A gazdálkodás és a számvitel optimalizálása. Időt és költséget megtakarítani. A megoldás egy csapásra. Biztosan.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A gazdálkodás és a számvitel optimalizálása. Időt és költséget megtakarítani. A megoldás egy csapásra. Biztosan."

Átírás

1 A gazdálkodás és a számvitel optimalizálása. Időt és költséget megtakarítani. A megoldás egy csapásra. Biztosan.

2 A jövőre irányuló business-megoldások biztosítják a vállalata teljesítőképességét. A WINLine és a Corporate WINLine a gazdálkodás és számvitel megoldása egy csapásra. A Modulok A pénzügyi könyvelés, árugazdálkodás, költségszámítás, beruházások könyvelése, bér és jövedelem, gyártás, archiválás és az E-business egy kézből jönnek, ezért könnyen együttműködhetnek. Az adatokat csak egyszer kell rögzíteni, és minden modulban használhatók. Ez pénzt és időt takarít meg. Egy következő fontos elem az Internetes megoldásaink az E-kereskedelem és a vevőszolgálat számára, amely teljes mértékben integrálható a WINLine bármelyik moduljába. A felhasználók Bármely szakmában és nagyságméretekben találunk WINLine és a Corporate WINLine felhasználókat. A programok rugalmasságát igazolja a sokoldalú felhasználhatósága: ipari üzemek, nagy- és kiskereskedők, gyártók, szolgáltatók, közigazgatási intézetek, bankok vagy iskolák is alkalmazzák. A modul-szerkezet lehetővé teszi az individuális szakma-specifikus bevetést. A testre-szabások ellenére standard-programok kerülnek alkalmazásra. Ez biztosítja az önállóságát és a MESOCIC-ügyfelek befektetéseit. Az alapok A WINLine már évek óta az MS Windows alatt fut. Ma már a modern operációs rendszerek, mint a Windows NT, Windows 95/98/2000/XP/Vista és a Windows 7 az alapja a Client/Server megoldásainknak. A nyitott adatbankok, mint az MS SQL-szerver vagy a JET Engine konkrét előnyökben részesítik a felhasználóikat: magas adatvédelem és mindenkori hozzáférés valamennyi adathoz. A biztonság A WINLine és a Corporate WINLine érzékeny adatokat dolgoznak fel. Ezért a biztonsági követelmények igen magasak. A gazdasági ellenőrzők teszteredményei bizonyítják a WINLine szabályszerűségét. Az MS BackOffice Compatibel vagy a Designed for Microsoft Windows NT/Windows 95/98/2000/ XP/Vista és a Windows 7 igazolják a termékeink technikai minőségét. És mi adjuk meg Önöknek azt a biztonságot, hogy az adatok újabb technológiák bevetése mellett is használhatóak maradjanak. Mi ezt a MESONIC karbantartási garanciának hívjuk Céljaink A legfontosabb célunk az ügyfeleink hatékonyságának növelése, hogy ezzel értékelhető előnyhöz juthassanak. A WINLine alkalmazásával a munkafolyamatok optimalizálása és ezáltal idő- és költségmegtakarítás érhető el.

3 FŐKÖ Pénzügyi és személyi könyvelés A WINLine FŐKÖ a magja a széleskörű termékpalettának. A pénzügyi könyvelés az, aminek maximális integrációt kell biztosítania. Az adatok egy része a megbízásfeldolgozásból, a beruházások könyveléséből vagy a bér- és jövedelem-elszámolásból kerülnek át. Más adat a költségszámításba adódik át. Az adatok egy másik csoportját egyidőben több programrész is alkalmazza, például a személyi számláknál. Csak a tökéletes összjáték engedi meg a költségtudatos és hatékony munkát. A következő standard-funkciókat a bázismodul tartalmazza és lehetővé teszik a gazdálkodás széleskörű áttekintését. Nagyszámú bizonylat-választékból lehet a vállalaton belüli és kívüli folyamatok elemzését elvégezni, mint például, mérlegek, nyereség- és veszteség-számítás vagy forgalmiadó-elszámolás. A WINLine FŐKÖ standard-funkciói: Tárgyi/személyi könyvelés Halmozott-/kettős könyvelés Szabad helyek kezelése Figyelmeztető rendszer Automatikus fizetési forgalom Clearing Nyereségadó-jelentés Több fizetési eszközzel való dolgozás lehetősége Egyenleg- és mozgó adatok EU-nak megfelelő ÁFA-elszámolás Periodikus könyvelések Szabadon definiálható KGK (közg. kimutatás) Mérlegkészítés Számos kiegészítő modul segítségével középszintű vállalatok igényei is tökéletesen kielégíthetőek. Ide tartoznak többek között: Költségvetés-készítés Külföldi valuta-kezelés Kettős számvitel Kötelezettségkiegyenlítés Pénztár-könyv Adós hitelezés

4 ÁRUG Árugazdálkodás és megbízás- feldolgozás A WINLine ÁRUG egy teljes körű árugazdálkodási rendszer, ami három elemet egyesít: megbízás-feldolgozás, számlázás, raktárkönyv-vezetés. A WINLine ÁRUG standard-funkciói közé tartozik a megbízás-feldolgozás (ajánlat, megbízás-megerősítés, szállítólevél, számla, összesítő számla) mellett a széleskörű raktárkönyv-vezetés, valamint például a képviselők jutalék-elszámolása is. Az integrált statisztikai rész lehetővé teszi a teljes körű kiértékelések végzését, például ügyfelekről, termékekről, szolgáltatásokról vagy a külső szolgálatról. A számos rugalmas kiértékelési lehetőség támogatja a Controlling-ot. A WINLine ÁRUG-al való dolgozás hatékonyságának minél jobb kihasználásának érdekében természetesen itt is lehetséges a többi WINLine alkalmazással való teljes integráció. Ezáltal egyszerűen átvihető bármilyen adat a WINLine FŐKÖ vagy WINLine ÁRUG alkalmazásba. A vállalat speciális szükségleteinek való megfelelés céljából a ÁRUG-nak is rengeteg kiegészítő funkciója van: a beszerzési modul például a szállítási-készenlétet bármikor rendelkezésükre bocsátja. Természetesen a ÁRUG lehetővé teszi a külföldi fizetőeszközben való számlázást is. Visszatérő bizonylatok, megbízás-követés, sorozatszám-kezelés, szerződés-kezelés, raktárak, költségkezelés, méretek, színek és még sok egyéb lehetőség várja a program felhasználóit.

5 KÖEL Költségszámítás A WINLine KÖEL elemzések sorozatát teszi lehetővé, ami viszont a vállalattal kapcsolatos döntések meghozásában elengedhetetlen. A költségek költségnemekhez, költségviselőhöz vagy költséghelyekhez való társításával a Controlling fontos kérdései megválaszolhatók, mint például mely fedezési lehetőségek kerülnek felhasználásra. Nagyon fontos szerepet játszik a termékek vagy projektek költségeinek elő- vagy utószámítása is. Az aktuális költségek ellenőrzését szolgálja például a Journal vagy a költséghely-lap. Egy pillantásra előhívható az üzleti eredmény vagy a költségviselő eredményességi elszámolása is, amelynél a nyereség vagy a veszteség okozója pontosan meghatározgható. Természetesen tartalmaz a WINLine KÖEL egy ÜKÍ-t (üzemi költségelszámolási ív) is. A WINLine KÖEL statisztikai részével a trendek időben felismerhetőek és így, ha szükséges időben kijavíthatóak. A WINLine KÖEL által használt adatok automatikusan átkerülnek a többi WINLine modulból, mint például a WINLine FŐKÖ vagy a WINLine ESZK alkalmazásból. Amennyiben a törzsadatokba a megfelelő adatok kerülnek átvételre, a költségszámítás automatikus. A WINLine BÉR-ből is ugyanúgy átvihetők adatok a WINLine KÖEL-be. A WINLine KÖEL már a Corporate WINLine FŐKÖ része, ezért ebbe az alkalmazásba teljes mértékben integrálva van.

6 ESZK Beruházások könyvelése A meglévő beruházási vagyonnak szerepelnie kell egy beruházási könyvelési rendszerben. A WINLine ESZK megkönnyíti a beruházások kezelését. A WINLine ESZK-val gyorsan és könnyen megállapítható, hogy melyik berendezést melyik időpontban kell pótolni. Különböző értékcsökkenési leírási típusok állnak rendelkezésre: lineáris és degresszív leírási módok, idő- vagy teljesítményalapú leírási módok, stb. További funkcióként említhetők a veszteségek könyvelése, a berendezés és az alberendezések átkönyvelése. A WINLine ESZK nem csak a berendezések kezelését segíti elő, hanem az üzemi döntések meghozását is előkészítik: beruházások tervezése, likviditási tervek készítése és a beszerzés lebonyolítása. Mint a többi WINLine alkalmazásnál is, itt is nagy szerepet kapott az integrálhatóság. A WINLine ESZK és a WINLine FŐKÖ együttműködésével megoldható az automatikus értékcsökkenési leírás. Szintén egyszerű az ANBU-adatok átvitele a WINLine KÖEL-be a berendezések költséghelyeinek és költségnemeinek meghatározásával.

7 TERMTermelés A WINLine termékválaszték egy ideális kiegészítése a TERM alkalmazás, amely egy olyan PPS-rendszer, amellyel egy vállalat teljes gyártási folyamata leképezhető. Az alapvető funkciók közé tartozik az erőforrásmenedzsment, a szállítási és gyártási határidők ellenőrzése, egy üzemi naptár és a változatok készítésének lehetősége. További fontos elemek a maximálisan 9-lépcsős gyártásszám-lista, a munkafolyamat előkészítése és a gyártás-jelentés. A Corporate WINLine TERM PRO-val a WINLine rugalmassága a többszörösére emelhető. Az alapját képezi a nagyon hasznos döntés-elősegítő szoftvernek. A gyártásvezetők értesülnek minden fontos információról ezáltal elősegítve a megfelelő döntéshozatalt. A különböző áttekintési lehetőségek mindenkori projekt-státusz ellenőrzést biztosítanak. Az aktuális értékek és idők megadásával a termelés folyamatáról utószámításokat is el lehet végezni, és megállapítható, hogy ezúttal hol fogyott kevesebb anyag, vagy hol sikerült időt nyerni. Természetesen nagy szerepet kapott itt is a WINLine ÁRUG és WINLine KÖEL alkalmazásokba való integrálhatóság. A termelés, megbízás-feldolgozás és raktár-kezelés optimális együttműködésével a hibák kiküszöbölhetőek és nagymértékű védelem biztosítható.

8 PROJEKT Projektnyilvántartás A WINLine PROJEKT és a WINLine WEB PROJEKT megoldásaival a MESONIC átfogó megoldást kínál a projektnyilvántartáshoz - a felvételtől a nyilvántartáson és a költségvetésen át a követésig A projekt nyilvántartásbavétele és leírása projekttörzsben történik. A projekt nyilvántartásbavételekor a megvalósításhoz szükséges becsült ill. kiszámított idő és az előzetesen kalkulált kiöltségek (költségvetés) kerülnek rögzítésre. A továbbiakban történik a valós költségek feljegyzése és a projektstátusz, valamint az abból adódó megvalósulási időpont aktualizálása. A fenti adatok alapján felmérhető egy folyamatban lévő projekt pillanatnyi állapota. Ez lehetővé teszi, hogy időben felismerjük az idő- és költségérzékeny folyamatokat. A projektek nyilvántartásánál ezeket a folyamatokat mind az értékesítés előtti (pre-sales), mind az azt követő (post-sales) szakaszban különböző státuszokba lehet sorolni. Ìgy lehetővé válik a projekt menetének követése. A különböző státuszokhoz akciók rendelhetők, melyek automatikus folyamatokat indítanak el; pl. az osztályvezető értesítését. Ezek a folyamatok segítenek abban, hogy a projekt lefolyása a teljes időtartam alatt követhető legyen. A projektek költségvetése termékek és szolgáltatások alapján készül, így lehetővé válik a projekt volumenét a költségek és idő tekintetében meghatározni. A projekt költségvetése és értékelése WINLine - nal és WINLine WEB Edition-nal is vezethető. Természetesen lehetőség van a tevékenységek controllingjára is. A jelentkező költségeket automatikusan át lehet vinni WINLine KÖEL-re, ahol hozzárendelhetők a projekt költségtényezőihez. Végül minden projektet el lehet látni saját hozzáférhetőségi rendszerrel. Itt az kerül meghatározásra, hogy mely munkatársaknak van betekintése a projektbe, illetve kik vihetnek fel megfelelő adatokat. A felhasználás feltételei: WINLine PROJECT: WL ÁRUG vagy CWL ÁRUG WINLine WEB PROJEKT: WINLine PROJEKT

9 ARCHIV Archiválás A WINLine azon kevés ERP-program közé tartozik, amelyek már rendelkeznek teljesen integrált archiválási megoldással. A WINLine archiv segítségével az éveken át gyűjtött és tárolt információk bármikor újra lehívhatók. Mindennemű dokumentum menthető, archiválható és újra lehívható a WINLine ARCHIV-ból, bejövő, szkennelt irományok, a COLD teljes területe, azaz levelek, számítások és természetesen minden bizonylat, amely közvetlenül a WINLine soraiban keletkezett, azaz ajánlatok, számlák, számlakivonatok, figyelmeztetések, fizetési áttekintések, jövedelmi adatok és sok egyéb. Azon bizonylatok felcímkézése, amelyek alapján a dokumentumok újból fellelhetők, a WINLine Archiv segítségével automatikusan elvégezhető. A megadott címszavak szerinti keresés befejezése után az összes, a keresési profilnak megfelelő találat megjelenik. A WINLine ARCHIV teljes mértékben integrálva van a MESONIC ERP-szoftverek, a WINLine illetve Corporate WINLine termékekbe. Ezúton biztosítható az optimális work-flow. Onlinehozzáférést az archív-rendszerhez a WINLine WEB ARCHIV biztosít. Ily módon bármikor hozzáférhet az archivált bizonylatokhoz. Ez az összes információt jelenti bármikor, bárhol.

10 WEBEdition A WINLine WEB Edition egy a WINLine programba integrált, böngésző alapú megoldás az Intranet, az Extranet és az Internet számára. Ezúton online hozzáférés történik olyan adatokhoz, amelyek a pénzügyi könyvelés, a megbízás feldolgozás illetve a bérezés vagy az archív területén lettek meghatározva. B2C Business to Consumer Ez a hagyományos WEB-Shop megoldás, amelyen keresztül tételek mutathatók be és adhatók el. Itt közvetlen hozzáférés történik a WINLine ESZK-re. B2B Business to Business Ez a modul a B2C- változat mellett lehetővé teszi a megbízás további nyomon követését, egy NYTáttekintést illetve a bizonylat archiválást a regisztrált felhasználó számára. BS Business Solution A B2B kínálat mellett képviselő- és külső szolgáltatási lekötést kínál online-azonosítással megbízások, számlakivonatok, jutalékok és statisztikák esetén. HR Human Resources - HUMÁN ERŐFORRÁS Ebben az esetben egy személyzeti információs rendszerről van szó időazonosítással, BDE és hirdetőtábla funkcióval. A munkatársak online tekinthetik át a javadalmazási- illetve bérelszámolást, a munkavállalói törzsadatokat, az éves számlákat valamint a társadalombiztosítási adatokat. CRM Customer Relationship Management A WINLine WEB CRM átfogó információs rendszerként szolgál az Interneten. Továbbá szerviz, forró drót és Call Center megoldásokat kínál az Intraneten illetve Interneten keresztül, úgymint a forró drót vagy bármilyen más jellegű ügyfélszolgálati formát. CMS Content Management System Szerzői rendszer, amellyel a WINLine soraiból származó szövegrészletek használhatók fel hírlevélként, információként, a hirdetőtáblán vagy sajtóközleményként az Interneten. ARCHIV A WINLine WEB ARCHIV segítségével egy vállalat a WINLine ARCHIV alatt gyűjtött adatokat tehet online hozzáférhetővé.

11 Kiegészítő Modulok A széleskörű WINLine termékpalettához egy sor olyan kiegészítő modul és eszköz is tartozik, amely a programok használatát még kényelmesebbé teszik. Bevásárlás Kiterjedt szállítói rendelési rendszer, amelyekkel automatikusan generálhatók rendelési javaslatok és szállítói megrendelések hozhatók létre illetve nyomtathatók. Automatikus bizonylat Rendszeresen visszatérő számlák kezelhetők és nyomtathatók itt. Darablista A kereskedelmi darablista tételek egy újabb kereskedelmi tételbe történő összefogását segíti. Multi-raktár A WINLine segítségével a tételek több raktárban is vezethetők. Szerződés Olyan, ügyfél és szállító közötti megállapodás kezelése, amely bizonyos idő alatt meghatározott mennyiség átvételéről szól. Fizetési kiegyenlítés ZAGL A házi bank által rendelkezésre bocsátott adathordozók alapján történt befizetések automatikus könyvelését teszi lehetővé. Kettős könyvelés Itt a kettős könyvelés közben megjelenik az összes egyenleg-, nyereség- és veszteségmozgás. Adós hitelezés A megfelelő személyi számlák megadásával az NYTterületen az adós hitelezők és a hitelezők üres helyei automatikusan ellenszámlázhatók. Deviza A WINLine több deviza kezelését is lehetővé teszi. Devizánként akár 6 árfolyam is megadható.

12 MESONIC Ausztria Datenverarbeitung GmbH Herzog Friedrich-Platz 1 A-3001 Mauerbach Tel.: Fax: MESONIC Németroszág Software GmbH Hirschberger Straße 18 D Scheeßel Tel.: Fax: MESONIC Olaszország Via Ausonio 9/A I Milano Tel.: Fax:

Részletes ismertetô. Projektmenedzsment

Részletes ismertetô. Projektmenedzsment Részletes ismertetô Projektmenedzsment proalpha - Projektmenedzsment A proalpha projektmenedzsment modul egy olyan eszköz, amellyel minden, a projekttel kapcsolatban felmerülô feladat kezelhetô. A többfelhasználós

Részletesebben

Tájékoztató SAP Business One Integrált Vállalatirányítási Információs Rendszer

Tájékoztató SAP Business One Integrált Vállalatirányítási Információs Rendszer Tájékoztató Integrált Vállalatirányítási Információs Rendszer. Átrium Park Irodaház Váci út 49. Budapest 1134 Telefon: +36 1 237 1730 www.hostlogic.hu Copyright 2012. Minden jog fenntartva. 1 Tájékoztató

Részletesebben

Javaslat Vezetői Információs Rendszer bevezetésére Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban Döntés-előkészítő tanulmány

Javaslat Vezetői Információs Rendszer bevezetésére Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban Döntés-előkészítő tanulmány Javaslat Vezetői Információs Rendszer bevezetésére Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban Döntés-előkészítő tanulmány Gyöngyös Város Önkormányzata 2014. szeptember 30. 1 Tartalomjegyzék 1 A dokumentum célja...

Részletesebben

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon: +36-92-509-900

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon: +36-92-509-900 Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon: +36-92-509-900 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási

Részletesebben

olyan alkalmazás, eszköz melynek segítségével a felhasználó programokat és riportokat tud készíteni minimális technikai tudással

olyan alkalmazás, eszköz melynek segítségével a felhasználó programokat és riportokat tud készíteni minimális technikai tudással Fogalomjegyzék 4GL rendszer (Fourth Generation Language) a fejlesztések eredményeként korszerűsített felépítmény területe a fejlesztések eredményeként létrehozott felépítmény területe adaptív innováció

Részletesebben

EDITEL EDI szolgáltatások

EDITEL EDI szolgáltatások EDITEL EDI szolgáltatások Átfogó B2B megoldások üzleti adatok elektronikus cseréjére www.editel.hu EDITEL HUNGARY connecting your business AZ EDITEL egy nemzetközi, vezető EDI (elektronikus adatcsere)

Részletesebben

AZ ÁRUSZÁLLÍTÁSI FOLYAMATOK TELEMATIKAI TÁMOGATÁSA

AZ ÁRUSZÁLLÍTÁSI FOLYAMATOK TELEMATIKAI TÁMOGATÁSA AZ ÁRSZÁLLÍTÁSI FOLYAMATOK TELEMATIKAI TÁMOGATÁSA dr. KOVÁCS János okleveles közlekedésmérnök, főiskolai docens Széchenyi István Egyetem Informatika Tanszék kovacsj@sze.hu BEVEZETÉS Az áruszállítás szerepe,

Részletesebben

Hogyan készítse fel vállalatát a SEPA-ra? Tájékoztató a VÁLLALATI SZFÉRA számára

Hogyan készítse fel vállalatát a SEPA-ra? Tájékoztató a VÁLLALATI SZFÉRA számára 2.0. változat, 2009. szeptember Hogyan készítse fel vállalatát a SEPA-ra? Tájékoztató a VÁLLALATI SZFÉRA számára Minden, amit a SEPA-ról tudni kell EPC KIADVÁNYOK Brossúrák* Making SEPA a Reality The Definitive

Részletesebben

Szolgáltatás felügyelet (Service Management)

Szolgáltatás felügyelet (Service Management) Szolgáltatás felügyelet (Service Management) ÁTTEKINTÉS Marad-e le az Ön szervezete bevételi lehetőségekről csak azért, mert nem tud lépést tartani a szolgáltatások iránti igényekkel, vagy nem képes azonosítani

Részletesebben

IBM Cognos 8 Planning A sikeres mûködés a tervezésnél kezdôdik

IBM Cognos 8 Planning A sikeres mûködés a tervezésnél kezdôdik Adatlap IBM Cognos 8 Planning A sikeres mûködés a tervezésnél kezdôdik Áttekintés Az IBM Cognos 8 Planning programcsomag tartalmaz minden elemet, ami a kiváló teljesítmény megalapozásához szükséges. Alkalmazása

Részletesebben

Gazdálkodó szervezetek működése, alrendszerek

Gazdálkodó szervezetek működése, alrendszerek A számítógépes támogatás öröm 2. Gazdálkodó szervezetek működése, alrendszerek vagy mégsem? De hát mit csináljak Veled? Információgazdálkodás A szervezet és az IT viszonya dr. Raffai Mária Ph.D. raffai@rs1.sze.hu

Részletesebben

Nagy, Demeter, Gelei, Jenei: Tevékenységmenedzsment (2008)

Nagy, Demeter, Gelei, Jenei: Tevékenységmenedzsment (2008) Nagy, Demeter, Gelei, Jenei: Tevékenységmenedzsment (2008) Készítették: Csibi-Kuti Eszter, Hajmer Ágnes, Mészáros Regina, Papp Dániel, Szabó Anita, Zajacz Krisztina, Zámbó Réka Csenge 2011.május 1 / 51.

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Projekt: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Dokumentum neve: File: A belső szervezeti egységek közötti együttműködés javítása SZFV_AROP_intranet_0_06 Verzió:

Részletesebben

Energiafelügyelet: az információ hatalom

Energiafelügyelet: az információ hatalom Energiafelügyelet: az információ hatalom Hatékony megoldás a költségtakarékos lehetőségek kihasználására és az épület teljesítményének növelésére. 2011. június / Tanulmány Make the most of your energy

Részletesebben

MUNKAANYAG. Novák Nándor. Információ és minőségmenedzsment. A követelménymodul megnevezése: A logisztikai ügyintéző speciális feladatai

MUNKAANYAG. Novák Nándor. Információ és minőségmenedzsment. A követelménymodul megnevezése: A logisztikai ügyintéző speciális feladatai Novák Nándor Információ és minőségmenedzsment A követelménymodul megnevezése: A logisztikai ügyintéző speciális feladatai A követelménymodul száma: 0391-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

2.0 változat, 2012. február. Ha eddig még nem lépett itt az idô! Korszerû SEPA megoldások. Tájékoztató az INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓK számára

2.0 változat, 2012. február. Ha eddig még nem lépett itt az idô! Korszerû SEPA megoldások. Tájékoztató az INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓK számára 2.0 változat, 2012. február Ha eddig még nem lépett itt az idô! Korszerû SEPA megoldások Tájékoztató az INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓK számára 1 Minden, amit a SEPA-ról tudni kell Olvassa az EPC blogot! Kövesse

Részletesebben

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE. Informatikai tanulmány

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE. Informatikai tanulmány Tel.: 06-1-212-2070,, Fax: BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE Informatikai tanulmány Készült az Új Magyarország Fejlesztési terv Államreform Operatív Program

Részletesebben

A minőségirányítási rendszer követelményei az ISO 9001 szerint

A minőségirányítási rendszer követelményei az ISO 9001 szerint A minőségirányítási rendszer követelményei az ISO 9001 szerint Az ISO 9001-es szabvány 4. fejezete: általános követelménye, hogy a szervezetnek meg kell határoznia, milyen folyamatokra van szükség a minőségirányítási

Részletesebben

Információrendszerek auditálása Az informatika és az információrendszerek ellenőrzési és irányítási módszerei Molnár Bálint Kő Andrea

Információrendszerek auditálása Az informatika és az információrendszerek ellenőrzési és irányítási módszerei Molnár Bálint Kő Andrea Információrendszerek auditálása Az informatika és az információrendszerek ellenőrzési és irányítási módszerei Molnár Bálint Kő Andrea Corvinno Technology Transfer Kft Copyright Hungarian edition Corvinno

Részletesebben

Logisztikai információs rendszerek felépítés és fejlődési tendenciái. Gelei Andrea Kétszeri Dávid

Logisztikai információs rendszerek felépítés és fejlődési tendenciái. Gelei Andrea Kétszeri Dávid Műhelytanulmányok Vállalatgazdaságtan Intézet 1053 Budapest, Veres Pálné u. 36., 1828 Budapest, Pf. 489 (+36 1) 482-5901, fax: 482-5844, www.uni-corvinus.hu/vallgazd Vállalatgazdaságtan Intézet Logisztikai

Részletesebben

Jó iratkezelés nélkül nincs hatékony ügyintézés! Gyors adminisztrációs folyamatok; egyszerű információelérés

Jó iratkezelés nélkül nincs hatékony ügyintézés! Gyors adminisztrációs folyamatok; egyszerű információelérés Gyors adminisztrációs folyamatok; egyszerű információelérés Million Documents. Thousand Movements. One Solution. ü Európai Unió által ajánlott MOREQ szabványt alapul véve, teljes mértékben helyettesíti

Részletesebben

CLICK ON ... Termékismertető. Folyamat és dokumentumkezelő rendszer

CLICK ON ... Termékismertető. Folyamat és dokumentumkezelő rendszer Termékismertető Folyamat és dokumentumkezelő rendszer 1 Product Information V11.0 1997-2011 folyamat és dokumentumkezelő Click On Kft www.click-on.hu info@click-on.hu xflower@click-on.hu ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Részletesebben

ELOprofessional 2011. Vállalati tartalomkezelés: Enterprise Content Management Dokumentumkezelés Archiválás Workflow

ELOprofessional 2011. Vállalati tartalomkezelés: Enterprise Content Management Dokumentumkezelés Archiválás Workflow Fejlesztés és innováció, az Ön sikeréért ELOprofessional 2011 Vállalati tartalomkezelés: Enterprise Content Management Dokumentumkezelés Archiválás Workflow >> A vállalatról Tisztelt Hölgyem! Tisztelt

Részletesebben

Elérendő célok...128 5.2.2. A VIR bevezetése és életciklusa...128 5.2.3. Kontrolling támogatása...129 5.2.4. Üzleti intelligencia és szakértői

Elérendő célok...128 5.2.2. A VIR bevezetése és életciklusa...128 5.2.3. Kontrolling támogatása...129 5.2.4. Üzleti intelligencia és szakértői Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...1 Ábrák jegyzéke...6 Táblázatok jegyzéke...7 Előszó...8 1. Bevezető...10 1.1. A korszerű vállalatirányítás eszközei...10 1.2. A könyv felépítése...11 1.3. Az információs

Részletesebben

MARKETING INFORMÁCIÓS, DÖNTÉSTÁMOGATÓ ÉS KONTROLLING RENDSZER

MARKETING INFORMÁCIÓS, DÖNTÉSTÁMOGATÓ ÉS KONTROLLING RENDSZER MARKETING INFORMÁCIÓS, DÖNTÉSTÁMOGATÓ ÉS KONTROLLING RENDSZER MARKETING INFORMÁCIÓS, DÖNTÉSTÁMOGATÓ ÉS KONTROLLING RENDSZER Dr. Józsa László Széchenyi István Egyetem Győr, 2011 Dr. Józsa László, 2011 Kézirat

Részletesebben

BusinessProcessOutsourcing

BusinessProcessOutsourcing BusinessProcessOutsourcing Üzleti folyamatok kiszervezése Ossza meg ismerőseivel! Az outsourcing fogalma ma már nem ismeretlen a döntéshozók körében, valószínűleg mindenkinek van elképzelése a témáról.

Részletesebben

HITEL, LÍZING ÉS FAKTORING RENDSZER

HITEL, LÍZING ÉS FAKTORING RENDSZER HITEL, LÍZING ÉS FAKTORING RENDSZER Rendszerkövetelmények technológia Kliens oldal: A rendszer megjelenítô felülete HTML alapú, ezért egy egyszerû internet böngészôben (pl. Internet Explorer) futtatható.

Részletesebben

Vállalkozások működtetése üzleti tervezés-jogi alapfogalmak-számviteli alapfogalmak

Vállalkozások működtetése üzleti tervezés-jogi alapfogalmak-számviteli alapfogalmak Vállalkozások működtetése üzleti tervezés-jogi alapfogalmak-számviteli alapfogalmak TARTALOMJEGYZÉK I. ÖSSZEGZÉS... 4 II. ÜZLETI TERVEZÉS... 18 II.1. A TEREVZÉS FOGALMA ÉS FUNKCIÓI... 18 II.2. AZ ÜZLETI

Részletesebben

A könyvvizsgálati munka szakaszai

A könyvvizsgálati munka szakaszai Magyar Könyvvizsgálói Kamara Könyvvizsgálók kötelező továbbképzése 2012. A könyvvizsgálati munka szakaszai A könyvvizsgálat során alkalmazandó módszertan elméleti és gyakorlati kérdései Oktatási anyag

Részletesebben

S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer

S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer A ruházati kereskedelemmel (azon belül is főként az egyszerre kis- és nagykereskedelemmel) foglalkozó cégek a mindennapi ügyvitel során számos olyan problémával

Részletesebben