Formula E. Cél. Játékelemek. Előkészítés. Bruno Faidutti, Sergio Halaban & André Zatz 2013 Clever Mojo Games and Game Salute LLC

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Formula E. Cél. Játékelemek. Előkészítés. Bruno Faidutti, Sergio Halaban & André Zatz 2013 Clever Mojo Games and Game Salute LLC"

Átírás

1

2 Formula E Bruno Faidutti, Sergio Halaban & André Zatz 2013 Clever Mojo Games and Game Salute LLC Minden évben, szerte a környékről falusi emberek gyűlnek össze, hogy részt vegyenek az Aratási Fesztiválon. Amíg egyesek gyönyörű szőnyegekkel érkeznek a piacra, addig mások ízletes mangólevet iszogatnak egymással. Az imádkozók a Szent Teheneket áldják, a gyerekek pedig a rakoncátlan majmokkal incselkednek és a kígyóbűvölőket bámulják. Azonban minden izgalom ellenére a fesztivál fő attrakciója az Elefánt Verseny. Fiatal férfiak és nők napokat töltenek azzal, hogy erre az egyetlen alkalomra vidám és tiszteletteljes díszítéseket pingáljanak a versenyre készülő elefántjaikra, hogy azután nekilóduljanak, keresztül az ünneplők tömegén, és nyomakodva, lökdösődve utat törjenek maguknak a többi vastagbőrű versenyző között, hogy azután bátran nekivágjanak a tigrisekkel teli erdőknek és keskeny hegyi ösvényeknek. A harangok konganak, az elefántok izgatottságukban trombitálnak, és a verseny kezdetét veszi! Cél A Formula E egy verseny, amelyben a célod az, hogy Elefántoddal megtegyél egy kört, majd elsőként érj a célba. Kártyákat játszol ki, hogy mozgasd az Elefántod arrébb taszíts más Elefántokat, kikerülj, vagy átgázolj akadályokon, valamint előnyös mezőket, és kedvező pozíciókat keress. A különleges események rendezésére is kártyákat használsz, hogy magadat előnyösebb, vagy ellenfeledet hátrányosabb helyzetbe hozd. Játékelemek 6 Elefánt figura 4 Kobra korong 72 kártya 10 Szent Tehén figura 1 Egér figura 1 Kétoldalas Játéktábla Előkészítés Helyezd a játéktáblát az asztalra, a megfelelő oldalával felfelé. Az oldalakon 3/4 játékos és 5/6 játékos jelölés található. Helyezd a Szent Tehén figurákat a pályán jelzett mezőkre. Helyezd az Egér figurát a start/cél vonal előtt található első egérlyukba. Minden játékos válasszon magának egy színes Elefánt figurát. Az egyik játékos gyűjtse össze a figurákat, majd véletlenszerűen válasszon ki egyet közülük. A figura tulajdonosa lesz a kezdőjátékos. Az utolsó játékossal kezdve, az óra járásával ellentétes irányban a játékosok lehelyezik Elefánt figuráikat a hat, nyíllal jelölt mező egyikére. A kezdőjátékos választ utolsóként starthelyet. Keverjétek meg a kártyákat, majd osszatok minden játékosnak hatot. A maradék lapok alkotják a húzópaklit. A kezdőjátékos kezdi meg az első fordulót. A többiek az óra járásával megegyező irányban következnek.

3 A Fordulód Során Kártyát Játszol Ki Végre kell hajtanod a következő akciók EGYIKÉT (de csakis egyet): Játssz ki egy tetszőleges színű kártyát. Játssz ki egy zöld és egy sárga színű kártyát, tetszőleges sorrendben. Dobj el bármennyi kártyát a kezedből. Végre kell hajtanod a kijátszott kártya minden hatását, amennyiben lehetséges. (a szabály alóli kivételek végett lásd Az Elefánt Mozgása részt). Amennyiben a fordulódban két kártyát játszottál ki, akkor először az egyik kártyát kell rendezned, mielőtt a másodikat rendezed (kivétel: a Roham, a Mangólé és a Varázsszőnyeg csak egy mozgás kártyával együtt játszható ki, és a két kártyát együttesen kell végrehajtani). Kártyát Húzol A fordulód végén számold meg a kezedben tartott kártyákat, majd: Ha kevesebb, mint hat lapod van, akkor húzz fel annyit, hogy hat lap legyen a kezedben. Ha hat, vagy több lapod van, akkor ne húzz lapot. Ha lapokat húztál fel, akkor dobj el egy tetszés szerinti lapot minden egyes, a birtokodban lévő Kobra korongért (részletesen lásd a Kígyóbűvölő és a Tigris bekezdéseket a Kártya Hatások részben). Amikor a húzópakli elfogy, akkor keverd meg az eldobott lapokat és alakíts ki belőlük új húzópaklit. Egy Másik Játékos Fordulójában A Tigris kártya az egyetlen kártya, amelyiket a fordulódon kívül is kijátszhatsz. Amennyiben így teszel, akkor ezzel semlegesíted az aktív játékos által kijátszott kártya hatását. A Tigris kártyát azelőtt kell kijátszani, hogy az aktív játékos végrehajtaná kártyájának hatását a kártya akciójának végrehajtása után már nem semlegesítheted azt. Győzelem A teljes kört először teljesítő és a vörös célvonalat átlépő (vagy a vonalon áttaszított) Elefánt nyeri a versenyt.

4 Az Elefánt Mozgása A zöld, vagy lila kártya kijátszása lehetővé teszi számodra, hogy annyi mezővel mozgasd előrébb az Elefántodat, amennyit a kártya jobb felső sarkában található szám jelez. Számos szabály vonatkozik arra, hogy miként mozoghat az Elefántod a pályán. Az Elefántodnak a kártyán feltüntetett teljes mennyiségű mezőt le kell lépnie, amennyiben lehetséges. Az Elefántod nem állhat meg, illetve nem mozoghat keresztül olyan mezőn, amelyiken egy Szent Tehén, vagy egy másik Elefánt tartózkodik. Az Elefántod nem mozoghat visszafelé (hacsak egy Egér kártya nem kerül kijátszásra lásd később a Kártya Hatások részt). Az Elefántod nem mozoghat átlósan visszafelé. Az Elefántod nem mozoghat átlósan előre (hacsak egy Mangólé kártya nem kerül kijátszásra lásd később a Kártya Hatások részt). Az Elefántod nem mozoghat oldal irányban, hacsak az előre mozgás lehetetlen. Amikor az Elefántod előre mozog, eltaszít minden más Elefántot, amelyik ugyanabban a sávban van. Egy Szent Tehén egy olyan akadály, amelyet az Elefántok nem képesek eltaszítani (hacsak egy Roham kártya nem kerül kijátszásra lásd később a Kártya Hatások részt). Amikor arra kényszerülsz, hogy oldal irányban mozogj, akkor tetszés szerint választhatsz, hogy balra, vagy jobbra mozogsz. Amikor az Elefántod oldal irányban mozog, akkor eltaszít minden más Elefántot, amelyik abban az irányban tartózkodik, és egészen addig oldalazhat, ameddig az egyenes irányú mozgás újra lehetővé nem válik, vagy ameddig egyáltalán nem marad lehetőség mozgásra. Játéktábla Hatások Banánfa Amennyiben az Elefántod a mozgását egy olyan mezőn fejezi be, amelyik egy Banánfát ábrázol, akkor azonnal húzz fel annyi kártyát, hogy összesen kilenc kártya legyen a kezedben. Ha van nálad Kobra korong, akkor dobj el annyi tetszésed szerint választott kártyát, ahány Kobra korong a birtokodban van. Amennyiben taszítás eredményeként kerültél egy Banánfa mezőre, akkor nem húzhatsz fel kártyákat. Ha az Elefántod már eleve egy Banánfa mezőn tartózkodik, és nem mozog a fordulód során, akkor sem kapod meg a bónusz kártyákat. Folyó/Híd Egy Elefánt nem taszítható egy Híd, vagy egy Folyó mezőre. Egy Elefánt megáll a Híd és a Folyó mező előtti utolsó mezőn és mozdíthatatlan akadályt képez, és hasonlóan egy Szent Tehénhez, nem taszítható el. Egy Híd, vagy egy Folyó mező előtt álló Elefánt Roham kártya segítségével rátaszítható a Hídra, vagy a Folyóra (lásd később a Kártya Hatások részt). A megállt Elefántot irányító játékos a következő fordulójában normál módon mozoghat tovább.

5

6 Kártya Hatások Roham A Roham kártya kijátszásához egy mozgás kártyát is ki kell játszanod. A Roham kártya lehetővé teszi az Elefántod számára, hogy a mozgás kártyán feltüntetett értéknek megfelelő számú mező távolságba, más Elefántokkal együtt, az ugyanabban a sávban előtte álló Szent Teheneket is eltaszítsa (lásd feljebb a Folyó/Híd részt). Varázsszőnyeg A Varázsszőnyeg kártya kijátszásához egy mozgás kártyát is ki kell játszanod. A Varázsszőnyeg kártya lehetővé teszi az Elefántod számára, hogy átrepülje a vele egy sávban, előtte tartózkodó többi Elefántot és Szent Tehenet. Az Elefántodnak a mozgás kártyán feltüntetett teljes mennyiségű mezőt le kell mozognia, és a mezőnek, amelyikre megérkezik, üresnek kell lennie. Az Elefántod nem válthat sávot és nem érhet földet a pályán kívül. Amennyiben az Elefántod csak az egyik feltételt, vagy egyiket sem képes tejesíteni, akkor a Varázsszőnyeg kártya nem játszható ki. Mangólé A Mangólé kártya kijátszásához egy mozgás kártyát is ki kell játszanod. A Mangólé kártya lehetővé teszi az Elefántod számára, hogy a mozgás kártyán feltüntetett számú mezőt mozogjon a szokásos módon előre, oldal irányban, vagy pedig átlósan előre, egy üres mezőre. Az Elefántod nem taszíthat el más Elefántokat, miközben átlósan előre mozog. Egér Amikor egy Egér kártyát játszol ki, akkor legfeljebb hat mezőt mozoghatsz az Egér figurával, a következő szabályok betartása mellett: Az Egér mozgatása az egyik egérlyukból egy másik egérlyukba, egy mozgásnak minősül. Az Egér nem mozoghat átlósan. Az Egér úgy haladhat át olyan mezőkön, amelyeken Szent Tehenek tartózkodnak, mintha a Szent Tehenek ott sem lennének. Amikor az Egér egy olyan mezőre ér, amelyiken egy Elefánt tartózkodik, akkor a mozgása befejeződik. Amint az Egér egy olyan mezőre ér, amelyiken egy Elefánt tartózkodik, akkor az az Elefánt visszalép három mezőt, eltaszítva minden más Elefántot és Szent Tehenet, amelyik vele egy sávban tartózkodik. Amennyiben a visszafelé történő mozgás nem lehetséges, mert a sáv véget ér, akkor az ijedt Elefánt oldal irányban mozog tovább addig, ameddig a visszafelé történő mozgás újra lehetővé nem válik, vagy ameddig be nem fejeződik három mezős visszalépés. Miután egy Elefánt megijesztése véget ért, helyezd az Egeret a legközelebbi egérlyukba. Szent Tehén Amikor egy Szent Tehén kártyát játszol ki, akkor bármennyi Szent Tehénnel, összességében legfeljebb nyolc mezőt mozgathatsz a pályán. A Szent Tehenek nem mozoghatnak átlósan. A Szent Tehenek nem mozoghatnak olyan mezőre, amelyen egy Elefánt, vagy egy másik Szent Tehén tartózkodik. Nem kötelező mind a nyolc lehetséges mozgást végrehajtani.

7 Nem teheted meg, hogy mozogsz néhányat a Szent Tehenekkel, azután kijátszol egy zöld kártyát, majd végrehatod a maradék Szent Tehén mozgást. Majom Amikor egy Majom kártyát játszol ki, akkor vegyél el véletlenszerűen két kártyát egy másik játékostól. Amennyiben egy zöld kártyát rabolsz el és zöld kártya még nem került kijátszásra ebben a fordulódban, akkor az elrabolt zöld kártyát azonnal kijátszhatod. Játékos Amikor egy Játékos kártyát játszol ki, akkor átnézheted az eldobott lapokat és onnan egy tetszőleges kártyát a kezedbe vehetsz. Nem nézheted át az eldobott lapokat, ameddig nem játszol ki egy Játékos kártyát. Amennyiben egy zöld kártyát választasz és zöld kártya még nem került kijátszásra ebben a fordulódban, akkor ezt a zöld kártyát azonnal kijátszhatod. Kígyóbűvölő Amikor egy Kígyóbűvölő kártyát játszol ki, akkor adj egy Kobra korongot az egyik játékosnak. A Kobra korongok arra kényszerítik a játékost, hogy minden alkalommal, amikor a laphúzásra kerül sor, akkor utána korongonként egy kártyát eldobjon. Amennyiben már minden Kobra korong kiosztásra került, akkor egy Kígyóbűvölő kártya kijátszása esetén válassz egy Kobra korongot a játékosoknál találhatók közül (akár sajátjaid közül) és add oda egy másik játékosnak. Tigris A Tigris kártyát sárga kártyaként játszhatod ki a fordulódban, vagy pirosként egy másik játékos fordulójában. Amikor a saját fordulódban játszod ki, akkor a Tigris kártya lehetővé teszi számodra, hogy eldobd minden, a birtokodban lévő Kobra korongot. Amikor egy másik játékos fordulójában játszod ki, akkor a Tigris kártya semlegesíti az aktív játékos által kijátszott kártya hatását. A Tigris kártyát azelőtt kell kijátszani, hogy az aktív játékos végrehajtaná kártyájának hatását a kártya akciójának végrehajtása után már nem semlegesítheted azt. A semlegesített kártya kijátszottnak minősül, azonban semmilyen hatást nem fejt ki.

8 Hátsó Borító

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ TAJ MAHAL Cél: SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ A legtöbb pontot összegyűjteni a játék végére. Játék előkészítése: A játéktábla felépítése: A játéktábla 12 tartományra van felosztva, minden tartomány 4

Részletesebben

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül.

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. WASABI Játékszabály A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. A JÁTÉK ELŐKÉSZÜLETEI A játék kezdetén minden játékos kap 4 kockát,

Részletesebben

Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály

Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály Előkészületek: - A játéktáblát tegyük az asztal közepére. - Minden játékos válasszon egy színt és vegye magához a színének megfelelő bábút, egy arany

Részletesebben

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya Michael Schacht játéka Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Tartozékok +5 110 Karakter kártya 12 császári feladatkártya Megjegyzés! Szükség lesz papírra és tollra a pontok feljegyzéséhez.

Részletesebben

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II.

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II. A játék tartozékai 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: Katonaság Vallás Gazdaság Tudomány Kultúra Utópia A CIVilizációs játék CIV kártyával 8 8

Részletesebben

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól A JÁTÉK CÉLJA A játékosok a lehető legtöbb győzelmi pontot próbálják elérni a magasba törő épületek, és üzletek építése

Részletesebben

101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ. Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet

101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ. Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet 101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ Játékosok száma: 2 Életkor: 8+ Játékidő: 10 perc Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet JÁTÉK A 60-AS SORRAL SAVE

Részletesebben

Bár minden koncert ilyen lenne...!

Bár minden koncert ilyen lenne...! Bár minden koncert ilyen lenne...! Bevezetés A Ready To Rock egy kártyajáték, ami egy rock koncerten zajlik. A játékosok, vagyis a rockerek fő célja, hogy a keverőpulttól kezdve eljussanak a színpadig.

Részletesebben

RICHARD GARFIELD ÁTTEKINTÉS A JÁTÉK CÉLJA A SZELLEM KÁRTYÁK

RICHARD GARFIELD ÁTTEKINTÉS A JÁTÉK CÉLJA A SZELLEM KÁRTYÁK 2 2 Bolyhoska Jr. 11 11 Csonti Rosszel 2-6 8+ 15perc RICHARD GARFIELD A doboz tartalma Szabályfüzet Játéktáblává kihajtható doboz 62 kártyából álló pakli (a kártyák a Szellemek ) 9 Húú! jelölő ÁTTEKINTÉS

Részletesebben

Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól. Az amulettek nyomában

Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól. Az amulettek nyomában Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól Az amulettek nyomában TARTALOM 1 játéktábla 5 druida Egy régi ír legenda szerint egyszer egy kelta uralkodó Chu Chulainn tíz hűséges harcost

Részletesebben

2-4 személyes játék 13 éves kortól Játékidő kb. 40 perc

2-4 személyes játék 13 éves kortól Játékidő kb. 40 perc -4 személyes játék 3 éves kortól Játékidő kb. 40 perc BEVEZETÉS ÉS A JÁTÉK CÉLJA Teljes erővel építik a templomot, melyet Sobeknek szentelnek. Már szinte egy egész gazdaság épült ki az építkezés környékén:

Részletesebben

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100)

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) Tartozékok 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) 5 nagy alattvaló (1-1 minden színben) 5 kis alattvaló (1-1 minden színben) 5 láda 5 100/200-as lapka hátlap Fontos:

Részletesebben

VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, 8 éves kortól Szerző: Szöllősi Péter

VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, 8 éves kortól Szerző: Szöllősi Péter H VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, éves kortól Szerző: Szöllősi Péter A távoli Kínában 000 évvel ezelőtt elszabadultak a fenséges Han császár házi kedvencei: majom,

Részletesebben

Cartagena 2. - Kalózfészek

Cartagena 2. - Kalózfészek Cartagena 2. - Kalózfészek (A menekülés folytatódik) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Luegallee 99 40545 Düsseldorf www.winning-moves.de 2-5 játékos részére, 8 éves kortól,

Részletesebben

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf Donald X. Vaccarino játéka 2-4 játékos részére, 8 éves kortól A játék elemei 8 különböző játéktábla rész (A továbbiakban negyed) A játékosok célja Minden játékos települések ügyes megépítésével saját birodalmát

Részletesebben

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek.

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek. KAITEN SUSHI Egy Sushi bárban ízlésednek megfelelően számos ízletes sushit kaphatsz. De milyen kombinációban állítsuk össze a legfinomabb sushit? Ez már azon múlik, milyen ügyesen bánsz az evőpálcikákkal,

Részletesebben

10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő

10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő 10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő Scoville története Wilbur Scoville 1865 január 22-én született. A világ ezután már nem lesz ugyanaz.1912-ben Scoville megalkotta a Scoville Organoleptic

Részletesebben

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede 2-4 játékos részére 10 éves kortól játékidő kb. 30-45 perc Tartalom 9 árkártya az árak jelölésére (1-9 gulden) 1 Gazdag Jakab-kártya 5 áruértékjelző kártya 45 árukártya

Részletesebben

LECTIO játékszabályok

LECTIO játékszabályok LECTIO játékszabályok Thomas H. Jung játéka A latin Lectio (ejtsd: lekció) szó jelentése választás. Ebben a játékban az a játékos győz, aki a legjobb döntéseket hozza és elsőként fekteti le összes kövét.

Részletesebben

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Mi van a dobozban? Játéktábla 100 db drágakő 4 színben (tartalék drágakövek is vannak a dobozban,

Részletesebben

A játék. A játék tartozékai

A játék. A játék tartozékai A játék Jaipur, más néven a rózsaszín város mindig is fontos kereskedelmi központ volt Indiában. A két játékos azért verseng, hogy elnyerje a Maharadzsa legbizalmasabb kereskedőjének áhított posztját.

Részletesebben

ICE FLOW,... avagy a jeges menet 2-4 játékos számára, 11 éves kortól

ICE FLOW,... avagy a jeges menet 2-4 játékos számára, 11 éves kortól ICE FLOW,... avagy a jeges menet 2-4 játékos számára, 11 éves kortól BEVEZETÉS Kelj át a jégtáblákon 3 felfedeződdel Alaszka és Szibéria között a Berring-szoroson gyalogosan! Ugrálj a jégtáblákon keletről

Részletesebben

Válassz egy rúna kártyát a dobott pakliból és vedd a kezedbe!

Válassz egy rúna kártyát a dobott pakliból és vedd a kezedbe! Válassz egy Viking telepest! Amelyik Vikingé az ember, az dob EGY kockával. Ha ez nagyobb, mint a kikötő értéke, a telepes túlélte, egyébként le kell venni. Megj: A kikötő értéke 1-el csökken, ha van áru

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans)

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans) Klánok (Clans) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Leugallee 99 40545 Düsseldorf info@winningmoves.de http://www.winningmoves.de/ 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő

Részletesebben

JAMBO Jó üzlet két okos kereskedő részére, 12 éves kortól.

JAMBO Jó üzlet két okos kereskedő részére, 12 éves kortól. JAMBO Jó üzlet két okos kereskedő részére, 12 éves kortól. ÁTTEKINTÉS A Jambo szó jelentése Szervusz szuahéli nyelven. A gyarmatosítás előtti időkben így köszöntötték Közép-Afrika jó kedélyű kereskedői

Részletesebben

S A M U R A I. by Reiner Knizia

S A M U R A I. by Reiner Knizia S A M U R A I 2-4 játékos számára 10 év felett by Reiner Knizia Tartozékok: 3 x 13 db figura - Sisak, Buddha, Rizsmező 80 db jelzőlapka 20 db mind a négy színben 4 db japán karakteres paraván Játéktábla

Részletesebben

Eaten by Zombies! Magyar szabály összefoglaló /Zombi-apokalitikus-pakliépítős (kártya)játék 2-4 játékos részére/

Eaten by Zombies! Magyar szabály összefoglaló /Zombi-apokalitikus-pakliépítős (kártya)játék 2-4 játékos részére/ Eaten by Zombies! Magyar szabály összefoglaló /Zombi-apokalitikus-pakliépítős (kártya)játék 2-4 játékos részére/ A háttér: A város elárasztották a zombik. A játékosok túlélőket személyesítenek meg, akik

Részletesebben

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól.

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Arany! Arany! Semmi más, csak arany, ameddig a szem ellát. Az arany szamaraknak sok esetben hasznukat vesszük. De légy óvatos: a makacs vadállatok

Részletesebben

Az Aranyváros Die Goldene Stadt / The Golden City by Michael Schacht 3-4 játékos számára, 10 éves kortól

Az Aranyváros Die Goldene Stadt / The Golden City by Michael Schacht 3-4 játékos számára, 10 éves kortól Az Aranyváros Die Goldene Stadt / The Golden City by Michael Schacht 3-4 játékos számára, 10 éves kortól A fordítás Steve McKeogh, a játék német nyelvű szabályának angol nyelvű fordításából készült. A

Részletesebben

1. beadandó feladat: egyszerű grafikus felületű alkalmazás. Közös követelmények:

1. beadandó feladat: egyszerű grafikus felületű alkalmazás. Közös követelmények: 1. beadandó feladat: egyszerű grafikus felületű alkalmazás Közös követelmények: A megvalósításnak felhasználóbarátnak, és könnyen kezelhetőnek kell lennie. A szerkezetében törekedni kell az objektumorientált

Részletesebben

A játék célja. A játék részei. Spielablauf

A játék célja. A játék részei. Spielablauf A játék célja Donald X. Vaccarino játéka 8 éven felüli 2-4 játékos számára Települések ügyes lehelyezésével a játékosok saját királyságot építenek azzal a céllal, hogy a játék végén a legtöbb aranyat szerezzék.

Részletesebben

Dominion. Donald X. Vaccarino játéka

Dominion. Donald X. Vaccarino játéka Dominion Donald X. Vaccarino játéka Egy békés, aprócska királyság uralkodója vagy. Hódító ambícióid vannak, többre vágysz, és hatalmasabb birodalom uralkodója akarsz lenni. Meg akarod szerezni az uradalmad

Részletesebben

Európa, 1347. Katasztrófa van készülőben:

Európa, 1347. Katasztrófa van készülőben: Illusztráció: alexandre-roche.com Európa, 1347. Katasztrófa van készülőben: A fekete halál eléri Európát és a következő 4-5 év során Európa népessége a felére fog csökkenni. A játékosok Európa különböző

Részletesebben

Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS

Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS A Dr. Knizia ajánlata sorozat olyan játékokból áll, amelyeket a matematikai tudományok doktora, Reiner Knizia, a világ egyik legnépszerűbb

Részletesebben

Yspahan: A bazárok Előkészületek

Yspahan: A bazárok Előkészületek Yspahan: A bazárok Előkészületek Keverjétek meg a Yspahan kiegészítő 18 kártyáját (lila keretűek). Cseréljétek ki az alapjáték kártyáit erre a paklira. Megjegyzés: Néhány kártya megegyezik az alapjáték

Részletesebben

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Carlo A. Rossi A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Az iparbárók megpróbálják ügyesen növelni a profitjukat a legfontosabb áru részvények

Részletesebben

Stone Age. Style is the goal kiegészítő

Stone Age. Style is the goal kiegészítő Stone Age Style is the goal kiegészítő Előkészületek 1. Tegyük az új játéktáblát az eredetire. 2. A díszeket (10 fog és 5 gyűrű) a vadászmezőre tesszük az étel korongok mellé. 3. A fát az erdőre tesszük.

Részletesebben

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum kártyajáték 2 játékos részére 12 éves kortól játékidő 30-45 perc Tartalom 52 akciókártya ( A hátlappal) 30 kerületkártya (5-5 Cannaregio, Santa Croce,

Részletesebben

Tartozékok. Általános áttekintés és a játék célja. Kimmo Sorsano játéka

Tartozékok. Általános áttekintés és a játék célja. Kimmo Sorsano játéka Kimmo Sorsano játéka Kairóban már korán reggel nyüzsgő vásár fogad. Szőnyegek, értékes olajok és kitűnő fűszerek várják gazdáikat. De csak a legnagyobb piaci bódék fogják felkelteni az érdeklődést. A 2-4

Részletesebben

A GOSU Tactics játékot 2-4 játékos játszhatja 13 éves kortól. A játékidő a játékosok számától függően 15 és 45 perc között változhat.

A GOSU Tactics játékot 2-4 játékos játszhatja 13 éves kortól. A játékidő a játékosok számától függően 15 és 45 perc között változhat. Szabálykönyv 2 Tervező: Kim Satô Illusztráció: Bertrand Benoit és Romain Gaschet Grafikai tervezés: Ian Parovel Magyar fordítás: Farkas Tivadar (szabalyforditas@gmail.com) (Alexandre Figuière angol fordítása

Részletesebben

Alhambra kertjei. Dirk Henn. Queen Games D Troisdorf, Germany

Alhambra kertjei. Dirk Henn. Queen Games D Troisdorf, Germany Alhambra kertjei http://www.gemklub.hu/ Dirk Henn 2-4 játékos részére Queen Games D-53842 Troisdorf, Germany Narancs-, citrom- és pálmafák, valamint levendulabokrok ültetésével alakítsd ki Alhambra kertjeit.

Részletesebben

GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS

GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS Eddig nehezebb típusú feladatokkal dolgoztunk. Most, hogy közeledik a tavaszi szünet, játékra hívunk benneteket! Kétszemélyes játékokat fogunk játszani és elemezni.

Részletesebben

Notre Dame. Erő és politika a Katedrális árnyékában By Stefan Feld. Published by Alea, 2007

Notre Dame. Erő és politika a Katedrális árnyékában By Stefan Feld. Published by Alea, 2007 Notre Dame Erő és politika a Katedrális árnyékában By Stefan Feld. Published by Alea, 2007 (Steve McKeogh tömörített angol nyelvű szabályának felhasználásával. Fordította: Shadrune) ÖTLET Egy befolyásos

Részletesebben

1. A játéktáblát tegyük középre.

1. A játéktáblát tegyük középre. A játék tartalma: 1 Játéktábla 12 Szélmalomlapát 42 Gyümölcslapka 10 Finca lapka 16 Akciókorong 4 Bonusz lapka 8 Szamárkorong 6 Faház 108 Fa gyümölcs (fajtánként 18. Füge, Mandula, Olajbogyó, Narancs,

Részletesebben

A diabo Game Rules lically clever game!

A diabo Game Rules lically clever game! A diabolically clever game! Game Rules A játék célja Kis ördögök vagytok a Pokolból, és épp a jól megérdemelt pihenőt töltitek az elkárhozott lelkek gyötrése után. Nagyon meleg van (természetesen!), úgyhogy

Részletesebben

London - Áttekintés. A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget.

London - Áttekintés. A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget. London - Áttekintés A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget. A játékban a város egyes részeinek igazgatásáért leszel majd felelős. A pénzügyeket

Részletesebben

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2)

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2) Wie Hund und Katz! Chris Baylis játéka 2-6 játékosnak 10 éves kortól Játékötlet A játékosoknak kutyákat és macskákat kell etetniük úgy, hogy élelem-kártyákat tesznek az állatok mellé. Amíg a kutyák a csontokat

Részletesebben

Játéktervező: Tom Luyckx & David Ausloos Grafika: David Ausloos Projekt menedzser: Jonny de Vries Külön köszönet Maarten Lecleir-nek

Játéktervező: Tom Luyckx & David Ausloos Grafika: David Ausloos Projekt menedzser: Jonny de Vries Külön köszönet Maarten Lecleir-nek Játéktervező: Tom Luyckx & David Ausloos Grafika: David Ausloos Projekt menedzser: Jonny de Vries Külön köszönet Maarten Lecleir-nek AZ ŐSZ A VÉGÉHEZ KÖZELEG ÉS AZOK A LUSTA MÓKUSOK MÉG MINDIG NEM GYŰJTÖGETTEK

Részletesebben

A játék célja. A játék elemei

A játék célja. A játék elemei Hegedűs Csaba játéka 2-6 fő részére 8 éves kortól Az őskorban sok dolga volt az embereknek: vadásztak, hogy legyen prémjük és élelmük, építették a közösségüket, és mindent megörökítettek a barlangjaik

Részletesebben

www.jateklap.hu ::JÁTÉKLAP Társasjáték Portál A fordítás Balu munkája!

www.jateklap.hu ::JÁTÉKLAP Társasjáték Portál A fordítás Balu munkája! Kalandos expedíció Marco Polo nyomdokain Reiner Knizia játéka TARTALOM 1. TARTOZÉKOK... 4 2. JÁTÉK INFO... 4 3. TÖRTÉNETI HÁTTÉR, A JÁTÉK ALAPÖTLETE... 5 4. A JÁTÉK CÉLJA... 5 5. ELŐKÉSZÜLETEK... 6 6.

Részletesebben

Kris Burm játéka. Tartozékok

Kris Burm játéka. Tartozékok Kris Burm játéka Én legyek erősebb, vagy az ellenfelemet gyengítsem? Ezt a húzós kérdést kell feltenni magadnak minden egyes körödben. Tartozékok - 1 játéktábla - 30 fehér korong: 6 Tzaar, 9 Tzarnő és

Részletesebben

Sakk, ostábla és dáma

Sakk, ostábla és dáma Sakk, ostábla és dáma hu Játékleírás Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92630AB6X6VII 2017-07 Kedves Vásárlónk! Három klasszikus játék egy praktikus, dekoratív fadobozban. Ezek a játékok évszázadok óta lebilincselik

Részletesebben

Játékelemek. Egy izgalmas űrkaland Matt Wordentől 2-5 űrutazó részére 10 éves kortól.

Játékelemek. Egy izgalmas űrkaland Matt Wordentől 2-5 űrutazó részére 10 éves kortól. Egy izgalmas űrkaland Matt Wordentől 2-5 űrutazó részére 10 éves kortól. Játékelemek 12 bolygó 1 ugráskapu 5 űrhajó 5 színben, egy minden játékosnak 60 kártya 6 áttekintőkártya 100 űrszonda/űrállomás zseton

Részletesebben

Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival J á t é k s z a b á l y

Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival J á t é k s z a b á l y Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival Játékszabály A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE Az első játék előtt le kell választani a sablonról a zsetonokat és a játékos jelölőket. TÁRSASJÁTÉK 2 4 FŐ RÉSZÉRE JÁTÉKIDŐ KB.

Részletesebben

A JÁTÉK TARTALMA. Játékosok: 2-4 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc

A JÁTÉK TARTALMA. Játékosok: 2-4 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc Maureen Hiron játéka Christine Hoffmeyer illusztrációival Játékosok: 24 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc 1 1 + 1 1 1 2+ 2+ 4 4 3+ 3+ + 1 4 4 7 710 10 A JÁTÉK TARTALMA 73 játékkártya, a sarkain

Részletesebben

MAG YAR IZGALMAS CSAPAT- JÁTÉK JOHANNES SCHMIDAUER-KÖNIG- TŐL 2-6 JÁTÉKOS RÉ- SZÉRE.

MAG YAR IZGALMAS CSAPAT- JÁTÉK JOHANNES SCHMIDAUER-KÖNIG- TŐL 2-6 JÁTÉKOS RÉ- SZÉRE. MAG YAR IZGALMAS CSAPAT- JÁTÉK JOHANNES SCHMIDAUER-KÖNIG- TŐL 2-6 JÁTÉKOS RÉ- SZÉRE. VIGYÁZAT! A DOG az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert. Ha még nem játszottál a DOG játékkal, akkor

Részletesebben

A VEZÍR JÓINDULATA. Tartalom. Játék előkészületek. A Vezír jóindulata. 6 fa vezírkő a játékosok színében

A VEZÍR JÓINDULATA. Tartalom. Játék előkészületek. A Vezír jóindulata. 6 fa vezírkő a játékosok színében Ez a kiegészítő négy különböző modult tartalmaz az eredeti alapjátékhoz (Alhambra); ezek külön-külön és bármilyen kombinációban használhatók. A játék szabályai az eredeti játékon alapulnak. A szabályváltozások,

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA Marsha J. Falco JÁTÉKSZABÁLY A játék célja hogy 3 kártyából álló SET-eket találjunk meg az asztalra lehelyezett 12 kártyából. Minden kártyának 4 tulajdonsága van, amik a következők: FORMA: ovális, hullámos,

Részletesebben

Tervező: Thomas Lewandowicz. Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA

Tervező: Thomas Lewandowicz. Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA Tervező: Thomas Lewandowicz Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA A királyság elvette ezt a tengerparti területet és átadta az új báróknak. A bárók hamar felfedezték, hogy ezen vidék igazi értéke

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál Lovagok és Városok Fejlesztési Kártya Almanach Alkimista (2db) Dobása előtt játssza ki ezt a kártyát. Állítsa be a két számkockán a kívánt értéket, dobjon a szimbólum kockával, majd folytassa körét a szabályok

Részletesebben

Tartozékok: 7 kezdı lap (mindegyik épülettípusból egy, Ezeknek piros a hátulja) 1 játéktábla 60 farmer, négy színben. 4 extra akció jelölı

Tartozékok: 7 kezdı lap (mindegyik épülettípusból egy, Ezeknek piros a hátulja) 1 játéktábla 60 farmer, négy színben. 4 extra akció jelölı http://www.gemklub.hu/ 1846-ot írunk. Egész családok keltek útnak, hátrahagyva az otthonaikat, hogy szerencsét próbáljanak a Vadnyugaton. Minden vagyonukat szekerekre rakták, majd pusztákon, sivatagokon,

Részletesebben

Alhambra Az 1. kiegészítő A vezír jóindulata (Die Gunst des Wesirs)

Alhambra Az 1. kiegészítő A vezír jóindulata (Die Gunst des Wesirs) Alhambra Az 1. kiegészítő A vezír jóindulata (Die Gunst des Wesirs) Tervezte: Dirk Henn & Wolfgang Panning Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de Figyelem! Csak az alapjátékkal

Részletesebben

Gaïa. Alapszabályok és az egyszerű játékmód bemutatása

Gaïa. Alapszabályok és az egyszerű játékmód bemutatása Gaïa 2-5 fő részére Játékidő: 20-40 perc Fordítás és magyar változat: Szűcs Sándor (boresit) Lektorálás: Schlakker Eszter Az idők kezdetén vagyunk, még semmi sem létezik de Te már készen állsz a világ

Részletesebben

Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget)

Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget) Amigo, 2003 Tervezte: Tom Schoeps Angolra fordította: Pitt Crandlemire Fordította: Koczka Bertalan Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget) http://www.gemklub.hu/ Játékosok száma: 3-5 Korosztály: 10 éves és

Részletesebben

I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van.

I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van. Mahjong játékszabály I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van. Három szín: Írások, Bambuszok, Körök, mindegyikben

Részletesebben

A JÁTÉK CÉLJA A JÁTÉK TARTOZÉKAI

A JÁTÉK CÉLJA A JÁTÉK TARTOZÉKAI A JÁTÉK CÉLJA Jaipur, más néven a rózsaszín város mindig is fontos kereskedelmi központ volt Indiában. A két játékos azért verseng, hogy elnyerje a maharadzsa legbizalmasabb kereskedőjének áhított posztját.

Részletesebben

Bevezetés és áttekintés

Bevezetés és áttekintés Bevezetés és áttekintés 1882-t írunk és a Mérhetetlen Vének már itt vannak. Hétszáz évvel ezelőtt érkeztek, és azóta ők uralják a bolygót. Az emberek többsége egyszerűen éli az életét, elfogadva a szörnyek

Részletesebben

ZAPP ZERAPP. 1/6. 1 láthatatlan varázslat fuvallata 1 szabály. Az első játék előtt... Játékszabály

ZAPP ZERAPP.  1/6. 1 láthatatlan varázslat fuvallata 1 szabály. Az első játék előtt... Játékszabály ZAPP ZERAPP Játékszabály Fordította: Sütő Gábor Hang nélkül, magányosan trónol az örök csönd titokzatos hegye az elhagyatott tájon. Nincs szó, nincs hang, egy szélfuvallat sem érezhető... Ősidők óta különleges

Részletesebben

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól.

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A JÁTÉK CÉLJA A játékosok megpróbálnak minél gyorsabban megszabadulni a kártyáiktól. A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE A totemet a kör közepére

Részletesebben

Szerzô: Wolfgang Kramer. Ki lesz az ökörkör elnöke?

Szerzô: Wolfgang Kramer. Ki lesz az ökörkör elnöke? Szerzô: Wolfgang Kramer Ki lesz az ökörkör elnöke? Játékosok száma: 2-10 fô Ajánlott: 10 éves kor felett Tartalom:104 db játékkártya, 1 db játékismertetô A JÁTÉK CÉLJA: A játékos célja az, hogy a játékos

Részletesebben

Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu)

Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu) Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu) fordította: arrakeen A játékosoknak limitált számú akciójuk van, ahogy a pénzük és idejük is korlátos. A pénzt az aukciók során használhatják,

Részletesebben

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 1.NAP PROGRAMJA Elsőként megismerkedünk azokkal a betűkkel, amelyekkel ezen a héten dolgozni fogunk. Ezek pedig: b,d,p Nem elég, hogy vizuálisan

Részletesebben

Számolási eljárások 12. feladatcsomag

Számolási eljárások 12. feladatcsomag Számolási eljárások 3.12 Alapfeladat Számolási eljárások 12. feladatcsomag számok bontásának gyakorlása 20-as számkörben összeadás, kivonás gyakorlása 20-as számkörben A feladatok listája 1. Mennyi van

Részletesebben

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele. Filou Zsákbamacska Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő 20 perc A játék

Részletesebben

Játékelemek. 51 speciális kártya, 12x Kard, 12x Fuvola, 12x Passz és 15x Arany. 15 joker. 1 kezdőjátékos. 1 befolyásértékelő.

Játékelemek. 51 speciális kártya, 12x Kard, 12x Fuvola, 12x Passz és 15x Arany. 15 joker. 1 kezdőjátékos. 1 befolyásértékelő. 17 A Fekete Halál dúlja fel Európát. Az országod uralkodója megadta magát a pestisnek, és most az ország fejedelmei egymással versenyeznek, hogy ki kerüljön a helyére. Ezért körbeutazod az országot, hogy

Részletesebben

HALABAN, ZATZ ÉS SÉAGHDHA JÁTÉKA EMELKEDJ FEL EGY ISTENI HÚZÁSSAL! JÁTÉKSZABÁLY

HALABAN, ZATZ ÉS SÉAGHDHA JÁTÉKA EMELKEDJ FEL EGY ISTENI HÚZÁSSAL! JÁTÉKSZABÁLY HALABAN, ZATZ ÉS SÉAGHDHA JÁTÉKA EMELKEDJ FEL EGY ISTENI HÚZÁSSAL! JÁTÉKSZABÁLY A játékról Szellemi vezetőként a többiekkel versengve kell elérned, hogy te legyél az istenek Kiválasztottja. A következő

Részletesebben

mizéria MONDAT mizéria párban Hányféle képpen játszható a játék? Ki nyeri a játékot? Hány játékos játszhat a játékkal? Kell mérni az időt a játékban?

mizéria MONDAT mizéria párban Hányféle képpen játszható a játék? Ki nyeri a játékot? Hány játékos játszhat a játékkal? Kell mérni az időt a játékban? ! mizéria Hányféle képpen játszható a játék A mizéria party társasjáték négyféle képpen játszható. A játéktábla egyik oldalán a MONDAT mizéria, másikon a SZÓ mizéria alapja látható. A játétípusok részletes

Részletesebben

A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól

A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól A Taj Mahal - Mughal maharadzsa lenyűgöző szerelmi vallomása hitveséhez - már majdnem kész. Már csak a színpompás mozaikok hiányoznak.

Részletesebben

BEVEZETÉS JÁTÉKELEMEK ÁTTEKINTÉS ÉS A JÁTÉK CÉLJA

BEVEZETÉS JÁTÉKELEMEK ÁTTEKINTÉS ÉS A JÁTÉK CÉLJA 1 BEVEZETÉS Üdvözlünk Isztambul Bazárnegyedében! Készen állsz egy kereskedelmi versenyre? Ha igen, akkor gyorsabban kell megszerezned az áhított rubinokat, mint a versenytársaid. Nem vagy egyedül: a segédeid

Részletesebben

Martinique Martiniqui

Martinique Martiniqui Martinique Martiniqui A legenda Egy ősi legenda szerint nagy kalóz kincset ástak el Martiniqui szigetén. A kalózok számos kereskedő hajót süllyesztettek el, a rakományt elvettek, és a hajókat elsüllyesztették.

Részletesebben

Tartozékok Játékötlet

Tartozékok Játékötlet Tartozékok 1 játéktábla Az Aranysziget Tartozékok Játékötlet Előkészületek 4 kapitánybábu (piros, sárga, zöld, kék) 4 hajóbábu (piros, sárga, zöld, kék) 64 kalózkártya (16-16 piros, sárga, zöld és kék)

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto Coloretto Tervezte: Michael Schacht Kiadja: ABACUSSPIELE Verlags GmbH & Co. KG, 63303 Dreieich info@abacusspiele.de www.abacusspiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő kb. 30 perc Összefoglaló

Részletesebben

Tartalom. A játék rövid ismertetése és a játék célja

Tartalom. A játék rövid ismertetése és a játék célja Kimmo Sorsamo játéka A kairói bazárban már kora reggel nagy a nyüzsgés. A kereskedők kiteszik portékáikat - szőnyegeket, olajokat és fűszereket - a standjukra, de a vásárlók számára igazán vonzóak csak

Részletesebben

>> A szabályokat más nyelveken megtalálod a oldalon.

>> A szabályokat más nyelveken megtalálod a   oldalon. JÁTÉKSZABÁLYOK >> A szabályokat más nyelveken megtalálod a www.grail-games.com oldalon. A játékot tervezte: David Harding Külön köszönet: Chris Morphew Phil Walker-Harding Valamint minden Kickstarter támogatónknak

Részletesebben

Fordította: Uncleszotyi

Fordította: Uncleszotyi Fordította: Uncleszotyi Kiegészítette: Adhemar EL GRANDE 1 Összetevők Egy játéktábla 5 Grande (vezetők - nagy kockák) öt különböző színben 155 Caballero (lovagok - kis kockák) 5 színben (31 db színenként)

Részletesebben

Az Ezeréves Sólyom (Millennium Falcon) elmenekül a Halálcsillagról, pillanatokkal a robbanás előtt! & Lucasfilm Ltd.

Az Ezeréves Sólyom (Millennium Falcon) elmenekül a Halálcsillagról, pillanatokkal a robbanás előtt! & Lucasfilm Ltd. CHSW01HU_rules _v2.indd 1 A játék röviden A - A soron lévő játékos megpróbálja az egyik lapját beilleszteni az idővonal megfelelő helyére. A kártyáknak mindig időrendben kell követniük egymást. - Ha sikerül,

Részletesebben

A játék célja. Elõkészületek. Induló helyzet két játékos esetén (A és B) Induló helyzet 3 játékos esetén. Induló helyzet 4 játékos esetén

A játék célja. Elõkészületek. Induló helyzet két játékos esetén (A és B) Induló helyzet 3 játékos esetén. Induló helyzet 4 játékos esetén A játék célja Az ókori Rómában a vízellátáshoz sürgõsen szükség van víz csövekre, vagyis vízvezetékekre. Minden játékos, mint fõépítõ, megpróbálja a saját vízvezetékét a lehetõ leghoszszabbra építeni a

Részletesebben

Játékszabály. 30min

Játékszabály. 30min 3-6 10+ 30min Játékszabály 1 Vedd meg a legjobb házakat olcsón, vedd rá az ellenfeleidet, hogy túl sokat költsenek, majd add el a házaidat minél nagyobb profitot termelve! Tartalma 30 zkártya 1-től 30-ig

Részletesebben

Áttekintés. A játék célja. Tartalom

Áttekintés. A játék célja. Tartalom Kuro Játékszabály A rivális királyságok azon versengenek, hogy ki tudja összeverbuválni a legválogatottabb vitézeket kerek e vidéken. A feladat: légy az első, akinek sikerül 6 különböző hőst felfogadni

Részletesebben

Vándorkereskedők. Tartalom. Előkészítés. Hogy használjuk az Emberkéket? 42 Emberke fából (7 db mindegyik Épület színből) 6 db Kereskedőkorong

Vándorkereskedők. Tartalom. Előkészítés. Hogy használjuk az Emberkéket? 42 Emberke fából (7 db mindegyik Épület színből) 6 db Kereskedőkorong Csak az alapjátékkal együtt játszható! A harmadik kiegészítőnégy különbözőmodult tartalmaz, ezek tetszés szerint kombinálhatóak az alapjátékkal, illetve az összes kiegészítőminden moduljával. Ahol az alábbi

Részletesebben

Állatian gyors kártyajáték

Állatian gyors kártyajáték Chislaine van den Bulk Kristel Kleijer Kathalijn Vergeer H Állatian gyors kártyajáték E 2-4 játékos részére, 6 éves kortól Piatnik játékszám: 658402 2015 999 Games B. V., Hollandia Német / Magyar / Cseh

Részletesebben

NIAGARA. http://www.gemklub.hu/ 1/9. Egy pergő folyami verseny 3-5 játékos számára, 8 éves kortól Forította: Erödi Gelgely

NIAGARA. http://www.gemklub.hu/ 1/9. Egy pergő folyami verseny 3-5 játékos számára, 8 éves kortól Forította: Erödi Gelgely NIAGARA Egy pergő folyami verseny 3-5 játékos számára, 8 éves kortól Forította: Erödi Gelgely A Niagara folyó észveszejtő sodrásában bátor kenusok küzdenek a vízzel és egymással, hogy dárgaköveket gyűjtsenek

Részletesebben

Tartozékok. A játék célja:

Tartozékok. A játék célja: Egy játék Wolfgang Panningtől -4 nyolc éven felüli játékos részére. A Taj Mahal, a mogul sah szerelmének lenyűgöző bizonyítéka, nemsokára elkészül. Már csak a színes mozaikok hiányoznak. Fejezzétek be

Részletesebben

Donald X. Vaccarino játéka

Donald X. Vaccarino játéka Donald X. Vaccarino játéka Valami készülődik Az kancellárod úgy mosolyog rád, mint aki titkol valamit; vagy talán inkább úgy, mint aki azt hiszi, hogy te titkolsz előle valamit; sőt inkább mintha azt hinné,

Részletesebben

4., 5. és 6. kiegészítő modul

4., 5. és 6. kiegészítő modul 4., 5. és 6. kiegészítő modul Fresco 4, 5, és 6 kiegészítő modulok 2-4 játékosnak 10 éves kortól Wolfgang Panning Marco Ruskowski Marcel Süßelbeck Expansion modules 4, 5 and 6 Ebben a szabályfüzetben a

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV A verseny helyszíne: Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, 3597 Hejőkeresztúr, Petőfi Sándor út 111.

Részletesebben

Tartalom. Előkészületek 108 KÁRTYA. 10x Lazac Nigiri 5x Polip Nigiri 5x Tojás Nigiri 10x Puding 6x Wasabi 4x Evőpálcika

Tartalom. Előkészületek 108 KÁRTYA. 10x Lazac Nigiri 5x Polip Nigiri 5x Tojás Nigiri 10x Puding 6x Wasabi 4x Evőpálcika Játékszabályok Tartalom 108 KÁRTYA 14x Tempura 14x Sashimi 14x Gőzgombóc 12x 2 Maki tekercs 8x 3 Maki tekercs 6x 1 Maki tekercs 10x Lazac Nigiri 5x Polip Nigiri 5x Tojás Nigiri 10x Puding 6x Wasabi 4x

Részletesebben

TARTALOM GOAL OF THE GAME JÁTÉKOS KORTÓL PERC

TARTALOM GOAL OF THE GAME JÁTÉKOS KORTÓL PERC A gyönyörű színek világa életre kel, amint a játékosok választanak a 34, az elmúlt hat század legjobb európai művészeti alkotásait tartalmazó megbízás kártyákból. A játékosok pontokat kapnak a megbízásaikért,

Részletesebben

Reiner Knizia Djib. Játékszabály

Reiner Knizia Djib. Játékszabály Reiner Knizia Djib Játékszabály L angyos tavaszi fuvallat lebeg végig a Skót- Felföldön, csicseregnek a madarak és olvad a hó. Lassan előbukkan imádott kis falud és már a határkövek is kezdenek felbukkanni

Részletesebben

Manfred Ludwig. 1 játéktábla. 1 fából készült macskát. 18 fából készült egeret 4 színben (5 kék, 5 piros, 4 zöld, 4 sárga)

Manfred Ludwig. 1 játéktábla. 1 fából készült macskát. 18 fából készült egeret 4 színben (5 kék, 5 piros, 4 zöld, 4 sárga) Manfred Ludwig Manfred Ludwig 1936-ban született Münchenben. Tanulmányait a Müncheni Egyetemen végezte, és 1964 óta franciát és testnevelést tanít egy regensburgi középiskolában. A játékok tervezéséhez

Részletesebben