640/00 Elektrosebészeti készülék

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "640/00 Elektrosebészeti készülék"

Átírás

1 640/00 Elektrosebészeti készülék Felhasználási- és Karbantartási útmutató Oldal1 Carlo de Giorgi S.R.L.

2 Tartalomjegyzék 1 Alapismeretek és általános óvintézkedések Bevezetés A készülék bemutatása A felhasználó felelőssége Szervíz és alkatrészek Műszaki adatok Komponensek Működés és használat Működés Felhasználó Biztonságos használat Biztonsági figyelmeztetések Kezelői utasítások Kezelőfelület Gyártói utasítások Üzembehelyezés Készülék kikapcsolása Ajánlások a használathoz Figyelmeztetések Karbantartás Tisztítás Sterilizálás Meghibásodás Kiegészítők Elektródák Állatorvosi semleges elektródák Hulladékkezelés Oldal2

3 1. Alapismeretek és általános óvintézkedések 1.1. Bevezetés Ez a használati utasítás a Carlo de Giorgi S.R.L. saját tulajdona. A kézikönyv tartalma nem helyettesíthető más tartalommal, és nyílvánosságra nem hozható más termékek esetén. Minden jog fenntartva A készülék bemutatása A készülék egy diatermikus koagulátor (rádióhullámú ESK) orvosi, fogászati illetve állatorvosi használatra tervezve, kisebb, rövid időtartamú műtétekhez (10-20 mp). A készüléket kizárólag előképzett személyek használhatják, akiknek megfelelő tapasztalatuk van az elektrosebészeti kések használatában. Az elektrosebészeti kés használata előtt kötelező elolvasni teljes egészében ennek az utasításnak a tartalmát és ismerni/érteni kell az itt elhangzottakat, különös figyelmet fordítva a figyelmeztetésekre és óvintézkedésekre. Az itt leírtaknak nem megfelelő, vagy helytelen használat során a készülék sérülést okozhat a használóban, a páciensben, vagy a környezetében tartozkodókban. A készülék az orvosi eszközök irányelvének megfelel (93/42/EEC) és Il.b típusú besorolás alá tartozik. HATÁROZOTTAN TILOS FELNYITNI A KÉSZÜLÉK BURKOLATÁT, VAGY JAVÍTANI A KÉSZÜLÉKET; ÜZEMZAVAR ESETÉN MINDEN ESETBEN MEG KELL KERESNI A CARLO DE GIORGI-T A felhasználó felelőssége A készüléket a felhasználónak megfelelő helyre kell telepítenie, elektromos rendszerhez csatlakoztatva, amely megfelel az elfogadott jogszabályoknak. A készüléket száraz környezetben kell elhelyezni, az elfogadott jogszabályoknak megfelelő megvilágításban. Megjegyzés: Az "elfogadott jogszabályok" kifejezés az adott országban hatályban lévő törvényeket jelentik Szervíz és alkatrészek Minden elektromos karbantartási kérelemmel keresse fel a gyártót vagy a forgalmazót. Meghibásodás esetén értesítse szintén értesítse a készülék gyártóját vagy forgalmazóját a problémával kapcsolatban, és diktálja be a készülék hátulján elhelyezett címkén található szériaszámot is. 2. Műszaki adatok Oldal3 640/00 Feszültség V 230/120 Frekvencia Hz 50/60 Csúcs teljesítmény W 175 Teljesítmény 750 khz/1200ω -nál VA 50 ± 20% Lomha biztosíték A 1.25 (230V) Tömeg kg A készülék biztonsági rendszere véd a kóboráram és a földelési hibák ellen, különös tekintettel a páciensre csatolt föld-elektródákra.

4 3. Komponensek A csomag tartalma: a) Tápegység b) Kézidarab c) Pedál d) Kábel, semleges henger alakú elektródával e) Doboz, 8 neutron elektródával f) Használati utasítás A készülék kézben szállítható! 4. Működés és használat 4.1. Működés A tápegységet a készülék mellett kell elhelyezni, a következő körülmények között: Stabil pozícióban kell lennie, leesés veszélyét ki kell zárni; A kézidarab vezetéke nem erős behatásokra lett tervezve, ezért ne tördelje a vezetéket, és ne húzza a tápegységet A készülék működése könnyen ellenőrizhető legyen Csatlakoztassa a kézidarabot (1) a készülék hátulján lévő csatlakozó nyílásba (2). (A kézidarabot a csatlakozó nyílásba kell ütközésig dugni, majd behelyezett állapotban egy negyed fordulattal elfordítva rögzíthetjük a zárógyűrűvel. Ne alkalmazzon felesleges erőt.) Csatlakoztassa az elektródát (3) a kábeléhez (4), és helyezze a készülék elülső oldalán található csatlakozási pontba. (5) A készüléket kézidarabon található gombbal (1) kapcsolhatja be; ha a készüléket lábvezérléssel szeretné aktiválni, a pedálon keresztül (6), akkor helyezze a pedál kábelét a készülék hátulján lévő csatlakozási pontba (7). Végül, dugja be a hálózati kábelt a fali aljzatba. Oldal4 Csavarja le, és vegye le a fejet, illessze be a szükséges típusú elektródát, majd helyezze vissza a fejet, amilyen szorosan csak lehet, hogy ezzel biztosítsa a különböző részek közti elektromos folytonosságot. Ha az elektródát nem tudja a befogógyűrűbe illeszteni, akkor vegye le a gyűrűt és nyomja az elektróra erővel, majd helyezze vissza a kézidarabba, és szerelje össze a már fent leírt módon. Mindig sterilizálja a kézidarabot és az elektródákat használat előtt; a kézidarab kifejezetten autokláv-os sterilizálásra lett tervezve. Használat után mindig kapcsolja KI a készüléket, a főkapcsolót "0" állásba helyezve.

5 4.2. Felhasználó A készüléket a felhasználó személy indítja el a kézidarabon lévő gomb, vagy a pedál megnyomásával, ezért közvetlenül tudja irányítani a folyamatot Biztonságos használat Az elektrosebészeti kés orvosi, fogászati és állatorvosi, kisebb méretű műtétek elvégzéséhez, és mikro-kauterizációhoz, rövid és szakaszos használatra lett tervezve (max. 20 mp). A készülék másra nem használható, mint amit a gyártó meghatározott Biztonsági figyelmeztetések A készüléket kizárólag megfelelően képzett személy működtetheti, aki tisztában van a potenciális kockázatokkal. Ne használja a készüléket éghető anyagok és gázok jelenlétében. Ne nyissa ki, vagy szedje szét a készüléket. Ha a páciens rendelkezik pacemakerrel, vagy egyéb stimuláló elektródákkal, akkor az esetleges károsodásokat megelőzendően ellenőrizze a készülék és a másik eszköz kompatibilitását (keresse meg az die vonatkozó kardiológiai információt). Viseljen megfelelő ruhát, tartsa be a munkahelyre vonatkozó biztonsági előírásokat. Mindig használja a semleges elektródát, melynek mindig olyan közel kell lennie a sebészeti beavatkozáshoz, amennyire az csak lehetséges, és a páciensnek mindig erősen kell fognia. Ezt a procedúrát mindig be kell mutatni a kezelés megkezdése előtt. A páciens a kezelés ideje alatt nem érintkezhet fém eszközökkel, amelyek a földhöz érnek (pl. műtéti asztalok, álványok, stb..). Kerülje az érintkezést a páciens bőrével (bőr - bőr érintkezést, pl. kar a testhez). Ez megoldható a páciens ruházatával, vagy száraz géz közbeiktatásával. Ha a készüléket valamilyen kijelzővel együtt használja, akkor a kijelző eszköz elektródáinak olyan messze kell lenniük a beavatkozás területétől, amennyire az csak lehetséges. A tű típusú elektródák alkalmazása kerülendő. A készülékhez tartozó kábeleket rendezetten kell tartani, hogy azok ne érintkezhessenek a páciensel, vagy egyéb kábelekkel. Használja a lehetséges legkisebb kimeneti energiát a kívánt hatás eléréséhez. Figyeljen oda a gyúlékony folyadékok, gázok használatára, mint pl. fertőtlenítőszerek, érzéstelenítők, oldószerek, stb.; a készülék nem használható robbanásveszélyes környezetben, így győzödjön meg róla, hogy minden veszélyes összetevőt eltüntetett, elpárologtatott, vagy diszpergált mielőtt aktiválja a készüléket (győzödjön meg róla, hogy nincs a közelben semmilyen veszélyes anyag). Oldal5 Az előbb folsorolt okok miatt szintén figyeljen az oxigénnel átitatott endogén gázok és anyagok jelenlétére is (pl.: pamut vatta, géz, stb.). Mindig ellenőrizze a kiegészítőket, kiemelt fontossággal a kábelekre és az elektródákra.

6 5. Kezelői utasítások 5.1. Kezelőfelület A készülék az alábbi vezérlőelemekkel van felszerelve: (2. ábra) Világító BE/KI kapcsoló (1) (zöld) AL visszajelző LED (figyelmeztető) (2) (piros) Az elektróda foglalata (3) 3 pozícióválasztó/funkció (4) LED-el: - VÁGÁS (sárga LED) - VÁGÁS-ALVASZTÁS (narancssárga LED) - ALVASZTÁS (kék LED) Kimeneti potenciaméter (5) 5.2. Gyártói utasítások Üzembehelyezés Miután elvégezte az összeszerelési folyamatot, a készüléket üzembe lehet helyezni (2. ábra): 1) Illessze be a szükséges elektródát a kézidarabba, a 4.1-es pontban leírtak szerint; 2) Válassza ki a kívánt funkciót a választó gombbal (4); 3) Kapcsolja be a készüléket a főkapcsolóval; 4) Válassza ki a kívánt erőt a potenciaméterrel; 5) Utasítsa a pácienset, hogy fogja meg a semleges elektródát; 6) Nyomja meg a gombot a kézidarabon, vagy használja a pedált; ez el fog indítani egy hangjelzést, és a kézidarabba helyezett elektródához továbbítja az erőt. Oldal6 Vegye figyelembe, hogy a készülék 20 mp használat után hangjelzést ad; majd kigyullad a készüléken lévő AL visszajelző (2), és folyamatos szaggatott sípolás informálja a felhasználót, hogy a jelenlegi operációt be kell fejezni olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet, hogy a páciens sérülésének veszélye ne álljon fent. Ha folytatni akarja a használatot, előtte a készüléket ki kell kapcsolni kb. 10 mp-re. (a főkapcsoló OFF állásba helyezésével) A készüléket lehet a föld-elektróda nélkül is használni; ez a folyamat kizárólag szőrtelenítő vagy kis energiát igénylő beavatkozásoknál megengedett (kisebb, mint a maximum erő 1/3-a).

7 Készülék kikapcsolása A készülék a következőképpen kapcsolható ki: A kézidarabon lévő gomb, vagy a pedál elengedésével; A főkapcsoló OFF állásba helyezésével; A hálózati kábel kihúzásával Ajánlások a használathoz Használja azt az erőt, ami feltétlen szükséges a műtéti körülményekhez úgy, hogy a páciens szöveteiben tartva a kést, túl nagy nyomás alkalmazása nélkül folyamatos mozgás legyen lehetséges. Tartsa a kés elektródájának csúcsát tisztán. A VÁGÁS (CUT) beállítás magasabb áramot szállít, lehetővé teszi a tisztább bemetszést, az ALVASZTÁS (COAG) a megfelelő beállítás a vérzéses területeken való kezeléshez, vagy a vérző szövetekben. Ha a vágási erőt elégtelennek találja, vagy a szövet hajlamos megakasztani a kést, akkor növelje a kimeneti energiát a potenciaméterrel (5), az óramutató járásával megegyező irányba történő elforgatásával. Ha az elektród területén szikrázás történik, az túlságosan nagy kimeneti erőt jelent. Ebben az esetben csökkenteni kell az erőt, a potenciaméter óramutató járásval ellentétes irányba történő elforgatásával Figyelmeztetések A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA ELŐTT MINDEN ESETBEN ELLENŐRIZZE, HOGY KOMPATIBILIS-E A TÖBBI ESZKÖZZEL A HASZNÁLATI TERÜLETEN; AZ ELEKTROSEBÉSZETI KÉS UGYANIS ELEKTROMÁGNESES ZAVAROKAT KELT, AMELY ZAVARHATJA A KÖRNYEZETÉBEN LÉVŐ EGYÉB ESZKÖZÖKET. MINDIG KAPCSOLJA KI A KÉSZÜLÉKET AMIKOR BEFEJEZTE A MUNKÁT. HA MŰKÖDÉSI ZAVAROKAT ÉSZLEL, AZONNAL ÁLLÍTSA LE A KÉSZÜLÉKET ÉS ÁRAMTALANÍTSA LE. MIELŐTT ÚJRA CSATLAKOZTATNÁ A HÁLÓZATHOZ KERESSE MEG A PROBLÉMA OKÁT ÉS ORVOSOLJA AZT. HA A KÉSZÜLÉKKEL VAN VALAMI PROBLÉMA KONZULTÁLJON A KÉSZÜLÉK GYÁRTÓJÁVAL VAGY A FORGALMAZÓVAL. 6. Karbantartás 6.1. Tisztítás A készülék nem igényel különösebb karbantartást, kivéve a rendszeres tisztítást: mielőtt tisztítani kezdi, áramtalanítsa le. Használjon nem gyúlékony tisztítószereket, és olyan folyadékokat, melyek nem vezetik az áramot Sterilizáció Oldal7 A kézidarabot és az elektródákat tisztítani, és sterilizálni szükséges. Autókláv-ban sterilizálhatóak becsomagolva, 127 C-on 13 percig. A kábeleket és a semleges elektródákat alkohollal, vagy sterilizálásra alkalmas folyadékkal kell tisztítani. FONTOS: Ne sterilizálja a kézidarabot olyan termékekkel, amelyek vezetik az elektromosságot.

8 7. Meghibásodás Ha a kimeneti erő túl alacsony, pedig a készülék magasra van állítva, akkor ellenőrizze, hogy a semleges elektróda megfelelő kapcsolatban van-e a pácienssel, illetve megfelelően illeszkedik a gépbe (rossz érintkezés). Ha a készülék nem működik, akkor ellenőrizze a biztosítékot a gép hátulján. (8, 1. ábra). Ha a biztosíték cserére szorul, akkor a cseredarabnak meg kell egyeznie a 2. fejezetben található táblázatban leírtakkal. Mielőtt a biztosítékot ellenőrzi áramtalanítsa a készüléket, és húzza ki a hálózatból; ellenőrizze a biztosíték minőségét, és cserélje ki ha szükséges. Amikor a biztosíték sapka visszakerült a helyére, ismét áram alá helyezheti a gépet. Ha az üzemzavar továbbra is fennáll akkor áramtalanítsa az eszközt és lépjen kapcsolatba a készülék gyártójával vagy a forgalmazóval! FIGYELEM! MINDEN BEAVATKOZÁS AMIT A KÉSZÜLÉKEN VÉGEZ ÁRAMTALANÍTOTT ÁLLAPOTBAN KELL, HOGY TÖRTÉNJEN Oldal8

9 8. Kiegészítők 8.1. Elektródák Az alábbi ábra mutatja az elérhető elektródákat: 8.2. Állatorvosi semleges elektródák A készülékhez külön kapható egy kifejezetten állatorvosi célokra készített lemez elektróda, mely az állatok alá helyezhető. Oldal9

10 9. Hulladékkezelés Az áthúzott kerekes szemetesláda szimbólum azt jelképezi, hogy a termék nem dobható ki más háztartási hulladékkal egy helyre. A készülék élettartamának végén történő megsemmisítése szervezett körülmények között zajlik a gyártó irányításával. Amikor a felhasználó szeretné kidobni a készüléket, a gyártóval kell kapcsolatba lépnie és követnie az utasításait a készülék szakszerű megsemmisítése érdekében. A megfelelő megsemmisítéssel lehetővé válik az anyagok újrafelhasználása, ezzel védve a környezetet. A helyi törvényeknek megfelelően, a helytelen hulladékkezelést büntetik, amely a készülék tulajdonosát, vagy a hulladék illegális elhelyezőjét terheli. Importőr: Creativ Dental Fogászati Kereskedés és szerviz Tel.: Oldal10

Tartalomjegyzék BEVEZETÉS...6 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK...7 SZEMÉLYES BIZTONSÁG...9 1 TECHNIKAI INFORMÁCIÓK...10

Tartalomjegyzék BEVEZETÉS...6 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK...7 SZEMÉLYES BIZTONSÁG...9 1 TECHNIKAI INFORMÁCIÓK...10 Használati utasítás Technogym, The Wellness Company, Run Forma TM és CPR (figuratív) a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. Szerzői jogok fenntartva Technogym

Részletesebben

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK 1. Ez a kézikönyv elválaszthatatlan és nélkülözhetetlen része a berendezésnek. Gondosan meg kell őrizni a készülékkel együtt akkor is, ha más tulajdonoshoz vagy használóhoz kerül

Részletesebben

2005 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva.

2005 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. A Felhasználói kézikönyv bemutatása Ez a Használati útmutató a nyomtató beállításához szükséges információkat tartalmazza. Ezen kívül bemutatja a nyomtató használatát, karbantartását, valamint a hibák

Részletesebben

Fontos biztonsági kérdések

Fontos biztonsági kérdések Fontos biztonsági kérdések Ezt a berendezést nem használhatják olyan személyek (beleértve a gyermekeket is), akik csökkent fizikai, érzékelési vagy szellemi képességekkel rendelkeznek, nincs meg a megfelelő

Részletesebben

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más Használati utasítás Technogym, The Wellness Company, Excite és CPR (figuratív) a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. A Smartkey és a TGS key az itt illusztrált

Részletesebben

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. www.markabolt.hu S93820CMX2

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. www.markabolt.hu S93820CMX2 HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S93820CMX2 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...8 6. HASZNOS

Részletesebben

Használati utasítás. domina PLUS B. B osztályos autokláv

Használati utasítás. domina PLUS B. B osztályos autokláv Használati utasítás domina PLUS B B osztályos autokláv Tartalomjegyzék 1 Általánosságok... 3 1.2 Előszó... 3 1.2 Az Európai szabvánnyal való megfelelés... 3 2. A készülék jellemzői... 3 2.1 Csomagolás

Részletesebben

XIOS XG USB modul és szenzorok

XIOS XG USB modul és szenzorok XIOS XG USB modul és szenzorok Kezelési és telepítési útmutató Magyar Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Általános információk...4 1.1 Kedves Vásárlónk!...4 1.2 Elérhetőségek...4 1.3 Általános információk

Részletesebben

HELIODENT Vario. Kezelési útmutató. Magyar

HELIODENT Vario. Kezelési útmutató. Magyar HELIODENT Vario Kezelési útmutató Magyar Általános információ Kedves Vásárlónk Köszönjük, hogy a HELIODENT Vario készüléket választotta. Ezzel a készülékkel intraorális röntgen felvételek készíthetők.

Részletesebben

Multifunkciós Automata Robotporszívó

Multifunkciós Automata Robotporszívó Multifunkciós Automata Robotporszívó R800 1 / 24 Köszönjük, hogy termékünket, az új ROBOTX R800 típusú robotvezérlésű porszívót választotta! Kérjük, használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót!

Részletesebben

567000-62 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DW743N

567000-62 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DW743N 567000-62 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DW743N 10 11 14 13 39 12 3 8 7 6 5 4 2 1 9 A1 14 15 16 22 20 A2 2 17 18 19 21 25 26 24 27 23 22 A3 30 31 33 32 35 28 29 34 A4 A5 3 36 37

Részletesebben

BIZTONSÁGI ÉS ÁLTALÁNOS JAVASLATOK

BIZTONSÁGI ÉS ÁLTALÁNOS JAVASLATOK RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLAT Ezt a mosógépet kizárólag háztartásokra jellemző mennyiségű, mosógépben mosható ruhanemű kezelésére tervezték. Kövesse a Használati útmutatóban, a Szerelési útmutatóban és a

Részletesebben

SAMSUNG LÉZERNYOMTATÓ Haszmálati útmutató

SAMSUNG LÉZERNYOMTATÓ Haszmálati útmutató SAMSUNG LÉZERNYOMTATÓ Haszmálati útmutató Az útmutató kizárólag tájékoztatási célt szolgál. Az itt szereplő információk előzetes értesítés nélkül változhatnak. A Samsung Electronics nem felelős a jelen

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW7 60FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett információ

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA EX/70 5G AI AL TR FUND TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA EX/70 5G AI AL TR FUND TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA EX/70 5G AI AL TR FUND TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPHOZ Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy a TEKA termékét választotta. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a modern és praktikus termék, amelyik

Részletesebben

Runyes. FENG-22L / FENG-17L LED Autokláv. Kezelési útmutató

Runyes. FENG-22L / FENG-17L LED Autokláv. Kezelési útmutató Runyes FENG-22L / FENG-17L LED Autokláv Kezelési útmutató 0 Fontos biztonsági információk: * Mielőtt használná a sterilizáló készüléket, kérjük olvassa el figyelmesen az összes biztonsági figyelmeztetést

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK 319252H.fm Page 19 Wednesday, September 3, 28 5:42 PM FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK A jelen kézikönyv fontos tájékoztatásokat tartalmaz az Ön új főzőlapjának biztonságára, használatára és karbantartására

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV R32 MODELEK FTXM35K3V1B FTXM42K3V1B FTXM50K3V1B Kiemelt funkciók A kényelem és energiatakarékosság érdekében INTELLIGENS SZEM Az INTELLIGENS SZEM érzékelője

Részletesebben

IFU Delta-Domino_LR-HR-STEAM-H NEW.fm Page 1 Monday, September 15, 2008 4:00 PM TARTALOMJEGYZÉK

IFU Delta-Domino_LR-HR-STEAM-H NEW.fm Page 1 Monday, September 15, 2008 4:00 PM TARTALOMJEGYZÉK IFU Delta-Domino_LR-HR-STEAM-H NEW.fm Page 1 Monday, September 15, 2008 4:00 PM TARTALOMJEGYZÉK HASZNÁLAT MEGHATÁROZÁSA A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA

Részletesebben

MrPanda Inhalátor Használati útmutató

MrPanda Inhalátor Használati útmutató Inhalátor Használati útmutató Használati útmutató Kedves vásárló! Köszönjük, hogy a Pic Solution Mr Panda aeroszol terápiás készüléket választotta, amely a legfejlettebb technológiával készült. Az egyszerűbb

Részletesebben

EURONDA CE 0051 AUTOKLÁV E9 B

EURONDA CE 0051 AUTOKLÁV E9 B CE 0051 AUTOKLÁV E9 B Figyelem! Ez a használati utasítás az eredeti, termékhez csomagolt használati utasításhoz kiegészítés. Kérem mindkét anyagot vegyék figyelembe a készülék használata során. HASZNÁLATI

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY MAGYAR Üzembe helyezés 2. oldal Használati útmutató oldal FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS Ez a kézikönyv és maga a készülék fontos biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

Elektromos áramellátás indítás. Elektród hegesztés (MMA mód)

Elektromos áramellátás indítás. Elektród hegesztés (MMA mód) Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. A készülék megfelelő használatának érdekében olvassa át az útmutatót. A TIG 160 DC LIFT egy hordozható inverteres hegesztőkészülék, amely egyenárammal

Részletesebben

NUOS 200-250-250 SOL TÍPUSÚ HASZNÁLATI-MELEGVÍZ HŐSZIVATTYÚ. - telepítési, kezelési és karbantartási kézikönyv -

NUOS 200-250-250 SOL TÍPUSÚ HASZNÁLATI-MELEGVÍZ HŐSZIVATTYÚ. - telepítési, kezelési és karbantartási kézikönyv - NUOS 200-250-250 SOL TÍPUSÚ HASZNÁLATI-MELEGVÍZ HŐSZIVATTYÚ - telepítési, kezelési és karbantartási kézikönyv - Tartalomjegyzék BEVEZETŐ 5 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ 6 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6 1.1 Az alkalmazott

Részletesebben

Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU. Használati útmutató

Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU. Használati útmutató Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU Gáz sütõvel és gáz grillel rendelkezõ tûzhely Használati útmutató Biztonsági utasítások A készülék teljesítõképességének és biztonságának megtartásának érdekében

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI Szélesség: 597-599 mm Mélység, a kapcsolótábla külsõ szélétõl mérve: 550 mm Magasság: 820-870 mm Helyszükséglet

Részletesebben

1 a b c d e f g 2 5 10 6 11 7 ( ) 12 3 8 B 13 4 9 A 14

1 a b c d e f g 2 5 10 6 11 7 ( ) 12 3 8 B 13 4 9 A 14 1 a b c d e f g 2 5 10 6 11 ( ) 7 3 8 B 12 13 4 9 A 14 HASZNÁLAT MEGHATÁROZÁSA Ezt a mosógépet kizárólag csak annyi ruhamennyiség mosására és centrifugálására tervezték, amely átlagos egy háztartásban

Részletesebben

1. BEVEZETŐ_... 2 1.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...2 1.2 A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATA...2 1.3 AZONOSÍTÁS...2

1. BEVEZETŐ_... 2 1.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...2 1.2 A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATA...2 1.3 AZONOSÍTÁS...2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ_... 2 1.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...2 1.2 A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATA...2 1.3 AZONOSÍTÁS...2 2. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK_... 3 2.1 VÉSZHELYZETEK...3 2.2 BESZERELÉSRE VONATKOZÓ BIZTONSÁGI

Részletesebben

GE Healthcare Life Sciences. ÄKTA avant. Szerelési útmutató. Angol nyelvről fordítva

GE Healthcare Life Sciences. ÄKTA avant. Szerelési útmutató. Angol nyelvről fordítva GE Healthcare Life Sciences ÄKTA avant Szerelési útmutató Angol nyelvről fordítva Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 1.1 Fontos felhasználói információk... 1.2 A jogi szabályozással kapcsolatos

Részletesebben

2013. Minden jog fenntartva. Acer Aspire P3 Felhasználói kézikönyv Modell: P3 Első kiadás: 03/2013 2 -

2013. Minden jog fenntartva. Acer Aspire P3 Felhasználói kézikönyv Modell: P3 Első kiadás: 03/2013 2 - - 1 2013. Minden jog fenntartva. Acer Aspire P3 Felhasználói kézikönyv Modell: P3 Első kiadás: 03/2013 2 - Tartalomjegyzék Biztonság és kényelem 5 Az első lépések 17 Útmutatók... 17 A számítógép gondozása

Részletesebben