A bank budapesti és vidéki régióközpontokkal van jelen a hazai piacon, ahol személyes banki szakértők segítenek cégre szóló, egyedi megoldásokkal és

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A bank budapesti és vidéki régióközpontokkal van jelen a hazai piacon, ahol személyes banki szakértők segítenek cégre szóló, egyedi megoldásokkal és"

Átírás

1 A vállalati bankként ismert Commerzbank röviddel a rendszerváltás után, 1991-ben nyitott képviseleti irodát Magyarországon, majd a régióban elsőként 1993-tól már a Commerzbank AG 100%-os leányvállalataként kínálja magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásait a számlavezetéstől kezdve a különféle hitelkonstrukciókon át a faktorálásig. valódi innovációval. A bank budapesti és vidéki régióközpontokkal van jelen a hazai piacon, ahol személyes banki szakértők segítenek cégre szóló, egyedi megoldásokkal és A német anyabankot 1870-ben alapították Hamburgban, ma székhelye Frankfurt am Main. A Commerzbank Csoportot 625 milliárd eurós mérlegfőösszegével a világ 50 legnagyobb pénzintézete között tartják számon. Több mint 66 ezer munkatársa világszerte 60 országban több mint 14,5 millió ügyfelet szolgál ki. Magyarországon a közepes méretű bankok között kimagasló profitabilitással bír és dinamikus növekedést mutat. A bank alapvető értéke a partnerség az ügyfél és a bank között, melynek keretében az egyedi igényeknek megfelelő, személyre szabott, rugalmas megoldásokat keres. A német háttér precizitást és a megbízhatóságot jelent, ennek jegyében közel 200 elkötelezett szakember látja el feladatait hazánkban. A Business Superbrands Program keretében 2009-ben immár második alkalommal ítélték oda a B2B márkák legjobbjainak járó díjakat. A 14 tagú, független szakemberekből álló bizottság döntése alapján 2009-ben a Business Superbrands minősítést kapott.

2 Társadalmi Felelősségvállalás a Commerzbankban avagy a Sárga Angyal küldetés A számára különösen fontos a pályakezdők, a rászoruló gyermekek, a hátrányos helyzetű csoportok és a fiatal művészek támogatása. Természetesen mindezen célok a válság évében különösen hangsúlyossá váltak. Céljaink megvalósításánál fontos szempont, hogy munkavállalóink aktív részesei, alakítói lehessenek a folyamatnak, hogy valódi elköteleződés, valódi közös élmény és valódi részvétel alkossa, alakítsa a programot. Ezek a célok vezérelnek bennünket: amikor felsőfokú képzésben utolsó éves és frissen végzett diákok számára működtetünk hosszú távú gyakornoki programot: Ez a program egy évig tart, mely során a diákok rotálnak a szervezetben és alkalmuk nyílik a gyakorlatban kipróbálni azokat a területeket, amelyeket tanulmányaik során elméletben már megismerhettek. Ez a lehetőség nagyon fontos a diákok számára, így megalapozottan dönthetnek arról, hogy mely területen szeretnének dolgozni. Az üzleti életben sajnos ritkán kapnak ilyen lehetőséget a pályakezdők. Ennek tudatában nem meglepő, hogy a program igen nagy sikernek örvend, a diákok közt terjed a híre és a pályázatok folyamatosan érkeznek. Fontos számunkra, hogy kollégáink is partnerek legyenek a program működtetésében, hiszen ők töltik meg tartalommal a program által nyújtott kereteket. Ennek sikerét mutatja az is, hogy a program sok éves múltra tekint vissza és a gyakornokok több mint 90%-a a szervezetben marad. Immár asszisztensi, munkatársi, szakértői és vezetői szinten is vannak olyan kollégáink, akik egykor gyakornokként kezdték pályájukat bankunkban. A program kialakításában, működtetésében a HR osztály mellett nagyon fontos szerepet vállal a bank ügyvezetése, hiszen felsővezetésünk felelősen képviseli ezt az értékrendet, részt vesz a program alakításában és a diákok kiválasztásában.

3 amikor szakmai képzésben résztvevő diákokat fogadunk, a számukra előírt rövidtávú gyakorlatra: 2009-ben gyakornoki programunkat szakképzésben résztvevők számára kínált lehetőséggel bővítettük ki. Döntésünkben az is fontos szerepet játszott, hogy felelősen kívánunk eljárni a pályakezdőkkel szemben és hiszünk az oktatás és a szakmai területek párbeszédében. Jelenleg pénzügyi szakügyintéző, protokollügyintéző és marketing-, reklámügyintéző szakon tanuló diákokat fogadunk és tervezzük a szakok bővítését profilunknak megfelelően. Ez a program új szemléletet kíván a szervezettől, mert ebben az esetben rövidtávú gyakorlatról van szó, hiszen a tanulmányoktól függően a diákok hétre érkeznek hozzánk. Ez az új ág, immár féléves múltra tekint vissza és a gondos elméleti tervezés után, a gyakorlatban is sikeresen bizonyított. A szakterületek megtapasztalhatták, hogy a lelkes fiatal kollégák, friss szemléletmódot és új energiákat hoznak. A diákok pedig hasznos élményekkel gazdagodva tértek vissza az iskolába. A kiinduló ötlet és a megvalósítás feladatai ebben az esetben is a HR területhez tartoztak és tartoznak, de ismét hangsúlyozzuk, hogy a program úgy vált igazi értékké, hogy a szervezet feltöltötte a kialakított rendszert valós tartalommal. amikor alapítványokat támogatunk: A támogatott szervezeteket minden esetben alapelveinknek megfelelően választjuk ki, gondos és körültekintő folyamat során ben választásunk a Messzehangzó Tábor Alapítványra esett (http://www.messzehangzo.hu), amely lehetőséget teremt a Magyarországon szociálisan hátrányos helyzetben élő, kisiskolás korú, tehetséges gyermekeknek, szabadidejük élményekben gazdag eltöltésére és a Családjainkért alapítvány, amely Esélyt a képességeknek (http://www.eselytakepessegeknek.hu) programja keretében olyan gyermekek sikeres életkezdését, képességeik kibontakoztatását szeretnénk segíteni, akik segítség nélkül esetleg elkallódnának. Dévai Szent Ferenc Alapítványra (http://www.devaigyerekek.hu), amely a hátrányos helyzetű gyermekek ellátását, beiskoláztatását, szakmai képzését, érdekeinek védelmét vállalta fel. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 17 Erdélyi gyermekmentő ház után 2007-ben Magyarországon is tevékenységbe kezdett. Ez az alapítvány már 2008-ban is elnyerte támogatásunkat, mert elvei és tevékenysége egyeznek a bank értékrendjével.

4 amikor az anyagi támogatás mellett aktív munkával és ajándékgyűjtéssel állunk a támogatott szervezet mellé: Az anyagi támogatás is közös ügyünk, kollégáink részesei és ismerői a folyamatnak. Azonban úgy gondoltuk, hogy mindez kevés, hiszen nem hozza valós közelségbe a támogatott szervezetet. Ebben a szellemben a Dévai Alapítvány anyagi támogatásának kibővítése a 2009-es év újdonsága volt. Az anyagi támogatás mellett arra törekedtünk, hogy tettekkel, kétkezi munkával is hozzá tudjunk járulni az otthon fejlesztéséhez. Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé. Böjte Csaba (OMF) Fontos volt számunkra, hogy kiemelten közhasznú, valódi segítséget jelentő munkával, közös eredmények elérésével támogassunk egy nemes ügyet. A program céljai közt az is fontos volt, hogy a bank munkatársai egy közösségi élmény hatásán túl közösen, csapatokban, de mégis szórakoztató formában, hasznos munkájukkal segítsék a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csobánkai gyermekotthonának rendbetételét. Minden évben sor kerül egy közös kirándulásra, amely során közös program és irodán kívüli közös időtöltés ad lehetőséget a kollégáknak arra, hogy más helyzetben is megismerjék egymást és kiszakadjanak a hétköznapokból szeptember 19-én, szakítva az eddigi szokásokkal, nem a hagyományos dolgozói hétvégére indultunk, hanem szárnyainkat felcsatolva az Élet Házában láttunk munkához.

5 A Sárga Angyalok csapatokban láttak neki a szükséges munkálatok elvégzésének, 9 csapatban, közel 120-an. A kirándulás remekül sikerült, minden előzetes reményünket túlszárnyalva, lelkesen és lendületesen dolgoztak. A Sárga Angyalok azaz maguk a Commerzbank dolgozó - jöttek és segítettek, ahol szükség volt rájuk. Délután a munka végeztével egy kis ecsetet kapott emlékbe mindenki, a nap legfontosabb üzenetével: Mától büszkén viselheted a Sárga Angyal címet. Emlékül fogadd ezt az ecsetet, hogy mindig emlékezz rá: együtt igazi csodákra vagyunk képesek! A szeptemberi látogatás után gyorsan beköszöntött a tél, közeledtek az ünnepek. Kollégáink pedig dobozokban, csomagokban és táskákban hozták a játékokat, ruhákat, mesekönyveket, édességet és élelmiszert. Mindazt, amiről úgy gondolták, hogy az otthon kis lakóinak örömet okoz és szép ünnepet. Az ajándékokat december 22-én szállítottuk Csobánkára, hogy a fa alá kerülhessenek a mi meglepetéseink is. amikor hátrányos helyzetű munkavállalókat alkalmazó szervezetek, foglalkoztató központok számára adunk megbízást: Fontos számunkra, hogy segítsük a hátrányos helyzetű munkavállalókat, ezért foglalkoztató központokat és szervezeteket bízunk meg azon feladatokkal, amelyek a profiljukba illeszkednek. A 2009-es esztendőben üzleti partnereink számára, apró karácsonyi meglepetések készítésében, csomagolási feladatokban az Angyalföldi Szociális Egyesület tagjai segítették munkánkat. Igyekszünk megtalálni azokat a további pontokat is, amelyek lehetőséget adnak a közös munkára.

6 amikor a bank központi épületének és régióközpontjainak tereit kortárs művészek alkotásaival díszítjük: A megalapításának kezdetétől fogva támogatja a hazai kortárs művészetet és folyamatosan bővíti képzőművészeti gyűjteményét. Alapvetően székházának és vállalati régióközpontjainak falait díszíti a több mint félszáz kortárs művészeti alkotás. A gyűjteményben Nádler Istvántól kezdve Bak Imre geometrikus formaábrázoló alkotásain keresztül Soós Nóra jelentősebb műveit is felfedezhetjük. A Commerzbank a gyűjteményt továbbra is kortárs magyar művészek alkotásaival bővíti ban Győrfi András festőművész, grafikus és Rainer Máté festőművész alkotásaival még elegánsabbá és exkluzívabbá vált a budapesti székház és az akkor megnyílt vidéki régióközpontok belső tere is. Igazi különlegesség továbbá a bank azon képzőművészeti filozófiája, miszerint a gyűjtemény bővítésekor vásárolt művek alkotóit személyesen is (exkluzív ügyfélrendezvényeken) megismerteti vállalati ügyfeleivel, hogy ezáltal is ismertté tegye ezen művészek tevékenységét. Külön érdekesség az is, hogy a Commerzbank VIPeseményeinek exkluzív meghívóit is a fiatal művészek készítik el - minden egyes meghívott számára egyedileg. amikor a bank központjában létrehozott bemutató térben kiállítási lehetőséget adunk pályájuk elején járó művészeknek: december 3-án tartottuk a Commerzbank Galéria hivatalos megnyitóját, melyen elsőként Tóth Angelika és Rabóczky Judit mutatkozott be alkotásaival.

7 A kiállítás megnyitója nagy sikert aratott, a műveket azóta is élvezik munkatársaink, ügyfeleink és vendégeink. Mivel egy kiállítást nehéz elmesélni, beszéljenek helyettünk a képek: amikor környezettudatos megoldásokat választunk: Ennek jegyében kezdtük meg 2009-ben az elektronikus megoldások bevezetését a HR nyomtatványai, igénylőlapjai és kimutatásai esetében. Az első ilyen változás az elektronikus bérjegyzék bevezetése volt, de nem álltunk meg itt. Jelenleg az elektronikus jelenléti íven és az elektronikus személyi anyag bevezetésén dolgozunk. A kis zöld levél láttán, kollégáink máris tudják, hogy ismét fáink érdekében módosítunk az adott folyamaton. Szintén a környezettudatosság vezérel bennünket, amikor reklám anyagainkat választjuk ki. A legújabb ilyen döntésünk nyomán tűnnek fel a bioműanyagból készülő tollak bankunkban. amikor környezettudatos közlekedési módokat támogatunk: 2009-ben két csapat indult a Bringázz a munkába! kampány keretében meghirdetett versenyen, akik a banki szektor 15. helyét szerezték meg. Annak érdekében, hogy kollégáink kerékpározási kedvét növeljük, a bank épülete mellett kerékpártároló létrehozására kértünk és kaptunk hivatalos engedélyt, majd meg is építettük azt. Ugyanakkor nincs arra mód, hogy minden kollégánk kerékpárral járjon, így az is fontos számunkra, hogy 2009-ben, már kizárólag az Euro5 szabványnak megfelelő személygépjárműveket szereztünk be.

8 Összességében elmondhatjuk, hogy nagy örömünkre szolgál, hogy a kialakított program sikeres. Kollégáink napi munkavégzéséhez, szervezetünk jó hangulatához, környezetünk tudatos alakításához és felelős vállalati szerepvállalásunkhoz nagymértékben járulnak hozzá a fenti pontok. Természetesen nem dőlünk hátra elégedetten, ahogy a es év is mutatja, programunkon jelenlegi alkotóelemeit gondozzuk, alakítjuk, és újabb lehetőségeken töprengünk. Bízunk benne, hogy tesszük ezt 2010-ben is az előző évekhez hasonló sikerrel. A program gazdája a Commerzbank HR osztálya, amely jelenleg három aktív kollégából áll: Rédey Boglárka és Zulauf Erik alkotja azt a lelkes és elhivatott csapatot, amelyet Nagy Andrea vezet. Ez a fiatal kis csapat a hétköznapok feladatait jelentő jogi, képzés-fejlesztési, bérszámfejtési, adminisztratív, tanácsadási, toborzási-kiválasztási feladatai mellett csatolja fel időről-időre szárnyait, hogy a Sárga Angyal életre keljen. Az aktív csapat tagjai mellett meg kell említenünk Bekő Erzsébetet, a HR terület megalapozóját és vezetőjét a bankban, aki tavaly május óta a személyzeti munkánál sokkal fontosabb feladatot lát el kisfia mellett. Illetve külön ki kell emeljük Elek Zsuzsannát, aki a HR csapat tiszteletbeli tagjaként a bank Marketing és kommunikációs területének vezetését nagy odaadással és szociális érzékenységgel valósítja meg. Végül, de korántsem utolsó sorban, ismét hangsúlyozzuk, hogy mindez nem jöhetne létre remek társosztályok, lojális kollégák és felelős ügyvezetés nélkül. Rédey Boglárka Zulauf Erik Nagy Andrea Bekő Erzsébet Elek Zsuzsanna Üdvözlettel, Nagy Andrea Humán erőforrás vezető, Humán Erőforrás Osztály Cím: 1054 Budapest, Széchenyi rakpart 8. Tel: ,

Budapest Bank Törõdés Napja

Budapest Bank Törõdés Napja Budapest Bank Törõdés Napja Vállalat neve: Budapest Bank Zrt. Vállalat bemutatása: A Budapest Bank az egyik legelsõ hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre. A magyar bankpiac egyik meghatározó

Részletesebben

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalása 2014. május 31. A pályázott kategória: Nemzetközi cég magyar nagyvállalata Pályázati anyag

Részletesebben

online Magyarország HÍREK TOP STORY KÖZÖSSÉG Mentorálás, utódnevelés, fejlődési lehetőség a B. Braunnál

online Magyarország HÍREK TOP STORY KÖZÖSSÉG Mentorálás, utódnevelés, fejlődési lehetőség a B. Braunnál online Magyarország A B. BRAUN csoport belső lapja / 3. szám - 2010. október HÍREK Újabb szakmai elismerés Prof. Dr. Kiss Istvánnak 2010. szeptember 1-től egyetemi tanárrá lépett elő 5 TOP STORY Csapatépítés

Részletesebben

Értékteremtés felelősséggel

Értékteremtés felelősséggel B. Braun Magyarország Értékteremtés felelősséggel CSR-beszámoló 2011 Bevezető Családi vállalkozásként a B. Braun alapvető értékrendjéhez hozzátartozik az egymásra való odafigyelés. Hisszük, hogy egy társadalmilag

Részletesebben

Az önkéntesség bibliográfiája

Az önkéntesség bibliográfiája Az önkéntesség bibliográfiája Magyar nyelvű tanulmányok, kutatások: Czike Klára: Önkéntesség számokban, 2002 Czike Klára-Kuti Éva: Önkéntesség, jótékonyság, társadalmi integráció 2006 Czike Klára-Kuti

Részletesebben

a K&H fenntarthatósági tevékenysége

a K&H fenntarthatósági tevékenysége a K&H fenntarthatósági tevékenysége és azon belül a 11 éves K&H gyógyvarázs program ismertetése 2014. június 16. Pályázott kategória: nemzetközi cég magyar leányvállalata Pályázó cég adatai: Pályázat benyújtója:

Részletesebben

ELTE TTK Hallgatói Alapítvány

ELTE TTK Hallgatói Alapítvány ELTE TTK Hallgatói Alapítvány j ö v ő t é p í t ü n k j jövőt ö v ő t é p í t ü n k Tartalom Elnöki köszöntő...3 Alapítói köszöntő...4 Ajánlások...5 Történetünk...6 Kuratóriumi elnökök...8 Egyetemi kapcsolatok...9

Részletesebben

Telepítési Csomag Kézikönyv önkéntes programok szociális intézményekben történõ elindításához

Telepítési Csomag Kézikönyv önkéntes programok szociális intézményekben történõ elindításához HEFOP -2.2.1.-06/1-2006-12-0020/4.0. BEFOGADÓ INTÉZMÉNYEK. A SZOCIÁLIS SZEKTOR FEJLESZTÉSE ÖNKÉNTES PROGRAMOK SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEKBE TÖRTÉNÕ INTEGRÁLÁSÁN KERESZTÜL. Alcím: Szociális szakemberek és önkéntesek

Részletesebben

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK A GYAKORLATBAN Önkéntes Központ Alapítvány Kiadja: Önkéntes Központ Alapítvány 1123 Budapest, Kékgolyó u. 20. I./4a Szerkesztõ: Francsics Dorina Szakmai lektor: F. Tóth András

Részletesebben

III. ESÉLYKONFERENCIA

III. ESÉLYKONFERENCIA Munkahelyi esélyegyenlőség- Vállalati felelősségvállalás III. ESÉLYKONFERENCIA 2013. május 30. Családbarát intézkedések vállalati gyakorlata Munkahelyi esélyegyenlőség vállalati felelősségvállalás III.

Részletesebben

3. Megfelelő embert a megfelelő helyre Tippek és tanácsok a pályakezdő munkavállalók munkahelyi befogadásának elősegítésére

3. Megfelelő embert a megfelelő helyre Tippek és tanácsok a pályakezdő munkavállalók munkahelyi befogadásának elősegítésére 3. Megfelelő embert a megfelelő helyre Tippek és tanácsok a pályakezdő munkavállalók munkahelyi befogadásának elősegítésére Az Equal programot az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány finanszírozza

Részletesebben

Hogy mindenkinek jó legyen

Hogy mindenkinek jó legyen Hogy mindenkinek jó legyen Vodafone Magyarország Vállalati Felelősség Jelentés 2010/2011 Elnöki köszöntő Az emberek az év végén nem csak azzal szoktak számot vetni, hogy az év folyamán helyes döntéseket

Részletesebben

Nemadomfel Ház kistérségi felzárkóztató program mélyszegénységben élő gyermekek számára

Nemadomfel Ház kistérségi felzárkóztató program mélyszegénységben élő gyermekek számára Nemadomfel Ház kistérségi felzárkóztató program mélyszegénységben élő gyermekek számára Nem Adom Fel Alapítvány 2011. március 28. Tartalomjegyzék I. BEVEZETŐ AZ ALAPÍTVÁNYRÓL ÉS A NEMADOMFEL HÁZ PROGRAMRÓL

Részletesebben

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2014. évi beszámolója

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2014. évi beszámolója A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2014. évi beszámolója Bevezető... 2 Szolgáltatási területek... 3 I. Általános információs szolgáltatások... 3 II. Személyes információs-, tanácsadási

Részletesebben

oldal Bevezetõ 3 Ertsey Katalin: United Way - Stratégiai partner a cégek társadalmi felelõsségvállalási programjában 19

oldal Bevezetõ 3 Ertsey Katalin: United Way - Stratégiai partner a cégek társadalmi felelõsségvállalási programjában 19 2 Tartalomjegyzék oldal Bevezetõ 3 F. Tóth András: A konferencia elé 4 Péterfi Ferenc: Az önkéntességrõl 7 Dr. Bódi György: Az önkéntesség és az állam 17 Ertsey Katalin: United Way - Stratégiai partner

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Marketing Mesterképzés Levelező tagozat

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Marketing Mesterképzés Levelező tagozat BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Marketing Mesterképzés Levelező tagozat A BANKOK TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSA, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A RAIFFEISEN BANK ZRT. TEVÉKENYSÉGÉRE Készítette:

Részletesebben

Vállalati felelősségvállalás jelentés 2007

Vállalati felelősségvállalás jelentés 2007 2007 Vállalati felelôsségvállalás Tartalomjegyzék Ove Fredheim köszöntője 2 A Pannon vállalati felelősségvállalása 4 A Pannon 7 Etikai alapállás és törvényi megfelelés 8 Pannon Etikai Kódex..................................

Részletesebben

McDonald s Magyarországi Étterem Hálózat Kft.

McDonald s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. McDonald s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. - Az év HR csapata McDonald s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. Pályázat - Az év HR csapata 2008. Pályázat - Az év HR csapata A mai kor társadalma és gazdasága

Részletesebben

hírgetmondó online hírújság

hírgetmondó online hírújság hírgetmondó online hírújság SZERKESZTŐK: Csepeli Dóra, Csóka Krisztina Munkatársak: Bencsik Roland, Cser Orsolya, Fazekas Attila, Rácz Attila, Ridács Tibor, Zdolik Krisztina Grafikus tervező: Bohati Bence

Részletesebben

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 G S 1 M a g y a r o r s z á g ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 GS1 Hungary 2009 Tartalom Elnöki köszöntő A vezérigazgató összefoglalója Az operatív igazgató összefoglalója A GS1 MAGyArorSzáGról röviden

Részletesebben

TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0131 ZÁRÓTANULMÁNY. www.dartke.hu info@dartke.eu Dr. Nagy Gábor Dániel Dr. Nagy Gábor Dániel +36309061735.

TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0131 ZÁRÓTANULMÁNY. www.dartke.hu info@dartke.eu Dr. Nagy Gábor Dániel Dr. Nagy Gábor Dániel +36309061735. TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0131 ZÁRÓTANULMÁNY 1. Szervezet adatai: Név: Székhely: 6721 Szeged, Sajka u. 16. Levelezési cím: 6721 Szeged, Sajka u. 16. Telefon: +3662 641-580 Fax: +3662 641-580 Dél-alföldi Regionális

Részletesebben

impresszum K&H Csoport kiadta felelős kiadó

impresszum K&H Csoport kiadta felelős kiadó K&H Csoport fenntarthatósági jelentés 2010 nnimpresszum K&H Csoport központi cím: 1051 Budapest, Vigadó tér 1. levelezési cím: 1851 Budapest központi telefonszám: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 e-mail:

Részletesebben

Cég rövidített elnevezése: Budapest Bank Nyrt. Székhely: 1138 Budapest, Váci út 193. Csaba Center, 5600 Békéscsaba, Andrássy út 37-43.

Cég rövidített elnevezése: Budapest Bank Nyrt. Székhely: 1138 Budapest, Váci út 193. Csaba Center, 5600 Békéscsaba, Andrássy út 37-43. CSR jelentés 2010 Impresszum Cégnév: Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Nyilvánosan Működő Rt. Cég rövidített elnevezése: Budapest Bank Nyrt. Székhely: 1138 Budapest, Váci út 193. Levelezési cím: Budapest

Részletesebben

Sokszínűség-menedzsment a Magyar Telekomnál

Sokszínűség-menedzsment a Magyar Telekomnál Sokszínűség-menedzsment a Magyar Telekomnál Legjobb Munkahely Világgazdaság - Hewitt Felmérés 2009 A Magyar Telekom pályázata a HR OSCAR 2010 legjobb HR csapata címre 3 A Magyar Telekomról A Magyar Telekom

Részletesebben

Remélem hasznos, a mindennapi munkájuk során is használható olvasnivalót kínálunk Önöknek!

Remélem hasznos, a mindennapi munkájuk során is használható olvasnivalót kínálunk Önöknek! ELŐSZÓ Jelen kiadványunk, amit kezében tart a kedves Olvasó a Khetanipe A Romák Összefogásáért Egyesület szerepét hívatott bemutatni az elmúlt 2 évben megvalósított, mára pedig sikeresen befejeződött innovatív

Részletesebben

3+ Megmutatni Megmozgatni Megtartani:

3+ Megmutatni Megmozgatni Megtartani: 3+ Megmutatni Megmozgatni Megtartani: Ifjúsági civil szervezetek humánerőforrásfejlesztése TARTALOM Bevezetés 3 Képzések 4 Szakmai gyakorlat 9 Bemutató projektek 10 Esetek, helyzetek 16 Hatása az Egyesekre

Részletesebben

Éves szakmai beszámoló

Éves szakmai beszámoló Éves szakmai beszámoló 2008 KÖSZÖNTŐ 15 ÉVES A SALVA VITA ALAPÍTVÁNY Volt szerencsém a Salva Vita Alapítvány tevékenységét a kezdetektől figyelemmel kísérni eleinte mint lelkes kibic, később érintett munkáltatóként,

Részletesebben

Kedves Olvasónk! Fogjunk össze együtt az Öntevékeny Keleti Városrészért!

Kedves Olvasónk! Fogjunk össze együtt az Öntevékeny Keleti Városrészért! Kedves Olvasónk! Párbeszéd újságunk újabb számában a kultúráé és a biztonságé a főszerep. A keleti városrész kulturális cselekvési programjának megalkotása érdekében tett erőfeszítéseinkről és az elmúlt

Részletesebben

ESÉLYEK ÉS LEHETŐSÉGEK

ESÉLYEK ÉS LEHETŐSÉGEK A gyermek szeme a jövő tükre. Jaj annak, aki elhomályosítja. Juhász Gyula ESÉLYEK ÉS LEHETŐSÉGEK ÖN-KOR-KÉP esélyegyenlőségi melléklet 2008. május hogy általuk legyen jobb! Nemzeti Ifjúsági Stratégia 2008

Részletesebben

Debreceni. Állásbörze 2015. MÁJUS

Debreceni. Állásbörze 2015. MÁJUS Debreceni Állásbörze 802347 Állásbörze 3 Kedves Debreceniek, Tisztelt Álláskeresők! Életünkben számtalan alkalommal kell döntést hoznunk. Olyan döntéseket, amelyek hatása akár hosszú időre is kihatással

Részletesebben