkal díszített, zsűrizett tojásaikat. A nap folyamán a gyerekek és szüleik különféle kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, a húsvéttal kapcsolatos ügyességi feladatokat oldhatnak meg. A kirakodóvásárban és a kiállító teremben a Győri Ipartestület Művészi Kézműves Szakosztálya mutatkozik be március 30. Polyák Lilla és Homonnay Zsolt koncertje Richter Terem belépő: Ft, Ft Polyák Lilla és Homonnay Zsolt művészházaspár - a hazai musicalvilág ismert arcai. A színházkedvelő közönség immár 10 éve tapsolhat nekik a Madách és az Operett színházban áprilisában végre teljesülhetett régi vágyuk, amikor megjelenhetett Ketten címmel első közös albumuk, mely nagyon gyorsan a hazai eladási lista élmezőnyét erősítette. Igazi zenei csemegét ígér ez a koncert azoknak, akik jegyet váltanak rá.

6 2010. március 31. Gondviselés Müller Péter estje Bartók Béla Megyei Művelődési Központ belépő: Ft, Ft Müller Péter a hazai ezoterikus irodalom kimagasló alakja. Egy halálközeli élménye fordította a spirituális tanok felé. Legújabb kötete, a Gondviselés, melyben az őt, és minket érintő legfontosabb kérdésekre próbál válaszokat keresni. A Gondviselés egy beszélgetős könyv az emberi sorsról, a jövő sejtéséről, a sorsteremtés mágiájáról, a várakozás művészetéről, a szellemvilág és a gondviselés segítő erejéről. Arról, hogy van egy dalunk, ami a mi dalunk, és amit meg kell hallanunk, és meg kell hallgatnunk, ha felcsendül Müller Péter legújabb könyve számadás az életről, a szerzőtől megszokott, élvezetes, szívmelengető stílusban. KIÁLLÍTÁSOK Február 19. április 15. Fajó János Kossuth-díjas festőművész Feketén Fehéren című kiállítása MTA-MADI Galéria Győr, Liszt Ferenc utca 10. Február 23. március 19. Szűk Norbert festőművész kiállítása Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Március 5. április 11. Balogh István festőművész kiállítása Városi Művészeti Múzeum Napóleon-ház Március 6. május 2. Csohány Kálmán emlékkiállítás Városi Művészeti Múzeum Eszterházy Palota Március 12. május 2. Gyermekjátékok a kortárs képzőművészetben Babos Zsili Bertalan, Énzsöly Kinga és Fischer Judit kiállítása Városi Művészeti Múzeum Váczy Péter Gyűjtemény Magyar Ispita Március 13. április 18. Kurcsics László képzőművész kiállítása Városi Művészeti Múzeum Váczy Péter Gyűjtemény Március 21. április 23. Laco Struhár fotóművész kiállítása Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Március 24. Április 8. XIV. Nemzetközi Babakiállítás - Országos babakészítési versenyre beküldött alkotások bemutatása, Zichy-palota Gyermek játékok a kortárs magyar képzőművészetben, Városi Művészeti Múzeum Régi idők játékai, Xantus János Múzeum Fruhmann-ház A 14. GYŐRI TAVASZI FESZTIVÁL RÉSZLETES PROGRAMJA AZ ALÁBBI HONLAPOKON IS OLVASHATÓ:

7 XI. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál március 26. A Győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezésében tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Tavaszi Fesztivál kiemelt programja, a Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál. Győrben nagy hagyománya van az ütős zenének. Ez zene az a műfaj, amely kortól függetlenül képes szólni a nézőkhöz, hallgatókhoz, idősekhez és fiatalokhoz egyaránt. A fesztivál célja az igényes szórakoztatás és az ütős muzsika népszerűsítésén túl, hogy lehetőséget kínáljon a helyi tehetségek, ütős növendékek bemutatkozására. A fiatal nemzedék képviselői személyesen találkozhatnak, egy színpadon zenélhetnek a szakma hazai és nemzetközi jeles képviselőivel, olyan életre szóló motivációt adva nekik, amely segíti, meghatározhatja ütős karrierjüket. A Győri Nemzetközi Ütős Fesztiválon megjelenik a klasszikus zene, a jazz, a világzene vagy éppen a kortárs ütőhangszeres játék egy-egy darabja. A fesztivál műsorstruktúrájának kialakításánál minden évben figyelembe vesszük, hogy az ütős produkciókat egyéb zenei, illetve társművészeti előadásokkal, hangszeres bemutatókkal és workshopokkal egészítsük ki a változatosság kedvéért. A fesztiválhoz szervesen kapcsolódik a hagyományos ütőhangszeres kiállítás. Itt nemcsak a legrangosabb ütőhangszereket gyártó és forgalmazó cégek hazai képviseletei mutatják be termékeiket, hanem bemutatkoznak hazai hangszerkészítő mesterek is. Az elmúlt években a mai dobos világ több sztár zenésze Jojo Mayer, Tom Brechtlein, Tommy Vig, Billy Cobham, Trilok Gurtu is fellépett a Győri Ütős Fesztiválon. Ez évben sem szakítunk a hagyománnyal, hiszen egy igazi hard rock dobos lesz vendégünk, Ian Paice a Deep Purple együttes dobosa. Programok Baross utca szabadtéri színpad díjtalan 15 óra Széchenyi Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet ütőhangszeres együttesének koncertje 16 óra Sárközi József Mr. Glass, alias Sárközi József, a világhírű üvegzenész, aki vízzel töltött üvegekből csal elő feledhetetlen dallamokat. Az művészúr zeneakadémiát végzett, produkciója teljes egyedülállóan a világon, látszólag egyszerű hangszereken vizespoharakon játszik komoly zeneműveket elképesztő virtuozitással. 17 óra ATARU Ütőegyüttes Az ATARU ütőegyüttes 2006 tavaszán alakult. Kezdetben különféle tradicionális zenéket szólaltattak meg dobokon és egyéb ütős dallamhangszereken, majd egyre szorosabbra fűzték kapcsolatukat a japán zenei és spirituális közeggel, ami mind a mai napig tart.

8 Richter Terem 19 óra belépődíj: Ft; diákjegy Ft A XI. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál ünnepélyes megnyitása Megnyitja: Dr. Ottófi Rudolf Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere Széchenyi Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet ütőhangszeres együttesének koncertje Leírás, konkrét program Révész Csanád Tisztelgés Jojo Mayer-nek A fiatal tehetség a Maszkura és a Tücsökraj dobosa, a magyar "dobos utánpótlás válogatott" egyik kiemelkedő reménysége. Példaképe Jojo Mayer, akitől nagyon sokat tanult. Győri Ütőegyüttes koncertje Több mint 30 éve működő együttes, melynek jelenlegi tagjai, enyhe változásoktól eltekintve, régóta zenélnek együtt. Bár klasszikus értelemben vett ütőegyüttes, nagy kedvvel kapcsolódnak más művészeti ágakhoz, új irányzatokhoz. Szeretettel ápolják, s terjesztik a magyar népzenét. Műsorukon először J. Zivkovic lüktetései és dallamai ihlette mű hangzik el, mely egy gyönyörű magyar népdalfeldolgozás ütős módra. Másoddikként Theodor Burkali ELAN című kompozíciója, aztán táncosokkal és más zenészekkel kiegészülve verik fel a port a padlóról és a dobhártyákról. Dés András & Palya Bea Dallam és ritmus. Ének és ütő. Énekes és ütős. Test és hangszer. Testhangszer. Más alig. Dés András és Palya Bea már nagyon régóta játszik együtt, ám duóban most fognak először teljes koncertet adni. Dés András hangszerkészletében megtalálható a dzsembétől a derebukán át a dafig nagyon sok etnikus ütőhangszer, de a klasszikus dobszerelésből is vannak elemek. Ő nemcsak egyszerűen ütőhangszeres, hanem univerzális zenész, merész provokátor, kreatív, dallamívekben is gondolkodó ritmus-ember, a vele való játék azonnali visszautasíthatatlan felkérés egy izgalmas táncra. Trio Olamar A TRIO OLAMAR "Gondolatok a Bartók Zeneházban" című lemeze a trió védjegyéül is szolgál. A bartóki ihletésű progresszív jazz megőrzi a Kárpát-medencében élő népek zenei gyökereit, ötvözve a modern jazz lüktetésével. A CD sikert aratott Japánban is. A trió több fesztiválon lépett fel Varsóban, Erdélyben és Magyarországon.

9 Az együttes tagjai: OLÁH ZOLTÁN - zongora OLÁH PÉTER - bőgő MARTONOSI GYÖRGY - dob (SABIAN, TAMBURO) Szünet Ian Paice (Deep Purple) szólókoncert A fesztivál világsztár vendége a legendás Deep Purple brit hard rock együttes dobosa. A zenekar a Led Zeppelin és Black Sabbath mellett sokan a heavy metal előfutárának tartják, bár a zenészek sosem tartották magukat heavy metal együttesnek. Világszerte több mint 100 millió albumot adtak el. Fifikás, egyedi játékstílusa szerves része a Deep Purple hangzásvilágának. A Mély Bíbor mellett részt vett a Whitesnake megalapításában is, valamint dolgozott Gary Moore-ral is. Karrierje során több dob oktatófilmet is kiadott. RÓMER HÁZ Workshop Martonosi Györggyel és Révész Csanáddal 600 Ft A rendezvényen kötetlenebb légkörben lehetőség nyílik megismerkedni a művész hangszereivel és az általa használt legkedveltebb, leggyakoribb technikákkal. Az interaktív bemutató során a hallgatók feltehetik kérdéseiket. Martonosi György a kilencvenes évek óta vezeti a Drum-Art Dobiskolát, tizenegy évig a Zenész szakírója, majd a Dobosmagazin szakmai munkatársa. Országos és nemzetközi dobos rendezvények, nemzetközi mesterkurzusok szervezője, résztvevője. Tankönyveket ír, kurzusokat tart országszerte. Ütőhangszer kiállítás és bemutató Richter Terem A fesztivál keretében hangszergyártó és forgalmazó cégek képviselői mutatják be termékeiket. A kiállításon lehetőség van arra, hogy a látogatók kipróbálják a hangszereket. JEGYEK MEGVÁSÁROLHATÓK: TOURINFORM IRODA GYŐR Győr, Árpád út 32. Telefon/fax: 96/ / Nyitva: H-P.: 9 17 óráig Szo.: 9 13 óráig V.: zárva TOURINFORM IRODA MOSONMAGYARÓVÁR Mosonmagyaróvár, Kápolna tér 16. Telefon: 96/ Nyitva: H-P.: 9 16 óráig

10 RICHTER TEREM GYŐR Győr, Aradi Vértanúk útja 16. Telefon: 80/ , 96/ vagy Nyitva: H-P.: óráig FILHARMÓNIA BUDAPEST NONPROFIT KHT. GYŐRI KIRENDELTSÉGE Győr, Kisfaludy utca 25. Telefon/Fax: 96/ Nyitva: H-Cs.: óráig, P.: óráig Belépőjegyek válthatók továbbá a rendezvény helyszínein a műsorkezdést megelőző 1 órával. A műsorváltoztatás jogát a rendezők fenntartják! A fesztivál tagja a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének és a Magyar Fesztiválszövetségnek.

Győr Programajánló Tavasz. www.gyor.hu

Győr Programajánló Tavasz. www.gyor.hu Győr Programajánló Tavasz www.gyor.hu 2 0 1 4 2 A rendezvények szervezői 1 Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata +36 96 500 100 www.gyor.hu 2 Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér +36 96 516 670

Részletesebben

Győri Tavaszi Fesztivál 2015. március 15 - április 3. PROGRAMFÜZET

Győri Tavaszi Fesztivál 2015. március 15 - április 3. PROGRAMFÜZET Győri Tavaszi Fesztivál 2015. március 15 - április 3. PROGRAMFÜZET 2 3 Polgármesteri köszöntő Tisztlelt Hölgyeim és Uraim, kedves Gyerekek! 2015 márciusában ismét beindul a kulturális évad Győrben, kezdetét

Részletesebben

TAVASZ GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ. www.gyor.hu

TAVASZ GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ. www.gyor.hu 2015 TAVASZ GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ www.gyor.hu GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ 2015 TAVASZ 2 A RENDEZVÉNYEK SZERVEZŐI 1. GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA +36 96 500 100 WWW.GYOR.HU 2. DR. KOVÁCS PÁL MEGYEI KÖNYVTÁR

Részletesebben

Győri ProGramajánló. Tavasz. www.gyor.hu

Győri ProGramajánló. Tavasz. www.gyor.hu Győri ProGramajánló Tavasz www.gyor.hu 2 0 1 3 2 szervezők listája 1 Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata +36 96 500 100 www.gyor.hu 2 Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér +36 96 516 670 www.gyorikonyvtar.hu

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ TISZTELT JUBILÁLÓ FESZTIVÁLLÁTOGATÓK!

KÖSZÖNTŐ TISZTELT JUBILÁLÓ FESZTIVÁLLÁTOGATÓK! 1 2 3 KÖSZÖNTŐ TISZTELT JUBILÁLÓ FESZTIVÁLLÁTOGATÓK! Kecskeméten minden évszaknak megvan a hagyományos fesztiválja, és mind egyéni hangulatokkal, színekkel és ízekkel reprezentálja a hírös város értékeit,

Részletesebben

Kedves Vendégeink! Kedves Váciak!

Kedves Vendégeink! Kedves Váciak! Kedves Vendégeink! Kedves Váciak! Kerek évfordulóhoz érkezett a fesztivál. Nagy öröm számomra, hogy immáron a XX. Váci Világi Vigalomra invitálhatom Önöket. Július 27-28-29-én olyan kulturális és művészeti

Részletesebben

VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL 2011. JÚNIUS 3-4-5.

VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL 2011. JÚNIUS 3-4-5. VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL 2011. JÚNIUS 3-4-5. A REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL története lassú, de biztos fejlődést mutat minden tekintetben. Soha ennyi helyszín és program nem adatott meg a fesztivál

Részletesebben

INTERJÚK ZISKÓ OLIVÉR DVD JUBILEUMI SZÁM 10 ÉVES A DOBOS MAGAZIN MELLÉKLET: VADÁSZ PÉTER HOLLÓSI LÁSZLÓ KÔSZEGI IMRE OROSZ MÁRTA

INTERJÚK ZISKÓ OLIVÉR DVD JUBILEUMI SZÁM 10 ÉVES A DOBOS MAGAZIN MELLÉKLET: VADÁSZ PÉTER HOLLÓSI LÁSZLÓ KÔSZEGI IMRE OROSZ MÁRTA XI. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2010. április július 450 FT INTERJÚK VADÁSZ PÉTER HOLLÓSI LÁSZLÓ KÔSZEGI IMRE OROSZ MÁRTA GRETSCH CATALINA CLUB MINI MOD AZ OLASZ TAMBURELLO DOBBÔRÖK MÁSKÉNT MR. AMATI MICHAEL JACKSON

Részletesebben

VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL

VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL 2011/7. ESÔ ESETÉN: FEDETT HELYSZÍN INFO: PERIFERICRECORDS.COM TEL.. 06 30 814 2290 VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL 2011. JÚNIUS 3 4 5. BP. IX. BAKÁTS TÉR RÁDAY U. KÁLVIN TÉR LÓNYAY UTCAI REFORMÁTUS GIMNÁZIUM

Részletesebben

TALÁLKOZZUNK! Irány Pécs! 2010-BEN PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA WWW.PECS2010.HU. pesti mûsor FESZTIVÁL KALAUZ KALAUZ

TALÁLKOZZUNK! Irány Pécs! 2010-BEN PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA WWW.PECS2010.HU. pesti mûsor FESZTIVÁL KALAUZ KALAUZ TALÁLKOZZUNK! 2010-BEN PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA Irány Pécs! WWW.PECS2010.HU PÉCS2010 EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA pesti mûsor FESZTIVÁL 7 Műemléki Világnap 2010: Rejtett kincseink jegyében Turisztikai

Részletesebben

www.tavaszfeszt.hu XXVIII. 2013. március 11. április 3.

www.tavaszfeszt.hu XXVIII. 2013. március 11. április 3. www.tavaszfeszt.hu 2013. március 11. április 3. A Knorr-Bremse évek óta elkötelezett támogatója társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseknek és projekteknek a műszaki tudományok és oktatás, a helyi

Részletesebben

Győr Programajánló Tél. www.gyor.hu

Győr Programajánló Tél. www.gyor.hu 2 0 1 3 2 0 1 4 Győr Programajánló Tél www.gyor.hu 2 A rendezvények szervezői 1 Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata +36 96 500 100 www.gyor.hu 2 Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér +36 96

Részletesebben

REFORMÁTUS ÉNEKEK VIII.

REFORMÁTUS ÉNEKEK VIII. REFORMÁTUS ÉNEKEK VIII. KÁRPÁT-MEDENCEI EGYESÍTETT REFORMÁTUS KÓRUS (300 FÔ) Debreceni Kollégiumi Kántus Pasaréti Palló Imre Énekkar Psalterium Hungaricum Kórus Pécsi Református Kollégium Vegyeskara KRE

Részletesebben

2015. évi Eseménynaptár

2015. évi Eseménynaptár 2015. évi Eseménynaptár A magyar tüzérség a XX. században és Az I. Világháború centenáriumi kiállítása Janus Pannonius Múzeum JPM Csontváry Múzeum (Pécs, Janus Pannonius u. 11.) 2015. január 1 - május

Részletesebben

GYŐR 2015 PROGRAMAJÁNLÓ

GYŐR 2015 PROGRAMAJÁNLÓ NYÁR GYŐR 2015 PROGRAMAJÁNLÓ A RENDEZVÉNYEK SZERVEZŐI KÓD NÉV TELEFON HONLAP 1. GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA +36 96 500 100 www.gyor.hu 2. DR. KOVÁCS PÁL MEGYEI KÖNYVTÁR ÉS KÖZÖSSÉGI TÉR +36 96

Részletesebben

Klebelsberg Kultúrkúria. 2013. december - 2014. január

Klebelsberg Kultúrkúria. 2013. december - 2014. január Klebelsberg Kultúrkúria 2013. december - 2014. január ZÖLDÁG JELES NAPOK Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál december 1. vasárnap 17.00 A rendezvénysorozat fővédnökei: Dr. Láng Zsolt polgármester a

Részletesebben

HÍRLEVÉL TARTALOM GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS. III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4.

HÍRLEVÉL TARTALOM GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS. III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4. GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4. TARTALOM - Kodály Zoltán emlékhangverseny - II. Gyõri Operett Fesztivál - Kulturális

Részletesebben

XIV. évfolyam, 76. szám

XIV. évfolyam, 76. szám XIV. évfolyam, 76. szám ww w. ma gy ar da ln ap ja.hu dallamos villamos Rendhagyó programmal nyit a Magyar Dal Napja az idén. A Magyar Dal Napja és a BKV együttmûködésének köszönhetôen 2010. szeptember

Részletesebben

2014/4. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 14.

2014/4. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 14. 2014/4. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 14. 20 3Mk Zl hol bulizzunk? SZENTENDREI VÁROSI T Ö M EG KÖZLE KE DÉS I M Ú Z E U M 3000 négyzetméter fedett és 2000 négyzetméter szabadtéri kiállítási tér 5 állandó kiállítóterem

Részletesebben

CSABA PÉTER művészeti vezető és vezető karmester / Artistic Director & Chief Conductor. KESSELYÁK GERGELY karmester / Conductor

CSABA PÉTER művészeti vezető és vezető karmester / Artistic Director & Chief Conductor. KESSELYÁK GERGELY karmester / Conductor 70 ÉVES A MÁV SZIMFONIKUS ZENEKAR / MAV SYMPHONY ORCHESTRA IS 70 YEARS OLD ALAPÍTÁS ÉVE 1945 / FOUNDED IN 1945 A zenekar fővédnöke Dr. Czepek Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Részletesebben

ŐSZ GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ. www.gyor.hu

ŐSZ GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ. www.gyor.hu ŐSZ GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ 2014 www.gyor.hu GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ 2014 ŐSZ 2 A RENDEZVÉNYEK SZERVEZŐI 1. GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA +36 96 500 100 www.gyor.hu 2. DR. KOVÁCS PÁL MEGYEI KÖNYVTÁR ÉS KÖZÖSSÉGI

Részletesebben

Nôk vezetô szerepben

Nôk vezetô szerepben 4 5. oldal A város fejlődése 2015-ben is biztosított jelentette ki lapunknak Borkai Zsolt polgármester. Az intézmények működtetése, a város fejlesztése és a gazdaságélénkítés kiemelt terület. 11. oldal

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Szent István király ünnepe 2013. AUGUSZTUS 16-20.

MEGHÍVÓ. Szent István király ünnepe 2013. AUGUSZTUS 16-20. MEGHÍVÓ Szent István király ünnepe 2013. AUGUSZTUS 16-20. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját Államalapító Szent István királyunk tiszteletére

Részletesebben

Mennek vala ketten együtt

Mennek vala ketten együtt MÉCSVILÁG A Mátészalkai Mûvészetbarát Egyesület Mûhelye Minden élettörténetben legalább két történet van. Az egyik személyes és kicsiben játszódik, valóságos szereplõkkel, a másik univerzális. Vagyis a

Részletesebben

50 ÉVES AZ ÁLLATKERT BÁNK BÁN Erkel operája újra műsoron. DEBRECENI ŐSZ Koncertkínálat: Edda, PG, Szekeres Adrien DEBRECENI 2011. NOV. 4. DEC. 8.

50 ÉVES AZ ÁLLATKERT BÁNK BÁN Erkel operája újra műsoron. DEBRECENI ŐSZ Koncertkínálat: Edda, PG, Szekeres Adrien DEBRECENI 2011. NOV. 4. DEC. 8. DEBRECENI 2011. NOV. 4. DEC. 8. 50 ÉVES AZ ÁLLATKERT BÁNK BÁN Erkel operája újra műsoron FOLYTATÓDIK A DEBRECENI ŐSZ Koncertkínálat: Edda, PG, Szekeres Adrien Négy márka és márkaszerviz egy helyen! OMP

Részletesebben

2014. március április. programfüzet. www.kulturkozpont.hu Hallgasson minket: www.radiopro.hu

2014. március április. programfüzet. www.kulturkozpont.hu Hallgasson minket: www.radiopro.hu 2014. március április programfüzet www.kulturkozpont.hu Hallgasson minket: www.radiopro.hu Boldog húsvéti ünnepeket kívánunk! 3K 1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2. tel.: 247-3604 www.kulturkozpont.hu kulturkozpont@kulturkozpont.hu

Részletesebben

Havonta megjelenő ingyenes programmagazin

Havonta megjelenő ingyenes programmagazin 2011. VII. évfolyam 8. szám, augusztus Havonta megjelenő ingyenes programmagazin 2011. AUGUSZTUS 4 7. ISSN 2066-6349 BEKÖSZÖNTŐ Tartalom PROGRAMON AUGUSZTUS ESEMÉNY / RENDEZVÉNY CSÍKSZEREDAI VÁROSNAPOK

Részletesebben

20 éves az Alkotó Muzsikusok Társasága

20 éves az Alkotó Muzsikusok Társasága 1 Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Művészeti Intézet Ének-zene Tanszék 20 éves az Alkotó Muzsikusok Társasága The 20th anniversary of the Society of Creative Musicians - szakdolgozat

Részletesebben

Legyenek a vendégeink, jó szórakozást! Dr. Bóth János Vác város polgármestere, országgyűlési képviselő

Legyenek a vendégeink, jó szórakozást! Dr. Bóth János Vác város polgármestere, országgyűlési képviselő Kedves Váciak! Tisztelt Vendégeink! Évről évre, július utolsó hétvégéjén idén már 17. alkalommal megszólalnak a fanfárok, és jelzik: kezdődnek a VÁCI VILÁGI VIGALOM eseményei. 1993-ban, a Közép-Európa

Részletesebben

BORSODI MŰVÉSZETI FESZTIVÁL

BORSODI MŰVÉSZETI FESZTIVÁL XII. évfolyam / 1. különszám 2010. június 15 26. A Barcikai Nyár X. 2010 bemutatja: 2010. június 15 26. BORSODI MŰVÉSZETI FESZTIVÁL www.egressy.hu X.Borsodi Művészeti Fesztivál Alapító (2001): Kazincbarcika

Részletesebben