KÜRTSZÓ Az ádámosi tábor lapja

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÜRTSZÓ Az ádámosi tábor lapja"

Átírás

1 KÜRTSZÓ Az ádámosi tábor lapja Kalandorok készülıdnek, A gyerekek boldogok. Gyızelemre törekednek, Mert kell a pont. VI. CSOPORT VERSEK Kalandra fel! Reggel korán megérkeztek, A gyerekek még aludtak. A hegyimentık készülıdtek, Egy csodás napra. Folyt a játék Nincs unalom, S habár gyızelemre törekedtünk, Mégis utólsok lettünk. Elkezdıdött a tábor, Kint van már a sátor, A sok gyerek táncol, Jaj, de szép a tábor! Süt a nap, nem ázunk, Sátorban nem fázunk, Volt egy kutyánk, Bodri, Megtanult ugatni. Ádámoson Este sokat bulizunk, Reggel meg fáradtak vagyunk. A reggeli torna fárasztó, Az étel meg laktató. Mindenki labdázik, Vigan kacarászik, Éjelente nem alszik, Inkább szórakozik. Mindig sokat versenyzünk, Mert nyerni szeretünk, Mindenkit letiporunk, Mert ez a mi stilusunk. Ellenkezni nem érdemes, Hatos csoport mindig nyertes, Versirásban mindig jeles, Leírja, amit szeret. Ez nem az utolsó szavunk, A tábor végéig még tárgyalunk, Szombaton biztos nyerünk, Mert mi az elsık leszünk.

2 EGY HIÁNYOS NAP Beszámoló Megébredtünk a szokásos trombita szóra. A verıfényes napsütésben álmosan megmozgattuk elgémberedett testrészeinket. Miután vége lett a reggeli tornának, rohantunk kezet mosni, hogy minél hamarabb beálljunk a sorba a reggeliért. A reggeli a szokásos párizsi, margarin, lekvár, zöldségek, de különös módon sajttal is tömhettük a bendınket. A reggeli után egy óra szabadidıvel pihentettük megtöltött gyomrunkat. Ezután az anyanyelvi játékok következtek, amelyek rengeteg fejtörést okoztak. A játékok után a finom ebéd következett, amivel ujra alaposan megtömtük a bendınket. Mikor a gyerekek megpillantották a közeledı üzletes kocsit, már rohantak is a pénztárcájuk után, hogy kirabolhássák az árusokat. Azután egy óránk volt, hogy elfogyasszuk az elrabolt finomságokat és pihenhessünk. Szólt a trombita és Gagyi Zoltán tanár úr a közelgı viharra figyelmeztetett. Utána minden csoport elvonult szindarabot alkotni és befejezni az elmaradt munkákat. Szinészi tehetségünket probálgatva sokat szórakoztunk de sajnos jött a tamár úr által elırejelzett vihar. Aki tudott gyorsan elrohant tusolni a vihar elıtt. A nagyon erıs szél még a farönköket is lefujta a sátrakról. Mindenki eszeveszetten rohant megigazítani a sátráról fellibbent fóliát. Majd a villámok és dörgések közepette megszólalt a trombita, ami a nagysátorba hívott mindenkit. Sajnos a szél a nagysátorról sem feledkezett meg, mert feltépte a tetejérıl a fóliát. Közben vacsora idı lett és a csepegı esıvíztıl felhgult a borsófızelék. Az éhesen maradtak, akik válogatosabbak voltak, finom lekváros kenyérrel csillapthatták éhségüket. Utána egész este a nagysátorban csücsültünk és a szabadidıt Solóval és csevegéssel ütöttük el. Marci megmutatta hogyan kell szeget beverni a falba csuporral. Sajnos buli nem volt és két órával korábban történt a lefekvés. Ezért nagyon hiányos volt a nap. A generátor kikapcsolásával mindenki nyugovóra tért.

3

4 IV. CSOPORT Versek Bolhás Bodrik Minket az sem érdekel Ha a trombita fujja, Eleget hátunk már És jöhet a torna! Nem számít már, Hogy Alpár hol talál ránk, Bolhás Bodri megoldja Ha tudja, tudja! Többet az sem érdekel Ha le vagyunk égve, Akkor is ez volt életünk Legjobb éve! Újra itt a tábor, Felhúzva a sátor, Minden gyerek bátor, Sokat várunk a mától. Az én versem Reggel korán kelünk, Sokat énekelünk, Közben ebédelünk, Röhögünk, viccelıdünk. Kezdıdik az akcó Táncolni és bulizni jó. Mindenki a tánctéren, Táncolunk, nem csak négyen. Este késın fekszünk, Orbán Csaba zenélt nekünk. Hiábavaló életünk, Ha nem érkezik ebédünk. Éhes a banda, Korog a gyomra, Mindenki várva- várja, Hogy kaja repüljön szájába. Jöhet a játék, a móka A volley, a ping- pong, a csocsó. Ujjongva játszik a szabadban Minden táborozó. Repül a volley-labda, A többiek mind leesnek, A bíró keze a magasba, Pont a négyeseknek.

5 Harácsolás Beszámoló Egy borús reggel a szolgálatos csoportunk megjelent a nagy sátorban szolgálatra készen. Trombita szóra a táborozók tornászni mentek. A tornát a finom reggeli váltotta fel, amit mindenki szeretett. Timi, a III. csoport diákfelügyelıje kedves szavakkal jelentette be a harácsolás napját. Mindenki izgatottan várta ezt a tevékenységet.a listát olvasva mindenki nekifogott a keresésnek. A mi csoportunk katicabogarat bugyin talált, szerencsét a lovak ürülékébıl szerzett, sípot fából faragott, távcsıvet mőanyag palackból készitett, hóembert káposztából formázott, rock-polót más csoport tagjaitól, nagy kinok árán, szerzett, gumibelsıt biciklikerékbıl vett ki és a legnehezebben, de végül is nagy sikerrel, Bordi András fıszervezı kocsiát kirabolva, autó pumpát is szerzett. Ezt az egész összeharácsolt kupacot egy zöld hálózsákkal takartunk le, nehogy ötletet vagy anyagot lopjanak más csoportok tılünk. Ránk került a sor és az értékelésnél kiderült, hogy nagyon sok pontot szereztünk,( 200,5 pontot) mi ennek nagyon örültünk. Ez volt a csoportunk kedvenc foglalkozása. Tábori hirek 1. Ökológiai, technikai, fizikai és kémiai okok miatt elmaradt az esti buli. Helyette intenzív magozás és mega-solo kártyaparti vette kezdetét. 2. A IV. csoport ma egész nap intenzíven segített a konyhán. A fiatal önkéntesek munkájukkal egy csehországi árvaházat támogattak. 3. A IV. csoport diákjainak köszönhetıen az idén a tábor területén senkinek sem kell fájjon a feje a főnyirás miatt, mivel a főcsata érdekében a tábori fővet mind lekaszálták. 4. Örömmel jelentjük be, hogy Gagyi tanár úr végre kapott levelet. 5. Majdnem vízipólót játszodtunk, már úgy nézett ki, hogy az égiek biztosítják a pályát, de a szerzıdés felbomlott, mert az egyik tanárfelügyelınél gyanús, fekete színő folyadékot találtak, ipari mennyiségben. Reklám 1. - Főves a nadrágod??! Küldd elvonókúrára! - A Pervol mindent megold! - Ezután csak Pervolt használok!!!

6

7

8 III. CSOPORT Versek Sátortábor Mindenhol sátrak Össze- vissza állnak, Egyikben is, másikban is Táborozok hálnak. Reggel álmosak Este hangosak, S, nem szeretik azt, Hogy rendet rakjanak. Tele van a tábor, Tele van a sátor A gyerekek kacajától, Hangoskodásától. A tábor Sok a sátor szerteszét, Mindenki elveszti az eszét. Mindenki játszik, álmodozik, És várja az esti bulit. Vasárnap reggel megérkeztünk, Hétfın meg polót festettünk. Kedden az olimpián részt vettünk, És néhány meccset megnyertünk. Esténként vicceken nevettünk, A karaokén is részt vettünk. Este majd táncoltunk Holnap meg kirándulunk. Csapatunk már összeszokott, Egy himnuszt is megalkotott. Cimerünk is mindjárt kész, S majd bemutatásra kerül az egész.

9 Beszámoló ~Július 20.~ Július 20-án verıfényes nap köszöntött at ádámosi táborozókra. A reggeli torna és pocaktömés után kezdetét vette a napi tevékenységsorozat. A tábor jellegének megfelelıen a délelötti órákban anyanyelvi játékok megoldásában mérték össze tudásukat a táborozók. Voltak olyanok, akik a padon elterülve pihentették szürke állományukat, míg mások agya sütött a megeröltetett menettıl. A játékvezetık ennek ellenére, idézzük szuper, szuper csillagos tizessel értékelték a tevékenységet. A vetélkedı végsı feladata a költıi tehetséget hívta elı a táborozoktól. Az alkotásokat egy Shakespeare által is megirigyelhetı szinpadon adták elı. Ebéd után a már üsszeszokott csapatok az erdı szélén képességeiket, igénybe véve, szindarabokat alkottak. A fergeteges esti hangulatot a fejünk fölött tornyosuló fekete felhık rombolták, szerencsére kevés sikerrel. Ez járult hozzá a táborozók korai lefekvéséhez. Tánc helyett fı szorakozásként a kártyázást, meg a magozást választották. Így telt el az Alkisz tabor harmadik napja. Hirek 1. Kovács Ferenc tábori bánatát még a finom kaja sem őzte el az elmúlt napokban, hisz a Jó reggelt helyett is Marcival kezdi a napot. Reméljük, hogy a tábor végéig egymásra találnak. 2. A táborozók nagy örömére július 20-án megszünt a megszünni kivánatos friss hegyi illat, kitisztitották az ECO wc-ket.

10

11

12 I. CSOPORT Versek Erdı szélén Erdı szélén állunk És sokat kacagunk. Mi soha nem sirunk, Sıt minding mulatunk. Erdı szélén állunk, Állatra vadászunk. Megfogtunk egy nyulat, S megettük a tegnap. Erdı szélén állunk És sokat bulizunk. Kacagunk, táncolunk S közben barátkozunk. Erdı szélén állunk, Soha el nem válunk, De a tábor végén Sokat búcsúzkodunk. Erdı szélén állunk, Holnap már elválunk. Üres lesz a helyünk, De jövıre itt leszünk. Erdı szélén Erdı szélén állunk, Karikatúrát csinálunk. Egy kis cseppre várunk, S álmodozva járunk. Panorámán állunk, Dicsı városát látjuk. Egymás nyakába borulunk, Egy pillanat alatt könnyezünk. Szép kis csokrot szedünk, Margaretát tépünk. Egyetlenegyszer érzünk, S tombol bennünk a tőz. Boldogságra várunk, Napsütésben állunk: Szép szemeket látunk, S a buli alatt táncolunk. Galambokat látunk, S szeretetre várunk, De a szeretet nem várat S hamarosan rád talál majd. Mobilvécék állnak, S napsütötte sátrak. A madarak elszállnak, S ezzel vége az írásnak.

13 Egy napom a táborban Beszámoló Nekem a péntek nap tetszett a legjobban. Reggel, amikor nagy nehezen felkeltem és a reggeli tornára indultam, megláttam egy nagy szürke kocsit, ami addig nem tartozkodott a táborban. Elıször még nem nagyon foglalkoztam a dologgal, majd reggeli után kiderült, hogy ez a bizonyos kocsi a maros megyei hegyimentısök tulajdona. Jól hallottátok! Három hegyimentıs látogatta meg táborunkat. Ez a három férfi sok érdekes és kevésbé érdekes programot állított össze számunkra. A környezetvédelem érdekében egy újrahasznosítható anyagokból álló akadálypályát készítettek. Ezen a versenyen csoportonként 7 gyerek vehetett részt, viszont csak 5 állomás volt. Az elsı állomáson egy tirolin kellett végigmenni a versenyzınek. A második állomásnál egy fán lógó palackkal kellett tekézni, a harmadik könnyünek tünt számunkra, de sajnos tévedtünk, három vízzel töltött, különbözı súlyú palackot kellett bedobni egy szemetes kukába. Az utolsó elıtti állomásnál, két személy vett részt, akik különbözı távolságról passzolgattak egymásnak vizzel töltött lufikat. Az ötödik és egyben az utolsó állomásnál is két személy vett részt. Szerintem ez volta legviccesebb, mert ezek a személyek egymást kellett megitassák. Miután a csapatok közti versengés véget ért, a tanárok és diákfelügyelık is összemérték erejüket, addiog mi, gzerekek, vagy szurkoltunk, vagy más elfoglaltságot kerestünk magunknak. Ezután az ebéd következett. A két szakácsnı megint nagyon finomat fızött nekünk, mégpedig bablevest és laskát, amit lehetett izzel, prézlivel vagy cukorral enni. Ebéd után ki lehetett próbálni a tiroli pályát és közben az üzlet is megérkezett, sok finomsággal számunkra. Miután mindenki bevásárolt jöhetett a következı foglalkozás. A hegyimentısök egy kisfilmet mutattak be, amit arról az öt évrıl készítettek, melyet együtt töltöttek, egy összefoglaló volt a természet- és környezetvédelemrıl. Ezután egy kis teszt következett a hallottak alapján, majd minden csoport egy adott témáról készített egy röpdolgozatot. Miután elmentek a hegyimentısök, mindenki a tusolóhoz szaladt, de a víz olyan hideg volt, hogy majdnem jégcsap lett belılünk. A zuhanyzás után mindenki lelkesen készülıdött a Miss és Mister vetélkedıre, többek között én is. Vacsora közben megérkezett Kristóf Katalin és Milán. Eleinte nem foglalkoztunk ezzel az eseménnyel, de vacsora után szinte az egész tábor autogrammért tolongott járgányuk elött. Egyesek gyorsan szétfirkálták, vagy eltépték az emléket, de sokan, pl. én is, megtartották. Nem sokkal késıbb érkezett a hír, hogy a vetélkedıt másnapra tolják, mert Kristóf Kata és Milán énekelnek nekünk. Sokan elkezdtek hisztizni, de mások nyugodtan várták a programot. Egy sátorba 13-an gyültek össze, mert menekültek a koncert elıl. Miután az énekesek eltávoztak, kezdetét vette a hagyományos tábori buli, majd amiután elhangzott a tábori himnusz, mindenki lefeküdni tért. Barabás Anna Zsófia

14 Hírek Szívélyes fogadtatásban részesültünk az alsó szomszédnak köszönhetıen. Üvöltı hegyimambó zene mellett alig hallottuk a saját hangunkat. Este viszonoztuk Disco zenével. Lefekvés után is és korán reggel is folytatódott a hangos vihogás az alszegben. Tudniilik sok csaj ricsaj. Reklám

15

16 V. CSOPORT Versek A mi táborunk Táborba értünk, Mindent megbeszéltünk. Ez egy tábor, Ami tiszta mámor. Mindenki jól érzi magát, Mert szeretik a kaját. Hajni néni fennséges, Férje viszont rémes. Táborvezetık imádnivalók Elbővölnek minden lakót. Napocska végig kisér, Reméljük esı minket nem ér. Erdıszélén van egy sátor, Ilyennel van tele a tábor. Tornával kezdjük a napot, S fejünkre tesszük a kalapot. Kalap, hogy ne süssön a nap, S így Klári szőnidıt kap. Egészbe megyünk haza, S újra mi leszünk szüleink vigasza. A tevékenységekben részt veszünk Így sok pontot is nyerünk. Sportban elsık vagyunk, Ha hátulról számolunk. Zita nagyon kedves, De ha veszít, Isten ments. Beácskának nagy a szája, Ha elkapják 5 lej a ládába.

17 Zengıs Gumitörp-ábéce Ez a vers most rólunk szól, Éppen ezért figyelj jól! Figyelj arra, amit mondunk, Mert sok tudnivaló van rólunk. Andrásaink, mind a ketten Nagyon éhesek minden délben. Andreából is van három, Harcolnak ık télen-nyáron. Beácska is nagyon kicsi, De a szája óriási. Dani nagyon sokat hallgat, De mikor megszólal, sikert arat. Enikı sokat rajzol Ebédnél kenyeret majszol. Gyopárunk is van Borzásról, Nem pedig a havasról. Ildikó a csípıspaprika Egész nap jár a szája. Irénke az énekesünk Mikor énekel, megborzongunk. Jenı a mi sporttanárunk, Reggel miatta szaladgálunk. Krisztina a szemüveges És ı így nagyon kedves. Szidi sokat hallgat, De szépsége sokat mondhat. Tünde keresi Csongorát, Ezért jártatja a száját. Zengı Zita zöngicsél Önmagában dühicskél Ez a mi kis csapatunk Nagy erıvel harcolunk.

18 Egy pillanat volt az egész... Beszámoló Egy pillanat nem sok idı, egyáltalán nem. De mégis egy pillanat örökké megmaradhat emlékezetünkben, szívünkben. Ez történt velem is, nem is olyan régen. A 2011-es ALKISZ tábor utolsó napján, szombaton. Reggel korán keltünk, mint mindig, tornásztunk, megreggeliztünk. Nehéz nap volt. Elıször is lefilmezték az elıre elıkészített színdarabunkat, elég jól sikerült, felöltöztettük a jelentkezıket a Miss és Misterre, majd szurkoltunk nekik. Estefelé megmondták a verseny gyızteseit, megnéztük a filmeket és elıadtuk a híradót. Ezután bulizni kezdtünk.nagyon jó volt a zenére táncolni, mindenki szórakozott. Az utolsó számnál, amely mint rendszerint az Egy ez a tábor címő volt, mindenki tiszta tüdejébıl énekelt. Az utolsó sornál könnycseppek peregtek le arcomról. Nagyon meghatódtam. Olyan jó volt látni annyi boldog és összetartó embert egy helyen. Abban a pillanatban nem szerettem volna semmiért a világon, elmenni errıl a helyrıl. A díjkiosztás után mégiscsak haza kellett menni. Amint elindultunk, ujra elkzdtem könnyezni. Mikor láttam, hogy távolodunk, már csak ennyit kiáltottam, gondolkodás nélkül: - Ég veled, második hazám! Székely Varga Gyopár Hírek Extrém idıjárás az ALKISZ táborban Az ádámosi ALKISZ táborban a diákok nagyon jól érezték magukat, de a jó és vidám idıjárás csak 20-ig tartott, keddig. A kedd reggel még nagyon jól kezdıdött, egészen a bicikliversenyig. Akkor az eget fekete felhık lepték el. A felügyelık a gyerekeket beküldték a közös, nagy sátorba, azért, hogy védve legyenek az esıtıl, meg a nagy széltıl. Azonban a szél olyan erıs volt, hogy a közös sátor tetejének is egy-egy darabját lefújta. Egyik sátor, amelyben lányok laktak, teljesen beázott, így ık mások sátraiba kellett átköltözzenek, sıt egy kisfiú is kénytelen volt átköltözni barátaihoz. Reklám Az új FIMO gyurma nemrég jelent meg. Olyan mint az igazi gyurma, de nem az, teljesen más. Lehet, hogy már sokan hallottak róla, de aki nem, az megtudhatja, milyen is ez a híres FIMO gyurma. Ha akarsz egy medállt, füllbevalót, győrőt készíteni, itt az alkalom, a FIMO-val megteheted. Megcsinálod a formát, beteszed a lerbe 10 percre, maximum hımérsékletre, kiveszed és már meg is van. Próbáld ki!

19

20 II. CSOPORT Versek Tábori élmények Vasárnap mi megérkeztünk, Játszódtunk és énekeltünk, Barátkoztunk, beszélgettünk, Csoportokba összegyültünk. Nevünkön mi gondolkoztunk, Vacsorázni vágyakoztunk, Tanakodtunk, gondolkodtunk Pingvinek- mi kitaláltuk. A nap szépen ragyogott, Nevünk pedig felcsillogott. Hideg vízben zuhanyoztunk, Aztán pedig vacsoráztunk. Krumpli este, krumpli délbe! Éhes volt a tábor népe. Sportoltunk és vetélkedtünk, Azt reméljük, hogy mi nyerünk. Pingvinek az igazik, Letarolunk mindenkit. Csocsóban mi vesztettünk, Nem adjuk fel reményünk.

21 Vándorló pingvinek Tizenhét pingvin tipegve-topogva Elindult túrázni a messzi távolba. Jöttek a nagy felhık Szürke-feketében, Hozták a nagy esıt Szegény pingvinekre. Elbújt a napocska A sok felhı mögé, Felvillant egy kérdés: -Holnap napozunk még? Gondoltak egyet: Elkezdtek szaladni, Térkép hiányában Völc felé indulni. Hosszú volt az út Gyorsan elfáradtak, Letették fejüket S nyomban elaludtak. Álmukban mit láttak? Messze földön jártak, Az Északi-sarkra Hamar rátaláltak.

22 Hírek Kedden volt az Olimpia nap a táborban. Érdekessége a mai napnak, hogy Gagyi Zoltán tanár úr részt vett a lányokkal a csocsóban és az ı csapata megnyerte a fordulót. A tanárok jól érezték magukat. Délelıtt megkezdıdött Molnár Kis Sándor vezetésévela röplabda bajnokság, majd délután folytatódott Székely Jenı vezetésével. Molnár Kis tanár úr bírálásában senki sem kételkedett, de Székely Jenı tanár úr döntéseibe többen is beleszóltak. Reklám Szívünk állandó mozgásban van, amikor sportolunk, amikor izgulunk és amikor Delma margarint fogyasztunk. Vásároljon a Pingvinektıl kedvezı áron és kap ajándékba egy Justin-Rieber-os plüss macit. DELMA...SZíV...PINGVIN SZíV...PINGVIN...DELMA

23

2009. nov. AKG-s magazin. 50Ft. Michael Jackson. Így jártam anyátokkal. Fel! Budapest Game Show H1N1. 9Ny nyitótábor

2009. nov. AKG-s magazin. 50Ft. Michael Jackson. Így jártam anyátokkal. Fel! Budapest Game Show H1N1. 9Ny nyitótábor 2009. nov. AKG-s magazin 50Ft 62 Michael Jackson Így jártam anyátokkal Fel! Budapest Game Show H1N1 9Ny nyitótábor 2 Szubjektív magazin Kiadja az Alternatív Közgazdasági Gimnázium Szubjektív Alkotóköre

Részletesebben

2008. febr. AKG-s magazin. 50Ft. Hova tûnt? Lopások az iskolában

2008. febr. AKG-s magazin. 50Ft. Hova tûnt? Lopások az iskolában 2008. febr. AKG-s magazin 50Ft 57 Hova tûnt? Lopások az iskolában 2 Szubjektív magazin Kiadja az Alternatív Közgazdasági Gimnázium Szubjektív Egyesülete Felelıs szerkesztı Baranyai István Olvasószerkesztı

Részletesebben

Czifrik Lilla (8.a): Hópehelytánc

Czifrik Lilla (8.a): Hópehelytánc A Farkasréti Általános Iskola diáklapja 2012. november-december Czifrik Lilla (8.a): Hópehelytánc Megszülettem, hideg volt, mégis éppen kellemes, szállingózva hulltam alá, ég fölöttem felleges. Milliónyi

Részletesebben

XIII. évfolyam 1. szám 2011. október

XIII. évfolyam 1. szám 2011. október Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskolájak lapja XIII. évfolyam 1. szám 2011. október "Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog ember az, aki õ benne

Részletesebben

Színezd ki! A diákönkormányzat lapja. 2009/2010 első szám 150,-Ft.

Színezd ki! A diákönkormányzat lapja. 2009/2010 első szám 150,-Ft. 2009/2010 első szám 150,-Ft. Felelős kiadó: Munkatársak: Hambalkó Ferenc S Katzenbachné Csengődi Edit igazgató A L Á T A Muzslai Katalin Lavati Erzsébet Szerkesztők: Józsa Gyöngyi 8.b Szabóné Pápa Edit

Részletesebben

200 0 9 0. İSZ S SULIVILÁG

200 0 9 0. İSZ S SULIVILÁG 2009. İSZ SULIVILÁG A borongós ıszi napokon jólesik felidézni a nyári szünet színes emlékeit: Nyári élményeim Ezen a nyáron nagyon sok minden történt velem, így most az elejérıl kezdem. Mikor vége lett

Részletesebben

Singer Jánossal Marco est, Adventi kert Hoki, csocsó, pingpong

Singer Jánossal Marco est, Adventi kert Hoki, csocsó, pingpong ÁTÉPÜL A KOLESZ BESZÁMOLÓK KUPÁK Singer Jánossal Marco est, Adventi kert Hoki, csocsó, pingpong 2. J Á T É K KOLESZTERIN Ehavi nyertesünk Gál Katalin, gratulálunk! Vagyis ő fog finomakat enni (itt a szünet

Részletesebben

Felelős kiadó: Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Előkészítés és nyomás: Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Felelős vezető: Majláth Zsolt László

Felelős kiadó: Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Előkészítés és nyomás: Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Felelős vezető: Majláth Zsolt László Nyári élmények 2014 Felelős kiadó: Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Előkészítés és nyomás: Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Felelős vezető: Majláth Zsolt László ügyvezető 15.092 Lajosmizse 2015 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Hau! Hau Kola! Szellı zúg távol

Hau! Hau Kola! Szellı zúg távol Hau! Hau Kola! Az alábbiakban közzétesszük az indián táborunk dalszövegeit és néhány "belevaló" indián társatok élménybeszámolóját. Aki részt vett a táborban a plébánián igényelheti a táboros képeket tartalmazó

Részletesebben

SULIVILÁG. A Tóvárosi Általános Iskola lapja. 2011-2012. 2. szám. Az útszél: csupa pitypang, A bokrok: csupa füttyhang. Rigó fuvoláz; rája tíz

SULIVILÁG. A Tóvárosi Általános Iskola lapja. 2011-2012. 2. szám. Az útszél: csupa pitypang, A bokrok: csupa füttyhang. Rigó fuvoláz; rája tíz SULIVILÁG A Tóvárosi Általános Iskola lapja 2011-2012. 2. szám Az útszél: csupa pitypang, A bokrok: csupa füttyhang. Rigó fuvoláz; rája tíz Zugból is felcsivog a csíz. (Tóth Árpád: Áprilisi capriccio)

Részletesebben

2010. március. Herman Hírmondó. Herman Hírmondó. 2010. március. Őzzük el a telet! A Herman Ottó Általános Iskola diákjainak lapja

2010. március. Herman Hírmondó. Herman Hírmondó. 2010. március. Őzzük el a telet! A Herman Ottó Általános Iskola diákjainak lapja Herman Hírmondó 2010. március Herman Hírmondó 2010. március Őzzük el a telet! A Herman Ottó Általános Iskola diákjainak lapja 1 Tartalom Köszöntı Téli sportunk Titeket kérdeztünk Húsvéti receptek Herman

Részletesebben

HÖKI BALLAGÓ. A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja XXIV. évfolyam, különszám

HÖKI BALLAGÓ. A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja XXIV. évfolyam, különszám HÖKI BALLAGÓ A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja XXIV. évfolyam, különszám 2015. június Mandula Puli Szabó Lőrinc: Ima a gyermekekért Fák, csillagok, állatok és kövek szeressétek

Részletesebben

Balázs Imre József: Tavaszi tündérek

Balázs Imre József: Tavaszi tündérek A Farkasréti Általános Iskola diáklapja 2012. január-február-március Balázs Imre József: Tavaszi tündérek Tavasszal tündérek szállják meg az erdőt, ággal csiklandoznak minden kicsi felhőt. A felhők kuncognak,

Részletesebben

Khyber Rayman Hill-lel Vélemények Őszi bajnok a Petőfi

Khyber Rayman Hill-lel Vélemények Őszi bajnok a Petőfi AMERIKÁBÓL JÖTT CSOPORTEST KOSÁR Khyber Rayman Hill-lel Vélemények Őszi bajnok a Petőfi 2. J Á T É K KOLESZTERIN Ehavi nyertesünk Braun Anett, szívből gratulálunk. A 3. oldalra egy l art pour l art-os

Részletesebben

Kamarás Klára: Murapart. A Barátok Verslista költészet napi kiadványa 2006. 04. 11. 4. szám

Kamarás Klára: Murapart. A Barátok Verslista költészet napi kiadványa 2006. 04. 11. 4. szám Kamarás Klára: Murapart A Barátok Verslista költészet napi kiadványa 2006. 04. 11. 4. szám Szia! Már fél év eltelt, amióta nem találkoztunk! De jó, hogy újra mesélhetek Neked! Képzeld el, milyen nagy esemény

Részletesebben

ÖSSZEHOZÓ. " Szót kérünk!" Közösségfejlesztési kísérleti. Komárom középiskoláiban. 2008. január-április

ÖSSZEHOZÓ.  Szót kérünk! Közösségfejlesztési kísérleti. Komárom középiskoláiban. 2008. január-április ÖSSZEHOZÓ Szót kérünk! Közösségfejlesztési kísérleti m o d e l l p r o g r a m Komárom középiskoláiban. 2008. január-április ÖSSZEHOZÓ Osztályközösség-fejlesztési kísérleti modellprogram Komárom középiskoláiban.

Részletesebben

Nem akarom a bőnös halálát

Nem akarom a bőnös halálát SZENT KERESZT 2013. SZEPTEMBER AZ ALSÓNÉMEDI RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA VII. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 2013. SZEPTEMBER 2. Nem akarom a bőnös halálát Sajnos, az ember sokszor olyan, hogy a vélt vagy valóságos

Részletesebben

Joannes Kájoni Szakközépiskola

Joannes Kájoni Szakközépiskola Joannes Kájoni Szakközépiskola Mirıl olvashatsz? Interjúk, bemutatkozások *** Ez történt *** Megkérdeztük a Kájonisokat *** Megmérettettünk *** Közvetítı csoport *** Talentumok *** Tudtad-e hogy...? ***

Részletesebben

Zelk Zoltán: Vakáció

Zelk Zoltán: Vakáció A Farkasréti Általános Iskola diáklapja 2011. május-június Zelk Zoltán: Vakáció Hova menjünk, milyen tájra? Hegyre talán vagy pusztára? Folyópartra vagy erdőre? Faluszéli zöld mezőre? Lepkét fogjunk vagy

Részletesebben

Ferbruár Március hírei

Ferbruár Március hírei Jáki Nagy Márton Általános Iskola 9798 Ják, Szabadnép u. 29. Tel. / Fax: 06 94 556 156 E-mail: dmkatalin@freemail.hu Ják, 2014. február Ferbruár Március hírei Tartalom Matekguru Hangverseny Jákon Bp. Torna

Részletesebben

A TARTALOMBÓL. Jászboldogháza Község idıszakos lapja 2012. OKTÓBER

A TARTALOMBÓL. Jászboldogháza Község idıszakos lapja 2012. OKTÓBER Jászboldogháza Község idıszakos lapja POLGÁRMESTERI H I V A T A L 5144 Jászboldogháza Rákóczi u. 27. Tel.: 06 (57) 460-023 faluujsag@jaszboldoghaza.hu www.jaszboldoghaza.hu 2012. OKTÓBER 13. ÉVFOLYAM 5.

Részletesebben

A Nap, Hold, és a Csillagok

A Nap, Hold, és a Csillagok Pásztorné Földi Adrienne A Nap, Hold, és a Csillagok Válogatott prózák Az anyagot válogatta és az Elıszót írta: Budai István Pro Bono díjas költı Holnap Magazin 2012 Holnap Magazin 2012 Pásztorné Földi

Részletesebben

ŐVTK 2011 Palásti tereprendezés Elveszett szobrok nyomában

ŐVTK 2011 Palásti tereprendezés Elveszett szobrok nyomában A magyar cserkészet lapja 2011. május Tavaszutó - Ígéret hava - Borjútor (Virágzó élet) hava 0,75 ŐVTK 2011 Palásti tereprendezés Elveszett szobrok nyomában Bolondok tanyája Mindenki azt gondolhatná, hogy

Részletesebben

Érdekes... Érdekes... Egyszerű gyümölcstorta. Egyszerű gyümölcstorta. Sonkás-sajtos muffin. Sonkás-sajtos muffin

Érdekes... Érdekes... Egyszerű gyümölcstorta. Egyszerű gyümölcstorta. Sonkás-sajtos muffin. Sonkás-sajtos muffin Érdekes... Érdekes... Egyszerű gyümölcstorta Egyszerű gyümölcstorta Sonkás-sajtos muffin Sonkás-sajtos muffin A TARTALOMBÓL: Trapi történetek............................2 Kell egy Csapat............................4

Részletesebben

Zelk Zoltán: Csilingel a gyöngyvirág

Zelk Zoltán: Csilingel a gyöngyvirág A Farkasréti Általános Iskola diáklapja 2013. január február március Zelk Zoltán: Csilingel a gyöngyvirág Csilingel a kis gyöngyvirág. Fehér a ruhája, meghívja a virágokat tavaszesti bálra. Öltözködik

Részletesebben

József Attila: Ősz. 2004. Őszi kiadás IX. évfolyam, 3. szám. A Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola diákjainak lapja

József Attila: Ősz. 2004. Őszi kiadás IX. évfolyam, 3. szám. A Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola diákjainak lapja 2004. Őszi kiadás IX. évfolyam, 3. szám Ára: 70Ft A 2004-2005-ös tanév iskolánkban az IRODALOM ÉVE. A Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola diákjainak lapja E számunk tartalmából: József Attila:

Részletesebben

XXV. évfolyam 2. szám 2009. december katalóniai különszám A Táncsics Mihály Kollégium lapja. A nagy utazás. Élménybeszámolók. Viva Catalunya!

XXV. évfolyam 2. szám 2009. december katalóniai különszám A Táncsics Mihály Kollégium lapja. A nagy utazás. Élménybeszámolók. Viva Catalunya! XXV. évfolyam 2. szám 2009. december katalóniai különszám A Táncsics Mihály Kollégium lapja A nagy utazás Élménybeszámolók Viva Catalunya! Demjén József: Lectori salutem! Különleges lapszámot tart a kezében

Részletesebben

Reneszánsz kavalkád a Zrínyiben

Reneszánsz kavalkád a Zrínyiben «Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjainak lapja» «2008/2009-es tanév 1. szám» Kecskemét Reneszánsz kavalkád a Zrínyiben 2008. november 10. és 14. között a Zrínyi iskola épülete reneszánsz programoknak

Részletesebben

HÖKI BALLAGÓ. A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja. 8.b (Pacsirta) 8.a (Teknős)

HÖKI BALLAGÓ. A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja. 8.b (Pacsirta) 8.a (Teknős) HÖKI BALLAGÓ A Máriaremete Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola lapja XXI. évfolyam különszám 2012. június 8.b (Pacsirta) 8.a (Teknős) Höki Hírlap Ballagás 2012. Ballagó Höki 2012. Ady Endre: Üzenet egykori

Részletesebben