Ceglédi kiállítás. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 15. szám július 29. panorama-online.hu

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ceglédi. 100. kiállítás. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 15. szám 2011. július 29. panorama-online.hu"

Átírás

1 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 15. szám július 29. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO kiállítás

2

3 Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) panoramainfo@fre .hu cegledipanorama.hu Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Megjelenés: minden páros hét pénteken Következő lapzárta: augusztus 8. hétfő 16 óra Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Lapunk megjelenését támogatja: a Címlap z alábbiakban annak az örömteli eseménynek az alkalmából szeretnénk hírt adni magunkról, hogy a Duo Galéria 100. kiállítására készülődik szűkebb hazájában, Cegléden. Engedjék meg, hogy némi visszatekintéssel élhessünk e sorokban. A Duo Galériát 2003-ban alapítottuk, amikor is a kezdeti gyűjtőszenvedély miatt kezdett kicsivé válni a lakásunk. Az üzlet Cegléd város szívében, egy műemlék jellegű épületben kapott otthont, mintegy 160 négyzetméteren. A galéria célja a vásárlói kör kialakítása mellett a művészet szeretetének és értésének terjesztése, a város művészeti életének fellendítése is. A kortárs művészeti alkotások mellett az antik műtárgyak, festmények jelentik az üzlet fő profilját. Az eltelt idő alatt több száz festmény és műtárgy lelt gazdára, köztük értékes műalkotások, különleges régiségek is. A Galéria többnyire privát üzletfelei között közintézmények is szerepeltek már vevőkként. Mára már elmondható, hogy a Duo Galéria szervesen beépült Cegléd kulturális életébe. Sokszínű, változatos kiállításaival teret ad műalkotók bemutatkozásának, gazdagítja a város életét, széles választékát nyújtva alkotóknak és műfajoknak. Támogatója városi rendezvényeknek, tematikus kiállításaival közelebb hozza a művészt és a műélvezőt. Programjai között szerepelt már rajzpályázat lebonyolítása gyerekek számára, művész-közönség találkozó szervezése is Művészek alkotás közben címmel. Az öt éves évfordulón került megrendezésre az 50. kiállítás, amelyet decemberére újabb 32 tárlatmegnyitó követett, így érkezve el a 100. kiállítás gondolatához. A Galéria saját helyiségein kívül a ceglédi Hotel Aquarellnek és a Termálfürdőnek is állandó kiállítás rendezője. Többek között a ceglédi Délibáb cukrászda patinás helyisége pedig időszakonként ad teret a Galéria tárlatainak. Hogy mi lesz látható a 100. kiállításon? Kérem a kedves olvasót, hadd maradjon ez még titok, hogy a meglepetés annál nagyobb lehessen. Kérem, hogy addig is látogassanak meg minket a Szabadság tér 8. szám alatti üzletünkben, vásárolni, nézelődni, gyönyörködni a több száz műalkotás között.várjuk Önöket szeretettel! 3 UJHÁZI GYÖRGY galéria-vezető

4 4 Vihar után Múlt héten a keddi egész éjszakán át tartó égi háború után 20-án szerda délelőtt újabb front érkezett a térségbe. Több, mint 10 fokkal csökkent a hőmérséklet és óriási vihar vonult végig a városon. Az orkán erejű szél néhol fákat döntött ki, a város tele volt letört ágakkal, a tűzoltókat fakidőlésekhez hívták. Hírek zsemlye Gábor tűzoltóparancsnok a vasútállomáson irányította a mentési munkálatokat, amikor lapunk munkatársa rátalált. Itt a felsővezetékekre dőlt rá egy fa, emiatt több vágányt kellett lezárni és áramtalanítani. Ennek gyors eltávolítására került legelőször sor a vasúti közlekedés zavartalanná tétele miatt. Ezután a Dessewffy utcába követtük a helyszínelő parancsnokot, ahol már dolgoztak munkatársai. Egy családi házra dőlt rá egy idős platánfa. A házban rögtön gázszivárgást is észleltek, illetve az eső elkezdett folyni a nyitottá vált helyiségbe. - A vihar alatt menyemmel bent tartózkodtunk a házban, amikor nagy puffanást hallottunk. Azt gondoltuk, hogy a kisfa dőlt ki, de kirohanva láttuk, hogy a nagy platán dőlt a ház sarkára az étkezőnél, ahova azonnal folyni kezdett a víz. kezdi a váratlan katasztrófa miatt még zaklatott tulajdonos, Töreki Józsefné a beszámolót. A férj is hozzászól: - Háromszor jelentettük be a főkertésznél, hogy veszélyes a fa. A ház felé eső ágat levágták és azzal nyugtattak minket, hogy már nem veszélyes, nem vágható ki, mert védett. A ház oldalát tavaly háromszor verte fel a víz. Amikor víz van, az egész ház és a fa töve vízben állt. A Várvag Kft-nek többször jeleztük, hogy árok kéne erre a részre. Már tavaly megígérték, de nem csináltak semmit. teszi hozzá Töreki József. A Déli úton - a karácsonykor a család által a város karácsonyfájának felajánlott - fenyőfa dőlt rá a melléképületre. - Nagyon gyönyörű fa volt. Télen felajánlottuk a városnak, csak nem bírták kivenni, azért maradt meg. A tűzoltóparancsnoktól ígéretet kaptunk, hogy később kijönnek és összevágják. tájékoztat minket Bozóki István tulajdonos. A CTV beszámolója szerint a ceglédi tűzoltókat több mint száz helyre riasztották. A mezőgazdasági épületeket, illetve területeket sem kímélte a vihar, egész kukorica és napraforgótáblákat fektetett el. Muhari Pál, a DPMG Zrt.

5 Borovi bejárati ajtó Borovi fa nyílászárók Ug=1.0 hõszigeteléssel közvetlenül a gyártótól: fa ablak ony 60x Ft fa ablak ony 90x Ft fa ablak kfny 120x Ft fa ablak kfny 150x Ft Ft méret: 100x210 Lemezelt ajtó széles tokkal méret: 75x Ft méret: 100x210 Borovi bejárati ajtó méret: 100x Ft Luc belsõ ajtó Az árak festék nélküli (natúr) termékekre vonatkoznak Ft 5-6 légkamrás mûanyag ablakok, mm-es tokvastagsággal Ug=1,0 Ízelítõ árainkból Mûa. ablak 60x60 ony Ft Mûa. ablak 90x60 bny Ft Mûa. ablak 90x120 ony Ft Mûa. ablak 120x120 bny Ft Igény szerint árajánlat készítés, szakszerû beépítés Ug=1.0 hõszigetelés Borovi bejárati ajtó Ft Ft Borovi bejárati ajtó Fenyõ bejárati ajtó Ft Az ajánlat aug. 12-ig, illetve a készlet erejéig tart. Az árak tájékoztató jellegûek és az ÁFÁ-t tartalmazzák. 5 ponton záródó 5 légkamrás bejárati ajtó Ft méret: Mûanyag és fa nyílászárók készítése egyedi méretben is. Egyedi méretû mûanyag ablakok felár nélkül! méret: 100x210 termelési vezérigazgató-helyettese arról beszélt a TV-nek, az erdőkben a vihar derékba törte a fákat. A károk felmérése napokig tarthat, egyelőre a földutak is járhatatlanok. A Várvag Kft. közleménye arról számol be, az alig félórás vihar után mintegy 20 helyen végezték közmunkások bevonásával a letört ágak feldarabolását és elszállítását. A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű esővíz a csatornarendszer átmeneti túlterheltsége miatt egy időre utcákat is elöntött, ezzel kapcsolatban is több bejelentést kaptak. A cég felhívja a lakosság figyelmét, hogy a város csapadékvíz elvezető rendszerének üzemeltetése már nem a VÁRVAG Nonprofit Kft. feladata. A hatáskört a Polgármesteri Hivatal koordinálása mellett az Ökovíz Kft. vette át. A csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos problémák bejelenthetők a Polgármesteri Hivatalban az es telefonszámon (illetékes ügyintéző Tomasovszki Tamás). A környező településeken kimaradt, vagy nem volt áramszolgáltatás, egyes szakaszokon nem jártak a vonatok, számos helyen a felhőszakadások miatt szivattyúzták a vizet, néhol a gázvezeték is megsérült. Pest megyében a vihar Nagykőrös környékét sújtotta a leginkább. A viharos szél következtében fák dőltek a 441-es főútra, ezért a Cegléd és Nagykőrös közötti szakaszt lezárták, a forgalmat elterelték. A szél megbontotta egy nagykőrösi iskola tetőszerkezetét is, az ott táborozó mintegy száz gyereket el kellett költöztetni.

6 Hírek Előleg az önkormányzattól JÚLIUS 21-ÉN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN jelentette be Földi László polgármester, hogy a ceglédi önkormányzat kifizette azt a több mint hatmillió forintot, amelyet a csatornázásra váró ingatlanok tulajdonosai helyett előlegezett meg. Megvannak az engedélyek, elkészült és már a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség asztalán van a pályázat, most már a bírálók döntésén múlik, megnyeri-e Cegléd a beruházáshoz szükséges majd 85%-os uniós támogatást. A tájékoztatón elhangzott, jól előkészített pályázatot sikerült benyújtani, hisz nagyon fontos lenne, hogy megvalósulhasson a beruházás. A hírek szerint ugyanis 2014-től ilyen mértékű támogatás elnyerésére már nem lesz lehetőség. Döntés ugyan még nem született, Földi László polgármester elmondta: az önkormányzat átvállalta a Ceglédi Csatornamű Víziközmű Társulat számlanyitásának díját, valamint a Lakás Takarék Pénztár befizetésének első részleteit. Ennek fedezetét már át is utalták. Eredményhirdetés ősszel várható, sikeres pályázat esetén ezután indulhat a közbeszerzési eljárás. A munkálatok pedig ideális esetben 2012 tavaszán el is kezdődhetnek. Nyertes pályázat esetén megközelítőleg 50 km csatorna épül, mintegy 2 milliárd Ft értékben. Így a jelenleg %-os csatornázottsági arány %-ra emelkedhet. Évezredek Útján JÚLIUS 28-ÁN 17 ÓRAKOR KIÁLLÍTÁS nyílik Cegléden a Kossuth Múzeumban. Évezredek útján című kiállítás megnyitójához kapcsolódik a környéken végzett feltárásokat bemutató Studia Comitatensia című sorozat legújabb kötetének bemutatója. A 4-es számú főút Cegléd- Abonyt elkerülő szakaszán és a térségben végzett ásatásokon számos korszakból kerültek elő régészeti maradványok az újkő kortól a középkorig, melyek be bizonyították, hogy Cegléd és Abony térsége több mint 7000 éves, jelentős történelmi múlttal rendelkezik és ez a vidék a történelem során, a dunántúli és alföldi népek találkozásának figyelemre méltó területe volt. Tudományos eredményeket a kiállítás megnyitó napján megjelenő, a megyei múzeumigazgatóság Studia Comitatensia című könyvsorozatának részét képező kötet öszszegzi. A kiállítást megnyitja Dr. habil. Kálnoki- Gyöngyössy Márton megyei múzeumigazgató, a kötetet bemutatja Rajna András régészeti igazgatóhelyettes, a kötet szerkesztője. Cegléd központjában, a Mûvelõdési Ház mellett nm-es ÚJ ÉPÍTÉSÛ TÁRSASHÁZI LAKÁSOK légkondicionálóval, redõnnyel, választható bur kolattal és szaniterekkel, valamint riasztó, telefon és internet elakészítésekkel bruttó e Ft/nm áron eladók. Tel: 70/

7 Hírek Ceglédiek Debrecenben CEGLÉD IS BEMUTATKOZOTT Debrecenben a Kossuth téren, ahol a házigazda mellett Hajdúszoboszló, Hajdúböszörmény, Tisza - csege, Nagyvárad, Balatonfüred, Mikepércs, Hajdúnánás, Püspökladány és Berettyóújfalu alkotta szövetség három napon át rendezvényekkel és kiállításokkal kívánt hírt adni magáról a hétvégén. A Debreceni Nyár programsorozat keretében a települések információs pulttal, programajánlókkal és művészeti programokkal várták a térre kilátogatókat. Forrás: haon.hu Mégis lesz renoválás A KÖLTSÉGVETÉSBEN MEGSZAVAZOTT 40 millió forintnál nyolc millió forinttal kevesebb pénzt, de mégiscsak biztosít forrást a kormány a református gyülekezeti ház renoválásához - jelentette be lakossági fórumán a Jobbik országgyűlési képviselője, Korondi Mik - lós az országgyűlési munka elő évét értékelő beszédében. Mint arról lapunkban már több ízben hírt adtunk a 40 milliós megszavazott támogatás áldozatául esett a kormány 250 milliárdos karcsúsítási törekvéseinek. Tavasszal úgy hírlett, hogy csupán 5 milliót kapnak majd a reformátusok a felújításra. - Megnyugtató, hogy a módosított költségvetés tételsorában ott láttam, a 32,8 millió öszszeget a gyülekezeti ház felújítására, amelyből a 80 éve lényeges felújítást nem látott, életveszélyes, omladozó épületet, az elavult és drága fűtésrendszert korszerűsíthetjük. - nyilatkozta lapunknak Korondi Miklós. Ingatlanforgalmazás, értékbecslés európai színvonalon! Partner Ingatlan Tekintse meg kínálatunkat! Cegléd, Bercsényi u. 31. Tel: Szent Imre Gyógyszertár Cegléd, Szent Imre h. u. 22. Tel/Fax: Ny.: H-P: Sz: Kajszibarack tanácskozás JÚLIUSBAN MINDEN ÉVBEN, hagyományosan a Ceglédi Gyümölcskutató Intézet sárgabarack (Armeniaca sp.) fajtákkal kapcsolatos tanácskozást szervez ben Dr. Pécsi Mária VF Kutatás-és Oktatásszervezési főosztályvezetője a minisztérium növénynemesítési stratégiai szerepéről tartott előadást. Dr. Soltész Miklós egyetemi tanár, az MTA Kertészeti Bizottságának elnöke a hun - garikum gyümölcsfajok- és fajták jelentőségét méltatta, majd Dr. Szalay László egyetemi docens az intenzív koronaformákat mutatta be - fajtaspecifikusan. Dr. Kerek Mária Magdolna az intézet legutóbbi években államilag minősített kajszibarackjait ismertette a nagyszámú hallgatósággal, majd a fajtanemesítő Dr. Erdős Zoltánnal egy ízléses tálcás pomológiai bemutatóval zárta le az akkor már kötetlen szakmai eszmecserére váltott tanácskozást. Kép: Kisfaludi István

8 8 Böjte-árvák Cegléden Egy hónap leforgása alatt kétszer is jártak Böjte Csaba árvái Cegléden. Először június közepén 25, a szovátai nevelőotthonból érkező gyermeket láttak vendégül a városban, majd július közepén a parajdi és gyergyószárhegyi otthon 36 gyermeke érkezett Ceglédre segítőkész családokhoz. Hírek gazdag programon vehettek részt a környéken, de látták az Országházat is. Cegléden megnézték a Kossuth Múzeumot, fogadta őket a polgármester és az árvákat Bokros Levente katolikus plébános látta vendégül ebéddel, délután pedig a Budai úti fürdőben strandoltak. A programot Augusztin Gusz távné szervezte, aki egy éve önkéntesként is segíti a szovátai nevelőotthon árván maradt gyerekeit. Böjte testvér útjainak az árvaházakat fenntartó pénzbeli támogatók szerzése mellett ez a másik célja, önkéntesek toborzása munkájuk segítésére. Magyarországról különösen sokan mennek humanitárius munkára, de japán buddhista(!) önkéntest is lehetett látni a kísérők között. 24-én vasárnap Böjte testvér is csatlakozott kis védenceihez és misézett a zsúfolásig megtelt ceglédi katolikus templomban. - Ez az ember a maga egyszerűségével, közvetlenségével csodákat tesz. Nem beszélve arról, hogy az embereknek nem tanítókra, hanem tanúságtevőkre van szüksége, egy emberre, aki megéli az evangéliumot. Egy ilyen ember elérhető közelségbe hozza a szenteket. Az árva gyerekek pedig nagyon hálásak, közvetlenek, nagyon tudják közvetíteni Istent. - mondta a találkozásról Bokros Levente ceglédi plébános.

9 Képek: Burgmann László Névjegy Böjte Csaba A KOLOZSVÁRI SZÜLETÉSŰ, 52 ÉVES, ferences szerzetes a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Böjte Csaba civilként autóvillamossági szerelőnek tanult, majd miután ezt a szakmáját feladta, egy évig élt és dolgozott bányászként a Hargitán. Ezzel a döntéssel, akaraterejét próbára téve, lelkiekben már a papi pályára készült. Édesapja költő volt, s egy verse miatt a Ceau - şescu-rezsim bírósága hét évi börtönre ítélte, ahonnan négy és fél év múlva szabadult. A börtönben elszenvedett kínzások és egyéb megpróbáltatások következtében szabadulása után másfél hónappal meghalt. Csabának ez alapvető momentum volt annak megértésében, hogy a baj nem az emberben, hanem a tudatlanságban lakozik. Ennek hatására döntötte el, hogy pap lesz. A ferences rendbe még a Ceauşescu-diktatúra alatt, 1982-ben jelentkezett, a legnagyobb titokban. Tanulmányait Gyulafehérváron és Esztergomban végezte, mielőtt 1989-ben pappá szentelték. Több helyen eltöltött papi szolgálata után 1992-ben Dévára helyezték, ahol jelentős fordulatot vett az élete. Oltalmába fogadott néhány utcagyereket és a lakatot leverve az elhagyott és évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költöztek. A román hatóságok ellenezték ezt a lépését és többször felszólították az épület elhagyására. Böjte atya válasza az volt, hogy a gyerekeket rakják az utcára a rendőrök. Ez nem történt meg. Az árvákat befogadó ferences rendi szerzetesnek hamar híre ment Déván. Mára tevékenységét elismerik egész Erdélyben, Romániában és Magyarországon is, jelenleg 56 gyermekmentő árvaháza működik Erdélyben. Az alapvető életfeltételeken kívül (ruha, étel, stb.) taníttatásukkal is foglalkozik, melybe vallási és erkölcsi nevelésük is beletartozik. Munkásságát tucatnyi róla szóló vagy általa írt könyv fémjelzi, filmek készültek életéről, rangos elismerések birtokosa. Többek között Év embere díj (2004.), Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (2010), a legutóbbit pedig az Európai Parlamenttől kapta 2011 júniusában Európai Polgári Díj (Civi Euro - paeo Praemium). HOLLÓ ÉS TÁRSA BT. Temetkezési Szolgálat Temetkezési szolgáltatás Cegléd, Pesti út 15., Tel: 53/ Vidéken: Tápiószõlõs, Dózsa Gy. u. 1. Alföldi Józsefné, Tel: 53/ Újszilvás, Alkotmány u. 62. Ledacs-Kiss Imréné, Tel: 53/ Farmos, Széchenyi ul 30. Szécsényi Gáborné, Tel: 53/ Ceglédbercel, Cserõi út 21. Holló Pálné, Tel: 53/

10 Hírek Salsa és koktél AZ ELSŐ ÉVIHEZ KÉPEST VALAMIVEL kevesebb jegy került eladásra az idei Salsa- és koktélfesztiválra, de ezt a hangulat kárpótolta. Reneszánszát éli a salsa, és ennek irányzatai - zumba, reggaeton, bachata - az alaptáncnál is népszerűbbé váltak. A Salsa- és koktélfesztivál megrendezésével egyébként egy olyan célközönség megtalálása volt a Ceglédi Termálfürdő vezetőségének célja, akik egyébként nem látogatnának el a fürdőbe. - Idén a szervezésben sok nehézséggel kellett megbirkóznunk, mert az év elején hozott engedélyezési törvények ránk mind vonatkoznak, több számunkra eddig ismeretlen hatósági engedélyt kellett beszerezni. tájékoztatta lapunkat Horváth Szabolcs értékesítési vezető. - Éppen ezért sokkal precízebben tudtunk felkészülni, így gyakorlatilag hibátlan lebonyolítás mellett folyhatott le a nap. Folytatódtak a Zenés esték JÚLIUS 16-ÁN A FANTÁZIA ÉNEKEGYÜTTES műsorával folytatódott a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Szabadtéri Zenés Esték rendezvénysorozata a Ceglédi Kaszinó udvarán. A duó operett részleteket, country dalokat, régi és mai slágereket adott elő a lelkes közönségnek. Nagy sikert aratott Miklósi Anna művésznő előadása is július 23-án a Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében. A ceglédi születésű énekes-színészt két fiatal ceglédi zenész kísérte, zongorán Bori Viktor, dobon pedig Banai Szilárd.

11 Képek: Kisfaludi István Hírek Ceglédi szépség CEGLÉDI LÁNY VOLT A HÉTVÉGÉN megrendezett Miss Alpok Adria szépségverseny egyik döntőse. Az olaszországi Lignano-ban és Grado-ban tartott döntőbe nyolc magyar lány között juthatott ki Takács Anna, ahol ugyanennyi olasz lány is megmérette magát. A divatbemutató és szépségverseny során a magyar lányok felléptek magyar díszruhákban, estélyi ruhában és fürdőruhás forduló is volt. - A bemutatóra limuzinnal érkeztünk, az este fáradalmait pedig Lignano homokos tengerpartján pihentük ki. A színpad világa nem újdonság számomra, több évig táncoltam, divatbemutatókon vettem részt, szépségversenyeken kétszer is első udvarhölgyi helyezést értem el. Fantasztikus lehetőségnek tartom, hogy kijuthattam erre az olaszországi versenyre. Sok tapasztalatot szereztem, és egy életre szóló élményt. - nyilatkozta lapunknak Takács Anna. Akció az aktuális készlet erejéig! -10% -20% MOLNÁR végi Szezon akció! -30% KALAND-KE RÉK PÁR-SPORT-TÚRA üzlet Cegléd, Árpád u. 23. Tel.: 53/ KERÉKPÁROK, SPORT RUHÁZAT, SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS Táncgála időseknek A CEGLÉDI KISTÉRSÉGI SZOCIÁLIS Szolgáltató Idősek Otthonában tartottak Tánc Gálát július 21-én alakók szórakoztatására. - Sokan szeretik a táncot és táncolnak lakóink, munkatársaink, családtagjaik között is, ezért jött az ötlet, hogy meglepjük időseinket egy táncbemutatóval. Az udvarra terveztük, de a rossz idő miatt zárt helyen kellett lebonyolítani, így néhány műsorszám nem került teljes egészében bemutatásra. számol be az eseményről Horváth Mihályné Márta szervező. - Szeretnénk, ha ez a rendezvény is hagyománnyá válhatna. Szeptember elejére tervezett Ki mit tud?-unkra is készülünk táncos produkcióval. Erre a rendezvényre közel 200 fellépőt várunk a térségből. beszél büszkén az intézményben zajló eseményekről a szervező. A fiatal fitness-es lányok akrobatikus mutatványai és a hastáncbemutató meghozta a néhány lakó kedvét a tánchoz, de hangulatot mindenképpen megalapozta a közös ebédhez.

12 Hírek Nagyon jó a termés AZ ELSŐ GYÜMÖLCSÖK ÉRÉSÉVEL JÚLIUSRA a pálinkafőzési szezon is elkezdődött. A Bolyhos pálinkafőzdében már elkészültek az első pálinkák cseresznyéből és cigánymeggyből, most a kajszibarack feldolgozása folyik. - Nagyon jó a termés, magas cukortartalommal, az ideiből mind mennyiségileg, mind minőségileg szép évjárat lesz - teszi hozzá Bolyhos Zoltán. A felvásárlási árral már nem enynyire elégedett a környék legnagyobb pálinkafőzdéjének vezetője: - Bár van elegendő termés, de a gazdák igen sokat kérnek érte, ez teljesen indokolatlan. A cigánymeggynél például 50 %-os áremelkedés is tapasztalható. Most még elhamarkodott lenne okokat mondani, majd kiderül, hogy a többi tízféle gyümölcsnél is ez a tendencia lesz-e megfigyelhető, de hallani híreket szlovák, osztrák, német felvásárlói érdeklődésről, ami felverhette az árakat. A Bolyhos Pálinkafőzde másik működési területe a bérfőzetés, ezer családnak főznek pálinkát egy szezon alatt. A tavalyi pálinkatörvény hatását még nem érzik, nagyon sok az érdeklődő. - Az igényesebb fogyasztók inkább a pálinkafőző mesterek tudásában bíznak, mintsem hogy otthon próbálkozzanak. Egyre többen fordítanak különös gondot a minőségre, nekik segítünk egy kiadvány összeállításával. A Pálinka Nemzeti Tanács tagjaként ajánlom, hogy a nagyobb pálinkafőzdékben, vagy a tanács, illetve az Agrármarketing Centrum honlapján keressék kiadványt, amely tanácsokat ad a bérfőzetőknek, hogyan készítsék elő a cefrét, hogy kiváló minőségű pálinkát lehessen belőle előállítani a főzdékben. Utolsó köreit rója HARMADIK ÉVE MÁR, HOGY - különösen nyáron, de a nagy városi ünnepeken is - megszokott ceglédi látványosság lett a kisvonat. Az első évben még tartott az újdonság varázsa, sokan ültek fel barátaikkal, családjukkal egy útra, idénre viszont már veszteségessé vált a Lala Loki működtetése. A fenntartó kft vezetője, Kajári Lajos szerint egy negyvenezres városnak el kellene tudni tartani egy ilyen akár tömegközlekedést is biztosító kisvonatot. A tény azonban az, hogy idén érdeklődés híján - csupán a hétvégén járó lokomotív napi 5-6 embert szállít, az 500 helyett 300 Ft-os viteldíjért, a belváros és a termálfürdő között. - Reménytelen a helyzet, már tavaly sem tartotta fenn magát a kisvonat, úgyhogy helyet keresünk neki, elvisszük Ceglédről. tette hozzá Kajári Lajos. - Már most is csak úgy tudunk nullszaldósak lenni, hogy a környező települések önkormányzatai kibérlik. Ha fontosnak éreznék a ceglédi kisvonatot, városi támogatással fenntartható lenne, ahogy más Ceglédhez hasonló méretű városokban működik. A tervek szerint nyár végén a Lala Loki végleg elköltözik a városból, addig viszont várja utasait a ceglédi kisvonat. NAPKOLLEKTOROK ELÉRHETÕ ÁRON! Magyar cement 2800 Ft/q B 30-as tégla 98 Ft/db 30-as NF tégla 250 Ft/db Mediterrán hullámpala 2100 Ft/db Tûzifa akár 1650 Ft/100 kg-tól Áraink az áfát tartalmazzák és a készlet erejéig érvényesek. ZÖLDHALOM TÜZÉP Csemõ-Zöldhalom, Iskola d / , 06-30/

13 Hírek Teleki Lászlóra emlékeztek A KÖZELMÚLTBAN A NEMZETI Kegyeleti Bizottság, Szirák Önkormányzata és a Pest megyei TIT Szervezet névadójára emlékeztek a Teleki-család nyughelyén. A kriptánál Dr. Gedai István elnökhelyettes, Dr. Katona Tamás történész, Kómár Jánosné polgármester és Dr. Surányi Dezső elnök koszorúztak. A szép számban jelenlevő vendégek itt Teleki László fiatalkori naplójából hallgattak meg részleteket. A helyi evangélikus templomban emlékkoncert is emelte az ünnepség meghittségét. A sziráki Teleki-Róth kastélyban Katona Tamás mondott emlékbeszédet. Ez a rendezvény még nem zárta le Teleki László születésének bicentenáriumi és halálának 150. évfordulói ünnepségsorozatát, ugyanis szeptemberben Abony városa országgyűlési képviselőjeként elhalt politikusírónak kíván tisztelegni. Könyvbemutató A TÁPIÓSZELEI BLASKOVICH MÚZEUM Baráti Köre július 22-én a múzeumba invitálta a település történelme iránt érdeklődő közönséget. Az összejövetelen Harangozó Miklós szerkesztő munkáját, A tápiószelei zárda és polgári iskola története című könyvét ismertette. Toboroz a Greenpeace AKTIVISTÁKAT, TÁMOGATÓKAT TOBOROZ a Greenpeace nevű nemzetközi szervezet nyári diákmunkások segítségével. A kecskeméti Krisztina és Petra főleg Bács-Kiskun és Pest megyében látogatja rendszeresen a nagyobb városokat, ahol beszélgetnek a járókelőkkel a világ globális problémáiról, a megoldásokról és a Greenpeace céljairól. 19-én délelőtt Cegléden a posta előtt szólították meg az érdeklődőket. Mint a fiatal toborzók elmondták, a génmódosítás, atomenergia, klímaváltozás és vegyi szennyezés okozta problémák egyre több embert érintenek és érdekelnek, sőt hajlandóak támogatni a szervezet munkáját - szervezeti tagsággal és anyagilag. A lányok úgy vélik szükséges, hogy közvetlenül szólítsák meg a lakosságot, mert ezekkel - az emberek jövőjét közvetlenül érintő - gondokkal keveset foglalkozik a média. ORTOPÉD MAGÁNRENDELÉS DR KISS CSABA Cegléd, Rákóczi út 7. (rendelőintézet) Bejelentkezés: 30/

14 Még egy dobás Ungváriért Képek: Kisfaludi István AZ EGY DOBÁS UNGVÁRIÉRT Jótékonysági Gála sikere után, újabb neves művészek fogtak össze, hogy fellépésükkel segítsék Ungvári Attila ceglédi judost július 25-én a Művelődési Központ színháztermében. A gálán nagy sikerű, jó hangulatú koncertet adott Mága Zoltán hegedűművész, a Rajkó Művészegyüttes, Sasvári Sándor énekes, Ma - hó Andrea színész, valamint színpadra léptek a CVSE Fitness és Judo szakoszályának Európa és Világbajnoki érmesei is. A ceglédi és környékbeli nézők így kellemesen kikapcsolódva járulhattak hozzá belépőjegyük vásárlásával Ungvári Attila ügyében a nyomravezetői díj előteremtéséhez. A gála szervezői elmondták, a művészek meghatóan segítőkészek voltak és e második koncerten lényegesen több támogatói, belépő jegyet és támogató pólót adtak el. MEGHÍVÓ II. Kistérségi Gokart Kupa Bognár Gokart Park, Nyársapát augusztus 14. vasárnap Nevezési határidõ: aug. 12. Korhatár: év Jelentkezni személyesen a helyszínen (Nyársapát, Iskola d. 20.), illetve a 06-53/ , vagy a 06-30/ telefonon lehet.

15 Sport Virtuális lelátó VIRTUÁLIS LELÁTÓRA TOBOROZ SZURKOLÓKAT a Restart-CVSE stábja. Ez a klub internetes oldalán található négyzethálóval felosztott nézőteret jelenti, amit a szurkolókkal, támogatókkal szeretnének megtölteni a es szezonra. - Ha a lelátó megtelik, ez akár Ft bevételt jelenthet az egyesületnek, amit kommunikációs fejlesztésekre szeretnénk fordítani tájékoztatta lapunkat Ádori Péter szervező. A virtuális lelátó egy négyzetének bérlete egy szezonra mindössze 150 Ft. Az adott területre a támogató neve, monogramja, fényképe, vállalkozásának logója is kerülhet. Sport évzáró JÚLIUS 2-ÁN A RESTART VIZILABDA Szakosztálya családi nappal egybekötött évzárót tartott. A rossz idő ellenére elég sokan kilátogattak. A nap folyamán játékos vetélkedők sora várta a gyermekeket és szüleiket. Volt hétméteres dobóverseny és nagyon izgalmas szülő-gyermek vízilabdameccs is. A nap végén kiosztották a es Országos Bajnokság Ceglédi Gólkirály címeket is. (A képen balról-jobbra: Turbók András serdülő korosztály: 57 gól, Szebenyi Szabolcs ifi korosztály: 38 gól, Bicskei Attila gyermek korosztály: 74 gól) Nyári kedvezmény jún.1-tõl 40 órát fizet és 50 órát kap érte! Cegléd, Köztársaság u. 16/8 Tel.: Lőrincz Tamás újabb sikere ISMÉT AZERBAJDZSÁN FŐVÁROSÁBAN rendezték meg a évi Golden Grand Prix döntőjét, amelyen a RESTART CVSE TS IN - TEGRÁL Birkózószakosztály két kiválósága Kozák István és Lőrincz Tamás (képünkön fent) is indult a magyar válogatott színeiben. Lőrincz fantasztikusan birkózott, ismét nem talált legyőzőre. A rendkívül erős mezőnyben, első mérkőzésén az azeriek egyik kiválóságával Azad Alijevvel kezdett és magabiztosan 2:0, 1:0 arányban hozta a mérkőzést. Második mérkőzésén egy újabb azeri, Vitalij Rahimov állt vele szemben, neki sem kegyelmezett, ismét 2:0,1:0 lett a vége. Az elődöntőben az orosz Adam Kurak nézett vele farkasszemet, de két menet után ismét Lőrincz kezét emelték a magasba 1:0, 1:0. Következett a döntő és aki szerette volna őt megállítani az az iráni Afsin Bjabangard volt, de ezen a napon Tamás legyőzhetetlennek bizonyult két menet után itt is 1:0, 1:0 mutatott az eredményjelző. Ez a szép siker biztató jel a szeptember között megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt. A fiatal Kozák sem vallott szégyent, hiszen három mérkőzésen is versenyben volt, előbb egy grúzt győzött le, majd kikapott a későbbi ezüstérmes szerb Stefanektől, a vigaszágon akciódús mérkőzésen nagy csatában maradt alul az üzbég vetélytársával szemben és a nyolcadik helyen végzett. SZŰCS ANDRÁS vezetőedző

16 16 A sanghaji világbajnokságon Ha csak a földrészeket tekintjük, akkor is páratlan utazások részese volt az elmúlt hetekben Czigány Dóra a női vízilabda válogatott üdvöskéje. Európa, Ausztrália és Ázsia több országa volt az előzménye a mostani nagy eseménynek. a18 éves ceglédi sportoló ezekben a napokban még a sanghaji vizes világbajnokság női tornájának helyosztóin küzd a sikerekért. A VB előtt huzamosabb időt töltöttek Ausztráliában, ahol edzések hosszú sora, felkészülési mérkőzések és nem kevésbé az akklimatizálódás volt a kint tartózkodás célja. Eközben, többek között módjuk volt megismerkedni a kenguruk földjén az ottani mesés naplementével, amikor megfigyelhették a delfinek játékát az óceánban. Az átszervezett és megfiatalított magyar csapat céljai nem lehettek égbe törők, de a tisztes helytállást a magyar vízilabda-sport, benne a hölgyek eddigi dobogós helyezései prezentálták előzetesen. Az előjel, miszerint egy csoportba kerültek a mieink az aktuális olimpiai bajnokkal és a világbajnokkal, nem látszott könnyűnek a továbbjutás. Sport A kazah válogatott elleni 21-6-os siker bemelegítésnek tűnt, ezzel szemben az USA elleni 6-17 reménytelenné tette a továbbjutást a legjobb nyolc közé. A harmadik mérkőzésen a holland válogatott ellen javított Merész András szövetségi kapitány együttese, 9-9 lett az eredmény a hollandok ellen, de mindez csak arra volt elég, hogy harmadikok lettek a magyarok a csoportjukban. A nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen re kikaptunk az ausztráloktól és mivel a jobbiktól kikapni nem szégyen, bármilyen kellemetlen, maradt a helyért történő további szereplés lehetősége Sajnos ez 1986 óta a legszerényebb helyezésünk az elit mezőnyben. Dóra minden mérkőzésen szerepelt, utóbbi kettőn kezdőként és több negyedeken keresztül. A televízió előtt szurkolva büszkék lehettünk ceglédiek, hogy lányunk távol a 22 milliós Sanghajban a magyar színekben képviselt, kicsit bennünket is. Gratulálunk! MAGYAR LÁSZLÓ Kép: Kisfaludi István Tankó-Walter és társa Kegyeleti kft. Éjjel-nappal ügyelet 06-20/ , 06-30/ TELJES KÖRÛ TEMETKEZÉSI SZOLGÁLTATÁS Cegléd, Alszegi út / (Régi kerékpárszaküzlet helyén)

17 Sport A TATÁR KÖZTÁRSASÁGHOZ TARTOZÓ KAZANBAN 454 versenyző részvételével rendezték meg az 54. Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokságot. A szezon utolsó versenyén Ecseki Nándor a Restart Szuperinfó CVSE játékosa a serdülő versenyszámokban volt érdekelve. A csapat a második helyen volt kiemelve, de a sorsolás szeszélye folytán már a legjobb 16 között a fekete ló horvátokkal találkoztak fiataljaink. Drámai csatában 0:2-es hátrányról fordítva nyertek úgy, hogy az utolsó mérkőzésen Nándi 3:0 arányban múlta fel ellenfelét. Ezután a német csapat következett a négy közé, de ez már túl kemény diónak mutatkozott. A mérkőzés jól kezdődött. Nándi megverte a németek legjobbját a tollszárast Qui-t, de Szudi egyéniben illetve a Szudi- Sabján párosban sem tudtak nyerni. Így 1:3 a vége. A német csapat meg sem állt a győzelemig. Az egyéni nem sikerült túl jól, horvát ellenféltől viszonylag simán kapott kapott ki 4:1 arányban a 8 közé jutásért folytatott harcban. Nándi idén sem maradt érem nélkül. Vegyes - párosban a román Bálint Bernadett-el az oldalán harmadik helyet szerzett az EB-én. A főtáblán lengyel, majd portugál ellenfelüket legyőzve jutottak a legjobb 4 közé, ahol horvát ve gyes pár állította meg őket. Eredményük azért is szép hiszen alkalmi párosról van szó, külön gyakorlásra nem volt lehetőségük. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Ecseki Nándinak az elmúlt 5 év példamutató hozzáállásért és eredményekért melyet a Restart-Szuperinfó CVSE színeiben elért. Kívánunk új egyesületében hasonló és ha lehet még nagyobb sikereket! Köszönjük Ecseki István és családja segítségét melyet a klubnak nyújtottak. Eredmények: csapat 8 között (Ecseki N., Szudi Á., Sabján G) Fiú páros legjobb 8 között (Ecseki-Ahlander, Svéd) Vegyespáros 3. (Ecseki-Bálint Bernadett, Román) Egyéni 16 között Ecseki N. Felkészülési mérkőzés LEJÁTSZOTTA ELSŐ EDZŐMÉRKŐZÉSÉT csapatunk. Többen is hiányoztak a keretből betegség vagy kisebb sérülés miatt, így nem lépett pályára Bácskai János, Buzás Viktor, Koncz Zsolt, Tóth Márton és Vincze Zoltán sem. Őket próbajátékosok helyettesítették. Nem indult jól a mérkőzés, szinte az első percben gólt szereztek a vendégek, de viszonylag gyorsan sikerült egyenlíteni, majd fordítani. Már 5-1 volt az eredmény, mikor egy büntetőből Montvai révén szépítettek a paksiak. A szünetben Ványi Zsolt szinte sort cserélt, ekkor már egy-két kivétellel próbázók és fiatalok játszottak, majd a 60. perc környékén a vendégek is cseréltek 5-6 játékost. Végül az utolsó percben egy kontra végén újabb paksi gól foglalta keretbe a mérkőzést, és ezzel alakult ki a végeredmény: Restart-Ceglédi VSE - Paksi FC II 5-3 (5-2) Jövő héten két mérkőzés vár a csapatra. Szerdán a BKV-hoz látogatunk, szombaton pedig a Budaörsöt fogadjuk. dr. Baranyi Klára fõorvos pszichiátriai és pszichoterápiás magánrendelése Cegléd, Magyar u. 14. Kedd - Csütörtök: óra Cegléd, Ady E. u. 16. Hétfõ: Albertirsa, Kossuth L. u. 22/1. péntek: óra Bejelentkezés:

18 18 Férfias játék Lapunkban tavasztól többször írtunk a ceglédi rögbi indulásáról és eredményeiről. A Magyarországon a nyolcvanas évek közepén indult sportág az amerikai foci, európai változata. Az ötlet, hogy Cegléden csapatot toborozzon, Prumek Krisztián fejében született meg tavaly nyáron. De a Ceglédi Kéknefelejcs Rögbi Club története Eszter gom - ban kezdődött a rögbi egyik fellegvárában. Innen költözött ugyanis Ceglédre a Szabó család négy fiával. csapat kemény magját ma is ők alkotják, sőt a fiúkat az egyik testvér, a 18 éves Szabó István edzi, egy néhány napos rögbi-edzői gyorstalpaló elvégzése után. Az első edzések még Ceglédbercelen voltak, de mióta egyre több helyi kezdett járni, a CVSE pályán készülnek fel. Hamarosan kialakult egy főből álló mag, és idén már indultak a 7 s bajnokságon, itt szerezték első győzelmeiket a tíz éve működő Szegedi TE csapata és az Óbudai Gladiátorok ellen. - Mi Esztergomban kezdtük, ahol a rögbi látványos karriert futott be, - kezdi a személyes történetet az egyik Szabó testvér, István - mára már a focit lekörözve népsporttá vált. Saját pályával, évi 60 milliós költségvetéssel rendelkeznek, az Extraligában játszanak. A mi, ceglédi eredményeink a mostoha körülmények dacára is nagyon szépek. Heti 3 edzésen 30-an is rögbizünk. A jövőbeli tervekről és a megoldandó problémákról Szabó Péter nyilatkozik: - Jelentkeztünk a CVSE-be, hogy szakosztály lehessünk, egy-két közgyűlés volt, de még vá- Sport a

19 runk a döntésre, addig viszont nincsenek papírjaink. Persze mi lelkes amatőrök vagyunk, de kellene jó minőségű pálya, edző és persze mindehhez a támogatás. Az Elte-n régészetet hallgató egyetemista, azt mondja, ő az egyetemi csapatban is játszott, de Cegléden rosszabb körülmények között is sokkal jobb a hangulat. - Biztos jópofa dolognak tűnik, hogy szakadt srácok dagonyáznak edzés címén a sárban. De valljuk be ez így elég mezítlábas, kevesebb a lehetőség. elemzi a jelenlegi helyzetet Péter. -A jó csapatok mögött általában ott van egy egyetem, vagy más támogató. A mienk ismerősökből, barátokból áll, van közöttünk egyetemista, középiskolás és pedagógus, smasszer és vállalkozó, olyan emberek, akik egyébként sose találkoznának. A szabályoknak köszönhetően mivel csak hátra lehet passzolni nagyon egymásra vagyunk utalva. A focitól talán ebben különbözik legjobban. Férfias játék, ami a bajtársiasságra, összeszokottságra épül. - adja meg a rögbi esszenciáját. A kérdésre, hogy mire kellene támogatás, három szóval válaszolnak: utazás, pályabérlet, mezek. - A bajnokságokon érdekesen néznek ránk, amikor bemegyünk a pályára, mert nincsenek mezeink, de vertünk már meg sok éves rutinnal rendelkező, egyenruhás csapatot is. Ennél a sportnál, gondolom nagyon fontosak a fizikai feltételek. - Sokan azt gondolják, hogy csak az menjen rögbizni, aki 100 kg és két méter. válaszol Péter. - Persze kell ilyen is, mert ez a játék sok kontaktusra épül, de ma már nem annyira az ütközés számít, hanem a gyors, lendületes, látványos csapatjáték. A különböző posztokon különböző játékra, játékosokra van szükség, úgyhogy mindenkit várunk aki szeretné kipróbálni magát rögbiben. Felszerelésre sincs különösebben szükség, elég egy stoplis cipő, póló, rövidnadrág. A jövőbeli tervekről szólva a Nefelejcsek elmondták, tervezik, hogy MB II-ben a 15-ös rögbiben indulnak. Ezen a szinten leginkább egyetemi csapatok és támogatott városi csapatok ellen kell küzdeniük. Ami nehézséget jelent a technikai és anyagi háttér megteremtésén túl -elkötelezett embereket találni, mert mint mondják manapság senki sem ér rá. A fiúk mindenesetre nem félnek a kihívásoktól: Fiatalok vagyunk és kicsik, a régóta rögbizők pedig hatalmasra kigyúrtak és félelmetesek, tele önbizalommal, biztos anyagi háttérrel, menő felszereléssel, de hát bátorság kell ehhez a sporthoz. - vallják. KEA A ceglédi cipõgyár termékeit a PUMA cipõk magyarországi gyártójának hagyományaira építve újra gyártja a HSN Plusz Bt. A régi helyen Cegléd, Fûtõház úti boltunkban várjuk kedves vásárlóinkat megújult termékválasztékunkkal. Ajánljuk hagyományos sportcipõinket, munkacipõinket, amelyek továbbra is a legjobb minõségű bõrbõl készülnek. A lábegészségügyi, láb kényelmi szempontok határozzák meg termékeink fejlesz té sé nek fõ irányait továbbra is. Boltunkban rendkívül kedvezõ, gyári áron vásárolhatja meg kiváló minõségû termékeinket!

20 20 Mester lett a tanítványból Az elmúlt napokban rövid szalaghír jelent meg a lapokban, mely szerint Iván Csaba a Szuperinfo Restart CVSE asztalitenisz szakosztályának versenyzője, majd vezetőedzője 29 év után elhagyja a Damjanich utcai csarnokot, mivel Budaörsön vállalt felelősségteljes megbízást. mi váltotta ki a ceglédi egyesületből való távozását? - A magasabb szintű szakmai kihívás és az ottani együttes feltételrendszer garanciái. A magyar bajnok Budaörsi SC női csapatának vezetőedzői teendőit látom el. Ezen felül a szakosztály teljes körű szakmai felügyelete az utánpótlás-neveléstől a szabadidős pingpongig a hatáskörömbe tartozik. A felnőtt női csapat nemzetközi helytállása a Bajnokok Ligájában és a Klubcsapatok Szuperligájában ugyancsak izgalmas feladat lesz. - Cegléden sem kispályás feladatkört látott el, a több évtizedes aktív versenyzői sikerei mellett az edzői pályája is egyre eredményesebb volt ben kezdtem el az edzői munkát, amikor a kezdőkkel, az újoncokkal és a serdülőkkel ismertettem meg a sportág alapjait. Tíz Ember évvel később lettem a CVSE vezetőedzője, ez idő alatt folyamatosan játszottam is az NB I- ben és az Extra Ligában. Játékosként soha nem voltam meghatározó tudású tagja a csapatnak, ennél fogva 1-2 évet kölcsönben szerepeltem a Kecskemét, a Győr és a Szombathely csapatában. Elhatározásom szilárd volt, a sportágban akartam gyökeret verni, mint hivatásos edző. A ceglédi asztalitenisz csarnok kulcsa a zsebembe került és ez bizakodással töltött el. - Az utánpótlás-nevelés területén viszont szárnyalt éveken keresztül, aminek napjainkban is érezzük a hatékonyságát. A CVSE az ország egyik legkiemelkedőbb szakosztályává nőtte ki magát ban következett be a robbanás, amikor a szakosztály vezetőség által kidolgozott program kezdet megvalósulni. A szakmai munka eredményei sorozatban kezdtek megmutatkozni. Az eltelt években 13 (!) magyar bajnoki címet értek a ceglédi asztaliteniszezők. Az újonc, serdülő és ifjúsági eredmények évenkénti összevetésében országos elsők is voltunk, de folyamatosan a legjobbak között vagyunk. - A korosztályok szereplői cserélődnek, évek során egyik korosztályból a másikba lépnek át a fiatalok. A versenyzői sorsok eltérőek, tehetségek kallódnak el, mások pedig határtalan szorgalommal lépnek előre. Kiket emelne ki a bajnokok sorából? - A Móricz Máté, Zakar Kristóf, Seszták Zsolt baj-

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2. A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2.   A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE Egyesületünknek 2017-ben is sikeres, eredményekben és eseményekben gazdag éve volt. Egyesületünk 2017-ben 4 szakosztállyal működött: - labdarúgás - asztalitenisz

Részletesebben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben 2011-ben is bekerült az Igali Gyógyfürdő nyári rendezvénysorozatába a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő és töretlen sikernek örvendő gyermeknap,

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 16. szám Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink,

Részletesebben

Beszámoló a 24 órás sportnapról:

Beszámoló a 24 órás sportnapról: Beszámoló a 24 órás sportnapról: A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 számú pályázatunk iskolai hagyománnyá tehető eseményei között immár 2. alkalommal rendeztük meg a tanév vége előtti 24 órás sportnapot, amely

Részletesebben

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló Újvárosi városrészi nap LEADER rendezvény Beszámoló A rendezvény helyszíne: 6800 Hódmezővásárhely, Széchenyi tér A rendezvény időpontja: 2012. július 21. A Visszhang utcai Olvasókör 12 éve rendezi meg

Részletesebben

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Ongai Horgász Egyesület V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén V. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 34

Részletesebben

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója 2012 Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója Megyei ranglista-versenyeredmények Újonc egyéni 2001 Czémán Róbert 1999 Raposa Roland 1. helyezett Szalai Anna 1. helyezett Serdülő egyéni 1997/98 Raposa Roland

Részletesebben

Betlehemezés Létavértesen

Betlehemezés Létavértesen A XXVI. Nemzetközi Betlehemes Találkozón Betlehemezés Létavértesen Immáron negyedik éve, a dráma szakköröseimmel november elején elkezdünk készülődni a betlehemezésre. A mi vidékünkre jellemző alföldi

Részletesebben

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team Bemutatkozás A KONTENT-DKSI Cycling Team Az országúti kerékpársport Debrecenben sikeres múltra tekinthet vissza. Számos válogatott szereplés, OB győzelmek, rangos külföldi versenyeken való eredményes részvételek

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 8. szám Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. bajnokcsapataink Bajnok

Részletesebben

(2015. évi előzetes tervezet)

(2015. évi előzetes tervezet) (2015. évi előzetes tervezet) JANUÁR január 31. U21-es kispályás torna Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Kinizsi FC FEBRUÁR február 1. U16-os kispályás kupa Nagykőrösi Kossuth Lajos

Részletesebben

Egyetemi- Főiskolai Országos és Budapesti verseny. Mountain Bike Cross Country verseny. 2013. szeptember 15. Piliscsaba

Egyetemi- Főiskolai Országos és Budapesti verseny. Mountain Bike Cross Country verseny. 2013. szeptember 15. Piliscsaba Egyetemi- Főiskolai Országos és Budapesti verseny Mountain Bike Cross Country verseny 2013. szeptember 15. Piliscsaba JEGYZŐKÖNYV A verseny rendezője: Budapesti Kerékpáros Szövetség, Magyar Egyetemi Főiskolás

Részletesebben

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem!

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! 2015-02-15 12:00:00 Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán!

Részletesebben

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. három csapattal indult, de az erős mezőnyben egyik sem jutott a döntőbe

Részletesebben

A Ciróka a sokszínűség bábszínháza. Írta: Major Zoltán szeptember 16. szombat, 12:26

A Ciróka a sokszínűség bábszínháza. Írta: Major Zoltán szeptember 16. szombat, 12:26 Több mint harminc éve működik hivatásos bábszínházként a kecskeméti Ciróka. A Bóbita szintén több évtizede áll szakmai és baráti kapcsolatban vele. Szeptember 9-én Rigócsőr király című darabjukat adták

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ DÉR NAPOK RENDEZVÉNYSOROZAT Mottó: A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ Iskolánk 2003-ban vette fel Dér István festőművész (1937 1993) nevét. A település

Részletesebben

A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza

A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza Baján csobbant a csapat Megyedöntőn jártak 2009.01.15. A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza Január 8-án a vizek városában

Részletesebben

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén IV. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 37 párost tudtunk egymás

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

Ifi Eb Grenoble 2017

Ifi Eb Grenoble 2017 Ifi Eb Grenoble 2017 Az Ifi Eb-re történő felkészülés 2016 szeptember végén már elkezdődött. A jelöltek nagyobb részének felkészítését Balogh Ákos a Gószövetség elnöke vezette (Köllner Barnabás, Réti Zoltán,

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi junior Világbajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök A verseny megnevezése: Junior Világbajnokság A verseny helye: Trnava A verseny ideje: 2018. 09.

Részletesebben

A Pécs lett a kupagyőztes Percről percre a Final Four

A Pécs lett a kupagyőztes Percről percre a Final Four A Pécs lett a kupagyőztes Percről percre a Final Four Nyugat.hu 2009. április 03. 22:01 A Pécsé lett a Magyar Kupa aranyérem. Kövesse nyomon percről percre az eseményeket. 14 óra 30 perc: A Pécs lett a

Részletesebben

World Archery 3D Championships Szardínia szigete Sassari 2013 október 8-12

World Archery 3D Championships Szardínia szigete Sassari 2013 október 8-12 World Archery 3D Championships 2013 Szardínia szigete Sassari 2013 október 8-12 A 2013 évben a magyarországi minősítő versenyeken megfelelő eredmények elérése után hagyta jóvá a Magyar Íjász Szövetség

Részletesebben

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019.

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYARORSZÁG AKROBATIKUS KOSÁRLABDA CSAPAT BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. március 24-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. március 24-i ülésére Tárgy: Előkészítette: A Békési TE Asztalitenisz Szakosztály 2014. évi munkájáról szóló tájékoztató Balogh József vezető-edző Békési Torna Egylet Asztalitenisz Szakosztály Sorszám: 3 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Új név a Strandfoci Kupán: Mészi Frucht Kft.

Új név a Strandfoci Kupán: Mészi Frucht Kft. Szép nyári id?, remek mérk?zések, szebbnél szebb cselek, védések és látványos gólok jellemezték az idei strandfoci kupát Dunaújvárosban. Reggel 09.00 órakor a Mirage - Riki FC mérk?zéssel kezd?dött a Szalki

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Táneverseny megrendezéséhez. A táneversenyt 2013. december 14-én rendezik meg Mezőberényhen a

ELŐTERJESZTÉS. Táneverseny megrendezéséhez. A táneversenyt 2013. december 14-én rendezik meg Mezőberényhen a a Képviselő-testület 2013. november 25-i ülésére Tervezett döntés: 1 db határozat ELŐTERJESZTÉS Véleményező Biz.: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Döntés: Egyszerű többségi, nyílt szavazással Előterjesztő:

Részletesebben

B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG országos tollaslabda versenyek kiírása 2014. április 5-6. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, BUDAPEST 1. A verseny célja: A B Kategóriás Országos Bajnokság hagyományteremtő

Részletesebben

Pénzügyi beszámoló 2010.

Pénzügyi beszámoló 2010. Pénzügyi beszámoló 2010. BEVÉTELEK Egyesületi bevételek 588.504 Pályázatok, egyéb támogatások 120.000 Magánszemélyek támogatása 294.640 Önkormányzati működési támogatás 1,972.468 2011. év terhére előleg

Részletesebben

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/252/hosszu-katinka-szeretnek-tobbszor-a-dobogon-allni-budapesten Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten 2017.01.13. 11:57 CET A háromszoros

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2016. évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést tárgyalja: az MBSZ 2016. július 6-i Elnökségi ülése A verseny megnevezése: Kadet

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket.

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket. MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2009. március 9-10. KÖSZÖNTŐ Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai

Részletesebben

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2019. MÁJUS 28-29. A BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉT A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI

Részletesebben

V. évfolyam 2.szám február

V. évfolyam 2.szám február V. évfolyam 2.szám - 2019. február XV. SAJÓBÁBONYI PÁLINKA ÉS POGÁCSASÜTŐ VERSENY Nagy érdeklődés kísérte február 02-án a XV. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő versenyt. Összesen 301 pálinkát, párlatot

Részletesebben

Helyi emberek kellenek a vezetésbe

Helyi emberek kellenek a vezetésbe Varga László Helyi emberek kellenek a vezetésbe Ön szerint minek köszönhető, hogy az hetvenes-nyolvanas években egy sokszínű és pezsgő kulturális élet tudott létrejönni Kecskeméten? Milyen szerepe volt

Részletesebben

Tompaháti lovas nap 2011

Tompaháti lovas nap 2011 á z h i y g e k e r e D Hírek szám. I -V m a y fol. év I I X. 2011 us uszt Aug er emb t p e Sz t a! n o v i k ha n e l e j Meg A Derekegyházi Önkormányzat megbízásából szerkesztett független információs

Részletesebben

Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán

Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán Zelevics Fruzsina, a Benedek I. éves óvodapedagógus hallgatójának beszámolója: "Kiskorom óta szerves része az életemnek a tánc. Szüleim

Részletesebben

Szántó Gerda Tabajdi Gábor. Beszámoló

Szántó Gerda Tabajdi Gábor. Beszámoló Szántó Gerda Tabajdi Gábor Beszámoló Az Erasmus oldal hosszas böngészése után végre sikerült eldönteni, hogy melyik országokat is jelöljük meg. Miután már minden kitöltendő papíron és egy angol szóbeli

Részletesebben

Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja

Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/416/uszo-ob-cseh-laszlo-ket-egyeni-aranya-kesely-ajna-nagy-bravurja Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja 2017.04.20. 19:04 CET Nagy

Részletesebben

Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent

Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/235/marcz-tamas-a-vilagbajnoksagon-nem-ismerunk-majd-lehetetlent Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent 2016.12.25. 09:40 CET Sydney olimpiai

Részletesebben

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat 52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa Veszprém, 2010. július 10. szombat Az atlétikai Balaton Bajnokságokról A korabeli megyei sajtó szerint az első atlétikai Balaton bajnokságot

Részletesebben

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát"

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a Tavaszi Kupát Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát" U9 1 / 8 Helyszín: Paks Dátum: 2014.05.08. Értékelés: ASE BAJA 4 : 12 A mérkőzés előtti cél az volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, többet-kevesebbet

Részletesebben

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok Gyóni Napok 2019 október 14 27. Gyóni Napok 2019 október 14 27. Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny.

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny. Pintérné Molnár Szilvia vagyok, az északnyugat-magyarországi régiófelelős 2016-óta. Régiónkat hat megye Vas, Veszprém, Zala, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék alkotják. Térségünkben

Részletesebben

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/421/uszo-ob-gyurta-tripla-milak-kristof-cseh-laszlot-legyozve-a-vb-n Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n 2017.04.22. 20:09 CET Véget

Részletesebben

Pontszerzések a madridi világbajnokságon

Pontszerzések a madridi világbajnokságon Pontszerzések a madridi világbajnokságon Ezúttal nem jött össze az éremszerzés a magyar karate versenyzőknek a felnőtt világbajnokságon. A Madridban keddtől vasárnapig rekordlétszámmal, 139 ország részvételével

Részletesebben

Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata. Felelős kiadó: Somogyi Balázs

Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata. Felelős kiadó: Somogyi Balázs Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata Felelős kiadó: Somogyi Balázs Kiadási év, 2014 A perkátai Győry-kastély parkja fenntartható hasznosítása Győry kastély és Perkáta Perkáta település Fejér megyében

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program 10 - A Bocskai István Ált. Isk. és AMI fúvószenekarának és majorette csoportjának bemutatója - Bocskai István

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából 2017-ben választott témánk a Háziipari Szövetkezet nádudvari részlege kiállításon és egy

Részletesebben

Kedves gyerekek! A kalandpark

Kedves gyerekek! A kalandpark Kedves gyerekek! Szeretném bemutatni nektek a gyulai GELLÉNY birtokot, ahol a kirándulásunk harmadik napját fogjuk tölteni. Ez a birtok, megfelelő helyszín a tökéletes lakodalomhoz, családi eseményekhez,

Részletesebben

Összefoglaló a 2013. március 14-17. között megrendezésre került Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborról

Összefoglaló a 2013. március 14-17. között megrendezésre került Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborról Összefoglaló a 2013. március 14-17. között megrendezésre került Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborról I. 2013. március 14-17. között a Balaton mellett fekvő Zánkán, az Új Nemzedék Központban került sor

Részletesebben

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007.

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. VARSÁNYI LÁSZLÓNÉ SZOLFÉZS TANSZAKI NAP A VÁCI ZENEISKOLÁBAN Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. március 22-én. A személyes meghíváson kívül egy szép meghívó

Részletesebben

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Szilvásvárad Állami Erdei Vasút: Október 31-ig naponta, az 1 -es jelzésű vonatok indulnak a Szalajka-völgybe: 10:30, 11:30, 13:00,

Részletesebben

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese.

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. REKLÁMAJÁNLAT Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. A csapat négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekpont@freemail.hu telefon: 0620-389-58-53. Zetelakán jártunk Aki járt már Derekegyház testvértelepülésén Zetelakán az bizonyára igen kellemes tapasztalatokat szerzett az

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről Ó z d, 2014. június 26. Előterjesztő: Ózdi Kézilabda Club Elnöke Az Ózdi Kézilabda Club nevében szeretnénk Önöket tájékoztatni egyesületünk működéséről.

Részletesebben

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 2007. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes 2007. október

Részletesebben

A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik

A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/242/a-winter-classic-hosei-nyaron-a-vizes-vb-hoseit-unneplik A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik 2016.12.30. 17:34 CET A mi hőseink a jégen

Részletesebben

Letanóczki Istvántól, május 20.-án kapott Kedves mindenki! Sziasztok! 11. Veresegyházi Kistérségi asztalitenisz verseny.

Letanóczki Istvántól, május 20.-án kapott  Kedves mindenki! Sziasztok! 11. Veresegyházi Kistérségi asztalitenisz verseny. Kedves mindenki! Sziasztok! 11. Veresegyházi Kistérségi asztalitenisz verseny. Nagyszámú indulóval (140! nevezés a különböző számokban, 105 egyéni induló), a szűk Kistérségünkből (20 km-es körzet) nevezettekkel

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44 A levéltári források szerint Szilvágy nevének első írásos említése 1343-ból ered. Két Szilvágyról értesülünk, az egyikben akkor Szent Márton tiszteletére épült templom állt. A török harcok idején annyira

Részletesebben

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban ezen a pénteki napon került megrendezésre a Gyerek-Faktor. Az előző években elkezdett Csillag Születik vetélkedőt folytattam, csak a nevét

Részletesebben

Erasmus+ Közoktatási dolgozók mobilitása 2014/2016. Beszámoló a pályázati program keretében október ig. tartó német nyelvi kurzusról

Erasmus+ Közoktatási dolgozók mobilitása 2014/2016. Beszámoló a pályázati program keretében október ig. tartó német nyelvi kurzusról Erasmus+ Közoktatási dolgozók mobilitása 2014/2016 Beszámoló a pályázati program keretében 2015. október 26-30-ig tartó német nyelvi kurzusról Egy hetes továbbképzésen vehettem részt az Erasmus+ pályázat

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

VIIl.ORSZÁGOS KISMOTORFECSKENDŐ-SZERELÉSI BAJNOKSÁG 5.JAKAB LÁSZLÓ EMLÉKFUTAM

VIIl.ORSZÁGOS KISMOTORFECSKENDŐ-SZERELÉSI BAJNOKSÁG 5.JAKAB LÁSZLÓ EMLÉKFUTAM Adószám: 18966417-1-20 Bankszámlaszám: 74500248-10039186 info tel: +36 30 6009934 VIIl.ORSZÁGOS KISMOTORFECSKENDŐ-SZERELÉSI BAJNOKSÁG 5.JAKAB LÁSZLÓ EMLÉKFUTAM A Györöki HAMUTIPRÓK Hagyományőrző Önkéntes

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015.

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sasok Sportegyesület

Részletesebben

A II. Debreceni Székely Nap

A II. Debreceni Székely Nap A II. Debreceni Székely Nap Az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület és a Debreceni Unitárius Egyházközség 2013. június 8-án immáron második alkalommal rendezte meg a Székely Napot, Debrecenben. Sok emlékezetes

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2009. évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2009. évi tevékenységéről Közhasznúsági jelentés Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2009. évi tevékenységéről Az Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2006 óta támogatja a fogyatékos fiatal felnőtteket.

Részletesebben

TÉMAHÉT: 1956. OKTÓBER 23.

TÉMAHÉT: 1956. OKTÓBER 23. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 TÉMAHÉT: 1956. OKTÓBER 23. ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság október 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság október 14-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-496/2015. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2015. október 14-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Sport

Részletesebben

Youth Handball Festival

Youth Handball Festival 2013 14 20 July 2013 Kaposvár, Hungary HUNGARY 2 0 1 3 14 20 JULY www.youthhandballfestival.org 2013 Üdvözlünk minden sportbarátot az INTERSPORT (YHF) Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Kézilabda Fesztivál

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Magyar Kajak-Kenu Szövetség Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI ÉV: 2014 Moszkva PROGRAMTERVEK BESZÁMOLÓK TÉMA

Részletesebben

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus Sávoly Község Önkormányzatának információs lapja XI. évfolyam III. szám 2018. szeptemberi szám melléklete Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus 13-21. Augusztusban immáron

Részletesebben

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a 2010-2011-es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás A Dunakeszi, Horányi-révnél lévő, feltárt kikötőerőd az egyetlen magántulajdonban lévő bemutatott

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 4. szám Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. Csapataink, játékosaink

Részletesebben

Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat

Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat Július 16-n Vásárosnaményban a Szilva Termál Hotel adott otthont annak a sportrendezvénynek, melyet Iván János - a területen működő egyik klubvezetőnk - rendezett.

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA

HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA Személyi változások: A 7-es csoportba új dajka néni érkezett, Kádár Éva Éva néni személyében. Őt jól ismerjük hiszen gyermeke jelenleg

Részletesebben

Chek Nisszá Kupa. Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása

Chek Nisszá Kupa. Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása Chek Nisszá Kupa Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása 2011 1 Bemutatkozás: A Chek-Nisszá kispályás labdarúgócsapatot 1998-ban alapítottuk. Eleinte csak a sport területén próbáltuk megmutatni, mire is

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz. köznevelési eseti kérelmek elbírálására

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz. köznevelési eseti kérelmek elbírálására SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-585; FAX: +36 42 524-586 E-MAIL: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám:8305/2015.05 Ügyintéző : Kertész Sándorné

Részletesebben

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny!

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/176/japan-es-kazahsztan-is-jon-budapestre-ime-a-vb-mezony Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! 2016.11.24. 11:09 CET Tokióban rendezték meg

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

2010 Tavasz U-19. Tavaszi szezont a 7. helyről vártuk, de látótávon belül volt dobogó elérése, ezért bízva egy sikeres tavaszban megcéloztuk azt.

2010 Tavasz U-19. Tavaszi szezont a 7. helyről vártuk, de látótávon belül volt dobogó elérése, ezért bízva egy sikeres tavaszban megcéloztuk azt. 2010 Tavasz U-19 Január utolsó hetében kezdtük a felkészülést, melyre egy teremtornával hangoltunk Cegléden. A csapat az 5. helyen végzett, bemelegítésnek jó volt. A következő héten kezdődött az igazi

Részletesebben

Vízilabda: a házigazda női válogatott 10 lépése a világbajnokságig

Vízilabda: a házigazda női válogatott 10 lépése a világbajnokságig https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/461/vizilabda-a-hazigazda-noi-valogatott-10-lepese-a-vilagbajnoksagig Vízilabda: a házigazda női válogatott 10 lépése a világbajnokságig 2017.05.17. 11:20 CET

Részletesebben

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/302/vizilabda-a-vb-szele-megerintette-budapestet Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet 2017.02.14. 10:20 CET Egy kis ízelítőt kaphatott a budapesti közönség

Részletesebben

Tata és környékének megismerése Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola kirándulása

Tata és környékének megismerése Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola kirándulása 1 EFOP-1.3.9-17-2017-00011 Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában Tata és környékének megismerése Az kirándulása Lebonyolító: Sollertia Kft. (7761 Kozármisleny,

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A innovatív pedagógiai-módszertani megújulása megnevezésű, TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0439 azonosítószámú projekt pályázati programjának Köznevelési intézményekben nevelési-pedagógiai tevékenységek

Részletesebben