A Tolna Megyei Kulturális Intézet évi közművelődési tevékenységének rövid ismertetése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Tolna Megyei Kulturális Intézet évi közművelődési tevékenységének rövid ismertetése"

Átírás

1 A Tolna Megyei Kulturális Intézet évi közművelődési tevékenységének rövid ismertetése A évi működés rövid értékelését - az előző évekhez hasonlóan a kistérségek kulturális ellátottságának javítása, fejlesztése érdekében végzett munkán keresztül célszerű vizsgálni. Az évek során munkánkban a megyeszékhely központúságot felváltotta a kistérségi szemlélet, melyet munkatársaink az elmúlt év során tovább erősítettek. A városokban meglévő szakmai szellemi potenciál miatt tevékenységünket tudatosan, megtervezetten a falvak, főleg a kistelepülések felé fordítottuk. Ez érvényes volt azokra a rendezvényekre is, melyek évek óta hagyományosan zajlanak. Így vidéki helyszíneken került megrendezésre a Bogár István emlékére rendezett "Cinegamadár" népdaléneklési verseny valamennyi elődöntője és a gála is, a "Földesi János" Hagyományőrző Néptáncfórum rendezvénye, a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó megyei fordulója, a Liszt Ferenc Kórustalálkozó, a Filharmónia ifjúsági hangversenysorozat előadásai, az Ifjú Tudor tanulmányi verseny fordulói, a népfőiskolai előadássorozatok. A szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola Művelődéstudományi és Kommunikációs tanszékével való együttműködésünk folytatásaként négy alkalommal szerveztünk közösségfejlesztő terepgyakorlatot kistelepüléseken, Závodon, Lengyelen, Nagyvejkén, Kisvejkén. A terepgyakorlatok folyományaként tevékeny részt vállaltunk a závodi falunap előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában. Az év során komolyzenei és népművészeti programok tájoltatása is megvalósult, komolyzenei előadásra 3 településen került sor a Szekszárdi Kamarazenekar közreműködésével, (Varsád, Döbrököz, Báta, Dunakömlőd) népművészeti előadások pedig 14 településen Sebestyén István népdalénekes, mesemondó részvételével.(fürged, Attala, Szakcs, Sárpilis, Alsónyék, Magyarkeszi, Dombóvár - 3 ea., Nagymányok, Bogyiszló, Varsád, Závod, Lengyel) Ezen települések többsége - az évente végzett közművelődési statisztika eredményei alapján - közművelődési szempontból hátrányos helyzetű település. Rendezvényeinkkel így olyan emberekhez is eljutottunk, akiknek ezek az alkalmak adták a kulturális élményhez jutás talán egyetlen lehetőségét. Határon túli kapcsolataink erősítéseként Tolna megyei fellépéseket szerveztünk Kilyén Ilka marsovásárhelyi színművésznő számára. (Szekszárd, Dombóvár)

2 Szakmai tevékenységünk során törekedtünk egyes részterületek minőségi fejlesztésére, melynek során a határidő lejárta előtt minden korábbinál bővebb és teljesebb adatsort szolgáltattunk a kulturális tárca és a KSH számára. A kulturális statisztikai adatok összesítése után az előző évhez hasonlóan elkészítettük a kistérségek összehasonlító elemzését. Ennek ismeretében szakmai segítő tevékenységünket tervszerűen tudtuk a hátrányos helyzetű településekre fordítani. Az intézet feladatai között jelentős szerepet kapott információs tevékenységünk bővítése, fejlesztése. A szakmai szolgáltatások csatornái közül a személyes szakmai kontaktus mellett fontos szerep jutott a nyomtatott anyagoknak. A hagyományoknak megfelelően az év elején megjelent a megyei kulturális rendezvénynaptár, mely az előző években népszerű szolgáltatásnak bizonyult, és hasznosították más szakmai területek is. A rendezvénynaptár segítséget nyújtott a saját lakóhely életében történő eligazodáshoz, de a megye vagy az ország határain túlról megyénkbe érkezőknek is. A kiadvány eljutott az ország nagyszabású turisztikai rendezvényeire, vásáraira, kiállításaira, így segítve megyénk kulturális kínálatának széleskörű megismerését. Kéthavonta megjelentettük a megyei kulturális hírlevelet, melyből rendszeresen értesülhettek kollégáink, partnereink és az érdeklődők aktuális rendezvényeinkről, az általunk szervezett eseményekről, hírekről. Teret adtunk benne megyei és országos felhívásoknak, pályázati kiírásoknak, közérdekű kulturális információknak is. Számos aktuális információval bővítettük intézményi honlapunk kulturális oldalait, ahol a kulturális intézet oldalain minden eddiginél gazdagabb, áttekinthetőbb kulturális információkat kaphatnak a honlap látogatói. A megye településeinek majd egészére kiterjesztettük az ún. ERIKA (Egységesített Regionális Közművelődési Adatbázis) feltöltését első hónapjaiban befejeztük a megye mind a 108 településén az adatbázisok feltöltéséhez szükséges adatok összegyűjtését, mely az intézet minden munkatársára rengeteg feladatot rótt. Az adatok feldolgozása, feltöltése megtörtént. Ezzel az adatgyűjtéssel azonos időben gyűjtöttünk információkat az intézet által megjelentetni kívánt Kulturális kézikönyvhöz. A 2002-ben megjelent kiadvány igazi hiánypótló munkának bizonyult, az azóta szinte minden településen bekövetkezett változások miatt aktuálissá vált a kézikönyv ismételt megjelentetése, új adatokkal, módosításokkal, frissítésekkel kiegészítve.

3 Az új kötet 2005 áprilisában megjelent, az előzőnél részletesebb adatokkal. A megjelenéshez anyagi támogatást nyújtott a megyei önkormányzat kulturális bizottsága. Az öntevékeny művészeti tevékenységek segítése munkánk fontos részét képezte, a különböző művészeti ágakban a megyében működő előadók, alkotók számára bemutatkozási, minősülési lehetőségeket biztosítottunk (pl. kórusok), egyes művészeti ágakban biztosítottuk az országos versenyekre történő továbbjutás lehetőségét (pl. népdaléneklés, népzene). Számos szereplőt megmozgató rendezvénysorozatunk volt a több helyszínen megrendezett Cinegemadár népdaléneklési verseny, melynek keretében valamennyi korosztály képviselői az eddigi évekhez mérten kiemelkedően nagy számban vettek részt. Intézetünk elismerést kapott a Földesi Jánosról elnevezett néptánc fórum megszervezéséért és lebonyolításáért, mely regionális rendezvénnyé bővült tolnai, somogyi és baranyai néptánc együttesek részvételével. (Bonyhád) Megszerveztük a II. Dél-dunántúli Regionális Néptáncoktatói Továbbképzést néptánccsoport vezetőknek, néptáncoktatóknak. (Dombóvár) 8. alkalommal szerveztük meg a Tolna Megyei Liszt Ferenc Kórustalálkozót megyénk kórusainak részvételével. (Bonyhád) Hagyományosan megrendeztük a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó megyei fordulóját. (Paks) A 9. alkalommal megrendezett országos és határontúli Arany János balladamondó verseny Tolna megyei fordulóját első alkalommal szervezte meg intézetünk középiskolás diákoknak. (Dombóvár) Képzőművészeti pályázatot hirdettünk középiskolásoknak Illusztrációk József Attila verseihez címmel. A beérkezett pályamunkákból kiállítást rendeztünk Tamásiban, a díjazottak 5 alkalomból álló műhelymunkán vehettek részt az Illyés Gyula Tanárképző Főiskolán. Megszerveztük az országos Amator Artium képzőművészeti kiállítás Tolna megyei pályázatát. A nagy számban beérkezett munkákat rangos zsűri bírálta, a megye amatőr alkotóinak műveiből kiállítást rendeztünk a Babits Mihály Művelődési Házzal közösen. (Szekszárd) Az alkotó művészeti ágak közül az elmúlt évben a népi tárgyalkotó művészeti, népi iparművészeti terület tevékenységét is segítettük. Intézetünk 2004-ben a Tolna Megyei Népművészeti Egyesülettel közösen nagy sikerrel rendezte meg az Élő népművészet

4 országos népművészeti kiállítás megyei fordulóját. Az országos kiállításra 2005-ben Budapesten került sor, melyre elvégeztük a kiállítási anyag újragyűjtését, szállítását, rendezését. Ugyancsak a népművészeti egyesülettel közösen közreműködtünk a Budai Várban az augusztus 20. köré szervezett Mesterségek Ünnepén történő magas színvonalú megyei megjelenés előkészítésében és lebonyolításában. A Pécsi Folknapok rendezvénysorozatán segítő munkánk eredményeként több megyei népművész vett részt, akik többségében a megye kistelepüléseiről érkeztek. Népművészeti kiállítást rendeztünk Pakson a szüreti fesztivál keretén belül, szerveztük a Tolna megyei népművészek megjelenését a Szekszárdi Szüret rendezvényein. A Dunamenti Folklórfesztiválon intézetünk is részt vett a "Falvak napja" rendezvénysorozat lebonyolításában. Ezeken az alkalmakon elsősorban kistelepüléseken mutatkoztak be a fesztiválon résztvevő külföldi együttesek, helyi kulturális csoportokkal, előadókkal. A fesztivál részét képezte a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és intézetünk közös szervezésében zajló népművészeti akadémia a sárközi textilekről. (Nagymányok, Őcsény, Sióagárd, Alsónyék, Szekszárd ) Több rendezvénnyel jelentünk meg a Megyehéten, melyek között szerepelt az ifjúsági hangversenysorozat nyitó hangversenye, a megyei kulturális szakembereknek szervezett közművelődési szakmai nap, a megyei népzenészek és népdalénekesek találkozója, a Kistérségi kavalkád című rendezvény előkészítése, szervezése és lebonyolítása, melynek keretében a megye valamennyi kistérsége lehetőséget kapott művészeti életének, gasztronómiájának, hagyományainak bemutatására. (Ozora, Simontornya, Dombóvár, Szekszárd) A kistérségi szakmai segítő tevékenységünk fontos eleme volt az ismeretterjesztési és népfőiskolai ágak területén végzett munkánk. Közreműködésünkkel Tolna megye 16 településén működött népfőiskola, melyeknek keretében több mint száz alkalommal került sor felnőttoktatási-ismeretterjesztő program lebonyolítására. (Dunaföldvár, Dunakömlőd, Dunaszentgyörgy, Gyönk, Kajdacs, Kölesd, Nagydorog, Nagykónyi, Ozora, Paks-3, Pusztahencse, Szekszárd, Tengelic, Uzd, Bogyiszló) A népfőiskolák működésével szorosan összefügg az Ifjú tudor tanulmányi verseny, mely középiskolások számára szervezett felmenő rendszerű vetélkedő. Az utolsó foduló a megye számos településének kulturális és oktatási intézményeiben, népfőiskoláin zajlott. (2. forduló: Gyönk, Tamási, Szekszárd, Bonyhád)

5 Az ifjúság zenei nevelésének fontos része a Filharmónia ifjúsági hangversenysorozat, melynek keretében tíz helyszínen 36 előadásra került sor, sorozatonként koncertlátogató fiatal részvételével, akik a közép-és általános iskolás korosztályból kerültek ki. (Hőgyész, Gyönk, Tamási, Simontornya, Dunaföldvár, Paks, Dombóvár, Bonyhád 2 ea., Bátaszék 2 ea. Szekszárd) Az elmúlt évben is megvalósult a regionális együttműködés somogyi és baranyai kollégáinkkal, számos pályázat benyújtásában, nyertes pályázatok esetén a megpályázott rendezvény lebonyolításában működtünk együtt. Újszerű együttműködés volt decemberben a három megyei intézet közös munkájának eredményeként összeállított regionális kultuális rendezvénynaptár, mely február elején jelenik meg. A működés intézményi és tárgyi feltételei az előző évhez képest változatlanok voltak. Az anyagi feltételekhez jelentős hozzájárulást jelentettek a különféle forrásokból nyert pályázati támogatások. A működés személyi feltételeiben változás történt, az intézményt is érintő létszámleépítések következtében Hefner Erika kolléganőnk távozott az intézetből, január 1-től pedig Tornyai Beáta az újonnan alakult informatikai csoportban folytatja munkáját. A kulturális intézet létszáma így három főre csökkent, mely jelentős többletmunkát ró a 2006-os év során a munkatársakra. A kistérségi munkák elosztása a jövőben a következőképpen alakul: Czink Judit intézetvezető tamási kistérség, Komjáthi Tamásné szakreferens szekszárd-tolnai, paksi kistérség, Szentkirályi Krisztina szakreferens dombóvári, bonyhádi kistérség. Az iroda szervezeti keretei, annak három munkatárssal való működtetése a feladatok csoportosításának átgondolását vonta maga után, a nehézségek ellenére minden kistérségben a továbbiakban is végezzük a megyei és kistérségi feladatokat, biztosítva ezzel a teljes területi lefedettséget. Szekszárd, december Czink Judit intézetvezető

A TMÁMK Kulturális Intézete 2006-re tervezett szakmai szolgáltatásai

A TMÁMK Kulturális Intézete 2006-re tervezett szakmai szolgáltatásai A TMÁMK Kulturális Intézete 2006-re tervezett szakmai szolgáltatásai 1. Elektronikus hírlevél 2 havonkénti megjelentetése Határidő: január, március, május, szeptember, november Felelős: valamennyi munkatárs

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok október 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok október 20. Bonyhád Aparhant 974 15 2 4 3 3 3 1 4 411 3,6 Bátaapáti 415 11 3 7 0 3 3 2 5 160 6,9 Bonyhád 13179 253 40 59 32 51 49 45 57 5547 4,6 Bonyhádvarasd 403 6 2 1 2 0 0 0 1 166 3,6 Cikó 861 26 7 6 4 4 8 4 8

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok december 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok december 20. Bonyhád () Aparhant 985 14 1 1 2 5 0 4 5 411 3,4 713 2,0 0,5 Bátaapáti 420 13 3 4 3 1 5 1 10 159 8,2 318 4,1 1,1 Bonyhád 13322 199 43 43 30 45 51 34 38 5538 3,6 9086 2,2 0,6 Bonyhádvasd 407 6 2 0 3 1 0

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok február 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok február 20. Bonyhád () Aparhant 947 20 3 4 4 1 3 1 7 414 4,8 665 3,0 0,7 Bátaapáti 385 16 5 6 2 5 5 3 8 161 10,0 295 5,4 1,3 Bonyhád 12982 233 44 51 28 49 58 33 55 5580 4,2 8483 2,7 0,7 Bonyhádvasd 413 3 1 0 1 0 0

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok április 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok április 20. 201. április 20. Bonyhád Lakó >65 nap Aparhant 1006 49 15 4 1 9 9 10 14 412 11,9 71 6,87 0,82 Bátaapáti 96 5 6 2 15 5 11 21 162 21,6 08 11,6 1,6 Bonyhád 1741 556 178 45 128 102 10 80 171 5568 10,0 9112

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok november 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok november 20. szintű munkaerő-piaci adatok Bonyhád >65 nap () Aparhant 1021 18 5 1 6 0 41 4,2 746 2,4 0,5 Bátaapáti 418 26 5 8 6 9 5 21 167 15,6 27 8,0 1,6 Bonyhád 160 40 87 64 87 69 79 52 119 5808 5,9 9475,6 0,7 Bonyhádvarasd

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok március 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok március 20. Bonyhád - ra '2017 1 () Aparhant 985 4 6 4 5 5 5 14 411 8, 71 4,8 0,9 Bátaapáti 420 28 2 8 10 7 12 19 159 17,6 18 8,8 1,7 Bonyhád 122 298 41 7 45 48 74 8 90 558 5,4 9086, 0,6 Bonyhádvarasd 407 9 2 2 2

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok július 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok július 20. Bonyhád () Aparhant 1009 22 5 7 0 4 4 4 5,1 74,0 0,7 Bátaapáti 42 26 5 9 8 5 5 16 168 15,5 25 8,0 1,9 Bonyhád 1471 274 52 60 5 67 65 52 82 582 4,7 9256,0 0,7 Bonyhádvarasd 416 7 1 0 0 0 0 0 174 4,0 14

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok január 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok január 20. Bonyhád Aparhant 985 19 2 5 3 5 1 4 6 411 4,6 Bátaapáti 420 12 2 3 3 0 5 0 9 160 7,5 Bonyhád 13322 230 46 47 34 49 54 36 47 5547 4,1 Bonyhádvarasd 407 5 2 0 2 1 0 1 0 166 3,0 Cikó 870 23 5 5 3 8 7 7 11

Részletesebben

Bevezetett helyi adók (2013. január 1.)

Bevezetett helyi adók (2013. január 1.) Bevezetett helyi adók (2013. január 1.) Megye kód KSH-kód Település neve lakás Vagyoni típusú adók építményadó nem lakás Ft/m 2 vagy a forgalmi érték %-a telekadó Ft/m 2 vagy a forgalmi érték %-a Magánszemély

Részletesebben

Településszintő munkaerı-piaci adatok február 20.

Településszintő munkaerı-piaci adatok február 20. Bonyhád Lakó >65 nap (becsült) korú népes. Aparhant 111 6 8 11 5 0 466 7,7 777 4,6 0,65 Bátaapáti 41 45 5 14 6 11 160 28,1 296 15,20 2,12 Bonyhád 14045 619 218 166 50 186 6147 10,1 9576 6,46 0,90 Bonyhádvarasd

Részletesebben

Tolna megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó

Tolna megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó Tolna megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó 1 Alsónána 150 Ft/m2 6000 Ft/év 2 Alsónyék 50 Ft/m2 8000 Ft/év 2000 Ft/fő 1,5 % 3 Aparhant 6500 Ft/év 2% 4 Attala 9000 Ft/év

Részletesebben

1. helyen végzett szállító pályázatának benyújtási ideje. 1. helyen végzett szállító pontszáma. 2. helyen végzett szállító

1. helyen végzett szállító pályázatának benyújtási ideje. 1. helyen végzett szállító pontszáma. 2. helyen végzett szállító Ellátott intézmény OM azonosító Ellátott intézmény neve Ellátott intézmény címe Tankerület 1. helyen végzett 1. helyen végzett pontszáma 1. helyen végzett pályázatának benyújtási ideje 2. helyen végzett

Részletesebben

Közművelődési pályázat 2005.

Közművelődési pályázat 2005. Sorszám Pályázó neve Pályázat témája Igényelt tám. Megítélt támogatás 1. Tücsök Klub Zenés Színpad Egyesület Klub működése 200 75 2. "Kézjegy" Tolnai Tollforgatok Klubja Kézjegy 11. antológia kiadása 150

Részletesebben

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ a Tolna Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központja mint részben önálló intézmény 2008. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ a Tolna Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központja mint részben önálló intézmény 2008. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL SZÖVEGES BESZÁMOLÓ a Tolna Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központja mint részben önálló intézmény 2008. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL A feladatvégzés eredményei A 2008-as esztendő az intézmény feltételrendszereinek

Részletesebben

TMÁMKhírlevél 2009/MÁRCIUS ÚJABB ÁTSZERVEZÉS? A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 3. SZÁM SZÉP SZAKMÁNK JÖVŐJÉÉRT

TMÁMKhírlevél 2009/MÁRCIUS ÚJABB ÁTSZERVEZÉS? A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 3. SZÁM SZÉP SZAKMÁNK JÖVŐJÉÉRT TMÁMKhírlevél A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 3. SZÁM Hegyi Katalin irodalomtörténész-muzeológus a híres Szentkuthy-kötetet mutatja be SZÉP SZAKMÁNK JÖVŐJÉÉRT Ez évi munkatervünk hangsúlya

Részletesebben

Szolgáltató adatlap - Összes szakma

Szolgáltató adatlap - Összes szakma Szolgáltató adatlap - Összes szakma Általános adatok: Szolgáltató kódja : 501301 Szolgáltató megnevezése : Dombóvári Szent Lukács Kórház Szolgáltató címe : 7200 Dombóvár Kórház utca 39-41. Telefon : 74/564-000

Részletesebben

November 1-4. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap 29 30 31 1 2 3 Alkotóműhely

November 1-4. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap 29 30 31 1 2 3 Alkotóműhely November 1-4. 29 30 31 1 2 3 Alkotóműhely foglalkozás Ifjúsági Információs és (15-18 h) "Garay Zsibvásár - GAZSI - Használt Holmik Kéz Alatti Zsibvására Szekszárd, Garay tér 4 5 2012. November 5-11. 6

Részletesebben

A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE

A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE 4. sz. melléklet A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE Hungária Takarék Fiókjainak nyitvatartási

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 26-i ülése 9. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 26-i ülése 9. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2017. május 26-i ülése 9. számú napirendi pontja Tájékoztató a Klímavédelem és fenntarthatóság - klímastratégia kidolgozása és éghajlatváltozási

Részletesebben

2007. ÉVI MUNKABESZÁMOLÓ

2007. ÉVI MUNKABESZÁMOLÓ TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA SZEKSZÁRD 2007. ÉVI MUNKABESZÁMOLÓ A 2007 szeptembere óta eltelt 4 hónap során igyekeztünk a szolgáltatásainkat úgy megszervezni, hogy Tolna megye

Részletesebben

A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE

A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE 4. sz. melléklet A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE Hungária Takarék Fiókjainak nyitvatartási

Részletesebben

A TARTALOMBÓL: AZ ALKOTÓ NÉPMŰVÉSZET JEGYÉBEN. Hungarikumszeminárium. (1. oldal) Tolna megye a Mesterségek Ünnepén a Budai Várban (2-3.

A TARTALOMBÓL: AZ ALKOTÓ NÉPMŰVÉSZET JEGYÉBEN. Hungarikumszeminárium. (1. oldal) Tolna megye a Mesterségek Ünnepén a Budai Várban (2-3. 2011 ((V.. ÉVFOLLYAM)) 8.. SZÁM www..ttmamk..hu A TARTALOMBÓL: AZ ALKOTÓ NÉPMŰVÉSZET JEGYÉBEN Hungarikumszeminárium (1. oldal) Tolna megye a Mesterségek Ünnepén a Budai Várban (2-3. oldal) Berekai Éva

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

T o l n a Megye Járóbeteg szakellátás betegbeutalási rendje. 1. oldal

T o l n a Megye Járóbeteg szakellátás betegbeutalási rendje. 1. oldal Belgyógyászat Idıskori belgy. gerontológiai szakr. Hypertona gondozás Anyagcsere, endokrinológia Gastroenterológia Sebészet Megyei Kórház R.I. Érsebészet Megyei Kórh. Szül.Oszt. Traumatológia Szülészet-Nıgyógyászat

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

Iktatószám: TO-04I/30/640-6/2014. Ügyintéző: - Dr. Ugodi Andrea Járási Hivatalvezető Asszony. Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal

Iktatószám: TO-04I/30/640-6/2014. Ügyintéző: - Dr. Ugodi Andrea Járási Hivatalvezető Asszony. Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Dr. Ugodi Andrea Járási Hivatalvezető Asszony Iktatószám: TO-04I/30/640-6/2014. Ügyintéző: - Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal SZEKSZÁRD Bezerédj u. 1. 7100 Tárgy: Tájékoztatás kéknyelv betegségről

Részletesebben

FOGLALKOZTATÁSI INFORMÁCIÓS PONTOK (FIP) DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT BARANYA MEGYE

FOGLALKOZTATÁSI INFORMÁCIÓS PONTOK (FIP) DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT BARANYA MEGYE FOGLALKOZTATÁSI INFORMÁCIÓS PONTOK (FIP) DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT BARANYA MEGYE sorszám Címe Telefon, Fax E-mail cím, Honlap FIP ügyfélfogadási rendje FIP főbb szolgáltatásainak megnevezése

Részletesebben

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA SZEKSZÁRD

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA SZEKSZÁRD 1 TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA SZEKSZÁRD Közművelődési Szolgáltató Intézet (és Diáksport Iroda) 2010. ÉVI MUNKATERV SZEKSZÁRD, 2010. JANUÁR 2 I. TERÜLETI MÓDSZERTANI ÉS HÁLÓZATGONDOZÓ

Részletesebben

2006. ÉVI BESZÁMOLÓ Az egy évvel ezelőtti tervezés időszakában úgy tűnt, hogy a 2006-os esztendő az intézmény feltételrendszereinek végleges

2006. ÉVI BESZÁMOLÓ Az egy évvel ezelőtti tervezés időszakában úgy tűnt, hogy a 2006-os esztendő az intézmény feltételrendszereinek végleges 2006. ÉVI BESZÁMOLÓ Az egy évvel ezelőtti tervezés időszakában úgy tűnt, hogy a 2006-os esztendő az intézmény feltételrendszereinek végleges stabilizálását hozhatja magával. Az év nagy részében az ezzel

Részletesebben

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706 HIRDETMÉNY A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (a továbbiakban: NFA) mint Kiíró a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény

Részletesebben

Iskolai közösségi szolgálat - Műhelykonferencia Eger, 2014. május 13..

Iskolai közösségi szolgálat - Műhelykonferencia Eger, 2014. május 13.. Iskolai közösségi szolgálat - Műhelykonferencia Eger, 2014. május 13.. A Nemzeti Művelődési Intézet Az Emberi Erőforrások Minisztere alapította A 2012-13-ban zajlott átszervezési folyamat következtében

Részletesebben

ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK, TURULMADÁR NÉPTÁNC EGYÜTTES ÉS SONNENBLUME TÁNCCSOPORT FELLÉPÉSEI TÓL

ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK, TURULMADÁR NÉPTÁNC EGYÜTTES ÉS SONNENBLUME TÁNCCSOPORT FELLÉPÉSEI TÓL ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK, TURULMADÁR NÉPTÁNC EGYÜTTES ÉS SONNENBLUME TÁNCCSOPORT FELLÉPÉSEI 2003.-TÓL 2003. FEBRUÁR 22. FARSANG VARSÁD FEBRUÁR 24. GYÖNKI SZOC. OTTHONBAN FELLÉPÉS (MINDHÁROM CSOPORT) MÁRCIUS

Részletesebben

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS MENETRENDI ÉRTESÍTÉS DDKK 2/2018-2019 A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. által kiadott 2018/2019. évi Somogy, Baranya és Tolna megyei autóbusz menetrendhez Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget,

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Helyszínek: Polgármesteri Hivatal - Béla király tér Koncertszínpad - Prometheus park Szent István tér Belvárosi templom Béla király tér

Részletesebben

Működő kapcsolatok a kistérség (volt járás) művelődési intézményei között

Működő kapcsolatok a kistérség (volt járás) művelődési intézményei között 1 Kiépült intézményhálózat a kistérségben Működő kapcsolatok a kistérség (volt járás) művelődési intézményei között Erős művelődési intézményhálózat Pakson, a kistérségi központban (művelődési központ,

Részletesebben

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat 1/2005.(II.21.) önkormányzati rendelete TOLNA MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVÉRŐL - a módosításokkal egységes szerkezetben - 1

A Tolna Megyei Önkormányzat 1/2005.(II.21.) önkormányzati rendelete TOLNA MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVÉRŐL - a módosításokkal egységes szerkezetben - 1 Tolna Megyei Önkormányzat hatályos (egységes szerkezetű) rendeletei 1/2005. (II. 21.) Tolna m. ör. Tolna Megye Területrendezési Tervéről Az egységes szerkezetű szöveg hatályos: 2012. február 18-tól 1.

Részletesebben

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16.. / 1 / bekezdésében

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2011. (III. 30.) önkormányzati rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2011. (III. 30.) önkormányzati rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2011. (III. 30.) önkormányzati rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat közművelődési szakmai tanácsadási és szolgáltatási feladatainak ellátásáról A Baranya

Részletesebben

KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALOK, POLGÁRMESTERI HIVATALOK CÍMJEGYZÉKE március 1.

KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALOK, POLGÁRMESTERI HIVATALOK CÍMJEGYZÉKE március 1. KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALOK, POLGÁRMESTERI HIVATALOK CÍMJEGYZÉKE 2013. március 1. Sorszám Irányító szám 1.* 7147 Alsónána Kossuth u. 27. 2. 7148 Alsónyék Fő u. 1. 3.* 7186 Aparhant Kossuth u. 34. 4.*

Részletesebben

Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2851 Környe, Beloiannisz u. 1. OM Művészeti tagozat

Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2851 Környe, Beloiannisz u. 1. OM Művészeti tagozat Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2851 Környe, Beloiannisz u. 1. OM 031914 Művészeti tagozat Évfolyamok Az intézmény művészeti tagozata 2007-ben kapta meg a: Kiválóra minősített

Részletesebben

Az élő zene közösségformáló ereje

Az élő zene közösségformáló ereje Az élő zene közösségformáló ereje KULTÚRHÁZAK ÉJJEL-NAPPAL AZ ÉLŐ ZENE BŰVÖLETÉBEN SZAKMAI KONFERENCIA Polyák Albert, főigazgató 2016. március 1. Jelszavaink valának: haza és haladás Kölcsey Ferenc Fő

Részletesebben

SZEKSZÁRD KISTÉRSÉGI RENDEZVÉNYEK 2012.

SZEKSZÁRD KISTÉRSÉGI RENDEZVÉNYEK 2012. SZEKSZÁRD KISTÉRSÉGI RENDEZVÉNYEK 2012. Március 3. Tolna, Városi Hangverseny Helyszín: Tolna, Bezerédj Pál Szabadidőközpont 74/540-035 Március 3. Télűző Sárpilisen Helyszín: Önkormányzat és környéke Információ:

Részletesebben

TMÁMKhírlevél 2009/JANUÁR ÚJ ÉVBEN ÚJ HELYEN. A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 1. SZÁM SZÍNEK NÉLKÜL RÖVIDEBBEN

TMÁMKhírlevél 2009/JANUÁR ÚJ ÉVBEN ÚJ HELYEN. A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 1. SZÁM SZÍNEK NÉLKÜL RÖVIDEBBEN TMÁMKhírlevél A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 1. SZÁM Sütő Károly: Víziók III. (XX. Amator Artium Tolna Megyei Tárlat a TMÁMK különdíjasa) SZÍNEK NÉLKÜL RÖVIDEBBEN Mikorra Hírlevelünk idei

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza - együttműködve a Kézműves Alapítvánnyal - a népművészeti hagyományok továbbéltetése, a fiatalok

Részletesebben

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete a közművelődésről Kacsóta községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi közművelődési feladatok ellátása érdekében a kulturális javak

Részletesebben

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet! Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet! Elnökségi értekezlet A decemberi elnökségi értekezlet

Részletesebben

Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV

Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. ÉV A közgyűlés a jelentést elfogadta. A szervezet adatai: Elnevezés: Viharsarok Néptáncszövetség Képviselő: Dombi Ildikó Székhely: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 12/2002. (IX.30.) számú R e n d e l e t e a helyi közművelődésről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A SZEKSZÁRDI MADRIGÁLKÓRUS EGYESÜLET évi programok és költségek. Idő Hely Esemény Kiadás/Bevétel június 21. Agóra Művészetek 50 éves jubileumi

A SZEKSZÁRDI MADRIGÁLKÓRUS EGYESÜLET évi programok és költségek. Idő Hely Esemény Kiadás/Bevétel június 21. Agóra Művészetek 50 éves jubileumi A SZEKSZÁRDI MADRIGÁLKÓRUS EGYESÜLET 2015. évi programok és költségek Idő Hely Esemény Kiadás/Bevétel június 21. Agóra Művészetek 50 éves jubileumi hangverseny 900.000 Ft augusztus Agóra Babits Ünnepi

Részletesebben

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS 2. számú módosítása

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS 2. számú módosítása TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS 2. számú módosítása A Cikói Hulladékgazdálkodási Társulást alkotó települések önkormányzatai a 2013. június 30-án kelt társulási megállapodást Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2009. évi programjai

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2009. évi programjai A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2009. évi programjai 2009. január 12. Közreműködtünk a Don-kanyarban elesett katonák, hősök és áldozatok emlékére szervezett megemlékezés megszervezésében

Részletesebben

Helyi értéktárak létrehozása a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével. Závogyán Magdolna főigazgató

Helyi értéktárak létrehozása a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével. Závogyán Magdolna főigazgató Helyi értéktárak létrehozása a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével Závogyán Magdolna főigazgató A Nemzeti Művelődési Intézet Az Emberi Erőforrások Minisztere alapította Részt vesz a közművelődési

Részletesebben

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma:

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma: KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV Tartalma: Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény kimutatás) A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás Célszerinti kifizetések kimutatása Támogatások kimutatása A közhasznúsági

Részletesebben

A TARTALOMBÓL: Június 22-én Tolna megye három városában és öt községében elstartol a Duna-híd Folklórfesztivál rendezvénysorozata

A TARTALOMBÓL: Június 22-én Tolna megye három városában és öt községében elstartol a Duna-híd Folklórfesztivál rendezvénysorozata 2011 ((V.. ÉVFOLLYAM)) 6.. SZÁM www..ttmamk..hu A TARTALOMBÓL: Június 22-én Tolna megye három városában és öt községében elstartol a Duna-híd Folklórfesztivál rendezvénysorozata Dunakömlődön az európai

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

Közművelődési Szolgáltató Intézet

Közművelődési Szolgáltató Intézet TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZEKSZÁRD Közművelődési Szolgáltató Intézet 2011. ÉVI MUNKATERV SZEKSZÁRD, 2011. JANUÁR TARTALOM II. 2011. ÉVI MUNKATERV 1. Területi módszertani és

Részletesebben

kattintson ide. Hírek

kattintson ide. Hírek Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Hírek Idén 31. alkalommal, augusztus 17-20 között került megrendezésre a Mesterségek Ünnepe a Budai

Részletesebben

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA SZEKSZÁRD 2008. ÉVI MUNKATERV

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA SZEKSZÁRD 2008. ÉVI MUNKATERV TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA SZEKSZÁRD 2008. ÉVI MUNKATERV A 2007 szeptembere óta eltelt 4 hónap során igyekeztünk a szolgáltatásainkat úgy megszervezni, hogy Tolna megye már

Részletesebben

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ 2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ február március Időpont Rendezvény megnevezése Szervező Helyszín 2012. február 16. vagy 23. 2012. február 25. Könyvtárhasználat - Nemzetközi energiahatékonysági nap

Részletesebben

c./ Az egyetemes, a nemzeti, a nemzetiségi és más kisebbségi kultúra értékeinek megismerését, a befogadás elősegítését, ezen belül :

c./ Az egyetemes, a nemzeti, a nemzetiségi és más kisebbségi kultúra értékeinek megismerését, a befogadás elősegítését, ezen belül : AGGTELEK KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2002.(IV.11.)SZ. RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉS SZABÁLYOZÁSÁRA Aggtelek Község Önkormányzatának képviselő-testülete A kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről,

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

TMÁMK 2009 / MÁJUS TOLNA MEGYE 1000 ÉVES. A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 5. SZÁM A FOLKLÓRFESZTIVÁL ELÉ

TMÁMK 2009 / MÁJUS TOLNA MEGYE 1000 ÉVES. A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 5. SZÁM A FOLKLÓRFESZTIVÁL ELÉ TMÁMK A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 5. SZÁM A Pollack Mihály tervei alapján 1836 -ban épült műemlék Vármegyeháza Szekszárdon A FOLKLÓRFESZTIVÁL ELÉ 2009-ben intézményünk vállalta magára

Részletesebben

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program 155 Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program A kutatási osztály ez évi kiemelkedő munkája mely immár nemzetközi érdeklődést is keltett a

Részletesebben

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA SZEKSZÁRD

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA SZEKSZÁRD 1 TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA SZEKSZÁRD 2009. ÉVI MUNKABESZÁMOLÓ & 2010. ÉVI MUNKATERV SZEKSZÁRD, 2010. JANUÁR 2 2009. ÉVI MUNKABESZÁMOLÓ IGAZGATÁS ÉS GAZDÁLKODÁS A 2009-es

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 13-i ülése 1. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 13-i ülése 1. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. május 13-i ülése 1. számú napirendi pontja Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS MENETRENDI ÉRTESÍTÉS DDKK 3/2016-2017 A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. által kiadott 2016/2017. évi Somogy, Baranya és Tolna megyei autóbusz menetrendhez Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget,

Részletesebben

TOLNA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG A változtatás jogát az aktuális baleseti helyzetnek megfelelően a TMRFK fenntartja.

TOLNA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG A változtatás jogát az aktuális baleseti helyzetnek megfelelően a TMRFK fenntartja. 17000/191-8/2015.ált. Nap TOLNA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG A változtatás jogát az aktuális baleseti helyzetnek megfelelően a TMRFK fenntartja. szeptember 1. kedd 2015. szeptember hónapra tervezett sebességmérések

Részletesebben

A regionális hálózatépítés fejlesztési eredményei a Dél-dunántúli régióban

A regionális hálózatépítés fejlesztési eredményei a Dél-dunántúli régióban A regionális hálózatépítés fejlesztési eredményei a Dél-dunántúli régióban Csizmazia Sándorné szakmai vezető TÁMOP 3.2.2.Dél-dunántúli RHK Garay János Általános Iskola és AMI Záró konferencia a Dél-dunántúli

Részletesebben

K I V O N A T az Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottság június 05-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T az Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottság június 05-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága K I V O N A T az Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottság 2012. június 05-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CIVIL SZERVEZETEKET ÉRINTŐ PÁLYÁZATI FORRÁSOKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A CIVIL SZERVEZETEKET ÉRINTŐ PÁLYÁZATI FORRÁSOKRÓL TÁJÉKOZTATÓ A CIVIL SZERVEZETEKET ÉRINTŐ PÁLYÁZATI FORRÁSOKRÓL A tájékoztató a 2017. április 7-ig meghirdetésre került hazai és uniós finanszírozású pályázati kiírások rövid összefoglalóját tartalmazza.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Statisztikai számjel 18762756-9133-529-14 HONISMERETI ÉS TERMÉSZETVÉDŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 8716 MESZTEGNYŐ LADI JÁNOS U. 55. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. ÉV MESZTEGNYŐ, 2012-02-18 TÁRSADALMI SZERVEZET

Részletesebben

6. célterület. Célterület neve: "A hagyományokban él a szellemünk tovább"- szellemi örökség megőrzését szolgáló tevékenységek támogatása

6. célterület. Célterület neve: A hagyományokban él a szellemünk tovább- szellemi örökség megőrzését szolgáló tevékenységek támogatása 6. célterület Célterület neve: "A hagyományokban él a szellemünk tovább"- szellemi örökség megőrzését szolgáló tevékenységek támogatása Vonatkozó HPME azonosítója 670f06 Célterület azonosítója 1018246

Részletesebben

4/2002.(II.3.) számú rendelet

4/2002.(II.3.) számú rendelet 1 5. számú melléklet 4/2002.(II.3.) számú rendelet Bekecs községi Önkormányzat Közművelődési feladatairól A közművelődéshez való jog gyakorlása közérdek, a közművelődési tevékenységek gyakorlása közcél.

Részletesebben

2006. január. Dialógusok Konferencia a határmenti kulturális együttműködésről Sátoraljaújhely 13. Péntek

2006. január. Dialógusok Konferencia a határmenti kulturális együttműködésről Sátoraljaújhely 13. Péntek 219 ESEMÉNYNAPTÁR Kiemelkedő közművelődési, amatőrművészeti események 2006-ban Információ: Magyar Művelődési Intézet, 1011, Corvin tér 8. Telefon: +36-1-201-5053, fax: +36-1-201-5764, e-mail: esemeny@mmi.hu

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/1999.(VI.01.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi közművelődésről Módosított rendelet azonosítója: 25/2003.(XI.27.)

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 23-i ülése 3. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 23-i ülése 3. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. szeptember 23-i ülése 3. számú napirendi pontja Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben

Részletesebben

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT ELSŐ ÁLLOMÁS

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT ELSŐ ÁLLOMÁS 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT ELSŐ ÁLLOMÁS XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó 2013. június 14. 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP 111 milliárd forint támogatás a kultúrának

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése a muzeális intézményekről,

Részletesebben

BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÖRÖMÖKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT

BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÖRÖMÖKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT 2011 ((V.. ÉVFOLLYAM)) 12.. SZÁM www..ttmamk..hu Valamennyi kedves együttműködő vagy közreműködésüket igénybe vevő partnerüknek BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÖRÖMÖKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT kívánnak a TMÁMK munkatársai

Részletesebben

2013. évi kistérségi rendezvények. Március. Április

2013. évi kistérségi rendezvények. Március. Április 2013. évi kistérségi rendezvények Március Március 21. Őcsény Városkörnyéki Mezei futóverseny - Őcsény több helyszín Deák István 70/943-6537 Április Április 20. Báta X. Hímestojás Fesztivál Bátai Tájház

Részletesebben

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén Turisztikai Hírlevél Tourinform Sárospatak Decemberi programok Sárospatakon és Környékén A Művelődés Háza és Könyvtára programjai: December 01. 17.00 óra Cserepes nap Értékes fazekas hagyománnyal bír Sárospatak.

Részletesebben

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2004./IV.26./ RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2004./IV.26./ RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2004./IV.26./ RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL - 2 - Tüskevár község önkormányzatának Képviselőtestülete" A kulturális javak védelméről

Részletesebben

Különös közzétételi lista Alapfokú Művészeti intézmények. 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet alapján

Különös közzétételi lista Alapfokú Művészeti intézmények. 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet alapján Intézmény neve: Levendula Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 200223 Különös közzétételi lista Alapfokú Művészeti intézmények 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet alapján 1. A ok iskolai végzettsége, szakképzettsége

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

Közkultúránk és anyanyelvünk

Közkultúránk és anyanyelvünk Internationaler Tag der Muttersprache Der Internationale Tag der Muttersprache ist ein von der UNESCO ausgerufener Gedenktag zur Förderung sprachlicher und kultureller Vielfalt und Mehrsprachigkeit. Er

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 26-i ülése 1. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 26-i ülése 1. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2018. június 26-i ülése 1. számú napirendi pontja Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 2-i ülése 1. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 2-i ülése 1. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. december 2-i ülése 1. számú napirendi pontja Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben

Részletesebben

K I V O N A T. Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága 2013. május 28-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága 2013. május 28-i ülésének jegyzőkönyvéből Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága 2013. május 28-i

Részletesebben

Közművelődési Szolgáltató Intézet

Közművelődési Szolgáltató Intézet TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZEKSZÁRD Közművelődési Szolgáltató Intézet 2010. ÉVI MUNKABESZÁMOLÓ SZEKSZÁRD, 2011. JANUÁR TARTALOM I. 2010. ÉVI MUNKABESZÁMOLÓ 1. A feladatvégzés

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2018. november 27.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete www.bacskultura.hu

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete www.bacskultura.hu Dél-alföldi Regionális Gyermek és Ifjúsági Néptáncgála területi válogatója Petőfi Sándor Művelődési Központ Kiskőrös, február 17. 2007 Évnyitó szakmai értekezlet Általános Művelődési Központ Nemesnádudvar,

Részletesebben

Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete. a helyi közművelődésről A rendelet hatálya

Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete. a helyi közművelődésről A rendelet hatálya Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről Csátalja Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

Március 2-ig látogatható az Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállítás a Néprajzi Múzeumban. Részletek itt

Március 2-ig látogatható az Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállítás a Néprajzi Múzeumban. Részletek itt Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Hírek A februári elnökségi értekezlet témái: Együttműködés lehetőségei a Nemzeti Parkokkal; A NESZ

Részletesebben

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év A tevékenység meghatározása 2007 évben a Kulturális és Sport sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése

Részletesebben