ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ MÁV ÁLTALÁNOS B IZTOSÍTÓ E GYESÜLET

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ MÁV ÁLTALÁNOS B IZTOSÍTÓ E GYESÜLET"

Átírás

1 MÁV ÁLTALÁNOS B IZTOSÍTÓ E GYESÜLET ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Tisztelt Partnerünk! Tisztelettel köszöntjük a MÁV Általános Biztosító Egyesület tagjai és biztosítottai körében. Örömünkre szolgál, hogy biztosítási szolgáltatásainkal rendelkezésére állhatunk. Kérjük, hogy tájékoztatónkat figyelmesen olvassa végig, mert Társaságunkra és szolgáltatásainkra vonatkozó leg fonto - sabb tudnivalókat foglaltuk össze benne. Társaságunk a MÁV Általános Biztosító Egyesület, amely októberében alakult a vagyonbiztosítások teljes körét felölelôen nyújt biztosítási szolgáltatásokat. Mûvelt biztosítási módozataink: Gépjármû-felelôsségbiztosítás, casco, otthon-biztosítás, kisvállal kozói biztosítás, felelôsségbiztosítások, vállalati vagyonbiztosítások, csoportos balesetbiztosítás. Egyesületünk által mûvelt biztosítási módozatokra a magyar jog alkalmazandó. Székhely: 1062 Budapest, Andrássy út 66. Tel.: (1) , (1) Fax: (1) Ügyfélszolgálat: 1144 Budapest, Csertô park 12. Tel.: (1) Fax: (1) info@abe.hu Ügyfélfogadás: hétfô 8-18, kedd-csütörtök 8-16 óra között, pénteken 8-13 óra között. Kárrendezés: 1146 Budapest, Thököly út 147. Tel.: (1) Fax: (1) kar@abe.hu További információk:

2 Észrevételeivel, panaszaival kérjük, forduljon Egyesületünkhöz. Amennyiben problémáját a MÁV Általános Biztosító Egyesület nem tudja orvosolni, akkor panasszal a felügyeleti szervünkhöz fordulhat, amely a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. Néhány fogalom, amit a biztosítás kötésekor jó tudni Ki a szerzôdô/biztosított? Vagyonbiztosítási szerzôdést az köthet, aki a va gyon tárgy megóvásá - ban érdekelt, vagy aki a szerzôdést az érdekelt személy javára köti meg. A vagyontárgy megóvásában való érdekelt ség nek a biztosítási szerzôdés teljes idôbeli hatálya alatt fenn kell állnia. Biztosítási esemény Vagyonbiztosítási szerzôdéseknél a biztosítási esemény során a biztosított vagyontárgyakban keletkezett szerzôdés szerinti károkat téríti meg a Biztosító. A gépjármû kötelezô felelôsségbiztosítása kiterjed azoknak a megalapozott kártérítési igényeknek a kielégítésére, illetve azoknak a megalapozatlan kártérítési igényeknek az elhárítására, melyeket a biztosított személyekkel szemben a biztosítási szerzôdésben megjelölt gépjármû üzemeltetésével okozott kár miatt támasztanak. A biztosítási szerzôdés létrejötte A biztosítási szerzôdés a felek írásbeli megálla podásával jön létre. Az írásbeli megállapodást a biztosítási kötvény pótolja. A biztosítási szerzôdés hatálya a kötvényben meghatározott kockázatviselési kezdettôl vagy az elsô díj Biztosítóhoz történô befizetését követô nap 0 órájától határozatlan idôtartamra vagy a kötvényben meghatározott idôpontig jön létre. Amennyiben a biztosított az elsô díj befizetésére 30 napos halasztást kapott és a díj ezen idôponton belül nem érkezett meg a Biztosítóhoz akkor úgy kell tekinteni, mintha a felek egyáltalán nem állapodtak volna meg, vagyis a szerzôdés nem jött létre. Ha a kötvény tartalma eltér a szerzôdô ajánlatától és az eltérést a szerzôdô 15 napon belül nem kifogásolja, akkor a biztosítási szerzôdés a kötvény tartamának megfelelôen jön létre. Szerzôdés megszûnése A biztosítási szerzôdés amennyiben határozatlan idôszakra szól, akkor a biztosítási évforduló elôtt 30 nappal bármelyik fél részérôl írásban felmondható.

3 Kárrendezés A szerzôdô (biztosított) köteles a biztosítási esemény bekövetkezését haladéktalanul, de legkésôbb 8 napon belül bejelenteni a biztosítónál. A biztosító részére a kárfelmérést és a szakvélemény elkészítését kiszer ve zett tevékenységként az AUTOCONSULTING Kft. végzi. A biztosító, a Kártalanítási Számla kezelôje, illetve a Nemzeti Iroda nem téríti meg azt a kárt, amely a) a károkozó gépjármûben elhelyezett tárgyakban keletkezett, ha ezek nem a gépjármûvel utazók személyi használatára szóló tárgyak; b) a károkozó gépjármûben keletkezett; c) a károkozó gépjármû biztosítottainak egymással szembeni igényébôl származó dologi kárként, illetve elmaradt haszonként keletkezett; d) sugárzó, toxikus anyagok és termékek hatására, vagy az egészségügyi hatóságok részérôl a sugárzás káros hatásainak megszüntetését célzó intézkedések folytán keletkezett; e) a gépjármû balesete nélkül az út burkolatában keletkezett; f) a gépjármû - forgalomban való részvétele nélkül - munkagépként való használata során keletkezett; g) álló gépjármûre fel-, illetve arról való lerakodás során keletkezett; h) üzemi balesetnek minôsül, és a gépjármû javítási vagy karbantartási munkái során keletkezett; i) gépjármûverseny vagy az ahhoz szükséges edzés során következett be; j) környezetszennyezéssel a gépjármû balesete nélkül keletkezett; k) a gépjármû üzemeltetésével egyéb vagyontárgyban okozott folyamatos állagrongálásból, illetôleg állagromlásból adódott; l) háború, háborús cselekmény, terrorcselekmény (a Büntetô Törvény - könyvrôl szóló évi IV. törvény a) követ kez mé nyeként keletkezett. Az Alapszabály szerint a Biztosító egyesület tagjait pótlólagos befizetési kötelezettség nem terheli. Az Egyesület a keletkezô veszteséget külsô forrásból rendezi. Az Alapszabály szerint a Közgyûlés határozatot hozhat a biztosítási szolgáltatások leszállítására a kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítást kivéve. Adatvédelem, adatkezelés A Biztosító a feladatai ellátásához az alábbi adatokat jogosult kezelni: a biztosított (szerzôdô, kedvezményezett és károsult) adatait, a biztosított vagyontárgy adatait, a biztosítási összeget, a kifizetett biztosítási (kártérítési) összegeket és a kifizetés idejét, a biztosítási szerzôdéssel, létrejöttével, nyilván tartásával, a szolgál ta - tással összefüggô összes lényeges körülményt és tényt.

4 A Biztosítót az általa kezelt, biztosítási titok nak minôsülô adatok tekintetében idôbeli korlátozás nélkül titoktartási kötelezettség terheli. A titoktartási kötelezettség a Biztosító tulajdonosain, alkalmazottain kívül kiterjed mindazokra, akik a biztosítási titokhoz a Biztosítóval kapcsolatos tevékenységük során bármilyen módon hozzájutottak. A Bit. szerint biztosítási titok minden olyan - államtitoknak nem minôsülô -, a biztosító, a biztosításközvetítô, a biztosítási szaktanácsadó rendelkezésére álló adat, amely a biztosító, a biztosításközvetítô, a biztosítási szaktanácsadó egyes ügyfeleinek (ideértve a károsultat is) személyi körülményeire, vagyoni helyzetére, illetve gazdálkodására vagy a Biztosítóval kötött szerzôdéseire vonatkozik. A biztosító, a biztosításközvetítô és a biztosítási szaktanácsadó ügyfeleinek azon biztosítási titkait jogosult kezelni, amelyek a bizto sí - tási szerzôdéssel, annak létrejöttével, nyilvántartásával, a szolgáltatással összefüggnek. Az adatkezelés célja csak a biztosítási szerzôdés megkötéséhez, módosításához, állományban tartásához, a biztosítási szerzôdésbôl származó követelések megítéléséhez szükséges, vagy az e törvény által meghatározott egyéb cél lehet. A biztosítási titoknak minôsülô adatot a Biztosító csak akkor adhatja ki harmadik személynek, ha a biztosító ügyfele vagy annak törvényes képviselôje a kiszolgáltatható biztosítási titokkört pontosan megjelölve, erre vonatkozóan írásban felmentést ad. Vannak azonban olyan szervezetek, amelyek esetében a titoktartási kötelezettség nem áll fenn. E szervezetnek a Biztosító az ügyfelek adatait adott esetben továbbítani köteles az erre vonatkozó írásbeli hozzájárulás nélkül is. A Biztosítót terhelô biztosítási titok megtartásának kötelezettsége nem áll fenn az alábbi szervezetekkel szemben: - a feladatkörében eljáró Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, - a hagyatéki ügyben eljáró közjegyzô, - a bûncselekmény felderítése ügyében eljáró ügyész, felszámolási eljárás ügyében eljáró bíróság, - adóügyben az adóhatóság, ha annak felhívására a biztosítót törvényben meghatározott körben nyilatkozattételi kötelezettség, illetve ha biztosítási szerzôdésbôl eredô adókötelezettség alá esô kifizetésrôl törvényben meghatározott adatszolgáltatási kötelezettség terheli, - a folyamatban lévô büntetôeljárás keretében eljáró nyomozó hatósággal, - büntetôügyben, polgári ügyben, valamint a csôdeljárás ügyében eljáró bíró - sággal, továbbá a végrehajtási ügyben eljáró önálló bírósági végrehajtóval,

5 - a feladatkörében eljáró nemzetbiztonsági szolgálattal, - a biztosítóval, a biztosításközvetítôvel, a szaktanácsadóval, a harmadik országbeli biztosító, független biztosításközvetítô vagy szaktanácsadó magyarországi képviseletével, ezek érdekképviseleti szervezeteivel, illetve a biztosítási, biztosításközvetítôi, szaktanácsadói tevékeny - séggel kapcsolatos versenyfelügyeleti feladatkörében eljáró Gazdasági Versenyhivatallal, - a feladatkörében eljáró gyámhatósággal, - az egészségügyrôl szóló évi CLIV. törvény 108. (2) bekezdésében foglalt egészségügyi hatósággal, - a külön törvényben meghatározott feltételek megléte esetén a titkos - szolgálati eszközök alkalmazására, titkos információ gyûjtésre felhatalmazott szervvel, - a viszontbiztosítóval, valamint közös kockázatvállalás (együtt bizto - sítás) esetén a kockázatvállaló biztosítókkal, - a Bit. törvényben szabályozott adattovábbítások során átadott adatok tekintetében a kötvénynyilvántartást vezetô Hivatallal, - az állomány átruházás keretében átadásra kerülô biztosítási szerzôdési állomány tekintetében az átvevô biztosítóval, - a kárrendezéshez és a megtérítési igény érvényesítéséhez szükséges adatok tekintetében a Kártalanítási Számlát kezelô szervezettel, az Információs Központtal, a Kártalanítási Szervezettel és a kárrendezési megbízottal, - a kiszervezett tevékenység végzéséhez szükséges adatok tekintetében a kiszervezett tevékenységet végzôvel, - a Biztosító a nyomozó hatóságot a halaszthatatlan intézkedés jelzéssel ellátott, külön jogszabályban elôírt ügyészi jóváhagyást nélkülözô megkeresésére is köteles tájékoztatni az általa kezelt, az adott üggyel összefüggô, biztosítási titoknak minôsülô adatokról. A biztosítási titok megtartásának kötelezettsége nem áll fenn abban az esetben, ha a Biztosító az általa foganatosított korlátozó intézkedésekrôl az Európai Közösséget létrehozó szerzôdés 60. cikke alapján a pénzeszközök, egyéb vagyoni érdekek és gazdasági erôforrások tekintetében alkalmazandó korlátozó intézkedések tárgyában elfogadott rendeletek, illetve e rendeletek felhatalmazása alapján elfogadott rendeletek vagy határozatok, az Európai Uniót létrehozó szerzôdés 15. cikke alapján, a pénzeszközök, egyéb vagyoni érdekek és gazdasági erôforrások tekintetében alkalmazandó korlátozó intézkedések tárgyában elfogadott közös álláspontok alapján, az abban foglalt kötelezettség teljesítése érdekében tájékoztatja a Pénzügy minisz - tériumot. A Biztosító, a nyomozóhatóság valamint a polgári nemzetbiztonsági szolgálat részére akkor is köteles haladéktalanul tájékoztatást adni, ha

6 adat merül fel arra, hogy biztosítási ügylet, kábítószer-kereskedelemmel, terrorizmussal, illegális fegyverkereskedelemmel vagy a pénzmosás bûncselekményével van összefüggésben. Nem jelenti a biztosítási titok sérelmét a Biztosító által a harmadik országbeli biztosítóhoz vagy harmadik országbeli adatfeldolgozó szervezethez (harmadik országbeli adatkezelô) történô adattovábbítás abban az esetben, ha a Biztosító ügyfele (adatalany) ahhoz írásban hozzájárult, és a harmadik országbeli adatkezelônél a magyar jogszabályok által támasztott követelményeket kielégítô adatkezelés feltételei minden egyes adatra nézve teljesülnek, valamint a harmadik országbeli adatkezelô székhelye szerinti állam rendelkezik a magyar jogszabályok által támasztott követelményeket kielégítô adatvédelmi jogszabállyal. Panaszával fordulhat továbbá a Fogyasztóvédelmi Fôfelügyelôséghez, a kereskedelmi és iparkamarák mellett mûködô békéltetô testületekhez, illetve a hatáskörrel és illetékességgel rendelkezô bírósághoz. Felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy jelen tájé koz tatónk a legfontosabb, biztosítással kapcso la tos kérdéseket foglaja össze, nem pótolja az adott biztosítási módozat feltételeit, azok tartalmazzák az adott szerzôdésre vonatkozó részletes szabá lyo kat, ezért kérjük, hogy a szerzôdés aláírása elôtt azokat részletesen tanulmányozzák át. A gépjármû-felelôsségbiztosításra vonatkozó feltételeket a 190/2004. (VI. 8.) számú Kor mány rendelet szabályozza. A vonatkozott kormányrendelet szerint a kötelezô gépjármûfelelôsségbiztosítást a tulajdonos vagy a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartó köteles megkötni. Év közben biztosítót váltani nem lehet. Érvényesen létrejött KGFB szerzôdés csak az év végére mondható fel írásban az év fordulóját megelôzôen 30 nappal. A biztosítás díja negyed - évenként fizetendô, a díj a negyedév elsô napján esedékes. A biztosító kockázatviselése díj-nem fizetés esetén a díj esedékességétôl 30 napig áll fenn. Amennyiben a biztosított szerzô dése díj-nemfizetés miatt szûnt meg, év közben kizárólag ugyanannál a biztosítónál köthetô új szerzôdés. A biztosítottnak a bonus/malus fokozatára vonat kozó Kártörténeti Igazolás beszerzése a Biztosító feladata, ehhez az üzembentartó köteles a szerzôdéskötéskor a következô adatokat megadni: a régi biztosítójának neve, a gépjármû forgalmi rendszáma, elôzô biztosításának kötvényszáma. Az adatok hiánya esetén a 190/2004 Kormányrendelethez tartozó iránymutatások érvényesülnek. MÁV ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET

CASCO LIGHT. Ügyféltájékoztató BANCO PRIMUS MAI CASCO TELJES MEGSEMMISÜLÉS BIZTOSÍTÁS

CASCO LIGHT. Ügyféltájékoztató BANCO PRIMUS MAI CASCO TELJES MEGSEMMISÜLÉS BIZTOSÍTÁS CASCO LIGHT Ügyféltájékoztató BANCO PRIMUS MAI CASCO TELJES MEGSEMMISÜLÉS BIZTOSÍTÁS Tisztelt Ügyfelünk! Megtisztelve érezzük magunkat, hogy a biztosítási védelem iránti igényével az AIM Általános Biztosító

Részletesebben

1 0 6 2 B U D A P E S T, A N D R Á S S Y Ú T 6 6. MÁV ÁBE. Ügyfél-tájékoztató, Hasznos tudnivalók

1 0 6 2 B U D A P E S T, A N D R Á S S Y Ú T 6 6. MÁV ÁBE. Ügyfél-tájékoztató, Hasznos tudnivalók 1 0 6 2 B U D A P E S T, A N D R Á S S Y Ú T 6 6. MÁV ÁBE Ügyfél-tájékoztató, Hasznos tudnivalók Alkalmazandó: 2007. -tól 1 0 6 2 B U D A P E S T, A N D R Á S S Y Ú T 6 6. Ny. sz.: 000.. A MÁV Általános

Részletesebben

AutoSOS Ügyfél tájékoztató

AutoSOS Ügyfél tájékoztató AutoSOS Ügyfél tájékoztató AZ EUROP ASSISTANCE HOLDING IRISH BRANCH ÜGYFÉL TÁJÉKOZTATÓJA Tisztelt Partnerünk! 1. Köszönjük bizalmát, hogy meg kívánja kötni az AutoSOS biztosítási szerződést. Kérjük, hogy

Részletesebben

Gépjármû-eredetiségvizsgálatot végzõk felelõsségbiztosítása

Gépjármû-eredetiségvizsgálatot végzõk felelõsségbiztosítása felcím Gépjármû-eredetiségvizsgálatot végzõk felelõsségbiztosítása Ügyfél-tájékoztató ALCÍM 1/5 Tisztelt Leendõ Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, valamint az általunk

Részletesebben

felelõsségbiztosítása

felelõsségbiztosítása Állatorvosok felcím felelõsségbiztosítása ALCÍM Ügyfél-tájékoztató 1/5 Tisztelt Leendõ Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, valamint az általunk az állatorvosok részére

Részletesebben

Ügyfél-tájékoztató. az Allianz Hungária Biztosító Rt. által kínált filmprodukciót készítők felelősségbiztosításáról. Tisztelt Leendő Partnerünk!

Ügyfél-tájékoztató. az Allianz Hungária Biztosító Rt. által kínált filmprodukciót készítők felelősségbiztosításáról. Tisztelt Leendő Partnerünk! Ügyfél-tájékoztató az Allianz Hungária Biztosító Rt. által kínált filmprodukciót készítők felelősségbiztosításáról Tisztelt Leendő Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat,

Részletesebben

Ügyfél-tájékoztató a légi balesetbiztosításról

Ügyfél-tájékoztató a légi balesetbiztosításról Ügyfél-tájékoztató a légi balesetbiztosításról 1/5 HE-11975/1 Tisztelt leendő Partnerünk! Engedjék meg, hogy néhány szóban bemutassuk az Allianz Hungária Biztosító Rt. légi balesetbiztosítási módozatát.

Részletesebben

AZ EUROP ASSISTANCE S.A. IRISH BRANCH ÜGYFÉL TÁJÉKOZTATÓJA

AZ EUROP ASSISTANCE S.A. IRISH BRANCH ÜGYFÉL TÁJÉKOZTATÓJA AZ EUROP ASSISTANCE S.A. IRISH BRANCH ÜGYFÉL TÁJÉKOZTATÓJA Tisztelt Partnerünk! 1. Köszönjük bizalmát, hogy meg kívánja kötni a TERMÉKBIZTOS Kiterjesztett Garancia biztosítási szerződést. Kérjük, hogy

Részletesebben

A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ELVI ÉS GYAKORLATI TUDNIVALÓK KÜLÖNÖS SZERZÕDÉSI FELTÉTELEI

A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ELVI ÉS GYAKORLATI TUDNIVALÓK KÜLÖNÖS SZERZÕDÉSI FELTÉTELEI A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ELVI ÉS GYAKORLATI TUDNIVALÓK KÜLÖNÖS SZERZÕDÉSI FELTÉTELEI () A PANNÓNIA Általános Biztosító Zrt. jelen különös szerzõdési feltételekben foglaltak szerint tesz

Részletesebben

A módosító javaslat Szerződő általi elutasítása nem adhat alapot a szerződés Biztosító általi felmondására.

A módosító javaslat Szerződő általi elutasítása nem adhat alapot a szerződés Biztosító általi felmondására. az E.ON Otthonangyal Háztartási Assistance Csoportos Biztosítás Általános Szerződési Feltételei a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. Törvény( a továbbiakban: Bit.) alapján az alábbiak

Részletesebben

II. Az Adatvédelmi tv. 1. -ának 4.a) pontja határozza meg az adatkezelés fogalmát:

II. Az Adatvédelmi tv. 1. -ának 4.a) pontja határozza meg az adatkezelés fogalmát: A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet elnökének 2/2003 számú ajánlása a hitelintézetek, a befektetési szolgáltatók, az árutőzsdei szolgáltatók és a biztosítók adatkezelési szabályairól A hitelintézet,

Részletesebben

A szerződési feltételek legfontosabb elemeinek ismertetése

A szerződési feltételek legfontosabb elemeinek ismertetése Ügyfél-tájékoztató az Allianz Hungária Biztosító Rt. által kínált szállodai és letéti felelősségbiztosítási szerződésről Tisztelt Leendő Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk Önnek társaságunkat,

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ AZ MKB ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. VAGYON- ÉS FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI TERMÉKEIHEZ

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ AZ MKB ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. VAGYON- ÉS FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI TERMÉKEIHEZ MKB Általános Biztosító Zrt. Capital Square 1133 Budapest, Váci út 76. Telefon: (1) 886 6900 Fax: (1) 886 6909 www.mkbb.hu BIZTOSÍTÓ ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ AZ MKB ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. VAGYON- ÉS FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI

Részletesebben

szállítmánybiztosítás

szállítmánybiztosítás Nemzetközi felcím szállítmánybiztosítás Ügyfél-tájékoztató ALCÍM 1/5 Tisztelt Partnerünk! Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. Vállalati Divíziója a gazdálkodó kiemelten a külkereskedelemmel foglalkozó szervezetek

Részletesebben

UNION-Gépjármű értékvédelem biztosítás

UNION-Gépjármű értékvédelem biztosítás Az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. a biztosítási díj megfizetése ellenében a kockázatviselés időtartama alatt a jelen biztosítási feltételekben rögzített esetekben és mértékben Magyarország

Részletesebben

az Allianz Hungária Biztosító Rt. által a szakképzést szervezők részére kínált felelősségbiztosítási szerződésről

az Allianz Hungária Biztosító Rt. által a szakképzést szervezők részére kínált felelősségbiztosítási szerződésről Ügyfél-tájékoztató az Allianz Hungária Biztosító Rt. által a szakképzést szervezők részére kínált felelősségbiztosítási szerződésről Tisztelt Leendő Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk

Részletesebben

Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, illetve az általunk kínált környezetszennyezési felelősségbiztosítási terméket.

Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, illetve az általunk kínált környezetszennyezési felelősségbiztosítási terméket. Ügyfél-tájékoztató az Allianz Hungária Biztosító Rt. által kínált környezetszennyezési felelősségbiztosításról Tisztelt Leendő Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, illetve

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A TERMÉKFELELŐSSÉG-BIZTOSÍTÁSRÓL (MJK: T-TERMÉKFEL )

TÁJÉKOZTATÓ A TERMÉKFELELŐSSÉG-BIZTOSÍTÁSRÓL (MJK: T-TERMÉKFEL ) (MJK: T-TERMÉKFEL 001-2004) TISZTELT PARTNERÜNK! Amennyiben az Ön cége valamely termék gyártójaként, importőreként, forgalmazójaként tevékenykedik, a hatályos magyar jogszabályok szerint az e termék által

Részletesebben

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. Kezesi biztosítások Biztosítási titok és adatvédelem, valamint panaszkezelési tájékoztató

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. Kezesi biztosítások Biztosítási titok és adatvédelem, valamint panaszkezelési tájékoztató Kezesi biztosítások Biztosítási titok és adatvédelem, valamint panaszkezelési tájékoztató Tartalom 1. Az ügyfelek személyes adatainak kezelésére vonatkozó elvi és gyakorlati tudnivalók - a biztosítási

Részletesebben

amikor nem minden a terv szerint alakul sztornó utasbiztosítás

amikor nem minden a terv szerint alakul sztornó utasbiztosítás biztosítás amikor nem minden a terv szerint alakul sztornó utasbiztosítás Útitárs sztornóbiztosítás ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A biztosítási időszak A biztosítás az utazásra való jelentkezés, - illetve a repülőjegy

Részletesebben

A titoktartási kötelezettségről és a személyes adatok kezeléséről

A titoktartási kötelezettségről és a személyes adatok kezeléséről 1. számú melléklet A titoktartási kötelezettségről és a személyes adatok kezeléséről Biztosítási titok minden olyan minősített adatot nem tartalmazó -, a biztosító, a viszontbiztosító, a biztosításközvetítő

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ AZ MKB ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. VAGYON- ÉS FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI TERMÉKEIHEZ

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ AZ MKB ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. VAGYON- ÉS FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI TERMÉKEIHEZ MKB Általános Biztosító Zrt. Capital Square 1133 Budapest, Váci út 76. Telefon: (1) 886 6900 Fax: (1) 886 6909 www.mkbb.hu BIZTOSÍTÓ ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ AZ MKB ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. VAGYON- ÉS FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI

Részletesebben

Független biztosításközvetítõk és biztosítási szaktanácsadók részére kínált szakmai felelõsségbiztosítás

Független biztosításközvetítõk és biztosítási szaktanácsadók részére kínált szakmai felelõsségbiztosítás felcím Független biztosításközvetítõk és biztosítási szaktanácsadók részére kínált szakmai felelõsségbiztosítás ALCÍM Ügyfél-tájékoztató 1/6 Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk

Részletesebben

Értékpapír-elõállító nyomdák szakmai felelõsségbiztosítása

Értékpapír-elõállító nyomdák szakmai felelõsségbiztosítása felcím Értékpapír-elõállító nyomdák szakmai felelõsségbiztosítása Ügyfél-tájékoztató ALCÍM 1/5 Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, valamint az általunk az értékpapír-elõállító

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A TITOKVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOKRÓL a évi LXXXVIII. törvény (Bit.) július 1. napján hatályos szövege szerint

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A TITOKVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOKRÓL a évi LXXXVIII. törvény (Bit.) július 1. napján hatályos szövege szerint ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A TITOKVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOKRÓL a 2014. évi LXXXVIII. törvény (Bit.) 2016. július 1. napján hatályos szövege szerint I. A Biztosítási titokra vonatkozó rendelkezések 1. A biztosító

Részletesebben

MAI Világjáró Biztosítási Portál

MAI Világjáró Biztosítási Portál MAI Világjáró Biztosítási Portál ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ kivonat a biztosítókról és biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvényből A biztosítási titok 153. i Biztosítási titok minden olyan

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ATLASZ KÖNYVVIZSGÁLÓK ÉS ADÓSZAKÉRTŐK FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSRÓL (MJK: T-KÖNYVVIZSGÁLÓIFEL ) TISZTELT PARTNERÜNK!

TÁJÉKOZTATÓ AZ ATLASZ KÖNYVVIZSGÁLÓK ÉS ADÓSZAKÉRTŐK FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSRÓL (MJK: T-KÖNYVVIZSGÁLÓIFEL ) TISZTELT PARTNERÜNK! TÁJÉKOZTATÓ AZ ATLASZ KÖNYVVIZSGÁLÓK ÉS ADÓSZAKÉRTŐK FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSRÓL (MJK: T-KÖNYVVIZSGÁLÓIFEL 001-2009) TISZTELT PARTNERÜNK! Örülünk, hogy lehetőségünk van tájékoztatni Önt a QBE Insurance (Europe)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRŐL ÉS BIZTOSÍTÁSI TITOKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRŐL ÉS BIZTOSÍTÁSI TITOKRÓL TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRŐL ÉS BIZTOSÍTÁSI TITOKRÓL 1. Fogalmak: a) személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több

Részletesebben

Egy vagy két személyre szóló életbiztosítás kölcsönfedezetre Szerződési Feltételei (Egyszeri díjfizetéssel)

Egy vagy két személyre szóló életbiztosítás kölcsönfedezetre Szerződési Feltételei (Egyszeri díjfizetéssel) Egy vagy két személyre szóló életbiztosítás kölcsönfedezetre Szerződési Feltételei (Egyszeri díjfizetéssel) A KÖT Takarékszövetkezetek Kölcsönös Biztosító Egyesülete (továbbiakban: Egyesület) jelen kockázati

Részletesebben

A Genertel Biztosító Zrt. ügyféltájékoztatója

A Genertel Biztosító Zrt. ügyféltájékoztatója A Genertel Biztosító Zrt. ügyféltájékoztatója Tisztelt Partnerünk! Örömünkre szolgál, hogy biztosítási szerződése megkötéséhez társaságunk on-line szolgáltatása által nyújtott lehetőséget választotta.

Részletesebben

az Allianz Hungária Biztosító Részvénytársaság által kínált munkáltatói felelősségbiztosítási szerződésről

az Allianz Hungária Biztosító Részvénytársaság által kínált munkáltatói felelősségbiztosítási szerződésről Ügyfél-tájékoztató az Allianz Hungária Biztosító Részvénytársaság által kínált munkáltatói felelősségbiztosítási szerződésről Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat,

Részletesebben

Égés kiterjedése a testfelület százalékában 0-20% 21-60% 61-100% I. fokú nincs BÖ 10%-a BÖ 25%-a

Égés kiterjedése a testfelület százalékában 0-20% 21-60% 61-100% I. fokú nincs BÖ 10%-a BÖ 25%-a Ügyfél-tájékoztató Az MKB Életbiztosító Zrt. csoportos életbiztosításáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tagjai részére. Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy néhány szóban bemutassuk azt a

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÖNYVVIZSGÁLÓK ÉS ADÓSZAKÉRTŐK FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSRÓL (MJK: T-KÖNYVVIZSGÁLÓIFEL )

TÁJÉKOZTATÓ A KÖNYVVIZSGÁLÓK ÉS ADÓSZAKÉRTŐK FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSRÓL (MJK: T-KÖNYVVIZSGÁLÓIFEL ) (MJK: T-KÖNYVVIZSGÁLÓIFEL 001-2004) TISZTELT PARTNERÜNK! Örülünk, hogy lehetőségünk van tájékoztatni Önt a QBE ATLASZ Biztosító Rt. Vállalati Vagyonbiztosítási Igazgatóságának egyik fontos szakmai felelősségbiztosítási

Részletesebben

szállításbiztosítása ALCÍM Ügyfél-tájékoztató

szállításbiztosítása ALCÍM Ügyfél-tájékoztató Munkaeszközök felcím belföldi szállításbiztosítása ALCÍM Ügyfél-tájékoztató 1 / 5 Tisztelt Partnerünk! Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. a gazdálkodó szervezetek részére, a megóvási érdekkörükbe tartozó

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A TITOKVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOKRÓL. a évi LXXXVIII. törvény (Bit.) július 1. napján hatályos szövege szerint

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A TITOKVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOKRÓL. a évi LXXXVIII. törvény (Bit.) július 1. napján hatályos szövege szerint ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A TITOKVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOKRÓL a 2014. évi LXXXVIII. törvény (Bit.) 2016. július 1. napján hatályos szövege szerint I. A Biztosítási titokra vonatkozó rendelkezések 1. A biztosító

Részletesebben

amikor nem minden a terv szerint alakul sztornó utasbiztosítás

amikor nem minden a terv szerint alakul sztornó utasbiztosítás biztosítás 2013 júniusától, akár 0% önrésszel amikor nem minden a terv szerint alakul sztornó utasbiztosítás Útitárs sztornóbiztosítás ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A biztosítási időszak A biztosítás az utazásra való

Részletesebben

Kalkulált útlemondási biztosítási szabályzat érvényes : 2009. 01.01.-től

Kalkulált útlemondási biztosítási szabályzat érvényes : 2009. 01.01.-től Kalkulált útlemondási biztosítási szabályzat érvényes : 2009. 01.01.-től 1. Biztosított Biztosított az a természetes személy, aki az utazási iroda által szervezett utazásra (min. 15 fős csoport esetén)

Részletesebben

Egy vagy két személyre szóló életbiztosítás kölcsönfedezetre Szerződési Feltételei (Folytatólagos díjfizetéssel)

Egy vagy két személyre szóló életbiztosítás kölcsönfedezetre Szerződési Feltételei (Folytatólagos díjfizetéssel) Egy vagy két személyre szóló életbiztosítás kölcsönfedezetre Szerződési Feltételei (Folytatólagos díjfizetéssel) A KÖT Takarékszövetkezetek Kölcsönös Biztosító Egyesülete (továbbiakban: Egyesület) jelen

Részletesebben

Casco biztosítási feltételek

Casco biztosítási feltételek Casco biztosítási feltételek Ügyfél- és Adatkezelési tájékoztató, Hasznos tudnivalók Általános Vagyonbiztosítási Feltételek (ÁVF02) Casco biztosítás Különös Feltételek (CASCKF212) Alkalmazandó: 2012.09.21-től

Részletesebben

köteles megjelölni. A cél és jogalap igazolásának minősül az adat megismerésére jogosító jogszabályi rendelkezés megjelölése is.

köteles megjelölni. A cél és jogalap igazolásának minősül az adat megismerésére jogosító jogszabályi rendelkezés megjelölése is. ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az Európai Utazási Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1997. január 1-jén kezdte meg működését a magyar biztosítási piacon. Székhelye: 1132 Budapest, Váci út 36 38. Telefon:

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN KÖLCSÖNÖS BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET VAGYONBIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEIRŐL

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN KÖLCSÖNÖS BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET VAGYONBIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEIRŐL ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN KÖLCSÖNÖS BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET VAGYONBIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEIRŐL 1. A Volán Kölcsönös Biztosító Egyesület A Volán Kölcsönös Biztosító Egyesület (továbbiakban: biztosító) 1993. november

Részletesebben

Csoportos biztosítási szerződésekre vonatkozó Kiegészítő Ügyfél-tájékoztató

Csoportos biztosítási szerződésekre vonatkozó Kiegészítő Ügyfél-tájékoztató Csoportos biztosítási szerződésekre vonatkozó Kiegészítő Ügyfél-tájékoztató A társaság neve: NN Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság székhelye (címe): 1068 Budapest, Dózsa György út 84/B levelezési

Részletesebben

Biztosítotti Tájékoztató UNION-Palást csoportos életbiztosításról

Biztosítotti Tájékoztató UNION-Palást csoportos életbiztosításról Biztosítotti Tájékoztató UNION-Palást csoportos életbiztosításról Székhely: 1082 Budapest, Baross u. 1. Cégjegyzékszám: 01-10-041566 Adószám: 10491984-4-44 Biztosított Biztosított lehet az a természetes

Részletesebben

BIZTOSÍTÓK ( BIZTOSÍTÓ ) Financial Insurance Company Limited és Financial Assurance Company Limited

BIZTOSÍTÓK ( BIZTOSÍTÓ ) Financial Insurance Company Limited és Financial Assurance Company Limited ÉLETBIZTOSÍTÁS Genworth Financial Bank Center Citibank Torony 1054 Budapest Szabadság tér 7. Tel: 06 1 474 8133 www.genworth.hu Ügyféltájékoztató HALÁLESETRE, TELJES ÉS VÉGLEGES ROKKANTSÁGRA SZÓLÓ FIZETÉSVÉDELMI

Részletesebben

felcím kezesi biztosítása ALCÍM Ügyfél-tájékoztató AHE /4 1/5

felcím kezesi biztosítása ALCÍM Ügyfél-tájékoztató AHE /4 1/5 Közúti felcím árufuvarozók kezesi biztosítása ALCÍM Ügyfél-tájékoztató 1/5 Tisztelt Leendõ Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat és a közúti fuvarozók részére kínált részére

Részletesebben

Útitárs. Extra. amikor nem minden a terv szerint alakul sztornó utasbiztosítás. biztosítás. Útitárs. sztornóbiztosítás.

Útitárs. Extra. amikor nem minden a terv szerint alakul sztornó utasbiztosítás. biztosítás. Útitárs. sztornóbiztosítás. biztosítás Útitárs Extra 0% önrésszel amikor nem minden a terv szerint alakul sztornó utasbiztosítás Útitárs sztornóbiztosítás ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A biztosítási időszak A biztosítás az utazási szerződés

Részletesebben

DIMENZIÓ Kölcsönös Biztosító és Önsegélyezõ Egyesület EGZISZTENCIA MODUL. Biztosítási feltételek

DIMENZIÓ Kölcsönös Biztosító és Önsegélyezõ Egyesület EGZISZTENCIA MODUL. Biztosítási feltételek DIMENZIÓ Kölcsönös Biztosító és Önsegélyezõ Egyesület EGZISZTENCIA MODUL Biztosítási feltételek Hatályos 2012. január 1. A jelen EGZISZTENCIA MODUL Biztosítási Feltételek (a továbbiakban: a Feltételek)

Részletesebben

Élet- és személybiztosítás. ChinaMAX. Ügyfél-tájékoztató AHE-21340/ÜT 1/6

Élet- és személybiztosítás. ChinaMAX. Ügyfél-tájékoztató AHE-21340/ÜT 1/6 Élet- és személybiztosítás ChinaMAX Ügyfél-tájékoztató 1/6 Ügyfél-tájékoztató a ChinaMAX befektetési egységekhez kötött életbiztosításról Tisztelt leendõ Partnerünk! Ez az ügyfél-tájékoztató, amit Ön most

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Európai Utazási Biztosító Zrt.

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Európai Utazási Biztosító Zrt. ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Európai Utazási Biztosító Zrt. Általános Információ EUB ügyfélszolgálat: 1132 Budapest, Váci út 36-38. Tel.: +36 1 452 3580 www.eub.hu ugyfelszolgalat@eub.hu Köszönjük bizalmát, hogy

Részletesebben

felcím Fuvarozói felelõsségbiztosítás ALCÍM Ügyfél-tájékoztató AHE - 10245/1 1/5

felcím Fuvarozói felelõsségbiztosítás ALCÍM Ügyfél-tájékoztató AHE - 10245/1 1/5 Fuvarozói felcím felelõsségbiztosítás ALCÍM Ügyfél-tájékoztató 1/5 Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, valamint az általunk a fuvarozók részére kínált felelõsségbiztosítási

Részletesebben

5. A biztosítás díja: a részvételi díj 5%-a.

5. A biztosítás díja: a részvételi díj 5%-a. Fakultatív útlemondási biztosítási szabályzat 2007.01.01 1. Biztosított Biztosított az a természetes személy, aki az utazási iroda által szervezett utazásra jelentkezik, és az előleg befizetésével egyidejűleg

Részletesebben

MKB Általános Biztosító Zrt. Általános Biztosítási Feltételek

MKB Általános Biztosító Zrt. Általános Biztosítási Feltételek BIZTOSÍTÓ MKB Általános Biztosító Zrt. Általános Biztosítási Feltételek MKB CSALÁDI OTTHONBIZTOSÍTÁS NL 10001/5 Hatályos: 2016.01.01-tôl VL 10070 Hatályos: 2016.01.01-tôl Hatályos: 2015.07.04-tôl ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

VAKÁCIÓCSOMAG BIZTOSÍTÁS. I. A Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság ügyféltájékoztatója

VAKÁCIÓCSOMAG BIZTOSÍTÁS. I. A Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság ügyféltájékoztatója VAKÁCIÓCSOMAG BIZTOSÍTÁS I. A Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság ügyféltájékoztatója Tisztelt Partnerünk! Köszönjük bizalmát, hogy biztosítási szerződés megkötésére irányuló

Részletesebben

Ügyfél-tájékoztató. az Allianz Hungária Biztosító Rt. által kínált általános felelősségbiztosítási szerződésről

Ügyfél-tájékoztató. az Allianz Hungária Biztosító Rt. által kínált általános felelősségbiztosítási szerződésről Ügyfél-tájékoztató az Allianz Hungária Biztosító Rt. által kínált általános felelősségbiztosítási szerződésről Tisztelt leendő Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunknak a biztosítottak

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ AZ MKB ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. VAGYON- ÉS FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI TERMÉKEIHEZ

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ AZ MKB ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. VAGYON- ÉS FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI TERMÉKEIHEZ MKB Általános Biztosító Zrt. Capital Square 1133 Budapest, Váci út 76. Telefon: (1) 886 6900 Fax: (1) 886 6909 www.mkbb.hu BIZTOSÍTÓ ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ AZ MKB ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. VAGYON- ÉS FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI

Részletesebben

Világjáró Üzleti utasbiztosítás Szolgáltatási táblázat, Ügyféltájékoztató és Utasbiztosítási feltételek a DIDb-kártyával rendelkező ügyfelek részére

Világjáró Üzleti utasbiztosítás Szolgáltatási táblázat, Ügyféltájékoztató és Utasbiztosítási feltételek a DIDb-kártyával rendelkező ügyfelek részére Világjáró Üzleti utasbiztosítás Szolgáltatási táblázat, Ügyféltájékoztató és Utasbiztosítási feltételek a DIDb-kártyával rendelkező ügyfelek részére 2014 szeptember 1-től Copyright 2014 AXA Biztosító Zrt.

Részletesebben

Üzletszabályzat. Érvényes: 2008. február 22-től

Üzletszabályzat. Érvényes: 2008. február 22-től 1065 BUDAPEST, Nagymező u. 46-48. Tel.: 374-92-00, Fax: 269-11-98 E-mail cím: info@mehib.hu Internet: www.mehib.hu Üzletszabályzat Érvényes: 2008. február 22-től Cégjegyzékszám: 01-10-042595/Fővárosi Bíróság

Részletesebben

EGYÉNI ÉLETBIZTOSÍTÁSOK. Hitelfedezeti életbiztosítás Ügyféltájékoztató, Feltételek, Nyilatkozat

EGYÉNI ÉLETBIZTOSÍTÁSOK. Hitelfedezeti életbiztosítás Ügyféltájékoztató, Feltételek, Nyilatkozat EGYÉNI ÉLETBIZTOSÍTÁSOK Hitelfedezeti életbiztosítás Ügyféltájékoztató, Feltételek, Nyilatkozat Ügyféltájékoztató 1 Tisztelt Ügyfelünk! Megtisztelônek érezzük, hogy biztosítási szerzôdés megkötésére irányuló

Részletesebben

Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe 1146 Budapest, Hermina út 17. Telefon: (06 40) 200 521, fax: (06 1) 461 0624 Adószám: 22157629-1-42

Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe 1146 Budapest, Hermina út 17. Telefon: (06 40) 200 521, fax: (06 1) 461 0624 Adószám: 22157629-1-42 Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe 1146 Budapest, Hermina út 17. Telefon: (06 40) 200 521, fax: (06 1) 461 0624 Adószám: 22157629-1-42 JÓ IDŐ BIZTOSÍTÁS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. cikkely FOGALMAK

Részletesebben

Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása

Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása Ügyfél-tájékoztató és biztosítási szerződési feltételek Nyomtatványszám: NF3143 Hatályos: 2018. szeptember 01- Tartalom 1.

Részletesebben

A jelen ügyfél-tájékoztató nem helyettesíti a biztosítási szerződést, kizárólag leendő ügyfeleink előzetes tájékoztatását szolgálja.

A jelen ügyfél-tájékoztató nem helyettesíti a biztosítási szerződést, kizárólag leendő ügyfeleink előzetes tájékoztatását szolgálja. Ügyfél-tájékoztató az Allianz Hungária Biztosító Részvénytársaság által a független biztosításközvetítők és biztosítási szaktanácsadók részére kínált szakmai felelősségbiztosításról Tisztelt Partnerünk!

Részletesebben

az Allianz Hungária Biztosító Rt. által a karbantartó, javító, és szerelő tevékenységet folytatók részére kínált felelősségbiztosítási szerződésről

az Allianz Hungária Biztosító Rt. által a karbantartó, javító, és szerelő tevékenységet folytatók részére kínált felelősségbiztosítási szerződésről Ügyfél-tájékoztató az Allianz Hungária Biztosító Rt. által a karbantartó, javító, és szerelő tevékenységet folytatók részére kínált felelősségbiztosítási szerződésről Tisztelt Leendő Partnerünk! Engedje

Részletesebben

ALL-IN Gépjármûbiztosítások Rendszám és forgalmi engedély pótlás biztosítás

ALL-IN Gépjármûbiztosítások Rendszám és forgalmi engedély pótlás biztosítás ALL-IN Gépjármûbiztosítások Rendszám és forgalmi engedély pótlás biztosítás ALL-IN Gépjármûbiztosítások Rendszám és forgalmi engedély pótlás biztosítás jelen feltételek szerint jön létre az AEGON Magyarország

Részletesebben

Ügyféltájékoztató...3. Európa Extra szolgáltatás különös feltételei...5. I. Biztosítás tárgya...5. II. Biztosítási esemény...5

Ügyféltájékoztató...3. Európa Extra szolgáltatás különös feltételei...5. I. Biztosítás tárgya...5. II. Biztosítási esemény...5 Tartalomjegyzék Ügyféltájékoztató.................................................................................3 Európa Extra szolgáltatás különös feltételei..............................................................5

Részletesebben

felcím Ügyfél-tájékoztató ALCÍM AHE-11952/4 1/5

felcím Ügyfél-tájékoztató ALCÍM AHE-11952/4 1/5 Tûz-üzemszünet felcím biztosítás Ügyfél-tájékoztató ALCÍM 1/5 Tisztelt Partnerünk! Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. a gazdálkodó szervezetek részére egy biztosítást dolgozott ki, mely a meghatározott

Részletesebben

EGYÉNI ÉLETBIZTOSÍTÁSOK. Kockázati életbiztosítás Termékismertetô, Ügyféltájékoztató, Feltételek, Nyilatkozat

EGYÉNI ÉLETBIZTOSÍTÁSOK. Kockázati életbiztosítás Termékismertetô, Ügyféltájékoztató, Feltételek, Nyilatkozat EGYÉNI ÉLETBIZTOSÍTÁSOK Kockázati életbiztosítás Termékismertetô, Ügyféltájékoztató, Feltételek, Nyilatkozat Termékismertetô 1 Szerzôdô neve: Biztosított neve: Az elõzetes igényfelmérés, illetve igénypontosítás

Részletesebben

TERVEZET. 2012. évi. törvény

TERVEZET. 2012. évi. törvény 2012. évi. törvény a MÁV Általános Biztosító Egyesülettel kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéseken alapuló kártérítési igények érvényesítésével kapcsolatos szabályokról 1. (1) A Magyar

Részletesebben

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA. Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA. Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosításának Különös Feltételei Ügyféltájékoztató és biztosítási szerződési

Részletesebben

Takarékszövetkezeti Bankkártya Birtokosok Csoportos Életbiztosítása (TBBÉ) Szerződés Feltételei

Takarékszövetkezeti Bankkártya Birtokosok Csoportos Életbiztosítása (TBBÉ) Szerződés Feltételei Takarékszövetkezeti Bankkártya Birtokosok Csoportos Életbiztosítása (TBBÉ) Szerződés Feltételei A KÖT Takarékszövetkezetek Kölcsönös Biztosító Egyesülete (továbbiakban Egyesület) e szerződési feltétel

Részletesebben

Közúti Közlekedési Szolgáltatói Felelősségbiztosítás Feltételei (UNIÓ)

Közúti Közlekedési Szolgáltatói Felelősségbiztosítás Feltételei (UNIÓ) Közúti Közlekedési Szolgáltatói Felelősségbiztosítás Feltételei (UNIÓ) 1. A biztosítási esemény 1.1. A Biztosító a jelen feltételek szerint vállalja, hogy a fuvarozó vállalkozás megfelelő pénzügyi helyzetének

Részletesebben

A szerződési feltételek legfontosabb elemeinek ismertetése

A szerződési feltételek legfontosabb elemeinek ismertetése Ügyfél-tájékoztató az által kínált általános felelősségbiztosítási szerződésről Tisztelt leendő Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, valamint az általunk a biztosítottak

Részletesebben

Hatályos: 2010. április 1-jétől. Életbefektetés Extra egyszeri díjas életbiztosítás Biztosítási feltételek

Hatályos: 2010. április 1-jétől. Életbefektetés Extra egyszeri díjas életbiztosítás Biztosítási feltételek Hatályos: 2010. április 1-jétől Életbefektetés Extra egyszeri díjas életbiztosítás Biztosítási feltételek Tartalomjegyzék A Generali-Providencia Biztosító Zrt. ügyféltájékoztatója... 4 Életbefektetés

Részletesebben

felcím Géptörés- üzemszünetbiztosítás ALCÍM Ügyfél-tájékoztató AHE-11962/2 1/6

felcím Géptörés- üzemszünetbiztosítás ALCÍM Ügyfél-tájékoztató AHE-11962/2 1/6 Géptörés- felcím üzemszünetbiztosítás ALCÍM Ügyfél-tájékoztató 1/6 Tisztelt Partnerünk! Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. a géptörés biztosítási esemény miatt bekövetkezett üzemszüneti veszteségre kínálja

Részletesebben

Termékfelelõsség-biztosítás

Termékfelelõsség-biztosítás Termékfelelõsség-biztosítás felcím Ügyfél-tájékoztató ALCÍM 1/7 Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk Önnek társaságunkat, valamint az általa kínált termékfelelõsségbiztosítást.

Részletesebben

Tájékoztató a banktitokról

Tájékoztató a banktitokról Merkantil Bank Zrt. Merkantil Car Zrt. Tájékoztató a banktitokról 2012. október 10. Kivonat a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvényből Banktitok 50. (1) Banktitok

Részletesebben

Kollektív belépőjegyes biztosítás általános feltételei (KJÁSF/02012)

Kollektív belépőjegyes biztosítás általános feltételei (KJÁSF/02012) Kollektív belépőjegyes biztosítás általános feltételei (KJÁSF/02012) Hatályos: 2012. november 1-jétől Nysz.: 15199 Tartalomjegyzék A Generali-Providencia Biztosító Zrt. ügyféltájékoztatója..............................................

Részletesebben

2. oldal kötelezet a) vezeti, és naprakészen tartja a mentesített gépjárművek jegyzékét, b) a kárrendező szervezet és a kár megtérítésére kötelezett s

2. oldal kötelezet a) vezeti, és naprakészen tartja a mentesített gépjárművek jegyzékét, b) a kárrendező szervezet és a kár megtérítésére kötelezett s 1. oldal kötelezet 17/2011. (XII. 23.) HM rendelet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kötelezettség alól mentes gépjárművek körének és nyilvántartásának szabályairól, az e gépjárművek által okozott

Részletesebben

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) rendszere 2010. január 1-től

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) rendszere 2010. január 1-től A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás () rendszere január 1-től Az alapvető szabályokat a évi LXII. törvény, egyes részletszabályokat pedig külön rendeletek tartalmazzák, így egyebek mellett a kártörténeti

Részletesebben

ŐRANGYAL KÖZÖSSÉGI TARTALÉK TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről

ŐRANGYAL KÖZÖSSÉGI TARTALÉK TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről Iktatószám: ŐRANGYAL KÖZÖSSÉGI TARTALÉK TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről. Székhely:. Adószám:. Számlavezető bank:. Bankszámlaszám:. Cégjegyzék száma:. Levelezési cím:. Képviseletre jogosultak:..

Részletesebben

biztosítási termékcsomag

biztosítási termékcsomag Allianz felcím Komplex biztosítási termékcsomag Ügyfél-tájékoztató ALCÍM 1/7 Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, valamint a címben jelölt biztosítási termékcsomagot,

Részletesebben

Harmadik személy által elrendelt termékvisszahívás (third party recall) biztosítása

Harmadik személy által elrendelt termékvisszahívás (third party recall) biztosítása felcím Harmadik személy által elrendelt termékvisszahívás (third party recall) biztosítása Kiegészítõ biztosítás a termékfelelõsség-biztosításhoz ALCÍM Ügyfél-tájékoztató 1/7 Tisztelt Partnerünk! Engedje

Részletesebben

Szakmai felelősségbiztosítás

Szakmai felelősségbiztosítás Ügyfél-tájékoztató felcím Szakmai felelősségbiztosítás Könyvviteli szolgáltatást végzõk nyilvántartásába vett könyvvizsgálók, könyvelõk, adótanácsadók, ALCÍM adószakértõk, okleveles adószakértõk, bérszámfejtõk

Részletesebben

Tájékoztató a biztosítók adatcseréje vonatkozó január 1-jével hatályos szabályokról

Tájékoztató a biztosítók adatcseréje vonatkozó január 1-jével hatályos szabályokról Tájékoztató a biztosítók adatcseréje vonatkozó 2015. január 1-jével hatályos szabályokról 2015. január 1-jei hatállyal beemelte a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. tv. biztosítási

Részletesebben

Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk Önnek társaságunkat, valamint az általa kínált termékfelelősség-biztosítást.

Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk Önnek társaságunkat, valamint az általa kínált termékfelelősség-biztosítást. Ügyfél-tájékoztató az Allianz Hungária Biztosító Rt. által a 2004. május 1-jétől terjesztett termékfelelősség-biztosításról Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk Önnek társaságunkat,

Részletesebben

Hivatalos közbeszerzési tanácsadók felelõsségbiztosítása

Hivatalos közbeszerzési tanácsadók felelõsségbiztosítása felcím Hivatalos közbeszerzési tanácsadók felelõsségbiztosítása Ügyfél-tájékoztató ALCÍM 1/6 Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutassuk társaságunkat, valamint a címben jelölt új

Részletesebben

Kalkulált útlemondási biztosítási szabályzat érvényes : 2011. 01. 01.-tõl

Kalkulált útlemondási biztosítási szabályzat érvényes : 2011. 01. 01.-tõl Kalkulált útlemondási biztosítási szabályzat érvényes : 2011. 01. 01.-tõl Biztosító adatai: A QBE Insurance (Europe) Limited (székhelye: Fenchurch Street 30, London EC3M3 BD Egyesült Királyság, nyilvántartó

Részletesebben

Takarékszövetkezeti számlacsomaghoz élet- és balesetbiztosítás (TÉB)

Takarékszövetkezeti számlacsomaghoz élet- és balesetbiztosítás (TÉB) Takarékszövetkezeti számlacsomaghoz élet- és balesetbiztosítás (TÉB) A KÖT Takarékszövetkezetek Kölcsönös Biztosító Egyesülete (továbbiakban: Egyesület) e szerződési feltétel előírásai szerint nyújt szolgáltatást:

Részletesebben

Tartalomjegyzék Ügyféltájékoztató...................................................................................3 I. Biztosítási esemény...............................................................................5

Részletesebben

útitárs extra Amikor nem minden a terveim szerint alakul. útitárs 0% önrésszel sztornóbiztosítás

útitárs extra Amikor nem minden a terveim szerint alakul. útitárs 0% önrésszel sztornóbiztosítás útitárs extra 0% önrésszel Amikor nem minden a terveim szerint alakul. útitárs sztornóbiztosítás Ügyféltájékoztató A biztosítási időszak A biztosítás az utazási szerződés megkötését, illetve a repülőjegy

Részletesebben

SZEMÉLY- ÉS TEHERGÉPJÁRMŰ GUMIABRONCS BIZTOSÍTÁS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

SZEMÉLY- ÉS TEHERGÉPJÁRMŰ GUMIABRONCS BIZTOSÍTÁS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK SZEMÉLY- ÉS TEHERGÉPJÁRMŰ GUMIABRONCS BIZTOSÍTÁS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1 A szerződés feltételei A Mapfre Asistencia Magyarországi Fióktelepe (továbbiakban Biztosító) és a Szerződő között létrejött biztosítási

Részletesebben

Ügyfél-tájékoztató. az Allianz Hungária Biztosító Rt. által kínált őrző-védő, pénzszállító szervezetek szolgáltatás felelősségbiztosításáról

Ügyfél-tájékoztató. az Allianz Hungária Biztosító Rt. által kínált őrző-védő, pénzszállító szervezetek szolgáltatás felelősségbiztosításáról Ügyfél-tájékoztató az Allianz Hungária Biztosító Rt. által kínált őrző-védő, pénzszállító szervezetek szolgáltatás felelősségbiztosításáról Tisztelt Leendő Partnerünk! Engedje meg, hogy az alábbiakban

Részletesebben

KÖZÚTI ÁRUFUVAROZÓK ÉS SZEMÉLYSZÁLLÍTÓK SZOLGÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSÁNAK FELTÉTELEI (2012)

KÖZÚTI ÁRUFUVAROZÓK ÉS SZEMÉLYSZÁLLÍTÓK SZOLGÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSÁNAK FELTÉTELEI (2012) KÖZÚTI ÁRUFUVAROZÓK ÉS SZEMÉLYSZÁLLÍTÓK SZOLGÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSÁNAK FELTÉTELEI (2012) 1. A biztosítás tárgya, biztosítási esemény 1.1. A Biztosító a jelen biztosítási feltételek szerint vállalja,

Részletesebben

MKB Általános Biztosító Zrt. Általános Biztosítási Feltételek

MKB Általános Biztosító Zrt. Általános Biztosítási Feltételek BIZTOSÍTÓ MKB Általános Biztosító Zrt. Általános Biztosítási Feltételek MKB CSALÁDI OTTHONBIZTOSÍTÁS NL 10001/6 Hatályos: 2016.02.15-tôl VL 10070 Hatályos: 2016.01.01-tôl VL 10072 Hatályos: 2016.02.15-tôl

Részletesebben

Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe 1146 Budapest, Hermina út 17. Telefon: (06 40) 200 521, fax: (06 1) 461 0624 Adószám: 22157629-1-42

Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe 1146 Budapest, Hermina út 17. Telefon: (06 40) 200 521, fax: (06 1) 461 0624 Adószám: 22157629-1-42 Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe 1146 Budapest, Hermina út 17. Telefon: (06 40) 200 521, fax: (06 1) 461 0624 Adószám: 22157629-1-42 KISÁLLAT UTASBIZTOSÍTÁS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen kiegészítő

Részletesebben

ASTRA S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepe Lakásbiztosítási feltétel csomag V2.2 2015.05.01

ASTRA S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepe Lakásbiztosítási feltétel csomag V2.2 2015.05.01 Ügyféltájékoztató és Biztosítási feltétel-csomag az Astra Lakásbiztosítási termékeihez ASTRA OTTHON. NYUGALOM Hatályos: 2015.05.01-től Tisztelt Ügyfelünk! Az Astra S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepe

Részletesebben

A VAGYONBIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

A VAGYONBIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Az OTP Csoport partnere A VAGYONBIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Groupama Garancia Biztosító Zrt. 1051 Budapest, Október 6. utca 20. Nyomtatványszám: 2736/3 Ezen általános szerződési feltételek

Részletesebben

union24-közlekedési baleset-biztosítás Biztosítási Feltételei

union24-közlekedési baleset-biztosítás Biztosítási Feltételei union24-közlekedési baleset-biztosítás Biztosítási Feltételei Az union24-közlekedési baleset-biztosítás alapján a biztosító a szerződésben meghatározott díj ellenében arra vállal kötelezettséget, hogy

Részletesebben

HB EURO kár- és jogvédelem biztosítás. Terméktájékoztató és biztosítási feltételek

HB EURO kár- és jogvédelem biztosítás. Terméktájékoztató és biztosítási feltételek HB EURO kár- és jogvédelem biztosítás Terméktájékoztató és biztosítási feltételek Terméktájékoztató a HB EURO kár- és jogvédelem-biztosításról Tisztelt Ügyfelünk! Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. széles

Részletesebben

Egészségügyi és szociális tevékenység felelősségbiztosításának különös feltételei (ETSZF)

Egészségügyi és szociális tevékenység felelősségbiztosításának különös feltételei (ETSZF) Egészségügyi és szociális tevékenység felelősségbiztosításának különös feltételei (ETSZF) Hatályos: 2010. június 1-jétől Nysz.: 14196 Tartalomjegyzék Ügyféltájékoztató... 3 Egészségügyi és szociális tevékenység

Részletesebben

Egy vagy két személyre szóló életbiztosítás kölcsönfedezetre Szerz dési Feltételei (1. számú melléklet) (Törlesztéssel egyidej

Egy vagy két személyre szóló életbiztosítás kölcsönfedezetre Szerz dési Feltételei (1. számú melléklet) (Törlesztéssel egyidej Egy vagy két személyre szóló életbiztosítás kölcsönfedezetre Szerződési Feltételei (1. számú melléklet) (Törlesztéssel egyidejű folytatólagos díjfizetéssel) A KÖT Takarékszövetkezetek Kölcsönös Biztosító

Részletesebben