passzívház Érték 0,08 W/m 2 K

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "passzívház Érték 0,08 W/m 2 K"

Átírás

1 passzívház U Érték 0,08 W/m 2 K

2 Bauland-passzívházak KÉPZELJEN EL EGY OLYAN HÁZAT, amely rendkívül egyszerű alapelv szerint működik: a kifelé áramló hőveszteséget minimálisra csökkentve, a beáramló napenergiát pedig maximálisan kihasználva, megfelelő szellőzés biztosítása mellett olyan rendszert alkot, amely szinte önmagában gondoskodik a kellemes belső hőmérséklet kialakulásáról.

3 BAULAND > energiatudatos építészet A ház energiaháztartásának figyelembevétele már az építészeti tervezés során kiemelt fontosságú. A passzívház extrém jó hőszigeteléssel rendelkezik, mind az aljzat, a falak, a födém, mind pedig a nyílászárok tekintetében. Ennek köszönhetően a passzívház hővesztesége töredéke egy hagyományos házénak. A hőveszteségek minimalizálása érdekében a kiváló hőszigetelés alkalmazása mellett különös figyelemet fordítanak a hőhídmentes és légtömör szerkezet kialakítására. A szellőztetés egy passzívházban mindig kontrollált módon, hővisszanyerővel ellátott szellőztető berendezéssel történik. Balogh György az első magyarországi minősített passzívház tulajdonosa. Az épület nettó 126 m 2. Kivitelezési költség: br Ft/hasznos terület Ft-os havi rezsi Kényelem, Komfort, Egészség A passzívház folyamatosan friss levegőt biztosít, mellékhatások nélkül. A passzívházak lakóinak számtalan visszajelzése alapján ezek a passzívházak legjobb tulajdonságai: Nincs por, poratka és penész Nincs pollen Nincs károsanyag-kibocsátás Nincs zaj A passzívházban fellépő összes hőveszteség olyan minimális, hogy nincs szükség jelentős fűtési rendszer kiépítésére, elegendőek a házban jelenlévő passzív energiaforrások, az ablakokon keresztül beérkező napfény, a gépek és a bentlakók által leadott hő. Egy pas szívház fűtési energiaszükséglete akár 90 %-kal kevesebb. Megtérülés Az épületek nagyon hosszú távú befektetések, felújítási periódusuk 40, a teljes életciklusuk 100 év. Fűtésük, hűtésük, meleg vízzel való ellátásuk felelős a CO 2 kibocsátás 35%-áért. A passzívház szabvány alkalmazása új házak építése esetén a hagyományosan épített házakkal szemben %-os csökkenést eredményez és a többletköltség csak 5-10 %. Mennyit ér Önnek, ha egy évvel tovább él?

4 Bauland-passzívházak A Bauland Kft óta kitartó úttörője a környezetvédelemnek és az energiatakarékosságnak. Meggyőződésünk, hogy az alacsonyabb energiafelhasználás, kevesebb károsanyag-kibocsátással is jár. Ezért elköteleztük magunkat az innovatív EPS-zsalu és a jövőbemutató Passzívház Szabvány mellett. Ennek eredményeként a Bauland kivitelezte az első magyarországi, a darmstadti Passiv Haus Institut által minősített, Passzívházat. A Bauland márkanévként fémjelzi a különösen jó minőségű Neopor alapanyagú építőelemeket is. A kész falak U-értéke 0,24-0,08 W/m 2 K között változik, 25, 30, 40 vagy 50 cm falvastagságok mellett. Sikerünk alapja a folyamatos innováció, az ellenőrzött és magas testsűrűségű gyártás, és az ehhez igazodó kedvező ár. Az alapanyag A Neopor -ral a BASF (a világ legnagyobb vegyipari vállalata) olyan szigetelőanyagot fejlesztett ki, ami a hagyományos termékekhez képest lényegesen nagyobb hőszigetelési képességgel rendelkezik. A Neopor alkalmazása ökológiai szempontból is kedvező. 1 m 3 Bauland Neopor elem előállításához kb. 10 liter kőolajra van szükség. Ugyanez a szigetelőréteg 50 év alatt hozzávetőlegesen m 3 gázt takarít meg. EPS zsalu A zseniális Lego elvű építési rendszer rendkívül gyors és a gyerekjáték könnyedségével kivitelezhető, mind az abszolút laikusok, mind a gyakorlott vállalkozók számára. Az önerősen kivitelezett Bauland ház alternatívát kínál a hagyományos és drága építési rendszerekkel szemben. Mindegy, hogy családi ház, ikerház, társasház vagy akár irodaház építését tervezi. A hőszigetelt EPS-zsalu rendkívüli mértékű építési költségmegtakarítást és a piacon kapható legnagyobb hőszigetelést nyújtja Önnek.

5 BAULANDgroup > energiatudatos RENDSZER ELŐNYÖK Nincs szükség plusz szigetelésre * A legjobb hőszigetelési tulajdonság (Bauland Extrem U= 0,08 W/m²K) Egyedülálló Bauland Lemezalaprendszer * Rendkívül alacsony hulladékarány * 100 évet meghaladó élettartam A legjobb passzívházak követelményeinek megfelelő Bauland Födémrendszer * Ökohatékony szigetelő A legideálisabb építési rendszer önerős kivitelezéshez, akár a Passzívház Szabvány alkalmazása esetén is Rugalmas, egyedi igényekre szabott szolgáltatások (Felelős Műszaki Vezetés, Helyszíni tanácsadás, stb.) Nedvességnek ellenálló alapanyag, lehetetlen szigetelési értékromlás, nem lehetséges a rothadás Kiváló ár-teljesítmény arány * Magas újraértékesítési hozam, rendkívül alacsony rezsiköltségek Bérelhető gépek, faltámaszok * Nincsenek építészeti korlátozások * Nagy tömegű, masszív építés technológia Téli kivitelezés * Egyszerű pumpával és mixerbetonnal való kitöltés (akár megrendelhető szolgáltatásként) Kiváló zajcsillapítás * Allergén mentes, nem mérgező higiéniás csomagolásokra is használt alapanyag Nincs rovar- vagy termeszvész * Elméleti és gyakorlati oktatás * Könnyű szállítás és rakodás Akár földrengésnek, hurrikánnak ellenálló, stabil szerkezet * Ökológiailag újrahasznosítható építőanyagok Minőségellenőrzött márka * 45 éves múlttal rendelkező kipróbált építőanyag

6 Bauland-passzívházak Szigetelt lemezalap A passzívházak kivitelezésében szerzett több éves tapasztalat tette szükségszerűvé az egyedülálló Bauland Lemezalap kifejlesztését, hiszen az aljzat megfelelő szigetelése nélkül a magyarországi klímán passzívház kivitelezése nem lehetséges. Hőhídmentes háromhéjú falszerkezetek A háromhéjú falszerkezetek optimális megoldást nyújtanak a hővédelem, a zajvédelem és a teherbírás tekintetében. A rendelkezésre álló kiegészítő elemekkel mint az áthidaló, a koszorú, a magasító, a szög vagy íves elemek, minden épületforma nagy biztonsággal kivitelezhető. A lemezalap tejes mértékben illeszkedik a rendszer többi eleméhez, ugyanúgy előregyártott modulok és egyszerű telepíthetőség jellemzi, Az elemek kapcsolata kötőanyagl. A szükséges anyagmennyiség pontosan meghatározható, hulladékmentes. Klasszikus családi házak estén a kivitelezési idő maximum 3 nap, vasalása statikai méretezést igényel.

7 BAULAND > energiatudatos építészet Tehát, a teljes Hőszigetelt Bauland Építési Rendszer alkalmazásával, önerős kivitelezés esetén is, teljesen kizártak a hőhidak. Hőszigetelt födém A Bauland födém egy alul felül sík, monolit-vasbetonból álló, rejtett bordás szerkezet. A szerkezet teherbírását az előregyártott betongerendák és a hálóval erősített, helyszínen öntött fejlemez adják. Az előregyártott gerendák használata jelentős idő és zsaluköltség megtakarítást eredményez, a bélésidomokban kialakított csatornák pedig a légtechnikai csövek gyors és esztétikus elhelyezését teszik lehetővé. A koszorú kialakítása egyszerűen a rendszerhez tartozó koszorúelem segítségével oldható meg.

8 Bauland-passzívházak Know-how Tudni kell, hogy hogyan: sőt, napjainkban egyre inkább, hogyan kell másként csinálni. Az elméleti tudás önmagában számunkra sem elegendő. Egy szakember minőségét az határozza meg, hogy mennyire egyezik meg az elméleti és a gyakorlati tudása. A mi feladatunk, hogy folyamatosan figyeljük a piacot, és ügyfeleink számára kiválasszuk a mindenkori kínálat legkiválóbb termékeit és technológiáit. Bauland Akadémia Elméleti és gyakorlati oktatás, önerős kivitelezőknek és szakembereknek Ez a házépítés életem egyik legörömtelibb, legkreatívabb de persze fáradtsággal teli időszaka volt. Attila csapata, no meg az alvállalkozó - kivitelezők mind-mind tüneményes, kedves, magasan képzett szakemberek voltak. Az eredmény (a hozzáértők szerint is) egy kiemelkedően jó minőségű épület. Nem gondoltam volna, hogy építkezni jó. Mihály György Pilisszentlászló Havi rezsi: Ft/hó

9 tetô Födém fal alap BAULAND > energiatudatos építészet 1. nap 3. nap 5. nap 8. nap 9. nap 12. nap 15. nap 16. nap 17. nap 22. nap 25. nap

10 Bauland-passzívházak Típusházak Garantált ár, garantált passzívház minőség Lápisz: 147 m 2 / innováció A mai modern kor emberének készült a Lápisz. A minden generáció elvárását teljesítő, maximális kihasználtságot és mégis megfelelő életteret biztosító Passzív ház, mely innovatív formavilágával egyedülálló és különleges. Elrendezését tekintve kényelmes nappali, 3 szoba, duplex fürdőszobás kialakítású egy állásos garázzsal. Az épület lemezalapon fekszik és hőszigetelt, rejtett gépészettel kialakítható födém rendszerrel megálmodott. MalacHit: 83 m 2 / fenntarthatóság Egyszintes passzívház a nyugalom rejteke, ahol megszűnnek a mindennapok problémái. A földszintes Otthon kiváló elosztású, harmóniát sugárzó külsővel és fantasztikus tulajdonságokkal kényezteti leendő lakóit. A családi ház nagy nappalival, lakható és kényelmesen berendezhető szobákkal tervezett. A lemezalapra megépített, és kitűnő hőszigetelő réteget biztosító falszerkezet segítségével, télen meleg, nyáron kellemes hűvös életteret biztosít a bent levőknek. Riolit: 138 m 2 / folyamatosság A család egészének gazdaságosan megépíthető és üzemeltethető kétszintes mediterrán jellegű és a toszkán szőlők lejtőinek hangulatát idéző családi háza. Négy szobával, duplex fürdővel kényelmessé teszi a bentlakók mindennapjait. A folyamatos szellőzést biztosító rendszer által bejuttatott friss levegő a gyermekek részére kellemes játszó, a szülők részére komfortos pihenő és dolgozóteret biztosít egész nap. Kulcsra készen akár 6 hónap alatt átadható.

11 BAULAND > energiatudatos építészet Életünket a jelenben kell élnünk, arccal a jövő felé. A fenntartható fejlődés a fejlődés olyan formája, amely a jelen igényeinek kielégítése mellett nem fosztja meg a jövő generációit saját szükségleteik kielégítésének lehetőségétől. (ENSZ Közös jövőnk jelentés, 1987)

12 Bauland Kft. H-2151 Fót, Fótliget Irodaház Telefon: Fax:

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum. Passzív házak Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 Passzív ház Olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérséklet

Részletesebben

KÖLTSÉGHATÉKONY MEGVALÓSÍTÁS, OLCSÓ FENNTARTHATÓSÁG, MAGAS ÉLETMINŐSÉG! OPTIMUMHÁZ TERVEZÉSI-IRÁNYELV

KÖLTSÉGHATÉKONY MEGVALÓSÍTÁS, OLCSÓ FENNTARTHATÓSÁG, MAGAS ÉLETMINŐSÉG! OPTIMUMHÁZ TERVEZÉSI-IRÁNYELV KÖLTSÉGHATÉKONY MEGVALÓSÍTÁS, OLCSÓ FENNTARTHATÓSÁG, MAGAS ÉLETMINŐSÉG! OPTIMUMHÁZ TERVEZÉSI-IRÁNYELV az alacsony energiaigényű lakóépületekre vonatkozó követelményrendszer Megjelent: Budapest, 2014 Szerző:

Részletesebben

Megoldás falazatra 2

Megoldás falazatra 2 Megoldás falazatra 2 Mitől okos a tégla? Az okostéglák olyan új fejlesztésű termékek, melyek hőszigetelő képessége 40-50 %-kal jobb, mint az ugyanolyan falvastagságban kapható hagyományos, nútféderes falazóelemeké.

Részletesebben

BAUCELL ENERGIATUDATOS ÉPÍTŐ ELEM

BAUCELL ENERGIATUDATOS ÉPÍTŐ ELEM BAUCELL ENERGIATUDATOS ÉPÍTŐ ELEM Tartalom: A Baucell BMT Kft Az EPS/beton építési rendszer Az EPS-beton szerkezetek előnyei A Baucell falazat Baucell Start Baucell Basic Baucell Standard Baucell Prémium

Részletesebben

AZ ELSÕ MINÕSÍTETT PASSZÍVHÁZ MAGYARORSZÁGON

AZ ELSÕ MINÕSÍTETT PASSZÍVHÁZ MAGYARORSZÁGON AZ ELSÕ MINÕSÍTETT PASSZÍVHÁZ MAGYARORSZÁGON A passzívház szó lassan szlogen lesz Magyarországon. Nem is baj, hiszen a mûszaki tartalom mindenképpen új gondolkodásmódot jelent nem csak az építtetõk, lakáshasználók,

Részletesebben

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++ Kiváló energetikai minőség okostéglával! A+++ Megoldás falazatra Miért fontos a megfelelő téglaválasztás? Amikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell

Részletesebben

energeto A rendkívüli ablak

energeto A rendkívüli ablak 1 energeto A rendkívüli ablak Az ablak energiahatékonysága szempontjából az U w -érték a mérvadó. Minél alacsonyabb a hőátbocsátási tényező (U w ), annál energiahatékonyabb egy ablak. A javított ablakértéknek

Részletesebben

Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól

Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól A fenntarthatóság iránt elkötelezett építészetért Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól A SCHÜCO rendszer műanyag nyílászárói a hazai piacon is egyre nagyobb teret és elismerést nyernek, hiszen előnyös tulajdonságaikkal,

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

Magasépítéstan alapjai 13. Előadás

Magasépítéstan alapjai 13. Előadás MAGASÉPÍTÉSTAN ALAPJAI Magasépítéstan alapjai 13. Előadás BME MET Előadó: 2014/2015 II. szemeszter egyetemi docens, BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék BME MET 2014 / 2015 II. szemeszter 13. Előadás

Részletesebben

ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN

ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN HŐTECHNIKA KÖRNYEZET TŰZ GARANCIA 40 ÉV HŐTECHNIKAI GARANCIA 20%-KAL JOBB HŐTECHNIKAI TELJESÍTMÉNY Kezdje meg az IPN-QuadCore utazást itt: ipn-quadcore.co.uk

Részletesebben

ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN AZ EREDETI: A JÖVŐ!

ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN AZ EREDETI: A JÖVŐ! ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN AZ EREDETI: A JÖVŐ! HŐTECHNIKA KÖRNYEZET TŰZ GARANCIA 40 ÉV HŐTECHNIKAI GARANCIA 20%-KAL JOBB HŐTECHNIKAI TELJESÍTMÉNY Kezdje meg az IPN-QuadCore utazást itt:

Részletesebben

Vitathatatlan előnyök teszik a különbséget

Vitathatatlan előnyök teszik a különbséget Vitathatatlan előnyök teszik a különbséget Letisztult dizájn A freeair 100 készülék kicsi, szinte zajtalan, feltűnés mentes és könnyen integrálható, köszönhetően az egyéni előlapnak egyedi dizájn minden

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghetõ hõ- és hangszigetelõ ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

ÁTTEKINTÉS.

ÁTTEKINTÉS. ÁTTEKINTÉS www.optitrailer.com 2 Langendorf Hagyomány és innováció! A Langendorf a szállítmányozás piacán, több mint 125 éves múltra tekint vissza, ez időszak alatt létrehozott termékeivel méltán kivívta

Részletesebben

Passzív házak. Csoknyai Tamás BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék

Passzív házak. Csoknyai Tamás BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék Passzív házak Csoknyai Tamás BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék Mi az a passzívház? Minimális fűtési energiafelhasználás Minimális fűtési hőszükséglet Passzív-szolár szolár technikák alkalmazása

Részletesebben

XELLA Pórusbeton építés jövõje

XELLA Pórusbeton építés jövõje XELLA Pórusbeton építés jövõje Hagyomány és fejlõdés A növekedésorientált vállalati stratégiát a technikai és minõségi elõrelépés indokolja. Franz Haniel und Cie. Haniel Bau-Industrie (Führungsgesellschaft)

Részletesebben

Boróka. készházak. Erdészeti és Faipari Kft.

Boróka. készházak. Erdészeti és Faipari Kft. Boróka készházak Boróka készházak A Boróka készházak nagypaneles technológiával készülô favázas házcsalád. Készházaink modern formavilágukkal és a természettel harmonizáló megjelenésükkel korunk stílusalkotó

Részletesebben

POROTHERM Építési Rendszer

POROTHERM Építési Rendszer POROTHERM Építési Rendszer WB_8_oldalas_2011.indd 1 2011.03.28. 14:55 A téglából épült otthon Energiatakarékos, hiszen a Wienerberger leginnovatív téglater- mékeinek hőszigetelő értéke kiegészítő hőszigetelés

Részletesebben

AZ ELSŐ MAGYAR PASSZÍVHÁZ MINŐSÉGŰ ISKOLA S Z E K É R L Á S Z L Ó DLA

AZ ELSŐ MAGYAR PASSZÍVHÁZ MINŐSÉGŰ ISKOLA S Z E K É R L Á S Z L Ó DLA AZ ELSŐ MAGYAR PASSZÍVHÁZ MINŐSÉGŰ ISKOLA A WGBC elismerése egy magyar passzívháznak Kezdetek- ilyen volt Tervek Iskolaépület felújítás és új passzívházas új szárny, Budapest Építészet: Szekér László

Részletesebben

REHAU BRILLANT-DESIGN ABLAKOK HATÉKONY HŐSZIGETELÉS ÉS SOKSZÍNŰ DESIGN AZ IGÉNYES LAKÓÉPÜLETEK SZÁMÁRA. www.rehau.hu. Építőipar Autóipar Ipar

REHAU BRILLANT-DESIGN ABLAKOK HATÉKONY HŐSZIGETELÉS ÉS SOKSZÍNŰ DESIGN AZ IGÉNYES LAKÓÉPÜLETEK SZÁMÁRA. www.rehau.hu. Építőipar Autóipar Ipar REHAU BRILLANT-DESIGN ABLAKOK HATÉKONY HŐSZIGETELÉS ÉS SOKSZÍNŰ DESIGN AZ IGÉNYES LAKÓÉPÜLETEK SZÁMÁRA www.rehau.hu Építőipar Autóipar Ipar STÍLUS ÉS KOMFORT A LAKÁSBAN REHAU BRILLANT-DESIGN ABLAKOKKAL

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

GLEN R FALSZERKEZET FÖDÉM 39 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET 41 CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET. 180 m 2 LOGLEN favázas mintaház fázisainak bemutatása

GLEN R FALSZERKEZET FÖDÉM 39 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET 41 CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET. 180 m 2 LOGLEN favázas mintaház fázisainak bemutatása FALSZERKEZET FÖDÉM CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET KÜLSŐ ÉS BELSŐ VAKOLÁST NEM IGÉNYEL cm Acél vázszerkezet 0, cm Feltöltő nyílások Ø 8 cm cm cm Üvegszövet háló Burkolat 7 7 8 9 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET

Részletesebben

AZ ISOTEQ ÉS EGYÉB, PIACON LÉVŐ ICF TECHNOLÓGIÁK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

AZ ISOTEQ ÉS EGYÉB, PIACON LÉVŐ ICF TECHNOLÓGIÁK ÖSSZEHASONLÍTÁSA AZ ISOTEQ ÉS EGYÉB, PIACON LÉVŐ ICF TECHNOLÓGIÁK ÖSSZEHASONLÍTÁSA AZ ISOTEQ ÉS EGYÉB, PIACON LÉVŐ ICF (HŐSZIGETELT ZSALUBLOKK) TECHNOLÓGIÁK ÖSSZEHASONLÍTÁSA MŰSZAKI JELLEMZŐK ALAPJÁN Ügyfeleink állandó

Részletesebben

Frank-Elektro Kft. BEMUTATKOZÓ ANYAG

Frank-Elektro Kft. BEMUTATKOZÓ ANYAG Frank-Elektro Kft. 5440 Kunszentmárton Zrínyi u. 42. Telefon: 56/560-040, 30/970-5749 frankelektro.kft@gmail.com BEMUTATKOZÓ ANYAG Frank-Elektro Kft. telephely korszerűsítése, építési munkái. A Frank-Elektro

Részletesebben

lindab velünk egyszerű az építés DuraFrost Újdonság a Lindabtól LindabPLX lágy állókorcos síklemez fedés Építészeti álmok megvalósításához

lindab velünk egyszerű az építés DuraFrost Újdonság a Lindabtól LindabPLX lágy állókorcos síklemez fedés Építészeti álmok megvalósításához lindab velünk egyszerű az építés DuraFrost Újdonság a Lindabtól LindabPLX lágy állókorcos síklemez fedés Építészeti álmok megvalósításához Premium bevonati rendszer Fehér Galambszürke Antracitmetál Fekete

Részletesebben

Elegáns hőszigetelés.

Elegáns hőszigetelés. Elegáns hőszigetelés A hőszigetelés fejlődése Hőátbocsátási tényező (W/m 2 K) Tető Fal Falazat Állagvédelmi szempontok 1,0 1,4 B30 Energiatakarékosság 1979 0,4 0,70 Uniform Környezetvédelem 1991 (0,3)

Részletesebben

káros hatásaitól Megvédjük az épületeket és a bennük lakókat a természeti erőkkel szemben

káros hatásaitól Megvédjük az épületeket és a bennük lakókat a természeti erőkkel szemben CREATE AND PROTECT Jobb épületek a minőségi életért Életünk jelentős részét négy fal között éljük. Gondoljunk csak bele, mennyi időt töltöttünk és töltünk különböző iskoláink épületeiben, az otthonunkban,

Részletesebben

Leier betoncserepek - a legjobb választás

Leier betoncserepek - a legjobb választás Leier betoncserepek - a legjobb választás A betoncserép napjainkban a legelterjedtebb tetőfedő anyag, hiszen erős, szép, tartós és gazdaságos fedés készíthető belőle, mely változatos formákkal harmonikusan

Részletesebben

Hőszigetelt felülvilágító kupola Fix (CFP) típus

Hőszigetelt felülvilágító kupola Fix (CFP) típus Hőszigetelt felülvilágító kupola Fix (CFP) típus Mit tehet a szobával egy felülvilágító ablak A lapostetővel rendelkező otthonokban a legtöbb tér konyha, nappali vagy hálószoba csak nagyon kevés természetes

Részletesebben

Standard követelmények, egyedi igények, intelligens épület, most légy okos házépítés. Fritz Péter épületgépész mérnök

Standard követelmények, egyedi igények, intelligens épület, most légy okos házépítés. Fritz Péter épületgépész mérnök Standard követelmények, egyedi igények, intelligens épület, most légy okos házépítés Fritz Péter épületgépész mérnök fritz.peter.hu@gmail.com Milyen házat kellene építeni? Energiatakarékos Energiahatékony

Részletesebben

Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések

Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések Fókuszban az energiahatékonyság Érezze magát egy életen át komfortosan korszerűen hőszigetelt otthonában! www.wienerberger.hu Az energiahatékonyság kötelező

Részletesebben

Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak

Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak www.thermo-block.hu Szakmai kérdések: 06 20/350-6750 Értékesítés: 06 20/364-3843 Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak építési rendszere 60-70%-os energia megtakarítás Nem kell utólagos

Részletesebben

Egy építőipari vállalkozás harca a fenntartható épületekért. VELUX Magyarország Kft./2010.11.03.

Egy építőipari vállalkozás harca a fenntartható épületekért. VELUX Magyarország Kft./2010.11.03. Egy építőipari vállalkozás harca a fenntartható épületekért 1 VELUX Magyarország Kft./2010.11.03. 1 Fenntarthatóság építés építészet fejlődés közösség épület termékek fogyasztás FENNTARTHATÓ életmód VELUX

Részletesebben

Szellőzés. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12.

Szellőzés. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. Szellőzés Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 A szellőzés fontossága Az energiatudatos építkezések, beruházások

Részletesebben

Padlófûtés- és hûtésrendszerek

Padlófûtés- és hûtésrendszerek Padlófûtés- és hûtésrendszerek 72 7 Blanke PERMATOP padlófűtés- és hűtésrendszerek Elônyök 1. Nagyon gyorsan reagáló rendszer (már 5 perc elteltével érezhető a melegedés) 2. Lehetôvé teszi parketta, laminált

Részletesebben

Passzívházak. Dr. Abou Abdo Tamás. Előadás Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Székesfehérvár, november 23.

Passzívházak. Dr. Abou Abdo Tamás. Előadás Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Székesfehérvár, november 23. Dr. Abou Abdo Tamás Passzívházak Előadás Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Székesfehérvár, 2016. november 23. www.meetthescientist.hu 1 26 Miért építsünk energiatakarékos házakat a világban,

Részletesebben

LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - LAKOSSÁGI FÓRUM

LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - LAKOSSÁGI FÓRUM LAKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ LAKÁSSZÖVETKEZET - LAKOSSÁGI FÓRUM Időpont: 2013.09.02 17:30 Helyszín: Eötvös Lóránd általános iskola, étkező Lakatos úti 2. számú Lakásszövetkezet Igazgatóság a közösség szolgálatában

Részletesebben

A tetőszigetelés új dimenziója!

A tetőszigetelés új dimenziója! A tetőszigetelés új dimenziója! Tökéletes komfort korszerű szigetelőanyaggal! Megbízható, modern, hatékony megoldás magas- és lapostetőn egyaránt Olvassa el, hogyan érhető el tökéletes komfort a mindennapokban!

Részletesebben

SCHÜCO VentoTherm Ablakba integrált szellôztetô rendszer hôvisszanyeréssel

SCHÜCO VentoTherm Ablakba integrált szellôztetô rendszer hôvisszanyeréssel SCHÜCO VentoTherm Ablakba integrált szellôztetô rendszer hôvisszanyeréssel Zöld technológia a Kék Bolygóért Napenergia-hasznosító rendszerek GreenTechnology for the Blue Planet Clean Energy from Solar

Részletesebben

Frank-Elektro Kft. EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról

Frank-Elektro Kft. EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról Frank-Elektro Kft. 5440 Kunszentmárton Zrínyi u. 42. Telefon: 56/560-040, 30/970-5749 frankelektro.kft@gmail.com EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról Frank-Elektro Kft. telephely korszerűsítése, építési munkái. A

Részletesebben

haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók

haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 38 40 HÁZ és KERT Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 39 Nyílászárók HÁZ és

Részletesebben

Acélszerkezetek fenntarthatósága és valorizációja. Esettanulmányok

Acélszerkezetek fenntarthatósága és valorizációja. Esettanulmányok Acélszerkezetek fenntarthatósága és valorizációja Esettanulmányok Június 2014 Napirend 12/14/2014 2 12/14/2014 3 A tanulmány témája A tanulmány célja egy különböző struktúrákkal felépített irodaépület

Részletesebben

Ytong Multipor piktogramok

Ytong Multipor piktogramok Ytong Multipor piktogramok 1. Ásványi hőszigetelő lap Az Ytong Multipor hőszigetelő lapok stabil, ásványi kristályszerkezetűek, nem tartalmaznak szálas összetevőket, így a hőszigetelések széles palettáján

Részletesebben

A mobil térrendszerek szakértője

A mobil térrendszerek szakértője A mobil térrendszerek szakértője Az Ön mobil térrendszereinek szakértője CONTAINEX a WALTER GROUP tagja Értékeink A CONTAINEX a konténerek és mobil térrendszerek vezető értékesítője egész Európában több

Részletesebben

Mûanyag nyílászárók 2010. EnergetoKarát

Mûanyag nyílászárók 2010. EnergetoKarát Mûanyag nyílászárók 2010 70 EnergetoKarát 3x Hôszigetelés Alapkivitelben készülô mûanyag nyílászáróink segítségével megfelelô hôszige teléssel párosítva akár 40 70% energia megta ka rítás érhetô el! Ablakaink

Részletesebben

Silvento. A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért

Silvento. A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért Silvento A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért Silvento Élvezd a csendet csendes mérés hőmérséklet/páratartalom Nincsenek zavaró zajok:

Részletesebben

Mûanyag nyílászárók. EnergetoKarát. Jubileum

Mûanyag nyílászárók. EnergetoKarát. Jubileum Mûanyag nyílászárók EnergetoKarát 85 85 Jubileum Hôszigetelés Alapkivitelben készülô mûanyag nyílászáróink segítségével megfelelô homlokzati hôszige te léssel párosítva akár 40 70% energia megta ka rítás

Részletesebben

Energiamenedzsment ISO 50001. A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. környezetmenedzsment rendszerekről szóló tájékoztatója

Energiamenedzsment ISO 50001. A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. környezetmenedzsment rendszerekről szóló tájékoztatója Energiamenedzsment ISO 50001 A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. környezetmenedzsment rendszerekről szóló tájékoztatója Hogyan bizonyítható egy vállalat környezettudatossága vásárlói felé? Az egész vállalatra,

Részletesebben

Passzívház szellőzési rendszerének energetikai jellemzése

Passzívház szellőzési rendszerének energetikai jellemzése Energetika II. (BMEGEENAEE2) házi feladat Passzívház szellőzési rendszerének energetikai jellemzése Készítette: Bevezetés A házi dolgozatom témaválasztása a asszív házakra esett, ezen belül is a szellőzési

Részletesebben

aluplast - a műanyag ablak- és ajtórendszerek specialistája IDEAL MŰANYAG ABLAKRENDSZER

aluplast - a műanyag ablak- és ajtórendszerek specialistája IDEAL MŰANYAG ABLAKRENDSZER aluplast - a műanyag ablak- és ajtórendszerek specialistája IDEAL MŰANYAG ABLAKRENDSZER www.aluplast.com.pl IDEAL 4000 IDEAL 4000 70 mm beépítési mélység A standardkombináció hőszigetelési tulajdonságai:

Részletesebben

Ember- és környezetbarát megoldás a panel. épületek felújítására

Ember- és környezetbarát megoldás a panel. épületek felújítására Ember- és környezetbarát megoldás a panel épületek felújítására Panel Mi legyen vele? Magyarországon kb. kétmillió ember él panellakásban Felújítás Felújítás Biztonság Környezetvédelem Esztétika Energiatakarékosság

Részletesebben

A természetes hôszigetelés élménye

A természetes hôszigetelés élménye A természetes hôszigetelés élménye Légzáró rendszerek Cellulóz szigetelés Kézenfekvô elônyök Természetesség = életminôség Mi is az ISOCELL? Az újságpapír egy újrahasznosítási folyamat révén szigetelôanyaggá

Részletesebben

Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid

Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid Elromlott a gázkazánom és gyorsan ki kell cserélnem Az ügyfelek elvárásai szeretnék hőszivattyút használni, de azt hallottam, hogy nem lenne hatékony

Részletesebben

Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak

Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak www.thermo-block.hu Szakmai kérdések: 06 20/350-6750 Értékesítés: 06 20/364-3843 Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak építési rendszere 60-70%-os energia megtakarítás Nem kell utólagos

Részletesebben

EPIC. 2005 március. Beltéri klímarendszerek TERVEZZE MEG A KÉNYELMÉT

EPIC. 2005 március. Beltéri klímarendszerek TERVEZZE MEG A KÉNYELMÉT EPIC L1 X71 2005 március Beltéri klímarendszerek TERVEZZE MEG A KÉNYELMÉT Intelligens megoldások Beltéri klímarendszerek Innovatív megoldások A ma megoldásai a jövô igényeinek tesznek eleget A ClimaCool

Részletesebben

Modern, ökohatékony technológiák. Készítette: Fekete-Kertész Ildikó

Modern, ökohatékony technológiák. Készítette: Fekete-Kertész Ildikó Modern, ökohatékony technológiák Készítette: Fekete-Kertész Ildikó Bevezetés Manapság előtérbe kerülnek a modern, ökohatékony technológiák, melyek teljesítményükben, gazdaságilag is megfelelőek, de emellett

Részletesebben

Életre keltjük épületét

Életre keltjük épületét Tégy bele csövet, szerelvényt! Hol kazán ontja melegét, a ház életre kél Közel 40 fő munkatársi létszám, közel 100 főt foglalkoztató alvállalkozói kör. 300 m2, XXI. századi technológiával épült iroda,

Részletesebben

Kéményszerkezetek. a Frühwaldtól. Kéményszerkezetek

Kéményszerkezetek. a Frühwaldtól. Kéményszerkezetek a Frühwaldtól Kéményszerkezetek Plewa Innováció és tradíció A Plewa cég névadója, Jacob Plein-Wagner 1868-ban kezdte a kerámiatermékek előállítását. A XX. század elején kifejlesztette a samottcsőgyártás

Részletesebben

Bemutatkozás. www.jankokft.hu. A biztos megoldás

Bemutatkozás. www.jankokft.hu. A biztos megoldás Bemutatkozás A Jankó Kft. 1987-ben egyszemélyes vállalkozásként kezdte meg működését. Néhány év elteltével, a telephely megvásárlása és átalakítása után családi vállalkozásként, Kft. formájában folytatta

Részletesebben

Irodaházak, önkormányzati épületek, passzív ház szintű társasházak megújuló energiaforrásokkal

Irodaházak, önkormányzati épületek, passzív ház szintű társasházak megújuló energiaforrásokkal ZÖLD ENERGIA 4. BKIK Irodaházak, önkormányzati épületek, passzív ház szintű társasházak megújuló energiaforrásokkal Ádám Béla HGD Kft., ügyvezető Budapest 2011.10.26. HIDRO-GEODRILLING Geotermikus Energiát

Részletesebben

A falazat kiválasztása, hőszigetelési praktikák. Tóth Zsolt, az é z s é kft. ügyvezetője

A falazat kiválasztása, hőszigetelési praktikák. Tóth Zsolt, az é z s é kft. ügyvezetője A falazat kiválasztása, hőszigetelési praktikák Tóth Zsolt, az é z s é kft. ügyvezetője Miért téglából építünk? - évezredek óta használjuk - az első mesterséges építőanyag - tartós - időjárásálló - nagy

Részletesebben

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel 1 Mindig jó klíma A Charleston csőradiátorok biztosítják a kiegyensúlyozott és tökéletes beltéri klímát a kényelmes fűtőteljesítményt a

Részletesebben

Wattok, centik, határidők.

Wattok, centik, határidők. Wattok, centik, határidők A hőszigetelés fejlődése Hőátbocsátási tényező (W/m 2 K) Tető Fal Falazat Állagvédelmi szempontok 1,0 1,4 B30 Energiatakarékosság 1979 0,4 0,70 Uniform Környezetvédelem 1991 (0,3)

Részletesebben

tető CupaClad Átszellőztetett terméspala homlokzatburkolati rendszer TERMÉSPALA

tető CupaClad Átszellőztetett terméspala homlokzatburkolati rendszer TERMÉSPALA tető CupaClad Átszellőztetett terméspala homlokzatburkolati rendszer TERMÉSPALA CupaClad átszellőztetett homlokzatburkolati rendszer 2 TETŐ HORN TERMÉSPALA FORGALMAZÓ ÉS TÉGLÁNY KIVITELEZŐ FEDÉSEK KFT.

Részletesebben

Magyar Fejlesztési Intézet Korcsmáros Attila

Magyar Fejlesztési Intézet Korcsmáros Attila Magyar Fejlesztési Intézet Korcsmáros Attila Hogyan működik? A falazat anyaga perforált síklemez, felületén elnyeli a napsugárzást. A lemezeken lévő perforációkon keresztül a beáramló levegő felmelegszik.

Részletesebben

KERÁMIAFŰTÉS GAZDASÁGOS KÉNYELMES KÖRNYEZETBARÁT

KERÁMIAFŰTÉS GAZDASÁGOS KÉNYELMES KÖRNYEZETBARÁT KÉNYELEM A SZEMÉLYZET SZÁMÁRA JOBB TERMELÉKENYSÉG ÉVI 30 40% ENERGIAMEGTAKARÍTÁS A kerámiafűtés fűti a padlót, a gépeket és az embereket. A kerámiafűtés nem fűti túl az épületek magasban lévő részeit;

Részletesebben

BETON A fenntartható építés alapja. Hatékony energiagazdálkodás

BETON A fenntartható építés alapja. Hatékony energiagazdálkodás BETON A fenntartható építés alapja Hatékony energiagazdálkodás 1 / Hogyan segít a beton a hatékony energiagazdálkodásban? A fenntartható fejlődés eszméjének fontosságával a társadalom felelősen gondolkodó

Részletesebben

Dräger X-pect 8340 Védőszemüveg

Dräger X-pect 8340 Védőszemüveg 8340 Védőszemüveg A sportember: 8340 szemüvegek. Ez a sorozat az egyedi állíthatóságot kombinálja a legnagyobb viselési komfortérzettel hosszú távú használathoz, extrém körülmények esetén is. D-33523-2009

Részletesebben

Passzívházakról kicsit másként

Passzívházakról kicsit másként Passzívházakról kicsit másként Benécs József CePHD épületgépész szakmérnök DEFINÍCIÓK (helyett) ha egy csoporthoz szeretnénk tartozni, akkor el kell fogadjuk annak minden szabályát Amennyiben a higiéniai

Részletesebben

www.schlotterer.hu Ráépített redő Ideális új építésű épületekhez Energiamegtakarítás Tökéletes betekintés elleni védelem

www.schlotterer.hu Ráépített redő Ideális új építésű épületekhez Energiamegtakarítás Tökéletes betekintés elleni védelem www.schlotterer.hu Ráépített redő redonyök és ráépített raffstore-ok Ideális új építésű épületekhez Energiamegtakarítás Tökéletes betekintés elleni védelem 3 Intelligens árnyékolástechnika: az energiamegtakarítás

Részletesebben

Gazdaságilag optimális szigetelésvastagság

Gazdaságilag optimális szigetelésvastagság Passzívház-szigetelés és hőhídmentes szerkezet Megmenteni a megmenthetőt, lehetne a passzívházak energetikai mottója. Minimálisra csökkenteni a transzmissziós és filtrációs hőveszteséget, optimalizálni

Részletesebben

Élő Energia 2009-2012 rendezvénysorozat jubileumi (25.) konferenciája. Zöld Zugló Energetikai Program ismertetése

Élő Energia 2009-2012 rendezvénysorozat jubileumi (25.) konferenciája. Zöld Zugló Energetikai Program ismertetése Élő Energia 2009-2012 rendezvénysorozat jubileumi (25.) konferenciája Zöld Zugló Energetikai Program ismertetése Ádám Béla HGD Kft., ügyvezető 2012. május 22. : 1141 Bp., Zsigárd u. 21. : (36-1) 221-1458;

Részletesebben

Vekla a jövő építő eleme

Vekla a jövő építő eleme Vekla a jövő építő eleme A célirányos kutatás-fejlesztés okai Alacsony az épületek energetikai hatékonysága Nő a környezetkárosító alapanyagok száma az építőiparban Előzőekből eredően az épületbontások

Részletesebben

nyílászárók Talent Impulsive Passzív Minimal Alu Alu-mûanyag és mûanyag nyílászárók Emelõ-toló rendszerek Alumínium nyílászárók Alu Puren 90 Veka

nyílászárók Talent Impulsive Passzív Minimal Alu Alu-mûanyag és mûanyag nyílászárók Emelõ-toló rendszerek Alumínium nyílászárók Alu Puren 90 Veka Nyílászárók nyílászárók Alu-mûanyag és mûanyag nyílászárók Passzív épületek Passzív Impulsive Passziv jellegû, alacsony energiafelhasználású épületek Talent Hõszigetelt épületek Puren 90 Veka 90 Veka

Részletesebben

e 4 TÉGLAHÁZ 2020 Ház a jövőből Vidóczi Árpád műszaki szaktanácsadó

e 4 TÉGLAHÁZ 2020 Ház a jövőből Vidóczi Árpád műszaki szaktanácsadó Ház a jövőből Vidóczi Árpád műszaki szaktanácsadó TARTALOM: Az e 4 koncepció Passzívház egy rétegű monolit tégla falazattal Energia hatékony téglaház modell = a jövő háza? Az egész több, mint a részek

Részletesebben

KÉNYSZER VAGY LEHETŐSÉG?

KÉNYSZER VAGY LEHETŐSÉG? KÉNYSZER VAGY LEHETŐSÉG? Energiatudatos építészet, megvalósult projektek. Kormos Gyula Építész, épületenergetikai szakértő A globális átlaghőmérséklet alakulása 1860 és 2000 között Forrás: Harnos Zs; Gaál

Részletesebben

...komfort Neked. naturalhouse. épületgépészet

...komfort Neked. naturalhouse. épületgépészet ...komfort Neked naturalhouse épületgépészet Energiatakarékosság A természet energiája a lábunk elõtt hever A hõszivattyú biztosítani tudja Önnek a szükséges energiát a fûtéshez, melegvíz készítéshez.

Részletesebben

Passzívházak, energiatudatosság

Passzívházak, energiatudatosság YTONG őszi továbbképzések 2010 Kreditpontos építészoktatás 2010 ősz Benécs JózsefJ SZF.VÁR AKASZTÓ BUDAPEST MISKOLC GYŐR okl.gépészmérnök épületgépész szakmérnök Nemzetközi Minősített Passzívháztervező

Részletesebben

ENERGIA Nemcsak jelenünk, de jövőnk is! Energiahatékonyságról mindenkinek

ENERGIA Nemcsak jelenünk, de jövőnk is! Energiahatékonyságról mindenkinek ENERGIA Nemcsak jelenünk, de jövőnk is! Energiahatékonyságról mindenkinek Dr. Boross Norbert Kommunikációs igazgató ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport Miért van szükség az energiahatékonyságra? Minden változáshoz,

Részletesebben

1. Technológia és infrastrukturális beruházások

1. Technológia és infrastrukturális beruházások AKTUÁLIS ÉS VÁRHATÓ PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK NAGYVÁLLALATOKNAK A 2009-2010 ÉVEKBEN 1. Technológia és infrastrukturális beruházások Technológia fejlesztés I. Támogatás mértéke: max. 30% Támogatás összege:

Részletesebben

Az ECOSE Technológia rövid bemutatása

Az ECOSE Technológia rövid bemutatása Az ECOSE Technológia rövid bemutatása Mi az ECOSE Technológia? egy forradalmian új, természetes, formaldehid-mentes kötőanyagtechnológia, mely üveg-, kőzetgyapot és számos más termék gyártásakor biztosítja

Részletesebben

Beszéljünk egy nyelvet (fogalmak a hőszigetelésben)

Beszéljünk egy nyelvet (fogalmak a hőszigetelésben) Beszéljünk egy nyelvet (fogalmak a hőszigetelésben) (-) (-) (+) (+) (+/-) (+) Épületek hővesztesége Filtrációs hőveszteség: szabályozatlan szellőztetésből, tőmítetlenségekből származó légcsere Transzmissziós

Részletesebben

A Köztéri világítás szakértöje

A Köztéri világítás szakértöje A Köztéri világítás szakértöje Energia-hatékony KATALÓGUS www.geldberg.hu ENERGIA-HATÉKONY TÉRVILÁGITÁS Lámpatestek Fényszórók Parkvilágítás Klasszikus világítás Térvilágítás Jelzövilágítás Konzolok www.geldberg.hu

Részletesebben

Kémény Információk Tervezőknek

Kémény Információk Tervezőknek Kémény Információk Tervezőknek Schiedel Kéménygyár Kft. 8200 Veszprém, Kistó u. 12. T: +36 88 576 700 I F: +36 88 576 704 E: info@schiedel.hu I W: www.schiedel.hu Part of BRAAS MONIER BUILDING GROUP KERÁMIA

Részletesebben

Ezekre a kérdésekre kielégítő választ általában az építési tervek elkészültekor kapunk, melynek elkészítéséhez már építészmérnök bevonása szükséges.

Ezekre a kérdésekre kielégítő választ általában az építési tervek elkészültekor kapunk, melynek elkészítéséhez már építészmérnök bevonása szükséges. ISOTEQ DESIGNER Bemutatkozik az IsoteQ DESIGNER tervezőprogram, mely egyedülálló lehetőséget nyújt az építkeznivágyóknak, hogy papírra vethessék álmaik otthonát. $ A modern energiatakarékos ház a biztonságos

Részletesebben

XELLA MAGYARORSZÁG Kft. 1. oldal HŐHÍDMENTES CSOMÓPONTOK YTONG SZERKEZETEK ESETÉBEN

XELLA MAGYARORSZÁG Kft. 1. oldal HŐHÍDMENTES CSOMÓPONTOK YTONG SZERKEZETEK ESETÉBEN XELLA MAGYARORSZÁG Kft. 1. oldal HŐHÍDMENTES CSOMÓPONTOK YTONG SZERKEZETEK ESETÉBEN Juhász Gábor okl.építőmérnök, magasépítő szakmérnök Vitruvius Kft. juhasz.gabor @ vitruvius.hu Rt: 06-30-278-2010 HŐHIDAK

Részletesebben

RotoQ MEDIUM kategóriás billenő faablak felső kilinccsel

RotoQ MEDIUM kategóriás billenő faablak felső kilinccsel RotoQ MEDIUM kategóriás billenő faablak felső kilinccsel 2 Tartalomjegyzék RotoQ german made... 4 A RotoQ előnyei... 6 Energiahatékonyság... 7 Kiemelkedő minőség... 8 Biztonságos beépítés... 10 Optimális

Részletesebben

ÖNMAGÁBAN KIVÁLÓ: PRÉMIUM KATEGÓRIÁS ABLAK A HOCO-TÓL.

ÖNMAGÁBAN KIVÁLÓ: PRÉMIUM KATEGÓRIÁS ABLAK A HOCO-TÓL. Építse be. Élvezze előnyeit. HOCOpremium műanyag és műanyag-alumínium ablakrendszer ÖNMAGÁBAN KIVÁLÓ: PRÉMIUM KATEGÓRIÁS ABLAK A HOCO-TÓL. ÉRTÉK MINDEN TERÜLETEN. A művészet az optimális ablakrendszer

Részletesebben

Többgenerációs családi otthon

Többgenerációs családi otthon Műszaki leírás Jövő otthonai pályázat II. Kategória Többgenerációs családi otthon Újpest Kertvárosában Vécsey Károly utca 98. Építészeti Műszaki leírás: Újpest kertvárosának egyik legszebb utcájának számító

Részletesebben

ÉS A VARTA A VALÓDI ERŐT JELENTI. Thanks go to Peugeot,

ÉS A VARTA A VALÓDI ERŐT JELENTI. Thanks go to Peugeot, www.varta-automotive.com ÉS A VARTA A VALÓDI ERŐT JELENTI. Thanks go to Peugeot, www.peugeot.com A DYNAMIC TRIO. KIMAGASLÓ TECHNIKA MINDEN FELHASZNÁLÁSRA. A Dynamic Trio-val minden felhasználásra a testreszabott

Részletesebben

Kellemes belsõ körülményeket teremtünk

Kellemes belsõ körülményeket teremtünk Friesche Vlag, Nijkerk (NL) Kellemes belsõ körülményeket teremtünk A HATÉKONY KLÍMATECHNIKA TAPASZTALATOT IGÉNYEL A meteorológusok meghatározása szerint az idõjárás a légkör általános állapota egy meghatározott

Részletesebben

Passzívházak, autonóm települések. Ertsey Attila

Passzívházak, autonóm települések. Ertsey Attila Passzívházak, autonóm települések Ertsey Attila TOSICS IVÁN - VÁROSKUTATÁS KFT. Fenntartható védekezés a klímaváltozás ellen CO 2 emisszió kiváltása: energiatakarékosság átállás megújuló energiaforrásokra,

Részletesebben

Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig.

Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig. Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig. Könnyű, egyszerű és költséghatékony beépítés Korrózióálló Hosszú élettartam Egyedi kialakítás is lehetséges Erős és szivárgásmentes. Polymerbeton

Részletesebben

1. Több fényt az otthonokba. planibel Tri

1. Több fényt az otthonokba. planibel Tri - planibel Tri - 1. Több fényt az otthonokba. planibel Tri EGY A FÉNYÉRT - planibel Tri - 2. Magas naptényezője a természetes és ingyenes energiáért. GLASS UNLIMITED EGY AZ ENERGIÁÉRT - Planibel Tri -

Részletesebben

ACO M a g a s é p í t é s

ACO M a g a s é p í t é s A C O T h e r m hőszigetelt ablakkeret és ablak ACO M a g a s é p í t é s A jóból csináltunk még jobbat! ACO Therm A jóból csináltunk még jobbat! A korábbi ACO Markant Classic ablak továbbfejlesztésével

Részletesebben

Klíma-komfort elmélet

Klíma-komfort elmélet Klíma-komfort elmélet Mit jelent a klíma-komfort? Klíma: éghajlat, légkör Komfort: kényelem Klíma-komfort: az a belső légállapot, amely az alapvető emberi kényelemérzethez szükséges Mitől komfortos a belső

Részletesebben

Energiakulcs - az alacsony energiaigényű épület gépészete. Előadó: Kardos Ferenc

Energiakulcs - az alacsony energiaigényű épület gépészete. Előadó: Kardos Ferenc Energiakulcs - az alacsony energiaigényű épület gépészete Előadó: Kardos Ferenc Épületgépészeti feladatok alacsony energiaigényű épületekben Fűtés Szellőztetés Használati melegvíz-előállítás Komforthűtés

Részletesebben

ÉPÜLET FALSZERKEZETEK KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉSE ÉLETCIKLUS ELEMZÉSSEL. Simon Andrea

ÉPÜLET FALSZERKEZETEK KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉSE ÉLETCIKLUS ELEMZÉSSEL. Simon Andrea ÉPÜLET FALSZERKEZETEK KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉSE ÉLETCIKLUS ELEMZÉSSEL Simon Andrea VÁZLAT 1. Problémafelvetés 2. Elemzés módszertana 3. Életciklus-szakaszok 4. A mintaépület bemutatása 5. Eredmények kiértékelése

Részletesebben

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít!

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít! Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem Megnyugtat és kényelmet biztosít! Sebezhetőség a nehéz napokon A WHO adatai szerint a nőgyógyászati problémák 63%-át

Részletesebben