14. Győri Tavaszi Fesztivál március

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "14. Győri Tavaszi Fesztivál 2010. március 15-31."

Átírás

1 14. Győri Tavaszi Fesztivál március Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Olvasó! Szinte hihetetlen, hogy ismét eltelt egy esztendő, és elérkeztünk a Négy Évszak Fesztivál keretein belül a Győri Tavaszi Fesztivál programjaihoz. Talán a programsorozat közeledte előre vetíti nekünk a jó időt és a napsütést, melyekben az utóbbi hónapokban nem igazán volt részünk. A tavasz az egyik kedvenc évszakom, hiszen az emberek végre kimozdulhatnak otthonról, a város megtelik élettel, gyermekkacajjal és jókedvvel. A hó és a fagyos idő nem visszatartó erő többé. A tavasz közelebb hozza az embereket egymáshoz, felfedezőútra indulnak családjukkal, barátaikkal, és jobban odafigyelnek a kulturális programokra, melyeket Győr tartogat számukra. A város pedig idén sem fog csalódást okozni, az utóbbi évek hagyományaihoz híven, színvonalas programok várják majd a tisztelt érdeklődőket. A Győri Tavaszi Fesztivál immáron 13 éve Győr kulturális életének szerves részét képezi, a győri és az idelátogató közönség által kedvelt és várt eseménnyé fejlődött. A programsorozat március 15-én nagyszabású felvonulással, tánc- és látványszínházi produkcióval veszi kezdetét Győr belvárosában. A fesztivál különlegessége a Nemzetközi Ütős Fesztivál, mely az elmúlt években nagy elismerést váltott ki mind szakmai körökben, mind a közönség részéről. A 14. Győri Tavaszi Fesztivál idén is izgalmas, színes programokkal várja az érdeklődőket, olyan kulturális élményekben lehet részük, mint a kivételes tehetségű hegedűművész, Mága Zoltán koncertje, Palya Bea lemezbemutató fellépése, vagy a hazai musicalvilág tehetséges színészházaspárja, a győri születésű Polyák Lilla és férje, Homonnay Zsolt közös produkciója. A programok minden korosztály számára tartogatnak élményeket, és az igényes kultúra minden szegletét elhozzák és megcsillantják Győrben. Csemegézzenek kedvükre, és élvezzék, hogy végre kimozdulhatunk lakásainkból. Fedezzék fel a tavasz minden szépségét, tegyenek hosszú sétákat a napsütéses órákban, és vegyenek részt a kulturális programokon, melyek a Győri Tavaszi Fesztivál keretén belül hívogatják Önöket. Jó szórakozást, kellemes élményeket és sok mosolyt kívánok Mindannyiuknak a következő időszakra! Előzetes program: Március óra A Nap megszentelése; Zsoltárok, himnuszok, imádságok Szvorák Katalin Liszt-díjas énekművész hangversenye Közreműködnek: Andrejszki Judit orgona, csembaló, ének Gombai Tamás hegedű Pejtsik Péter cselló Helyszín: Zichy-palota Március óra Tavaszi Kórus Találkozó Egyetemi Hangversenyterem (Zsinagóga)

2 időpont program helyszín belépő Március 15. A Szkíta Sólyom Baranta Hagyományos Belvárosi utcák, Díjtalan óra Magyar Harcművészeti Sport és Kulturális Városház tér Március óra Március 16. Március 18. Március 19. Március 20. Március óra Március 23. Március 24. Március 26. Egyesület bemutatója és felvonulása A SZÉP SZABADSÁGÉRT című táncés látványszínházi produkció Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Lippentő Kulturális Egyesület ünnepi műsora Félbevágott pipa Kaptár bontás, Berecz András mesemondó estje Városház tér Díjtalan Egyetemi 1.300,- Hangversenyterem Zsinagóga Zichy palota 1.000,- Többes szám első személyben - Dinnyés József és a Hangraforgó együttes koncertje Én leszek a játékszered Richter Terem 3.500,- PALYA BEA LEMEZBEMUTATÓ 3.300,- KONCERTJE Ősbemutató Klasszika Richter Terem 3.500,- A Győri Filharmónikus Zenekar koncertje 2.000,- Vezényel: Takács Nagy Gábor Közreműködik: Berkes Kálmán klarinét Pusztai Antal gitárművész koncertje Bezerédj-kastély 1.200,- Körúti Színház: Mese habbal vígjáték Főszerepben: Koltai Róbert, Vándor Éva Richter Terem 3.500, ,- MÁGA ZOLTÁN KONCERTJE Richter Terem 3.900, ,- 11. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál Richter Terem, Belépőjegy: Fellépők: Rómer ház, 2.900,- Mr. Glass, alias Sárközi József világhírű Baross utcai Diákjegy: üvegzenész szabadtéri színpad 1.400,- ATARU Ütőegyüttes, Győri Ütőegyüttes, Workshop: Révész Csanád, Dés András & Palya Bea, 600,- TRIO OLAMAR Szünet Világsztár vendég: IAN PAICE A DEEP PURPLE DOBOSÁNAK SZÓLÓKONCERTJE Március óráig Március 30. Március 31. A hímes tojás napja Gyermekek Háza díjtalan Polyák Lilla és Homonnay Zsolt fellépése Richter Terem 2.900, ,- Gondviselés - Müller Péter estje BBMMK 2.200, ,-

3 Kísérő programok: Március óra Vasárnapi koncertek a Széchenyi téren Ritmus koncert Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet ütős kamaraegyüttese Március óra A csoda bennünk van... Találkozás Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas újságíróval Bezerédj-kastély díjtalan Április 18. Lovász Irén - Szerelmes virág lemezbemutató koncert Richter Terem Április SZE Hallgatói Napok március óra Ostormenet - Szkíta Sólyom Baranta Hagyományos Magyar Harcművészeti Sport és Kulturális Egyesület bemutatója és felvonulása Győr Baross utca, Városház tér A közösség az ostormenettel a régiekre való emlékezést, a hagyományok felelevenítését, a közös, egy irányba való elmozdulást, egységet szeretné szimbolizálni óra A SZÉP SZABADSÁGÉRT című tánc- és látványszínházi produkció Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Lippentő Kulturális Egyesület ünnepi műsora Városház tér Fellépők: - Táncosok: Lippentő Táncegyüttes, Szentendre Táncegyüttes, Almássí Gonoszok (Budapest), Ördögszekér Néptáncegyüttes (Gyöngyös), Csobolyó Néptáncegyüttes (Győrújbarát), Vadvirág Néptáncegyüttes (Pápa) - Zenészek: neves népzenészek az Állami Népi Együttesből, Győri Ütőegyüttes - További szereplők: neves énekesek, színészek, tűz-zsonglőrök Koreográfus: Kocsis Enikő (Harangozó-díjas), és Fitos Dezső (Harangozó-díjas) március 16. Félbe vágott pipa Kaptár bontás, Berecz András estje Egyetemi Hangversenyterem Zsinagóga belépő: Ft Berecz András mesemondó, népdalénekes, néprajzkutató, előadóművész és tréfamester is egyben. Saját szavaival élve: álomszövő, amit éjszaka álmodik, nappal mesévé hímezi. A mesemondás örömét kunhegyesi édesanyjától kapta, aki nem merte leengedni gyermekét a pesti utcákra, ám meséivel, dalaival odabilincselte fiát a konyhaszékhez. Ezeket a meséket fonta tovább, majd felnőtteknek ízesítve szétterítette a Kárpát-medencében, amelyeket most a győri közönség hallhatja.

4 2010. március 18. Többes szám első személyben - Dinnyés József és a Hangraforgó együttes koncertje Zichy-palota belépő: Ft Költők között zenész, zenészek között költő vagyok. vallja magáról Dinnyés József zeneszerző, előadóművész, daltulajdonos, aki számára 2010 jubileumi év, hiszen 45 évvel ezelőtt indult karrierje. Ezen jubileum alkalmával a 100-dal című kiadványa dalaiból készített válogatást, melynek címe Többes szám első személyben. A művész a 14. Győri Tavaszi Fesztivál keretein belül közös koncertet ad a F. Sípos Bea és Faggyas László által alkotott Hangraforgó együttessel március 19. Én leszek a játékszered Palya Bea lemezbemutató koncertje, Ősbemutató Richter Terem belépő: Ft, Ft Palya Bea a mai fiatal énekesek egyik legsokoldalúbb alkotója. Magyar, cigány, bolgár és más népzenékkel, indiai zenével foglalkozik, emellett közreműködik világzene, jazz, énekelt vers műfajokban is. A lemezbemutató koncerten a Táncdalfesztivál korszakának legismertebb dalai csendülnek fel, az énekesnő saját stílusában. A hangzás legtöbbször népzenei világokat idéz. Olyan régi dalokat fognak elhangzani saját stílusban, mint például az Add már Uram az esőt, a Megáll az idő, a Késő bánat, Most már utánam a vízözön, vagy a Nem akarok mindenáron férjhez menni, és Cseh Tamás Csönd vagyok című dala. Az előadás támogatója a Budapesti OTP március óra Pusztai Antal gitárművész koncertje Bezerédj-kastély belépő: Ft Pusztai Antal Győrben született, Róth Ede és Reményi Attila növendéke. Külföldi tanulmányait Frankfurtban kezdte, majd Alvaró Pierri mesterosztályának tagja lett a Bécsi Zeneakadémián. Bravúros technikájú virtuóz gitáros, aki a klasszikus és jazz zenét egyaránt magas színvonalon műveli. Számos nemzetközi klasszikus- és jazzgitár-verseny győztese nyarán egyedülálló nemzetközi sikert ért el a Montreux-i Jazz Fesztiválon, első díjat kapott. Többször játszott olyan világhírességekkel együtt, mint Pat Metheny, B.B. King, George Benson.

5 2010. március 23. Körúti Színház: Mese habbal - vígjáték Richter Terem belépő: Ft, Ft Koltai Róbert, Vándor Éva, Király Adrián, Pikali Gerda hogy csak a legnagyobb neveket soroljuk a Mese habbal című vígjátékból, melyben Ginny, a nem túl erkölcsös fiatal lány szerelmét, Greget hátrahagyva vidékre utazik, hogy meglátogassa szeretőjét. Greg, mivel azt hiszi, hogy a lány a szüleihez ment, ugyancsak odautazik, hogy megkérje szerelme kezét... Alan Ayckbourn vígjátéka két felvonásban Szereplők: Philip - Koltai Róbert Sheila Vándor Éva Greg Király Adrián Ginny Pikali Gerda Rendezte: Nagy Kati március 24. Mága Zoltán koncertje Richter Terem belépő: Ft, Ft Hívták már a királyok prímásának, a zene nagykövetének, az emberek közötti hidak építőjének. Mondják, senki nem lehet próféta a saját hazájában. A kivételes tehetségű hegedűművésznek, Mága Zoltánnak mégis sikerült. Talán nincs még egy művész, aki küldetéstudatát ennyire előtérben tartva képviselte a magyar kulturális tradíciókat, és erősítette a magyarságról kialakult pozitív képet. Ezáltal számos rajongót szerzett nemcsak magának, hanem a hagyományos cigány- és klasszikus muzsikának is ben művészete, közösségépítő és társadalmi szerepvállalása elismeréseként Európadíjban részesült. Ugyanebben az évben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is átvehette ban a Magyar Kultúra Lovagjává avatták. Mága Zoltán koncertje a 14. Győri Tavaszi Fesztivál egyik kiemelt eseménye március óra A hímes tojás napja a Gyermekek Háza szervezésében Helyszín: Gyermekek Háza Győr, Aradi Vértanúk útja 23. Belépés: díjtalan Ezen tavaszon 12. alkalommal hívjuk meg Győrbe a Gyermekek Házába azokat a tojásírókat, a Népművészet Ifjú Mestereit, Népi Iparművészeket, akik bemutatják karcolt, patkolt, áttört, viaszolt, levélrátétes, sárközi, gyimesi, zalai, erdélyi és moldvai csángó motívumokkal díszített, zsűrizett tojásaikat. A nap folyamán a gyerekek és szüleik különféle kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, a húsvéttal kapcsolatos ügyességi feladatokat oldhatnak meg. A kirakodóvásárban és a kiállító teremben a Győri Ipartestület Művészi Kézműves Szakosztálya mutatkozik be március 30. Polyák Lilla és Homonnay Zsolt koncertje Richter Terem belépő: Ft, Ft Polyák Lilla és Homonnay Zsolt művészházaspár - a hazai musicalvilág ismert arcai. A színházkedvelő közönség immár 10 éve tapsolhat nekik a Madách és az Operett színházban áprilisában végre teljesülhetett régi vágyuk, amikor megjelenhetett Ketten címmel első közös albumuk, mely nagyon gyorsan a hazai eladási lista élmezőnyét erősítette. Igazi zenei csemegét ígér ez a koncert azoknak, akik jegyet váltanak rá.

6 2010. március 31. Gondviselés Müller Péter estje Bartók Béla Megyei Művelődési Központ belépő: Ft, Ft Müller Péter a hazai ezoterikus irodalom kimagasló alakja. Egy halálközeli élménye fordította a spirituális tanok felé. Legújabb kötete, a Gondviselés, melyben az őt, és minket érintő legfontosabb kérdésekre próbál válaszokat keresni. A Gondviselés egy beszélgetős könyv az emberi sorsról, a jövő sejtéséről, a sorsteremtés mágiájáról, a várakozás művészetéről, a szellemvilág és a gondviselés segítő erejéről. Arról, hogy van egy dalunk, ami a mi dalunk, és amit meg kell hallanunk, és meg kell hallgatnunk, ha felcsendül Müller Péter legújabb könyve számadás az életről, a szerzőtől megszokott, élvezetes, szívmelengető stílusban. KIÁLLÍTÁSOK Február 19. április 15. Fajó János Kossuth-díjas festőművész Feketén Fehéren című kiállítása MTA-MADI Galéria Győr, Liszt Ferenc utca 10. Február 23. március 19. Szűk Norbert festőművész kiállítása Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Március 5. április 11. Balogh István festőművész kiállítása Városi Művészeti Múzeum Napóleon-ház Március 6. május 2. Csohány Kálmán emlékkiállítás Városi Művészeti Múzeum Eszterházy Palota Március 12. május 2. Gyermekjátékok a kortárs képzőművészetben Babos Zsili Bertalan, Énzsöly Kinga és Fischer Judit kiállítása Városi Művészeti Múzeum Váczy Péter Gyűjtemény Magyar Ispita Március 13. április 18. Kurcsics László képzőművész kiállítása Városi Művészeti Múzeum Váczy Péter Gyűjtemény Március 21. április 23. Laco Struhár fotóművész kiállítása Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Március 24. Április 8. XIV. Nemzetközi Babakiállítás - Országos babakészítési versenyre beküldött alkotások bemutatása, Zichy-palota Gyermek játékok a kortárs magyar képzőművészetben, Városi Művészeti Múzeum Régi idők játékai, Xantus János Múzeum Fruhmann-ház A 14. GYŐRI TAVASZI FESZTIVÁL RÉSZLETES PROGRAMJA AZ ALÁBBI HONLAPOKON IS OLVASHATÓ:

7 XI. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál március 26. A Győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezésében tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Tavaszi Fesztivál kiemelt programja, a Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál. Győrben nagy hagyománya van az ütős zenének. Ez zene az a műfaj, amely kortól függetlenül képes szólni a nézőkhöz, hallgatókhoz, idősekhez és fiatalokhoz egyaránt. A fesztivál célja az igényes szórakoztatás és az ütős muzsika népszerűsítésén túl, hogy lehetőséget kínáljon a helyi tehetségek, ütős növendékek bemutatkozására. A fiatal nemzedék képviselői személyesen találkozhatnak, egy színpadon zenélhetnek a szakma hazai és nemzetközi jeles képviselőivel, olyan életre szóló motivációt adva nekik, amely segíti, meghatározhatja ütős karrierjüket. A Győri Nemzetközi Ütős Fesztiválon megjelenik a klasszikus zene, a jazz, a világzene vagy éppen a kortárs ütőhangszeres játék egy-egy darabja. A fesztivál műsorstruktúrájának kialakításánál minden évben figyelembe vesszük, hogy az ütős produkciókat egyéb zenei, illetve társművészeti előadásokkal, hangszeres bemutatókkal és workshopokkal egészítsük ki a változatosság kedvéért. A fesztiválhoz szervesen kapcsolódik a hagyományos ütőhangszeres kiállítás. Itt nemcsak a legrangosabb ütőhangszereket gyártó és forgalmazó cégek hazai képviseletei mutatják be termékeiket, hanem bemutatkoznak hazai hangszerkészítő mesterek is. Az elmúlt években a mai dobos világ több sztár zenésze Jojo Mayer, Tom Brechtlein, Tommy Vig, Billy Cobham, Trilok Gurtu is fellépett a Győri Ütős Fesztiválon. Ez évben sem szakítunk a hagyománnyal, hiszen egy igazi hard rock dobos lesz vendégünk, Ian Paice a Deep Purple együttes dobosa. Programok Baross utca szabadtéri színpad díjtalan 15 óra Széchenyi Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet ütőhangszeres együttesének koncertje 16 óra Sárközi József Mr. Glass, alias Sárközi József, a világhírű üvegzenész, aki vízzel töltött üvegekből csal elő feledhetetlen dallamokat. Az művészúr zeneakadémiát végzett, produkciója teljes egyedülállóan a világon, látszólag egyszerű hangszereken vizespoharakon játszik komoly zeneműveket elképesztő virtuozitással. 17 óra ATARU Ütőegyüttes Az ATARU ütőegyüttes 2006 tavaszán alakult. Kezdetben különféle tradicionális zenéket szólaltattak meg dobokon és egyéb ütős dallamhangszereken, majd egyre szorosabbra fűzték kapcsolatukat a japán zenei és spirituális közeggel, ami mind a mai napig tart.

8 Richter Terem 19 óra belépődíj: Ft; diákjegy Ft A XI. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál ünnepélyes megnyitása Megnyitja: Dr. Ottófi Rudolf Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere Széchenyi Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet ütőhangszeres együttesének koncertje Leírás, konkrét program Révész Csanád Tisztelgés Jojo Mayer-nek A fiatal tehetség a Maszkura és a Tücsökraj dobosa, a magyar "dobos utánpótlás válogatott" egyik kiemelkedő reménysége. Példaképe Jojo Mayer, akitől nagyon sokat tanult. Győri Ütőegyüttes koncertje Több mint 30 éve működő együttes, melynek jelenlegi tagjai, enyhe változásoktól eltekintve, régóta zenélnek együtt. Bár klasszikus értelemben vett ütőegyüttes, nagy kedvvel kapcsolódnak más művészeti ágakhoz, új irányzatokhoz. Szeretettel ápolják, s terjesztik a magyar népzenét. Műsorukon először J. Zivkovic lüktetései és dallamai ihlette mű hangzik el, mely egy gyönyörű magyar népdalfeldolgozás ütős módra. Másoddikként Theodor Burkali ELAN című kompozíciója, aztán táncosokkal és más zenészekkel kiegészülve verik fel a port a padlóról és a dobhártyákról. Dés András & Palya Bea Dallam és ritmus. Ének és ütő. Énekes és ütős. Test és hangszer. Testhangszer. Más alig. Dés András és Palya Bea már nagyon régóta játszik együtt, ám duóban most fognak először teljes koncertet adni. Dés András hangszerkészletében megtalálható a dzsembétől a derebukán át a dafig nagyon sok etnikus ütőhangszer, de a klasszikus dobszerelésből is vannak elemek. Ő nemcsak egyszerűen ütőhangszeres, hanem univerzális zenész, merész provokátor, kreatív, dallamívekben is gondolkodó ritmus-ember, a vele való játék azonnali visszautasíthatatlan felkérés egy izgalmas táncra. Trio Olamar A TRIO OLAMAR "Gondolatok a Bartók Zeneházban" című lemeze a trió védjegyéül is szolgál. A bartóki ihletésű progresszív jazz megőrzi a Kárpát-medencében élő népek zenei gyökereit, ötvözve a modern jazz lüktetésével. A CD sikert aratott Japánban is. A trió több fesztiválon lépett fel Varsóban, Erdélyben és Magyarországon.

9 Az együttes tagjai: OLÁH ZOLTÁN - zongora OLÁH PÉTER - bőgő MARTONOSI GYÖRGY - dob (SABIAN, TAMBURO) Szünet Ian Paice (Deep Purple) szólókoncert A fesztivál világsztár vendége a legendás Deep Purple brit hard rock együttes dobosa. A zenekar a Led Zeppelin és Black Sabbath mellett sokan a heavy metal előfutárának tartják, bár a zenészek sosem tartották magukat heavy metal együttesnek. Világszerte több mint 100 millió albumot adtak el. Fifikás, egyedi játékstílusa szerves része a Deep Purple hangzásvilágának. A Mély Bíbor mellett részt vett a Whitesnake megalapításában is, valamint dolgozott Gary Moore-ral is. Karrierje során több dob oktatófilmet is kiadott. RÓMER HÁZ Workshop Martonosi Györggyel és Révész Csanáddal 600 Ft A rendezvényen kötetlenebb légkörben lehetőség nyílik megismerkedni a művész hangszereivel és az általa használt legkedveltebb, leggyakoribb technikákkal. Az interaktív bemutató során a hallgatók feltehetik kérdéseiket. Martonosi György a kilencvenes évek óta vezeti a Drum-Art Dobiskolát, tizenegy évig a Zenész szakírója, majd a Dobosmagazin szakmai munkatársa. Országos és nemzetközi dobos rendezvények, nemzetközi mesterkurzusok szervezője, résztvevője. Tankönyveket ír, kurzusokat tart országszerte. Ütőhangszer kiállítás és bemutató Richter Terem A fesztivál keretében hangszergyártó és forgalmazó cégek képviselői mutatják be termékeiket. A kiállításon lehetőség van arra, hogy a látogatók kipróbálják a hangszereket. JEGYEK MEGVÁSÁROLHATÓK: TOURINFORM IRODA GYŐR Győr, Árpád út 32. Telefon/fax: 96/ / gyor@tourinform.hu Nyitva: H-P.: 9 17 óráig Szo.: 9 13 óráig V.: zárva TOURINFORM IRODA MOSONMAGYARÓVÁR Mosonmagyaróvár, Kápolna tér 16. Telefon: 96/ mosonmagyarovar@tourinform.hu Nyitva: H-P.: 9 16 óráig

10 RICHTER TEREM GYŐR Győr, Aradi Vértanúk útja 16. Telefon: 80/ , 96/ vagy Nyitva: H-P.: óráig FILHARMÓNIA BUDAPEST NONPROFIT KHT. GYŐRI KIRENDELTSÉGE Győr, Kisfaludy utca 25. Telefon/Fax: 96/ Nyitva: H-Cs.: óráig, P.: óráig Belépőjegyek válthatók továbbá a rendezvény helyszínein a műsorkezdést megelőző 1 órával. A műsorváltoztatás jogát a rendezők fenntartják! A fesztivál tagja a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének és a Magyar Fesztiválszövetségnek.

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Veszprém megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Veszprém megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Veszprém megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal

Részletesebben

PET?FI M?VÉSZETI LIGET Dunaújváros MJV webhelyen lett közzétéve (

PET?FI M?VÉSZETI LIGET Dunaújváros MJV webhelyen lett közzétéve ( Az idén nyáron is benépesül a Pet?fi liget városunkban. A Bartók Kamaraszínház M?vészeti Liget névvel b? egy hónapos összm?vészeti fesztivállal gondoskodik a város polgárainak igényes nyári szórakoztatásáról.

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

Márványos Tamburazenekar

Márványos Tamburazenekar Márványos Tamburazenekar MŰSORAINK "Húzzad édes muzsikásom" - Magyar népi hangszerek, hangadó játékszerek bemutatója: Az interaktív előadás során a magyar népzene hangszereit mutatjuk be. Egy műsoron belül

Részletesebben

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14 KLAZZ koncert A hazai jazzélet sztárjai Babos Gyula, Borbély Mihály, Berki Tamás, Balázs Elemér, Barcza Horváth József, Dés László, Fekete-Kovács Kornél, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt, Lantos Zoltán,

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Baranya megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Baranya megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Baranya megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal

Részletesebben

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén Turisztikai Hírlevél Tourinform Sárospatak Decemberi programok Sárospatakon és Környékén A Művelődés Háza és Könyvtára programjai: December 01. 17.00 óra Cserepes nap Értékes fazekas hagyománnyal bír Sárospatak.

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

Győri Tavaszi Fesztivál 2016. március 15 április 3.

Győri Tavaszi Fesztivál 2016. március 15 április 3. Győri Tavaszi Fesztivál 2016. március 15 április 3. Polgármesteri köszöntő Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Gyerekek! Lassan véget ér a hideg évszak, és ahogy a természet újjáéled, úgy éled újjá Győr

Részletesebben

Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015

Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015 Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015 Zsigárd 2015. július 13-augusztus 8. 2015. július 13-17. Kistérségi nyári kézműves tábor Helyszín: tájház Napi foglalkozások: 09:00-14:00 5 napon keresztül különböző

Részletesebben

Gyõr-Moson-Sopron Megye

Gyõr-Moson-Sopron Megye Közmûvelõdési Programok Tájoltatásának Programfüzete Gyõr-Moson-Sopron Megye Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 9022 Gyõr, Czuczor Gergely utca 17. Tisztelt Polgármester! Kedves Közönség!

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Győr-Moson-Sopron megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Győr-Moson-Sopron megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Győr-Moson-Sopron megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat

Részletesebben

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11.

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11. 2010. NOVEMBER 11. (CSÜTÖRTÖK) 15.00-17.00 Nemcsak a húszéveseké a világ! Örökifjak bálja zenél a Seres Duó zártkörû rendezvény helyszín: Aranytíz, Lovagterem, 18.00 Reitter Ferenc Díjátadó Ünnepség A

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

(u. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése

(u. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Oktatási és Közművelődési Főosztály Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése budapcst,..,.'.,

Részletesebben

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi pengetős szakirány. Szlama László. Szakmai önéletrajz 2012-09-11

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi pengetős szakirány. Szlama László. Szakmai önéletrajz 2012-09-11 Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi pengetős szakirány Szlama László Szakmai önéletrajz 2012-09-11 Név: Szlama László Születés: Budapest 1990.07.04 Cím: 2370 Dabas, Dinnyés Lajos Utca. 9. Telefon:

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24.

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24. Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum 2013. október 3 24. október 3. Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.) Mesterek és tanítványok 17.00 Prof. Dr. Winkler Gábor építésszel, egyetemi tanárral dr.

Részletesebben

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Bevezetés A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága 2015-ben is megrendezi a Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivált Budapesten 2015. július 25-26-án, első

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Költségvetési és Gazdasági Bizottság március 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Költségvetési és Gazdasági Bizottság március 16-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága Szám: 483-2/2205. ELŐTERJESZTÉS a Költségvetési és Gazdasági Bizottság 2005. március 16-i ülésére Tárgy: A Művészetek Háza önrész

Részletesebben

FOTOHÓNAP. MKKI, Pozsony. A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre, kiemelkedő művész meghívására) Sor - szá m

FOTOHÓNAP. MKKI, Pozsony. A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre, kiemelkedő művész meghívására) Sor - szá m MKKI, Pozsony Sor - szá m Dátum A program megnevezése A program jellege /típusa (pl. tudomány, képzőmű-vészet, zene, film) A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre,

Részletesebben

NOVA VILLA 2010 Nonprofit Kft. 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy Zs. u. 27. Tel./Fax.: 54/500-022, Tel.:54/500-023 E-mail:novavilla2010@gmail.

NOVA VILLA 2010 Nonprofit Kft. 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy Zs. u. 27. Tel./Fax.: 54/500-022, Tel.:54/500-023 E-mail:novavilla2010@gmail. NOVA VILLA 2010 Nonprofit Kft. 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy Zs. u. 27. Tel./Fax.: 54/500-022, Tel.:54/500-023 E-mail:novavilla2010@gmail.com Szakmai beszámoló Hang-Játék-Zene Ismeretterjesztő élménykoncertek

Részletesebben

11:00-12:00 Élőképes Krónika - Játékos, interaktív idegenvezetés

11:00-12:00 Élőképes Krónika - Játékos, interaktív idegenvezetés 2011. AUGUSZTUS 05. - PÉNTEK 19:30 órától Augusztus 6-i Közönségcsalogató Történelmi Kavalkád programismertető ízelítője 2011. AUGUSZTUS 06. - SZOMBAT 10:00 órától Lovagok kitelepülése, harcművészeti bemutatók,

Részletesebben

Kultúra az egyetemen

Kultúra az egyetemen Kultúra az egyetemen HangversenyekA zenemûvészeti Intézet hallgatóinak házi hangversenyén március 17-én 19:00 órakor a Liszt Ferenc Hangversenyteremben a követkzõ mûvek hangzanak el: Szerzõ Cím A hallgató

Részletesebben

Különös közzétételi lista. KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁK TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA tanév

Különös közzétételi lista. KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁK TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁK TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2016-2017 1.A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához.

Részletesebben

2018. május 11. péntek - Maros megye napja

2018. május 11. péntek - Maros megye napja PROGRAMFÜZET 2018. május 11. péntek - Maros megye napja 08.30-10.00 Ünnepélyes megnyitó a Maros Művészegyüttes közremüködésével 11.00-12.00 Nyárádmenti és mezőmadarasi táncok a Maros Művészegyüttes előadásában,

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2014-2015-ös tanév

Különös közzétételi lista 2014-2015-ös tanév Különös közzétételi lista 2014-2015-ös tanév Jogszabályi háttér: 229/2012 (VIII.28.) Kormány rendelet Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola Címe: 2400 Dunaújváros, Március 15.tér

Részletesebben

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év A tevékenység meghatározása 2007 évben a Kulturális és Sport sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Zala megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Zala megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Zala megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal a

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

Székely Támadt Vár Séta Lilike szamárral gyerekeknek 14:00 19:00 Kicsi kör és nagy kör a kedvenc szamarad hátán

Székely Támadt Vár Séta Lilike szamárral gyerekeknek 14:00 19:00 Kicsi kör és nagy kör a kedvenc szamarad hátán Dátum Óra Míves Emberek Sokadalma Programtervezet Helyszín Július 29. péntek 9:00 Fórum: Míves Emberek Sokadalma 1. nap Hagyományaink: A hagyományaink, a népművészet és a kézművesség szerepe a kulturális

Részletesebben

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló Színház VR kiállítás 3D mozi Kiajánló 1 Magyarországon először idén NYÁRON indul útjára és járja be az országot a Közép- Kelet Európában egyedülálló film-színház Szervezetünk az Esztrád Színház, Magyarországon

Részletesebben

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló Újvárosi városrészi nap LEADER rendezvény Beszámoló A rendezvény helyszíne: 6800 Hódmezővásárhely, Széchenyi tér A rendezvény időpontja: 2012. július 21. A Visszhang utcai Olvasókör 12 éve rendezi meg

Részletesebben

VIII. DUDIK Fesztivál

VIII. DUDIK Fesztivál VIII. DUDIK Fesztivál Szakmai beszámoló 2016.09.12. Dunaújvárosi Egyetem Dunaújvárosi Főiskola DUDIK fesztivál 2016. június 9-10-11-12. Dunaújváros, Alsó-Duna part Szakmai beszámoló Tartalom 1. DUDIK a

Részletesebben

Szeptember 28. (péntek) Jöttek királyok, hercegek, grófok, válogatott cigánylegények. VIII. Országos népmese-konferencia. Fővédnök: Fésűs Éva meseíró

Szeptember 28. (péntek) Jöttek királyok, hercegek, grófok, válogatott cigánylegények. VIII. Országos népmese-konferencia. Fővédnök: Fésűs Éva meseíró Szeptember 28. (péntek) Jöttek királyok, hercegek, grófok, válogatott cigánylegények VIII. Országos népmese-konferencia Fővédnök: Fésűs Éva meseíró Helyszín: Kaposvári Egyetem 8:00 10:00 Regisztráció 10:00

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben

Hírlevél május havi programajánló

Hírlevél május havi programajánló Makó és Térsége Tourinform Iroda kiadványa Hírlevél 2010 május havi programajánló 2010. április 24-én jelenik meg Makó régi képeslapokon című könyv. A könyv civil kezdeményezésre, a városban élő képeslap

Részletesebben

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906 Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 202104/00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906 1 A program előzményei A Happy Dixieland Baráti Kör Egyesületet többek között a magyar zenei kulturális örökség megőrzése

Részletesebben

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637 Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 202104/00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637 1 A program előzményei A Happy Dixieland Baráti Kör Egyesületet többek között a magyar zenei kulturális örökség megőrzése

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST 2012. május 8., 18 óra, Bécs Tisztelt (az eseményen jelenlévők függvénye). Különleges és talán minden másnál alkalmasabb két egymáshoz ezernyi szállal kötődő nemzet kapcsolatainak

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Jász-Nagykun-Szolnok megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Jász-Nagykun-Szolnok megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Jász-Nagykun-Szolnok megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat

Részletesebben

Intézmény neve: Óbudai Népzenei Iskola OM azonosítója: 039 890. Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények

Intézmény neve: Óbudai Népzenei Iskola OM azonosítója: 039 890. Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai e és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

NTP-OTKP A hazai és határon túli tehetség-kibontakoztató programok támogatása

NTP-OTKP A hazai és határon túli tehetség-kibontakoztató programok támogatása NTP-OTKP-17-0054 A hazai és határon túli tehetség-kibontakoztató programok támogatása Nagykanizsa Központi Óvoda Hétszínvirág Tagóvodájában működő Népi játék, néptánc műhely Gyű, paci, paripa nem messze

Részletesebben

XXVIII. Palócnapok és Megyei Vadásznap

XXVIII. Palócnapok és Megyei Vadásznap XXVIII. Palócnapok és Megyei Vadásznap 2014. július 11-12-13. Parád Nagyközség Önkormányzata és Bodony Község Önkormányzata szervezésében A rendezvény fővédnöke: Horváth László Országgyűlési képviselő

Részletesebben

Homonyik Sándor. ünnepi műsora. Adventi koncert 2014. NOVEMBER - DECEMBER

Homonyik Sándor. ünnepi műsora. Adventi koncert 2014. NOVEMBER - DECEMBER Homonyik Sándor ünnepi műsora Adventi koncert 2014. NOVEMBER - DECEMBER ADVENTI KONCERT- 2014. NOVEMBER - DECEMBER 1 A műsorról Ünnepi dalok akusztikus köntösben ADVENT - a felkészülés időszaka. Ezekben

Részletesebben

XXVIII. CSUTORÁS NEMZETKÖZI NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNC TÁBOR 2013. AUGUSZTUS 4-11. PROGRAM

XXVIII. CSUTORÁS NEMZETKÖZI NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNC TÁBOR 2013. AUGUSZTUS 4-11. PROGRAM XXVIII. CSUTORÁS NEMZETKÖZI NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNC TÁBOR 2013. AUGUSZTUS 4-11. PROGRAM Augusztus 4. Vasárnap 13.00-15.00 Érkezés, elhelyezkedés 15.00-18.00 Kézműves foglalkozások (Varga Edit, Katona Mihály,

Részletesebben

IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS LEHETŐSÉGEI

IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS LEHETŐSÉGEI IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS LEHETŐSÉGEI Hol vannak a fiatalok? Szabadidejükben elsősorban a barátaikkal és az online térben vannak Milyen terekre vágynak? Rólad Szól! Párbeszéd a fiatalokkal Konzultáció

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21 Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek 2010. november 28 december 21 November 28. (vasárnap) 17.00 óra S a szívedbe Uram, adjál szeretetet Ünnepélyes programnyitó Közreműködik: Kodály Zoltán Központi

Részletesebben

Szolnok Közkincs Kerekasztal 2008-2009. A D A T L A P

Szolnok Közkincs Kerekasztal 2008-2009. A D A T L A P Szolnok Közkincs Kerekasztal 2008-2009. A D A T L A P A SZOLNOK KISTÉRSÉG TERÜLETÉN MŰKÖDŐ MŰVÉSZETI ÉS EGYÉB FELLÉPÉSEKET VÁLLALÓ CSOPORTOKRÓL Az előadó neve: Almási Klára Tevékenységi kör, az előadó

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

Előterjesztés. Arany János emléknap megszervezéséről

Előterjesztés. Arany János emléknap megszervezéséről Előterjesztés Arany János emléknap megszervezéséről 1. előterjesztés száma: 301/2017 2. Előterjesztést készítő személy neve: Ádámné Bacsó Erika 3. előterjesztést készítésében közreműködő személy neve:

Részletesebben

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit a Dávid Gyula születésének századik évfordulója alkalmából rendezendő koncertekre, 2013. május 2. és május 9. között

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

Intézmény neve: Battonyai József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola, Battonya, Fő u OM azonosítója:039472

Intézmény neve: Battonyai József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola, Battonya, Fő u OM azonosítója:039472 Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és e hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

2010. évi Közhasznúsági jelentés

2010. évi Közhasznúsági jelentés 2010. évi Közhasznúsági jelentés Pécs, 2011. február 14. Dr. Szalai Anikó elnök 1 Tartalom Tartalom...2 1. Számviteli beszámoló...3 2. Kimutatás költségvetési támogatások felhasználásáról...3 3. A vagyon

Részletesebben

LAYANDA.

LAYANDA. LAYANDA A Layanda zenekar magyar és indiai zenei alapokon, valamint az improvizáción nyugvó világa formabontó módon próbálja megtalálni a világ zenei párhuzamait. Az együttes tagjai sajátos módon kapcsolódnak

Részletesebben

2011/2012. Munkaszerződések előkészítése, meghosszabbítása Tanügyi nyomtatványok előkészítése. Aug Fővárosi zeneiskola igazgatói értekezlet

2011/2012. Munkaszerződések előkészítése, meghosszabbítása Tanügyi nyomtatványok előkészítése. Aug Fővárosi zeneiskola igazgatói értekezlet I n t é z m é n y i m u n k a t e r v 2011/2012 Aug. 22-tól Munkaszerződések előkészítése, meghosszabbítása Tanügyi nyomtatványok előkészítése Aug. 25. 9.00 Kerületi igazgatói értekezlet Aug. 29. 14.00

Részletesebben

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele. 49. hét december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele. 49. hét december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele 49. hét 2017. december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája Kultúrpart-advent Kárpát-medencei folklór és kortárs költészet sok-sok zenével minden

Részletesebben

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA CSUPOR KERT Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET V I S 1 Z Á K KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET TÖRTÉNETÜNK Két évvel később egy újabb vállalkozásba

Részletesebben

2014. évi 4. szám. MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA június 21.

2014. évi 4. szám. MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA június 21. 2014. évi 4. szám MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2014. június 21. Múzeumok éjszakája a Bartók Zeneházban 2014. június 21-én este tartották a Rákosmentén is a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozatot. Rájöttünk, hogy

Részletesebben

ArtStart4U Mesterkurzus. Borospataka, Erdély augusztus

ArtStart4U Mesterkurzus. Borospataka, Erdély augusztus ArtStart4U Mesterkurzus Borospataka, Erdély 2017. augusztus 13-18. Az augusztusi mesterkurzus lehetőségét mind a zenei szakemberek, mind a résztvevők nagy örömmel üdvözölték, mivel 2016 decemberében már

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám

Részletesebben

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19.

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. időpont Szolnoki Művésztelep (kemence) Szolnoki Művésztelep (színpad) Kossuth-tér 7.00 Kemence felfűtése 9.00 Magyarok vásárának kezdete,

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Művészeti Iskola, ú Művészetoktatási Intézmény Címe: 2400 Dunaújváros,

Részletesebben

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához, művészeti áganként Zeneművészeti ág: Tantárgy

Részletesebben

2015. évi rendezvénytervezet

2015. évi rendezvénytervezet 2015. évi rendezvénytervezet Időpont Esemény megnevezése Rendező Helyszín Jan. 11. 9 óra Megemlékezés a Malenkij robot -ról JANUÁR Zebegény (a települések összevont Jan. 22. 14 óra Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város 2015.évi Közművelődi Rendezvénytervének elfogadásáról A Képviselő-testület Nyírbátor Város

Részletesebben

Keszthely. VároS Napja. és kísérő rendezvényei

Keszthely. VároS Napja. és kísérő rendezvényei Keszthely VároS Napja és kísérő rendezvényei Keszthely Város NapjA Kedves Keszthelyiek! Tisztelt Vendégeink! Szeretettel ajánlom figyelmükbe az idei városnapi rendezvénysorozatunk programjait. Az ünneplés

Részletesebben

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár Lajosmizse Város 2018. évi kulturális rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője Ceglédi Alkotók Egyesületének 2018. január 09-27. képzőművészeti kiállítása Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

TOKAJI BOROK FESZTIVÁLJA 2008. május 23-25.

TOKAJI BOROK FESZTIVÁLJA 2008. május 23-25. TOKAJI BOROK FESZTIVÁLJA 2008. május 23-25. Május 23. péntek 14-24 óra Borkiállítás és vásár, népművészeti bemutatók, kézműves vásár, 16 óra A Meggyaszói Fúvószenekar koncertje a fesztiválszínpadon 17

Részletesebben

Különös közzétételi lista Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete

Különös közzétételi lista Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete Különös közzétételi lista Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Művészeti Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Címe: 2400 Dunaújváros,

Részletesebben

Felelősséggel. szellemi kincseinkért. az E.ON vállalati mecenatúrája kulturális és oktatási területen

Felelősséggel. szellemi kincseinkért. az E.ON vállalati mecenatúrája kulturális és oktatási területen Felelősséggel szellemi kincseinkért az E.ON vállalati mecenatúrája kulturális és oktatási területen A magyarországi E.ON vállalatcsoport elkötelezetten támogat kulturális eseményeket, oktatási és kulturális

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 233/2007. (XI. 12.) számú. h a t á r o z a t a. a 2008. évi nagyrendezvények programjainak ütemezéséről

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 233/2007. (XI. 12.) számú. h a t á r o z a t a. a 2008. évi nagyrendezvények programjainak ütemezéséről NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 233/2007. (XI. 12.) számú h a t á r o z a t a a 2008. évi nagyrendezvények programjainak ütemezéséről A Közgyűlés 1.) az előterjesztést megtárgyalta és elfogadja.

Részletesebben

Cantemus. IX. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál 2012. augusztus 16-21. Karvezetoi mesterkurzus Szabó Dénes vezetésével.

Cantemus. IX. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál 2012. augusztus 16-21. Karvezetoi mesterkurzus Szabó Dénes vezetésével. Cantemus IX. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál 2012. augusztus 16-21. Nyíregyháza Karvezetoi mesterkurzus Szabó Dénes vezetésével 2012. augusztus 15-22. Nyíregyháza A Fesztivál A Nyíregyházi Cantemus

Részletesebben

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál 2016. augusztus 18-tól 20-ig Évtizedek óta hagyományosan az augusztus 20-ai hétvégén 2-3 napos rendezvénysorozatot szervez intézményünk, a Lamberg-kastély

Részletesebben

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár Lajosmizse Város 2018. évi kulturális rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője Ceglédi Alkotók Egyesületének 2018. január 09-27. képzőművészeti kiállítása Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok:

XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok: 2011. május 14. szombat: XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok: Időpont Helyszínek Színpad Liget- Piactér Egyéb helyszínek Kísérő rendezvények, programok 8.00- Népművészeti-,kézműves-

Részletesebben

A Magyar Állami Népi Együttes 2009. évi előadási statisztikája

A Magyar Állami Népi Együttes 2009. évi előadási statisztikája A Magyar Állami Népi Együttes 2009. évi előadási statisztikája A 2009. évben az alábbi műsorokat forgalmaztuk: Az örök Kalotaszeg Bartók-trilógia I. rész: Kincses Felvidék Bartók-trilógia II. rész: Labirintus

Részletesebben

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok 2014. október 15 19. (szerda vasárnap) október 15. (szerda) 12.05 13.15 Versenyfilmek vetítése 13.30 15.00 Versenyfilmek vetítése 15.15 16.45 Versenyfilmek

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

Napcsoda Hatvanban 2015

Napcsoda Hatvanban 2015 Beszámoló a Civil Alap öntevékeny, önszerveződő közösségeket támogató keret pályázatához Napcsoda Hatvanban 2015 A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány által szervezett Ezerszínű Világ című 10. Jubileumi

Részletesebben

SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola

SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola Iskolánkról Az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolát 2004-ben alapította a Szegedi Tudományegyetem. Iskolánk, fiatal kora

Részletesebben

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007.

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. VARSÁNYI LÁSZLÓNÉ SZOLFÉZS TANSZAKI NAP A VÁCI ZENEISKOLÁBAN Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. március 22-én. A személyes meghíváson kívül egy szép meghívó

Részletesebben

Meghívó. Fujii Aki zongoramûvésznõ jótékonysági szólóestjére. Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját. és a hangversenyt követõ fogadásra.

Meghívó. Fujii Aki zongoramûvésznõ jótékonysági szólóestjére. Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját. és a hangversenyt követõ fogadásra. Az adományokat a következő számlán fogadjuk: OTP Rt. 11745004-20110479 Református Egyházközség Adományszámla Támogatók: Aba-Novák Kulturális Központ Aktív Rádió Bartók Béla Kamarakórus Cora Csányi Konyha

Részletesebben

JUDIT MÄKINEN NEMZETKÖZI KODÁLY HÉT FINNORSZÁGBAN 261. levél

JUDIT MÄKINEN NEMZETKÖZI KODÁLY HÉT FINNORSZÁGBAN 261. levél JUDIT MÄKINEN NEMZETKÖZI KODÁLY HÉT FINNORSZÁGBAN 261. levél Mai levelem egy világhírű magyar zeneszerző finnországi ünneplésével foglalkozik, nevezetesen az immár 30. alkalommal megrendezendő Kodály Zoltán

Részletesebben

Visszatérő kulturális események:

Visszatérő kulturális események: Visszatérő kulturális események: Magyar Kultúra Napja: Minden év januárjában a Magyar Kultúra napja (január 22.) alkalmából egész hetes programsorozat várja Mezőberény lakosságát és az idelátogatókat.

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben