Kedves Igazgató Asszony/Úr!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Igazgató Asszony/Úr!"

Átírás

1 6060 TISZAKÉCSKE, TEMPLOM TÉR 3. TEL./FAX. 76/ , 76/ A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul a saját lelkéből olvasni. Bruno Bettelheim Ikt.sz: 178/2014 Kedves Igazgató Asszony/Úr! Tizenegyedik alkalommal kívánjuk megrendezni a magyarországi református általános iskolák ORSZÁGOS MESEMONDÓ, MESEÍRÓ, KÉZMŰVES ÉS SZÉPÍRÓ TALÁLKOZÓJÁT. A versenyeket különböző korcsoportokban szervezzük, melyről mellékelten tájékoztatót küldünk. Találkozónkkal szeretnénk ismét alkalmat biztosítani a református iskolák közötti testvéri találkozásra és tapasztalatcserére. A verseny időpontja: november 7. (péntek) Helye: Tiszakécske, Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium Az iskola részvételi szándékát témakörönként, korcsoportonként a letölthető nevezési lapokon (www.realisgimi.hu) kérjük címünkre visszajelezni: október 17-ig, levélben vagy ben. Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium 6060 Tiszakécske, Templom tér 3. Visszajelzésük után október 20-ig megküldjük a verseny napjának részletes forgatókönyvét, ben. Kérjük, jelentkezésükkor pontos címet mellékeljenek! Megjegyzés: Jelentkezésnél kérjük figyelembe venni, hogy a versenyeket egy időben rendezzük meg. A szépíró versenyre jelentkezők részt vehetnek a mesemondó versenyen is. A meseíró pályázat nevezése maga az elkészített mese. Tisztelettel kérjük a határidők betartását, a versenyzők és kísérőik pontos megnevezését! Nevezési díj nincs. A diákok ellátása díjtalan. A kísérő nevelők és szülők étkezését térítési díj ellenében /600 Ft./ tudjuk biztosítani. A sikeres találkozó reményében szeretettel várjuk iskolája nevezését. Életére és a tantestület munkájára Isten áldását kérve, testvéri üdvözlettel: Tiszakécske, szeptember 10. Bohács Imre sk. igazgató

2 A mese az legyen, aminek lennie illik, tetsző magyarázója mindannak, amit a lélek gondol és érez. Kazinczy Ferenc Mesemondók találkozója Kedves Gyerekek! Az elmúlt évben indián mesékkel ismerkedtünk. Jó volt más nép kultúráját megismerni, utazni a nagyvilágban a mesék szárnyán. Egy-egy nagy utazás után szeretünk megpihenni, s saját hazánkban szétnézni, kincseket keresni. Nem volt hiábavaló a kutatás, csodákra találtunk. Élnek közöttünk KORTÁRS MAGYAR ÍRÓK, akik gyönyörű meséket, ifjúsági regényeket írnak a számotokra. Itt a lehetőség, hogy megismerkedjetek velük, s a mesemondó találkozóra egy meséjüket, regényrészletüket elhozzátok nekünk. Izgalmas élményben lesz részetek a művek keresése közben, valószínű, hogy sok szerző nevével először találkoztok. Segítségül néhány szerző, kiadvány címe: 1 Cerkabellás antológiák Boldizsár Ildikó Királylány születik, Királyfi születik (Mesék férfiakról nőknek; Mesék nőkről férfiaknak; Mesék életről; Mesék halálról; Mesék anyáknak; Mesék apáknak) Máté Angi: Volt egyszer egy Fésűs Éva: Az ezüst hegedű Marék Veronika meséi Csukás István Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) Beck Andrea: A Titoktündér - Titokmesék gyerekeknek és felnőtteknek, hogy minden egy kicsit könnyebb legyen Beck Andrea: A Titoktündér - A Titok Klub - Újabb titokmesék gyerekeknek és felnőtteknek Berg Judit: Lengemesék - Nádtengeri nyár, Lengemesék - Tavasz a Nádtengeren, Meseleves, Hisztimesék Nyulász Péter Berszán István: Angyalok meséi

3 Böszörményi Gyula: Kerekalma mesék (Móra kiadásában Égboltmesék címmel fog megjelenni) Berg Judit, Berniczky Éva, Békés Márta, Csík Mónika, Dávid Ádám, Dóka Péter, Finy Petra, Gyárfás Endre, Kiss Ottó, Lackfi János, Majoros Nóra, Miklya Luzsányi Mónika, Miklya Zsolt, Mészöly Ágnes, Nyulász Péter, Ovlachi Aliz, Pacskovszky Zsolt, Prágai Tamás, Simon Réka Zsuzsanna, Szabó T. Anna, Tasnádi Emese, Turbuly Lilla, Vig Balázs művei. Érik a nyár, az Elveszett lények boltja, a Tejbegríz című antológiák, tele mesékkel és versekkel. Természetesen ezen kívül is választhattok mesét, ma is élő magyar szerzőtől. 2 Korcsoportok: 1. oszt., 2. oszt., 3. oszt., 4. oszt., 5. oszt., 6. oszt. Iskolánként és korcsoportonként 1-1 főt várunk! Értékelési szempontok: Folyamatos szövegmondás Érzelmi azonosulás Megfelelő beszédtechnika Kapcsolattartás a közönséggel, érdeklődés fenntartása Nevezési határidő: október 17. A letölthető nevezési lapon ben vagy levélben. Jó felkészülést kívánunk!

4 Az írás önkifejezés, természetes folyamat, s általa színesebbé tehetjük a világot. P Szabó Ila Meseíró pályázat Kedves Gyerekek! MESEHŐS X-FAKTOR 3 Mesehős kerestetik! Biztosan sok tehetségkutató műsort láttatok már, ahol a jelentkezők egy ismert dalt a saját elképzelésük szerint adtak elő, belebújva egy más által már bemutatott szerepbe. Most mi hirdetünk tehetségkutató versenyt. Keressük az általatok legjobban kedvelt mesehőst. Bújj a bőrébe, keltsd életre, találj ki neki új kihívásokat! Bármelyik ismert, klasszikus mesehőst kiválaszthatod, de teljesen új történetet találj ki számára. Képzeld magad a helyébe, hogy a mai megváltozott világban mi történhet vele. Mesédet egyes szám első személyben írd, hisz te kelted őt életre! Induljon hát a MESEHŐS X-FAKTOR Legyél te a legjobb, újraálmodott mesehős! Kalandos történetedet illusztrálhatod, írhatod kézzel, géppel, bármilyen méretben. Izgatottan várjuk a tehetségkutató versenyünk jelentkezőit. Meseíró pályázatunkat 5 korcsoportban hirdetjük meg: 3. oszt. 4. oszt. 5. oszt. 6. oszt. 7-8.oszt. Iskolánként és korcsoportonként 5 mesét várunk! Feltétlenül írjátok rá a saját neveteket és iskolátokét is! Az elkészült művek beküldési határideje: október 17. Kérjük a határidő pontos betartását! Jó munkát kívánunk!

5 Tudomásul kell vennünk, hogy a bennünk rejlő képesség az alkotásra nem más, mint Isten alkotóereje. Joseph Chilton Pearce Kézműves találkozó Kedves Gyerekek! Ugye Ti is szerettek ajándékot adni annak, akit szerettek, tiszteltek? Kézműves találkozónkon meglepetést szeretnénk készíteni a városunkban élő Böszörményi Gyula írónak, aki ebben az évben ünnepli 50. születésnapját. Biztosan ismeritek gyerekeknek szóló műveit: Gergő és az álomfogók, Zsófi I. II. Mizu, Lúzer Rádió Budapest Van két műve azonban, ami még nem jelent meg nyomtatásban /Interneten elérhető az alábbi linken: 4 Böszörményi Gyula: Sünmesék (18 fejezet) Böszörményi Gyula: Nyúlárnyék (12 fejezet) Felhívjuk figyelmeteket, hogy a linken található mesék fordított kronológia szerint vannak (tehát az elsőként megjelenő, a mese utolsó fejezete). Szeretnénk, ha ehhez a két könyvhöz könyvborítót terveznétek. Talán valamelyik elnyeri az író és egy kiadó tetszését és a könyv megjelenésekor fel tudja használni a legszebb alkotást. De senkinek egy szót sem! Ez meglepetés lesz! 3-4. osztály: Böszörményi Gyula: Sünmesék című művéhez tervezzetek olyan könyvborítót, amit majd a helyszínen fogtok majd elkészíteni. Kemény kartonra a megszokott eszközökön túl természetes anyagokat /préselt levél, szárított növény, termés, stb./ ragasztva idézzétek meg a mesék hangulatát. A könyvborító legyen figyelemfelkeltő, ötletes, gyerekek érdeklődését felkeltő. Az író nevét, a mű címét bármilyen technikával rátehetitek / írhatjátok, ragaszthatjátok/ Természetesen az összhatás a fontos. A borító ne legyen 50 cm-nél magasabb osztály: Böszörményi Gyula: Nyúlárnyék című művéhez tervezzetek olyan könyvborítót, amit majd a helyszínen fogtok majd elkészíteni. 50 cm-nél nem magasabb kartonra tervezzetek könyvborítót. Felhasználható anyagok: fakanál, dekorgumi, zseníliadrót, szövet, gyöngy, stb.

6 Idézzétek meg a mesék hangulatát. A könyvborító legyen figyelemfelkeltő, ötletes, gyerekek érdeklődését felkeltő. Az író nevét, a mű címét bármilyen technikával rátehetitek / írhatjátok, ragaszthatjátok/ Természetesen az összhatás a fontos. Mivel ezeket a műveket ajándéknak szánjuk, szeretnénk, ha itt hagynátok a verseny után, hogy az írónak személyesen is megmutassuk, lefényképezzük. Amit magatokkal kell hozni: Rengeteg ötletet Kézügyességet Előre kiszabott karton Az általatok eltervezett technika kivitelezéséhez szükséges anyagokat, ragasztót, eszközöket stb. Mindazokat a kiegészítőket, amelyek segítségével elkészítetek a könyvborítókat 5 Csak a helyszínen elkészített műveket tudjuk elfogadni. Előre összeállított, ragasztott kivágott dolgokat nem használhattok fel! Műveteket tervezzétek meg előre, s a helyszínen 2 óra áll rendelkezésetekre a kivitelezésre! Értékelési szempontok: ötletesség kivitelezés a munka tisztasága esztétikus végeredmény Iskolánként és korcsoportonként 3-4.oszt., 5-6.oszt., egy-egy 3 fős csapatot várunk! Nevezési határidő: október 17. Jó felkészülést kívánunk!

7 Ősi hit szerint az írás az Istenek ajándéka, s a formák szépsége az ember hozzájárulása az isteni alkotáshoz. Szépírók találkozója Kedves Gyerekek! Országos Mesemondó, Meseíró, Kézműves és Szépíró találkozónkon ebben az évben is várjuk azokat a diákokat, akik szeretnek és tudnak szépen írni. 6 Nevezni: Egy szabadon választott kortárs magyar író meséjéből 10 soros szabadon választott szöveg másolásával lehet a korosztályának megfelelő vonalazású lapon. Iskolánként és korcsoportonként / osztály / 2-2 fő nevezését várjuk. Kérjük pedagógus kollégáinkat, hogy az előzetes selejtezőt az évfolyamokon tartsák meg! Előre is köszönjük! Szíveskedjetek a lap hátoldalára ráírni a tanuló nevét, osztályát, és iskolájának a nevét, címét! A beküldött írásokból választjuk ki a legjobbakat, s őket hívjuk meg a találkozónkra, hogy iskolánkban 2x5 perces /írott és nyomtatott/ szöveg másolásával bizonyítsák szépíró képességüket. Értékelési szempontok: Szabályos vonalvezetés, alakítás, kapcsolás. Az írás teljesítményének szintje / 5 perc alatt leírt szöveg mennyisége /. Írástechnikai hibák. Tetszetős, lendületes írás. A Szépíró találkozó résztvevőinek lehetőségük lesz a Mesemondó találkozón is részt venni, a Kézműves találkozó munkájába azonban nem tudnak bekapcsolódni. Nevezési határidő: október 17. Kérjük a határidő pontos betartását! Jó munkát kívánunk!

8 K é z m ű v e s t a l á l k o z ó N e v e z é s i l a p Iskola pontos neve, címe, telefonszám, cím: osztály 3 fő/ csapat 1. név:. 2. név:. 3. név: osztály 3 fő/ csapat 1. név:. 2. név:. 3. név:. Kísérő pedagógusok: Ebédet. fő részére kérünk... intézményvezető aláírása

9 M e s e m o n d ó t a l á l k o z ó N e v e z é s i l a p Iskola pontos neve, címe, telefonszám, cím: osztály 2. osztály 3. osztály 4. osztály 5. osztály 6. osztály Kísérő pedagógusok:... Ebédet. fő részére kérünk... intézményvezető aláírása

VERSENYEK SZABÁLYZATA

VERSENYEK SZABÁLYZATA SZAKTÁRGYI ÉS TEHETSÉGGONDOZÓ VERSENYEK SZABÁLYZATA A XX. KERÜLETI ÁLTALÁNOS ISKOLÁS KORÚ GYERMEKEK RÉSZÉRE A 2008 / 2009. TANÉVRE Budapest, 2008. október 20. Szekeres Lászlóné témafelelős dr. Nagyné Koczog

Részletesebben

A DOHÁNYFÜSTMENTES ISKOLA/ÓVODA

A DOHÁNYFÜSTMENTES ISKOLA/ÓVODA Intézetünk hírei Közérdekű információk Intézményvezetők figyelmébe Intézetünk megkezdte jövő nevelési évi kínálatának összeállítását. A szakmai szolgáltatások széles spektrumából válogatva szeretnénk hasznos

Részletesebben

KAPTÁR. Gondolatok A Nagy Könyv programsorozatról

KAPTÁR. Gondolatok A Nagy Könyv programsorozatról KAPTÁR XV. évf. 1.(101.) szám A Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvtárak híradója 2006. A Nagy Könyv program Törökszentmiklóson Az Ember Mária Könyvtár hírei A felújított jászberényi Városi Könyvtár Kenderes

Részletesebben

K u n f e h é r t ó i. a l a u z. Jó idő kísérte a lampionos felvonulást! Márton Napi programról

K u n f e h é r t ó i. a l a u z. Jó idő kísérte a lampionos felvonulást! Márton Napi programról www.kunfeherto.hu K Községi közéleti havilap XIX. évfolyam 12. szám Ára: 100 Ft A Sportcsarnok volt a helyszín Nyugdíjas klubok találkozójáról Minden évben hagyományként találkozót szervez a Kistérséghez

Részletesebben

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület hírlevele 2004. Február

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület hírlevele 2004. Február K ö r A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület hírlevele 2004. Február Meghívó az MKNE közgyűlésére Ezúton összehívom egyesületünk évi rendes közgyűlését. Helyszíne: Almássy Téri Szabadidőközpont (Bp., 1077

Részletesebben

Pedagógiai Hírlevél. Újbudai Pedagógiai Intézet 18. évfolyam 6. szám 2013. június

Pedagógiai Hírlevél. Újbudai Pedagógiai Intézet 18. évfolyam 6. szám 2013. június Pedagógiai Hírlevél Újbudai Pedagógiai Intézet 18. évfolyam 6. szám 2013. június HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK INTÉZMÉNYVEZETŐINK, PEDAGÓGUSAINK, A PEDAGÓGIAI MUNKÁT SEGÍTŐK EGÉSZ ÉVI ÁLDOZATOS MUNKÁJÁT, A JÓ EGYÜTTMŰKÖDÉST.

Részletesebben

BábosHázi Figyelő. 2014. november-december Online kiadás

BábosHázi Figyelő. 2014. november-december Online kiadás BábosHázi Figyelő 2014. november-december Online kiadás KI HOL LAKIK? Hol laknak az állatok? Odúban, barlangban, tó mélyén, erdő szélén? 2014 decemberében éppen a Vojtina Bábszínház színháztermének díszletei

Részletesebben

Idősek Welness partija

Idősek Welness partija 2010. március XVIII. évf. 3. szám Meghívó Jótékonysági bál. Február 13-án (szombaton) Jótékonysági Bált szerveztünk iskolánkban, a Petőfi Sándor ÁMK-ban. Az este a 8. osztályosaink keringőjével vette kezdetét.

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Tegyünk az egészségért!

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Tegyünk az egészségért! XXII. évfolyam, 2014. május 31. 5. KISBÍRÓ WWW.KISUJSZALLAS.HU KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE Tegyünk az egészségért! Felelősek vagyunk magunkért és másokért. Így van ez az egészség védelmében

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI TUDÓSÍTÓ

ÖNKORMÁNYZATI TUDÓSÍTÓ Becsvölgye Önkormányzat és a Teleház lapja 2012. április XV. évfolyam 1. szám Tartalomból: Önkormányzati tudósító: Visszapillantó Vízdíj Hulladékszállítási díj Új szolgáltatás Capoeira Marceloval Szennyvízberuházás

Részletesebben

KISZOMBORI KISZOMBORI GYERMEKNAP 2015 KISZOMBORI JÁTSZÓTÉR 2015. MÁJUS 31. 2015. 5. SZÁM XXIV. ÉVFOLYAM KISZOMBORI HÍRADÓ - XXIV.ÉVFOLYAM, 5.

KISZOMBORI KISZOMBORI GYERMEKNAP 2015 KISZOMBORI JÁTSZÓTÉR 2015. MÁJUS 31. 2015. 5. SZÁM XXIV. ÉVFOLYAM KISZOMBORI HÍRADÓ - XXIV.ÉVFOLYAM, 5. KISZOMBORI HÍRADÓKISZOMBOR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK INFORMÁCIÓS LAPJA KISZOMBORI GYERMEKNAP 2015 KISZOMBORI JÁTSZÓTÉR 2015. MÁJUS 31. 2015. 5. SZÁM MÁJUS XXIV. ÉVFOLYAM RENDEZVÉNYEK 2 ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Pedagógiai Hírlevél. PEDAGÓGUS EST 2014. június 6. Újbuda Önkormányzata és a Kamaraerdei Ifjúsági Park támogatásával vacsora, zene, tánc, tombola

Pedagógiai Hírlevél. PEDAGÓGUS EST 2014. június 6. Újbuda Önkormányzata és a Kamaraerdei Ifjúsági Park támogatásával vacsora, zene, tánc, tombola Pedagógiai Hírlevél Újbudai Pedagógiai Intézet 20. évfolyam 5. szám 2014. május Ó, Istenem, de csoda volna, ha az erdő megsokasodna, még erdőbb lenne, csupa gyémánt, és én ott állnék benne némán. Egy madár

Részletesebben

Szobi Hírnök. Verssel, tánccal köszöntöttük az édesanyákat

Szobi Hírnök. Verssel, tánccal köszöntöttük az édesanyákat Szobi Hírnök XIX. évf. 4-5. szám - 2009. április-május * Szob Város Önkormányzatának lapja * A lap ingyenes! Verssel, tánccal köszöntöttük az édesanyákat Még a legridegebb ember szíve is megrezdül Anyák

Részletesebben

A városé lesz a fõiskola

A városé lesz a fõiskola LXXXIV. évfolyam 18. szám 2012. szeptember 7. Városi közéleti lap Megjelenik kéthetente Ingyenes A közelmúltban a Kormány által meghozott, az egyes állami vagyonba tartozó ingatlanok ingyenes önkormányzati

Részletesebben

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület hírlevele 2006. augusztus. FIGYELEM!!!! MÓDOSÍTOTT JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: szeptember 4.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület hírlevele 2006. augusztus. FIGYELEM!!!! MÓDOSÍTOTT JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: szeptember 4. K ö r A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület hírlevele 2006. augusztus FIGYELEM!!!! MÓDOSÍTOTT JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: szeptember 4. A MKNE XIV. ORSZÁGOS SZAKMAI TALÁLKOZÓJA SOPRON, 2006. szeptember 14-17.

Részletesebben

Intézetünk hírei. Közérdekű információk

Intézetünk hírei. Közérdekű információk Intézetünk hírei Közérdekű információk Emlékeztető a 200/2006. tanév rendjéről szóló rendelet alapján: Február 10. Értesítések megküldése a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumok és a 8 évfolyamos gimnáziumok egységes

Részletesebben

Lévay Erzsébet. Több, mint gyermekújság Szivárvány Heted 7 Határon I JÚSÁGI IRODALOM

Lévay Erzsébet. Több, mint gyermekújság Szivárvány Heted 7 Határon I JÚSÁGI IRODALOM I JÚSÁGI IRODALOM Lévay Erzsébet Több, mint gyermekújság Szivárvány Heted 7 Határon Dr. Komáromi Gabriella Gyermekirodalom tankönyve címlapjára egy Molnár erenc-idézetet választott: Aki gyerekek lelkébe

Részletesebben

Kedves Édesanyák, Nagymamák!

Kedves Édesanyák, Nagymamák! 2015. április xxiv. évf. IV. szám Kedves Édesanyák, Nagymamák! Minden évben van egy kedves nap, amiről sohasem feledkezhetünk meg. Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Az édesanyákat, akik

Részletesebben

Nevezés az újságban meghirdetett pontversenyekre

Nevezés az újságban meghirdetett pontversenyekre Nevezés az újságban meghirdetett pontversenyekre A nevezés minden pontversenyre kizárólag interneten, a www.mategye.hu honlapon található nevezési lap kitöltésével lehetséges. A honlapon a nevezési lap

Részletesebben

Gyönki Hírmondó. 3-3 képviselő, 1-1 külsős a bizottságokban. KÖZösségi-PONT ismert a kivitelező cég

Gyönki Hírmondó. 3-3 képviselő, 1-1 külsős a bizottságokban. KÖZösségi-PONT ismert a kivitelező cég IV. évfolyam 11. szám. Gyönki Hírmondó Megjelenik havonta, 600 példányban. Gyönki ovisok a fővárosban A Gyönki Szivárvány óvoda Nevelőtestülete szakmai munkájának elismeréséül Györfi Rita kompetencia mentor

Részletesebben

KÖNYVTÁRI NAPOK ÜNNEPI KÖNYVHÉT KÖSZÖNTÕ. A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár Könyvheti Tájékoztatója & Dunakeszi, 2013

KÖNYVTÁRI NAPOK ÜNNEPI KÖNYVHÉT KÖSZÖNTÕ. A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár Könyvheti Tájékoztatója & Dunakeszi, 2013 KÖNYVTÁRI NAPOK A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár Könyvheti Tájékoztatója & Dunakeszi, 2013 KÖSZÖNTÕ Az idei 84. Ünnepi Könyvhéten első alkalommal mozdulunk ki a központi könyvtár falai közül és az 1. Sz.

Részletesebben

Kedves Kisújszállásiak!

Kedves Kisújszállásiak! XXI. évfolyam, 2013. december 14. 10. KISBÍRÓ WWW.KISUJSZALLAS.HU KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész

Részletesebben

Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa

Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa az úrhidai önkormányzat kiadványa www.urhida.hu 2013. december Kedves Úrhidai Lakosok! Szinte észrevétlenül megint eltelt egy év, hamarosan elérkezik az év legbensőségesebb ünnepe. Készüljünk a karácsonyra

Részletesebben

VISSZAPILLANTÓ GYEREKSZÍNJÁTSZÓK GYŐRBEN

VISSZAPILLANTÓ GYEREKSZÍNJÁTSZÓK GYŐRBEN GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS Hírlevél VIII. évfolyam 5. szám Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Kft. 2012/1. Tartalom I. Visszapillantó Gyerekszínjátszók Győrben III. Nyugat-dunántúli

Részletesebben

ALKOTÓ GYEREKEK A KÖNYVTÁRBAN

ALKOTÓ GYEREKEK A KÖNYVTÁRBAN KOVÁCSNÉ MOGYORÓSI ERIKA ALKOTÓ GYEREKEK A KÖNYVTÁRBAN (avagy: az olvasóvá nevelés színterei) Az olvasás varázslata maga a kommunikáció. A gyermek(olvasó) gondolatokkal, érzelmekkel, addig ismeretlen alakokkal

Részletesebben

INFORMATIKA VETÉLKEDŐ 7 8. osztályosok részére egyéni verseny 2014

INFORMATIKA VETÉLKEDŐ 7 8. osztályosok részére egyéni verseny 2014 Iskolánként 1 vagy 2 fő jelentkezését várjuk! INFORMATIKA VETÉLKEDŐ 7 8. osztályosok részére egyéni verseny A felkészüléshez ajánljuk: Rozgonyi-Borus Ferenc: RAM-ba zárt világ (Mozaik Kiadó, Szeged) Sikos

Részletesebben

ADVENTI IDÕBEN. ADVETUS DOMINI: vagyis az Úr eljövetele... AZ ADVENT

ADVENTI IDÕBEN. ADVETUS DOMINI: vagyis az Úr eljövetele... AZ ADVENT XX. ÉVFOLYAM, 2010. 12. SZÁM DECEMBER ADVENTI IDÕBEN ADVETUS DOMINI: vagyis az Úr eljövetele... Várunk Valakit... Nagyon várjuk! Tudjuk, egész biztosan eljön. Nem ver át, nem odázza a találkozást, nem

Részletesebben

A Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium s Kollégium havilapja

A Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium s Kollégium havilapja 2013. április A Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium s Kollégium havilapja IX. évfolyam 4. szám BALLAG MÁR A VÉN DIÁK A SZIGNUM végzős gimnazista tanulóinak ballagási ünnepségére 2013. május

Részletesebben

A 2011-ES X-FAKTOR LAJOSMIZSEI GYÕZTESE KOCSIS TIBOR KONCERT ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

A 2011-ES X-FAKTOR LAJOSMIZSEI GYÕZTESE KOCSIS TIBOR KONCERT ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ HÍRek LAjosmizse Portáján VII. évfolyam 1. szám, 2012. január április A 2011-ES X-FAKTOR LAJOSMIZSEI GYÕZTESE KOCSIS TIBOR KONCERT ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ Idõpont: 2012. március 21., szerda 18 óra Helyszín:

Részletesebben