Ceglédi kiállítás. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 15. szám július 29. panorama-online.hu

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ceglédi. 100. kiállítás. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 15. szám 2011. július 29. panorama-online.hu"

Átírás

1 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 15. szám július 29. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO kiállítás

2

3 Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Megjelenés: minden páros hét pénteken Következő lapzárta: augusztus 8. hétfő 16 óra Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Lapunk megjelenését támogatja: a Címlap z alábbiakban annak az örömteli eseménynek az alkalmából szeretnénk hírt adni magunkról, hogy a Duo Galéria 100. kiállítására készülődik szűkebb hazájában, Cegléden. Engedjék meg, hogy némi visszatekintéssel élhessünk e sorokban. A Duo Galériát 2003-ban alapítottuk, amikor is a kezdeti gyűjtőszenvedély miatt kezdett kicsivé válni a lakásunk. Az üzlet Cegléd város szívében, egy műemlék jellegű épületben kapott otthont, mintegy 160 négyzetméteren. A galéria célja a vásárlói kör kialakítása mellett a művészet szeretetének és értésének terjesztése, a város művészeti életének fellendítése is. A kortárs művészeti alkotások mellett az antik műtárgyak, festmények jelentik az üzlet fő profilját. Az eltelt idő alatt több száz festmény és műtárgy lelt gazdára, köztük értékes műalkotások, különleges régiségek is. A Galéria többnyire privát üzletfelei között közintézmények is szerepeltek már vevőkként. Mára már elmondható, hogy a Duo Galéria szervesen beépült Cegléd kulturális életébe. Sokszínű, változatos kiállításaival teret ad műalkotók bemutatkozásának, gazdagítja a város életét, széles választékát nyújtva alkotóknak és műfajoknak. Támogatója városi rendezvényeknek, tematikus kiállításaival közelebb hozza a művészt és a műélvezőt. Programjai között szerepelt már rajzpályázat lebonyolítása gyerekek számára, művész-közönség találkozó szervezése is Művészek alkotás közben címmel. Az öt éves évfordulón került megrendezésre az 50. kiállítás, amelyet decemberére újabb 32 tárlatmegnyitó követett, így érkezve el a 100. kiállítás gondolatához. A Galéria saját helyiségein kívül a ceglédi Hotel Aquarellnek és a Termálfürdőnek is állandó kiállítás rendezője. Többek között a ceglédi Délibáb cukrászda patinás helyisége pedig időszakonként ad teret a Galéria tárlatainak. Hogy mi lesz látható a 100. kiállításon? Kérem a kedves olvasót, hadd maradjon ez még titok, hogy a meglepetés annál nagyobb lehessen. Kérem, hogy addig is látogassanak meg minket a Szabadság tér 8. szám alatti üzletünkben, vásárolni, nézelődni, gyönyörködni a több száz műalkotás között.várjuk Önöket szeretettel! 3 UJHÁZI GYÖRGY galéria-vezető

4 4 Vihar után Múlt héten a keddi egész éjszakán át tartó égi háború után 20-án szerda délelőtt újabb front érkezett a térségbe. Több, mint 10 fokkal csökkent a hőmérséklet és óriási vihar vonult végig a városon. Az orkán erejű szél néhol fákat döntött ki, a város tele volt letört ágakkal, a tűzoltókat fakidőlésekhez hívták. Hírek zsemlye Gábor tűzoltóparancsnok a vasútállomáson irányította a mentési munkálatokat, amikor lapunk munkatársa rátalált. Itt a felsővezetékekre dőlt rá egy fa, emiatt több vágányt kellett lezárni és áramtalanítani. Ennek gyors eltávolítására került legelőször sor a vasúti közlekedés zavartalanná tétele miatt. Ezután a Dessewffy utcába követtük a helyszínelő parancsnokot, ahol már dolgoztak munkatársai. Egy családi házra dőlt rá egy idős platánfa. A házban rögtön gázszivárgást is észleltek, illetve az eső elkezdett folyni a nyitottá vált helyiségbe. - A vihar alatt menyemmel bent tartózkodtunk a házban, amikor nagy puffanást hallottunk. Azt gondoltuk, hogy a kisfa dőlt ki, de kirohanva láttuk, hogy a nagy platán dőlt a ház sarkára az étkezőnél, ahova azonnal folyni kezdett a víz. kezdi a váratlan katasztrófa miatt még zaklatott tulajdonos, Töreki Józsefné a beszámolót. A férj is hozzászól: - Háromszor jelentettük be a főkertésznél, hogy veszélyes a fa. A ház felé eső ágat levágták és azzal nyugtattak minket, hogy már nem veszélyes, nem vágható ki, mert védett. A ház oldalát tavaly háromszor verte fel a víz. Amikor víz van, az egész ház és a fa töve vízben állt. A Várvag Kft-nek többször jeleztük, hogy árok kéne erre a részre. Már tavaly megígérték, de nem csináltak semmit. teszi hozzá Töreki József. A Déli úton - a karácsonykor a család által a város karácsonyfájának felajánlott - fenyőfa dőlt rá a melléképületre. - Nagyon gyönyörű fa volt. Télen felajánlottuk a városnak, csak nem bírták kivenni, azért maradt meg. A tűzoltóparancsnoktól ígéretet kaptunk, hogy később kijönnek és összevágják. tájékoztat minket Bozóki István tulajdonos. A CTV beszámolója szerint a ceglédi tűzoltókat több mint száz helyre riasztották. A mezőgazdasági épületeket, illetve területeket sem kímélte a vihar, egész kukorica és napraforgótáblákat fektetett el. Muhari Pál, a DPMG Zrt.

5 Borovi bejárati ajtó Borovi fa nyílászárók Ug=1.0 hõszigeteléssel közvetlenül a gyártótól: fa ablak ony 60x Ft fa ablak ony 90x Ft fa ablak kfny 120x Ft fa ablak kfny 150x Ft Ft méret: 100x210 Lemezelt ajtó széles tokkal méret: 75x Ft méret: 100x210 Borovi bejárati ajtó méret: 100x Ft Luc belsõ ajtó Az árak festék nélküli (natúr) termékekre vonatkoznak Ft 5-6 légkamrás mûanyag ablakok, mm-es tokvastagsággal Ug=1,0 Ízelítõ árainkból Mûa. ablak 60x60 ony Ft Mûa. ablak 90x60 bny Ft Mûa. ablak 90x120 ony Ft Mûa. ablak 120x120 bny Ft Igény szerint árajánlat készítés, szakszerû beépítés Ug=1.0 hõszigetelés Borovi bejárati ajtó Ft Ft Borovi bejárati ajtó Fenyõ bejárati ajtó Ft Az ajánlat aug. 12-ig, illetve a készlet erejéig tart. Az árak tájékoztató jellegûek és az ÁFÁ-t tartalmazzák. 5 ponton záródó 5 légkamrás bejárati ajtó Ft méret: Mûanyag és fa nyílászárók készítése egyedi méretben is. Egyedi méretû mûanyag ablakok felár nélkül! méret: 100x210 termelési vezérigazgató-helyettese arról beszélt a TV-nek, az erdőkben a vihar derékba törte a fákat. A károk felmérése napokig tarthat, egyelőre a földutak is járhatatlanok. A Várvag Kft. közleménye arról számol be, az alig félórás vihar után mintegy 20 helyen végezték közmunkások bevonásával a letört ágak feldarabolását és elszállítását. A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű esővíz a csatornarendszer átmeneti túlterheltsége miatt egy időre utcákat is elöntött, ezzel kapcsolatban is több bejelentést kaptak. A cég felhívja a lakosság figyelmét, hogy a város csapadékvíz elvezető rendszerének üzemeltetése már nem a VÁRVAG Nonprofit Kft. feladata. A hatáskört a Polgármesteri Hivatal koordinálása mellett az Ökovíz Kft. vette át. A csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos problémák bejelenthetők a Polgármesteri Hivatalban az es telefonszámon (illetékes ügyintéző Tomasovszki Tamás). A környező településeken kimaradt, vagy nem volt áramszolgáltatás, egyes szakaszokon nem jártak a vonatok, számos helyen a felhőszakadások miatt szivattyúzták a vizet, néhol a gázvezeték is megsérült. Pest megyében a vihar Nagykőrös környékét sújtotta a leginkább. A viharos szél következtében fák dőltek a 441-es főútra, ezért a Cegléd és Nagykőrös közötti szakaszt lezárták, a forgalmat elterelték. A szél megbontotta egy nagykőrösi iskola tetőszerkezetét is, az ott táborozó mintegy száz gyereket el kellett költöztetni.

6 Hírek Előleg az önkormányzattól JÚLIUS 21-ÉN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN jelentette be Földi László polgármester, hogy a ceglédi önkormányzat kifizette azt a több mint hatmillió forintot, amelyet a csatornázásra váró ingatlanok tulajdonosai helyett előlegezett meg. Megvannak az engedélyek, elkészült és már a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség asztalán van a pályázat, most már a bírálók döntésén múlik, megnyeri-e Cegléd a beruházáshoz szükséges majd 85%-os uniós támogatást. A tájékoztatón elhangzott, jól előkészített pályázatot sikerült benyújtani, hisz nagyon fontos lenne, hogy megvalósulhasson a beruházás. A hírek szerint ugyanis 2014-től ilyen mértékű támogatás elnyerésére már nem lesz lehetőség. Döntés ugyan még nem született, Földi László polgármester elmondta: az önkormányzat átvállalta a Ceglédi Csatornamű Víziközmű Társulat számlanyitásának díját, valamint a Lakás Takarék Pénztár befizetésének első részleteit. Ennek fedezetét már át is utalták. Eredményhirdetés ősszel várható, sikeres pályázat esetén ezután indulhat a közbeszerzési eljárás. A munkálatok pedig ideális esetben 2012 tavaszán el is kezdődhetnek. Nyertes pályázat esetén megközelítőleg 50 km csatorna épül, mintegy 2 milliárd Ft értékben. Így a jelenleg %-os csatornázottsági arány %-ra emelkedhet. Évezredek Útján JÚLIUS 28-ÁN 17 ÓRAKOR KIÁLLÍTÁS nyílik Cegléden a Kossuth Múzeumban. Évezredek útján című kiállítás megnyitójához kapcsolódik a környéken végzett feltárásokat bemutató Studia Comitatensia című sorozat legújabb kötetének bemutatója. A 4-es számú főút Cegléd- Abonyt elkerülő szakaszán és a térségben végzett ásatásokon számos korszakból kerültek elő régészeti maradványok az újkő kortól a középkorig, melyek be bizonyították, hogy Cegléd és Abony térsége több mint 7000 éves, jelentős történelmi múlttal rendelkezik és ez a vidék a történelem során, a dunántúli és alföldi népek találkozásának figyelemre méltó területe volt. Tudományos eredményeket a kiállítás megnyitó napján megjelenő, a megyei múzeumigazgatóság Studia Comitatensia című könyvsorozatának részét képező kötet öszszegzi. A kiállítást megnyitja Dr. habil. Kálnoki- Gyöngyössy Márton megyei múzeumigazgató, a kötetet bemutatja Rajna András régészeti igazgatóhelyettes, a kötet szerkesztője. Cegléd központjában, a Mûvelõdési Ház mellett nm-es ÚJ ÉPÍTÉSÛ TÁRSASHÁZI LAKÁSOK légkondicionálóval, redõnnyel, választható bur kolattal és szaniterekkel, valamint riasztó, telefon és internet elakészítésekkel bruttó e Ft/nm áron eladók. Tel: 70/

7 Hírek Ceglédiek Debrecenben CEGLÉD IS BEMUTATKOZOTT Debrecenben a Kossuth téren, ahol a házigazda mellett Hajdúszoboszló, Hajdúböszörmény, Tisza - csege, Nagyvárad, Balatonfüred, Mikepércs, Hajdúnánás, Püspökladány és Berettyóújfalu alkotta szövetség három napon át rendezvényekkel és kiállításokkal kívánt hírt adni magáról a hétvégén. A Debreceni Nyár programsorozat keretében a települések információs pulttal, programajánlókkal és művészeti programokkal várták a térre kilátogatókat. Forrás: haon.hu Mégis lesz renoválás A KÖLTSÉGVETÉSBEN MEGSZAVAZOTT 40 millió forintnál nyolc millió forinttal kevesebb pénzt, de mégiscsak biztosít forrást a kormány a református gyülekezeti ház renoválásához - jelentette be lakossági fórumán a Jobbik országgyűlési képviselője, Korondi Mik - lós az országgyűlési munka elő évét értékelő beszédében. Mint arról lapunkban már több ízben hírt adtunk a 40 milliós megszavazott támogatás áldozatául esett a kormány 250 milliárdos karcsúsítási törekvéseinek. Tavasszal úgy hírlett, hogy csupán 5 milliót kapnak majd a reformátusok a felújításra. - Megnyugtató, hogy a módosított költségvetés tételsorában ott láttam, a 32,8 millió öszszeget a gyülekezeti ház felújítására, amelyből a 80 éve lényeges felújítást nem látott, életveszélyes, omladozó épületet, az elavult és drága fűtésrendszert korszerűsíthetjük. - nyilatkozta lapunknak Korondi Miklós. Ingatlanforgalmazás, értékbecslés európai színvonalon! Partner Ingatlan Tekintse meg kínálatunkat! Cegléd, Bercsényi u. 31. Tel: Szent Imre Gyógyszertár Cegléd, Szent Imre h. u. 22. Tel/Fax: Ny.: H-P: Sz: Kajszibarack tanácskozás JÚLIUSBAN MINDEN ÉVBEN, hagyományosan a Ceglédi Gyümölcskutató Intézet sárgabarack (Armeniaca sp.) fajtákkal kapcsolatos tanácskozást szervez ben Dr. Pécsi Mária VF Kutatás-és Oktatásszervezési főosztályvezetője a minisztérium növénynemesítési stratégiai szerepéről tartott előadást. Dr. Soltész Miklós egyetemi tanár, az MTA Kertészeti Bizottságának elnöke a hun - garikum gyümölcsfajok- és fajták jelentőségét méltatta, majd Dr. Szalay László egyetemi docens az intenzív koronaformákat mutatta be - fajtaspecifikusan. Dr. Kerek Mária Magdolna az intézet legutóbbi években államilag minősített kajszibarackjait ismertette a nagyszámú hallgatósággal, majd a fajtanemesítő Dr. Erdős Zoltánnal egy ízléses tálcás pomológiai bemutatóval zárta le az akkor már kötetlen szakmai eszmecserére váltott tanácskozást. Kép: Kisfaludi István

8 8 Böjte-árvák Cegléden Egy hónap leforgása alatt kétszer is jártak Böjte Csaba árvái Cegléden. Először június közepén 25, a szovátai nevelőotthonból érkező gyermeket láttak vendégül a városban, majd július közepén a parajdi és gyergyószárhegyi otthon 36 gyermeke érkezett Ceglédre segítőkész családokhoz. Hírek gazdag programon vehettek részt a környéken, de látták az Országházat is. Cegléden megnézték a Kossuth Múzeumot, fogadta őket a polgármester és az árvákat Bokros Levente katolikus plébános látta vendégül ebéddel, délután pedig a Budai úti fürdőben strandoltak. A programot Augusztin Gusz távné szervezte, aki egy éve önkéntesként is segíti a szovátai nevelőotthon árván maradt gyerekeit. Böjte testvér útjainak az árvaházakat fenntartó pénzbeli támogatók szerzése mellett ez a másik célja, önkéntesek toborzása munkájuk segítésére. Magyarországról különösen sokan mennek humanitárius munkára, de japán buddhista(!) önkéntest is lehetett látni a kísérők között. 24-én vasárnap Böjte testvér is csatlakozott kis védenceihez és misézett a zsúfolásig megtelt ceglédi katolikus templomban. - Ez az ember a maga egyszerűségével, közvetlenségével csodákat tesz. Nem beszélve arról, hogy az embereknek nem tanítókra, hanem tanúságtevőkre van szüksége, egy emberre, aki megéli az evangéliumot. Egy ilyen ember elérhető közelségbe hozza a szenteket. Az árva gyerekek pedig nagyon hálásak, közvetlenek, nagyon tudják közvetíteni Istent. - mondta a találkozásról Bokros Levente ceglédi plébános.

9 Képek: Burgmann László Névjegy Böjte Csaba A KOLOZSVÁRI SZÜLETÉSŰ, 52 ÉVES, ferences szerzetes a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Böjte Csaba civilként autóvillamossági szerelőnek tanult, majd miután ezt a szakmáját feladta, egy évig élt és dolgozott bányászként a Hargitán. Ezzel a döntéssel, akaraterejét próbára téve, lelkiekben már a papi pályára készült. Édesapja költő volt, s egy verse miatt a Ceau - şescu-rezsim bírósága hét évi börtönre ítélte, ahonnan négy és fél év múlva szabadult. A börtönben elszenvedett kínzások és egyéb megpróbáltatások következtében szabadulása után másfél hónappal meghalt. Csabának ez alapvető momentum volt annak megértésében, hogy a baj nem az emberben, hanem a tudatlanságban lakozik. Ennek hatására döntötte el, hogy pap lesz. A ferences rendbe még a Ceauşescu-diktatúra alatt, 1982-ben jelentkezett, a legnagyobb titokban. Tanulmányait Gyulafehérváron és Esztergomban végezte, mielőtt 1989-ben pappá szentelték. Több helyen eltöltött papi szolgálata után 1992-ben Dévára helyezték, ahol jelentős fordulatot vett az élete. Oltalmába fogadott néhány utcagyereket és a lakatot leverve az elhagyott és évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költöztek. A román hatóságok ellenezték ezt a lépését és többször felszólították az épület elhagyására. Böjte atya válasza az volt, hogy a gyerekeket rakják az utcára a rendőrök. Ez nem történt meg. Az árvákat befogadó ferences rendi szerzetesnek hamar híre ment Déván. Mára tevékenységét elismerik egész Erdélyben, Romániában és Magyarországon is, jelenleg 56 gyermekmentő árvaháza működik Erdélyben. Az alapvető életfeltételeken kívül (ruha, étel, stb.) taníttatásukkal is foglalkozik, melybe vallási és erkölcsi nevelésük is beletartozik. Munkásságát tucatnyi róla szóló vagy általa írt könyv fémjelzi, filmek készültek életéről, rangos elismerések birtokosa. Többek között Év embere díj (2004.), Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (2010), a legutóbbit pedig az Európai Parlamenttől kapta 2011 júniusában Európai Polgári Díj (Civi Euro - paeo Praemium). HOLLÓ ÉS TÁRSA BT. Temetkezési Szolgálat Temetkezési szolgáltatás Cegléd, Pesti út 15., Tel: 53/ Vidéken: Tápiószõlõs, Dózsa Gy. u. 1. Alföldi Józsefné, Tel: 53/ Újszilvás, Alkotmány u. 62. Ledacs-Kiss Imréné, Tel: 53/ Farmos, Széchenyi ul 30. Szécsényi Gáborné, Tel: 53/ Ceglédbercel, Cserõi út 21. Holló Pálné, Tel: 53/

10 Hírek Salsa és koktél AZ ELSŐ ÉVIHEZ KÉPEST VALAMIVEL kevesebb jegy került eladásra az idei Salsa- és koktélfesztiválra, de ezt a hangulat kárpótolta. Reneszánszát éli a salsa, és ennek irányzatai - zumba, reggaeton, bachata - az alaptáncnál is népszerűbbé váltak. A Salsa- és koktélfesztivál megrendezésével egyébként egy olyan célközönség megtalálása volt a Ceglédi Termálfürdő vezetőségének célja, akik egyébként nem látogatnának el a fürdőbe. - Idén a szervezésben sok nehézséggel kellett megbirkóznunk, mert az év elején hozott engedélyezési törvények ránk mind vonatkoznak, több számunkra eddig ismeretlen hatósági engedélyt kellett beszerezni. tájékoztatta lapunkat Horváth Szabolcs értékesítési vezető. - Éppen ezért sokkal precízebben tudtunk felkészülni, így gyakorlatilag hibátlan lebonyolítás mellett folyhatott le a nap. Folytatódtak a Zenés esték JÚLIUS 16-ÁN A FANTÁZIA ÉNEKEGYÜTTES műsorával folytatódott a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Szabadtéri Zenés Esték rendezvénysorozata a Ceglédi Kaszinó udvarán. A duó operett részleteket, country dalokat, régi és mai slágereket adott elő a lelkes közönségnek. Nagy sikert aratott Miklósi Anna művésznő előadása is július 23-án a Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében. A ceglédi születésű énekes-színészt két fiatal ceglédi zenész kísérte, zongorán Bori Viktor, dobon pedig Banai Szilárd.

11 Képek: Kisfaludi István Hírek Ceglédi szépség CEGLÉDI LÁNY VOLT A HÉTVÉGÉN megrendezett Miss Alpok Adria szépségverseny egyik döntőse. Az olaszországi Lignano-ban és Grado-ban tartott döntőbe nyolc magyar lány között juthatott ki Takács Anna, ahol ugyanennyi olasz lány is megmérette magát. A divatbemutató és szépségverseny során a magyar lányok felléptek magyar díszruhákban, estélyi ruhában és fürdőruhás forduló is volt. - A bemutatóra limuzinnal érkeztünk, az este fáradalmait pedig Lignano homokos tengerpartján pihentük ki. A színpad világa nem újdonság számomra, több évig táncoltam, divatbemutatókon vettem részt, szépségversenyeken kétszer is első udvarhölgyi helyezést értem el. Fantasztikus lehetőségnek tartom, hogy kijuthattam erre az olaszországi versenyre. Sok tapasztalatot szereztem, és egy életre szóló élményt. - nyilatkozta lapunknak Takács Anna. Akció az aktuális készlet erejéig! -10% -20% MOLNÁR végi Szezon akció! -30% KALAND-KE RÉK PÁR-SPORT-TÚRA üzlet Cegléd, Árpád u. 23. Tel.: 53/ KERÉKPÁROK, SPORT RUHÁZAT, SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS Táncgála időseknek A CEGLÉDI KISTÉRSÉGI SZOCIÁLIS Szolgáltató Idősek Otthonában tartottak Tánc Gálát július 21-én alakók szórakoztatására. - Sokan szeretik a táncot és táncolnak lakóink, munkatársaink, családtagjaik között is, ezért jött az ötlet, hogy meglepjük időseinket egy táncbemutatóval. Az udvarra terveztük, de a rossz idő miatt zárt helyen kellett lebonyolítani, így néhány műsorszám nem került teljes egészében bemutatásra. számol be az eseményről Horváth Mihályné Márta szervező. - Szeretnénk, ha ez a rendezvény is hagyománnyá válhatna. Szeptember elejére tervezett Ki mit tud?-unkra is készülünk táncos produkcióval. Erre a rendezvényre közel 200 fellépőt várunk a térségből. beszél büszkén az intézményben zajló eseményekről a szervező. A fiatal fitness-es lányok akrobatikus mutatványai és a hastáncbemutató meghozta a néhány lakó kedvét a tánchoz, de hangulatot mindenképpen megalapozta a közös ebédhez.

12 Hírek Nagyon jó a termés AZ ELSŐ GYÜMÖLCSÖK ÉRÉSÉVEL JÚLIUSRA a pálinkafőzési szezon is elkezdődött. A Bolyhos pálinkafőzdében már elkészültek az első pálinkák cseresznyéből és cigánymeggyből, most a kajszibarack feldolgozása folyik. - Nagyon jó a termés, magas cukortartalommal, az ideiből mind mennyiségileg, mind minőségileg szép évjárat lesz - teszi hozzá Bolyhos Zoltán. A felvásárlási árral már nem enynyire elégedett a környék legnagyobb pálinkafőzdéjének vezetője: - Bár van elegendő termés, de a gazdák igen sokat kérnek érte, ez teljesen indokolatlan. A cigánymeggynél például 50 %-os áremelkedés is tapasztalható. Most még elhamarkodott lenne okokat mondani, majd kiderül, hogy a többi tízféle gyümölcsnél is ez a tendencia lesz-e megfigyelhető, de hallani híreket szlovák, osztrák, német felvásárlói érdeklődésről, ami felverhette az árakat. A Bolyhos Pálinkafőzde másik működési területe a bérfőzetés, ezer családnak főznek pálinkát egy szezon alatt. A tavalyi pálinkatörvény hatását még nem érzik, nagyon sok az érdeklődő. - Az igényesebb fogyasztók inkább a pálinkafőző mesterek tudásában bíznak, mintsem hogy otthon próbálkozzanak. Egyre többen fordítanak különös gondot a minőségre, nekik segítünk egy kiadvány összeállításával. A Pálinka Nemzeti Tanács tagjaként ajánlom, hogy a nagyobb pálinkafőzdékben, vagy a tanács, illetve az Agrármarketing Centrum honlapján keressék kiadványt, amely tanácsokat ad a bérfőzetőknek, hogyan készítsék elő a cefrét, hogy kiváló minőségű pálinkát lehessen belőle előállítani a főzdékben. Utolsó köreit rója HARMADIK ÉVE MÁR, HOGY - különösen nyáron, de a nagy városi ünnepeken is - megszokott ceglédi látványosság lett a kisvonat. Az első évben még tartott az újdonság varázsa, sokan ültek fel barátaikkal, családjukkal egy útra, idénre viszont már veszteségessé vált a Lala Loki működtetése. A fenntartó kft vezetője, Kajári Lajos szerint egy negyvenezres városnak el kellene tudni tartani egy ilyen akár tömegközlekedést is biztosító kisvonatot. A tény azonban az, hogy idén érdeklődés híján - csupán a hétvégén járó lokomotív napi 5-6 embert szállít, az 500 helyett 300 Ft-os viteldíjért, a belváros és a termálfürdő között. - Reménytelen a helyzet, már tavaly sem tartotta fenn magát a kisvonat, úgyhogy helyet keresünk neki, elvisszük Ceglédről. tette hozzá Kajári Lajos. - Már most is csak úgy tudunk nullszaldósak lenni, hogy a környező települések önkormányzatai kibérlik. Ha fontosnak éreznék a ceglédi kisvonatot, városi támogatással fenntartható lenne, ahogy más Ceglédhez hasonló méretű városokban működik. A tervek szerint nyár végén a Lala Loki végleg elköltözik a városból, addig viszont várja utasait a ceglédi kisvonat. NAPKOLLEKTOROK ELÉRHETÕ ÁRON! Magyar cement 2800 Ft/q B 30-as tégla 98 Ft/db 30-as NF tégla 250 Ft/db Mediterrán hullámpala 2100 Ft/db Tûzifa akár 1650 Ft/100 kg-tól Áraink az áfát tartalmazzák és a készlet erejéig érvényesek. ZÖLDHALOM TÜZÉP Csemõ-Zöldhalom, Iskola d / , 06-30/

13 Hírek Teleki Lászlóra emlékeztek A KÖZELMÚLTBAN A NEMZETI Kegyeleti Bizottság, Szirák Önkormányzata és a Pest megyei TIT Szervezet névadójára emlékeztek a Teleki-család nyughelyén. A kriptánál Dr. Gedai István elnökhelyettes, Dr. Katona Tamás történész, Kómár Jánosné polgármester és Dr. Surányi Dezső elnök koszorúztak. A szép számban jelenlevő vendégek itt Teleki László fiatalkori naplójából hallgattak meg részleteket. A helyi evangélikus templomban emlékkoncert is emelte az ünnepség meghittségét. A sziráki Teleki-Róth kastélyban Katona Tamás mondott emlékbeszédet. Ez a rendezvény még nem zárta le Teleki László születésének bicentenáriumi és halálának 150. évfordulói ünnepségsorozatát, ugyanis szeptemberben Abony városa országgyűlési képviselőjeként elhalt politikusírónak kíván tisztelegni. Könyvbemutató A TÁPIÓSZELEI BLASKOVICH MÚZEUM Baráti Köre július 22-én a múzeumba invitálta a település történelme iránt érdeklődő közönséget. Az összejövetelen Harangozó Miklós szerkesztő munkáját, A tápiószelei zárda és polgári iskola története című könyvét ismertette. Toboroz a Greenpeace AKTIVISTÁKAT, TÁMOGATÓKAT TOBOROZ a Greenpeace nevű nemzetközi szervezet nyári diákmunkások segítségével. A kecskeméti Krisztina és Petra főleg Bács-Kiskun és Pest megyében látogatja rendszeresen a nagyobb városokat, ahol beszélgetnek a járókelőkkel a világ globális problémáiról, a megoldásokról és a Greenpeace céljairól. 19-én délelőtt Cegléden a posta előtt szólították meg az érdeklődőket. Mint a fiatal toborzók elmondták, a génmódosítás, atomenergia, klímaváltozás és vegyi szennyezés okozta problémák egyre több embert érintenek és érdekelnek, sőt hajlandóak támogatni a szervezet munkáját - szervezeti tagsággal és anyagilag. A lányok úgy vélik szükséges, hogy közvetlenül szólítsák meg a lakosságot, mert ezekkel - az emberek jövőjét közvetlenül érintő - gondokkal keveset foglalkozik a média. ORTOPÉD MAGÁNRENDELÉS DR KISS CSABA Cegléd, Rákóczi út 7. (rendelőintézet) Bejelentkezés: 30/

14 Még egy dobás Ungváriért Képek: Kisfaludi István AZ EGY DOBÁS UNGVÁRIÉRT Jótékonysági Gála sikere után, újabb neves művészek fogtak össze, hogy fellépésükkel segítsék Ungvári Attila ceglédi judost július 25-én a Művelődési Központ színháztermében. A gálán nagy sikerű, jó hangulatú koncertet adott Mága Zoltán hegedűművész, a Rajkó Művészegyüttes, Sasvári Sándor énekes, Ma - hó Andrea színész, valamint színpadra léptek a CVSE Fitness és Judo szakoszályának Európa és Világbajnoki érmesei is. A ceglédi és környékbeli nézők így kellemesen kikapcsolódva járulhattak hozzá belépőjegyük vásárlásával Ungvári Attila ügyében a nyomravezetői díj előteremtéséhez. A gála szervezői elmondták, a művészek meghatóan segítőkészek voltak és e második koncerten lényegesen több támogatói, belépő jegyet és támogató pólót adtak el. MEGHÍVÓ II. Kistérségi Gokart Kupa Bognár Gokart Park, Nyársapát augusztus 14. vasárnap Nevezési határidõ: aug. 12. Korhatár: év Jelentkezni személyesen a helyszínen (Nyársapát, Iskola d. 20.), illetve a 06-53/ , vagy a 06-30/ telefonon lehet.

15 Sport Virtuális lelátó VIRTUÁLIS LELÁTÓRA TOBOROZ SZURKOLÓKAT a Restart-CVSE stábja. Ez a klub internetes oldalán található négyzethálóval felosztott nézőteret jelenti, amit a szurkolókkal, támogatókkal szeretnének megtölteni a es szezonra. - Ha a lelátó megtelik, ez akár Ft bevételt jelenthet az egyesületnek, amit kommunikációs fejlesztésekre szeretnénk fordítani tájékoztatta lapunkat Ádori Péter szervező. A virtuális lelátó egy négyzetének bérlete egy szezonra mindössze 150 Ft. Az adott területre a támogató neve, monogramja, fényképe, vállalkozásának logója is kerülhet. Sport évzáró JÚLIUS 2-ÁN A RESTART VIZILABDA Szakosztálya családi nappal egybekötött évzárót tartott. A rossz idő ellenére elég sokan kilátogattak. A nap folyamán játékos vetélkedők sora várta a gyermekeket és szüleiket. Volt hétméteres dobóverseny és nagyon izgalmas szülő-gyermek vízilabdameccs is. A nap végén kiosztották a es Országos Bajnokság Ceglédi Gólkirály címeket is. (A képen balról-jobbra: Turbók András serdülő korosztály: 57 gól, Szebenyi Szabolcs ifi korosztály: 38 gól, Bicskei Attila gyermek korosztály: 74 gól) Nyári kedvezmény jún.1-tõl 40 órát fizet és 50 órát kap érte! Cegléd, Köztársaság u. 16/8 Tel.: Lőrincz Tamás újabb sikere ISMÉT AZERBAJDZSÁN FŐVÁROSÁBAN rendezték meg a évi Golden Grand Prix döntőjét, amelyen a RESTART CVSE TS IN - TEGRÁL Birkózószakosztály két kiválósága Kozák István és Lőrincz Tamás (képünkön fent) is indult a magyar válogatott színeiben. Lőrincz fantasztikusan birkózott, ismét nem talált legyőzőre. A rendkívül erős mezőnyben, első mérkőzésén az azeriek egyik kiválóságával Azad Alijevvel kezdett és magabiztosan 2:0, 1:0 arányban hozta a mérkőzést. Második mérkőzésén egy újabb azeri, Vitalij Rahimov állt vele szemben, neki sem kegyelmezett, ismét 2:0,1:0 lett a vége. Az elődöntőben az orosz Adam Kurak nézett vele farkasszemet, de két menet után ismét Lőrincz kezét emelték a magasba 1:0, 1:0. Következett a döntő és aki szerette volna őt megállítani az az iráni Afsin Bjabangard volt, de ezen a napon Tamás legyőzhetetlennek bizonyult két menet után itt is 1:0, 1:0 mutatott az eredményjelző. Ez a szép siker biztató jel a szeptember között megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt. A fiatal Kozák sem vallott szégyent, hiszen három mérkőzésen is versenyben volt, előbb egy grúzt győzött le, majd kikapott a későbbi ezüstérmes szerb Stefanektől, a vigaszágon akciódús mérkőzésen nagy csatában maradt alul az üzbég vetélytársával szemben és a nyolcadik helyen végzett. SZŰCS ANDRÁS vezetőedző

16 16 A sanghaji világbajnokságon Ha csak a földrészeket tekintjük, akkor is páratlan utazások részese volt az elmúlt hetekben Czigány Dóra a női vízilabda válogatott üdvöskéje. Európa, Ausztrália és Ázsia több országa volt az előzménye a mostani nagy eseménynek. a18 éves ceglédi sportoló ezekben a napokban még a sanghaji vizes világbajnokság női tornájának helyosztóin küzd a sikerekért. A VB előtt huzamosabb időt töltöttek Ausztráliában, ahol edzések hosszú sora, felkészülési mérkőzések és nem kevésbé az akklimatizálódás volt a kint tartózkodás célja. Eközben, többek között módjuk volt megismerkedni a kenguruk földjén az ottani mesés naplementével, amikor megfigyelhették a delfinek játékát az óceánban. Az átszervezett és megfiatalított magyar csapat céljai nem lehettek égbe törők, de a tisztes helytállást a magyar vízilabda-sport, benne a hölgyek eddigi dobogós helyezései prezentálták előzetesen. Az előjel, miszerint egy csoportba kerültek a mieink az aktuális olimpiai bajnokkal és a világbajnokkal, nem látszott könnyűnek a továbbjutás. Sport A kazah válogatott elleni 21-6-os siker bemelegítésnek tűnt, ezzel szemben az USA elleni 6-17 reménytelenné tette a továbbjutást a legjobb nyolc közé. A harmadik mérkőzésen a holland válogatott ellen javított Merész András szövetségi kapitány együttese, 9-9 lett az eredmény a hollandok ellen, de mindez csak arra volt elég, hogy harmadikok lettek a magyarok a csoportjukban. A nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen re kikaptunk az ausztráloktól és mivel a jobbiktól kikapni nem szégyen, bármilyen kellemetlen, maradt a helyért történő további szereplés lehetősége Sajnos ez 1986 óta a legszerényebb helyezésünk az elit mezőnyben. Dóra minden mérkőzésen szerepelt, utóbbi kettőn kezdőként és több negyedeken keresztül. A televízió előtt szurkolva büszkék lehettünk ceglédiek, hogy lányunk távol a 22 milliós Sanghajban a magyar színekben képviselt, kicsit bennünket is. Gratulálunk! MAGYAR LÁSZLÓ Kép: Kisfaludi István Tankó-Walter és társa Kegyeleti kft. Éjjel-nappal ügyelet 06-20/ , 06-30/ TELJES KÖRÛ TEMETKEZÉSI SZOLGÁLTATÁS Cegléd, Alszegi út / (Régi kerékpárszaküzlet helyén)

Ceglédi. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. 2011. május 21. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6.

Ceglédi. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. 2011. május 21. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6. az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 2011. május 21. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál MÁJUS 5-ÉN MEGNYITOTTAM ARANYÉR- LÉZERSEBÉSZETI

Részletesebben

Ceglédi. A Magyar Fotográfia Napja. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 15. szám 2011. augusztus 12. panorama-online.hu

Ceglédi. A Magyar Fotográfia Napja. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 15. szám 2011. augusztus 12. panorama-online.hu Ceglédi V. évfolyam, 15. szám 2011. augusztus 12. A Magyar Fotográfia Napja az eredeti P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány

Részletesebben

Ceglédi. 1% Nap. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 8. szám 2011. április 22. panorama-online.hu ANNO 2007

Ceglédi. 1% Nap. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 8. szám 2011. április 22. panorama-online.hu ANNO 2007 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 8. szám 2011. április 22. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 1% Nap Borovi fa nyílászárók K=1.0 hõszigeteléssel közvetlenül a gyártótól: fa ablak ony 60x60 9.600

Részletesebben

Ceglédi. ...érkezik a Mikulás. A Kleopátra Ékszerüzlet elé... az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ

Ceglédi. ...érkezik a Mikulás. A Kleopátra Ékszerüzlet elé... az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ az eredeti Ceglédi IV. évfolyam, 24. szám 2010. december 3. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 A Kleopátra Ékszerüzlet elé......érkezik a Mikulás NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e

Részletesebben

Ceglédi. Színpadavató. az eredeti. a Madison Rock & Roll zenekarral P A N O R Á M A. V. évfolyam, 11. szám 2011. június 3.

Ceglédi. Színpadavató. az eredeti. a Madison Rock & Roll zenekarral P A N O R Á M A. V. évfolyam, 11. szám 2011. június 3. az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 11. szám 2011. június 3. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Színpadavató a Madison Rock & Roll zenekarral Cegléd, Széchenyi út 27. - Vérnyomásmérõk - Vércukorszintmérõk

Részletesebben

Ceglédi. Újra SZENVEDÉLYEK HETE. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 7. szám 2011. április 8. panorama-online.hu ANNO 2007

Ceglédi. Újra SZENVEDÉLYEK HETE. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 7. szám 2011. április 8. panorama-online.hu ANNO 2007 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 7. szám 2011. április 8. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Újra SZENVEDÉLYEK HETE Borovi fa nyílászárók K=1.0 hõszigeteléssel közvetlenül a gyártótól: fa ablak

Részletesebben

Ceglédi. Iskolaválasztás elõtt. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. panorama-online.hu ANNO 2007

Ceglédi. Iskolaválasztás elõtt. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. panorama-online.hu ANNO 2007 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Iskolaválasztás elõtt A hirdetés felmutatója 10% kedvezményben részesül FÉRFI ÉS NÕI DIVATÁRU ÜZLET

Részletesebben

Ceglédi. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 5. szám 2011. március 11. panorama-online.hu ANNO 2007

Ceglédi. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 5. szám 2011. március 11. panorama-online.hu ANNO 2007 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 5. szám 2011. március 11. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Ceglédi P A N O R Á M A Címlap 5 Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.:

Részletesebben

Ceglédi. Gyermeknap. az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 10. szám 2010. május 21.

Ceglédi. Gyermeknap. az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 10. szám 2010. május 21. az eredeti Ceglédi IV. évfolyam, 10. szám 2010. május 21. P A N O R Á M A cegledipanorama.hu ANNO 2007 Gyermeknap Kép: Kisfaludi NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e l t e n t á m o g a t

Részletesebben

I. Ceglédi Lakodalmas Bál és Menyegzõ Fesztivál

I. Ceglédi Lakodalmas Bál és Menyegzõ Fesztivál az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 1. szám 2011. január 14. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 I. Ceglédi Lakodalmas Bál és Menyegzõ Fesztivál DR. SZABÓ ANDRÁS BÕRGYÓGYÁSZ-KOZMETOLÓGUS RENDELÉSE

Részletesebben

Ceglédi. A Fotográfia Napja. az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 17. szám 2010. augusztus 27.

Ceglédi. A Fotográfia Napja. az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 17. szám 2010. augusztus 27. az eredeti Ceglédi IV. évfolyam, 17. szám 2010. augusztus 27. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 A Fotográfia Napja NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e l t e n t á m o g a t j a

Részletesebben

Ceglédi. Nyár esti vigadalom. az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 15. szám 2010. július 30.

Ceglédi. Nyár esti vigadalom. az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 15. szám 2010. július 30. az eredeti Ceglédi IV. évfolyam, 15. szám 2010. július 30. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Nyár esti vigadalom NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e l t e n t á m o g a t j a :

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. Ceglédi. Tanévkezdés. 2008-ban

Ingyenes. II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. Ceglédi. Tanévkezdés. 2008-ban Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. P A N O R Á M A S P O R T - T O B O R Z Ó M E L L É K L E T T E L 1 7-3 3. O L D A L Tanévkezdés 2008-ban 5 kamrás mûanyag ablakok 1.0 hõszigeteléssel,

Részletesebben

Forgatag és Virágvásár

Forgatag és Virágvásár VIII. évfolyam, 7. szám 2014. április 11. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 Szent György Napi Forgatag és Virágvásár 2014. április 26-27. Nagykőrös Deák tér, Vásártér P A A N O Kiadó: Panoráma

Részletesebben

Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 P A N O R Á M A. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! panorama-online.

Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 P A N O R Á M A. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! panorama-online. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 Pontban a központban Új üzlet nyílt a Piaccsarnok

Részletesebben

Ceglédi. Coincidance, Kortárs Ír Tánc. az eredeti P A N O R Á M A. ...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér...

Ceglédi. Coincidance, Kortárs Ír Tánc. az eredeti P A N O R Á M A. ...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér... az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 3. szám 2011. február 11. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Coincidance, Kortárs Ír Tánc...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér... Március 20-án 19 órakor

Részletesebben

Ceglédi. Kezdõdik. a tavaszi hadjárat. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 3. szám 2010. február 12.

Ceglédi. Kezdõdik. a tavaszi hadjárat. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 3. szám 2010. február 12. Ingyenes Ceglédi IV. évfolyam, 3. szám 2010. február 12. P A N O R Á M A cegledipanorama.hu ANNO 2007 Kezdõdik a tavaszi hadjárat Kép: Kisfaludi István NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e

Részletesebben

VII. Nemzetközi Hurkatöltõ Fesztivál 2011. november 12. Tápiószentmárton, Sportcsarnok P A N O R Á M A. V. évfolyam, 21. szám 2011. október 21.

VII. Nemzetközi Hurkatöltõ Fesztivál 2011. november 12. Tápiószentmárton, Sportcsarnok P A N O R Á M A. V. évfolyam, 21. szám 2011. október 21. V. évfolyam, 21. szám 2011. október 21. P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu VII. Nemzetközi Hurkatöltõ Fesztivál 2011. november 12. Tápiószentmárton, Sportcsarnok P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma

Részletesebben

Ceglédi. Olimpiai bajnokok Cegléden. Válogatott férfi vízilabda mérkõzés. Ingyenes P A N O R Á M A

Ceglédi. Olimpiai bajnokok Cegléden. Válogatott férfi vízilabda mérkõzés. Ingyenes P A N O R Á M A Ingyenes Ceglédi III. évfolyam, 12. szám 2009. június 19. P A N O R Á M A ANNO 2007 Válogatott férfi vízilabda mérkõzés Olimpiai bajnokok Cegléden 2009. július 2. 19 30 Ceglédi Termálfürdõ és Szabadidõközpont

Részletesebben

VI. évfolyam, 20. szám 2012. október 5. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007

VI. évfolyam, 20. szám 2012. október 5. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007 VI. évfolyam, 20. szám 2012. október 5. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu Fotó: Kisfaludi István Címlap 3 P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53)

Részletesebben

Ceglédi. Musical-est a gyerekekért. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 6. szám 2011. március 25. panorama-online.

Ceglédi. Musical-est a gyerekekért. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 6. szám 2011. március 25. panorama-online. az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 6. szám 2011. március 25. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Musical-est a gyerekekért ORTOPÉD MAGÁNRENDELÉS DR KISS CSABA Cegléd, Rákóczi út 7. (rendelőintézet)

Részletesebben

10 éve város. Albertirsa

10 éve város. Albertirsa VII. évfolyam, 15. szám 2013. július 26. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 10 éve város Albertirsa 2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: 0653-505-911 5000 Szolnok, Széchenyi krt. Telefon:

Részletesebben

Pápa és Vidéke 2007. augusztus 16. Közéleti hetilap V. évfolyam 30. szám

Pápa és Vidéke 2007. augusztus 16. Közéleti hetilap V. évfolyam 30. szám Pápa és Vidéke 2007. augusztus 16. Közéleti hetilap V. évfolyam 30. szám Nagytevel Nemzetiségi fesztivál Az elmúlt szombaton került sor Nagytevelen a hagyományos Német Nemzetiségi Fesztivál és Találkozó

Részletesebben

VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. V. Bor- és laskafesztivál. 2012. június 22-23.

VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. V. Bor- és laskafesztivál. 2012. június 22-23. VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu V. Bor- és laskafesztivál 2012. június 22-23. P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u.

Részletesebben

V. évfolyam, 20. szám 2011. október 7. P A N O R Á M A. panorama-online.hu ANNO 2007

V. évfolyam, 20. szám 2011. október 7. P A N O R Á M A. panorama-online.hu ANNO 2007 V. évfolyam, 20. szám 2011. október 7. P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu év garancia m{zd{ P A N O R Á M A Címlap 3 Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 13. szám 2008. július 4. Ceglédi. Tombol a nyár... Cegléd oázisa a Termálfürdõben 3. oldal

Ingyenes. II. évfolyam, 13. szám 2008. július 4. Ceglédi. Tombol a nyár... Cegléd oázisa a Termálfürdõben 3. oldal Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 13. szám 2008. július 4. P A N O R Á M A Tombol a nyár... Cegléd oázisa a Termálfürdõben 3. oldal Weber Terranova padlókiegyenlítõ (zsák) 2.700 Ft 1.890 Ft Laminált parkettához

Részletesebben

Ceglédi. Elõbb-utóbb úgyis tavasz lesz. Ingyenes P A N O R Á M A. 3. oldal. III. évfolyam, 6. szám 2009. március 27. ANNO 2007

Ceglédi. Elõbb-utóbb úgyis tavasz lesz. Ingyenes P A N O R Á M A. 3. oldal. III. évfolyam, 6. szám 2009. március 27. ANNO 2007 Ingyenes Ceglédi III. évfolyam, 6. szám 2009. március 27. P A N O R Á M A ANNO 2007 Elõbb-utóbb úgyis tavasz lesz 3. oldal Új nyílászárót szeretne, vagy a régit cserélné le újra? Keresse fel telepünket!

Részletesebben

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja: VII. évfolyam, 6. szám 2013. március 22. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 P A A N O R Á M Bevezetõ Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem VIII. évfolyam, 2. szám 2014. január 31. Fotó: Hartyányi Norbert P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. Ceglédi ANNO 2007. Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal

Ingyenes. II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. Ceglédi ANNO 2007. Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. P A N O R Á M A ANNO 2007 Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal minden raktárkészleten levõ Zalakerámia mázas gres burkolólapot! S hogy a jó kedv is

Részletesebben