csütörtök. Elismerés illeti a Hollandiában munkát vállalókat, nem megbélyegzés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2012.02.16. csütörtök. Elismerés illeti a Hollandiában munkát vállalókat, nem megbélyegzés"

Átírás

1 csütörtök Elismerés illeti a Hollandiában munkát vállalókat, nem megbélyegzés Európa nem mondhat le a fiatalokról Kizárólag megszorításokra nem lehet növekedést alapozni Tabajdi Csaba levele Gyürk András részére Az Orbán-kormánynak érdemi lépéseket kell hoznia! Az MSZP javaslatai a gazdasági növekedés érdekében A Fidesz szóvivőasszonyának figyelmébe Napi fixszel az ember könnyen viccel Elég volt! Azonnali megoldást az egészségügyben! Emelkedő árak- növekvő terhek! A Magyar Szocialista Párt minden médiaszereplése megtekinthető az alábbi honlapon:

2 Elismerés illeti a Hollandiában munkát vállalókat, nem megbélyegzés Göncz Kinga szocialista EP-képviselő csatlakozott a kelet- és közép-európai munkavállalók ellen lázító holland honlap működtetését elítélő állásfoglalástervezethez, amelyet a cseh szocialisták európai parlamenti delegációja kezdeményezett. Az Európai Parlament szocialista frakciója egységesen felszólította a honlapot létrehozó szélsőséges Szabadságpárt támogatását élvező jobboldali holland kormányt, hogy határolódjon el az akciótól. Göncz Kinga szocialista EP-képviselő csatlakozott ahhoz az állásfoglalás-tervezethez, amelyet a cseh szocialisták EP-küldöttsége kezdeményezett a Hollandiában dolgozó kelet- és közép-európai munkavállalók védelmében. A tervezet szövege, amelyet a képviselőtestület szocialista frakciója egységesen támogat, elítéli az idegengyűlölő, iszlámellenes Geert Wilders vezette Szabadság Pártnak az új tagállamokból érkezett munkavállalók ellen indított online kampányát. A holland párt néhány napja egy olyan honlapot indított, amelyen a látogatók - akár névtelenül is - panaszt tehetnek a Hollandiában dolgozó kelet-európaiak ellen. "Milyen gondot okoznak Önnek ezek a munkavállalók? Elveszítette már az állását egy lengyel, bolgár, román vagy más kelet- és közép-európai miatt?" - a honlap ezekkel a bevezető kérdésekkel invitálja olvasóit a bejelentésre. "Wilders pártja veszít a népszerűségéből, választóinak elpártolását fokozott ellenségképzéssel próbálja ellensúlyozni. Már nem elég a muzulmán bevándorlókkal riogatnia, újabban a térségünkből érkezett munkavállalók ellen lázít. A jobboldali holland kormánytól azt várjuk: tegyen meg minden szükséges lépést annak érdekében, hogy az országban valamennyi uniós polgár jogait tiszteletben tartsák. Elfogadhatatlan az uszítás, a diszkrimináció minden formája. Az Európai Parlament határozottan fellép az uniós elvek és értékek védelmében" - fejtette ki Göncz Kinga. A képviselő hozzátette: a Hollandiában álláshoz jutott uniós, köztük magyar munkavállalók túlnyomó többsége a hiányszakmákban dolgozik, munkájával, járulékbefizetéseivel hozzájárul az ország gyarapodásához. Ezért elismerés illeti meg őket, nem megbélyegzés" - hangoztatta a képviselő. A jobboldali kormánynak el kell határolódnia a Wilders-párt újabb gyűlöletkeltő akciójától, ahogyan ezt az ellenzéki baloldali Munkapárt már többször követelte. "A

3 szocialisták határozottan és következetesen fellépnek az antidemokratikus lépések, a szabadságjogok megsértése, emberek csoportjainak a megbélyegzése és hátrányos megkülönböztetése ellen, történjen az bármely országban, az Európai Unió bármely tagállamában" - hangsúlyozta Göncz Kinga. Európa nem mondhat le a fiatalokról Az Európai Parlament plenáris ülésén kiemelt témaként szerepelt a növekedés és foglalkoztatottság helyzete, amelyről szerdán tartottak vitát a képviselők. Az ülésen dr. Gurmai Zita is felszólalt, aki a fiatalok munkanélküliségére hívta fel a figyelmet, arra, hogy az inaktivitásra kényszerülő fiatalok évente több mint 100 milliárd euró veszteséget jelentenek Európának. A fiatalok munkanélküliségére vonatkozó adatok rendkívül aggasztóak, és a helyzet folyamatosan romlik. Ma 5,6 millió fiatalnak nincs munkája, amely 22 százalékos munkanélküliséget jelent ebben a korosztályban. Ez több mint kétszerese a 10 százalékos uniós átlagnak - emlékeztetett Gurmai Zita. Hozzászólásában az EP-képviselő elmondta: a helyzet javítása érdekében az Európai Szocialisták Pártja átfogó javaslatcsomagot dolgozott ki, amelyben az európai tagállamok legjobb gyakorlatait terjesztenék ki európai szintre. Az ESZP létrehozná az Európai Ifjúsági Garanciát, amely az Európai Szociális Alap forrásait felhasználva garantálná minden európai fiatal számára a munkahelyhez jutást. A sikeres osztrák és finn példát alapul véve a tervezet szerint a képzés befejezését vagy a munkanélkülivé válást követő négy hónap után álláslehetőséget, fizetett szakmai gyakorlatot vagy további oktatási lehetőséget kínálnának a fiatalok számára. Az ESZP javasolja továbbá egy Európai Ifjúsági Stratégia kidolgozását is, amelynek keretében támogatást adnának azoknak a cégeknek, amelyek új munkahelyeket hoznak létre a fiatalok számára. A fentieket olyan intézkedések egészítenék ki, mint az európai munkahelyek 17 százalékát biztosító közbeszerzési eljárásokra vonatkozó szabályok ifjúságbaráttá tétele, illetve az uniós ifjúsági mobilitási és nem formális tanulási programok megerősítése. A fenti javaslatok megvalósításához nem kevés pénzre van szükség, azonban a befektetett eurómilliárdokkal százmilliárdos nagyságrendű megtakarítás érhető el. A társadalomnak mindenki tehetségére és munkájára szüksége van, hogy Európa megerősödve kerülhessen ki a válságból. Szükségünk van a fiatalokra! - zárta felszólalását Gurmai Zita.

4 Kizárólag megszorításokra nem lehet növekedést alapozni Növekedés, fiskális konszolidáció, munkahelyteremtés az a három terület, mely meghatározza Európa sikeres jövőjét, kilábalását az elhúzódó gazdasági válságból fogalmazott Herczog Edit az EP plenáris vitájához benyújtott írásbeli hozzászólásában. Növekedni kutatás-fejlesztéssel, új technológiák alkalmazásával, fiskális kiigazítást az állami kiadások, nagy ellátó-rendszerek átalakításával, új munkahelyeket teremteni pedig a munkáltatók ösztönzésével és a fiatal munkavállalók képességeinek bővítésével lehet. Ezért változatlan fenntartom azon álláspontom, miszerint nem szabad pusztán megszorításokra alapozni az összeurópai gazdaságpolitikát érvelt a szocialista EPképviselő. Herczog úgy fogalmazott: mint magyar politikus, habár úgy vélem, a gazdasági stabilitásról, konszolidációról és kormányzásról, továbbá az európai stabilitási mechanizmust létrehozó szerződések nem adnak egyértelmű gyógyírt Európa helyzetére, hazámnak elemi érdeke azokhoz csatlakozni. Ezért üdvözlendőnek tartja, hogy a Fidesz vezette magyar kormány a kezdeti nemleges, elzárkózó álláspontját megváltoztatva, a megállapodás aláírása mellett kötelezte el magát. A képviselő mindazonáltal megjegyzi, hogy ezek az intézkedések átmenetileg igen, de hosszú távon biztosan nem oldják meg Európa jövőjét. Újabb forrásokat kell találnia Európának, melyek növelik a fogyasztást, serkentik a mikro, kis-és közepes vállalkozásokat, ezáltal új munkahelyeket generálnak. Erre megoldást jelenthet az eurókötvények kibocsátása, csakúgy, mint az adóparadicsomok letörését célzó tranzakciós adó bevezetése, melyek hosszú ideje vita tárgyát képezik Brüsszelben.

5 Tabajdi Csaba levele Gyürk András részére Gyürk András Delegációvezető Úr részére Fidesz, Európai Parlamenti Képviselőcsoport Tisztelt Delegációvezető Úr! Mesterházy Attila megbízásából, mint az MSZP EP-delegáció vezetőjeként válaszolok a mai napon kelt, az Európai Parlament csütörtöki szavazásán szereplő állásfoglalás ügyében írt levelére. Egyben szeretném pontosítani az abban szereplő pontatlanságokat és csúsztatásokat. A Szocialisták és Demokraták Képviselőcsoportja, a Liberálisok és Demokraták Képviselőcsoportja, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség Képviselőcsoportja, valamint az Északi Baloldal/Egyesült Baloldal Képviselőcsoportja által benyújtott állásfoglalási indítvány semmilyen módon nem ítéli el Magyarországot. Ezt a négy frakció által korábban benyújtott és az EP által elfogadott állásfoglalások sem tették. Az igaz, hogy ezek mindegyike bírálatot fogalmaz meg az Orbán-kormány politikájával szemben az európai alapvető jogok és értékek talaján állva. Az Orbán-kormány azonban nem egyenlő Magyarországgal. Az állásfoglalás-tervezet az Európai Unióról szóló Szerződés 7.1. cikkére tesz utalást. A megjelölt pont az Ön állításával ellentétben nem képezheti alapját Magyarország tanácsi szavazati jogának felfüggesztésének, sem az uniós támogatások megvonásának. Ennek alapját az Európai Unióról szóló Szerződés 7.2. és 7.3. cikkében írt eljárás képezhetné, erre azonban semmilyen utalás nincs a szövegben. Mivel láthatóan nem ismeri az Ön által is hivatkozott jogszabályhelyet, azt mellékelten küldöm Önnek. Arra is szeretném felhívni a figyelmét, hogy még az Európai Konzervatívok és Reformerek állásfoglalás-tervezete is egyetért az Európai Bizottság által folytatott vizsgálattal, és azzal, hogy azt ne csak az uniós alapszerződések, de az alapvető, közösen vallott demokratikus értékek alapján végezze a testület. Még a vállaltan euroszkeptikus frakció állásfoglalás-tervezete is teljes körű együttműködésre szólítja fel a magyar kormányt és arra, hogy amennyiben szükséges, módosítsa a vonatkozó jogszabályokat, hogy azok összhangban legyenek az európai jog betűjével és szellemével.

6 Az Orbán-kormánynak érdemi lépéseket kell hoznia! Az Európai Parlament ma meggyőző többséggel, 315 támogató szavazattal újabb állásfoglalást fogadott el, amelyben a magyar állampolgárok jogainak védelmében fogalmaz meg kritikát az Orbán-kormány lépéseivel szemben. Az EP állásfoglalása felszólítja az Európai Bizottságot, biztosítsa, hogy Magyarországon a jogalkotás nemcsak az európai jogszabályok betűjével, de azok szellemével, az EU alapértékeivel, a demokratikus szabadságjogokkal is összhangban legyen. Az állásfoglalás-tervezetet az EP Szocialista, Liberális, Zöld és Baloldali Frakciói nyújtották be. Az Európai Parlament ugyanakkor jobboldali többségű, így a javaslat elfogadásához szükség volt arra is, hogy a Fideszt tömörítő Európai Néppárt, valamint a Konzervatív Frakció számos képviselője tartózkodjon, vagy igent mondjon a szavazásnál. Az állásfoglalás társszerzői között volt Tabajdi Csaba delegációvezető és Göncz Kinga, az Állampolgári Jogi Bizottság alelnöke. Az MSZP európai parlamenti delegációjának értékelése szerint az elmúlt másfél évben tapasztalt kettős beszéd miatt Orbán Viktor szavainak már nincs hitele. "Ahogy korábban ő maga kérte: kormányzását nem a szavak, hanem a tettek alapján értékelik. Orbán Viktor az európai mérce szerint egy év alatt harmadszor is megbukott, azt azonban meg kell akadályoznunk, hogy Magyarországot is magával rántsa." "Sem a korábbi, sem a mostani állásfoglalásokban nem szerepel egyetlen olyan mondat, amely elítélné Magyarországot, vagy a magyar állampolgárokat bármilyen módon bírálná. A kritika az Orbán kormánynak szól, azonban az Orbán kormány nem egyenlő Magyarországgal" - mutatott rá Tabajdi Csaba. Az állásfoglalás nem ítélkezik, nem diktál, vagy dirigál, hanem szilárd tényeken alapuló kritikát fogalmaz meg az Orbán-kormány tevékenységével szemben. Az Európai Parlament célja, hogy más európai intézményekkel együtt folyamatos nyomást gyakoroljon a magyar kormányra, az alapvető demokratikus értékek betartatása érdekében. A szocialista delegációvezető kiemelte, hogy a Fidesz valótlanságot állít az Európai Unióról szóló Szerződés 7. cikkének alkalmazása kapcsán. Az elfogadott állásfoglalás az Európai Unióról szóló Szerződés 7.1. cikkére tesz utalást. "Ez nem szól sem Magyarország tanácsi szavazati jogának felfüggesztéséről, főként nem az uniós támogatások megvonásáról. Erre semmilyen utalás nincs a szövegben. A 7.1 cikkre történő utalással mindössze egy folyamatos monitoring eljárás megindításának lehetőségét veti fel az állásfoglalás. De annak is csak a lehetőségét!" - mondta Tabajdi. "Az állásfoglalás felkéri az EP Állampolgári Jogi Bizottságát, hogy a szintén vizsgálatot folytató Európai Bizottsággal, az Európa Tanáccsal és a Velencei Bizottsággal együttműködve folyamatos kövesse nyomon az Orbán kormány intézkedéseit. Az Állampolgári Jogi Bizottság erről jelentést fog készíteni. Az, hogy lesznek-e további lépések, kizárólag attól függ, az Orbán kormány betartja-e ígéreteit és vállalásait" - húzta alá Göncz Kinga. Tabajdi Csaba emlékeztetett, hogy 2003-ban még Orbán Viktor is jogosnak, sőt kívánatosnak tartotta az alapvető szabadságjogok és értékek védelmében történő nemzetközi fellépést. Orbán akkor úgy fogalmazott: "Európában az emberi jogok érvényesülése nem tekinthető egyetlen ország belügyének sem". Az Európai Parlament pontosan ezért lép fel a magyar állampolgárok jogainak védelmében. "Magyarország, a

7 magyar állampolgárok érdeke az, hogy hazánkban álljon helyre a jogállamiság, a demokratikus jogok védelme, az igazságszolgáltatás függetlensége, és a médiaszabadság" - hangsúlyozta a szocialista delegációvezető. Melléklet: 7. cikk (az EUSz. korábbi 7. cikke) (1) A Tanács, a tagállamok egyharmada, az Európai Parlament vagy az Európai Bizottság indokolással ellátott javaslata alapján, tagjainak négyötödös többségével és az Európai Parlament egyetértésének elnyerését követően megállapíthatja, hogy fennáll az egyértelmű veszélye annak, hogy egy tagállam súlyosan megsérti a 2. cikkben említett értékeket. Mielőtt ilyen megállapítást tenne, a Tanács meghallgatja a kérdéses tagállamot, és ugyanezen eljárásnak megfelelően ajánlásokat tehet neki. A Tanács rendszeresen ellenőrzi, hogy azok az okok, amelyek alapján ilyen megállapítást tett, továbbra is fennállnak-e. (2) A tagállamok egyharmada vagy az Európai Bizottság javaslata alapján és az Európai Parlament egyetértésének elnyerését követően, az Európai Tanács, miután a kérdéses tagállamot felkérte észrevételei benyújtására, egyhangúlag megállapíthatja, hogy a tagállam súlyosan és tartósan megsérti a 2. cikkben említett értékeket. (3) A Tanács, amennyiben a (2) bekezdés szerinti megállapításra jutott, minősített többséggel úgy határozhat, hogy a kérdéses tagállamnak a Szerződések alkalmazásából származó egyes jogait felfüggeszti, beleértve az e tagállam kormányának képviselőjét a Tanácsban megillető szavazati jogokat. Ebben az esetben a Tanács figyelembe veszi az ilyen felfüggesztésnek a természetes és jogi személyek jogait és kötelezettségeit érintő lehetséges következményeit. A kérdéses tagállamnak a Szerződések szerinti kötelezettségei minden esetben továbbra is kötik ezt az államot. (4) A Tanács a későbbiekben minősített többséggel úgy határozhat, hogy a (3) bekezdés alapján hozott intézkedéseket megváltoztatja vagy visszavonja, amennyiben az elrendelésükhöz vezető körülményekben változás következett be. (5) Az e cikk tekintetében az Európai Parlamentre, az Európai Tanácsra és a Tanácsra alkalmazandó szavazási szabályokat az Európai Unió működéséről szóló szerződés 354. cikke állapítja meg.

8 Az MSZP javaslatai a gazdasági növekedés érdekében Az MSZP szerint mára elkerülhetetlenné vált egy, az ország számára előnyös IMF/EU megállapodás az Orbán-kormány eddigi helytelen gazdaságpolitikája és jogbiztonságot veszélyeztető politikája miatt. A szocialista párt szerint azonban nem csupán egy hitelszerződésre, hanem ahhoz kapcsolódóan négy program kidolgozására is szükség van. Szekeres Imre, a szocialista párt országgyűlési képviselője, gazdaságpolitikai kabinetvezetője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a nemzetközi hitelkeretből támogatni kell a legelesettebb térségekben történő munkahelyteremtést, a tömegközlekedés korszerűsítését, így például a MÁV és a BKV ésszerű működésének biztosítását, továbbá Budapest és Észak-Magyarország fejlesztését. A politikus kiemelte továbbá, hogy az szocialista képviselők olyan törvényjavaslatokat terjesztettek a parlament elé, amelyek az ország költségvetési és gazdaságpolitikai hitelességét igyekeznek visszaszerezni, mert meggyőződésük szerint csak a befektetők bizalmával és beruházásaival lehet új munkahelyeket teremteni. Szekeres Imre hét pontban összefoglalt javaslataik közé sorolta a kiszámítható, az Európai Unió jogrendszerébe illeszkedő költségvetési és gazdaságpolitikai szabályok megalkotását, amelyekkel szavai szerint elkerülhető lenne az visszamenőleges törvényalkotás, és hatályba léphetnének az államadósságot csökkentő rendelkezések, valamint újra hatályba léphetne a pótköltségvetés intézménye. Az MSZP külön előterjesztésben kezdeményezi a bírói függetlenség szervezeti és személyi függetlenségének visszaállítását, emellett javasolják az alaptörvény és az ahhoz kapcsolódó átmeneti rendelkezések felfüggesztését, illetve módosítását annak érdekében, hogy a másfél évvel ezelőtti állapotra álljon vissza az Alkotmánybíróság hatásköre, a Költségvetési Tanács működési feltételei és a háromoldalú országos érdekegyeztetés - fejtette ki az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője. Kiemelte: negyedik javaslatukkal azt szeretnék elérni, hogy a magánnyugdíjpénztárakból államosított vagyont csak nyugdíjjellegű kiadásokra lehessen fordítani, míg ötödik kezdeményezésük a válságadók 2013-ig történő kivezetéséről, illetve a bankadó, magyar vállalkozások finanszírozásának kedvező átalakításáról szól. A szocialisták indítványozzák továbbá, a munkaadói járulék 3 százalékos csökkentését, az 1 százalékos munkavállalói járulék eltörlését, valamint az áfa visszaállítását 25 százalékra és a társasági adó 19 százalékra emelését. Szekeres Imre mindezen lépéseket azzal magyarázta, hogy meggyőződésük szerint csak így lehet munkahelyeket teremteni, a gazdaságot élénkíteni. Hozzátette: utolsó javaslatként egy igazságosabb és méltányosabb személyi jövedelemadót kezdeményeznek azért, hogy a magasabb jövedelműek többet vállaljanak a közös terhekből és a gyermekek után járó kedvezményeket az alacsonyabb keresetűek is elérhessék.

9 A Fidesz szóvivőasszonyának figyelmébe Ajánljuk a Fidesz szóvivőasszonyának szíves figyelmébe a nap mint nap a béremelésekről nyilvánosságra kerülő legújabb híreket. "Dübörög a bérkompenzáció" /magyarcitrom.postr.hu, február :27/ "Kompenzáció: nyögik a cégek a béremelést" /heol.hu, február :09/ "Boltbezárási hullám? - Segítséget várnak a bérek kifizetéséhez a kis üzletek tulajdonosai" /(a hagyományosan baloldali) Magyar Nemzet, február oldal/ Kormos Kata, szóvivő Napi fixszel az ember könnyen viccel Napi fixszel Zsiga Marcell könnyen viccel. Pedig borsodi, azon belül is miskolci lakos, mi több Miskolc második embere, sőt maguk a miskolciak küldték a Parlamentbe. Ha valakinek, neki tudnia kell, hogy a megyében élőknek nem vicces az élete. Hó elején a számláktól reszketnek, hó végén pedig attól, hogy maradjon 1-2 ezer forintja a családnak - ennivalóra. Zsiga, aki eddig azt is szó nélkül hagyta, ha nyolcmilliós jutalmakat osztogattak az önkormányzati cégek vezetőinek, most tulajdonképpen azt mondja: aki nem tud megélni forintból, az önhibájából alkalmatlan az életre. Bicskanyitogató gondolat ez. Főleg ha azt nézzük, hogy olyan embertől származik, aki eddigi életét még csak véletlenül sem egy-egy tisztességes műszak, hanem a mások lehúzására építette. Aki egy nap alatt többet keres, mint egy kemény munkát végző közmunkás egy hónap alatt, két nap alatt többet keres, mint egy évek óta az egészségügyben dolgozó nővér, három nap alatt többet keres, mint egy közszolga, négy nap alatt többet keres, mint egy középkorú gimnáziumi tanár, s így tovább. Zsiga Marcell hétfő óta nekünk már nem a képviselőnk, és nem is az alpolgármesterünk. Zsiga nekünk már csak egy ember, akinek, ha van tartása, most önként lemond az önkormányzati, az országgyűlési tisztségeiről. Meg a napi forintról. Ettől azonban nem tartunk. Tóth Imre, munkanélküli olvasztár Komjáthi Imre, edelényi munkás Aradi Dániel, ózdi munkanélküli Takács László, Alsógagy polgármestere

10 Elég volt! Azonnali megoldást az egészségügyben! Budapest, február 16., csütörtök (OS) - Szócska Miklós alkalmatlan, dilettáns, és felelőtlen intézkedései oda juttatták az egészségügyet, hogy a kórházak adósságállománya drasztikusan megnőtt, lassan nincs olyan intézmény, amely ne küzdene napi gondokkal. A helyzet tovább romlik, a fiatal orvosok nagy része már a tanulmányaik végeztével elhagyják a pályát és az országot, de követik őket a szakdolgozók is! Szócska Miklós pénz nélküli államosítása csak az ingatlanok és a közbeszerzések centralizált lenyúlását eredményezi, a "reform" a betegellátás teljes összeomlását hozza! A fiatal rezidensek pénz helyett csak újabb feladatokat, terhelést kapnak, aminek eredménye a hibák növekedése (lásd pl. a kalocsai kórházban történt tragikus esetet). Valódi megoldások helyett katasztrófahelyzet kihirdetésével, és egymás közötti, "vérre" és börtönre menő belharcokkal foglalkozik a Fidesz. Csak az ingatlanvagyon lenyúlása, ingatlanok átjátszása, a beszállítói kör politikai felügyelete és a politikai harcok azok, amikkel a kormány és Szócska Miklós törődik. Erre utalhat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának letartóztatása, aki bár maga tett feljelentést sikkasztás miatt a korábbi időszak visszaéléseivel kapcsolatban, mégis őt vádolják hűtlen kezeléssel. S amíg a Fidesz a kicsinyes politikai leszámolósdival van elfoglalva, az országban darabjaira hullik az ellátórendszer. Elég volt! A fideszes államtitkárság valódi megoldások helyett egyre nagyobb káoszt teremt, egy most felállt, a feladatait nem ismerő szervezetre, a GYEMSZI-re bízva az ágazat vezetését és a problémák megoldását. Elég volt! A bérkérdés megoldatlan, csak hazugságokkal ámítják a dolgozókat! Azonnali beavatkozás szükséges, ellenkező esetben összeomlik a betegellátás, nem lesz orvos, nővér, gyógyszer az ágazatban! Elég volt! Az elmúlt napok egészségügyi történései ismét rávilágítottak a Fidesz-kormány alkalmatlan, dilettáns egészségpolitikájára. Olyan miniszteri rendelet jelent meg, amely át kívánja alakítani az ország ellátó struktúráját, aminek eredményként egy egyszerű mandulaműtétért a szülők 100 kilométereket is utazhatnak! A kormány fejezze be azt a cinikusan egészségügyi politikának nevezett folyamatot, amit két éve folytat. Szócska Miklós alkalmatlan, nem tudja megoldani az egészségügy egyre feszítőbb helyzetét, nem tud egyetlen racionális intézkedést sem hozni. Mindaz, amit a Fidesz az elmúlt időszakban képviselt az egészségügy területén, totális leépülés az

11 ágazat számára. Elég volt! Az azonnali beavatkozás elengedhetetlen, mert ha ezek a tendenciák tovább folytatódnak, a betegek nem fogják megkapni a megfelelő kezeléseket, hiszen egyetlen orvos sem lesz, aki gyógyítson. Havas Szófia, a Fővárosi Önkormányzat Egészségpolitikai és szociális bizottságának alelnöke

12 EMELKEDŐ ÁRAK NÖVEKVŐ TERHEK! (Veszprém, február 16.) A januári inflációs adatok szerint a fogyasztói árak 5,5%-al emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest, növekvő terheket jelent az embereknek: - az általános forgalmi adó felső kulcsa 25%-ról 27%-ra nőtt, ebben szinte világelsők vagyunk! - emelkedtek a postai díjak, a távhő szolgáltatás, a földgáz, az áram, az alapvető élelmiszerek árai és drágultak a tömegközlekedési díjak is, - 30%-ról 37%-ra emelkedett az egyszerűsített vállalkozói adó kulcsa, - az egészségügyi szolgáltatási járulék 5100 Ft-ról 6390 Ft-ra emelkedett, - megszűnt az adójóváírás, amely akár havi Ft-ot is elvett az emberektől, - az étkezési utalványok értéke havi Ft-ról Ft illetve Ft-ra csökkent, - új adónemek kerültek bevezetésre: baleseti adó az autósoknak (kivéve az állami autókat)! chips adó emelése, kiterjesztése a gyümölcsízekre is cégautó adó emelés illetékek emelése Ft-os kamarai regisztráció a vállalkozásoknak. Továbbra is csökken a munkahelyek száma, egyre messzebb kerül a kormány a 10 év alatt 1 millió új munkahely létrehozásától, ez főként vidéken egyre nagyobb nehézséget okoz. A munkanélküliséggel sújtott területek egyre jobban elszegényednek, a szociális háló drasztikus megnyirbálása még kilátástalanabb helyzetbe hozza a szegényeket. - A munkaadók több mint 1/3-a kieshet a bérkompenzációból, (a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara becslése szerint a magyar vállalkozások 50%-a nem tud élni vele - az állami támogatás feltétele, hogy nincs 60 napnál régebben lejárt köztartozás, illetve az év során nem lesz létszámleépítés, és a minimálbér Ft-os emelése ( Ft-ra), - az egykulcsos adórendszerrel az emberek több mint 80%-a rosszul jár. Évértékelő beszédében a kormányfő az egygyermekes családoknál 8, a kétgyermekeseknél 16%-os béremelkedést említett. Ehhez képest 2011-ben az alacsonyabb béreknél a legmagasabb bruttó növekedés is csak 7,8%-os volt, miközben a magasabb keresetűeknél a 30%-os nettó emelkedés sem ritka. A csúcsfizetések több mint 50%-os emelkedése kozmetikázza a statisztikát, de a többség, akik Ft alatt keresnek a bőrükön érzik a kormány hibás gazdaságpolitikájának

13 hatását, amikor kézhez kapták a februári fizetésüket, a legrosszabbul a legalacsonyabb keresetűek jártak. Az adójóváírás megszüntetésével mindössze a társadalom 10%-ának lesz bevétel növekedése. Ráadásul a rendszer gazdaságélénkítő hatása nulla, hiszen sem a fogyasztást, sem a munkahelyteremtést nem ösztönözte. A kiskeresetűeket sújtó igazságtalan egykulcsos adórendszer elfogadhatatlan az MSZP számára! (A 4,5 millió adózó közül mindössze 656 ezren vannak azok, akik jól jártak az egykulcsos adóval, 3 millió 800 ezren viszont nem.) Az MSZP gazdaságélénkítő csomagja megváltoztatná az igazságtalan adórendszert: - a magasabb keresetűeknek nagyobb mértékben kellene hozzájárulni a közteherviseléshez, - a tőkejövedelmek magasabb adókulccsal adóznának, - a munkaadói járulékot (2012-től szociális hozzájárulási adó) pedig csökkentenénk annak érdekében, hogy csökkenjenek a vállalkozók adóterhei és növekedjen versenyképességük. Tájékoztatom Önöket arról is, hogy az országgyűlés elnökének három kérdést nyújtottam be a témában érintett miniszterekhez: - Fenyegeti-e a tapolcai kórházat a bezárás veszélye? - Mikor és milyen ütemben valósul meg a 8-as út fejlesztése? - A MALÉV felszámolása, csődeljárása során bekerülhetnek-e az érintett utazási irodák is abba a körbe, akik benyújthatják visszatérítési, kártérítési igényeiket? (ui. a Malév jegyek 80 %-ának értékesítését a Budapestről induló kiutazók vonatkozásában a magyar utazási irodák végezték) címmel. Pál Béla

A Fidesz társadalompolitikájának csődje. Sajtótájékoztató 2012. 02.07.

A Fidesz társadalompolitikájának csődje. Sajtótájékoztató 2012. 02.07. A Fidesz társadalompolitikájának csődje Sajtótájékoztató 2012. 02.07. Soha ennyi szegény ember nem volt Magyarországon, mint most! Közel 4 millió ember él a létminimum alatt! Legalább 50 ezer gyermek éhezik!

Részletesebben

Összefogás a reformokért

Összefogás a reformokért Összefogás a reformokért A Reformszövetség történetének és tevékenységének bemutatása 2009. május 14. A Reformszövetség megalakulásának körülményei Pénzügyi és reálgazdasági válság kirobbanása Csak az

Részletesebben

Az EU gazdasági és politikai unió

Az EU gazdasági és politikai unió Brüsszel 1 Az EU gazdasági és politikai unió Egységes piacot hozott létre egy egységesített jogrendszer révén, így biztosítva a személyek, áruk, szolgáltatások és a tőke szabad áramlását. Közös politikát

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom

HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom Kiemelt hírek Tabajdi Csaba: Európai demokrácia-ellenőrző rendszerre van szükség! Az Európai Bizottság jogosan bírálta a román kormányt - Strasbourg, 2012. szeptember

Részletesebben

tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL

tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 2 MEGSZORÍTÁSOK Gyurcsány Ferenc nyilatkozata a választások előtt:

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.22. péntek A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták Emberközelibb politikát Európában! A költség el van vétve Fenyegető igazságtalanság Széll-el szemben Kaposváron Nagykátán

Részletesebben

Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila: Együtt a megszorításokért!

Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila: Együtt a megszorításokért! Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila: Együtt a megszorításokért! A baloldal eddig előkerült tervei, nyilatkozatai és javaslatai egyértelművé teszik, hogy Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy

Részletesebben

A fiskális keretrendszer megújítása az Európai Unióban és Magyarországon. Tavaszi Zsolt főosztályvezető Államháztartási Szabályozási Főosztály

A fiskális keretrendszer megújítása az Európai Unióban és Magyarországon. Tavaszi Zsolt főosztályvezető Államháztartási Szabályozási Főosztály A fiskális keretrendszer megújítása az Európai Unióban és Magyarországon Tavaszi Zsolt főosztályvezető Államháztartási Szabályozási Főosztály Költségvetési fenntarthatóság és átláthatóság Válság államadósság

Részletesebben

2012.03.14. csütörtök. Elhibázott és méltánytalan, hogy ezzel a magyar népet is büntetik

2012.03.14. csütörtök. Elhibázott és méltánytalan, hogy ezzel a magyar népet is büntetik 2012.03.14. csütörtök Szabad Sajtó Díj 2012 Határozott fellépést várunk a holland kormánytól Tegyük a kkv-kat a növekedés motorjává Elhibázott és méltánytalan, hogy ezzel a magyar népet is büntetik A nők

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.21. csütörtök Továbbra is folytatható a szakszerű libatömés Magyarországon Javíthatatlan költségvetés Négymillióan a létminimum alatt Enni vagy nem lenni: az itt a kérdés! Megyeházákból szellemházak?

Részletesebben

Új Ú ra r t a e t r e v r e v z e és é Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt. Budapest 2011. december 8. GKI Zrt., www.gki.hu

Új Ú ra r t a e t r e v r e v z e és é Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt. Budapest 2011. december 8. GKI Zrt., www.gki.hu Újratervezés Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt. Budapest 2011. december 8. Miért kell új gazdaságpolitika? Európában is sok változás kell, de nálunk is Magyarország: hitelesség-vesztés, finanszírozási

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. Tárgy: Javaslat étkezési térítési díjakról szóló rendelet megalkotására

ALPOLGÁRMESTERE. Tárgy: Javaslat étkezési térítési díjakról szóló rendelet megalkotására BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ALPOLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Készült a Képviselő-testület 2012. december 5-i ülésére. Készítette: Bucella Gézáné Tárgy: Javaslat étkezési térítési díjakról szóló rendelet

Részletesebben

Mélyponton a teljes politikai elit

Mélyponton a teljes politikai elit Mélyponton a teljes politikai elit A Policy Solutions gyorselemzése a vezető politikusok népszerűségéről 2011. m{jus Vezetői összefoglaló Soha nem volt annyira negatív a teljes politikai elit megítélése,

Részletesebben

A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2014.7.17.)

A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2014.7.17.) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.7.17. C(2014) 4580 final A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2014.7.17.) az EN14342 szabvány hatálya alá tartozó bizonyos, bevonat nélküli fa padlóburkolatok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére IFJÚSÁGI, CSALÁDÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVEZET MINISZTER Szám: 2690-3/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S a Kormány részére az áruk és a szolgáltatások biztonságosságáról és az ezzel kapcsolatos

Részletesebben

Tények hazugságok helyett

Tények hazugságok helyett Tények hazugságok helyett Azt állítja a FIDESZ: hogy nyomorog az ország, szétporladóban van a szociális biztonság. A GDP hány százalékát költjük a fontosabb jóléti kiadásokra idén, és mennyit költöttünk

Részletesebben

2016. március 22-i rendkívüli ülésére

2016. március 22-i rendkívüli ülésére 10. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az építményadóról szóló 41/2015. (XII.1.) önkormányzati

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu 22-116/2014. Tárgy: Az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 6/2014.(II.

Részletesebben

Sajtótájékoztató. Budapest, 2015. november 26. www.adokamara.hu

Sajtótájékoztató. Budapest, 2015. november 26. www.adokamara.hu Sajtótájékoztató Budapest, 2015. november 26. www.adokamara.hu Főbb mutatószámok GDP arányos adóterhelés állami kiadások aránya a GDP %-ában adóék (tax wedge = közterhek az összes bérköltségben) fekete

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT EU Önerő Alap pályázat beadására az Európai Gazdasági Térség (EGT) és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében benyújtott E-learning pályázathoz

Részletesebben

Eredmények 2009 2014 között

Eredmények 2009 2014 között Eredmények 2009 2014 között Kik vagyunk? Mi vagyunk a legnagyobb politikai család Európában. Jobbközép politikai nézeteket vallunk. Mi vagyunk az Európai Néppárt képviselőcsoportja az Európai Parlamentben.

Részletesebben

MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK LENYÚLÁSA FIDESZ MÓDRA?

MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK LENYÚLÁSA FIDESZ MÓDRA? MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK LENYÚLÁSA FIDESZ MÓDRA? Korózs Lajos Elnökségi tag lajos.korozs@mszp.hu STRASBOURGI BÍRÓSÁGHOZ ÉS AZ ALKOTMÁNY BÍRÓSÁGHOZ FORDUL AZ MSZP Az MSZP minden jogorvoslati lehetőséget ki

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.04.04. szerda A civil társadalmat erősítené az EU a keleti partnerországokban Komoly előrelépések az EU keletei partnersége terén Túllőhet a célon az EU szigorú termékcímkézése Nemzeti Eszközkezelő

Részletesebben

-------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------- S a l g ó t a r j á n M e g y e i J o g ú V á r o s P o l g á r m e s t e r e ------------------------------------------------------------------------------------------------- Ikt.szám: 41.115/2009. Javaslat

Részletesebben

A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2013.12.17.)

A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2013.12.17.) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.12.17. C(2013) 9098 final A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2013.12.17.) a 2011/61/EU európai parlamenti és tanácsi irányelvnek az alternatívbefektetésialapkezelők

Részletesebben

*** AJÁNLÁSTERVEZET. HU Egyesülve a sokféleségben HU 2012/0268(NLE) 21.5.2013

*** AJÁNLÁSTERVEZET. HU Egyesülve a sokféleségben HU 2012/0268(NLE) 21.5.2013 EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság 21.5.2013 2012/0268(NLE) *** AJÁNLÁSTERVEZET az Európai Unió és a Zöld-foki Köztársaság közötti, a jogellenesen tartózkodó személyek

Részletesebben

Kilábalás, 2014-18. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt. Budapest, 2014. január 21. GKI Zrt., www.gki.hu

Kilábalás, 2014-18. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt. Budapest, 2014. január 21. GKI Zrt., www.gki.hu Kilábalás, 2014-18 Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt. Budapest, 2014. január 21. Elvesztegetett évtized Az EU-csatlakozás óta nincs felzárkózás az EU-átlaghoz Szinte minden téren leszakadtunk

Részletesebben

A 2009. január 1-jétől életbe lépő adó- és járulékváltozások szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás ágazatra gyakorolt hatásának bemutatása

A 2009. január 1-jétől életbe lépő adó- és járulékváltozások szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás ágazatra gyakorolt hatásának bemutatása A 2009. január 1-jétől életbe lépő adó- és járulékváltozások szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás ágazatra gyakorolt hatásának készült a Turizmus és Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság megbízásából

Részletesebben

1/2006. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV

1/2006. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV 1/2006. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2006. február 2-án 14 órai kezdettel megtartott soron kívüli testületi üléséről. Jelen vannak: Ramasz Imre polgármester,

Részletesebben

A KKV-k helyzete. 2011. október 27. Magyarok a piacon-forrásteremtés KKV-knak Heti Válasz Kiadó konferencia

A KKV-k helyzete. 2011. október 27. Magyarok a piacon-forrásteremtés KKV-knak Heti Válasz Kiadó konferencia A KKV-k helyzete 2011. október 27. Magyarok a piacon-forrásteremtés KKV-knak Heti Válasz Kiadó konferencia A vállalkozások száma Európában Tőzsdén jegyzett 7 000 100 % Nagy Közepes Kis Mikro Egyszemélyes

Részletesebben

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Miért? A magyarok az egyik legtöbbet dolgozó nép Európában, mégis úgy érzik, nem becsülik eléggé a munkájukat, nem kapnak annyi fizetést, amelyből

Részletesebben

ECSER NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2015.(II.19.) SZ. RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. A rendelet hatálya

ECSER NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2015.(II.19.) SZ. RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. A rendelet hatálya ECSER NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2015.(II.19.) SZ. RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Ecser Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott

Részletesebben

A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2015.5.11.)

A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2015.5.11.) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.5.11. C(2015) 3035 final A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2015.5.11.) az 1308/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendeletnek a méhészeti ágazatban

Részletesebben

* JELENTÉSTERVEZET. HU Egyesülve a sokféleségben HU 2011/0447(NLE) 4.11.2014

* JELENTÉSTERVEZET. HU Egyesülve a sokféleségben HU 2011/0447(NLE) 4.11.2014 EURÓPAI PARLAMENT 2014 2019 Jogi Bizottság 4.11.2014 2011/0447(NLE) * JELENTÉSTERVEZET az Oroszországi Föderációnak a gyermekek jogellenes külföldre vitelének polgári jogi vonatkozásairól szóló, 1980.

Részletesebben

Döntéshozatal, jogalkotás

Döntéshozatal, jogalkotás Az Európai Unió intézményei Döntéshozatal, jogalkotás 2012. ősz Lattmann Tamás Az Európai Unió intézményei intézményi egyensúly elve: EUSZ 13. cikk az intézmények tevékenységüket az alapító szerződések

Részletesebben

Szigetszentmiklós Város Polgármestere. a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére

Szigetszentmiklós Város Polgármestere. a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére Szigetszentmiklós Város Polgármestere 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2. Az előterjesztés meghívó szerinti sorszáma:. Előterjesztés a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli,

Részletesebben

AZ EGSZB ÉS A NYUGAT-BALKÁN

AZ EGSZB ÉS A NYUGAT-BALKÁN Európai Gazdasági és Szociális Bizottság AZ EGSZB ÉS A NYUGAT-BALKÁN Külkapcsolatok Az EGSZB és a Nyugat-Balkán: kétszintű megközelítés Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) kettős regionális

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÚJRÓNAFŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. február 16-án megtartott nyilvános testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Újrónafő

Részletesebben

Várakozások és eredmények - Hogy bizonyított az egykulcsos SZJA? Csizmadia Áron 2013

Várakozások és eredmények - Hogy bizonyított az egykulcsos SZJA? Csizmadia Áron 2013 Várakozások és eredmények - Hogy bizonyított az egykulcsos SZJA? Csizmadia Áron 2013 Tartalomjegyzék 1. Problémafelvetés 2. Előzmények 3. A gyakorlati alkalmazás 4. A magyarországi bevezetés 5. Az egykulcsos

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS-KIEGÉSZÍTÉS A Képviselő-testület 2015. március

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. február 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. február 16-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 50/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. február 16-i ülésére Tárgy: Javaslat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 2009.11.30. COM(2009)194 végleges/2 2009/0060 (COD) HELYESBÍTÉS A 2009.04.21-i COM(2009)194 végleges dokumentumot törli és annak helyébe lép. A helyesbítés a

Részletesebben

A Policy Solutions összefoglalója a magyar EP-képviselők 2012. februári-márciusi munkájáról

A Policy Solutions összefoglalója a magyar EP-képviselők 2012. februári-márciusi munkájáról A Policy Solutions összefoglalója a magyar EP-képviselők 2012. februári-márciusi munkájáról 1. Az EP-képviselők politikai munkája A magyarországi belpolitikai helyzetről folyó diskurzus az elmúlt két hónapban

Részletesebben

Nemzeti Pedagógus Műhely

Nemzeti Pedagógus Műhely Nemzeti Pedagógus Műhely 2009. február 28. Varga István 2007. febr. 21-i közlemény A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól: - sikeres a kiigazítás: mutatóink minden várakozást felülmúlnak, - ipari

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM TERVEZET

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM TERVEZET KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/471/2008. TERVEZET a biológiai biztonságról szóló, Nairobiban, 2000. május 24-én aláírt és a 2004. évi

Részletesebben

A magyar turizmus trendjeiről, a helyettes államtitkárság munkájáról

A magyar turizmus trendjeiről, a helyettes államtitkárság munkájáról A magyar turizmus trendjeiről, a helyettes államtitkárság munkájáról A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének közgyűlése, 2013. december 3. Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS FINANSZÍROZÁSA ÉS AZ ÁLLAMADÓSSÁG KEZELÉSE 2010-2011-BEN

SAJTÓKÖZLEMÉNY A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS FINANSZÍROZÁSA ÉS AZ ÁLLAMADÓSSÁG KEZELÉSE 2010-2011-BEN SAJTÓKÖZLEMÉNY A kormány pénzügypolitikájának középpontjában a hitelesség visszaszerzése áll, és ezt a feladatot a kormány komolyan veszi hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter az Államadósság Kezelő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 4-én 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 4-én 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 314-17/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő testületének 2013. szeptember 5 ei munkaterv szerinti nyílt ülése

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő testületének 2013. szeptember 5 ei munkaterv szerinti nyílt ülése ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: E-135 Tárgy: Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013. (II.11.) önkormányzati rendeletének 3. sz. módosítása Előterjesztő neve: Bencsik Mónika polgármester

Részletesebben

A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (2014.11.25.)

A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (2014.11.25.) EURÓPAI BIZOTTSÁG Strasbourg, 2014.11.25. C(2014) 9048 final A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (2014.11.25.) a Bizottság főigazgatói, valamint a szervezetek vagy önfoglalkoztató személyek közötti megbeszélésekről

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről. 2. Napirend: Az önkormányzat 2011.

Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről. 2. Napirend: Az önkormányzat 2011. Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: Az önkormányzat 2011. évi költségvetése Írásos előterjesztés a meghívó mellékletét képezte II. sz. melléklet.

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 15. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 15. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 15. számú napirendi pontja Felterjesztés a Pénzügyminiszterhez az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításából

Részletesebben

Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére

Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére Előterjesztés száma: 196/2014. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi önkormányzat

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Korózs Lajos: totális káosz a kormányhatározat, ötletelés zajlik;

Részletesebben

2013. évi. törvény. A rezsidíj csökkentésre vonatkozó kormányhatározat eredményeképpen az Ön megtakarítása. ebben az elszámolt időszakban:

2013. évi. törvény. A rezsidíj csökkentésre vonatkozó kormányhatározat eredményeképpen az Ön megtakarítása. ebben az elszámolt időszakban: T/12307 számú törvényjavaslat 2013 évi törvény az alapvető szolgáltatásokat igénybe vevő fogyasztók hiteles és pontos tájékoztatása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról A lakossági terhek

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Jegyzője. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Jegyzője. Javaslat Szám: 20391/2015 Salgótarján Megyei Jogú Város Jegyzője Javaslat az önkormányzati adóhatóság hatáskörébe tartozó adók befizetési lehetőségeinek kibővítéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotására

Részletesebben

1. félév: alkotmányjog, közjogi berendezés 2. félév: alapvető jogok és kötelezettségekhez tartozó alkotmánybírósági döntések

1. félév: alkotmányjog, közjogi berendezés 2. félév: alapvető jogok és kötelezettségekhez tartozó alkotmánybírósági döntések 1. félév: alkotmányjog, közjogi berendezés 2. félév: alapvető jogok és kötelezettségekhez tartozó alkotmánybírósági döntések Alkotmány: constitutio közös állapot, közös megegyezés, hogy milyen szabályok

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT. Gazdasági és Monetáris Bizottság 26/2005. SZ. KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. A Szlovák Nemzeti Tanács (Národná Rada) válaszai

EURÓPAI PARLAMENT. Gazdasági és Monetáris Bizottság 26/2005. SZ. KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. A Szlovák Nemzeti Tanács (Národná Rada) válaszai EURÓPAI PARLAMENT 2004 ««««««««««««Gazdasági és Monetáris Bizottság 2009 26/2005. SZ. KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Tárgy: A Szlovák Nemzeti Tanács (Národná Rada) válaszai Mellékelve a tagok megtalálhatják

Részletesebben

11. Jegyzőkönyv. 2./ Javaslat Egyházasdengeleg Község Önkormányzata vagyonáról szóló rendelet megalkotására

11. Jegyzőkönyv. 2./ Javaslat Egyházasdengeleg Község Önkormányzata vagyonáról szóló rendelet megalkotására 11. Jegyzőkönyv Készült: Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő- testületének 2013. július 2-án 13.00 órától megtartott üléséről. Jelen vannak:, Berkes Balázs polgármester, Jakus Árpádné, Kovácsné

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat A Tanács határozata

MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat A Tanács határozata EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.10.2. COM(2014) 611 final ANNEX 1 MELLÉKLET Tervezet AZ EGYRÉSZRŐL AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉG ÉS TAGÁLLAMAI, MÁSRÉSZRŐL A SVÁJCI ÁLLAMKÖZÖSSÉG KÖZÖTTI, A SZEMÉLYEK SZABAD MOZGÁSÁRÓL

Részletesebben

Mérföldkövek I. 2007 október Mikro A pályázat 2007 november Mikro B pályázat 2008 február Az első hitelfolyósítás

Mérföldkövek I. 2007 október Mikro A pályázat 2007 november Mikro B pályázat 2008 február Az első hitelfolyósítás Mérföldkövek I. 2007 október Mikro A pályázat 2007 november Mikro B pályázat 2008 február Az első hitelfolyósítás Cél: a legkisebbek forráshoz-juttatása, Nem szociális mikro-hitel, a KKV-k alulfinanszírozottsága

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Hiller István: demokráciában elfogadhatatlan az a kormányzati

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY 2011. évi 9. szám 2011. október KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY A KOMÁROM - ESZTERGOM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA 2011. évi 9. szám Komárom-Esztergom megye 2011. október TARTALOMJEGYZÉK Szám Tárgy

Részletesebben

2012.03.13. kedd. Elfogadhatatlan a magyar kohéziós támogatás felfüggesztési javaslata

2012.03.13. kedd. Elfogadhatatlan a magyar kohéziós támogatás felfüggesztési javaslata 2012.03.13. kedd Elfogadhatatlan a magyar kohéziós támogatás felfüggesztési javaslata Az orbáni politika lépéskényszerbe hozta az Európai Bizottságot Csak a független bíróságok élvezik a bizalmat Az EU

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Lőrinci Város Önkormányzat. Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság. 2011. október 25. napján tartandó rendes üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Lőrinci Város Önkormányzat. Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság. 2011. október 25. napján tartandó rendes üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Lőrinci Város Önkormányzat Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság 2011. október 25. napján tartandó rendes üléséhez ELŐTERJESZTÉS 1. napirendi pont Tárgy: Javaslat a Hunyadi Mátyás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. a 2014. december 22-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. a 2014. december 22-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésről EGYHÁZASHOLLÓS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV a 2014. december 22-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésről Rendeletek: 10/2014. (XII. 23.) sz. rendelet A személyes gondoskodást nyújtó ellátások

Részletesebben

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért 2006R1084 HU 01.07.2013 001.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A TANÁCS 1084/2006/EK RENDELETE (2006. július 11.) a

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT. Külügyi Bizottság. 21.3.2005 PE 355.681v01-00

EURÓPAI PARLAMENT. Külügyi Bizottság. 21.3.2005 PE 355.681v01-00 EURÓPAI PARLAMENT 2004 ««««««««««««Külügyi Bizottság 2009 21.3.2005 1-24.MÓDOSÍTÁS Véleménytervezet Gerardo Galeote Quecedo Az Európai Külügyi Szolgálat létrehozásának intézményi vonatkozásai (2004/2207(INI))

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós

Részletesebben

Tájékoztató a kiegészítő sportfejlesztési támogatás felhasználásáról

Tájékoztató a kiegészítő sportfejlesztési támogatás felhasználásáról Tájékoztató a kiegészítő sportfejlesztési támogatás felhasználásáról A 2013. április 18-án kihirdetett, az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól

Részletesebben

- 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Sátoraljaújhelyi Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ. a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról

- 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Sátoraljaújhelyi Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ. a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról - 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ i Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról, 2006. május 31. Napjaink gyorsan változó világában a munkahely megszerzése

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 146/2015. (XII. 03.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 146/2015. (XII. 03.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 146/2015. (XII. 03.) számú KÖZLEMÉNYE az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók keretében a kedvezőtlen időjárással érintett vállalkozások általi csekély összegű

Részletesebben

A kkv-k az új uniós közbeszerzési irányelvekben. Dr. Boros Anita - főosztályvezető Közbeszerzési Hatóság

A kkv-k az új uniós közbeszerzési irányelvekben. Dr. Boros Anita - főosztályvezető Közbeszerzési Hatóság A kkv-k az új uniós közbeszerzési irányelvekben Dr. Boros Anita - főosztályvezető Közbeszerzési Hatóság I. A kkv-k megítélése az EU-ban 2000 Kisvállalkozások Európai Chartája világszínvonalú kkv-környezet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár

TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár 8174 Balatonkenese Dózsa György tér 1. 0688/482-472 www.tatorjan.hu tatorjan.jatekvar@invitel.hu ELŐTERJESZTÉS Tisztelt

Részletesebben

99 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 21 Ungarischer Vertragstext (Normativer Teil) 1 von 8

99 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 21 Ungarischer Vertragstext (Normativer Teil) 1 von 8 99 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 21 Ungarischer Vertragstext (Normativer Teil) 1 von 8 BELSŐ MEGÁLLAPODÁS A TAGÁLLAMOK KORMÁNYAINAK A TANÁCS KERETÉBEN ÜLÉSEZŐ KÉPVISELŐI KÖZÖTT AZ AKCS-EK PARTNERSÉGI

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke BÁTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /... (...) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRŐL Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 31. cikk (1) bekezdés f) pontjában

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

Részletesebben

Ajánlás A TANÁCS AJÁNLÁSA. Málta évi nemzeti reformprogramjáról, amelyben véleményezi Málta évi stabilitási programját

Ajánlás A TANÁCS AJÁNLÁSA. Málta évi nemzeti reformprogramjáról, amelyben véleményezi Málta évi stabilitási programját EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.5.13. COM(2015) 267 final Ajánlás A TANÁCS AJÁNLÁSA Málta 2015. évi nemzeti reformprogramjáról, amelyben véleményezi Málta 2015. évi stabilitási programját HU HU Ajánlás

Részletesebben

A közszolgálat a válság és a fiskális paktum idején és szakszervezetek szerepe

A közszolgálat a válság és a fiskális paktum idején és szakszervezetek szerepe Friedrich-Ebert Alapítvány Workshop - Agg Géza A közszolgálat a válság és a fiskális paktum idején és szakszervezetek szerepe 2012. szeptember 24-25. Berlin Bevezetés Köszöntés, a közszektor összetétele

Részletesebben

Kórházi létesítmény gazdálkodás a MOLNÁR AT TILA ELNÖK EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGI VEZETŐK EGYESÜLETE

Kórházi létesítmény gazdálkodás a MOLNÁR AT TILA ELNÖK EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGI VEZETŐK EGYESÜLETE Kórházi létesítmény gazdálkodás a gyakorlatban MOLNÁR AT TILA ELNÖK EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGI VEZETŐK EGYESÜLETE A Kórház (szakrendelő, orvosi rendelő) mint létesítmény Egészségügyi intézmény egy speciális

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 21.5.2007 COM(2007) 253 végleges - A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére Melléklet: Panaszbejelentõ lap Budapest, 2013. április 10. Hatályos: 2013. április 10. Jóváhagyta:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről. Jegyzőkönyv Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről. Testületi ülés helye: Felsőegerszeg. Faluház 7370 Felsőegerszeg. Fő utca 7. Jelen

Részletesebben

Alkotmányügyi Bizottság JELENTÉSTERVEZET. Vélemény előadója(*): Gál Kinga, Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság

Alkotmányügyi Bizottság JELENTÉSTERVEZET. Vélemény előadója(*): Gál Kinga, Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Alkotmányügyi Bizottság 2009/2241(INI) 2.2.2010 JELENTÉSTERVEZET az Uniónak az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai egyezményhez történő csatlakozására

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 29-i ülésére Tárgy: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás

Részletesebben

A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2014.9.19.)

A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2014.9.19.) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.9.19. C(2014) 6515 final A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2014.9.19.) a 2014/17/EU európai parlamenti és tanácsi irányelv a hitelközvetítők számára

Részletesebben

NŐI KARRIER KORHATÁR NÉLKÜL

NŐI KARRIER KORHATÁR NÉLKÜL NŐI KARRIER KORHATÁR NÉLKÜL Ferenczi Andrea elnök Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség elnökségi tag Older Women Network Europe AZ ÖREGEDÉS MŰVÉSZETE Nyíregyházi Gerontológiai Napok IV. Nemzetközi Konferencia

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER. J a v a s l a t. a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvánnyal kötött ellátási szerződés módosítására

ALPOLGÁRMESTER. J a v a s l a t. a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvánnyal kötött ellátási szerződés módosítására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER J a v a s l a t a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvánnyal kötött ellátási szerződés módosítására Készítette: Lombos Antal ágazatvezető

Részletesebben

A TANÁCS 1998. július 17-i 1572/98/EK RENDELETE az Európai Képzési Alapítvány létrehozásáról szóló 1360/90/EGK rendelet módosításáról

A TANÁCS 1998. július 17-i 1572/98/EK RENDELETE az Európai Képzési Alapítvány létrehozásáról szóló 1360/90/EGK rendelet módosításáról A TANÁCS 1998. július 17-i 1572/98/EK RENDELETE az Európai Képzési Alapítvány létrehozásáról szóló 1360/90/EGK rendelet módosításáról AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA, tekintettel az Európai Közösséget létrehozó

Részletesebben

Az Európai Unió regionális politikája a 2007-13-as időszakban

Az Európai Unió regionális politikája a 2007-13-as időszakban dr. Ránky Anna: Az Európai Unió regionális politikája a 2007-13-as időszakban I. A 2007-13-as időszakra vonatkozó pénzügyi perspektíva és a kohéziós politika megújulása A 2007-13 közötti pénzügyi időszakra

Részletesebben

Tájékoztatások és közlemények

Tájékoztatások és közlemények Az Európai Unió Hivatalos Lapja ISSN 1725-518X C 83 Magyar nyelvű kiadás Tájékoztatások és közlemények 53. évfolyam 2010. március 30. Közleményszám Tartalom Oldal 2010/C 83/01 Az Európai Unióról szóló

Részletesebben

Euróválság, válságkezelés bankunió? Dr. Losoncz Miklós kutató professzor, BME GTK

Euróválság, válságkezelés bankunió? Dr. Losoncz Miklós kutató professzor, BME GTK Euróválság, válságkezelés bankunió? Dr. Losoncz Miklós kutató professzor, BME GTK Tartalomjegyzék A GMU szerkezeti hiányosságai A felügyelés erősítése 2010-ben Az integrált pénzügyi keret (bankunió) terve

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT. Költségvetési Bizottság KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Az Európai Parlament 2005. évi költségvetésének végrehajtása

EURÓPAI PARLAMENT. Költségvetési Bizottság KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Az Európai Parlament 2005. évi költségvetésének végrehajtása EURÓPAI PARLAMENT 2004 Költségvetési Bizottság 2009 28.9.2005 KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Tárgy: Az Európai Parlament 2005. évi költségvetésének végrehajtása Mellékeljük a 2005-ös pénzügyi év C22-es

Részletesebben

Az államadóság kezelése és ellenőrzése. Banai Péter Benő

Az államadóság kezelése és ellenőrzése. Banai Péter Benő Az államadóság kezelése és ellenőrzése Banai Péter Benő 1 Gazdaságpolitikai mozgástér Az eladósodottság, a magas kockázati felárak az adósságcsökkentést teszik prioritássá 2 Gazdasági növekedés, hiány

Részletesebben

Kérdések és feleletek az alkotmányozással kapcsolatban. Általános kérdések

Kérdések és feleletek az alkotmányozással kapcsolatban. Általános kérdések Kérdések és feleletek az alkotmányozással kapcsolatban Általános kérdések Miért fogad el új alkotmányt Magyarország? Az új alkotmány elfogadásának szimbolikus és gyakorlati jelentősége van. Szimbolikus,

Részletesebben