Éneklés, Balázs által készített videó megnézése, utána kicsiknek, nagyoknak külön tanítás a Kánai mennyegzőről. (Annus, Laci)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Éneklés, Balázs által készített videó megnézése, utána kicsiknek, nagyoknak külön tanítás a Kánai mennyegzőről. (Annus, Laci)"

Átírás

1 Tábori hírmondó 2013 Személyes hangvételű beszámoló napról-napra: Hétfő Elindult a tábor! 31 gyerek, 13 segítő... Sok ismerős, néhány új arc... Mindenkinek örültünk. (Én is, bár sajnos én idén nem részt venni, csak a tábori hírmondók szerkesztésében). A nap reggeli tornával kezdődött, utána a megérdemelt reggeli. Délelőtt kialakultak a csoportok (Lópofa Jópofa, Lelkes Sajtos Kecskék, Kékkutya és a Smiley). Éneklés, Balázs által készített videó megnézése, utána kicsiknek, nagyoknak külön tanítás a Kánai mennyegzőről. (Annus, Laci) Amikor a neveket választották, csak a Smiley csapat gondolt rá, hogy mi is lesz a következő feladat: Csapatzászló festés... :) De minden csapat nagyon kreatív volt.. A zászlókészítés közben a gyerekek nagyon jól viselkedtek, figyeltek, egymásra, és vigyáztak a ruhájukra.. (meg a Fecára). Ebéd a Hasmesterben (húsleves, rántott hús rizzsel, mindenki jó étvággyal evett). Holnap minden csapat reklámvideót fog készíteni magáról, ennek a stratégiai megbeszélése folyt délután. (tudjuk a stratégia fontos :)) Utána a nagy meleg ellenére is foci, kosár, csocsó, tollas, szaladgálás.. Közben folyamatos hűtés... Slagból. Már az ebéd után félórával hihetetlen mennyiségű kekszet és gyümölcsöt betoltak a gyerekek, idén is örömmel fogadunk a szülőktől ilyen irányú támogatást. Holnap sportnap, sapkát, kalapot, (sálat, kesztyűt ne!), naptejet, vizet hozzanak a gyerekek. Mindenkinek szép estét, jó pihenést kívánunk!

2 Kedd A mai nap Annus játékos reggeli tornájával kezdődött, amit a gyerekek nagyon élveztek (és a felnőttek is). Reggeli után pedig kivonult a csapat az Omszk parkba, ahol Beke Sanyi vezetésével bemelegítettek a sportnapra. (Sanyi sok évig Thai bokszolt). A nap is rendesen bemelegített, de ez nem zavarta a gyerekeket: Vikivel és Nikivel röpiztek, Fecával fociztak, Rolival baseballoztak (milyen jól hangzott volna, hogy Rolival rollereztek...). A homokos röpipályán pedig kiválóan lehetett homokozni is, egymást betemetni.. Bianka édesanyja (akié a fagyizó az Omszk parknál), meghívta az egész csapatot fagyizni! Ráadásul Maja kutyájukat is lehetett ingyen simogatni :) Ebéd megint Hasmesterben: paradicsomleves nagy sikerrel és rizses hús. Ebéd után pihenés (játék, gyümölcs, foci, kosár - aktív pihenés). Délután pedig a csapatok a reklámvideókat állították össze, nagyon lelkesen és koncentráltan dolgoztak rajta Holnap kirándulás lesz : szendvics, víz, sapka, naptej, sportcipő. Mindenkinek szép szerdát!

3 Szerda A mai nap is reggeli tornával kezdődött. (Attól nem kell félni, hogy nem mozognak a héten eleget a gyerekek.) Reggeli: virsli volt, és szükség is volt az energiára, mert a Balázs által készített videó megtekintése után elindult a csapat a Róka-hegyre. Ez a csillaghegyi HÉV megállóhelytől másfél kilométer távolságra található és Óbuda jelentős természeti értéke, fővárosi védettségű természetvédelmi területe. Zoli előre készült; hétfő reggel még a tábor előtt felderítette a terepet, fényképeket készített, és ezeket indulás előtt levetítette a gyerekeknek, majd kis kinyomtatott képek formájában meg is kapták (kb. 40-et). Pl. Egy tűzcsap, egy kerítés aminek kocka volt a tetején, egy bizonyos látkép, egy behajtani tilos tábla, egy növény, lovak, lócitrom. Ezeket kellett aztán megkeresni a gyerekeknek, ami teljesen elterelte a figyelmüket arról, hogy voltaképpen most kirándulnak, ráadásul tűz a nap, és nagyon meleg van. Útközben kutyákat is kellett számolniuk (60-nál többet számoltak meg), és lépcsőket is. Abból is volt sok.. (több, mint 200, és azokon nemcsak lefele kellett menniük). Az alábbi képen hány gyereket tudtok megszámolni? A helyes válasz beküldője túró rudit kap! Igyekeztek egy árnyas részt keresni, és ott Zoli a kicsiknek, Roli a nagyoknak tanított arról, hogy Jézus hogyan adott ennivalót ötezer embernek. Mivel még mindig nem fáradtak el kellően a gyerekek, a szervezők hosszas mérlegelés után arra jutottak, hogy esetleg számháborúzni lehetne. Véletlenül Pont voltak Zolinál számok (mi mindent nem hord a táskájában?), és kezdetét vette az ádáz csata, mely számtalan emberéletet követelt, és némi veszekedést is generált (tanulság: a már lelőtt embereket nem szabad a terepre visszaengedni). Reméljük mély lelki sérülések nélkül úszta meg mindenki a véres küzdelmet...

4 Hazérkezés után a szervezők demonstrálni szerették volna az ötezer ember megvendégelését, és ezt kenyér és hal híján 12 pizzán mutatták be. 12 kosár kenyér helyett most egy pizza maradt, de a Hasmester családi pizzáinak méretét ismerve ez is derekas teljsesítmény volt. (ja, ez hot dog? pizzát nem találtam) Mire én délután odaértem a táborba, érdekes kép fogadott: mindenütt elpilledt segítők... és lelkesen és fáradhatatlanul kosarazó, focizó, csocsózó, hazamenni nem akaró gyerekek... Sütinek, gyümölcsnek továbbra is örülünk! Békés csütörtököt! (már csütörtök jön..? Hogy elment ez a három nap!)

5 Csütörtök A mai nap strandolni voltunk (igen, én is.. :) Így biztos nem fogok téves információkat írni. 10-kor indult a busz, addig reggeli torna (táncos!), reggeli. (nem táncos) A strandra vittünk szendvicseket, gyümölcsöket, és ott is ebédeltünk, erről hamarosan bővebben is írok. Nem tudom Budakalászon, Budapesten, Dunakeszin, stb. milyen volt az idő, de Leányfalun egész nap sűrű felhő takarta a napot egészen addig a pillanatig, amíg össze nem szedelőzködtünk 4 körül, hogy induljunk a buszhoz. Onnantól elkezdett hétágra sütni a nap. De hát voltunk mi már zuhogó esőben is a strandon, (annak az volt az előnye, hogy kb. egyedül mi voltunk az egész strandon.). Ma is előnybe részesítették a gyerekek a termálmedencét, de a nagyok fociztak is, volt, aki szólózott (Solo), volt aki várta, hogy kissé jobbra forduljon az idő, és volt aki a lábmosó medencét részesítette előnyben. Az étkezés is nagyszerűen megoldódott: Zoli reggel tétován körülnézett, hogy hol, mit is lehet majd enni, mire az egyik büfés megszólította, kérdezte, mit szeretne, majd felajánlotta, hogy a több, mint 50 fős csoportunknak 700 forintos menüáron gyros/hamburger/lángos/gyros lángos+palacsinta+limonádét előkészít. Én akkora értem oda, mire Zolival megtárgyalták a dolgokat, aztán be gyorsan be is mutattam őket egymásnak: ugyanis a büfés, Janó lánya az a Niki, aki többször volt már a gyülinkben, a női körön fuvolázott is (Ildi osztályába járt)..

6 Kicsi a világ, és a leányfalusi strand, és a mai napon nekik is áldást hoztunk, fellendítettük kicsit a bizniszt. Egy órára meg is éhezett mindenki, az ebéd gyorsan elfogyott. Utána még strandolás, labdázás, gyerekdobálás.. Közben hallottuk, hogy a gyerekmedencében technikai okokból le kellett ereszteni a vizet.. Nem mi voltunk! 4-kor indult vissza a busz.. és hát hiába volt néhány nagyon rendes szülő, akik pontban fél ötkor ott voltak, hogy a nagyon fáradt gyereküket hazavigye a valahogy mégsem olyan nagyon fáradt gyerekek valahogy megint nem akaróztak hazamenni.. Csak nem sikerül őket kifárasztani.. Valamit rosszul csinálunk? Este azért sikerült elaltatni őket? Holnap utolsó nap... De vasárnap megint találkozunk 10-től... Mindenkinek jó pénteket, mindjárt hétvége!!

7 Péntek Nem, nem maradt el a péntek.. Elkészült az utolsó Hírmondó is. Elérkezett az utolsó nap. Reggeli, reggeli torna. Ügyes gyerekek. Videó megnézése. Köszönjük Balázs! Éneklés. Stop Sokszor. Még, még! Kb. Nyolcszor. (Hozzád száll az énekem). Tanítás. (András, Annamari). Komoly, figyelmes gyerekek. Stop Kézműveskedés: Dugótutaj, virágkészítés,levendula illatosító, karkötő, gyöngyfűzés. Kreatív gyerekek Stop Arcfestés. Vámpír, Batman, Amerika Kapitány, Angry Bird, Jóker, stb. Fiúk.

8 Virágocska, Tigris, Pillangó, Kiskutya, Tündérke, stb. Lányok. Kreatív felnőttek. Éhes gyerekek. Éhes felnőttek. Ebéd: Gulyásleves (üresre nyalt kondér), mákostészta. Jóllakott gyerekek. Jóllakott felnőttek. Csapatonként quizjáték. Okos gyerekek. Játék. Fáradt felnőttek. Vége. Szomorú gyerekek, szomorú felnőttek. Jó volt. Vidám gyerekek, vidám felnőttek. Hálás felnőttek. (mármint a táborért, nem azért, hogy vége van...) Vasárnap találkozunk!! Szeretettel:

2012/III. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

2012/III. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) 2012/III. szám Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) Fészek-Hírlevél 2012/III. 2 Tisztelt Olvasó! Hamar eltelt

Részletesebben

A Magyar Marfan Alapítvány hírlevele. II. évfolyam 5. szám 2011. március április. Tartalom. Felhívás

A Magyar Marfan Alapítvány hírlevele. II. évfolyam 5. szám 2011. március április. Tartalom. Felhívás Marfan Hírmondó A Magyar Marfan Alapítvány hírlevele II. évfolyam 5. szám 2011. március április Tartalom Beköszöntő... 2 Novográdeczné Plótár Judit: Szívműtét karácsony előtt... 2 Varró Csilla: A magány

Részletesebben

á n g r z i y sér G P A Váry R

á n g r z i y sér G P A Váry R ály Szentg, a l u y sér G z Gerenc gdolna, Kris Ma nce Ács Be Bernadett i Berény nce e B Boros etra P Csapai drienn A Jakab rton á Kiss M di Evelin n Körme drienn A ó gő Lászl ki Ger z c ó b Lim drienn

Részletesebben

H Í R V E L Ő. 3. szám 2010. tavasz

H Í R V E L Ő. 3. szám 2010. tavasz H Í R V E L Ő 3. szám 2010. tavasz Kedves Kicsik és Nagyok! A Szt. László Kórház Csontvelő-transzplantációs Gyermekosztályának újságát tartjátok a kezetekben. Ez a harmadik számunk, a tavaszi. Veletek

Részletesebben

2013. február-március, 5. évfolyam 5. szám

2013. február-március, 5. évfolyam 5. szám 2013. február-március, 5. évfolyam 5. szám A MADÁR FÜTYÜLI - CSAPATUNK HÍREI Ebben a hónapban: Március 10. 11 óra cserkész mise a Kálvária templomban. Gyertek egyenruhában! 10 órától megbeszélés a Rovereknek-Őrsvezetőknek!

Részletesebben

www. gardonyi.eger.hu/iskolaújság

www. gardonyi.eger.hu/iskolaújság VIII. évf. 1. szám 2013. szeptember www. gardonyi.eger.hu/iskolaújság Tanévnyitó gondolatok...... a Veni Sancte misén A szeptember 1-jén megtartott Veni Sancte szentmisének a prédikációjában Soós Tamás

Részletesebben

EGY VIDÁM DÉLUTÁN A HARMADIKOSOKNÁL. Látogatás Nagykátán a Csonkában

EGY VIDÁM DÉLUTÁN A HARMADIKOSOKNÁL. Látogatás Nagykátán a Csonkában BEMUTATKOZIK: ANITA TANÁRNŐ Hol szerezted a diplomádat? A Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán, tanító szakon, informatika műveltségterületen végeztem. Hol dolgoztál eddig? 8 évig voltam eladó

Részletesebben

15. nap a magyar Caminón

15. nap a magyar Caminón 15. nap a magyar Caminón Esztergomtól-Máriagyüdig Zarándoklat itthon Ami elindított: 2011 őszén a budafoki könyvtárba meghallgattam dr.papp Lajos és Rumi Imre beszámolóját a Magyar Zarándokútról. Ahogyan

Részletesebben

2010/III. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

2010/III. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) 2010/III. szám Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) 2 Tisztelt Olvasó! Szeszélyes és szélsőséges időjárás jellemezte

Részletesebben

Leonardo da Vinci Mobilitás Program 2010. 1. nap (2010.09.05.) Vasárnap

Leonardo da Vinci Mobilitás Program 2010. 1. nap (2010.09.05.) Vasárnap Leonardo da Vinci Mobilitás Program 2010 1. nap (2010.09.05.) Vasárnap Az indulás vasárnap 7 órára a Penny Market parkolójába lett megszervezve, ezért korán kellett felkelnem. 6-órakor ébredtem fel, megreggeliztem

Részletesebben

Jáki Nagy Márton Általános Iskola 9798 Ják, Szabadnép u. 29. Tel. / Fax: 06 94 556 156 E-mail: dmkatalin@freemail.hu

Jáki Nagy Márton Általános Iskola 9798 Ják, Szabadnép u. 29. Tel. / Fax: 06 94 556 156 E-mail: dmkatalin@freemail.hu Jáki Nagy Márton Általános Iskola 9798 Ják, Szabadnép u. 29. Tel. / Fax: 06 94 556 156 E-mail: dmkatalin@freemail.hu A nyár és szeptember hírei Tartalom Ják, 2014. jún.-szept. Indiántábor 2. oldal Balogunyomi

Részletesebben

lefestették és a ház részének tekintették, szerették. Sokszor mondták az Anikóéknak, hogy: Nem látogatjátok meg az öreg hűtőmestert?

lefestették és a ház részének tekintették, szerették. Sokszor mondták az Anikóéknak, hogy: Nem látogatjátok meg az öreg hűtőmestert? Hétvége Az Asszony pénteken délelőtt vett még két barna kenyeret, mivel a nylon tasakokat a postások nagy örömére a postán volt dolga Nekik adta, most a hóna alatt cipelte a barna vekniket. A portás kérdésére

Részletesebben

A TARTALOMBÓL: Tisztelt Olvasók!

A TARTALOMBÓL: Tisztelt Olvasók! belivek1-40:lap1-24.qxd 2010.12.01. 11:04 Page 1 A TARTALOMBÓL: Trapi történetek: Ricsi.......................2 Astellas Gyereknap.........................5 Szigorúan Nem titkos küldetés...............12

Részletesebben

A REFORMÁTUS GYÜLEKEZET ÉLETÉBŐL

A REFORMÁTUS GYÜLEKEZET ÉLETÉBŐL A REFORMÁTUS GYÜLEKEZET ÉLETÉBŐL Emlékezetessé tette csodáit, kegyelmes és irgalmas az ÚR! (Zsoltárok könyve 111,4.) Többen is jelezték nagyközségünkben, hogy hiányolták a református gyülekezet beszámolóit.

Részletesebben

Érdekes... Érdekes... Egyszerű gyümölcstorta. Egyszerű gyümölcstorta. Sonkás-sajtos muffin. Sonkás-sajtos muffin

Érdekes... Érdekes... Egyszerű gyümölcstorta. Egyszerű gyümölcstorta. Sonkás-sajtos muffin. Sonkás-sajtos muffin Érdekes... Érdekes... Egyszerű gyümölcstorta Egyszerű gyümölcstorta Sonkás-sajtos muffin Sonkás-sajtos muffin A TARTALOMBÓL: Trapi történetek............................2 Kell egy Csapat............................4

Részletesebben

Az ősz csodái. Ősz Hull a levél a fáról, fecske már nem csicsereg. Kitekintek a házból, csendes eső csepereg.

Az ősz csodái. Ősz Hull a levél a fáról, fecske már nem csicsereg. Kitekintek a házból, csendes eső csepereg. A Farkasréti Általános Iskola diáklapja 2012. szeptember-október Őszi vers Hullanak az őszi levelek, Vörös-sárgába öltözött a táj, Hamarosan elpihen a természet, szívem megdermed, s már semmi sem fáj.

Részletesebben

Szakmai gyakorlat Hollandiában

Szakmai gyakorlat Hollandiában Szakmai gyakorlat Hollandiában Kezdetek Számomra az izgalmak a jelentkezési lap elküldésével kezdődtek. Akkor még nem sejtettem, hogy én is részese lehetek ennek a kalandnak, de elszánt voltam, és úgy

Részletesebben

A TARTALOMBÓL: Kedves Olvasóink!

A TARTALOMBÓL: Kedves Olvasóink! A TARTALOMBÓL: Trapi történetek............................2 Nyaralós sportolás..........................4 Első táborozók levelei.......................6 Pirula Projekt..............................8 Kell

Részletesebben

SZENT LÁSZLÓ SZIKLÁJA

SZENT LÁSZLÓ SZIKLÁJA SZENT LÁSZLÓ SZIKLÁJA 43. szám Jézus Szívének ünnepe 2014.június 27. Kedves Testvérek, kedves Olvasók! Mostani számunk reményeink szerint sok olvasnivalót tartogat, hiszen a tavaszi, nyár eleji időszak

Részletesebben

ÁTÉPÜL A KOLESZ NYÁR KÁLDOR KUPA

ÁTÉPÜL A KOLESZ NYÁR KÁLDOR KUPA ÁTÉPÜL A KOLESZ NYÁR KÁLDOR KUPA Költözések Beszámolók Nagy őszi csaták 2. J Á T É K KOLESZTERIN Na most az úgy van, kedves, valamint tisztelt Koleszterin-olvasó, hogy egyrészt köszöntünk az új tanévben

Részletesebben

2011 a NAGY nyári AKMT-s családi vakáció

2011 a NAGY nyári AKMT-s családi vakáció 2011 a NAGY nyári AKMT-s családi vakáció Időpont: 2011.07.23-08.01. Táv: ~2000km Jelenlévők: Ogabi klán, Ciláék, és a Blue family Előzmények: Mivel ugye új családot alapítottam, ahol ráadásul még az asszonyka

Részletesebben

Gödtől Würzburgig... 2

Gödtől Würzburgig... 2 A tartalomból: Gödtől Würzburgig............. 2 Ajándékok, amik nem kerülnek pénzbe Kell egy csa pat!................. 5 Astellas Gyermeknap............ 8 Mi-skolctapolcáztunk............ 9 Tomi története..................

Részletesebben

Hogyan hangolódtok rá az ünnepekre?

Hogyan hangolódtok rá az ünnepekre? Hogyan hangolódtok rá az ünnepekre? Karácsony otthon Néhány anyukát megkértünk, meséljék el, hogyan készül a család decemberben, hogyan zajlik a karácsonyozás, milyen a szenteste, miket esznek-isznak,

Részletesebben

élménybeszámoló Spanyolországi SEREGHajtó A folytatás

élménybeszámoló Spanyolországi SEREGHajtó A folytatás A folytatás 12 E szívélyes, kedves és felejthetetlen találkozást mi is szeretnénk viszonozni. Hazaérkezésünk óta folyamatosan tartjuk drótpostán, - több szálon is - a kapcsolatot partnereinkkel. Újabb

Részletesebben

BÚCSÚZÁS. élünk. Halálom után itt a templom kriptájában akarom majd várni a feltámadás napját, 2007. június 16- án Esztergomban.

BÚCSÚZÁS. élünk. Halálom után itt a templom kriptájában akarom majd várni a feltámadás napját, 2007. június 16- án Esztergomban. 2 Kertvárosi Krónika 2014. július-augusztus SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK ÚJ PLÉBÁNOS ATYÁNKAT Erdő Péter bíboros úr elfogadva Pályi László plébános atyánk bejelentését nyugdíjba vonulásáról, utódjául Plébániánk

Részletesebben

ÖSSZEHOZÓ. " Szót kérünk!" Közösségfejlesztési kísérleti. Komárom középiskoláiban. 2008. január-április

ÖSSZEHOZÓ.  Szót kérünk! Közösségfejlesztési kísérleti. Komárom középiskoláiban. 2008. január-április ÖSSZEHOZÓ Szót kérünk! Közösségfejlesztési kísérleti m o d e l l p r o g r a m Komárom középiskoláiban. 2008. január-április ÖSSZEHOZÓ Osztályközösség-fejlesztési kísérleti modellprogram Komárom középiskoláiban.

Részletesebben

A TARTALOMBÓL. A természet lassan lehunyja sze mét, s takaróját várja, Hosszú álma után köszönti majd, a tavasz kis virága.

A TARTALOMBÓL. A természet lassan lehunyja sze mét, s takaróját várja, Hosszú álma után köszönti majd, a tavasz kis virága. Jászboldogháza Község időszakos lapja P O LG ÁR M E S T E R I H I V A T A L 5144 Jászboldogháza Rákó czi u. 27. Tel.: 06 (57) 460-023 faluujs ag@jas zboldog haza.hu www.jaszboldoghaza.hu 2014. NOVEMBER

Részletesebben

Kovács Kata (8.a): Őszi dal

Kovács Kata (8.a): Őszi dal A Farkasréti Általános Iskola diáklapja 2011. szeptember-október Kovács Kata (8.a): Őszi dal Fakóbb lett az ég kékje m{r, Hullanak a levelek, A forró ny{r oly messze j{r Új tanév közeleg. Üresen {sít most

Részletesebben

II. Rákóczi Ferenc Tagiskola Kecskemét

II. Rákóczi Ferenc Tagiskola Kecskemét 1. Az Az II. Rákóczi Ferenc Tagiskola Kecskemét Én hogyan segíthetek? Szerepelj, hogy segíthessünk! Készítette: Balla Katalin Fodor Margit Gyimesi Mónika Radványi-Nagy Ildikó Szekeres Mónika Én hogyan

Részletesebben

A Győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ Lapja

A Győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ Lapja 2009. június A Győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ Lapja XV. évf. 4. szám 2009. június Év végi körlevél Érettségizni drámából is lehet Nagymarosi Ifjúsági Találkozó Projekttalálkozó Lengyelországban...

Részletesebben