IMPORT EXPRESS ONLINE FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "IMPORT EXPRESS ONLINE FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV"

Átírás

1 IMPORT EXPRESS ONLINE FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV importexpressonline.dhl.com AZ IMPORT EXPRESS ONLINE SEGÍTSÉGÉVEL GYORSAN ÉS PONTOSAN KÉSZÍTHETI ELŐ, ÉS KEZELHETI IMPORT SZÁLLÍTÁSAIT, MIKÖZBEN BIZTONSÁGBAN TUDHATJA PARTNERKÓDJÁT, ÉS BÁRMIKOR ELLENŐRIZHETI KÜLDEMÉNYE HELYZETÉT. Az Import Express Online célja, hogy az import szállítások során biztosítsa az importőrök és szállítók közötti hatékony kommunikációt az interneten keresztül. Segítségével az importőrök saját maguk irányíthatják import szállításaikat, míg a szállítók előkészíthetik, és kezelhetik a küldeményeket. Előnyök: Csupán néhány kattintással, online módon készítheti elő import küldeményeit, beleértve a szállítónak szóló utasítást tartalmazó ek, fuvarlevelek, számlák és küldeményfelvételi megbízások elkészítését is. Bizalmasan kezelheti Import Express partnerkódját, mivel a küldemények megrendelése során nem kell megosztania azt szállítóival. Átláthatóbb a felek közötti kommunikáció, mivel az összes fuvarlevélszám és kapcsolódó szállítási adat (a partnerkód kivételével) könnyedén hozzáférhető minden résztvevő fél számára. Bármikor ellenőrizheti küldeményei aktuális helyzetét a szállítás során. A teljesen automatizált, online folyamatoknak köszönhetően jelentősen csökken a papírmunka mennyisége. Küldeményeit online módon, a nap huszonnégy órájában bármikor előkészítheti, kezelheti.

2 HOZZÁFÉRÉS ÉS REGISZTRÁCIÓ Semmilyen szoftvert nem kell telepítenie, programunkat az interneten keresztül érheti el, és a használata teljesen ingyenes. A DHL Import Express Online használatához az importőröknek mindössze egy Import Express partnerkódra van szükségük; a feladók partnerkód nélkül is regisztrálhatnak, és használhatják az alkalmazást. DHL Weboldal (Kérjük, válassza a weboldalt!) A DHL Import Express Online elérhető az alábbi linken közvetlenül VAGY importexpressonline.dhl.com a DHL weboldalán keresztül a oldalon. Ha már regisztrált ügyfelünk, kérjük, adja meg címét és jelszavát! Javaslat Gyors belépéshez jelölje be a belépési mezők alatt látható üres négyzetet, így a rendszer emlékezni fog az címére. ELSŐ LÉPÉSEK Belépés Amennyiben Ön, mint Importőr venné igénybe rendszerünket, és először kívánja használni az alkalmazást, kérjük, hogy regisztráljon rendszerünkbe! Regisztráció Ehhez kattintson a Regisztráljon Most gombra a Belépés gomb alatt, és kérjük, készítse elő az Import Express partnerkódját! Javaslat Importőrként a regisztráció során több Import Express partnerkódot is megadhat, vagy a későbbiek során is adhat hozzá partnerkódokat. Amennyiben Ön, mint Feladó venné igénybe rendszerünket, regisztrálhat DHL partnerkód nélkül is, és kialakíthat egy saját felhasználói profilt.

3 IMPORTŐRÖK ÚTMUTATÓ KÜLDEMÉNY ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ: KÜLDEMÉNY CÍMZÉSE Küldemény címzése Ön, mint Importőr, előkészítheti és továbbíthatja a küldeménnyel kapcsolatos instrukciókat a Feladója felé, Vagy akár megadhatja Ön is a küldemény részleteit a Feladó helyett. A Feladó és a Címzett adatainak és a küldeményre vonatkozó fontos részletek megadásával hozhat létre megbízásokat, visszakeresheti azokat, valamint nyomon követheti a küldeményeit. Feladó vagy Címzett keresése Ön, mint Importőr, adhat a Feladójának egyszeri megbízást, amivel a Feladó egy alkalommal adhat fel küldeményt Önnek, vagy egy harmadik személynek az Ön, Import Express partnerkódjával, vagy Ön, mint Importőr adhat állandó megbízást is, mellyel a Feladó bármikor feladhat küldeményt Önnek vagy egy harmadik személynek szintén az Ön Import Express partnerkódjával. 1A lépés: A küldemény instrukciók gyors elkészítéséhez gyakran használt Feladónál és Címzettnél válassza ki a Feladót és a Címzettet a Feladás helye és a Célállomás helye alatti legördülő menüből, majd kattintson a Következő gombra! VAGY Ha a Feladó vagy a Címzett adatai még nincsenek berögzítve, a Címjegyzék Megnyitása vagy az Új feladó létrehozása gombra kattintva új feladót adhat meg a címjegyzékhez. Dokumentumok elkészítése 1B lépés: A küldemény dokumentumainak létrehozásához válassza ki a Feladó nyelvét a legördülő menüből, és itt felhatalmazhatja a feladót a feladás helyének módosítására. Amennyiben ez egy új cím, kattintson az üres négyzetbe a címjegyzékbe mentéshez! Megjegyzés Ha a Feladó felhatalmazása a felvétel helyének módosítására rész üresen marad, akkor a Feladó nem tudja majd módosítani ezeket a mezőket.

4 ÚTMUTATÓ KÜLDEMÉNY ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ: KÜLDEMÉNY ADATAI Küldemény adatai 2A lépés: A Küldemény részletek képernyőn lehetősége van az Importőrnek: Üzenetet írni a Feladónak például a megrendelt tételekről, a rendelési azonosítókról, vagy kezelési utasításokról. Tetszés szerint csatolhat fájlt is, ami lehet például egy megrendelőlap, vagy bármilyen dokumentum. Lehetősége van külön partnerkódot választani a vám és az ÁFA fizetésére. Ehhez használja a legördülő menüt, ahol kiválaszthatja a megfelelő Import Express partnerkódot. Jelezheti, hogy szeretne-e értesítést kapni a feladásokról, és azt milyen gyakorisággal, vagy beállíthat egy figyelmeztető -t is, amennyiben az elküldött megbízásra a Feladó nem reagál egy meghatározott időn belül. Küldemény adatai (küldemény előkészítése a Feladó helyett) 2B lépés: A 2A lépésben leírtak mellett, amennyiben Ön, mint Importőr szeretné megadni a küldemény adatait a Feladó helyett, az alábbiakra is lehetősége van: Kiválaszthatja a csomagolás típusát, megadhatja a csomagok darabszámát és súlyát, valamint, hogy a küldemény vámköteles-e (válassza a nem-dokumentum opciót a vámköteles küldemény esetén, vagy válassza a dokumentum opciót a nem-vámköteles áruk esetében), és eldöntheti, hogy szeretne-e számlát készíteni online. Kiválaszthatja az igényeinek megfelelő szállítási szolgáltatást a megjelenő lehetőségek közül; a program csak olyan szolgáltatásokat kínál fel, amelyek az Importőr által megadott adatok alapján elérhetőek. Ha a kiválasztott szolgáltatás nem elérhető a feladás időpontjában, megadhatja, hogy a gyorsabb vagy az olcsóbb szolgáltatást preferálja inkább. Megjegyzés A megjelenített várható szállítási idő abban az esetben értendő, ha a küldemény rögtön feladásra kerül. A kézbesítési dátum változhat attól függően, hogy a küldemény mikor kerül feladásra. A kézbesítési dátum változhat attól függően, hogy a küldemény mikor kerül feladásra.

5 ÚTMUTATÓ KÜLDEMÉNY ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ: ÁTTEKINTÉS ÉS AZ INSTRUKCIÓK TOVÁBBÍTÁSA Küldemény adatainak áttekintése 3A lépés: Az Import Express Online lehetőséget ad Önnek, mint Importőrnek, hogy áttekintse a megadottt adatokat, mielőtt elüldené azt a Feladónak. Válasszon, hogy a Feladó számára egyszeri megbízást szeretne adni, vagy létrehozhat állandó megbízást is, hogy a Feladó használhassa az Ön Import Express partnerkódját rendszeres feladásokhoz. Kattintson a négyzetbe, ha szeretné, hogy a Feladó lássa a szállítási díjat. Javaslat ENGEDÉLYEK KEZELÉSE Amennyiben változtatni szeretne már megadott adatokon, kattintson a Vissza vagy a Mégsem gombra a lap alján. Amennyiben nem kíván módosítani, kattintson az Instrukciók továbbítása gombra a küldemény instrukciók -ben történő elküldéséhez a Feladónak!

6 ENGEDÉLYEK KEZELÉSE 3B lépés: Állandó megbízások létrehozása a Feladók számára, és azok nyilvántartása az Engedélyek kezelése funkciónál. Adja meg a Feladó (From) és a Címzett (To) adatait a megfelelő legördülő menü segítségével, vagy használja a Címjegyzék Megnyitása menüpontot, hogy a Címjegyzékben már szereplő feladók közül választani tudjon, vagy kattintson az Új feladó létrehozása linkre új feladó vagy címzett létrehozásához! Kattintson a használni kívánt partnerkódra! Kérjük, ellenőrizze a cím részleteit, és, hogy melyik partnerkódot szeretné használni a szállítási költségek kiegyenlítésére és melyiket a vám és ÁFA fizetésére. Kattintson az Állandó megbízás engedélyezése gombra a lap alján! Ezt követően a Feladó kapni fog egy linket az Import Express Online közvetlen eléréséhez. Javaslat A Feladó egy -t fog kapni, melyben értesülni fog arról, hogy egy Importőr állandó megbízást biztosított a számára. Az -ben szerepelni fog az Ön, mint Importőr címe, egy közvetlen link az alkalmazáshoz, valamint a belépéshez szükséges jelszó. KÜLDEMÉNYEK ÁTTEKINTÉSE ÉS NYOMON KÖVETÉSE Előzmények áttekintése és a küldemények nyomon követése 4. lépés: A küldeményei megtekintéséhez és nyomon követéséhez kattintson az Archív/Keresés fülre. Kattintson az oszlopok fejléceinek valamelyikére, hogy az adatokat a következők szerint tudja szortírozni: referencia szám, utoljára történt frissítés, feladó, ország, cím, fuvarlevél szám, vagy állapot. VAGY Egy, már kitöltött küldemény nyomon követéséhez kattintson a Nyomon követés linkre az Állapot oszlopban! Lehetősége van továbbá új küdemény instrukciókat létrehozni, korábbiakat frissíteni vagy engedélyezni, vagy akár törölni.

7 IMPORTŐRÖK SZÁMÁRA EGYÉB HASZNOS LINKEK ÉS KÉPERNYŐK Saját Profil A Saját Profil képernyő a regisztrációkor megadott adatokat tartalmazza. Bármikor lehetősége van itt az adatok áttekintésére és frissítésére. Egy adott felület használatával kapcsolatos kérdéseire választ találhat a navigációs sávon található Segítség linkre kattintva, vagy a kitöltendő mezők mellett lévő Segítség feliratok egyikét választva. A Címjegyzék felületen lehetősége van a Feladó és a Címzett információk tárolására, amely nagyban meggyorsíthatja a küldemények előkészítését. Új Feladó vagy Címzett létrehozásához kattintson a megfelelő gombra, és adja meg a kötelező adatokat! Címjegyzék Címlisták exportálásához vagy importálásához kattintson a megfelelő gombra a képernyő alján! Válassza ki, hogy melyik címlistát szeretné exportálni vagy importálni (Feladóét vagy az Importőrét)! Kérjük, adja meg, hogy az exportálni vagy importálni kívánt fájl tartalmaz-e fejlécet, majd csatolja a fájlt, és kattintson az Exportálás/Importálás megkezdése gombra! Párosítsa a CSV fájlban lévő fejléceket az Import Express Online fejléceivel! Kattintson az Export/Import gombra! Ezt követően -ben fog visszaigazolást kapni.

8 FELADÓK Kérjük, adja meg, és mentse el a pontos Feladó és Címzett adatokat, és adja meg a küldemény fontosabb adatait, hogy létre tudja hozni a küldeménnyel kapcsolatos instukciókat. Áttekintheti a berögzített adatokat, és nyomon követheti a küldeményeket. Önnek, mint Feladónak is van lehetősége hozzáférni az Import Express Online alkalmazáshoz. Vagy az Importőrtől kapott értesítés segítségével, vagy közvetlenül az importexpressonline.dhl.com weboldalon a regisztráció után kapott saját felhasználónevével és jelszóval. értesítés FPO 1. lépés: Önnek, mint Feladónak a következő módokon van lehetősége belépni az Import Express Online alkalmazásba: Az Importőr által küldött értesítésben található linkre kattintva, VAGY elérhetik az alkalmazást az alábbi közvetlen linken is: importexpressonline.dhl.com Megjegyzés Amennyiben az értesítésben szereplő linken és ideiglenes jelszó segítségével lépnek be az Import Express Online alkalmazásba, úgy az első belépés alkalmával kérjük, változtassa meg azt, és a jövőben kérjük, hogy használja ezt a jelszót a küldemények feladásához! Közvetlen weboldal A már regisztrált Feladók az alábbi két részből álló felületet fogják látni. Új Küldemények Létrehozása: Ezen menüpont alatt Ön, mint Feladó, szállítási kérelmet küldhet egy DHL partnerkód tulajdonosnak, amelynek esetén a felmerülő szállítási költségeket a DHL partnerkód tulajdonosa fogja viselni, miután jóváhagyta a kérelmet. Küldemények Kezelése: Az Importőröktől kapott küldemény instrukciókat mutatja meg.

9 SZÁLLÍTÁSI KÉRELMEK: KÜLDEMÉNY ÖSSZESÍTÉSE Küldemény összesítése 2. lépés: Amennyiben a Feladó a belépéshez az -ben található linket használja, abban az esetben a belépés után az Importőr által megadott küldemény instrukciók összefoglalását fogja látni. Kattintson az Elfogad gombra, hogy elfogadja az Importőr által küldött szállítási kérelmet a megírt formában! VAGY Amennyiben el kívánja fogadni a megbízást, de a felvételi címen változtatni szeretne, akkor kattintson a Felvételi cím változtatása majd Elfogadás gombra! VAGY Visszautasíthatja a szállítást bármilyen indokkal. Az indoklást a Visszautasítás oka mezőbe írhatja! Kattintson a Visszautasít gombra. Megjegyzés SZÁLLÍTÁSI KÉRELMEK: KÜLDEMÉNY OPCIÓK A Felvételi cím változtatása majd Elfogadás gombot a Feladó csak abban az esetben választhatja, ha az Importőr ezt a megbízás rögzítésekor engedélyezte a számára. Küldemény adatai 3A lépés: Amennyiben a megbízást elfogadta, megadhatja a küldemény egyéb fontos adatait, mint például a csomag típusa, darabszáma, összsúlya, csomagok tartalma, és ha vámköteles áru, akkor a deklarált értéket. Ha az Importőr a küldemény részleteit előre megadta Ön, mint Feladó helyett, akkor csak ellenőriznie kell az adatokat, és frissíteni őket, ha szükséges. 3B lépés: Továbblépéshez használja a Futárrendelés legördülő menüt a kért szolgáltatás kiválasztásához. Egyéb információkat a Speciális instrukciók mezőbe írhat. A felvételi időt országtól függően előre is megadhatja. Javaslatok Az Import Express Online segítséget nyújt a Feladónak a küldemény meghatározásában, hogy az vámárunak számít-e vagy nem. Kattintson a Segítség a döntésben gombra a Küldemény státusz mezőtől jobbra. Az Egyesült Államokból vámáru feladása esetén szüksége lesz a Feladónak egy érvényes ITN kódra, vagy egy FTR mentességre a legördíthető menüből.

10 Vám Információ 4. lépés: Válasszon a számla típusok közül a Számla típusa legördíthető menüből, attól függően, hogy kereskedelmi számlát vagy proforma számlát kíván a küldeményhez csatolni. Válassza ki a küldemény kivitelének típusát a legördíthető menüből! Végül kérjük, adja meg az áru adatait a megfelelő mezőket kitöltve, és kattintson a Hozzáadás gombra! Ismételje meg ezt addig, ameddig az összes áru adatait hozzá nem adta. Javaslatok Egyéb adatoknak a megadása a számlához nem szükséges, mint például a számlaszám, a szállítási feltételek, Egyéb megjegyzés és Egyéb Díjak. Amennyiben többféle árut kíván feladni, egyszerűen csak töltse ki a leírás, a származási ország, a mennyiség és az egységár adatokat, és kattintson a Hozzáad gombra! Kattintson a hozzáadás gombra minden egyes listázás mentéséhez. Miután kitöltötte a számlát, lehetősége van azt sablonként elmenteni a lap alján található üres négyzetben jelölve, majd nevezze el a fájlt! Szolgáltatás Opciók 5. lépés: A Szolgáltatás Lehetőségek képernyő a megadott feladó, címzett és a küldemény adatok alapján az összes elérhető szolgáltatást megmutatja. Továbbá látható a Feladó címe szerinti legkorábbi felvételi idő. Ha az Importőr egedélyezte Önnek, mint Feladónak a szállítási díjak megtekintését, úgy azok a szolgáltatások neve mellett láthatóak lesznek. Kérjük, válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb szolgáltatást! Amennyiben az Importőr már kiválasztotta az igénybe veendő szolgáltatást, kérjük, ellenőrizze annak az elérhetőségét, és kattintson a Küldemény jóváhagyása gombra!

11 SZÁLLÍTÁSI KÉRELMEK: SZÁLLÍTÁS JÓVÁHAGYÁSA Küldemény jóváhagyása 6. lépés: A már megadott adatokat a Vissza gombra kattintva módosíthatja a Küldemény Jóváhagyása képernyőn. Amennyiben az adatok megfelelnek, fogadja el a Szállítási Feltételeket! FPO Kattintson a Küldemény Jóváhagyása gombra a folytatáshoz! Javaslat A küldemény instrukció bármikor törölhető a Mégsem gombra kattintva. SZÁLLÍTÁSI KÉRELMEK: DOKUMENTUMOK NYOMTATÁSA Dokumentum nyomtatása 7. lépés: Kérjük, válassza ki a nyomtatási opciót és a nyomtatni kívánt darabszámot! Kattintson a Nyomtatási Előnézet gombra a nyomtatandó dokumentumok (küldemény adatok összesítője, fuvarlevél, számla) megtekintéséhez, és kattintson a Nyomtatás gombra!

12 FELADÓ ÁLTAL GENERÁLT SZÁLLÍTÁSOK Önnek, mint Feladónak is van lehetősége szállítási kérelmet készíteni az Importőr számára. Az Importőrnek ezt jóvá kell hagynia, mielőtt Ön elküldhetné a küldeményt. Ebben az esetben is az összes szállítási költség az Importőrt fogja terhelni. Küldemény Instrukciók 1A Lépés Feladó: Ön, mint Feladó jelentkezzen be az Import Express Online alkalmazásba! Válassza ki a kívánt címzettet a Címjegyzékből! Adja meg a küldemény adatait, és válassza ki az Importőrt a legördülő menüből (amennyiben még nem történt ebben a Feladó-Importőr viszonylatban szállítás, úgy az Importőr címét kell megadnia)! Válasszon az igénybe kívánt venni szolgáltatások közül! Végezetül kérjük, hagyja jóvá a kérelmet! Ezt követően az Importőr értesítést fog kapni -ben a szállítási kérelemről. Feladó/Címzett adatok 1B Lépés Importőr: Az Importőr egy értesítést kap, és belép az Import Express Online alkalmazásba. Megtekinti a Feladó által küldött szállítási kérelmet, és szükség esetén frissíti a számlázási adatokat. Ezután jóváhagyja, vagy visszautasítja a szállítási kérelmet. Végül Ön, mint Feladó -ben fog értesítésülni az Ön szállítási kérelmének elfogadásáról, vagy adott esetben visszautasításáról. 1C Lépés Feladó: Az értesítés után Ön, mint a Feladó lépjen be az Import Express Online alkalmazásba! Tekintse meg az Importőr üzenetével frissített szállítási kérelmet! Végül nyomtassa ki a dokumentumokat, és rendeljen futárt!

13 Futárrendelés időzítése Amennyiben nincs Önöknél az adott napra állandó futár rendelve, könnyedén megadhatja azt a Futárrendelés Időzítése menüpont segítségével. Több küldeményhez is elegendő egyszer futárt rendelnie. Engedélyek kérése/megtekintése Kérjük, tartsa nyilván az Importőrök által biztosított állandó engedélyeket. Állandó engedély Egy, az Importőrtől kapott Állandó Engedély birtokában rendszeresen adhat fel küldeményeket! Adja meg az Importőr címét! Válassza ki a címzettet! Kövesse az egyszeri feladás folyamatát!

14 FELADÓK SZÁMÁRA EGYÉB HASZNOS LINKEK ÉS KÉPERNYŐK Saját Profil A Saját Profil képenyő az Importőr által beírt adatokat tartalmazza. Ön, mint Feladó ezeket bármikor átnézheti, és frissítheti. Ehhez mindössze adjon meg egy új, vagy frissítsen egy meglévő adatot, és kattintson az Elküld gombra! Egy adott felület használatával kapcsolatos kérdéseire választ találhat a navigációs sávon található Segítség linkre kattintva. Javaslat További segítség található a kitöltendő mezők mellett lévő segítség feliratok egyikét választva. Kereskedelmi/Proforma számla sablonok Miután kitöltötte a számlát, lehetősége van azt sablonként elmenteni a lap alján található üres négyzetben jelölve, majd nevezze el a fájlt! Címjegyzék A Címjegyzék tárolja az összes berögzített címzett adatot, így nem kell azokat minden feladás alkalmával újra beírnia. A Keres mező használatával lehetősége van a bejegyzések név szerinti keresésére, vagy egyéb az Oszlopban található legördülő menüben látható kategóriák szerinti kilistázására.

15 DHL Express 3/11

Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává Ennek a videónak a célja annak bemutatása, hogy a PO átalakítási módszer használatával mennyire egyszerű a számlák és jóváírási értesítések feltöltése a Tungsten

Részletesebben

Expressz Import rendszer

Expressz Import rendszer Expressz Import rendszer Útmutató a Címzettek részére TNT Expressz Import rendszer A TNT Expressz Import rendszerével a világ 168 országából egyszerűen szervezheti dokumentumai és áruküldeményei felvételét

Részletesebben

INTRASHIP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

INTRASHIP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INTRASHIP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK I. BELÉPÉS ÉS ELŐZETES TEENDŐK... 2 II. KÜLDEMÉNY LÉTREHOZÁSA... 4 1. CÍMEK... 4 2. CSOMAG... 5 3. SZOLGÁLTATÁS... 8 4. DOKUMENTUMOK (KIZÁRÓLAG VÁMÁRU ESETÉN)...

Részletesebben

DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Oldalszám 1 / 11 Tartalom 1 A MyBill bemutatása 2 Regisztráció a MyBill-be 3 Bejelentkezés a MyBill-be 4 A MyBill használata a) Számlák - Áttekintés a kiállított

Részletesebben

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez 1 Az Üzleti e-pack kedvezmény együttes igénybevételi feltételei: elektronikus számlaküldés igénylése (Távszámla, Telemátrix e-számla) számla

Részletesebben

melyet a következő linken tehet meg. https://my.tnt.com/mytnt/registration/register.do?resplang=hu&respcountry=hu

melyet a következő linken tehet meg. https://my.tnt.com/mytnt/registration/register.do?resplang=hu&respcountry=hu Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi rövid útmutató tató reményeink szerint segítséget fog nyújtani Önnek, hogy megtegye első lépéseit a megújult webes alapú, elektronikus fuvarlevél kitöltő alkalmazásunk használatában.

Részletesebben

e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata

e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata Tartalomjegyzék Tartalom A e-vámügyintézés megnyitása és a csomagazonosítás 1 A küldemény feladója 2 A küldemény címadatai 3 A küldemény adatai 4 Mellékletek

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

Számla- vagy sztornószámla kiállítás. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Számla- vagy sztornószámla kiállítás. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Számla- vagy sztornószámla kiállítás Üdvözlet! Ennek a videónak a célja, hogy bemutassa, milyen egyszerű a számlák és jóváírások feltöltése a Tungsten Network portálon keresztül. Az indításhoz kattintson

Részletesebben

Segédlet utalvány rendeléséhez

Segédlet utalvány rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

www.baumitshop.hu Felhasználói kézikönyv

www.baumitshop.hu Felhasználói kézikönyv www.baumitshop.hu Felhasználói kézikönyv 2007 Tartalomjegyzék 1. Bejelentkezés... 3 2. A termék kiválasztása... 4 3. Keresés... 5 4. Részletek... 6 5. Rendelés... 7 6. A kosár tartalma... 8 7. Szállítási

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Bejelentkezési oldalak a felhasználói profil frissítéséhez a MOL-csoport értesítőben található

Részletesebben

Segédlet kártya feltöltéséhez

Segédlet kártya feltöltéséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés 1 TARTALOMJEGYZÉK Rendelés feldolgozása lehetőségek Rendelés keresőből Termékválasztó Gyors rendelés Rendelés kedvencek közül Rendelés

Részletesebben

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet Tartalomjegyzék Bejelentkezés és regisztráció... 2 A Portál bemutatása... 4 ASP 2.0 Iratkezelő Szakrendszer kurzus bemutatása... 5 Navigáció a kurzuson

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Az alábbi oldalakon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a Virtualoso Meeting szolgáltatás Telefonkonferencia

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Kézikönyv online bérletvásárláshoz

Kézikönyv online bérletvásárláshoz 1 Kézikönyv online bérletvásárláshoz REGISZTRÁCIÓ A regisztrációhoz létre kell hoznia egy felhasználói profilt. 1. A kezdőlapon kattintson a Regisztráció gombra. 2. Kérjük, írja be az összes kért adatot.

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Havária eszköznyilvántartó rendszer

Havária eszköznyilvántartó rendszer Havária eszköznyilvántartó rendszer Felhasználói kézikönyv 2005. november 5. utolsó frissítés: 2011. július 14. A rendszer használata Tartalom A rendszer használata... 3 Regisztráció... 3 Belépés... 4...

Részletesebben

Összekötői regisztráció

Összekötői regisztráció Összekötői regisztráció Összekötő bárki lehet, aki ismeretségi körének szeretne jobb állást találni, valamint így saját magának kiegészítő keresetet biztosítani. Regisztráció Kattintson a főoldalon található

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Hírlevél küldés kézikönyv

Hírlevél küldés kézikönyv Hírlevél küldés kézikönyv Címlisták rögzítése 1., Belépve az Office-ba (felhasználónév: sovidektcc) először létre kell hozni Címkategóriákat. Ezeket a Megkeresések menü Címkategóriák almenüjében lehet

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv PiacTér - virtuális áru- és szolgáltatás bemutató tér 2017. 07. 21. Tartalom 1. REGISZTRÁCIÓ... 2 2. BEJELENTKEZÉS... 8 3. TERMÉKEK MEGTEKINTÉSE... 9 4. SZOLGÁLTATÁSOK MEGTEKINTÉSE...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Windows tanúsítványtárban és kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén 1(10) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Az Outlook

Részletesebben

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével 1. lépés: regisztráljunk e-mail fiókot a G-Mail rendszerében http://www.google.hu weboldalon a bal

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet)

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 Regisztráció... 3 Az ügyfélszolgálati oldal használata... 5 Új kérés, hibabejelentés... 5 Korábbi kérések,

Részletesebben

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Az EnWizard Internetes megrendelő célja, hogy Ön komfortosan, korszerű eszközökkel és - nem utolsó sorban - környezetkímélő módon tudja hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

CitiManager: Migrációs gyors útmutató kártyabirtokosok részére

CitiManager: Migrációs gyors útmutató kártyabirtokosok részére Ez a Gyors útmutató az alábbiakban segít: 1. Regisztráció a CitiManager portálra a) Csak már meglévő online kivonatos kártyabirtokosok részére b) Csak papír alapú kivonatos kártyabirtokosok részére 2.

Részletesebben

Az új PHOENIX CONTACT webshop. Mojzes Gábor 2014. szeptember

Az új PHOENIX CONTACT webshop. Mojzes Gábor 2014. szeptember Az új PHOENIX CONTACT webshop Mojzes Gábor 2014. szeptember Belépés a Phoenix Contact webshopba www.phoenixcontact.hu Bejelentkezni az Ön által a regisztrációkor megadott e-mail címmel és a visszaigazoló

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM,

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, NEM NAPKÖZIS GYERMEKEK MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATA Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv GINOP-5.1.2-15-2016-0001 PiacTárs Kiemelt projekt a társadalmi vállalkozások ösztönzésére a fenntartható és versenyképes szociális gazdaság érdekében Felhasználói Kézikönyv PiacTér 2017. Tartalom 1.REGISZTRÁCIÓ...

Részletesebben

Logon megrendelő felület

Logon megrendelő felület Szilárd, megbízható alapokon. Logon megrendelő felület Felhasználói kézikönyv Holcim Magyarország Kft. Cement Logisztika 2014 Holcim Country Company Name 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 3 1. Bejelentkezés

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Lendület pályázat beadásához. A pályázat feltöltésének módját a mellékelt lépésenkénti útmutató tartalmazza.

ÚTMUTATÓ. Lendület pályázat beadásához. A pályázat feltöltésének módját a mellékelt lépésenkénti útmutató tartalmazza. MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KUTATÓINTÉZETI FŐOSZTÁLY 1051 BUDAPEST, NÁDOR UTCA 7. 1245 BUDAPEST, PF. 1000 TELEFON: 4116 365, 4116 366 FAX: 4116 211 ÚTMUTATÓ Lendület pályázat beadásához A Lendület 2014

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre. Építész tervezők és tervezői művezetők részére

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre. Építész tervezők és tervezői művezetők részére Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre Építész tervezők és tervezői művezetők részére készítette Lechner Nonprofit Kft. Infokommunikációs Igazgatóság Budapest, 2016. június Tartalom

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt.

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzítı jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. H-1056 Budapest, Váci u. 38. Tel: +36 1 269-0922 www.mkb.hu Tartalom Belépés az epénzügyesbe...3 Az epénzügyes

Részletesebben

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató HONDA K2D webmodulok Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. ALKATRÉSZKERESKEDELEM, SZERVIZ... 3 1.1. ALKATRÉSZ WEBSHOP... 3 1.1.1. Bejelentkezés... 3 1.1.2. Keresés... 4 1.1.3. Rendelés... 6 1.1.4. Korábbi

Részletesebben

Szállítói igény jelzése

Szállítói igény jelzése Szállítói igény jelzése 1. A rendszer elérése: http://www.mavcsoport.hu/mavcsoport/szallitominosités 2. A megjelenő adatlapot ki kell tölteni a megfelelő adatokkal. A kötelező mezők *- gal vannak jelölve.

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tisztelt hallgató mielőtt belekezd a szakdolgozata feltöltésébe az elektronikus felületen kérem, hogy figyelmesen olvassa el a tájékoztatót. Csak akkor

Részletesebben

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház használati útmutató Projektvezető: Fodor Tamás Wildom Kft. E-mail: fodort@wildom.com Budapest, 2009. június 18. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Kezdőoldal...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Az MTA-SYLFF ösztöndíj pályázat benyújtása a https://palyazat.mta.hu/sasakawa_2015/ weboldalon mezők kitöltésével, illetve

Részletesebben

Hitelkérelem kitöltési útmutató

Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelmét a Credinfo hitelnyilvántartó rendszeren keresztül tudja rögzíteni a www.credinfo.hu oldalon keresztül. A bal oldalon történő Ügyfélkapu menüpont alatt szükséges

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

OTPdirekt Internet Banking. Használati útmutató

OTPdirekt Internet Banking. Használati útmutató OTPdirekt Internet Banking Használati útmutató 1 Tartalom I. OTPdirekt Internet Banking : Azonosítási lépések I.1. Azonosítás OTP Bank Románia által kibocsátott bankkártya segítségével...3 I.2. Azonosítás

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához

ÚTMUTATÓ. a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához ÚTMUTATÓ a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához A Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT) való regisztráció birtokában lehet belépni. Amennyiben

Részletesebben

KERESKEDŐI ÚTMUTATÓ SHAREPOINT ÚJ RENDSZER A VEVŐSZOLGÁLATI MARKETING ÉS BEFEKTETÉSI TÁMOGATÁSOK JÓVÁHAGYÁSÁRA

KERESKEDŐI ÚTMUTATÓ SHAREPOINT ÚJ RENDSZER A VEVŐSZOLGÁLATI MARKETING ÉS BEFEKTETÉSI TÁMOGATÁSOK JÓVÁHAGYÁSÁRA KERESKEDŐI ÚTMUTATÓ SHAREPOINT ÚJ RENDSZER A VEVŐSZOLGÁLATI MARKETING ÉS BEFEKTETÉSI TÁMOGATÁSOK JÓVÁHAGYÁSÁRA MI AZ A SHAREPOINT? 2016. májusától érvényben lévő rendszer minden marketing tételre és számlára,

Részletesebben

Az Óbudai Egyetem Moodle rendszere. Felhasználói kézikönyv hallgatóknak

Az Óbudai Egyetem Moodle rendszere. Felhasználói kézikönyv hallgatóknak Az Óbudai Egyetem Moodle rendszere Felhasználói kézikönyv hallgatóknak A rendszert azért hoztuk létre, hogy minél hatékonyabban tudjuk támogatni az elektronikus oktatást, és hogy az Egyetemen egy központi

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként

TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként A regisztráció megkezdése előtt meg kell jegyezni, hogy a rendszert az Európai Unió Bizottsága üzemelteti. Sajnálatos módon

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

ISA Internetes rendelési felület

ISA Internetes rendelési felület ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.11.12 ISA elérhetősége) https://b2b.mol.hu/isa2/ 2 ISA főmenü Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban)

Részletesebben

Fontos tudnivalók az Önkiszolgáló Ügyfélportálról Tartalom

Fontos tudnivalók az Önkiszolgáló Ügyfélportálról Tartalom Fontos tudnivalók az Önkiszolgáló Ügyfélportálról Tartalom 1. fejezet: Regisztráció és bejelentkezés az Önkiszolgáló Portálra 2 2. fejezet: Általános információ 4 3. fejezet: Termékregisztráció 5 4. fejezet:

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva,

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva, Fáma Futár bemutató Általános Az új rendszerben található listázások általános tulajdonságai: - a listázásokban az oszlopok sorrendje az oszlop fejlécét "megfogva" és elmozgatva módosítható, - a lista

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

MARSO Webáruház ismertető

MARSO Webáruház ismertető MARSO Webáruház ismertető Tartalom Bejelentkezés... 2 Új jelszó generálása... 3 Kezdőoldal... 4 Abroncs, felni keresés, rendelés összeállítása... 6 Kosár áttekintése képernyő... 9 Nyitott rendelések áttekintése...

Részletesebben

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.nemzetiutdij.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait a Felhasználó

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Ki ne szeretne megalapozott üzleti döntéseket hozni? Tartalom Conversific összekötése ShopRenteres webáruházzal... 2 1. Conversific

Részletesebben

Elektronikus szolgáltatás súgó. Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései:

Elektronikus szolgáltatás súgó. Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései: I Elektronikus szolgáltatás súgó Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései: 1. Elektronikus szolgáltatások igénybevételének kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Alkatrész Webáruház használati útmutató

Alkatrész Webáruház használati útmutató Alkatrész Webáruház használati útmutató (www.alkatreszlink.hu) 1 Autócentrum Szabó Kft. Tisztelt Ügyfelünk! Cégünk, az Autócentrum Szabó Kft., alkatrész webáruházában 8 márka (Ford, Fiat, Fiat Professional,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás TELEPÍTÉS (1) Üdvözli a Bi-LINK. Az alkalmazás használatával követheti, megértheti és irányíthatja legfontosabb egészségügyi paramétereit. Az első lépés készüléke adatainak megtekintéséhez, hogy letölti,

Részletesebben

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval AZ ELSŐ ONLINE HACCP NAPLÓZÁSI RENDSZER TESZTELÉSI SEGÉDLET regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval Regisztráció Regisztrációs folyamat

Részletesebben