Ügyféltájékoztató. a májusi WARP konzultáció eredményeiről. Budapest, május 29.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ügyféltájékoztató. a 2013. májusi WARP konzultáció eredményeiről. Budapest, 2013. május 29."

Átírás

1 Ügyféltájékoztató a májusi WARP konzultáció eredményeiről Budapest, május 29.

2 Tisztelt Ügyfelünk! A KELER szervezésében május 21-én a Continental Hotel Zara-ban megrendezett WARP konzultáció során lehetőségünk nyílt a piaci résztvevők aktív közreműködése mellett megvitatni a már működő befektetési jegy order routing rendszer további fejlesztési szakaszainak tervezett specifikációját. Számukra és a megbeszélésen részt venni nem tudók számára a következőekben röviden összefoglaljuk a konzultáción elhangzottakat. A konzultáció eredményeinek rövid összefoglalása A konzultációt megnyitó Csiszér Péter Stratégiai és Ügyfélkapcsolati Igazgató örömmel erősítette meg, hogy a WARP rendszer első verziója sikeresen élesedett a közelmúltban és készen áll a felhasználói körének további szélesítésére. A KELER oldaláról alapvető cél a befektetési jegyek piaci szereplői közötti aktív párbeszéd és mozgósítás kialakítása, hogy végül az egyes forgalmazási láncolatok összes érintettje (alapkezelő, forgalmazók, vezető forgalmazó, letétkezelő) az elvárásainak leginkább megfelelő rendszerhez tudjon csatlakozni ennek érdekében a KELER a továbbiakban is folytatni fogja az egyeztetéseket az ügyfeleivel, a piaci szereplőkkel. Az egyik kulcskérdésként jelen levő WARP forgalmazási díjak felülvizsgálatát a KELER menedzsmentje a júniusi igazgatósági ülésen kezdeményezni fogja annak érdekében, hogy mind az árképzés racionalizálása, mind pedig a további fejlesztések is elősegítsék egy olyan rendszer létrehozását, amely a piaci szereplők egyre szélesebb körét megcélozva növeli a WARP hozzáadott értékét a felhasználói számára. Az eseményen elhangzott, hogy a WARP elkövetkező fejlesztései a jelenlegi tervek szerint több lépcsőben kerülnek majd kivitelezésre, az alábbiak szerint: 1. A nyár folyamán (v2.0 előtt) elkészülhet az 1.1 verzió, mely a kisebb mértékűnek ítélt fejlesztéseket tartalmazná: a. Árfolyam módosítása elszámolásig b. Árfolyam nélküli elszámolás támogatása c. Elszámolási riportok elérhetővé tétele az alapkezelők számára 2. Ezt követően tervezett egy v2.0 kiadás (2013 őszére a specifikációk bonyolultságától függően), mely a nagyobb léptékű fejlesztéseket ölelné fel: a. Befektetési jegyek keletkeztetése és törlése pénzmozgással történő elszámolással (RVP&DVP) b. Switch (átváltási) ügyletek támogatása c. Trailer fee (forgalmazási jutalék) számításának támogatása a WARP rendszerben A bevezetés után a WARP fejlesztését kivitelező és a KELER rel szoros együttműködésben álló Routologic Kft. szakértői, illetve a piaci szereplők közreműködésével az egyes fejlesztési igények részletesebb egyeztetése következett, az alábbiak szerint:

3 1. Árfolyam módosításának lehetősége az elszámolásig Árfolyam módosítására jelenleg kizárólag elszámolást követően van lehetőség. A módosított árfolyam riport jeleníti meg az árfolyam módosításból eredő utólagos korrekciókat. Korábbi ügyféligényként felmerült, hogy az árfolyamot (és ezáltal a teljesítési értékeket) egészen az elszámolásig meg lehessen változtatni. A megbeszélésen a következőkben maradtunk: - A forgalmazóknak t+x elszámolású befektetési jegyek esetén nem szerencsés, ha egy árfolyam saját rendszerében történt rögzítése után módosítás érkezik, mert addigra ők már visszaigazolták a befektetőknek az ügyletet az elsőre kapott árfolyammal. - Az árfolyam módosításának lehetősége legyen opcionális, azaz az alapkezelőnél legyen egy olyan beállítás az értékpapír törzsadatok között, amellyel egy adott ISIN-re vonatkozóan szabályozni lehet, hogy az árfolyam módosítás engedélyezett-e. - Az árfolyam módosítás az elszámolási tranzakciók generálásáig engedélyezett. (Ez T napos alapok esetén a vezető forgalmazói jóváhagyásig történhet meg, míg T+x napos alapok esetében az alapkezelő által szabályozható elszámolási tranzakció generálási cut off-ig.) - Elvárás, hogy az érintett piaci szereplők értesüljenek arról, hogy ha egy árfolyam megváltozik. Ennek érdekében ezekről az esetekről is riasztást fog küldeni a WARP. (A riasztási képernyő beállítható úgy is, hogy állandóan aktív legyen. Továbbá beállítható, hogy a rendszer belépéskor figyelmeztessen a nyitott riasztásokra.) - További elvárás, hogy lehívható legyen egy módosított teljesítési riport is, amely megmutatja instrukciónként (eredeti referencia számmal) a teljesítési értékeket, illetve legyen megkülönböztetve, megjelölve (pl. megjegyzésben), ha ez módosított árfolyammal lett kiszámolva. 2. Alapkezelői nézet módosítása (addicionális igény) Likviditási riport Annak érdekében, hogy az alapkezelők megbízhatóan nyomon tudják követni az alapok likviditását, ezért szükséges, hogy a jelenlegi statikus (adott időpontra vonatkozó) alapkezelői nézet módosuljon: - Egy alaphoz tartozó több sorozat (ISIN) legyen összerendelhető és a lekérdezés teljes alapcsaládra is elvégezhető. Ennek érdekében az egyes ISIN-ek törzsadatai közé fel kell venni egy újabb mezőt, melyben az alapkezelő megadhatja az alapcsalád nevét, vagy egyedi azonosítóját. Ez a mező lesz a csoportképző, összesítő ismérv. - A riportot lehessen egy megadott időintervallumra lekérdezni. A riport mutassa meg forgalmazónként a várható nettó pénzáramot az összes olyan elszámolási napra vonatkozóan, amelyre érvényes ügylet van a rendszerben. - Ha egy alapnak több devizában denominált sorozata is van, akkor az összesítések devizanemenként történjenek meg. - A kimutatás tartalmazza az értékpapír mennyiségeket is. - A riport legyen exportálható (csv formátum megfelelő)

4 3. Alapkezelői elszámolási riport Azért, hogy az alapkezelők is tételesen láthassák az egyes értékpapírokat érintő tényleges elszámolási információkat, az eddig csak az elszámoló fél által elért nézetet elérhetővé kell tenni az alapkezelő számára is. - Az alapkezelői riportban csak olyan ISIN kódokra vonatkozó adatok legyenek elérhetőek, amelyeknél az adott alapkezelő van alapkezelői partner-szerepkörben felvéve WARP-ban. A riport legyen exportálható (csv formátum megfelelő) 4. Árfolyam nélküli elszámolás támogatása Jelenleg több olyan befektetési alap és forgalmazó van a piacon, amelyeknél a tényleges árfolyam meghatározása előtt történik már valamilyen (pénz- vagy értékpapír) elszámolás. Pl. visszaváltásnál előlegfizetés a befektetőnek, (így a forgalmazónak is), vagy forgalomba hozatal esetén hamarabb fizeti be a befolyt összeget a forgalmazó az alapba, mint ahogy ő megkapja a befektetési jegyeket. - Az előzetes koncepcióhoz képest elvárásként merült fel, hogy a teljesítési riportokba csak akkor kerüljön be egy ügylet, ha már megkapta a tényleges árfolyamot, előtte ne! - A teljesítési riport legyen elérhető az alapkezelő számára is, mivel szükséges látni, hogy milyen tételeket kell berakni a nettó-eszközértékelésbe. (Instrukciókezelés nézet jogosultságokat is meg kell vizsgálni! vizsgálat eredménye: vezető forgalmazói jóváhagyás után az alapkezelő instrukció kezelés felületén megjelennek a forgalmazás végét váró tételek.) - A letétkezelőknek is hasznos információ, hozzáadott érték lehet ez a riport. - A teljesítési riportnak ISIN-enként és irányonként tartalmaznia kell az összes ügyletet, azok számított teljesítési összegével és ép. darabszámával együtt. - A riport az árfolyam megadás napján legyen elérhető, azaz akkor legyen benne egy ügylet kimutatva, amikor egy-egy ügyletet be kell tenni a NAV-ba. - Adott értéknapra vonatkozóan a pénzriportban a szumma különbözet is kerüljön kimutatásra. Routologic megvizsgálja, hogy az OTP által jelzett riport minta teljes egészében leképezhető-e WARP-ban, vagy a koncepció által megfogalmazott két riport adataival lehet előállítani a kívánt adattartalmat. 5. Átváltási ügyletek (switch) Egy adott befektetési jegy visszaváltásából fedezett (általában másik) befektetési jegy forgalomba hozatalának támogatására új funkciót kell létrehozni a WARP-ban. Főbb elvárások, megállapítások: - Nem megkötés, hogy a két ISIN kód különbözzön, ezért azonos ISIN-t lehessen megadni az instrukcióban mindkét irányhoz. - Különböző elszámolási ciklusú alapok között is lehessen átváltani. - Az értékpapír törzsadatok között ezért lehetővé kell tenni annak meghatározását, hogy o o az adott ISIN átváltható-e? melyek azok az ISIN-ek, amelyekbe átváltható (listát lehessen hozzárendelni) (kizárólag azonos devizában denominált ISIN-ek válthatók át)?

5 o milyen dátumok érvényesek switch ügyletek esetében? (A normál forgalomba hozatali és visszaváltási ügyletekhez képest eltérő elszámolási és árfolyam vonatkozási dátumok kellenek!) - Árfolyam nélküli elszámolás nem értelmezett. - Az átváltási ügyletek mindig visszaváltás-vezéreltek. - Új instrukció-típusként kell megjeleníteni, de az egyes analitikákban, riportokban megjelenhet két sorban (egy forgalomba hozatal és egy visszaváltásként, de jelölni kell, hogy speciális ügylet és mi a párja referenciaszámmal). - A pénz riportokban meg kell jeleníteni az ügyleteket, mert mindkét alap számláját érinti a mozgás (a visszaváltott alap számlája terhelődik, a forgalomba hozott alapé jóváíródik, forgalmazóknál külön-külön tranzakcióként jelennek meg). Nincs szükség külön switch riport - ra. - Az instrukció megadásánál jelölni lehessen azt is, hogy az elszámolás FOP vagy DVP elvű legyen. Egy átváltási ügyleten belül nem keveredhet a FOP a DVP-vel. Csak az egyik módszer lehet érvényes az ügylet mindkét lábára vonatkozóan. - A switch ügyletet is be lehessen vonni a nettósításba (legyen ez is egy paraméterezhető elszámolási beállítás!). - Instrukció kezelésben lehessen szűrni a switch ügyletekre. - Díjszámítás: switch ügyletre 1 ár, nem duplikálva 1 db forgalomba hozatal és 1 db visszaváltás 6. Trailer fee számítás támogatása A résztvevők nem támogatták a tisztán forgalmi alapú jutalékszámítást, azaz, amikor instrukciószinten kell megjelölni, hogy az adott ügylet trailer fee köteles-e, illetve, hogy milyen jutalék mérték számítandó utána. (Ez upfront fee lenne.) A résztvevők egyértelműen az állományi alapú jutalékszámítást preferálták, az esetleges korrekciós tételek alkalmazhatóságával együtt. Ennek lényege: - A KELER számlavezető rendszeréből legyen lekérdezhető a forgalmazókra vonatkozó napi szintű értékpapír állomány. - A lekérdezést tetszőleges időintervallumra lehessen elvégezni (pl. 1 hónapra vagy egy negyed évre). - A lekérdezett intervallum napi piaci árfolyammal beértékelt állományaiból legyen kiszámítva egy forgalmazónkénti átlagos állomány. - A ténylegesen fizetendő jutalékot, illetve a jutalék alapját módosítják azok a tételek, amelyeknél egyik forgalmazó lemond egy másik javára a jutalékról. Ezekről a tételekről egyegy külön módosító megbízást kell rögzítenie a forgalmazónak (legyen lehetőség 4-szem elvű rögzítésre). Aki lemond a jutalékról az egy csökkentő tételt, míg, akit illet a jutalék, egy növelő tételt kell, hogy felvigyen a WARP-ba. - A módosító tételeket fájlimporttal is be lehessen tölteni. - A módosító tételeknél rögzítendő az ISIN kód, az értéknap, az értékpapír alszámla, az értékpapír darabszám és megjegyzésként a másik forgalmazó adatai vagy egyéb emlékeztető információ. - Az alapkezelő paraméterezhesse forgalmazónként és ISIN kódonként a jutalék mértékét, akár sávosan eltérő százalékokkal is. - A forgalmazói jutalékok bármikor változhatnak, ezért napi szinten is el kell tudni menteni és azzal díjat számolni. (pl. hónap első felében X %, utána már Y% volt érvényes) - Minden piaci szereplő csak a saját trailer fee kimutatását tekintheti meg.

6 7. További kérések - Értékpapír törzsadat rögzítésnél mintákat lehetne másolni? - Értékpapír törzsadatban szükség esetén az alapkezelő határozza meg, hogy összegre vagy darabra lehet megbízást adni. A KELER és Routologic közötti részletes specifikáció és felmérés eredményeképpen a következő időszakban fog véglegesedni a következő kiadások tartalma és ütemezése, melyről a KELER tájékoztatást fog küldeni! Szeretnénk minden tisztelt Partnerünket a továbbiakban is ösztönözni arra, hogy az esetleges kérdéseikkel, javaslataikkal, bizalommal forduljanak hozzánk az alábbi elérhetőségeink bármelyikén, elősegítve ezzel is, hogy a rendszer további specifikációja során az Önök igényeihez leginkább megfelelő rendszert alkothassunk meg. Nyíri Szabolcs Ceglédi László Ügyfélkapcsolati és Marketing Osztályvezető Termékmenedzser (+36 1) (+36 1) nyiri.szabolcs@keler.hu cegledi.laszlo@keler.hu Üdvözlettel: KELER Zrt.

WARP tájékoztató. 2012. június 1. ZARA Continental Hotel, Budapest

WARP tájékoztató. 2012. június 1. ZARA Continental Hotel, Budapest WARP tájékoztató 2012. június 1. ZARA Continental Hotel, Budapest Előadók Csiszér Péter, KELER Zrt. Stratégiai és Ügyfélkapcsolati igazgató István Márk, Routologic Kft. Ügyvezető Vízkeleti Sándor, BAMOSZ

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: június 20-tól

KONDÍCIÓS LISTA ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: június 20-tól KONDÍCIÓS LISTA ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE Hatályos: 2019. június 20-tól SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ 1 SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ TBSZ SZÁMLA ESETÉN SZÁMLANYITÁSI DÍJ BEFEKTETÉSI JEGY MEGBÍZÁSOK

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: május 24-től

KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: május 24-től KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE Hatályos: 2018. május 24-től SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ TBSZ SZÁMLA ESETÉN SZÁMLANYITÁSI DÍJ BEFEKTETÉSI JEGY MEGBÍZÁSOK

Részletesebben

A KELER Zrt. szolgáltatási térképe:

A KELER Zrt. szolgáltatási térképe: A KELER Zrt. szolgáltatási térképe: Szolgáltatások ÁÜSZ hivatkozás Kondíciós lista hivatkozás Értéktári leirat hivatkozás I. SZÁMLANYITÁSI, SZÁMLAVEZETÉSI, ÉRTÉKPAPÍR-LETÉTI ÉS-NYILVÁNTARTÁSI SZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

Féléves jelentés I. félév. Allianz Abszolút Hozamú Alap

Féléves jelentés I. félév. Allianz Abszolút Hozamú Alap Féléves jelentés 2016 I. félév Allianz Abszolút Hozamú Alap A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Abszolút Hozamú Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest:

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest: Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatónkban a 2017. november 06-tól alkalmazott 7-es verziószámú Electra Internet Banking rendszerben tapasztalható változásokra, újdonságokra, szeretnénk felhívni figyelmét. Változások

Részletesebben

Féléves jelentés I. félév. Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap

Féléves jelentés I. félév. Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap Féléves jelentés 2017 I. félév Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője -

Részletesebben

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév Féléves jelentés Magyar Posta Rövid Kötvény Alap 2017. I. félév A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Magyar Posta Rövid Kötvény Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési

Részletesebben

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév Féléves jelentés Magyar Posta Rövid Kötvény Alap 2015. I. félév A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Magyar Posta Rövid Kötvény Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési

Részletesebben

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás Kézikönyv Belföldi tételes bevallás Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 5 3 MICROSOFT EXCEL - MUNKAFÜZET1... 7 4 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 8 5 XDOC3.1364461878273.BOJ.PDF

Részletesebben

Féléves jelentés. 2015 I. félév. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap

Féléves jelentés. 2015 I. félév. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap Féléves jelentés 2015 I. félév Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap (továbbiakban: az

Részletesebben

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév Féléves jelentés Magyar Posta Rövid Kötvény Alap 2018. I. félév A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Magyar Posta Rövid Kötvény Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

Féléves jelentés I. félév. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap

Féléves jelentés I. félév. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap Féléves jelentés 2016 I. félév Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap (továbbiakban: az

Részletesebben

Útmutató befektetési alapok kezelési szabályzatának módosításához

Útmutató befektetési alapok kezelési szabályzatának módosításához Útmutató befektetési alapok kezelési szabályzatának módosításához Tartalom Irányadó jogszabályok... 3 A Felügyelet engedélyezési hatásköre... 3 Egyéb jogszabályi rendelkezések... 3 A Felügyelethez benyújtandó

Részletesebben

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA 1. Törzsadatok: Az ENTERSys jövedéki szoftverben törzsadatként lehet rögzíteni a különböző adóraktárakat, melyek egy adatbázison belül egyben és külön-külön is kezelhetők

Részletesebben

Féléves jelentés I. félév. Allianz Kötvény Befektetési Alap

Féléves jelentés I. félév. Allianz Kötvény Befektetési Alap Féléves jelentés 2016 I. félév Allianz Kötvény Befektetési Alap A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Kötvény Befektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési

Részletesebben

Megszűnési jelentés Budapest Garantált Származtatott Zártvégű Befektetési Alap

Megszűnési jelentés Budapest Garantált Származtatott Zártvégű Befektetési Alap Megszűnési jelentés a Budapest Garantált Származtatott Zártvégű Befektetési Alapról Alap megnevezése: Budapest Garantált Származtatott Zártvégű Befektetési Alap Típusa: zártvégű értékpapír alap Futamideje:

Részletesebben

Féléves jelentés I. félév. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap

Féléves jelentés I. félév. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap Féléves jelentés 2017 I. félév Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap (továbbiakban: az

Részletesebben

FRIEDRICH WILHELM RAIFFEISEN KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT MAGÁNÜGYFELEK RÉSZÉRE ÉRVÉNYES: FEBRUÁR 13-TÓL. 2. számú melléklet

FRIEDRICH WILHELM RAIFFEISEN KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT MAGÁNÜGYFELEK RÉSZÉRE ÉRVÉNYES: FEBRUÁR 13-TÓL. 2. számú melléklet FRIEDRICH WILHELM RAIFFEISEN KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT MAGÁNÜGYFELEK RÉSZÉRE 2. számú melléklet ÉRVÉNYES: 2018. FEBRUÁR 13-TÓL Előzetes minta költségkalkulációk Előzetes minta költségkalkulációk Jelen előzetes

Részletesebben

AEGON LENGYEL KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS

AEGON LENGYEL KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Lengyel Kötvény Befektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési alapkezelőkről és a kollektív

Részletesebben

MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Díjszabályzata. Jóváhagyta: Verzió:

MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Díjszabályzata. Jóváhagyta: Verzió: MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság Díjszabályzata Jóváhagyta: Verzió: 2018.11.23. A MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

ELŐZETES KÖLTSÉGKALKULÁCIÓ

ELŐZETES KÖLTSÉGKALKULÁCIÓ ELŐZETES KÖLTSÉGKALKULÁCIÓ (FELTÉTELEZETT BEFEKTETÉSI ÖSSZEGRE, UNICREDIT PRIVATE BANKING ÜGYFELEK RÉSZÉRE) Amundi befektetési alapok Az előzetes költségkalkuláció (továbbiakban: költségkalkuláció ) bemutatja

Részletesebben

2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások

2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások 2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások 1. KIVA és KATA partnerek nyilvántartása Az Apolló partner törzsébe felvihetjük az új adózási forma valamelyikét választó ügyfelekhez:

Részletesebben

Raiffeisen Univerzum Tőke- és Hozamvédett Származtatott Alap Féléves jelentés 2010.

Raiffeisen Univerzum Tőke- és Hozamvédett Származtatott Alap Féléves jelentés 2010. Raiffeisen Univerzum Tőke- és Hozamvédett Származtatott Alap Féléves jelentés 2010. I. A Raiffeisen Univerzum Tőke- és Hozamvédett Származtatott Alap (RUVA) bemutatása 1. Alapadatok Alap neve: Raiffeisen

Részletesebben

MARKETPROG ESERNYŐALAP BOND DERIVATÍV KÖTVÉNY SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP

MARKETPROG ESERNYŐALAP BOND DERIVATÍV KÖTVÉNY SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP G ESERNYŐALAP BOND DERIVATÍV KÖTVÉNY SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP FÉLÉVES JELENTÉS 2017 KÉSZÜLT: 2017. AUGUSZTUS 28. G ASSET MANAGEMENT BEFKETETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A féléves jelentés a kollektív befektetési

Részletesebben

Féléves jelentés. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap I. félév. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap

Féléves jelentés. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap I. félév. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap Féléves jelentés I. félév 1 A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési alapkezelőkről

Részletesebben

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév Féléves jelentés Magyar Posta Rövid Kötvény Alap 2019. I. félév A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Magyar Posta Rövid Kötvény Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési

Részletesebben

Befektetési alapokkal kapcsolatos könyvvizsgálati módszertan. Erős Gergely Péter, menedzser 2013. december 9.

Befektetési alapokkal kapcsolatos könyvvizsgálati módszertan. Erős Gergely Péter, menedzser 2013. december 9. Befektetési alapokkal kapcsolatos könyvvizsgálati módszertan Erős Gergely Péter, menedzser 2013. december 9. Tematika Könyvvizsgálati munkafolyamat Munkalapok, dokumentálás Kérdések és válaszok 2 Tematika

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

AEGON LENGYEL PÉNZPIACI BEFEKTETÉSI ALAP 2014. I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON LENGYEL PÉNZPIACI BEFEKTETÉSI ALAP 2014. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON LENGYEL PÉNZPIACI BEFEKTETÉSI ALAP A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Lengyel Pénzpiaci Befektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője -

Részletesebben

Tájékoztató a T2S piaci tesztek lebonyolításáról (2016. december 1-16.)

Tájékoztató a T2S piaci tesztek lebonyolításáról (2016. december 1-16.) Tájékoztató a T2S piaci tesztek lebonyolításáról (2016. december 1-16.) Bevezető A korábbi tájékoztatásunknak megfelelően a a jelenlegi rendszereivel és a T2S felhasználói felület (GUI) használatával biztosítja

Részletesebben

MARKETPROG ESERNYŐALAP TECHNICS ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP

MARKETPROG ESERNYŐALAP TECHNICS ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP ESERNYŐALAP TECHNICS ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP FÉLÉVES JELENTÉS 017 KÉSZÜLT: 017 AUGUSZTUS 8 ASSET MANAGEMENT BEFKETETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT A féléves jelentés a kollektív befektetési formákról

Részletesebben

AEGON BEZPIECZNY KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON BEZPIECZNY KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország kezelő Zrt., mint az AEGON Bezpieczny Kötvény (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési alapkezelőkről és a kollektív befektetési formákról szóló 2011.

Részletesebben

Belépés Éles és Demo számlára

Belépés Éles és Demo számlára Belépés Éles és Demo számlára Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: : concordetrader@con.hu Telefon: : (+36 1) 489

Részletesebben

Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Készült: 2013. augusztus 12. Befektetési Alapkezelő: Takarék Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122 Budapest, Pethényi köz

Részletesebben

CLAREO ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT ALAP

CLAREO ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT ALAP CLAREO ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT ALAP FÉLÉVES JELENTÉS 2017 KÉSZÜLT: 2017. AUGUSZTUS 28. MARKETPROG ASSET MANAGEMENT BEFKETETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A féléves jelentés a kollektív befektetési formákról

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA A HOLD ALAPKEZELŐ VAGYONKEZELT ÜGYFELEI RÉSZÉRE. Hatályos: január 1-től.

KONDÍCIÓS LISTA A HOLD ALAPKEZELŐ VAGYONKEZELT ÜGYFELEI RÉSZÉRE. Hatályos: január 1-től. KONDÍCIÓS LISTA A HOLD ALAPKEZELŐ VAGYONKEZELT ÜGYFELEI RÉSZÉRE Hatályos: 2018. január 1-től. SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ* MAX. 0,5% BEFEKTETÉSI JEGY MEGBÍZÁSOK* VÉTEL/VISSZAVÁLTÁS MAX. 1% EGYÉB

Részletesebben

Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás

Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás Új Budapest Internetbank 1. Szerződéskötés Szerződés aláírást követően azonnal kap egy jelszót, amellyel beléphet a rendszerbe és azonnal használhatja.

Részletesebben

Ügyféltájékoztató Az EMIR-ben meghatározott derivatív ügyletek jelentési kötelezettségéről VIII.

Ügyféltájékoztató Az EMIR-ben meghatározott derivatív ügyletek jelentési kötelezettségéről VIII. Ügyféltájékoztató Az EMIR-ben meghatározott derivatív ügyletek jelentési kötelezettségéről VIII. 2014. szeptember 22. 1 TISZTELT ÜGYFELEINK Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket a KELER Trade Reporting

Részletesebben

Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012

Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Készült: 2012. augusztus 9. Befektetési Alapkezelő: Takarék Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122 Budapest, Pethényi köz

Részletesebben

Ügyfél-tájékoztató. Az értéktári rendszercseréhez kapcsolódó KELER interfész leírások publikálásáról. 2015. január 23.

Ügyfél-tájékoztató. Az értéktári rendszercseréhez kapcsolódó KELER interfész leírások publikálásáról. 2015. január 23. Ügyfél-tájékoztató Az értéktári rendszercseréhez kapcsolódó KELER interfész leírások publikálásáról 2015. január 23. Tisztelt Ügyfeleink! Az indiai Tata Consultancy Services által fejlesztett BaNCS rendszer

Részletesebben

AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2013. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON

Részletesebben

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni.

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni. Leírás a Kompakt ZOLL v5 vámszoftverben elérhető környezetvédelmi termékdíj jelentéshez tartozó modulról. A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést,

Részletesebben

Behajtást Támogató Rendszer. Ismertető

Behajtást Támogató Rendszer. Ismertető Behajtást Támogató Rendszer Ismertető Budapest, 2005. június 30. 2 Tartalom 1.)Rendszeres adatbetöltés...4 2.)Ügyfelek ügyletek ügyintézőkhöz rendelése...5 3.)Ügyintézői feladatlisták...5 4.)Kontaktusok

Részletesebben

Credit Suisse Bubor Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap Megszűnési jelentés 2009. 09. 18.

Credit Suisse Bubor Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap Megszűnési jelentés 2009. 09. 18. Credit Suisse Bubor Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap Megszűnési jelentés 2009. 09. 18. A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (továbbiakban Tpt. ) 21.sz.melléklet 1. pont:. A Credit Suisse

Részletesebben

Befektetési alapokkal kapcsolatos könyvvizsgálati módszertan. Nagy Péter, szenior menedzser November 16.

Befektetési alapokkal kapcsolatos könyvvizsgálati módszertan. Nagy Péter, szenior menedzser November 16. Befektetési alapokkal kapcsolatos könyvvizsgálati módszertan Nagy Péter, szenior menedzser 2011. November 16. Tematika Könyvvizsgálati munkafolyamat Kérdések és válaszok 2 A könyvvizsgálati munkafolyamat

Részletesebben

EGYESÜLÉSI TERVEZETE

EGYESÜLÉSI TERVEZETE Az MKB 24 Karát Tőkevédett Likviditási Befektetési Alap és az MKB Megújuló Energia Tőkevédett Likviditási Befektetési Alap EGYESÜLÉSI TERVEZETE JOGUTÓD ALAP: az MKB Forint Tőkevédett Likviditási Alap Alapkezelő:

Részletesebben

AEGON LENGYEL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2013. I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON LENGYEL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2013. I. FÉLÉVES JELENTÉS 2013. I. FÉLÉVES JELENTÉS A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország kezelő Zrt., mint az AEGON Lengyel Részvény Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési alapkezelőkről és a kollektív

Részletesebben

CONCORDE PB2 ALAPOK ALAPJA

CONCORDE PB2 ALAPOK ALAPJA CONCORDE PB2 ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés 2015. A Concorde PB2 Alapok Alapja Féléves jelentése a 2014. évi XVI. törvény 6. számú melléklete alapján készült. I. Vagyonkimutatás 2014.12.3 1 Vagyonkimutatás

Részletesebben

PLATINA Pí SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

PLATINA Pí SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP PLATINA Pí SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP Féléves jelentés 2016. FÉLÉVES JELENTÉS A Platina Pí Származtatott Befektetési Alap Féléves jelentése a 2014. évi XVI. törvény 6. számú melléklete alapján készült.

Részletesebben

AEGON LENGYEL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON LENGYEL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS 2014. I. FÉLÉVES JELENTÉS A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Lengyel Részvény AlapBefektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a kollektív

Részletesebben

HOGYAN TUDOK BELÉPNI ELSŐ ALKALOMMAL?

HOGYAN TUDOK BELÉPNI ELSŐ ALKALOMMAL? GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Segédlet a Magyar Posta Befektetési Zrt. e-befektetési szolgáltatás használatához HOGYAN TUDOK BELÉPNI ELSŐ ALKALOMMAL? Az e-befektetési szolgáltatásba történő bejelentkezés

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ RÖVID KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP féléves jelentése

ERSTE NYÍLTVÉGŰ RÖVID KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP féléves jelentése Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ RÖVID KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 1. Az Erste Nyíltvégű Rövid Kötvény Befektetési Alap (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Nyíltvégű Rövid Kötvény Befektetési Alap

Részletesebben

Ügyféltájékoztató a KELER 2010. évi fejlesztési terveiről, valamint a 2010. évi tavaszi kiadás fejlesztéseiről

Ügyféltájékoztató a KELER 2010. évi fejlesztési terveiről, valamint a 2010. évi tavaszi kiadás fejlesztéseiről Ügyféltájékoztató a KELER 2010 évi fejlesztési terveiről, valamint a 2010 évi tavaszi kiadás fejlesztéseiről 2010 március 18 Tisztelt Ügyfeleink! A KELER célja, hogy Ügyfeleivel együtt gondolkodva, a kommunikációs

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz. Hatályos: 2015. március 26. napjától. Közzététel napja: 2015. március 25.

KONDÍCIÓS LISTA. a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz. Hatályos: 2015. március 26. napjától. Közzététel napja: 2015. március 25. A Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzat 1. számú melléklete KONDÍCIÓS LISTA a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz Hatályos: 2015. március 26. napjától Közzététel napja: 2015. március 25.

Részletesebben

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország kezelő Zrt., mint az AEGON Közép- Európai Részvény (továbbiakban:

Részletesebben

AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Smart Money Befektetési

Részletesebben

AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2014. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz. Hatályos: 2015. június 19. napjától. Közzététel napja: 2015. június 17.

KONDÍCIÓS LISTA. a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz. Hatályos: 2015. június 19. napjától. Közzététel napja: 2015. június 17. A Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzat 1. számú melléklete KONDÍCIÓS LISTA a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz Hatályos: 2015. június 19. napjától Közzététel napja: 2015. június 17. 1/12

Részletesebben

ELŐZETES KÖLTSÉGKALKULÁCIÓ

ELŐZETES KÖLTSÉGKALKULÁCIÓ ELŐZETES KÖLTSÉGKALKULÁCIÓ (FELTÉTELEZETT BEFEKTETÉSI ÖSSZEGRE, UNICREDIT PRIVATE BANKING ÜGYFELEK RÉSZÉRE) OTP befektetési alapok Az előzetes költségkalkuláció (továbbiakban: költségkalkuláció ) bemutatja

Részletesebben

Portfólió jelentés értékpapíralapra Alapadatok Alap neve, lajstromszáma: Nyilasi 2015 Spekulatív Származtatott Befektetési Alap lajstromszám 1112-218 Alapkezelő neve: Concorde Alapkezelő zrt. Letétkezelő

Részletesebben

Kondíciós lista Vállalati ügyfelek számára 1. számú melléklet rr

Kondíciós lista Vállalati ügyfelek számára 1. számú melléklet rr 1. számú melléklet Előzetes minta költségkalkulációk Jelen előzetes minta költségkimutatások célja a befektetők tájékoztatása a befektetésre kiválasztott pénzügyi eszközökkel kapcsolatban felmerülő lehetséges

Részletesebben

Automatikus feladatok modul

Automatikus feladatok modul Automatikus feladatok modul 1. Bevezetés... 2 2. Kijelölt feladat módosítása... 2 2.1. Adott feladathoz tartozó felhasználó(k) kiválasztása... 3 o Feladatkör esetén... 3 o Munkatárs esetén... 4 3. Feladat

Részletesebben

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Tartalom 1 Pénzforgalmi ÁFA... 2 1.1 Pénzforgalmi ÁFA választásának beállítása...

Részletesebben

Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012

Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Készült: 2012. augusztus 9. Befektetési Alapkezelő: Takarék Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122

Részletesebben

ÉRTÉKPAPÍR KONDÍCIÓS LISTA. I. Standard értékpapír számlavezetési szolgáltatások díjai

ÉRTÉKPAPÍR KONDÍCIÓS LISTA. I. Standard értékpapír számlavezetési szolgáltatások díjai Érvényes: 2014. július 1. Meghirdetve: 2014. július 1. Jelen Hirdetményben feltüntetett kondíciók a 2014.02.03. napján vagy azt követően megkötött szerződésekre vonatkoznak. Jelen Hirdetmény a lakossági

Részletesebben

Raiffeisen Fix Mix Tőkegarantált Származtatott Alap. Féléves jelentés 2010.

Raiffeisen Fix Mix Tőkegarantált Származtatott Alap. Féléves jelentés 2010. Raiffeisen Fix Mix Tőkegarantált Származtatott Alap Féléves jelentés 2010. I. A Raiffeisen Fix Mix Tőkegarantált Származtatott Alap bemutatása 1. Alapadatok Alap neve: Felügyeleti engedély száma: Alapkezelő

Részletesebben

I. TÉNYÁLLÁS. 2.3 A Batv. alapján továbbra is kötelező-e a befektetési alap éves beszámolójának könyvvizsgálata? A JOGKÉRDÉSEK

I. TÉNYÁLLÁS. 2.3 A Batv. alapján továbbra is kötelező-e a befektetési alap éves beszámolójának könyvvizsgálata? A JOGKÉRDÉSEK A befektetési alapkezelőkről és a kollektív befektetési formákról szóló 2011. évi CXCIII. törvény (Batv.) egyes könyvvizsgálókat is érintő rendelkezéseinek értelmezése A Kérelmező állásfoglalás iránti

Részletesebben

Az Erste Likviditási Befektetési Alap, mint beolvadó alap és az Erste Nyíltvégű Pénzpiaci Befektetési Alap, mint átvevő alap

Az Erste Likviditási Befektetési Alap, mint beolvadó alap és az Erste Nyíltvégű Pénzpiaci Befektetési Alap, mint átvevő alap Az Erste Likviditási Befektetési Alap, mint beolvadó alap és az Erste Nyíltvégű Pénzpiaci Befektetési Alap, mint átvevő alap egyesülési tervezete Alapkezelő: Erste Alapkezelő Zrt. Letétkezelő: Erste Bank

Részletesebben

Takarék Invest Közép-Kelet-Európai Részvény Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012

Takarék Invest Közép-Kelet-Európai Részvény Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Takarék Invest Közép-Kelet-Európai Részvény Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Készült: 2012. augusztus 9. Befektetési Alapkezelő: Takarék Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122 Budapest,

Részletesebben

Ügyfél-tájékoztató. a KELER Csoport 2013. évi I. félévében megvalósult fejlesztéseiről, valamint a II. félévi fejlesztési terveiről. 2013. július 1.

Ügyfél-tájékoztató. a KELER Csoport 2013. évi I. félévében megvalósult fejlesztéseiről, valamint a II. félévi fejlesztési terveiről. 2013. július 1. Ügyfél-tájékoztató a KELER Csoport 2013. évi I. félévében megvalósult fejlesztéseiről, valamint a II. félévi fejlesztési terveiről 2013. július 1. Tisztelt Ügyfeleink! Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket

Részletesebben

AEGON NEMZETKÖZI KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2012. ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON NEMZETKÖZI KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2012. ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON NEMZETKÖZI KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Nemzetközi Kötvény Befektetési

Részletesebben

QUANTIS HUF Likviditási Alap. Féléves jelentés 2014.

QUANTIS HUF Likviditási Alap. Féléves jelentés 2014. QUANTIS HUF Likviditási Alap Féléves jelentés 2014. Budapest, 2014. augusztus 26. Cím: H-1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 79. 5. em. Cégjegyzékszám: 01-10-046082 Telefon: (36) 1 413 2280 Fax: (36) 1

Részletesebben

DÍJJEGYZÉK. A HUNGAROGRAIN Tőzsdeügynöki Szolgáltató Zrt. Üzletszabályzatának Díjjegyzéke. A HUNGAROGRAIN Tőzsdeügynöki Szolgáltató Zrt.

DÍJJEGYZÉK. A HUNGAROGRAIN Tőzsdeügynöki Szolgáltató Zrt. Üzletszabályzatának Díjjegyzéke. A HUNGAROGRAIN Tőzsdeügynöki Szolgáltató Zrt. DÍJJEGYZÉK A HUNGAROGRAIN Tőzsdeügynöki Szolgáltató Zrt. Díjjegyzéke: Hatályos 2012. év szeptember hónap 10. napjától. Művelet Díjalap Díj mértéke Díj esedékessége I. Befektetési és árutőzsdei szolgáltatási

Részletesebben

CONCORDE 2016 DEVIZÁS VÁLLALATI KÖTVÉNY SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

CONCORDE 2016 DEVIZÁS VÁLLALATI KÖTVÉNY SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP Féléves jelentés 2015. A Concorde 2016 zás Vállalati Kötvény Származtatott Befektetési Alap Féléves jelentése a 2014. évi XVI. törvény 6. számú melléklete alapján készült. I. Vagyonkimutatás Vagyonkimutatás

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz. Hatályos: 2014. október 06. napjától. Közzététel napja: 2014. szeptember 19.

KONDÍCIÓS LISTA. a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz. Hatályos: 2014. október 06. napjától. Közzététel napja: 2014. szeptember 19. A Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzat 1. számú melléklete KONDÍCIÓS LISTA a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz Hatályos: 2014. október 06. napjától Közzététel napja: 2014. szeptember

Részletesebben

ÉRTÉKPAPÍR KONDÍCIÓS LISTA. I. Standard értékpapír számlavezetési szolgáltatások díjai

ÉRTÉKPAPÍR KONDÍCIÓS LISTA. I. Standard értékpapír számlavezetési szolgáltatások díjai Érvényes: 2017. november 27. Meghirdetve: 2017. november 27. Jelen Hirdetményben feltüntetett kondíciók a 2014.02.03. napján vagy azt követően megkötött szerződésekre vonatkoznak. Jelen Hirdetmény a lakossági

Részletesebben

2018 féléves jelentés

2018 féléves jelentés Európa Ingatlanbefektetési Alap 2018 féléves jelentés Vonatkozási időszak: 2018.01.01 2018.06.29 Az éves jelentés alapja a 2018.06.29-i nettó eszközérték, ami a 2018.06.27-i adatok szerint került megállapításra

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! A tájékoztatás célja

Tisztelt Ügyfelünk! A tájékoztatás célja Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk Önt tájékoztatni arról, hogy a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. ( Alapkezelő ) elhatározása szerint az általa kezelt nyilvános, nyíltvégű Raiffeisen Ingatlan

Részletesebben

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva:

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható.

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható. Letiltás rögzítése A Személyi adatokban, a Levonások/Letiltások/Jöv. gomb segítségével rögzíthetőek letiltások és levonások az adott személyekhez. A felrögzített letiltásokról a program analitikát vezet,

Részletesebben

AEGON VALUE SZÁRMAZTATOTT DEVIZA BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON VALUE SZÁRMAZTATOTT DEVIZA BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON VALUE SZÁRMAZTATOTT DEVIZA BEFEKTETÉSI ALAP 2008. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az

Részletesebben

Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2014

Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2014 Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2014 Készült: 2014. augusztus 27. Befektetési Alapkezelő: Takarék Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz. Hatályos: december 15. napjától. Közzététel napja: december 07.

KONDÍCIÓS LISTA. a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz. Hatályos: december 15. napjától. Közzététel napja: december 07. A Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzat 1. számú melléklete KONDÍCIÓS LISTA a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz Hatályos: 2017. december 15. napjától Közzététel napja: 2017. december 07.

Részletesebben

ERSTE ABSZOLÚT HOZAMÚ VÁLOGATOTT ALAPOK ALAPJA féléves jelentése

ERSTE ABSZOLÚT HOZAMÚ VÁLOGATOTT ALAPOK ALAPJA féléves jelentése Az ERSTE ABSZOLÚT HOZAMÚ VÁLOGATOTT ALAPOK ALAPJA Erste Abszolút Hozamú Válogatott ok ja 1. Az Erste Abszolút Hozamú Válogatott ok ja (továbbiakban: ) rövid bemutatása Az neve Az neve Erste Kiegyensúlyozott

Részletesebben

A 30/2013. (XII. 16.) MNB

A 30/2013. (XII. 16.) MNB A Magyar Nemzeti Bank elnökének 30/2013. (XII. 16.) MNB rendelete16 a befektetési alapokkal összefüggő bejelentési kötelezettségek teljesítésének tartalmi és formai feltételeiről A Magyar Nemzeti Bankról

Részletesebben

Az MKB Bank Zrt. legkedvezőbb végrehajtási (best execution) politikája

Az MKB Bank Zrt. legkedvezőbb végrehajtási (best execution) politikája Az MKB Bank Zrt. legkedvezőbb végrehajtási (best execution) politikája Az MKB Bank Zrt-nek (a továbbiakban: Bank), a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető

Részletesebben

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban A KIVÁ-s társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adó -t kell választani és a vállalkozási formánál Társaság -ot. A helyes könyvvezetési mód: Kettős könyvvitel.

Részletesebben

Az eszközértékelés felfüggesztése: Ha az Alap nettó eszközértéke nem állapítható meg, így különösen ha az Alap saját tőkéje több mint tíz százalékára vonatkozóan az adott befektetési eszköz forgalmát felfüggesztik,

Részletesebben

Egyedi Értékpapír Üzletági Hirdetmény egyes kedvezményes díjtételekről a Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzathoz

Egyedi Értékpapír Üzletági Hirdetmény egyes kedvezményes díjtételekről a Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzathoz Egyedi Értékpapír Üzletági Hirdetmény egyes kedvezményes díjtételekről a Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzathoz Hatályos: 2014. május 27. napjától OTP Bank Nyrt. Székhelye: 1051 Budapest,

Részletesebben

Ügyfél által kezdeményezett üzemidő hosszabbítás szabályai... 3

Ügyfél által kezdeményezett üzemidő hosszabbítás szabályai... 3 Ügyfél által kezdeményezett üzemidő hosszabbítás szabályai... 3 Ügyfél által kezdeményezett üzemidő hosszabbítás szabályai Tulajdonosi megfeleltetés esetén... 4 KELER által kezdeményezett üzemidő hosszabbítás

Részletesebben

Éves jelentés. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap

Éves jelentés. Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap Éves jelentés 2012 Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap A jelen éves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője

Részletesebben

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben:

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben: CobraConto.Net v0.36 verzió Újdonságok a CC-Net-ben: Számlakészítés Adószám A Program működése: A program automatikusan beemeli az adószámot a számlára, EU-s ügylet esetén az EU-s adószámot, ha nem talál

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz. Hatályos: február 15. napjától. Közzététel napja: február 11.

KONDÍCIÓS LISTA. a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz. Hatályos: február 15. napjától. Közzététel napja: február 11. A Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzat 1. számú melléklete KONDÍCIÓS LISTA a Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzathoz Hatályos: 2016. február 15. napjától Közzététel napja: 2016. február 11.

Részletesebben

CONCORDE HOLD ALAPOK ALAPJA

CONCORDE HOLD ALAPOK ALAPJA CONCORDE HOLD ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés 2014. A Concorde Hold Alapok Alapja Féléves jelentése a 2014. évi XVI. törvény 6. számú melléklete alapján készült. I. Vagyonkimutatás Vagyonkimutatás Tárgynap

Részletesebben

ERSTE TŐKEVÉDETT KAMATOPTIMUM NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP féléves jelentése

ERSTE TŐKEVÉDETT KAMATOPTIMUM NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP féléves jelentése Az ERSTE TŐKEVÉDETT KAMATOPTIMUM NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP 1. Az (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Az Alap korábbi neve: Erste Tőkevédett Nyugdíj Nyíltvégű Befektetési Alap A névváltozást

Részletesebben

Féléves Jelentés 2015.06.30.

Féléves Jelentés 2015.06.30. Féléves Jelentés 2015.06.30. Esernyőalap MNB Lajstromszám: 1111-607-2 MNB Engedélyszám: H-KE-III-397/2015 ISIN kód: HU0000714555 Féléves jelentés a kollektív befektetési formákról és kezelőikről szóló

Részletesebben

Féléves Jelentés 2015.06.30.

Féléves Jelentés 2015.06.30. Féléves Jelentés 2015.06.30. MARKETPROG Esernyőalap Technics Abszolút Hozamú Származtatott MNB Lajstromszám: 1111-607-3 MNB Engedélyszám: H-KE-III-397/2015 ISIN kód: HU0000714571 Féléves jelentés a kollektív

Részletesebben