Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egy lépéssel a piac után

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Big Investment Group 2010.08.10. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egy lépéssel a piac után"

Átírás

1 Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL Kell-e félnünk a hitelminősítőktől? Bár a válság megtépázta a hitelminősítők erejét, azért még földhöz tudnak vágni egy országot. A Fitch, a Moody s és az S&P egy ideje rossz szemmel nézik hazánkat, de a miniszterelnök szerint nincs miért aggódni. Brüsszel közben az intézetek szabályozásán gondolkodik. Orbán Viktor sem legyintett volna így pár évvel ezelőtt a leminősítések hallatán, vélte egy piaci szakértő, miután a miniszterelnök az IMF tárgyalások megszakadására adott negatív hitelminősítői reakcióját úgy kommentálta, hogy lesz még egy-két leminősítés, de ezek csak időleges zavarokat okoznak. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Egy lépéssel a piac után Tény, hogy a hitelminősítőket már régen nem veszi senki olyan komolyan, mint néhány évvel ezelőtt. A magyar esetben például, ahogy általában is, a kockázatokat a piac már jóval azelőtt beárazta, mielőtt a Moody s és a Standard & Poors lépett volna. A két nagy hitelminősítő lanyha reakciót váltott csak ki a befektetők körében, a forint árfolyamába, az elvárt állampapírhozamokba már beépült a kockázati felár. Komment: Hihetetlen, hogy egy hitelminősítő hiteltelensége mennyire nem számít. Már régen vicc kategória ahogy dolgoznak. Nem is értem, hogy működhetnek még. Így semmi hasznuk és a piacnak érdektelen mit mondanak. KZS.

2 Negatív kilátások A Moody s eddig is negatív kilátást tartott érvényben a magyar államadósi besorolásra. A bejelentett felülvizsgálat azonban a negatív kilátásánál erőteljesebb jelzés arra, hogy a cég ronthatja a magyar adósosztályzatot. A Moody s-felülvizsgálat bejelentése után a Standard & Poor s is közölte, hogy az eddigi stabilról negatívra rontotta Magyarország állam adósi besorolásának kilátásait. Ha az S&P lerontja a magyar besorolást, azzal Magyarország ennél a cégnél elvesztené befektetésre ajánlott osztályzatát. Jelenleg három olyan EU-tagállam van Lettország, Románia és Görögország, amelyeket a hitelminősítők a nem befektetői, azaz a bóvli kategóriába sorolnak. Bár az intézetek sohasem a gyorsaságukról voltak híresek, a válság előtt nagyobb felbolydulást keltett egy-egy negatív besorolás. Ma már csak a drasztikus jelzésekre kapja fel a fejét a piac. A minősítők a jelzálogválságban játszották el a bizalmat. Kezdettől tévedtek előrejelzéseikben, olyan értékpapírokat és hiteltermékeket minősítettek kiválónak, amelyek aztán lényegében lenullázódtak. A hitelminősítők leglátványosabb kudarca a Lehman bankház kötvényeinek besorolása volt. A szeptemberi bedőlésével a válság nemzetközivé válásához hozzájáruló befektetési bank papírjait nem sokkal korábban a még a legjobbak közé sorolták.

3 Kínában terpeszbusz lesz metró helyett A májusi Pekingi Nemzetközi Hightech Expón bemutatott első terpeszbuszt Peking Mentugu nevű kerületében használják majd a tervek szerint a közeljövőben. Az ötlet egyszerű: a két lábon álló/guruló busz hasa alatt közlekednek két sávon a személyautók, a felső szinten pedig az utasok utaznak. A terpeszbusz négy-négy és fél méter magas, két szinttel. Az alsó a lukas szint, itt a jármű két lába között suhannak a személyautók. A felső pedig az utasszint, ahol az utasokat szállítják. Az fős utaskapacitásra tervezett terpeszbusz elektromos vagy napenergia hajtású, ami nem szennyezi a környezetet. A dugókat a szó szoros értelmében átlépi, sehol sem akad el, legnagyobb sebessége 60 kilométer/ óra. A busz ára a bjnews.com.cn szerint 500 millió yüan (nagyjából 15 milliárd forint, a budapesti 4- es metró 520 milliárdjához képest), a 40 kilométer hosszú pálya kiépítési költségével együtt, ami a mostani kínai viszonyok alapján a tizede egy hasonló hosszúságú metró építési költségeinek. A terpeszbusz legnagyobb előnye, hogy nem vesz el helyet az úton és százalékkal csökkenti a dugók méretét - magyarázta Szong Ju-csou, a gyártó Shenzhen Hashi Future Parking Equipment Co. elnöke. Komment: Briliáns ötlet! Ha nem a 4-es metróra dobáljuk ki a pénz már régen ilyenek járnának a körúton, és olcsóbban. Talán még nem késő ebben is gondolkodni. KZS.

4 Míg egy 40 kilométeres metrószakasz megépítése - Kínában - 3 évig tart, a pompás új jármű ugyanilyen hosszú pályája egy év alatt készül el. Kétféle alapszerkezet képzelhető el: vagy síneket süllyesztenek az úttestbe, ami drágább, de azért előnyös, mert később 30 százalékos energia megtakarítással jár, vagy egyszerűen felfestenek két fehér csíkot, amiket a szerkezet robotpilótával követ. A megállók is kétfélék lehetnek: vagy a földszinten, oldalra szállnak ki az utasok, vagy az emeletről, felüljáróra. A gép előnye, hogy nem kell neki óriás parkoló, hiszen bármelyik megállóban is leállíthatják. Az áramellátást vadonatúj módszerrel oldják meg, ennek lényege, hogy a jármű a megállókban vesz föl gyorsan áramot, ami kitart a következő megállóig. Ultrahangos és lézeres érzékelők figyelmeztetik azokat a járműveket, amik nem férnének el a terpeszbusz alatt. Az első szakasz építése az év végén kezdődik, Peking Mentugu városrészében az önkormányzat 186 kilométernyi pálya megépítését tervezi. A terpeszbusz budapesti alkalmazása a dunai átkelés miatt kicsit nehézkes, de a metróvonalak meghosszabbítása elképzelhető vele. Csak a jelenlegi metró kocsikba kellene egy lépcsőt vagy liftet szerelni, amin az utasok fellépdelhetnének a föléjük álló terpeszbusz fedélzetére.

5 Bő másfél éves csúcson a kínai külkereskedelmi többlet Kína kereskedelmi többlete milliárd dollárról 28.7 milliárd dollárra nőtt júliusban, ami igencsak meglepte a piaci szereplőket, hiszen a megkérdezett elemzők döntő többsége csökkenésre számított. A 28.7 milliárd dolláros érték bő másfél éves csúcsnak számít. Múlt hónapban 28.7 milliárd dolláros többlettel zárt a külkereskedelmi mérleg - jelentették kínai hatóságok. Az export 38.1 százalékkal milliárd dollárra, az import pedig 22.7 százalékkal milliárd dollárra nőtt. (Az export esetében 36.3, az import esetében pedig 30.2 százalékos bővüléssel számoltak a Dow Jones által megkérdezett elemzők.) "Az exportdinamika erősödése a globális keresletélénkülés jele" - mondta David Cohen. A szingapúri székhelyű Action Economics ázsiai elemzője a ma hajnalban látott statisztikákkal kapcsolatban azt is elmondta, hogy nem gondolja, hogy a viszonylag gyenge exportszámok a kínai gazdaság gyengélkedésének lennének a jelei. Az adatok megjelenését követően az elemzők közül többen is arról beszéltek, hogy nem tartják kizártnak, hogy a külkereskedelmi többlet emelkedése miatt a következő hónapokban Kína kénytelen lesz további teret adni a jüanerősödésnek. BIG Hírlevél Komment: A mondhatnánk, hogy ez minket miért érdekeljen? Pedig két okból is fontos. Egyrészről Kína a globális gazdaság legnagyobb, legfontosabb motorja. Másrészről, a befektetési alapjaink között az egyik legfontosabb alap az aranysárkány egy részben kínai alap. KZS.

6 Felboncoltuk a villanyszámlát! Te tudod, hogy miért fizetsz ennyit? A legtöbben talán azt gondolnák, hogy az áramszámlájuk kiegyenlítésekor csupán az elfogyasztott villamos energiáért fizetnek, azonban a valóság ennél sokkal bonyolultabb, mi több, látni fogjuk, hogy magának az elektromos áramnak az ára még a felét sem teszi ki az egy kilowattóra fogyasztás után felszámolt összegnek. július elsejétől az ország teljes területén csökkentek a lakossági áramárak, köszönhetően annak, hogy a korábban bejelentett moratórium az árcsökkentést nem fogta meg - bár ez nem okozott nagy meglepetést. Természetesen egyik egyetemes szolgáltató sem felejtette el értesíteni fogyasztóit az örömhírről, mi több az egyik szolgáltató még kisérőlevélben kisebb összeállítást is készített fogyasztói részére, amelyben az egyes árelemek magyarázata mellett jól láthatóan bemutatja a júliusban bekövetkezett tarifacsökkenést. Alapvetően három részre érdemes osztani az áramért fizetett különböző díjtételeket, ezek a termékár, a rendszerhasználati díjak (szállítás) és egyéb, adó jellegű tételek. A termékárban, ahogy arra a név is utal, magát a villamos energiát fizetjük meg. Ebben van benne tehát az egyes szolgáltatók által a termelőktől (kereskedőktől) megvásárolt villamos energia, valamint az úgy nevezet KÁT-os körből megtermelt áram. Ez utóbbi a megújuló energiákra és kapcsoltan, tehát ugyanazon forrásból hőt és áramot is termelő egységekre vonatkozik, amelyek politikai megfontolásból támogatásban részesülnek, vagyis az általuk termelt áramért magasabb árat kell fizetni a fogyasztóknak. Komment: Alapvetően nem jó hír és én nem szeretek rossz híreket olvasni, ahogy gondolom Önök sem, de úgy gondolom erről azért jó ha tudunk. KZS.

7 Az év közbeni árváltozások részben ennek tudható be, ugyanis a szolgáltatók nehezen tudnak előre kalkulálni az ilyen formában megtermelt, és számukra kötelezően átveendő árammal. Az egyetemes szolgáltatásban ugyanis fix, pontosabban fogalmazva maximált árréssel kell az energiacégekének dolgozniuk, amely éves szinten átlagban nem lehet magasabb, mint 1,98 forint kilowattóránként. Amennyiben az utólagos számítások azt igazolják, hogy egy egyetemes szolgáltató ennél az árrésnél magasabbat realizált, akkor a különbözetet kamatostul meg kell térítenie a fogyasztók részére. (Ebből korábban már volt probléma, amikor a kormányzat egy ízben másképp rendelkezett erről az összegről). Ennek kiszámítása korántsem egyszerű feladat, hiszen a szolgáltatók nem tudják előre pontosan, hogy mennyi drágabb, KÁT-os áramot kell majd "belekeverniük" a portfóliójukba, valamint a jövőbeni fogyasztásról sem lehetnek biztos ismereteik, ami szintén fontos tényező. A negyedéves tarifaváltozások pontosan azokra finomhangolásokra voltak alkalmasak a moratórium előtt, amelyek az éves, 1,98 Ft/kWh-ás árrés elérését segítették. Ennél az elemnél még fontos kihangsúlyozni, hogy nem "egyszerű" profitról van szó, mert az egyetemes szolgáltatóknak ebből az árrésből kell fedezniük például az ügyfélszolgálatok üzemeltetésének és a számlázás költségeit is, vagyis profit csak e költségelemek levonása után realizálódik. Az árrés egyébként jelen körülmények között a teljes bruttó ár 4%-át teszi ki. A következő sarkalatos pont az áramszolgáltatás tekintetében a szállítás, valamint a villamos hálózatok zavartalan működésének biztosítása, összefoglaló néven: "Rendszerhasználati díjak". E díjelemen keresztül fizetjük meg az országos átviteli hálózaton, valamint a regionális elosztási hálózaton történő szállítást, a villamos energia rendszer stabilitásának biztosításához szükséges eszközök finanszírozását (rendszer kiegyensúlyozása, karbantartás, fejlesztés, stb). A rendszerhasználat díjak a végösszeg közel egyharmadáért felelnek. Mindezekre rakódik a hazánkban igencsak magas, 25%-os általános forgalmi adó, ami a végöszszeg egyötödét teszi ki.

8 A cikkeket a portfolio.hu Index, MTI és a HVG írásaiból válogattuk A bejegyzések a szerzők személyes véleményét, nem a cégek álláspontját tükrözik, és semmilyen formában nem minősülnek befektetési ajánlatnak. Egy siker özön A siker jobbára azon múlik, hogy akkor is kitartsunk, amikor mások már feladták. William Feather A sikeres ember az alatt az idő alatt halad előre, amit mások elpazarolnak. Henry Ford A siker érdekében állandóan sikerességet kell sugároznod. Amerikai szépség c. film Big Investment Group 1118 Budapest, Budaörsi út

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL 2008. november 1. Hírek feketén-fehéren Tisztelt Munkatársak! Ez a hét sem szűkölködött piacformáló hírekben. Volt minden jött a hideg és rá, a meleg. Mindenki megtalálhatja

Részletesebben

Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL Möbius: ne csüggedjünk, van mit a tejbe aprítani 2010.03.02 08:51 HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN olyan ország, amit kiemelt. Kína és Brazília után most Indián volt

Részletesebben

energiatrend Versenycsökkentés A versenypiacon csapódnak le az állami árszabályozás hátrányai Önerő nélkül nem zöldítenek a kisvállalatok

energiatrend Versenycsökkentés A versenypiacon csapódnak le az állami árszabályozás hátrányai Önerő nélkül nem zöldítenek a kisvállalatok energiatrend Hírek az energia világából az üzleti ügyfelei számára 2013. ősz M A G A Z I N Rezsicsökkentés Lehetetlen helyzetbe hozhatja az energiaszolgáltatókat az újabb kormányzati lépés. A mind nagyobb

Részletesebben

Befektetési hírlevél. 2013/9. szám

Befektetési hírlevél. 2013/9. szám Befektetési hírlevél 2013/9. szám Befektetési hírlevél 2013/9.szám PIACI ÖSSZEFOGLALÓ Infláció (október): 0,9% Euró árfolyam: 298,07 Ft Svájci frank árfolyam: 241,8 Ft Amerikai dollár árfolyam: 221,68

Részletesebben

Befektetési hírlevél. 2012 Január

Befektetési hírlevél. 2012 Január Befektetési hírlevél 2012 Január Befektetési hírlevél 2012 Január Infláció (december): 4,1% Euró árfolyam: 309,3 Ft Svájci frank árfolyam: 255,4 Ft Amerikai dollár árfolyam: 241 Ft Forint folyószámla éves

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból..

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból.. Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL 2009. február.10. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN AMIKOR AZT GONDOLOD, HOGY MÁR MINDEN LEHETİSÉGET KIMERÍTETTÉL, MÉG MINDIG VAN LEGALÁBB EGY. T.A.EDISON Úgy változik a hangulat,

Részletesebben

Big Investment Group 2010.11.16. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.11.16. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.11.16. BIG HÍRLEVÉL A Starbucks az év legetikusabb vállalata Európában Az egymást követő második évben is a Strabucksot találták Európa legetikusabb vállalatának. A cég továbbá

Részletesebben

Stratégia 2013. II. negyedév

Stratégia 2013. II. negyedév Forrás: Google Images, www.pbase.com/csw62, flickr.com/creative commons, www.trainweb.org 2013. II. negyedév Magyarország Növekedési fordulat előtt Több olyan területe is van a magyar gazdaságnak, ahol

Részletesebben

Villamosenergia-árak a liberalizált rendszer keretei között

Villamosenergia-árak a liberalizált rendszer keretei között 70 GÁSPÁR BENCÉNÉ DR. VÉR KATALIN ZÁVECZ ÁGNES Villamosenergia-árak a liberalizált rendszer keretei között A végfogyasztói villamosenergia-árak folyamatosan az érdeklődés középpontjában állnak. Vizsgálatukat

Részletesebben

Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek Irodapiaci hírek Logisztikai hírek Retail hírek Gazdasági hírek

Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek Irodapiaci hírek Logisztikai hírek Retail hírek Gazdasági hírek 2012 23. hét Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek... 4 Egyre többet alkudnak a vevők a lakáspiacon... 5 Az MNB több adóst mentene meg... 6 Egy indítvány maitt könnyebben az utcára kerülhetnek a lakásbérlők...

Részletesebben

AZ E-STAR ALTERNATÍV NYRT. FUNDAMENTÁLIS RÉSZVÉNYELEMZÉSE

AZ E-STAR ALTERNATÍV NYRT. FUNDAMENTÁLIS RÉSZVÉNYELEMZÉSE KOCHMEISTER-DÍJ 2010-2011. AZ E-STAR ALTERNATÍV NYRT. FUNDAMENTÁLIS RÉSZVÉNYELEMZÉSE KÉSZÍTETTE: SZENTIRMAI GÁBOR BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM PÉNZÜGY MSC 2011.05.05. Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló...

Részletesebben

Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter

Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2012. szeptember Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter M e g h a l l g a t á s i h á t t é r a n y a g A Z O R S Z Á G G Y Ű L É S I K É P V I S E L Ő K R É S Z É R E K é p v i s e l ő i I n f

Részletesebben

MAGYAR GYÁRIPAR. Nemzetközi Üzleti Fórum Budapesten. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének lapja

MAGYAR GYÁRIPAR. Nemzetközi Üzleti Fórum Budapesten. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének lapja MAGYAR GYÁRIPAR A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének lapja Nemzetközi Üzleti Fórum Budapesten Dr. Futó Péter: Fontos az együttmûködésre épülõ regionális politika Milyen növekedési esély van

Részletesebben

Orbán Viktor beszéde a Magyar Biztosítók Szövetségének nemzetközi konferenciáján

Orbán Viktor beszéde a Magyar Biztosítók Szövetségének nemzetközi konferenciáján Orbán Viktor beszéde a Magyar Biztosítók Szövetségének nemzetközi konferenciáján 2011. október 19. Budapest Jó napot kívánok, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Köszönöm szépen a szervezőknek, hogy voltak olyan

Részletesebben

energiatrend Instant Audit Így spórolhat vállalkozása energiafogyasztásán Hírek az energia világából az üzleti ügyfelei számára 2014.

energiatrend Instant Audit Így spórolhat vállalkozása energiafogyasztásán Hírek az energia világából az üzleti ügyfelei számára 2014. energiatrend M A G A Z I N Hírek az energia világából az üzleti ügyfelei számára 2014. nyár Instant Audit Így spórolhat vállalkozása energiafogyasztásán Instant Audit infra 1 infra 2 total thermal x-ray

Részletesebben

Befektetési hírlevél 2015. MÁRCIUS

Befektetési hírlevél 2015. MÁRCIUS Befektetési hírlevél 2015. MÁRCIUS A vonat, amire érdemes lehet felszállni: Oroszország Tipp: Auróra délkelet- és kelet-európai részvény eszközalap Bár Oroszországra, amely évtizedeken keresztül bezzegország

Részletesebben

Monitor. Alpha. Quantis. Olaj: csúszós pálya 2015-re

Monitor. Alpha. Quantis. Olaj: csúszós pálya 2015-re I/2015 Quantis Alpha BEFEKTETÉSI ELEMZÉS Monitor QUANTIS Alpha felügyeleti engedélyszáma: H-EN-III-1037/2012. első embere, mégpedig készpénzben. Az asszony azonban inkább a társaságban birtokolt részesedéséhez

Részletesebben

MAGYARORSZÁG TŐKEKIHELYEZÉSE A DÉLKELET-EURÓPAI ORSZÁGOKBAN 3 A TAGJELÖLT ORSZÁGOK TAVALY JÓL TELJESÍTETTEK KITEKINTÉS 2005-RE 6

MAGYARORSZÁG TŐKEKIHELYEZÉSE A DÉLKELET-EURÓPAI ORSZÁGOKBAN 3 A TAGJELÖLT ORSZÁGOK TAVALY JÓL TELJESÍTETTEK KITEKINTÉS 2005-RE 6 ICEG EC - Corvinus Balkán Monitor, 2005/1. 2 TARTALOM MAGYARORSZÁG TŐKEKIHELYEZÉSE A DÉLKELET-EURÓPAI ORSZÁGOKBAN 3 A TAGJELÖLT ORSZÁGOK TAVALY JÓL TELJESÍTETTEK KITEKINTÉS 2005-RE 6 KILÁTÁSOK 2005-RE

Részletesebben

Proof. Ingatlanpiaci elemzés 2009 január. Készítette: Molnár Tamás

Proof. Ingatlanpiaci elemzés 2009 január. Készítette: Molnár Tamás Ingatlanpiaci elemzés 2009 január Készítette: Molnár Tamás 6000 Kecskemét, Irinyi u. 17. Tel.: (00-36-76) 497-658, 497-659, Fax: 418-850 E-mail: empire@empireingatlan.hu Tartalomjegyzék Magyarország főbb

Részletesebben

ECB után, Fed előtt - mibe fektessünk most? 2015. május

ECB után, Fed előtt - mibe fektessünk most? 2015. május ECB után, Fed előtt - mibe fektessünk most? 2015. május Tartalom Összefoglaló... 3 Nemzetközi áttekintés... 4 Mibe fektessünk a makrogazdasági kilátások alapján?... 5 Magyar kötvénypiaci kitekintő... 6

Részletesebben

WWW.GEMOSZ.HU BIZALOM ÖSSZEFOGÁS EGYÜTTMÛKÖDÉS HUNGARIAN ASSOCIATION OF AUTOMOBILE DEALERS A CECRA TAGJA MEMBER OF CECRA

WWW.GEMOSZ.HU BIZALOM ÖSSZEFOGÁS EGYÜTTMÛKÖDÉS HUNGARIAN ASSOCIATION OF AUTOMOBILE DEALERS A CECRA TAGJA MEMBER OF CECRA WWW.GEMOSZ.HU A GÉPJÁRMÛ-MÁRKAKERESKEDÔK K ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK LAPJA 2013. III. SZÁM HUNGARIAN ASSOCIATION OF AUTOMOBILE DEALERS A CECRA TAGJA MEMBER OF CECRA Köszöntô GABLINI GÁBOR GÉMOSZ elnök Valami

Részletesebben

Gyakori kérdések az energia/áram beszerzéssel kapcsolatosan

Gyakori kérdések az energia/áram beszerzéssel kapcsolatosan Gyakori kérdések az energia/áram beszerzéssel kapcsolatosan Mi az, hogy villamosenergia liberalizáció? Az árampiac felszabadítását jelenti. Az Európai Unió tanácsa az Unió versenyképességének javítása

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Retail hírek... 30 Bedőlt egy fővárosi pláza koncepció... 31

Tartalomjegyzék. Retail hírek... 30 Bedőlt egy fővárosi pláza koncepció... 31 2013 47. hét Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek... 3 Felhúzhatja a lakásárakat az új metró... 4 Kinek, mikor, hogyan jár a szocpol?... 6 A MÉASZ támogatja a magánerős építkezések állami ösztönzését... 7

Részletesebben

Vállalkozói Hírlevél 10. TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 A Munkáért!

Vállalkozói Hírlevél 10. TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 A Munkáért! Vállalkozói Hírlevél 10. Tartalom Világbank prognózis 2015: az olajárak esése miatt lassul a növekedés...3 NHP: 1285 milliárd forintra szerződtek a kkv-k 2014 végéig....7 Mérlegen az európai bankszektor

Részletesebben

Energia. trend. Csak rövid távon megoldás a rezsicsökkentés? Energiaaudit: felelős döntés, optimális költségek

Energia. trend. Csak rövid távon megoldás a rezsicsökkentés? Energiaaudit: felelős döntés, optimális költségek Energia trend magazin hírek az energia világából az elmú -émász-mász üzleti ügyfelei számára 2013 tavasz Energiaaudit: felelős döntés, optimális költségek Az energetikai tanúsítványok új szabályai Csak

Részletesebben

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. április 24., csütörtök. Tartalomjegyzék

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. április 24., csütörtök. Tartalomjegyzék NAPI SAJTÓSZEMLE 2008. április 24., csütörtök Tartalomjegyzék I. Az Aegon Magyarországot érintő konkrét hírek... 3 A Képzett társítások - AEGON-estek sorozatában... 3 II. Hazai pénzügyi hírek... 3 Biztosítói

Részletesebben

Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek Irodapiaci hírek Logisztikai hírek Retail hírek Gazdasági hírek

Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek Irodapiaci hírek Logisztikai hírek Retail hírek Gazdasági hírek 2012 6. hét Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek... 4 Kamatot emelt a Budapest Bank, többet fizethetnek a devizahitelesek... 5 Nyomasztó teher lett az ingatlanvásárlás: hiába olcsók a lakások... 6 A lízingeseknek

Részletesebben

Kitekintés az elektromos autók jövőjére

Kitekintés az elektromos autók jövőjére www.pwc.com/hu Kitekintés az elektromos autók jövőjére Az elektromos járművek szegmensének várható fejlődése Magyarországon Tartalom Összefoglalás 3 Pillanatkép a jelenlegi magyarországi helyzetről 3 Célunk

Részletesebben

A KAPCSOLT HŐ- ÉS VILLAMOSENERGIA-TERMELÉS VERSENYKÉPESSÉGE ÉS SZABÁLYOZÁSI KÉRDÉSEI MAGYARORSZÁGON

A KAPCSOLT HŐ- ÉS VILLAMOSENERGIA-TERMELÉS VERSENYKÉPESSÉGE ÉS SZABÁLYOZÁSI KÉRDÉSEI MAGYARORSZÁGON A KAPCSOLT HŐ- ÉS VILLAMOSENERGIA-TERMELÉS VERSENYKÉPESSÉGE ÉS SZABÁLYOZÁSI KÉRDÉSEI MAGYARORSZÁGON Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont A tanulmány a Gazdasági Versenyhivatal megbízásából készült.

Részletesebben

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. június 10., kedd. Tartalomjegyzék

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. június 10., kedd. Tartalomjegyzék NAPI SAJTÓSZEMLE 2008. június 10., kedd Tartalomjegyzék I. Az Aegon Magyarországot érintő konkrét hírek... 2 II. Hazai pénzügyi hírek... 2 Biztosítói hírek... 2 Céltudatos térségi Axa-stratégia... 2 Nálunk

Részletesebben