Energiahatékonyság. ... intelligens szellőzés szabályozással az Europa-Park-ban. Az Europa-Park

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Energiahatékonyság. ... intelligens szellőzés szabályozással az Europa-Park-ban. Az Europa-Park"

Átírás

1 ... intelligens szellőzés szabályozással az Europa-Park-ban Edgar Mayer Termék menedzser CentraLine c/o Honeywell GmbH 09 I 2008 A németországi Rust-ban található Europa-Park a legnagyobb az országban, mely több mint 100 attrakcióval és showműsorral csalogatja látogatóit. A 85 hektáron elterülő létesítmény új standardot állított fel a méret, az attraktivitás és az energiahatékonyság tekintetében. A komplexum energiaellátását nagyrészt hőszivattyúkkal és szoláris panelekkel biztosítják, továbbá újszerű gépészeti megoldásokat is alkalmaztak például a 4-D Magic Cinema részlegen, ahol a nézőket egy új dimenzióba varázsolják. Az épületegyüttes szellőztetését CentraLine rendszerrel szabályozzák, ezzel jelentős energia megtakarítást érve el. Az energiahatékonyságot kiemelten kezelve az Europa-Park vezetősége az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások és az emelkedő energia árak által támasztott követelményekre reagált. Az Europa-Park A létesítményt 1975-ben történt megnyitása óta több mint 74 millióan látogatták meg. Az elmúlt évben elért 4 millió látogatójával az Europa-Park a világ leglátogatottabb szezonális szórakoztató központjává és egyúttal a Kölni Katedrális után Németország legkedveltebb turistalátványosságává vált. A Park a Mack család tulajdonában áll, akik mára több mint 500 millió Eurót fektettek be és 3500 alkalmazottat foglalkoztatnak a létesítményben. A közel 100 attrakció és a nemzetközi showműsorok az egész család számára garantálják a szórakozást. Az Europa-Park azonban több mint szórakoztató központ. A komplexum kedvelt rendezvényközpont is, valamint számos esemény és TV show felvételének helyszíne. Négycsillagos hotelének köszönhetően még Európa minden tájáról érkező vendégek számára is megfelelő szolgáltatásokat biztosít.

2 1. Ábra: Europa-Park Rus városában a leglátogatottabb szórakoztató központ Németországban. A 4-D Mozi A 4-D Magic Cinema 2004-ben nyitotta meg kapuit. Ez a mozi a látogatókat újszerű négydimenziós világba repíti, ahol a látás, hallás, érzés és tapintás komplex élményét nyújtja. A Panda Vision című film a World Wide Fund for Nature (WWF) szervezettel együttműködésben készült és a nézőket az állatok világával ismerteti meg, a természet minden érzékelhető részletét megmutatva. Halat fogni, teknősökkel úszkálni, megérinteni egy kígyót mindezek a bemutató részét képezik impozáns hangtechnikával és egy 19 x 9 méteres óriás kivetítővel megtámogatva. A meglepő 3-D effektek mellett a néző különböző szagokat, illetve bőrén a friss levegő, vagy éppen a sűrű köd érintését érezheti. Ugyancsak a komplex élményhez tartozik az úgynevezett Bodyshaker effekt, mely a székeket hozza mozgásba a film alatt. 2. Ábra: A 4-D mozi többet nyújt, mint egy egyszerű háromdimenziós film.

3 A 4-D előadások délelőtt 10-kor kezdődnek és a komplexum bezárásáig folyamatosan zajlanak. Minden előadás között 15 perc szünet van. Este 8-tól hagyományos mozifilmeket vetítenek, és ezekhez csatlakoznak a különböző elemek, mint például egy földrengést érzékeltető székrázás. A 4-D technológia jelenti a mozi szellőztető rendszerének a legnagyobb kihívást: a 4-D előadások alatt különböző illatanyagokat permeteznek a légtérbe a mennyezetről az adott jelenetnek megfelelően. A víz alatti jelenetek alatt például sós vizet, míg esőerdőben játszódó jelenet közben a friss fű illatát permetezik a terembe. Az egyes illatok keveredését a következő illattal el kell kerülni, ezért ezeket rendszeresen és igen gyorsan kell eltávolítani a nézők környezetéből. Fenti okokból a mozi három különböző vezérlési módban igényli a szellőztető rendszer működését: 1. 4-D bemutatók alatti üzemmód 2. 4-D bemutatók közötti szünet üzemmód 3. Esti vetítések üzemmódja 3. Ábra: A 4-D moziban hagyományos filmeket is vetítenek. Az Europa-Park a CentraLine szabályzási algoritmusok segítségével szabályozza a szellőztető rendszert és ér el ezáltal jelentős energia megtakarítást. A szabályozó rendszer külön programot hajt végre a különböző üzemmódokban az egyes rendszerelemek vezérlésére.

4 A szellőztető rendszer elemei 4. Ábra: A 4-D mozi szellőztető rendszerének sematikus ábrája Ahogy a 4. ábrán látszik, a légtechnikai rendszer légkeverő zsalukat (4) tartalmaz és direkt-léghevítős légcsatorna fűtéssel van ellátva, mely egy levegő/levegő hőcserélőn keresztül fűt. A léghevítőt kizárólag akkor lehet bekapcsolni, amikor a légáramlás érzékelő jele erre engedélyező jelet ad. Az égőt továbbá biztonsági termosztát védi a túlhevüléstől. A hűtést egy ötfokozatú direktelpárologtatós készülék (3) biztosítja. Úgy a fűtő, mint a hűtő készülék igen gyorsan reagál a szabályozó jelére. Ez az együttműködés biztosítja a megnövelt komfortot a nézőtéren. Mind a befúvó (4), mind az elszívó (5) ventilátorok frekvenciaváltóval szabályozottak. A ventilátorok fordulatszáma, így a levegő áramlása az előírt és a tényleges teremhőmérséklet különbségével arányos. A komfort tartományban, ahol a különbség csekély, a rendszer minimum fordulatszámon üzemel. Nagyobb szabályozási eltérés esetén a ventilátorok fordulatszáma a maximálisig növekszik hűtési és fűtési üzemmódban is. Szabályozási programok Jelen esetben a CentraLine szabályozási programok alkalmazásával minden üzemmódban optimálisan kihasználhatók a rendszer megtakarítási lehetőségei. 4- D módban, a szabályozó program jelzést kap a vetítő rendszertől miután az illatanyagokat bepermetezték, hogy a légtechnikai rendszer kevert levegősről 100% frisslevegőre váltson. Ezáltal megakadályozzák, hogy a különböző illatok keveredjenek. Az energiatakarékos működés a következő funkciók által biztosított: Téli és nyári kompenzációs alapjelek biztosítják a lehető legkisebb különbséget a külső és belső levegő hőmérséklete között, a megfelelő komfort biztosítása mellett. Igény által vezérelt változó légmennyiség szabályozás alkalmazása. Légminőség szabályozás a ventilátor fordulatszám felülbírálásával. Komfort mód vagy zéró energia sáv.

5 A 15 perces szünetekben, illetve mikor hagyományos filmet vetítenek a rendszer kevert levegős szabályozási módban működik. További energia megtakarítás érhető el az alábbi szabályozási módoknak köszönhetően: Kevesebb frisslevegő mennyiség, A keverőzsaluk működési szekvenciájának megfordítása a külső és a teremhőmérséklet függvényében, valamint Levegő minőség szabályozás a ventilátor fordulatszám és a keverő zsa luk állapotának felülbírálásával. Éjszakai üzemmódban az energia hatékonysági és biztonsági követelmények kielégítésére a következő funkciók aktiválódnak: Minimális teremhőmérsékletre való szabályozás a téli időszakban, Maximális teremhőmérsékletre való szabályozás a nyári időszakban, valamint Éjszakai szellőztető üzemmód. Az energiafogyasztás hagyományos szabályozási algoritmusokkal a 4-D mozi esetében az 1. táblázatban látható: Energia fogyasztó Működési idő Fűtés [kw] Hűtés [kw] Befúvó [kw] Elszívó [kw] Tömegáram [m³/h] Energia fogyasztás/év Berendezés Max , Működési mód 4-D mód 4,75 [óra/nap] 61% 1 73% 1 4-D szünetek/ Más filmek 8,75 [óra/nap] 43% 1 49% 1 64% 1 Napok /Év % 1 82% % Teljes fűtés, hűtés és elektromos Fogyasztás [kwh/ év] Költség [ /kwh] 0,059 2 Össz [ /év] Táblázat: Energiafogyasztási táblázat hagyományos szabályozási algoritmusokkal 1 Az adott működési módban a második oszlop kihasználtságának átlagos százalékos értéke 2 /kwh gáz 3 /kwh elektromos áram CentraLine szabályozási algoritmusok alkalmazásával lehetővé vált a tömegáram 22%-al való csökkentése anélkül, hogy az komfortban vagy légminőségben kompromisszumokkal járt volna. A megtakarítások legnagyobb szelete az igény szerinti légmennyiség szabályozásnak, valamint a légminőség szabályozás által felülvezérelt frisslevegő zsalu és ventilátor fordulatszám szabályozásnak köszönhető. A légminőség szabályozás vegyes gáz érzékelőt használ, mely a mozi kihasználtságának függvényében biztosítja a megfelelő tömegáramú levegőt. Kevésbé elhasznált levegő esetén kisebb tömegáramú levegő így fűtési és hűtési energia is elegendő.

6 A frekvenciaváltók, melyek a befúvó és elszívó ventilátorok fordulatszámát szabályozzák a vezérlő jelüket a hőmérséklet és a légminőség szabályozó jelek közül a magasabb kiválasztásával képzik. A zéró energia sávban a ventilátorok minimális fordulaton működnek. A teremhőmérséklet nagyobb eltérése az alapjeltől a ventilátorok fordulatszám növekedését eredményezi. A lehetséges maximális szabályozási eltérés esetén a ventilátor fordulatszáma 100%-os lesz, mely a maximális levegő tömegáramot szállítja a nézőtérre. Ez abban az esetben fordul elő, ha a nézőtér teljesen tele van, és a hőmérsékletkülönbség jelentős a terem és a külső levegő között. Amennyiben a tömegáramot a fordulatszámmal arányosan növeljük, úgy az elektromos fogyasztás a harmadik hatvány szerint emelkedik. Az energiafogyasztás alakulása CentraLine szabályozási algoritmusok használatával a 2. táblázatban látható: Energia fogyasztó Működési idő Fűtés [kw] Hűtés [kw] Befúvó [kw] Elszívó [kw] Tömegáram [m³/h] Energiafogyasztás/ év Megtakarítás % Megtakarítás Berendezés max , Működési mód 4-D mód 4,75 [óra/nap] 4-D szünetek/ Más filmek 8,75 [óra/nap] 50% 1 35% 1 60% 1 40% 1 45% 1 45% % 1 35% Napok /Év Teljes fűtés, hűtés, elektromos Fogyasztás [kwh/ év] Költség [ /kwh] Össz [ / év] 0, , % Táblázat: Energiafogyasztás alakulása CentraLine szabályozási algoritmusok használatával 1 Az adott működési módban a második oszlop kihasználtságának átlagos százalékos értéke 2 /kwh gáz 3 /kwh elektromos áram Ahogy a 2. táblázatban látható, a fűtési és hűtési energia fogyasztása a tömegárammal arányosan csökkent, míg a ventilátorok energia fogyasztása a 3. hatvány szerint változott. A teljes energiafogyasztás így 27%-al csökkent. CentraLine frekvenciaváltó vásárlásakor a termékkel együtt egy szoftver is a vásárló rendelkezésére áll, mellyel az elektromos energia megtakarítása kiszámolható a kihasználtság függvényében. Fontos ez azért, mert a ventilátorok életciklusára vetítve a felhasznált energiafogyasztás a teljes költségek 90%-át is eléri, míg a beszerzési és karbantartási igények mindössze 10%-ot tesznek ki.

7 Komfort A komfort növelésére a rendszer állítható légbevezető nyílásokkal rendelkezik a mennyezeten, melyek fűtési üzemben a meleg levegőt közvetlenül a nézők felé vezetik. Hűtési üzemben azonban a légbevezető nyílások oldal irányban juttatják be a hideg levegőt a terembe. Az elhasznált levegőt a terem perforált acéllemezekkel borított oldalfali részein keresztül vezetik el. Az időjárási viszonyoktól függetlenül a nézők kellemes klímaviszonyok között élvezhetik az előadást a mozi mind a 448 székén. Biztonság Hat tűzcsappantyú riasztási kimenetekkel gondoskodik a nézők biztonságáról. Tűz esetén a Park tűzoltó csapata azonnali riasztást kap, miközben a füst eltávolításáról a füstelszívó ventillátor gondoskodik. Rendszeres karbantartás A gördülékeny és energia hatékony üzemeltetés érdekében a rendszert évente karbantartja egy CentraLine Partner. A karbantartás során lehet az egyes rendszerparaméterek beállítását finomítani és így ideálishoz közeli állapotot elérni. A téli leállás alatt a karbantartási munkálatokat egy előre meghatározott ütemterv szerint végzik el. A legfontosabb műveletek az alábbiak: a fűtőkaloriferek és a direkt elpárologtatós hűtők ellenőrzése a légfűtő rendszer biztonsági paramétereinek és termosztátjának ellenőrzése a légszállítással kapcsolatos paraméterek ellenőrzése hajtások szíjainak cseréje szűrők tisztítása. A karbantartási folyamat része, hogy a CentraLine Partner optimalizálja a szabályozási algoritmust az év során összegyűjtött üzemi adatok alapján, melyeket az előző évi adatokkal össze tud vetni. A tervszerű karbantartásnak köszönhetően a áprilisi nyitás óta nem volt váratlan rendszer leállás. 5. Ábra: A rendszeres karbantartást a CentraLine Partner végzi.

8 Összefoglalás A 4-D mozi szellőztető rendszerének szabályozása jól példázza az Europa-Park vezetőinek energiahatékonysági szemléletét. A park személyzete, mint valami energiatakarékossági nyomozó amikor csak lehetősége nyílik rá kutatja az energia megtakarítási lehetőségeket. A CentraLine által nyújtott szabályozási megoldás, mely a 4-D mozi szellőztetését igény szerint vezérli, fontos eleme az energiahatékonysági koncepciónak. Minden szabályozási algoritmus évtizedek tapasztalatai alapján az évek során folyamatosan fejlesztve alakul ki. Az összes energia megtakarítási lehetőség kihasználása érdekében a CentraLine partner előzetesen részletesen és közvetlenül egyeztetett a megrendelővel. A kívánt rendszerfunkciókat egyszerűen aktiválhatjuk a COACH konfigurációs szoftverben. Ezek a szabályozási algoritmusok már eleve az energiahatékonyságot célozva optimalizált paraméter beállításokkal kerültek a szoftverbe. A mozi 2004-es megnyitásakor ezeket az algoritmusokat alkalmazták a rendszerre, majd az évek során a begyűjtött adatok segítségével tovább javították. A munkálatok eredményeként jelentős energia megtakarítást értek el. Ezáltal a szórakoztató központ újabb lépést tett környezetvédelmi és gazdasági céljai elérése felé. Szerző: Edgar Mayer Termék menedzser CentraLine c/o Honeywell GmbH A CentraLine City részletes információkat nyújt az interneten a com címen. Közelebbi információkat kaphat a CentraLine-ról a +49 (0) 7031 / információs vonalon vagy ben az info-d@centraline.com levelezési címen. CentraLine Honeywell Szabályozástechnikai Kft. H-1139 Budapest Petneházy u Tel +36 (1)

Energiahatékonyság. EN 13779, egy új szabvány a szellőztető rendszerek tervezéséhez: 03 I 2008

Energiahatékonyság. EN 13779, egy új szabvány a szellőztető rendszerek tervezéséhez: 03 I 2008 Hannes Lütz Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 03 I 2008 Az EN 13779 szellőztető és légkondícionáló rendszerekre vonatkozó EU szabvány az egyik első az Épületenergetikai Direktívával (EPBD)

Részletesebben

ECL Comfort 300 + C 14 Csarnokfűtés légfűtő készülékekkel

ECL Comfort 300 + C 14 Csarnokfűtés légfűtő készülékekkel ECL Comfort 300 + C 14 Csarnokfűtés légfűtő készülékekkel Rendszer: Nagy légterek termo-ventilátoros fűtésének szabályozása. Állandó teremhőmérséklet az előremenő fűtővíz hőmérsékletének befolyásolásával.

Részletesebben

P I A C V E Z E T Ő I P A R I H Ő V I S S Z A N Y E R Ő S S Z E L L Ő Z T E T É S. NILAN VPM 120-560 Aktív hővisszanyerés és hűtés (levegő/levegő)

P I A C V E Z E T Ő I P A R I H Ő V I S S Z A N Y E R Ő S S Z E L L Ő Z T E T É S. NILAN VPM 120-560 Aktív hővisszanyerés és hűtés (levegő/levegő) P I A C V E Z E T Ő I P A R I H Ő V I S S Z A N Y E R Ő S S Z E L L Ő Z T E T É S NILAN VPM 120-560 Aktív hővisszanyerés és hűtés (levegő/levegő) NILAN VPM 120-560 Ipari hővisszanyerős szellőztető hűtéssel

Részletesebben

versenyképes választás

versenyképes választás Vvégtelenül V versenyképes választás V Légcsatornába építhetõ szellõzõ rendszer Vento - Légcsatornába építhetõ szellõzõ rendszer végtelenül versenyképes választás A Vento légcsatornába építhetõ légkezelõ-

Részletesebben

VAV BASiQ. VAV BASiQ. VAV szabályozó zsalu

VAV BASiQ. VAV BASiQ. VAV szabályozó zsalu VAV szabályozó zsalu Leírás A légmennyiség szabályozók a légcsatornában áramló levegő pontos szabályozására és állandó értéken tartására használhatók. A fő elemei a légmennyiség beállításáért felelős zsalu

Részletesebben

Energia hatékonyság. ...a szállodákban 10 I 2008. A vendégek a komfortos szállodákat kedvelik.

Energia hatékonyság. ...a szállodákban 10 I 2008. A vendégek a komfortos szállodákat kedvelik. Energia hatékonyság Hannes Lütz Termékmenedzser CentraLine c/o Honeywell GmbH 0 I 2008 A vendégek a komfortos szállodákat kedvelik. A szállodai szoba árának fejében elvárják, hogy a fürdőszobában legyen

Részletesebben

Energiahatékonyság...

Energiahatékonyság... ...A szellőztető- és légkondicionáló rendszerek szabályozásán Hannes Lütz Termék Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 06 I 2008 A levegőminőség precíz szabályoza gyakran felmerül a rendszerek tervezésekor,

Részletesebben

F = Flat P = Panel. alacsony építésû légkezelõ

F = Flat P = Panel. alacsony építésû légkezelõ FP F = Flat P = Panel alacsony építésû légkezelõ Miért éppen az AeroMaster FP? I Az AeroMaster FP alacsony építésû (álmennyezeti) légkezelõ berendezés ideális választás irodák, üzletek, éttermek és hasonló

Részletesebben

FEHU-H kompakt álló légkezelők

FEHU-H kompakt álló légkezelők A FEHU-H egy kompakt levegő betápláló és elszívó készülék, keresztáramú lemezes hővisszanyerővel, meleg vizes fűtéssel és opcioként kérhető beépített hűtött vizes hűtő hőcserélővel. A készülék extrudált

Részletesebben

Energiahatékonyság...

Energiahatékonyság... ... az iskolákban, az intelligens szabályozástechnikának köszönhetően Edgar Mayer Termék Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 07 I 2008 Európa szerte már az iskoláknak is szembesülniük kell az energiahatékonyság

Részletesebben

Bevezetés. Az épületek műszaki üzemeltetésére fordítódik ma a primer energia fogyasztás 40%-a, és ez okozza CO 2 kibocsátás 25%-át világszerte.

Bevezetés. Az épületek műszaki üzemeltetésére fordítódik ma a primer energia fogyasztás 40%-a, és ez okozza CO 2 kibocsátás 25%-át világszerte. Bevezetés Az épületek műszaki üzemeltetésére fordítódik ma a primer energia fogyasztás 40%-a, és ez okozza CO 2 kibocsátás 25%-át világszerte. Azokban az épületekben, ahol a szellőzés segédenergiával működik,

Részletesebben

Energiatakarékos villamos gépek helyzete és hatásuk a fejlődésre

Energiatakarékos villamos gépek helyzete és hatásuk a fejlődésre Energiatakarékos villamos gépek helyzete és hatásuk a fejlődésre IE1 IE2 IE3 EuP IEC 2011 2015 Az EU és a hatékonyság Az EU klíma-és energiapolitikájának alapvető elemei közé tartozik az energiahatékonyság

Részletesebben

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK TARTALOMJEGYZÉK Alapadatok 3 Felépítés 4 Méretek 5 Műszaki adatok 5 Felszerelés 6 Szabályozás 8 Kapcsolási sémák 9 Légsebesség 9 Keverőelem 10 EL 2 ALAPADATOK EL Fűtőteljesítmény

Részletesebben

Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid

Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid Elromlott a gázkazánom és gyorsan ki kell cserélnem Az ügyfelek elvárásai szeretnék hőszivattyút használni, de azt hallottam, hogy nem lenne hatékony

Részletesebben

Levegő-víz inverteres hőszivattyú

Levegő-víz inverteres hőszivattyú Levegő-víz inverteres hőszivattyú RENDSZER FELÉPÍTÉSE Levegő-víz hőszivattyú rendszer A Carrier bemutatja az XP Energy a lakossági fűtési megoldást megújító levegő-víz hőszivattyú rendszert. Az energia

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Miért érdemes a Syen-t választania? Többszörös szűrőrendszer: Intelligens leolvasztás:

Részletesebben

AIRPOL PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok. Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok

AIRPOL PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok. Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok Az Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok változtatható sebességű meghajtással rendelkeznek 50-100%-ig. Ha a sűrített levegő fogyasztás kevesebb,

Részletesebben

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család DDC rendszerelemek, DIALOG-II család KIVITEL ALKALMAZÁS BEKÖTÉS A SYS-100 L típusú készülék egyszerű légkezelő szabályzására kifejlesztet integráló szabályzó. Egy kalorifert tartalmazó légtechnikákhoz

Részletesebben

Szellőzés. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12.

Szellőzés. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. Szellőzés Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 A szellőzés fontossága Az energiatudatos építkezések, beruházások

Részletesebben

SUPRABOX COMFORT KOMPAKT LAKÁSSZELLŐZTETŐGÉPEK

SUPRABOX COMFORT KOMPAKT LAKÁSSZELLŐZTETŐGÉPEK SUPRABOX COMORT KOMPAKT LAKÁSSZELLŐZTETŐGÉPEK ECOIT ETRI THE AIR MOVEMENT GROUP Rosenberg Hungária Lég- és Klímatechnikai Kft. 2532 Tokodaltáró, József Attila út 32-34. Telefon +36/33-515-515 ax +36/33-515-500

Részletesebben

Energiahatékonyság. ... frekvenciaváltó használatával

Energiahatékonyság. ... frekvenciaváltó használatával Tomi Ristimäki Produktmanager CentraLine c/o Honeywell GmbH 08 I 2008 A folyamatosan növekvõ energiaárak felkeltették azoknak az üzletembereknek az érdeklõdését is, akik energiát és pénzt szeretnének megtakarítani.

Részletesebben

Helyszíni beállítások táblázata

Helyszíni beállítások táblázata /7 [6.8.] =... ID43/46 Alkalmazható beltéri egységek *GSQHS8AA9W ThermaliaC* Megjegyzések - 4P3938-D -. /7 Felhasználói beállítások Előre beállított értékek Szobahőmérséklet Kényelmi (fűtés) 7.4.. R/W

Részletesebben

Ipari kondenzációs gázkészülék

Ipari kondenzációs gázkészülék Ipari kondenzációs gázkészülék L.H.E.M.M. A L.H.E.M.M. egy beltéri telepítésre szánt kondenzációs hőfejlesztő készülék, mely több, egymástól teljesen független, előszerelt modulból áll. Ez a tervezési

Részletesebben

2018. ÉVES SZAKREFERENS JELENTÉS. A Beton Viacolor Térkő Zrt. Készítette: Group Energy kft

2018. ÉVES SZAKREFERENS JELENTÉS. A Beton Viacolor Térkő Zrt. Készítette: Group Energy kft 2018. ÉVES SZAKREFERENS JELENTÉS Készítette: Group Energy kft Bevezető Az energia ésszerű és hatékony felhasználására egyre nagyobb az igény és a törekvés. Mivel az áram és a gáz ára is az utóbbi években

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

Rubin RUBICON. Biatorbágy esettanulmány 1.0. Készítette: Ágoston Zoltán. Rubin Informatikai Zrt.

Rubin RUBICON. Biatorbágy esettanulmány 1.0. Készítette: Ágoston Zoltán. Rubin Informatikai Zrt. Biatorbágy esettanulmány 1.0 Készítette: Ágoston Zoltán Rubin Informatikai Zrt. 1149 Budapest, Egressy út 17-21. telefon: +361 469 4020; fax: +361 469 4029 e-mail: info@rubin.hu; web: www.rubin.hu Biatorbágy

Részletesebben

A.S. Hungária Kft Budapest, Daróci út D ép. Tel: , Fax: Honlap:

A.S. Hungária Kft Budapest, Daróci út D ép. Tel: , Fax: Honlap: PÁRÁTLANÍTÁS AHOGY ÖN SZERETNÉ A Cotes C35 modulrendszerű berendezések az innovatív fejlesztésnek köszönhetően sokoldalúan alkalmaz-hatók 3-6 kg/óra párátlanító kapacitás igény esetén. MODULRENDSZERŰ FELÉPÍTÉS

Részletesebben

Elektronikus Akadémia 2017.

Elektronikus Akadémia 2017. Elektronikus Akadémia 2017. Szivattyú csoport szabályozás és áramláskompenzáció változó térfogatáramú rendszerekben Toma Gábor Értékesítés támogatási vezető, Alkalmazástechnikai mérnök Témakörök A VLT

Részletesebben

Helyszíni beállítások táblázata

Helyszíni beállítások táblázata /7 [6.8.2] =... ID66F5 Alkalmazható egységek EWAQ6BAVP EWAQ8BAVP EWYQ6BAVP EWYQ8BAVP EWAQ6BAVP-H- EWAQ8BAVP-H- EWYQ6BAVP-H- EWYQ8BAVP-H- Megjegyzések (*) EWYQ* (*2) EWAQ* 4P47868-B - 27.6 2/7 Felhaszn.beállítások

Részletesebben

Komfortos fürdőzés egész évben

Komfortos fürdőzés egész évben Komfortos fürdőzés egész évben A szabályzott belső légállapot egy fontos tényező különösen a medenceterekben, ahol a magas relatív páratartalom és a kondenzáció előfordulása csökkentheti a felhasználók

Részletesebben

HVLS Biztonság Teljesítmény Vezérlés. HVLS ventilátorok szeptember 1.

HVLS Biztonság Teljesítmény Vezérlés. HVLS ventilátorok szeptember 1. ventilátorok ventilátorok 2016. szeptember 1. ventilátorok Összegzés 1 Hvls Ismertetô Alapvetô jellemzôk 2 3 CFD szimulációk Felvett teljesítmény 4 ventilátorok Ismertetô Alapvetô jellemzôk Ábra. ventilátorok

Részletesebben

Tudástár - ErP rendeletek

Tudástár - ErP rendeletek Tudástár - ErP rendeletek 2015. Szeptember Az energiahatékonysági rendeletek hatása a Honeywell hőmérséklet szabályozókra (811, 812, 813 és 814/2013/EU) Az Európai Unió elkötelezte magát a CO2 kibocsátás

Részletesebben

CDP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók

CDP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók DP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók Nyugat-Dunántúli Iroda 17:12 IRVENT 9700 Szombathely, Zanati út 4. Tel/Fax: [94] 333-483 Kelet-Magyarországi Iroda 4026 Debrecen, Irinyi u. 20. Tel/Fax: [52]

Részletesebben

FEHU-A kompakt álló légkezelők

FEHU-A kompakt álló légkezelők A FEHU-A készülékek olyan helyiségek szellőztetésére lettek tervezve, ahol a levegőminőség biztosítása érdekében mesterséges szellőztetésre van szükség. Fő alkalmazási területük azok a 100 1000 m 2 alapterületű

Részletesebben

Magas hatásfokú légkezelő rendszerek kereskedelmi épületekhez

Magas hatásfokú légkezelő rendszerek kereskedelmi épületekhez A beltéri légminőség Magas hatásfokú légkezelő rendszerek kereskedelmi épületekhez Beépített hűtőkörös levegő-levegő hővisszanyerős légkezelők Mit is jelent a Beltéri Légminőség 1. a belélegzett levegő

Részletesebben

AZ ORSZÁGHÁZ ENERGIAKONCEPCIÓJÁNAK TERVE A REICHSTAG RENDSZERÉNEK MINTÁJÁRA

AZ ORSZÁGHÁZ ENERGIAKONCEPCIÓJÁNAK TERVE A REICHSTAG RENDSZERÉNEK MINTÁJÁRA KAZINCZY GYÖNGYVÉR BME Építészmérnöki Kar 5. évfolyam AZ ORSZÁGHÁZ ENERGIAKONCEPCIÓJÁNAK TERVE A REICHSTAG RENDSZERÉNEK MINTÁJÁRA ÉPÍTÉSZKARI TUDOMÁNYOS ÉS MŰVÉSZETI DIÁKKÖRI PÁLYÁZAT BUDAPESTI MŰSZAKI

Részletesebben

Silvento. A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért

Silvento. A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért Silvento A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért Silvento Élvezd a csendet csendes mérés hőmérséklet/páratartalom Nincsenek zavaró zajok:

Részletesebben

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek INVERTERES MULTI kültéri egységek MŰSZAKI ADATOK DUO TRIO QUATTRO FS2MIF-180AE2 FS3MIF-270AE2 FS4MIF-360AE2 Hűtőközeg tipusa R 410A R 410A R 410A Hűtőteljesítmény* W 5140 (3600~6700) 7410 (5190~9630) 9880

Részletesebben

MINIAIR m 3 /h

MINIAIR m 3 /h ltalános leírás MINIIR + 100 6000 m 3 /h Keresztáramú hővisszanyerős berendezések ő alkalmazási területek ármely kereskedelmi vagy lakossági épület K K MINIIR + Sebesség 03 06 10 14 19 25 30 40 50 60 300

Részletesebben

Épületgépészeti rendszerek benchmarking -ja

Épületgépészeti rendszerek benchmarking -ja Épületgépészeti rendszerek benchmarking -ja Dr. Magyar Zoltán BME Épületenergetika és Épületgépészeti Tanszék 2013. november 22. Épületgépészeti rendszerek felülvizsgálata folyamatos monitoring és adatgyűjtés

Részletesebben

Airvent típusú előlap: ÖV FRONT - XXX - X Airvent típusú állítható lamellás perdületes befúvó dobozzal együtt:

Airvent típusú előlap: ÖV FRONT - XXX - X Airvent típusú állítható lamellás perdületes befúvó dobozzal együtt: ÖV/ÖVB állítható lamellás perdületes befúvó Alkalmazási terület Állítható lamellás perdületes mennyezeti elemek, melyek nagyobb hőmérsékletkülönbség esetén is alkalmazhatók befúvásra és elszívásra egyaránt.

Részletesebben

Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett

Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett A/A ENERGIAOSZTÁLY Jó hír a pénztárcájának! Az AA energiaosztályú (10, 13 és 18-as méretek) Toshiba termékek mindig magas teljesítményt és

Részletesebben

Szárítás kemence Futura

Szárítás kemence Futura Szárítás kemence Futura Futura, a nemzetközi innovációs díjat Futura egy univerzális szárító gép, fa és egyéb biomassza-alapanyag. Egyesíti az innovatív technikai megoldások alapján, 19-26 szabadalmazott

Részletesebben

referenciák geminipark tychy

referenciák geminipark tychy T E R M O V E N T I L Á T O R O K É S L É G F Ü G G Ö N Y Ö K referenciák warsaw spire VARSÓ geminipark tychy BMW Gliwice GYÁRCSARNOK Tuchom Zasada Trans Spedition Niepołomice POland Czech Republic BALTIC

Részletesebben

FEHU-Av uszodai álló légkezelők

FEHU-Av uszodai álló légkezelők A FEHU-Av készülékek olyan helyiségek szellőztetésére lettek tervezve, ahol a levegőminőség biztosítása érdekében a mesterséges szellőztetéssel létrehozott légmozgás fenntartása a levegő hűtésétől vagy

Részletesebben

1. A fejlesztés célja

1. A fejlesztés célja FTXB-C & RXB-C 1. A fejlesztés célja A Daikin célja az RXB-C és FTXB-C típusú készülékkel, egy magas minőségű belépő inverter gyártása a lakossági piacra, kiváló ár-érték arányban. 2. Külső kinézete 25

Részletesebben

referenciák geminipark tychy

referenciák geminipark tychy T E R M O V E N T I L Á T O R O K É S L É G F Ü G G Ö N Y Ö K referenciák warsaw spire VARSÓ geminipark tychy BMW Gliwice GYÁRCSARNOK Tuchom Zasada Trans Spedition Niepołomice POland Czech Republic BALTIC

Részletesebben

FEHU-L alacsony légkezelők

FEHU-L alacsony légkezelők A FEHU-L készülékek olyan helyiségek szellőztetésére lettek tervezve, ahol a levegőminőség biztosítása érdekében mesterséges szellőztetésre van szükség. Fő alkalmazási területük azok a 100 300 m 2 alapterületű

Részletesebben

1. HMV előállítása átfolyó rendszerben

1. HMV előállítása átfolyó rendszerben Az alábbiakban tervezői segédlet jelleggel - a megvalósítás során számításba jövő típusrendszereket ismertetünk az egyszerűbb kialakítástól a bonyolultabbak felé haladva. 1. HMV előállítása átfolyó rendszerben

Részletesebben

Szellőztető megoldások EC technikával

Szellőztető megoldások EC technikával Klíma- és Légtechnikai Szakmai Nap 2018 Szellőztető megoldások EC technikával Budapest, Lurdy Ház Kovács István okl. gépészmérnök www.helios.hu 1 Helios 60 éve légtechnika 2 Rendeletek és piac Energiatakarékosság

Részletesebben

FEHU-U uszodai légkezelők

FEHU-U uszodai légkezelők A légkezelés, klimatizálás különleges területei az uszodai alkalmazások. A magas páratartalmú közegek miatt a nedvességgel való gazdálkodás, a levegő szárítása, a rejtett hő visszanyerése nagyon fontos.

Részletesebben

J03 ACU-S. Uszodai légkezelő berendezés.

J03 ACU-S. Uszodai légkezelő berendezés. 0 547 páramentesítő kompakt uszodai légkezelő berendezés komplett automatikával, négyszög keresztmetszettel. Alkalmazási terület ¾ Az uszodai légkezelő berendezés magán, közületi, termál, terápiás, iskolai,

Részletesebben

Lakossági. Hatékony és takarékos. Oldalfali készülékek

Lakossági. Hatékony és takarékos. Oldalfali készülékek Lakossági Oldalfali készülékek Hatékony és takarékos A Daikin oldalfali készülékeivel modern, gazdaságos és hatékony módon lehet biztosítani a tavasz érzetét bármelyik helyiségben, éjjel-nappal, minden

Részletesebben

Vaillant Brand - Az új ecotec plus >40kW készülékcsalád

Vaillant Brand - Az új ecotec plus >40kW készülékcsalád Vaillant Brand - Az új ecotec plus >40kW készülékcsalád Vaillant Folie 1 EURO SMALL EURO BIG ECOEURO APC ECOTEC plus ecotec plus >40kW ecotec plus >40kW készülék jellemzői (1/4) Vaillant Folie 2 A Vaillant,

Részletesebben

Helyszíni beállítások táblázata

Helyszíni beállítások táblázata /8 [6.8.2] =... ID432/462 Alkalmazható beltéri egységek *HYHBHAAV3 *HYHBH8AAV3 *HYHBX8AAV3 Megjegyzések - 4P3373-D - 2.2 2/8 Felhasználói beállítások Előre beállított értékek Szobahőmérséklet Kényelmi

Részletesebben

Hőszivattyús rendszerek

Hőszivattyús rendszerek Hőszivattyús rendszerek A hőszivattyúk Hőforrások lehetőségei Alapvetően háromféle környezeti közeg: Levegő Talaj (talajkollektor, talajszonda) Talajvíz (fúrt kút) Egyéb lehetőségek, speciális adottságok

Részletesebben

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók 17:22 IRVENT Tel/Fax: [94] -48 Tel/Fax: [52] 422-64 CDP 75 légcsatornázható légszárító CDP 75 típusú légcsatornázható légszárító nagyobb magán- és közületi uszodákban,

Részletesebben

2018. ÉVES SZAKREFERENS JELENTÉS. R-M PVC Kft. Készítette: Group Energy kft

2018. ÉVES SZAKREFERENS JELENTÉS. R-M PVC Kft. Készítette: Group Energy kft 2018. ÉVES SZAKREFERENS JELENTÉS Készítette: Group Energy kft Bevezető Az energia ésszerű és hatékony ára egyre nagyobb az igény és a törekvés. Mivel az áram és a gáz ára is az utóbbi években egyre nő,

Részletesebben

Orbán Tibor 2016 05 12 ENERGIAHATÉKONY ÉPÜLET- AUTOMATIKA ÉS FELÜGYELET

Orbán Tibor 2016 05 12 ENERGIAHATÉKONY ÉPÜLET- AUTOMATIKA ÉS FELÜGYELET Orbán Tibor 2016 05 12 ENERGIAHATÉKONY ÉPÜLET- AUTOMATIKA ÉS FELÜGYELET Honeywell a Globális Vállalat - Üzletágak Több mint 120.000 dolgozó közel 100 országban Piacvezető a Technológiában és Gyártásban

Részletesebben

Top secret Secret Internal use only Public. Daikin Modular. termékismertető

Top secret Secret Internal use only Public. Daikin Modular. termékismertető Top secret Secret Internal use only Public Daikin Modular termékismertető KIALAKÍTÁS A termék egy Fő modulból áll, amelyet egy Forgódobos hővisszanyerő ( 80%-nál magasabb hővisszanyerési hatásfokkal),

Részletesebben

ERR 31/1 BESZERELÉSI UTASÍTÁSOK. Légbevezetés és elszívás elektromos légfűtővel. Elszívás nyilvános mellékhelyiségekből ERR csőventilátorral

ERR 31/1 BESZERELÉSI UTASÍTÁSOK. Légbevezetés és elszívás elektromos légfűtővel. Elszívás nyilvános mellékhelyiségekből ERR csőventilátorral Légbevezetés és elszívás elektromos légfűtővel Az ábra egy szellőztető rendszer különféle komponenseinek összjátékát mutatja. A légbevezető vezetékágban egymás után található a légszűrő, ventilátor és

Részletesebben

Hőszivattyúk - kompresszor technológiák Január 25. Lurdy Ház

Hőszivattyúk - kompresszor technológiák Január 25. Lurdy Ház Hőszivattyúk - kompresszor technológiák 2017. Január 25. Lurdy Ház Tartalom Hőszivattyú felhasználások Fűtős kompresszor típusok Elérhető kompresszor típusok áttekintése kompresszor hatásfoka Minél kisebb

Részletesebben

SMMS-e 2 CSÖVES ERŐMŰ. Főbb jellemzők. Rugalmasság

SMMS-e 2 CSÖVES ERŐMŰ. Főbb jellemzők. Rugalmasság 2 CSÖVES ERŐMŰ SMMS-e Főbb jellemzők Kiemelkedő energiahatékonysági értékek ek 168 kw hűtő- és 178 kw fűtőteljesítményig Kettős forgódugattyús kompresszorok 2 csöves, VRF kültéri egység hűtő és fűtő üzemmódhoz

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Az SCK sorozat ereje. Te c h n o l ó g i á v a l ö s z t ö n ö z v e, szakértelemmel tervezve. Egyszerű beüzemelés. Megbízható minőség

Az SCK sorozat ereje. Te c h n o l ó g i á v a l ö s z t ö n ö z v e, szakértelemmel tervezve. Egyszerű beüzemelés. Megbízható minőség Csavarkompresszorok Te c h n o l ó g i á v a l ö s z t ö n ö z v e, szakértelemmel tervezve. A z A l u p m á r k a t ö b b, m i n t 8 5 é v i p a r i t a p a s z t a l a t t a l r e n d e l k e z i k.

Részletesebben

NILAN VP 18 M2. Központi szellőztető és hőközpont integrált szűrőkkel

NILAN VP 18 M2. Központi szellőztető és hőközpont integrált szűrőkkel P I A C V E Z E T Ő I P A R I É S L A K Á S S Z E L L Ő Z T E T É S H Ő V I S S Z A N Y E R É S S E L magas minőségű szellőztető készülékek a jó közérzetért NILAN VP 18 M2 Központi szellőztető és hőközpont

Részletesebben

Hőtechnikai készülékek ellátása energia címkével

Hőtechnikai készülékek ellátása energia címkével Hőtechnikai készülékek ellátása energia címkével Kiss István HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt FUGA Rendezvényközpont 2015. június 11. Uniós törekevések Európai Tanács 2007. március 8 9. ELNÖKSÉGI KÖVETKEZTETÉSEK

Részletesebben

légkondicionáló berendezések

légkondicionáló berendezések légkondicionáló berendezések 2012 split klíma MULTI split klíma IPARI klíma mobil klíma párátlanító powered by: Párátlanító 20 liter / nap R134A automatikus lekapcsolás,ha a tartály megtelik (felső) hordozható

Részletesebben

A.S. Hungária Kft Budapest, Daróci út D ép. Tel: , Fax: Honlap:

A.S. Hungária Kft Budapest, Daróci út D ép. Tel: , Fax: Honlap: A.S. Hungária Kft. 1113 Budapest, Daróci út. 1-3. D ép. Tel: 279-10-88, Fax: 209-21-87 Honlap: www.ash.hu, e-mail: ash@ash.hu A.S. Hungária Kft. 1113 Budapest, Daróci út. 1-3. D ép. Tel: 279-10-88, Fax:

Részletesebben

II. Előszó. III. A Polgármesteri Hivatal energiafelhasználása 2017-ben

II. Előszó. III. A Polgármesteri Hivatal energiafelhasználása 2017-ben I. Tartalomjegyzék I. Tartalomjegyzék... 2 II. Előszó... 3 III. A Polgármesteri Hivatal energiaa 2017-ben... 3 III.1. Alkalmazott energiaok azonosítása... 3 III.2. Összesített energia Energia mérleg...

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Távirányító 1. Modell kód 2. Premier split 4. Oasis split 5. Luna split 6. Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító 7.

Tartalomjegyzék. Távirányító 1. Modell kód 2. Premier split 4. Oasis split 5. Luna split 6. Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító 7. Tartalomjegyzék Távirányító 1 Modell kód 2 Premier split 4 Oasis split 5 Luna split 6 Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító 7 Multisplit 8 Multisplit kombinációs táblázat 10 Kazettás monosplit 12 Légcsatornázható

Részletesebben

Galletti Cégcsoport 1

Galletti Cégcsoport 1 Galletti Cégcsoport 1 Együttműködő, összhangban dolgozó cégcsoport tagok Galletti Cégcsoport Jövőkép: A Galletti Csoport célja, hogy szakterületén belül meghatározó résztvevőjévé váljon a termékek és szolgáltatások

Részletesebben

Uszodai páramentesítõ berendezések

Uszodai páramentesítõ berendezések Uszodai páramentesítõ berendezések Működési elv Az uszodai páramentítő egy monoblokk készülék, amellyel az uszoda levegőjének páratartalmát 60-70% között tudjuk tartani. Ez egyben a kellemes levegő előállítása

Részletesebben

1a 1b 1c 2. Fűtésre és hűtésre használható, nagy hatásfokú radiátorok. Monoblokk rendszer

1a 1b 1c 2. Fűtésre és hűtésre használható, nagy hatásfokú radiátorok. Monoblokk rendszer Aquarea hőszivattyú termékcsalád 6 5 2 1b 3 4 1a 1c 1a 1b 1c 2 3 4 5 6 Monoblokk rendszer Split rendszer All in One rendszer Aquarea Heat Pump Manager (választható) Vezérlés okostelefonnal, táblagéppel

Részletesebben

Kompakt légkezelok AP-KL - 10. 00. Légkezelo berendezések

Kompakt légkezelok AP-KL - 10. 00. Légkezelo berendezések Kompakt légkezelok Az AEROPRODUKT Zrt. kis szellõztetõ rendszerekhez, alap legkezelési feladatokhoz gyártja a kompakt légkezelõ berendezéseit. A gépek alakalmasak fûtésre, hûtésre, szûrésre, hõvisszanyerésre,

Részletesebben

LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK

LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK 002 Magasfokú energiahatékonyság Az LG kiváló hatékonyságú, továbbfejlesztett, inverter technológiája erőteljes teljesítményt biztosít minimumra csökkentett energiafogyasztás

Részletesebben

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER FEJLETT INVERTERES TECHNOLÓGIA. Aerogor ECO Inverter Az új DC Inverter szabályzású Gorenje hőszivattyúk magas hatásfokkal, környezetbarát módon és költséghatékonyan biztosítják

Részletesebben

DCC DCC. Vizes hűtőkalorifer körkeresztmetszetű csatlakozással

DCC DCC. Vizes hűtőkalorifer körkeresztmetszetű csatlakozással Vizes hűtőkalorifer körkeresztmetszetű csatlakozással DCC Alkalmazási terület A DCC körkeresztmetszetű csatlakozású hűtőkalorifer alapvetően hűtésre szolgál, de az igényeknek megfelelően fűtésre is használható.

Részletesebben

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum. Passzív házak Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 Passzív ház Olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérséklet

Részletesebben

A.S. Hungária Kft.

A.S. Hungária Kft. HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐK Jobb levegő - energiatakarékosan A.S. Hungária Kft. DANTHERM HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐK egészséges beltéri levegő, funkcionalitás, energiatakarékosság A beltéri levegő minősége

Részletesebben

2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása

2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása 2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása VNR 100 M puffer VNR 200 B puffer Típusáttekintés Termék Rendelési szám VNR 100 M 0010021454 VNR 200 B 0010021455 Alkalmazási lehetőségek A VNR 100

Részletesebben

>> a sorozat. >> hatékony, ésszerű és robosztus kialakítás. Page 2

>> a sorozat. >> hatékony, ésszerű és robosztus kialakítás. Page 2 Page 1 >> hatékony, ésszerű és robosztus kialakítás A Bluehelix jó hatásfokú, alacsony káros anyag kibocsátású,mikroprocesszor vezérlésű, előkeveréses égőjű kondenzációs gázkazán család, fűtés és meleg

Részletesebben

Komfort légfüggöny Ipari légfüggöny

Komfort légfüggöny Ipari légfüggöny Komfort légfüggöny Ipari légfüggöny C, D sorozat P sorozat l é g f ü g g ö n y ö k Hogyan mûködik a légfüggöny? A légfüggöny egy speciális légtechnikai berendezés, amely optikailag zavartalan légsugarával

Részletesebben

Beépítési útmutató. ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A214 / A314. 1.0 Tartalomjegyzék

Beépítési útmutató. ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A214 / A314. 1.0 Tartalomjegyzék Beépítési útmutató ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A214 / A314 1.0 Tartalomjegyzék 1.0 Tartalomjegyzék... 1 1.1 Fontos biztonsági és termékinformációk....................... 2 2.0 Beépítés... 5 2.1 Mielőtt

Részletesebben

Szerkezet: 8 különbözõ méret és 2 változat (infravörös távirányítóval,alapfelszereltség) Opciók széles skálája elérhetõ:

Szerkezet: 8 különbözõ méret és 2 változat (infravörös távirányítóval,alapfelszereltség) Opciók széles skálája elérhetõ: 8 különbözõ méret és 2 változat (infravörös távirányítóval,alapfelszereltség) Opciók széles skálája elérhetõ: Thermo-kontroll ON/OFF 3-járatú vagy 2-járatú szelepekkel Master/slave rendszer Falraszerelhetõ

Részletesebben

A HATÉKONYSÁG. Ecodesign-irányelvek a nagyobb környezettudatosság érdekében

A HATÉKONYSÁG. Ecodesign-irányelvek a nagyobb környezettudatosság érdekében HTÉKONYSÁG NYER Ecodesign-irányelvek a nagyobb környezettudatosság érdekében 20%... több megújuló energia... kevesebb elsődleges energiafelhasználás... kisebb CO 2 -kibocsátás z Európai Unió magas célokat

Részletesebben

Egy. globális partner

Egy. globális partner MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Tervezze alkalmazását maximális teljesítményre, méretezze a hőcserélőket a tökéletes illeszkedésre! Danfoss XGC típusú szerelhető lemezes hőcserélők Egy globális partner A

Részletesebben

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás COLEMAN MACH 3 (61 164 010) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás KEZELÉSI UTASÍTÁS Alaphelyzetben az üzemmód választó kapcsolónak OFF állásban kell lennie. 1. Kapcsolja be a jármű 240 V-os betáplálásának

Részletesebben

Energiahatékonyság...

Energiahatékonyság... ...korszerű távfelügyeleti szolgáltatások segítségével Michael Rader Marketing Termékmenedzser CentraLine c/o Honeywell GmbH 4 I 28 A folyamatosan emelkedő energia árak és az egyre szigorúbbá váló törvényi

Részletesebben

ANEMOSZTÁTOK. Termékek, rendszerek és megoldások

ANEMOSZTÁTOK. Termékek, rendszerek és megoldások ANEMOSZTÁTOK Termékek, rendszerek és megoldások AZ SIG AIR HANDLING BEMUTATÁSA Az SIG Air Handling az egyik vezető beszállító a termékek és rendszerek a légtechnikai piacon. Teljeskörű légtechnikai megoldásokat

Részletesebben

Fogyasztásmérés és szabályozás az energiahatékonyság szolgálatában

Fogyasztásmérés és szabályozás az energiahatékonyság szolgálatában Fogyasztásmérés és szabályozás az energiahatékonyság szolgálatában Szabályozó és Kompenzátor Kft. Kiss Imre Fogyasztásmérés és szabályozás Bevezetés Fogyasztásmérés Fűtési és hűtési rendszerek Szellőzés,

Részletesebben

4:88 AIRVENT JET VENTILÁTOROK. JET ventilátorok. Légtechnikai ZRT.

4:88 AIRVENT JET VENTILÁTOROK. JET ventilátorok. Légtechnikai ZRT. JET ventilátorok TJFT: normál 3-fázisú motorral TJHT: F-1 ( C/2h) minõsítésû 3-fázisú motorral A JET (légsugár) elven mûködõ axiális ventilátorok teremgarázsok, alagútak és metróállomások ill. minden olyan

Részletesebben

Szabó Mihály. ABB Kft., 2013/05/09 Energiahatékonyság és termelékenység a hálózati csatlakozástól a gyártási folyamatokig

Szabó Mihály. ABB Kft., 2013/05/09 Energiahatékonyság és termelékenység a hálózati csatlakozástól a gyártási folyamatokig Szabó Mihály. ABB Kft., 2013/05/09 Energiahatékonyság és termelékenység a hálózati csatlakozástól a gyártási folyamatokig May 15, 2013 Slide 1 Tartalomjegyzék Energiahatékonyság Termelés és átvitel Smart

Részletesebben

ALBATROS2. Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez. Válaszok az infrastrukturára

ALBATROS2. Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez. Válaszok az infrastrukturára ALBATROS2 Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez Válaszok az infrastrukturára Innovatív szabályozástechnikai megoldások alternatív és több hőtermelős fűtési rendszerek

Részletesebben

Energetikai szakreferensi jelentés ESZ-HU-2017RAVAK RAVAK Hungary Kft. Energetikai szakreferensi jelentés Budapest, március 21.

Energetikai szakreferensi jelentés ESZ-HU-2017RAVAK RAVAK Hungary Kft. Energetikai szakreferensi jelentés Budapest, március 21. Energetikai szakreferensi jelentés Energetikai szakreferensi jelentés Budapest, 2018. március 21. Tartalom Tartalom... 2 1. Energetikai összefoglaló... 3 2. Általános leírás... 5 3. Hőmérséklet adatok...

Részletesebben

Helyszíni beállítások táblázata

Helyszíni beállítások táblázata /8 [6.8.2] =... ID66F3 Alkalmazható beltéri egységek *HYHBH5AAV3 *HYHBH8AAV3 *HYHBX8AAV3 Megjegyzések - 4P35373-E - 27.2 2/8 Felhaszn.beállítások Előre beállított ért. Szobahőmérséklet Kényelmi (fűtés)

Részletesebben

Kompakt légkezelok AP-KS - 10. 00. Légkezelo berendezések

Kompakt légkezelok AP-KS - 10. 00. Légkezelo berendezések Kompakt légkezelok Az AEROPRODUKT Zrt. kis szellõztetõ rendszerekhez, alap legkezelési feladatokhoz gyártja a kompakt légkezelõ berendezéseit. A gépek alakalmasak fûtésre, hûtésre, szûrésre, hõvisszanyerésre,

Részletesebben

INVERTERES MULTI kültéri egységek R 32

INVERTERES MULTI kültéri egységek R 32 INVERTERES MULTI kültéri egységek R 32 DUO TRIO QUATTRO PENTO MŰSZAKI ADATOK FS2MIF-182AE3 FS3MIF-272AE3 FS4MIF-362AE3 FS5MIF-422AE3 Hűtőteljesítmény* W 5200 (1430~6390) 7900 (1580~8690) 10500 (1580~13650)

Részletesebben