Varga Julianna 3. osztály Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Nádudvar. A hazád

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Varga Julianna 3. osztály Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Nádudvar. A hazád"

Átírás

1 Varga Julianna 3. osztály Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Nádudvar A hazád A hazád olyan, mint az édesanyád. Akármilyen gyermeke vagy: mindig hazavár. Lehetsz akármilyen bölcs, együgyű vagy balga, Anyádnak s hazádnak te vagy az aranya. Ezért hát úgy szeresd szép hazád s anyád, Mint a mennybéli az Isten egyetlen fiát. Őrizd, szeresd, féltsd, mert mindent kaphatsz kétszer, De hazát és anyát csak egyetlen egyszer! Itt születtél, ez a föld téged mindig visszavár, Itt értik nyelved szavát, érzik bajod zaját. Segítő kezek itt mindig feléd nyúlnak, utolérnek, Hegyek, völgyek, vizek, rétek veled búsulnak vagy örülnek.

2 Juhász János 2. osztály Bekecs II. Rákóczi Ferenc Informatika - Matematika Tagozatos Általános Iskola Bekecsnek varázsa Földi zarándokutamat járva, Bármerre járok is a világban, Mindig visszavágyom a Bekecs aljára, Mert ahol megszülettünk, ott a helyünk. Sokszor körbejártam az apostolok lován, Lábamra csatolva a békesség saruját. A Bekecsnek csúcsára feljutva, Kitárult előttem hegyalja kapuja. Háttérben magaslik a kopaszhegy orma, Melynek vesszeje a jó nedűt ontja. Imádkozom az Úrhoz, kérem, hogy meghallgasson, A Bekecs varázsa mindig megmaradjon.

3 Hajdu Gréta 2. osztály Gregor József Általános Iskola Budapest Rákos-patak Patakocska tocska-tocska Hova sietsz, hova-hova? A nagy hegy aljába? Vagy talán a Dunába? Vized, mint a tó tükre, Olyan csodálatos! Álmomban sem láttam ilyet, Hisz oly varázslatos! Ne dobj bele szemetet, A halak elpusztulnak! Neked se jó, s a pataknak sem, Inkább csak tisztítsad!

4 Stern Lili Anna 8. osztály Bét Menachem Héber-Magyar Két tannyelvű Általános Iskola Budapest Az én Budapestem Ébredezik a város, kinyitja a szemét, kukásautó cammog, hol van sok szemét. Elindul a villamos, kinyit a pék, feltárul elénk a hajnali kép. Megindul mindenki, ahova kell, vár az óvoda, iskola, munkahely. Tömöttek a trolik, buszok, ideges a nép, pedig a város ilyenkor igazán szép! Sétálván a hídon, nézni a Nap sugarát, ahogy megvilágítja a Gellérthegy oldalát. Zöld parkok, hangulatos helyek, szűk utcák, zsúfolt kis terek. Délután lesznek tömve a boltok, fölülről sok picinyke foltok. Utazunk haza, vége a napnak, a villamosok is szerteszét szaladnak. De éjszaka indul be igazán az élet, mikor kigyulladnak a sokszínű fények. Városomat nyüzsgő tarkaságban festem, ilyen ez az én Budapestem!

5 Molnár Botond és Kecskés Márton 3. osztály Képes Géza Általános Iskola Mátészalka Magyarország az én otthonom Magyarország az én otthonom, mert itt születtem, s itt is lakom. Itt nevelkedtem sok éven át, s megszerettem ezt a szép hazát. Van itt sok kedves fiú, de közülük egy sem hiú. Az ország egyik keleti városában élek, de itt is nagyon sok az igaz lélek. Magyarország az én otthonom, úgy szeretem, hogy elmondani sem tudom. Máshol is jártam már, de itt a legjobb, mert ez az én hazám, ami nekem fontos. Magyarország az én otthonom, azért, mert itt születtem, itt is lakom. Itt nevelkedtem sok éven át, nagyon megszerettem ezt a szép hazát.

6 Minorics Réka 2. osztály Gregor József Általános Iskola Budapest A hóember Ha sok hó esett völgyben, réten, Összefogunk hárman-négyen, Messze szálló vidámsággal Birkózunk a hólabdákkal. Hóból készült teste, feje Répa orra, bot a keze. Hófehér és hideg teste, Fekete szén meleg szeme. Kockás sálja, nagy sapkája, Pirospaprika a szája. Söprű van a kezében, Vaskalap a fejében. Ha meleg van, elolvad, Ha hideg van, megmarad. Egy cseppet sem didereg, Seprűjével integet.

7 Palkovics Ádám 4. osztály Somogyi Rezső Általános Iskola Kisvárda Az én városom A város ahol élek, Kisvárda, melynek büszkesége a vára. Gimik, sulik, óvodák képezik a zseniket, s nem találsz itt hibát, semmilyet. A Báger-tó partján szívesen halászunk, a kifogott zsákmányból főfogást csinálunk. Várszínházi estéken jókat nevetünk, s hazaérve saját történetünk hősei lehetünk. Szívesen látunk itt minden idegent, ki a városunkba vendégként érkezett.

8 Szűcs Mercédesz Vivien 7. osztály Rákóczifalvai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Gyermekkorom városa Szolnok mellett van egy kis városka, Ami valójában inkább csak falucska, Lakik ott sokféle ember, Köztük én is, drága szüleimmel. Nem egy modern hely, De szeretet van benne, Fiatalok, öregek békességben élve. Itt születtem én is, Nem is olyan régen, Gyermekkorom csodaszép, Sok jóra emlékszem. Itt kezdtem az iskolát, Gyermekkorom nagy vágyát. Ez a hely sok titkot rejt, Gyere el és fedezd fel!

9 Énekes Máté 6. osztály Móricz Zsigmond Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola Mátészalka Honvágy Tegnap fontos napra ébredtem, álmaim földjére léphettem. Nem éreztem vad kétséget, csak izgatott feszültséget. Régről élő ábrándos vágyam, hogy Amerika csodáit lássam. Körbenéztem, de nem láttam a csodát, amire vágytam Villództak a vakító fények, hiányzott belőlük az élet. Hömpölygött az utca népe, arctalan mindenik lelke. Halántékom vadul lüktetett, úrrá lett rajtam a rémület. Hol vagyok, mit keresek?! Mi után is epekedek?! Hiányzott a szikkadt legelő, a szőke Tisza ölelte erdő, a Hortobágy vonulata, az OTTHON édes illata. Ősi nyugalmad, ha keresed, megnyugodni máshol nem lehet, ez a föld az, mely életet adott, a békét csak TŐLE kaphatod!

10 Énekes Máté 6. osztály Móricz Zsigmond Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola Mátészalka Magyar havas róna A hosszú havas alföldön elsüllyedt a nap, egy kismadár keresgél a fák alatt magvakat. Befagytak a tavak, eltűntek a halak, elindultak délre az énekes madarak. Belepte a síkságot a fekete sötétség, ilyenkor hallhatjuk a vadászok lövését. Előbújtak az erdei, nagytestű vadak, a hideg miatt nyugodtan, sokat nem alszanak. Mivel, hogy a síkság mellett van egy erdő, ilyenkor olyan, mint egy téli temető. A környező falvak lakosai félnek, hogy nem fagynak-e le télen a vetések. De megkímélte a hideg a búzát és a rozsot, lesz mivel etetni a háziállatot. A bükkfák alá kieresztik majd az éhes malacot, árpát fognak csipegetni a színes tollú tyúkok.

11 Pócsi Noémi 6.osztály Móricz Zsigmond Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola Mátészalka A pátria Itt láttam meg először a napvilágot, Itt szedtem először napvirágot. Lelkem, mint a szélvész, járom az utamat, De az országhatárnál szabadságomnak vége szakad. Itt van az életünk, itt van a végzetünk, Megmarad a hazaszeretet, míg csak élünk. Amíg van magyar nép, nincs mitől félnünk, Mert magyarságunk megmarad bennünk. Szívd magadba lelkem e föld minden baját, Halld meg, ha kér vagy sóhajt, szavát! Érezd bensőm, hogy dobban belül szívem, S ne légy rest, ha tettre hív végzetem! Haza csak egy van, nem is kell több pátria, Ezt a hont megáldotta már Szűz Mária. Ez a szülőföldünk, ez a lakhelyünk, Fontos határ mezsgye, itt zajlik életünk.

12 Pál Vivien 8. osztály Móricz Zsigmond Magyar - Angol Kéttannyelvű Általános Iskola Mátészalka Hazám Magyarország az én csodálatos hazám, itt születtem, nem egy külföldi tanyán. Nem egy dúsgazdag ország a miénk, de itt élünk, és boldogságra várunk már rég. Szeretem ezt a földet, magaménak érzem, ha el kellene hagynom, a gondolattól is vérzem. A családom, a barátok, ide köt engem minden, nem hagynám el őket a világ összes pénzéért sem. Ha gyerekeket szülök, itt nevelem fel őket, dolgos felnőtteket nevelek belőlük, férfiakat, nőket. Ők mindent megtesznek majd azért, hogy mi, magyarok, erős európai nép legyünk, ne csak uniós tagok. Magyarország az én csodálatos hazám, ide születtem, nem kell nekem Japán. Hamarosan stabil, gazdag ország lesz a miénk, Boldogok leszünk, milyenek nem voltunk már rég.

13 Nyíregyházi Nóra 5. osztály Móricz Zsigmond Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola Mátészalka Álom hazámról Dunával kettészelt kicsi országunk, hol a Tisza vizében sokat úszkálunk nyáron, mikor oly szépen ragyog a Nap, máshol nem is lehetnék boldogabb. Várak romjai közt sétálunk, Eger romjain és Mohácsnál csatázunk, regényt olvasva értem meg csak, mitől lett a maroknyi magyar nagy. Képzeletben nagyra nőtt világunk, melyben mi is lóháton vágtázunk, sosem látott korok és tájak, egytől egyig mind megbabonáznak. A zöld pusztán keresztül futok, de messzire mégsem jutok. Nem is akarok sehová se menni, mert én csak ITTHON szeretek lenni. Befejezve szárnyaló álombeli utunk, felébredünk, ismét itthon vagyunk. boldog-fáradtan és kimerülten, szülőföldünkön álomba merülten.

14 Szabó Balázs 5. osztály Móricz Zsigmond Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola Mátészalka Az én Szalkám Mátészalka, ott születtem én, Egy szép nyári hónap közepén. Körbevettek nővérek, orvosok, Őket pillantottam meg először e szép napon. Idővel megtanultam beszélni és járni, A bölcsődében a lányok után mászni. Hamar eltelt az az év nekem, Utána az óvoda lett a második lakhelyem. Onnan egyenes út vezetett az iskolába, Írás, számtan és sok más tanórára. El vagyunk itt látva bőven tanodával, Öt általános és négy középiskolával.

15 Hegedűs Áron 4. osztály Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola Szajol Magyarország Szülőföldem! Itt a helyem, Mindennél szebb vagy nekem. Magyarország, én kedvesem Versemmel most őt dicsérem. Ha elmegyünk a Tiszára, Az nem lesz soha hiába, Mert ha a kérészeket nézem, A tévémet nem kérem. Nincs messze a Hortobágy, Ott legszebb a délibáb. És nincs távol Budapest, Javaslom, hogy felkeresd, Ez az ország nagyon jó, Számomra nincs hozzá fogható, Ezért hogyha máshol járok, Rögtön hazavágyok. De most éppen itthon vagyok, Sok szép dolgon csodálkozok. Nem is megyek én el soha, Itt maradok, áldott Haza!

16 Papp Marcell Miklós 4. osztály Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola Felsőzsolca Séta a Garadna völgyben A Bükk hegység szívében fakad a Szinva és Garadna patak, Gyorsan, halványkéken szaladnak, s lenn a völgyben összefutnak. Épült itt vízzáró-duzzasztó, s létrejött a Hámori-tó. Sötétzölden csillog a vize, ez lett Lillafüred gyöngyszeme! Palotaszálló oldalában függőkert és tanösvény vezet, Az Anna-barlang mészkövei felett mesterséges vízesés ered. Vonat süvít alagúton át, színeikkel játszadoznak a fák. Lombjaik között madár dalol, szelek szárnyán visszhang lovagol. Tovaszáguld a Szinva-patak, a Molnár-szikla integet. Kohász Múzeum és Pisztrángos, a hegy lábánál már ott a város!

17 Portik Andrea 8. osztály Gyulakuti Általános Iskola Románia Ahol megszületünk, ott a helyünk Édes hazánk, szép hazánk Itt születtünk, itt maradánk. Itt éljük már rég életünk, Innen aztán el nem megyünk. Itt maradunk, itt születtünk, Itt tettük első lépésünk, Itt tanultunk beszélni, Az élményeinket megélni. Az iskolában számolni, Írni, olvasni tanulni. Évről évre cseperedtünk, Végül aztán nagyot nőttünk. Ahogy nőttünk, okosodtunk, Már sok mindent tapasztaltunk, Itt tanultunk meg remélni, Bizakodni és szeretni. Itt élünk, míg élni lehet, Itt neveljük gyerekünket. Ők is itt fognak felnőni, Magyarul jól megtanulni. S mikor véget ér életünk, A szülőföld lesz nyugvóhelyünk.

18 Varga Mátyás 8. osztály Gyulakuti Általános Iskola Románia Hazatérünk Magyar ember vándorsólyom, Megszületik, s messze száll. Bejárja a nagy világot, Ahol csak tud, meg-megáll. Nem csak túlél, hanem átél Sok veszélyes helyzetet, Büszkén, s bátran száll magasan, Magasan a föld felett. Ezer ellen is jól helytáll, Nem töri meg száz veszély, Társak nélkül, egyedül van, S mégis szárnyal, vígan él. Kalandozik, megismeri Világának száz csodáját, Hazatérve tapasztaltan Építi fel saját házát. Hazatér, mert hívja a föld, Kövek szólnak hozzája: -,,Ide gyere! Itt kell élned! - A szél csókot dob arcára. Ezeréves hegyek, sziklák Magasodnak föléje, Nyugodt szívvel hajtja fejét Őshazája keblére.

19 Magyari Dóra 6. osztály Gyulakuti Általános Iskola Románia Szülőföldem Erdélyország, szülőföldem, szeretem, mert itt születtem. Szülőföld az anyanyelv is, itt élnek a szüleim is. Nincs most határ, bárhová mehetek, de igazán boldog, csak itt lehetek. Itt tanultam beszélni, járni és énekelni. Nem hagyhatom el otthonom, a fenyvesek hangját csak itt hallom. Hegyek, völgyek, erdők, fák, végtelen e kis ország. Ha felnézek az égre, látom a Napot, éjszaka a Holdat és a csillagot. Mikor felnézek az égre, mindig arra gondolok:,,köszönöm, Istenem, hogy magyar vagyok!'' Magyarnak születtem, magyarok az őseim, magyarként tettem meg első lépteim. Imám is magyar, mire jó anyám tanított. Egy jobb jövőről ő is magyarul álmodott. Te vagy az én szülőföldem! Nem hagylak el, bármi is történjen! Nekem mindig itt a helyem, itt, ahol születtem.

20 Ondrik András 4. osztály Acsai Petőfi Sándor Általános Iskola Ahol megszülettem Ahol megszülettem, ott az én helyem. A hely, ahol élek, hol mindig elférek. Ahol megszülettem, ott erdők zöldellnek, Méhek zümmögnek, tücskök ciripelnek. Ahol megszülettem, ott virágok nyílnak, folyók csobognak, s madarak dalolnak. Ahol megszülettem, ott ébreszt fel a Nap, ott altat el a Hold ide rendelt a sors.

21 Szekeres Lázár Zsigmond 4. osztály Acsai Petőfi Sándor Általános Iskola Szülőföldem, a haza Ahol megszülettünk, ott van a helyünk, hiszen ott élünk és tevékenykedünk. Ahol megszülettünk, ott van a helyünk, mert ott van minékünk sok, kedves kincsünk. Ahol megszülettünk, ott van a helyünk, mert ott a családunk, a mi boldogságunk. Ahol megszülettünk, ott van a helyünk, mert az az otthonunk, ahol otthon vagyunk. Ahol megszülettünk, ott van a helyünk, elődeink útja célt mutat nekünk.

22 Kiss Ibolya 8. osztály Beszédes József Általános Iskola Dunaföldvár Itt a helyem, itt születtem Mint minden nap, ma is itt állok a füvön, ezen a puha zöldes szőnyegen, az alkonyattól elámulva, a tájtól részegen. A házunk, a szép, kicsiny otthon lassan elmosódik a halvány szürkületben, ahogy a nap elbújt már, úgy tűnik el ő is az alkony lágy ölében. Távol, a messzi pusztaságban, hol tán még a madár se járt, egy bús fenyőfa várakozott, az égtől tán csodát várt. Egy pillanatra megállt az idő, megteremtődött a harmónia, leste azt még a hold is tán, ahogy a fenyő fején állt a napkorona. A víz tükrében csillant arcom, legbelül azt éreztem, mily szerencsés s boldog vagyok, hogy itt a helyem, ide születtem.

23 Bolyos Zsuzsanna Réka 4. osztály Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Törökbálint HAZÁM Hazám büszkesége a Balaton, Csónak ringatózik a tavon Hattyúsereg száll fel róla, S száll le a tükörsima tóra. Duna folyik hömpölyögve, Országunkat kettészelve. Hosszú folyó, hosszú élet, Hálát adok szerencsémnek. Tisza zúg itt kanyarogva, S tépi szívem darabokra. Hisz oly sok emlék fűz e helyre, Itt játszottam énekelve. Alpokalja, Mecsek, dombság, Szép örökség, nagy gazdagság. E táj, mi oly szép s titkokat rejt, Engem most már el nem felejt. S hálát küldök szerencsémnek, Hogy én itt, e tájban élek. S bánatomat elfelejtem, Repül, szárnyal boldog lelkem.

24 Hawkins Laura 4. osztály Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Törökbálint A SZÍV TITKA A világ kinyílt, s annak megannyi tarkasága, vonzza, hívja az elmét, egy nagy kalandozásra. A távoli tájak színes kavalkádja, az ismeretlen emberek izgalmas kultúrája, elhiteti velünk ideig-óráig, hogy az élet csodáját más országok ígérik. De szívünk hamar megérzi, hogy a szeretet forrását csakis saját hazánk idézi. Ide húznak gyökereink vissza, hisz itt születtünk, lelkünk itt lelt otthonra. Bármerre vigyen az élet útja, csillagok és felhők alatt, szívünk mindig tudni fogja, honnan jöttünk és hová térjünk vissza.

25 Horváth Emese Dorka 4. osztály Budenz József Általános Iskola és Gimnázium Budapest Magyarországon születtem Magyarországon születtem, Ez hát a szülőföldem! A Balatonban is fürödtem, Sok emlék van már mögöttem. Magyar kolbász a jó kolbász, Azt eszem vacsorára, Magyar forrás a friss forrás, Belefut a Dunába. Hortobágyon nézelődtem, Nagy pusztaság előttem, A Mátrában, a Kékesen Kék madár szállt felettem. Mikor írtam ezt a verset, Magyar tollat ragadtam, Magyar lámpa az asztalon, S magyar padló alattam. Magyarországon születtem, Ez hát a szülőföldem! A Balatonban is fürödtem, Sok élmény van még előttem.

26 Kádár Zsombor 4. osztály Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Törökbálint Hazám-házam A ház előtt udvar vár, az udvar végén egy tavacska már. Tavacska, szép kis tavacska, fölébe hajlik egy fűzfa ágacska. Tavacskában kacsák úsznak, a tavacska mellett kígyók kúsznak. Fölötte pillangók repülnek, a tó aljára halak merülnek. A Hold eltolja a Napot, és feljönnek a csillagok. A fákra felkúszik az árnyék, a tanulással én még várnék!

27 Rimóczi Zsanett 4. osztály Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Törökbálint Miért szeretem Magyarországot? Magyarország, édes hazám, itt élek én, s édesanyám. Törökbálint az én tanyám, ott lakunk mi, és nagyanyám. Imádom a magyar nyelvet, ezt a kedves szülőföldet. Barátságosak az emberek, szinte mindig jókedvűek. Balaton a tengerünk, hol nyaranta pihenünk. Magyarország! - szeretlek, nekem mindig jó benned!

28 Lenky Péter 4. osztály Bálint Márton Általános Iskola és Középisko la Törökbálint Naplementekor Este van, lemegy a nap. Látszik az árnyék a fa alatt. Szürkül már, csillag még nincsen, odaadnám értük minden kincsem. Az árnyék felkúszik a fára, egy levél ráesik Bodri kutyánkra. Szép a kert nyáron, télen, de legszebb naplementében. A borban az alkohol is alszik már. Az eresz alatt alszik egy kis madár. A pincében békák kuruttyolnak, ők nem sokat kutyagolnak. Hátul egy komposztáló foglalja a helyet, benne alszik egy kukacgyerek. Mondták neki, menjen a dolgára, nagyon meg lett dorgálva. A focit a tévében este űzik, ebben valami nagyon bűzlik. A verset abbahagyom, rímem több nincsen, Sajnos ilyet nem vehetek pár fityingen.

29 Gódor Boglárka 4. osztály Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Törökbálint Szeretem Magyarországot Szeretem Magyarországot, Főleg az érdi világot. Érden a jó friss levegőt, A kisbabát, ágyban fekvőt. Budapest a főváros, Nagyon szép és lakájos. Kettészeli a Duna, Két oldalán Pest és Buda. Magyarország tengere a Balaton, Együtt játszhatunk a partodon. Ha van bringád, tekerhetsz, Ha nincs, a tóba merülhetsz. Mákos guba, Pöttyös Rudi, Kürtöskalács és Tokaji, Pörkölt, gulyás Unikum, Ez mind hungarikum!

30 Farkas Dóra 1. osztály Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola Honvágy Mamáéknál nyaralok, ami nagyon jó dolog. De amikor lefekszek, kicsit szomorú leszek. Hiányzik a kiságyam, puha párnám a vágyam. Hiányzik az otthonom, s az én kedves kis falum. Bárhová is mehettek, megtanítom tinektek: Mindenütt jó, de a legjobb otthon!

31 Szécsi Janka 1. osztály Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola Otthonom Magyarország a hazám, hol nevel az anyukám. Itt van, akit szeretek, anya, apa, testvérek. Mikor egy szép ünnepen, a zászlónkat lengettem, apa büszkén mondta: Ez az én nemzetem! Mutatta az erdőt, a zöldellő réteket, virágos kis házunkat, ahol boldogan élhetek.

32 Matajsz Etelka Hanna 1. osztály Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola Falum Szajol az én falum, kicsiny település. De itt élni mindenkinek nagy-nagy felüdülés. Tisza partján sok ember, ki horgászik, ki úszik. Mindenki egész nap jól szórakozik. Anyuval és apuval azért jó itt élni, mert ezen a szép helyen, nem lehet unatkozni.

33 Bravik Lili Alexa 1. osztály Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola Rajzolok egy képet Ez itt a házunk, ez itt anyukám, itt néz az ablakból ki az én nagymamám. A kertben a kutyám, és egy fán ül a cicám. Ők várnak délután, az iskola után. Boldog vagyok, ahogy meglátom, fut elém a kutyám, tárt karokkal az édesanyám. Az én hazám a legszebb, soha el nem hagynám. Gyönyörű dombjait szívesen bejárnám. De amíg kicsi vagyok, egyedül nem tudom. Legjobb lesz, ha máris egy szép képbe - lerajzolom!

34 Varga Virág Napsugár 1. osztály Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola Szülőfalum Egy kis községben élek én, hol a Tisza kanyarog. Itt van az én otthonom, boldog gyerek itt vagyok. Szajol az én kis falum, máshová én nem vágyom. Minden nap örömet ad nekem, a családom elégedett velem. Iskolába itt járok, ott okosodok és játszok. S ha majd nagyobb leszek, még a Tiszán is átkelek!

35 Ekler-Szabó Botond Alexander 6. osztály Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Keszthely Ahol az életfa Ahol az életfa gyökeret ver és elválaszt világokat, ott növekszik az én fám is, ott nevel virágokat. Ahol az életfa törzsében menedékre találhatsz, ott keresem a helyem én is, ott lelem meg hazámat. Ahol az életfa ágai átkarolják az országot, ott ölel át apám, anyám, ott alkotunk kis családot. Ahol az életfa lombja védelmezőn szétterül, ott találok otthonra én is, ott, kívül és legbelül.

36 Kadlicskó Sára Judit 7. osztály Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Keszthely Otthonaim A nagy kék bolygón, A Földön élek, Van itt arany, réz, ón És rengeteg fényes lélek. Tekintsünk beljebb Egy kicsit Magyarországra, A nemzetek közt nekem a legszebb, A lehetőségek tárháza. Az én falum Cserszegtomaj, Hazánk legnagyobb faluja, Csupa életvidámság, zaj, Hatalmas erdők otthona. Zala megyében fut A vad, szilaj Zala, Nehogy azt hidd, hogy rút, Maga a megtestesült csoda. De a legjobban mégiscsak Belül érzem magam otthon, Talán, mint mindenki, én is Csak itt hallom az igazi hangom.

37 Berei Nicoleta-Monica 5. osztály Gyulakuti Általános Iskola Ahol megszületünk, ott a helyünk Kossuth Lajos és Gábor Áron Védték a hazát mindenáron. Hogy megnyerjék a csatát, Életüket áldozták. Harcba ment a nép, Hogy a hazát megmentsék. Hogy a szabadságot keressék, És a jövőt megteremtsék. Ahol megszületünk, ott a helyünk. Nem számít, hogy hova megyünk. Nekünk oda vissza kell térnünk, Mert ez marad mindig a szülőhelyünk.

38 Ilyés Melánia 5. osztály Gyulakuti Általános Iskola Ahol megszületünk, ott a helyünk Erdély a legszebb haza, Ez a magyarság igaza. Mindenki szereti, Egész népét becsüli. Nem tudja senki jobban nálunk, Mi az igazi boldogságunk. Az igazi otthon Erdély, Ahol te is megszülettél. Aki egyszer járt már Erdélyben, Annak mindig ott marad a szívében. Ha távol többet is keresünk. Hol megszülettünk, ott a helyünk.

39 László Anetta 7. osztály Gyulakuti Általános Iskola Ahol megszületünk, ott a helyünk Ha esik eső s tombol a szél, A hazád megvéd, ne félj! Ha rémálmok sora kerget, Ő ringat, altat téged! Simogat és ölel e föld, Az ég színe kék, a fű pedig zöld. Tenyerén hordoz e hely, És ha szólít, kell, hogy igent felelj! Hisz csak te érted a jajgató beszédet. Vigyázz a hazára, eddig ő óvott, ő védett. Most itt az idő, hogy te maradj vele. Meglásd, ha rendbe jő, simít még keze. Bárhová csábíthat téged a világ. Neked itt kell élned, ide szült anyád. Hallgasd meg néped hívó szavát, Neked itt kell élned, itt van a hazád!

40 Apáti Jázmin 5. osztály Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola Mátészalka Kisvárosi vallomás Ahogy kinézek az ablakon, látom a szél játékát. Nézem, ahogy vidáman megszagolja a tulipánfát. Majd később másfelé veszi útját, sietve tovaszáll az utcán át. Amikor hirtelen eláll a szél, elnémul hangja, tovább már nem zenél. A napsütötte ég alatt vidáman ballagok, a tavaszi határ felé haladok. A látóhatár közepén a templom karcsú tornya int felém, Madarak éneke, tücskök zenéje, Dina kutyám kedves nézése, ez az én számomra kisvárosom - Mátészalka - szépsége. Mivel szeretnek itt az emberek, a szívem csak e szép helyen kerek: Szeretett városom, nekem oly csodás vagy. Lakóid ragaszkodása is téged méltat. Bármerre visz majd el tőled az élet, sohasem felejtem ezt a vidéket.

41 Czobor Péter 7. osztály Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és AMI Nyíregyháza Ez a hazám Megszülettem, magyar lettem. Nem angol, nem német nyelvem, Sorsom miért ide vetett, Ezzel milyen célja lehet? Leszek-e egy új Széchenyi, Deák, Kossuth vagy Petőfi? Vagy csak egy jó magyar ember, Ki teszi, mit tennie kell? Földet művel, házat épít, Technikai csodát készít, Egy apa, ki gyermekeit, Szépre, jóra nevelgeti? Vajon hogyha úgy adódna, Tőlem függne hazám sorsa, Tenném-e, mit tennem kéne? Vagy felkötném a nyúlcipőmet? Magyarország lett otthonom, Érzem, hogy ide tartozom. Itt születtem, itt kell élnem, Tudom, itt van küldetésem. Más országba is elmennék, Ott is van sok érdekesség. De a szívem visszavezet. Édes hazám el nem ereszt.

42 Pintye Annamária 6. osztály Nyíradonyi Kölcsey Ferenc Gimnázium és Általános Iskola Ahol születtünk, ott a helyünk Szép hazám, Magyarhon, Igazán itt vagyok itthon. Ide szült a jó anyám, Magyar vagyok igazán. Büszke vagyok hazámra, Erre a kis országra! Kicsiny ország, de remek, Kedvesek az emberek. Hegyek, völgyek, síkságok, Átszelik az országot. Szép tájak és vidékek, Csábítják a vendéget. Őseim is itt éltek, Utódaink hová mehetnének? Nekem a távoli világ idegen, Itt születtem, itt a helyem!

43 Pintye Nikoletta 6. osztály Nyíradonyi Kölcsey Ferenc Gimnázium és Általános Iskola Ahol születtünk, ott a helyünk Az én hazám Magyarhon, itt születtem, nem máshon. Szeretem is hazámat, mint az édesanyámat. Egyszer, ha lesz gyermekem, én is arra nevelem, hogy szeresse hazáját, mint az édes mamáját. Legyen hű és tettre kész védeni, ha itt a vész. Építse és szépítse, jó hírnevét öregbítse!

44 Kovács Mercédesz 5. osztály D-B-M Madocsai Általános Iskola Madocsa Ahol megszülettem Ahol megszülettem, ott az én hazám, ahol kisgyerekből nagylányt nevelt anyám. Egy kicsiny faluban a Duna mellett lakom, Madocsa a neve, ott az én kedves otthonom. Kicsiny udvar, kicsi ház, két kiskutya ránk vigyáz. Közelben az iskola, szorgalmasan járok oda, vár ott énrám sok barát, szeretjük az iskolát. Befejezem versemet, mindjárt aludni megyek, lekapcsolom villanyom, jó éjszakát otthonom!

45 Nyitrai Barbara 11. osztály Lévay József Református Gimnázium Vizsoly A Biblia bölcsője Isten csodásan megalkotott világában Kaptam életet, édesanyám pocakjában. Megszülettem e benépesített Anyaföldre, Hogy szívemnek kedves tájáról meséljek. Gyermekként szemléltem először a Földet, Mit rejt nekem a csodás zempléni körzet. Valóságos ékszerdobozban tárja elém Azt a gyöngyszemet, ami már az enyém. Varázslatos, gazdag múltat rejtő, A természet szépségével rabul ejtő, Nyugalmat árasztó, békés, csendes táj, Ez az én otthonom, szülőföldem már. Kicsi falum felett a hegyormokon Büszkén pompáznak a várromok. A Zempléni-hegyek mögül Hajnaltájban még a nap is mosolyra derül. Templomaink három messzelátszó nagy tornya Vasárnap a híveket harangszóval vonzza. A református templom egy szent épület, Itt őrzik az 1590-ben magyar nyelvre fordított Könyvet. Édes szülőanyja lett a Bibliának e falucska, Isten igéje a turistát idevonzza. E szent Könyv a legszentebb dolog, itt minden vendég szíve áhítattal dobog. Köszönöm Istenem, ez ékes Hazát, Mely nekem mindenkor otthont ád. A legáldottabb falucskában élek én, Vizsoly csak egy van a föld kerekén.

46 Szőke Gábor 8. osztály Bolyai János Általános Iskola Érd A haza minden előtt! Küzdöttünk mi oly sokáig, Védtük mi a drága hont. Most itt vagyunk mindannyian, Mi magyarok, szabadon. Harcoltunk minden erőnkkel, Utolsó csepp vérünkkel. Harcoltunk a szabadságért, Drága szép magyar hazánkért. A történelem eltiport mindent, mi magyaroknak kedves. De a hazaszeretet megmaradt, Vissza kell szerezni rögvest! Ha elhagy is minden remény, Akkor se válhat vízzé a vér. Legyek inkább üldözött, Mint áruló latrok között! A haza minden előtt!

47 Prém Annamária 8. osztály NymE Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola Győr Szülőföldem Mikor először nyitottam ki szememet, Először láttam meg édes, parányi földünket. Drága ország ez, amiben élek, Gondoltam ezt, mint kicsi lélek. Mennyi gyönyör, mennyi pompa! Szülőföldem rózsás bimbója. S ez mind-mind ezernyi élőlény otthona! Magyarország szerető mosolya. Egy- két- há lépek nagyot, Még mindig ugyanott vagyok. Akármilyen messze megyek, Debrecentől Sopronig ugyanoda érhetek! A síkság, a dombok, a hegyek, Mind más gyönyört rejtenek. Mivel kezdjem? Mind olyan szép! Segítsetek kedves facsemeték! Miről írjak? Tán a színes virágokról? Állatokról, hegyi kristályokról? A Tisza vagy a Duna medréről? Nehéz a döntés e szép vidékről. Az alföldön etetők, a városban égi meszelők Vidéken illatos levendulák illata, A patakban virgonc békák szózata. Londonban nincsenek ám ilyen mezők! Voltam Athénban, Tuniszban, Párizsban, S mindenki azt mondja: Ó egek! Én meg ezt mondom: Mi volt olyan szép, Mint az itteni mezők, hegyek? Hiába jártam Törökben, Görögben, Ébresztett fel a müezzin fölöttem, Mégsem zárult szívembe örökre, Mint fegyenc a börtönbe. Édes, drága otthonom! Olyan gyönyörű ez a hon! Tőled elszakadni nem lehet, Mert visszahív a hazaszeretet! S mikor, majd utoljára hunyom le szemem, Magyarország lebeg majd előttem! Eszembe jutnak ismét a tájak, Ez, majd mindig megmarad a világnak!

48 Herke Bence 5. osztály Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola Hazatérés Óh, édes hazám, Te mindig tárt karokkal vársz reám, Ölelj át és vigyázz rám! De tudd, ha én egyszer elmegyek, végül mindig hazatérek a Te páratlan tájaidra, Hortobágyra, Balatonra, ahol még a pipacs is máshogy nyílik és az almafa is szebben zöldellik, ahol édesanyám ölelő karja vár, s szabadnak érzem magam, mint a madár. Óh, édes hazám, ne feledd, hozzád mindig visszatérek, még akkor is, ha olykor távol repít tőled az élet.

49 Szappanos Miklós 5. osztály Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola Ahol megszülettél, ott a helyed Ahol megszülettél, ott a helyed, Ahol megszülettél, ott jó neked. Ott nem gyötör a kín, veszély nem fenyeget, Csak boldogság van veled. Ismerős arcok, terek, Feledhetetlen emlékek, fák, levelek. Bokrok, melyben csivitelő madarak, Virágok, melyek szépen nyílanak. Hóvirág, ibolya, rózsa és nefelejcs, Hogy ne felejtsd házadat, hazádat, népedet, Kedves iskoládat, a játszótereket. Tudod, hová kopogtass, ha fáj a rémület. A magányt itt nem ismered. Ha azt hiszed, hogy más hazában jobb neked, Tévedsz, idegen maradsz, ott nincs helyed! Ahol megszülettél, ott a te helyed!

50 Fridrik Dorka 5. osztály Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola Hazám Földanyának szívében, Kárpátoknak ölében terül el a hazám. Tisztességre, a szépre, ékes magyar beszédre tanít itt édesanyám. Bükk hegységnek tövében, Szinva-patak völgyében születtem világra. Nagyszüleim gyökerén, édes szülém ághegyén hajtottam virágba. Nemzetemnek bús szívén, ezer sebet vágott Trianonnak kardja. De magyar az, ki emberül, a lelkében legbelül magát annak tartja. De jó, hogy nincs háború, s fegyvereknek zajától most nem kell, hogy féljek. Ezért a mag népére, Magyarország földjére áldást kell, hogy kérjek.

KARDOSKÚTI ANTOLÓGIA VÁLOGATÁS A 2011. ÉVI NYUGDÍJAS VERS- ÉS PRÓZAÍRÓ PÁLYÁZAT ANYAGÁBÓL

KARDOSKÚTI ANTOLÓGIA VÁLOGATÁS A 2011. ÉVI NYUGDÍJAS VERS- ÉS PRÓZAÍRÓ PÁLYÁZAT ANYAGÁBÓL 1 2 KARDOSKÚTI ANTOLÓGIA VÁLOGATÁS A 2011. ÉVI NYUGDÍJAS VERS- ÉS PRÓZAÍRÓ PÁLYÁZAT ANYAGÁBÓL 3 Kiadja: Móra Ferenc Művelődési Ház és Községi Könyvtár, Kardoskút Felelős kiadó: Neller Borbála Tünde, igazgató

Részletesebben

KENÉZ HEKA ETELKA ÉDES HAZÁM HAZAFIAS KÖLTEMÉNYEK

KENÉZ HEKA ETELKA ÉDES HAZÁM HAZAFIAS KÖLTEMÉNYEK KENÉZ HEKA ETELKA ÉDES HAZÁM HAZAFIAS KÖLTEMÉNYEK KENÉZ HEKA ETELKA ÉDES HAZÁM HAZAFIAS KÖLTEMÉNYEK részben saját illusztrációival A kötet megjelenését támogatta: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Emlékül Kanadából. Károlyfalvi Olga

Emlékül Kanadából. Károlyfalvi Olga Emlékül Kanadából Károlyfalvi Olga Emlékül Kanadából Szerkesztette: Dr. Károlyfalvi József Borítókép: Vargasomogyi Ernesztina Nyomdai előkészítés: Tarjányi Anita Mészáros Roland Nyomda: Print 2000 Nyomdai

Részletesebben

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog!

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog! FEB tábori dalgyűjtemény - 1 - készült:1997 augusztus-szeptember 1. SZÁLLJ FEL C dm E7 am F G C Szállj, szállj, szállj fel magasra, dalom hódítsd meg most a kék eget. C dm E 7 am F G C Jöjj, jöjj, kérlek

Részletesebben

OTTHON A VILÁGBAN Honismereti könyvsorozat. Szerkeszti: Fogarasy Attila

OTTHON A VILÁGBAN Honismereti könyvsorozat. Szerkeszti: Fogarasy Attila OTTHON A VILÁGBAN Honismereti könyvsorozat Szerkeszti: Fogarasy Attila DR. RÉTHY ZOLTÁN ÉN ÍGY IMÁDKOZOM ÖSSZEGYÛJTÖTT VERSEK Pilisi Alkotó Kaptár Egyesület Pilisvörösvár Város Önkormányzata Pilisvörösvár

Részletesebben

Slágerek. Kenéz Heka Etelka

Slágerek. Kenéz Heka Etelka Slágerek Kenéz Heka Etelka Kenéz Heka Etelka Slágerek és saját versek Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma Nyomdász Kft. Hódmezővásárhely ISBN: 963 460 975 9 Régi idők dalai versekben

Részletesebben

Antológia 2014.indd 2 2014.06.16. 8:36:31

Antológia 2014.indd 2 2014.06.16. 8:36:31 1 Antológia 2014.indd 1 2014.06.16. 8:36:30 2 Antológia 2014.indd 2 2014.06.16. 8:36:31 KARDOSKÚTI ANTOLÓGIA VÁLOGATÁS A 2013. ÉVI NYUGDÍJAS VERS- ÉS PRÓZAÍRÓ PÁLYÁZAT ANYAGÁBÓL 3 Antológia 2014.indd 3

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa 2010/3-4. szám

A Barátok Verslista kiadványa 2010/3-4. szám B.V. irodalmi találkozójának résztvevői 2010 májusában A Barátok Verslista kiadványa 2010/3-4. szám A Barátok Verslista 10. születésnapján és 5. irodalmi estjén bemutatott írások egyben e folyóiratszámban

Részletesebben

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. A borító Kaskötő István terve alapján készült.

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. A borító Kaskötő István terve alapján készült. Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. A borító Kaskötő István terve alapján készült. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor:

Részletesebben

A szellem bűvöletében

A szellem bűvöletében KENÉZ HEKA ETELKA A szellem bűvöletében 2015. KENÉZ HEKA ETELKA A szellem bűvöletében Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma Nyomdász Kft. Hódmezővásárhely ISBN: 978-963-89910-2-7 Szeretet

Részletesebben

VI. évf. 4 5. szám 2006. nov. dec. Alapítva:

VI. évf. 4 5. szám 2006. nov. dec. Alapítva: VI. évf. 4 5. szám 2006. nov. dec. Alapítva: Kiss Gábor MINDEN ÉVBEN Minden évben újra Áldásával betér minden házba Végigmegy az úton minket megtalálva. Hangja rejtelem, titokban létezik, Szent kezét ismerem,

Részletesebben

SMS adatbázis I. 2. Cukor? Nem! Csoki? Nem! Hmm...Méz!!! Nem, az sem. A Fenébe, nem jut eszembe semmi ami nálad édesebb lenne!!!

SMS adatbázis I. 2. Cukor? Nem! Csoki? Nem! Hmm...Méz!!! Nem, az sem. A Fenébe, nem jut eszembe semmi ami nálad édesebb lenne!!! 1. oldal, összesen: 38 SMS adatbázis I - Kedveskedő, hízelgő, elcsábító üzenetek - A SMSket, az Afrodiziákumok szerzője, egy kedves barátnőm, Orshee nézte át és véleményezte női szemmel. PIROS - nekem

Részletesebben

IRODALMI-KULTURÁLIS FOLYÓIRAT IV. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2014. DECEMBER 250 Ft

IRODALMI-KULTURÁLIS FOLYÓIRAT IV. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2014. DECEMBER 250 Ft IRODALMI-KULTURÁLIS FOLYÓIRAT IV. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2014. DECEMBER 250 Ft KÓSA MÁRTA TÉL Tükröződő csodák földig hajló fák csillám hasít hópelyhek tapadnak ablakomon hideg dermedt rideg táblájához szorítom

Részletesebben

CSILLAGOK VONZALMA. Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei

CSILLAGOK VONZALMA. Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei CSILLAGOK VONZALMA Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei CSILLAGOK VONZALMA Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei részben saját illusztrációival Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma

Részletesebben

Szeretettel: Márta néni

Szeretettel: Márta néni Kedves Gyerekek! Mostanában sokszor találkoztok ezzel az Igével. Hol is láthatjátok? Százéves templomunk főbejáratán ez a mondat fogadja az oda betérőket. A centenáriumi ünnepségsorozat keretében sokan

Részletesebben

Móri Amatőr Irodalmi és Képzőművészeti folyóirat

Móri Amatőr Irodalmi és Képzőművészeti folyóirat 2010. I. MIKSZ Móri Amatőr Irodalmi és Képzőművészeti folyóirat Mór, II. évfolyam 1. szám 2010. október Simek Valéria MÚLT Hallgatással vert idô. Magasból szétfolyt tintafolt... Letörölhetetlen múlt, kék

Részletesebben

KENÉZ HEKA ETELKA. szakrális ódák, költemények

KENÉZ HEKA ETELKA. szakrális ódák, költemények KENÉZ HEKA ETELKA Istennel levelezem szakrális ódák, költemények KENÉZ HEKA ETELKA Istennel levelezem szakrális ódák, költemények Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma Nyomdász Kft. Hódmezővásárhely

Részletesebben

A borítót G. Ferenczy Hanna Tél című műve díszíti. A kötésterv Kaskötő István munkája

A borítót G. Ferenczy Hanna Tél című műve díszíti. A kötésterv Kaskötő István munkája Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. A borítót G. Ferenczy Hanna Tél című műve díszíti. A kötésterv Kaskötő István munkája Kiadja a Mercator Stúdió Felelős

Részletesebben

GYERMEKEIMNEK UNOKÁMNAK 2014.

GYERMEKEIMNEK UNOKÁMNAK 2014. AJÁNDÉK GYERMEKEIMNEK UNOKÁMNAK 2014. Tartalom Bevezetés Rajzos versek Ide te rajzolhatsz! Barátaid ide írhatják nevüket Lejegyezheted a fontosabb dátumokat Altató Pénzverés Bolhaságom története A csodálatos

Részletesebben

Mihály O. István Funke Attiláné Mihály Katalin. Nagyapa nótái

Mihály O. István Funke Attiláné Mihály Katalin. Nagyapa nótái Mihály O. István Funke Attiláné Mihály Katalin Nagyapa nótái Mályinka Erding, 2001 A bihari határszélen... A bihari határszélen nem is olyan régen Halva találtak egy legényt a temetőszélen. Hűtlen lett

Részletesebben

AKKOR SIRASSATOK ENGEM Katona Pista összegyűjtött nótái

AKKOR SIRASSATOK ENGEM Katona Pista összegyűjtött nótái AKKOR SIRASSATOK ENGEM Katona Pista összegyűjtött nótái 1 2. kiadás ISBN 978 80 89001 48 4 Katona István Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely 2 AKKOR SIRASSATOK ENGEM KATONA PISTA ÖSSZEGYŰJTÖTT

Részletesebben

STRÉM ISTVÁN AZ ÉN ABIAKOM... (LÍRAI ÍRÁS A HADIFOGSÁGBÓL) SZERZŐ KIADÁSA 1921

STRÉM ISTVÁN AZ ÉN ABIAKOM... (LÍRAI ÍRÁS A HADIFOGSÁGBÓL) SZERZŐ KIADÁSA 1921 STRÉM ISTVÁN AZ ÉN ABIAKOM... (LÍRAI ÍRÁS A HADIFOGSÁGBÓL) SZERZŐ KIADÁSA 1921 Fehér házról irt valamikor egy szomorú északi ember. Gyermekségét írta le benne és amikor könyvét olvastam, könnyek szöktek

Részletesebben

amt VÁLOGATOTT VERSEK

amt VÁLOGATOTT VERSEK amt VÁLOGATOTT VERSEK ...ÉS MEGHAL A VILÁG Eljön majd az, amikor a fagy és a jég, a föld és az ég, a Nap és a Hold, a zsák és a folt majd NEM alkot párt. Ott meghal a világ. Az ember és az állat, a sokat

Részletesebben

Kistérségi Meseünnep Győztes Meseírók. Nemeskócsag Tagiskola

Kistérségi Meseünnep Győztes Meseírók. Nemeskócsag Tagiskola Kistérségi Meseünnep Győztes Meseírók Pákozd Nemeskócsag Tagiskola Az Ingókövek és a Bella-tó kialakulása - Szabó Dorottya 6. osztály Egyszer volt, hol nem volt, hegyek-völgyek között volt egy nagyon szép

Részletesebben

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

KENÉZ HEKA ETELKA A TERMÉSZET TITKAI

KENÉZ HEKA ETELKA A TERMÉSZET TITKAI KENÉZ HEKA ETELKA A TERMÉSZET TITKAI KENÉZ HEKA ETELKA A TERMÉSZET TITKAI Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma Nyomdász Kft. Hódmezővásárhely ISBN: 978-963-87815-0-5 Előszó Az idő gyorsan

Részletesebben

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

Kelemen Zoltánné. Áhítatok óvodások számára IV. Bárányka. Baranyka fuzetek IV_belivek.indd 1 2013.09.23. 12:33:22

Kelemen Zoltánné. Áhítatok óvodások számára IV. Bárányka. Baranyka fuzetek IV_belivek.indd 1 2013.09.23. 12:33:22 Kelemen Zoltánné Áhítatok óvodások számára Bárányka füzetek IV. 2013 Baranyka fuzetek IV_belivek.indd 1 2013.09.23. 12:33:22 Szakmai lektor: Dr. Jakab-Szászi Andrea Kiadja a Református Pedagógiai Intézet

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa 2014/2. szám

A Barátok Verslista kiadványa 2014/2. szám A Verslista 14. születésnapi találkozóján Budapesten, 2014 őszén A Barátok Verslista kiadványa 2014/2. szám Sodrásban 2014 antológia bemutatója Műsor előtt Bp., 2014. 12. 13. Sodrásban 2014 antológia bemutatója

Részletesebben

SZELLŐ, MELY SIMOGAT. Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei

SZELLŐ, MELY SIMOGAT. Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei SZELLŐ, MELY SIMOGAT Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei SZELLŐ, MELY SIMOGAT Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei részben saját illusztrációival Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák:

Részletesebben