Üveg. szigeteléshez IPLUS FÓKUSZBAN A LAKÓÉPÜLETEK HŐSZIGETELÉSE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Üveg. szigeteléshez IPLUS FÓKUSZBAN A LAKÓÉPÜLETEK HŐSZIGETELÉSE"

Átírás

1 Üveg szigeteléshez FÓKUSZBAN A LAKÓÉPÜLETEK HŐSZIGETELÉSE IPLUS

2 2 Az AGC Glass Europe bemutatja. GERMANY IPLUS LST

3 3 a hőszigetelő üvegek átfogó skáláját IPLUS Az otthonok energiahatékonyságának növelése innovatív low-e bevonatokkal 04 iplus Top 1.1 és iplus Top 1.1 T 06 iplus Advanced 1.0 és iplus Advanced 1.0 T 08 iplus LS és iplus LST 10 iplus Energy N és iplus Energy NT 12 iplus AF, iplus AF Top és iplus AF Energy N 14 Hogyan válasszuk ki a megfelelő bevonatot? 16 Összehasonlító terméktáblázat 17 Igazolások 18 ITALY IPLUS TOP 1.1 T

4 4 belgium beersel, iplus energy N

5 5 Az otthonok energiahatékonyságának növelése innovatív low-e bevonatokkal IPLUS Az iplus termékskála alacsony emissziójú termékeket jelöl, melyek jó hőszigetelő tulajdonságukkal javítják otthonaink komfortszintjét. A magnetron technológia használatával készült alacsony emissziójú bevonataink a legjobb tulajdonságokkal rendelkeznek a piacon, és a szigorú Cradle to Cradle program szerint minősítettek. Bármilyen igényre legyen az hideg elleni védelem, hőszigetelés és napvédelem, páralecsapódás megelőzése vagy biztonsági funkciók- megtalálja a megfelelő üveget. Mindezeken túl, az üveg karcálló felülete egyszerűvé teszi a kezelést, feldolgozást, amit az üvegfeldolgozók, építészek nagyra becsülnek.

6 6 Csak a legjobbat: fény és napenergia IPLUS TOP 1.1 és IPLUS TOP 1.1 T * A fény minősége és mennyisége közti egyensúly nagymértékben befolyásolja bármely lakótér komfort szintjét. Két- vagy háromrétegű szerkezetben használva, az iplus Top 1.1 és iplus Top 1.1 T biztosítja a maximális fény- és energianyereséget, és gondoskodik a megfelelő hőszigetelésről. Miért speciális? Mit jelent ez Önnek? Nagyon magas naptényező A napenergia nyereség csökkenti a fűtés igényt Magas fényáteresztés Természetes fény az otthonokba Jó hőszigetelés Növeli a komfortérzetet Neutrális megjelenés Megfelel az otthonoknál támasztott igényeknek Használható két- vagy háromrétegű Lehetővé teszi további dizájn, biztonsági szerkezetben és hanggátló funkciók alkalmazását, egyéb AGC üvegekkel kombinálva Edzés után, az iplus Top 1.1 T üvegnek pontosan ugyanolyan a megjelenése, mint iplus Top 1.1-nek * Az iplus Top 1.1 T üveget edzeni kell (ez az iplus Top 1.1 edzhető változata) A két bevonat egy homlokzaton használható Tulajdonságok** Bevonat pozíciója Kétrétegű üveg (Argon 90%) Ug érték U g W/(m 2.K) LT (%) SF (%) LR (%) iplus Top , iplus Top 1.1 T 3 1, Háromrétegű (Argon 90%) iplus Top és 5 0, iplus Top 1.1 T 2 és 5 0, ** További információk a katalógus végén található paraméter táblázatban.

7 france PaRIS, IPLUS TOP 1.1T

8 8 Hideg elleni védelem IPLUS ADVANCED 1.0 és IPLUS ADVANCED 1.0 T * Ahogy a nevük is mutatja, Ug = 1.0 értékkel, ezek a termékek biztosítják a hideg elleni védelmet, az optimális komfort megteremtéséhez. A kiemelkedően jó naptényező és fényáteresztés is előnyt jelent. Innovatív újításként a piacon, az iplus Advanced 1.0 T az AGC első alacsony emissziójú bevonata, mely 1.0 hőszigetelő értéket és, az edzési eljárásnak köszönhetően, biztonsági funkciót is nyújt. Miért speciális? Mit jelent ez Önnek? Kimagasló hőszigetelés Szuper komfortérzet Magas fényáteresztés Természetes fény az otthonokba Használható két- vagy háromrétegű Lehetővé teszi további dizájn, biztonsági szerkezetben és hanggátló funkciók alkalmazását, egyéb AGC üvegekkel kombinálva iplus Advanced 1.0 T : az első edzhető üveg Optimális Ug érték, edzés után is U g =1.0 értékkel Edzés után, az iplus Advanced 1.0 T iplus Advanced 1.0 és iplus Advanced 1.0 T üvegnek ugyanolyan a megjelenése, mint használható egy homlokzaton iplus Advanced 1.0-nak * az iplus Advanced 1.0 T üveget edzeni kell (az iplus Advanced 1.0 edzhető változata). Tulajdonságok** Bevonat pozíciója Kétrétegű üveg (Argon 90%) Ug érték U g W/(m 2.K) LT (%) SF (%) LR (%) iplus Advanced , iplus Advanced 1.0 T 3 1, Háromrétegű üveg (Argon 90%) iplus Advanced és 5 0,6*** iplus Advanced 1.0 T 2 és 5 0,6*** ** További információk a katalógus végén található paraméter táblázatban. *** 0,5 érték 16mm távtartóval érhető el (14mm-es helyett).

9 IRELAND IPLUS ADVANCED 1.0T

10 10 Engedjük be a napfényt, akár háromrétegű üveggel is! IPLUS LS és IPLUS LST* A háromrétegű szerkezetek kimagasló hőszigetelést biztosítanak, de gyakran kompromisszumot kell kötnünk a fény- és napenergia áteresztés rovására. A speciálisan háromrétegű szerkezetekhez kifejlesztett bevonatok lehetővé teszik a maximális napenergia nyereséget és jó hőszigetelést biztosítanak. Ideális alacsony energiafelhasználású épületekhez és passzív házakhoz. Miért speciális? Mit jelent ez Önnek? Speciálisan háromrétegű szerkezetekhez kifejlesztve, a magas naptényező garantálásához Magas fényáteresztés Maximális természetes fény Jó hőszigetelés Energia költségek optimalizálása Háromrétegű üvegezéshez alkalmazható Lehetővé teszi további dizájn, biztonsági és hanggátló funkciók alkalmazását, egyéb AGC üvegekkel kombinálva Edzés után, az iplus LST üvegnek Az azonos megjelenésnek köszönhetően, ugyanolyan a megjelenése, mint iplus egy homlokzaton használható a két típus LS-nek * az iplus LST üveget edzeni kell az (iplus LS edzhető változata). A beáramló napenergia csökkenti a fűtésigényt Tulajdonságok** Bevonat pozíciója Ug érték U g W/(m 2.K) Háromrétegű üveg (Argon 90%) LT (%) SF (%) LR (%) iplus LS 3 és 5 0, iplus LST 3 és 5 0, ** További információk a katalógus végén található paraméter táblázatban.

11 THE NETHERLANDS IPLUS LS

12 12 Napvédelemre is szükség van? IPLUS ENERGY N és IPLUS ENERGY NT * Azokban az otthonokban, ahol nagyméretű, déli tájolású ablakokat helyeztek el; vagy üveghomlokzattal ellátott középületek esetében a napenergia beáramlást szabályozni kell, a túlmelegedés elkerülése érdekében. Ezek a bevonatos termékek biztosítják mind a napvédelmet, mind a hőszigetelést, így az épületben tartózkodók kényelmesen élvezhetik a napsütést. Miért speciális? Mit jelent ez Önnek? Magas szintű napvédelem Kellemes hőmérsékletet biztosít és megelőzi a túlmelegedést Jó hőszigetelés Optimális komfort Neutrális megjelenés Megfelel az otthonoknál támasztott igényeknek Használható két- vagy háromrétegű Lehetővé teszi további dizájn, biztonsági szerkezetben és hanggátló funkciók alkalmazását, egyéb AGC üvegekkel kombinálva Edzés után, az iplus Energy NT üvegnek ugyanolyan a megjelenése, mint iplus Energy N - nek Nagyméretű nyílászárókhoz és középületekhez ideális * Az iplus Energy NT üveget edzeni kell (az iplus EnergyN edzhető változata). Egy homlokzaton használható a két típus Nem csak lakóépületekhez, de középületekhez is optimális Tulajdonságok** Bevonat pozíciója Kétrétegű üveg (Argon 90%) Ug érték U g W/(m 2.K) LT (%) SF (%) LR (%) iplus Energy N 2 1, iplus Energy NT 2 1, ** További információk a katalógus végén található paraméter táblázatban.

13 SWITZERLAND IPLUS ENERGY N

14 14 Mondjon NEM-et a páralecsapódásra IPLUS AF, IPLUS AF TOP és IPLUS AF ENERGY N Míg a jól hőszigetelő nyílászárók kényelmet és energia megtakarítást biztosítanak, azt tudnunk kell, hogy minél inkább szigeteljük otthonainkat, annál nagyobb az esélye a páralecsapódás megjelenésének. Hasznosítva a bevonatolás területén szerzett több éves tapasztalatot, az AGC kifejlesztette egy speciális pyrolitikus páralecsapódás mentes bevonat és egy hőszigetelő lágybevonat kombinációját egy üvegen belül elsőként ez idáig. Ez a kettő az egyben megoldás jó hőszigetelést nyújt és meggátolja a páralecsapódást. Tiszta átlátást biztosítva, ez a három ún. Anti-Fog termék élettereinket komfortossá teszi. Miért speciális? Mit jelent ez Önnek? Pyrolitikus bevonat használata, 1-es pozícióban, csökkenti a páralecsapódás kialakulásának esélyét Három termék páralecsapódás mentes tulajdonsággal - iplus AF: páralecsapódás mentes bevonattal ellátott üveg, 1-es pozícióban - iplus AF Top: dupla bevonatos üveg (iplus AF 1-es pozícióban és iplus Top es pozícióban), mely kombinálja a páralecsapódás mentes tulajdonságot a hőszigeteléssel - iplus AF EnergyN: dupla bevonatos üveg (iplus AF 1-es pozícióban és iplus EnergyN 2-es pozícióban), mely kombinálja a páralecsapódás mentes tulajdonságot a hőszigeteléssel és napvédelemmel Elérhető Stratobel laminált változatban is Tiszta átlátást biztosít a külvilág felé, mert az üveg nem lesz opálos A lehetőségek közül választva, könnyen megtalálja az Ön számára legjobb megoldást Védelmet nyújt a sérülésekkel, betöréssel szemben, és bizonyos szintű hanggátlást biztosít Bővebb információkat az iplus Anti-Fog katalógusban talál.

15 CZECH REPUBLIC IPLUS AF TOP

16 16 hogyan válasszon a bevonatok közül? Hőszigetelő üvegezést keresek Hőszigetelő üvegezést keresek jó technikai paraméterekkel iplus Energy N iplus Energy NT iplus Top 1.1 iplus Top 1.1 T Páralecsapódás mentes funkciót szeretnék Páralecsapódás mentes funkciót szeretnék iplus AF Energy N iplus Advanced 1.0 iplus Advanced 1.0 T Háromrétegű üvegezéshez keresek optimális bevonatot Páralecsapódás mentes funkciót szeretnék iplus LS iplus LST iplus AF iplus AF Top france EPERNAY, MOËT & CHANDON (architekt: PACE ARCHITECTURE, fasáda: PARALU), IPLUS ENERGY N

17 17 Összehasonlító terméktáblázat Alkalmazás Légkondicionáló használata (jellemzően: középületek) Fűtés igény (jellemzően: lakóépületek) iplus Top 1.1 iplus Advanced 1.0 iplus Top 1.1 T iplus Advanced 1.0 T Két- és háromrétegű üveg Két- és háromrétegű üveg iplus LS iplus LST Háromrétegű üveg iplus Energy N iplus Energy NT iplus AF Energy N Két- és háromrétegű üveg iplus AF iplus AF Top Két- és háromrétegű üveg *** **** **** ** *** ** ** ** **** ** Tulajdonságok Magas fényáteresztés **** *** **** *** *** Jó hőszigetelés *** **** ** **** *** Napenergia nyereség **** *** **** ** *** Feldolgozás Laminálás iplus Top 1.1 iplus Advanced 1.0 iplus LS iplus Energy N NEM (2) Edzés iplus Top 1.1 T iplus Advanced 1.0 T iplus LST iplus Energy NT iplus AF Hajlítás (1) iplus Top 1.1 T iplus Advanced 1.0 T iplus LST iplus Energy NT iplus AF Szitázás (1) iplus Top 1.1 T iplus Advanced 1.0 T iplus LST iplus Energy NT iplus AF Kétrétegű szerkezetben a bevonat(ok) pozíciója Háromrétegű szerkezetben a bevonat(ok) pozíciója 2 or 3 2 or 3 2 és 5 2 és 5 3 és 5 (1) További információk a Feldolgozási Útmutatóban, a weboldalon. (2) Elérhető Stratobel AF laminált verzióban. iplus Energy N : 2 iplus Energy NT : 2 iplus AF Energy N : 1 és 2 iplus Energy N : 2 iplus Energy NT : 2 iplus AF Energy N : 1 és 2 iplus AF: 1 iplus AF Top: 1 és 2 iplus AF: 1 iplus AF Top: 1 és 2

18 18 Igazolások Az iplus termékek Cradle to Cradle Certified CM ezüst minősítéssel rendelkeznek. Az AGC Glass Europe az első európai üveggyártó, aki Cradle to Cradle Certified CM Ezüst minősítést kapott a float, lágybevonatos, laminált és dekorációs üvegeire. A Cradle to Cradle Certified CM minősítés a Cradle to Cradle Termék-innovációs Intézet által kiadott igazolás. Ez a szigorú program a fenntartható fejlődésre, a jó környezeti tulajdonságokkal kifejlesztett termékekre fókuszál, azok teljes élettartamára vonatkozóan. Néhány iplus bevonatos terméket háromrétegű szerkezetbe építve PassivHaus címkével látunk el. Ezek használata további előnyt jelenthet a passzív-ház minősítés megszerzésekor. Látogasson el a weboldalra. SPAIN IPLUS TOP 1.1

19

20 01 HU 09/2014 BULGÁRIA / MACEDÓNIA AGC Flat Glass Bulgaria Tel.: Fax: bulgaria@eu.agc.com CSEHORSZÁG / SZLOVÁKIA AGC Flat Glass Czech Tel.: Fax: czech@eu.agc.com ÉSZTORSZÁG AGC Flat Glass Baltic Tel.: Fax: estonia@eu.agc.com HORVÁTORSZÁG / SZLOVÉNIA / BOSZNIA- HERCEGOVINA - AGC Flat Glass Adriatic Tel.: Fax: adriatic@eu.agc.com LENGYELORSZÁG AGC Flat Glass Polska Tel.: Fax: polska@eu.agc.com LETTORSZÁG AGC Flat Glass Baltic Tel.: Fax: latvia@eu.agc.com LITVÁNIA AGC Flat Glass Baltic Tel.: Fax: lithuania@eu.agc.com MAGYARORSZÁG AGC Glass Hungary Tel.: hungary@eu.agc.com ROMÁNIA AGC Flat Glass Romania Tel.: Fax: romania@eu.agc.com SZERBIA-MONTNEGRO AGC Flat Glass Jug Tel.: Fax: jug@eu.agc.com TOVÁBBI ORSZÁGOK AGC Flat Glass Czech Tel.: Fax: czech@eu.agc.com AGC GLASS EUROPE, A VEZETŐ SÍKÜVEGGYÁRTÓ Az AGC Glass Europe az AGC-nek, a világ vezető üveggyártójának, az európai részlege. Mottója a Glass Unlimited (Határtalan üveg) az alábbiak határtalan lehetőségére utal: innovatív üvegtechnológiák, globális értékesítési hálózat, ipari jelenlét Spanyolországtól Oroszországig. Az AGC Glass Europe képviselői világszerte megtalálhatók további címekért látogasson el a www. YourGlass.com oldalra.

IPLUS Anti-Fog Látványosan jobb

IPLUS Anti-Fog Látványosan jobb IPLUS Anti-Fog Látványosan jobb ANTI-FOG élvezze a külvilágot kényelmes otthonából Az üvegválasztást általában a költség, környezet és kényelmi faktorok befolyásolják. Jó minőségű üvegek használatával

Részletesebben

b b o n j a s o y n á v t á L i-fo t n a e w- o L L e ib n a L P

b b o n j a s o y n á v t á L i-fo t n a e w- o L L e ib n a L P Planibel Low-e Anti-Fog Látványosan jobb ANTI-FOG élvezze a külvilágot kényelmes otthonából Az üvegválasztást általában a költség-, környezet- és kényelmi faktorok befolyásolják. Jó minőségű üvegek használatával

Részletesebben

1. Több fényt az otthonokba. planibel Tri

1. Több fényt az otthonokba. planibel Tri - planibel Tri - 1. Több fényt az otthonokba. planibel Tri EGY A FÉNYÉRT - planibel Tri - 2. Magas naptényezője a természetes és ingyenes energiáért. GLASS UNLIMITED EGY AZ ENERGIÁÉRT - Planibel Tri -

Részletesebben

Dekorációs üveg. Fókuszban az edzhető lakkozott üveg. lacobel t

Dekorációs üveg. Fókuszban az edzhető lakkozott üveg. lacobel t Dekorációs üveg Fókuszban az edzhető lakkozott üveg lacobel t 2 Az AGC Glass Europe bemutatja... Deep Black Olaszország Cuneo Vidre Negre homlokzat burkolás, Lacobel T Deep Black 3... a legellenállóbb

Részletesebben

A z új ü v eg - kol l ekc i ó

A z új ü v eg - kol l ekc i ó A z új ü v e g - ko l l e kc i ó A z új üveg-kollekció 3 Az Oltreluce üveget úgy terveztem, hogy túlmutasson az egyszerű transzparencián. Mindig elbűvölő látni, ahogy a dolgok legyen az felhőkarcoló vagy

Részletesebben

Lesy ČR irodaépület - Zlín - Csehország - Stopsol Supersilver Green

Lesy ČR irodaépület - Zlín - Csehország - Stopsol Supersilver Green STOPSOL m a r a d a n d ó t ü k ö r k é p e t a l k o t Lesy ČR irodaépület - Zlín - Csehország - Stopsol Supersilver Green Borítókép: Torre Gas Natural - Barcelona - Spanyolország - Stopsol Supersilver

Részletesebben

FÓKUSZBAN A KÖRNYEZETBARÁT TÜKRÖK MIROX 4GREEN & MNGE

FÓKUSZBAN A KÖRNYEZETBARÁT TÜKRÖK MIROX 4GREEN & MNGE üveg dekoráció FÓKUSZBAN A KÖRNYEZETBARÁT TÜKRÖK MIROX 4GREEN & MNGE 2 Az AGC Glass Europe bemutatja... 3 környezetbarát tükreit MIROX 4GREEN & MNGE Minőség & környezetvédelem - 04 Kiemelkedő tulajdonságok

Részletesebben

dekoráció üveg MATELUX

dekoráció üveg MATELUX Üveg dekoráció Fókuszban a savmaratott üveg 2 AGC Glass Europe bemutatja... Borító kép Ajtó «Wave», Tervezte: Fratelli Longhi, Matelux Dark Grey 3... áttetsző üveg egyedülállóan selymes felülettel A tér

Részletesebben

STRATOBEL - STRATOPHONE LAMINÁLT BIZTONSÁGI ÜVEG

STRATOBEL - STRATOPHONE LAMINÁLT BIZTONSÁGI ÜVEG STRATOBEL - STRATOPHONE LAMINÁLT BIZTONSÁGI ÜVEG AGC Glass Europe, Európa vezető síküveggyártója Az AGC Glass Europe (korábbi nevén Glaverbel) síküveget gyárt és értékesít az építőipar (kültér és beltéri

Részletesebben

Üvegek. napvédelemmel STOPRAY IPASOL SUNERGY STOPSOL FÓKUSZBAN A BEVONATOS ÉPÍTÉSZETI ÜVEGEK. ALLIANZ TOWER IN MILAN, ITALy

Üvegek. napvédelemmel STOPRAY IPASOL SUNERGY STOPSOL FÓKUSZBAN A BEVONATOS ÉPÍTÉSZETI ÜVEGEK. ALLIANZ TOWER IN MILAN, ITALy Üvegek napvédelemmel ALLIANZ TOWER IN MILAN, ITALy FÓKUSZBAN A BEVONATOS ÉPÍTÉSZETI ÜVEGEK STOPRAY IPASOL SUNERGY STOPSOL 2 Az AGC Glass Europe bemutatja... italy COURMayEUR ENtRÈVES, SKyWay MONtE BiaNCO

Részletesebben

ANTIBAKTERIÁLIS ÜVEG INNOVÁCIÓ A HIGIÉNIA SZOLGÁLATÁBAN

ANTIBAKTERIÁLIS ÜVEG INNOVÁCIÓ A HIGIÉNIA SZOLGÁLATÁBAN ANTIBAKTERIÁLIS ÜVEG INNOVÁCIÓ A HIGIÉNIA SZOLGÁLATÁBAN Lacobel AntiBacterial SAFE+ falburkolás a NovaMed Egészségügyi Központ műtőjében Besztercebányán (Szlovákia) ANTIBAKTERIÁLIS ÜVEG INNOVÁCIÓ A HIGIÉNIA

Részletesebben

Sunergy. keménybevonatos. nap- és hővédő üveg

Sunergy. keménybevonatos. nap- és hővédő üveg Sunergy keménybevonatos nap- és hővédő üveg 1 Kitűnő esztétikai tulajdonságok A Sunergy olyan keménybevonatos üveg, mely kombinálja a napvédelmet és a hőszigetelést. Neutralitásának és alacsony fényvisszaverésének

Részletesebben

Üveg álom üveg. Üveg álom üveg

Üveg álom üveg. Üveg álom üveg Üveg álom üveg Lásson túl a jelenen a jövő üvegén keresztül! AGC Flat Glass Hungary Maródi Csilla Üveg álom üveg Lásson túl a jelenen a jövő üvegén keresztül! AGC Flat Glass Hungary Maródi Csilla - 1 -

Részletesebben

FÓKUSZBAN A FESTETT ÜVEG LACOBEL ÉS MATELAC

FÓKUSZBAN A FESTETT ÜVEG LACOBEL ÉS MATELAC Üveg dekoráció FÓKUSZBAN A FESTETT ÜVEG 2 3 Az AGC Glass Europe bemutatja... hátoldalán festett fényes és matt üveg WHITE PURE Studio E. Bergoend Annecy www.studio-bergoend.com Változatok színes környezetre

Részletesebben

STOPSOL A TÜKRÖZŐDÉS NAGYMESTERE GLASS UNLIMITED

STOPSOL A TÜKRÖZŐDÉS NAGYMESTERE GLASS UNLIMITED STOPSOL A TÜKRÖZŐDÉS NAGYMESTERE GLASS UNLIMITED AXA Bank- Murica Spanyolország Stopsol Supersilver Dark Blue Borító: Evening Post Épülete Tianjin Kína Stopsol Supersilver Grey TARTALOM STOPSOL, a tükröződés

Részletesebben

ANTIBAKTERIÁLIS ÜVEG TM INNOVÁCIÓ A HIGIÉNIA SZOLGÁLATÁBAN

ANTIBAKTERIÁLIS ÜVEG TM INNOVÁCIÓ A HIGIÉNIA SZOLGÁLATÁBAN ANTIBAKTERIÁLIS ÜVEG TM INNOVÁCIÓ A HIGIÉNIA SZOLGÁLATÁBAN TERMÉKSKÁLA Az AGC Glass Europe AntiBakteriális üveg TM termékcsaládja háromfajta üveget foglal magába: PLANIBEL AB: színtelen üveg LACOBEL AB:

Részletesebben

LACOBEL & MATELAC ÚJ SZÍNEK ÚJ TRENDEK

LACOBEL & MATELAC ÚJ SZÍNEK ÚJ TRENDEK KEVERD A SZÍNEKET ÉS A KEVERD A SZíNEKET ÉS A TÜKRÖZŐDÉST TÜKRÖZŐDÉST LACOBEL/MATELAC CSODÁLATOS SZÍNES LACOBEL/MATELAC CSODÁLATOS SZÍNES ÜVEG ÜVEG Új. Lacobel/Matelac Yellow Rich LACOBEL & MATELAC ÚJ

Részletesebben

Otthonunk, jól megszokott környezetünk átalakítása gonddal, kiadással jár együtt.

Otthonunk, jól megszokott környezetünk átalakítása gonddal, kiadással jár együtt. Otthonunk, jól megszokott környezetünk átalakítása gonddal, kiadással jár együtt. A nyílászárók felújítása, cseréje azonban megéri ezt a fáradságot, hiszen melegebb, energiatakarékos, környezet barát helyet

Részletesebben

MATELUX SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG

MATELUX SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG MATELUX SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG ZÁRT ERKÉLY Magánház Brazíliában (építész Nitsche fotó Nelson Kon). Savmaratott MATELUX Clear laminált biztonsági üveg. MATELUX SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG ALKALMAZÁSOK A TÉR

Részletesebben

Passzív üveg az aktív élethez

Passzív üveg az aktív élethez Passzív üveg az aktív élethez AGC Flat Glass Hungary AGC, globális vállalat egységes márkanév alatt A világ vezet! üveg gyártója AGC Flat Glass (Brussels) Észak-Amerika Üveg Síküveg 7 float K&F Centrum

Részletesebben

STOPRAY - IPASOL SUNERGY - STOPSOL. Kimagasló teljesítményű napvédő üvegek

STOPRAY - IPASOL SUNERGY - STOPSOL. Kimagasló teljesítményű napvédő üvegek STOPRAY - IPASOL SUNERGY - STOPSOL Kimagasló teljesítményű napvédő üvegek 2 3 Az AGC Glass Europe bemutatja a legkiválóbb napvédő bevonatos üvegeket STOPRAY - IPASOL SUNERGY - STOPSOL AGC napvédő üvegek

Részletesebben

PLANIBEL TOP 1.0 AZ AGC FLAT GLASS

PLANIBEL TOP 1.0 AZ AGC FLAT GLASS AZ AGC FLAT GLASS ZÁSZLÓSHAJÓ TERMÉKE 2009 Június LORENZO PESCE AZ ELMÚLT 20 ÉVBEN AZ AGC FOLYAMATOSAN TÖKÉLETESÍTETTE ALACSONY EMISSZIVITÁSÚ TERMÉKINEK TULAJDONSÁGAIT, FŐKÉNT AZ ALÁBBIAK TEKINTETÉBEN:

Részletesebben

LACOBEL & MATELAC ÚJ SZÍNEK ÚJ TRENDEK. Az új dizájn trendeket követve, az AGC kombinálta a két festett

LACOBEL & MATELAC ÚJ SZÍNEK ÚJ TRENDEK. Az új dizájn trendeket követve, az AGC kombinálta a két festett KEVERD A SZÍNEKET ÉS A KEVERD A SZíNEKET ÉS A TÜKRÖZŐDÉST TÜKRÖZŐDÉST LACOBEL/MATELAC CSODÁLATOS SZÍNES LACOBEL/MATELAC CSODÁLATOS SZÍNES ÜVEG ÜVEG LACOBEL & MATELAC CSODÁLATOS SZÍNES PÁROSÍTÁS Az új dizájn

Részletesebben

MATELUX SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG

MATELUX SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG MATELUX SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG ZÁRT ERKÉLY Magánház Brazíliában (építész Nitsche fotó Nelson Kon). Savmaratott MATELUX Clear laminált biztonsági üveg. M AT E L U X SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG ALKALMAZÁSOK

Részletesebben

BELTÉRI ÜVEG ALKALMAZÁSOK LACOBEL

BELTÉRI ÜVEG ALKALMAZÁSOK LACOBEL BELTÉRI ÜVEG ALKALMAZÁSOK AGC Glass Europe Európa vezető síküveg gyártója A brüsszeli székhelyű AGC Glass Europe síküveget gyárt és dolgoz fel az építőipar számára (kültéri üvegezés és beltéri dekorációs

Részletesebben

Mûanyag nyílászárók. EnergetoKarát. Jubileum

Mûanyag nyílászárók. EnergetoKarát. Jubileum Mûanyag nyílászárók EnergetoKarát 85 85 Jubileum Hôszigetelés Alapkivitelben készülô mûanyag nyílászáróink segítségével megfelelô homlokzati hôszige te léssel párosítva akár 40 70% energia megta ka rítás

Részletesebben

Milyen döntések meghozatalában segít az energetikai számítás? Vértesy Mónika energetikai tanúsító é z s é kft

Milyen döntések meghozatalában segít az energetikai számítás? Vértesy Mónika energetikai tanúsító é z s é kft Milyen döntések meghozatalában segít az energetikai számítás? Rendelet írja elő a tanúsítást 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról Új épületeknél már kötelező

Részletesebben

LACOBEL ÉS MATELAC. Dekorációs festett üveg

LACOBEL ÉS MATELAC. Dekorációs festett üveg LACOBEL ÉS MATELAC Dekorációs festett üveg 2 Az AGC Glass Europe bemutatja... LACOBEL WHITE PURE Projekt: Philippe SAMYN and PARTNERS sprl, építészek és mérnökök BEAI sa, Fényképezte: Marie-Françoise Plissart

Részletesebben

energeto A rendkívüli ablak

energeto A rendkívüli ablak 1 energeto A rendkívüli ablak Az ablak energiahatékonysága szempontjából az U w -érték a mérvadó. Minél alacsonyabb a hőátbocsátási tényező (U w ), annál energiahatékonyabb egy ablak. A javított ablakértéknek

Részletesebben

Mûanyag nyílászárók 2011

Mûanyag nyílászárók 2011 Mûanyag nyílászárók 2011 EnergetoKarát 85 85 Jubileum Hôszigetelés Alapkivitelben készülô mûanyag nyílászáróink segítségével megfelelô homlokzati hôszige te léssel párosítva akár 40 70% energia megta ka

Részletesebben

Mûanyag nyílászárók 2010. EnergetoKarát

Mûanyag nyílászárók 2010. EnergetoKarát Mûanyag nyílászárók 2010 70 EnergetoKarát 3x Hôszigetelés Alapkivitelben készülô mûanyag nyílászáróink segítségével megfelelô hôszige teléssel párosítva akár 40 70% energia megta ka rítás érhetô el! Ablakaink

Részletesebben

Mûanyag nyílászárók 2012

Mûanyag nyílászárók 2012 Mûanyag nyílászárók 2012 EnergetoKarát 85 85 Trend+80 Standard Hôszigetelés Alapkivitelben készülô mûanyag nyílászáróink segítségével megfelelô homlokzati hôszige te léssel párosítva akár 40 70% energia

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ NAPVÉDŐ ÜVEG. Guardian. Sun-Guard High Performance

TERMÉKISMERTETŐ NAPVÉDŐ ÜVEG. Guardian. Sun-Guard High Performance TERMÉKISMERTETŐ Guardian Sun-Guard High Performance NAPVÉDŐ ÜVEG S U N - G U A R D H I G H P E R F O R M A N C E A mai kor építészete figyelemre méltóan bőkezű az üvegek alkalmazásában. Az irodai tereket,

Részletesebben

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum. Passzív házak Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 Passzív ház Olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérséklet

Részletesebben

Az ablaküveg helyes megválasztásával Ön a következő előnyökre tehet szert:

Az ablaküveg helyes megválasztásával Ön a következő előnyökre tehet szert: Üvegek AMIT AZ ÜVEGEKRŐL TUDNI ÉRDEMES: Hőszigetelő üvegszerkezetek: A modern technológiának köszönhetően az üveg ma már minden olyan lényeges igényt képes kielégíteni, amelyre egy korszerű építkezés kapcsán

Részletesebben

MATELUX SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG

MATELUX SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG MATELUX SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG ZÁRT ERKÉLY Magánház Brazíliában (építész Nitsche fotó Nelson Kon). Savmaratott MATELUX Clear laminált biztonsági üveg. MATELUX SELYMESEN ÁTTETSZŐ ÜVEG ALKALMAZÁSOK A TÉR

Részletesebben

OPTIMA 76 MŰANYAG NYÍLÁSZÁRÓK 2013

OPTIMA 76 MŰANYAG NYÍLÁSZÁRÓK 2013 OPTIMA 76 MŰANYAG NYÍLÁSZÁRÓK 2013 Az épületek védelmi szempontból leggyengébb pont ja a nyílászáró. Igaz ez nem csak a betörésvédelem, de a hővédelem (hőszigetelés) és a zajvédelem (hangszigetelés) vonatkozásában

Részletesebben

A float üveg fizikai paraméterei a vastagság függvényében. LT (%) LR (%) ET (%) ER (%) g (%) 4 Float 10 90 8 82 7 85 5,8

A float üveg fizikai paraméterei a vastagság függvényében. LT (%) LR (%) ET (%) ER (%) g (%) 4 Float 10 90 8 82 7 85 5,8 Technikai adatok: Jellemző vastagság: 3-19 mm (akár 25mm is lehet) Súly: 2,5 kg/m2 (1 mm vastag üvegnél) Szín: víztiszta (nagyobb vastagságban enyhén zöldes) Fényáteresztés: 89 % (5 mm vastag üvegnél)

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS. Miért válasszon minket?

BEMUTATKOZÁS. Miért válasszon minket? BEMUTATKOZÁS Cégünk főprofilja a minőségi műanyag nyílászárók - ablakok, erkélyajtók, bejárati ajtók, beltéri ajtók - értékesítése és igényes, gyors beépítése, de kínálatunkban árnyékolástechnikai rendszerek

Részletesebben

SunGuard Solar. solar control for creative applications

SunGuard Solar. solar control for creative applications T E R M É K I S M E R T E T Ő N A P V Ė D Ő Ü V E G S Z E R K E Z E T E K SunGuard Solar solar control for creative applications S u n G u a r d s o l a r A ma építészetét az üveg jelentős mértékű felhasználása

Részletesebben

realtherm Mûanyag nyílászáró rendszerek

realtherm Mûanyag nyílászáró rendszerek realtherm Mûanyag nyílászáró rendszerek realtherm több mint egy ablak! Realtherm Kft. közel 10 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött végzi tevékenységét a műanyag nyílászáró gyártás területén. Célunk,

Részletesebben

SunGuard HP BUILD WITH LIGHT

SunGuard HP BUILD WITH LIGHT SunGuard HP BUILD WITH LIGHT SunGuard HP A naphővédő- és a Low-E üveg kombinációja egyetlen bevonatos üvegben BUILD WITH LIGHT TM. ÉPÍTS FÉNNYEL. Az általunk kínált bevonatok, színek és tervezési megoldások

Részletesebben

A fotovillamos energiaátalakítás helyzete az EU-hoz újonnan csatlakozott országokban

A fotovillamos energiaátalakítás helyzete az EU-hoz újonnan csatlakozott országokban A fotovillamos energiaátalakítás helyzete az EU-hoz újonnan csatlakozott országokban Pálfy Miklós Solart-System Bevezetés 2005-ben több mint 1460 MWp PV Éves növekedés>40% EU a legnagyobb piac Bevezetés

Részletesebben

Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól

Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól A fenntarthatóság iránt elkötelezett építészetért Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól A SCHÜCO rendszer műanyag nyílászárói a hazai piacon is egyre nagyobb teret és elismerést nyernek, hiszen előnyös tulajdonságaikkal,

Részletesebben

VELUX VFB térdfalablak

VELUX VFB térdfalablak VELUX térdfalablak Nagyobb kilátás mellett növelheti otthona biztonságát a beépített vészkijárati funkcióval is bíró jobbra nyíló bővítőablakkal. Az ablak vészhelyzet esetén jobbra nyitható, és menekülési

Részletesebben

EARN LEED CREDIT WHEN YOU. Az üveg hozzájárulása az épületek LEED minősítéséhez

EARN LEED CREDIT WHEN YOU. Az üveg hozzájárulása az épületek LEED minősítéséhez EARN LEED CREDIT WHEN YOU Az üveg hozzájárulása az épületek LEED minősítéséhez Guardian Glass 100%-os magántulajdonú cég amerikai központtal 30 float-üveggyár világszerte Több, mint 22 000 alkalmazott

Részletesebben

AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS MEGOSZLÁSA:

AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS MEGOSZLÁSA: AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS MEGOSZLÁSA: A fogyasztók általában úgy vélik, az energia 26%-át fordítják fűtésre. A valóság kb. 53%, ezért a fűtés területén a legérdemesebb a megtakarítás lehetőségeivel foglalkozni.

Részletesebben

SunGuard Solar BUILD WITH LIGHT

SunGuard Solar BUILD WITH LIGHT SunGuard Solar BUILD WITH LIGHT SunGuard Solar Naphővédő üveg kreatív alkalmazásokhoz BUILD WITH LIGHT TM. ÉPÍTS FÉNNYEL. Az általunk kínált bevonatok, színek és tervezési megoldások széles köre lehetővé

Részletesebben

ÖNMAGÁBAN KIVÁLÓ: PRÉMIUM KATEGÓRIÁS ABLAK A HOCO-TÓL.

ÖNMAGÁBAN KIVÁLÓ: PRÉMIUM KATEGÓRIÁS ABLAK A HOCO-TÓL. Építse be. Élvezze előnyeit. HOCOpremium műanyag és műanyag-alumínium ablakrendszer ÖNMAGÁBAN KIVÁLÓ: PRÉMIUM KATEGÓRIÁS ABLAK A HOCO-TÓL. ÉRTÉK MINDEN TERÜLETEN. A művészet az optimális ablakrendszer

Részletesebben

Honvári Patrícia MTA KRTK MRTT Vándorgyűlés, 2014.11.28.

Honvári Patrícia MTA KRTK MRTT Vándorgyűlés, 2014.11.28. Honvári Patrícia MTA KRTK MRTT Vándorgyűlés, 2014.11.28. Miért kikerülhetetlen ma a megújuló energiák alkalmazása? o Globális klímaváltozás Magyarország sérülékeny területnek számít o Magyarország energiatermelése

Részletesebben

INOUTIC/WINDOWSNDDOORS THEGERMNPROFILEENGINEERS. Eforteablakprofilrendszer zenergiatakarékoslakásokcsúcstechnológiája

INOUTIC/WINDOWSNDDOORS THEGERMNPROFILEENGINEERS. Eforteablakprofilrendszer zenergiatakarékoslakásokcsúcstechnológiája INOUTIC/WINDOWSNDDOORS THEGERMNPROFILEENGINEERS Eforteablakprofilrendszer zenergiatakarékoslakásokcsúcstechnológiája zeforteablakrendszertazoknakfejlesztették,akiktörődnekakörnyezettel,és gondolnakajövőgenerációirais.zeforterendszernemismerkompromisszumot

Részletesebben

EOS Cégcsoport. Követelés kezelési lehetőségek az EU-n belül és kívül. Somodi Bernadett Értékesítési vezető Budapest, 2014.02.20.

EOS Cégcsoport. Követelés kezelési lehetőségek az EU-n belül és kívül. Somodi Bernadett Értékesítési vezető Budapest, 2014.02.20. EOS Cégcsoport Követelés kezelési lehetőségek az EU-n belül és kívül Somodi Bernadett Értékesítési vezető Budapest, 2014.02.20. Tartalomjegyzék Az EOS világszerte Mire van szükségem, ha az export piacra

Részletesebben

GYAKORLATBAN. Saint Gobain Hõszig szeminárium 2008.01.23.

GYAKORLATBAN. Saint Gobain Hõszig szeminárium 2008.01.23. ÜVEGEZÉS A GYAKORLATBAN Saint Gobain Hõszig szeminárium 2008.01.23. Elõadó: Kronavetter István ÜVEGEZÉS A GYAKORLATBAN Üvegtípus kiválasztása (építész) Gyártó kiválasztása (kivitelezõ) Beépítés módja (kivitelezõ)

Részletesebben

FELÜLVILÁGÍTÓ TERMÉKEK LAPOSTETŐRE 2016 IV

FELÜLVILÁGÍTÓ TERMÉKEK LAPOSTETŐRE 2016 IV FELÜLVILÁGÍTÓ TERMÉKEK LAPOSTETŐRE 2016 IV 2 www.fakro.hu ENGEDJE BE A FÉNYT OTTHONÁBA BEVILÁGÍTÁSI LEHETŐSÉGEK LAPOSTETŐ ESETÉN TÍPUS F TÍPUS C EF_ EFR Alapvető igényünk, hogy otthonunk valamennyi helyisége

Részletesebben

A nyílászárók szerepe az épület-felújításoknál ABLAKCENTRUM

A nyílászárók szerepe az épület-felújításoknál ABLAKCENTRUM A nyílászárók szerepe az épület-felújításoknál ABLAKCENTRUM Megoldások értéknövelő felújításokra tetőn és homlokzaton Mit várunk el egy ablaktól? Mit várunk el egy ablaktól? -Természetes fény beeresztése

Részletesebben

SZÍNEZZE KI SZÍNEZZE KI TÜKÖRKÉPÉT

SZÍNEZZE KI SZÍNEZZE KI TÜKÖRKÉPÉT SZÍNEZZE KI SZÍNEZZE KI TÜKÖRKÉPÉT TÜKÖRKÉPÉT LACOBEL. CSODÁLATOS SZÍNPOMPÁS LACOBEL. CSODÁLATOS SZÍNPOMPÁS ÜVEG ÜVEG tükörképét Lacobel Színezze ki Lacobel Színezze ki tükörképét 25 különböző színből

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

Termékinformáció Tetőkijárat lapostetőkhöz CXP

Termékinformáció Tetőkijárat lapostetőkhöz CXP 2018.04.03. Termékinformáció Tetőkijárat lapostetőkhöz Termékleírás Kézi működtetésű tetőkijárat lapostetőkhöz 60 fokos nyitási szög a tetőre való könnyű kijutásért Kopásálló, kiváló minőségű fehér PVC-tok

Részletesebben

Termékinformáció CFP fix felülvilágító lapostetőbe kívül ISD íves üveggel

Termékinformáció CFP fix felülvilágító lapostetőbe kívül ISD íves üveggel 2018.04.03. Termékinformáció fix felülvilágító lapostetőbe kívül ISD ------ 1093 íves üveggel Termékjellemzők Íves üvegű, fix (nem nyitható) felülvilágító lapostetőbe Innovatív, ívelt formájú, teljes felületén

Részletesebben

Termékinformáció CFP fix lapos tetős felülvilágító

Termékinformáció CFP fix lapos tetős felülvilágító 2.0 változat 2015.11.13. Termékinformáció fix lapos tetős felülvilágító Termékjellemzők Fix (nem nyitható) felülvilágító lapos tetőkhöz Kopásálló, kiváló minőségű fehér PVC tok Energiatakarékos hőszigetelő

Részletesebben

nyílászárók Talent Impulsive Passzív Minimal Alu Alu-mûanyag és mûanyag nyílászárók Emelõ-toló rendszerek Alumínium nyílászárók Alu Puren 90 Veka

nyílászárók Talent Impulsive Passzív Minimal Alu Alu-mûanyag és mûanyag nyílászárók Emelõ-toló rendszerek Alumínium nyílászárók Alu Puren 90 Veka Nyílászárók nyílászárók Alu-mûanyag és mûanyag nyílászárók Passzív épületek Passzív Impulsive Passziv jellegû, alacsony energiafelhasználású épületek Talent Hõszigetelt épületek Puren 90 Veka 90 Veka

Részletesebben

Hőszigetelt felülvilágító kupola Fix (CFP) típus

Hőszigetelt felülvilágító kupola Fix (CFP) típus Hőszigetelt felülvilágító kupola Fix (CFP) típus Mit tehet a szobával egy felülvilágító ablak A lapostetővel rendelkező otthonokban a legtöbb tér konyha, nappali vagy hálószoba csak nagyon kevés természetes

Részletesebben

Termékinformáció Tetőkijárat lapostetőkhöz CXP

Termékinformáció Tetőkijárat lapostetőkhöz CXP 1.0-ás változat 2014.10.01. Termékinformáció Tetőkijárat lapostetőkhöz CXP Termékleírás Kézi működtetésű tetőkijárat lapostetőkhöz 60 fokos nyitási szög a tetőre való könnyű kijutásért Kopásálló, kiváló

Részletesebben

SINECOR KŐZETGYAPOT AZ IPARI ÉPÜLETEK MINŐSÉGI BESZÁLLÍTÓJA

SINECOR KŐZETGYAPOT AZ IPARI ÉPÜLETEK MINŐSÉGI BESZÁLLÍTÓJA SINECOR KŐZETGYAPOT AZ IPARI ÉPÜLETEK MINŐSÉGI BESZÁLLÍTÓJA Cégismertető A TechnoNICOL termékek a tetőfedő, vízszigetelő és hőszigetelő anyagok egyik legnagyobb európai gyártója és szállítója. Világszerte

Részletesebben

aluplast - a műanyag ablak- és ajtórendszerek specialistája IDEAL MŰANYAG ABLAKRENDSZER

aluplast - a műanyag ablak- és ajtórendszerek specialistája IDEAL MŰANYAG ABLAKRENDSZER aluplast - a műanyag ablak- és ajtórendszerek specialistája IDEAL MŰANYAG ABLAKRENDSZER www.aluplast.com.pl IDEAL 4000 IDEAL 4000 70 mm beépítési mélység A standardkombináció hőszigetelési tulajdonságai:

Részletesebben

130,00 ALL (0,94 EUR) 126,00 ALL (0,91 EUR) Ausztria 1,10 EUR (1,10 EUR) 1,27 EUR (1,27 EUR) 1,01 EUR (1,01 EUR)

130,00 ALL (0,94 EUR) 126,00 ALL (0,91 EUR) Ausztria 1,10 EUR (1,10 EUR) 1,27 EUR (1,27 EUR) 1,01 EUR (1,01 EUR) Aktuális benzinárak itt! - Benzinárak Európa 37 országából - Friss üzemanyagárak - TÉRKÉPNET - térkép Hol tankoljak? - Aktuális benzinárak itt! - Benzinárak Európa 37 országából - Friss üzemanyagárak,

Részletesebben

HŐSZIGETELÉS. I. Az üveg fizikai tulajdonságainak jellemzői. II. Nyílászáró gyártásban felhasznált üvegfajták

HŐSZIGETELÉS. I. Az üveg fizikai tulajdonságainak jellemzői. II. Nyílászáró gyártásban felhasznált üvegfajták I. Az üveg fizikai tulajdonságainak jellemzői U-érték: Az U-érték vagy hőátbocsátási érték (hőátbocsátási együttható) fejezi ki egy nyílászárón jelentkező hőveszteséget. Minél alacsonyabb ez az érték,

Részletesebben

a j t ó, a b l a k f á b ó l w w w. h o l z t e a m. h u

a j t ó, a b l a k f á b ó l w w w. h o l z t e a m. h u ajtó,ablak fából R E F E R E N C I Á K MI KÉSZÍTETTÜK 2 CÉGÜNKRŐL BEMUTATKOZÁS 1995-ben alapított cégünk alapvető célkitűzése, hogy a legmodernebb termelő eszközök és a kimagasló minőségű alapanyagok felhasználásával,

Részletesebben

USE ONLY EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI

USE ONLY EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI 1. Észak-Európa Norvégia Oslo Svédország Stockholm Finnország Helsinki Dánia Koppenhága Izland Reykjavík 2. Nyugat-Európa Nagy-Britannia vagy Egyesült Királyság, United Kingdom

Részletesebben

Megoldás falazatra 2

Megoldás falazatra 2 Megoldás falazatra 2 Mitől okos a tégla? Az okostéglák olyan új fejlesztésű termékek, melyek hőszigetelő képessége 40-50 %-kal jobb, mint az ugyanolyan falvastagságban kapható hagyományos, nútféderes falazóelemeké.

Részletesebben

Termékinformáció CFP fix felülvilágító lapostetőbe kívül ISD síküveggel

Termékinformáció CFP fix felülvilágító lapostetőbe kívül ISD síküveggel 2017.04.03 Termékinformáció fix felülvilágító lapostetőbe kívül ISD ------ 2093 síküveggel Termékjellemzők Fix (nem nyitható) felülvilágító lapostetőbe kívül síküveggel Sima, elegáns külső dizájn üvegből

Részletesebben

Termékinformáció Hajtókarral működtetett CVP lapos tetős felülvilágító

Termékinformáció Hajtókarral működtetett CVP lapos tetős felülvilágító 2.0 változat 2015.11.15. Termékinformáció Hajtókarral működtetett lapos tetős felülvilágító Termékjellemzők Rúddal működtetett felülvilágító lapos tetőkhöz Teleszkópos rúd a könnyű működtetéshez Kopásálló,

Részletesebben

A LEGMODERNEBB TECHNIKA: H 260 ÉS H 360 STYLOS ABLAKRENDSZEREK A HOCO-TÓL.

A LEGMODERNEBB TECHNIKA: H 260 ÉS H 360 STYLOS ABLAKRENDSZEREK A HOCO-TÓL. Építse be. Élvezze előnyeit. HOCOstylos H260 műanyag és H360 műanyag-alumínium ablakrendszer A LEGMODERNEBB TECHNIKA: H 260 ÉS H 360 STYLOS ABLAKRENDSZEREK A HOCO-TÓL. FUNKCIÓ. BIZTONSÁG. ÁLLANDÓSÁG. A

Részletesebben

Termékinformáció VELUX INTEGRA CVP lapos tetős felülvilágító

Termékinformáció VELUX INTEGRA CVP lapos tetős felülvilágító 2.0 változat 2015.11.13. Termékinformáció VELUX INTEGRA lapos tetős felülvilágító Termékjellemzők Elektromos felülvilágító lapos tetőkhöz Vezérlőegység vagy távirányító Tokba rejtett ablakmozgató motor

Részletesebben

VÁGÁSI ÉS BEÉPÍTÉSI SEGÉDLET LACOBEL MATELAC FESTETT ÜVEGGEL FALBURKOLÁS

VÁGÁSI ÉS BEÉPÍTÉSI SEGÉDLET LACOBEL MATELAC FESTETT ÜVEGGEL FALBURKOLÁS VÁGÁSI ÉS BEÉPÍTÉSI SEGÉDLET FALBURKOLÁS FESTETT ÜVEGGEL LACOBEL MATELAC TARTALOM 1. Bevezetés 3 2. Lacobel és Matelac dekorációs üveg 3 3. SAFE és SAFE+ biztonsági fóliák Lacobel és Matelac üvegekhez

Részletesebben

Közel nulla energiafelhasználású épületek felújításának számítási módszerei (RePublic_ZEB projekt)

Közel nulla energiafelhasználású épületek felújításának számítási módszerei (RePublic_ZEB projekt) Közel nulla energiafelhasználású épületek felújításának számítási módszerei (RePublic_ZEB projekt) Pollack Expo 2016 2016. február 25. dr. Magyar Zoltán tanszékvezető, egyetemi docens BUDAPESTI MŰSZAKI

Részletesebben

Termékinformáció Felső kilincses billenő fa tetőtéri ablak GGL

Termékinformáció Felső kilincses billenő fa tetőtéri ablak GGL Termékinformáció Felső kilincses billenő fa tetőtéri ablak Termékjellemzők Kiváló minőségű fenyő, három réteg színtelen lakk felületkezeléssel Felső kilincs, amely könnyen működtethető akkor is, ha az

Részletesebben

KÖZPONTI PORSZÍVÓK. egészség és kényelem

KÖZPONTI PORSZÍVÓK. egészség és kényelem KÖZPONTI PORSZÍVÓK egészség és kényelem higiénia ès komfort az egyszerűség jegyében 1 A fenti kép csupán tájékoztató jellegű Központi porszívó 2 Süllyesztett csőrendszer zer 3 Hag Hagtompító 4 Falic Falicsatlakozó

Részletesebben

Termékinformáció CVP hajtókaros felülvilágító kupola lapostetőbe

Termékinformáció CVP hajtókaros felülvilágító kupola lapostetőbe 2017.04.03. Termékinformáció hajtókaros felülvilágító kupola lapostetőbe Termékjellemzők Hajtókarral működtetett felülvilágító lapostetőkhöz Teleszkópos rúd a könnyű működtetéshez Kopásálló, kiváló minőségű

Részletesebben

Termékinformáció ISD síküveg VELUX CFP/CVP lapos tetős felülvilágítókhoz

Termékinformáció ISD síküveg VELUX CFP/CVP lapos tetős felülvilágítókhoz 1.0 változat 2015.09.15. Termékinformáció ISD ------ 2093 síküveg VELUX lapos tetős felülvilágítókhoz Termékjellemzők Síküveg VELUX CFP és CVP lapos tetős felülvilágítókhoz Ideális új VELUX lapos tetős

Részletesebben

Fotovillamos napenergia-hasznosítás helyzete Magyarországon

Fotovillamos napenergia-hasznosítás helyzete Magyarországon Fotovillamos napenergia-hasznosítás helyzete Magyarországon Pálfy Miklós Solart-System Bevezetés Sugárzási energia Elözmények, mai helyzet, növekedés Napelemes berendezések Potenciál Európai helyzetkép

Részletesebben

Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja, november 9.

Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja, november 9. A harcsatenyésztés fejlesztésének lehetősége itthon Lengyel Péter, Udvari Zsolt Földművelésügyi Minisztérium Horgászati és Halgazdálkodási Főosztály Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja,

Részletesebben

ARTHY TERMÉKCSALÁD. ÖNT KÉPVISELJÜK AZ ABLAKGYÁRTÁSBAN! www.arthytherm.hu

ARTHY TERMÉKCSALÁD. ÖNT KÉPVISELJÜK AZ ABLAKGYÁRTÁSBAN! www.arthytherm.hu ARTHY TERMÉKCSALÁD ÖNT KÉPVISELJÜK AZ ABLAKGYÁRTÁSBAN! www.arthytherm.hu Minden termékünk esetében rendelkezünk a forgalmazáshoz szükséges valamennyi dokumentációval. A TOLO intézet által kiadott bizonyítvány,

Részletesebben

Az üvegek leggyakrabban figyelembe vett fizikai tulajdonságai

Az üvegek leggyakrabban figyelembe vett fizikai tulajdonságai Az üvegek leggyakrabban figyelembe vett fizikai tulajdonságai U g - hőátbocsátási tényező Megmutatja, hogy 1 m 2 felületen egységnyi idő alatt 1 K hőmérsékletkülönbség hatására mekkora hőenergia-mennyiség

Részletesebben

Az üvegszerkezetek funkciói és megvalósításuk

Az üvegszerkezetek funkciói és megvalósításuk Az üvegszerkezetek funkciói és megvalósításuk hővédelem a téli időszakban : Low-E típusú bevonatok napvédelem a nyári időszakban : multifunkciós bevonatok napvédő bevonatok anyagában színezett üvegek zajvédelem

Részletesebben

Zöldenergia szerepe a gazdaságban

Zöldenergia szerepe a gazdaságban Zöldenergia szerepe a gazdaságban Zöldakadémia Nádudvar 2009 május 8 dr.tóth József Összefüggések Zöld energiák Alternatív Energia Alternatív energia - a természeti jelenségek kölcsönhatásából kinyerhető

Részletesebben

BEJÁRATI A JTÓBETÉTEK ÉS KIEGÉSZÍTŐK

BEJÁRATI A JTÓBETÉTEK ÉS KIEGÉSZÍTŐK BJÁRATI A JTÓBTÉTK ÉS KIGÉSZÍTŐK K L A S S Z I K U S B T É T K A y r s h i r e G 15 G 19 A 3 G 21 G 2 2 A 1 A 2 - G 3 01 G 3 01 G 41 G 4 4 G 4 9 G 6 0 G 61 G 101 G 3 01 B e r k s h i r e G 3 3 B 4 G 3

Részletesebben

31 582 19 0000 00 00 Üveges és képkeretező Üveges és képkeretező

31 582 19 0000 00 00 Üveges és képkeretező Üveges és képkeretező A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ENERGIA- HATÉKONYSÁG. EURO-DESIGN 86 Plus ablakok Értéktöbblet és hőszigetelés otthona számára. Construction Automotive Industry. www.rehau.

ENERGIA- HATÉKONYSÁG. EURO-DESIGN 86 Plus ablakok Értéktöbblet és hőszigetelés otthona számára. Construction Automotive Industry. www.rehau. ENERGIA- HATÉKONYSÁG EURO-DESIGN 86 Plus ablakok Értéktöbblet és hőszigetelés otthona számára www.rehau.hu Construction Automotive Industry EURO-DESIGN 86 Plus ablakok Értéktöbblet otthona számára Takarítson

Részletesebben

ABLAKOK ÉS AJTÓK SZAKÉRTŐJE. Műanyag és fa/alumínium nyílászárók az Internormtól akár passzívház minőségben is

ABLAKOK ÉS AJTÓK SZAKÉRTŐJE. Műanyag és fa/alumínium nyílászárók az Internormtól akár passzívház minőségben is ABLAKOK ÉS AJTÓK SZAKÉRTŐJE Műanyag és fa/alumínium nyílászárók az Internormtól akár passzívház minőségben is FA/ALUMÍNIUM ABLAKOK FA/ALUMÍNIUM ABLAKOK HF 4 A MODERN KLASSZIKUS HF 3 A TRADICIONÁLISAN OTTHONOS

Részletesebben

H-92 THERMO MAXIMAL. kiemelt hőszigetelésű nyílászárók: U=0,7W/m 2 /k.

H-92 THERMO MAXIMAL. kiemelt hőszigetelésű nyílászárók: U=0,7W/m 2 /k. kiemelt hőszigetelésű nyílászárók: U=0,7W/m 2 /k. Főbb műszaki jellemzők 92 mm szerkezeti vastagság, toldásmentes/hossztoldott borovi fenyő (vörösfenyő, tölgy, meranti) DIN német szabványú faanyag. Üvegezés:

Részletesebben

Hőszigetelt felülvilágító kupola CFP TÍPUS

Hőszigetelt felülvilágító kupola CFP TÍPUS Hőszigetelt felülvilágító kupola TÍPUS Mit tehet a szobával egy felülvilágító ablak A lapostetővel rendelkező otthonokban a legtöbb tér konyha, nappali vagy hálószoba csak nagyon kevés természetes fényhez

Részletesebben

A PISA 2003 vizsgálat eredményei. Értékelési Központ december

A PISA 2003 vizsgálat eredményei. Értékelési Központ december A PISA 2003 vizsgálat eredményei Értékelési Központ 2004. december PISA Programme for International Students Assessment Monitorozó jellegű felmérés-sorozat Három felmért terület Szövegértés, matematika,

Részletesebben

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++ Kiváló energetikai minőség okostéglával! A+++ Megoldás falazatra Miért fontos a megfelelő téglaválasztás? Amikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell

Részletesebben

Termékinformáció Felnyíló-billenő fa tetőtéri ablak - GPL

Termékinformáció Felnyíló-billenő fa tetőtéri ablak - GPL Termékinformáció Felnyíló-billenő fa tetőtéri ablak - Termékjellemzők Kiváló minőségű fenyő, három réteg színtelen lakkal felületkezelve Az ablakszárny 45 -ig bármilyen pozícióban megállítható Alsó kilincs

Részletesebben

Termékinformáció Alsó kilincses billenő fa tetőtéri ablak GLL 1061B

Termékinformáció Alsó kilincses billenő fa tetőtéri ablak GLL 1061B Termékinformáció Alsó kilincses billenő fa tetőtéri ablak GLL 1061B Termékjellemzők Kiváló minőségű fenyő, az impregnálást követően kétrétegű vízbázisú akril lakk felületkezeléssel Háromrétegű hőszigetelő

Részletesebben

Termékinformáció VIU poliuretán bevonatú térdfalablak

Termékinformáció VIU poliuretán bevonatú térdfalablak 2018.04.03 Termékinformáció poliuretán bevonatú térdfalablak Termékjellemzők Magas minőségű, egybeöntött poliuretán bevonat fehérre lakkozott kivitelben Fix, semmilyen módon nem nyitható ablak Ferde tetőben

Részletesebben

Elegáns forma, meggyőző funkcionalitás

Elegáns forma, meggyőző funkcionalitás Brügmann ART Line A Brügmann nyílászáró rendszer tökéletes választás, mert csökkentheti vele fűtési költségeit. A 84 mm-es szárnyprofil szélességével egyedülálló a maga osztályában, ideális,korszerű keret

Részletesebben

dr. Lorenzovici László, MSc orvos, közgazdász egészségügy közgazdász

dr. Lorenzovici László, MSc orvos, közgazdász egészségügy közgazdász dr. Lorenzovici László, MSc orvos, közgazdász egészségügy közgazdász Rólunk Piacvezetők Romániában Kórházfinanszírozás Kórházkontrolling, gazdálkodásjavítás Egészséggazdaságtani felmérések 2 Az egészségügyről

Részletesebben

Termékinformáció Alsó kilincses billenő fa tetőtéri ablak GLL 1061B

Termékinformáció Alsó kilincses billenő fa tetőtéri ablak GLL 1061B Termékinformáció Alsó kilincses billenő fa tetőtéri ablak GLL 1061B Termékjellemzők Kiváló minőségű fenyő, az impregnálást követően kétrétegű vízbázisú akril lakk felületkezeléssel Háromrétegű hőszigetelő

Részletesebben