Telekom Gyermektestőr. Készítette: Zakar Sándor (HD Group)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Telekom Gyermektestőr. Készítette: Zakar Sándor (HD Group)"

Átírás

1 Telekom Gyermektestőr Készítette: Zakar Sándor (HD Group)

2 Probléma a médián keresztül rengeteg impulzus ér minket, de legfőképp a gyerekeket az internet szabadsága és könnyű elérhetősége miatt olyan tartalmakkal is szembesülhetnek a gyermekek, amikkel még nem volna szabad a szülők többsége pótmamának használja a TV-t és/vagy a számítógépet sokan nincsenek tisztában az internetezés és televíziózás veszélyforrásaival, arról meg végképp nincsenek információik, hogy ezeket hogyan lehetne kivédeni

3 Insight Nem szeretném, ha a gyermekem bármilyen felnőtt tartalomhoz idő előtt hozzáférne, ezért inkább megpróbálom távol tartani a televíziótól és a számítógéptől. Megoldás felhívó és egyben elgondolkodtató printmegoldásokkal felhívni a figyelmet a problémára főműsoridőben reklámokblokkban vetített TV szpotokkal körüljárni a problémakört (röviden és lényegre törően) és a weboldalra terelni a figyelmet a a korábban említett szpotokkal, fogalomtárral a védekezési lehetőségekről és gyerekeknek ajánlott honlapokkal biztosítani a szülők informáltságát

4 Printötletek

5 Printötletek

6 TV szpot ötletek 1. Fél attól, hogy gyermeke olyan dolgokat talál az interneten, amihez még nem elég érett? Mi most ennek elkerülésében nyújtunk segítséget! Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Gyermekeink az internethez sokféleképpen és szinte bárhol hozzáférhetnek. A szabadságnak viszont ára van, hiszen felnőtteknek szóló oldalakra is könnyedén eltévedhetnek. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen vannak olyan szülői felügyeletet biztosító programok, amiket pont erre találtak ki. A Kidoz névre hallgató programmal könnyedén gyerekbiztossá tehetünk egy okostelefont, egy tabletet, de akár számítógépünket is. Biztosítja a legkockázatosabb területeket, hiszen videónézésre egy külön, gyerekbarát tartalmakkal feltöltött lejátszót ad, az internetböngészőt gyerekeknek szóló honlapokkal tölti fel és rengeteg készségeket fejlesztő játékot is telepít. Ha pedig szeretnénk, akkor beállíthatjuk, hogy mennyi időt internetezhessen gyermekünk, majd az idő lejárta után egyszerűen kikapcsol a képernyő. Tehát ha egy szülői felügyeletet biztosító programot telepítünk mobileszközeinkre és számítógépünkre, akkor nem kell aggódnunk afelől, hogy kéretlen oldalakra téved a gyerek. Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. A szpot első részében internetező gyerekeket látunk, akik éppen megdöbbennek valamin. Ezután jön be a Telekom Gyermektestőr intro, ami után egy testőr alkatú férfi kezdi el mondandóját. A narrálás alatt bemutatjuk a Kidoz program fő funkcióit és hogy hogyan tudja a szülő telepíteni a gyerek által használt eszközökre.

7 TV szpot ötletek 2. A közösségi oldalakon és chatbeszélgetések során olyan dolgokkal szembesülhetnek gyermekeink, melyeket minden szülő szeretne elkerülni. Mi most ennek biztosításában nyújtunk segítséget! Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Az internetnek köszönhetően könnyedén kapcsolatba léphetünk ismerőseinkkel, illetve új barátokra is szert tehetünk. Ezekben nyújtanak segítséget a közösségi oldalak és a chatprogramok, ahol egymással beszélgetve építhetjük kapcsolatainkat. Azonban a gyerekek idő előtt is feltévedhetnek ezekre az oldalakra, amely több szempontból is káros lehet. A közösségi oldalakon bárki bármit megoszthat, ezért olyan képekkel, videókkal is szembesülhetnek a picik, amelyek komoly megrázkódtatásokat okozhatna nekik, hiszen nem tudják ezeket helyén kezelni. Szerencsére a legnépszerűbb honlapokra 13 éves kor alatt nem regisztrálhatnak a gyermekek, úgyhogy ettől nem kell tartanunk. A chateléssel kapcsolatban annyit kell leszögeznünk gyermekünkkel, hogy ha bármikor számára kellemetlen vagy furcsa szituációba keveredik, akkor ossza meg velünk és mi egyből segítünk neki feldolgozni a történteket. Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Kezdéskor hátulról látunk egy kisgyereket, amint éppen bőszen chatelget. Az intro lefutása után bejön testőrünk és felvázolja az alapfelállást. Amikor a közösségi oldalas részhez ér, akkor bemutatjuk, hogy mi mindent lehet megosztani, majd a korhatáros figyelmeztetés képi megjelenítésére is áttérünk, hogy a szülő még inkább megbizonyodhasson a dolog mikéntjéről.

8 TV szpot ötletek 3. A gyerekek internetezés közben könnyen olyan oldalakra tévedhetnek, ahonnan különböző vírusokat és kémprogramokat tölthetnek le az otthoni számítógépre. Mi most ennek elkerülésében nyújtunk segítséget! Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Az internet már a legtöbb otthonban elérhető és kik mások, hanem a gyerekek azok, akik a lehető leggyorsabban sajátítják el használatát. Ők azok, akik még teljesen tapasztalatlanok a szörfözésben és kíváncsiságuk határtalanságából fakadóan minden szimpatikusnak tűnő oldalt megnyitnak. Ennek egyik hátulütője, hogy így olyan vírusokkal és kémprogramokkal fertőzhetik meg a számítógépet, ami lelassíthatja azt vagy teljesen működésképtelenné teheti. Erre könnyed megoldás lehet, ha egy vírusirtóval és antispyware-rel felvértezett internet security csomagot telepítünk a gépünkre, amely nem engedi megnyitni a gyanús(nak vélt) weboldalakat és a telepíteni kívánt, valamint már telepített programokat is ellenőrzi. Így a szülők nyugodtak lehetnek afelől, hogy a gyermek nem tehet kart a számítógépben. Összefoglalva: egy vírusirtó és egy antispyware vagy egy komplett internet security csomag és nem lesz miért féltenie számítógépét. Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. A kezdőképen egy alsós kislányt látunk, aki éppen rákattint egy villogó, nyereményjátékos spamablakra, majd bejön az intrónk. Testőrünk elmondja a bevezetőt, mialatt gondtalanul internetező gyerekeket látunk, akik mindent letöltenek, ami csak megtetszik nekik. A végén bemutatunk egy vírusirtós keresést, ami kiszűri a fertőzött fájlokat és megtisztítja tőlük a számítógépet.

9 TV szpot ötletek 4. Játékokat a számítógépen és mobileszközökön egy szemvillanás alatt be lehet szerezni, de a gyerekek nem tudják, hogy melyik a nekik való és melyik nem. Mi most ebben nyújtunk segítséget! Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Az internetnek köszönhetően egy szemvillanás alatt tudunk olyan játékokhoz jutni, amilyenekhez csak kedvünk tartja. Tudni kell azonban, hogy nem csak a gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is készülnek ilyen alkalmazások, amik nem véletlenül lettek az adott korosztálynak tervezve, hiszen agressziót és/vagy szexualitást is tartalmazhatnak. Ennek apropóján alakították ki a PEGI korhatár-rendszert, amely a TV-ben már megismert elvhez hasonlóan megmutatja, hogy melyik az az életkor, ami alatt nyugodt szívvel játszható az adott játék, illetve pontosan milyen tartalmak fordulnak elő benne. Így mindezeket figyelembe véve nem kell aggódnunk amiatt, hogy a gyermek idő előtt szembesül olyan dologgal, amivel még nem szabadna. Tehát annyi dolgunk van, hogy megnézzük, mivel játszik a gyermek és olyan játékokat választunk ki neki, amik a korosztályának megfelelőek. Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Egy kisfiút látunk a képen, aki már rutinból böngészik az interneten fellelhető játékok között. Az intro után testőrünk beszél a játékokhoz kapcsolódó alapinformációkról, majd a PEGI korhatárrendszerre rátérve egy játék hátoldalán mutatjuk meg a jelzéseket. Később pedig az egész skálán átfutunk, hogy minden világos legyen.

10 TV szpot ötletek 5. A TV-csatornákon sugárzott műsorok olyan képsorokat is tartalmazhatnak, amelyeket egy kisgyerek nem tud feldolgozni. Mi most ennek elkerülésében nyújtunk segítséget! Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. A szülők egyik nagy félelme, hogy olyan dolgokkal szembesülnek a TV előtt ülve a gyerekek, amikkel még nem lenne szabad. Ennek kiküszöbölésére érdemes használni a készülékbe épített szülői felügyeletet, amely blokkolja a kizárólag felnőtteknek szánt csatornákat. Emellett érdemes a készüléket egy közös térbe helyezni, ahol könnyedén figyelhetjük az éppen futó TV-műsort. Figyelnünk kell arra is, hogy ne töltsünk túl sok időt a készülék előtt, ezért inkább szervezzünk olyan közös programokat, amelyek élményeket és hasznos tapasztalatokat szerezhetnek az egész családnak. Tehát használjuk a TV szülői felügyeletét, jól látható helyre tegyük a készüléket és próbáljuk meg családi programokkal kitölteni a közös szabadidőt, hogy minél aktívabban teljen az együttlét. Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Egy kislányt látunk hátulról, amint éppen nézi a tv-műsort. Az intro után elmondja a bevezető szöveget testőrünk, majd gyorsan bemutatjuk a szülői felügyeleti opció beállításának módját, valamint legfőbb funkcióit. Ezután visszaváltunk narrátorunkra, majd egy családot látunk, akik együtt túráznak egy erdőben.

11 Online megoldások Honlap: egy olyan oldalt kell megalkotni, ahol a szülők könnyedén tudnak tájékozódni a gyermekek védelmével kapcsolatos információkról a TV-ben is vetített szpotok elmondják a legfontosabb tudnivalókat, de a weboldalon cikkek formájában bővebben olvashatnak a különböző védelmi eszközökről mint pl. a szülői felügyelet, korhatáros besorolások és stb. egy fogalomtár igyekszik rendet tenni a fejekben, ahol minden olyan kifejezés jelentése megtalálható, amire csak szükség lehet kifejezetten gyerekeknek készült oldalakat is ajánlunk egy linkgyűjtemény keretében, amiket egyedül vagy akár szülővel közösen böngészhetnek a gyermekek Extra: a 18+-os tartalmakkal bíró oldalaknál, ha valaki azt jelöli, hogy nem múlt el 18 éves, akkor a Gyermektestőr honlap gyerekeknek kialakított részébe kerül, ahol csomó szórakoztató játékot és készségeket próbára tevő honlapot talál

12 Köszönöm a figyelmet!

Felnőtt tartalom kiszűrése / korlátozása Humax HD készülékeken

Felnőtt tartalom kiszűrése / korlátozása Humax HD készülékeken Felnőtt tartalom kiszűrése / korlátozása Humax HD készülékeken Mire használható a gyerekzár? A Gyerekzár szolgáltatás igénybevételével minden olyan felnőtt tartalomszolgáltatást tiltásra, vagy korlátozásra

Részletesebben

Felnőtt tartalom kiszűrése / korlátozása KAON NA 1000 HD készülékeken

Felnőtt tartalom kiszűrése / korlátozása KAON NA 1000 HD készülékeken Felnőtt tartalom kiszűrése / korlátozása KAON NA 1000 HD készülékeken Mire használható a gyerekzár? A Gyerekzár szolgáltatás igénybevételével minden olyan felnőtt tartalomszolgáltatást tiltásra, vagy korlátozásra

Részletesebben

TV mindenhol. Vantsa László Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős kereskedelmi és terjesztési igazgató Discovery Networks CEEMEA

TV mindenhol. Vantsa László Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős kereskedelmi és terjesztési igazgató Discovery Networks CEEMEA TV mindenhol Vantsa László Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős kereskedelmi és terjesztési igazgató Discovery Networks CEEMEA A DISCOVERY NETWORKS KÜLDETÉSÜNK A KÍVÁNCSISÁG KIELÉGÍTÉSE

Részletesebben

Digitális szegmensek. Kurucz Imre NRC Marketingkutató

Digitális szegmensek. Kurucz Imre NRC Marketingkutató Digitális szegmensek Kurucz Imre NRC Marketingkutató 20161 május Három szegmens a 15-59 éves lakosságon belül Digitális analfabéták nem használják az internetet, így (szinte) teljesen kívül rekednek a

Részletesebben

Biztonságos internetet na de hogyan?

Biztonságos internetet na de hogyan? Helyünk a világban Ságvári Bence Biztonságos internetet na de hogyan? Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra konferencia, 2012.09.26., MTA Helyezzük el magunkat Európa térképén Egy vagy több kockázatos

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A weboldalakat, más néven honlapokat azért készítik, hogy egy személyt, vagy szervezetet, például egy alapítványt, megtaláljanak

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA. Digitalia szeptember 10.

VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA. Digitalia szeptember 10. VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA Digitalia 2013. szeptember 10. TARTALOM TV tények (eszközök, nézési idő, nézést növelő faktorok) Multiplatform (eszközök, külföldi adatok,

Részletesebben

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket,

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, a laptopokat, a notebookokat, az okostelefonokat, a

Részletesebben

------------------- --------------------

------------------- -------------------- A Járók Társasága bemutatja a KiallitasAjanlo.hu szolgáltatását helyszíneknek Ügyfélkapu Portál Kortársak egymás közt Programajánló Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy a sajtónak küldött bejelentések,

Részletesebben

Gyermekeink védelme a nemkívánt internetes tartalmaktól. Avagy hogyan fogjuk a kezüket úgy, hogy ne bilincsnek, hanem segítségnek érezzék

Gyermekeink védelme a nemkívánt internetes tartalmaktól. Avagy hogyan fogjuk a kezüket úgy, hogy ne bilincsnek, hanem segítségnek érezzék Gyermekeink védelme a nemkívánt internetes tartalmaktól Avagy hogyan fogjuk a kezüket úgy, hogy ne bilincsnek, hanem segítségnek érezzék Káros tartalom Nem az a baj, hogy esetleg a gyerek kíváncsi, hanem

Részletesebben

IRÁNY AZ Internet! Ismeretterjesztő előadás 3. Rész Előadó:Pintér Krisztina etanácsadó. aniszirk@gmail.com

IRÁNY AZ Internet! Ismeretterjesztő előadás 3. Rész Előadó:Pintér Krisztina etanácsadó. aniszirk@gmail.com IRÁNY AZ Internet! Ismeretterjesztő előadás 3. Rész Előadó:Pintér Krisztina etanácsadó aniszirk@gmail.com Bevezető az Internetről A világháló = Internet INTERNET = VÉGTELEN INTERNET = SZABADSÁG INTERNETES

Részletesebben

A 4-14 éves korosztály tévénézési szokásai január 1 - október 31.

A 4-14 éves korosztály tévénézési szokásai január 1 - október 31. A 4-14 éves korosztály tévénézési szokásai 2010. január 1 - október 31. A felnövekvő generáció, de közülük is elsősorban a 4-14 éves korosztály tévénézési szokásait számos aspektusból érdemes megvizsgálni.

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának szerkesztése A Down Alapítvány weboldalát ezen a címen találunk meg: http://web.downalapitvany.hu/ Regisztráció a Down Alapítvány weboldalán Keressük meg a jobb oldalon található

Részletesebben

TV és internet új dimenziókban!

TV és internet új dimenziókban! TV és internet új dimenziókban! Kedves Ügyfelünk! Kedves leendô Ügyfelünk! Örömmel értesítjük, hogy az Ön lakóhelyén hamarosan új dimenziókat nyitunk az internetezésben és tévézésben! Fejlesztéseink befejeztével

Részletesebben

Partner. kezelési útmutató

Partner. kezelési útmutató Partner kezelési útmutató A P&T Partner mobil alkalmazás minden Android operációsrendszerrel mûködô mobileszközön ingyenesen elérhetô a Google Play áruházból. Keresd: P&T Partner. Az alkalmazást a telepítés

Részletesebben

Könnyű e integrálódni?!

Könnyű e integrálódni?! Könnyű e integrálódni?! Kulturális televízió és tematikus kulturális promóció az Interneten Márkus Csilla Elnök Kultúra és Művészet Mindenkinek Közhasznú Egyesület e-kultúra konferencia Budapest, 2009.

Részletesebben

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket,

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, a laptopokat, a notebookokat, az okostelefonokat, a

Részletesebben

MEC - Regionális kutatás a többképernyős fogyasztásról

MEC - Regionális kutatás a többképernyős fogyasztásról MEC - Regionális kutatás a többképernyős fogyasztásról A hirdetők nem tudják kihasználni a multiscreeningben rejlő hirdetési lehetőségeket. Az MEC regionális kutatása a többképernyős fogyasztásról A Közép-és

Részletesebben

A kőtörő ember. Médiapiac 2018 generációk március 21.

A kőtörő ember. Médiapiac 2018 generációk március 21. A kőtörő ember Médiapiac 2018 generációk 2018. március 21 www.gemius.hu Gemius-DKT közönségmérés Gemius Mobile Tracking Vlogger kutatás Gemius AdReal Forrás: Gemius - DKT 2017/12 (15+ belföldi közönség)

Részletesebben

Kutatás a fesztiválozási szokásokról

Kutatás a fesztiválozási szokásokról MINDENKI VOLT FIATAL Kutatás a fesztiválozási szokásokról K É S Z Í T E T T E A H I N T A L O V O N G Y E R M E K J O G I A L A P Í T V Á N Y A T E L E N O R F E L K É R É S É R E VAN KÜLÖNBSÉG? Négy generáció

Részletesebben

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam.

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan állítsam be az Outlook-ot ingyenes e-mail címhez? 10. lecke Hogyan állítsam be az Outlook-ot, ha

Részletesebben

Kedves Szülők! Sok szeretettel és jó kivánságokkal küldjük az első számot!

Kedves Szülők! Sok szeretettel és jó kivánságokkal küldjük az első számot! Kedves Szülők! Rőmer Glória és Vigh Noémi iskolapszichológusok vagyunk. 2017 februárjától szeretnénk kéthavonta egy hírlevél formájában némi segítséget nyújtani Önöknek olyan témákban, mint: szülőként

Részletesebben

Online videójáték: kevesek szórakozása vagy egy új piac?

Online videójáték: kevesek szórakozása vagy egy új piac? Online videójáték: kevesek szórakozása vagy egy új piac? Pintér Róbert PhD 2016.09.28. Internet Hungary, Siófok 2016 enet Internetkutató Kft. Minden jog fenntartva! 2 A kutatásról röviden Kutatási cél:

Részletesebben

NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 BETEKINTÉS A GYEREKEK INTERNETES SZOKÁSAIBA

NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 BETEKINTÉS A GYEREKEK INTERNETES SZOKÁSAIBA NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 BETEKINTÉS A GYEREKEK INTERNETES SZOKÁSAIBA 1 NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 24 ORSZÁG Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, India, Olaszország,

Részletesebben

Tegyünk nagyszerű dolgokat!

Tegyünk nagyszerű dolgokat! Tegyünk nagyszerű dolgokat! Ismerős Természetes környezet Multiplatform Nagyobb hatékonyság Letöltés Ismerős és minden elődjénél jobb Ismerős felületa Windows 10 a jól ismert Windows-élményt nyújtja még

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

TV MÉG MINDIG CSÚCSFORMÁBAN

TV MÉG MINDIG CSÚCSFORMÁBAN TV MÉG MINDIG CSÚCSFORMÁBAN BIG PICTURE (MEME) Vörös Csilla 2014. November 12. TARTALOM Változások kora - Helyzetkép Időeltolásos tévénézés TV+ Kitekintés Jövőkép 2 VÁLTOZÁSOK KORA HELYZETKÉP 2014. OKTÓBER:

Részletesebben

Dropbox - online fájltárolás és megosztás

Dropbox - online fájltárolás és megosztás Dropbox - online fájltárolás és megosztás web: https://www.dropbox.com A Dropbox egy felhő-alapú fájltároló és megosztó eszköz, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez

Részletesebben

K&H token tanúsítvány megújítás

K&H token tanúsítvány megújítás K&H token tanúsítvány megújítás felhasználói kézikönyv 2014.10.15. verzió: 1.2 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 Technikai feltételek... 3 3 A tanúsítványok megújításának folyamata Firefox... 6 4 A

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

EPER - mobil Szakértői Integrált Pénzügyi Számviteli Rendszer

EPER - mobil Szakértői Integrált Pénzügyi Számviteli Rendszer EPER - mobil Szakértői Integrált Pénzügyi Számviteli Rendszer Csizmazia Tibor 2015.03.27. EPER Vezetői információk mobil alkalmazás Az internetre kapcsolódó telefonok, táblagépek lehetővé teszik, hogy

Részletesebben

Tájékozódás és vásárlás a magyar internetezők körében. Összefoglaló

Tájékozódás és vásárlás a magyar internetezők körében. Összefoglaló Tájékozódás és a magyar internetezők körében Összefoglaló Tájékozódás és online és offline Termékenként és termékkategóriánként Tájékozódás és termékenként (1./2) Online tájékozódás Online tájékozódás

Részletesebben

Számítógépes vírusok. Barta Bettina 12. B

Számítógépes vírusok. Barta Bettina 12. B Számítógépes vírusok Barta Bettina 12. B Vírusok és jellemzőik Fogalma: A számítógépes vírus olyan önmagát sokszorosító program,mely képes saját magát más végrehajtható alkalmazásokban, vagy dokumentumokban

Részletesebben

FIATALOK A KÉPERNYŐ ELŐTT. Vörös Csilla Mérők Klubja 2014. május 29.

FIATALOK A KÉPERNYŐ ELŐTT. Vörös Csilla Mérők Klubja 2014. május 29. FIATALOK A KÉPERNYŐ ELŐTT Vörös Csilla Mérők Klubja 2014. május 29. TARTALOM 1. 2. 3. ESZKÖZÖK A HÁZTARTÁSOKBAN TÉVÉNÉZÉSI TRENDEK 4+ TÉVÉNÉZÉSI TRENDEK 15-29 2 ESZKÖZÖK A HÁZTARTÁSOKBAN 3 FELSZERELTSÉGI

Részletesebben

Mobile Hungary, Kezedben az életed, Budapest, október 18. Hotel Helia. A tények makacs dolgok! Mobilfelhasználók számokban Pintér Róbert

Mobile Hungary, Kezedben az életed, Budapest, október 18. Hotel Helia. A tények makacs dolgok! Mobilfelhasználók számokban Pintér Róbert Mobile Hungary, Kezedben az életed, Budapest, 2017. október 18. Hotel Helia A tények makacs dolgok! Mobilfelhasználók számokban Pintér Róbert Felhasználók az okoscsatornában 2 Mindenekelőtt a felnőtt magyar

Részletesebben

Biztonságos internetezés

Biztonságos internetezés Biztonságos internetezés A legújabb informatikai eszközökkel a gyerekek ma már másodpercek alatt tudnak bárkivel kapcsolatba kerülni, felkeresni bármilyen weboldalt, bármilyen videóba belefutni a Youtube-on

Részletesebben

10 állítás a gyerekek internethasználatáról

10 állítás a gyerekek internethasználatáról Ságvári Bence Helyünk a világban 10 állítás a gyerekek internethasználatáról 0 Pillantás Európára alacsony használat, alacsony kockázat alacsony használat, közepes kockázat magas használat, közepes kockázat

Részletesebben

GYERMEKEINK VÉDELME A KÁROS INTERNETES TARTALMAKTÓL

GYERMEKEINK VÉDELME A KÁROS INTERNETES TARTALMAKTÓL GYERMEKEINK VÉDELME A KÁROS INTERNETES TARTALMAKTÓL Áttörést hozhat az interneten terjedő káros tartalmak, sőt a szexuális, pedofil zaklatás elleni világszintű harcban is egy új, magyar fejlesztésű szoftver.

Részletesebben

Ipsos Kid.com. 8-14 éves gyerekek médiafogyasztása és preferenciái. A 2012-es Kid.com kutatás szponzorai:

Ipsos Kid.com. 8-14 éves gyerekek médiafogyasztása és preferenciái. A 2012-es Kid.com kutatás szponzorai: A 2012-es Kid.com kutatás szponzorai: Ipsos Kid.com 8-14 éves gyerekek médiafogyasztása és preferenciái Készítette: Halmos Júlia Csenge az Ipsos 2011-2012 decemberi gyerek-kutatásai alapján Különböző médiumokkal

Részletesebben

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre.

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre. Symbian Nokia Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Nokia szolgáltatások, alkalmazások Nokia smartphone-okhoz: Az ovi.com Nokia okostelefonokhoz felépített, háttérszolgáltatást

Részletesebben

Képes vagy-e szemüveg nélkül használni a telefonod? DE! 2012 NJSZT 4

Képes vagy-e szemüveg nélkül használni a telefonod? DE! 2012 NJSZT 4 Magyar Gábor BME DE! 2012 NJSZT 2 DE! 2012 NJSZT 3 Képes vagy-e szemüveg nélkül használni a telefonod? DE! 2012 NJSZT 4 Új termékek: senior telefonok DE! 2012 NJSZT 5 DE! 2012 NJSZT 6 A több-képernyős

Részletesebben

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Tartalom F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Tartalom 1. fejezet: Az első lépések...3 1.1 Előfizetés kezelése...4 1.2 Hogyan győződhet meg arról, hogy a számítógép védelme

Részletesebben

ECDL Operációs rendszerek Miazön által használt számítógép operációs rendszere és annak verziószáma? Windows XP 1 Hány MB az ön által használt számítógépbe épített RAM? Sajátgépen jobb egérgomb / Tulajdonságok

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

Módszertani segédlet pedagógusoknak az alkoholfogyasztás veszélyeivel kapcsolatos órák megtartásához

Módszertani segédlet pedagógusoknak az alkoholfogyasztás veszélyeivel kapcsolatos órák megtartásához Módszertani segédlet pedagógusoknak az alkoholfogyasztás veszélyeivel kapcsolatos órák megtartásához Óravázlatok Projektötletek Megbeszélendő kérdések Az alkohol veszélyei Javasolt évfolyam: 7 8. Időbeosztás

Részletesebben

Az információs műveltség fejlesztése A könyvtárak szemléletváltása és feladatai a 21. században

Az információs műveltség fejlesztése A könyvtárak szemléletváltása és feladatai a 21. században Az információs műveltség fejlesztése A könyvtárak szemléletváltása és feladatai a 21. században Dr. Varga Katalin Miért fontos ez a téma? Az interneten nem azt találjuk meg, amire kíváncsiak vagyunk, hanem

Részletesebben

.. és mit eszik? Sasvári Gabriella, Sanoma MOBILIZE ME! 2012. szeptember 13. Felhasználói profilok és attitűdök. Avagy mire figyeljünk tervezéskor?

.. és mit eszik? Sasvári Gabriella, Sanoma MOBILIZE ME! 2012. szeptember 13. Felhasználói profilok és attitűdök. Avagy mire figyeljünk tervezéskor? Felhasználói profilok és attitűdök. Avagy mire figyeljünk tervezéskor? Naponta 1,1 millió internetező Sasvári Gabriella, Sanoma . mit eszik? Sanoma Panel, 2012 95% Kínai 55% PC Magyaros 5% Laptop 45% 59%

Részletesebben

dr. Simon Gábor

dr. Simon Gábor Tisztelt Válaszadó! Köszönjük, hogy részt vesz a projekt felmérésében. A felmérés célja, hogy az idős korú felnőttek informatikai eszköz használatát és az azzal kapcsolatos elvárásaikat vizsgálja annak

Részletesebben

NÉGY EGYSZERŰ MÓD, AMELLYEL AZ ALKALMAZOTTAK RUGALMASABBAN DOLGOZHATNAK

NÉGY EGYSZERŰ MÓD, AMELLYEL AZ ALKALMAZOTTAK RUGALMASABBAN DOLGOZHATNAK NÉGY EGYSZERŰ MÓD, AMELLYEL AZ ALKALMAZOTTAK RUGALMASABBAN DOLGOZHATNAK Jusson magasabbra a vállalkozásával Nem számít, hogyan értékeli a vállalkozása jelenlegi teljesítményét, szinte minden vállalati

Részletesebben

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék A hatékony szórólap Sokan úgy vélik, hogy szórólapozás idejét múlt hirdetési forma. Azonban ne hagyja megtéveszteni magát. Miért használják még ma is ennek ellenére a szórólapozást? Mert működik! Ha hatékonyan

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat. Kik vagyunk? A www.gazdaktere.hu

Részletesebben

Gyermekvédelem a digitális térben Az Internet Hotline jogsegélyszolgálata és a kontextus

Gyermekvédelem a digitális térben Az Internet Hotline jogsegélyszolgálata és a kontextus Gyermekvédelem a digitális térben Az Internet Hotline jogsegélyszolgálata és a kontextus Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2018. november 15. Takách-Batta Zsuzsanna Dr. Csalár Dorina Kutatás 2 3 Gyerek-szülő

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

MELYIK AZ ENERGIAFALÓ?

MELYIK AZ ENERGIAFALÓ? MELYIK AZ ENERGIAFALÓ? Cél: Figyeljünk oda, hogy mennyi áramot fogyasztanak az elektromos készülékek. Mindenki ismerje meg, mit jelentenek a feliratok a fogyasztásról! Tanuljuk meg, hogy az elektromos

Részletesebben

TÉVÉNÉZÉS AZ INTERNETEN 2015

TÉVÉNÉZÉS AZ INTERNETEN 2015 TÉVÉNÉZÉS AZ INTERNETEN 2015 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS 2015. AUGUSZTUS 6. INTERNETES ESZKÖZELLÁTOTTSÁG TV+ Survey 2015, TV-s 4+ személyek Van a háztartásban INTERNET 74% ASZTALI SZÁMÍTÓGÉP LAPTOP OKOSTELEFON*

Részletesebben

Hatékony műszaki megoldások lineáris és lekérhető médiaszolgáltatások esetén Ajánlástervezet ismertetése

Hatékony műszaki megoldások lineáris és lekérhető médiaszolgáltatások esetén Ajánlástervezet ismertetése Hatékony műszaki megoldások lineáris és lekérhető médiaszolgáltatások esetén Ajánlástervezet ismertetése Tarcsai Zoltán Szabályozási szakértő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Infomédia szabályozási

Részletesebben

A tinik a valóságshow-kat kedvelik a legjobban

A tinik a valóságshow-kat kedvelik a legjobban A tinik a valóságshow-kat kedvelik a legjobban Baranyai Eszter Budapest, 2015. május 20. 1 Az elmúlt tizenöt évben - a kiskorúak szabadidejükből naponta legalább három órát szentelnek tévénézésre. A magyar

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... 1149 Budapest Egressy út 17-21. A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat.

Részletesebben

Első lépések. Az útmutató tartalma: GAMEPAD. A Moto Mod csatlakoztatása és eltávolítása. A Moto Gamepad töltése

Első lépések. Az útmutató tartalma: GAMEPAD. A Moto Mod csatlakoztatása és eltávolítása. A Moto Gamepad töltése Első lépések Megmutatjuk, hogyan csatlakoztassa és használja Moto Mod modulját. Az útmutató tartalma: A Moto Mod csatlakoztatása és eltávolítása A Moto Gamepad töltése A Moto Gamepad vezérlőszervei Játékok

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

ECHO TV - MÉDIAAJÁNLAT 2015. ECHO TV GAZDASÁG, KÖZÉLET, KULTÚRA. Gazdasági tematikájú, közéleti és információs televízió

ECHO TV - MÉDIAAJÁNLAT 2015. ECHO TV GAZDASÁG, KÖZÉLET, KULTÚRA. Gazdasági tematikájú, közéleti és információs televízió ECHO TV - MÉDIAAJÁNLAT 2015. ECHO TV Gazdasági tematikájú, közéleti és információs televízió Érvényes: 2015. július 20-tól visszavonásig Célcsoport Az ECHO TV célcsoportja a világ történéseire, a gazdaság

Részletesebben

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban Felhőalkalmazások a könyvvizsgálatban Bevezetés cloud computing google keresés Nagyjából 247 000 000 találat (0,39 másodperc) Felhő alapú szolgáltatások jellemzője: bárhonnan (ahol Internet elérés biztosított),

Részletesebben

GONDOLATOK AZ ÖNÁLLÓSÁGRA NEVELÉSRŐL

GONDOLATOK AZ ÖNÁLLÓSÁGRA NEVELÉSRŐL Szolnok Városi Óvodák- Székhely (Szapáry utcai Óvoda) GONDOLATOK AZ ÖNÁLLÓSÁGRA NEVELÉSRŐL Készítette: Kindernay Dóra óvodapedagógus Szolnok 2018. 1 Az önállóságra nevelés nem arról szól, hogy megtanítod

Részletesebben

Hogy miért akarnak lehallgatni minket az lehallgatónként változik.

Hogy miért akarnak lehallgatni minket az lehallgatónként változik. 1 2 Hogy miért akarnak lehallgatni minket az lehallgatónként változik. Az NSA (az USA nemzeti biztonsági szolgálata) azért kívánja csökkenteni az emberek privátszféráját, mert minél többet tudnak az emberekről,

Részletesebben

SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v

SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v1.1 2017.12.29 Tartalom 1. Menüpontok, toolbar... 3 1.1. Menüpontok... 3 1.2. Toolbar... 4 2. Idővonal... 4 2.1. Új bejegyzések... 5 2.2. Bejegyzések funkciói...

Részletesebben

Tanulási stílus kérdőív

Tanulási stílus kérdőív Szitó Imre(1987) A tanulási stratégiák fejlesztése, Iskolapszichológiai füzetek, 2.sz. ELTE Tanulási stílus kérdőív Olvasd el figyelmesen az alábbi mondatokat. Döntsd el, hogy az öt válasz közül melyik

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató

Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató 2012 NETGEAR, Inc. Minden jog fenntartva. Jelen kiadvány a NETGEAR, Inc.engedélye nélkül részben sem állítható elő újra, továbbítható, írható át,

Részletesebben

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Rendszerkövetelmények: Operációs rendszer: amennyiben Ön Windows 7 operációs rendszerrel szeretné a programot használni, kérjük,

Részletesebben

Számítógépes alapismeretek 2.

Számítógépes alapismeretek 2. Számítógépes alapismeretek 2. 1/7 Kitöltő adatai: Név: Osztály: E-mail cím: 2/7 Kérdések: Mire szolgál az asztal? Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. A telepített alkalmazások tárolására. A telepített

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Egy TITOK az idegen nyelv tanulásával kapcsolatban Amire senki nem gondol Nagy Erika, 2014 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Médiaismereti foglalkozások könyvtári környezetben foglalkozás sorozat beszámoló

Médiaismereti foglalkozások könyvtári környezetben foglalkozás sorozat beszámoló A foglalkozás címe: Ismerkedő foglalkozás A foglalkozás helyszíne és résztvevői: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 1004 Kőbányai könyvtára, felsős csoport A foglalkozás időpontja: 2010. október 15. A foglalkozás

Részletesebben

Otthon internetező gyerekek a magyar háztartásokban 14% 2% 9%

Otthon internetező gyerekek a magyar háztartásokban 14% 2% 9% NMHH: A digitális világban a gyerekek már jobban eligazodnak, mint a szüleik Az NMHH friss kutatásai alapján a világháló mára a gyerekek életének szerves részévé vált, és több mint egymillió magyar háztartást

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN

ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN VÁLLALATI ÉS LAKOSSÁGI FELMÉRÉS A KISKUNMAJSAI TELEPHELLYEL RENDELKEZŐ TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOK, ILLETVE AZ ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN ÜGYET INTÉZŐ

Részletesebben

Online nyomtatás 4.0. 1. kiadás

Online nyomtatás 4.0. 1. kiadás Online nyomtatás 4.0 1. kiadás 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. A Nokia tune a Nokia Corporation

Részletesebben

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Ahhoz, hogy bármilyen ios-t használó eszközt tudjunk, rendeltetésszerűen használni szükségünk van egy úgynevezett Apple ID-re. Ennek segítségével jogosultságot

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF1100 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF1100 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-EF1100 2 3 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

Digitalizáció a marketingben új tervezési és. hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft.

Digitalizáció a marketingben új tervezési és. hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft. Digitalizáció a marketingben új tervezési és hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft. 68,38 milliárd Ft Ennyit költöttek a hazai hirdetők digitális reklámra. (IAB/2016) Forrás: https://iabhublog.com/

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

Lenovo Phab. Ildikó Árva 2015 Lenovo Internal. All rights reserved.

Lenovo Phab. Ildikó Árva 2015 Lenovo Internal. All rights reserved. Lenovo Phab Ildikó Árva (iarva@lenovo.com) A Lenovo Phab etailer Kit (zip.) tartalma PPT Javasolt tartalom (Összegzés, Áttekintés, Főbb jellemzők) Fotók Fotógaléria link 3D modell link 2 Javasolt tartalom

Részletesebben

Mit nézzünk ma a neten?

Mit nézzünk ma a neten? Mit nézzünk ma a neten? A 18-75 éves magyar lakosság 59%-a, közel 4,5 millió ember internetezik legalább heti rendszerességgel 59% Forrás: Nemzeti Olvasottság Kutatás 2013/Q2, Bázis: 18-75 éves magyar

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

1 Mit értünk cookie, böngésző helyi tárolás ("cookie és hasonló technológia") alatt?

1 Mit értünk cookie, böngésző helyi tárolás (cookie és hasonló technológia) alatt? Cookie-szabályzat Hatályos: 2018. május 25. Utoljára frissítve: 2018. március 23. A GfK Hungária askgfk.hu Online Access Panel teljesítése céljából a jelen Cookie-szabályzat alapján cookie-kat és hasonló

Részletesebben

e-idő weboldal Fejléc (Az Elevator helyén): logó (e_ido_uj_logo.png) és mellette felirat: Dolgozókapu és Elektronikus Munkaidő Nyilvántartó

e-idő weboldal Fejléc (Az Elevator helyén): logó (e_ido_uj_logo.png) és mellette felirat: Dolgozókapu és Elektronikus Munkaidő Nyilvántartó e-idő weboldal Szükség van a www.e-ido.hu oldalon egy Wordpress sablonra és ennek első feltöltésére. Felajánlott sablon: http://bitpublimedia.ro/themeforest/elevator-html/ Az alábbi leírás figyelembe veszi

Részletesebben

Turi László: Az e-könyvről

Turi László: Az e-könyvről Turi László: Az e-könyvről Turi László Az e-könyvről Csapongó gondolatok és hasznos tudnivalók az e- könyvről olvasónak, szerzőnek, kiadónak... minden érintettnek (Részlet) (Részlet) Ideatéka Turi László,

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv Gyors telepítési kézikönyv 1 A csomag tartalma Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlót választotta! A kezdés egyszerű. Bázisállomás Bázisállomás tápadaptere 100%-ban vezeték nélküli kamerák UTP hálózati kábel

Részletesebben

VBA makrók aláírása Office 2007 esetén

VBA makrók aláírása Office 2007 esetén VBA makrók aláírása Office 2007 esetén Windows tanúsítványtárban és/vagy kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén Office 2007 alkalmazással 1(10) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék...

Részletesebben

1. fejezet: Az első lépések...3

1. fejezet: Az első lépések...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Tartalom 2 Tartalom 1. fejezet: Az első lépések...3 1.1 Teendők a telepítés után...4 1.1.1 Előfizetés kezelése...4 1.1.2 Nyissa meg a terméket...4 1.2 Hogyan győződhet

Részletesebben

HOGYAN TÖLTSÜK AKÍTVAN A SZABADIDŐNKET?

HOGYAN TÖLTSÜK AKÍTVAN A SZABADIDŐNKET? HOGYAN TÖLTSÜK AKÍTVAN A SZABADIDŐNKET? Sportol a család mozgáslehetőségek az iskolán kívül ÉVFOLYAM: 3 6. TANÁRI SEGÉDLET TANÁRI SEGÉDLET A TÉMA FELDOLGOZÁSÁHOZ ÉVFOLYAM: 3-6. AZ ÓRA TÉMÁJA: Sportol a

Részletesebben

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Fizetési meghagyás online igénylése 1(13) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A MOKK E-Fizetési meghagyás kezelésének

Részletesebben

A KÉPERNYŐNEMZEDÉK MÉDIAIDENTITÁSA. Székely Levente

A KÉPERNYŐNEMZEDÉK MÉDIAIDENTITÁSA. Székely Levente A KÉPERNYŐNEMZEDÉK MÉDIAIDENTITÁSA Székely Levente szekely@kutatopont.hu KÉSZÜLT 0-BEN EGY NAGYMINTÁS IFJÚSÁGKUTATÁS Magyar Ifjúság 0: 000 fős a 5-9 évesekre reprezentatív kérdőíves (CAPI) kutatás előzmények

Részletesebben

Tanulási kisokos szülőknek

Tanulási kisokos szülőknek Tanulási kisokos szülőknek Hogyan oldd meg gyermeked tanulási nehézségeit? Nagy Erika, 2015 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján

Részletesebben

Demjén Ferenc: Felnőtt gyermekek

Demjén Ferenc: Felnőtt gyermekek Demjén Ferenc: Felnőtt gyermekek 1. Ugye voltál gyermek, Mi most is vagy Lerohantak az évek, az idő elhagy. Bámuló szemmel, újra nyíló szívvel játssz mindent át. Mit az élet kínált neked. Felnőtt lettél,

Részletesebben

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a 365 365 A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a tökéletesre való törekvésünket: Legyen a partnerünk,

Részletesebben

Pán-európai felmérés 2007 A tévé szerepe a gyermeket nevelő háztartásokban

Pán-európai felmérés 2007 A tévé szerepe a gyermeket nevelő háztartásokban Pán-európai felmérés 2007 A tévé szerepe a gyermeket nevelő háztartásokban RINnr.: 51716 2007 december Összesített eredmények Minden ország Átlagosan mennyi időt tölt naponta a gyermeke tévénézéssel? 50%

Részletesebben

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása lizengo használati utasítás A Windows egy USB A Windows egy USB lizengo használati utasítás Kattintson a Windows verziókra, amelyet egy USB stick-re szeretne másolni, így elér a megfelelő útmutatóhoz.

Részletesebben

Belépve a www.biztositasonline24.hu weboldalra Ön elfogadja az alábbi feltételeket akkor is, ha nem regisztrált felhasználója az oldalnak:

Belépve a www.biztositasonline24.hu weboldalra Ön elfogadja az alábbi feltételeket akkor is, ha nem regisztrált felhasználója az oldalnak: ADATVÉDELEM Felhasználói feltételek Belépve a www.biztositasonline24.hu weboldalra Ön elfogadja az alábbi feltételeket akkor is, ha nem regisztrált felhasználója az oldalnak: tilos a biztositasonline24.hu

Részletesebben