Start immediately = Azonnali kezdés Azonnali belépés a oklevelek kiállításához, az ehhez szükséges instrukciók elolvasásának kihagyása.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Start immediately = Azonnali kezdés Azonnali belépés a oklevelek kiállításához, az ehhez szükséges instrukciók elolvasásának kihagyása."

Átírás

1 Kezdő oldal Üdvözöljük a Youthpass oldalán A Youthpass egy kezdeményezés az Ifjúság Program keretében a nem-formális tanulás elismertetésére. Az elkövetkezendő hónapokban, években a Youthpass oklevelek, és egyéb ehhez kapcsolódó eszközök tesztelésre kerülnek annak érdekében, hogy az Ifjúság Program és az ebben részt vevő fiatalok teljesítménye hivatalosan is elismerésre kerüljön. Start immediately = Azonnali kezdés Azonnali belépés a oklevelek kiállításához, az ehhez szükséges instrukciók elolvasásának kihagyása. a jobb oldali ablakra való kattintással további információt találhatnak a Youthpass -ról Mi a Youthpass? Tartalom és stratégia A németországi székhelyű SALTO-Youth Forrásközpont fejlesztette ki az Ifjúság különböző alprogramjaihoz kapcsolódó eszközöket, melyek elősegítik a nem-formális tanulás elismerését. Ezeket azért hozták létre, hogy - felhívja a figyelmet a személyes nem-formális tanulási folyamatára, - támogassa az ifjúsági munka társadalmi elismertetését, - előmozdítsa az ifjúsági munkások és a fiatalok foglalkoztatását. További részletes információt a Youthpass céljairól az alábbi honlapon találhat: A PDF kiterjesztésű fájlok megnyitásához Adobe Reader program szükséges, amely az alábbi honlapról letölthető: Youthpass oklevelek (fő szöveg az oldalon) Az Ifjúság Program 1. alprogramjában támogatott projekt része az oklevelek kiállítása. 1. alprogram Ifjúsági Csereprogramok Az oklevél igazolja a projektben résztvevő fiatalok részvételét. Az oklevél kiállítása során a kitöltőnek fel kell tüntetnie a projekt részletes leírását, illetve a résztvevő által a projekt során végzett tevékenységeket, az ő egyéni hozzájárulását. Az oklevelek kiállításához kérem kövesse az alábbi útmutatásokat, amelyek a következő oldalakat mutatják be: 1. lépés: regisztráció A MySALTO részben lehet regisztrálni a SALTO honlapon, amely a Youthpass oklevél kiállításához biztonsági okokból szükséges. Kérjük a felhasználókat, hogy ezután a honlapra való további belépések esetében a regisztráció során kapott felhasználónevet és jelszót használják. A regisztráció után a honlap biztonságos részébe lép be, ahol az oklevelek kiállításra kerülnek. 2. lépés: a projekt adatainak megadása

2 Felhívjuk figyelmét, hogy a projekt pontos adatait adja meg, mivel ezek később az oklevélen is meg fognak jelenni. Ebben a lépésben van lehetőség arra is, hogy az oklevélbe a projekt tevékenységének leírását is beleírja. 3. lépés: a résztvevők adatainak megadása Itt lehet megadni, hogy az egyes résztvevők milyen tevékenységgel járultak hozzá a projekthez. 4. lépés: az oklevelek kiállítása Az okleveleket a megadott adatok alapján PDF kiterjesztésű fájlban állítja elő a honlap. A fájl megnyitásához Adobe Reader program szükséges, amelyet az alábbi honlapról kattintva ingyenesen letölthető: A kezdéshez kérjük kattintson ide. A lap alján megtekintheti, hogy az oklevél hogyan fog megjelenni. Az első oldal az általános projekt azonosítókat tartalmazza és az adott program leírását. Ez a rész előzetesen rögzített. Regisztráció az alábbi résznél: MySALTO Ez a személyre szabott része a SALTO honlapnak, amely a legváltozatosabb lehetőségeket kínálja felhasználóinak. Regisztrált felhasználóként a SALTO honlap olyan extra szolgáltatását is használhatja, mint a képzési naptár, eszköztár, TOY, ). - Ha még nem regisztrált, akkor egyszerűen tegye meg a jobb oldalon található űrlap segítségével és a jövőbeli látogatások alkalmával is beléphet felhasználónevével és jelszavával. A regisztráció ingyenes! - A regisztrációval rendelkező SALTO vagy TOY felhasználók a bal oldalon található ablak kitöltésével bejelentkezhetnek. Kattintson a emlékezzen rám ablakára, ha azt szeretné, hogy a honlap további megnyitásakor automatikusan ezzel a felhasználónévvel lépjen be. (Nem javasolt, ha nyilvános számítógépet használ!) - Elfelejtette a jelszavát? Lentebb balra írja be az címét, amivel regisztrált a honlapon és az új jelszót automatikusan elküldjük Önnek. Youthpass oklevelek 1.oldal Üdvözöljük a honlap biztonságos részében, ahol az oklevél kiállításra kerül. Ezen oklevél igazolja a projektben résztvevő fiatalok részvételét. Az oklevél kiállítása során a kitöltőnek lehetősége van megadnia a tevékenység leírását és a résztvevő hozzájárulását a projekthez. Most elkezdheti az Ifjúság Program 1. alprogramjában támogatást nyert projektek okleveleinek kiállítását: 1. Ha először állítja ki a támogatást nyert projekt okleveleit, kérjük kattintson az új projekt hozzáadása részre. A következő oldalon a projekt adatait kell megadnia. 2. Ha a már korábban kiállított okleveleket szeretné módosítani, akkor kattintson az adatbázisban szereplő adatok részre, és válasszák ki a projektlistából. A következő oldalon módosítani tudja a megadott adatokat. Projects = Projektek Enter new project = Új projekt hozzáadása

3 Youthpass oklevelek 2.oldal Projekt adatainak bevitele Itt arra kérjük, hogy adja meg a projekt általános adatait: - A szerződésben megadott hivatkozási számot, - a projekt címét, - a program kezdetét és végét, - a támogatást kapott szervezet nevét, - és a projektben résztvevő országokat. Kérjük, ellenőrizze, hogy minden adat helyesen lett-e megadva, mert ezen adatok a megadott formában az oklevél első oldalán fognak szerepelni. A kötelezően kitöltendő ablakok vastagon szedett betűkkel vannak jelölve. A további magyarázatért kérjük nézze meg a leírást a beviteli mező alatt. Projekt adatok A 1-es űrlap teteje Hivatkozási szám (szerződésben foglalt szám. pl. HU-11- ) A projekt címe (szerződésben foglalt) A program helyszíne (település) A program helyszíne (ország) A program kezdete A program vége A szervezet neve Résztvevő országok (kérjük pontosan adja meg az országokat vesszővel elválasztva, pl.: Magyarország, Törökország, Észtország, és Írország) Kérjük Magyarországot ne felejtse el feltüntetni. A projekt leírása (Ezt a részt nem kötelező kitölteni. Ha itt megadja a projekt leírását, akkor a továbbiakban ez minden oklevélen megjelenik. Példát talál a leírásra az oldal alján.) A projekt leírása maximum 500 karakter lehet. Save project = A projekt mentése Cancel = Mégse A 2. lap alja A mentés után a következő oldalon a résztvevők adatainak megadása következik. A projekt leírását nem kötelező kitölteni. Ha itt megadja a projekt leírását, akkor a továbbiakban ez minden oklevélen megjelenik. A leírásba belefoglalhatja az előkészületeket és az utómunkálatokat, a program leírását, és azon tevékenységeket, amelyeket fontosnak ítél, hogy említésre kerüljenek. Az alábbiakban egy példát találhat erre: Az ökológiai fejlődés Európában című projektre való felkészülés és az utómunkálatok két egynapos és két hétvégi találkozót tartalmazott a német csoport számára, ahol megbeszélésre került a helyi ökológiai helyzet és elkészült egy speciális térkép a városról, amin felhívták a figyelmet a speciális helyzetekre (szemét stb.). A Máltán megrendezett ifjúsági csereprogram során a résztvevők célkitűzése a víz és az energia használatának kérdése, annak csökkentése volt. A hazatérés után a csoport közösen kifejlesztett egy tervet, amivel jobban odafigyelhetnek saját környezetük védelmére.

4 Kérjük, ne használjon 500 karakternél többet szóközökkel együtt. Itt látható, hogy az oklevélen hogyan helyezkedik el a projekt leírása. A projekt leírása lehetőség szerint minél érthetőbb és világos legyen, hogy az ifjúsági munkában tapasztalattal nem rendelkezők számára is egyértelmű legyen. Youthpass oklevelek 3.oldal Kérjük, adja meg a résztvevők adatait és készítse el az oklevelet! A projektre vonatkozó információk egy része megismétlődik a beviteli mező tetején. A folyamat során bármikor változtathat a projekt adatain. További információért kérjük tekintse meg a beviteli mező alatti leírást. Project details = Projekt adatok Project title = A projekt címe Organisation name = A szervezet neve Project duration = A projekt időtartama Edit project details = A projekt adatainak megváltoztatása Participants = A résztvevők adatai Enter new participants = Új résztvevők adatainak felvitele A 3. oldal alja Ahhoz, hogy a támogatásban részesült projekt résztvevőinek adatait megadja, két különböző dolog közül választhat: Amennyiben egy új résztvevő adatait szeretné megadni, kérjük, kattintson az Új résztvevők adatainak felvitele részre. A következő oldalon ennek a fiatalnak a tevékenységeire vonatkozó részletes leírás megadása következik. 1. Amennyiben olyan résztvevők adatait szeretné megváltoztatni, akik már szerepelnek az adatbázisban, akkor kattintson a Változtatás részre. Egy-egy résztvevő adatai egészen addig törölhetők, ameddig az oklevelet ki nem állították. 2. Amennyiben egy-egy résztvevő egyéni hozzájárulását, a projekt alatt végzett tevékenységeit szeretné megjeleníteni az oklevélben, akkor azt a következő oldalon található magyarázat és példa alapján teheti meg. Miután megadta mind a projekt azonosításához szükséges összes adatot, és/vagy a résztvevőkre vonatkozó egyéni leírást a projekthez kapcsolódóan, akkor a rendszer készen áll arra, hogy az oklevelek kiállításra kerüljenek a projektben résztvevő azon fiataloknak, akiknek az adatait rögzítette. Az oklevelek elkészítéséhez két lehetősége van: 1. Ha az okleveleket a résztvevőknek egyenként szeretné elkészíteni, akkor kérjük, jelölje meg a nevüket az előttük lévő kis négyzetben. Miután elkészítette az okleveleket PDF ikon jelenik meg a résztvevők neve mögött. Ez azt mutatja, hogy Ön elkészítette az oklevelet. Kérjük ellenőrizze, hogy elmentette-e a számítógépére. Ha új oklevelet szeretne készíteni ugyanannak a résztvevőnek, akkor ezt egy új PDF fájlban kell megtennie.

5 2. Ha az okleveleket egyszerre szeretné elkészíteni az összes résztvevőnek, akkor jelölje be az Összes négyzetet. Miután kiválasztotta, hogy melyik verziót szeretné alkalmazni, akkor csak kattintson az Oklevelek létrehozása részre, amely rövid időn belül elkészül. Youthpass oklevelek 4.oldal Új résztvevők adatainak felvitele. Kérjük, adja meg a résztvevő vezetéknevét és keresztnevét. Amennyiben kívánja, úgy megadhatja a résztvevő által megvalósított tevékenységek egyedi, specifikusan a fiatalra vonatkozó leírást. A kötelezően kitöltendő részeket vastagon szedett betűkkel jelöltük. További információért kérjük tekintse meg az beviteli mező alatti leírást. Participant s details = Résztvevők adatai First name = Keresztnév Surname = Vezetéknév A résztvevők által megvalósított tevékenységek (A leírások, amelyek az egyes résztvevők által megvalósított tevékenységekre vonatkoznak lehetőséget nyújtanak arra, hogy az oklevélben bemutatásra kerüljön, hogy a fiatalok hogyan vonódtak be a projekt különböző fázisaiba, milyen módon járultak hozzá a program sikerességéhez. Ezen rész kitöltése nem kötelező. Részletes leírás és példa az alábbiakban található.) 0 of 500 allowed characters used = Max. 500 karakter engedélyezett Save participants = Résztvevők adatainak elmentése Save and new = Mentés és új létrehozása Cancel = Törlés Az 1. űrlap alsó része Kérjük, hogy fordítson különös figyelmet arra, hogy az alábbi rész a lehető legérthetőbb módon legyen megfogalmazva. Amennyiben lehetséges, akkor ezt a részt a résztvevővel/résztvevőkkel együtt töltse ki. Az oklevél az ifjúsági munkában tapasztalattal nem rendelkezők számára is egyértelmű legyen. Kérjük használjanak egyszerűbb szavakat, kifejezéseket, olyanokat, amelyeket a fiatal is könnyedén megért és szükség esetén meg is tud magyarázni. Példa egy lehetséges leírásra: Szabó Zsolt egy olyan projektben vett részt, amely az ökológiai rendszert vizsgálta a helyi környezetben (pl. Hogyan bánunk a hulladékkal? Folynak-e a környezetvédelem megóvására irányuló tevékenységek a környezetünkben?) A különböző országok környezetvédelemhez való viszonyulásának összehasonlítása után a résztvevők megvitatták az ökológiai fejlődés különböző hatásait. Zsolt aktívan vett részt egy gyakorlati útmutató kidolgozásában, amely helyi szinten foglalkozik a különböző környezeti hatásokkal. A gyakorlati útmutató előkészítésében és megírásában kezdeményező szerepet vállalt. Kérjük maximum 500 karaktert használjon ezen rész kitöltésére. Itt megtekintheti, hogy a Megvalósított tevékenységek rész hogyan és hol fog elhelyezkedni az oklevélen.

6 Ezután két lehetőség van: 1. Ha szeretné elmenteni a résztvevő adatait és átmásolni azokat egy olyan másik résztvevő oklevelébe aki szintén ebben a projektben vett részt, akkor kattintson a Mentés és új résztvevő részre. 2. Ha már minden olyan résztvevő adatát rögzítette akinek oklevelet szeretett volna készíteni, akkor kattintson a Résztvevők adatainak mentése részre, hogy elkészíthesse az okleveleket. Youthpass oklevelek 5.oldal Köszönjük, hogy használta a Youthpass oklevél készítő rendszerünket. Az Ön okleveleinek elkészítése folyamatban van. Köszönjük, hogy használta a Youthpass oklevél készítő rendszerünket. Az Ön okleveleinek elkészítése jelenleg folyamatban van, és azok nemsokára megtekinthetők. Köszönjük, hogy használta a Youthpass oklevél készítő rendszerünket. Az Ön okleveleinek elkészítése jelenleg folyamatban van, és azok nemsokára megtekinthetők. Attól függően, hogy hány oklevelet állított ki, egy fájl letöltési ikon jelenik meg a következő másodpercen belül. Amennyiben kívánja, a PDF fájl azonnal megnyitható, vagy lementhető a számítógépére. Az oklevelek A4-es, álló formátumban kerülnek kiállításra, amelyekhez 160 g-os papír ajánlott. Amennyiben lehetőség van rá, olyan színes nyomtatót használjanak, amely a lap mindkét oldalára tud nyomtatni, de a fekete-fehér nyomtató is megfelelő. Generate new certificate = Új oklevél létrehozása Enter new project = Új projekt megadása Amennyiben további segítségre van szüksége, úgy kérjük keresse meg - Gulácsi Ildikó - Szabó Csilla

RENDSZERGAZDAI használati útmutató. v1.3

RENDSZERGAZDAI használati útmutató. v1.3 l RENDSZERGAZDAI használati útmutató v1.3 Kedves Kollégák! Tisztelt Olvasó! A rendszergazdai használati útmutató segítséget nyújt Önnek az OK! Könyvek rendszerének beállításához és mindennapi használatához.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

E-mail cím létrehozása

E-mail cím létrehozása E-mail cím létrehozása A Moodle-rendszerben Ön akkor tudja regisztrálni magát, ha rendelkezik e-mail címmel. A Moodle ugyanis az Ön e-mail címére küld egy elektronikus levelet, amelyben a regisztráció

Részletesebben

Számlázoo Súgó Tartalomjegyzék

Számlázoo Súgó Tartalomjegyzék Számlázoo Súgó Tartalomjegyzék Számlázoo Súgó...1 Bevezetés...3 A Számlázoo Szoftverről röviden...3 A Számlázoo Szoftver fejleszője...3 Szolgáltató...3 Céljaink...3 Számla kezelés...4 Számla létrehozása...4

Részletesebben

Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között!

Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között! Bevezető Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között! Az Euler Hermes lehetőséget biztosít, hogy proaktív módon naprakészen menedzselje a hitelbiztosítási szerződését.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015.

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015. Felhasználói kézikönyv Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához 2015. augusztus Tartalom 1 BEVEZETŐ... 3 1. A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ SZÜKSÉGES

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORM PROJEKTEKHEZ

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORM PROJEKTEKHEZ Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség Kultúra egység PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORM PROJEKTEKHEZ KREATÍV EURÓPA (2014-2020) KULTÚRA ALPROGRAM VERZIÓ: 2014. november

Részletesebben

Minden jog fenntartva.

Minden jog fenntartva. Szerkesztette: Karvázy Eszter Kiadványszerkesztő: Liptay Orsolya Nyomdai kivitelezés: D-Plusz Kft. Kiadja a Tempus Közalapítvány, 2014 Felelős kiadó: Tordai Péter, igazgató A kiadvány megjelenését az Emberi

Részletesebben

Pályázati kalauz Erasmus + 2. kulcstevékenység (KA2): Együttműködés az innováció és bevált gyakorlatok terén

Pályázati kalauz Erasmus + 2. kulcstevékenység (KA2): Együttműködés az innováció és bevált gyakorlatok terén Pályázati kalauz Erasmus + 2. kulcstevékenység (KA2): Együttműködés az innováció és bevált gyakorlatok terén Stratégiai partnerségek /Köznevelési projektek 2015 Tartalomjegyzék I. Általános tudnivalók...

Részletesebben

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VERZIÓ 1.0 AZ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ CÉLJA ÉS FELÉPÍTÉSE A pedagógus-szakvizsgával és tizennégy év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógusok 2014. április

Részletesebben

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.10. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.10. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181 123Szamla.hu Használati Útmutató Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.10 Tartalom Szolgáltatói adatok...4 Kiállítható számlák...4 Regisztráció...4 A vállalkozás adatainak beállítása...5 Logó beállítása...6

Részletesebben

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181 123Szamla.hu Használati Útmutató Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15 Tartalom Szolgáltatói adatok... 4 Kiállítható számlák... 4 Regisztráció... 4 A vállalkozás adatainak beállítása... 5 Logó

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ WINPA IKTATÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2015.03.12. Szoftver verzió: v12.2.0 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ WINPA IKTATÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2015.03.12. Szoftver verzió: v12.2.0 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ WINPA IKTATÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2015.03.12. Szoftver verzió: v12.2.0 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással 1 / 46 Tartalomjegyzék 1 Általános ismertető...4 1.1 Általános

Részletesebben

Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához

Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I. Pedagógus és szakértő felhasználók

Részletesebben

Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés

Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés Az Aromo készítői üdvözlik Önt, mint az Aromo Iskola-adminisztrációs Szoftver leendő felhasználóját. Reméljük, hogy az Aromo hosszú évekig hasznos társa lesz Önnek

Részletesebben

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) kitöltése és benyújtása

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) kitöltése és benyújtása Az elektronikus pályázati űrlap (eform) kitöltése és benyújtása Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. A papír alapon,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Amegrant Kft. Star System Kft. Felhasználói kézikönyv Az Imperial Suite mérésügyi nyilvántartó és kalibrálási segédszoftverhez Amegrant Kft. 2010.04.05. 2 Tartalomjegyzék 1 Bejelentkezés... 3 2 Fő képernyő...

Részletesebben

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése, - Elérhetősége: https://probono.uni-nke.hu

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS SÚGÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS SÚGÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS SÚGÓ Tartalomjegyzék Bevezető. A szoftver felépítése és működési elve...2 Beállítások...4 Csoportok beállításai...6 Új csoport létrehozása...7 Feliratkozási mezők...10 HTML kód generálás...11

Részletesebben

[KEZELÉSI KÉZIKÖNYV] Post Administrator. Postai adminisztrációs Iktató és dokumentumkezelő rendszer. Canlu Software. utolsó módosítás: 2010.11.

[KEZELÉSI KÉZIKÖNYV] Post Administrator. Postai adminisztrációs Iktató és dokumentumkezelő rendszer. Canlu Software. utolsó módosítás: 2010.11. 2010 Canlu Software utolsó módosítás: 2010.11.02 Post Administrator Postai adminisztrációs Iktató és dokumentumkezelő rendszer [KEZELÉSI KÉZIKÖNYV] Kezelési kézikönyv a Canlu Software - Post Administrator

Részletesebben

NetOffice. felhasználói kézikönyv

NetOffice. felhasználói kézikönyv NetOffice felhasználói kézikönyv 2 Üdvözöljük Általános tudnivalók Az alábbiakban a NetOffice 4.4 kézikönyvét olvashatja. Mivel a rendszer fejlesztése folyamatosan zajlik, elképzelhetô, hogy egyes funkciók

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések ibanq2

Gyakran Ismételt Kérdések ibanq2 Gyakran Ismételt Kérdések ibanq2 Tartalom Regisztráció... 4 1./ Milyen adatokra van szükség a regisztrációhoz?... 4 2./ A regisztráció első lépésénél, vállalkozás esetében a saját, vagy a vállalkozás ügyfélszámát

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv (v7.1.0.8 / 2015.07.10.) Kedves Felhasználó! Örömmel üdvözöljük Önt felhasználóink népes táborában meglátja, nem fogja megbánni, hogy a RoadRecord mellett döntött! A felhasználói

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség Kultúra egység PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ KREATÍV EURÓPA (2014-2020) KULTÚRA ALPROGRAM VERZIÓ: 2014. november Jogi

Részletesebben

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció 2014 v4.1 Integrált Felhasználói dokumentáció Fekete Prog-RAM Kft. 1992-2014 Tartalomjegyzék Bemutatkozás... 3 Cégadatok... 3 Elérhetőségek... 3 Névjegy... 3 Rendszer követelmények... 5 Javascript engedélyezése...

Részletesebben

Infotéka Cash kézikönyv. 2008... Infotéka Kft.

Infotéka Cash kézikönyv. 2008... Infotéka Kft. Infotéka Cash kézikönyv I Cash 2000 Tartalomjegyzék 2 Fejezet I Kezdő lépések 1 A program telepítése... 2 2 Cég létrehozás,... nyitás, cég törlése 7 3 regisztrálás... 10 4 Évnyitás... 12 15 Fejezet II

Részletesebben

INTERNETES JEGYZETTÖMB.

INTERNETES JEGYZETTÖMB. INTERNETES JEGYZETTÖMB. SZABÓ KRISZTIÁN 2013 NETNOTE.HU TARTALOM Bevezető... 2 A feladat leírása... 3 2. Rendszer egységeinek leírása... 3 2. 1. A NetNote menürendszere... 4 1 2. 2. A menük részletes leírása...

Részletesebben

E-Build Projektkezelő 3.2. verzió

E-Build Projektkezelő 3.2. verzió 3.2. verzió Felhasználói kézikönyv E-Build Kft. 2006. Tartalom 1 A Felhasználói kézikönyv tartalma...5 2 Az E-Build Kft. elérhetőségei...5 3 Az E-Build Projektkezelő áttekintés...5 4 Újdonságok...6 5 Segítség

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Díjnet rendszerhez

Felhasználói útmutató a Díjnet rendszerhez Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Regisztráció... 2 2.1. Bejelentkezési névre vonatkozó formai követelmények... 2 2.2. Jelszóra vonatkozó formai követelmények... 2 3. Regisztráció aktiválása... 3 4.

Részletesebben