Néhány tudnivaló a es tanév rendjével kapcsolatban. Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Néhány tudnivaló a es tanév rendjével kapcsolatban. Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő"

Átírás

1 Néhány tudnivaló a es tanév rendjével kapcsolatban Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő

2 Elöljáróban A ppt a 12/2016 (VI.27.) EMMI rendelet (a továbbiakban rendelet ) és más jogszabályok alapján készült. Nem célja a rendelet tartalmának összefoglalása és újraközlése, ezért tanulmányozása nem helyettesíti a rendelet pontos ismeretét, nyomon követését! Célja néhány közérdeklődésre számot tartó információ kiemelése, összefüggések megvilágítása és félreértések, téves értelmezések tisztázása.

3 Kezdés, befejezés A rendelet szerint a tanítási év alapesetben szeptember 1-jén, csütörtökön kezdődik, és június 15-én, csütörtökön fejeződik be. A tanítási napok száma alapesetben 182 kell hogy legyen. Természetesen most is, mint mindig, vannak eltérések, ezeket a 2. tartalmazza.

4 Tanév és tanítási év A rendelet a tanév rendjéről szól, de a tanítási év kezdetét és végét határozza meg. A két fogalom nem azonos. Tanév: Az iskolában, kollégiumban szeptember 1-jétől a következő év augusztus 31-éig tartó időszak. [Nkt ] Ez tehát minden évben fix időszak. Tanítási év: Az iskolában minden év szeptemberének első munkanapjától a következő év június 16-át megelőző utolsó munkanapjáig tartó szorgalmi időszak. [Nkt ] Mivel ez változhat, minden évben rendelet pontosítja, de mint látjuk, a törvény megköti ennek határait, ezért nem lehet pl. most hétfőre áttenni a kezdést és/vagy péntekre a befejezést. Mi ennek a jelentősége? Bizonyos dokumentumok, határidők a tanítási évhez, mások a tanévhez vannak kötve, ezek esetében fontos lehet ez a különbség, figyelni kell rá! (pl. Osztályozó vizsgát a tanítási évben kell szervezni, vagy az augusztusi javítóvizsga még az előző tanévhez tartozik stb.)

5 Félévek Az első félév január 20-ig tart. A félévi értesítőket január 27-ig kell kiosztani. (Az értesítő nem bizonyítvány, az eltérő szóhasználat tényleges különbséget takar!) A félévek vége után 15 napon belül nevelőtestületi értekezletet kell tartani, aminek jegyzőkönyvét tájékoztatásul (és nem jóváhagyásra!) meg kell küldeni az iskolaszéknek, az intézményi tanácsnak és a fenntartónak.

6 Szünetek Szünet Időtartam Utolsó nap előtte Őszi Nov Okt. 28. péntek Téli Dec. 22. Jan. 2. Dec. 21. szerda Tavaszi Ápr Ápr. 12. szerda Első nap utána Munkanap a szünetben Nov. 7. hétfő Nov (összesen 3) Jan. 3. kedd Dec , Jan. 2. (összesen 7) Ápr. 19. szerda Ápr , 18. (összesen 3) Egyéb Okt. 31. helyett okt. 15. munkanap!* *Az áthelyezett munkanappal kapcsolatban részletek a következő dián!

7 Munkaszünetek, hosszú hétvégék és áthelyezett munkanapok Október 23-a vasárnapra, március 15-e szerdára esik. Május 1-je hétfő. Pünkösd-hétfő június 5-ére esik. A többi munkaszüneti napos ünnep értelemszerűen valamelyik szünetben van. A 18/2015. (VI. 29.) NGM rendelet 2. b) pontja szerint október 31-e, hétfő helyett október 15-e, szombat lesz munkanap. Mivel a rendelet szerint okt. 31. nem része a szünetnek, a korábbi vita itt fel sem merülhet, egyértelmű, hogy 15-e az iskolákban is munkanap re vonatkozóan még nincs rendelet az áthelyezett munkanapokról, de a naptár alapján nem is valószínű, hogy lesz munkanap-áthelyezés.

8 A szünetek munkanapjai A táblázatban feltüntettem a szünetek munkanapjait, ennek okai a következők: A rendelet 6. (6) bekezdése szerint igény esetén a szünetek munkanapjain kell felügyeletet biztosítani a tanulók számára. (A nyári szünetre ez nem vonatkozik!) A 326/2013 Korm. rendelet 30. (3) bekezdése szerint A pedagógus számára az iskolában az őszi, a téli és a tavaszi szünet munkanapjai tanítás nélküli munkanapok, amelyek idejére a köznevelési intézményben ellátandó feladat is elrendelhető. Vagyis az igazgatónak nem kell feladatot elrendelnie sem az intézményben sem otthon, csak megteheti, hiszen a jogszabály szerint ez az időszak feladat elrendelése nélkül is tanítás nélküli munkanap, és alapesetben nem szabadság, csak akkor lehet az, ha a szabadságot a nyári szünetben nem tudták kiadni! (Erről részletesebben itt lehet olvasni: A nyári szünetben való ki nem adásnak oka lehet pl. a 2. (5) bekezdésében leírt lehetőség, miszerint a ped. program végrehajtásához nem kapcsolódó tevékenység (pl. tábor) szervezhető a tanulók számára a tanítási év lezárása után. Ehhez a fenntartó (és amíg van, a működtető) egyetértése és a feltételek biztosítása szükséges.

9 Igazgatói szünet A köztudatban él ez a fogalom, nem is alaptalanul, de több tévedéssel. Most is, mint mindig, vannak lehetőségek, de ezeket helyesen kell értelmezni, és nem szabad keverni. A 6. (4) bekezdés szerint a szünetek meghosszabbíthatók, és más időpontban is adható szünet, de van három fontos feltétel: Az ilyen napokat szombaton kell ledolgozni. A tanítási év kezdő és befejező időpontja nem változtatható. Be kell tartani az Nkt. 30. (2)-(3) bekezdéseit is. Ha rendkívüli szünetről volt szó, és nem tudják pótolni a napot, a tanítási év lezárható, a tananyagot viszont pótolni kell, akár a következő tanítási évben [2. (4)] Az 5. szerint intézménytípustól függően lehetőség van 5-7 tanítás nélküli munkanap elrendelésére, de ennek is komoly feltételei vannak (voltak is mindig ): Nem szünet, hanem tanítás nélküli munkanap! A tanítási napokon felül lehet ezeket elrendelni, tehát ezek nem tanítási napok, illetve ezek miatt nem lehet az előírtnál kevesebb tanítási nap. Nem az igazgató, hanem a nevelőtestület rendelhet el ilyet. A tanév helyi rendjében rögzített pedagógiai célra használható a nap. Egy napról a nevelőtestület véleményének kikérése mellett a DÖK dönthet. (Ami nem jelenti azt, hogy köteles dönteni.)

10 Tanulmányi versenyek A 3. mellékletben mint mindig most is szerepelnek a miniszter által meghirdetett és támogatott versenyek. A 9. (2)-(3) bekezdéséből a következők derülnek ki: Ezeket az iskola beépítheti éves munkatervébe. A jegyzékben nem szereplő versenyeket és a diákolimpiát akkor veheti be a munkatervbe, ha kikérte az iskolaszék (hiányában a szülői szervezet), a DÖK és az intézményi tanács véleményét, és ezek után bírja a fenntartó egyetértését. Nyilván elképzelhetőek olyan versenyek is, amelyeket a munkaterv elkészülte után ír ki valaki. A fentiekből nem következik, hogy ezeken nem lehet indulni, de ha ezek pl. a fenntartó támogatását igénylik, akkor külön kell tárgyalni róluk, ugyanígy az érintett tanulókkal, szülőkkel.

11 Témahetek A 10. foglalkozik azzal, ami sokak ijedelmére a sajtóban úgy hangzott el, hogy ebben a tanévben lesznek témahetek is. Ez azért nem ilyen egyszerű, van néhány ha és néhány -het a dologban. A 10. (1) bekezdés azt írja le, hogy a miniszter mikor milyen témájú témahetet hirdet meg a tanítási év folyamán. Ez hivatkozik a 20/2012 EMMI rendelet 7. (4) bekezdésére, ami leírja, hogy a projektoktatásnak szerepelnie kell a pedagógiai programban. Ha ezt elolvassuk, akkor azonban világosan kiderül, hogy akkor kell szerepelnie, ha van ilyen az iskolában, és akkor van ilyen, ha a nevelőtestület és a vezető úgy döntött, hogy legyen. Tehát ez egy lehetőség, nem kötelező. A 10. (2) bekezdés szerint az iskola a miniszter által meghirdetett témahetekhez csatlakozhat. Vagyis megteheti, nem muszáj megtennie. Összegezve: Projektoktatás és témahét ott lesz, ahol ez szerepel a pedagógiai programban, a rendeletben meghatározott témahetekhez pedig az csatlakozik, aki akar csatlakozni.

12 Mérés/ ellenőrzés Országos kompetencia Érintett évfolyam Mérések és szakmai ellenőrzés Időpont Előzetes adatküldés Utólagos adatküldés Eredmény 6, 8, 10. Máj. 24. Nov. 25-ig - Febr. 28-ig (előző évi) Egyéb - 2 tan. ny. isk. célnyelvi Többi iskban angol/német szövegértés 6, 8. Máj. 31. Nov. 25-ig Jún. 16-ig Jún. 16-ig Isk. javítja és teszi közzé. 6,8. Máj. 17. Nov. 25-ig Jún. 16-ig Jún. 16-ig Isk. javítja és teszi közzé, szóbelivel kiegészíthető Difer 1. Dec. 2-ig Okt. 28-ig - - Okt. 10-ig felmérendő kinek indokolt! Fizikai áll. és edzettség 1-4. és felnőttokt kivételével mindenki Jan. 9. ápr Jún. 1. Jún. 1. Eredmény a NETFIT -be töltendő! Közösségi szolg. ell. érettségizők Jan. 2. márc Jún. 30. OH ellenőriz

Néhány fontos szempont a tanév rendjéről szóló rendelet értelmezéséhez 1.0. Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő

Néhány fontos szempont a tanév rendjéről szóló rendelet értelmezéséhez 1.0. Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő Néhány fontos szempont a tanév rendjéről szóló rendelet értelmezéséhez 1.0. Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő Elöljáróban A tanév rendje egy évről évre változó miniszteri rendelet, de a váza mindig

Részletesebben

2018.szeptember 3-tól (hétfő) június 14-ig (péntek) tart. (a középiskola utolsó évfolyamán az utolsó tanítási nap 2019.május 2.

2018.szeptember 3-tól (hétfő) június 14-ig (péntek) tart. (a középiskola utolsó évfolyamán az utolsó tanítási nap 2019.május 2. A 2018/2019-ES TANÉV PROGRAMTERVEZETE AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE 13/2018. (VI.14.) EMMI RENDELETE A 2018/2019. TANÉV RENDJÉRŐL alapján A nevelőtestület véleményezte 2018.08.31-én a nyitó értekezleten

Részletesebben

A 2019/2020-AS TANÉV PROGRAMTERVEZETE AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE 11/2019. (VII/3.) EMMI RENDELETE A 2019/2020.

A 2019/2020-AS TANÉV PROGRAMTERVEZETE AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE 11/2019. (VII/3.) EMMI RENDELETE A 2019/2020. A 2019/2020-AS TANÉV PROGRAMTERVEZETE AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE 11/2019. (VII/3.) EMMI RENDELETE A 2019/2020. TANÉV RENDJÉRŐL alapján A nevelőtestület véleményezte 2019.08.30-án a nyitó értekezleten

Részletesebben

Tanítási szünet a tanítási évben, a tanítás nélküli munkanapok:

Tanítási szünet a tanítási évben, a tanítás nélküli munkanapok: A 2017/2018-AS TANÉV PROGRAMTERVEZETE AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE 14/2017. (VI.14.) EMMI RENDELETE A 2017/2018. TANÉV RENDJÉRŐL alapján A nevelőtestület véleményezte 2017.08.30-án a nyitó értekezleten

Részletesebben

ALAKULÓ ÉRTEKEZLET augusztus óra F épület

ALAKULÓ ÉRTEKEZLET augusztus óra F épület ALAKULÓ ÉRTEKEZLET 2017. augusztus 21. 9 óra F épület Tanév rendje kivonat Tanmenetekkel szembeni követelmények Információk a munkaterv készítéséhez Baleset- és tűzvédelmi ismeretek A 14/2017.(VI.14.)

Részletesebben

Miskolci SZC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma MUNKATERV

Miskolci SZC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma MUNKATERV Miskolci SZC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma 3527 Miskolc, Latabár E. u. 1. 2018/2019. tanév MUNKATERV Jóváhagyta a nevelőtestület 2018. augusztus 31-én (.. iktatószámú jegyzőkönyv) 1 1. Feladatok,

Részletesebben

A tanév ütemterve 2018/2019 Tanítási nap száma 2018.aug.27. hétfő Javítóvizsgák 8:00-, 14:30 konferencia 2018.aug.28. kedd 8 óra Nyitóértekezlet

A tanév ütemterve 2018/2019 Tanítási nap száma 2018.aug.27. hétfő Javítóvizsgák 8:00-, 14:30 konferencia 2018.aug.28. kedd 8 óra Nyitóértekezlet A tanév ütemterve 2018/2019 Tanítási nap száma 2018.aug.27. hétfő Javítóvizsgák 8:00-, 14:30 konferencia 2018.aug.28. kedd 8 óra Nyitóértekezlet 2018.aug.29. szerda Munkaközösségi értekezletek 2018.aug.30.

Részletesebben

DEÁK TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA SOPRON, DEÁK TÉR / A TANÉV HELYI RENDJE:

DEÁK TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA SOPRON, DEÁK TÉR / A TANÉV HELYI RENDJE: DEÁK TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA SOPRON, DEÁK TÉR 78. 2017/2018. - A TANÉV HELYI RENDJE: Szorgalmi idő, tanítási szünetek: 2017. szeptember 1. Első tanítási nap péntek 2017. okt. 30. - nov. 3. Őszi szünet Utolsó

Részletesebben

Lakatos Menyhért Józsefvárosi Általános Művelődési Központ OM: 034923 1086 Budapest, Bauer Sándor u. 6-8. A 2012/2013. TANÉV HELYI RENDJE

Lakatos Menyhért Józsefvárosi Általános Művelődési Központ OM: 034923 1086 Budapest, Bauer Sándor u. 6-8. A 2012/2013. TANÉV HELYI RENDJE A 2012/2013. TANÉV HELYI RENDJE Alakuló értekezlet 2012. augusztus 27. 9.00 Konzultációk 2012. augusztus 27. 10.00-13.00 2012. augusztus 28. 9.00-13.00 Osztályozó- és javítóvizsgák az esti tagozaton 2012.

Részletesebben

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2014. augusztus 21. csütörtök 9 00 ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Együttes alakuló értekezlet Tűz és balesetvédelmi oktatás 2014. augusztus 22. péntek 8 00-12 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

sz. esemény / téma időpont 1. Névadó ünnepély Félévi értekezlet Tantestületi kirándulás, csapatépítés

sz. esemény / téma időpont 1. Névadó ünnepély Félévi értekezlet Tantestületi kirándulás, csapatépítés A tanítás nélküli munkanapok időpontjai, felhasználása 1. Névadó ünnepély 2017. 10.12. 2. Félévi értekezlet 01.29. 3. Tantestületi kirándulás, csapatépítés 04.04. 4. Tanulmányi kirándulások 05.31. 5. DÖK

Részletesebben

A 2013/2014. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2013/2014. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) be. IDŐPONTOK ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2013. augusztus 21. szerda 9 00 Együttes alakuló értekezlet 2013. augusztus 23-24. péntek-szombat TÁMOP 3.1.7 képzés / Hajdúszoboszló 2013. augusztus 23. péntek 9 00

Részletesebben

2016/17. aug. 23. szerda Alakuló nevelőtestületi értekezlet Grúber György Tanév előkészítése. aug. 30. kedd Tanévnyitó értekezlet Grúber György

2016/17. aug. 23. szerda Alakuló nevelőtestületi értekezlet Grúber György Tanév előkészítése. aug. 30. kedd Tanévnyitó értekezlet Grúber György 2016/17. tanév Augusztus Napló sorszám Időpontok nap óra 2016/17. RENDEZVÉNYEK 2016 FELELŐS Téma / Szervező / Egyéb aug. 23. szerda 10.00 Alakuló nevelőtestületi értekezlet Tanév előkészítése aug. 27.

Részletesebben

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola. Pakod, Csány László u. 2.

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola. Pakod, Csány László u. 2. Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola Pakod, Csány László u. 2. MUNKATERV 2014/2015. tanévre Készítette: Ódorné Marton Edit tagintézmény vezető Pakod, 2014. augusztus 25. A 2014-2015 tanév rendje:

Részletesebben

A os tanév helyi rendje

A os tanév helyi rendje Bocskai István Magyar Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2071 Páty, Bocskai utca 9. Telefon/Fax: 23/343-537 e-mail: bocskai9@freestart.hu OM azonosító: 032447 A 2015-16-os tanév helyi rendje Jogszabályi

Részletesebben

Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap. Szülői ért. 1. évf.

Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap. Szülői ért. 1. évf. A szept. 3. hétfő 8.00, 3 tanítási óra alsóban, ebéd 11-től folyamatosan Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap 17.00 Szülői ért. 1. évf. szept. 4. kedd szept. 5. szerda szept. 6. csüt. szept. 7. péntek

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje, fő feladatai, programja

A 2018/2019. tanév rendje, fő feladatai, programja A 2018/2019. tanév rendje, fő feladatai, programja A tanév rendjét és munkatervét a 13/2018. (VI.14) EMMI rendelet, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum éves keretmunkaterve és az iskola Pedagógiai Programja

Részletesebben

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2012. augusztus 21. kedd 9 00 Alakuló értekezlet 2012. augusztus 22-24. szerda-péntek Gólyatábor ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2012. augusztus 24. péntek 9 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

A 2018/2019-ES TANÉV RENDJE

A 2018/2019-ES TANÉV RENDJE A 2018/2019-ES TANÉV RENDJE 1 A 14/2017. (VI. 27.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2018. szeptember 3-tól 2019. június 14-ig tart

Részletesebben

A tanítási napok száma: szeptember 3. (hétfő) június 14. (péntek)

A tanítási napok száma: szeptember 3. (hétfő) június 14. (péntek) A tanítási napok száma: 180 2018. szeptember 3. (hétfő) 2019. június 14. (péntek) Tanítás nélküli munkanapok száma: 7 Felhasználásuk: 3 nap az írásbeli érettségi vizsgákra: 2019. május 6-7-8. h-k-sz. 2

Részletesebben

Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium

Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium Munkaterve a 2013/2014. tanévre Fehérgyarmat, 2013. szeptember 2. 1 Készült az emberi erőforrások minisztere 47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelete

Részletesebben

A tanév ütemterve 2017/2018 Tanítási nap száma 2017.aug.28. hétfő javítóvizsgák 8:00-, 12:00 konferencia 2017.aug.29. kedd 9 óra Nyitóértekezlet

A tanév ütemterve 2017/2018 Tanítási nap száma 2017.aug.28. hétfő javítóvizsgák 8:00-, 12:00 konferencia 2017.aug.29. kedd 9 óra Nyitóértekezlet A tanév ütemterve 2017/2018 Tanítási nap száma 2017.aug.28. hétfő javítóvizsgák 8:00-, 12:00 konferencia 2017.aug.29. kedd 9 óra Nyitóértekezlet 2017.aug.30. szerda 9 óra Munkaterv ismertetése, elfogadása

Részletesebben

ütemterv. Tanítási napok száma. hét

ütemterv. Tanítási napok száma. hét 2017-2018 ütemterv Tanítási napok száma hét 2017. aug.. 23. Tankönyvárusítás 2017. aug.. 24. Tankönyvárusítás 2017. aug.. 25. Tankönyvárusítás 2017. aug.. 26. 2017. aug.. 27. 2017. aug.. 28. Írásbeli javítóvizsgák

Részletesebben

Írásbeli javítóvizsgák 8:00 Osztályozó vizsga Technikusi beiratkozás 11:00. Szóbeli javítóvizsgák 8:00 Osztályozó értekezlet 12:00

Írásbeli javítóvizsgák 8:00 Osztályozó vizsga Technikusi beiratkozás 11:00. Szóbeli javítóvizsgák 8:00 Osztályozó értekezlet 12:00 Tanítási napok száma 2018. aug.. 22. szerda Alakuló értekezlet 9:00 Sze 2018. aug.. 23. csütörtök Tankönyvárusítás Cs 2018. aug.. 24. péntek Írásbeli javítóvizsgák 8:00 Osztályozó vizsga Technikusi beiratkozás

Részletesebben

P R O G R A M T E R V

P R O G R A M T E R V SZOLNOKI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM 5000 Szolnok, Széchenyi István körút 16. (56) 340-555, 522-167 (56) 342-834 OM azonosító: 035994 E-mail: szig@szechenyi-szolnok.sulinet.hu http:// www.szechenyi-szolnok.sulinet.hu

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre Hét Hónap, nap Eseménytervezet szeptember 1.hét 1. "A" hét 1. hétfő Első tanítási nap: munkavédelmi oktatás a 9.évfolyam számára 2. 2. kedd 3. 3. szerda Tanévnyitó

Részletesebben

SULINAPTÁR A 2013/2014-ES TANÉVRE

SULINAPTÁR A 2013/2014-ES TANÉVRE TÜKÖRY LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA SULINAPTÁR A 2013/2014-ES TANÉVRE Körösladány 2013. TECHNIKAI INFORMÁCIÓK Dokumentum megnevezése Tüköry Sulinaptár 2013/2014. A szöveget előkészítette Kálmán János intézményvezető

Részletesebben

8 óra javítóvizsgák, munkaközösségi ért.,12 óra konferencia 9 óra munkaközösségi értekezletek 9 óra nevelőtestületi értekezlet

8 óra javítóvizsgák, munkaközösségi ért.,12 óra konferencia 9 óra munkaközösségi értekezletek 9 óra nevelőtestületi értekezlet Tanév ütemterve 2015/2016 Tanítási nap száma 2015.aug.25 kedd 9 óra Tanévnyitó értekezlet 2015.aug.26 szerda 2015.aug.27 csütörtök 2015.aug.28 péntek 2015.aug.29 szombat 8 óra javítóvizsgák, munkaközösségi

Részletesebben

A 2017/2018-AS TANÉV RENDJE

A 2017/2018-AS TANÉV RENDJE 1 A 2017/2018-AS TANÉV RENDJE A 14/2017. (VI. 27.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2017. szeptember 1-től 2018. június 15-ig tart

Részletesebben

A nevelési-oktatási intézményekben a munkát a tanév, ezen belül a tanítási év keretei között kell megszervezni.

A nevelési-oktatási intézményekben a munkát a tanév, ezen belül a tanítási év keretei között kell megszervezni. Tanév, tanítási év A nevelési-oktatási intézményekben a munkát a tanév, ezen belül a tanítási év keretei között kell megszervezni. A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember

Részletesebben

(Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet alapján

(Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet alapján Kisfaludy Utcai Tagiskola Kaposvár Ahogyan ma tanítunk, olyan lesz a holnap (Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember 01-2018. augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI

Részletesebben

2016/2017. tanévi ütemterv

2016/2017. tanévi ütemterv 2016/2017. tanévi ütemterv Tanítási napok száma hét 1. 2016. aug.. 22. hétfő 2. 2016. aug.. 23. kedd Tankönyvárusítás 3. 2016. aug.. 24. szerda Tankönyvárusítás 4. 2016. aug.. 25. csütörtök Alakuló értekezlet

Részletesebben

A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai

A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai TARTALOM NYITVATARTÁS RENDJE... 3 CSENGETÉSI REND NAPPALI TAGOZAT... 3

Részletesebben

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap s z e p t e m b e r fő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap aug 31 1 2 3 4 5 6 1. szept. 1-6 tantestületi munkaközösségi ek évnyitó osztályfőnöki órák osztályfőnöki munkaközösség e 7 8 9 10 11

Részletesebben

aug. 17. hétfő 9.00 Alakuló nevelőtestületi értekezlet Grúber György Tanév előkészítése aug. 18. kedd Szabadság aug. 19.

aug. 17. hétfő 9.00 Alakuló nevelőtestületi értekezlet Grúber György Tanév előkészítése aug. 18. kedd Szabadság aug. 19. 2015/16. tanév Augusztus Időpontok nap óra Hamvas 2014/15. aug. 17. hétfő 9.00 Alakuló nevelőtestületi értekezlet Tanév előkészítése aug. 18. kedd Szabadság aug. 19. szerda Szabadság aug. 20. csütörtök

Részletesebben

12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről

12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 94. (1) bekezdés a), b), p) és r) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak

Részletesebben

2017/2018. tanév rendjéről a 14/2017. EMMI rendelete alapján augusztus 31. csütörtök Tanévnyitó értekezlet tanároknak

2017/2018. tanév rendjéről a 14/2017. EMMI rendelete alapján augusztus 31. csütörtök Tanévnyitó értekezlet tanároknak 2017/2018. tanév rendjéről a 14/2017. EMMI rendelete alapján 2017. augusztus 24. csütörtök Gólyatáboros szülői értekezlet 2017. augusztus 28-30. h - k - sz Gólyatábor - Balatonrendes 2017. augusztus 24-28..

Részletesebben

A 2015/2016-os tanév ütemterve

A 2015/2016-os tanév ütemterve A 2015/2016-os tanév ütemterve Augusztus: - nyári gyakorlat szervezése a 12.évfolyam számára - KÖSSZ- tábor - javító-osztályozó vizsgák szervezése - Kollégiumi szokásrend kialakítása, szülői értekezlet,

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA a 11/1994 (VI.8) rendelet alapján

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA a 11/1994 (VI.8) rendelet alapján I. PEDAGÓGUSOK iskolai végzettsége 1. főiskola 2. főiskola 3. főiskola 4. főiskola 5. főiskola 6. főiskola 7. főiskola 8. főiskola 9. főiskola 10. főiskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA a 11/1994 (VI.8) rendelet

Részletesebben

Utolsó tanítási nap: június 14. péntek Első félév vége: január 25. péntek Félévi értesítők kiosztása: február 1.

Utolsó tanítási nap: június 14. péntek Első félév vége: január 25. péntek Félévi értesítők kiosztása: február 1. 5. A tanév helyi rendje Tanítási napok száma: 181 Első tanítási nap: 2018. szeptember 3. hétfő Utolsó tanítási nap: 2019. június 14. péntek Első félév vége: 2019. január 25. péntek Félévi értesítők kiosztása:

Részletesebben

A nevelési-oktatási intézmény nyitvatartási rendje, éves munkaterv alapján tervezett rendezvények, események Az intézmény nyitvatartási rendje

A nevelési-oktatási intézmény nyitvatartási rendje, éves munkaterv alapján tervezett rendezvények, események Az intézmény nyitvatartási rendje A nevelési-oktatási intézmény nyitvatartási rendje, éves munkaterv alapján tervezett rendezvények, események Az intézmény nyitvatartási rendje Az intézmény nyitva tartása tanítási napon: 6.30 órától 18

Részletesebben

Részletes programterv 2018/2019.

Részletes programterv 2018/2019. Részletes programterv 2018/2019. 2018. SZEPTEMBER TANÍTÁSI 3. hétfő 1. 1. 08:15 Tanévnyitó ünnepély, első tanítási nap 4. kedd 2. 2. 5. szerda 3. 3. 6. csütörtök 4. 4. 7. péntek 5. 5. 8. szombat -- --

Részletesebben

2016/2017 tanév rendje

2016/2017 tanév rendje 2016/2017 tanév rendje 2016/2017. tanév rendjéről a 12/2016. EMMI rendelete alapján 2016. augusztus 23. kedd Gólyatáboros szülői értekezlet 2016. augusztus 24-26. sz - cs - p Gólyatábor - Révfülöp 2016.

Részletesebben

A Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium éves munkaterve 2018/2019. tanév

A Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium éves munkaterve 2018/2019. tanév 2018. aug. (Közép-európai időzóna - Budapest) 30 31 1 2 3 4 5 8-16.00-ig ÁRAM SZÜNET 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Szent István ünnepe, Tanárok első munkanapja 8.00 10:00 -

Részletesebben

11/2019. (VII. 3.) EMMI

11/2019. (VII. 3.) EMMI A Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2019-2020-as kollégiumi munkaterve a 11/2019. (VII. 3.) EMMI rendelet alapján 8:00 Alakuló értekezlet,

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben a tanítási év első tanítási napja szeptember 1. (csütörtök) és utolsó tanítási napja június 15.

A 2016/2017. tanévben a tanítási év első tanítási napja szeptember 1. (csütörtök) és utolsó tanítási napja június 15. A 2016/2017. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2016. szeptember 1. (csütörtök) és utolsó tanítási napja 2017. június 15. (csütörtök) A tanítási napok száma a nappali oktatás munkarendje szerint

Részletesebben

A tanév helyi rendje (Általános iskola)

A tanév helyi rendje (Általános iskola) 1. számú melléklet A tanév helyi rendje (Általános iskola) 1. A szorgalmi idő 1.1. Az intézményünkben a munkát tanév, ezen belül a szorgalmi idő keretei között kell megszerveznünk. Az első és utolsó tanítási

Részletesebben

A tanév helyi rendje tanév

A tanév helyi rendje tanév A tanév helyi rendje 2018-2019. tanév 1. A szorgalmi idő 1.1. Az intézményünkben a munkát tanév, ezen belül a szorgalmi idő keretei között kell megszerveznünk. Az első és utolsó tanítási nap által meghatározott

Részletesebben

A Tolnai Szent István Gimnázium Szent Mór Katolikus Általános Iskolája 2016/2017. évi jelentősebb eseményei az éves munkaterv alapján

A Tolnai Szent István Gimnázium Szent Mór Katolikus Általános Iskolája 2016/2017. évi jelentősebb eseményei az éves munkaterv alapján A Tolnai Szent István Gimnázium Szent Mór Katolikus Általános Iskolája 2016/ évi jelentősebb eseményei az éves munkaterv alapján 1. Tanítási napok szünetek: Tanítási napok száma: A tanítási napok száma

Részletesebben

Szeptember szeptember 2. hétfő 8:00 Első tanítási nap rendelet szerint gimnázium, szakgimnázium és szakközépiskola 1/9.

Szeptember szeptember 2. hétfő 8:00 Első tanítási nap rendelet szerint gimnázium, szakgimnázium és szakközépiskola 1/9. Augusztus 2019/2020. tanév rendjéről a 11/2019. EMMI rendelete alapján 2019. augusztus 26. hétfő 16:00 Gólyatáboros szülői értekezlet 2019. augusztus 26-29. hétfő ½ 9:00 15:00 kedd ½ 9:00 15:00 szerda

Részletesebben

A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai

A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai TARTALOM NYITVATARTÁS RENDJE... 3 CSENGETÉSI REND NAPPALI TAGOZAT... 3

Részletesebben

A tanév helyi rendje (Általános iskola)

A tanév helyi rendje (Általános iskola) 1. számú melléklet A tanév helyi rendje (Általános iskola) 1. A szorgalmi idő / a 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet 1. és 3. -a alapján/ 1.1. Az intézményünkben a munkát tanév, ezen belül a szorgalmi idő

Részletesebben

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje 1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje Az iskola szorgalmi időben reggel 7 órától a szervezett foglalkozások befejezéséig, de legalább 16 óráig tart nyitva. A felnőttoktatás levelező

Részletesebben

A Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium munkatervének időrendbe foglalt feladatai 2018/2019

A Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium munkatervének időrendbe foglalt feladatai 2018/2019 A Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium munkatervének időrendbe foglalt feladatai 2018/2019 2018. augusztus 22. (szerda) 9.00 alakuló értekezlet, munkaközösség vezetői értekezlet 2018. augusztus

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2018/2019-es tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2018/2019-es tanévre ESEMÉNYNPTÁR a 2018/2019-es tanévre Hét Hónap, nap szeptember 1.hét 1. "" hét 3. hétfő Eseménytervezet Első tanítási nap a nappali munkarend szerinti osztályokban Tanévnyitó ünnepség nappali tagozaton

Részletesebben

P R O G R A M T E R V

P R O G R A M T E R V Szolnoki Széchenyi István Gimnázium Kelt: 2014. augusztus 29. P R O G R A M T E R V 2014-2015. TANÉV A tanév rendje A tanév: 2014. szeptember 1.-2015. augusztus 31. 180 tanítási nap A tanítási év: 2014.

Részletesebben

Eseménynaptár tanév

Eseménynaptár tanév Eseménynaptár 2017-2018. tanév Dátum Esemény Felelős Augusztus Tantárgyfelosztás, órarend elkészítése és e Aug. 22. Jelentkezés, munkafelvétel tantestület Aug. 23. 8 h Alakuló értekezlet tantestület Aug.

Részletesebben

A tanév szervezési feladatai

A tanév szervezési feladatai 1. Szorgalmi idő A tanév szervezési feladatai Esemény Időpont Felelős a befejező évfolyamon A tanév utolsó napja Első félév vége Szülők értesítése a tanulmányi eredményekről 2017. szeptember 1. 2018. június

Részletesebben

A 2017/18-as tanév helyi rendje

A 2017/18-as tanév helyi rendje A 2017/18-as tanév helyi rendje Az első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) Az utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) Tanítási szünetek: Őszi szünet: 2017. október 30-tól november 3-ig tart.

Részletesebben

A 2018/2019-es TANÉV RENDJE

A 2018/2019-es TANÉV RENDJE A 2018/2019-es TANÉV RENDJE A tanév jelmondata: Hagyomány és megújulás. Szorgalmi idő Első tanítási nap 2018. szeptember 3. hétfő Utolsó tanítási nap 2019. június 14. péntek I. félév 2018. szeptember 3-tól

Részletesebben

P r o g r a m t e r v tanév

P r o g r a m t e r v tanév SZOLNOKI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM 5000 Szolnok, Széchenyi István körút 16. (56) 340-555, 522-167 (56) 342-834 OM azonosító: 035994 E-mail: szig@szechenyi-szolnok.sulinet.hu http:// www.szechenyi-szolnok.sulinet.hu

Részletesebben

Rendezvénynaptár 2017/2018-as tanév

Rendezvénynaptár 2017/2018-as tanév 31 Csütörtök 17:00 Tanévnyitó ünnepély 1 1 Péntek Első tanítási nap 2 Szombat 3 Vasárnap 2 4 Hétfő 5 Kedd 3 4 6 Szerda 5 7 Csütörtök 6 8 Péntek 9 Szombat 10 Vasárnap 7 11 Hétfő 8 12 Kedd 9 13 Szerda 10

Részletesebben

ad) a szakközépiskolákra [a továbbiakban az ab)-ad) pont alattiak együtt: középiskola],

ad) a szakközépiskolákra [a továbbiakban az ab)-ad) pont alattiak együtt: középiskola], 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2017/2018. tanév rendjéről A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 94. (1) bekezdés a), b), p) és r) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak

Részletesebben

A tanévben tervezett jelentősebb rendezvények és események időpontjai

A tanévben tervezett jelentősebb rendezvények és események időpontjai A tanévben tervezett jelentősebb rendezvények és események időpontjai A 2016/2017-os tanév rendje 1. Tanítási napok szünetek: Tanítási napok száma: A tanítási napok száma száznyolcvankettő nap. A szorgalmi

Részletesebben

Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva.

Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. Az iskola nyitvatartása: Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. Az iskola szombaton, vasárnap és egyéb munkaszüneti napokon zárva tart, kivételt képez

Részletesebben

2012-2013. tanév. I. félév

2012-2013. tanév. I. félév 2012-2013. tanév I. félév Szeptember 3. Veni Sancte, Főplébánia 3. Első osztályosok szülői értekezlete 4. kedd Alsós szülői értekezlet: 4. a, 4. b 5. szerda Alsós szülői értekezlet: 2. a, 2. b. 10. Alsós

Részletesebben

A 2015/2016-os tanév munkaterve

A 2015/2016-os tanév munkaterve Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye A 2015/2016-os tanév munkaterve Készítette: Rokolya Csaba igazgató A nevelőtestület 2015. augusztus 31-i ülésén

Részletesebben

A 2016/2017-ES TANÉV RENDJE

A 2016/2017-ES TANÉV RENDJE A 2016/2017-ES TANÉV RENDJE A 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2016. szeptember 1-től 2017. június 15-ig tart

Részletesebben

Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája nyitva tartási rendje, jelentősebb rendezvények, események időpontjai

Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája nyitva tartási rendje, jelentősebb rendezvények, események időpontjai Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája nyitva tartási rendje, jelentősebb rendezvények, események időpontjai Az intézmény a tanév szorgalmi ideje alatt tanítási napokon 6 óra 30-tól 20 óra 30-ig

Részletesebben

2018/2019. tanév rendjéről a 14/2018. EMMI rendelete alapján augusztus 27 hétfő 15:30 Gólyatáboros szülői értekezlet

2018/2019. tanév rendjéről a 14/2018. EMMI rendelete alapján augusztus 27 hétfő 15:30 Gólyatáboros szülői értekezlet 2018/2019. tanév rendjéről a 14/2018. EMMI rendelete alapján 2018. augusztus 27 hétfő 15:30 Gólyatáboros szülői értekezlet 2018. augusztus 24-28. péntek ½ 9:00 15:00 hétfő ½ 9:00 15:00 kedd ½ 9 10:00 13:00

Részletesebben

28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről

28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 94. (1) bekezdés a), b), p) és r) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2017/2018-as tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2017/2018-as tanévre ESEMÉNYNPTÁR a 2017/2018-as tanévre Hét szeptember Hónap, nap 1.hét 1. "" hét 1. péntek 2.hét 2. "" hét 4. hétfő Eseménytervezet Első tanítási nap a nappali munkarend szerinti osztályokban Tanévnyitó ünnepség

Részletesebben

A 2018/2019-es tanév rendje

A 2018/2019-es tanév rendje A 2018/2019-es tanév rendje Szorgalmi idő A 2018/19. tanévben a szorgalmi idő első napja 2018. szeptember 3. (hétfő), utolsó tanítási nap 2018. június 14. (péntek). A tanítási napok száma 181 nap + 6 tanítás

Részletesebben

Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda Kollégiumi Tagintézménye 2018/2019 tanév munkarendje

Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda Kollégiumi Tagintézménye 2018/2019 tanév munkarendje Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda Kollégiumi Tagintézménye 2018/2019 tanév munkarendje Időpont Nap Események megnevezése 2018. aug.21. k Alakuló

Részletesebben

A tanév rendje 2016/2017

A tanév rendje 2016/2017 A tanév rendje 2015/2016 8:00 alakuló értekezlet Szakgimnázium (180 tanítási nap + 7 tanítás nélküli munkanap) Tanítási nap Szakközépiskola (181 tanítási nap + 6 tanítás nélküli munkanap) Tanítási nap

Részletesebben

A 2016/2017. tanév rendje, munkaterve, fő feladatai, programja

A 2016/2017. tanév rendje, munkaterve, fő feladatai, programja SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM Azonosító: 203056 H-5100 Jászberény, Hatvani út 2. Tel.: igazgatóság: 06-20/394-9349, gazdasági iroda: 06-20//393-8112

Részletesebben

A 2016/2017. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2016/2017. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2016. augusztus 22. hétfő 9 00 Alakuló értekezlet ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Tűz és balesetvédelmi oktatás 2016. augusztus 23. kedd 11 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás tanulók) 2016.

Részletesebben

Augusztus 1 K 2 Sze 3 Cs 4 P 5 Szo 6 V 7 H 8 K 9 Sze 10 Cs 11 P 12 Szo 13 V 14 H 15 K 16 Sze 17 Cs Lejelentkezés : 9:00 óra 18 P 19 Szo 20 V 21 H 22

Augusztus 1 K 2 Sze 3 Cs 4 P 5 Szo 6 V 7 H 8 K 9 Sze 10 Cs 11 P 12 Szo 13 V 14 H 15 K 16 Sze 17 Cs Lejelentkezés : 9:00 óra 18 P 19 Szo 20 V 21 H 22 Augusztus 1 K 2 Sze 3 Cs 4 P 5 Szo 6 V 7 H 8 K 9 Sze 10 Cs 11 P 12 Szo 13 V 14 H 15 K 16 Sze 17 Cs Lejelentkezés : 9:00 óra 18 P 19 Szo 20 V 21 H 22 K 23 Sze 24 Cs 25 P 26 Szo 27 V 28 H 7:30-14:00 tankönyvosztás

Részletesebben

A tanév szervezési feladatai

A tanév szervezési feladatai 1. Szorgalmi idő A tanév szervezési feladatai Esemény Időpont Felelős a befejező évfolyamon A tanév utolsó napja Első félév vége Szülők értesítése a tanulmányi eredményekről 2016. szeptember 1. 2017. június

Részletesebben

A tanév rendje 2016/2017

A tanév rendje 2016/2017 MISKOLCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM MEZŐKÖVESDI SZENT LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKGIMNÁZIUMA 3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 146. Telefon/fax: 49/500-033; 500-034 Web: www.szlgimi.t-online.hu E-mail:

Részletesebben

I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben

I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben 6.1 A tanév rendje: 6.1.2. A szorgalmi idő az általános iskolában és a művészeti oktatásban: 2014. szeptember 1. (hétfő) 2015. június 15. (hétfő) Az első tanítási

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA a 229/2012 Kormányrendelet 23 alapján

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA a 229/2012 Kormányrendelet 23 alapján I. PEDAGÓGUSOK iskolai végzettsége 1. főiskola 2. főiskola 3. főiskola 4. főiskola 5. főiskola 6. főiskola 7. főiskola 8. főiskola 9. főiskola 10. főiskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA a 229/2012 Kormányrendelet

Részletesebben

A tanév szervezési feladatai

A tanév szervezési feladatai 1. Szorgalmi idő A tanév szervezési feladatai Esemény Időpont Felelős a befejező évfolyamon A tanév utolsó napja Első félév vége Szülők értesítése a tanulmányi eredményekről 2. Rendkívüli munkanapok Munkanap

Részletesebben

P R O G R A M T E R V

P R O G R A M T E R V Szolnoki Széchenyi István Gimnázium Kelt: 2016. augusztus P R O G R A M T E R V 2016-2017. TANÉV A Programterv a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium 2016/2017-es tanévre szóló munkaterve készült. A tanév

Részletesebben

14/2017. (VI. 14.) EMMI

14/2017. (VI. 14.) EMMI A Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2017-2018-as kollégiumi munkaterve a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2017/2018. tanév rendjéről alapján

Részletesebben

Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola MUNKANAPTÁR 2016/2017. TANÉV. Első tanítási nap szeptember 1.

Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola MUNKANAPTÁR 2016/2017. TANÉV. Első tanítási nap szeptember 1. Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola MUNKANAPTÁR 2016/2017. TANÉV Tanév rendje Tanévnyitó ünnepség 2016. szeptember 1. (csütörtök) 8.00 óra Első tanítási nap 2016. szeptember

Részletesebben

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév Dátum szept. 01. szombat szept. 02. vasárnap szept. 03. hétfő szept. 04. kedd szept. 05. szerda szept. 06. csütörtök szept. 07. péntek szept. 08. szombat szept. 09. vasárnap szept. 10. hétfő szept. 11.

Részletesebben

A 2017/2018-es tanév rendje a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban Feladat Felelős Időpont

A 2017/2018-es tanév rendje a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban Feladat Felelős Időpont Feladat Felelős Időpont Geopolitikai Konferencia 2017 Közép- és Kelet- Európa a 21. század többpólusú világában Farkas Gábor, Simon György augusztus 25. Magyar-Földrajzi Társaság 70. Vándorgyűlése és 141.

Részletesebben

es tanév helyi rendje

es tanév helyi rendje 2016-2017-es tanév helyi rendje Dátum Esemény Tanítási nap 22 hétfő 23 kedd 24 szerda Javítóvizsga 09:00 óra Tankönyvek kiosztása 5-8. évf. 12.00-18.00 25 csütörtök Tankönyvek kiosztása 5-8. évf. 08.00-12.00

Részletesebben

A tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Első tanítási nap tanévnyitó az első órában.

A tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Első tanítási nap tanévnyitó az első órában. A 2016-2017. tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Időpont Esemény 2016. 08.31. Tanévnyitó értekezlet. (nevelőtestület) 2016. 09. 01. Első tanítási nap tanévnyitó az első órában. 2016. 09. 05-ig Jelentkezés

Részletesebben

5. A szorgalmi idő rendje

5. A szorgalmi idő rendje 5. A szorgalmi idő rendje A 2013/14. tanév első tanítási napja: utolsó tanítási napja: az iskola utolsó, befejező évfolyamán az utolsó tanítási nap: az I. félév: a félévi értesítők kiosztása: 2013. szeptember

Részletesebben

MUNKATERV. Börzsöny Általános Iskola Nagyoroszi 2014/15. tanév. Készítette: Kissné Unatényi Katalin. igazgató

MUNKATERV. Börzsöny Általános Iskola Nagyoroszi 2014/15. tanév. Készítette: Kissné Unatényi Katalin. igazgató MUNKATERV Börzsöny Általános Iskola Nagyoroszi 2014/15. tanév Készítette: Kissné Unatényi Katalin igazgató Bevezető gondolatok Nevelő-oktató munkánkat az iskola alapdokumentumai, valamint az azokban megnevezett

Részletesebben

osztályfőnökök Marton Erzsébet Székely Mária Kornissné Kavsz Ildikó Molnár Szilvia elsős tanító

osztályfőnökök Marton Erzsébet Székely Mária Kornissné Kavsz Ildikó Molnár Szilvia elsős tanító augusztus 27. hétfő Alakuló értekezlet 28. kedd Javítóvizsgák 29. szerda KAK továbbképzés - helyben 30. csütörtök 31. péntek Tanévnyitó ünnepség Buzásiné Ondrejcsik Éva szeptember 3. hétfő Első tantási

Részletesebben

A TANÉV HELYI RENDJE 14/2017. (VI. 14.) EMMI

A TANÉV HELYI RENDJE 14/2017. (VI. 14.) EMMI Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók! A 2017/18-as tanév rendje megjelent a Magyar Közlöny 2017. évi 90. számában. A tanév helyi rendjének meghatározása az emberi erőforrások minisztere 2017/2018. tanév rendjéről

Részletesebben

A tanév rendje 2017/2018

A tanév rendje 2017/2018 A tanév rendje 2017/2018 A programok időpontja előre nem látható okok miatt esetlegesen változhat. 14:00 Osztályfőnöki órák 2017. 09. 01. P. 16:00 Iskolai tanévnyitó 1. 17:30 Ünnepélyes tanévnyitó a Bazilikánál

Részletesebben

A tanév helyi rendje - TSZC Bottyán János Szakgimnáziuma - (Készült a 14/2017.(VI.14.) EMMI rendelet alapján)

A tanév helyi rendje - TSZC Bottyán János Szakgimnáziuma - (Készült a 14/2017.(VI.14.) EMMI rendelet alapján) A 2017-2018. tanév helyi rendje - TSZC Bottyán János Szakgimnáziuma - (Készült a 14/2017.(VI.14.) EMMI rendelet alapján) Munkahét Tanítási hét Dátum Nap Tanítási nap száma: 179 Program - Szakközépiskola

Részletesebben

A 2017/18. tanév rendje Berettyóújfalui SZC Veress Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

A 2017/18. tanév rendje Berettyóújfalui SZC Veress Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája A 2017/18. tanév rendje Berettyóújfalui SZC Veress Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája A 2017/2018. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2017. szeptember 1. (péntek) és utolsó tanítási napja

Részletesebben

Szent János Katolikus Óvoda, Egységes Óvoda- Bölcsőde, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola AZ AMI MUNKATERVE A 2017/2018.

Szent János Katolikus Óvoda, Egységes Óvoda- Bölcsőde, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola AZ AMI MUNKATERVE A 2017/2018. Szent János Katolikus Óvoda, Egységes Óvoda- Bölcsőde, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola AZ AMI MUNKATERVE A 2017/2018. TANÉVRE I. Személyi feltételek: Iskolánkban, a 2017-2018. tanévben a

Részletesebben

Munkaterv kivonat 2016/2017 tanév

Munkaterv kivonat 2016/2017 tanév I. A tanév időbeosztása Tanévnyitás Munkaterv kivonat 2016/2017 tanév 1. Tanévnyitó munkaértekezlet 2016. augusztus 26. (péntek) 09 00 óra nevelői szoba Résztvevő: minden tanító és tanár, 2. Tankönyvosztás

Részletesebben

tanítási nap sorszáma 8.00 Tájékoztató értekezlet 9.00 Javítóvizsgák augusztus 28. kedd 8.00 Javítóvizsgák augusztus 29.

tanítási nap sorszáma 8.00 Tájékoztató értekezlet 9.00 Javítóvizsgák augusztus 28. kedd 8.00 Javítóvizsgák augusztus 29. 2018. augusztus 21. kedd Tankönyvszállítás 2018. augusztus 27. hétfő 8.00 Tájékoztató értekezlet 9.00 Javítóvizsgák 2018. augusztus 28. kedd 8.00 Javítóvizsgák 2018. augusztus 29. szerda Gólyatábor - Velence

Részletesebben