Kovács Dani vagyok, a Calandorok kapitánya, de ez nem volt mindig így

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kovács Dani vagyok, a Calandorok kapitánya, de ez nem volt mindig így"

Átírás

1

2 Sziasztok Cimborák! Kovács Dani vagyok, a Calandorok kapitánya, de ez nem volt mindig így A Karib-szigetektől kissé keletre, Gyöngyösön láttam meg a napvilágot, a hajósrum feltalálása után 250 évvel. A problémák nagy része, - mint a hordók kiürülése, vagy a kardom eltörése, - is ezzel kezdődött. Már az elején erőszak alkalmazására kényszerültem, amikor az orvos megpróbált elfenekelni, ugyanis naivul abba a hitbe ringatta magát, hogy kettőnk közül én sírok fel hamarabb. Aztán fogtam magam és gyorsan férfivá értem. A ravaszságot az anyatejjel szívtam magamba kísérő nélkül. Talán így eshetett az óvodai kalózbanda vezére - ki az ablakon- én pedig rögtön a kapitányi függőágyba. Miután ily módon a legénységet megszereztem, kisebb kalandozásokat szerveztem. Először csupán az Óvoda nevű kikötőben, ahol a WC-barlangokat meghódítottam, s a pisikardozás bajnokaként, örökös tej, illetve rum ellátmányt szereztem. Az óvó nénik a rájuk gyakorolt - nem csak fizikálisnyomás miatt egy térképpel ajándékoztak meg, s székhelyem az Általános Iskola szorosba tettem átmenetileg. De a 8 év fáradtságos semmittevése mellett, tökélyre fejlesztettem eddig sem csekély, s hibátlan képességeimet. Riválisaimat amnéziába, majd sötét börtönökbe ejtettem. A tanárok gondolatában való olvasás már nem volt kihívás, ezért nagyobb kincset remélve hátrahagytam eddigi életem és a SZEG-be, a bűn és kalózkodás, valamint a Neumanntól 0,1-el jobb évi tanulmányi átlag kikötőjébe hajóztam. Lakhelyem a kollégium 05-ös szobájába rendeztem be. A főhadiszállásom pedig a 215-ös terem lett. Kalandos Kapitányi életem tovább folytattam melyek során rengeteg szárazföldi patkányt és női szívet ejtettem rabul. Becsületes kemény vesztegetés és csalás árán de különösebb nehézségek nélkül végeztem - el az éveket - és ki az ellenlábasaimat. Áprilisig úgy látszott, nem gördülhet elém semmilyen akadály, ám most mégis a segítségeteket kérem. Fogságba estem a kalandorok játékában, és a szabaduláshoz szükséges titkos Kincset ezúttal a Ti közbenjárásotokkal szerezhetem meg. Kalandor-becsületszavam adom, hogy Ti is részt kaptok a titokzatos Kincsből, amint az egyedül az enyém lesz. Kalandra fel, hát Cimborák és szavazzatok rám és a 11.C-re!

3 A Japán TDK együttes CD-jét ne vedd meg. Nincs rajta semmi. Norbi: Zoli! A sportolásod kezd az ivás rovására menni! Kriszti: Kérsz egy activalt? Aliz: Köszi, de nem szeretem azokat, ami ilyen nagy, és be kell kapni. Eszter: Valaki dugja már be nekem! (Egy kis hatásszünet ) a monitort! Vivi: Ákos, hogy van angolul az, hogy pisilnem kell? Ákos: Mire eszedbe jut, addigra inkább majd azt kell mondanod, hogy bepisiltem... Roli: Nekem kellene otthonra egy saját Barabás, csak felcsapom és már meg is van a gyök Norbi: Tanárnő! Az a gomba, ami az erdőben nő, meg az, ami a lábamon van, az ugyanolyan? Kriszti: Mi lenne, ha másik suliba mennék? Prokai: Beülnék a helyedre! Kiss Dani: Hegyesszögű derékszög. Aliz: Én kimegyek egyedül, ha jön valaki velem. Aliz: Dani, te miért ruhába napozol? Dani: Miért, napba ruházzak? Dani: Egy hosszú lépés nekem egy kis lépés az emberiségnek. Dani: Roli, iszunk még egy... (a tanár odanéz) Fantát? Norbi házibuli szervezése közben: Én nem mondom, hogy jobban szeretem a pókert, mint a barátaimat, de amíg megy a tv-ben, addig nem engedlek be titeket a házamba. Marci: Ich esse gern őőő... Norbi: Alkohol! Misi: De ez állatkínzás! Roli: Mi? Az, hogy neked olvasnod kell? Aliz: Te meg még kajálni se eszel. Súlylökés után: Marci: Csáki, retkes a nyakam? Csoki: Nem. Marci: Csak, mert Horesz golyója kidörzsölte... Norbi: Olyan koszos ez a hó. Nem kéne megmosni? Tanár: Kötelező olvasmány lesz: Homérosz: Iliász és Odüsszeia. Magyari: Akkor ez most 3 könyv? Tanár: Nem tudom, hogy maguk alapból ilyen zajosak, vagy ezt csak nekem tartogatják? Vivi: Nem, ebből Koncsos tanár úrnak is jut bőven! Tanár: Ezek az órák nem azért vannak, hogy maguk jól érezzék magukat, hanem, hogy én jól érezzem magam! Tanár: Nem lesz valami nagyon szép, de legalább csúnya lesz! Tanár: Lényegében lényegtelen Tanár: Engem nem zavar, ha hátrébblépnek és csendben, messziről utálják ezt a tantárgyat. A kulcsszó a csendben! Tanár: Ez a könyv azért tök jó mert ez a világ első négyrészes trilógiája, ami attól speciális, hogy 5 részes. Szicsák: Tanár úr, ezt le kell rajzolni? Tanár: Nem csak felrajzoltam, mert jól néz ki. Tanár: Az nem jó, ha valakinek nincs önbizalma. Nincs mit lerombolni. Tanár: Kréta nincs? Osztály: Nincs, eldobáltuk.. Tanár: Ja, akkor oké.. Tanár: Jegyzőkönyv part 1 és jegyzőkönyv part 2, ugyanolyan, mint a segg két partja van!

4 Megkérdeztek egy rádiót: igaz-e, hogy a sárgarépa növeli a férfiasságot? A válasz: a hír igaz, csak erősen rá kell kötözni. Tanár: Mi a legkörnyezetkímélőbb közlekedési forma? Dani: A tolószék. Kistanárok után: Véget ért a jó világ, a király visszatért. Borb: Vannak óriás falvak, meg annál kisebbek... Tanár: Jaja, egészen kicsi ilyen zsebfalvak, mi? Tanár: Holló úr! Úgy megnőttél, mint mákvirág a trágyából... Tanár: Mit hoznak ide Dél-Amerikából? Avagy melyik az a sárga déligyümölcs, amely feltűnően banán alakú? Misi felel térképnél: Tanár: Nem látom, vak vagyok... Misi: Na jó, akkor megmutatom még egyszer. Tanár: Az a baj Szabó úr hogy néha megpróbálsz gondolkozni.. Misi felel: Tanár: Segítsek? Kérdezzek? Misi: Aha. Tanár: Mit tudsz még? Tanár: Ott olyan szegények élnek, hogy ha nem fiúnak születnek nincs mivel játszaniuk. Vetélkedőt hirdet: Norbi, Zoli: Tanár Úr, ez szellemi szintű? Tanár: Igen, úgyhogy Ti nem kelletek oda! Tanár: Dombság, síkság. Szerintetek hol él a szarvasmarha, és hol a sertés? Ákos: A malac a síkságon, mert az lusta felmenni. Bernáth: Ja igen, lusta disznó. Tanár: Ritka női adottság: nem beszél! Tanár: Nem élte túl a kivégzését: úgy lelőtték, hogy meghalt. Norbi: Nemár, ahhoz fel kell állnom! Misi: Miért, nem megy? Tanár: Elégítsd ki Aliz kíváncsiságát, add oda a makettet! Norbi: Tessék. Remélem kielégítettelek. Tanár: Naiv gyerek,azt hiszed ennyivel megúszod?! Tanár: Mit csinálnak télen az alpesi tehenekkel? Zoli: Levágják és csokit csinálnak belőlük. Tanár: Siklóson milyen gyár van? Roli: Vazelin. Tanár: A hajók nem jókedvükből járkálnak a vízen, mint Jézus! Tanár: Az osztállyal maximálisan elégedett vagyok... Á nem, ez túl jól hangzott, majdnem elégedett vagyok, nehogy már elszálljatok itt.. Tanár Zolinak: Még azt is meg merném kockáztatni, hogy lenne hozzá érzéked, csak az a baj, hogy nincs. Roli a térképnél nem tud semmit. Tanár: Köszönjük Emese... Tanár: Miért csökkent a népesség? Józsi bácsi felébredt és azt mondta, hogy Mari, most már nem kupakolunk, mert sok a gyerek! Tanár: Mindig az én családomat szoktam felhozni példának. Mert az én családom tökéletes példának. Tanár: Apámnak négy gyereke volt Bevallása szerint Tanár: Szabó úr, neked milyen igényeidet elégíti ki ez az iskola? Szabó Zoli: Természetesen a földrajz iránti érdeklődésemet. Tanár: Mekkora nyalás Tanár: Hol van Algyő? Szicsák: Szeged felett. Tanár: Szeged felett az atmoszféra van! Tanár: Ez a fránya nap Az EU tagság óta ez is nyugatról kel. Misi felel: Tanár: Melyik Európa legnagyobb vulkánja? Misi elkezdi a térképen keresni Tanár: Javaslom, Európánál keresgélj, ne Ázsiában! Misi: Jól van na, hát elég rossz ez a térkép.

5 Tegnap olvastam egy könyvet az antigravitációról. Le se bírtam tenni ismérv arra, hogy túl vagy civilizálva 1. Oldalra hajtod a fejed, amikor mosolyogsz. 2. A pasziánszot már évek óta nem játszottad igazi papírkártyával. 3. A melletted ülő embert ben kérdezed meg arról, hogy szeretne-e kávézni. Mire ő ben válaszol, hogy várj 5 percet különböző telefonszámod van egy háromtagú családhoz. 5. Egy nap többször is chatelsz egy dél-amerikai ismeretlennel, de a szomszédodat idén még nem láttad. 6. A barátaidat azért veszted el, mert nincs címük. 7. Egy hete vettél új mobil telefont/számítógépet, és ma már azt mondják rá, hogy túl öreg típus. 8. Nem tudod, mennyibe kerül egy bélyeg. 10. A legtöbb viccet az interneten olvasod. 11. Amikor otthon felveszed a telefont, a céged nevét mondod be. 12. Nullát nyomsz a telefonálásod előtt a városi vonalért (még este otthon is). 13. Négy éve ugyanazon a széken ülsz, ugyanannál az asztalnál, de már a harmadik cégnél. 14. Akkor mész melózni, mikor még sötét van, és akkor jössz haza, mikor már sötét van. 15. Van egy külön programod, ami visszafelé számolja a napokat nyugdíjig (vagy karácsonyig). 16. A szüleid úgy határozzák meg a foglalkozásodat, hogy valami számítógépes meló. 17. A gyerekeidre úgy emlékszel, ahogy a képen kinéznek, ami a géped mellett van. 18. Akkor mész orvoshoz, amikor időd/pénzed van, nem pedig akkor, ha beteg vagy. 19. Ezt a listát úgy olvastad, hogy közben bólogattál és röhögtél. 20. Épp azon tűnődsz most, hogy kinek akarod továbbküldeni. 21. A főnököd nem tudná elvégezni a te munkádat. 22. Túl elfoglalt vagy, hogy észrevedd, hogy nincs 9-es a listán. 23. Tényleg megnézted, hogy nincs 9-es a listán. 24. és most röhögsz magadon. Egy ember beszáll egy taxiba, és menet közben szólni akar a sofőrnek, ezért megkocogtatja a vállát, mire a sofőr annyira megrémül, hogy majdnem nekimegy egy fának: - Ha tudtam volna, hogy ennyire megijed nem csináltam volna. - Igen, tudja ez az első munkanapom, csak pár órája vagyok taxis, ezelőtt halottaskocsit vezettem. Az anya beszélget tinédzser lányával: - Én sosem feküdtem le más férfival, csak az apáddal! Ugyanezt te is el tudod majd mondani a lányodnak? - Igen anyu, csak ezt a rezzenéstelen arcot kell még gyakorolnom...

6 Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám: álmában, csendesen, gondtalanul, nem pedig pánikban, ordítva, sikítozva, mint az utasai Az ajándék Egy fiatalember ajándékot szeretett volna vásárolni a kedvese születésnapjára, és mivel még csak rövid ideje jártak együtt, hosszas fontolgatás után úgy döntött, hogy egy pár kesztyű lenne a legmegfelelőbb: romantikus, de nem túl személyes. Kedvese húga elkísérte őt a Nordstrom áruházba, és megvették a kesztyűt. A húg bugyit vett magának. Csomagolás közben azonban az eladó összekeverte a ruhadarabokat és a húgé lett a kesztyű, a kedvese pedig a bugyi. A fiatalember ellenőrzés nélkül lezárta a csomagot és elküldte kedvesének a következő kísérőlevéllel együtt: Azért választottam ezt, mert úgy vettem észre, hogy nem szoktál ilyet viselni, mikor esténként találkozunk. Ha a húgod nem lett volna velem a hosszú gombosat választottam volna, de ő is rövidet visel, amit könnyebb levenni. Ez az árnyalat nagyon kényes, de az eladóhölgy megmutatta a sajátját, amit az elmúlt három hétben viselt, és alig volt még koszos. Felpróbáltattam vele a tiédet és igazán jól nézett ki benne. Bárcsak ott lehetnek veled, hogy én adjam rád elsőnek, mert nem kétséges, hogy más kezek is érinteni fogjak mielőtt még találkozhatnánk. Amikor leveszed, ne felejts el kicsit belefújni, mielőtt elteszed, mert a hordástól természetszerűleg kicsit nedves lesz. Gondolj csak arra, hányszor fogom megcsókolni az elkövetkezendő évben. Remélem pénteken is rajtad lesz. U.I.: A legutolsó divat szerint vissza kell hajtani, hogy kilátsszon egy kis szőr. Egyszer a románok nagy ásatásba kezdtek, hogy hátha találnak valamit, ami igazolja, hogy ők már a római-korban is ott voltak. A szorgos munka meghozta gyümölcsét, találtak egy régi nagy kőtáblát a következő felirattal "Ave Cezar Vavan" Megörülnek, hiszen kezükben a bizonyíték, már nem érheti szó a ház elejét, csak a "vavan" szót nem értik, de a többi egyértelműen igazolja, hogy római-kori. De a hiányzó részt majd a tudósok kitalálják, addig is a Bukaresti Nemzeti Múzeumban a helye. Jöttek is a látogatók, ám egyszer csak a sokaság arra figyel fel, hogy egy székely paraszt iszonyatosan röhög. Oda is súgja neki a múzeumőr: - No, te székely! Ne nevess ilyen hangosan, mert elvisz az őr. De a székely csak nevet, és nem bírja abbahagyni. Be is viszik kihallgatásra és kérdezik, min nevet ennyire. - Hát, csak azon, - mondja a székely - hogy nem az van oda írva "Ave Cezar Vavan", hanem az, hogy "A Vécé Zárva Van".

7 Az iszik ige ragozása: én iszom, te iszol, ő fizet A tanár is ember, avagy a sárgaház három oktatójának reakciói Becsöngettek, s várjuk a tanárt, aki hirtelen kilép a tanáriból: A: Szétnéz, naplót fog a kezébe, s tempósan a kémia terem felé veszi az irányt. B: Nyugodt tempóban, faktos naplóval a kézben, több helyen megáll. S lassan ringatózva, gondolaiban elmerengve feltipeg a lépcsőn. C: Naplót és krétás dobozt kézbe veszi, ötösével szedi a lépcsőket, s határozott mozdulattal berántja az ajtót maga mögött, természetesen nem hagyva időt a folyosón álldogálóknak időben beérni a terembe. Az óra elején a hetes jelent, túl sok a hiányzó: A: Buksika, hát mindenki matek versenyen van? Még Norbert is az a rossz, buta gyerek? Na legalább nem rontja itt a levegőt B: Vegyed úgy, hogy családias légkörben jobban fog menni a tanulás, és amint látod, dupla annyi fiú van, mint lány, ez pont ideális C: Ezek a gazfickók, ennyien lógnak? Úgy érzem a következő órán néhány csudaszép verseny feladattal fognak találkozni Felelő választásnál: A: Miska fiam, gyere csak ki, nézzük mit tudsz, aztán adok egy jegyet egytől-ötig De leginkább egy! B: Mr. Jacsó, esetleg mit szólsz egy orális prezentációhoz? Avagy szeretnél kis barátaidnak is örömszerzési lehetőséget biztosítani? C: Hányadika is van, 13.? Aliz, konvergálj ki a táblához, hacsak nincs távirányítású krétád, aztán, választunk neked egy csudaszép feladatot! Rágógumi: A: Te Macska, rágózol az én órámon? Hát komolyan azt akarja, hogy adjak neki egy egyeset! B: Drága Norbert, szerintem ez zavarni fog téged a megnyilvánulásodban, jegyezzed meg ez nem érettségi. C: A rágógumival vándorolj csak ki szépen a kukához Ha már kint vagy, oldjunk meg egy szép feladatot. Terem előtt elmegy egy busz, hangosan ordibálnak benne: A: Istenem ennyi birka gyerek odakint, de ha rátok nézek, megnyugszom, hogy itt a teremben is jut nekem bőven B: Lehet Ubul épp most erőszakolja meg Kunigundát a buszon. Avagy Ödönt, ugye ez már MÁS világ. C: Ah kutyafáját, ilyen zsibajban nem lehet órát tartani, le kellene ezeket a csúnya fiúkat halkítani egy picit. Egy feladat kifog az osztályon: A: Ajaj gyerekek, Szicsák gyere csak ki, ne helytelenkedjél, vegyük valami hasznodat is! B: Hát lássad be ezt most itt, nem tudjuk, but Who knows? C: Nos, khm hát gyerekek akkor ezt most nézzük egy picit távolról, nyugodtan, aztán ha senkinek nem jut eszébe semmi, majd Ákos elmondja, hogy kell. Dolgozat elhalasztásánál: A: Nem mindegy mikor írunk? Úgyse tud senki semmit, sok nagy, buta gyerek! B: Am, már miért halasztanád el a dolgozatot, egyébként is, nem nevezhetnénk egy kis kedvcsinálónak? C: Minek halasztanánk el, honnan tudjátok egyáltalán, hogy mikor akarok íratni? A helyes megfejtők között kisorsolunk: A: Egy lelkes amatőr macskagyereket. B: Egy utazást Ubullal a buszon. C: Egy csudaszép példát.

8 A gyerekek a sötétben balesetet okozhatnak. A balesetek a sötétben gyerekeket okozhatnak. A 10 legidegesítőbb női kérdés egy focimeccs alatt Kik játszanak az izék ellen? Átkapcsolnál amíg megnézem a Lucecítát? Te, a Figónak van felesége? Szerinted melyik csapatnak szebb a meze? Akinek nincs labdája, az miért fut? A hosszabbításra is kíváncsi vagy? Összesen hány félidő van? A németek miért rúgnak olyan erősen? Te, azért lassítják a képet, mert a Vitray már öreg? A részeg székely kijön a kocsmából, és összeesik. Így szól: ha felbírok kelni, iszok még egy fröccsöt, ha nem, hazamegyek. Egy szexológus a barátjával ebédel, és közben beszélgetnek. - Végeztünk egy felmérést, és kiderült, hogy az emberek 90%- a maszturbál a zuhany alatt, 10 % pedig énekel. - Tényleg? Ez érdekes. - És tudod, mit énekelnek? - Mit? - Én se tudtam. - Nagyi mi az a szerető? - Úristen! - Nagyi eldobja a kötőtűket, rohan fel a padlásra, feltépi a szekrényajtót, amiből kiesik egy csontváz. -A francba, tudtam, hogy elfelejtettem valamit Újságíró készít riportot az elmegyógyintézetben. Azt kérdezi a főorvostól: - Hogyan állapítják meg egy páciensről, hogy már elhagyhatja a kórházat? - Vannak olyan feladataink, amiket helyesen végrehajtva bizonyíthatják elmeállapotukat. - Tudna egy ilyen példát mondani? - Persze. Vegyük például ezt: van egy kád, teli vízzel. Van a fürdőszobában három tárgy, egy kiskanál, egy pohár és egy vödör. Melyikkel tüntetné el a vizet a kádból? - Ó, hát ez egyszerű! Minden normális ember a vödröt választaná. - Nem, minden normális ember kihúzná a dugót a kádból...

9 Milyen játékokat szoktál tolni? - Dömpert meg kisautót. Tanár: Ákos és Marci ugye tudjátok, hogy holnap verseny! El kell menni és megnyerni! Mindenki néz Tanár: Na mi van? Csak diszkréten közöltem az elvárásokat Tanár: Hát, a lányok is olyanok mint a villamosok, ha az egyik elmegy, majd jön a következő. Zoli: Hát igen, meg vannak fizetős villamosok is Tanár: A számológéped mibe, hogy kínai. Mindent ott állítanak elő a legtöbbet, még embert is. Tanár: Ez a "P" pont egy tisztességes pont. Ákos: Egyszer úgy megnéznék egy tisztességtelen pontot... Norbi: Azonosság azokat be kell nyalni. Tanár: Nekem arról más képek jutnak az eszembe Tanár: Ne nyelvvel akard megoldani! Habár nyelvvel nagyon sok dolgot meglehet oldani Norbi: Ötöst is? Tanár: Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt tesz, és azt mond, amit szabad. Tanár: Ez nem csak végtelen, hanem görbe is, az anyja Úristenit! Tanár: A matematikában, ha valami ellentmondást okoz azt kiiktatjuk. (nevetés) - Látom nevettek... Az osztálytársakat is ki lehet iktatni //kinéz az ablakon// csak az a baj, hogy ha innen kihajítanánk őket még lehet túl is élnék. Tanár: 50% esélyem van nyerni a lottón: vagy igen vagy nem... Függetlenül attól, hogy veszek-e szelvényt. Tanár: A férgek féregmozgással mozognak. Lipkó: Tessék már bemutatni! Tanár: Néhány állat visz valami élelmet a nősténynek, ha szaporodni akar. Magyari: Vivi, kérsz egy szendvicset? Tanár: Misi, te hol voltál tegnap osztályfőnöki órán? Misi: Őőő... asszem igen... muteromékkal voltam vásárolni Tanár: Ha felhívom anyukádat, ugyanezt fogja mondani? Misi: Hát, ha szombaton tetszik felhívni, akkor igen. (Osztály röhög) Misi: Mert ma ugye nincs otthon Tanár: A languszták menetoszlopban mennek. Misi: A parasztok ezt libasornak hívják. Tanár: A majom a fa üregében lévő mézet egy bottal szerzi meg. Bedugja, megforgatja, majd a botra ráragadt mézet lenyalja. Öröklött elemeket tartalmaz. Judit: De tanárnő, azt csak meg kell tapasztalni,hogy hova kell dugni... Tanár: Hát, valakinek egyből sikerül Roli játszik Aliz tolltartójával bioszon. Tanár: Ne játszunk a másik tolltartójával meg a másik füzetével se! Roli: Akkor mivel játsszak? A másikkal? A cseh vendégekről: Tanár: Ahhoz képest, h tesi tanár egész jól beszélt angolul. Misi: Hát igen ilyenek ezek a tesitanárok, Leveszik tanárnőt a lábáról... Tanár (Marci igazolását nézi): Hmm... megfázás ez az új szó a másnaposságra? Tanár: A hüvely-ostoros a hüvelyváladékban szaporodik. Norbi: Hmm, én is jól érezném magam ott Tanár: Tudunk olyat mondani az állatvilágból, akinél fontos a fényenergia? Kiss Dani: Szentjánosbogár. Tanár: Érdekel titeket egyáltalán valami a saját hülyeségeiteken kívül? Lipkó: Persze, a másik hülyesége. Szicsák nézi a könyvben az orgazmus grafikonját. Tanár: Ez is csak azért van benne, hogy legalább papíron láthass ilyet. Tanár: Minden élőlény más-más kromoszóma számmal rendelkezik: pl. embernél 46, csimpánznál 48. Szicsák: És ha valakinek több van? Tanár: Az a down kór, vagy hasonló. Dani: Ja, és ha kettővel több van, akkor már csimpánz. Tanár: A női nemi ciklus többszörös orgazmus hatására eltolódhat. Sz. Zoli: Nyugi Norbi, a te barátnődet ez nem fenyegeti.

10 A jelenlegi pénzügyi világválságra való tekintettel az energiaköltségek csökkentése érdekében átmenetileg kikapcsoljuk a fényt az alagút végén... Dolgozatnál: A következő órán kertész leszek.. ültetek... Odamegy a hátsó sorhoz: Itt vannak az ideálok ezért én most ide állok. Dolgozat közben: (mosolyog) Vigyázz, megyek! Tanár: Nincs olyan hely, ahová az ember keze ne tette volna be a lábát. Dolgozat közben: Mindjárt beszedem! Vivi: Mit, a kavintont? Zoli el akarta kérni a hangvillát: Tanár: Játssz azzal, amivel egyidős vagy! Tanár: Na akkor most 5 perces néma csendben tisztelegjünk egy 19. századbeli hősről és addig én elmondom az anyagot! Szabó Zoli: Akkor pénteken fagyizunk? Tanár: Na jó, pénteken nyalhatsz Marcsinak: Megkérhetném, hogy dugd be nekem? Fordított esetben én is megtettem volna. Tanár: Látszik, hogy az iskola nem az életre nevel... Itt vagytok több mint 2 éve és még most sem tudtok rendesen puskázni. Tanár: 90 % hogy elmarad az óra! Dani: Én meg 100%, hogy nem leszek itt! Tanár: Mondjátok el a Markov-Nyikov szabály megfordítását! Zoli: Nyikog-makog! Valaki kopog a folyosón Patrik: Ki ez a b*zi? Tanár: Én magam is ezt kérdeztem volna, csak nem ilyen csúnyán. Tanár: Mossa ki a hetes a szivacsot, mert megetetem vele. A száraz szivacs nehezen megy le ám az ember torkán. Tanár: Milyen párhuzamosság van még Petőfi ezen két verse között? Vivi: Egymás mellett van a könyvben. Tanár: A 12. c-sek negyed ennyi zajjal nincsenek. Ákos: Mert nekünk adják a "Zay"-ukat. Tanár: Osszián: skót népi költő. Aliz: Tegnap még kelta népi énekes volt. Lipkó: Hát, telik az idő... Tanár: Itt a normális is megbolondul. Tanár: A Toldi verselése 4 ütemű 12-es. Misi : És automata váltós? Dani iszik Tanár: Dani! Én is szomjas vagyok... Dani: De én már nem. Tanár: Itt van az ősz, itt van újra. Roli: Lába közt a dzsungel. Tanár: Az ilyen ember rókalelkű. Dani: És oroszlán szagú Csáki: Mi lett Dódival meg Noémivel? Tanár: Nem mondom el, olvassátok el a művet.. Norbi: A dolgozatban majd én is ezt fogom írni... Tanár: Petike, what do you think about good teacher? Peti: A good teacher doesn't call me Petike. Just Peti. Tanár: Jaj, jaj, gyerekek, mindent csak én tudok? Sanyi: Azé' van ego! Tanár: A protokoll szóról mi jut még az eszetekbe? Talán az illem, nem? Például, nem köpök a padlóra, nem vakarom a seggem! Ha ilyen feladat áll előttünk, akkor 2 út van. Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan...

11 Az autóbalesetem után a kiérkező rendőrnek elmondtam, hogy azt hiszem, a másik jármű vezetője ittas lehet. Erre ő közli velem, hogy a másik jármű egy tehén volt. 1. Miért Sárga a SZEG? S) Mert irigyli Nagy Péter tanár úr bakancsának a színét. S) Mert Tóth László tanár úr lila ingjét már lefoglalta a Neumann. S) Hogy jobban illjen Barczai tanárnő szőke hajkölteményéhez. 2. Melyik tanár neve kaphatja meg az elismerő sir (ejtsd: szőr) előtagot? Z) Flaskay Miklós tanár úr. Z) Koncsos Gergely tanár úr. Z) Lórántfi Csaba tanár úr. 3. Melyik a kedvenc órája a diákoknak a SZEG-ben? A) A lyukas. A) Mindegyik, amit nem nekik tartanak. A) Amiről elengednek. 4. Mi jelenthet a SZEG diákjaira a legnagyobb veszélyt? V) Hogy valóban rájuk talál Vazul a liftben. V) Göncziné tanárnő diszpergálja a lelkes amatőröket. V) Bíró Bálint tanár úr megnyomja süllyesztő gombját. 5. Mikor van hideg? A) Ha Bernáth Zsolt tanár úr télikabátban tart órát. A) Ha az aula közepén tüzet raknak, hogy elolvassza az ajtókról a jeget. A) Ha lefagy az arcunkról a mosoly rajz órán. 6. Mikor történik csoda? Z) Ha minden felújítási pénzt a SZEG kap meg a régióban. Z) Ha az Üvegtigrisben, mint a SZEG új termében lesznek óráink. Z) Ha a Kerit túl magas tanulmányi átlaga miatt az önkormányzat összevonja a SZEG-gel. 7. Ki ijedhet meg legjobban a SZEG-ben? Z) Horváth Tamás tanár úr, ha Nagy Gerzson és Ondecs Ferenc tanár urak élő egérrel fenyegetik. Z) Gönczi Sándor igazgató úr, ha az iskola tanulmányi átlaga 4,54 alá kerül. Z) A 11.C-sek, ha töri TZ előtt elromlik a fénymásoló. 8. Melyik történhet meg leghamarabb? D) Ficzere Karolina tanár nő magában el meri vinni kirándulni a 11.C-t. D) Bernáth Zsolt tanár úr pulóverben, a BL döntőben Hajrá Fradi -t kiabálva szurkol a hazai csapatnak. D) Bíró Bálint tanár úr a kémia iránti szeretetéről és a tárgy szépségéről szonett koszorút ír. 9. Miért nevezhető a tanár az evolúció csúcsragadozójának? A) Határtalan a türelme: Mint Koncsos tanár úrnak, a 11.C-ben. A) Hatalmas sebességre képes felgyorsulni: mint Bíró Bálint tanár úr mikor 5-össével halad a lépcsőn. A) Rövid idő alatt képes bármilyen műveletre: mint Barabás tanár úr, mikor fejben számolja ki gyökét. 10. Miért kaptunk ismét új magyar tanárt 11-ben? N) Mert nem vettük Sütőné tanár nő poénjait N) Mert mi vagyunk minden magyar tanár álma, s most Guba Emese tanár nőét váltjuk valóra. N) Fő a változatosság! 11. Mi szerepel a SZEG-es diákok rémálmában? I) Egyszer tényleg megerőszakolja őket a buszon Ubul. I) Szilvi néni rumot csempész a teájukba. I) Barabás tanár úr egyszer pontosan megy be órára. 12. Mikor nehéz egy tananyag? R) Ha Bernáth Zsolt tanár úr nem meri igaz-hamis állításokban megkérdezi. R) Ha kevés az egész pad a puska felírásához. R) Ha a lelkes amatőrök az esélytelenek nyugalmával indulnak. 13. Melyik tanár új stílusán lepődnénk meg? A) Ha Bíró Bálint tanár úr hippinek álcázva magát, PEACE feliratú pólóban dobálná szőke tincseit A) Ha Bernáth Zsolt tanár úr félre fésült EMO-s hajával, halk szavúan tartana órát, s nélkülözné a poénjait is. A) Ha Barczai tanárnő fekete bőrszerkóban, zöld taréjjal Aljas kúszóbab számokat énekelne Kire szavazol?!) Danira.!) A 11. C-re.!) A Calandorokra.

12 A pesszimista az alagútban a sötétséget látja, az optimista a fényt, a realista a vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a síneken... Alkohol -> Magyar (fonetikus) -> Magyar (értelmezés) - Méezsör. Még egy sört. Szeretnék még egy (utolsó) sört kérni. - N'düzed. Van tüzed? Kérem, adjon tüzet, legyen szíves. - Gyogizsdzsaj. Jó kis csaj (vagy)! Nagyon vonzónak találom Önt, kisasszony. - Möfaszan. Mi a franc van? Bocsánat, nem értettem, amit mondott. - Huubaze. Hú, basszus! Sajnos úgy érzem, hogy rövidesen rosszul leszek. - Jjjjjaaaa. Jaj! Meglehetősen fáradtnak érzem magam, talán jobb lenne, ha valaki segítene hazamennem. - Pisaba. A p****ba. Megígérem, hogy többé nem fogok ennyi alkoholt fogyasztani. - Amásziki. Adj már egy cigit! Legyen szíves engem is kínáljon meg a cigarettájából! - Fiszk. Fizetek. Főúr, kérem a számlámat, legyen szíves! A nyári szünetben Móricka felmegy játszani Pistikéhez, azok 10. emeleti lakásába. Délután hazajönnek Pistike szülei és kérdezik a gyereküket: - Pistike, mit csináltatok Mórickával? - Versenyeztünk, hogy melyikünk mer messzebbre kihajolni az ablakomból! - És hol van Móricka? - Ő nyert. Körlevél Fatima el Abdullah Omar Dzsihad Kalifa Hamasz Dzsamburi 14 éves szőke tősgyökeres stockholmi kislány többszörös áttételes anorákban szenved. Apukája, Björn Allah bin Vejnemöjnen egyezséget kötött a Világkereskedelmi Kamarával, hogy ha valaki elolvassa ezt az t és nem törli ki, hanem kinyomtatja és zöld szövegkiemelő filccel megjelöli a szövegben szereplő összes olyan határozatlan névelőt, amely jambikus pentameterben íródott és főnévi igenév előtt áll, és ezen kinyomtatott példány felmutatása mellett az ácsi ABC-ben három darab vajas zsemlét vásárol, akkor az egyik zsemle árát a Világkereskedelmi Kamara arra fogja fordítani, hogy minden - tavaszi napéjegyenlőségtől számított első holdtölte után született vörös harántcsíkos kiscica fényképét elküldi Fatimának, ezzel járulva hozzá hogy a kislány megnyerhesse az iskolai papírgyűjtő versenyt.

13 A horoszkópod a következő napokra: Hamarosan sok dicséretet kapsz, virágözön áraszt el. Ne lepődj meg, minden temetés ilyen! Egy nő egy pap mellett utazik a vonaton és megkéri a határ előtt, h rejtse el a reverendája alá a szőrtelenítő gépét, amit most vett, de biztos sokba kerülne elvámolni. A pap megteszi, de szól, hogy ő nem szokott hazudni. Mikor megkérdezi a vámos, h van-e elvámolnivalója: - Nincsen semmi, viszont van a lábam között egy értékes és drága szerszám, ami nőknek készült, de használva még sosem volt. Felvételi: Egy munkahelyi felvételin a jelöltek morális képességeire próbáltak következtetni egy kis teszt segítségével. A kérdés így szólt: "Mész az úton az autóddal, amiben rajtad kívül csak egyetlen utas fér el. Hirtelen meglátsz egy buszmegállót, ahol hárman állnak: 1. Egy öreg néni, aki láthatóan a halálán van, orvosi segítségre lenne szüksége 2. Egy nagyon régi kedves barátod, aki egy ízben megmentette az életed 3. Álmaid nője (férfije), akibe első látásra szerelmes lettél. A kérdés: melyiküket vinnéd el, ha tudjuk, hogy csak egyet választhatsz közülük? Ha a nénit, akkor esetleg sikerül megmentened az életét. Ha a régi barátod, akkor visszafizetheted neki a régi tartozásodat. Ha álmaid partnerét, akkor esetleg egész hátralevő életedet boldogságban töltheted." A teszt eredményes volt, felvették az egyik jelöltet, holott nem szabályos választ adott. A válasza így szólt: "Megállnék, odaadnám a régi ismerősömnek a kocsi kulcsot, hogy vigye el az öregasszonyt a kórházba, én pedig álmaim nőjével megvárnám a buszt."

14 - Miért dörzsölik a nők a szemüket reggel felkelés után? - Mert nincsenek tökeik, amiket megvakarhatnának. Figyelmeztetések Hatalmas matrica, fűnyírón: "Vigyázat, ha a motor megy, a karok forognak" Figyelmeztetés hajsütővason: "Ne dugja semmilyen testnyílásba" A Coca Cola üveg alján: "Itt nem nyitható" Egy cseh cumisüvegen: "Ha a gyerek befejezte a szopást, töltse tele forró vízzel és sikálja ki egy kefével" Egy festékpermetező flakonon: "Ne permetezze az arcára" Fürdőkád tisztítószeren: "A legjobb eredményért kezdje tiszta fürdőkáddal." Öngyújtón: "Vigyázat! Tartalma gyúlékony!" Egy doboz szögön: "Vigyázat! Ne nyelje le a szögeket. Irritálhatják a szervezetet." Címke a hajszárítón: "Ne szárítsa a hajat álmában." Egy narancslés üveg matricájának hátán: "Ne vegye le a matricát." Szőnyegtisztítón: "Biztonságos szőnyegre is" Fogamzásgátló tabletta dobozán: Vedd a kezedbe egyik dobozt. Észreveszed, hogy két különböző oldala van. A pirulák az átlátszó műanyag oldalon vannak. Egy üvegdíszeket tartalmazó doboz alján: "Ne fordítsa meg a dobozt" Narancslén: "100% tiszta természetes narancsból nyomott lé, koncentrátumból" Szerencsejáték szabályok egy cukorkán: "Vásárlás nem szükséges. Részletek a csomagolópapír belsején." Vegyi tisztítószeren: "Használható háziállatok körül. NE permetezze egyenesen a háziállatokra." Az AWACS E-3A NATO felderítő repülő pilótaszékén: "A szék előre állítandó fel-, és leszálláshoz." Köhögés elleni csecsemőgyógyszeren: "Vigyázat, álmosságot okozhat. Használat után ne irányítson gépjárművet vagy nehéz gépeket." Sószórón: "Vigyázat, magas nátriumtartalom." Számítógép dobozon: "Probléma eseten látogassa meg a Gyerekkocsin: "Vegye ki a gyereket, mielőtt összehajtaná." Egy srác bemászik az idős néni kertjébe, és buzgón dézsmálja a gyümölcsöt. A néni megjelenik vadászpuskával a kezében. - Fiatalember, maga meg akar engem erőszakolni? - Ugyan dehogy hová tetszik gondolni. A néni csőre tölt: - Pedig muszáj lesz!

ESZIRAT. 2006. január. AlpeSÍ utazás. Energetikai Szakközépiskola és Kollégium folyóirat. Molnár Dóra snowboardozik a gerlitzeni pályán

ESZIRAT. 2006. január. AlpeSÍ utazás. Energetikai Szakközépiskola és Kollégium folyóirat. Molnár Dóra snowboardozik a gerlitzeni pályán ESZIRAT 2006. január Energetikai Szakközépiskola és Kollégium folyóirat AlpeSÍ utazás Szedmák Tímea és Szedmák Péter az arnoldsteini pályán Molnár Dóra snowboardozik a gerlitzeni pályán Januári számunkban

Részletesebben

Kissné Faragó Ildikó. Budapest, 2003. február 10.

Kissné Faragó Ildikó. Budapest, 2003. február 10. Előszó A Nyelvtani gyakorlatok gyűjteménye az intézet néhai tanárának, Székely József munkájának az átdolgozása. A könyv felújítását és újbóli megjelentetését az indokolja, hogy a magas óraszámban magyar

Részletesebben

SMS adatbázis II. Vicces, pimasz és malac SMS-ek -

SMS adatbázis II. Vicces, pimasz és malac SMS-ek - SMS adatbázis II Vicces, pimasz és malac SMS-ek - 1. A telefonszámát egy véletlen szám-generátor kiválasztotta. Ön nyert egy gyalogtúrát Sydney-be! Gratulálunk! 2. Gyakoroljunk matekot! Összeadhatnánk

Részletesebben

Havas Henrik. Prűdek legyünk, vagy...? Pornó II. bizarr!...

Havas Henrik. Prűdek legyünk, vagy...? Pornó II. bizarr!... Havas Henrik Prűdek legyünk, vagy...? Pornó II. bizarr!... TARTALOMJEGYZÉK ELŐSZÓ 15 COBRA AKCIÓBAN 2004. március 12 19 - Álljatok meg! Hé! Álljatok meg! Hívom a rendőrséget! A rohadt, mocskos anyátokat,

Részletesebben

Fejős Éva. Cuba Libre

Fejős Éva. Cuba Libre Fejős Éva Cuba Libre Ulpius-ház Könyvkiadó Budapest, 2010 A szerzőtől az Ulpius-ház Könyvkiadónál megjelent: Bangkok, tranzit Hotel Bali Csajok Eper reggelire A mexikói Előkészületben: Hello, London Fejős

Részletesebben

HÖKI BALLAGÓ. A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja. 8.b (Pacsirta) 8.a (Teknős)

HÖKI BALLAGÓ. A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja. 8.b (Pacsirta) 8.a (Teknős) HÖKI BALLAGÓ A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja XXI. évfolyam különszám 2012. június 8.b (Pacsirta) 8.a (Teknős) Höki Hírlap Ballagás 2012. Ballagó Höki 2012. Ady Endre: Üzenet egykori

Részletesebben

A világ a te szemeddel

A világ a te szemeddel Loredana Frescura Marco Tomatis A világ a te szemeddel Egy szerelem két története Loredana Frescura Marco Tomatis A világ a te szemeddel Egy szerelem két története Első kiadás Könyvmolyképző Kiadó, Szeged,

Részletesebben

Háy János Lovasi András

Háy János Lovasi András Háy János Lovasi András A kéz SZEREPLŐK Dávid 16 éves fiú Anya Dávid anyja, negyven körül Apa Dávid apja, negyven fölött Nagymama Dávid nagymamája, hatvanas Zenetanárnő városi kinézetű ötvenes nő Peti

Részletesebben

Ahol a szivárvány véget ér

Ahol a szivárvány véget ér CECELIA AHERN Ahol a szivárvány véget ér Fordította Morcsányi Júlia A fordítás alapjául szolgáló mű: Cecelia Ahern: Where rainbows end (HarperCollins, London, 2004) ATHENAEUM 2004 by Cecelia Ahern Hungarian

Részletesebben

KÁOSZ. Mika Myllyaho KÁOSZ A RENDBEN (2007) Fordította: Jankó-Szép Yvette. Egy kortárs drámáról és szerzôjérôl, akit iskolában (is) tanítottak írni

KÁOSZ. Mika Myllyaho KÁOSZ A RENDBEN (2007) Fordította: Jankó-Szép Yvette. Egy kortárs drámáról és szerzôjérôl, akit iskolában (is) tanítottak írni A M A G Y A R S Z Í N H Á Z I T Á R S A S Á G F O L Y Ó I R A T A D R Á M A M E L L É K L E T 2 0 0 9. N O V E M B E R Mika Myllyaho KÁOSZ (2007) Fordította: Jankó-Szép Yvette KÁOSZ A RENDBEN Egy kortárs

Részletesebben

Siklósi Erika: Cserbenhagyások

Siklósi Erika: Cserbenhagyások 1 Siklósi Erika: Cserbenhagyások 2 Tartalom: Színdarab... 4 Ezotéria... 11 Négyes... 16 Anka... 20 Csuriz... 24 Ellenség... 29 Janóka... 32 Attila nővére... 35 Nyári munka... 37 Adok-kapok... 43 Baleset...

Részletesebben

Kollégista leszek Hogyan éljük túl a kollégiumi éveket

Kollégista leszek Hogyan éljük túl a kollégiumi éveket 1 Tartalomjegyzék scool life Mostanság Visszatekintő Merengő Könyvajánló Zaj Kópia Színház Sport MindenMás Pályáz(z)atok(!) Kollégista leszek Hogyan éljük túl a kollégiumi éveket Valentin nap A Magyar

Részletesebben

A Farkasréti Általános Iskola diáklapja. Szép Ernő: Szívből. Tanítnék játszani, Gyermeknek látszani, Kinek kell,

A Farkasréti Általános Iskola diáklapja. Szép Ernő: Szívből. Tanítnék játszani, Gyermeknek látszani, Kinek kell, A Farkasréti Általános Iskola diáklapja 2014. május június Szép Ernő: Szívből Ki kérdez meg engem, Szívem a mellemben Hogy dobog, mit dobog? Hogy én mit gondolok, Hogy én mit takarok, Hogy én mit akarok,

Részletesebben

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is.

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Gál Veronika Műszaki szerkesztés, tipográfia:

Részletesebben

HÖKI BALLAGÓ. A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja XXIV. évfolyam, különszám

HÖKI BALLAGÓ. A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja XXIV. évfolyam, különszám HÖKI BALLAGÓ A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja XXIV. évfolyam, különszám 2015. június Mandula Puli Szabó Lőrinc: Ima a gyermekekért Fák, csillagok, állatok és kövek szeressétek

Részletesebben

XXXVII. évf. 1. szám 1998 október

XXXVII. évf. 1. szám 1998 október XXXVII. évf. 1. szám 1998 október Megint megjelentünk, megint elkezdődött egy új tanév. Az iskola kívülről megszépül(t), de belűlről a régi marad. Nagyjából ez lesz jellemző az újságra is. Hm... Ez rendkívül

Részletesebben

A TIG kapuja nyitva áll, Itt sok-sok kaland vár.

A TIG kapuja nyitva áll, Itt sok-sok kaland vár. A TIG kapuja nyitva áll, Itt sok-sok kaland vár. TIG köszöntő Általánost elhagyó Hátizsákos utazó, A TIG kapuja nyitva áll, Itt sok-sok kaland vár. Kinek ment a felvételi, És felvételét hozzánk nyeri,

Részletesebben

Garaczi László Toepler Zoltán BRAHMS ÉS A MACSKÁK Színjáték tizenhét képben

Garaczi László Toepler Zoltán BRAHMS ÉS A MACSKÁK Színjáték tizenhét képben A MAGYAR SZÍNHÁZI TÁRSASÁG FOLYÓIRATA D R Á M A M E L L É K L E T 2 0 0 1. D E C E M B E R Garaczi László Toepler Zoltán BRAHMS ÉS A MACSKÁK Színjáték tizenhét képben Szerepek: SZAMANTA SIMI ZOLIKA GIGI

Részletesebben

Szeretnék valami lenni. Hajléktalan emberek történetei életről, munkáról, tanulásról...

Szeretnék valami lenni. Hajléktalan emberek történetei életről, munkáról, tanulásról... Hajléktalan emberek történetei életről, munkáról, tanulásról... Szerkesztőbizottság: Breitner Péter Gurály Zoltán Győri Péter Kártyás Irén Mezei György Pelle József Virág Tamás Szerkesztette: Fehér Boróka

Részletesebben

IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ SPIRITUÁLIS LAP 67. SZÁM

IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ SPIRITUÁLIS LAP 67. SZÁM Bölcsesség gyöngyszemek Válogatás Ching Hai Legfelsőbb Mester beszédeiből IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ SPIRITUÁLIS LAP 67. SZÁM Ching Hai Legfelsőbb Mester beszéde Surrey, Egyesült Királyság, 2006. január 2.

Részletesebben

Ez a különnyomat szabadon és ingyenesen terjeszthető.

Ez a különnyomat szabadon és ingyenesen terjeszthető. Ez a különnyomat szabadon és ingyenesen terjeszthető. A könyv megvásárolható az Ad Librum internetes könyvesboltjában A bekeretezett szövegekre kattintva további információkhoz juthat. A könyvvel kapcsolatban

Részletesebben

dik m net BELÜL REGIONÁLIS TERJESZTÕINK: www.kivagyok.hu Szaddam vagy nem Szaddam akkor is meghalsz 3 oldal Meghagyom az életed nem öllek meg 4 oldal

dik m net BELÜL REGIONÁLIS TERJESZTÕINK: www.kivagyok.hu Szaddam vagy nem Szaddam akkor is meghalsz 3 oldal Meghagyom az életed nem öllek meg 4 oldal INGYENES FREE Az abszolút (v)igazság lapja 2003. Má so dik m net e Második menet REGIONÁLIS TERJESZTÕINK: AFRIKA KÖZEL-KELET AUSZTRÁLIA BELÜL Szaddam vagy nem Szaddam akkor is meghalsz 3 oldal Meghagyom

Részletesebben

2013. nov. AKG-s ma ga zin. 50 Ft

2013. nov. AKG-s ma ga zin. 50 Ft 2013. nov. AKG-s ma ga zin 50 Ft 76 Kutatók éjszakája az AKG-ban 2 Szubjektívmagazin Kiadja az Al ter na tív K öz gaz da s á gi Gim ná zi um Sz ub jek tív Alkotóköre Felelősszerkesztő Ba ra nyai Ist ván

Részletesebben

Amit a szexért meg kell tenni. Horváth Bianka. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Amit a szexért meg kell tenni. Horváth Bianka. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Amit a szexért meg kell tenni Horváth Bianka 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Előszó Felszállok az első vonatra és felejtek. Legalább is próbálom elfelejteni az elmúlt másfél évet... Bár teljesen

Részletesebben

ÉLMÉNYEKKEL TELI DECEMBERT KÍVÁNUNK!

ÉLMÉNYEKKEL TELI DECEMBERT KÍVÁNUNK! II. évfolyam, 1. szám ÉLMÉNYEKKEL TELI DECEMBERT KÍVÁNUNK! A tartalomból: Kultúrmorzsák karácsonyra Ajándékötletek karácsonyra Állatvédelemi program iskolánkban 2 4 8 The Big Read Oxford 10 Gondolatok

Részletesebben

Cormac McCarthy: Alkonyat Expressz

Cormac McCarthy: Alkonyat Expressz Cormac McCarthy: Alkonyat Expressz Drámaregény Angol eredetiből magyar nyelvre fordította: Raffai Péter praffai@gmail.com Borítóterv: Chip Kidd bookcoverarchive.com/chip_kidd 2014. 2 A helyszín egy bérház

Részletesebben

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Dráviczki Csaba Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Bárányka füzetek I. 2012 Szakmai lektor: Dr. Jakab-Szászi Andrea Kiadja a Református Pedagógiai Intézet 1146 Budapest, Abonyi u. 21. www.refpedi.hu

Részletesebben

Kamaszok mondják * Szűgyi Jerne. Szociográfiai riport

Kamaszok mondják * Szűgyi Jerne. Szociográfiai riport Magyar valóság Szűgyi Jerne Kamaszok mondják * Szociográfiai riport Fél négykor kelek. A négy óra negyvenessel megyünk, és akkor úgy öt óra előtt bent vagyunk. Hatra kipakolok, vagy még előbb. Osztályfőnöke

Részletesebben

Pornó I. hetero...,soft...,hard...

Pornó I. hetero...,soft...,hard... Havas Henrik Prűdek legyünk, vagy...? Pornó I. hetero...,soft...,hard... ELŐSZÓ Gyakran az egyik riportkönyv kínálja a következő témát. Amikor a Lipótmezőn a pszichiátria világáról gyűjtöttem anyagot olyan

Részletesebben

Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetõen mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak.

Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetõen mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetõen mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekbõl hogy lesznek meztelen nõk a képernyõn, de az Isten áldjon meg érte benneteket

Részletesebben