VISSZAJELZÉSEK A Dro osultság - új utak a drogszakma érdekvédelmében CÍMŰ KONFERENCIÁRÓL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VISSZAJELZÉSEK A Dro osultság - új utak a drogszakma érdekvédelmében CÍMŰ KONFERENCIÁRÓL"

Átírás

1 VISSZAJELZÉSEK A Dro osultság - új utak a drogszakma érdekvédelmében CÍMŰ KONFERENCIÁRÓL

2 A Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetsége (MADÁSZSZ), a Magyar Addiktológiai Társaság (MAT), a Magyar Drogterápiás Intézetek Szövetsége (MADRISZ), valamint az Ártalomcsökkentők Szakmai Egyesülete (ÁSZ Egyesület) az utóbbi években nagy érdeklődés mellett megrendezett civil fórumok folytatásaként május 15.-én Dro osultság - új utak a drogszakma érdekvédelmében címmel találkozóra hívta a kábítószerügy területén dolgozó civil szervezeteket, szakembereket. Az idei évben tervezett rendezvény eltért a korábbi évek gyakorlatától. Fő motívumát a MADÁSZSZ Norvég Civil Támogatási Alapnál (NCTA) elnyert pályázati támogatása adta, melynek célja a szakterületi érdekérvényesítés professzionalizálása és a szakmai fejlődés feltételeinek javítása. Ennek érdekében a MADÁSZSZ, együttműködésben a MAT-tal, a MADRISZ-szal és az ÁSZ Egyesülettel, két új intézményt hívott életre: - Drogszakmai Civil Ombudsman (DCO) - Civil Kábítószerügyi Koordinációs Testület (CKKT) A rendezvény során ezúttal nem csak az indokolt kritikai észrevételeket fogalmaztuk meg a terület aktuális állapotával kapcsolatban, illetve tekintettük át a közeljövő kihívásait, hanem közös munkával tartalommal töltöttük meg e két intézményt, valamint meghatároztuk a működésmódjukat. A rendezvényen beiktattuk a Civil Ombudsmant és bemutatásra kerültek a Civil Kábítószerügyi Koordinációs Testületre vonatkozó tervek. A hagyománnyá vált Civil Fórumot már negyedik alkalommal rendeztük meg, és a továbbiakban is szeretnénk évente megrendezni, a jövőbeli rendezvények tervezése során szeretnénk az idei év tapasztalataiból, visszajelzéseiből építkezni. Ebből a célból a konferenciát követően a résztvevőket egy rövid visszajelző kérdőív kitöltésére kértük (a kérdőív megtalálható az 1. sz. mellékletben). Az alábbiakban ennek az eredményeit mutatjuk be röviden.

3 A JELENLÉVŐK NÉHÁNY JELLEMZŐJE A visszajelző kérdőívet a jelenlévők közül 21 fő töltötte ki. A válaszadók 80%-a több, mint 5 éve dolgozik a drogszakmában. Egy fő ebben az évben állt munkába ezen a területen, de a visszajelzők között találunk olyan személyt is, aki 23 éve foglalkozik drogprevencióval, illetve szenvedélybetegeket segítő szervezetnél. A foglalkozásukat tekintve a válaszolók nagy része (a kérdésre válaszolók több, mint háromnegyede, 17 fő) addiktológiai segítő szakmából érkezett (többségükben szociális munkások, addiktológiai konzultánsok) és 1 fő nyugdíjas volt a visszajelzők között. 1. ábra: A konferencián jelenlévők néhány jellemzője (fő) addiktológiai segítő szakmában dolgozik 17 legalább 5 éve foglalkozik drogprevencióval 12 több alkalommal is résztvett a Civil Fórumon A válaszadók közel fele (47,6%, 10 fő) már több alkalommal is részt vett a korábbi években megrendezett Civil Fórumokon, közülük 6 fő az eddig összes eseményen ott volt.

4 A CIVIL FÓRUMMAL KAPCSOLATOS VÉLEMÉNYEK A Civil Fórum programeleminek fontossága A Civil Fórum programja 3 tematikus egységből, és 5 jól elkülöníthető programelemből épült fel. A délelőtti program első részében az érintett szereplők bemutatták a Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testületet (KCKT), ezt követően a Drogszakmai Civil Ombudsman (DCO) bemutatása és beiktatása következett. A délután folyamán a KCKT munkacsoportjai tartották megalakuló ülésüket, mely során az egyes munkacsoportok profiljait is meghatározták, majd következő programelemként ezen tematikus szekciók tapasztalatainak megvitatása következett, majd ezután egy, csak MADÁSZSZ Norvég Civil Alap által támogatott projektjébe bevont szervezetek részvételével zajló bemutatkozó és a projekttel kapcsolatos feladatokról folytatott beszélgetés zárta a napot (lásd részletesen a 2. sz. mellékletben). A résztvevőket megkértük, hogy a Civil Fórum programjának elemeit értékeljék fontosság, elégedettség és hasznosság szempontjából. A válaszadók a fórum minden elemét fontosnak és relevánsnak ítélték egy 5 fokozatú skálán, ahol az 1-es érték volt az egyáltalán nem releváns, az 5-ös pedig a nagyon releváns. A kapott válaszok értékeinek módusza minden programelem esetén 5, átlaga tekintetében pedig 4,5 feletti értéket mutatott. 1. Táblázat: A Civil Fórum programeleminek fontossága Plenáris ülés: Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) - szakmapolitikai önsegítés Plenáris ülés: Drogszakmai Civil Ombudsman Régi bor új címkével, vagy tényleg új bor? Tematikus szekciók: A KCKT munkacsoportjainak megalakulása, profiljuk meghatározása Plenáris ülés: A tematikus szekciók tapasztalatainak megvitatása, további aktuális kérdések megbeszélése Zártkörű program a MADÁSZSZ norvég projektjébe bevont szervezetek számára Átlag Módusz 4,62 5 4,57 5 4,60 5 4,58 5 4,71 5

5 2-2 fő jelezte ambivalenciáját a KCKT-hoz kapcsolódó programelemek tekintetében, mind a plenáris ülés, mind a tematikus szekciók esetén, azonban ez utóbbi tapasztalatainak megvitatásánál már csak egy fő esetében tapasztaltunk bizonytalanságot. Negatív visszajelzés egyetlen esetben érkezett a DCO beiktatásának programelemével kapcsolatban. 1. ábra: A Civil Fórum programeleminek fontossága (%) Plenáris ülés: Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) - szakmapolitikai önsegítés Plenáris ülés: Drogszakmai Civil Ombudsman Régi bor új címkével, vagy tényleg új bor? Tematikus szekciók: A KCKT munkacsoportjainak megalakulása, profiljuk Plenáris ülés: A tematikus szekciók tapasztalatainak megvitatása, további Zártkörű program a MADÁSZSZ norvég projektjébe bevont szervezetek számára 0% 20% 40% 60% 80% 100% Összességében a válaszadók legalább 90%-a minden programelemet fontosnak ítéltek. A Civil Fórum programelemivel való elégedettség Elégedettség szempontjából az előbbiekhez hasonló képet kaptuk. A válaszadóknak ebben az esetben is egy 5 fokú skálán ítélték meg az egyes programelemekkel kapcsolatos elégedettségüket, ahol az 1-es érték azt jelentette, hogy egyáltalán nem elégedettek, az 5-ös érték pedig azt jelentette, hogy nagyon elégedettek. A résztvevők többsége minden programelem tekintetében nagymértékű elégedettségről számolt be, a kapott válaszok értékeinek módusza itt is minden programelem esetén 5 lett. A válaszok átlagait vizsgálva szintén erre a következtetésre jutunk, egyik programelem esetén sem csökkent 4,4 alá.

6 2. Táblázat: A Civil Fórum programelemivel való elégedettség Plenáris ülés: Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) - szakmapolitikai önsegítés Plenáris ülés: Drogszakmai Civil Ombudsman Régi bor új címkével, vagy tényleg új bor? Tematikus szekciók: A KCKT munkacsoportjainak megalakulása, profiljuk meghatározása Plenáris ülés: A tematikus szekciók tapasztalatainak megvitatása, további aktuális kérdések megbeszélése Zártkörű program a MADÁSZSZ norvég projektjébe bevont szervezetek számára Átlag Módusz 4,55 5 4,45 5 4,65 5 4,42 5 4,71 5 Minden programelem tekintetében a válaszadók több, mint fele számolt be nagymértékű elégedettségről, összességében az egyes pontokkal való elégedettség 90% körül alakult (89,5-95% közötti értékeket kaptuk). A KCKT bemutatásával és a tematikus szekciókkal kapcsolatban 1-1 fő jelzett ambivalenciát, míg 2 fő a szekciók tapasztalatainak megvitatásával kapcsolatban számolt be közepes mértékű elégedettségről. A DCO beiktatásának programelemével kapcsolatban is mindössze 2 fő fejezte ki kisebb mértékű elégedetlenségét. 2. ábra: A Civil Fórum programelemivel való elégedettség (%) Plenáris ülés: Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) - szakmapolitikai önsegítés Plenáris ülés: Drogszakmai Civil Ombudsman Régi bor új címkével, vagy tényleg új bor? Tematikus szekciók: A KCKT munkacsoportjainak megalakulása, profiljuk Plenáris ülés: A tematikus szekciók tapasztalatainak megvitatása, további aktuális Zártkörű program a MADÁSZSZ norvég projektjébe bevont szervezetek számára (N=14) 0% 20% 40% 60% 80% 100%

7 A Civil Fórum programeleminek hasznossága A programelemek megítélésének utolsó szempontja az adott elem hasznossága volt. Az értékelés ebből a szempontból is egy 5 fokozatú skála mentén történt, ahol az 1- es érték azt jelölte, hogy az adott programelem egyáltalán nem volt hasznos, az 5-ös értékeket pedig akkor adtak a válaszadók, ha az adott programelem számukra nagyon hasznos volt. A kérdőívet kitöltők véleménye ebben a tekintetben is pozitív volt, túlnyomó többségük itt is nagyon hasznosnak ítélte őket, és az elemek értékelésének átlagai továbbra is 4,0 feletti értéket mutatnak. 3. Táblázat: A Civil Fórum programeleminek hasznossága Plenáris ülés: Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) - szakmapolitikai önsegítés Plenáris ülés: Drogszakmai Civil Ombudsman Régi bor új címkével, vagy tényleg új bor? Tematikus szekciók: A KCKT munkacsoportjainak megalakulása, profiljuk meghatározása Plenáris ülés: A tematikus szekciók tapasztalatainak megvitatása, további aktuális kérdések megbeszélése Zártkörű program a MADÁSZSZ norvég projektjébe bevont szervezetek számára Átlag Módusz 4,40 5 4,35 5 4,30 5 4,21 5 4,36 5 A KCKT és a DCO bemutatásával kapcsolatban 1-1 fő jelezte, hogy számára kevésbé tűnt hasznosnak, azonban azon elemek közül, ami minden résztvevőt érintett, szintén ehhez a két programelemhez kapcsolódóan érkezett legtöbbször az a visszajelzés, hogy a résztvevők számára nagyon hasznos volt (12 és 11 fő sorrendben). Ambivalenciájának 2-2 fő adott hangot ezekkel a programpontokkal kapcsolatban, míg a tematikus szekciókkal és az annak tapasztalatait megvitató plenáris üléssel kapcsolatban 4-4 fő adott közepes értékű visszajelzést. A MADÁSZSZ projektjébe bevont szervezetek számára fenntartott zártkörű programhoz kapcsolódóan 3 fő jelezte ambivalenciáját.

8 3. ábra: A Civil Fórum programeleminek hasznossága (%) Plenáris ülés: Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) - szakmapolitikai önsegítés (N=20) Plenáris ülés: Drogszakmai Civil Ombudsman Régi bor új címkével, vagy tényleg új bor? (N=20) Tematikus szekciók: A KCKT munkacsoportjainak megalakulása, profiljuk meghatározása (N=20) Plenáris ülés: A tematikus szekciók tapasztalatainak megvitatása, további aktuális kérdések Zártkörű program a MADÁSZSZ norvég projektjébe bevont szervezetek számára (N=14) 0% 20% 40% 60% 80% 100% Minden programelem tekintetében azonban elmondható, hogy összességében a válaszadók közel 80%-a hasznosnak ítélte (78,6-85% közötti értékeket kaptunk). A konferenciával való elégedettség néhány dimenziója Az egyes programelemek értékelésén felül megkértük a résztvevőket, hogy néhány szempont szerint mondjanak véleményt a Civil Fórumról átfogóan. A megítélések alapját a már fent említett 5 fokú skála képezte, ahol az 1-es érték azt jelentette, hogy egyáltalán nem elégedettek, az 5-ös érték pedig azt jelentette, hogy nagyon elégedettek. Ennek alapján azt mondhatjuk, hogy a vizsgált szempontok mindegyike mentén a túlnyomó többség a skála pozitív, elégedettséget kifejező tartományába eső véleményt fogalmazott meg: - Minden vizsgált szempont mentén a visszajelző kérdőívet kitöltők legalább 90%-a egyértelműen kedvező (5 fokozatú skálán 4-es ill. 5-ös) véleményt fogalmazott meg, s a válaszolók több mint fele nagyon elégedett volt. - A rendezvény szervezésével és a rendezvény technikai körülményeivel (helyszín, ellátás) a válaszadók 100%-a, míg a tárgyalt témák fontossága, a kialakított új intézmények személyi összetétele, lehetőség a vélemények megfogalmazása és a rendezvény hasznossága szempontjából a résztvevők több, mint 95%-a (20 fő) elégedett volt.

9 - A program koncepciója, a tárgyalt témák fontossága, a kialakított új intézmények személyi összetétele, lehetőség a vélemények megfogalmazása és a rendezvény hasznossága szempontjából a résztvevők közül 1-1 fő, azaz a válaszadók kevesebb, mint 5%-a jelzett ambivalenciát. - Szintén csupán 1-1 fő (4,8%) adott hangot elégedetlenségének a program koncepciója és a találkozó munkamódja tekintetében. 4. ábra: A konferenciával való elégedettség néhány dimenziója (%) A program koncepciója (N=21) A tárgyalt témák fontossága (N=21) A találkozó munkamódja (N=21) A kialakított új intézmények személyi összetétele (N=21) Lehetőség a vélemények megfogalmazására (N=21) A rendezvény hasznossága (N=21) A rendezvény szervezése (N=20) A rendezvény technikai körülményei (helyszín, ellátás) (N=21) 0% 20% 40% 60% 80% 100% A megkérdezettek válaszaikat 5 fokozatú skálán adták meg, ahol az 1-es azt jelentette, hogy egyáltalán nem elégedett, az 5-ös pedig azt, hogy nagyon elégedett. A Civil Fórumokon szerzett korábbi tapasztalat az esetleg emiatt eltérő várakozások esetében nem mutatkozott összefüggés a konferenciával való elégedettséggel. Mindössze egy dimenzióban kaptunk szignifikánsan eltérő véleményt: azok akik először vettek részt MADÁSZSZ konferencián, a kialakított új intézmények személyi

10 összetételével kapcsolatban kevésbé, de még így is kedvező (átlag: 4,91 vs. 4,4 sig:0,04) véleményt fogalmaztak meg. A résztvevők közül 13-an szöveges visszajelzést is megfogalmaztak, melyek mindegyike egyértelműen pozitív volt. Ezek közül többen a jövőbe vetett bizalom megerősödéséről számolnak be: Nagyon izgalmas volt, emellett reménykeltő és megerősítő, hogy ki tudunk tartani a szakmánkban. A napirendi pontok fontosak és hasznosak! Bízom a sikereiben, eredményeiben. Hatékony és előremutató Nagyon jó kezdeményezés. Eredményes lehet. A pozitív vélemények egy további csoportja a rendezvény szervezésével kapcsolatos elégedettségét fejtette ki: Annak ellenére, hogy civil kezdeményezés jól szervezetten működött Dinamikus összeszedett rendezvény A kérdőív kitöltése során a résztvevőknek lehetősége volt tematikus, valamint a konferencia munkamódjára vonatkozó javaslatokat adni. Téma szempontjából egy javaslat érkezett, mely a drogszakma társadalmi beágyazottságának kérdését veti fel: Társadalom és a segítők. Társadalom és szenvedélyek. A találkozó munkamódjával kapcsolatban változtatási javaslatként egyrészről a program során felmerült időbeli csúszásokra reflektáló megjegyzések érkeztek: az időbeosztás, a kerettartás, gördülékenység. Másrészt a több szekciószerű, csoportos munkára vonatkozóan jelentek meg igények: több kiscsoportos hosszabb kiscsoportos együttlétek, diszkussziók. A kérdésre válaszolók 100%-a jelezte részvételi szándékát a jövőben megrendezendő Civil Fórumokon.

11 1. MELLÉKLET: VISSZAJELZŐ KÉRDŐÍV Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetsége

12 Kérdőív Kedves Résztvevő! A Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetsége, a Magyar Addiktológiai Társaság, a Magyar Drogterápiás Intézetek Szövetsége, valamint az Ártalomcsökkentők Szakmai Egyesülete május 15-én negyedik alkalommal rendezte meg a Civil Fórumot. Az idei fórum fő motivumát a MADÁSZSZ Norvég Civil Támogatási Alapnál (NCTA) elnyert pályázati támogatása adta, melynek célja a szakterületi érdekérvényesítés professzionalizálása és a szakmai fejlődés feltételeinek javítása. Mivel a Civil Fórum immár a szakma hagyományos rendezvényévé kezd válni, a jövőbeli rendezvények tervezése során szeretnénk az idei év tapasztalataiból, visszajelzéseiből építkezni. Kérjük, segítse a 4 ernyőszervezet munkáját azzal, hogy a következő kérdésekre válaszolva elmondja Ön is a véleményét az idei programról. Válaszait a kis szürke négyzetekbe x -elve, vagy a nyitott kérdések után található mezőkbe írva tudja megadni. Köszönjük segítségét!

13 1. Eddig 4 alkalommal került megrendezésre a Civil Fórum. Ön melyik években volt jelen? 2014-ben 2013-ben 2012-ben 2011-ben 2. Az alábbiakban felsoroljuk a rendezvény különböző napirendi pontjait. Kérjük, értékelje az egyes programpontokat aszerint, hogy Ön szerint mennyire fontos, releváns témával foglalkoztak. A program neve Plenáris ülés: Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) - szakmapolitikai önsegítés Plenáris ülés: Drogszakmai Civil Ombudsman Régi bor új címkével, vagy tényleg új bor? Tematikus szekciók: A KCKT munkacsoportjainak megalakulása, profiljuk meghatározása Plenáris ülés: A tematikus szekciók tapasztalatainak megvitatása, további aktuális kérdések megbeszélése Zártkörű program a MADÁSZSZ norvég projektjébe bevont szervezetek számára egyáltalán nem releváns nagyon releváns 3. Kérjük, értékelje az egyes programpontokat aszerint is, hogy mennyire volt elégedett az egyes programok megvalósulásával. A program neve Plenáris ülés: Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) - szakmapolitikai önsegítés Plenáris ülés: Drogszakmai Civil Ombudsman Régi bor új címkével, vagy tényleg új bor? Tematikus szekciók: A KCKT munkacsoportjainak megalakulása, profiljuk meghatározása Plenáris ülés: A tematikus szekciók tapasztalatainak megvitatása, további aktuális kérdések megbeszélése Zártkörű program a MADÁSZSZ norvég projektjébe bevont szervezetek számára egyáltalán nem elégedett nagyon elégedett

14 4. Kérjük, értékelje az egyes programpontokat aszerint is, hogy azok mennyire voltak hasznosak az Ön számára. A program neve egyáltalán nem volt hasznos nagyon hasznos volt Plenáris ülés: Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) - szakmapolitikai önsegítés Plenáris ülés: Drogszakmai Civil Ombudsman Régi bor új címkével, vagy tényleg új bor? Tematikus szekciók: A KCKT munkacsoportjainak megalakulása, profiljuk meghatározása Plenáris ülés: A tematikus szekciók tapasztalatainak megvitatása, további aktuális kérdések megbeszélése Zártkörű program a MADÁSZSZ norvég projektjébe bevont szervezetek számára 5. Általában mennyire volt elégedett a rendezvénnyel? Kérjük, értékelje a konferenciát az alábbi szempontok szerint: A program koncepciója A tárgyalt témák fontossága A találkozó munkamódja Az kialakított új intézmények személyi összetétele Lehetőség a vélemények megfogalmazására A rendezvény hasznossága A rendezvény szervezése A rendezvény technikai körülményei (helyszín, ellátás) Egyéb, éspedig:. egyáltalán nem elégedett nagyon elégedett 6. Összességében hogyan értékeli a fórumot? Kérjük, röviden fejtse ki a véleményét!

15 7. Min kellene változtatni? Kérjük, írja le a következő évi konferenciára vonatkozó javaslatait! 7.a. tematikus javaslatok: 7.b. a konferencia munkamódjára vonatkozó javaslatok: 7.c. egyéb javaslatok: 8. Tervezi-e, hogy jövőre is részt vesz a Civil Fórumon? igen nem nem tudom 9. Végül néhány személyes kérdést szeretnénk feltenni: Mi az Ön foglalkozása? Mióta dolgozik a drogszakmában? Melyik szervezettől jött? Mi a szervezet fő tevékenysége? Mi az Ön beosztása a szervezetben? év Köszönjük, hogy válaszaival segítette a munkánkat!

16 2. MELLÉKLET: A CIVIL FÓRUM PROGRAMJA 9:15 Regisztráció 10:00-10:15 Köszöntő, a konferencia célja, tematikus csomópontjai, munkamódja 10:15-12:15 Plenáris ülés 10:15-10:25 Bevezető: Az NCTA támogatásával megvalósuló pályázati projekt bemutatása 10:25-10:35 Rövid áttekintés az elmúlt évek drogügyben tapasztalt nehézségeiről az új intézmények kihívásai 10:35-11:25 Civil Kábítószerügyi Koordinációs Testület (CKKT) - szakmapolitikai önsegítés A CKKT koncepciója szellemi műhely (Think Tank) és érdekérvényesítés A CKKT működésmódja A CKKT leképezése helyi szinten Reflexiók 11:25-11:40 Kávészünet 11:40-12:40 Drogszakmai Civil Ombudsman Régi bor új címkével, vagy tényleg új bor? A szerepkör bemutatása Beiktatás A kiválasztott Ombudsman bemutatkozása Reflexiók 12:40 14:00 Ebédszünet 14:00 15:00 Tematikus szekciók: A CKKT munkacsoportjainak megalakulása, profiljuk meghatározása Prevenciós munkacsoport Kezelési, ellátási munkacsoport Alacsonyküszöb és ártalomcsökkentési munkacsoport Szakpolitikai munkacsoport Kutatási munkacsoport Nemzetközi munkacsoport Kommunikációs munkacsoport 15:00-15:35 Plenáris ülés: 15:00-15:30 A tematikus szekciók tapasztalatainak megvitatása, további aktuális kérdések megbeszélése 15:30-15:35 A konferencia zárása 15:35-15:45 Kávészünet 15:45-17:45 Zártkörű program a MADÁSZSZ norvég projektjébe bevont szervezetek számára

VISSZAJELZÉSEK AZ ISMERJÜK-E ÉS ÉRTJÜK-E EGYMÁST ELÉGGÉ? címmel megrendezett Drogszakmai diskurzusról

VISSZAJELZÉSEK AZ ISMERJÜK-E ÉS ÉRTJÜK-E EGYMÁST ELÉGGÉ? címmel megrendezett Drogszakmai diskurzusról VISSZAJELZÉSEK AZ ISMERJÜK-E ÉS ÉRTJÜK-E EGYMÁST ELÉGGÉ? címmel megrendezett Drogszakmai diskurzusról A Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetsége, a Kábítószerügyi Civil Koordinációs

Részletesebben

Projekt azonosító: NCTA-2013-4196-M1. T á m o g a t ó k

Projekt azonosító: NCTA-2013-4196-M1. T á m o g a t ó k A Dro osultság - Egy kirekesztett társadalmi csoport kirekesztett segítőinek érdekképviselete című projektbe bevont szervezetek monitorozásának 2014. októberi eredményei Projekt azonosító: NCTA-2013-4196-M1

Részletesebben

Projekt azonosító: NCTA-2013-4196-M1. T á m o g a t ó k

Projekt azonosító: NCTA-2013-4196-M1. T á m o g a t ó k A Dro osultság - Egy kirekesztett társadalmi csoport kirekesztett segítőinek érdekképviselete című projektbe bevont szervezetek 2014. október 1. és 2015. január 31. közötti tevékenységére vonatkozó monitoring

Részletesebben

Projekt azonosító: NCTA-2013-4196-M1. T á m o g a t ó k

Projekt azonosító: NCTA-2013-4196-M1. T á m o g a t ó k A Dro osultság - Egy kirekesztett társadalmi csoport kirekesztett segítőinek érdekképviselete című projektbe bevont szervezetek 2015. június 1. és 2015. szeptember 30. közötti tevékenységére vonatkozó

Részletesebben

Minőségirányítási csoport. Szülői kérdőív feldolgozása

Minőségirányítási csoport. Szülői kérdőív feldolgozása Minőségirányítási csoport Szülői kérdőív feldolgozása 2010-11 Egyesített rövid távú cél: 4. Szülőkkel való kapcsolattartás feltérképezése A megvalósítás módja: Kérdőíves megkérdezés a szülői elégedettség

Részletesebben

Oktatói Munka Hallgatói Véleményezésének eredményei 2017/18. tanév őszi félév

Oktatói Munka Hallgatói Véleményezésének eredményei 2017/18. tanév őszi félév Oktatói Munka Hallgatói Véleményezésének eredményei 217/18. tanév őszi félév Az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa a 217. november 29-i ülésén elfogadta az új Oktatói, Kutatói Teljesítményértékelő Rendszert

Részletesebben

Kedves Kollegák! Ez alkalomból megszervezzük a III. Magyarországi Szubsztitúciós Fórumot

Kedves Kollegák! Ez alkalomból megszervezzük a III. Magyarországi Szubsztitúciós Fórumot MEGHÍVÓ Kedves Kollegák! A budapesti Nyírő Gyula Kórház Drogambulanciája és a szegedi Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum 1987-ben jöttek létre és ezért idén, 2012-ben ünneplik a 25 éves születésnapjukat.

Részletesebben

A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 3. jelentés

A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 3. jelentés A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 3. jelentés Készült a Helyi demokrácia erősítése Székesfehérváron című Phare program keretében (Phare 2003/004-02-02-0039) 2006. június

Részletesebben

TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM

TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM E4/VI/2/2012. TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM ELÉGEDETTSÉGI KÉRDŐÍVEINEK ÖSSZEGZÉSE Tanfolyam időpontja: 2012. október 12

Részletesebben

Külső partneri elégedettség felmérés 2014.

Külső partneri elégedettség felmérés 2014. Munkaügyi Központja Külső partneri elégedettség felmérés 2014. A külső partneri elégedettség felmérésre 2014. április 7. - április 18. között került sor, mellyel azt szerettük volna megtudni, hogy partnereink

Részletesebben

Ez az összesítés tartalmazza az ISO 9000 FÓRUM XXII. Nemzeti Konferenciájára vonatkozó elégedettségi felmérés eredményeit.

Ez az összesítés tartalmazza az ISO 9000 FÓRUM XXII. Nemzeti Konferenciájára vonatkozó elégedettségi felmérés eredményeit. ISO 9000 FÓRUM 1124 Budapest Fürj u. 18. ISO 9000 FÓRUM Rózsa András részére (személyes és bizalmas). Tisztelt Rózsa András úr! Ez az összesítés tartalmazza az ISO 9000 FÓRUM XXII. Nemzeti Konferenciájára

Részletesebben

A évi dolgozói elégedettség-mérés eredményeinek rövid összefoglalója

A évi dolgozói elégedettség-mérés eredményeinek rövid összefoglalója A 2012. évi dolgozói elégedettség-mérés eredményeinek rövid összefoglalója készítette: Humánpolitikai és Szervezetfejlesztési Igazgatóság 2012. december 2/8 Bevezetés Az elmúlt évhez hasonlóan a Humánpolitikai

Részletesebben

Külső partneri elégedettség felmérés 2013.

Külső partneri elégedettség felmérés 2013. Munkaügyi Központja Iktatószám: VAM/01/473-16/2013. Külső partneri elégedettség felmérés 2013. 2010-ben az MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszer bevezetése kapcsán kidolgozásra került egy új

Részletesebben

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16.

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy bíróságunk 2016. január 15- február 15 közötti időszakban az Önök segítő közreműködésével Ügyfél-elégedettséget

Részletesebben

Szertelen Egyesület 2009 évi tevékenysége

Szertelen Egyesület 2009 évi tevékenysége Szertelen Egyesület 2009 évi tevékenysége Szervezetünk 2004 tavaszán jött létre fiatal, szenvedélybeteg-ellátás területén dolgozó szakemberek,gyógyult szenvedélybetegek és ifjúságpolitikai szakemberek

Részletesebben

Oktatói Munka Hallgatói Véleményezésének kérdőíve 2011/12 őszi félév. egyoktatós kurzusok

Oktatói Munka Hallgatói Véleményezésének kérdőíve 2011/12 őszi félév. egyoktatós kurzusok Oktatói Munka Hallgatói Véleményezésének kérdőíve 2011/12 őszi félév Tisztelt Hallgatónk! egyoktatós kurzusok Az ELTE igen fontosnak tartja, hogy megismerje, hogyan vélekednek a hallgatók az oktatók munkájáról.

Részletesebben

A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS

A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS Az Együttműködésről Mi is az az OGP? A Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership - OGP) egy önkéntes részvételen

Részletesebben

MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI. 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE

MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI. 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE Tanfolyam képzési időtartama: 2015. január 22-23-24. (30 óra elméleti és

Részletesebben

Elégedettség-mérés. Famulus Kollégium Győr, 2011. január

Elégedettség-mérés. Famulus Kollégium Győr, 2011. január Elégedettség-mérés Famulus Kollégium Győr, 2011. január A kitöltők statisztikai adatai: A kérdőívet kitöltő személyek száma: 50 fő Férfi: 8 fő Nő: 42 fő Életkori átlag: 21,1 év A kérdőívet 200 kollégista

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

Diplomás Pályakövető Rendszer. Motiváció és elégedettség

Diplomás Pályakövető Rendszer. Motiváció és elégedettség Diplomás Pályakövető Rendszer Motiváció és elégedettség A Diplomás Pályakövető Rendszerhez kapcsolódó kérdőívvel minden tanév második félévében megkeressük az Egyetem aktuális hallgatói állományát. Az

Részletesebben

A Dro osultság - Egy kirekesztett társadalmi csoport kirekesztett segítőinek érdekképviselete című projektbe félidős értékelése

A Dro osultság - Egy kirekesztett társadalmi csoport kirekesztett segítőinek érdekképviselete című projektbe félidős értékelése Paksi Borbála A Dro osultság - Egy kirekesztett társadalmi csoport kirekesztett segítőinek érdekképviselete című projektbe félidős értékelése Projekt azonosító: NCTA-2013-4196-M1 A projekt során átívelő

Részletesebben

NEMZETKÖZI ADATGYŰJTÉS KIHÍVÁSAI: A BOLDOGSÁG ÉS BIZALOM KUTATÁS

NEMZETKÖZI ADATGYŰJTÉS KIHÍVÁSAI: A BOLDOGSÁG ÉS BIZALOM KUTATÁS NEMZETKÖZI ADATGYŰJTÉS KIHÍVÁSAI: A BOLDOGSÁG ÉS BIZALOM KUTATÁS Udvari Beáta Podani Krisztina Dezső Máté Első Magyar Felelősségteljes Innováció Egyesület http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/attractive-danube

Részletesebben

Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján

Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján A közszolgáltatásokról végzett átfogó lakossági elégedettség és igényfelmérés eredményeinek összefoglalása

Részletesebben

Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban

Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban Közép-európai közvélemény: Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

A hajléktalan emberek véleménye a kidolgozott szakmai és módszertani elveket alkalmazó programokról MUNKÁNK EREDMÉNYEI

A hajléktalan emberek véleménye a kidolgozott szakmai és módszertani elveket alkalmazó programokról MUNKÁNK EREDMÉNYEI A hajléktalan emberek véleménye a kidolgozott szakmai és módszertani elveket alkalmazó programokról MUNKÁNK EREDMÉNYEI Az elégedettségi kérdőív A válaszadás önkéntes volt A kérdőív kitöltése névtelen volt

Részletesebben

MAGYOTT Oktatási és Rendezvényszervező Munkacsoport Beszámoló a 2017-es év rendezvényeiről Pálfiné Goóts Herta

MAGYOTT Oktatási és Rendezvényszervező Munkacsoport Beszámoló a 2017-es év rendezvényeiről Pálfiné Goóts Herta MAGYOTT Oktatási és Rendezvényszervező Munkacsoport Beszámoló a 2017-es év rendezvényeiről Pálfiné Goóts Herta 2018. 03.06. TARTALOM 2017. évi rendezvények áttekintése Rendezvényeink értékelése 2018-os

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata

Nagykálló Város Önkormányzata LAKOSSÁGI KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2. Nagykálló Város Önkormányzata Készült a,,teljesítmény, minőség, hatékonyság 2.0. ÁROP-1.A.5-2013-2013-0114 projekt keretében KÉSZÍTETTE: MEGAKOM STRATÉGIAI TANÁCSADÓ IRODA

Részletesebben

Összefoglaló a TÁMOP projekt Regionális Mentori Szakmai Találkozójának Gyulai rendezvényéről május 8.

Összefoglaló a TÁMOP projekt Regionális Mentori Szakmai Találkozójának Gyulai rendezvényéről május 8. Összefoglaló a TÁMOP 2.1.2 projekt Regionális Mentori Szakmai Találkozójának Gyulai rendezvényéről 2014. május 8. Készítette: Vári Barbara TÁMOP 2.1.2 kommunikációs munkatárs 1 A Intézet TÁMOP 2.1.2 projektirodája

Részletesebben

Közvélemény-kutatás kiértékelése

Közvélemény-kutatás kiértékelése Közvélemény-kutatás kiértékelése Bóly Borjád Monyoród Nagybudmér Pócsa térségi ivóvízminőség-javító projekt Azonosító szám: KEOP-7.1.3.0/09-2011-0004 Készítette: Sághy-Sat Kft. 2012. október Tartalomjegyzék

Részletesebben

DRO OSULTSÁG egy kirekesztett társadalmi csoport segítőinek érdekképviseleti lehetőségei: a Drogszakmai Civil Ombudsman intézménye

DRO OSULTSÁG egy kirekesztett társadalmi csoport segítőinek érdekképviseleti lehetőségei: a Drogszakmai Civil Ombudsman intézménye DRO OSULTSÁG egy kirekesztett társadalmi csoport segítőinek érdekképviseleti lehetőségei: a Drogszakmai Civil Ombudsman intézménye Magyar Addiktológiai Társaság IX. Országos Kongresszusa 2013. November

Részletesebben

DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK 2010..

DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK 2010.. DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK 2010.. Egészségpénztárak és AXA Piac 60 milliárd bevétel 50 milliárd szolgáltatási kiadás 50 milliárd vagyon Axa 77 milliárdbevétel 6 milliárd szolgáltatási kiadás

Részletesebben

Oktatói munka hallgatói véleményezése. 2016/2017-es tanév I. félév. Testnevelő tanárok

Oktatói munka hallgatói véleményezése. 2016/2017-es tanév I. félév. Testnevelő tanárok 2. számú melléklet Oktatói munka hallgatói véleményezése 2016/2017-es tanév I. félév Testnevelő tanárok A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szellemi műhelyként az ország meghatározó felsőoktatási intézménye.

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2015.

Használói elégedettségvizsgálat 2015. Használói elégedettségvizsgálat 2015. Könyvtárunk MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszerének megfelelően látogatóink könyvtárhasználati szokásait és elégedettségét vizsgáltuk kérdőív segítségével.

Részletesebben

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A. Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.5-2013-2013-0102 Államreform Operatív Program keretében megvalósuló Szervezetfejlesztés

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2017.

Használói elégedettségvizsgálat 2017. Használói elégedettségvizsgálat 2017. A Berzsenyi Dániel Könyvtár ISO minőségirányítási rendszerének megfelelően a látogatók könyvtárhasználati szokásait és elégedettségét vizsgáltuk kérdőív segítségével.

Részletesebben

Civilek a megbélyegzés ellen HIV/AIDS kampány a legsérülékenyebb csoportok körében Támogató: Norvég Civil Támogatási Alap Támogatás összege: 67555

Civilek a megbélyegzés ellen HIV/AIDS kampány a legsérülékenyebb csoportok körében Támogató: Norvég Civil Támogatási Alap Támogatás összege: 67555 Civilek a megbélyegzés ellen HIV/AIDS kampány a legsérülékenyebb csoportok körében Támogató: Norvég Civil Támogatási Alap Támogatás összege: 67555 Önrész összege: 7532 Rövid távú célok: HIV/AIDS területen

Részletesebben

FENNTARTÓI IGÉNY ÉS ELÉGEDETTSÉG KÉRDİÍV. Fenntartói igény és elégedettségi kérdőív. A JNSZ TISZK re vonatkozó kérdések. Tisztelt Fenntartó!

FENNTARTÓI IGÉNY ÉS ELÉGEDETTSÉG KÉRDİÍV. Fenntartói igény és elégedettségi kérdőív. A JNSZ TISZK re vonatkozó kérdések. Tisztelt Fenntartó! Fenntartói igény és elégedettségi kérdőív A JNSZ TISZK re vonatkozó kérdések Tisztelt Fenntartó! Az alábbi kérdőívben állításokat fogalmaztunk meg a JNSZ TISZK fenntartóinak a TISZK mint intézmény, önálló

Részletesebben

A projekt folytatási lehetőségei

A projekt folytatási lehetőségei "Függő(k) kapcsolatok - a drog területet képviselő civil szervezetek érdekképviseleti célú együttműködését fejlesztő projektje az ország három régiójában A projekt folytatási lehetőségei Gondi János Debrecen,

Részletesebben

Oktatói munka hallgatói véleményezése. 2014/2015-ös tanév II. félév. Testnevelő tanárok

Oktatói munka hallgatói véleményezése. 2014/2015-ös tanév II. félév. Testnevelő tanárok Oktatói munka hallgatói véleményezése 2014/2015-ös tanév II. félév Testnevelő tanárok A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szellemi műhelyként az ország egyik meghatározó felsőoktatási intézménye. Emellett

Részletesebben

ÉLŐ JELENTÉS A MAGYARORSZÁGI DROGHELYZETRŐL. Jelentéstevők: KCKT szakterületi munkacsoportjai Az adatokat feldolgozta: KCKT Kutatási munkacsoport

ÉLŐ JELENTÉS A MAGYARORSZÁGI DROGHELYZETRŐL. Jelentéstevők: KCKT szakterületi munkacsoportjai Az adatokat feldolgozta: KCKT Kutatási munkacsoport ÉLŐ JELENTÉS A MAGYARORSZÁGI DROGHELYZETRŐL Jelentéstevők: KCKT szakterületi munkacsoportjai Az adatokat feldolgozta: KCKT Kutatási munkacsoport KÁBÍTÓSZERÜGYI CIVIL KOORDINÁCIÓS TESTÜLET Levelezési cím:

Részletesebben

Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l

Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l Készítette: Kiss Albert szakmai vezető 2015. február 28. A című pályázat megvalósításában a Zalabéri Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és

Részletesebben

CAMPUS HUNGARY ÖSZTÖNDÍJPROGRAM B2 (KONVERGENCIA RÉGIÓ)

CAMPUS HUNGARY ÖSZTÖNDÍJPROGRAM B2 (KONVERGENCIA RÉGIÓ) CAMPUS HUNGARY ÖSZTÖNDÍJPROGRAM B2 (KONVERGENCIA RÉGIÓ) ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS A MÁSODIK ÉS HARMADIK PÁLYÁZATI CIKLUSBAN ÖSSZEFOGLALÓ A kutatás háttere, módszertan A Campus Hungary ösztöndíjban részesülők hazaérkezésüket

Részletesebben

Az Óbudai Gyermekvilág Óvodában, 2017-ben lezajlott szülői elégedettségmérés eredményei

Az Óbudai Gyermekvilág Óvodában, 2017-ben lezajlott szülői elégedettségmérés eredményei Az Óbudai Gyermekvilág Óvodában, 2017-ben lezajlott szülői elégedettségmérés eredményei Óvodánkban a 2000-ben megkezdett minőség biztosítási program bevezetése óta rendszeresen, 2-3 évenként mérjük a szülők

Részletesebben

Mikrocenzus 2016 Nemzetközi vándorlás kiegészítő felvétel Az elektronikus kérdőíven található kérdések és válaszlehetőségek

Mikrocenzus 2016 Nemzetközi vándorlás kiegészítő felvétel Az elektronikus kérdőíven található kérdések és válaszlehetőségek Mikrocenzus 2016 Nemzetközi vándorlás kiegészítő felvétel Az elektronikus kérdőíven található kérdések és válaszlehetőségek A kérdőívre a válaszadás önkéntes, az egyes kérdésekre külön-külön is lehetőség

Részletesebben

Képzési beszámoló június - július

Képzési beszámoló június - július 2014. június - július Képzési beszámoló A TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 azonosítószámú A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése című kiemelt projekt keretén belül megvalósuló Pályaorientációs

Részletesebben

Oktatás Hallgatói Véleményezése

Oktatás Hallgatói Véleményezése Oktatás Hallgatói Véleményezése Milyen arányban vett részt a kurzuson a félév során? Jelölje X-szel a válaszát! Kérjük, csak egy választ jelöljön meg. egy órán sem vettem részt legalább az órák háromnegyedén,

Részletesebben

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 A jogi és igazgatási képzési terület diplomásainak munkaerő piaci helyzete Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által végzett, Diplomás pályakövetés

Részletesebben

Jelentés a NKE évi nyílt napi rendezvényein kitöltött kérdőívek alapján

Jelentés a NKE évi nyílt napi rendezvényein kitöltött kérdőívek alapján Jelentés a NKE 2017. évi nyílt napi rendezvényein kitöltött kérdőívek alapján 2017. év január hónapban, - a hagyományokhoz híven- a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) ismét megtartotta a Nyílt Napok rendezvénysorozatát.

Részletesebben

Összességében hogyan értékeli az igénybe vett szolgáltatás minőségét?

Összességében hogyan értékeli az igénybe vett szolgáltatás minőségét? Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. 2016. évi fogyasztói vizsgálat eredményei Elosztói szolgáltatások és vállalat specifikus kérdések ÉSZAKI és DÉLI régió A hat magyarországi földgázelosztó társaság fogyasztói

Részletesebben

A NIT-kérdőívet kitöltő szervezetek jellemzői. A 2012 március-áprilisában zajlott online kérdőíves felvétel főbb eredményei

A NIT-kérdőívet kitöltő szervezetek jellemzői. A 2012 március-áprilisában zajlott online kérdőíves felvétel főbb eredményei A NIT-kérdőívet kitöltő szervezetek jellemzői A 2012 március-áprilisában zajlott online kérdőíves felvétel főbb eredményei A válaszadó szervezetek jogi formája Összes szervezet Ernyőszervezetek Nem ernyőszervezetek

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ SERFŐZŐ MÓNIKA ELTE TÓK Kari Tanács 2017. június 15. Minőségfejlesztési beszámoló részei Minőségfejlesztési történések Hallgatói félidős felmérés adatai OHV felmérés 2016.

Részletesebben

Visszajelző kérdőív "Fogadd el, fogadj el!" Pedagógusok felkészítése az értelmi sérült emberek társadalmi integrációját elősegítő osztályfőnöki órák

Visszajelző kérdőív Fogadd el, fogadj el! Pedagógusok felkészítése az értelmi sérült emberek társadalmi integrációját elősegítő osztályfőnöki órák Visszajelző kérdőív "Fogadd el, fogadj el!" Pedagógusok felkészítése az értelmi sérült emberek társadalmi integrációját elősegítő osztályfőnöki órák Kedves Hallgató! KÉPZÉS IDEJE 2014. október 9 december

Részletesebben

Választásoktól távolmaradók indokai:

Választásoktól távolmaradók indokai: KUTATÁSI BESZÁMOLÓ Az Identitás Kisebbségkutató Műhely 2016 januárjában közvéleménykutatást végzett a vajdasági magyarok körében. A 800 fős reprezentatív mintán végzett kérdőíves vizsgálat fő témája a

Részletesebben

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója. Orosz nyelv. Általános útmutató

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója. Orosz nyelv. Általános útmutató A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Orosz nyelv Általános útmutató A következő táblázat az értékelési szempontokat és az egyes szempontoknál adható maximális pontszámot mutatja. A Beszédtempó,

Részletesebben

Hajdúböszörményi. Robotolimpia. Beszámoló. Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek (Gárdonyi) Alapítvány

Hajdúböszörményi. Robotolimpia. Beszámoló. Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek (Gárdonyi) Alapítvány Hajdúböszörményi Robotolimpia 2019 Beszámoló Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek (Gárdonyi) Alapítvány 2019. május 25-én immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Minden jó könyv egy-egy tanítója

Részletesebben

Az adóeljárás reform után pillanatkép a NAV és munkájának megítéléséről

Az adóeljárás reform után pillanatkép a NAV és munkájának megítéléséről pillanatkép a NAV és munkájának megítéléséről Heinczinger Róbert EY Magyarország Nemzeti Adókonzultáció 2016 A felmérés eredményei Legjobbként értékelt területek integrált adó- és vámigazgatás jogorvoslati

Részletesebben

A projekt az Európai Unió Támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt az Európai Unió Támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. BIHARKERESZTES VÁROS POLGÁRMRESTERI HIVATALA ÜGYFÉL - ELÉGEDETTSÉGÉNEK MÉRÉSÉRE VONATKOZÓ ADATLAPOK ÉRTÉKELÉSE Készítette: A projekt az Európai Unió Támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával

Részletesebben

A kiküldött kérdőív. 1. melléklet

A kiküldött kérdőív. 1. melléklet A kiküldött kérdőív 1. melléklet Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr! A Vas Megyei Közgyűlés részéről kamaránk felkérést kapott arra, hogy az orvosok társadalmi és gazdasági megbecsülésének helyzetével kapcsolatban

Részletesebben

PROKON EGYESÜLET AZ ELTE ÁJK HALLGATÓINAK VISZONYA A NEMZETI KONZULTÁCIÓHOZ december 19.

PROKON EGYESÜLET AZ ELTE ÁJK HALLGATÓINAK VISZONYA A NEMZETI KONZULTÁCIÓHOZ december 19. PROKON EGYESÜLET AZ ELTE ÁJK HALLGATÓINAK VISZONYA A NEMZETI KONZULTÁCIÓHOZ 2017. december 19. AZ ELTE ÁJK HALLGATÓINAK VISZONYA A NEMZETI KONZULTÁCIÓHOZ INTERNETES ATTITŰDVIZSGÁLAT EREDMÉNYE ÖSSZEGZÉS

Részletesebben

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

2. A kutatásban részt vevő szervezetek 71 százaléka közhasznú, 21,7 százalékuk nem az, 7,3 százalékuk számára pedig nem releváns a jogállás.

2. A kutatásban részt vevő szervezetek 71 százaléka közhasznú, 21,7 százalékuk nem az, 7,3 százalékuk számára pedig nem releváns a jogállás. 1. Az online kérdőívet kitöltő szervezetek kétharmada (66,7%) egyesület, negyedrészük (24,6%) alapítvány. A válaszadók 5,8 százaléka nonprofit intézmény, egyaránt 1,45 százalékuk pedig szociális szövetkezet,

Részletesebben

P Á L Y A V Á L A S Z T Á S I

P Á L Y A V Á L A S Z T Á S I SZÜLŐI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS P Á L Y A V Á L A S Z T Á S I T E V É K E N Y S É G, P Á L Y A I R Á N Y Í T Á S EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY KESZTHELY 2 0 1 1-2 0 1 2 Készítette:

Részletesebben

Visszajelző kérdőív "Fogadd el, fogadj el!" Pedagógusok felkészítése a sérült emberek társadalmi integrációja érdekébe

Visszajelző kérdőív Fogadd el, fogadj el! Pedagógusok felkészítése a sérült emberek társadalmi integrációja érdekébe Visszajelző kérdőív "Fogadd el, fogadj el!" Pedagógusok felkészítése a sérült emberek társadalmi integrációja érdekébe Kedves Hallgató! KÉPZÉS IDEJE 2017. November 9 december 15. NYILVÁTARTÁSI SZÁMA 2017/OFŐ/4.

Részletesebben

A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁRJÁBAN)

A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁRJÁBAN) A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV 2013. JANUÁRJÁBAN) Összeállította: Ladányiné Sütő Tünde igazgatóhelyettes Az adatokat összesítette: Horváth Erika és Szabados Mátyás Budapest, 2013.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET PARTNEREI KÖRÉBEN VÉGZETT MÉRÉSEK EREDMÉNYÉRŐL

BESZÁMOLÓ A PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET PARTNEREI KÖRÉBEN VÉGZETT MÉRÉSEK EREDMÉNYÉRŐL BESZÁMOLÓ A PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET PARTNEREI KÖRÉBEN VÉGZETT MÉRÉSEK EREDMÉNYÉRŐL Terület: tanulmányi versenyekkel való elégedettség a 006-007. tanévben Partnerek: versenyző tanulók (II. kör:

Részletesebben

Minőségirányítási program 2010/2011

Minőségirányítási program 2010/2011 Minőségirányítási program 2010/2011 Szülői kérdőívek kiértékeléseinek összegzése: Kiosztott kérdőívek száma kb. 540 db, ebből kitöltött, feldolgozott 218 db. Gyógy-testnevelők kérdőíveinek értékeléséből

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása

Részletesebben

K É R D Ő Í V. 2. Civil szervezet formája. Alapítvány Közalapítvány Egyesület Civil társaság Egyház Egyéb:...

K É R D Ő Í V. 2. Civil szervezet formája. Alapítvány Közalapítvány Egyesület Civil társaság Egyház Egyéb:... K É R D Ő Í V 1. Civil szervezet adatai Név:.. Székhely:.. Képviselő neve: Képviselő e-mail címe:. Képviselő telefonszáma:... Civil szervezet honlapja:... 2. Civil szervezet formája Alapítvány Közalapítvány

Részletesebben

Kérdőíves felmérés szeptember. Külön lehetőséget biztosítottunk írásbeli vélemény nyilvánításra a változtatás igényével kapcsolatosan.

Kérdőíves felmérés szeptember. Külön lehetőséget biztosítottunk írásbeli vélemény nyilvánításra a változtatás igényével kapcsolatosan. Kérdőíves felmérés 2016. szeptember Könyvtárunk szolgáltatási színvonalának mérésére kérdőíves felmérést végzett 2016. szeptember 20 és október 20 közötti időszakban. A mintavétel módja véletlenszerű kiválasztással

Részletesebben

Jelentés a 2013-as Educatio kiállításról

Jelentés a 2013-as Educatio kiállításról Jelentés a 2013-as Educatio kiállításról Életpálya Iroda Molnár Balázs I. Bevezető A január 18-19-én tartott Educatio kiállításon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (továbbiakban NKE) is állított standot,

Részletesebben

A képzési program kiértékelése

A képzési program kiértékelése A képzési program kiértékelése Elhelyezési és krízisintervenciós központokban tevékenykedő ifjusági dolgozók interdiszciplináris kompetencia fejlesztése Tréner ID: Kedves Résztvevő! A jelen kérdőív célja

Részletesebben

Tisztelt Rózsa András Úr!

Tisztelt Rózsa András Úr! VSL Kft. 2000 Szentendre Pitypang u.. VSL Kft. ISO 9000 FÓRUM Rózsa András részére. Tisztelt Rózsa András Úr! Ez az összesítés tartalmazza az ISO 9000 FÓRUM XX. Nemzeti Konferenciáján elhangzott kerekasztal-beszélgetésre

Részletesebben

Kompetenciafejlesztés a mérnöktanárképzésben TÁMOP B.2-13/

Kompetenciafejlesztés a mérnöktanárképzésben TÁMOP B.2-13/ Kompetenciafejlesztés a mérnöktanárképzésben TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0002 PROJEKT ZÁRÓKONFERENCIA 2015.10.13. Dr. Tordai Zita Óbudai Egyetem TMPK Háttér A tanári szerep és a tanárképzés változása Európában

Részletesebben

Alcsoport_DE_munkatarsi_2017_NK. Válaszadók száma = 17. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

Alcsoport_DE_munkatarsi_2017_NK. Válaszadók száma = 17. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

A politika szereplôinek és a demokrácia. állapotának megítélése. Kelet-közép-európai összehasonlítás

A politika szereplôinek és a demokrácia. állapotának megítélése. Kelet-közép-európai összehasonlítás Közép-európai közvélemény: A politika szereplôinek és a demokrácia állapotának megítélése. Kelet-közép-európai összehasonlítás A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ Veszprém MEGYE: Vizl Péterné

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ Veszprém MEGYE: Vizl Péterné Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: Veszprém Vizl Péterné Szakszervezet megnevezése: 1.Pedagógusok

Részletesebben

KREATÍV MOZGÁSFORMÁK. 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE

KREATÍV MOZGÁSFORMÁK. 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE KREATÍV MOZGÁSFORMÁK 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE Tanfolyam képzési időtartama: 2014. október 27-29. (30 óra elméleti és gyakorlati képzés) Tanfolyam

Részletesebben

Vágyunk Európára, az európaiságra, de valami nem stimmel

Vágyunk Európára, az európaiságra, de valami nem stimmel Vágyunk Európára, az európaiságra, de valami nem stimmel Napilapcsoportunk kiadója egy EU-s pályázat keretében online kutatást végzett az Európai Unió kohéziós politikájának és úgy általában, Európának

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése tagjai és a bizottságok tagjai évi elégedettség-mérésének szöveges kiértékelése

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése tagjai és a bizottságok tagjai évi elégedettség-mérésének szöveges kiértékelése Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése tagjai és a bizottságok tagjai 2017. évi elégedettség-mérésének szöveges kiértékelése A Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában (a továbbiakban:

Részletesebben

Budapest 2012. május 14.

Budapest 2012. május 14. Nemzeti Megelőző Mechanizmus együttműködései otthon és külföldön Budapest 2012. május 14. Dr. Matthew Pringle Association for the Prevention of Torture (APT) (mpringle@apt.ch) Háromoldalú kapcsolat állam

Részletesebben

JELENTÉS A PRTA DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI FELMÉRÉSÉRŐL, A jelentést készítette: Dr. Németh Tamás Pápa,

JELENTÉS A PRTA DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI FELMÉRÉSÉRŐL, A jelentést készítette: Dr. Németh Tamás Pápa, JELENTÉS A PRTA DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI FELMÉRÉSÉRŐL, 2016 A jelentést készítette: Dr. Németh Tamás Pápa, 2016.08.17. A DPR kérdéssor és a beérkezett válaszok Az eredmények összesített

Részletesebben

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról Közép-európai közvélemény: Vélemények az állampolgárok saját anyagi és az ország gazdasági helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

Székesfehérvári véleménykutatás december Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán

Székesfehérvári véleménykutatás december Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán Összefoglaló A székesfehérváriak közhangulata rendkívül kedvező, a közösségépítő programok látogatottsága magas, a lakosok többsége

Részletesebben

Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete 2699 Szügy, Rákóczi út Tel: 35/

Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete 2699 Szügy, Rákóczi út Tel: 35/ 5. számú melléklet Kitöltési útmutató Az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesületének Helyi turisztikai szolgáltatások fejlesztése című pályázati felhívásához Üzleti terv 3. felhívás A felhívás kódszáma:

Részletesebben

DRO OSULTSÁG EGY KIREKESZTETT TÁRSADALMI CSOPORT KIREKESZTETT SEGÍTŐINEK ÉRDEKKÉPVISELETE

DRO OSULTSÁG EGY KIREKESZTETT TÁRSADALMI CSOPORT KIREKESZTETT SEGÍTŐINEK ÉRDEKKÉPVISELETE DRO OSULTSÁG EGY KIREKESZTETT TÁRSADALMI CSOPORT KIREKESZTETT SEGÍTŐINEK ÉRDEKKÉPVISELETE A pályázat címe angolul: Drogosultság" - Resresenting the Interest of the Discriminated Helpers of a Discriminated

Részletesebben

Meghívó A KONFERENCIA CÉLJA:

Meghívó A KONFERENCIA CÉLJA: Meghívó Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Intézetén belül működő Kriminál- és börtönpedagógiai Szakmai Műhely és a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási

Részletesebben

A bizottsági tagok tanári alkalmassági vizsgával kapcsolatos tapasztalatai és javaslatai

A bizottsági tagok tanári alkalmassági vizsgával kapcsolatos tapasztalatai és javaslatai A bizottsági tagok tanári alkalmassági vizsgával kapcsolatos tapasztalatai és javaslatai Sági Matild Alkalmassági vizsga a tanárképzésben műhelykonferencia Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Budapest,

Részletesebben

MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI. 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE

MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI. 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE Tanfolyam képzési időtartama: 2014. augusztus 25-27. (30 óra elméleti és

Részletesebben

Pályatanácsadók projekt Záró értékelés 2009. november 30. Tartalom A kérdőív... 2 Módszer... 3 Eredmények... 3 Eredmények regionális bontásban...

Pályatanácsadók projekt Záró értékelés 2009. november 30. Tartalom A kérdőív... 2 Módszer... 3 Eredmények... 3 Eredmények regionális bontásban... Pályatanácsadók projekt Záró értékelés 2009. november 30. Tartalom A kérdőív... 2 Módszer... 3 Eredmények... 3 Eredmények regionális bontásban... 11 1 A projekt szakmai értékeléséhez készítettünk egy olyan

Részletesebben

Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás

Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás, Infrastruktúra Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás 5,00 4,50 4,00 3,50 3,00 2,50 2,00 1,50 1,00 0,50 0,00 T F T F T F T F T F T F 6. 7. 8. 9. 10. 11.

Részletesebben

Autisták Országos Szövetsége 1053 Budapest Fejér György u. 10. Tel.: (1) 354-1073 E-mail: elnok@esoember.hu

Autisták Országos Szövetsége 1053 Budapest Fejér György u. 10. Tel.: (1) 354-1073 E-mail: elnok@esoember.hu A KÉRDŐÍV BIZALMASAN KEZELENDŐ! A VÁLASZADÁS ÖNKÉNTES! CSAK AZ AOSZ TAGSZERVEZETEITŐL KÉRDEZHETŐ! Tisztelt Válaszadó! A kérdőíves felmérés az NCTA-2014-8316-C azonosítószámú Vidéki tagszervezetek országos

Részletesebben

Mire jó a Nemzeti Ifjúsági Tanács?

Mire jó a Nemzeti Ifjúsági Tanács? Mire jó a Nemzeti Ifjúsági PR E S E N TA TION Tanács? Szabados Viktor magyar EU-elnökségi összekötő Budapest, 2011. április 30. Mire jó a Nemzeti Ifjúsági Tanács? PR E S E N TA TION K V_S Mire jó a Nemzeti

Részletesebben

SZAKÉRTŐI DRÁMA TANFOLYAM. Képzési program résztvevői elégedettségi lapja

SZAKÉRTŐI DRÁMA TANFOLYAM. Képzési program résztvevői elégedettségi lapja MAGYAR DRÁMAPEDAGÓGIAI TÁRSASÁG Székhely: 2111 Szada, Székely Bertalan út 1/C Telefon: 70/3353959 Levelezési cím és iroda: 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A honlap: www.drama.hu; e-mail: drama@drama.hu

Részletesebben

Fogorvostudományi Kar () Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága. Skála

Fogorvostudományi Kar () Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága. Skála Fogorvostudományi Kar () Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Kérdésszöveg Válaszok relatív gyakorisága Bal pólus Skála Átl. elt. Átlag Medián Hisztogram Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

Időpontja: 2013. március 27-29.

Időpontja: 2013. március 27-29. AZ OSZMI szervezésében a közgyűjteményekben dolgozó múzeumpedagógusok részére múzeumpedagógia a társművészetek tükrében című szakmai továbbképzés című, az NKA által támogatott 3504/01374 azonosító számú

Részletesebben

Oktatói munka hallgatói véleményezése as tanév II. félév. Oktatók

Oktatói munka hallgatói véleményezése as tanév II. félév. Oktatók Oktatói munka hallgatói véleményezése 2017-2018-as tanév II. félév Oktatók A Nemzeti Közszolgálati Egyetem olyan örökséget hordoz, amely a tudást mindig értéknek, kiindulási alapnak tekintette. Ennek szellemisége

Részletesebben

III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum

III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum 2010. április 16-18. között rendezte meg a III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórumot a CESCI, a zentai Ci-Fi Civil Központ segítségével. A találkozónak

Részletesebben

A képzett szakemberekért. SZFP II. Hazai Peer Review 2009

A képzett szakemberekért. SZFP II. Hazai Peer Review 2009 A képzett szakemberekért SZFP II. Hazai Peer Review 2009 A külsk lső értékelés s módszertana m III.1.. előad adás Szakképz pzési Önértékelési Modell ADOTTSÁGOK EREDMÉNYEK Emberi erőforrások Munkatársi

Részletesebben