2008. januári megjelenések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2008. januári megjelenések"

Átírás

1 2008. januári megjelenések Kiadó: Cinemix/Mirax Jamie és a csodalámpa 1. Kiadás dátuma: december vége Jó éjszakát Jamie! kíván minden este szép álmokat Jamie édesanyja. De Jamie lámpaoltás után nem az alvást választja: hálósapkás kutyájával, Sajóval Kakukkiában élő barátait látogatja meg. Barátok pedig vannak bőven: Szám bácsi, Megvagy hadnagy, a rend éber őre, Rezes Bandi, Kakukkia egyszemélyes zenekara és a mindenhol segítő Segíts Elek, minden este újabb kalandokba sodorják Jamiéket. És hogy mi kell a Kakukkiába jutáshoz és a kalandok megoldásához? Természetesen egy csodalámpa. Epizódok: - Visszaszerzett csodalámpa, Nagytakarítás a csodabuszon, - A teverém, A levegővel töltött tök, Egy közrendőr sorsa, - Csemegébe csomagolva, Segítség, segítség! Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 78 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Cinemix/Mirax Kiadás dátuma: december vége Jamie és a csodalámpa 2. Jamie és Sajó újabb kalandjai Kakukkiában: Epizódok: - Felhő az égen, - Tótágassi, - A sűrű gyökérerdő, - Egy váratlan látogató, - Áramszünet, - Születésnap, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 66 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

2 Kiadó: Cinemix/Mirax Kiadás dátuma: december vége Denver, az utolsó dinoszaurusz 1. Jeremy és barátai egy nap egy különleges tojást találnak, amelyből egy igazi dinoszaurusz kel ki! Az utolsó dinoszauruszt, Denvert hamar megszeretik és megfogadják, hogy megvédik a modern világ veszélyeivel szemben. Viszont Denvert sem kell félteni, az ügyesen gördeszkázó és zenélő dinó folyamatosan újabb és újabb váratlan kalandokba sodorja védelmezőit. Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 73 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Cinemix/Mirax Kiadás dátuma: december vége Denver, az utolsó dinoszaurusz 2. Jeremy és barátai folyamatosan újabb és újabb kalandokba keverednek Denverrel az utolsó dinoszaurusszal. Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 51 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

3 Kiadó: Mokép 05. Kerekek és lépések 1. Dunától a Tiszáig A fél országot bemutató első két sorozat Másfélmillió lépés Magyarországon (1979), és még egymillió lépés (1986) sikere után elhatároztuk, hogy egy kerékpáros és egy gyalogos útvonal végigjárásával bezárjuk a kört, visszatérünk a Kéktúra kiinduló pontjára, a Nagy-Milicre. Dunától a Tiszáig (6x35 perc) Kerékpáron és gyalog: Szekszárd Sárospatak Nagy-Milic 1. rész: Indulás a Sárközbe 2. rész: Sárköz és Bátaszék 3. rész: Dunamellék 4. rész: Dél-Alföldi szőlővidék 5. rész: A Kiskunságban 6. rész: Tiszán innen, Tiszán túl Rendezte: Gyenes Károly Narrátor: Sinkó Imre Játékidő: 210 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép 21. Friss levegő Viola még mindig nagyon szép nő. Angéla szégyelli Violát. A kommunikáció közöttük már szinte lehetetlenné vált. Csak a kedvenc sorozatukat nézik mindig együtt, soha nem mulasztanak el egy részt sem. Valószínűleg titkon mindketten szerelmesek a főszereplőbe. Viola ott dolgozik, ahol senki sem akar dolgozni. Keresi az igazi férfit, akit szeretni tudna. Angéla szép ruhákat szeretne tervezni. Valami másra vágyik. Egy másik életre. Friss levegőre. Rendezte: Kovács Ágnes Szereplők: Hegyi Izabella, Nyakó Júlia Játékidő: 109 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

4 Kiadó: Mokép 28. Az én Afrikám Afrika a fekete földrész, a harmadik világ, az élet bölcsője Sokféle elnevezése létezik ennek a rejtélyes és hatalmas területnek, és rengeteg téveszme alakult ki róla az idők során. Sáfrány József filmje a maga egyszerűségével és csodálatos képeivel próbálja fellibbenteni a titokzatosság fátylát, s egyben igyekszik megmutatni Afrika bűvös és varázslatos szépségét, elkalauzolva minket többek között Fokvárosba, a Kalahári mélyébe és a világ legnagyobb gyémántbányájába Rendezte: Sáfrány József Szereplők: Játékidő: 151 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép 28. Pusztaház örökösei Charles Dickens ( ) a Viktoriánus-kor egyik legnagyobb írója, ízig-vérig angol, ő teremtette meg London legendáját. Neki köszönhető az is, hogy megismertette az olvasóval a romantikusan ábrázolt emberi nyomort. Egyik kevésbé ismert műve az Örökösök, a regény izgalmas, a korszakot hűen idéző, megindítóan szép feldolgozása a Pusztaház örökösei. A filmben megtaláljuk az írót híressé tevő alakokat és élethelyzeteket: tragikus sorsokat, izgalmas fordulatokat és a finoman ábrázolt szerelmet Rendezte: Justin Chadwick Szereplők: Anna Maxwell Martin, Patrick Kennedy Játékidő: 420 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

5 Kiadó: Welt Reisen 29. Toszkána A közép-olasz tartományt egy ideje már mindenki Napsütötte Toszkána -ként emlegeti. Könyvek, és filmek sora népszerűsítette varázslatos tájait, városait. Szelíden hullámzó dombok, szőlőkegyek, fenyvesek, olajfaligetek között bújnak meg a piros téglás rusztikus tanyaházak, melyekben jó bort, olívaolajt, mézet és sajtot mérnek. Ebbe a gyönyörű környezetbe utazunk a film segítségével. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 60 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: PC Cirkusz Ugye milyen pompás cirkuszba járni? Állatidomárok, ügyes állatok, nehéz akrobatikus mutatványok, vicces bohócok, fények, pompás színek és csodás zene. Szeretnél te is egyszer igazi szereplő lenni a porondon? Ebben a játékban most valóra válthatod az álmaidat! Megtapasztalhatod azt is, hogy egyáltalán nem olyan könnyű egy cirkuszba fellépni! Négy játék áll a rendelkezésedre, amelyben hű társaid lesznek a bohócok, az állatidomárok és a papagájok. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

6 PC Fessél velünk Három teknőc és egy méhecske meghívnak téged egy játékra. Az elsővel figurákat tudsz festeni úgy, hogy összekapcsolod a vonalakat. A másikkal egy érdekes festésben veszel részt, ahol nem csak a színek ismerete lesz fontos, de a reflexed is. A harmadikkal pedig gyönyörű rajzokat tudsz festeni. A méhecske a segítségedet kéri, meg kell tölteni a kaptárt mézzel, de egy veszélyes darázs akadályozza őt ebben. Sikerül majd túljárnod a darázs eszén? Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: PC Galaktikus téboly Légy üdvözölve földi jövevény! Indulás az űrbe! Ebben a játékban szükséged lesz jó emlékezőképességre és gyorsaságra. A következő űrállomás: Mars. Idegen űrhajók tönkre akarják tenni az űrhajódat. Védd meg! Utána indulj a Vénuszra. Meg kell találnod az elveszett űrhajót. A kozmikus tudásra minden űrhajósnak szüksége van. Ha velünk kalandozol végig a naprendszerben nagyon nagy tudásra és kapcsolatra teszel szert. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

7 PC Játssz velünk Sziasztok lányok és fiúk! Nagyon örülök, hogy betoppantatok hozzám játszani és énekelni. Gyertek, játsszunk együtt! A volán mestere klassz kocsival furikázol és összeszeded a hangszereket, amelyeket a zenekar mindig elhagy. Hegyezd a füledet kiderül, hogy állsz a hangszerek megkülönböztetésével. Énekelj velünk elénekelünk neked egy dalt. Próbáld megismételni. Mozgasd meg a fejed klassz játék, itt össze kell szedned a hangszereket a mozgó platformokon. Zenészek te döntesz, ki játszik a zenekarodban. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: PC Játék a dzsungelben Brrr Veszélyes lehet. Csak rajtad áll, hogy legyőzöde a kígyót. Meghívunk téged a több szintes Fojtogató nyomán játékra. Ezen felül felmérheted, hogy milyen megfigyelőképességgel rendelkezel a Nyisd ki a szemed részben. Szereted a kifestőket? Nagyon sok található ezen a lemezen. Ha már nagyon elfáradtál, kattints rá a Kapcsold össze a vonalakat részre, itt a képek saját maguk feltöltődnek színnel, elegendő csak körvonalakat rajzolnod. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

8 PC Jókedvű színek Ahány szín, annyi kedvünk van. Mindenki jókedvű szeretne lenni. Ha rossz kedved lesz, akkor indítsd el ezt a játékot, és biztosan találsz benne valamit, ami jobb kedvre derít. A Sasszem játékban három szint van. Minden szinten jó ügyességgel kell rendelkezned ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő színt és formát és áthelyezd a megfelelő edénybe. Az Ugráló játékban labirintus található, amelyben egy vidám festékcseppnek minél gyorsabban el kell érnie a bögrét. Nagyon gyorsan szalad az idő? Hány bögrét sikerült elérned? Pihenésképpen kifestheted a rajzokat. De ez nem átlagos kifestés győződj meg róla. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: PC Kaland sziget Üdvözöllek jövevény! Végre 40 év magány után valaki ellátogat hozzám! Hajótörést szenvedtem a tengeren, és mivel a legénységem odaveszett, az egyetlen játszótársam egy nagyon szimpatikus papagáj volt. A lemezen négy játék közül választhatsz. Van amelyik könnyebb, némelyik nehezebb, de mindegyik egyaránt érdekes és izgalmas: Mókás majmok, Kockázatos átkelés, Földrajzi érdekességek, Banánvadászat. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

9 PC Pompás játék El tudod képzelni, hogyan néznek ki a másik világból jövő lények? Most magad össze tudod rakni a figurákat különböző testrészekből. Minden munkalapon lévő testrészt ki tudsz cserélni, kicsinyíteni és nagyítani. Ha már összeraktad az űrlényt, ki is tudod nyomtatni. Megtörténhet, hogy ha felakasztod a képet az ágyad fölé, az űrlények meglátogatnak álmodban! Az ezt követő részben kifestheted a rajzokat. Jó szórakozást! Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: PC Színek országa Egy olyan országban találod magad, amelynek lakosa három törpe. Mindegyiknek van egy háza, ahová téged meghív. De mi van benne? Természetesen kifestők gyönyörű rajzokkal. Ennek minden picur örülni fog. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

10 PC Színes méhecskék A méhecskék, ahogyan bizonyára tudjátok kedves gyerekek, nagyon szorgalmasak. Ezért a játékok, amelyeket nektek készítettünk, kicsit bonyolultak lesznek. Próbáljatok meg belebújni a réten virágport gyűjtő méhecske bőrébe. Meglátjátok, hogy mennyi veszély vár rá a látszólag könnyű munka végzése alatt. A méhecskéknek a kaptárban is szorgalmasnak kell lenniük. Ha meg akarsz győződni róla lépj be az Ügyes méhecskék játékba. Ha szeretnéd a rajzokat kiszínezni, kattints a színezők részlegre. Kellemes játékot kívánunk! Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: PC Szuper buli Szuperbuli ez egy nagyszerű, gyerekeknek sok örömöt és szórakozást nyújtó játék. Rendelkezésedre áll: - autóverseny, ahol három ellenféllel is versenyezhetsz, összemérhetitek tudásotokat és ügyességeteket. a pontvadászaton megmutathatod, milyen nagyszerű lövész vagy. a memóriagyakorlat rendkívül jó szórakozást nyújt és egyben hasznos tudnivalókhoz, juthatsz az őslényekről, most élő állatokról, a világról és világűrről. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

11 PC Üdvözlünk az Állatkertben Üdvözöllek az állatkertben! Szia! Én vagyok a kenguru. Egy különleges állatkertet szeretnék bemutatni neked. Nagyon sokat rendetlenkedünk, mert senki sem őriz bennünket. Néhány érdekes játékot is játszhatsz velünk! Az első játék neve: A mi állatkertünk. Ismerkedj meg a barátaimmal! De vigyázz, ez nem is lesz olyan egyszerű, mint amilyennek gondolnád! A második játék neve: Hopp, a kenguru. Ebben a játékban az ellenfeleimmel fogok harcolni, mégpedig Gorilla-cirillával, Tigris-irisszel és Farkasmarcossal. S végül, az Éhes tigrisek című játékban az lesz a feladatod, hogy megetesd a farkaséhes tigriseket. Kíváncsi vagyok vajon sikerül-e?! Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: Kiadó: Hungaroton Kiadás dátuma: december Hofi tükre 6. Nincs szilveszter Hofi nélkül! A szlogen erre az évre is érvényes. A Magyar Televízió archívuma szerencsére, ha nem is kimeríthetetlen, de még győzi új képanyaggal, így a sorozat folytatódhat. Ez évben négy, különböző ig tartó időszakban készült felvételt mutatunk be több, közel 80 percnyi műsoridővel Gondolj apádra címet adtuk az eredetileg Temetném a munkát címmel készült 1984-es szilveszteri műsor egy részletének. A műsorban sok-sok feledhetetlen poénnal tarkítva poentírozza ki az emberi butaságot, a politika visszásságait és közben ismét tanúbizonyságát adja hihetetlen muzikalitásának. Rendezte: Bednai Nándor Szereplők: Hofi Géza Játékidő: 75 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4790 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

12 Kiadó: Tower Video Kiadás dátuma: december Varázsceruza Oroszlánszelídítő Epizódok: - Oroszlánszelídítő, - Öcsi, - Öcsi és a villamos áram, - Gyűjtés télire, - Tolvaj szarka, - Őrült hajsza, - Szellemes vakáció, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Tower Video Kiadás dátuma: december Varázsceruza Öreg malom Epizódok: - Öreg malom, - Zeneiskolások, - Víz alatti kincs, - Párbaj, - Kettő-null, - Potyautas, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

13 Kiadó: Tower Video Kiadás dátuma: december Varázsceruza Vörös kakas Epizódok: - Vörös kakas, - Titokzatos üveg, - Süllyedő csónak, - Teljes gőzzel előre, - Safari kamerával, - A jég fogságában, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Tower Video Kiadás dátuma: december Lolka és Bolka 8. Hamupipőke cipelője Epizódok: - Hamupipőke cipellője, - Egy nap vidéken, - Camping a farmon, - Iskolai kirándulás, - Tengerparti hétvége, - Muzsikusok, - Víz alatti utazás, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

14 Kiadó: Tower Video Kiadás dátuma: december Lolka és Bolka 9. Játéklovagok Epizódok: - Játéklovagok, - Egy nap a tónál, - Ne bízz a Hókirálynőben, - Fura Piroska, - A tűz, - Tola születésnapja, - Kutyakiképzés, - Micsoda boszorkány, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: SPI 10. Suttogás Max, a kisstílű bűnöző (Josh Holloway, LOST), megpróbál jó útra térni, és új életet kezdeni menyasszonyával (Sarah Wayne Callies, A SZÖKÉS), de a gyors pénz reményében még utoljára kötélnek áll régi bűntársa hívására. Szimpla gyerekrablás, mondja a haverja, nem nagy ügy. Max elrabolja a gyereket, és a banda többi tagjával együtt egy erdei kunyhóba viszi, de ahogy a váltságdíjra várnak, egyre rejtélyesebb dolgok történnek. A bűnözők nem is sejtik, hogy a fiúnak titokzatos ereje van, és David démoni látomásainak hatása alá kerülve egymás ellen fordulnak. Eközben egy csapat detektív megpróbál a banda nyomára bukkanni, és kiszabadítani a gyermeket az erdei kunyhóból. De kinek az élete van igazából veszélyben? Rendezte: Stewart Hendler Szereplők: Josh Holloway, Sarah Wayne Játékidő: 91 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

15 Kiadó: SPI 17. Különös kínai történet A fordulatos történet Tripitaka szerzetesről és három tanítványáról szól, akik nyugatra utaznak néhány buddhista írás megszerzéséért. Amikor megállnak Shache városában, a gonosz Három Démon megtámadja őket, és foglyul ejti Tripitaka három tanítványát. Rendezte: Jeffrey Lau Szereplők: Nicholas Tse, Charlene Choi Játékidő: 98 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Paradigma Film 02. A póker művészete 1. Az utóbbi pár évben a Texas Hold em póker a világ legnépszerűbb kártyajátékává vált. Mágikus módon áramlott ki a kaszinók csillogó világán túlra. Először meghódította a tévénézőket, majd a kártyaklubokat, szórakozóhelyeket. Míg a századfordulón neveletlenségnek számított, ha valaki nem tudott keringőzni, ma hasonlóképpen kiábrándító, ha valaki nem ismeri a Texas Hold em póker szabályait A Texas Hol em-et az emberismeret, az önismeret, és a stratégia szerencsejátékának tartják. Olyan játék ez, amelynek művészévé válhat bárki, csupán nyitottság szükséges a megismeréséhez. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 75 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

16 Kiadó: Paradigma Film 02. A póker művészete 2. Ennek a furcsa művészetnek világbajnokai és nagymesterei látják el most tanácsaikkal az érdeklődőket. Nem csak a játék szabályait tanítják meg versenyhelyzetek illusztrálásával, hanem mélyebb gondolatokat is adnak a blöffről, a partnerek kiismeréséről, a bátorságról, olyan dolgokról, amelyek ismerete sokkal többről szól, mint a pókerről. A Texas Hold1em művészetét már csak azért is érdemes megtanulni, mert a játékon keresztül új kapcsolatokra tehetünk szert, elmélyíthetjük ismeretségeinket. Ez a játék a hangulatot mindig forrón tartja, de közben nem árt, ha az előttünk tornyosuló zsetondombok ahelyett, hogy apadnának egyre magasabbra nőnek. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 75 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Paradigma Film 10. Metamorphosis Három gondtalan amerikai fiatal Kelet-Európába utaznak vakációzni. Találkoznak a világ talán legszebb nőjével, Erzsébettel. Ekkor még nem sejtik, hogy ez a találkozás gyökeresen megváltoztatja életüket. Útjuk a civilizációtól távol, a magas hegyek közé egy romos lovagvárba vezet, ahol nem kell sok idő, hogy rádöbbenjenek, kizárólag attól függ, túlélik-e a vakációt, hogy milyen rafinált módon tudják elkerülni az életükre törő természetfölötti erők támadásait. A történet momentumai Rubik-kocka szerűen forognak és rafinált módon, nagy nehezen megmutatják a három fiatalnak a menekülési útvonalakat önmaguk megismerésén keresztül a túlélés felé, hogy aztán az események újra tekerjenek egyet a kockán és elzárják a megoldásokat. Rendezte: Hódi Jenő Szereplők: Christpher Lambert, Kern András, Ganxsta Zolee Játékidő: 98 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

17 Kiadó: Paradigma Film 10. Pokoli mobil Sid fülig szerelembe esik az iskola új üdvöskéjébe, angie-ba. Azonban a gyorséttermi állás és a vékony pénztárca mellett esélye sincs a lány szívének meghódítására, míg ősellenségének, a gazdag és jóképű Virgile-nek minden eszköze megvan hozzá! Sidnek még egy nyomorult mobiltelefonja sincsen. De szerencséje egy csapásra megfordul, amikor betér a helyi bazárba, ahol egy fantasztikusan modern és gyanúsan olcsó mobilhoz jut. Mint Aladdin csodalámpája, a telefon Sid minden kívánságát valóra váltja! Egy gond van csak néha egy kicsit többet is! Rendezte: James Huth Szereplők: Jennifer Decker, Jean-Baptiste Maunier Játékidő: 95 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Intersonic 16. Kutya nagy titok Amyt egy rendkívül izgató szexuális légyott kísérti múltjából. A máskülönben látszólag normális fiatal nő fényes jövővel és jóképű vőlegénnyel van megáldva. Párja azt javasolja, hogy legyenek teljesen nyitottak egymással szemben, és mondjanak el mindent magukról, hiszen az őszinteség a hosszan tartó kapcsolat alapja. Amy ebbe beleegyezik, (munkatársától és anyjától felbátorítva) felfedi legféltettebb titkát, amit egyébként sosem árult volna el. A vőlegény meghökkenve hallgatja Amyt, és ahogy kiderül az igazság, elszabadul a pokol. Rendezte: Bob Goldthwait Szereplők: Bryce Johnson, Melinda Page Hamilton Játékidő: 85 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

18 Kiadó: Intersonic 16. Nomád A XVIII. századi Kazahsztán kietlen táján egy új hős születik. Egy fiú, a neve Mansur. Feledata, hogy egyesítse a kazahokat és győzelemre vezesse népét. Galdan, a Dzsungár uralkodó Vérdíjat tűz ki Mansur fejére. A fiút egy távoli helyre menekíti Oraz, a híres harcos és hatalmas erők birtokosa, hogy felkészítse őt sorsa beteljesítésére. Itt találkozik Mansur örök barátjával, Eralival, akivel közösen tanulnak, harcolnak és később ugyanabba a lányba szeretnek bele. Oraz tudja, hogy az egyik barátnak fel kell áldozni magát, hogy a másik véghez vihesse feladatát. A lenyűgöző tájak, a látványos jelenetek teszik lebilincselővé ezt az ősi legendát, ami példát mutat a bátorságról, önfeláldozásról, barátságról. Rendezte: Milos Forman, Ivan Passer Szereplők: Kuno Becker, Jason Scott Lee Játékidő: 107 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: ZVK KFt 02. National Geographic: Bámulatos babatudás Ez a látványos és lebilincselő National Geographic film bemutatja az emberi élet első 12 hónapjában végbemenő fantasztikus fejlődés folyamatát, és a legújabb kutatások fényében rávilágít arra is, hogy ezek a növekedési képességek sokkal jobban alakíthatóak, mint azt korábban gondoltuk. Ahogyan kisbabánk megteszi első lépését, mi is többet tudunk meg erről a csodálatos átalakulásról. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 51 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

19 Kiadó: ZVK KFt 02. National Geographic: Élet az anyaméhben IKREK Három különböző ikerterhesség történetét mutatja be ez a lenyűgözően izgalmas film: a megtermékenyüléstől a születés pillanatáig. A legmodernebb háromdimenziós képalkotó technikák segítségével betekinthetünk az ikerterhesség biológiai és lelki folyamataiba. A saját szemünkkel láthatjuk, miként fejlődnek és ismerkednek egymással az ikrek az anyaméhben. Vajon megfogják-e egymás kezét? És ha egyikük rúgkapál, a testvére visszaüt majd? Vajon a születés előtti játék a csecsemőkorra is kihat? Csodálatos képeken kísérhetjük figyelemmel az ikerbabák fejlődését, a táplálékért és a helyért folytatott harcát és azt, ahogyan kialakul közöttük az életre szóló, szoros kapcsolat. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 93 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: ZVK KFt 02. National Geographic: Élet az anyaméhben ÁLLATVILÁG Delfinek, elefántok és kutyák életéről már számtalan lenyűgöző alkotás készült. A National Geographic úgy mutatja be az állatok vemhességét, ahogyan az eddig nem volt lehetséges. Korszerű vizuális effektek, számítógépes grafika és négydimenziós ultrahang felvételek engednek betekintést a fejlődő állatembriók különleges világába. A páratlan képsorok lehetőséget nyújtanak, hogy már születésük előtt figyelemmel kísérhessük, miként növekszik egy delfin-, egy elefánt- és egy kutyaembrió az anyja méhében. A National Geographic először fedi fel előttünk az állatok embrionális fejlődésének titkait, és segít megfejteni a természet egyik legnagyszerűbb a fogantatástól a születésig tartó utazásának rejtélyeit. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 94 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

20 Kiadó: Fórum Home 22. Oviapu 2. Az Oviapu óvó bácsijai olyan helyre merészkednek, ahová eddig még soha: a táborba. Charlie és Phil, a világ legelvetemültebb gyerekvigyázói nyílt terepen teszik próbára képességeiket. Irányításuk alatt a srácok sportolnak és sátraznak, no meg a felnőtteket is gatyába rázzák. Charlie-t és a Driftwood tábor lurkóit kemény fából faragták; egyedül a rivális Canola tábor huligánjai jelentenek gondot nekik. Hogy móresre tanítsák őket, a rettenthetetlen oviapu beveti titkos fegyverét: azt az embert, akiről életében nem gondolta volna, hogy valaha a segítségére lehet. A felmentő sereg elindul, hogy győzelemre vigye a táborozókat és a büszke oviapukat. Rendezte: Fred Savage Szereplők: Cuba Gooding Jr., Lochlyn Munro Játékidő: 85 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Fórum Home 22. Nász frász Száguldozz Chicago belvárosában - bekötött szemmel. Viseld gondját két nyáladzó, bömbölő csecsemőnek - robotbabáknak. Mondj le a szexről! Igen, még arról is. Egy kis ízelítő mindabból, amire Frank tiszteletes kötelezi a házasulandókat az igen kimondása előtt. Egy bolondos romantikus vígjáték melynek főhősei házasodni készülő fiatalok. A szerelmesek felkeresik a menyasszony gyerekkori lelkészét, akinek az a legfőbb célja az életben, hogy csökkentse a válások számát. És mi lehet jobb mód erre, mint még az esküvő előtt összeugrasztani a párokat? Iratkozzon be Frank tiszteletes jegyesoktatására! Keményebb, mint egy kiképzőtábor. De ezerszer viccesebb! Rendezte: Ken Kwapis Szereplők: Robin Williams, Mandy Moore, John Krasinski Játékidő: 88 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

21 Kiadó: Fórum Home 29. Színfalak mögött 1. évad Mi történik egy késő esti szórakoztató műsor kulisszái mögött? Aaron Sorkin, Az elnök emberei alkotójának válasza a kérdésre egy kihagyhatatlan műsor a műsorban, izgalmas karakterekkel, remek dialógusokkal és hamisítatlan hollywoodi nyüzsgéssel. Matthew Perry és Bradley Whitford alakítja a két megnyerő ötletembert, akiket egykori főnöknőjük visszahív az NBS TV-hez, hogy új életet leheljenek egy hanyatló népszerűségű komédiasorozatba. Az epizódokban szemtanúi lehetünk a stáb életének és az alkotókra nehezedő elvárásoknak, amelyeknek nap mint nap meg kell felelniük. Jöhet pánik, káosz, félelem, alváshiány, csak péntekre legyen vicces a műsor! Rendezte: több rendező Szereplők: Matthew Perry, Amanda Peet Játékidő: 885 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: A Fórum kiadó további megjelenései januárban: Kegyetlen játékok - szinkronos 22. DVD vonalkód: Szelíd motorosok - szinkronos 22. DVD vonalkód: Gyorsabb a halálnál - szinkronos 22. DVD vonalkód: Nővérek 22. DVD vonalkód: Oviapu 2. blu-ray 22. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 8990 Ft,- Rent Bohém élet 22. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 8990 Ft,-

22 A hetedik mennyország 29. DVD vonalkód: Halálos kelepce 29. DVD vonalkód: A gyerekesek 29. DVD vonalkód: Nancy Drew A hollywoodi rejtély 29. DVD vonalkód: A replikátor 29. DVD vonalkód: Kiadó: InterCom 23. Férj és férj Chuck, a tűzoltó végtelenül hálás Larrynek, a tűzoltónak mivel Larry megmentette az életét egy tűzben. Larry viszont nem szívbajos, és kér cserébe valamit, amikor a bürokrácia ördöge úgy hozza, hogy Larry életbiztosításának nem lehetnek kedvezményezettjei a saját gyermekei. Chucknak mindössze annyit kell tennie, hogy néhány űrlapon Larry élettársának tünteti fel magát. Sima ügy. Soha senki nem fogja megtudni. Ám amikor egy buzgómócsing hivatalnok gyanakodni kezd, a barátok egyezsége pillanatok alatt a címlapokra kerül. Az improvizálásra kényszeríttet ifjú pár fergeteges szituációkba kényszerül az együttélés során. Miközben túlélik a nászútjukat, és emberfeletti erőfeszítéssel próbálják elhárítani a lebukás veszélyét, a két jó szándékú szélhámos rájön, hogy ami igazán összekovácsol egy családot, az összetartás a nehéz időkben. Rendezte: Dennis Dugan Szereplők: Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel Játékidő: 111 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

23 Az InterCom kiadó további megjelenései januárban: A nőmre hajtok 16. DVD vonalkód: Garfield és a valós világ 16. DVD vonalkód: hatodik évad 16. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- A tábornok - szinkronos 16. DVD vonalkód: Amerikai nindzsa - szinkronos 23. DVD vonalkód: Hatalmas szív 23. DVD vonalkód: Disturbia 30. DVD vonalkód: Csillagközi romboló mini sorozat 30. DVD vonalkód: Várjuk kedves Partnereink megrendelését! Üdvözlettel: Cservena Katalin Select Video

2008. decemberi megjelenések

2008. decemberi megjelenések 2008. decemberi megjelenések Kiadó: Corner Film Bovaryné A paraszti családból származó Emma Rouault csak azért ment hozzá Bovary-hoz, a jómódú, de végtelenül unalmas doktorhoz, hogy megszabaduljon családi

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Gyermekeknek A-D 51-es bolygó (2009) DVD 2982 Rend.: Jorge Blanco, Marcos Martinez, Javier Abad Időtartam: 87 perc Az 51-es bolygó zöld lakosai megszokott

Részletesebben

National Geographic DVD ajándék állatkerti belépőjeggyel. DVD ismertető

National Geographic DVD ajándék állatkerti belépőjeggyel. DVD ismertető National Geographic DVD ajándék állatkerti belépőjeggyel DVD ismertető TARTALOMJEGYZÉK NATIONAL GEOGRAPHIC - KALAND / FELFEDEZÉS 30 év válogatott filmjei 3 30 év válogatott filmjei 2. rész 4 Darwin titkos

Részletesebben

2008. áprilisi megjelenések

2008. áprilisi megjelenések 2008. áprilisi megjelenések Kiadó: Intersonic Megjelenés dátuma: 2008. március 31. Nyughatatlan lélek A Shilla nemzetség uralkodásának végén járunk, és folyamatos erőszak tombol az országban, egy olyan

Részletesebben

...ha könyvrol van szó! november

...ha könyvrol van szó! november ...ha könyvrol van szó! 2013 november Saafaariii!...egy elfelejtett életérzés 7,99 Eur Rendelési kód:496 Állatkerti újszülöttek Ára: 12 Euro A Safari játékok fő célja elsősorban a gyerekek jó irányba történő

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Koprodukcióban készült filmek M-Q Macska-jaj (1998) DVD 66 Rend.: Emir Kusturica Szereplők: Barjan Severozan, Srdan Todorovic, Branka Katic.

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Gyermekeknek E-J Egérmese (1986) DVD 2629/1 Rend.: Don Bluth Időtartam: 77 perc Fievel, a kis egérfiú nagy kalandját meséli el, a film, aki szüleivel

Részletesebben

Kalandok és klasszikusok

Kalandok és klasszikusok Kalandok és klasszikusok 9789634453222 3490 Ft 255 230 mm 160 oldal bélelt borító, 5 éves kortól Balerina a barátnőm Titokban minden kislány vonzódik a színpadhoz, a tánchoz. Azonban ebben az elvarázsolt

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Gyermekeknek K-M Kacor király (1978) DVD 129 Rend.: Jankovics Marcell, Horváth Mária, Nagy Lajos Közreműködik: Szabó Gyula. Időtartam: 124 perc (Magyar

Részletesebben

Anderson, Laurie Halse (1961-): Hadd mondjam el... / Laurie Halse Anderson ; [ford. Csatári Ferenc]. - Budapest : Animus, 2006.

Anderson, Laurie Halse (1961-): Hadd mondjam el... / Laurie Halse Anderson ; [ford. Csatári Ferenc]. - Budapest : Animus, 2006. Anderson, Laurie Halse (1961-): Hadd mondjam el... / Laurie Halse Anderson ; [ford. Csatári Ferenc]. - Budapest : Animus, 2006. A tizennégy éves Melinda átlagos amerikai középiskolás, aki egy nyári bulin

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek Ha-Ju Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Ha eljő a lovas (1978) DVD 2690 Rend.: Alan J. Pakula Szereplők: James Caan, Jane Fonda, Jason Robards. Időtartam: 114

Részletesebben

CSK_NOV2014_Layout 1 29/10/14 13:58 Page 1. 2014 november

CSK_NOV2014_Layout 1 29/10/14 13:58 Page 1. 2014 november CSK_NOV2014_Layout 1 29/10/14 13:58 Page 1 2014 november CSK_NOV2014_Layout 1 29/10/14 13:58 Page 2 CSK_NOV2014_Layout 1 29/10/14 13:58 Page 3 PROG RAM A Családi Könyvklub és a dunaszerdahelyi VMK szeretettel

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek Bo-Ej Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Bob Roberts (1992) DVD 2062 Rend.: Tim Robbins Szereplők: Tim Robbins, Giancarlo Esposito, Alan Rickman. Időtartam:

Részletesebben

2013. nov. AKG-s ma ga zin. 50 Ft

2013. nov. AKG-s ma ga zin. 50 Ft 2013. nov. AKG-s ma ga zin 50 Ft 76 Kutatók éjszakája az AKG-ban 2 Szubjektívmagazin Kiadja az Al ter na tív K öz gaz da s á gi Gim ná zi um Sz ub jek tív Alkotóköre Felelősszerkesztő Ba ra nyai Ist ván

Részletesebben

Isten nyilai között avagy A Titok valóban működik

Isten nyilai között avagy A Titok valóban működik Isten nyilai között avagy A Titok valóban működik LENA BELICOSA Publio Kiadó 2011 2009 Béres Magdolna ISBN 978-1-4709-6518-1 Minden jog fenntartva.! Smashwords Edition Jelen könyvet, illetve annak részeit

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Családi és ifjúsági filmek Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban 101 kiskutya (1996) DVD 147/1 Rend.: Stephen Herek Szereplők: Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson. Időtartam: 99 Vajon

Részletesebben

A Grincs A jegesmedve király A kis herceg

A Grincs A jegesmedve király A kis herceg A Grincs Általános riadó! Zöld színű... kőszívű... és teljes kőszívéből rühelli a karácsonyt. Ő a Grincs, a gaz, galád zöld szőrmók, a Kifalva fölé magasodó Kobak hegy zord barlanglakója. Kifalva lakóinak

Részletesebben

ÚJ Márai program keretében beszerzett, KÖNYVEINKből 2013 november-december. Michael Citrin - Tracy Mack A csodálatos Zalinda fivérek esete

ÚJ Márai program keretében beszerzett, KÖNYVEINKből 2013 november-december. Michael Citrin - Tracy Mack A csodálatos Zalinda fivérek esete ÚJ Márai program keretében beszerzett, olvasóink ajándékaként kapott, vagy vásárolt KÖNYVEINKből 2013 november-december Michael Citrin - Tracy Mack A csodálatos Zalinda fivérek esete (Sherlock Holmes és

Részletesebben

BábosHázi Figyelő. 2013. szeptember - október Online kiadás

BábosHázi Figyelő. 2013. szeptember - október Online kiadás BábosHázi Figyelő 2013. szeptember - október Online kiadás 2013/2014-es évad bérletajánlója Óvodás bérlet Négy előadás ajánlott életkor 3-12 éveseknek Rózsa és Ibolya A kiskakas gyémánt félkrajcárja Égen-földön

Részletesebben

...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK

...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK ...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK A Debreceni Városi Könyvtár III. Diákkonferenciája AZ IRODALOM ÉS ÉN 2009. november 19. Libakerti Könyvtár 2 AZ IRODALOM ÉS ÉN negyedikes gyerekek irodalomról, írókról, könyvekről

Részletesebben

2014. jan. AKG-s ma ga zin. 50 Ft. Egy diák -

2014. jan. AKG-s ma ga zin. 50 Ft. Egy diák - 2014. jan. AKG-s ma ga zin 50 Ft 77 Egy diák - vállalkozás: C4M fesztivál Robotozzunk! 2 Szubjektívmagazin Kiadja az Al ter na tív K öz gaz da s á gi Gim ná zi um Sz ub jek tív Alkotóköre Felelősszerkesztő

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Ismeretterjesztő filmek Természet világa Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Állati szerelmek (2007) DVD 2788 Rend.: Laurent Charbonnier Időtartam: 82 perc Az állatok számára a hódítás nem

Részletesebben

az EU-s szabályok mind az interneten, mind a fizikai világban védik a gyermekeket az ártalmaktól?

az EU-s szabályok mind az interneten, mind a fizikai világban védik a gyermekeket az ártalmaktól? sak 2013. november-december CA békéscsabai városi diáklap o N várj varj csak! Szerkesztõi gondolatok Tudod-e? az EU még a bútoráruházban is az éghajlatváltozás ellen küzd? az EU-s szabályok mind az interneten,

Részletesebben

2012. nov. AKG-s ma ga zin. 50 Ft

2012. nov. AKG-s ma ga zin. 50 Ft 2012. nov. AKG-s ma ga zin 50 Ft 72 Témahét a Balatonon 2 Szub j ek t ív ma g a z in Ki a d j a az A l ter na tív K öz gaz da s á gi G im ná zi um Sz ub jek tív Alkotó kö re Fe l e l ő s s z er k es z

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek A-F Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban III. Richárd (1973) DVD 735 Rend.: Fehér György Szereplők: Haumann Péter, Latinovits Zoltán, Major Tamás. Időtartam: 90

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek Ka-Ki Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban A kabalapasi (2007) DVD 1070 Rend.: Mark Helfrich Szereplők: Dane Cook, Jessica AlbaDan Fogler. Időtartam: 97 Minden

Részletesebben

268 Ft, határon túl: 1 uro. II. évfolyam, 8. szám 2010. október. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán!

268 Ft, határon túl: 1 uro. II. évfolyam, 8. szám 2010. október. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! 268 Ft, határon túl: 1 uro II. évfolyam, 8. szám 2010. október A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Kéri Kitty 15. oldal Kentaur díszlete

Részletesebben

I. Elszánás. Szeptember reformáció. Mit szeretnénk elérni? 1. Gyöngyhalászok bevezető alkalom

I. Elszánás. Szeptember reformáció. Mit szeretnénk elérni? 1. Gyöngyhalászok bevezető alkalom 05 Ifiorak:07 Ifiorak.qxd 2009.07.26. 17:11 Page 91 I. Elszánás Szeptember reformáció Mit szeretnénk elérni? 1. Gyöngyhalászok bevezető alkalom 91 Gondolatkör Az előttünk álló tíz hónapban tengeralatti

Részletesebben

...ha könyvrol van szó! március-április

...ha könyvrol van szó! március-április ...ha könyvrol van szó! 2014 március-április Március a KÖNYV hónapja! Március ünnep a kultúrember ilyenkor a legkedvesebb személyi tárgyát, a könyvét ünnepeli! Ugye Ön is egyetért velem? Kell egy idœszak

Részletesebben

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja SULI-MOZI A Budapest Film Zrt. iskolai programja 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő generáció lényegesen kreatívabb, nyitottabb a korábbiaknál, megszokta, hogy nap

Részletesebben