A POLGÁRI ÖSSZEFOGÁS KÖRMENDÉRT KIADVÁNYA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A POLGÁRI ÖSSZEFOGÁS KÖRMENDÉRT KIADVÁNYA"

Átírás

1 Körmendi Fórum A POLGÁRI ÖSSZEFOGÁS KÖRMENDÉRT KIADVÁNYA Fontos döntések elõtt Tisztelt Olvasó! Városunk idén ünnepli IV. Béla városi kiváltságlevél adományozásának 765. évfordulóját. Hogy Körmend megkaphatta a városi megtisztelő címet, az nem csak az akkori hivatalnokokon múlott, sokkal inkább az itt lakókon: a körmendieken, akik a valóban nehéz helyzetekben mindig össze tudtak tartani, akiket nem lehetett megosztani ideológiai szólamokkal, akik inkább hittek egymásban, mint az idegeneknek. Ma olyan helyzetbe került az ország, a város, amikor ismét szükség van a körmendieknek erre a különleges, nagyszerű képességére. A globális gazdasági válság nem kerülte el városunkat sem, dacára az elmúlt évek töretlen gazdasági fejlődésének, fejlesztésének. Tetézte a bajt, hogy a kormány nem tudott megfelelő, hatékony válaszokat adni korunk e rendkívüli történésére, tetteivel, döntéseivel még inkább kiszolgáltatott helyzetbe hozta az országot, így városunk lakóit is. Az önkormányzati ciklus utolsó költségvetései készülnek a következőhónapokban: az utolsó lélegzetvétel az utolsó hossz elõtt, az utolsó döntéssorozat a nyilvánvaló politikai fordulat előtt. Körmendnek magának kell megtalálnia a kiutat, magának kell gondoskodnia városlakói jelenéről és jövőjéről. Hogy milyen tartalékokkal, új ötletekkel, tervekkel fog neki ennek a munkának a Polgári Összefogás Körmendért választási szövetség, erről olvashatnak a következő oldalakon.

2 2 Körmendi Fórum Polgári összefogás: hûséggel a városért A Polgári Összefogás Körmendért választási szövetség a es helyhatósági választások előtt köttetett, a Fidesz, az MDF helyi szervezete, a Körmendi Polgári Kör, a Nyugdíjas Polgári Egyesület és a Polgári Körmendért Egyesület részvételével. A szervezetek megegyeztek abban, hogy Bebes István országgyűlési képviselőt állítják polgármesterjelöltnek. A szövetség zászlóbontásakor az együttműködő szervezetek kinyilvánították, hogy a város érdekeit a pártérdekek elé helyezik. Munkájukban a szakmaiságot, az átláthatóságot kívánták követni. Olyan közéletet képzeltek el, amelyben mindenki hangot adhat véleményének, tanácsaival, javaslataival segíti az önkormányzat munkáját. A szövetség tagjai akkor a város szebbé tételét, a kastély és a park hasznosítását, a Rába-part rendezését, az ipari park kialakítását tűzték ki célul. A szövetség jelöltjei az önkormányzati választásokon elsöprő győzelmet arattak, a 19 városi képviselőből 11 a Polgári Összefogás Körmendért jelöltje volt. A ciklusban a fentiek szellemében kezdték meg és folytatták munkájukat. A maguk elé tűzött célok megvalósításához azonban nem elegendő négy esztendő, ezért a következő helyhatósági választások előtt szövetségüket megerősítették. Ezt a megállapodást a Fidesz Magyar Polgári Szövetség, az MDF, a KDNP körmendi szervezetei, a Nyugdíjas Polgári Egyesület, a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület, a Kisgazda Polgári Egyesület és a Körmendi Polgári Kör írta alá. Az együttműködés fő céljai az előző ciklusban megkezdett városépítő, városfejlesztő tevékenység folytatása, Körmend értékeinek megőrzése, s lehetőségeinek legjobb kihasználása szerepelt. Az együttműködés továbbra is nyitott a polgári értékeket magukénak valló pártok, civil szervezetek, személyek felé, s minél szélesebb körű összefogással szeretné megvalósítani céljait. hirdette a szövetség. A 2006-os önkormányzati választásokon a Polgári Összefogás Körmendért ismét szép eredményt ért el: a 18 képviselői helyből 11-et szerzett meg. A szövetség képviselői bár időközben objektív okok miatt néhányuk kicserélődött a kezdeti listáról az elmúlt nyolc esztendőben ugyanazon értékek mentén, változatlan hűséggel szolgálták a várost.

3 Körmendi Fórum 3 Az ajtóm nyitva áll a körmendiek elõtt Beszélgetés Bebes István polgármesterrel az önkormányzati ciklus finisében Az önkormányzati ciklus utolsó költségvetésének áll neki a képviselő-testület, rendkívüli gazdasági és politikai helyzetben. Milyen szempontok vezérlik a döntéshozókat? A város stabil gazdasági alapokon áll, melyet az elmúlt két ciklusban sikerült elérnünk és megszilárdítanunk. Ennek ellenére sem könnyű a helyzetünk, hiszen a gazdasági világválság szakértő elemzők szerint a kormányzat hurráoptimizmusával szemben még nem érte el mélypontját, és a kilábalás várhatóan tovább tart, mint azt gondolták. A kedvezőtlen folyamatok természetesen Körmendet sem kerülhették el, ezt érzik az itt élők és megérzi az önkormányzat is, mely ráadásul politikai ellenszélben, ha tetszik, magára hagyatva kell megküzdjön e kihívással. A kormány teljes mértékben kiszolgáltatja döntéseivel nem csak a lakosságot, akikkel az elmúlt évek hibás gazdaságpolitikai döntéseit fizetteti meg, hanem az önkormányzatot is, amikor megvonja tőle a pénzügyi források nagy részét: az MSZPkabinet 120 milliárd forintot tervez elvonni az önkormányzatoktól. Gondolkodás nélkül teheti ezt a nagyobb részt ellenzéki vezetésű városokkal, hiszen politikai tőkét kovácsolhat az önkormányzatok vergődéséből, azok vezetőire hárítva a felelősséget. Ennek az újabb rossz és átgondolatlan döntésnek meglesznek a következményei az olyan településeken, ahol a vismajor helyzetekre nincsenek felkészülve. Körmend e téren is igyekezett különbözni a többi várostól. A városvezetés az elmúlt években következetesen végigvitte gazdasági programját: az ipari park teljes infrastruktúrával várja a további befektetőket, s folyamatos tárgyalásokat folytatunk azért, hogy elősegítsük további

4 4 Körmendi Fórum munkaadók letelepedését, de azt is el kell mondanom, hogy ebben nem könnyű eredményt elérni a mai viszonyok között. A város intézményrendszere viszont jól működik, az átszervezéseknek köszönhetően gazdaságosan és hatékonyan szolgálja a városlakókat. A városi közmű infrastruktúra csaknem teljes egészében megújult, ahol tennivalónk van, ott aktuális pályázataink jelentik a megoldást. Megteremtettük az alapjait és gondos előkészítés után start előtt áll a város hosszú távú felemelkedését és fejlődését biztosító kastélyprogram. Az, hogy ennyi időnek kellett eltelnie mindehhez, kiválóan bizonyítja a kormányzat és az általa működtetett államapparátus impotenciáját: lomha, a gazdasági környezetre reagálni nem tudó, mérhetetlen bürokratizmussal és párthűség-szemlélettel terhelt hivatalok hátráltatják a projektet. A következő, újonnan felálló kormányzat idején pedig sokkal jobbak az esélyeink e téren is. A politikai fordulat nem éri felkészületlenül a várost, hiszen Körmenden immár a második ciklust zárja sikerrel a nagyobb részt Polgári Összefogás Körmendért választási szövetség képviselői által alkotott képviselő-testület. helyére az időközi választásokon új, választási szövetségünkön kívül érkező képviselő került a testületbe. Új képviselőtársunk reményem szerint friss szemmel tekint képviselői feladataira, ötleteivel, konstruktív munkájával a város épülését szolgálja, akárcsak elődje. Mindezek figyelembevételével fog neki a testület a következő évi költségvetés elkészítésének. Összefoglalva: egy mindenkit érzékenyen érintő, rendkívül kényes gazdasági és politikai közegben, kihasználva a város stabil gazdasági alapjait, megteremtjük a lehetőségét Körmend hosszú távú és fenntartható fejlődésének, hogy az új és számunkra kedvezőbb politikai légkörben startra készek legyünk. Mindehhez soha nem látott mértékben számítunk a város lakosságának támogatására: olyan helyzet ez, amikor valóban félre kell tennünk minden személyes, vagy más érdeket, vélt, vagy akár valós sérelmeket is, mindannyiunk boldogulása érdekében. Nem félek: az a Körmend, melyet én ismerek, melyben polgármesteri hitem és bizalmam fekszik, képes erre. Véghez tudja vinni, hogy míg másutt Képviselőink kiegyensúlyozott politizálást folytattak ezen idő alatt, melynek központjában a városért való tenni akarás, és a munka állt, s ezt a szemléletet folytatjuk ezután is. A közelmúltban egy sajnálatos esemény miatt búcsút kellett vennünk régi társunktól, Tóth Imrétől, s egymást okolják a kialakult helyzetért, s egymásra mutogatva bűnösöket neveznek meg, addig itt minden mást félretéve, egymást erősítve dolgozunk a közös felemelkedésért. Erről szól a következő esztendő.

5 Körmendi Fórum 5 Visszatekintve az elmúlt egy, másfél esztendőre, ez nem is olyan esélytelen. Nincs okunk szégyenkezni. Már önmagában az óriási eredménynek számít az önkormányzatokat is súlyosan érintő kormányzati megszorítások tükrében, hogy működési hiány nélkül tudtuk a város intézményeit fenntartani, feladatainkat ellátni az elmúlt évben, s ez a célunk idén is. Nem értük azonban be ennyivel, pályázatok sokaságának segítségével igyekeztünk tovább fejleszteni a város infrastruktúráját. Ennek köszönhetően jelenleg is tart a csatornahálózat kiépítése, a városi utak burkolatának felújítása, támogatást nyújtottunk be a panelházak energiatakarékossá és esztétikusabbá tételéhez is, melyet a jövőben is folytatni kívánunk. Megkezdődött a vasútállomás épületének felújítása, megindult az építkezés a Szociális Szolgáltató és Információs Központ területén a fogyatékosok nappali ellátásának bővítése érdekében, megújítottuk a Mátyás király utcai Bölcsődét. Elkészíttettük a Rábán aluli városrész szennyvízhálózatának terveit, elkezdődött a Rákóczi út, Mátyás király utca és Nefelejcs utca közötti szakaszán a kerékpárút kiépítésének közbeszerzési eljárása, a kiépítés tavaszra várható. Elengedhetetlen, hogy ennek folytatásaként felújítsuk a Nefelejcs utcától Horvátnádaljáig terjedő szakaszt is, itt a tervezésre nyertünk támogatást. A szűkös forrásokból fordítottunk járdafelújításokra is. Képes-e jövőre az önkormányzat folytatni mindezt? Bár újabb brutális megszorításokra készül a kormányzat az önkormányzati szférában, és a működés területén emiatt nehézségeink lehetnek, a fejlesztésekkel nem állhatunk le. Egyrészt, mert több olyan nagy projektünk van, ami a kétfordulós pályázati rendszer sajátosságának köszönhetően az első fordulóban sikerrel szerepelt, de további előkészítő munkálatokat kellett elvégezni a második fordulón való sikeres szerepléshez. Ezeknek a feladatoknak a teljesítése a végéhez közeledik, így hamarosan végleges döntés születhet a Szabadság tér funkcióbővítő megújítása, vagy a Környezet és Energia Operatív Program keretében a város egészét érintő, az ivóvíz minőségét javító, valamint Alsóberki, Felsőberki, és Horvátnádalja csatornahálózatának kiépítésével kapcsolatos beruházásokról. Ugyanezt mondhatom el a dr. Batthyányné Coreth Mária Óvodával kapcsolatban, míg a Várkert vízháztartásának pótlására a magyar szlovén Interreg program keretében benyújtott pályázatunk támogatást nyert, jelenleg a jogerős építési engedélyek beszerzése folyik. Bízom benne, hogy a Batthyány-kastély fejlesztésének első ütemét (Kapuprojektek) év végére kedvezően bírálják el. Haladnunk kell a megkezdett úton azért is, mert a város jövője az értékeire alapozott fejlesztésekben van, melynek kiemelt területe a turizmus. Az említett beruházások melyek önerejét

6 6 Körmendi Fórum korábban a képviselő-testület megteremtette egymásra épülve teszik elérhetővé, hogy lehetőségeinkből kézzel fogható valóság váljon. Mindezt erősítik azok a magánbefektetések (vasútfejlesztés, termálberuházás), amik a város elérhetőségét, vagy épp turisztikai vonzerejét növelik. A Kapuprojekt költségvetését kisebbre kellett szabni a nem támogatható, üzleti jellegű elemek miatt. Adódott ebből némi félreértés Igen, hiszen nem arról van szó, hogy a kastélyprogramtól pénzt vontak el! A Kapuprojekt a kastély hasznosítására kidolgozott komplex program első eleme. Lényege, hogy közösségi tereket újítunk fel, s nyitunk meg kapukat a nagyközönség előtt: nyugatról a színházterem átalakításával, északról, a Narancsház felől pedig egyfajta előkert kialakításával tesszük turisztikai szempontból is vonzóvá a kastélyt. A nem támogatható eleme a Kapuprojektnek a kávéház. A Kapuprojekt azonban csak egy eleme annak az önkormányzati, hosszú távú fejlesztési tervnek, melyhez a városnak megvan a saját ereje is. Sajnálatos, hogy törekvéseinket az állam nem támogatja kellő mértékben. Évek óta csak apró lépéseket tehetünk kastély-ügyben, mert minduntalan falakba ütközünk. Az állam nem jó gazdája a kastélynak, nekünk mégsem segít a megmentésében, hasznosításában. Interpellációt nyújtott be a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterhez Rombolás vidéken címmel. Ismét a zalalövői vasút védelmében emelt szót. Miért fontos ez Körmend számára? Évek óta küzdünk különböző fórumokon azért, hogy ez a vonal megmaradjon. Felelősséggel tartozunk azokért, akiknek nincs más lehetősége a közlekedésre, mint ez a vonal. Nem csak a mai állapotot kell figyelembe vennünk: ha a zalalövő vasút megszűnik, megszűnik a vasúti összeköttetés is az Őrséggel. Bezárul egy kapu a későbbi potenciális fejlesztések előtt. Többször ígéretet is kaptunk arra, hogy nem számolják fel, később kiderült, ez csak választási fogás volt. Most ismét az önkormányzatokra akarják hárítani a felelősséget, velük akarják kimondatni a rossz hírt. Anyagi okokra hivatkoznak, hogy ne kelljen elismerni: tudatosan építették le a vasutat, rossz infrastruktúrával, rossz menetrenddel és más módszerekkel riasztották el az utasokat, hogy most lehessen mire hivatkozni. A kormány ahogy azt már megszoktuk tőle széttárja a karját, s a régiókhoz löki a problémát: oldják meg azok a vasúti közlekedést, csakhogy a régióknak nincs pénzügyi forrása erre a feladatra. Körmend számára fontos ez vonal, ezért tárgyalásokat kezdtünk a GYSEV Zrt.-vel, hogy közösen találjunk megoldást az üzemeltetésre. Miként képzeli a városlakók bevonását az önkormányzati munkába? Ahogy eddig is, ezután is bizonyos napokon nyitva áll az ajtóm a körmendiek előtt: jöjjenek, mondják el a véleményüket, elképzeléseiket, kritikáikat. Folytassunk intenzív párbeszédet, hiszen ezekből születnek majd a jó döntések. Körmend polgármestere eddig sem volt rejtve az emberek elől, de a mostani rendkívüli helyzetben igyekszem még többet a városlakók rendelkezésére állni. Polgármesteri fogadóóra havonta kétszer van, ami előzőleg mindig meghirdetésre kerül. Ezenkívül a címen is elérhető vagyok. Kollégáim dolgoznak azon, hogy megteremtsék a feltételeit az internetes online beszélgetésnek, vagy válaszadás lehetőségének, amint ez realizálódik, közzétesszük az elérhetőségeket.

7 terveznek a képviselők Körmendi Fórum 7 Az önkormányzati ciklus utolsó költségvetésének tervezésekor arra kértük a bizottsági elnököket, képviselőket, összegezzék az elmúlt év történéseit és számoljanak be a hátralévő időre tervezett munkájukról. Dr. Szabó Barna: azonnali segítséget tudjunk nyújtani Még nagyobb szükség lesz a biztonságos ellátórendszerre Melyek voltak az elmúlt év legfontosabb történései egészségügyi, szociális téren? Több nagy lépést is tettünk a szociális gondoskodás területén. A körmendi kistérséghez tartozó településektől a városi intézmények átvállalták a térségi feladatellátást a házi segítségnyújtásban, a családsegítésben, illetve a gyermekjóléti szolgáltatásban. Ennek következtében az új rendszer hatékonyabban, megbízhatóbban működtethető. A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében Körmend Város Önkormányzata közel 60 millió forintot nyert a Szociális Szolgáltató és Információs Központ Fogyatékosok Nappali Intézménye férőhelyeinek 30 férőhellyel történő bővítésére: a jelenlegi 24 férőhelyes. Az önrésszel együtt 66 millió forintból a bővítés elkezdődött. A támogatási szerződés értelmében az átadás ideje április 30. A bővített intézmény létrehozásával ismételten térségi feladatokat is szeretnénk ellátni, hiszen a kistelepüléseken a fogyatékkal élők nappali ellátása jelenleg nem megoldott. Önkormányzati ingatlanok biztosításával és egy Körmendről elszármazott magánszemély adományából megtervezésre került egy 30 férőhelyes idősek otthona. Az otthon megépítésével kapcsolatos feladatokat az önkormányzat tulajdonában lévő Körmendi Idősekért Nonprofit Kft. végzi. Az elmúlt évben sikerült bővíteni a jelzőrendszeres házi segítségnyújtáshoz szükséges készülékek számát pályázati forrás segítségével. Az egészségügyben az alapellátást továbbra is valamennyi körzetben és területen vállalkozó orvosok végzik az önkormányzattal kötött megállapodás alapján területi ellátási kötelezettséggel. A háziorvosi rendelők akadálymentesítése az elmúlt évben megvalósult. Szakellátás területén a Dr. Batthyány-Strattmann László Kórház Egészségügyi Kft. biztosítja a járó- és fekvőbetegellátást Körmenden. Az egyre szűkülő megreformált egészségügyi finanszírozás nehézségeket okoz a szolgáltatónak, de a kórház biztonságosan működik, az önkormányzatnak pedig a működéshez semmilyen pénzügyi forrást nem kellett biztosítania. A fejlesztések terén pályázatok önrészének biztosításánál az önkormányzat is részt vállalt. Természetesen a kórház önállóan is pályázott, amelynek keretében különböző fejlesztéseket így például a sürgősségi ellátás területén gép- és műszerbeszerzéseket hajtott végre. Mire elegendő a hátralévő egy esztendő? A legfontosabb mindkét területen a meglévő ellátások, szolgáltatások további működtetése, illetve biztosítása. A megkezdett fejlesztéseket folytatni, illetve befejezni kell. A pályázatok adta lehetőségek kihasználásával a meglévő ellátásokat kell fejleszteni, különös tekintettel a Körmend, Kossuth L. u. 26. szám alatt lévő Idősek Gondozási Központja épületének felújítására. Mik a hosszabb távú elképzelései szakterületén, ha erre lehetőséget kap a választóktól? Olyan szociális ellátórendszer létrehozása, amely a Körmenden és kistérségében élők részére biztosítja mindazon szociális alapszolgáltatásokat és szakellátásokat, amely az emberek adott élethelyzetében azonnal és helyben segítséget, és támogatást tud nyújtani. Ettől már nem állunk messze, főleg Körmend vonatkozásában, de ehhez még az elkezdett korábban felsorolt fejlesztéseket be kell fejezni és működtetni. Az egészségügy területén továbbra is azt szeretném, ha a kórházunk a jelenlegi formában működhetne, amelyhez azonban elengedhetetlen a megfelelő szintű központi finanszírozás. Milyen tervekkel lát neki a ciklus utolsó költségvetésének, mint az egészségügyi-szociális bizottság elnöke? Ismerve a 2010 évre a kormány által benyújtott költségvetést, nem lesz könnyű helyzetben az önkormányzat. Az elmúlt években is a szükséges, ésszerű racionalizáló intézkedéseket az önkormányzat meghozta, de a szociális ellátások területét ez nem érinthette, és nem érintheti a jövőben sem. Elsődlegesen azért, mert egyre többen lesznek olyanok, akik pénzbeli támogatásra, vagy szociális szolgáltatás igénybevételére lesznek jogosultak, rászorultak. Arra kell törekednünk, hogy ezen igényeket mind teljesebb körben ki tudjuk elégíteni, és ehhez a meglévő ellátórendszert biztonságosan tudjuk működtetni. Képviselõi tájékoztató: dr. Unger Károly képviselő (2. vk.), dr. Szabó Barna képviselő (8. vk.) és Bebes István: október 27. (kedd) óra, biofűtőmű tárgyalóterme

8 terveznek a képviselők 8 Körmendi Fórum Jusson amire kell, adósság nélkül A megszorítások ellehetetlenítik az önkormányzatot Melyek voltak körzetében az elmúlt év legfontosabb történései? Jelenleg több utcában is folyik a szennyvízhálózat kiépítése, mint például a Bercsényi, Kis, Honvéd, Béke utcákban, ami a mai gazdasági helyzetben szerintem nagy szónak mondható. A Mátyás király utcai Óvoda és Bölcsőde intézményében 15,4 millió forintos támogatási összegből, és közel négy millió forint saját forrásból a bölcsődei részben sor került a lapostető hő- és vízszigetelésére, homlokzati nyílászáróinak cseréjére, homlokzati falak hőszigetelésére, mozgáskorlátozott rámpa építésére, valamint eszközbeszerzésekre. Nem csak ez a példa igazolja, hogy bár szigorú gazdálkodást várunk el az intézményeinktől, működésük körülményeire a lehetőségek keretein belül nagy gondot fordítunk. Milyen feladatokat lát maga előtt a hátralévő egy esztendőben, és mik a hosszabb távú elképzelései a körzetet illetően, ha erre lehetőséget kap a választóktól? A szennyvízhálózat kiépítését követően a jövő évben meg kell csinálnunk az úthálózat felújításának tervezési feladatait, majd pedig pályázati források bevonásával a következő években fel is kell újítanunk az utak burkolatát. Tervezés alatt van a járdafelújítási programunk folytatása is, itt is van teendő a körzetemben. A panelprogram folytatásának támogatásáról döntést hozott az önkormányzat, kereteit a jövő évi költségvetés tervezésekor állapítjuk meg. Szorgalmazni fogom a pályázat feltételeinek megismertetését a körzetem lakóközösségeiben. Teszem ezt azért, hogy reálisan fel tudják mérni, milyen előnyöket és egyben milyen kötelezettségeket jelent számukra, s megismerjék azt is, hogy milyen összegben és hogy tudja segíteni őket az önkormányzat. Végül: milyen tervekkel lát neki a ciklus utolsó költségvetésének, mint a pénzügyi bizottság elnöke? Nehéz kérdés! Fontosnak tartom, hogy tovább szépüljön környezetünk, megújuljon a Szabadság tér, lehetőségünk legyen a Batthyány-kastély projekt elkezdésére, befejezzük a csatornahálózat felújítását, karbantartsuk útjainkat, járdáinkat, és még sorolhatnám. Meg kell azonban teremtenünk a különböző pályázatok önerejét, és mindezeket úgy, hogy ne adósodjon el a város. Természetesen az ember arra törekszik, hogy jusson a civil szervezeteknek, tudjuk támogatni a kultúrát és a sportegyesületeket, hisz ezek is fontos részei a város életének. Ez azonban nem lesz egyszerű! Jelenlegi kormányunk tovább akarja szűkíteni az önkormányzati normatívákat. A média értesülései szerint, ez akár 30 százalékos is lehet. Ez lehetetlen helyzetbe hozná az amúgy is mostohagyermekként kezelt helyi igazgatást, az önkormányzatok képtelenné válnának ellátni kötelező feladataikat. De ne menjünk ennyire előre, várjuk meg a jövő évi központi költségvetés végleges formáját, és utána világosabban látjuk saját lehetőségeinket. Képviselõi tájékoztató: Faragó Gábor képviselő (7.vk.) és Bebes István: november 4. (szerda) óra, ÖNO (Körmend, Kossuth u. 26.)

9 terveznek a képviselők Körmendi Fórum 9 Minden elérhetõ pénzt megszerezni a városnak A környezetvédelemre is hangsúlyt fektetünk A legizgalmasabb történések helyszíne most az 1-es számú körzet Igen, az év elején örömteli esemény érte a várost, mely jelentős fejlődést eredményez Körmend életében. A Szabadság tér felújítására pályázatot nyújtott be a város Körmend belvárosának komplex funkcióbővítő megújítása címmel. A Regionális Fejlesztési Tanács támogatta a fejlesztési elképzeléseket, s a projekt kivitelezéséhez 540 millió forint támogatást nyújt a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében, mely maximális támogatási összeget jelent. Sok olyan fejlesztés van melyeknek előkészítő munkáit részben vagy egészben elvégeztük, s hamarosan a megvalósításukat is megkezdhetjük. Milyen feladatai lesznek még ebben az önkormányzati ciklusban? A ciklus elején a Polgári Összefogás Körmendért célul tűzte ki a belváros csatornázását egy előre meghatározott rend szerint, melyhez pályázaton elnyerhető támogatást is igénybe kívánt venni. Véleményem szerint a szennyvízhálózat kiépítését környezetvédelmi szempontok miatt is vállalnia kell az önkormányzatnak, hiszen a 21. században nem tűrhető tovább a Rába és más vízfolyások szennyvízzel való terhelése. Vállaltam, hogy a város lehetőségeihez mérten támogatom a Rábán aluli rész szennyvízhálózatának kiépítését: a tervek elkészültek, jelenleg a kivitelezéshez szükséges pályázati pénz megszerzése a feladat. A Rába partján Nepomuki Szent János szobra tekint a vándorokra, melyet 1774-ben emelt a Batthyány család. A szobor és a védőépület az évek során meglehetősen rossz állapotba került. Úgy gondolom, hogy a városnak meg kell vizsgálni a helyreállítás lehetőségeit. Hosszabb távon mit szeretne elérni a körzetében, ha erre lehetőséget kap a választóktól? A nehéz gazdasági helyzet ellenére szeretnénk jelentős fejlesztéseket, ahogy eddig, úgy ezután is igyekszünk minden elérhető pályázati pénzt megszerezni a városnak. Idén is hozzájárulunk a panelprogrammal érintett társasházak felújításához 66 millió forint összegben, mely kivitelezési munkálatait legnagyobb örömömre körmendi vállalkozóknak sikerült elnyerni. A program egyik nyertese az Olcsai tér és a Batthyány utca sarkán lévő 25 lakásos társasház. Ez és a Heizig ház megújulása azért is öröm számomra, mert a lakóközösség kezdeményezésére jelentős önkormányzati támogatással valósulhat meg a felújítás. Körmend jelentős turisztikai fejlesztéseket kíván megvalósítani, melyben kiemelt szerepet szán a Batthyány-kastélynak és a Várkertnek. Ennek érdekében a város saját költségén megvalósíthatósági tanulmányt készíttetett, mely tartalmazza a Várkerttel kapcsolatos elképzeléseket is. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Fertő-Hanság és Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság 2009 nyarán lemondott a Várkert kezelői jogáról, lehetővé téve, hogy az MNV Zrt. döntését követően az Önkormányzat kapja meg majd. A testület, bizonyítva szándékai komolyságát, elkészíttette azt a tanulmánytervet is, ami a Várkert faállományának megőrzéséhez, az eredeti környezet helyreállításához szükséges munkálatokat tárja fel részletesen. Legsürgetőbb feladat a Várkert vízutánpótlásának helyreállítása, mely megakadályozza a növényzet gyökérzetének további pusztulását. Első lépésként a magyar-szlovén Interreg program keretében nyertünk támogatást a Várkertben levő feladatok elvégzésére. Kezd kibontakozni az a koncepció, amelyet az önkormányzat épített fel, s a turizmus erőteljes felfuttatását szolgálja. A Vida József utca felújítása mellett a Szabadság tér rehabilitációját, a kastély átalakítását és a Várkertet érintő turisztikai látványosságok kialakítását célzó projektek szervesen egymásra épülnek. Ha megvalósulnak, akkor együttesen járulhatnak hozzá Körmend turisztikai fejlődéséhez. Mit vár a ciklus utolsó költségvetésétől? Működési hiány nélkül terveztük a költségvetést 2009-ben is, és úgy tűnik az első félév adatainak ismeretében, hogy sikerül is teljesítenünk, úgyhogy a kiadási és bevételi oldal teljesen egyensúlyban marad. Ezt azonban csak úgy tudtuk elérni, hogy az előző években felelősségteljes szigorú gazdálkodást folytattunk. A 2010-es év még nehezebb helyzet elé állít bennünket: mint az ismeretes, az önkormányzatok jövő évi költségvetését 4,7 százalékkal kurtítja meg a kormány. A nehéz körülmények ellenére azonban nem lehet más a cél, mint a hitel nélküli költségvetés megalkotása. Képviselõi tájékoztató: Tóth Gábor képviselő (1.vk.) és Bebes István: október 21. (szerda) 18 óra Halászcsárda

10 10 Körmendi Fórum Ne csak a kosárlabdáról ismerjék Körmendet! Civilek értékelték az önkormányzat munkáját Az élet különbözõ színtereirõl kérdeztünk városlakókat: õk miként látják városunkat, miként ítélik meg az önkormányzat munkáját, mivel elégedettek és min változtatnának. Csima Árpádné hosszú évekig vezette az OTP helyi fiókját. Mint kívülálló úgy látja, az elmúlt években jó irányban haladt a város, a költségvetést sikerült minden évben egyensúlyban tartani, s ami elismerésre méltó: nullszaldósra kihozni. Ritka manapság az ilyen település. Azt hiszem azonban, a kormányzati megszorítások miatt a körmendi önkormányzat is kénytelen lesz visszavenni a költségekből fejezi ki aggodalmát a nyugalmazott bankszakember. Pedig az emberek egyre szegényebbek és elesettebbek lesznek a gazdasági válság miatt, s valószínűleg egyre nagyobb számban szorulnak majd az önkormányzat anyagi és szociális gondoskodására. Remélem, futja majd erre a célra is a városnak. Úgy látom, a képviselő-testület mindent megtesz azért, hogy a város bevételeiből minden területnek és városi intézménynek jusson, de a források egyre szűkülnek, s a pénzügyi elemzők szerint csak azután következik a feketeleves. Bízom benne, hogy a polgári összefogás képviselői ebből a rendkívül nehéz helyzetből is találnak kivezető utat, s ahogy eddig is, lelkiismeretesen, becsülettel dolgoznak a város, a városlakók boldogulásáért, és új munkahelyeket is tudnak teremteni. Csima Árpádné szerint egyetlen kritika érheti a városvezetést, mégpedig, hogy a csatornázás után nem azonnal állnak neki az utak rendbetételének, de úgy tudom, hogy ennek objektív szakmai okai vannak. Mindent összevetve, pozitív véleményem van a polgári összefogás elmúlt évekbeli munkájáról. Dr. Kristóf László ismert sportszakember, a nyugdíjas polgári egyesület egyik legaktívabb tagja azt mondja, neki a kormányzattal, nem a helyi politikával van gondja. Ugyan több évtizedet szentelt életéből a sportnak, s a körmendi kosárlabda egyik megalapozója volt, ma inkább távol marad az ezzel kapcsolatos vitáktól. Mindamel-

11 Körmendi Fórum 11 lett megjegyzi: azt mélységesen elítéli, hogy sok olyan távozott a kosárlabda mellől, aki valaha élt-halt e sportért. Mindazonáltal az sem jó, hogy Körmend csak a kosárlabdáról ismerszik meg. Az ország másik felében csak a kosárlabda jut eszébe az embereknek városunkról mondja Kristóf László, miért nem a Batthyányiakról, a csodaszép kastélyról, vagy Körmend más értékeiről? Hogy ez megváltozzék, abban sokat segíthet az önkormányzat által elindított kastélyprogram, de sajnos a kormányhivatalok miatt annyit csúszik a hasznosítás, hogy még azok is elveszítik a hitüket, akik nagyon mellette állnak. Ez nem a képviselő-testület hibája. Kristóf László egyetért azzal a törekvéssel, hogy az önkormányzat városrészenként építi meg a csatornahálózatot, s azután újítja fel az utakat. Így volt ez eddig mindenhol, s reméli, saját lakóterületén, a Hunyadi út és a kórház közötti szakaszon is ezt a munkamódszert követi az önkormányzat. Ha a csatornázás befejeződik és az utakat is rendbe teszik, valóban szép, rendezett lesz a város. Én támogatom a polgári összefogás képviselőit, ahogy mindenkit, aki Körmendért tesz valamit szögezi le végül a sportember. Joó György Attila teherfuvarozó, építőanyag-kereskedő jövőre ünnepli vállalkozása alapításának 20. évfordulóját. Örömre azonban akkor lenne igazán oka, ha vállalkozóbarátabb lenne a kormányzat. A helyiekkel én elégedett vagyok: segítőkészek a vállalkozás ügyeiben, s én ugyanúgy viszonyulok hozzájuk, s ezt nem azért mondom, mert elfogult vagyok, hiszen azt vallom, az építő kritika az, ami tovább viszi a dolgokat fejti ki a vállalkozó. Ha jobboldali lenne a kormány, egy szavam sem lenne: akkoriban sokkal több házat vittünk mint ma. Megfojtják a vállalkozót a számtalan adóval. Jó lenne, ha az illetékes miniszter foglalkozna például azzal, hogy miért van az, hogy nekem, helyi vállalkozónak, aki helyben fizetem az adókat, ugyanúgy autópálya-matricát kell vennem, mint annak a szlovák kamionosnak, aki átszáguld az országon, tönkreteszi az utakat és még csak nem is itt tankol. Nonszensz: nekem, aki 10 kilométert teszek meg Rádócig, matricát kell vásárolnom. Pedig a helyi kereskedelmet mindenütt segítik, környezetvédelmi szempontból is fontos, hogy a helyi terméket helyben adják el csak a kormányunknak nem fontos. Visszatérve a polgári összefogás képviselőire: szerintem jól végzik a dolgukat, de bizonyos ügyekben nagyon megköti a kezüket a kormány. Abban bízom, hogy a következő ciklusban kormányváltás lesz, s akkor ők is helyzetbe kerülnek. Akkor még többet tehetnek a városért. Képviselõi fogadóórák Tóth Gábor képviselő (1.vk) és Bebes István polgármester: október 21. (szerda) 18 óra Halászcsárda dr. Unger Károly képviselő (2. vk.), dr. Szabó Barna képviselő (8. vk.) és Bebes István: október 27. (kedd) óra, biofűtőmű tárgyalóterme Geosics László képviselő (3. vk.): október 30. (péntek) Batthyányné Coreth Mária Óvoda, óra Czvitkovics Gyula alpolgármester (4. vk.): november 3. (kedd) óra klubkönyvtár, Dobó tér Szabó Ferenc képviselő (6. vk.): november 3. (kedd) 18. óra ÖNO (Körmend, Kossuth u. 26.) Faragó Gábor képviselő (7.vk) és Bebes István: november 4. (szerda) óra, ÖNO (Körmend, Kossuth u. 26.) Dr. Fehér Tamás képviselő (5. vk.) és Czvitkovics Gyula alpolgármester: november 4. (szerda) óra Mátyáskert Csák Tamás képviselő (10. vk.): november 11. (szerda) Horvátnádalja, kultúrház óra; Felsőberki, italbolt, óra

Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja

Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja 2015-2019 Bevezetés Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116..-a alapján a helyi önkormányzatoknak Gazdasági programot

Részletesebben

A POLGÁRI ÖSSZEFOGÁS KÖRMENDÉRT KIADVÁNYA

A POLGÁRI ÖSSZEFOGÁS KÖRMENDÉRT KIADVÁNYA Körmendi Fórum A POLGÁRI ÖSSZEFOGÁS KÖRMENDÉRT KIADVÁNYA Hozzuk helyzetbe Körmendet! Ha előre tekintek, most egy olyan Körmendet látok magam előtt, amely élve a politikai fordulat hozta helyzeti előnnyel,

Részletesebben

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló Prioritás A prioritás vonatkozó specifikus céljai: A prioritáshoz kapcsolódó

Részletesebben

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. augusztus 25.

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. augusztus 25. J a v a s l a t Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban című ÁROP-1.A.3.- 2014. pályázat benyújtására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH.

Részletesebben

I. A testületi ülések és azok napirendje

I. A testületi ülések és azok napirendje KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2006. II. félévi MUNKATERVE 2006. augusztus 24. I. A testületi ülések és azok napirendje 1.) Vállalkozások foglalkoztatás növelő támogatásáról szóló rendelet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. október 29.-i üléséről Határozat: 120 130. számú Rendelet: 18/2009. (X.30.) 19/2009. (X.30.) 20/2009. (X.30.) 21/2009. (X.30.)

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivonat Készült: Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 22. napján a Demecser Város Önkormányzata (4516. Demecser, Gábor Áron út 4.) Ebédlőjében megtartott rendkívüli

Részletesebben

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata 2014-2019 Kapolcs község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

Önkormányzati pályázati elképzelések, eredmények 2008-2009. években Berhidán

Önkormányzati pályázati elképzelések, eredmények 2008-2009. években Berhidán i pályázati elképzelések, eredmények 2008-2009. években Berhidán Sorszám Pályázati cél pályázó Projekt helyzete Támogatási igény- összeg Megjegyzés 1 TIOP-1.1.1/07/1 Informatikai infrastruktúra fejlesztése

Részletesebben

Nagy Miklós Csaba egyéni vállalkozó Nagy Miklós egyéni vállalkozásának fejlesztése

Nagy Miklós Csaba egyéni vállalkozó Nagy Miklós egyéni vállalkozásának fejlesztése Nagy Miklós Csaba egyéni vállalkozó Nagy Miklós egyéni vállalkozásának fejlesztése Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi vállalkozások

Részletesebben

1. Sajószentpéteri Területi Szociális Ellátó Központ Integrálása (ÉMOP- 4.2.1/C-2f-2009-0001)

1. Sajószentpéteri Területi Szociális Ellátó Központ Integrálása (ÉMOP- 4.2.1/C-2f-2009-0001) Észak-magyarországi Operatív Program, Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások komplex, valamint bölcsődék önálló fejlesztése: Sajószentpéteri Területi Szociális Ellátó Központ Integrálása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 30-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Közösségi tér fejlesztése című (DAOP-2008-4.1.3 A.B.) pályázat benyújtása Az előterjesztést

Részletesebben

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi munkaterve Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére 1 M U N K A P R O G R A M 2013. január 1-től lényeges változások következtek

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből: 205/2008.(X.31.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a A Hajdúhadházi Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tetőtér beépítésének befejezési üteme

Részletesebben

MKÖH SZMSZ SZABÁLYZAT A PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉG RENDJÉRŐL 9. FÜGGELÉK SZABÁLYZAT

MKÖH SZMSZ SZABÁLYZAT A PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉG RENDJÉRŐL 9. FÜGGELÉK SZABÁLYZAT SZABÁLYZAT A PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉG RENDJÉRŐL 1.) Az egységes pályázati rendszer kiterjed: a) a Közös Önkormányzati Hivatal valamennyi szervezeti egységének tevékenységi körébe tartozó, b) a szervezeti

Részletesebben

Az Észak-alföldi régió kísérleti projektjének

Az Észak-alföldi régió kísérleti projektjének ADAPT2DC INTERREG IVB CENTRAL EUROPE projekt Az Észak-alföldi régió kísérleti projektjének bemutatása Balázsy Eszter, ÉARFÜ Nonprofit Kft. Demográfiai változások kezelése Magyarország régióiban 2012. július

Részletesebben

Nemti Község Önkormányzata

Nemti Község Önkormányzata Nemti Község Önkormányzata 3145 Nemti, Kossuth út 28. Telefon, Fax: 06/32 364-002 e-mail: hivatal @nemti.hu ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat 2014. évi

Részletesebben

Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP 2.1.1./B 09 2009 0032

Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP 2.1.1./B 09 2009 0032 Rákosmenti közlekedési és útfelújítási program EXPRESSZ PROGRAM 8 újabb utat épített Rákosmente Önkormányzata Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP.1.1./B 09 009 003 Az Európai Unió

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS. Martonvásár, 2014. 01. 29.

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS. Martonvásár, 2014. 01. 29. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS Martonvásár, 2014. 01. 29. A KÖZMEGHALLGATÁS TÉMÁI Polgármesteri beszámoló - visszatekintéssel Tervek, gazdasági helyzet - kitekintéssel Egyebek Kérdések válaszok 2010-14

Részletesebben

VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél

VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése,

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja.

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-9/2015.NY. J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 8-án,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült Jákó Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. április 29-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: Kovács János polgármester Hosszúné Deli Hajnal

Részletesebben

Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése

Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése A projekt azonosító száma: 8583073882 A kivitelezés ideje: 2014. 03. 12. 2014. 09. 30. A kedvezményezett neve és elérhetősége: Balatonfűzfőért Alapítvány

Részletesebben

Észak-Alföldi Operatív Program. Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember

Észak-Alföldi Operatív Program. Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember Észak-Alföldi Operatív Program Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember I. Prioritás bemutatása: 1. prioritás: Regionális gazdaságfejlesztés Észak-Alföldi Operatív Program A prioritás támogatást nyújt ipari

Részletesebben

2014-2019. Hegyesd község Önkormányzata

2014-2019. Hegyesd község Önkormányzata 2014-2019 Hegyesd község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

TERÜLETFEJLESZTÉS TERÜLETRENDEZÉS

TERÜLETFEJLESZTÉS TERÜLETRENDEZÉS TERÜLETFEJLESZTÉS TERÜLETRENDEZÉS Az ember a megszerzett földdarabon igyekszik megfelelő körülményeket teremteni magának, családjának, közösségének. Amíg az építési szándékát megvalósítja, számos feltételt

Részletesebben

Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata. Felelős kiadó: Somogyi Balázs

Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata. Felelős kiadó: Somogyi Balázs Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata Felelős kiadó: Somogyi Balázs Kiadási év, 2014 A perkátai Győry-kastély parkja fenntartható hasznosítása Győry kastély és Perkáta Perkáta település Fejér megyében

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Dunaharaszti Város Önkormányzata TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ Képviselő testületi jóváhagyásra 2016. február 01. Urban Lis Stúdió Kft. Cím: 1031 Budapest, Kadosa utca 19 21. Tel: +36 1 242 2257 Fax: +36 1 242 2257 E mail: urbanlis@urbanlis.hu

Részletesebben

tovább örökítő város legyen!

tovább örökítő város legyen! K Ö R M E N D I F Ó R U M 3 tovább örökítő város legyen! kampányról, tervekről, a város jövőjéről hogy milyen szakokra lenne még szükség a mezőgazdasági képzések mellett, így például a fémipari szakmák

Részletesebben

Új szakmai továbbképzések a Nemzeti Művelődési Intézet képzési kínálatában

Új szakmai továbbképzések a Nemzeti Művelődési Intézet képzési kínálatában Új szakmai továbbképzések a Nemzeti Művelődési Intézet képzési kínálatában Szakmai fejlesztőhálózat a kistelepülésektől az agorákig országos projektzáró konferencia Hatvan, 2015. szeptember 3. Partnereink

Részletesebben

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16.. / 1 / bekezdésében

Részletesebben

Vidéki örökség megőrzése. 138/2008. (X.18.) FVM rendelete

Vidéki örökség megőrzése. 138/2008. (X.18.) FVM rendelete Vidéki örökség megőrzése 138/2008. (X.18.) FVM rendelete A támogatás célja A támogatás célja a vidéki térség településein a kulturális örökség fenntartása, helyreállítása, korszerűsítése, ezen belül a

Részletesebben

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. LEADER kritériumok. Célterület kód: 580a01

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. LEADER kritériumok. Célterület kód: 580a01 Célterület kód: 580a01 Nemzetiségi hagyományok ápolása, civil szervezetek eszközbeszerzésének támogatása adottságokon alapul, vagy újszerűsége, témája miatt fontos a települések fejlődése szempontjából

Részletesebben

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévíz Az élet forrása A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévízi turizmusa számokban Magánszállás 812 ház 2240 szoba 4692 ágy Kereskedelmi szállás 20 Hotel (3-5 * ) 2078 szoba 5814 ágy Összesen

Részletesebben

Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés

Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés A kerület több pártja és civil szervezete az október 12-i önkormányzati választásra azért fogott ös sze, hogy folytathassuk a 2006-ban megkezdett munkát.

Részletesebben

Bodrogközben város születik hagyományok a jövő tükrében. Cigánd Város településfejlesztési stratégia és akcióterv (2007).

Bodrogközben város születik hagyományok a jövő tükrében. Cigánd Város településfejlesztési stratégia és akcióterv (2007). CIGÁND VÁROS VÁROSKÖZPONTJÁNAK KOMPLEX REHABILITÁCIÓJA DEÁK ATTILA Terület és településfejlesztési szakértő PÁLYÁZATI ÉS PROJEKTIRODA KFT. Előzmények 2007-20102010 Bodrogközben város születik hagyományok

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-4/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR ÉS TÉRSÉGE EGYÜTTMŰKÖDÉSE: HAZAI GYAKORLAT

SZÉKESFEHÉRVÁR ÉS TÉRSÉGE EGYÜTTMŰKÖDÉSE: HAZAI GYAKORLAT SZÉKESFEHÉRVÁR ÉS TÉRSÉGE EGYÜTTMŰKÖDÉSE: HAZAI GYAKORLAT DR. CSER-PALKOVICS ANDRÁS POLGÁRMESTER VÁROS ÉS TÉRSÉGE EGYÜTTMŰ KÖDÉSÉNEK AKTUÁLIS KÉRDÉSEI EURÓPAI ÉS HAZAI TAPASZTALATOK TÜKRÉBEN KONFERENCIA

Részletesebben

A 95%-os támogatású, 156 millió Ft összköltségű projekt a Támogatási Szerződés szerint 2014. január 1. napjával elkezdődött.

A 95%-os támogatású, 156 millió Ft összköltségű projekt a Támogatási Szerződés szerint 2014. január 1. napjával elkezdődött. SAJTÓKÖZLEMÉNYEK 2014 JANUÁR 15. Kalocsa Városa ismét elnyert pályázattal büszkélkedhet. Ezúttal az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló

Részletesebben

20 éves Szombathely város térinformatikai rendszere

20 éves Szombathely város térinformatikai rendszere 20 éves Szombathely város térinformatikai rendszere Keringer Zsolt Irodavezető E-mail: keringer@szombathely.hu Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Első lépések Döntés a Digitális Földmérési alaptérkép

Részletesebben

Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról

Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Bödeháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően az Önkormányzat

Részletesebben

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására J a v a s l a t Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására Ózd, 2015. április 29. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Pénzügyi Osztály Tisztelt Társulási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/566-9/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2016.

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

Kedves Olvasó! Megvalósult fejlesztések, beruházások: ami a fényképes beszámolóból kimaradt

Kedves Olvasó! Megvalósult fejlesztések, beruházások: ami a fényképes beszámolóból kimaradt Kedves Olvasó! Évek óta rendszeressé vált, hogy a Hajdúhegyi Hírekben ismertettem Önnel a városrész önkormányzati képviselõjeként végzett munkámat. Beszámoltam az elkészült fejlesztésekrõl és a megvalósításra

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. április 8-ai rendkívüli üléséről Határozat: 47-49/2010.(IV.08.). számú 2 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Körmend város Önkormányzata

Részletesebben

Sopron jelene, fejlesztési lehetıségei, kapcsolata a felsıoktatással

Sopron jelene, fejlesztési lehetıségei, kapcsolata a felsıoktatással Sopron jelene, fejlesztési lehetıségei, kapcsolata a felsıoktatással Dr. Fodor Tamás Sopron Megyei Jogú Város polgármestere 2008. november 17. Sopron Sopron madártávlatból A hőség és a szabadság városa

Részletesebben

A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.)

A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.) A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.) Szám Tárgy 2010 1/2010. (I. 29.) Jegyzőkönyv hitelesítő 2/2010. (I. 29.) Gyepmesteri Társuláshoz való csatlakozás-

Részletesebben

E lő t e r j e s z t é s. Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről

E lő t e r j e s z t é s. Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről E lő t e r j e s z t é s Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről Tisztelt Képviselő-testület! A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 1. (1) bekezdése

Részletesebben

2010. A kisvállalkozások versenyképességének fejlesztése, foglalkoztatási kapacitásuk bővítése 2010.06.08.

2010. A kisvállalkozások versenyképességének fejlesztése, foglalkoztatási kapacitásuk bővítése 2010.06.08. 2010. A kisvállalkozások versenyképességének fejlesztése, foglalkoztatási kapacitásuk bővítése 2010.06.08. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném Önöket értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S

M E G Á L L A P O D Á S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S szociális alapszolgáltatási és gyermekjóléti alapellátási feladatok intézményi társulás keretében történő

Részletesebben

INFORMÁCIÓS KIADVÁNY

INFORMÁCIÓS KIADVÁNY INFORMÁCIÓS KIADVÁNY IDÉZET 2 TISZTELT OLVASÓ! ÁROP-1.A.3-2014-2014-0002 - Területi együttműködést elősegítő programok a Mezőtúri járásban Napjainkban egyre több figyelem fordul azok felé, akik élethelyzetükből

Részletesebben

Tartalom ház lakás lakberendezés egészség szépségápolás divat ruházat állatok Közérdekű telefonszámok autó közlekedés Térkép élelmiszer vendéglátás turizmus sport 7-14 15-24 25-28 29-30 31-34 34 35-39

Részletesebben

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok Ref # 1 Kapacitásépítő támogatási program az 5 950 000 USD 212 088 USD fő / önkormányzat ok Az 5.000 USD támogatással indított Kapacitásépítő támogatási program célja a demokrácia és civil társadalom eszményeinek

Részletesebben

Szekszárd a fejlődő, élhető város. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Szekszárd a fejlődő, élhető város. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Szekszárd a fejlődő, élhető város Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 2010-2013 Szekszárd fejlesztéseinek összértéke 2010-2013 között meghaladta a 15 milliárd Ft-ot!

Részletesebben

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg:

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg: A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg: Marketing menedzser Projekt munkatárs Műszaki munkatárs Pozíciókat érintő háttérinformációk 1 oldal 2 oldal 3 oldal 4-5 oldal Marketing

Részletesebben

K I V O N A T. A káresemény megnevezése: Dunaföldvár, Baross u. 64. szám előtti közterületen történt (3742/1 hrsz) pinceleszakadás

K I V O N A T. A káresemény megnevezése: Dunaföldvár, Baross u. 64. szám előtti közterületen történt (3742/1 hrsz) pinceleszakadás 67/2011.(III.29.) KT. Dunaföldvár Város Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a vis maior tartalék címen támogatási igényt nyújt be a Belügyminisztériumhoz. A káresemény megnevezése: Dunaföldvár, Baross

Részletesebben

A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Köztisztasági fürdök és mosodák létrehozása, működtetése Célterület azonosító: 1 019 100 1. A projekt

Részletesebben

Internetes ügyintézésben otthon, az emagyarország Ponton...

Internetes ügyintézésben otthon, az emagyarország Ponton... Internetes ügyintézésben otthon, az emagyarország Ponton... emagyarország Hálózat Az emagyarország Pontok hálózata: Közel 2000 emagyarország Ponttal, ahol az eközszolgáltatások igénybevételéhez az internet

Részletesebben

Előterjesztés AZ ÖNKORMÁNYZATI FELADATELLÁTÁS ÉRTÉKELÉSE

Előterjesztés AZ ÖNKORMÁNYZATI FELADATELLÁTÁS ÉRTÉKELÉSE 1.napirendi pont Tárgy: 2014. évi zárszámadás elfogadása Előterjesztés Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 88.. (1) bekezdése, valamint a 4/2013. ( I.11.) Kormányrendelet 5. -ának (1) bekezdése

Részletesebben

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete a sportról Mihályháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kötelező és az önként vállalt önkormányzati

Részletesebben

NAGYVÁZSONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

NAGYVÁZSONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA NAGYVÁZSONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA H - 8291 Nagyvázsony, Kinizsi Pál u. 96. Telefon/fax: 88/264-011; E-mail: info@nagyvazsony.hu Szám:... / 2015. ELŐTERJESZTÉS Nagyvázsony község Önkormányzat képviselő -

Részletesebben

A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület LEADER kritériumrendszere A Nyírség Helyi Akciócsoport

Részletesebben

Tájékoztató az Otthon Melege Program önkormányzati támogatásáról

Tájékoztató az Otthon Melege Program önkormányzati támogatásáról Tájékoztató az Otthon Melege Program önkormányzati támogatásáról ZFR-TH/15 Társasházak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása Oroszlány, 2015.01. 29. Németh Gábor,

Részletesebben

Gödöllő Város Önkormányzatának 2011. évi összesített közbeszerzési terve. 85% pályázati támogatás (norvég): 66.637.789,- Ft

Gödöllő Város Önkormányzatának 2011. évi összesített közbeszerzési terve. 85% pályázati támogatás (norvég): 66.637.789,- Ft 1 Gödöllő Város Önkormányzatának évi összesített közbeszerzési terve Sorszám A beszerzés pontos megnevezése A beszerzés tárgya A rendelkezésre álló előirányzat (bruttó) A beszerzés becsült értéke (nettó)

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1./ Beszámoló az önkormányzat 2013. évi munkájáról és 2014. évi terveiről

JEGYZŐKÖNYV. 1./ Beszámoló az önkormányzat 2013. évi munkájáról és 2014. évi terveiről JEGYZŐKÖNYV Készült: Kunszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 28-án 17,30 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásán a Petőfi Rendezvény-és Faluházban. Jelen vannak: Kovács

Részletesebben

JAVASLAT A KÖZGYŰLÉS 2007. II. FÉLÉVI MUNKATERVÉRE. Összeállította:

JAVASLAT A KÖZGYŰLÉS 2007. II. FÉLÉVI MUNKATERVÉRE. Összeállította: MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Miskolc Megye Jogú Város K ö z g y ű l é s e KJ:16.058-2/2007. JAVASLAT A KÖZGYŰLÉS 2007. II. FÉLÉVI MUNKATERVÉRE Összeállította: Gombos Gáborné Közig. és Jogi Törvényességi

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete a társasházak magánerős felújításához és a városi közműhálózatok magánerős építéséhez nyerhető pénzügyi támogatásról

Részletesebben

FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE

FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE Felsőtárkány, 2013. március 27. I. TÁRSADALMI KÖRNYEZET: A közszférában is jelentkező folyamatos változások többek között

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Hernádnémeti Önkormányzat Képviselő-testülete 3564 Hernádnémeti, Kossuth u. 38. sz. Száma: 1-12/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember

Részletesebben

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35.

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. P Á S Z T Ó V Á R O S P O L G Á R M E S T E R E 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 F a x : ( 0 6-3 2 ) 4 6 0-9 1 8 E - m a i l :forum@paszto.hu Száma: 1-126/2015. A döntés meghozatala

Részletesebben

BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél

BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. február 25-én (szerda) 16 órakor megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. február 25-én (szerda) 16 órakor megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. február 25-én (szerda) 16 órakor megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Javaslat az önkormányzat Gazdasági programjára

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést tárgyalja meg és hozza meg döntését!

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést tárgyalja meg és hozza meg döntését! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KER. ALPOLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZATÁNAK Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Javaslat a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális szolgáltatásokról,

Részletesebben

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-15/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én,

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére 6. napirend: Az Egyesület 2011-es tervei Tisztelt Közgyűlés! 2011-es tervezett

Részletesebben

Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014.

Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014. Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014. Jóváhagyta: Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a /2011. (..) számú határozatával. Tartalom 1.) Bevezetés... 2 2.) Alapelvek és pénzügyi

Részletesebben

184/2013.(VI.27.) határozat melléklete

184/2013.(VI.27.) határozat melléklete Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2013. évi KÖZBESZERZÉSI TERVE Építési beruházás 1. Beszerzés tárgya Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő közmű rendszerek, műtárgyak fenntartási

Részletesebben

Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról

Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Szijártóháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére Tárgy: Döntési javaslatok az Enying város önkormányzati épületeinek

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. december 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. december 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 259/2011.(XII.22.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a megelőlegezési likvid hitel felvételre vonatkozó előterjesztést. A likviditásának biztosítása érdekében

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA ÖNKORMÁNYZATI HÍREK www.nyekladhaza.hu JUTALOM A JÓ GAZDÁLKODÁSÉRT Azok az önkormányzatok, amelyek nem halmoztak fel adósságállományt, most lehetőséget kaptak a Belügyminisztériumtól támogatási összeg

Részletesebben

ÚJ SZÉCHENYI TERV 2012. ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA USZT pályázati kírások 2012. I. félévében

ÚJ SZÉCHENYI TERV 2012. ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA USZT pályázati kírások 2012. I. félévében ÚJ SZÉCHENYI TERV 2012. ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA USZT pályázati kírások 2012. I. félévében Önkormányzatok számára kiírt aktuális pályázati lehetőségek Témakör Nevelési intézmények fejlesztése Dél Alföld,

Részletesebben

A BUDAPEST XVI. KERÜLET KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA

A BUDAPEST XVI. KERÜLET KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA Elfogadta: 198/2008. (III. 26.) Kt. hat. A BUDAPEST XVI. KERÜLET KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA A Nemzeti Környezetvédelmi Program a települési környezet védelmén belül egy kisebb környezet-, és stresszhatást

Részletesebben

Előterjesztés. Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. február 13. napján tartandó ülésére. 13. számú napirendi pont

Előterjesztés. Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. február 13. napján tartandó ülésére. 13. számú napirendi pont Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 13. számú napirendi pont Tárgy: Közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási terv Előterjesztő és

Részletesebben

Kérdőív. 1.) Véleménye szerint mi a legnagyobb érték településén? 2.) Mi a három legfontosabb észrevétele a településével kapcsolatosan? a.) b.) c.

Kérdőív. 1.) Véleménye szerint mi a legnagyobb érték településén? 2.) Mi a három legfontosabb észrevétele a településével kapcsolatosan? a.) b.) c. Kérdőív 1.) Véleménye szerint mi a legnagyobb érték településén? 2.) Mi a három legfontosabb észrevétele a településével kapcsolatosan? a.) b.) c.) 3.) Kérem, mondja meg, mi a három LEGNAGYOBB PROBLÉMA,

Részletesebben

Wallace S. Broecker: Felelősségünk terhe. 1997.április

Wallace S. Broecker: Felelősségünk terhe. 1997.április Kék bolygónk a legkritikusabbnak ígérkező évszázadba lép. Mindeddig bolygónkat a természeti erők kormányozták 4,5 milliárd éven át. Ha tetszik, ha nem, bolygónk fenntartása kezünkbe hull, és sajnos mi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. szeptember 27-én (csütörtökön) 16.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

Városfejlesztési Kerekasztal - Elképzelések Budafok Belváros fejlesztéséről -

Városfejlesztési Kerekasztal - Elképzelések Budafok Belváros fejlesztéséről - Városfejlesztési Kerekasztal - Elképzelések Budafok Belváros fejlesztéséről - 2012. november 6. Promontorium Polgári Casino Somfai Ágnes: somfai.agnes@lehetmas.hu Tervek Remélhetően 1998-ban megkezdődik

Részletesebben

MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP-ÉS HOSSZÚTÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 1. BEVEZETÉS A folyamatosan változó társadalmi-gazdasági környezet, az átalakulások korszakát élő közszolgáltatások, a közigazgatási

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Elıterjesztés sorszáma: 72. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat A fogyatékos emberek egyenlı esélyő hozzáférésének biztosítása a szociális ágazatban program keretében pályázat benyújtására E L İ T E R J E S Z

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 19-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 19-i nyilvános ülésére 3. napirendi pont Nyirád Község Önkormányzata Polgármesterétől 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: hivatal@nyirad.hu Ügyszám: 87-7/2015. Előterjesztő: Sarkadi-Nagy András

Részletesebben

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzati feladatokról egységes szerkezetben a módosítására kiadott 18/2013. (VI.28.) önkormányzati

Részletesebben

Beszámol a polgármester 2005. ősz

Beszámol a polgármester 2005. ősz Beszámol a polgármester 2005. ősz Fejlesztések 2005-ben Szeged 2005. évi költségvetése kiadási főösszegei Fejlesztés 32 milliárd Ft. 47% 53% Működés 36 milliárd Ft. Fejlesztések alakulása Szeged 2005.

Részletesebben

Földeák község Önkormányzat gazdasági és munkaprogramja (2010-2014) I. Bevezetés

Földeák község Önkormányzat gazdasági és munkaprogramja (2010-2014) I. Bevezetés Földeák község Önkormányzat gazdasági és munkaprogramja (2010-2014) I. Bevezetés Az 1990. évi LXV. törvény 91. (1) bekezdése szerint az önkormányzat meghatározza gazdasági programját, amelynek kötelező

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS ZIRC VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2006 február 13-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS ZIRC VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2006 február 13-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS ZIRC VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2006 február 13-i ülésére Tárgy: A Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde udvari játékainak átalakítása, pótlása Előadó: Igmándyné Hebling

Részletesebben