Telekom Gyermektestőr. Készítette: Zakar Sándor (HD Group)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Telekom Gyermektestőr. Készítette: Zakar Sándor (HD Group)"

Átírás

1 Telekom Gyermektestőr Készítette: Zakar Sándor (HD Group)

2 Probléma a médián keresztül rengeteg impulzus ér minket, de legfőképp a gyerekeket az internet szabadsága és könnyű elérhetősége miatt olyan tartalmakkal is szembesülhetnek a gyermekek, amikkel még nem volna szabad a szülők többsége pótmamának használja a TV-t és/vagy a számítógépet sokan nincsenek tisztában az internetezés és televíziózás veszélyforrásaival, arról meg végképp nincsenek információik, hogy ezeket hogyan lehetne kivédeni

3 Insight Nem szeretném, ha a gyermekem bármilyen felnőtt tartalomhoz idő előtt hozzáférne, ezért inkább megpróbálom távol tartani a televíziótól és a számítógéptől. Megoldás felhívó és egyben elgondolkodtató printmegoldásokkal felhívni a figyelmet a problémára főműsoridőben reklámokblokkban vetített TV szpotokkal körüljárni a problémakört (röviden és lényegre törően) és a weboldalra terelni a figyelmet a a korábban említett szpotokkal, fogalomtárral a védekezési lehetőségekről és gyerekeknek ajánlott honlapokkal biztosítani a szülők informáltságát

4 Printötletek

5 Printötletek

6 TV szpot ötletek 1. Fél attól, hogy gyermeke olyan dolgokat talál az interneten, amihez még nem elég érett? Mi most ennek elkerülésében nyújtunk segítséget! Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Gyermekeink az internethez sokféleképpen és szinte bárhol hozzáférhetnek. A szabadságnak viszont ára van, hiszen felnőtteknek szóló oldalakra is könnyedén eltévedhetnek. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen vannak olyan szülői felügyeletet biztosító programok, amiket pont erre találtak ki. A Kidoz névre hallgató programmal könnyedén gyerekbiztossá tehetünk egy okostelefont, egy tabletet, de akár számítógépünket is. Biztosítja a legkockázatosabb területeket, hiszen videónézésre egy külön, gyerekbarát tartalmakkal feltöltött lejátszót ad, az internetböngészőt gyerekeknek szóló honlapokkal tölti fel és rengeteg készségeket fejlesztő játékot is telepít. Ha pedig szeretnénk, akkor beállíthatjuk, hogy mennyi időt internetezhessen gyermekünk, majd az idő lejárta után egyszerűen kikapcsol a képernyő. Tehát ha egy szülői felügyeletet biztosító programot telepítünk mobileszközeinkre és számítógépünkre, akkor nem kell aggódnunk afelől, hogy kéretlen oldalakra téved a gyerek. Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. A szpot első részében internetező gyerekeket látunk, akik éppen megdöbbennek valamin. Ezután jön be a Telekom Gyermektestőr intro, ami után egy testőr alkatú férfi kezdi el mondandóját. A narrálás alatt bemutatjuk a Kidoz program fő funkcióit és hogy hogyan tudja a szülő telepíteni a gyerek által használt eszközökre.

7 TV szpot ötletek 2. A közösségi oldalakon és chatbeszélgetések során olyan dolgokkal szembesülhetnek gyermekeink, melyeket minden szülő szeretne elkerülni. Mi most ennek biztosításában nyújtunk segítséget! Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Az internetnek köszönhetően könnyedén kapcsolatba léphetünk ismerőseinkkel, illetve új barátokra is szert tehetünk. Ezekben nyújtanak segítséget a közösségi oldalak és a chatprogramok, ahol egymással beszélgetve építhetjük kapcsolatainkat. Azonban a gyerekek idő előtt is feltévedhetnek ezekre az oldalakra, amely több szempontból is káros lehet. A közösségi oldalakon bárki bármit megoszthat, ezért olyan képekkel, videókkal is szembesülhetnek a picik, amelyek komoly megrázkódtatásokat okozhatna nekik, hiszen nem tudják ezeket helyén kezelni. Szerencsére a legnépszerűbb honlapokra 13 éves kor alatt nem regisztrálhatnak a gyermekek, úgyhogy ettől nem kell tartanunk. A chateléssel kapcsolatban annyit kell leszögeznünk gyermekünkkel, hogy ha bármikor számára kellemetlen vagy furcsa szituációba keveredik, akkor ossza meg velünk és mi egyből segítünk neki feldolgozni a történteket. Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Kezdéskor hátulról látunk egy kisgyereket, amint éppen bőszen chatelget. Az intro lefutása után bejön testőrünk és felvázolja az alapfelállást. Amikor a közösségi oldalas részhez ér, akkor bemutatjuk, hogy mi mindent lehet megosztani, majd a korhatáros figyelmeztetés képi megjelenítésére is áttérünk, hogy a szülő még inkább megbizonyodhasson a dolog mikéntjéről.

8 TV szpot ötletek 3. A gyerekek internetezés közben könnyen olyan oldalakra tévedhetnek, ahonnan különböző vírusokat és kémprogramokat tölthetnek le az otthoni számítógépre. Mi most ennek elkerülésében nyújtunk segítséget! Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Az internet már a legtöbb otthonban elérhető és kik mások, hanem a gyerekek azok, akik a lehető leggyorsabban sajátítják el használatát. Ők azok, akik még teljesen tapasztalatlanok a szörfözésben és kíváncsiságuk határtalanságából fakadóan minden szimpatikusnak tűnő oldalt megnyitnak. Ennek egyik hátulütője, hogy így olyan vírusokkal és kémprogramokkal fertőzhetik meg a számítógépet, ami lelassíthatja azt vagy teljesen működésképtelenné teheti. Erre könnyed megoldás lehet, ha egy vírusirtóval és antispyware-rel felvértezett internet security csomagot telepítünk a gépünkre, amely nem engedi megnyitni a gyanús(nak vélt) weboldalakat és a telepíteni kívánt, valamint már telepített programokat is ellenőrzi. Így a szülők nyugodtak lehetnek afelől, hogy a gyermek nem tehet kart a számítógépben. Összefoglalva: egy vírusirtó és egy antispyware vagy egy komplett internet security csomag és nem lesz miért féltenie számítógépét. Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. A kezdőképen egy alsós kislányt látunk, aki éppen rákattint egy villogó, nyereményjátékos spamablakra, majd bejön az intrónk. Testőrünk elmondja a bevezetőt, mialatt gondtalanul internetező gyerekeket látunk, akik mindent letöltenek, ami csak megtetszik nekik. A végén bemutatunk egy vírusirtós keresést, ami kiszűri a fertőzött fájlokat és megtisztítja tőlük a számítógépet.

9 TV szpot ötletek 4. Játékokat a számítógépen és mobileszközökön egy szemvillanás alatt be lehet szerezni, de a gyerekek nem tudják, hogy melyik a nekik való és melyik nem. Mi most ebben nyújtunk segítséget! Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Az internetnek köszönhetően egy szemvillanás alatt tudunk olyan játékokhoz jutni, amilyenekhez csak kedvünk tartja. Tudni kell azonban, hogy nem csak a gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is készülnek ilyen alkalmazások, amik nem véletlenül lettek az adott korosztálynak tervezve, hiszen agressziót és/vagy szexualitást is tartalmazhatnak. Ennek apropóján alakították ki a PEGI korhatár-rendszert, amely a TV-ben már megismert elvhez hasonlóan megmutatja, hogy melyik az az életkor, ami alatt nyugodt szívvel játszható az adott játék, illetve pontosan milyen tartalmak fordulnak elő benne. Így mindezeket figyelembe véve nem kell aggódnunk amiatt, hogy a gyermek idő előtt szembesül olyan dologgal, amivel még nem szabadna. Tehát annyi dolgunk van, hogy megnézzük, mivel játszik a gyermek és olyan játékokat választunk ki neki, amik a korosztályának megfelelőek. Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Egy kisfiút látunk a képen, aki már rutinból böngészik az interneten fellelhető játékok között. Az intro után testőrünk beszél a játékokhoz kapcsolódó alapinformációkról, majd a PEGI korhatárrendszerre rátérve egy játék hátoldalán mutatjuk meg a jelzéseket. Később pedig az egész skálán átfutunk, hogy minden világos legyen.

10 TV szpot ötletek 5. A TV-csatornákon sugárzott műsorok olyan képsorokat is tartalmazhatnak, amelyeket egy kisgyerek nem tud feldolgozni. Mi most ennek elkerülésében nyújtunk segítséget! Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. A szülők egyik nagy félelme, hogy olyan dolgokkal szembesülnek a TV előtt ülve a gyerekek, amikkel még nem lenne szabad. Ennek kiküszöbölésére érdemes használni a készülékbe épített szülői felügyeletet, amely blokkolja a kizárólag felnőtteknek szánt csatornákat. Emellett érdemes a készüléket egy közös térbe helyezni, ahol könnyedén figyelhetjük az éppen futó TV-műsort. Figyelnünk kell arra is, hogy ne töltsünk túl sok időt a készülék előtt, ezért inkább szervezzünk olyan közös programokat, amelyek élményeket és hasznos tapasztalatokat szerezhetnek az egész családnak. Tehát használjuk a TV szülői felügyeletét, jól látható helyre tegyük a készüléket és próbáljuk meg családi programokkal kitölteni a közös szabadidőt, hogy minél aktívabban teljen az együttlét. Telekom Gyermektestőr. Elmondjuk, hogy mire kell figyelnie. Egy kislányt látunk hátulról, amint éppen nézi a tv-műsort. Az intro után elmondja a bevezető szöveget testőrünk, majd gyorsan bemutatjuk a szülői felügyeleti opció beállításának módját, valamint legfőbb funkcióit. Ezután visszaváltunk narrátorunkra, majd egy családot látunk, akik együtt túráznak egy erdőben.

11 Online megoldások Honlap: egy olyan oldalt kell megalkotni, ahol a szülők könnyedén tudnak tájékozódni a gyermekek védelmével kapcsolatos információkról a TV-ben is vetített szpotok elmondják a legfontosabb tudnivalókat, de a weboldalon cikkek formájában bővebben olvashatnak a különböző védelmi eszközökről mint pl. a szülői felügyelet, korhatáros besorolások és stb. egy fogalomtár igyekszik rendet tenni a fejekben, ahol minden olyan kifejezés jelentése megtalálható, amire csak szükség lehet kifejezetten gyerekeknek készült oldalakat is ajánlunk egy linkgyűjtemény keretében, amiket egyedül vagy akár szülővel közösen böngészhetnek a gyermekek Extra: a 18+-os tartalmakkal bíró oldalaknál, ha valaki azt jelöli, hogy nem múlt el 18 éves, akkor a Gyermektestőr honlap gyerekeknek kialakított részébe kerül, ahol csomó szórakoztató játékot és készségeket próbára tevő honlapot talál

12 Köszönöm a figyelmet!

Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai

Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai Budapest, 2012. május 23 A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felkérésére és anyagi támogatása mellett az Ipsos Média-, Reklám-,

Részletesebben

Tévézés nem tévén, televíziós tartalmak fogyasztása egyéb platformokon

Tévézés nem tévén, televíziós tartalmak fogyasztása egyéb platformokon Tévézés nem tévén, televíziós tartalmak fogyasztása egyéb platformokon VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Készült: Mihalik Natália MEME titkár részére Készítette: Dr. Babocsay Ádám kvalitatív kutatási igazgató Virág

Részletesebben

Jogod van a jogaidhoz!

Jogod van a jogaidhoz! Jogod van a jogaidhoz! Az UNICEF Magyar Bizottság gyermekjogi felmérése 2014 1 Az UNICEF Magyar Bizottsága külön köszönetet mond a Telenor Zrt.-nek a támogatásért és a kutatás létrejöttét biztosító nagylelkű

Részletesebben

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon? Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?...gyakorlati útmutató azoknak, akik nem akarják, hogy leveleik ártatlanul a Spam mappában vagy a

Részletesebben

Felhasználói és telepítési útmutató

Felhasználói és telepítési útmutató Felhasználói és telepítési útmutató Első telepítés és alapfunkciók Útmutató ahhoz, hogy Ön a legtöbbet hozza ki Invitel IPTV szolgáltatásából Tartalomjegyzék 1. Bevezető 5 2. A távvezérlő használata 9

Részletesebben

HOGYAN FIGYELJÜNK GYERMEKÜNKRE?

HOGYAN FIGYELJÜNK GYERMEKÜNKRE? HOGYAN FIGYELJÜNK GYERMEKÜNKRE? Útmutató szülők és gyermekgondozók számára www.ogyei.hu www.gyermekbantalmazas.hu Miért állítottuk össze ezt az útmutatót? Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI)

Részletesebben

A televízió és a gyermekek. Erőszakos médiatartalmak vagy társadalmi pánik?

A televízió és a gyermekek. Erőszakos médiatartalmak vagy társadalmi pánik? BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUDOMÁNY SZAK Nappali tagozat PR és szóvivői szakirány A televízió és a gyermekek. Erőszakos médiatartalmak vagy társadalmi

Részletesebben

Második fejezet: Tűzfal és vírusirtó

Második fejezet: Tűzfal és vírusirtó 10 Holtbiztos tipp a tökéletes vírusvédelemért/2-1- Második fejezet: Tűzfal és vírusirtó Avagy: az operációs rendszer utáni legfontosabb védelmi szoftverek szerzett szoftvereket használni. Mint otthoni

Részletesebben

A NAIH tanulmánya a gyermekek biztonságos és jogtudatos internethasználatáról

A NAIH tanulmánya a gyermekek biztonságos és jogtudatos internethasználatáról Kulcs a net világához! @ www A NAIH tanulmánya a gyermekek biztonságos és jogtudatos internethasználatáról 2013 Kulcs a net világához! A NAIH tanulmánya a gyermekek biztonságos és jogtudatos internethasználatáról

Részletesebben

ESET NOD32 Antivirus

ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antivirus telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

Szabadon választott hálózati J2ME/MIDP alkalmazás fejlesztése

Szabadon választott hálózati J2ME/MIDP alkalmazás fejlesztése Szabadon választott hálózati J2ME/MIDP alkalmazás fejlesztése Készítette: Novák György Témavezető: Bátfai Norbert Debreceni Egyetem Informatikai Intézet Debrecen 2004. Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 2.

Részletesebben

A Facebook használata

A Facebook használata Nógrádi László Mindennapi számítástechnika A Facebook használata Jelen dokumentum a Hétköznapi számítástechnika, avagy idősebbek is elkezdhetik című könyv egy fejezete A könyv online megvásárolható a www.pcsuli.hu

Részletesebben

ESET Smart Security. telepítési útmutató

ESET Smart Security. telepítési útmutató ESET Smart Security telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

EU Kids Online II. A magyarországi kutatás eredményei. Készült a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megrendelésére. 2011.

EU Kids Online II. A magyarországi kutatás eredményei. Készült a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megrendelésére. 2011. EU Kids Online II A magyarországi kutatás eredményei Készült a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megrendelésére 2011. szeptember Tartalom V. ROSSZ TAPASZTALATOK ÉS ÁRTALMAK... 2 Rossz élmények az egyes

Részletesebben

TőzsdeParkett.hu. bemutatja INGYENES ALAP TŐZSDETANFOLYAM MINDENKINEK. Tudással az ember rengeteg pénzt kereshet!

TőzsdeParkett.hu. bemutatja INGYENES ALAP TŐZSDETANFOLYAM MINDENKINEK. Tudással az ember rengeteg pénzt kereshet! TőzsdeParkett.hu Ingyenes Alap Tőzsdetanfolyam Mindenkinek 1 / 11 oldal TőzsdeParkett.hu bemutatja INGYENES ALAP TŐZSDETANFOLYAM MINDENKINEK Írta: Szikra Zoltán tőzsdeoktató Tudással az ember rengeteg

Részletesebben

Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag

Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag Ingyenes hiteligénylésre felkészítő minicsomag I. A könnyelmű hitelfelvétel csapdája

Részletesebben

Új típusú fogadóóra kidolgozása

Új típusú fogadóóra kidolgozása NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Nagyatád Új típusú fogadóóra kidolgozása Új típusú fogadóórák bevezetése a felső tagozaton Ha mindenki azt mondja, de én egyedül

Részletesebben

E-Reader másképp! (Körkép az elektronikus könyvolvasó szoftverekről) Készítette: Zalka Dóra egyetemi hallgató ELTE BTK

E-Reader másképp! (Körkép az elektronikus könyvolvasó szoftverekről) Készítette: Zalka Dóra egyetemi hallgató ELTE BTK E-Reader másképp! (Körkép az elektronikus könyvolvasó szoftverekről) Készítette: Zalka Dóra egyetemi hallgató ELTE BTK Közreadja: a Kindlevarázs és a Publio Kiadó 2012 E-könyvek másképp! Sokan azt gondolják,

Részletesebben

dobbantó program tematikus füzetek Gaskó Krisztina Gönczöl Enikő Horváth H. Attila Katona Nóra Megtanulni tanulni de hogyan?

dobbantó program tematikus füzetek Gaskó Krisztina Gönczöl Enikő Horváth H. Attila Katona Nóra Megtanulni tanulni de hogyan? dobbantó program tematikus füzetek Gaskó Krisztina Gönczöl Enikő Horváth H. Attila Katona Nóra Megtanulni tanulni de hogyan? 2011 Gaskó Krisztina Gönczöl Enikő Horváth H. Attila Katona Nóra Megtanulni

Részletesebben

A JÓ ÍRÓK JÓ OLVASÓK- IGAZ-E EZ A SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOZÁS TERÜLETÉN IS?

A JÓ ÍRÓK JÓ OLVASÓK- IGAZ-E EZ A SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOZÁS TERÜLETÉN IS? SAPIENTIA ERDÉLYI MAGYAR TUDOMÁNYEGYETEM MŰSZAKI ÉS HUMÁNTUDOMÁNYOK KAR MATEMATIKA-INFORMATIKA TANSZÉK A JÓ ÍRÓK JÓ OLVASÓK- IGAZ-E EZ A SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOZÁS TERÜLETÉN IS? KÉSZÍTETTE: TÉMAVEZETŐ TANÁR:

Részletesebben

Webes alkalmazások helyes szerkezete PHP-ban

Webes alkalmazások helyes szerkezete PHP-ban Webes alkalmazások helyes szerkezete PHP-ban Konstantinusz Kft. 2010 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Mi az a leíró?... Hiba! A könyvjelző nem létezik. 3. Közvetett paraméter átadások... Hiba!

Részletesebben

BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT

BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT Netre fel! BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT www.facebook.com/barhacs www.barhacs.hu Az Internet olyan globális számítógépes hálózatok hálózata, amely felhasználók milliárdjait kapcsolja össze Az

Részletesebben

Online mérés-értékelés

Online mérés-értékelés Lengyelné Molnár Tünde Online mérés-értékelés Eger, 2013. Készült az Eszterházy Károly Főiskolán a TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1 támogatásával. Tartalom 1. Bevezetés. A papíralapú kérdőívtesztektől az online kérdőívekig

Részletesebben

A BVE Train Simulator és kiegészítinek telepítése. BVE Klub http://www.bveklub.hu

A BVE Train Simulator és kiegészítinek telepítése. BVE Klub http://www.bveklub.hu A BVE Train Simulator és kiegészítinek telepítése BVE Klub http://www.bveklub.hu Tartalom 0. Bevezetés 1. A BVE Train Simulator (továbbiakban BVE) letöltése 2. A BVE telepítése, indítása, kezelése 3. A

Részletesebben

Kamaszmediáció eset. Az ügy azaz a jéghegy csúcsa. 1. Előkészítő beszélgetések. Anita

Kamaszmediáció eset. Az ügy azaz a jéghegy csúcsa. 1. Előkészítő beszélgetések. Anita Kamaszmediáció eset A főváros egyik kerületi Gyermekjóléti Központjában dolgozom mediátorként, ahol elsősorban családok konfliktusaiban közvetítek. A családi mediáció egyik területe a szülő és kamasz gyermeke

Részletesebben

Miért várjunk a házasságig?

Miért várjunk a házasságig? Miért várjunk a házasságig? Írta: Tim Staffort A kiadványban szereplő adatok az Amerikai Egyesült Államok statisztikáiból származnak. A neveket néhány esetben megváltoztattuk. A kiadvány eredeti címe:

Részletesebben

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN. A linképítés jelentős szerepe

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN. A linképítés jelentős szerepe MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN A linképítés jelentős szerepe Konzulens: Damjanovich Nebojsa Vendégoktató Ujfalusi Anna Nappali tagozat Kereskedelem

Részletesebben

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Forrás: eq_focus_1_20080306.mp3 A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Jó. Tehát szolgáltatási folyamaton haladunk keresztül, néhány területet mi meghatároztunk, amiről majd szó lesz,

Részletesebben

Ezért a követekező módszereket alkalmazzuk a tanodai nevelés területén.

Ezért a követekező módszereket alkalmazzuk a tanodai nevelés területén. A Tanoda pedagógiai módszertana: az egyéni személyiségfejlesztés, a tanulásban jelentkező differenciálási lehetőségek, a projektmódszer, és a kooperatív tanulás technikája. A gyermekeink közötti különbségek

Részletesebben