2013. ÁPRILIS HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2013. ÁPRILIS HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE"

Átírás

1 2013. ÁPRILIS HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE Debrecenben rendezték a Hevesy kémiaverseny megyei döntőjét. 7. évfolyamon 150 tanuló dolgozatát továbbították a szaktanárok, közülük 75-en vehettek részt a versenyen, iskolánkból 1 fő. A 90 perces feladatsor sokrétűen kérte számon a kémiai ismereteket. A feladatok között anyagi változások elemzése, atomszerkezet és a periódusos rendszer kapcsolata, a kémiai kötés tulajdonságai és a kémiai számítások széles skálája szerepelt sok-sok kiegészítő tananyaggal. Iskolánkat 7. évfolyamon Beke Zoltán méltóan képviselte, a népes mezőnyben 18. helyen végzett. 8. évfolyamon 62 tanuló dolgozatát továbbították és 35 főt hívtak be a megyei döntőre. Iskolánkból 2 fő vehetett részt. A feladatsor sikeres megoldásához az anyagok tulajdonságainak ismerete, a kísérletekben jártasság, a jelrendszer biztonságos használata, kémiai számítások, az anyagok összetétele, szerkezete, tulajdonsága közötti összefüggések felismerése, elemzése kellett. Ez a feladatsor több egyéni ötletet igényelt, mint az előző években. 8. osztályos tanulóink derekasan küzdöttek, az eredmény sem maradt el: Gergely Péter 2. helyezést, Papp György Bence 11. helyezést ért el. Izgalommal vártuk az országos versenybizottság döntését a beküldött 8-8 dolgozat újra értékelése után. 7. évfolyamon 2 fő, de 8. évfolyamon csak 1 fő vehet részt megyénkből az országos döntőn./mindhárman a Kossuth Gyakorló diákjai./ Tanulóink eredményei iskolánk eddigi legnagyobb sikere kémia tantárgyból. A tanulókat a versenyre Kissné Dobi Erzsébet készítette fel. Köszönjük a tanulók és tanáruk eredményes munkáját. A 2012/13-as évad színházi bérletének 2. előadására került sor április 4- én. A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Jókai Mór műve alapján színpadra állította Tasnádi Csaba rendezésében A kőszívű ember fiai című történelmi drámáját. Az élményekben gazdag előadás

2 t 75 tanuló és 4 kísérő tanár tekintette meg. A nagyszabású történelmi regény eseményeinek színpadon történő megjelenítéséhez és annak átéléséhez a Magyar Nemzeti Múzeum történészeinek munkája járult hozzá. A darab látványvilága lenyűgözte tanulóinkat. Immár 20. éve kerül megrendezésre a téglási II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által szervezett Babszem Jankó Regionális Népmesemondó Verseny. Az idén 16 település 18 iskolája nevezett, összesen 69 mesemondóval. A szakmai zsűri kiemelte, mennyire fontos napjainkban, a modern, számítógépes világban, a hagyományok ápolása, a mese átörökítése, a magyar nyelvre jellemző hanglejtés követése, a meseszöveg biztos tudása. Azokat az előadásokat jutalmazták, amelyek illettek a versenyzők egyéniségéhez, hitelesen adtak elő vagy hatást gyakorolt a szakmai zsűrire. A versenyen részt vevő 8 mesemondónk és felkészítőik az alábbi eredményeket érték el, amelyhez szívből gratulálunk: 2. évfolyam Tóth Miklós 2. c Baptista Szeretetszolgálat különdíja 3. évfolyam Tóth Evelin 3.b Téglás Város Önkormányzata különdíja Felkészítő: Zsadányi Csabáné Felkészítő: Körtvélyesiné Zováth Ágnes Az első fordulóban elért pontszám alapján Kondás Kíra 1. a, Körtvélyesi Kitti 1. a, Gergely Kristóf 4.b, Görög Krisztina 4.b, és Gyuró András 4. b osztályos tanulók kaptak behívót a Bendegúz kis nyelvész verseny megyei fordulójára, amelyet április 12-én rendeztek Debrecenben a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és AMI-ben. A korábbi versenyhez hasonló feladatsort kellett megoldaniuk. Eredményéről megkaptuk a tájékoztatást, miszerint Körtvélyesi Kitti 1.a osztályos tanuló megyei I. helyezett lett Felkészítője: Nagy Imréné osztályfőnök. Gergely Kristóf 4. b osztályos tanuló korcsoportjában szintén I. helyezett lett. Felkészítője: Jászai Károlyné osztályfőnök. Gratulálunk! Ők képviselik Hajdú-Bihar megyét az országos nyelvész versenyen, Szegeden, május 18-án. A többiek eredményét április 29- én tették fel a Bendegúz honlapjára, miszerint Kondás Kíra 10., Gyuró András 11., és Görög Krisztina 27. helyen végzett korcsoportjában.

3 Megrendezésre került az V. Cigányfesztivál a Mészáros Károly Városi Könyvtárban, amely immár hagyománynak számít városunkban. Ez a nap a Roma Kultúra Világnapja. Jeles Erzsébet intézményvezető köszöntője és bevezetője után következett az es forradalom és szabadságharc kitörésének 165. évfordulójára meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetése. A beérkezett pályamunkák mindegyikét jutalomban részesítették. Ezt követően mutatták be vers, mese, tánc kategóriában produkciójukat a Kalkuttai Teréz Anya Általános Iskola, a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI tanulói, valamint a Szent Bazil Oktatási Központ Általános Iskolai Tagintézményének egy diákja. Intézményünket 19 gyerek képviselte. Míg a zsűri tagjai döntöttek a látottakról és a hallottakról, addig a jelenlevők megtekinthették a rajzpályázat képeiből készített kiállítást, és roma zenére táncolhattak. A 2 főből álló zsűri iskolánként és évfolyamonként értékelte a tanulók előadását. Kiemelte a biztos szövegtudást és kérte, hogy a következő évben roma író, költő munkáját adják elő lehetőleg lovári nyelven. A helyezetteken kívül minden fellépő értékes könyvjutalomban részesült. Eredmények: Vers kategória: 1. évfolyam 1. helyezett: Horváth Dávid Felkészítő: Mudráné Szilágyi Ilona 2. helyezett: Horváth József 3. helyezett: Rácz Zsolt Felkészítő: Szilágyiné Szalka Enikő 2. évfolyam 1. helyezett: Farkas Dzsenifer 2. helyezett: Lakatos Krisztián Szabolcs 3. helyezett: Lakatos Hajnalka Amanda Felkészítő: Fodor Györgyné Mese kategória: 3. évfolyam 1. helyezett: Balogh Beatrix és Farkas Ramóna Felkészítő: Urgyánné Fekete Ágnes A résztvevő gyerekek és felnőttek számára feledhetetlen élményt nyújtott ez a délelőtt.

4 A Teleki földrajzverseny megyei döntőjén 22 iskola tanulói mérték össze tudásukat. Az iskolánkat képviselő Simon Dávid 8. osztályos tanuló a hetedik helyen végzett. Eredménye több szempontból is dicséretes. Dávidnak azon a héten ez volt a harmadik megyei versenye. Egy összetettebb feladatot helyesen oldott meg, de az utasítást elnézve, rosszul vezette át az értékelő lapra. Ezen múlott a negyedik helyezés. Az eredmény értékét tovább növeli, hogy neves iskolák helyezései közé ékelődik a dorogi Móra eredménye. Dávid felkészültsége, hozzáállása, helytállása dicséretes. Büszkék vagyunk rá. Felkészítő: Görögh Imréné A helyi városi könyvtár rajzpályázatot hirdetett a forradalom és szabadságharc 165. évfordulója tiszteletére. Mind a kiírástól eltérő értékelés, mind pedig az eredményhirdetés módja nem volt korrekt. A jutalomkönyveken látszott, hogy többször átárazták, viseltesek, nem az életkornak megfelelőek. A gyerekek lelkesen dolgoztak, délután is feljöttek, a rajzaik szépek voltak. Ilyen élmény után nehéz lesz őket versengésre motiválni. Április 26-án került megrendezésre a Hatvani István Általános Iskola által szervezett megyei komplex tanulmányi és prózamondó verseny 1-4. évfolyamon. Légy te a felfedező! - mottót adták a rendezők a versenynek. A megye településeiről 27 csapat és 36 prózamondó vállalta a megmérettetést. Iskolánkból a 3. osztály egy, a 4. osztály két háromfős csapattal nevezett. A feladatsorok megoldhatónak bizonyultak, nehézséget inkább a matematika, míg más csoportnál a magyar okozott. Ennél a csapatversenynél nagyon fontos, hogy a csapattagok tudjanak együttdolgozni, tudásuk összeadódjon, és együtt legyenek eredményesek. Ehhez nagyon hosszú út vezet: kooperatív tanulás, soksok csoportmunka, folyamatos tehetséggondozás Csapataink nem értek el dobogós helyezést. A 3. évfolyam csapata a 7. helyet, míg a 4. évfolyamon a 9. és 11. helyet szereztük meg. Köszönjük Jászai Károlyné, Kiss Judit, és Körtvélyesiné Zováth Ágnes felkészítő pedagógusok munkáját! A prózamondó versenyen 2 elsős és 3 harmadikos tanuló vett részt. A megyéből érkező 36 prózamondót két korcsoportban értékelte a zsűri. 5 helyezést osztottak ki mindösszesen, annak ellenére, hogy nagyon sok tehetséges gyermeket láttunk. És ezt a zsűri is elismerte. Minden versenyzőnk emléklapot, könyvjutalmat kapott. Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját! Név szerint: Nagy Imréné, Körtvélyesiné Zováth Ágnes és Urgyánné Fekete Ágnes pedagógusoknak.

5 Április 18-án Hajdúnánáson rendezték a területi elsősegélynyújtó versenyt. A Tiszavasvári területről is részt vett 3 csapat az általános iskolai kategóriában, így összesen 5 általános iskolai csapat indult. Iskolánkat a Géniusz programon belül készülő csapat képviselte. Tagjai: Tóth Viktória (8.b csapatkapitány), Balla Kristóf (8.c), Bárány Bence (8.b), Kosdi Krisztina (8.c), Nagy Krisztina (8.c). Póttag: Papp Norbert (8.c). A hajdúnánási területen a II. helyezést érték el. Felkészítők: Nagy Lászlóné (önkéntes), Kranyikné Gyuró Erzsébet A nevelési munkaközösség foglalkozásán a gyerekek magatartását, tanuláshoz való hozzáállását értékeltük az elmúlt két hónapra vonatkozóan. Megállapítható, hogy az osztályközösség és osztályfőnökök javaslata igen reális, legtöbb esetben találkozik az osztályban tanító nevelők meglátásaival. A gyerekek egy része elutasítja a tanulást, aminek vagy rendbontással, vagy hiányzásaival ad hangot. A megoldáshoz kevés az iskola. Ezen tanulók szüleivel folyamatos a kapcsolattartás. Az osztályfőnökök illetve szaktanárok írásban értesítették a szülőket gyermekük tanulmányi helyzetéről, különös tekintettel a bukásra álló tanulók esetében. Ennek ellenére kevesen tartották fontosnak a nevelővel történő együttműködést, beszélgetést a problémák megoldásának kezeléséhez. Igen kevesen jelentek meg a fogadóórán. Sikeres volt a beiskolázás. Április 8-9-én megtörtént az elsősök beíratása. Az 77 beírt gyermek közül 57-en kezdhetik meg általános iskolai tanulmányaikat szeptemberben. Ez mindannyiunk sikere, de külön kiemelném Nagy Imréné OVISULI-ját, mellyel idecsalogatja és hétről-hétre foglalkoztatja a kicsiket. Köszönjük! A zenei ágazat nyílt napján, a tavalyihoz képest, több érdeklődő szülő volt kíváncsi a délutáni foglalkozásokra, választható hangszerekre. A kicsinyek koncertjén telt házas közönség tapsolt a kezdő hangszeres növendékeknek. Mindkét rendezvény az óvodából iskolába készülő gyerekeknek kívánt kedvet csinálni a zenetanuláshoz. A fellépő kicsinyek többsége csupán pár hónapja vette először kezébe választott hangszerét. Kitartó gyakorlásuknak köszönhetően ők már most színpadra állhattak. A gyerekek változatos összeállításban, szólóban, tanárukkal, zongorakísérettel vagy kamaracsoportokban muzsikálva szerepeltek. A debreceni Kodály Kórus ifjúsági hangversenye elbűvölte a közönséget. Változatos műsorukban magyar népdalfeldolgozásokat, amerikai spirituálét és

6 egy különös walesi népdalt is hallhattunk. A dalok közötti összekötő szövegben érdekes információkkal lettek gazdagabbak a gyerekek, akik lelkesen válaszoltak a nekik feltett kérdésekre. Sajnos a sok délutáni elfoglaltság miatt a zeneiskolás gyerekek nagy része nem tudott részt venni a koncerten, pedig az ilyen ifjúsági ismeretterjesztő filharmóniai hangversenyek célja elsősorban a vidéki gyerekeknek élményt szerezni híres zenekarok és együttesek által. A zenei ágazat 3. alkalommal rendezte meg a végzős zeneiskolások koncertjét. A diákokról és tanáraikról közös tablókép készült az eltelt 7 tanév emlékére. Az ez idő alatt megszerzett zenei alapműveltségüknek a gyerekek bizonyára sokszor fogják hasznát venni tanulmányaikban és hangverseny látogató, zeneszerető emberek válnak belőlük. Több tanuló az alapvizsga letétele után jövőre is szeretné folytatni zeneiskolai tanulmányait továbbképző évfolyamon. Hajdúdorog, május 10. Nagy Gáborné igazgatóhelyettes

2015. MÁRCIUS HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE

2015. MÁRCIUS HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE 2015. MÁRCIUS HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE A Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei döntőjére 2-8. évfolyamon 35 főt neveztünk. A matematikai ismereteket problémahelyzetekben kellett alkalmazni. A feladatok

Részletesebben

2013. MÁRCIUS HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE

2013. MÁRCIUS HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE 2013. MÁRCIUS HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE Február 15-én rendezték a Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei döntőjét, amelyen 3. évfolyamon 386 fő, 4. évfolyamon 380 fő, 5. évfolyamon 378 fő, 6. évfolyamon 331

Részletesebben

Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja

Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja 2 0 1 1. D E C E M B E R Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja Régen volt? Hogy is volt? Események karácsonyig Múlt......és jelen Karácsonyra

Részletesebben

Éle tké pe k. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk!

Éle tké pe k. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk! 2 0 1 2. Á P R I L I S Éle tké pe k Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk! A HÚSVÉT VARÁZSA - RÉGEN Húsvét közeledtével,

Részletesebben

A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXV. évfolyam 6. szám 2015. június. Bihari Hírlap

A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXV. évfolyam 6. szám 2015. június. Bihari Hírlap A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXV. évfolyam 6. szám 2015. június Bihari Hírlap Berettyóújfalu Város Önkormányzatának havonta megjelenő közéleti lapja Széchenyi Programiroda

Részletesebben

Pedagógiai Hírlevél. A FÖLD NAPJA április 22. április 11. Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 4. szám 2013. április.

Pedagógiai Hírlevél. A FÖLD NAPJA április 22. április 11. Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 4. szám 2013. április. Pedagógiai Hírlevél Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 4. szám 2013. április A FÖLD NAPJA április 22. Tartalomjegyzék Magunkról Újbudai Pedagógiai Napok Szakmai programok Versenyek Föld napja Versenyeredmények

Részletesebben

Életképek. Köszönjük a BékésMátrix vállalkozásnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a lapban megjelentetett fényképeket! Február 7-én volt a gombavató

Életképek. Köszönjük a BékésMátrix vállalkozásnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a lapban megjelentetett fényképeket! Február 7-én volt a gombavató 2014. húsvét Életképek A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja. Te ismersz engem, Uram! Látod, mert megvizsgáltad, hogy tied a szívem. (Jer 12,3a-b) Február

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM

SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM MUNKAKÖZÖSSÉGI BESZÁMOLÓK 2008/2009-es tanév Beszámoló a történelem szakos tanárok munkaközösségének munkájáról 2008-2009 I. A Fényesebb a láncnál a kard című kistérségi vetélkedő

Részletesebben

2012. JANUÁR. Magyar Kultúra Napja Hangverseny 2012. január 20.

2012. JANUÁR. Magyar Kultúra Napja Hangverseny 2012. január 20. 2012. JANUÁR Magyar Kultúra Napja Hangverseny 2012. január 20. Magyar Kultúra Napja Városi rendezvény 2012. január. 22. Füzesabony Város Önkormányzata 2012. január 22-én tartotta magyar kultúra napi rendezvényét.

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XVIII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2013. JÚLIUS

AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XVIII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2013. JÚLIUS Udvari Hírek AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XVIII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2013. JÚLIUS Az önkormányzat munkájáról Az önkormányzatunk második negyedéves munkájáról, a községünket érintő fő kérdésekről kívánom

Részletesebben

Beszámoló 2010/2011. tanév

Beszámoló 2010/2011. tanév Beszámoló 2010/2011. tanév 0 Magyar-kút ÁMK 2091 Etyek,Magyar utca 2. /Fax: (22) 597 040 (22) 597 041 e-mail: isketyek@mailbox.hu Etyek Község Önkormányzata Tárgy: ÁMK éves beszámoló Képviselő-testület

Részletesebben

Pedagógiai Hírlevél. PEDAGÓGUS EST 2014. június 6. Újbuda Önkormányzata és a Kamaraerdei Ifjúsági Park támogatásával vacsora, zene, tánc, tombola

Pedagógiai Hírlevél. PEDAGÓGUS EST 2014. június 6. Újbuda Önkormányzata és a Kamaraerdei Ifjúsági Park támogatásával vacsora, zene, tánc, tombola Pedagógiai Hírlevél Újbudai Pedagógiai Intézet 20. évfolyam 5. szám 2014. május Ó, Istenem, de csoda volna, ha az erdő megsokasodna, még erdőbb lenne, csupa gyémánt, és én ott állnék benne némán. Egy madár

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Bíró Gyula intézményvezető Herczeg Imréné mkv. Ballai Józsefné mkv. 2008.

BESZÁMOLÓ. Bíró Gyula intézményvezető Herczeg Imréné mkv. Ballai Józsefné mkv. 2008. BESZÁMOLÓ Móricz Zsigmond Általános iskola és Óvoda 2007/2008 tanévben végzett feladatokról Bíró Gyula intézményvezető Herczeg Imréné mkv. Ballai Józsefné mkv. 2008. Tudni már unalmas. Csak tanulni érdekes.

Részletesebben

XVIII. évfolyam 4. szám Nyíracsád havonta megjelenő lapja 2009. június KEDVES ZILAHI ENIKŐ ÚTRAVALÓ

XVIII. évfolyam 4. szám Nyíracsád havonta megjelenő lapja 2009. június KEDVES ZILAHI ENIKŐ ÚTRAVALÓ XVIII. évfolyam 4. szám Nyíracsád havonta megjelenő lapja 2009. június Iskolai ballagás Június 13-án került sor az Ady Endre Általános Iskola nyolcadikosainak ballagására. A búcsúzó ünnepségen sok szülő,

Részletesebben

Búcsú a nyolcadikosoktól

Búcsú a nyolcadikosoktól KÖZÉLETI LAP V. évfolyam 2. szám Búcsú a nyolcadikosoktól Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen a tudásvágy, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás

Részletesebben

SZUPERKONCERT ABONY VÁROSÁBAN

SZUPERKONCERT ABONY VÁROSÁBAN 2008. április 1 Abony Város Önkormányzatának lapja XVI. évfolyam 4. szám 2008. április Ára: 150 Ft SZUPERKONCERT ABONY VÁROSÁBAN A Bihari János Zeneiskola, a Gyulai G.M. Általános Iskola és az Abonyi Fúvószenekari

Részletesebben

Nyugdíjba vonult Cselényi Andrásné, Végh Margit Katalin Nyugdíjba vonult Vachó Lászlóné, Bacsa Mária Magdolna

Nyugdíjba vonult Cselényi Andrásné, Végh Margit Katalin Nyugdíjba vonult Vachó Lászlóné, Bacsa Mária Magdolna 1 Tisztelt Olvasónk! Az igazi tudás nemcsak az ember értelmétõl függ, hanem akaratától, érzésétõl és lelki erõitõl is. A tökéletes tudás: tökéletes szeretet. / Merezskovszkij/ Ismét eltelt egy év! Egy

Részletesebben

2014. december Ünnepi kiadás 8. évf. 1.

2014. december Ünnepi kiadás 8. évf. 1. 2014. december Ünnepi kiadás 8. évf. 1. Készítette: Imrecze Péter, IX.B Kazinczy Ferenc Alapiskola minden pedagógusának, alkalmazottjának, minden kedves tanulónknak és szüleiknek kellemes szünidőt, békés,

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE XXIII. évfolyam, 2015. április 11. 3. KISBÍRÓ WWW.KISUJSZALLAS.HU KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE A vers ünnepén Történt egyszer pár éve, egy napfényes szeptemberi vasárnapon, a Kisújszállásról

Részletesebben

Létszámstatisztika. Page 1

Létszámstatisztika. Page 1 É É É É é é é á é é á é é Á á á é é é é é é ó ö ü é ó ü ő á é é ö é é é ö ö é í ó ó é ü ő é Íé é ö é é é ó é ö ö é á ó é é ú é é ő Á ü é é á é é ó é ő Létszámstatisztika Osztály Létszám okt_1_ Évismétlő

Részletesebben

I dén először nyílt lehetőségünk az FLL versenyen való részvételre.

I dén először nyílt lehetőségünk az FLL versenyen való részvételre. Ó, november, fűtött szobák szüretje! Ó, bús szívem: novemberi vidék! Ó, téli ablak ködös köntösében ti ráncos vállú szőlővenyigék. Ó, fehér kéz! húga orhideáknak, ó, parfümterhes téli délután! Ó, teaillat

Részletesebben

Hírmondó Csanytelek - Csongrád - Felgyõ - Tömörkény

Hírmondó Csanytelek - Csongrád - Felgyõ - Tömörkény Kistérségi Oktatási Hírmondó Csanytelek - Csongrád - Felgyõ - Tömörkény 2009. március Farsangi hangulatban Galli János Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény Gr. Széchenyi István Általános Iskola Kozmutza

Részletesebben

BESZÁMOLÓ Móricz Zsigmond Általános iskola és Óvoda I Féléves Munkájáról Különös Tekintettel a Társulás Tapasztalataira

BESZÁMOLÓ Móricz Zsigmond Általános iskola és Óvoda I Féléves Munkájáról Különös Tekintettel a Társulás Tapasztalataira BESZÁMOLÓ Móricz Zsigmond Általános iskola és Óvoda I Féléves Munkájáról Különös Tekintettel a Társulás Tapasztalataira Bíró Gyula igazgató Gyenge Zsigmondné igh. Tiszai Sándorné mkv. Herczegh Imréné mkv.

Részletesebben

Rövid iskolatörténet

Rövid iskolatörténet 55. szám Jubileumi ünnepség December 17-én fél tizenkettőkor a zsúfolásig megtelt aulában Révay Lili köszöntötte a Bolyai János Gimnázium alapításának 20. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepség vendégeit,

Részletesebben

Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Beszámoló. 2011/2012 tanév. készítette: Szabó Károlyné 2012-07-18

Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Beszámoló. 2011/2012 tanév. készítette: Szabó Károlyné 2012-07-18 Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Beszámoló 2011/2012 tanév készítette: Szabó Károlyné 2012-07-18 Balatonkenese, 2012-07-18 Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

HÍRLAP. Újévi köszöntő

HÍRLAP. Újévi köszöntő Értéket teremtünk Sámsoni HÍRLAP HAJDÚSÁMSON VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA Tisztelt Sámsoniak! Nagy örömömre szolgál, és megtisztelő érzés, hogy újévi köszöntőmet fejezhetem ki a lakosság felé. Új év, új

Részletesebben

MAGYAR KULTÚRA NAPJA SÁRSZENTÁGOTÁN Farsang az ágotai iskolában.- Óvodai hírek Ágotáról.- XII. évfolyam 1. szám 2012. február

MAGYAR KULTÚRA NAPJA SÁRSZENTÁGOTÁN Farsang az ágotai iskolában.- Óvodai hírek Ágotáról.- XII. évfolyam 1. szám 2012. február A S Á R V Í Z K I S T É R S É G L A P J A A L A P Í T V A A M I L L E N N I U M É V É B E N MAGYAR KULTÚRA NAPJA SÁRSZENTÁGOTÁN 2012. január 26-án a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett megemlékezésünk

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM

SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM MUNKAKÖZÖSSÉGI BESZÁMOLÓK 2011/2012-es tanév A humán munkaközösség beszámolója 2012. I. A munkaközösség tagjai ebben az évben is a munkatervnek megfelelően végezték feladataikat.

Részletesebben

KINIZSI HÍRMONDÓ 2010/2011 június

KINIZSI HÍRMONDÓ 2010/2011 június KINIZSI HÍRMONDÓ 2010/2011 június A nagyvázsonyi Kinizsi Pál Általános Iskola újságja Tartalom Felújítás, Pedagógusnap... 1 Búcsúzik a 8. osztály... 2-3 Hírek... 4-5 Programkalauz, beszámolók... 6-7 Eredményeink...

Részletesebben

Mindhárom osztályból sikerült egy tanulónak elnyernie a LEGJOBB TANULÓ serleget. Kemény Dorina 4.a

Mindhárom osztályból sikerült egy tanulónak elnyernie a LEGJOBB TANULÓ serleget. Kemény Dorina 4.a Mindhárom osztályból sikerült egy tanulónak elnyernie a LEGJOBB TANULÓ serleget. Kemény Dorina 4.a Dorina négy éve lelkiismeretesen, kitartóan végzi tanulmányi munkáját. Szerénységével, példaértékű magatartásával,

Részletesebben