szakmai beszámoló műfajokban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "szakmai beszámoló műfajokban"

Átírás

1 már műfajokban Előzmények, célok K[JNSZENTMÁRTONI KULTURÁLIS FESZTIVÁL szeptember szakmai beszámoló Kunszentmárton városában az elmúlt években több műfajban alakultak csoportok, a meglévő hagyományokkal rendelkező is megjelentek Új produkciók. Az intézményi átszervezés következtében kialakult Kunszentmártoni Altalános Művelődési Központ hatékonyan kezeli és fej leszti e területeket. A fesztivállal célunk volt, hogy a különböző kulturális műfaj okat egy rendezvényen belül mutassuk be, ezzel népszerűsítsük a városban működő előadókat és csoportokat. Természetesen a helyi előadók és alkotók bemutatkozása mellett néhány országosan ismert produkciót is bemutattunk. A fesztivált hagyományteremtőnek szántuk, ami az évek folyamán kiléphet a városhatáron túlra is. Fő célunk a bemutatkozás mellett, hogy e művészeti ágak helyi szinten tovább tudjanak fejlődni. A rendezvényen fő célcsoportunk a fiatal korosztály. Látva és megismerve e helyi alkotókat bízunk benne, hogy egyre többen kapnak kedvet kipróbálni e művészeti ágakat. Mivel aktív, működő csoportokról van szó, és széles palettát képviselnek, a helyben való bekapcsolódás megkönnyíti egyre több fiatal bevonását. A fesztivál egyedisége pontosan a helyi kulturális életre alapozásban rejlik. Az amatőr szinttől az érett művész szinten keresztül a profi szint bemutatása mutatja a lehetőségeket. Cél a fejlődés és fejlesztés, mely az amatőr szinten kezdődik és a profi szintig tart. A fesztivál indutásnak a helyi szintet célozza, de a későbbiekben fokozatosan- bővülni tud kistérségi, megyei de akár Országos szintre is. i. I rjt11rjorji KIl TIkLIX FI/TIVLI fl 1iR Pl 1 7OlTlBt 2O L WPtNLP. Pf]1W ; 44 ia 09 90k $999I M r)c 9(014 hw bonn 19,4 I Z,II $$1 91oW W 91(9 (Ig - lo 9(09,00W (0:09 (II 101.5) (OJ-og %lobov kw#a, )04 h(500:i110rfwk ( , I4. Ut1I l*rit ( koooono(0 g0o05) (0tM2.0é0o.IiW.L0tIig00 1* (0 o iomr(0000 I I (0 2004f 0KWT S3#Ii.V I# 0005g (0*(0M0(0 0wW. II -I5.30 OglIWo t91 0(0 00 ldjo4.$.00 (0oop 0,n9j 00(09001(0001 bflh hoo 0$ -404 e..$n$*i 05.-9,o5o0eoo 5(((oOO i DW,m. Do,000 (00k go 0.900(0 10(00000 (0(0 2O(,o-22O (0 OOpp00 Zoooo 400(0 Ri pol!1c kwico rt flo0-01 O04oo0-o$4) 50000(0 Zo4(Én ) (0. 00nnM 04(Éog rnp. b0é X0-a(0r,ooog oéo 1(0(0000 bio000oo 004g nioo (00_ 0001 r(é ojrngok L00 L-q4o o(0o(0o.0 o.i.00 00(.(0gg oior VunLtTciTlrkUÉL I K*H 0 né

2 adott Me2valósított programok szeptember 19. péntek A fesztivált két helyi kiállítás megnyitásával és egy hangversermyel indítottuk szeptember 19- án délután. Helyi alkotók kiállítása A Kunszentmártoni Alkotók Szabad Társasága a képzőművészet területén működő csoport. Hagyományosan minden nyáron alkotótábort rendeznek, mely alkotásait az ősz folyamán mutatják be. Idén a Városháza emeleti aulája ad otthont a tárlatnak. A kiállítást Mártonfi Benke Márta nyitotta meg, aki szintén rendszeresen részt vesz a tábor munkájában. A megnyitón a Kunszentmártoni Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nevetői - Cseh-Niczky Nikolett ás Cseh András A program Résztvevők száma: kb. 80 fő műsort. Az alkotások Szent Márton napig tekinthetők meg. helyszíne: Kunszentmárton Városháza időpontja: szeptember 19. péntek óra Szabó Tamás helyi gyűjtő kiállítása a rémúlt kunszentmártoni képeslapokból A Helyi Gyűjtőklub a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum támogatásával működik. Szabó Tamás főként a régi korok és napjaink képeslapjait és plakátjait gyűjti. A Kunszentmártont bemutató régi képeslapok felnagyított fotóiból a Bartók Teremben nyílt kiállítás. Hegedűs Krisztián muzeológus megnyitójában történelmi túrára hívta a látogatókat végigvezetve őket a kiállítás képem. A program helyszíne: Kunszentrnárton Bartók Terem időpontja: szeptember 19. péntek óra Résztvevők száma: kb. 100 fő I

3 Vivace Kórus hangversenye A Vivace Kórus helyi amatőr énekesekből néhány éve Cseh-Nicky Nikolett vezetésével alakult kis kórus. Az est folyamán első önálló hangversenyükön mutatkoztak be a kunszentmártoni közönségnek. A program helyszíne: Kunszentmárton Bartók Terem időpontja: szeptember 19. péntek óra Résztvevők száma: kb. 100 fő Osszezés: A programok elérték a kitűzött célt. Három olyan helyi közösség mutatkozott be, amely magas művészi értéket mutatott be és nyitott az érdeklődők esetleges Új tagok irányába is. Folyamatosan fejlődő közösségek, melyek évről évre meg tudnak Újulni 5 Új alkotásokkal bemutatkozni szeptember 20. szombat A fesztivál szabadtéri programjait egész napos főtéri rendezvény keretében valósítottuk meg. A program helyszíne: Kunszentmárton Köztársaság tér időpontja: szeptember 20. szombat Résztvevők száma: kb fő A programok részletes bemutatása Folyamatos programok: A nap folyamán több olyan esemény várta a vendégeket, melyek egész nap látogathatók voltak. Kézművesek utcája A városban több olyan kézműves is tevékenykedik, akik hivatásszerűen vagy csak kedvtelésből őrzik a régi mesterségek hagyományát. Munkáikkal rendszeresen megjelennek vásárokon kiállításokon. A fesztivál keretén belül egész nap lehetőséget biztosítottunk egy kis mini vásár keretén belül a bemutatkozásra.

4 Interaktív múzeum A Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum a volt középkori börtön épületben működő múzeum. Allandó kiállításán a helyi és környékbeli neves mesterek műhelyeit mutatja be (fazekas, cukrász, rézműves stb.). A múzeum nagy hangsúlyt fektet a gyermek és fiatal korosztály nevelésére és oktatására. Allandó múzeumpedagógiai programjaik az óvodás, kisiskolás és középiskolás korosztályra is kidolgozott. A múzeum folyamatos nyitva tartás mellett kitelepült a főtéri parkba, ahol nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is kipróbálhatták a korabeli ruhákat és eszközöket. A programnak a vártnál is nagyobb volt a népszerűsége. A folyamatos ruhapróba mellett állandóan volt vendége a deresnek is. Játékos kedvű felnőttek kis jeleneteket találtak ki a korabeli ruhákban és adtak elő az alkalmi közönségnek. A program maximálisan elérte célját, népszerűsítette a helyi múzeum kiállításai és programjait, ugyanakkor fejlesztő tevékenységet nyújtott a látogatóknak.

5 Kézműves foglalkozások A kézműves foglalkozások állandó és a gyerekek körében népszerű programja valamennyi főtéri rendezvényünknek. A mézeskalács díszítés, a csuhé fonás, gyöngyfűzés és a többi kreatív foglalkozás egész nap rendelkezésére állt a kicsiknek és nagyobbaknak is. A program elérte célját. hiszen a foglalkozásokat főként helyi önkéntesek tartották, akik a kedvcsináló bemutatókkal előkészítették egy állandó klub lehetőségét. Színpadi programok A főtéri színpad délelőtt 10 órától várta az érdeklődőket. A helyi és más településekről érkező fellépők széles palettáját adták a tánc és zene műfajának. Ghost Storm koncert Az együttes helyi kőzépiskolásokból alakult rock zenekar. Évek óta zenélnek együtt. Koncertjükkel célunk volt bemutatni, hogy helyi kis közösségek is fenn tudnak maradni, tudnak együtt zenélni csak kellő kitartás és sok-sok munka szükséges hozzá. A fellépő fiatalok jól példázták ezt.

6 A délutáni program három nagy blokkra bontható. Gyermekműsor Az első blokkban a gyermekeknek kedveskedtünk egy bohóc műsorral. A bohócoknak nagy kihívás volt a fellépés, mert a kézműves foglalkozásoktól és az interaktív múzeumtól kellett elcsábítani a gyerekeket (és szülőket). A több száz hajtogatásra váró lufi viszont megtette hatását és nagy örömöt szerzett a kicsiknek. A tánc világa Ebben a blokkban három teljesen különböző műfaj mutatkozott be. A Csongrádi Alföld Néptánccsoport műsora A szomszéd városból érkező néptáncosok színes kavalkádja nagy élményt nyújtott a közönségnek. Nagy hagyománnyal rendelkező együttes, mely színvonalas bemutatója igazi kedvcsináló esemény volt. A bemutatóval nem titkolt célunk volt, hogy bemutassuk e műfajt is. Kunszentmártonban évtizedekkel ezelőtt működött néptánc csoport, melyet szeretnénk ismételten Újraszervezni. Ehhez szükséges, hogy a fiatalok megismerjék, lássák és élvezzék ezt a műfajt is. A bemutató ezt jól segítette. A Szilver TSE táncbemutatója A Szilver TSE Szentesen működő társastánc klub, mely Kunszentmártonban is működtet csoportot. Látványos bemutatójuk átölelte a standard és latin táncok teljes palettáját. A csoport városunkban is népszerű, tagjai közül több helyi versenytáncost is kinevelt. Ezévi bemutatójukat főként a fiatalabb korosztályra építették a további bővítés szándékával.

7 megtartva továbbfejlődött Dalma Dance Ciub táncbemutatója A csoport több évtizede klasszikus mazsorett csoportként indult városunkban. Az évek folyamán a mazsorett vonalat is a modern tánc irányába is. Folyamatos próbáikon, nyári tánctáboraikon az elmúlt két évtizedben több száz kunszentmártoni gyermeket és fiatalt vezettek be a tánc világába. A Kunszentmártoni Fúvószenekar koncertje A zenekar a Kunszentmártoni Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (zeneiskola) keretein belül alakult. Több mint egy évtizedes tevékenysége alatt a hagyományos fúvószenekari repertoár mellett különböző stílusok feldolgozásait is előadják. Az idei fesztiválra egy különleges produkcióval készültek, a 70-es, 80-as évek DIDCO slágereit dolgozták fel. Egy órás koncertjük igen népszerű volt.

8 Rei,ublic koncert Az est csúcspontja egy igazi profi zenekar koncertje volt. A Republic az elmúlt évtizedek nagy siágereiből nyújtott egyveleget. Az éjszaka a szórakozás jegyében zajlott. A retro utcabál közben Orsi és Postás Józsi fokozta a jó hangulatot.

9 Technikai lebonyolítás A fesztivál programját főként vásárolt szolgáltatással oldotta meg az önkormányzat. A nap szakmai programját a Kunszentmártoni Közös Onkormányzati Hivatal szervezte, koordinálta. Fő közreműködő a Kunszentrnártoni Altalános Művelődési Központ volt. Ossze2zés A fesztivál a kitűzött célokat elérte. Bemutatta város kulturális életének széles körét, ügyelve a stílusok sokrétűségére is. Ugyanakkor országosan ismert nagy produkciók is helyet kaptak. A fesztiválon bemutatkozó helyi csoportok újabb inspirációt kaptak a továbbfejlődésre és várható, hogy a közönség köréből többen is kedvet kaptak ezen közösségekhez való csatlakozásra. A fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap és Kunszentmárton Város Önkormányzata anyagi támogatásával valósult meg. A szakmai beszámolót és a rendezvény fényképeit az alábbi honlapon érhetik el: http ://www.kunszentmarton.hu/rendezvenyek/index.php?oldal=vnap2o 14 Kunszentmárton, október 26. Kunszentmárton Város Önkormán zata

Mellékletek: 1. számú Állandó művelődési közösségek 2. számú Rendezvényterv

Mellékletek: 1. számú Állandó művelődési közösségek 2. számú Rendezvényterv 1 Tartalomjegyzék Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központ 2008. évi munkájának rövid értékelése...3 I. Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központ...3 II. Alkotóház...11 Erdei Ferenc Kulturális

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ INTÉZMÉNY 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ AZ INTÉZMÉNY 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ AZ INTÉZMÉNY 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A Lamberg-kastély Kulturális Központ a hagyományos, már megszokott feladatok mellett a 2013-as évben is aktív szerepet vállalt új rendezvények szervezésében

Részletesebben

Készítette: Varga Barbara mb. intézményvezető 2014. január

Készítette: Varga Barbara mb. intézményvezető 2014. január A KLAUZÁL GÁBOR BUDAFOK-TÉTÉNYI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA Készítette: Varga Barbara mb. intézményvezető 2014. január 1 Tartalomjegyzék I. Bevezető 3. oldal II. Klauzál Gábor Budafok-Tétényi

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. az intézmény 2012. évi munkájáról

BESZÁMOLÓ. az intézmény 2012. évi munkájáról BESZÁMOLÓ az intézmény 2012. évi munkájáról 1 Tartalom 1. Programszerkezet 3. oldal 1.1. Kulturális értékek és hagyományok megismertetése, ápolása település-imázs építése 3. oldal 1.1.1. Jeles napok, hagyományos

Részletesebben

MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZAKMAI TEVÉKENYSÉG

MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZAKMAI TEVÉKENYSÉG MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ A Lamberg-kastély Kulturális Központ törekszik arra, hogy a már eddig is elismert munkáját még magasabb színvonalon, minden új lehetőséget kihasználva,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. az intézmény 2014. évi munkájáról

BESZÁMOLÓ. az intézmény 2014. évi munkájáról BESZÁMOLÓ az intézmény 2014. évi munkájáról 1 Tartalom 1. Helytörténeti gyűjtőmunka 3. oldal 2. Programszerkezet 5. oldal 2.1. Kulturális értékek és hagyományok megismertetése, ápolása 5. oldal 2.2. Település-imázs

Részletesebben

Impresszum. Felelős kiadó Csobán Róbert igazgató Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ 4026 Debrecen, Bem tér 19.

Impresszum. Felelős kiadó Csobán Róbert igazgató Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ 4026 Debrecen, Bem tér 19. Ha igazán a szabadság ügyét akarjuk szolgálni, akkor neveljük ennek az országnak a társadalmát a demokratikus kormányforma számára Terjesszük a kultúrát az országban, és mindenekelőtt gondozzuk és ápoljuk

Részletesebben

A Néphagyomány, mint turisztikai és vidékfejlesztési érték A népi kultúrával kapcsolatos programok, képzések eredménye Kiscsősz, a Somló térségében.

A Néphagyomány, mint turisztikai és vidékfejlesztési érték A népi kultúrával kapcsolatos programok, képzések eredménye Kiscsősz, a Somló térségében. A Néphagyomány, mint turisztikai és vidékfejlesztési érték A népi kultúrával kapcsolatos programok, képzések eredménye Kiscsősz, a Somló térségében. Eredmények, pozitívumok: o Helyben tartó erő o Kulturális

Részletesebben

ZÁRÓTANULMÁNY Legyél Te Is Önként-S!

ZÁRÓTANULMÁNY Legyél Te Is Önként-S! ZÁRÓTANULMÁNY Legyél Te Is Önként-S! : Készítette: Rádainé Kunos Klára szakmai vezető, Horváth Csilla Judit projektmenedzser 1. Szervezet adatai Név: Barangoló Közhasznú Egyesület Székhely: 5811 Végegyháza,

Részletesebben

KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓK A HELYTÖRTÉNETI MÚZEUMBAN

KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓK A HELYTÖRTÉNETI MÚZEUMBAN 2011. SZEPTEMBER 30. KÖZÉRDEKŰ ÖNKORMÁNYZATI LAP XII. ÉVFOLYAM, 16. SZÁM SIKERES VÁROSNAP! A XI. Körösi Hal- és Tájjellegű Halételfőző Versenyt a ponty halászlé kategóriában az IRON INVEST csapata nyerte,

Részletesebben

Tájékoztató füzet. 2014. szeptember 20., szombat, 10-18 óra KULTURÁLIS PIAC. Minden, ami kultúra, egy helyen, egy időben! & MÓDSZERTANI ROADSHOW

Tájékoztató füzet. 2014. szeptember 20., szombat, 10-18 óra KULTURÁLIS PIAC. Minden, ami kultúra, egy helyen, egy időben! & MÓDSZERTANI ROADSHOW Tájékoztató füzet Minden, ami kultúra, egy helyen, egy időben! 2014. szeptember 20., szombat, 10-18 óra KULTURÁLIS PIAC & MÓDSZERTANI ROADSHOW Vértes Agorája Tatabánya Szent Borbála tér 1. www.avertesagoraja.hu

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. az intézmény 2013. évi munkájáról

BESZÁMOLÓ. az intézmény 2013. évi munkájáról BESZÁMOLÓ az intézmény 2013. évi munkájáról 1 Tartalom 1. Programszerkezet 3. oldal 1.1. Kulturális értékek és hagyományok megismertetése, ápolása 3. oldal 1.1.1. Jeles napok, hagyományos rendezvénysorozatok

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1.1 Tevékenység jellege 1. oldal. 1.2. 1.2.Tevékenységünk 2. oldal 1.3. 2.Országos, megyei, kistérségi és városi kiemelt rendezvények

Tartalomjegyzék. 1.1 Tevékenység jellege 1. oldal. 1.2. 1.2.Tevékenységünk 2. oldal 1.3. 2.Országos, megyei, kistérségi és városi kiemelt rendezvények Tartalomjegyzék 1.Helyzetelemzés 1. oldal 1.1 Tevékenység jellege 1. oldal 1.2. 1.2.Tevékenységünk 2. oldal 1.3. 2.Országos, megyei, kistérségi és városi kiemelt rendezvények 3.oldal 2.2. Erkel Ferenc

Részletesebben

MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ

MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ A Lamberg-kastély Kulturális Központ törekszik arra, hogy a már eddig is elismert munkáját még magasabb színvonalon, minden új lehetőséget kihasználva,

Részletesebben

Bevezető. - a 2012 márciusában megnyert Nyitott kapuk - Ifjúságfejlesztés Kecskeméten c. két éves TÁMOP projekt ütemezett megvalósítása

Bevezető. - a 2012 márciusában megnyert Nyitott kapuk - Ifjúságfejlesztés Kecskeméten c. két éves TÁMOP projekt ütemezett megvalósítása Bevezető Kecskemét városfejlesztési tervei az élhető város igényét fogalmazzák meg kiemelve a közösségépítés és társadalmi kohézió szükségességét. A kultúra kulcsszerepet tölt be a közösségek létrejöttében,

Részletesebben

Előterjesztés az OKSB 2009. január 21-i ülésére

Előterjesztés az OKSB 2009. január 21-i ülésére Előterjesztés az OKSB 2009. január 21-i ülésére Tárgy: a Munkácsy Mihály Művelődési Ház beszámolója a 2008. évről és munkaterve a 2009. évre Tisztelt Oktatási-, Kulturális és Sportbizottság! Törökbálint

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Ikt. szám: P-27181/2008. Témafelelős: Mihály Béláné

Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Ikt. szám: P-27181/2008. Témafelelős: Mihály Béláné Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Ikt. szám: P-27181/2008. Témafelelős: Mihály Béláné Tárgy: Szentes város művészeti és kulturális eredményeinek, feladatainak és folyamatainak

Részletesebben

TALÁLKOZZUNK! Irány Pécs! 2010-BEN PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA WWW.PECS2010.HU. pesti mûsor FESZTIVÁL KALAUZ KALAUZ

TALÁLKOZZUNK! Irány Pécs! 2010-BEN PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA WWW.PECS2010.HU. pesti mûsor FESZTIVÁL KALAUZ KALAUZ TALÁLKOZZUNK! 2010-BEN PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA Irány Pécs! WWW.PECS2010.HU PÉCS2010 EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA pesti mûsor FESZTIVÁL 7 Műemléki Világnap 2010: Rejtett kincseink jegyében Turisztikai

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A BERENTEI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT MUNKÁJÁRÓL 2013. AUGUSZTUS - 2014. AUGUSZTUS

BESZÁMOLÓ A BERENTEI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT MUNKÁJÁRÓL 2013. AUGUSZTUS - 2014. AUGUSZTUS BESZÁMOLÓ A BERENTEI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT MUNKÁJÁRÓL 2013. AUGUSZTUS - 2014. AUGUSZTUS A 2000-es évek elején a helyi önkormányzat integrálta közoktatási, közművelődési és közgyűjteményi tevékenységét és

Részletesebben

A közművelődési feladatok ellenértékét minden hónap 10. napjáig utalja a Támogató. "

A közművelődési feladatok ellenértékét minden hónap 10. napjáig utalja a Támogató. » íu a«0 est Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ulese Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Oktatási és Közművelődési Főosztály Budapest, Tárgy:

Részletesebben

Előterjesztés a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság részére a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ 2012. évi szakmai beszámolójáról

Előterjesztés a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság részére a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ 2012. évi szakmai beszámolójáról Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere c:1, c,,j), ----~-~- - számú előterjesztés Előterjesztés a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság részére a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai

Részletesebben

OROSZLÁNY ÉS KISTÉRSÉGE CIVIL SZERVEZETEK

OROSZLÁNY ÉS KISTÉRSÉGE CIVIL SZERVEZETEK OROSZLÁNY ÉS KISTÉRSÉGE CIVIL SZERVEZETEK 2010 Köszöntöm az Olvasót! A klasszikus demokráciákban a nonprofit szektor léte elengedhetetlen feltétele a társadalom működtetésének. A civil társadalom ennek

Részletesebben

A TARTALOMBÓL M E GÚ JU L T K Ö N YV T Á R H ON L A P J A.

A TARTALOMBÓL M E GÚ JU L T K Ö N YV T Á R H ON L A P J A. 2011. FEBRUÁR A TARTALOMBÓL - Figyelő: Közművelődési statisztikai adatszolgáltatás a 2010. évről Kitüntetettek - Előretekintő: Felhívás gyermek színjátszó csoportoknak Felhívás vers és prózamondóknak -

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. -a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz-

ELŐTERJESZTÉS. -a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz- NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS és KÖZN EVELÉSI OSZTÁLY 4401 NY[REGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-585; FAX: +36 42 524'586 E-MAIL: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

A CSEPELI MUNKÁSOTTHON ALAPÍTVÁNY

A CSEPELI MUNKÁSOTTHON ALAPÍTVÁNY 1215 Budapest, Árpád u. 1. 1215 Budapest, Árpád u. 1. 061/276-7733 Bankszámlaszám:11721026-20019165*Adószám: 19662989-2-43 http://www.csmoa.hu * email: csmo@csmoa.hu A CSEPELI MUNKÁSOTTHON ALAPÍTVÁNY 2015.

Részletesebben

MÚZEUMPEDAGÓGIAI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÁTFOGÓ BEMUTATÁSA

MÚZEUMPEDAGÓGIAI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÁTFOGÓ BEMUTATÁSA A MÚZEUM KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS MÚZEUMPEDAGÓGIAI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÁTFOGÓ BEMUTATÁSA 1 1.1. A múzeum A múzeum rövid bemutatása A nagykunsági kerületi ház és a börtön a mai múzeum a város legrégibb épületei közé

Részletesebben

Napraforgó. Civil szakmai műhely Békéscsabán Ez történt Pályázatok Megyei rendezvények Figyelmükbe ajánljuk

Napraforgó. Civil szakmai műhely Békéscsabán Ez történt Pályázatok Megyei rendezvények Figyelmükbe ajánljuk BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK LAPJA 2010 október Napraforgó A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa Civil szakmai műhely Békéscsabán Ez történt Pályázatok Megyei rendezvények Figyelmükbe

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére Hiv. szám: 5706/2014. Tárgy: Javaslat a Dunavarsány Város Önkormányzat Petőfi Művelődési Ház

Részletesebben

Bálega János Az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetségének találkozója /2015. március 20-21., Nyíregyháza Debrecen/

Bálega János Az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetségének találkozója /2015. március 20-21., Nyíregyháza Debrecen/ Bálega János Az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetségének találkozója /2015. március 20-21., Nyíregyháza Debrecen/ 2015. március 20 és 21. között valósult meg a Hajdú-Bihar megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

SZOMBATHELY KULTURÁLIS GAZDASÁGA CSAPÓ TAMÁS 1 - BARANYAI GÁBOR 2

SZOMBATHELY KULTURÁLIS GAZDASÁGA CSAPÓ TAMÁS 1 - BARANYAI GÁBOR 2 SZOMBATHELY KULTURÁLIS GAZDASÁGA CSAPÓ TAMÁS 1 - BARANYAI GÁBOR 2 Megjelent: Kézirat 1. Bevezetés Szombathely a 19-20. század fordulóján, Éhen Gyula polgármestersége alatt érdemelte ki a Nyugat királynője

Részletesebben