ABA NAPOK ÜZENET A JÖVÕNEK GONDOLATOK AZ ÜNNEPRÕL, KÖZÖSSÉGRÕL ÉS BARÁTSÁGRÓL. Kossa Lajos polgármester. (részletek Hamvas Béla mûveibõl)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ABA NAPOK 2014. ÜZENET A JÖVÕNEK GONDOLATOK AZ ÜNNEPRÕL, KÖZÖSSÉGRÕL ÉS BARÁTSÁGRÓL. Kossa Lajos polgármester. (részletek Hamvas Béla mûveibõl)"

Átírás

1

2 ABA NAPOK ÜZENET A JÖVÕNEK Mi felnõttek gyakran kérdezzük egymástól: Milyen világot hagyunk a gyermekeinkre? Talán jobb lenne, ha azt kérdeznénk meg: Milyen gyermekeket adunk e világnak és Aba jövõjének? A 2014-es Aba Napok kivételes alkalom arra, hogy e kérdésekre válaszokat találjunk. Egy régi mondás szerint csak az a közösség lehet boldog és egészséges, amely tud ünnepelni, és van mit ünnepelnie. A múlt gondolatai és tettei, a 20 éve elvetett magok beértek, a kimondott szavak és jó cselekedetek igazi ünnepet hirdetnek. A húszéves jubileum révén a jövõteremtés két nagyon fontos otthonát, a Sárvíz Mûvészeti Iskolát és Aba Város Fúvószenekarát köszöntjük. Közösségünk igazi ünneplése tehát nem más, mint az örömbe, zenébe, dalba és táncba foglalt hála. Hála a gyermekeinkért, a titokzatos belsõ munkájukért, amellyel képesek számunkra megváltoztatni a világot és jobbá tenni mindazt, amit odabent érzünk. Közösségünk jóságból fakadó teremtõ ereje, testvértelepüléseink iránt érzett vendégszeretete hozzon számunkra önfeledt, emlékezetes Aba Napokat! Tekintsünk hát bizakodva a jövõbe, az emberek és népek közti barátság örömteli ünnepén! Kossa Lajos polgármester GONDOLATOK AZ ÜNNEPRÕL, KÖZÖSSÉGRÕL ÉS BARÁTSÁGRÓL Az ünnep az áldozat napja. A közösség kezdete, mikor az emberben felébred a tudat: nem vagyok egyedül, és minden ember sorsával elszámolni tartozom. A közösség megvalósulása, amikor az áldozat az utat az isteni létbe szabaddá tette. Az ünnep az áldozat napja, az emberiség találkozása az isteni létben, a légkör isteni jelenléttel telik meg. Közösség egyes-egyedül csakis abban a létben van, amelyet az ember számára az áldozat megnyit: az emberfölöttiben. Minden ember közös léte nem az anyagban, a szellemben, a vallásban, a morálban van, hanem Istenben. Végleges egybeolvadás csak az isteni létben lehetséges. Ez a közösség az igazi. Ez a közösség az egyedüli. Ez: a közösség. Alulról való közösség nincs, csak fentrõl való. A dolgok nem kívül kezdõdnek, hanem belül, és nem alul, hanem felül, és nem a láthatóban, hanem a láthatatlanban. Ami a közösséget megalkotja, az a lényekben élõ barátság. A barátságot arról ismerni meg, hogy idillikus. Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között. Miért csillag a barát? És miért barát a csillag? Mert olyan távol van és mégis bennem él? Mert az enyém és mégis elérhetetlen? Mert az a tér, ahol találkozunk, nem emberi, hanem kozmikus? Mert nem kíván tõlem és én se kívánok tõle semmit? Csak azt, hogy legyen és így, ahogy van és õ van és én vagyok, ez kettõnknek tökéletesen elég? Nem lehet rá válaszolni. Nem is kell. De ha nem is lehet, barátom iránt mindig azt fogom érezni, hogy csillag, a világegyetemnek érthetetlen rámragyogása. (részletek Hamvas Béla mûveibõl)

3 Azért foglalkozunk a múlttal, hogy jövõnk legyen ÉVES AZ ABAI MÛVÉSZETI ISKOLA 20 év. Istenem, az életünk fele. Többségünké, akik nagyon- nagyon fiatalon, és ezért nagyon nagyon erõsen, és bizakodva és reménykedve húsz éve elkezdtünk egy álmot. 20 év. Gyökereket kerestünk és kapaszkodókat. Teremteni akartunk és szárnyalni. Nem nagyon érdekelt, hogyan szokták, mi a szabályos, mi az illendõ, mi lenne a népszerû Akartuk, hogy erõs legyen, tiszta és igazi. Gyermeket akar így az ember. Amikor születik, nem arra vágynak a szülõk, hogy majd álljon be szépen a sorba, majd legyen jó átlagos, majd szürke legyen a színe, vagy pont olyan, mint a többieké. Nem. Azt akarja anyja- apja, hogy boldog legyen, erõs, egészséges, és járja be az utat, amiért a földre született. Mi ezt az iskolát így akartuk. Nevet adtunk neki: legyen sárból és vízbõl a földi teste. De legyen romolhatatlan tiszta anyagból a lelke. Így kapta a keresztségben a SÁRVÍZ nevet, és így lett a lelke a magyar táncé- zenéékézi alkotásé és hagyományé. Így született. Szépen született. Mondják, a születés minõsége az élet minõsége. A húsz év alatt arra törekedtünk, hogy ez az élet jó legyen, hogy igazi értékeket képviseljünk, hogy jó legyen itt tanárnak- diáknak lenni egyaránt.

4 Voltak nehézségek, voltak akadályok. Kellett próbákat kiállnunk. Voltak, akik elbuktak közben. Volt, akit elveszítettünk. Volt, aki megtalált, akit ajándékba kaptunk, aki új erõt adott. Volt, hogy onnan jött a segítség, ahonnan nem is vártuk volna Van mögöttünk húsz év. Messze nem az út vége. Állomás, jelentõs pont, ahol érdemes kicsit megpihenni, kicsit ünnepelni, számba venni hova jutottunk, és újra a szívünk közepébe rakni, ahova tartunk. Felnõttünk mi is, az alapítók, az akkor huszonévesek. Felneveltünk közben sok- sok gyermeket. Nemcsak Abán, hanem a megye számos pontján. Lazább vagy erõsebb kötéssel, de hozzánk kapcsolódtak és kapcsolódnak ma is. Az elsõ tanévünk végén, az elsõ meghívóba ezt írtuk: Ember, azzá leszel amit szeretsz: Isten, ha Istent szereted, és föld, ha a földet. A következõ húsz évekre egy új kívánságunk van: Legyen mindig HITünk abban, hogy magasra szárnyalhatunk, mert csak szárnyalva érdemes alkotni. REMÉNYkedjünk mindig, hogy mindenben munkálkodni tud a jó, mert lehetnek bukások és kudarcok és harcok, de ezek is a javunkat szolgálják és erõsítenek. Végül pedig tudjunk SZERETETTEL fordulni minden felé, ami ránk bízatott, mert ez tart meg minket, a KÖZÖSSÉGÜNKET, és ezzel juthatunk el mindenki szívéhez ebben a városban. Igen, ez végül három kívánság. A legfontosabb három Köszönjük mindenkinek, akinek csak morzsányi része is volt a történetünkben, hogy része volt a történetünknek. Áldja az Ég a húszéves Sárvíz Mûvészeti Iskolát! F. Korcz Judit Tömör Zsuzsanna igazgató-helyettes igazgató

5 A zene az, ami összehív minket, de más az, ami összetart 20 ÉVES AZ ABAI FÚVÓSZENEKAR Aba Város Fúvószenekara 1994-ben alakult a Sárvíz Mûvészeti Alapiskola zenetagozatán tanuló növendékekbõl, s rövid idõn belül meghatározó szereplõjévé vált Aba és térsége kulturális életének. A zenekar 16 fõvel alakult, az alapítók közül ma is többen aktív tagok, a zenekar karmestere immáron 20 éve töretlen lendülettel Kanczler István. Néhány fõt leszámítva a tagok mind lelkes amatõr zenészek, akiket a zene szeretete köt össze. A zenekar az évek során baráti kapcsolatot alakított ki több hazai és külföldi együttessel. Az utóbbi idõszakban igen szoros együttmûködés jött létre a pusztavámi és martonvásári zenekarokkal, akikkel létrehozták a PU-M-A (PUsztavám- Martonvásár- Aba) zenekart, amely keretében a három csapat egy közel 100 fõs megazenekarként nagyszabású filmzenei koncerteket adott elõ 2013-ban. Az együttzenélés öröme, a zene szeretete és a lelkesedés hívta életre és tartja fenn ezt a környéken egyedülálló kezdeményezést. A Sárbogárdi Fúvószenekarral szintén kiváló szakmai és baráti kapcsolat alakult ki a közös munkák során.

6 Az együttes fontosnak tartja a külföldi testvértelepülések zenekaraival és azok lelkes közönségével való kapcsolattartást és együttmûködést is. Az elmúlt évek kölcsönös meghívásainak köszönhetõen szoros barátság alakult ki a németországi Ebergötzen és a lengyelországi Zwierzyniec zenekarai és az abai zenekar között. A zenekar fúvószenei fesztiválokon történõ részvételek esetén minden lehetõséget megragad, hogy a zene nemzetközi nyelve segítségével a régi barátságok ápolása mellett új kapcsolatokat is ki tudjon építeni. Az együttes folyamatosan bõvülõ repertoárjában klasszikus fúvószenei darabok, indulók, filmzenék éppúgy megtalálhatók, mint könnyûzenei átiratok. Legfõbb célja az Abán, illetve a város szûkebb és tágabb környezetében kialakult fúvószenei hagyományok megõrzése, továbbfejlesztése, illetve azok ápolása, minél szélesebb körben való megismertetése és terjesztése. A zenekar szívesen lát tagjai között mindenkit nemre, korra való tekintet nélkül -, aki célkitûzéseit magáénak vallja és megfelelõ zenei képzettséggel rendelkezik. 20 év alatt elért sikereihez sokan hozzájárultak, köszönet nekik áldozatos segítségükért. Isten éltesse Aba Város Fúvószenekarát!

7 Zenepavilon: Ünnepélyes megnyitó Köszöntõ: Kossa Lajos Aba város polgármestere. Közremûködnek: Aba Város Fúvószenekara, Barakoo Szabad Dobkör, Zwierzynieci néptánccsoport Táncbemutató - Ezüst Folyó Ékkövei Utcabál a Trióda zenekarral Kultúr elõtti tér: Kézmûves foglalkozás újrahasznosítható anyagokból (hangszerek, ördöglakat készítése) Nagyszínpad: FENYÕ MIKLÓS Tûzzsonglõr bemutató: Sapka Mûvészeti és Tûzzsonglõr Egyesület QUIMBY Petõfi Kultúrtér Sátor: Celebek pózolnak - Kamara-kiállítás Eklektikus audiovizuális táncest Audio: dj Zöld, Vizuál: Méhkas Dia Projekt Napvarázs programok: (Hétszínvirág Óvodában és az Aba Sámuel Tagiskolában) Barakoo Szabad Dobkör daltanulással Aranyalma mese óvodásoknak Napkelettõl napnyugatig reneszánsz meseutazás különleges hangszerek segítségével Dzsingisz kán öröksége kiállítás és kreatív tanulási mûhely dr. Obrusánszky Borbálával és a mongolinfo.hu csapatával Építsünk iskolai utcabútort! Pillepalackból és szeretetbõl építõ mûhelyfoglalkozás iskolásoknak és tanáraiknak Vakegér Kocsma: Bál - Zenél: Paksi Zoltán Utca: Szeptember 5 péntek Napvarázs programok, Pódiumon az utcazene fesztiválok legismertebb elõadói, Népi- és iparmûvészeti vásár, : Kézmûves udvar-a kovácsmûhely udvarán, Ízek utcája, Borház, Pálinkaház, Vidámpark, : Teszteld magad!

8 Szeptember 5 péntek Kultúr Közösségi Ház, Tanka János Városi Könyvtár Kiállítások: Az Igazság születése Mátyás király égi küldetése - Ormándi Márta csuhészobrász alkotásai Helyi alkotók képei Fotó-és képtárlat-válogatás az elõzõ évek rendezvényeirõl Kültéren - Arhív fényképek, filmfelvételek a korábbi Aba Napokról VI. Hagyományok Forrása Három napon keresztül: népmûvészeti vásár és bemutató, utcazenészek, zsonglõrök, lovagoltatás, solymász bemutatók, jurta kiállítások, tündérkert, fényfestés, esténként: zenés élmény, mobilfa, játszóházak, workshopok, vízipipa és keleti teázó-selyemfestõ sátor- elõadással a gyógynövényekrõl, döglõd-õ ház és könyvsarok, (megfáradtál? olvasgatni szeretnél?), indonéz sátor, honfoglalás kori viseletek mozgó bemutató, baranta, íjászkodási lehetõség, rovásírás, középkori viseletek-mozgó bemutató, zsákcsata - hagyományõrzõk és vendégeink harca, gólyalábasok, kiállítások, pletyka, - rémhír, - nosztalgia, - buborékfújó, kínzópadok és bubi forrest (nyomkodós stressz oldó), jamelés, abai üzenet fal (írj, rajzolj, fess a világnak!) reneszánsz fotófal, indián falu, zene és életmód bemutató. Középkori udvar, Tündérkert, Indián falu, Keleti sátrak (Fórum étterem mögötti tér) Megyer Sarja Hagyományõrzõ Egyesület, Mathias Rex, Gölbasi Vitézei Egyesület, Szent Sebestyén Számszeríjász Társaság segítségével: Folyamatos életmód bemutató: egy haditábor mindennapjai, fegyver- és páncélbemutató (a közönség bejöhet a táborba, kézbe veheti a fegyvereket és felpróbálhatja a páncélokat); a korabeli közelharc és harcászat elveinek és gyakorlatának ismertetése (gyalogos küzdelmek és párbajok, a közönség tagjai megküzdhetnek egymással vagy a vitézekkel páncélban és párnázott kardokkal). Továbbá: középkori sátrak, kovácsélmény, konyhasátor, reneszánsz katonai táborélet célba dobás, lándzsavívás, egyensúly játékok, lövészet 13:00 Magyar indián baráti körrel( Lakota, Fekete lábi, Navajo) -óriás indián sátrak (Tipik) zenészekkel,táncokkal,békepipával, játszóházakkal,elõadásokkal

9 Szeptember 5 péntek 16:00 Játszóházak legényeknek és lánykáknak Nyisalovits Zsuzsanna drámapedagógus, Mogyorósi Tibor zsonglõrtanár, Steixner István bõrmívész, Mérei Fanni grafikus és barátaik segítségével 21:00 Tüzes lovasbemutató - Megyer Sarja Hagyományõrzõ Egyesület 23:00 Tûz szertartás, Táltos mondák- beszélgetések, zene tábortûznél 01:30 Zene és fény élmény! Jurta falu (Fórum étterem elõtti tér) Mezõföldi Sólymok, Teleki íjászkör, Bulcsú Vezér Hagyományõrzõ Egyesület segítségével: rovásírás, solymász bemutató, egész nap lövetés, jurta kiállítások, íjászat, interaktív tábori élet jurta falu kialakítása Kis Színpad (Fórum/Forrás színpad) 19:00 Lélekvihar (dallamos rock, metál saját számokkal) 20:00 Tabulatúra régizene-együttes 22:00 Discorodeo (Jazzes, swinges, népzenék saját számokkal)

10 Szeptember 6 szombat Zenepavilon: Los Andinos Madarász Katalin magyar nóta Forgács Gábor humorista Indonéz táncosok bemutatója Hastáncbemutató - Belly4Dance Utcabál a Continental Show Band-del Kultúr elõtti tér: Kézmûves foglalkozás (selyemfestés, udvari zsonglõrbotok és kiegészítõk készítése, reneszánsz pajzskészítés, sárkányrepülõ készítés, kõfestés, Mátyás nemez labdája készítés, gyertyaöntés, nemesi oklevélkészítés, örömzenélés) Paprika Jancsi (vásári bábjáték) - Bartha Tóni bábelõadása Népi játszótér Nagyszínpad: Péterfy Bori és a Love Band Boldogság gyere haza... Cserháti emlékest Szulák Andrea elõadásában Tûzzsonglõr bemutató: Asolar Somló Tamás az LGT zenekar gitárosa, szaxofonosa és dalszerzõje Tûzzsonglõr bemutató: Asolar Fórum Étterem: Szellemvidék a Bartina Zenekarral In memoriam Atilla király, Szent István király, Mátyás király, Hamvas Béla, Cseh Tamás, Bor Lajos, Rózsa István, Edwin Knuchel

11 Katolikus templom: Hálaadó ünnepi magyar-lengyel közös szent mise Petõfi Kultúrtér Sátor: Eklektikus audiovizuális táncest Audio: Dj-k, Vizuál: Méhkas Dia Projekt Napvarázs programok: Alkotó gyerekfoglalkozások a Pamut és Madzag mûhely közremûködésével Vakegér Kocsma: Bál - Zenél: Dudar Ferenc Szeptember Sport: Horgászverseny (Abai Sporthorgász-tó; jelentkezés elõzetesen: ) Sárkányrepülés Tóth Fricivel (Lómezõ; telefonos egyeztetés: ) Kempo bemutató (Sárosdi Kempo SE abai szakosztálya) 14:30 Aba-Sárvíz FC-Nagykarácsony ifjúsági bajnoki labdarúgó-mérkõzés (Focipálya) Aba-Sárvíz FC-Nagykarácsony felnõtt bajnoki labdarúgó-mérkõzés (Focipálya) 6 szombat

12 Szeptember 6 szombat Kultúr Közösségi Ház, Tanka János Városi Könyvtár Kiállítások: Az Igazság születése Mátyás király égi küldetése - Ormándi Márta csuhészobrász alkotásai Helyi alkotók képei Fotó és képtárlat-válogatás az elõzõ évek rendezvényeirõl Kültéren - Arhív fényképek, filmfelvételek a korábbi Aba Napokról Utca: Városi barangolás kisvasúttal (20 óráig, indulás a Vörösmarty Rákóczi sarokról minden egész órakor) Fekvõ kerékpárosok felvonulása Szomszédolás kisvasúttal, valamint fogatokkal (indulás a Balogh Center elõl) római katolikus templom, egykori harangozó ház, református templom, néprajzi kiállítás régi tévék és rádiók bemutatójával, szíjgyártó mûhely és hintókiállítás, festménykiállítás a Fiáth György utcában, kovácsmûhely megtekintése Tóth Frici Égi sárkány bemutatója Egész nap: Napvarázs programok, Pódiumon az utcazene fesztiválok legismertebb elõadói, Népi- és iparmûvészeti vásár, : Kézmûves udvar-a kovácsmûhely udvarán, Ízek utcája, Borház, Pálinkaház, Vidámpark, : Teszteld magad! Középkori udvar, Tündérkert, Indián falu, Keleti sátrak (Fórum étterem mögötti tér) Megyer Sarja Hagyományõrzõ Egyesület, Mathias Rex, Gölbasi Vitézei Egyesület, Szent Sebestyén Számszeríjász Társaság segítségével: Folyamatos életmód bemutató: egy haditábor mindennapjai,fegyver- és páncélbemutató (a közönség bejöhet a táborba, kézbe veheti a fegyvereket és felpróbálhatja a páncélokat); a korabeli közelharc és harcászat elveinek és gyakorlatának ismertetése (gyalogos küzdelmek és párbajok, a közönség tagjai megküzdhetnek egymással vagy a vitézekkel páncélban és párnázott kardok-

13 kal). Továbbá: középkori sátrak, kovácsélmény, konyhasátor, reneszánsz katonai táborélet célba dobás, lándzsavívás, egyensúly játékok, lövészet Játszóházak: Selyemfestés, Udvari zsonglõrbotok és kiegészítõk készítése, Reneszánsz pajzskészítés, Sárkányrepülõ készítés, Kõfestés, Mátyás nemez labdája készítés, Gyertyaöntés, Nemesi oklevélkészítés, Örömzenélés Indonéz sátorban keleti selyemfestés, táncoktatás Hollónyereg, petrencekötözõ, medál és parittya vagy kitudja bõrmûves játszóház Szent Sebestyén Számszeríjász Társaság (középkor legendás és rettegett fegyverének, a számszeríjnak a bemutatása) Solymász bemutató, a ragadozó madarakról szóbeli elõadás, bemutatás, vadászat bemutatása élõben Magyar indián baráti körrel (Lakota, Fekete lábi, Navajo )-óriás indián sátrak (Tipik) zenészekkel, táncokkal, békepipával, játszóhá- Egész nap: zakkal, elõadásokkal Mobilfa, Vízipipa és keleti teázó sátor-beszélgetéssel, elõadással, Döglõd-Õ ház és Könyvsarok (megfáradtál? Olvasgatni szeretnél?), fényfestés, játszóházak Legényeknek és lánykáknak Nyisalovits Zsuzsanna drámapedagógus, Mogyorósi Tibor zsonglõrtanár, Steixner István bõrmívész, Mérei Fanni grafikus és barátaik segítségével, tündérfestés Tûz szertartás, Táltos mondák- beszélgetések, zene tábortûznél (Fórum mögötti téren) Zene és fény élmény dj-kel! Jurta falu (Fórum étterem elõtti tér): Mezõföldi Sólymok, Teleki íjászkör, Bulcsú Vezér Hagyományõrzõ Egyesület segítségével: rovásírás, solymász bemutató, egész nap lövetés, jurta kiállítások, íjászat, interaktív tábori élet Kis Színpad (Fórum /Forrás színpad) Regõs Sziránszki József és Klaudia elõadása - õsi dallamok Shadows 64 19:30 Mephisto Kósza Band Moldvai táncház a Tabulatúra Zenekarral Szeptember szombat

14 Szeptember 7 vasárnap Itt van a város A VÁROS NAPJA XVI. Sárvíz Mûvészeti Fesztivál Zenés ébresztõ és vendégcsalogató a VÁROS ÜNNEPÉRE Égi köszöntõ Tóth Fricivel Vállat a vállhoz Tisztelet az Õsöknek Aba Város Fúvószenekara, a Sárvíz Mûvészeti Iskola, gyermekeink és népes vendégseregük felvonulása (Sárvíz Fogadó Rákóczi utca Millenniumi park) Aba Város Fúvószenekara, a Sárvíz Mûvészeti Iskola, a gyermekek és testvértelepülések köszöntése ágyúszóval (Millenniumi park) Zenepavilon: Összetartozunk A VÁROS ÜNNEPE Közremûködnek: Aba Város Fúvószenekara, Napvirág Dalkör, Ördögtérgye Énekegyüttes, Kicevice Citeraegyüttes, szamosújvári és abai népzenészek, Atilla Király Gimnázium néptánccsoportja, szamosújvári Rozmaring Népdalkör, Zwierzynieci néptánccsoport, Aba testvértelepüléseinek delegációi Mátyás király udvarában zenél a Bartina zenekar Városebéd Fúvószenekari koncertek - Fellépnek a martonvásári, pusztavámi, sárbogárdi és abai fúvószenekarok A Sárvíz Mûvészeti Iskola ünnepi gálamûsora - Fellépnek: Az iskola egykori növendékei, jelenlegi néptáncos és népzenész mûvészeti csoportjai, a szamosújvári Rozmaring Népdalkör A Tallósi Modern Tánccsoport bemutatója Maya Trió-Sorrentoi emlék XII. Sárvíz Szépe szépségkirálynõ választás Közremûködik a Pom-Pon Varázs Táncegyüttes DNS zenekar (Borszék) koncertje Összetartozunk zenés tûzijáték Búcsú a XXI. Aba Napoktól a DNS zenekarral Református templom: Istentisztelet

15 Kultúr elõtti tér: Népi játszótér Napvarázs programok: Alkotó gyerekfoglalkozások a Pamut és Madzag mûhely közremûködésével Barakoo Szabad Dobkör daltanulással Utca: Napvarázs programok, Pódiumon az utcazene fesztiválok legismertebb elõadói, Nép- és iparmûvészeti vásár, : Kézmûves udvar-a kovácsmûhely udvarán, Ízek utcája, Borház, Pálinkaház, Vidámpark, : Teszteld magad!, Emlékfotó készítése történelmi viseletben Jövõnk Kincse a Múltunk Testvérszövetség közremûködésével. Kultúr Közösségi Ház,Tanka János Városi Könyvtár Kiállítások: Szeptember Az Igazság születése Mátyás király égi küldetése - Ormándi Márta csuhészobrász alkotásai Helyi alkotók képei Fotó és képtárlat-válogatás az elõzõ évek rendezvényeirõl Kültéren - Arhív fényképek, filmfelvételek a korábbi Aba Napokról Középkori udvar, Tündérkert, Indián Falu, Keleti sátrak (Fórum étterem mögötti tér) Megyer Sarja Hagyományõrzõ Egyesület, Mathias Rex, Gölbasi Vitézei Egyesület, Sebestyén Számszeríjász Társaság segítségével: Folyamatos életmód bemutató: egy haditábor mindennapjai, fegyver- és páncélbemutató ( a közönség bejöhet a táborba, kezébe veheti a fegyvereket és felpróbálhatja a páncélokat) ; a korabeli közelharc és hadászat elveinek és gyakorlatának ismertetése ( gyalogos küzdelmek és párbajok, a közönség tagjai megküzdhetnek egymással vagy a vitézekkel páncélban és párnázott kardokkal).továbbá: Középkori sátrak, kovácsélmény, konyhasátor, reneszánsz katonai táborélet célba dobás, lándzsavívás, egyensúly játékok, lövészet Játszóházak, workshop gitár, dobok kíséretében Nyisalovits Zsuzsanna drámapedagógus, Mogyorósi Tibor zsonglõrtanár segítségével Fehérvári huszárok bemutatója Csókakõi Hunok harci bemutatója 7 vasárnap

16 Szeptember 7 vasárnap Solymász bemutató, a ragadozó madarakról szóbeli elõadás, bemutatás, vadászat bemutatása élõben :00 Hollónyereg, petrencekötözõ, medál és parittya vagy kitudja bõrmûves alkotóház Steixner István bõrmívész, Mérei Fanni grafikus és barátaik segítségével Mathias Rex bemutatója Magyar indián baráti körrel( Lakota, Fekete lábi, Navajo )-óriás indián sátrak (Tipik) zenészekkel,táncokkal, békepipával, játszóházakkal, elõadásokkal Gölbasi Vitézei Egyesület bemutatója Trükklovaglás - Megyer Sarja Hagyományõrzõ Egyesület Táborok bontása Egész nap: Vízipipa és keleti teázó sátor-beszélgetéssel, elõadással, Döglõd-Õ ház és Könyvsarok (megfáradtál? Olvasgatni szeretnél?), fényfestés, játszóházak Legényeknek és lánykáknak Jurta falu (Fórum étterem elõtti tér) MONGOL barátaink felvonulása, Mezõföldi Sólymok, Teleki íjászkör, Bulcsú Vezér hagyományõrzõ egyesület segítségével: rovásírás, solymász bemutató, egész nap lövetés, jurta kiállítások, íjászat, interaktív tábori élet Rovásírás oktatás Sziránszki József és Klaudia Regõs, énekmondók Táborok bontása LANGHENNERSDORF ZWIERZYNIEC EBERGÖTZEN TALLÓS SZAMOSÚJVÁR HOLZERODE BORSZÉK IPSALA ABA

17

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

11:00-12:00 Élőképes Krónika - Játékos, interaktív idegenvezetés

11:00-12:00 Élőképes Krónika - Játékos, interaktív idegenvezetés 2011. AUGUSZTUS 05. - PÉNTEK 19:30 órától Augusztus 6-i Közönségcsalogató Történelmi Kavalkád programismertető ízelítője 2011. AUGUSZTUS 06. - SZOMBAT 10:00 órától Lovagok kitelepülése, harcművészeti bemutatók,

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Helyszínek: Polgármesteri Hivatal - Béla király tér Koncertszínpad - Prometheus park Szent István tér Belvárosi templom Béla király tér

Részletesebben

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19.

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. időpont Szolnoki Művésztelep (kemence) Szolnoki Művésztelep (színpad) Kossuth-tér 7.00 Kemence felfűtése 9.00 Magyarok vásárának kezdete,

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 10 ÉVE VÁROS BERHIDA- SZÍNES PROGRAMOK HÁROM NAPON ÁT Berhidán az év egyik legnagyobb eseménye a Berhidai Napok rendezvénysorozat,

Részletesebben

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet.

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. SZIGLIGET Bővebb információ: www.szigliget.hu Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. A szervezők a programok változtatási jogát fenntartják! Március 15-16. Tavaszváró Március

Részletesebben

X. Kiscsőszi Pajtafesztivál Hidak Kulturális Találkozó a Somló-Ság tengelyén Kiscsősz Iszkáz, Kispirit 2014. július 10-13.

X. Kiscsőszi Pajtafesztivál Hidak Kulturális Találkozó a Somló-Ság tengelyén Kiscsősz Iszkáz, Kispirit 2014. július 10-13. X. Kiscsőszi Pajtafesztivál Hidak Kulturális Találkozó a Somló-Ság tengelyén Kiscsősz Iszkáz, Kispirit 2014. július 10-13. Július 10. csütörtök Nap közben népzene, népdal és néptánc tanítás az Interaktív

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben

XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok:

XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok: 2011. május 14. szombat: XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok: Időpont Helyszínek Színpad Liget- Piactér Egyéb helyszínek Kísérő rendezvények, programok 8.00- Népművészeti-,kézműves-

Részletesebben

www.szigliget.hu Bővebb információ: Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. Kapcsolattartó: Harasztiné Páros Dóra

www.szigliget.hu Bővebb információ: Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. Kapcsolattartó: Harasztiné Páros Dóra Bővebb információ: www.szigliget.hu A szervezők a programok változtatási jogát fenntartják! Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. Kapcsolattartó: Harasztiné Páros Dóra Tavaszváró

Részletesebben

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország 2013. július 12-14. Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A 3

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program ÁPRILIS 1-3. (csütörtök-szombat) III. Bihar-Bihor Amatõr Diákszínjátszó Fesztivál színházterme ÁPRILIS 8. (csütörtök) 17 óra A GOBLEIN kör gyûlést tart Szõllõsi Imréné vezetésével Munkákat lehet hozni

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. 2015. február június

PROGRAMFÜZET. 2015. február június PROGRAMFÜZET 2015. február június 2 www.algyokultura.hu ADATOK Faluház Búvár u. 5. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-20 óráig, rendezvények esetén ettől eltérően. Hétvégenként a rendezvényeknek megfelelően.

Részletesebben

Települési Rendezvény Naptár 2009.

Települési Rendezvény Naptár 2009. Települési Rendezvény Naptár Időpont Rendezvény megnevezése A rendezvény helyszíne február 14. február 21. március 15. 18 órakor március 21. április 4. 10 órától Iskolai farsangi bál A rendezvényszervező

Részletesebben

2008.09.05. Péntek. 2008.09.06. Szombat

2008.09.05. Péntek. 2008.09.06. Szombat 2008.09.05. Péntek 14:00 Mesemondó verseny 17:00 Hahota Gyermek Színház 18:30 Tengertánc Népzenei Együttes 20:00 Hurock Együttes 2008.09.06. Szombat 06:00 Napköszöntő Táltos szertartás 10:00 Kétyi Székely

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM OKTÓBER 14. KEDD 10:00 CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM Az induló helyismereti klub vendége a VERSEGHY KÖR HÍDVÉGI ILONA: Szemelvények a szolnoki gépipari technikum történetéből című

Részletesebben

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ Program Színpadi programok Június 7. szombat 10.00 Haditorna bemutató 11.00 Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ 12.00 Néptáncegyüttes 14.00 Kõbéka Zenekar 15.00 Lovagi Játék

Részletesebben

Székely Támadt Vár Séta Lilike szamárral gyerekeknek 14:00 19:00 Kicsi kör és nagy kör a kedvenc szamarad hátán

Székely Támadt Vár Séta Lilike szamárral gyerekeknek 14:00 19:00 Kicsi kör és nagy kör a kedvenc szamarad hátán Dátum Óra Míves Emberek Sokadalma Programtervezet Helyszín Július 29. péntek 9:00 Fórum: Míves Emberek Sokadalma 1. nap Hagyományaink: A hagyományaink, a népművészet és a kézművesség szerepe a kulturális

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program 10 - A Bocskai István Ált. Isk. és AMI fúvószenekarának és majorette csoportjának bemutatója - Bocskai István

Részletesebben

X. Gömör-Tornai Fesztivál TALPALATNYI CSEREHÁT

X. Gömör-Tornai Fesztivál TALPALATNYI CSEREHÁT 2010. X. Gömör Tornai Fesztivál Tornabarakony X. Gömör-Tornai Fesztivál TALPALATNYI CSEREHÁT Tornabarakony 2010. július 30. 1/9 A végleges program a tervezetthez képest az időjárás (árvizek, súlyos esőzések)

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

Rendezvények 2011-ben Mezőszilas községben. Rendezvény tervezett programja

Rendezvények 2011-ben Mezőszilas községben. Rendezvény tervezett programja ek 2011-ben Mezőszilas községben időpontja címe/elnevezése tervezett programja helyszíne szervezője/felelőse 2011. február 25. 9 órától 12 óráig Óvoda nyitogató A leendő ovisok fogadása az óvodában, ismerkedés

Részletesebben

1. Kheristangli sütés sváb nagymamákkal: Wunderland Kindergarten programja.

1. Kheristangli sütés sváb nagymamákkal: Wunderland Kindergarten programja. Német nemzetiségi gyermek, ifjúsági és felnıtt programok 2015. 1. melléklet Gyermek és ifjúsági programok 1. Kheristangli sütés sváb nagymamákkal: Wunderland Kindergarten programja. Helyszín:Wunderland

Részletesebben

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program 23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015 "A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet" Kántor Zoltán A kommunikációs kompetenciák fejlesztése tanórán A. Curriculáris szempontok Analitikus program 1. Tanfolyam

Részletesebben

Célkitűzéseink. Programtervezet KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA. 2015. szeptember 4-5.

Célkitűzéseink. Programtervezet KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA. 2015. szeptember 4-5. KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA 2015. szeptember 4-5. www.nemzetisegitalalkozo.eu élkitűzéseink Nemzetiségeinknek évszázadokon keresztül megőrzött kulturális, gasztronómiai

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR - ÁCS

RENDEZVÉNYNAPTÁR - ÁCS RENDEZVÉNYNAPTÁR - ÁCS 2014. JANUÁR 01.01. Újévi koncert Városi Sportcsarnok, Ritmus művészeti 01.15. Ökumenikus istentisztelet - Szeretetvendégség 01.18. Magyar Kultúra Napja Légy jó mindhalálig c. musical,

Részletesebben

Márványos Tamburazenekar

Márványos Tamburazenekar Márványos Tamburazenekar MŰSORAINK "Húzzad édes muzsikásom" - Magyar népi hangszerek, hangadó játékszerek bemutatója: Az interaktív előadás során a magyar népzene hangszereit mutatjuk be. Egy műsoron belül

Részletesebben

Január. Február. 03. szombat, 18 óra. 12. hétfő, 18 óra. 22. csütörtök, 17 óra. 24. szombat

Január. Február. 03. szombat, 18 óra. 12. hétfő, 18 óra. 22. csütörtök, 17 óra. 24. szombat Január 03., 18 óra 12. hétfő, 18 óra 22. csütörtök, 17 óra 24. Újévi koncert R: Jánossomorjai Fúvós Egyesület Info: Wennesz József Károly tel.: 20/435-8431 www.jfe.hu Megemlékezés a doni áttörés 66. évfordulója

Részletesebben

Hagyományőrző programok 2008 T IKT. SZ SSZ. INTÉZMÉNY A PÁLYÁZAT CIME. L Szt. György. erények üzenete a mának július 7-13 Libán tető

Hagyományőrző programok 2008 T IKT. SZ SSZ. INTÉZMÉNY A PÁLYÁZAT CIME. L Szt. György. erények üzenete a mának július 7-13 Libán tető Hagyományőrző programok 2008 T IKT. SZ SSZ. INTÉZMÉNY A PÁLYÁZAT CIME A PÁLYÁZAT KÖTSÉGEK IGÉNYELT MEGITÉLT HELYE IDŐTARTAMA ÖSSZESEN E A lovagrendi értékek és L Szt. György erények üzenete a 2915 1 Lovagrend

Részletesebben

2011-es eseménynaptár

2011-es eseménynaptár Művelődési Ház Katolikus Egyház Fakult Egyesület Iskola, Óvoda Német kissebbségi Kertbarát Kör 2011-es eseménynaptár A program és időpontváltozás joga fenntartva! Január 7. (péntek) Fábián Zoltán prózamondó

Részletesebben

kattintson ide. Hírek

kattintson ide. Hírek Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Hírek A NESZ közreműködésével s tagjai által felajánlott alkotásokból nyílt kiállítás a New Yorki Magyar

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 30-i ülésére Tárgy: A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázata a 2008. évi rendezvények támogatására Az előterjesztést

Részletesebben

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyermeknek valóra váltani lehetőségeit Kosztolányi Dezső 22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014 Differenciált oktatás, felzárkóztatás és tehetségápolás a A. Curriculáris

Részletesebben

DEBRECENI NYÁRI EGYETEM

DEBRECENI NYÁRI EGYETEM DEBRECENI NYÁRI EGYETEM Az anyanyelvi kultúra megőrzése idegennyelvi környezetben Grundtvig felnőtt tanulói műhely 2010. OKTÓBER 14 24. Október 14. csütörtök 12.00-14.00 Ebéd (Cívis Étterem) 14.00-16.00

Részletesebben

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap M E G H Í V Ó a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap Az rendezvény helye: 6900 Makó - Fő tér, Deák Ferenc u. A rendezvény programja: 2013. SZEPTEMBER

Részletesebben

Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület

Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület a 10 évig sikeresen működő Mesterségek Bölcsője Alkotó napok elnevezésű rendezvény kapcsán jött létre 2008-ban, azokkal a segítőkkel, akik az évente egyszer megrendezésre

Részletesebben

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál 2016. augusztus 18-tól 20-ig Évtizedek óta hagyományosan az augusztus 20-ai hétvégén 2-3 napos rendezvénysorozatot szervez intézményünk, a Lamberg-kastély

Részletesebben

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1.

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1. Csütörtök: Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Villány, Diófás u. 1. 19:00-23:00 BorZsongás hangolódás jó zene, baráti beszélgetések könnyed borozgatások. Különleges tételek kóstolója Gere Andival

Részletesebben

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május Nyékládházi XXII. évfolyam 2013. május KRÓNIKA Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj Május első vasárnapja Anyák Napja, a hónap utolsó vasárnapja pedig Gyermeknap. Gyermek és anya

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

III. Alsószeli Jurta Napok Kulturális Fesztivál és Nyári Szabadegyetem

III. Alsószeli Jurta Napok Kulturális Fesztivál és Nyári Szabadegyetem III. Alsószeli Jurta Napok Kulturális Fesztivál és Nyári Szabadegyetem 2007. június 29 július 1. Tisztelt Hölgyem / Uram! 2007. június 29 - július 1. közt, immár harmadik alkalommal, a Zele törzs és az

Részletesebben

2015. évi rendezvénytervezet

2015. évi rendezvénytervezet 2015. évi rendezvénytervezet Időpont Esemény megnevezése Rendező Helyszín Jan. 11. 9 óra Megemlékezés a Malenkij robot -ról JANUÁR Zebegény (a települések összevont Jan. 22. 14 óra Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

Dévaványai Folkműhely Egyesület. Egyesületi beszámoló a Dévaványai Önkormányzat számára 2014.

Dévaványai Folkműhely Egyesület. Egyesületi beszámoló a Dévaványai Önkormányzat számára 2014. Dévaványai Folkműhely Egyesület Egyesületi beszámoló a Dévaványai Önkormányzat számára 2014. A Dévaványai Folkműhely Egyesület 2013. augusztus 12-én alakult azzal acéllal, hogy az alapszabályában lefektetett

Részletesebben

Az Alapítvány a Sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola Támogatására, a Szent László és Szent Miklós Plébániák támogatásával

Az Alapítvány a Sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola Támogatására, a Szent László és Szent Miklós Plébániák támogatásával Mottó: Hiszek a szeretet végső győzelmében Az Alapítvány a Sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola Támogatására, a Szent László és Szent Miklós Plébániák támogatásával Emberhalász tábor 2013. július

Részletesebben

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ 2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ február március Időpont Rendezvény megnevezése Szervező Helyszín 2012. február 16. vagy 23. 2012. február 25. Könyvtárhasználat - Nemzetközi energiahatékonysági nap

Részletesebben

2013. Július 12-13-14.

2013. Július 12-13-14. 2013. Július 12-13-14. Középkori vásári forgatag szombat napkeltétől vasárnap napnyugtáig. Kézművesek vására. Talpas és lovas vitézek felvonulása, erőpróbája. Ifjú sihederek palánkvár foglalója, fehérnépnek

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A 2015. ÉVRŐL A Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány alapvető célja a Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóinak támogatása.

Részletesebben

Rákosmenti majális. 2013. május 1.

Rákosmenti majális. 2013. május 1. Rákosmenti majális 2013. május 1. Ismét gazdag programmal várta Rákosmente lakóit május elsején a szervező Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata és a Vigyázó Sándor Művelődési Ház a Rákosmenti

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK!

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA Tanoda Udvarán a tánc és társművészetek, zene, színjátszás, meditációk, testtudatos és egészségmegőrző módszerek

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város 2015.évi Közművelődi Rendezvénytervének elfogadásáról A Képviselő-testület Nyírbátor Város

Részletesebben

XXVIII. Palócnapok és Megyei Vadásznap

XXVIII. Palócnapok és Megyei Vadásznap XXVIII. Palócnapok és Megyei Vadásznap 2014. július 11-12-13. Parád Nagyközség Önkormányzata és Bodony Község Önkormányzata szervezésében A rendezvény fővédnöke: Horváth László Országgyűlési képviselő

Részletesebben

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS DERECSKEI PROGRAMFÜZET E-mail:programfuzet@gmail.com 2007. DECEMBER HÓ Közösségi programok Klubok, tanfolyamok Zenés rendezvények Iskolai programok Kiállítás, vásár Színház, mozi Egyházi élet Áldott, Békés

Részletesebben

Január. Február. 02. szombat 18 óra. 15. péntek 18 óra. 19. kedd 17 óra 22. péntek 17 óra

Január. Február. 02. szombat 18 óra. 15. péntek 18 óra. 19. kedd 17 óra 22. péntek 17 óra Január 02. 15. 19. kedd 22. 23. 30. 01. hétfő 06. 16:30 12. Újévi koncert R: Jánossomorjai Fúvós Egyesület tel.: 20/435-8431 www.jfe.hu Megemlékezés a doni áttörés 67. évfordulója alkalmából H: Kalafszky

Részletesebben

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév Mottó: Ez az én sulim, legyen a tied is! Jól érzed majd magad, mert itt jó a hangulat, sok barátom van, érdekes programok várnak bennünket. KUKUCSKÁLÓ PROGRAM Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

Nyírbátor Város 2014. évi Közm vel dési Rendezvényterve. I. Kiemelt Önkormányzati programok

Nyírbátor Város 2014. évi Közm vel dési Rendezvényterve. I. Kiemelt Önkormányzati programok Ny rbætor VÆros 2014. Øvi K zm vel døsi RendezvØnyterve Nyírbátor Város 2014. évi Rendezvényterve I. Kiemelt Önkormányzati programok Magyarország nemzeti ünnepei: Március 15. Augusztus 20. Október 23.

Részletesebben

A «A Polgárok Európai Éve találkozó Szihalmon» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «A Polgárok Európai Éve találkozó Szihalmon» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «A Polgárok Európai Éve találkozó Szihalmon» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 203/2013.(XII. 18.) KT. számú HATÁROZAT: Képviselő testülete úgy határoz, hogy a 2014. évi városi

Részletesebben

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma:

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma: KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV Tartalma: Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény kimutatás) A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás Célszerinti kifizetések kimutatása Támogatások kimutatása A közhasznúsági

Részletesebben

Havi összesítő. Január

Havi összesítő. Január Havi összesítő Január Január 17. (péntek) 18:00 Találkozások - A százhalombattai Kalendárium bemutatója Vendégünk: Jankovits Márta, a Faluvédő Egylet elnöke A Kalendáriumot bemutatja Sinka László, alpolgármester

Részletesebben

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja. Téltemetés és Kiszebáb égetés

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja. Téltemetés és Kiszebáb égetés HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja Február 17. 15.00 Nagyiskola Kisiskola Petőfi S. utca Téltemetés és Kiszebáb égetés

Részletesebben

EGER VÁRA BARÁTAINAK KÖRE EGYESÜLET 3300 Eger, Vár 1. Alapítás éve: 1957 Adószám: 19923961-1-10 Számlaszám: OTP 11739009-20010070

EGER VÁRA BARÁTAINAK KÖRE EGYESÜLET 3300 Eger, Vár 1. Alapítás éve: 1957 Adószám: 19923961-1-10 Számlaszám: OTP 11739009-20010070 EGER VÁRA BARÁTAINAK KÖRE EGYESÜLET 3300 Eger, Vár 1. Alapítás éve: 1957 Adószám: 19923961-1-10 Számlaszám: OTP 11739009-20010070 Kedves Hagyományőrző! Fontos állomásához érkezett a Civil Csillagok, az

Részletesebben

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok Negyedik alkalommal rendezték meg a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokat június 12-14. között. A program fővédnöke Hende Csaba

Részletesebben

FEBRUÁR 2. Bolhapiac Petőfi Művelődési Ház

FEBRUÁR 2. Bolhapiac Petőfi Művelődési Ház at2013. évi rendezvénytervezet JANUÁR Helyszín 14. Doni megemlékezés Polgármesteri Hivatal 19. 22. Magyar Kultúra Napja Polgármesteri Hivatal 31. Szőlészet és borászat, Árkovics József borász előadása

Részletesebben

Tájékoztató az "Egész életen át tartó tanulás program" - Leonardo partnerségek projektről, melyben a NESZ is részt vesz Elolvasom

Tájékoztató az Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo partnerségek projektről, melyben a NESZ is részt vesz Elolvasom Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Leonardo partnerségi program Tájékoztató az "Egész életen át tartó tanulás program" - Leonardo partnerségek projektről, melyben a NESZ is részt vesz Vásárok,

Részletesebben

Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22.

Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22. Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22. Hétfő 07. 18. 9.15-10.00 Bemutatkozás-ismerkedés. 10.00-12.00 Zeneiskola - Fúvószenekar bemutatója, hangszerek kipróbálása

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata

Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata Magunkról A Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata Árpád fejedelem évének Fergeteg havában, 2007 januárjában alakult. Szándékunk az

Részletesebben

PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen

PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen Január 10-18. Kilenced Árpád-házi Szent Margit tiszteletére szent mise. Január 27. Kávé és gyógy gomba bemutató a Múzeum és Könyvtárban. JANUÁR FEBRUÁR Február 8. Hagyományőrző

Részletesebben

Hírlevél május havi programajánló

Hírlevél május havi programajánló Makó és Térsége Tourinform Iroda kiadványa Hírlevél 2010 május havi programajánló 2010. április 24-én jelenik meg Makó régi képeslapokon című könyv. A könyv civil kezdeményezésre, a városban élő képeslap

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete www.bacskultura.hu

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete www.bacskultura.hu Dél-alföldi Regionális Gyermek és Ifjúsági Néptáncgála területi válogatója Petőfi Sándor Művelődési Központ Kiskőrös, február 17. 2007 Évnyitó szakmai értekezlet Általános Művelődési Központ Nemesnádudvar,

Részletesebben

2011. évi rendezvénynaptár

2011. évi rendezvénynaptár 2011. évi rendezvénynaptár JANUÁR 12. Doni megemlékezés 21. Magyar Kultúra Napja 22. Német Nemzetiségi Nap 28. FEBRUÁR 1. Meseszínház - Kabóca Bábszínház 11. 12. Valentin napi party Kultúrház 26. Farsangi

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Testvértelepülések találkozója Szentpéterszeg, október

Szakmai beszámoló. Testvértelepülések találkozója Szentpéterszeg, október Szakmai beszámoló Testvértelepülések találkozója Szentpéterszeg, 2016. október 7-8-9. Az Európa a polgárokért program támogatásával 2016. október 7-8-9-én az Európa jövője Az euroszkepticizmus és az aktív

Részletesebben

A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA

A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa 1. évfolyam 9. szám A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA PROGRAMAJÁNLÓ: MAGYAR ÍZEK - MAGYAR SZÍNEK 6. GASZTRONÓMIAI ÉS GYÜMÖLCSFESZTIVÁL,

Részletesebben

Elnökségi értekezlet. Hírek

Elnökségi értekezlet. Hírek Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Elnökségi értekezlet A májusi értekezlet témái: A NESZ és Tagszervezetek belföldi- és külföldi kapcsolatrendszerének

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRR SZÖVETSÉG

ORSZÁGOS POLGÁRR SZÖVETSÉG ORSZÁGOS POLGÁRR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 14-334 13-863 Forgatókönyv az Országos Polgárr Napra Az Országos Polgárr Szövetség

Részletesebben

Elérhetőségeink: Tárt Kapu ingyenes sportolási, pályahasználati lehetőség a lakosság részére. Nordic Walking Érdeklődni: Borsányiné Ildikó 70/221-5417

Elérhetőségeink: Tárt Kapu ingyenes sportolási, pályahasználati lehetőség a lakosság részére. Nordic Walking Érdeklődni: Borsányiné Ildikó 70/221-5417 Városi Sportcsarnok elől Zöld Ház tornaterem Széchenyi Ltp. Műfüves pálya Nordic Walking Érdeklődni: Borsányiné Ildikó 70/221-5417 Senior torna Könnyed, zenés torna szépkorúak részére Tárt Kapu ingyenes

Részletesebben

Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82.

Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82. Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82. Tisztelt Kuratórium! Tárgy: A 7. Con Spirito Egyházzenei Fesztivál megrendezésére szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 3707/12072 A Filharmónia

Részletesebben

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013.

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. Munkaközösségünk helyzete: 6 napközis csoport működik délutános műszakban. A napközis nevelők munkájába több osztálytanító is bekapcsolódik. Minden napközis

Részletesebben

honismereti, kerámia, grafikai, népdalkör, könyvbarát, szûrrátét, citera, leánykórus. (A szakkörök havi díja: 500 Ft).

honismereti, kerámia, grafikai, népdalkör, könyvbarát, szûrrátét, citera, leánykórus. (A szakkörök havi díja: 500 Ft). 2007. SZEPTEMBER KÖNYVTÁR ISKOLAI PROGRAMOK SPORT KLUBOK, FOGLALKOZÁSOK ZENÉS RENDEZVÉNYEK EGYHÁZI ÉLET MOZI, SZÍNHÁZ OÁZIS KIÁLLÍTÁS, VÁSÁR SZAKKÖRÖK, TANFOLYAMOK A MÛVELÕDÉSI KÖZPONTBAN: Szeptemberben

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról

BESZÁMOLÓ. a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról BESZÁMOLÓ a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról A 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó

Részletesebben

2010. december 10 23.

2010. december 10 23. 2010. december 10 23. Helyi termékek kóstolójával, helyi és szomszédos települések ünnepi műsoraival, karácsonyi kézműves játszóházzal, kiállítással és koncerttel várják az érdeklődőket! December 10. péntek

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, az Újbudai Pedagógiai Intézet tisztelettel meghívja Önt FÖLD NAPJ A rendezvényére.

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, az Újbudai Pedagógiai Intézet tisztelettel meghívja Önt FÖLD NAPJ A rendezvényére. Meghívó Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, az Újbudai Pedagógiai Intézet tisztelettel meghívja Önt FÖLD NAPJ A rendezvényére. Időpont 2014. április 25., péntek 8.00-14.00 óráig Helyszín

Részletesebben

ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6.

ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6. AZ ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE Készítették: Radics Zoltánné intézményvezető Ferenczné Fajta Mária

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi készülődés Dohóczki Mónika

Részletesebben