2008. januári megjelenések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2008. januári megjelenések"

Átírás

1 2008. januári megjelenések Kiadó: Cinemix/Mirax Jamie és a csodalámpa 1. Kiadás dátuma: december vége Jó éjszakát Jamie! kíván minden este szép álmokat Jamie édesanyja. De Jamie lámpaoltás után nem az alvást választja: hálósapkás kutyájával, Sajóval Kakukkiában élő barátait látogatja meg. Barátok pedig vannak bőven: Szám bácsi, Megvagy hadnagy, a rend éber őre, Rezes Bandi, Kakukkia egyszemélyes zenekara és a mindenhol segítő Segíts Elek, minden este újabb kalandokba sodorják Jamiéket. És hogy mi kell a Kakukkiába jutáshoz és a kalandok megoldásához? Természetesen egy csodalámpa. Epizódok: - Visszaszerzett csodalámpa, Nagytakarítás a csodabuszon, - A teverém, A levegővel töltött tök, Egy közrendőr sorsa, - Csemegébe csomagolva, Segítség, segítség! Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 78 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Cinemix/Mirax Kiadás dátuma: december vége Jamie és a csodalámpa 2. Jamie és Sajó újabb kalandjai Kakukkiában: Epizódok: - Felhő az égen, - Tótágassi, - A sűrű gyökérerdő, - Egy váratlan látogató, - Áramszünet, - Születésnap, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 66 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

2 Kiadó: Cinemix/Mirax Kiadás dátuma: december vége Denver, az utolsó dinoszaurusz 1. Jeremy és barátai egy nap egy különleges tojást találnak, amelyből egy igazi dinoszaurusz kel ki! Az utolsó dinoszauruszt, Denvert hamar megszeretik és megfogadják, hogy megvédik a modern világ veszélyeivel szemben. Viszont Denvert sem kell félteni, az ügyesen gördeszkázó és zenélő dinó folyamatosan újabb és újabb váratlan kalandokba sodorja védelmezőit. Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 73 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Cinemix/Mirax Kiadás dátuma: december vége Denver, az utolsó dinoszaurusz 2. Jeremy és barátai folyamatosan újabb és újabb kalandokba keverednek Denverrel az utolsó dinoszaurusszal. Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 51 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

3 Kiadó: Mokép 05. Kerekek és lépések 1. Dunától a Tiszáig A fél országot bemutató első két sorozat Másfélmillió lépés Magyarországon (1979), és még egymillió lépés (1986) sikere után elhatároztuk, hogy egy kerékpáros és egy gyalogos útvonal végigjárásával bezárjuk a kört, visszatérünk a Kéktúra kiinduló pontjára, a Nagy-Milicre. Dunától a Tiszáig (6x35 perc) Kerékpáron és gyalog: Szekszárd Sárospatak Nagy-Milic 1. rész: Indulás a Sárközbe 2. rész: Sárköz és Bátaszék 3. rész: Dunamellék 4. rész: Dél-Alföldi szőlővidék 5. rész: A Kiskunságban 6. rész: Tiszán innen, Tiszán túl Rendezte: Gyenes Károly Narrátor: Sinkó Imre Játékidő: 210 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép 21. Friss levegő Viola még mindig nagyon szép nő. Angéla szégyelli Violát. A kommunikáció közöttük már szinte lehetetlenné vált. Csak a kedvenc sorozatukat nézik mindig együtt, soha nem mulasztanak el egy részt sem. Valószínűleg titkon mindketten szerelmesek a főszereplőbe. Viola ott dolgozik, ahol senki sem akar dolgozni. Keresi az igazi férfit, akit szeretni tudna. Angéla szép ruhákat szeretne tervezni. Valami másra vágyik. Egy másik életre. Friss levegőre. Rendezte: Kovács Ágnes Szereplők: Hegyi Izabella, Nyakó Júlia Játékidő: 109 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

4 Kiadó: Mokép 28. Az én Afrikám Afrika a fekete földrész, a harmadik világ, az élet bölcsője Sokféle elnevezése létezik ennek a rejtélyes és hatalmas területnek, és rengeteg téveszme alakult ki róla az idők során. Sáfrány József filmje a maga egyszerűségével és csodálatos képeivel próbálja fellibbenteni a titokzatosság fátylát, s egyben igyekszik megmutatni Afrika bűvös és varázslatos szépségét, elkalauzolva minket többek között Fokvárosba, a Kalahári mélyébe és a világ legnagyobb gyémántbányájába Rendezte: Sáfrány József Szereplők: Játékidő: 151 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép 28. Pusztaház örökösei Charles Dickens ( ) a Viktoriánus-kor egyik legnagyobb írója, ízig-vérig angol, ő teremtette meg London legendáját. Neki köszönhető az is, hogy megismertette az olvasóval a romantikusan ábrázolt emberi nyomort. Egyik kevésbé ismert műve az Örökösök, a regény izgalmas, a korszakot hűen idéző, megindítóan szép feldolgozása a Pusztaház örökösei. A filmben megtaláljuk az írót híressé tevő alakokat és élethelyzeteket: tragikus sorsokat, izgalmas fordulatokat és a finoman ábrázolt szerelmet Rendezte: Justin Chadwick Szereplők: Anna Maxwell Martin, Patrick Kennedy Játékidő: 420 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

5 Kiadó: Welt Reisen 29. Toszkána A közép-olasz tartományt egy ideje már mindenki Napsütötte Toszkána -ként emlegeti. Könyvek, és filmek sora népszerűsítette varázslatos tájait, városait. Szelíden hullámzó dombok, szőlőkegyek, fenyvesek, olajfaligetek között bújnak meg a piros téglás rusztikus tanyaházak, melyekben jó bort, olívaolajt, mézet és sajtot mérnek. Ebbe a gyönyörű környezetbe utazunk a film segítségével. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 60 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: PC Cirkusz Ugye milyen pompás cirkuszba járni? Állatidomárok, ügyes állatok, nehéz akrobatikus mutatványok, vicces bohócok, fények, pompás színek és csodás zene. Szeretnél te is egyszer igazi szereplő lenni a porondon? Ebben a játékban most valóra válthatod az álmaidat! Megtapasztalhatod azt is, hogy egyáltalán nem olyan könnyű egy cirkuszba fellépni! Négy játék áll a rendelkezésedre, amelyben hű társaid lesznek a bohócok, az állatidomárok és a papagájok. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

6 PC Fessél velünk Három teknőc és egy méhecske meghívnak téged egy játékra. Az elsővel figurákat tudsz festeni úgy, hogy összekapcsolod a vonalakat. A másikkal egy érdekes festésben veszel részt, ahol nem csak a színek ismerete lesz fontos, de a reflexed is. A harmadikkal pedig gyönyörű rajzokat tudsz festeni. A méhecske a segítségedet kéri, meg kell tölteni a kaptárt mézzel, de egy veszélyes darázs akadályozza őt ebben. Sikerül majd túljárnod a darázs eszén? Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: PC Galaktikus téboly Légy üdvözölve földi jövevény! Indulás az űrbe! Ebben a játékban szükséged lesz jó emlékezőképességre és gyorsaságra. A következő űrállomás: Mars. Idegen űrhajók tönkre akarják tenni az űrhajódat. Védd meg! Utána indulj a Vénuszra. Meg kell találnod az elveszett űrhajót. A kozmikus tudásra minden űrhajósnak szüksége van. Ha velünk kalandozol végig a naprendszerben nagyon nagy tudásra és kapcsolatra teszel szert. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

7 PC Játssz velünk Sziasztok lányok és fiúk! Nagyon örülök, hogy betoppantatok hozzám játszani és énekelni. Gyertek, játsszunk együtt! A volán mestere klassz kocsival furikázol és összeszeded a hangszereket, amelyeket a zenekar mindig elhagy. Hegyezd a füledet kiderül, hogy állsz a hangszerek megkülönböztetésével. Énekelj velünk elénekelünk neked egy dalt. Próbáld megismételni. Mozgasd meg a fejed klassz játék, itt össze kell szedned a hangszereket a mozgó platformokon. Zenészek te döntesz, ki játszik a zenekarodban. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: PC Játék a dzsungelben Brrr Veszélyes lehet. Csak rajtad áll, hogy legyőzöde a kígyót. Meghívunk téged a több szintes Fojtogató nyomán játékra. Ezen felül felmérheted, hogy milyen megfigyelőképességgel rendelkezel a Nyisd ki a szemed részben. Szereted a kifestőket? Nagyon sok található ezen a lemezen. Ha már nagyon elfáradtál, kattints rá a Kapcsold össze a vonalakat részre, itt a képek saját maguk feltöltődnek színnel, elegendő csak körvonalakat rajzolnod. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

8 PC Jókedvű színek Ahány szín, annyi kedvünk van. Mindenki jókedvű szeretne lenni. Ha rossz kedved lesz, akkor indítsd el ezt a játékot, és biztosan találsz benne valamit, ami jobb kedvre derít. A Sasszem játékban három szint van. Minden szinten jó ügyességgel kell rendelkezned ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő színt és formát és áthelyezd a megfelelő edénybe. Az Ugráló játékban labirintus található, amelyben egy vidám festékcseppnek minél gyorsabban el kell érnie a bögrét. Nagyon gyorsan szalad az idő? Hány bögrét sikerült elérned? Pihenésképpen kifestheted a rajzokat. De ez nem átlagos kifestés győződj meg róla. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: PC Kaland sziget Üdvözöllek jövevény! Végre 40 év magány után valaki ellátogat hozzám! Hajótörést szenvedtem a tengeren, és mivel a legénységem odaveszett, az egyetlen játszótársam egy nagyon szimpatikus papagáj volt. A lemezen négy játék közül választhatsz. Van amelyik könnyebb, némelyik nehezebb, de mindegyik egyaránt érdekes és izgalmas: Mókás majmok, Kockázatos átkelés, Földrajzi érdekességek, Banánvadászat. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

9 PC Pompás játék El tudod képzelni, hogyan néznek ki a másik világból jövő lények? Most magad össze tudod rakni a figurákat különböző testrészekből. Minden munkalapon lévő testrészt ki tudsz cserélni, kicsinyíteni és nagyítani. Ha már összeraktad az űrlényt, ki is tudod nyomtatni. Megtörténhet, hogy ha felakasztod a képet az ágyad fölé, az űrlények meglátogatnak álmodban! Az ezt követő részben kifestheted a rajzokat. Jó szórakozást! Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: PC Színek országa Egy olyan országban találod magad, amelynek lakosa három törpe. Mindegyiknek van egy háza, ahová téged meghív. De mi van benne? Természetesen kifestők gyönyörű rajzokkal. Ennek minden picur örülni fog. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

10 PC Színes méhecskék A méhecskék, ahogyan bizonyára tudjátok kedves gyerekek, nagyon szorgalmasak. Ezért a játékok, amelyeket nektek készítettünk, kicsit bonyolultak lesznek. Próbáljatok meg belebújni a réten virágport gyűjtő méhecske bőrébe. Meglátjátok, hogy mennyi veszély vár rá a látszólag könnyű munka végzése alatt. A méhecskéknek a kaptárban is szorgalmasnak kell lenniük. Ha meg akarsz győződni róla lépj be az Ügyes méhecskék játékba. Ha szeretnéd a rajzokat kiszínezni, kattints a színezők részlegre. Kellemes játékot kívánunk! Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: PC Szuper buli Szuperbuli ez egy nagyszerű, gyerekeknek sok örömöt és szórakozást nyújtó játék. Rendelkezésedre áll: - autóverseny, ahol három ellenféllel is versenyezhetsz, összemérhetitek tudásotokat és ügyességeteket. a pontvadászaton megmutathatod, milyen nagyszerű lövész vagy. a memóriagyakorlat rendkívül jó szórakozást nyújt és egyben hasznos tudnivalókhoz, juthatsz az őslényekről, most élő állatokról, a világról és világűrről. Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód:

11 PC Üdvözlünk az Állatkertben Üdvözöllek az állatkertben! Szia! Én vagyok a kenguru. Egy különleges állatkertet szeretnék bemutatni neked. Nagyon sokat rendetlenkedünk, mert senki sem őriz bennünket. Néhány érdekes játékot is játszhatsz velünk! Az első játék neve: A mi állatkertünk. Ismerkedj meg a barátaimmal! De vigyázz, ez nem is lesz olyan egyszerű, mint amilyennek gondolnád! A második játék neve: Hopp, a kenguru. Ebben a játékban az ellenfeleimmel fogok harcolni, mégpedig Gorilla-cirillával, Tigris-irisszel és Farkasmarcossal. S végül, az Éhes tigrisek című játékban az lesz a feladatod, hogy megetesd a farkaséhes tigriseket. Kíváncsi vagyok vajon sikerül-e?! Wind. grafikuskártya/800x600 DVD vonalkód: Kiadó: Hungaroton Kiadás dátuma: december Hofi tükre 6. Nincs szilveszter Hofi nélkül! A szlogen erre az évre is érvényes. A Magyar Televízió archívuma szerencsére, ha nem is kimeríthetetlen, de még győzi új képanyaggal, így a sorozat folytatódhat. Ez évben négy, különböző ig tartó időszakban készült felvételt mutatunk be több, közel 80 percnyi műsoridővel Gondolj apádra címet adtuk az eredetileg Temetném a munkát címmel készült 1984-es szilveszteri műsor egy részletének. A műsorban sok-sok feledhetetlen poénnal tarkítva poentírozza ki az emberi butaságot, a politika visszásságait és közben ismét tanúbizonyságát adja hihetetlen muzikalitásának. Rendezte: Bednai Nándor Szereplők: Hofi Géza Játékidő: 75 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4790 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

12 Kiadó: Tower Video Kiadás dátuma: december Varázsceruza Oroszlánszelídítő Epizódok: - Oroszlánszelídítő, - Öcsi, - Öcsi és a villamos áram, - Gyűjtés télire, - Tolvaj szarka, - Őrült hajsza, - Szellemes vakáció, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Tower Video Kiadás dátuma: december Varázsceruza Öreg malom Epizódok: - Öreg malom, - Zeneiskolások, - Víz alatti kincs, - Párbaj, - Kettő-null, - Potyautas, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

13 Kiadó: Tower Video Kiadás dátuma: december Varázsceruza Vörös kakas Epizódok: - Vörös kakas, - Titokzatos üveg, - Süllyedő csónak, - Teljes gőzzel előre, - Safari kamerával, - A jég fogságában, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Tower Video Kiadás dátuma: december Lolka és Bolka 8. Hamupipőke cipelője Epizódok: - Hamupipőke cipellője, - Egy nap vidéken, - Camping a farmon, - Iskolai kirándulás, - Tengerparti hétvége, - Muzsikusok, - Víz alatti utazás, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

14 Kiadó: Tower Video Kiadás dátuma: december Lolka és Bolka 9. Játéklovagok Epizódok: - Játéklovagok, - Egy nap a tónál, - Ne bízz a Hókirálynőben, - Fura Piroska, - A tűz, - Tola születésnapja, - Kutyakiképzés, - Micsoda boszorkány, Rendezte: több rendező Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: SPI 10. Suttogás Max, a kisstílű bűnöző (Josh Holloway, LOST), megpróbál jó útra térni, és új életet kezdeni menyasszonyával (Sarah Wayne Callies, A SZÖKÉS), de a gyors pénz reményében még utoljára kötélnek áll régi bűntársa hívására. Szimpla gyerekrablás, mondja a haverja, nem nagy ügy. Max elrabolja a gyereket, és a banda többi tagjával együtt egy erdei kunyhóba viszi, de ahogy a váltságdíjra várnak, egyre rejtélyesebb dolgok történnek. A bűnözők nem is sejtik, hogy a fiúnak titokzatos ereje van, és David démoni látomásainak hatása alá kerülve egymás ellen fordulnak. Eközben egy csapat detektív megpróbál a banda nyomára bukkanni, és kiszabadítani a gyermeket az erdei kunyhóból. De kinek az élete van igazából veszélyben? Rendezte: Stewart Hendler Szereplők: Josh Holloway, Sarah Wayne Játékidő: 91 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

15 Kiadó: SPI 17. Különös kínai történet A fordulatos történet Tripitaka szerzetesről és három tanítványáról szól, akik nyugatra utaznak néhány buddhista írás megszerzéséért. Amikor megállnak Shache városában, a gonosz Három Démon megtámadja őket, és foglyul ejti Tripitaka három tanítványát. Rendezte: Jeffrey Lau Szereplők: Nicholas Tse, Charlene Choi Játékidő: 98 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Paradigma Film 02. A póker művészete 1. Az utóbbi pár évben a Texas Hold em póker a világ legnépszerűbb kártyajátékává vált. Mágikus módon áramlott ki a kaszinók csillogó világán túlra. Először meghódította a tévénézőket, majd a kártyaklubokat, szórakozóhelyeket. Míg a századfordulón neveletlenségnek számított, ha valaki nem tudott keringőzni, ma hasonlóképpen kiábrándító, ha valaki nem ismeri a Texas Hold em póker szabályait A Texas Hol em-et az emberismeret, az önismeret, és a stratégia szerencsejátékának tartják. Olyan játék ez, amelynek művészévé válhat bárki, csupán nyitottság szükséges a megismeréséhez. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 75 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

16 Kiadó: Paradigma Film 02. A póker művészete 2. Ennek a furcsa művészetnek világbajnokai és nagymesterei látják el most tanácsaikkal az érdeklődőket. Nem csak a játék szabályait tanítják meg versenyhelyzetek illusztrálásával, hanem mélyebb gondolatokat is adnak a blöffről, a partnerek kiismeréséről, a bátorságról, olyan dolgokról, amelyek ismerete sokkal többről szól, mint a pókerről. A Texas Hold1em művészetét már csak azért is érdemes megtanulni, mert a játékon keresztül új kapcsolatokra tehetünk szert, elmélyíthetjük ismeretségeinket. Ez a játék a hangulatot mindig forrón tartja, de közben nem árt, ha az előttünk tornyosuló zsetondombok ahelyett, hogy apadnának egyre magasabbra nőnek. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 75 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Paradigma Film 10. Metamorphosis Három gondtalan amerikai fiatal Kelet-Európába utaznak vakációzni. Találkoznak a világ talán legszebb nőjével, Erzsébettel. Ekkor még nem sejtik, hogy ez a találkozás gyökeresen megváltoztatja életüket. Útjuk a civilizációtól távol, a magas hegyek közé egy romos lovagvárba vezet, ahol nem kell sok idő, hogy rádöbbenjenek, kizárólag attól függ, túlélik-e a vakációt, hogy milyen rafinált módon tudják elkerülni az életükre törő természetfölötti erők támadásait. A történet momentumai Rubik-kocka szerűen forognak és rafinált módon, nagy nehezen megmutatják a három fiatalnak a menekülési útvonalakat önmaguk megismerésén keresztül a túlélés felé, hogy aztán az események újra tekerjenek egyet a kockán és elzárják a megoldásokat. Rendezte: Hódi Jenő Szereplők: Christpher Lambert, Kern András, Ganxsta Zolee Játékidő: 98 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

17 Kiadó: Paradigma Film 10. Pokoli mobil Sid fülig szerelembe esik az iskola új üdvöskéjébe, angie-ba. Azonban a gyorséttermi állás és a vékony pénztárca mellett esélye sincs a lány szívének meghódítására, míg ősellenségének, a gazdag és jóképű Virgile-nek minden eszköze megvan hozzá! Sidnek még egy nyomorult mobiltelefonja sincsen. De szerencséje egy csapásra megfordul, amikor betér a helyi bazárba, ahol egy fantasztikusan modern és gyanúsan olcsó mobilhoz jut. Mint Aladdin csodalámpája, a telefon Sid minden kívánságát valóra váltja! Egy gond van csak néha egy kicsit többet is! Rendezte: James Huth Szereplők: Jennifer Decker, Jean-Baptiste Maunier Játékidő: 95 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Intersonic 16. Kutya nagy titok Amyt egy rendkívül izgató szexuális légyott kísérti múltjából. A máskülönben látszólag normális fiatal nő fényes jövővel és jóképű vőlegénnyel van megáldva. Párja azt javasolja, hogy legyenek teljesen nyitottak egymással szemben, és mondjanak el mindent magukról, hiszen az őszinteség a hosszan tartó kapcsolat alapja. Amy ebbe beleegyezik, (munkatársától és anyjától felbátorítva) felfedi legféltettebb titkát, amit egyébként sosem árult volna el. A vőlegény meghökkenve hallgatja Amyt, és ahogy kiderül az igazság, elszabadul a pokol. Rendezte: Bob Goldthwait Szereplők: Bryce Johnson, Melinda Page Hamilton Játékidő: 85 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

18 Kiadó: Intersonic 16. Nomád A XVIII. századi Kazahsztán kietlen táján egy új hős születik. Egy fiú, a neve Mansur. Feledata, hogy egyesítse a kazahokat és győzelemre vezesse népét. Galdan, a Dzsungár uralkodó Vérdíjat tűz ki Mansur fejére. A fiút egy távoli helyre menekíti Oraz, a híres harcos és hatalmas erők birtokosa, hogy felkészítse őt sorsa beteljesítésére. Itt találkozik Mansur örök barátjával, Eralival, akivel közösen tanulnak, harcolnak és később ugyanabba a lányba szeretnek bele. Oraz tudja, hogy az egyik barátnak fel kell áldozni magát, hogy a másik véghez vihesse feladatát. A lenyűgöző tájak, a látványos jelenetek teszik lebilincselővé ezt az ősi legendát, ami példát mutat a bátorságról, önfeláldozásról, barátságról. Rendezte: Milos Forman, Ivan Passer Szereplők: Kuno Becker, Jason Scott Lee Játékidő: 107 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: ZVK KFt 02. National Geographic: Bámulatos babatudás Ez a látványos és lebilincselő National Geographic film bemutatja az emberi élet első 12 hónapjában végbemenő fantasztikus fejlődés folyamatát, és a legújabb kutatások fényében rávilágít arra is, hogy ezek a növekedési képességek sokkal jobban alakíthatóak, mint azt korábban gondoltuk. Ahogyan kisbabánk megteszi első lépését, mi is többet tudunk meg erről a csodálatos átalakulásról. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 51 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

19 Kiadó: ZVK KFt 02. National Geographic: Élet az anyaméhben IKREK Három különböző ikerterhesség történetét mutatja be ez a lenyűgözően izgalmas film: a megtermékenyüléstől a születés pillanatáig. A legmodernebb háromdimenziós képalkotó technikák segítségével betekinthetünk az ikerterhesség biológiai és lelki folyamataiba. A saját szemünkkel láthatjuk, miként fejlődnek és ismerkednek egymással az ikrek az anyaméhben. Vajon megfogják-e egymás kezét? És ha egyikük rúgkapál, a testvére visszaüt majd? Vajon a születés előtti játék a csecsemőkorra is kihat? Csodálatos képeken kísérhetjük figyelemmel az ikerbabák fejlődését, a táplálékért és a helyért folytatott harcát és azt, ahogyan kialakul közöttük az életre szóló, szoros kapcsolat. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 93 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: ZVK KFt 02. National Geographic: Élet az anyaméhben ÁLLATVILÁG Delfinek, elefántok és kutyák életéről már számtalan lenyűgöző alkotás készült. A National Geographic úgy mutatja be az állatok vemhességét, ahogyan az eddig nem volt lehetséges. Korszerű vizuális effektek, számítógépes grafika és négydimenziós ultrahang felvételek engednek betekintést a fejlődő állatembriók különleges világába. A páratlan képsorok lehetőséget nyújtanak, hogy már születésük előtt figyelemmel kísérhessük, miként növekszik egy delfin-, egy elefánt- és egy kutyaembrió az anyja méhében. A National Geographic először fedi fel előttünk az állatok embrionális fejlődésének titkait, és segít megfejteni a természet egyik legnagyszerűbb a fogantatástól a születésig tartó utazásának rejtélyeit. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 94 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

20 Kiadó: Fórum Home 22. Oviapu 2. Az Oviapu óvó bácsijai olyan helyre merészkednek, ahová eddig még soha: a táborba. Charlie és Phil, a világ legelvetemültebb gyerekvigyázói nyílt terepen teszik próbára képességeiket. Irányításuk alatt a srácok sportolnak és sátraznak, no meg a felnőtteket is gatyába rázzák. Charlie-t és a Driftwood tábor lurkóit kemény fából faragták; egyedül a rivális Canola tábor huligánjai jelentenek gondot nekik. Hogy móresre tanítsák őket, a rettenthetetlen oviapu beveti titkos fegyverét: azt az embert, akiről életében nem gondolta volna, hogy valaha a segítségére lehet. A felmentő sereg elindul, hogy győzelemre vigye a táborozókat és a büszke oviapukat. Rendezte: Fred Savage Szereplők: Cuba Gooding Jr., Lochlyn Munro Játékidő: 85 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Fórum Home 22. Nász frász Száguldozz Chicago belvárosában - bekötött szemmel. Viseld gondját két nyáladzó, bömbölő csecsemőnek - robotbabáknak. Mondj le a szexről! Igen, még arról is. Egy kis ízelítő mindabból, amire Frank tiszteletes kötelezi a házasulandókat az igen kimondása előtt. Egy bolondos romantikus vígjáték melynek főhősei házasodni készülő fiatalok. A szerelmesek felkeresik a menyasszony gyerekkori lelkészét, akinek az a legfőbb célja az életben, hogy csökkentse a válások számát. És mi lehet jobb mód erre, mint még az esküvő előtt összeugrasztani a párokat? Iratkozzon be Frank tiszteletes jegyesoktatására! Keményebb, mint egy kiképzőtábor. De ezerszer viccesebb! Rendezte: Ken Kwapis Szereplők: Robin Williams, Mandy Moore, John Krasinski Játékidő: 88 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

21 Kiadó: Fórum Home 29. Színfalak mögött 1. évad Mi történik egy késő esti szórakoztató műsor kulisszái mögött? Aaron Sorkin, Az elnök emberei alkotójának válasza a kérdésre egy kihagyhatatlan műsor a műsorban, izgalmas karakterekkel, remek dialógusokkal és hamisítatlan hollywoodi nyüzsgéssel. Matthew Perry és Bradley Whitford alakítja a két megnyerő ötletembert, akiket egykori főnöknőjük visszahív az NBS TV-hez, hogy új életet leheljenek egy hanyatló népszerűségű komédiasorozatba. Az epizódokban szemtanúi lehetünk a stáb életének és az alkotókra nehezedő elvárásoknak, amelyeknek nap mint nap meg kell felelniük. Jöhet pánik, káosz, félelem, alváshiány, csak péntekre legyen vicces a műsor! Rendezte: több rendező Szereplők: Matthew Perry, Amanda Peet Játékidő: 885 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: A Fórum kiadó további megjelenései januárban: Kegyetlen játékok - szinkronos 22. DVD vonalkód: Szelíd motorosok - szinkronos 22. DVD vonalkód: Gyorsabb a halálnál - szinkronos 22. DVD vonalkód: Nővérek 22. DVD vonalkód: Oviapu 2. blu-ray 22. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 8990 Ft,- Rent Bohém élet 22. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 8990 Ft,-

22 A hetedik mennyország 29. DVD vonalkód: Halálos kelepce 29. DVD vonalkód: A gyerekesek 29. DVD vonalkód: Nancy Drew A hollywoodi rejtély 29. DVD vonalkód: A replikátor 29. DVD vonalkód: Kiadó: InterCom 23. Férj és férj Chuck, a tűzoltó végtelenül hálás Larrynek, a tűzoltónak mivel Larry megmentette az életét egy tűzben. Larry viszont nem szívbajos, és kér cserébe valamit, amikor a bürokrácia ördöge úgy hozza, hogy Larry életbiztosításának nem lehetnek kedvezményezettjei a saját gyermekei. Chucknak mindössze annyit kell tennie, hogy néhány űrlapon Larry élettársának tünteti fel magát. Sima ügy. Soha senki nem fogja megtudni. Ám amikor egy buzgómócsing hivatalnok gyanakodni kezd, a barátok egyezsége pillanatok alatt a címlapokra kerül. Az improvizálásra kényszeríttet ifjú pár fergeteges szituációkba kényszerül az együttélés során. Miközben túlélik a nászútjukat, és emberfeletti erőfeszítéssel próbálják elhárítani a lebukás veszélyét, a két jó szándékú szélhámos rájön, hogy ami igazán összekovácsol egy családot, az összetartás a nehéz időkben. Rendezte: Dennis Dugan Szereplők: Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel Játékidő: 111 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

23 Az InterCom kiadó további megjelenései januárban: A nőmre hajtok 16. DVD vonalkód: Garfield és a valós világ 16. DVD vonalkód: hatodik évad 16. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- A tábornok - szinkronos 16. DVD vonalkód: Amerikai nindzsa - szinkronos 23. DVD vonalkód: Hatalmas szív 23. DVD vonalkód: Disturbia 30. DVD vonalkód: Csillagközi romboló mini sorozat 30. DVD vonalkód: Várjuk kedves Partnereink megrendelését! Üdvözlettel: Cservena Katalin Select Video

Eme írás készíttetett az Úr 2008. Évének Augusztus havában,

Eme írás készíttetett az Úr 2008. Évének Augusztus havában, Eme írás készíttetett az Úr 2008. Évének Augusztus havában, ama XII. ÁGOTA táborrul, mely tarttatott az jeles Szeged városában, azon vidám ifjak örömére!!! Az ÁGOTA Alapítvány (helyett) bemutatja (a 2

Részletesebben

The Beatles. Sárga tengeralattjáró

The Beatles. Sárga tengeralattjáró 21306 The Beatles Sárga tengeralattjáró Amikor a látványos Sárga tengeralattjáró 1968- ban megjelent, azonnal olyan mérföldkövet jelentő filmnek ismerték el, amely az animációt addig nem látott magasságokba

Részletesebben

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1106 Budapest, Keresztúri út 8/A +36-1-264-4555 terjesztes@dunakiado.hu LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1. Oroszlánok és sasok LEGO Legends of Chima minifigurás foglalkoztató Sok

Részletesebben

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5.

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5. 2016-07-04 Hétfő 08:00 Egy szerelem története: ők Az élet könyve 08:05 09:35 A belga meló 09:40 Liza, a rókatündér VII/1. 09:55 VII/2. 11: Lady W botrányos élete :50 14:25 Felvétel indul! XIII/27. Törésvonal

Részletesebben

Kedves KONTRASZTBAN X-FAKTOR GIRLZ

Kedves KONTRASZTBAN X-FAKTOR GIRLZ A csodás fotók Borzi Viviennek köszönhetően születtek, aki arra törekszik, hogy fiatalos, élettel teli képeket tárjon a szemünk elé. Vivien 16 éves kora óta fotóz, s először víz alatti munkáival vált ismertté.

Részletesebben

ZENE JÁTÉK I. + Kártyacsomag + Útmutató ZENE JÁTÉK II. + Munkafüzet + Útmutató

ZENE JÁTÉK I. + Kártyacsomag + Útmutató ZENE JÁTÉK II. + Munkafüzet + Útmutató Bánki Vera Stark Gábor Széplaki Gyöngyi Kismartony Katalin ZENE JÁTÉK I. + Kártyacsomag + Útmutató ZENE JÁTÉK II. + Munkafüzet + Útmutató Tankönyv az alapfokú nevelés-oktatás 1-4. évfolyamai számára Miben

Részletesebben

A melléknevek képzése

A melléknevek képzése A melléknevek képzése 1 ) Helyezkedjen el kényelmesen, először mesélni fogunk... Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a magyar nyelv, benne sok szóval, kifejezéssel és szabállyal, amelyeket persze

Részletesebben

A holdfényben repülő bicikli

A holdfényben repülő bicikli A holdfényben repülő bicikli Páros interjú Mindketten rövid ideig tudhatták magukénak különleges biciklijüket, és vendéglátós művészi karrierjük sem tartott sokáig. Marozsán Erika színésznő épp túl egy

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

Jelentkezési lap NÉV. Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám:

Jelentkezési lap NÉV. Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám: Jelentkezési lap.. NÉV Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám: 1. Feladat Életrajz Beck Andrea 1977-ben született.. Diplomát szerzett kommunikációs, majd területen. Első könyve, A Titoktündér

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books 1 2 MIMI O CONNOR Margaret K. McElderry Books New York * London * Toronto * SydNEY * Újdelhi 3 TARTALOM 5 6 Csak egyetlen dolgot kell tudnod: a történetek, amiket meséltek neked a szörnyetegekről, a tábortüzeknél

Részletesebben

Fedezd fel Termina Field hatalmas síkságait, Snowhead fagyos hegységeit, Great Bay víz alatti mélységeit és sok más érdekes helyszínt.

Fedezd fel Termina Field hatalmas síkságait, Snowhead fagyos hegységeit, Great Bay víz alatti mélységeit és sok más érdekes helyszínt. Képes vagy megmenteni a világot 3 nap alatt? Üdvözlünk Terminában A The Legend of Zelda: Ocarina of Time eseményeit követően Link egy újabb kaland kellős közepén találja magát, ezúttal Termina misztikus

Részletesebben

KOVÁCS GÁBOR PIROS BÁBU. 100 homokszem-vers

KOVÁCS GÁBOR PIROS BÁBU. 100 homokszem-vers KOVÁCS GÁBOR PIROS BÁBU 100 homokszem-vers KOVÁCS GÁBOR PIROS BÁBU Elektronikus változat Fedélterv és grafika: Kovács Gábor KOVÁCS GÁBOR PIROS BÁBU 100 homokszem-vers Kovács Gábor, 2012 ELŐSZÓ A Piros

Részletesebben

www.dinasztia.hu Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer Képességfejlesztő játék csoportos foglalkozásokra, de akár egyéni fejlesztésre is!

www.dinasztia.hu Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer Képességfejlesztő játék csoportos foglalkozásokra, de akár egyéni fejlesztésre is! Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer átfogó, komplex sorozat, mely az iskolaérettség szempontjából lényeges, összes képességet fejleszti: megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó

Részletesebben

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A jó gyakorlat célja Az idegen nyelvi nap során a tanulók különböző idegen nyelvi foglalkozásokon, workshopokon

Részletesebben

A piros kiskocsi. Levelező Klub. Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke

A piros kiskocsi. Levelező Klub. Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke Levelező Klub Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke A piros kiskocsi Tomi és Évi a domb tetejére húzták a piros kiskocsit. Beültek a -ba, és elindultak lefelé a lejtőn. Sebesen gurultak ám! Aztán reccs, bumm!

Részletesebben

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15 20-08-31 Hétfő Tini ninja teknőcök Rém rom 11:30 Teknőchatalom: A Tini nindzsa teknőcök A holnap határa 09:20 13:20 A majmok bolygója Forradalom Noé 11:30 :35 Költői szerelem 13:10 17: Ennyi 14:50 19:00

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 3

MagyarOK 1.: munkalapok 3 1. Mi a tárgy neve? kártyák telefon lámpa számítógép / laptop kulcs pénz igazolvány toll nyomtató asztal szék szemüveg könyv kávéfőző bögre buszjegy papír zsebkendő mobiltelefon ceruza Szita Szilvia és

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

Kéményseprőt látok, szerencsét kiáltok!

Kéményseprőt látok, szerencsét kiáltok! Kéményseprőt látok, szerencsét kiáltok! Kéményseprőt látok, szerencsét kiáltok!" Talán sokunknak az agyába megfordult már a kérdés: miért is kiáltunk szerencse után, amikor meglátjuk a kéményseprőt? Miért

Részletesebben

7. Törvény Turbózd fel önbizalmad!

7. Törvény Turbózd fel önbizalmad! 7. Törvény Turbózd fel önbizalmad! Nicholas Victor www.csabitasakademia.com Egy ház semmit sem ér jó alapzat nélkül Ha egy házat, netán egy magas épületet vagy mondjuk egy felhőkarcolót akarsz építeni,

Részletesebben

Amerikai gengszter (American Gangster)

Amerikai gengszter (American Gangster) Select 86 Kft. 2009. júliusi BUDGET megjelenések UNIVERSAL PICTURES Amerikai gengszter (American Gangster) Ridley Scott (Gladiátor) rendező irányítása alatt két Oscar-díjas színész Denzel Washington és

Részletesebben

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát!

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! Szia Kedves Elsős! Ugye ismersz? Én vagyok BÖLCS BAGOLY! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! 3 4. Játsszunk

Részletesebben

National Geographic kiadványok - 2010. április

National Geographic kiadványok - 2010. április National Geographic kiadványok - 2010. április Darwin Titkos Feljegyzései (Darwin s Lost Voyage) Megdöbbentő légi, víz alatti és vadvilági felvételeken keresztül az evolúcióbiológus Armand Leroi elvezet

Részletesebben

Séta a szülőfalumban. Beder Beáta V. osztályos tanuló

Séta a szülőfalumban. Beder Beáta V. osztályos tanuló Séta a szülőfalumban Egy szép napon elmentünk a barátnőmmel sétálni a szülőfalumban. Az Erzsébet parkban megmutattam az emlékművet, a református templomot meg a nyári színpadot. _ Te, nagyon szereted a

Részletesebben

cím: KÖZÖSSÉGI TÁRSASJÁTÉKOK Táborban, szabadban, teremben

cím: KÖZÖSSÉGI TÁRSASJÁTÉKOK Táborban, szabadban, teremben cím: KÖZÖSSÉGI TÁRSASJÁTÉKOK Táborban, szabadban, teremben Gyűjtötte, összeállította és szerkesztette: Tamáska Zoltán Publio Kiadó 2013 Minden jog fenntartva! BEVEZETŐ Minél pörgősebb, minél egyszerűbben

Részletesebben

2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM

2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Horváth István polgármester Pályzati felhívás BURSA HUNGARICA ösztöndíjra A Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjprogram keretében új pályázati

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

VŐLEGÉNY KVÍZ. Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala?

VŐLEGÉNY KVÍZ. Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala? VŐLEGÉNY KVÍZ Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala? Mi a kedvenc sportja? Mi a legfőbb hobbija? Mi a kedvenc évszaka?

Részletesebben

A Lélekpillangó Magyarország legdinamikusabban növekvő adakozó közössége a mély önismereten nyugvó emberi boldogságért

A Lélekpillangó Magyarország legdinamikusabban növekvő adakozó közössége a mély önismereten nyugvó emberi boldogságért A Lélekpillangó Magyarország legdinamikusabban növekvő adakozó közössége a mély önismereten nyugvó emberi boldogságért. 2013. Ha biciklivel indulsz valahová, nem nyomhatod le mindkét pedált egyszerre,

Részletesebben

ördögien egyszerű és nagyszerű 33kezdeményezés bármilyen társalgási helyzetre!

ördögien egyszerű és nagyszerű 33kezdeményezés bármilyen társalgási helyzetre! ördögien egyszerű és nagyszerű 33kezdeményezés bármilyen társalgási helyzetre! Randi Andi - Hódíts! A sikeres randi kommunikáció titkai www.tarskeresokalauz.hu 1ÖRDÖGI KEZDÉSEK A következő kezdő szövegek

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT Szeptemberi ajánló Premierek 2013.09.01 12:05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. 2013.09.01 13:35 CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT 2013.09.01 21:00 EGY KIS MENNYORSZÁG 2013.09.08 21:00 ELVESZTEGETETT IDŐ 2013.09.15

Részletesebben

Bálint Kálmán. A Sárkányok hatása a fantasy világok és a valóság kultúrájára (BAKSAAI.ELTE) mrdrigon@gmail.com. Szerepjáték és világszemlélet beadandó

Bálint Kálmán. A Sárkányok hatása a fantasy világok és a valóság kultúrájára (BAKSAAI.ELTE) mrdrigon@gmail.com. Szerepjáték és világszemlélet beadandó Bálint Kálmán (BAKSAAI.ELTE) mrdrigon@gmail.com Szerepjáték és világszemlélet beadandó A Sárkányok hatása a fantasy világok és a valóság kultúrájára 1 Sárkányok a valóságban Sárkány, ez az egy szó minden

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Énekeljünk!... 66

TARTALOMJEGYZÉK. Énekeljünk!... 66 TARTALOMJEGYZÉK Előszó... 6 1. Ismerjük meg egymást!... 8 2. Magyar reformátusok vagyunk... 10 3. Ismerkedés a Bibliával... 12 4. Isten teremtette a világot... 14 5. Isten teremtette az embert... 18 6.

Részletesebben

Az Igazi Ajándék. Máté és a sárkány. Táblácska Megismételhetetlen alkalmakra copyright

Az Igazi Ajándék. Máté és a sárkány. Táblácska Megismételhetetlen alkalmakra copyright Az Igazi Ajándék Máté és a sárkány Táblácska Megismételhetetlen alkalmakra copyright 2011-2013 www.tablacska.hu 1 Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, még az üveghegyen is túl,

Részletesebben

Varga Timea, Fotók: a Lord tagjainak archívumából Koncert fotók: Horváth László

Varga Timea, Fotók: a Lord tagjainak archívumából Koncert fotók: Horváth László 10», Varga Timea, 2007 Fotók: a Lord tagjainak archívumából Koncert fotók: Horváth László Az együttes tagjai: Erős Attila - szólógitár Pohl Mihály - ének Gidófalvy Attila - billentyűs hangszerek Gyurik

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

Szűcs Ilona: Zongora az éjben. Nyitott ablakomban állva A kerten át, hallgatom, Hogy finom, játszi ujjak Hangot csiholnak a zongorán.

Szűcs Ilona: Zongora az éjben. Nyitott ablakomban állva A kerten át, hallgatom, Hogy finom, játszi ujjak Hangot csiholnak a zongorán. A Miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskolában helyezték ki az ország első Verstablóját csütörtökön. Az Irodalmi Rádió akciójának segítségével a fiatalok a kortárs alkotók művészetéhez kerülhetnek közelebb.

Részletesebben

MagyarOK A2+ munkalapok 1

MagyarOK A2+ munkalapok 1 1. Ismerkedünk munkalap / Kérdés Válasz 1. Jól hallom, hogy nem vagy magyar? Jól hallom, hogy nem magyar? 2. Hol dolgozol? Hol dolgozik? 3. Hol élsz? Hol él? 4. Mivel foglalkozol / foglalkozik? Milyen

Részletesebben

Indián nyár, indián szerelem

Indián nyár, indián szerelem Indián nyár, indián szerelem Vidám kalandok Forrai István Publio Kiadó 2012 Minden jog fenntartva! Tartalomjegyzék Indián nyár, indián szerelem1 Vidám kalandok1 Egy kis világban1 A nagyvilág2 Lelépés a

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

MAHLER. Lieder aus Des Knaben Wunderhorn. A fiú csodakürtje

MAHLER. Lieder aus Des Knaben Wunderhorn. A fiú csodakürtje MAHLER Lieder aus Des Knaben Wunderhorn A fiú csodakürtje GÁDOR ÁGNES nyersfordítása 2007 Lieder aus Des Knaben Wunderhorn Der Schildwache Nachtlied Az őrszem éji dala Nem tudok, nem szeretek vidám lenni;

Részletesebben

Lázár Éva AJÁNDÉK. regény

Lázár Éva AJÁNDÉK. regény Lázár Éva AJÁNDÉK regény Az élet furcsa játéka, a beletörődés és a küzdelem. A belső és külső lélek harca. A féltés, a halál, a megértés, a szeretet és az elfogadás játéka. Egy lány lelki tusája, a család

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből David Angsten: Sötét arany Budapest, I.P.C. Könyvek Kft. 2010. Jack Duran sosem hitte volna, hogy a főiskola befejezése után kezdetét veszi élete talán legveszélyesebb kalandja.

Részletesebben

Kérjük, aláhúzással jelezze, hogy Óvodánk melyik csoportjába jelentkezik és hogy egész napos vagy fél napos elhelyezést igényel-e!

Kérjük, aláhúzással jelezze, hogy Óvodánk melyik csoportjába jelentkezik és hogy egész napos vagy fél napos elhelyezést igényel-e! JELENTKEZÉSI LAP JELENTKEZÉS: A FENTI POSTACÍMEN VAGY SZEMÉLYES LEADÁSSAL JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2017. FEBRUÁR 16. Kérjük, aláhúzással jelezze, hogy Óvodánk melyik csoportjába jelentkezik és hogy egész

Részletesebben

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett 16 Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett mást is felfedezni vélt. Dühöt, talán. Kétségbeesést.

Részletesebben

A Lakatos Család 2006 Évi Fényképes Krónikái

A Lakatos Család 2006 Évi Fényképes Krónikái A Lakatos Család 2006 Évi Fényképes Krónikái még gőzünk sincs hogy hova és mikor, valószínű 2008 nyara lenne leghamarabb. Üdvözlet Denver-ből, a nagy Atlanti kacsaúsztató másik partjáról. Sok szeretettel

Részletesebben

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni!

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni! Bevezető Ebben a könyvben megosztom a tapasztalataimat azzal kapcsolatosan, hogyan lehet valakit megtanítani olvasni. Izgalmas lehet mindazoknak, akiket érdekel a téma. Mit is lehet erről tudni, mit érdemes

Részletesebben

Mándy Iván. Robin Hood

Mándy Iván. Robin Hood Mándy Iván Robin Hood Mándy Iván Robin Hood 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. Mándy Iván jogutódja A király vadászai Nem, hát Robin Hood nem is tudott szebbet elképzelni, mint egy ilyen gyönyörű erdőben barangolni!

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

KÁROLYI PÁLYÁZAT 2015/16.

KÁROLYI PÁLYÁZAT 2015/16. 1 KÁROLYI PÁLYÁZAT 2015/16. Alsó tagozat Meghirdetjük idei pályázatainkat, melyekre várjuk alkotásaitokat. Felhívjuk figyelmeteket, hogy a pályázatok piszkozatát az iskolában, Nektek kell megírnotok! Később,

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

PROGRAMOK. Óperencián innen és túl A mese rólad szól. 2016. április 6. szerda 18:00 24:00. Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtár

PROGRAMOK. Óperencián innen és túl A mese rólad szól. 2016. április 6. szerda 18:00 24:00. Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtár PROGRAMOK Óperencián innen és túl A mese rólad szól 2016. április 6. szerda Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtár Szeged, Ady tér 10. ww2.bibl.u-szeged.hu/ejszaka_2016 www.facebook.com/klebelsbergkonyvtar/

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói

Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik

Részletesebben

Az öngyógyítás útján II.

Az öngyógyítás útján II. Az öngyógyítás útján II. Előző számunkban áttekintettük, hogy miért folytatunk életünk nagy részében (vagy mindvégig!) önvédelmi játszmákat emberi kapcsolataink megvalósításakor. Láttuk, hogy a lélek félelmei

Részletesebben

Anno 1701 A kártyajáték, amely Klaus Teuber Catan telepesei című játékán alapul

Anno 1701 A kártyajáték, amely Klaus Teuber Catan telepesei című játékán alapul Anno 1701 A kártyajáték, amely Klaus Teuber Catan telepesei című játékán alapul 1701-et írunk, amikor hajód a királynő megbízásából egy ismeretlen sziget partjánál kiköt. A sziget termékeny, fában gazdag

Részletesebben

9. évfolyam. Közös olvasmányok

9. évfolyam. Közös olvasmányok 9. évfolyam Közös olvasmányok Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei Egy rejtélyes sziget. Egy elhagyott árvaház. Egy különös fényképekből álló gyűjtemény. Ez vár felfedezésre a Vándorsólyom

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Tartalom. Gondolkodj előre! / 16 Találd meg az alkalmas helyet! / 18 Az első lépések / 26 Gyakori problémák / 52 Hozzáállás / 58.

Tartalom. Gondolkodj előre! / 16 Találd meg az alkalmas helyet! / 18 Az első lépések / 26 Gyakori problémák / 52 Hozzáállás / 58. Tartalom 6 Bevezető 14 Hogyan nevelhetsz ehető növényeket otthon? Gondolkodj előre! / 16 Találd meg az alkalmas helyet! / 18 Az első lépések / 26 Gyakori problémák / 52 Hozzáállás / 58 Tartalom 60 Mikrozöldek,

Részletesebben

SCHUMANN CHAMISSO. Frauenliebe und Leben. Asszonyszerelem, asszonysors

SCHUMANN CHAMISSO. Frauenliebe und Leben. Asszonyszerelem, asszonysors SCHUMANN CHAMISSO Frauenliebe und Leben Op. 42 Asszonyszerelem, asszonysors Frauenliebe und leben Asszonyszerelem, asszonysors Op.42 1. Mióta láttam őt, vaknak hiszem magam, Bárhová is nézek, csak őt látom;

Részletesebben

Varga Péter színes fotója a Képtár mellékletben

Varga Péter színes fotója a Képtár mellékletben Varga Péter: Skandinávium Varga Péter színes fotója a Képtár mellékletben Rügyek 3253 Varga Péter Ah, fehér ember Bárcsak elég vér lenne a pucámban, s lefotóznám! Egy börtönszerű, szürke, magas kerítéssel

Részletesebben

ugyanazt a legyet 15-ször a könyvben! De vigyázz, akad köztük szélhámos is!

ugyanazt a legyet 15-ször a könyvben! De vigyázz, akad köztük szélhámos is! Szöveg és illusztráció: Bogárszakértő: bogár Találd meg... ugyanazt a legyet 15-ször a könyvben! De vigyázz, akad köztük szélhámos is! Ki lakik idebenn Mindenféle bogár 6 Imádkozó sáska 38 Bogárlesen 8

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLlÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? 2 Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT! 10 2010. December 34. Tunéziai es japán autójelzések. 35. Saját kezűleg.37. Tinédzserek tévéműsora. 38. Kennel része!40.ittrium,kén. 41. Zavart Ede. 43. Írógéppel kimásol. 45. Paul (1879-1940) svájci festőművész.

Részletesebben

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a felhasználható irodalmak jegyzéke Apanélküliség témakör irodalma Hajléktalan témakör irodalma Halál témakör irodalma Hűség és barátság témakör irodalma Kamasz

Részletesebben

2011_ 11, 12. ISSN 1216-8890 1080 Ft

2011_ 11, 12. ISSN 1216-8890 1080 Ft 2011_ 11, 12 k o r t á r s m ű v é s z e t i f o l y ó i r a t B u d a p e s t ISSN 1216-8890 1080 Ft Kifordulok önmagamba val beszélget Schmal Róza Schmal Róza: A festményeidhez különböző irányokból lehet

Részletesebben

Feladatlap. lókedvelő könyvbarátoknak

Feladatlap. lókedvelő könyvbarátoknak Feladatlap lókedvelő könyvbarátoknak Összegyűjthető 56 / Név: Iskola, osztály:. Lakcím:. Elérhetőség: mail, telefon Beküldés határideje: 2012. április 13. Cím: Békés Megyei Tudásház és Könyvtár, Gyermekkönyvtár

Részletesebben

Tanulási kisokos szülőknek

Tanulási kisokos szülőknek Tanulási kisokos szülőknek Hogyan oldd meg gyermeked tanulási nehézségeit? Nagy Erika, 2015 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján

Részletesebben

Visszajelzések osztályoktól

Visszajelzések osztályoktól Visszajelzések osztályoktól 2014. 06. 18-ai napot töltöttük Önöknél. 3-8.osztályos tanulókkal. Már a szervezésben is rendkívül rugalmasan kezelték a kéréseimet a programokkal kapcsolatosan. Ezt tovább

Részletesebben

Generációk közötti együttműködés. Tehetséggondozó foglalkozások

Generációk közötti együttműködés. Tehetséggondozó foglalkozások Generációk közötti együttműködés Tehetséggondozó foglalkozások (Drámajátékos improvizációk) Belinszky Bernadett Judit drámapedagógus 1. A család és a nagycsalád II. A csoportok improvizációs feladatainak

Részletesebben

Hiszen csak közönséges mutatványosok vagyunk

Hiszen csak közönséges mutatványosok vagyunk Kelemen Emese Hiszen csak közönséges mutatványosok vagyunk Berniczky Éva: Várkulcsa, mesterek, kóklerek, mutatványosok, szemfényvesztõk. Magvetõ Kiadó, Budapest, 2010 Berniczky Éva Várkulcsa című novelláskötete

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Heaven is a place on Earth

Heaven is a place on Earth Heaven is a place on Earth Beszámoló szakmai gyakorlatról Minden egyetemista fejében megfordul az Erasmus gondolata. Engem régóta foglalkoztatott, nem tudtam és nem is akartam lemondani róla. Arról nem

Részletesebben

Német és magyar fiatalok szokásainak összehasonlítása

Német és magyar fiatalok szokásainak összehasonlítása Német és magyar fiatalok szokásainak összehasonlítása Iskolánk binacionális csereprogramja keretében közvélemény kutatást végzünk. Szeretnénk megkérni, hogy vegyél részt ezen a mérésen és támogasd munkánkat

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 978-963-607-611-5. Mercator Stúdió, 2009

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 978-963-607-611-5. Mercator Stúdió, 2009 A magyar irodalom és kultúra örökbecsű értékeinek ápolása, terjesztése érdekében az Országos Széchenyi Könyvtárral együttműködve kiadja a Mercator Stúdió. Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Műszaki

Részletesebben

13 megdönthetetlen tény a magyarokról

13 megdönthetetlen tény a magyarokról 13 megdönthetetlen tény a magyarokról Egy olyan írásra akadtunk, ami nagyon megdobogtatta szívünket, és ráadásul pont olyan szándék vezérli íróját, mint minket. Ugyanezért dolgozunk mi is, hogy végre elhiggyük:

Részletesebben

A Ciróka a sokszínűség bábszínháza. Írta: Major Zoltán szeptember 16. szombat, 12:26

A Ciróka a sokszínűség bábszínháza. Írta: Major Zoltán szeptember 16. szombat, 12:26 Több mint harminc éve működik hivatásos bábszínházként a kecskeméti Ciróka. A Bóbita szintén több évtizede áll szakmai és baráti kapcsolatban vele. Szeptember 9-én Rigócsőr király című darabjukat adták

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

Megmenteni a világot

Megmenteni a világot Megmenteni a világot Kisfilm forgatókönyv Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Ne lődd le a hírvivőt...2 Nem minden az, aminek elsőre látszik...2 Megmenteni a világot...3 Mi a fene???...4 A világ bajai...4 Ökológiai

Részletesebben

Nyár. Boda.try.hu. Sokan kifeküdtek amikor megtudták, hogy folytatódik a magazin

Nyár. Boda.try.hu. Sokan kifeküdtek amikor megtudták, hogy folytatódik a magazin 1 Nyár Boda.try.hu Örömmel értesítek minden lovast, hogy készülőben van Boda lovas honlapja! Az oldalon megtaláljátok a lovarda árait, lovait. A kisebb és nagyobb lovasok rajzait, írásait, és csodálatos

Részletesebben

Játékok 4-5 éveseknek

Játékok 4-5 éveseknek Játékok 4-5 éveseknek 1. oldal alma mátrix Vágd ki az oldal alján található kis képeket, majd keressétek meg, hogy a mátrix tábla mely négyzetébe illenek. Ehhez az almák színét és nagyságát is meg kell

Részletesebben

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni!

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! 2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! Annak ellenére, hogy bár Jézus tanítását törekszünk megérteni, befogadni, mégis azt éljük meg, hogy bizonyos esetekben nem tudtunk, vagy nem tudunk jól dönteni.

Részletesebben

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk?

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? 2013. február 6., 11:00 Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Novák Eszter és Selmeczi György zenés szakirányú osztályának

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell!

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Az edzéseken fontos a fegyelem. Ha végrehajtjuk az edző kérését, akkor lehetünk egyre ügyesebbek. Pista bácsi megtanít

Részletesebben

down_dada_kiadvany:layout 1 3/19/09 10:40 AM Page 1 Down dada Nem vagy egyedül!

down_dada_kiadvany:layout 1 3/19/09 10:40 AM Page 1 Down dada Nem vagy egyedül! down_dada_kiadvany:layout 1 3/19/09 10:40 AM Page 1 Down dada Nem vagy egyedül! down_dada_kiadvany:layout 1 3/19/09 10:40 AM Page 2 down_dada_kiadvany:layout 1 3/19/09 10:40 AM Page 3 Kedves Szülôk! Megszületett

Részletesebben

Játéktár. Farm dominó. Dominó fa elemekből. 24 darabos játék, amelyet 4 éves kortól ajánlunk, akár több. résztvevőnek is.

Játéktár. Farm dominó. Dominó fa elemekből. 24 darabos játék, amelyet 4 éves kortól ajánlunk, akár több. résztvevőnek is. Játéktár Ha játszani szeretnél ezekkel a játékokkal, keresd meg a Fogadóportán dolgozó munkatársunkat és kérd el tőle! 2.000 Ft letét ellenében megkapod őket! Farm dominó Dominó, fa elemekből. 24 darabos

Részletesebben

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Az élet (és halál) játéka, szerzők Inka és Markus Brand 2-4 játékos részére 12 éves kortól Egy teljesen új fejezet nyílik

Részletesebben

ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam

ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam Szerelmes versfüzér 1. Nyolcvan sor a fáról, amire rádőlnél Ha most rádőlsz arra a fára, Ki fog dőlni és pont telibe talál- Na. Én állok a fa másik oldalán Pont

Részletesebben

KÉPES MESEKINCSTÁR. roland

KÉPES MESEKINCSTÁR. roland KÉPES MESEKINCSTÁR roland 3 Tartalomjegyzék Aladdin és a csodalámpa...6 Hófehérke és a hét törpe...12 Az élet vize...22 Hamupipőke...30 A méhkirálynő...38 Pöttöm Panna...46 A palackba zárt szellem...56

Részletesebben

ÓVODAI JELENTKEZÉSI LAP. Gyermek neve:.. TAJ száma:... Születési hely, év, hó, nap: Lakcím:. Anyja neve: Anyja leánykori neve:...

ÓVODAI JELENTKEZÉSI LAP. Gyermek neve:.. TAJ száma:... Születési hely, év, hó, nap: Lakcím:. Anyja neve: Anyja leánykori neve:... Csigadombi Waldorf Óvoda Cím.: 2400 DUNAÚJVÁROS, Garibaldi u. 1. Telefon: 06-20-491-60-37, 06-70-4215277 E-mail: csigadombiwaldorfovi@gmail.com www.dunaujvarosiwaldorf.hu ÓVODAI JELENTKEZÉSI LAP Gyermek

Részletesebben

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL?

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes (Róm

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben