Így segít a Google Analytics a minél jobb tartalom előállításában

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Így segít a Google Analytics a minél jobb tartalom előállításában"

Átírás

1

2 Így segít a Google Analytics a minél jobb tartalom előállításában Alacsonyan száll a bullshit-vihar, mikor a szakmai előadásban azt találja mondani valaki, hogy minőségi tartalmat szolgáltass, majd folytatja néhány olyan diával, amiben van egy-két szám egy nyugati weblapról. Mégis elmondta már valaki egy ilyen előadásban, hogy mi az a minőségi tartalom? Hogyan ismerjük föl, de ami még fontosabb: hogyan írhatjuk meg? Mert végül is ez a kulcs, hiába ismertük föl a tartalmak erejét, ha közben csak gyenge középszerre telik. Az számít minőségi tartalomnak, amely az adott célcsoport számára érdekes, releváns és népszerűvé válik. Ezzel csak annyival vagyunk közelebb, hogy kijelenthetjük: aki biztos receptet kínál, az hazudik. Mégis valószínűbbé tehetjük a sikert néhány faktor figyelembe vételével. A legfontosabb indikátorunk pedig az, aki a tartalmat fogyasztja majd: a látogatónk. Figyeljük az egyes tartalomtípusok és tartalomelemek terjedését és működését a felületeinken, tehát ne csak előállítsuk és terjesszük a tartalmat, hanem monitorozzuk az eredményességét is. A legegyszerűbb módszer például egy blog posztjai eredményességének vizsgálatakor, ha havonta megnézzük, mely cikkek érték el a legtöbb interakciót (olvasás, megosztás, hozzászólás), és ezekhez hasonlókat készítünk. De vannak szofisztikáltabb módszerek is.

3 Felhasználóiviselkedés-analitika A szép és szakmainak tűnő szószörny mögött a GA (Google Analytics) egyik kiaknázható lehetősége áll. Lépj be a GA-ba, és keresd meg a bal menüsorban a Behavior lenyíló menüt. Ebben van egy rakás almenü, ezeket nézzük most át. Ha velem csinálod, valóban lassabban haladsz majd kicsit, de lesz értelme is, máskülönben elolvasod a cikket, és a fele sem marad meg. Ezt az oldalt látod majd. Ezek a marketingszoveg.com adatai: látszik, hogy három percen fölül van az oldalon töltött idő, a bounce rate is elég alacsony, de a szövegírási réspiac miatt már egy 800 olvasós cikk is kiemelkedőnek minősül. Próbáld növelni az oldalon töltött időt, amit a nyúlfarknyi anyagok elhagyásával is megtehetsz, illetve figyelj rá, hogy a lepattanás (bounce) alacsony legyen. Azok minősülnek lepattanónak, akik ugyanazon oldalon hagyják el a weblapodat, ahová érkeztek. Nyilván egy landingnél ez magas szám lesz, de több aloldallal bíró lapnál ezt minél lejjebb kell tolni, mert a rangsorolásnál is figyeli a nagy Google. Javíthatsz rajta sűrű és persze releváns belső linkeléssel. A mellette látható Exit ez pepitában: az oldalt, oldalcsoportot elhagyók száma. Nem azt jelenti, hogy a többiek a weblapod előtt hunytak el végelgyengülésben. Ezeket a számokat minden egyes blogbejegyzésedre és aloldaladra megnézheted, ha szereted a statisztikákat bújni.

4 Legyen veled a flow A menüsor második elemét, a Behavior Flow-t inkább nem kísérlem meg lefordítani (és azért használom az angol GA-t, mert a magyar fordítása nagyon esetleges, ezért neked is ezt javaslom). Ez az oldal még több információt jelent neked, mivel itt megfigyelheted, merre folynak a látogatók attól kezdve, hogy az oldaladra lépnek. Itt látod a felhasználói magatartás egyik legfontosabb részét, méghozzá a csatornaútvonalat. Ezt optimalizálva egy webáruház esetében például hamarabb jut az ügyfél a kosárhoz, illetve könnyebben tud más termékeket is vásár olni (upsellezz!). Egyik új ügyfelünk ételrendelő felületét tegnap kipróbálva rá is jöttem, mennyire nem figyelik komoly cégek ezt a felülete, pedig UX (felhasználói élmény) szempontjából sem mindegy. Na mindegy. Figyelj a kis piros jelzésekre, melyek azt mutatják, az adott oldalon menynyi leszakadód van. Természetesen nem lehet nullára vinni ezeket a számokat (nem fog mindenki a megfelelő aloldaladra menni, ott vásárolni vagy üzenetet hagyni, majd szoborba önteni a céglogódat, aztán fűszoknyában hódolni neki), de törekedj a javításukra. Nem tökéletes példa a marketingszoveg.com, de nem is a legrosszabb, mert végül is eladni akarok én is. Látható, hogy például a sikeres blogbejegyzés-vázlatról szóló cikkünk nagyon sikeres lett, de a látogatók 83%-a elolvasás után lelépett (viszont átlagosan 6 percnél is többet töltött az oldalon, tehát elolvassák, a hosszú cikkeket nem olvasnak mítosz meg kardjába dől). A maradék 17% ér nekem sokat. Aki a címlapra jön, az bezzeg tovább megy az ajánlataimra (54% drop-off) vagy a rólam (37%) szóló oldalra, ahonnan tovább is lépnek. A tipikus útvonala a látogatóimnak: a Rólam oldalról az Ajánlatra, az Ajánlat oldalról pedig jellemzően a Kapcsolatfelvételre. És ott a megrendelő a rendszeremben, csatlakozz közéjük Te is! (CTA)

5 Tartalom az Analyticsban Nemcsak a keresőoptimalizálás miatt írtam így ezt a belső címet, hanem tényleg utal a következő menüpontra, amely egy újabb lenyíló menü, a Site Content. Le sem kell fordítani, így is azonnal berosál minden tartalomfetisiszta. Minden aloldalunk valamennyi statisztikáját láthatjuk összegyűjtve, tehát a bounce rate-eket, egyedi látogatókat, oldalon töltött időt stb., sőt akár a bevételeinket is, ha az AdSense-szel összekötöttük a GA-t. Az előbbiekhez képest viszont újdonságot jelent a Content Drilldown almenü, amelyben az oldalunk almappáinak eredményeit olvashatjuk ki. Tehát például kiderül, hogy a marketingszoveg.com/szovegirasi-otletek/ nálunk a legnépszerűbb, közel ötperces az oldalon töltött idő itt. A marketingszoveg.com/tartalommarketing/ rovatban lévő anyagok kevesebb látogatót érnek el (egyébként kizárólag azért, mert kevesebb cikk jelenik meg ide sorolva), de hasonló oldalon töltött idővel. Egy perccel kevesebb időt tölt az oldalon az, aki a marketingszoveg.com/gondolkodj-rendszerben/ cikkeit olvassa, de a bounce rate 10 százalékponttal alacsonyabb. Szóval lehet játszani a számokkal. Ha itt belekattintasz az egyes mappákban (domain.hu/mappa), akkor az összes benne lévő tartalomra kapod meg a statisztikákat (domain.hu/mappa/almappa1, almappa2 stb.). A következő menüpont a Landing Pages, amely az érkezőoldalaid statisztikáit mutatja be, itt lépnek be a látogatók a webhelyedre. Ami csodálatos, hogy konverziós célokat is megadhatunk, tehát arra is van lehetőségünk, hogy a GA mérje például, ha valaki föliratkozik a hírlevelünkre (mert a köszönőoldalba betesszük a követőkódját, és az csak akkor fut le, ha valaki eddig eljutott). Más mikrokonverziók is mérhetők így, és nagyon jó listákat lehet kinyerni arról, hogy például hány látogató jut el a célig a különböző forrásokból: hiába olcsó mondjuk egy bannerhely, ha az átkattintók közül senki sem olyan minőségű látogató, aki nekünk kell, sőt kiszámolhatjuk azt is, mennyibe kerül nekünk egy feliratkozó AdWordsből vagy a Facebookról.

6 Figyelj a sebességre! A Page Speed menüpontban azt láthatod, milyen gyorsan töltődik be az oldalad. Unalomig ismételt tény, hogy ez fontos rangsorolási tényező a Google-nél, de ez nem öncélú szempont a keresőnél, ugyanis szintén fontos tényező a látogatódnál is. Néhány (tényleg csak pár) másodpercnél nem lehet hosszabb idő, amíg bejön az oldalad. A nem optimalizált képek, nem aszinkron kódok, szuboptimális CSS, rossz pluginok és egy sor más dolog lelassíthatja az oldalad betöltését. Az átlagos betöltési idő itt az oldal teljes betöltését jelenti: lehet, hogy valamivel hamarabb már olvasható a tartalmad, sőt akár a felhasználó számára teljesen betöltődöttnek is tűnhet a lapod, ami jó hír, de ha sok rejtett szkript van az oldaladon, akkor ez a szám magasabb lehet. Itt azt látod, amikor valóban teljesen betöltődött egy oldal a látogató böngészőjében, minden elemével együtt. Az átirányítások, szerverválaszok idejét is láthatod, ezek tizedmásodpercesek kell, hogy legyenek (ha mégsem, akkor azonnal válts szolgáltatót), tehát a látogató számára a szinte észrevehetetlenül gyors szerverválasz ad jó látogatói élményt (a lassú szerver pedig nagyon sokat ront az oldalad élvezhetőségén). Ne felejtsd el, hogy a tartalom nem kizárólag néhány rendbe fűzött betűsorból álló szöveg, hanem a képes anyagok, videók, sőt az oldalon megjelenő widgetek is. Tágabb értelemben az oldalad teljes megjelenése: a tartalom a kaja, amit fogyasztásra kínálsz, de ha élvezhetetlen a tálalás, nincs evőeszköz, és még a macska is a tányér közepére csinált, akkor az nem étel többé, hanem szemét. Így gondolkodj az oldaladról is: egy kalkulátor vagy más interaktív widget is tartalom, és igenis számít, ha lassítja az oldalad. Bízom benne, hogy még követed, mit nézünk. A Page Timings almenü ugyanis hasznodra válhat: itt láthatod, hogy az egyes aloldalaid betöltési sebességüket tekintve hogyan teljesítenek az oldalad átlagához képest. Ezen a felületen tudod kideríteni, ha egyes aloldalakon valami nagyon el van cseszve, kiderülhet, ha csak az itt-ott használt szkript vagy jópofának tűnő, nem optimalizált, ezért három megás infografika többet árt, mint használ.

7 Nekünk csak ez a cikkünk szerepel rosszul, 27%-kal lassabb az átlagosnál, és egyszerűen ötletem sincs, miért. Segáz, akkor a következő menüpontra kattintok, ami a Speed Suggestions, és itt látom, hogy ez a cikkünk a Google Page Speed nevű eszközén a lehetséges 100-ból szerény 52 pontot kapott. Minden oldalnál látjuk az átlagos betöltési időt (szerencsére nekünk a legrosszabb sem éri el a tíz másodpercet, de még ezen is javítani kell), a pontszámot, és kapunk egy linket is, amelyre kattintva lefut az adott oldalt elemző algoritmus. Itt a Google konkrét módosítási javaslatokat is tesz, így kihúz kissé a vízből. A User Timings almenü pedig csak akkor működik, ha egy kódot beillesztesz az oldaladra. Itt az egyes elemek betöltésre gyakorolt hatását külön is mérheted, ami a felhasználói élmény miatt fontos, ami meg egyenesen kihat a tartalmad eredményeire. A titkolódzó kereső Néhány évvel ezelőtt rendszeresen lehetett látni a blogokon viccesnek szánt posztokat, melyekben a szerző felsorolta, milyen lehetetlen keresőkifejezésekkel jutottak a weblapjára a látogatók. Aztán a Google gondolt egyet, és titkossá tette, hogy mi alapján kerültek hozzánk. Nyilván ezzel megnehezítették, hogy mely kifejezésekre erősítsük az oldalunkat, mert most már a keresőforgalomnál csak a not direct kifejezést látjuk. Ez a menüpont azonban továbbra is használható, igaz, már más funkciója van: az oldaladon lévő keresőmezővel lehet összekötni, így láthatod, hogy ki és mire keresett a lapon. Ezt megoldhatod az űrlap programozása során is, de a GA-ba kötve sokkal több információhoz juthatsz, például az egyes keresésekhez csatornaútvonalakat is társíthatsz. Egy webáruház esetén például kiderülhet, ha sokan keresnek izébizéfabigyóra, mi áruljuk, de nem jutnak el hozzá, mert csak cinkből készültet találnak, valami nem jó a termékkeresővel. De sok más dologra is jó, csak ennél nagyobb hülyeség épp nem jutott eszembe.

8 Itt a Usage menüpontban hasonlíthatod össze a látogatói viselkedést azok között, akik használják a keresődobozodat, és azok között, akik nem. Vajon tudatosabb, aki rákeres valamire? Megtalálja, és lelép az oldalról vagy nagyobb arányban lesz vásárlód? A Search Terms almenüben a keresőkifejezéseket, a Pages-ben pedig azokat az oldalaidat találod, amelyeken keresést indítottak. Határozz meg eseményeket! Az Events menüben előre meghatározott események statisztikáját láthatod. Például mi mérjük, hogy hányan lépnek interakcióba a jobb alsó sarokban lévő chatablakkal, de szintén hasznos számok lehetnek a videómegtekintések, letöltések, bizonyos linkekre kattintások és bármi más is. Az ilyen eseményvizsgálat miatt látsz egy csomó URL-ben olyan változókat, melyek számodra érdektelenek, ha eltávolítod őket, akkor is ugyanarra az oldalra jutsz (jellemzően a weblap címében a &utm_medium=menu és hasonló karaktersorok is utalnak mérésekre). A Top Events almenüben a leggyakoribb eseményeidből látsz listákat. Ebből könnyű megtudni, hogy mi érdekli igazán a látogatóidat, hiszen azt is monitorozhatod, hogy mely külső hivatkozásokra kattintottak: lehet, hogy te igyekszel minden helyre belinkelni valami bővebb forrásanyagot, de az senkit sem érdekel, közben meg a hivatkozott checklistekre rákattint mindenki. Amikor tartalmat állítasz elő, akkor a buyer personáid szokásait, érdeklődését kell figyelembe venned, ugyanis nem saját magadnak írogatsz. Minél jobban megismered a magatartásukat, annál személyre szólóbb anyagokat fogsz készíteni, és az eredményeid ezáltal nőni fognak. Nem kell neked napi 100 látogató 1 vásárlással, ha napi 20 látogatóból van 5 vásárlásod. Hidd el, az utóbbinak fogsz jobban örülni, a szűkre célzott tartalom pedig ilyen: már magát a látogatókat is szűri, és ezért nagyobb arányú vásárlást eredményez, mint egy mindenkinek szóló, langyos tartalom.

9 A Pages almenüben azt látod, mely oldalakon történtek meg az egyes, általad korábban meghatározott események. Az Events Flow pedig ennél is látványosabb: megnézheted, honnan jutottak el az egyes látogatók oda, hogy az eseményt végrehajtsák, illetve mit csináltak utána. Ez a felület megegyezik a korábban tárgyalttal: itt is különféle szempontok szerint szűrhetünk, akár lekérdezhetjük azok adatait, akik nem Magyarországról érkező látogatók, de még külön böngészőtípusokra is kérhetünk listázást. A következő menüpont az AdSense, ha összekötötted az oldalad az Ad- Sense-fiókoddal, akkor itt kaphatsz információkat a tartalmak pénzügyi értékéről. Mivel az én célközönségem nem kattintás alapon akar pénzt keresni, hanem a hagyományos tartalommarketinges szemlélet szerint inkább az általa nyújtott tartalmak közvetett hatásaiból élne meg, ezt a menüt most diszkréten kihagyom. Kísérletezés és in-page analitika Már én is fáradok (bő két órája készül ez a cikk), de elérkeztünk két különösen fontos menühöz. Az Experiments felületen hagyományos A/B teszteket hozhatunk létre: a létrehozott kísérlet keretében például split teszttel mérhetjük, hogy két (vagy több) szövegnél melyik hoz jobb eredményeket (ér el több konverziós célt). Én olyan ügyfelekről álmodom, akik több landing page-t és hírlevelet is megrendelnek, hogy tesztelhessük a különböző változatok eredményeit, de csak a marketingorientált, képzett cégvezetők szokták érteni, miért kell több hasonló anyagot készíteni, és akár utólag is finomítani őket. A látogatói viselkedéssel foglalkozó GA-terület utolsó menüpontja az In-Page Analytics, amely használatához az ott fölajánlott böngészőbővítményt kell telepítenünk. Nagyon látványos megoldás, amelynél az oldalunkon barangolva élőben látjuk az egyes linkeknél a rájuk kattintók adatait, és számos más statisztika is elérhető. Mi ezt még a bővítmény előtt is használtuk megvásárolt pluginként, tehát nem vadonatúj a technika, de sokkal jobb munkát végez a GA saját beépülő programja.

10 A saját cikkünkön is látjuk, hogy míg a cikk elejére beillesztett belső linkre 8% kattint, a cikk végén már csak 2,7%. A következtetéseket vond le magad. Ezt a felületet nem hagyhatod ki, ha valóban meg szeretnéd érteni a látogatóidat, mert így megismerheted a viselkedésüket. Hasonló eszköz ez, mint a hőtérképes kurzormonitorozás, melyet az Így böngésztek ti című cikkemben már bemutattam. Versenytársaink legnagyobb örömére megmutatom jelen szakmai oldalam címoldalát is (lásd a következő oldalon), amelyből kiderül, hogy nagyjából úgy viselkedtek, ahogyan én szeretném. Közel 8% a főoldalról azonnal a blogra jön (mely a legjobb értékesítési felületünk, már legszívesebben te is vásárolnál valamit, nem?), az ajánlatainkat pedig 30% nézi meg (a címsorból és a nagy linkből is oda kerülnek). Tehát majdnem minden harmadik látogató már az árainkat nézi, ez szuper! (Fönt pedig leírtam, mit tesznek azok, akik megnézték az ajánlati oldalunkat. Ha figyeltél, akkor tudod ezt is rólunk.) Akinek pedig egy kis meggyőzés kell (2,2%) azonnal továbbkattint a Forbes rólam írt cikkére.

11 Ha ilyenkor arra gondolsz, hogy istenem, mennyire megfigyelnek és manipulálnak, akkor még gyúrj a vállalkozásra. Arra kell gondolod, hogy ezt miért nem elemzem én is? Zárszó: pár gondolat Biztosan érzed, ha követed a blogom, hogy az elmúlt néhány cikkemben igyekszem alakítani azon a nézőponton, mely a tartalommarketinget kizárólag a tartalom oldaláról közelíti meg. A tartalomstratégia legalább ilyen fontos eleme, amelynek része, hogy elemzed a tartalmak eredményeit és a látogatói szokásokat. Mérj és elemezz! Ez nem megúszható dolog. Persze mi szívesen segítünk ebben. Lapozz a következő oldalra!

12 Fölállítjuk a saját tartalommarketing-stratégiád! Mikor, hol és mit posztolj? Stratégiát alkotunk, elemzünk, tartalmat fejlesztünk és ellenőrizzük a folyamatokat. Több hónapos, személyes kapcsolattartásra alapuló tartalomstratégia. stratégiai tanácsadás személyesen weboldalaudit (landing oldal auditokkal) buyer personák fölállítása hírlevélaudit -sorozat auditja social media audit heti 3 blogcikk képpel idegen cikkek megosztásra social tartalom havi hírlevél negyedévente e-book, tanulmány vagy marketingösztönző Ft+áfa/hónap stratégiai tanácsadás Ha érdekel, mit tudunk, írj ide! Sipos Zoltán marketingszöveg-író 06-20/ marketingszoveg.com zoltan@marketingszoveg.com

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe Vajda Éva Bevezetés a keresőmarketingbe Alapfogalmak Fizetett hivatkozások - hirdetés Organikus találatok - ki kell "érdemelni" jó honlappal Organikus vs fizetett hivatkozás Organikus - keresőoptimalizálás

Részletesebben

A SEO szerepe egy híroldal életében BUBLIK MÁTÉ

A SEO szerepe egy híroldal életében BUBLIK MÁTÉ A SEO szerepe egy híroldal életében BUBLIK MÁTÉ Keresőoptimalizálás Teljes forgalom Keresési forgalom Organikus forgalom Non-brand organikus forgalom SEO Total Visits Organic search Non-brand organic*

Részletesebben

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Responsive, dinamikus weboldal Alapcsomag tartalma Reszponzív, dinamikus weboldal Egyedi webdesign 1-5 menüpont

Részletesebben

Tartalomjegyzék 3 Szerző 6 I. Bevezető 7 II. A keresőoptimalizálás alapjai 9 SEO vs Google Ads 9 Miért pont a Google? 12 Internetes keresők 12 Miért

Tartalomjegyzék 3 Szerző 6 I. Bevezető 7 II. A keresőoptimalizálás alapjai 9 SEO vs Google Ads 9 Miért pont a Google? 12 Internetes keresők 12 Miért Tartalomjegyzék 3 Szerző 6 I. Bevezető 7 II. A keresőoptimalizálás alapjai 9 SEO vs Google Ads 9 Miért pont a Google? 12 Internetes keresők 12 Miért jó az első helyen lenni? 16 Black hat vs white hat SEO

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal?

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Tartalomjegyzék 1. MI AZ A LANDING PAGE?... 3 2. MILYEN CÉLLAL KÉSZÍTHETŐ LANDING PAGE?... 3 3. AKKOR MOST MI A KAPUOLDAL?... 3 4. HOGY NÉZETT KI PÁR ÉVVEL

Részletesebben

Nagy Webáruház Felmérés 2015

Nagy Webáruház Felmérés 2015 EREDMÉNYEK Nagy Webáruház Felmérés 2015 Folytatva a már 2008 óta meglévő hagyományunkat, idén is megrendeztük a Nagy Webáruház Felmérést. Ennek keretében 790 hazai webáruház tulajdonosa válaszolt, többek

Részletesebben

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond?

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Az emberi figyelem nemegyszer elsiklik kisebb-nagyobb dolgok felett. Nagyon gyakran előfordul, hogy valamit bonyolultnak gondolunk, holott végtelenül

Részletesebben

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány offline kampány fogadalom kampány Előkészítő kampányok Felvezető kampány Karácsonyi kampány 18 nap karácsonyig 17 / 18 nap az offline vásárlásig 13 nap az online szállítási határidőig Karácsony 2017 Közösségi

Részletesebben

minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20.

minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20. minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20. Projekt rövid leírása Weboldal és shop magyar nyelven, szűk termékkínálattal, célzott marketinggel. A romániai piac

Részletesebben

Egy hirtelen ötlet. 2013. december 30. felmerült egy kérdés: Vajon mi jellemző a magyar fiatalok közösségi média használatára?

Egy hirtelen ötlet. 2013. december 30. felmerült egy kérdés: Vajon mi jellemző a magyar fiatalok közösségi média használatára? Egy hirtelen ötlet 2013. december 30. felmerült egy kérdés: Vajon mi jellemző a magyar fiatalok közösségi média használatára? Megoldás: Google kérdőív + Facebook hirdetések Kutatás a Facebookon Előadó:

Részletesebben

A longtail uraljaa keresésvilágát: a keresések70%- a long tail kulcsszó

A longtail uraljaa keresésvilágát: a keresések70%- a long tail kulcsszó Long tail vagy fat head? Erdei út vagy autópálya? Énekes Barbara (Weboriginal Kft, ügyvezető) Azelőadástémái A klasszikuslong tail ábra: fat head, chunky middle, éslong tail Miért érdemes a long tail-el

Részletesebben

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT A GrandVision Hungary Kft. (székhely: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. cégjegyzékszám: 01-09-468765.) (továbbiakban: Adatkezelő) által üzemeltetetett www.ofotert.hu oldalon (továbbiakban:

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... 1149 Budapest Egressy út 17-21. A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat.

Részletesebben

médiaajánlat Szilveszter.hu

médiaajánlat Szilveszter.hu médiaajánlat Bemutatkozás A Magyarország egyetlen online magazinja, amely szilveszterhez kapcsolódó általános tartalmakat, valamint a téli szezonban leginkább érdeklődésre számot tartó témákat ölel fel.

Részletesebben

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát?

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? 1 Nagyobb látogatottság jobb ajánlatok több pénz 2 Amit helyettünk csinálnak kész rendszert működtetnek újabb ajánlatok hírlevél kiküldés ügyfélszolgálat

Részletesebben

Konkurencia figyelés a közösségi média támogatásával.

Konkurencia figyelés a közösségi média támogatásával. Konkurencia figyelés a közösségi média támogatásával orsolya@zoomsphere.com Közösségi megjelenés A közösségi oldalak lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy egy olyan interaktív felületen jelenjenek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Lincos Kft. megújuló weboldal. A Lincos Kft. weboldala, webáruháza hamarosan megújul, az alábbi képek segíthetnek Önnek az eligazodásban.

Lincos Kft. megújuló weboldal. A Lincos Kft. weboldala, webáruháza hamarosan megújul, az alábbi képek segíthetnek Önnek az eligazodásban. Lincos Kft. megújuló weboldal A Lincos Kft. weboldala, webáruháza hamarosan megújul, az alábbi képek segíthetnek Önnek az eligazodásban. Kezdőoldal: hu.lincos.tools Ez a képernyő fogadja a weboldalra látogatókat,

Részletesebben

Magánpraxis helye a Facebookon

Magánpraxis helye a Facebookon Magánpraxis helye a Facebookon Hogyan érdemes kihasználni a legnagyobb közösségi média oldalban rejlő lehetőségeket? Gencsy Zoltán www.kozossegimedia.hu gz@kozossegimedia.hu Fő témák Facebook oldalak kezelése

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap Vajda Éva Keresőoptimalizált üzleti honlap Hagyományos és keresőmarketing Hagyományos marketing Csoportképzésen alapul Passzív befogadás Magas belépési korlát Konverzió alig mérhető Keresőmarketing Egyéni

Részletesebben

Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook?

Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook? Hirdess hatékonyan: Gombos Zsolt Fehér Márton Google vagy Facebook? Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook? I. A hirdetési rendszerek működése 2 Szőnyegbombázó vs. mesterlövész 3 Google AdWords Keresési

Részletesebben

ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ

ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ http://kreativkontroll.hu. Érvényes: 2012. augusztus 1-jétől visszavonásig HOGYAN KÉPEZZÜK ÁRAINKAT? Mivel a szövegírás minden esetben más, ezért az adott projectekhez igazítjuk árainkat.

Részletesebben

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tartalomjegyzék KÖZÖSSÉGI MEGOSZTÁS - 2 - MIÉRT HASZNOS? - 2 - A JÓ SHARE GOMB ISMERTETŐ JELEI - 3 - MEGOSZTÁSI

Részletesebben

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag Karácsonykor mindenkinek égeti a zsebét néhány ezer vagy tízezer forint, amit muszáj elkölteni ajándékra! Ne feledd! Ilyenkor az emberek sokkal fogékonyabbak a vásárlási ajánlatokra! Most még van időd

Részletesebben

Anyagleadási paraméterek az utolsó oldalon

Anyagleadási paraméterek az utolsó oldalon Bemutatkozás A 2015-ben 10 éves Termálfürdő.hu Magyarország vezető egészségturizmussal foglalkozó portálja, amely a fürdőzés mellett életmód, wellness témákban nyújt érdekes és minőségi információkat olvasóinak.

Részletesebben

Médiaajánlat 2009-2010

Médiaajánlat 2009-2010 Médiaajánlat 2009-2010 Bemutatkozás Portálunk célja interaktív közösségi teret biztosítani a hazai és általában a magyar ajkú biológusoknak, kutatóorvosoknak és az élettudományok illetve a kapcsolódó ipar

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat. Kik vagyunk? A www.gazdaktere.hu

Részletesebben

emarketing képzés A keresők és a közöségi média

emarketing képzés A keresők és a közöségi média emarketing képzés A keresők és a közöségi média Keresők Kereső hirdetés - SEM Találati lista - SEO Hirdetés Kattintás alapú Folyamatos felügyelet Azonnali Módosítható/szabályozható Top pozíció Versenytársak

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak

Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak 1. fejezet: Regisztráció 2. fejezet: Profil szerkesztése 3. fejezet: Hirdetésfeladás menete 4. fejezet: Hirdetések kezelése 5. fejezet: Hallgatói Pályázatok böngészése

Részletesebben

A/B tesztelés webáruházaknak. Zajdó Csaba

A/B tesztelés webáruházaknak. Zajdó Csaba A/B tesztelés webáruházaknak Zajdó Csaba Miről lesz most szó? 1) Mi az az A/B tesztelés? 2) Miért érdemes A/B tesztelni? 3) Milyen lehetőségek vannak A/B tesztelésre? 4) Mit érdemes tesztelni? 5) A/B teszt

Részletesebben

Cookie Nyilatkozat Válts Fel weboldal

Cookie Nyilatkozat Válts Fel weboldal Cookie Nyilatkozat Válts Fel weboldal Tájékoztatjuk, hogy a weboldal sütiket használ a weboldal (valtsfel.hu) működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

Tisztelt Tulajdonosok!

Tisztelt Tulajdonosok! Tisztelt Tulajdonosok! A társasház honlapja a www.tarsashazi-manager.hu oldalon elindult, feltöltése, fejlesztése folyamatosan folyik. A honlap használatához regisztrálniuk kell a tulajdonosoknak. A regisztráció

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A weboldalakat, más néven honlapokat azért készítik, hogy egy személyt, vagy szervezetet, például egy alapítványt, megtaláljanak

Részletesebben

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Kik is vagyunk? A célzott webes megoldások ügynöksége! Az e-kereskedelemről Adatok: A GKIeNET 2700 magyarországi legális webshopot

Részletesebben

E-Freight beállítási segédlet

E-Freight beállítási segédlet E-Freight beállítási segédlet Az E-Freight rendszer működéséhez szükséges programok és beállítások v08 A legújabb verzióért kérjük, olvassa be az alábbi kódot: 1. Támogatott böngészők Az E-Freight az Internet

Részletesebben

Nagy Webáruház Felmérés 2018

Nagy Webáruház Felmérés 2018 EREDMÉNYEK Nagy Webáruház Felmérés 2018 Folytatva a már 2008 óta meglévő hagyományunkat, idén is megrendeztük a Nagy Webáruház Felmérést, ezúttal már a ShopRenter támogatásával. A kutatás keretében 894

Részletesebben

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv Kincskereső Könyvelő Klub Moodle felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK 1. Kincskereső Könyvelő Klub bemutatása... 3 2. Belépés az oldalra... 3 3. Kincskereső Könyvelő Klub oldala... 4 3.1 Kincskereső

Részletesebben

EPALE felhasználói. útmutató. Az EPALE Nemzeti Támogató Szolgálat kiadványa. ec.europa.eu/epale

EPALE felhasználói. útmutató. Az EPALE Nemzeti Támogató Szolgálat kiadványa. ec.europa.eu/epale EPALE felhasználói útmutató Az EPALE Nemzeti Támogató Szolgálat kiadványa ec.europa.eu/epale Előszó A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja (EPALE) a felnőttképzési szakemberek egyedülálló,

Részletesebben

médiaajánlat Szilveszter.hu

médiaajánlat Szilveszter.hu médiaajánlat Bemutatkozás A Magyarország egyetlen online magazinja, amely szilveszterhez kapcsolódó általános tartalmakat, valamint a téli szezonban leginkább érdeklődésre számot tartó témákat ölel fel.

Részletesebben

Megjelenési csomagok. Szolgáltatás. Standard megjelenés- éves díj. rendelkező partnerek

Megjelenési csomagok. Szolgáltatás. Standard megjelenés- éves díj. rendelkező partnerek Médiaajánlat Szolgáltatás Megjelenési csomagok Minimál regisztráció Szállásfoglalási regisztráció Standard kiemelések Prémium kiemelések Szálláshely önálló adatlap ismertetővel, szolgáltatások bemutatásával

Részletesebben

Smart 0 24 havi riport minta

Smart 0 24 havi riport minta Smart 0 24 havi riport minta Aquarius Hand Kft. 1023 Budapest, Levél utca 4. telefon: +36 1 788 7018 e mail: info @aquariushand.com www.aquariushand.hu Tartalomjegyzék 1. Látogatószerzés (acquisition)

Részletesebben

KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET?

KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET? KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET? VOIT PETER HEAD OF EXPANSION - POST FOR RENT PETER@POSTFORRENT.COM +36 70 211 77 47 LINKEDIN.COM/IN/VOITPETER HOGYAN TALÁLJUK MEG A JÓ CÉLKÖZÖNSÉGET

Részletesebben

Változások az új CooSpace- ben

Változások az új CooSpace- ben Változások az új CooSpace- ben Tisztelt Felhasználónk, 2011 októberében a CooSpace rendszer új generációja kezdi meg működését az Ön intézményében. Kérjük, tekintse át ezt a dokumentumot a CooSpace új

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM. Malonovszky László

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM. Malonovszky László 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

Apisshop webáruház Felhasználói dokumentáció

Apisshop webáruház Felhasználói dokumentáció Apisshop webáruház Felhasználói dokumentáció apisshop nyitóoldal webáruház szolgáltatások, funkciók, folyamatok Apisshop webáruház általános információk Termékek elrendezése Termékkeresés Termékszűrők

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv a REINER SCT cyberjackr RFID standard HUN eszig kártyaolvasók garanciális hibabejelentő weboldalához I. A hibabejelentő weboldal elérhetősége Az alábbi URL címek egyikének internetes

Részletesebben

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7.

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. Tervezés 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. GOTO 1 :o) Eszközök 4. lépés: Eszközök kiválasztása Amire szükséged lesz... Kétféle eszköz 1) Hosszútávú

Részletesebben

Nagy Webáruház Felmérés 2017

Nagy Webáruház Felmérés 2017 EREDMÉNYEK Nagy Webáruház Felmérés 2017 Folytatva a már 2008 óta meglévő hagyományunkat, idén is megrendeztük a Nagy Webáruház Felmérést. Ennek keretében 887 hazai webáruház tulajdonosa válaszolt, többek

Részletesebben

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Csavarhat webáruház Részletes útmutató a webáruház használatához Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Cégeknek, kis- és nagykereskedőknek,

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

Analitikus marketing és bepillantás a Google Analytics haszná(latá)ba. iwebma Limited

Analitikus marketing és bepillantás a Google Analytics haszná(latá)ba. iwebma Limited Analitikus marketing és bepillantás a Google Analytics haszná(latá)ba iwebma Limited Webstatisztikai rendszerek adatok a látogói szokásokról egyszerűek, ill. komplexek ingyenes, ill. fizetős Google Analytics

Részletesebben

amihez mi is szeretnénk hozzájárulni hirdetésünkkel!

amihez mi is szeretnénk hozzájárulni hirdetésünkkel! Tisztelt Leendő Partnerünk, Hirdetőnk! Sikeres 3,5 évet tudhatunk magunk mögött, a pécelinfo.hu növekvése a mai napig töretlen. A 2009-es induláshoz képest 2011-re már elértük a 40-45 folyamatos péceli

Részletesebben

A keresőoptimalizálás szerepe és hatása az online csatornahasználatban

A keresőoptimalizálás szerepe és hatása az online csatornahasználatban A keresőoptimalizálás szerepe és hatása az online csatornahasználatban PAPP GÁBOR 1 { 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 } "Name": " Papp Gábor", "City": " Budapest", "Company": { "Name":

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT. Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu

MÉDIAAJÁNLAT. Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu MÉDIAAJÁNLAT Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu Kik látogatják az oldalunkat? A 2jepetto.hu oldal kizárólag melegburkolatokkal, és

Részletesebben

Adhouse megjelenési lehetőségek. Adó 1 % kampányok számára

Adhouse megjelenési lehetőségek. Adó 1 % kampányok számára Adhouse megjelenési lehetőségek Adó 1 % kampányok számára Adhouse Adó 1% Adó 1% A non-profit szervezetek bevételei között jelentős arányt képviselnek az adó 1%-ból befolyó összegek. A szervezetek számára

Részletesebben

E-kereskedelmi kommunikáció és marketing automatizáció. Prémium SEO és PPC megoldások, ügyfélre szabva

E-kereskedelmi kommunikáció és marketing automatizáció. Prémium SEO és PPC megoldások, ügyfélre szabva E-kereskedelmi kommunikáció és marketing automatizáció Prémium SEO és PPC megoldások, ügyfélre szabva E-kereskedelmi trendek Prémium SEO és PPC megoldások, ügyfélre szabva Klikkmánia - We understand, We

Részletesebben

Miért érdemes duplikált tartalmakkal és oldalakkal

Miért érdemes duplikált tartalmakkal és oldalakkal Tartalomduplikáció: liká ió Én loptam, vagy tőlem loptak? Énekes Barbara (Weboriginal Kft, ügyvezető) Az előadás témái Mit jelent a duplikáció? Miért érdemes duplikált tartalmakkal és oldalakkal foglalkozni?

Részletesebben

Social media Facebook

Social media Facebook Social media Facebook A social media hazánkban is kezd nagyon széles ívben elterjedni. Manapság egyik legnépszerűbb közösségi portál a facebook. Magyarországon már 1,3 millió felhasználója van, akiknek

Részletesebben

Google Analytics és mérési lehetőségei. Békési Károly

Google Analytics és mérési lehetőségei. Békési Károly Google Analytics és mérési lehetőségei Békési Károly Tartalom Mi a Google Analytics, és mire jó? Gyors kezdéshez Gyakorlati alkalmazások Következtetések Bemutatkozás - ez itt nem a reklám helye Békési

Részletesebben

Webanalitika a mindennapokban

Webanalitika a mindennapokban Webanalitika a mindennapokban NEEK konferencia 2015.02.19. www.gemius.hu Rólunk A Gemius világszerte Piaci igények széleskörű ismerete Nemzetközi háttér, folyamatos fejlesztés Innovatív üzleti megoldások

Részletesebben

Egyedi megjelenési és reklám / hirdetési lehet ségek a Gazdivonal.hu portálon

Egyedi megjelenési és reklám / hirdetési lehet ségek a Gazdivonal.hu portálon Gazdivonal közösségi portál Egyedi i és reklám / hirdetési lehet ségek a Gazdivonal.hu portálon Ár kialakítás Ár kialakítás VIP Ár kialakítás VIP+ El fizetés: * * * * 1 hónap * * * * 3 hónap * * * * 6

Részletesebben

4. Modul: ROBOTPILÓTA. Ne legyél az Online Marketing rendszered rabszolgája! TERVEZZ!

4. Modul: ROBOTPILÓTA. Ne legyél az Online Marketing rendszered rabszolgája! TERVEZZ! . Modul: ROBOTPILÓTA Ne legyél az Online Marketing rendszered rabszolgája! TERVEZZ! Tervtábla: ( hónap hete) - Itt tervezed meg, hogy az automata Online Marketing rendszered mikor tegye ki a posztjaidat

Részletesebben

www.duen.hu www MÉDIA ajánlat a 201 20 2 1

www.duen.hu www MÉDIA ajánlat a 201 20 2 1 MÉDIA ajánlat 2012 www.duen.hu, a kezdõoldal 1999 óta mûködik a weblap, mint a magyar autósport élet vezetõ hírforrása. 3x nyerte el az MNASZ-tõl az ÉV AUTÓS HONLAPJA megtisztelõ elismerést. Több, mint

Részletesebben

Segédlet és tájékoztató Látogatók részére

Segédlet és tájékoztató Látogatók részére www.arakcio.hu Segédlet és tájékoztató Látogatók részére Tartalomjegyzék OLDAL CÉLJA ÉS RÖVID BEMUTATÁSA...3 NAVIGÁCIÓ...3 PARTNER INFORMÁCIÓ...5 KERESÉS...6 KERESÉS CSAK SZÓRA...6 KERESÉS CSAK MEGYÉRE...7

Részletesebben

Axio Kft. 1095 Budapest, Soroksári út 5. t: + 36 1 371-2853 f: + 36 1 371-2859 www.axio.hu. axio market webbolt 1 / 6

Axio Kft. 1095 Budapest, Soroksári út 5. t: + 36 1 371-2853 f: + 36 1 371-2859 www.axio.hu. axio market webbolt 1 / 6 axio market webbolt 1 / 6 minta egy kész webboltra 2 / 6 Dizájn A színek, dizájn beállítását az axiomarket végzi. Egyedi igény szerint az oldal struktúrája is változtatható. A webbolt a http://boltnev.axiomarket.hu

Részletesebben

Megújult a. A jó bor, akárcsak a jó nő, a korral nemesedik. Látogatottság: UV átlag (havi): 100.000 fő UV (heti): 20.000-25.000 fő

Megújult a. A jó bor, akárcsak a jó nő, a korral nemesedik. Látogatottság: UV átlag (havi): 100.000 fő UV (heti): 20.000-25.000 fő Megújult a A jó bor, akárcsak a jó nő, a korral nemesedik A 2014 végén megújult Borászportál.hu csaknem tíz éve látja el friss hírekkel, izgalmas írásokkal a borfogyasztó közönséget. A portál a meglévő

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET világraszóló tudás FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET MeRSZ (Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás) http://eisz.mersz.org 2017. MÁRCIUS AKADÉMIAI KIADÓ ZRT. 1. Könyvespolc Az oldal betöltésekor a következő

Részletesebben

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Ahhoz, hogy bármilyen ios-t használó eszközt tudjunk, rendeltetésszerűen használni szükségünk van egy úgynevezett Apple ID-re. Ennek segítségével jogosultságot

Részletesebben

Kezelési útmutató. GWCHU új weboldal 2009. március

Kezelési útmutató. GWCHU új weboldal 2009. március Kezelési útmutató GWCHU új weboldal 2009. március Készítette: Eleven Lajos A régi weblap adatait feldolgozta: Guttmann István Konzultáns: Polinszky Gábor Hosszú távú előnyök Könnyű kezelhetőség Több menüpontot

Részletesebben

Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0

Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0 Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0 2014.11.20. Netex-Magyarország Kft. Bevezető A www.webkiallitas.hu oldalon a kiállítóknak lehetőségük van úgynevezett online események, így például

Részletesebben

Mitől sikeres egy webáruház? Kulcsár István Róbert

Mitől sikeres egy webáruház? Kulcsár István Róbert Mitől sikeres egy webáruház? Kulcsár István Róbert A sikeresség három szintje Hatékony Üzemeltetés A legjobb webáruház sem ér semmit, ha nem működtetjük megfelelően Vevőbarát kialakítás Hiába az erős webáruház

Részletesebben

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Mi az OPAC? Az OPAC az Online Public Access Catalogue rövidítése. Jelentése olyan számítógépes katalógus, mely nyilvános, bárki számára közvetlenül, általában ingyen

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03 Frissítve: 2012.12.03 1. Bevezető A visszavett.hu egy aukciós oldal, ahol olyan eszközökre (gépjármű, haszongépjármű, stb.) lehet licitálni, amelyekre korábbi tulajdonosuk hitelt vett fel, vagy lízingelte,

Részletesebben

TOP SEO Trendek 2015-ben. We understand, we deliver.

TOP SEO Trendek 2015-ben. We understand, we deliver. TOP SEO Trendek 2015-ben We understand, we deliver. Önök szerint Elvis Presley halott? Elvis Presley is dead: 7 150 000 találat Elvis Presley is not dead: 1 550 000 találat Az Google szerint Elvis sajnos

Részletesebben

Médiaajánlat. KIDSOASIS KFT. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 26. T: +36 27 200 873 Fax: +36 27 200 872 info@kidsoasis.hu. www.kidsoasis.

Médiaajánlat. KIDSOASIS KFT. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 26. T: +36 27 200 873 Fax: +36 27 200 872 info@kidsoasis.hu. www.kidsoasis. Médiaajánlat 1. Bemutatkozás A KidsOasis egy családbarát minősítési rendszer, egy bejegyzett tanúsító védjegy, és az ahhoz kapcsolódó szállásfoglalási portál. A szálláshelyeket egy több mint 50 feltételből

Részletesebben

OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása

OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Informatikai Dokumentációs Rendszer Alkalmazás és alkalmazás-fejlesztés Dokumentáció OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása

Részletesebben

Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz

Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Hír beküldése Új oldal létrehozása Menük kezelése Tartalmak menühöz rendelése Hír beküldése Új hír beküldéséhez az adminisztrációs

Részletesebben

User explorer riport a Google Analyticsben. "Tartsd magadhoz közel a barátaidat, de még közelebb a potenciális vásárlóidat"

User explorer riport a Google Analyticsben. Tartsd magadhoz közel a barátaidat, de még közelebb a potenciális vásárlóidat 1 User explorer riport a Google Analyticsben "Tartsd magadhoz közel a barátaidat, de még közelebb a potenciális vásárlóidat" 2 In God we A Google Analytics használata elsőre összetett, de könnyen megtanulható.

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

Sütik kezelése (cookie)

Sütik kezelése (cookie) Utolsó módosítás 2018.09.07. Sütik kezelése (cookie) A(z) Xtreme Lashes weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és

Részletesebben

Dimag.hu médiaajánlat

Dimag.hu médiaajánlat Dimag.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 A Dimag.hu bemutatkozás 3 A Dimag.hu tartalmi elemei 4 A Dimag.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz. Taubert István

3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz. Taubert István 3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz Ha tetszett, töltsd le, add tovább ismerősödnek, akinek jól jöhet, vagy egyszerűen oszd meg a scribd.com on, vagy bárhol Avagy: hogyan minimalizálhatom a költségeim,

Részletesebben

Online CRM: Tegyük személyessé! Vinnai Balázs

Online CRM: Tegyük személyessé! Vinnai Balázs Online CRM: Tegyük személyessé! Vinnai Balázs CEO 24/10/2011 Van internet bankunk! Mi következik? sokkal hatékonyabb működés több értékesítés: csoportos beszedési megbízás, hitelkártya, lekötés, kötvény,

Részletesebben

Változások az új CooSpace- ben

Változások az új CooSpace- ben Változások az új CooSpace- ben Tisztelt Felhasználónk, 2011 októberében a CooSpace rendszer új generációja kezdi meg működését az Ön intézményében. Kérjük, tekintse át ezt a dokumentumot a CooSpace új

Részletesebben

Médiaajánlat. hirdetési felületek és technikai információk. Általános információk Árlista Hirdetési felületek, technikai részletek

Médiaajánlat. hirdetési felületek és technikai információk. Általános információk Árlista Hirdetési felületek, technikai részletek Médiaajánlat hirdetési felületek és technikai információk Általános információk Árlista Hirdetési felületek, technikai részletek motorsportal.hu A Motorsportal 2009-ben indult, pár lelkes fiatal szenvedélyéből

Részletesebben

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE ONLINE MARKETINGRŐL 20 PERCBEN Lehetséges ez? Elérhető célok: Nyitottá, gátlásmentessé válni a téma iránt Feltérképezni a személyes

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának szerkesztése A Down Alapítvány weboldalát ezen a címen találunk meg: http://web.downalapitvany.hu/ Regisztráció a Down Alapítvány weboldalán Keressük meg a jobb oldalon található

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához

Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához Ezeknek a változásoknak hatására fejlesztettük ki megfizethető díjazású Web Jelenlét és Tartalom Optimalizációs szolgáltatásainkat - elégedettségi

Részletesebben

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Ki ne szeretne megalapozott üzleti döntéseket hozni? Tartalom Conversific összekötése ShopRenteres webáruházzal... 2 1. Conversific

Részletesebben

I. A változások összefoglalása

I. A változások összefoglalása Tájékoztatás a Közbeszerzési Hatóság elektronikus rendszereinek főbb változásairól (Ajánlattevők és egyéb, a közbeszerzések iránt érdeklődő felhasználók számára) Ezúton tájékoztatjuk az ajánlattevőket

Részletesebben

On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde

On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde MÉDIAINFORMATIKAI KIADVÁNYOK On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde Eger, 2013 Korszerű információtechnológiai szakok magyarországi

Részletesebben