magazin érdekességek ajándék ötletek inspirációk trükkök tippek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "magazin érdekességek ajándék ötletek inspirációk trükkök tippek"

Átírás

1 magazin érdekességek ajándék ötletek inspirációk trükkök tippek

2 Tudta-e? Egyetlen pohárnyi belőle egy egész napra felfrissíti a katonát Amerikában az aztékok már jóval az európai hódítók előtt is itták a csokoládét, melyet a következőképpen készítettek: a kakaóbabokat megpörkölték, ledarálták, majd vízzel felhabosították. Ebben a formában fogyasztották a Xocolatl-nak nevezett, akkor még keserű italt. Később már ízesítették is fahéjjal, ánizzsal, vaníliával. Korabeli írások szerint Cortes hódító csapata az italból nyert energia segítségével győzte le az őslakosokat. Forró csokoládé recept A következő recepttel könnyen készíthet Ön is családjának, vagy kollégáinak csodás forró csokoládét. Hozzávalók 6 adaghoz: 5 dl víz, 40 dkg belga csokoládé, tálaláshoz tejszínhab és 6 dl forró tej Elkészítése: A csokoládét forrásban lévő víz gőze felett egy tálban megolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett a csokoládéhoz adjuk a vizet. Addig keverjük, amíg teljesen egyenletessé nem válik. Tálaláskor kb. 1,5 dl csokoládé mellé tejszínhabot és 1 dl forró tejet adunk. További információkért keresse munkatársunkat! marmarosi.andrea@szamos.hu Tel.:

3 tipp Kreatív ajándékcsomagokat készítünk az Ön elképzelései alapján Mutatunk Önnek egy igazán ötletes és mutatós ajándékcsomag dekorációt. A képekről Ön is lépésről lépésre elkészítheti a következő masnit, díszítheti vele saját csomagolású ajándékait. Még sok egyedi ötletet tudunk mutatni Önnek, várjuk megkeresését. szemeredi.andrea@szamos.hu Tel.:

4 mandulás ganache pisztácia trüffel Az élményszerű csokoládéfogyasztás lépései tiramisu szív Halk roppanás A megfelelő temperálásnak köszönhetően a csokoládé csillogóan fényes, törésre halk roppanással törik szamos csokoládé manufaktúra Újra reneszánszát éli a csokoládé Tradicionális receptek alapján, értő kezek megmunkálása nyomán válik a selyemfényű csokoládémassza bonbonokká a Szamos manufaktúrában. Illatolás Érezhetjük finom aromáját, jellegzetes illatát Lágy olvadás Kóstoláskor a szájban lágyan olvad Egyedi összeállításokért várjuk megkeresését. marmarosi.andrea@szamos.hu Tel.:

5 jótékony olajos magvak tipp A z olajos magvak magas telítetlen (omega 3) zsírtartalmának köszönhetően kedvező élettani hatással rendelkeznek, az ásványi anyagok közül pedig a magnézium, kalcium, kálium, foszfor, cink, mangán és vas található meg bennük nagyobb mennyiségben. A magnézium például a vérnyomás szabályozásában is közreműködő ásványi anyag. Az olajos magvak jó hatású zsírsavtartalmuknak köszönhetően gazdag B-vitaminokban, valamint az antioxidáns E-vitaminban. A dió kiemelkedő az omega 3, magas fehérje-, rost és antioxidáns tartalma miatt javasolt fogyasztani. A mandula számos pozitív tulajdonságaiból kiemelkedő magas E-vitamin tartalma, így jótékonyan hat szervezetünkre fogyasztása során, bőrünkre használva pedig bársonyosan puhává varázsolja azt. Az ásványi anyagok és nyomelemek közül Fogyassza őket rendszeresen! Hetente néhány alkalommal egy kis maréknyi olajos mag elfogyasztásával hozzájárul egészsége megőrzéséhez! a mogyoró réztartalmában jár az élen. Nem is gondolnánk, milyen fontos szerepe van ennek az anyagnak az egészségünkben. Szervezetünk nem tudja előállítani, így ételeinkkel tudjuk a szükséges mennyiséget biztosítani. Réz szükséges a vörös és a fehér vérsejtek fejlődéséhez, a szív és az izmok összehúzódásához, a vasszállításhoz, a csontok szilárdságához és az agy fejlődéséhez. Végül ejtsünk még pár szót a pisztáciáról is, ezek a gyönyörű élénkzöld magok eredendően Iránból származnak, az európai termőterületek közül a Szicília vulkáni talaján termő brontei változat kiemelendő, mely színében és ízében is egyedülálló. A pisztácia legfontosabb jótékony tulajdonsága, hogy csökkenti a vérben lévő koleszterinszintet, valamint a stressz okozta magas vérnyomást. Olajos magokkal készített termékeinkről érdeklődne? Várjuk megkeresését. szemeredi.andrea@szamos.hu Tel.:

6 rózsából indult ki az egész A marcipán egyik fő alapanyaga a mandula, melyből a többszörös őrlést, finomítást követően egy sokoldalúan felhasználható anyag születik. A marcipánból készített rózsával, marcipánfigurával díszíthetjük tortánkat, deszszertjeinkbe gyümölcsökkel, likőrökkel és csokoládéval kombinálva töltjük. A videóból azt is megtudhatja, hogy hogyan készül a marcipán rózsa További információkért keresse munkatársunkat! marmarosi.andrea@szamos.hu Tel.:

7 gondolta volna? tipp Már elkészült a díszdobozos változat is, ajándékba is adhatja. A nugátok is olajos magokból készülnek, a pörkölt és finomra őrölt magokhoz cukrot és kakaóvajat adunk. Az olajos magvak telítetlen zsírtartalmának köszönhetően lágy és puha marad később is, ahogy szeretjük. További információkért keresse munkatársainkat! szemeredi.andrea@szamos.hu Tel.:

8 a kávé az egyik legismertebb növény, a belőle készült ital pedig világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk, mégis keveset tudunk róla, így utánajártunk, hogy néhány érdekességet osszunk meg ezzel kapcsolatban. A Kossuth téren nyílt Szamos Cafe üzletünk barista mesterét kérdeztük a kávékészítés titkairól tipp Válassza kedvenc süteményét délutáni kávéja mellé! Vendégeink 100 % -os arabica, enyhén olaszos pörkölésű kávéból fogyaszthatják választott feketéjüket, melyhez a kávébabot mindig frissen őröljük, ez biztosítja a legfinomabb aromát. Komoly jelentősége van az őrlés finomságának is, hiszen amennyiben túlságosan durvára lenne őrölve, nem élvezhetnénk azt a csodás crema réteget a tetején. A kávét nem főzzük, hanem készítjük, ez azt jelenti, hogy a kávé készítése közben nem történik főzési folyamat, hanem magas nyomáson a forró vizet átpréseljük a kávén. Végül pedig néhány szót a tökéletes tejhabról, zsíros, 3,5 %-os hideg tejből készítjük a cappuccino rajongóink legnagyobb örömére. Bővebben érdeklődne a kávéházi süteményeinkről? Várjuk megkeresését. marmarosi.andrea@szamos.hu Tel.:

9 cukormentesen is édesen Az asztali cukor napjainkban is a legelterjedtebb édesítőszernek számít, azonban az egészséges táplálkozás népszerűsödésével a tudatos fogyasztók figyelme egyre inkább a természetes alternatívái fele fordul. A mai modern édesítőszerek az alacsony kalóriatartalmukon túl számos más pozitív tulajdonsággal is rendelkeznek, érdemes tudatosan használni, fogyasztani őket. Stevia (sztívia, sztevia) Dél-Amerikai indiánok által már évszázadokkal ezelőtt felfedezett növény, a Stevia Rebaudiana egy olyan természetes édesítőszer, melynek levelei 30-szor, kivonatai pedig akár 300-szor is édesebbek lehetnek a cukornál. Fogszuvasodást nem okoz, elhízásra hajlamos fogyasztóinak sem kell aggódnia, mert a kalóriatartalma nulla. Xilit (nyírfacukor) A cukorhoz képest 40 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, lassan szívódik fel és alakul át. Kutatások bizonyítják, hogy hatékonyan csökkenti a fogszuvasodás előfordulását. Természetes édesítőszer, amely számos zöldségben és gyümölcsben előfordul. Egy átlagos felnőtt naponta párszáz mg zöldségekből és gyümölcsökből származó xilitet fogyaszt. Szervezetünk napi 5-10 gramm xilitet termel. Eritrit (zerocukor, xukor) Érdemes kiemelni, ugyanis élettani szempontból a legjobb tulajdonságokkal rendelkező édesítőszer. Népszerűsége 0-ás kalóriatartalmának, valamint glikémiás indexének köszönhető. A cukoralkoholok közül a legerősebb gombaszaporodást gátló hatással rendelkezik, így Candida diétások is fogyaszthatják. Édesítő ereje 60-80%-a a cukornak, így általában más édesítőszerrel kombinálva használják. Például sztíviával kevert változata rendkívül népszerű. Természetes édesítőszerekkel készített termékeinkről érdeklődne? Várjuk megkeresését. szemeredi.andrea@szamos.hu Tel.:

10 interjú szamos lászlóval Felidéznéd a gyerekkorodat, hogy mi fogott meg a cukrászatban? Lehettem vagy 10 éves, amikor bementem apám akkori műhelyébe, a Roham utcai épületbe, a volt Auguszt Cukrászdába. Az ottani illatok, és a látványos munkafolyamatok nagy hatással voltak rám. Mi volt az első bejgli élményed? Visszaemlékszem, amikor vidékre utaztunk a nagyszüleimhez. A karácsonyi ünnepekre való készülődés, a kelt tésztás bejgli sütése körüli teendők magukkal ragadtak és elvarázsoltak. A sparheltből kivett, frissen sült bejgli kóstolása is igazi élvezetet jelentett számomra. Mi a bejgli története? Mikor került a magyar klasszikus sütemények közé, és hogyan vált a karácsonyi időszak slágerévé? Ma már hungarikumnak és tipikus karácsonyi süteménynek gondoljuk a bejglit, amely főként mákos és diós ízesítésben készül. A karácsonyi bejglit megtaláljuk a paraszti hagyományokban is: a diót rontás ellen használták, míg a mák a bőséget, a sűrű fillért jelképezte. Hazánkban a 19. század második felében terjedt el, kezdetben kizárólag házilag készítették, a családi ünnepek süteménye volt. A bejgli, mint cukrászati termék históriájáról kétféle vélekedés ismert. Az egyik a készítését a pozsonyi pékek 1376-ban létrejött céhével hozza kap-csolatba. A megváltozott városi fogyasztói szokások és igények hatására ben határozták el, hogy diós- és mákos patkókat sütnek, és azokat árusítják. A híres pozsonyi patkó (kifli) sikeres lett, más vidékeken is hamar elterjedt. Mások szerint a pozsonyi patkó története egy névtelen pozsonyi cukrászmesterhez fűződik, aki advent elején, Miklós napra elkészítette a karácsonyi bejgli kicsinyített változatát, és azzal ajándékozta meg a gyerekeket. A bejgli név nyomtatásban 1932-ben bukkant fel magyar nyelven, a bajor-osztrák eredetű Beugen átvételével (beugen meghajlítani az alapja), a Sziléziából terjedő sütemény elnevezése már a 16. századtól ismert, vagyis korábbi átvétele is elképzelhető. A készítmény receptje a városi-polgári, majd a falusi konyhára a 19. század szakács- és süteményes könyvek segítségével jutott el. Ezzel valamelyest csökkent az ünnepélyes jellege, de ma is karácsonykor fogy a legtöbb. A népszerűségéhez szerinted az is hozzátartozik, hogy könnyen frissen tartható? Népszerűségéhez a hagyományok követésén túl természetesen az eltarthatóság is hozzájárult, hiszen becsomagolva, hűvös helyen több hétig is eltartható. Miért éppen a mákos és a diós lett népszerű? A mák és a dió töltelékként való felhasználásában azért lettek a legnépszerűbbek, mert ez a két alapanyag a régi, az eredeti. Elterjedésükhöz hozzájárult természetesen a hagyományok őrzése is, ahogy korábban már említettem a szokások szerint a diót rontás ellen használták, a mák pedig a bőséget jelképezte. A bejgli töltelékként még sokféle alapanyagot használnak, ezek közül népszerű például a szilva, vagy a gesztenye, azonban ezek inkább már az újkori ízléshez kapcsolódnak. Részlet a Stílus és Lendület decemberi számában megjelent interjúból. További információkért keresse munkatársunkat! marmarosi.andrea@szamos.hu Tel.:

11 Bejgli recept Szamos Lászlótól Az ünnepekre való készülődésben megosztjuk Önnel a diós bejli receptjét. Hozzávalók 6 adaghoz: 530 g liszt, 105 g sertészsír, 105 g vaj, 5 g só, 12 g élesztő, 3 db tojássárgája, 95 g tej, 55 g porcukor, 0,5 kg darált dió, 70 g morzsa (piskóta lereszelve), 220 g cukor, 30 g méz, 50 g mazsola, 10 g reszelt citromhéj, 3 g őrölt fahéj, 170 g tej, 150 g kandírozott darált narancshéj, 90 g kandírozott narancshéj kocka, 10 g vaníliás cukor, kenéshez 3 tojás Elkészítése: tészta: A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a vajat, a zsírt, porcukrot, élesztőt és a tejjel elkevert három tojássárgáját. Elkeverjük és kézzel eldolgozzuk. Jól összegyúrjuk. 23 dkg-os darabokra vágjuk fel, amiket lapos téglalap formára alakítunk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük pihentetni. töltelék: A darált diót összekeverjük a kristálycukorral, a kandírozott darált narancshéjjal és a narancshéj kockával. Hozzáadunk pár deka durvára darált diót, a sárga piskóta morzsát, reszelt citromhéjat, mazsolát és fahéjat. A tejet csipet sóval, a mézzel és vaníliás cukorral felforraljuk. Ezt is a diós töltelékhez adjuk és jól összedolgozzuk. Hagyjuk kihűlni. Majd 32 dekás adagokra osztjuk. A téglalap alakú tésztát 1,5 mm vékonyra kinyújtjuk és egyenletesen elosztjuk rajta a töltelék adagot. a széleinél 1-1 cm széles sávot szabadon hagyjuk. A két szélét felhajtjuk és lelapítva egy szintre hozzuk a töltelékkel, majd feltekerjük. A feltekert rudakat felülről kissé lenyomkodjuk, hogy a maradék levegő is kijöjjön belőle. Egy egész tojást felverünk 2 sárgájával és lekenjük vele a rúd beigliket. A kenést 1-2 óra elteltével megismételjük, majd ha rászáradt a tojás megszurkáljuk a beiglit. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. További tippeket, ötleteket leshet el az alábbi videóból Még több receptet talál Facebook oldalunkon. szemeredi.andrea@szamos.hu Tel.:

12 A webshopunkat próbálta már? tipp Minden vásárlónak ajándék Most érdemes beszereznie néhány finomságot online ajándék- és édességboltunkból, hiszen minden vásárlónkat meglepjük egy narancsos Gyöngypraliné díszdobozzal. Online boltunkban a vásárlás játékos és szórakoztató. Díszítse fel tortáját, állítson össze egyedi bonbonválogatást, vagy válogassa össze kedvenceit egy csemege kosárba! Rendelése megjegyzés mezőjébe írja be az Egyedi Szamos ajándék jelszót! (A promóció a október 18.-november 17. között leadott rendelésekre vonatkozik.) További információkért keresse munkatársunkat! marmarosi.andrea@szamos.hu Tel.:

13

14

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

Szamos László A Szamos Csokoládé Műhely tulajdonosa

Szamos László A Szamos Csokoládé Műhely tulajdonosa Szamos László A Szamos Csokoládé Műhely tulajdonosa A Szamos Marcipán ajándékkatalógusban a legkíválóbb termékeinket mutatjuk be. Segítünk kiválasztani az ajándékot, amennyiben partnereinek, munkatársainak,

Részletesebben

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 Kedves Vásárlónk, Katalógusunkat úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a megfelelő ünnepi meglepetést. Akár családtagjainak és barátainak, akár munkatársainak vagy

Részletesebben

Anyanyelv és kommunikáció évfolyam. 3. forduló

Anyanyelv és kommunikáció évfolyam. 3. forduló Anyanyelv és kommunikáció 2011-12. 7-8. évfolyam 3. forduló Bizonyára emlékeztek még arra, hogy decemberi találkozásunk témája a tél ünnepkörének felelevenítése volt. A következőkben az ott elhangzottakhoz

Részletesebben

A Szamos Marcipán ajándékkatalógusban a legkíválóbb termékeinket mutatjuk be.

A Szamos Marcipán ajándékkatalógusban a legkíválóbb termékeinket mutatjuk be. Szamosgolyó fémdobozban 12 db különleges krémmel töltött marcipángolyó 324 g Cikkszám: d0795 A Szamos Marcipán ajándékkatalógusban a legkíválóbb termékeinket mutatjuk be. Segítünk kiválasztani az ajándékot,

Részletesebben

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad.

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad. Receptötletek a friss, sütésre kész tésztákhoz. Friss gondolat. Finomat ad. Friss tészták - friss ötletekkel töltve! Friss karácsonyi tésztáinkkal garantált a siker. Minden évben elérkezik az idő, amikor

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Emese süteménypor Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, kettéosztjuk. Ki

Részletesebben

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra Ha vágysz a változatosságra, mutatok néhány lehetőséget, amivel új ízt alkothatsz. Próbálj ki minél többet! Így készítsd el a saját ízkombinációd

Részletesebben

TORTA KATALÓGUS. 2014. június

TORTA KATALÓGUS. 2014. június TORTA KATALÓGUS 2014. június A GUNDEL Magyarország vezető étterme több mint száz éve, de azt kevesen tudják, hogy Gundel Károly korszakalkotó konyhájában csodálatos desszerteket és süteményeket is készített,

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5 1 Tartalomjegyzék: 1. Román krémes... 2 2. Mikádó (kőszikla) torta I.... 3 3. Mikádó (kőszikla) torta II.... 4 4. Kókusztetős ananászkocka... 5 5. Tejfölös csodasüti... 6 6. Gesztenyebomba... 7 2 1. Román

Részletesebben

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com HOT DRINKS Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com Hazavinni & kipróbálni Aromás teák Narancs-menta-tea Hozzávalók 1 teáspohárhoz: V narancs 3-4 friss mentalevél 250 ml víz 1 ek mentaszirup

Részletesebben

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só.

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Hájas tészta Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Elkészítése: 50 dkg lisztből a tojásokkal, ecettel, élesztővel rétestésztát

Részletesebben

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad.

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad. Receptötletek a friss, sütésre kész tésztákhoz. Friss gondolat. Finomat ad. Friss tészták - friss ötletekkel töltve! Friss és sokoldalú Minden évben elérkezik az idő, amikor újra megsüthetjük kedvenc karácsonyi

Részletesebben

TORTA KATALÓGUS. 2014. szeptember

TORTA KATALÓGUS. 2014. szeptember TORTA KATALÓGUS 2014. szeptember A GUNDEL Magyarország vezető étterme több mint száz éve, de azt kevesen tudják, hogy Gundel Károly korszakalkotó konyhájában csodálatos desszerteket és süteményeket is

Részletesebben

TORTA KATALÓGUS. 2014. november

TORTA KATALÓGUS. 2014. november TORTA KATALÓGUS 2014. november A GUNDEL Magyarország vezető étterme több mint száz éve, de azt kevesen tudják, hogy Gundel Károly korszakalkotó konyhájában csodálatos desszerteket és süteményeket is készített,

Részletesebben

Rétes recept réteslapból

Rétes recept réteslapból Rétes recept réteslapból Elkészülési id?: 120 perc 2 adaghozzávalók: 2 csomag réteslap min 8 lap /csomag 3 zsír 50 dkg túró 1. oldal (összes: 5) porcukor mazsola 1 darab tojás 2 dl búzadara cukor 25 dkg

Részletesebben

Kis pralinéismeret. is pralinéismeret

Kis pralinéismeret. is pralinéismeret Kis pralinéismeret is pralinéismeret Ínyenc receptek édes finomságokhoz Saját készítésű ízletes pralinék. Jó alapanyagokkal, megfelelő kellékekkel és egy kis gyakorlattal Ön is varázsolhat kicsi, édes

Részletesebben

Mini Torta Gyűjtemény

Mini Torta Gyűjtemény Mini Torta Gyűjtemény Összegyűjtőtte: Szűcs Szilvia Mindenki életében vannak jeles napok mint például a születésnapok, keresztelők, évfordulók, esküvők, amikor az ünnepi asztalra az étkezés lezárásaként

Részletesebben

Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez

Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez hu Termékismertető és recept Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez Kedves Vásárlónk! Még soha nem volt ilyen egyszerű tökéletes piskótatekercset készíteni: A tésztát egyszerűen süsse meg a

Részletesebben

Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök

Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök Burcsa Annamária A hokkaido tök, amelyet tévesen japán sütőtöknek is neveznek, egy igazi kuriózum. A tökfélék közül leginkább édes ízével tűnik ki Az észak-amerikai

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

KARÁCSONYI. Ráhangolódás. 2015. november 2 29. (45-48. hetek)

KARÁCSONYI. Ráhangolódás. 2015. november 2 29. (45-48. hetek) KARÁCSONYI Ráhangolódás 2015. november 2 29. (45-48. hetek) Vendéglátóknak 45-48. hetek ELŐJEGYZÉSI AJÁNDÉK Tuppercsúcs 40 000 Ft-os Parti Duplafalú Kelesztő 1,5 L Vendéglátói ajánlat 40 000 Ft-os Parti

Részletesebben

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van SÉFKÉnt egyetértünk abban, hogy a burgonyapüré íze a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van nagyszerű íz és nagyfokú hatékonyság 65 adag* *1 adag: 30 g pehely = 215 g kész burgonyapüré

Részletesebben

Cukrász gyakorló feladat. SZVK szerinti követelmény. 2. feladatsor

Cukrász gyakorló feladat. SZVK szerinti követelmény. 2. feladatsor Cukrász gyakorló feladat SZVK szerinti követelmény 2. feladatsor Központi írásbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Cukrászati termékek technológiája, termeléshez kapcsolódó gazdasági számítások

Részletesebben

Cukrász gyakorló feladat. SZVK szerinti követelmény. 2. feladatsor

Cukrász gyakorló feladat. SZVK szerinti követelmény. 2. feladatsor Cukrász gyakorló feladat SZVK szerinti követelmény 2. feladatsor Központi írásbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Cukrászati termékek technológiája, termeléshez kapcsolódó gazdasági számítások

Részletesebben

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók:

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók: Európa édes oldala Az alábbi szöveg a Sweet Europe Let yourself be seduced című kiadványnak (kiadta: Institut der Regionen Europas, Salzburg) nemhivatalos magyar fordítása. Amióta világ a világ, azóta

Részletesebben

Csokoládé Katalógus: Helység: Tompa 6422 Cím: Öregjárás 14-16 Telefon: Le Nougat de Savoie +36(77) 950-420 +36(30) 970-6883. Kramell tengeri sóval

Csokoládé Katalógus: Helység: Tompa 6422 Cím: Öregjárás 14-16 Telefon: Le Nougat de Savoie +36(77) 950-420 +36(30) 970-6883. Kramell tengeri sóval Helység: Tompa 6422 Cím: Öregjárás 14-16 Telefon: +36(77) 950-420 +36(30) 970-6883 Le Nougat de Savoie Csokoládé Katalógus: Kramell tengeri sóval Ez a tradicionális régimodi édesség kizárólag kiváló minőségű

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

Fahéjas csillag sütőkészlet

Fahéjas csillag sütőkészlet hu Termékismertető és recept Fahéjas csillag sütőkészlet Kedves Vásárlónk! Még sosem volt ennyire egyszerű a tökéletes formájú fahéjas csillagok sütése: A fahéjas csillag szilikon sütőlap nagyon rugalmas

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 12. szám, 2006. december

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 12. szám, 2006. december Tisztelt Olvasó! A Táplálkozás és Tudomány címő hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb tudományos kutatási

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

asztalka mini falatnyi otthon

asztalka mini falatnyi otthon asztalka mini falatnyi otthon Friss sütemények, illatos teák, mosolygós arcok, otthonhangulat... Ha szeretnéd, ellátogatunk rendezvényedre falatnyi finomságainkkal, hogy belekóstolj az Asztalka világába

Részletesebben

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól A meggy finom magában, nyersen is, de aki nem szereti savanyúságát, még megszeretheti piskótában, süteményben, vagy befõttben. Szörpöt és más italt

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Vaníliás kifli sütőlapok

Vaníliás kifli sütőlapok hu Termékismertető és recept Vaníliás kifli sütőlapok Kedves Vásárlónk! Még sosem volt ennyire egyszerű a tökéletes formájú vaníliás kiflik sütése! A szilikon sütőlapok nagyon rugalmasak és felületük tapadásmentes.

Részletesebben

Sütőforma fedéllel. Termékismertető és receptek

Sütőforma fedéllel. Termékismertető és receptek hu Sütőforma fedéllel Termékismertető és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93708AS1X2VIII 2017-09 353 686 Tapadásgátló bevonat A sütőforma és az aljak tapadásgátló bevonattal vannak ellátva, aminek

Részletesebben

S ü t i k s ü t é s n é l k ü l

S ü t i k s ü t é s n é l k ü l 1. Kekszes krémes 1 cs. kocka alakú háztartási keksz, 1,5 cs. vaniliás pudingpor, 2 db tojás, 7 evıkanál cukor, 1 evıkanál liszt, 12.5 dkg margarine, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin S ü t i k s ü t é s

Részletesebben

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y Díjnyertes Muffin receptek A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken kezelt gyerekek kedvencei Leukémiás Gyermekekért A l a p í t v á n y Tudjuk, mi kell egy mosolyhoz. Kedves Sütögető Barátunk!

Részletesebben

VÍZIBIVALY-TATÁR FŰSZERVAJJAL, SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL

VÍZIBIVALY-TATÁR FŰSZERVAJJAL, SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL VÍZIBIVALY-TATÁR FŰSZERVAJJAL, SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL A tatárbifsztek eredetét, csakúgy, mint sok más ételét is, legendák övezik. Egyesek szerint elnevezése ellenére a tatárokhoz semmi köze, származása

Részletesebben

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém Tartalom Bemutatkozás 5 Előszó 8 Nyers növényi étrend vagy teljes értékű növényi táplálkozás? 9 Hogyan történik ez a hétköznapokban? 15 A teljes értékű növényi táplálkozás lelki oldalról 16 Lúgosítás...

Részletesebben

Ünnepi meglepetések. desszert. a Dr. Oetker-től! Legyen a. a főfogás! A minőség a legjobb recept.

Ünnepi meglepetések. desszert. a Dr. Oetker-től! Legyen a. a főfogás! A minőség a legjobb recept. Ünnepi meglepetések a Dr. Oetker-től! Nyerje meg a 11.111 darab Dr. Oetker 2015-ös receptes naptár egyikét, 12 különleges, ínycsiklandó sütemény recepttel! Keresse a promóciós csomagolású Dr. Oetker Eredeti

Részletesebben

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez R eceptek, tippek lekvárkészítéshez #azenlekvarom Alkosd meg percek alatt a saját világodat, úgy lesz igazi azenlekvarom! ~2~ koronascukor.hu koronascukor 1,5 kg sárgabarack (mag nélkül) 50 dkg Koronás

Részletesebben

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez R eceptek, tippek lekvárkészítéshez 1,5 kg sárgabarack (mag nélkül) 2 db vaníliarúd kikapart magjai 2 cm gyömbér reszelve Vaníliás-gyömbéres sárgabaracklekvár A gyömbér egzotikus íze miatt tökéletes ételek

Részletesebben

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés FAGYLALT KATALÓGUS cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés HAGYOMÁNYOS FAGYLALTOK FAGYLALT PASZTÁK Érezze Olaszország ízét a Pernigotti fagylaltokkal! Az olasz Pernigotti céget 860-ban egy piemonti

Részletesebben

Karácsonyi. receptfüzet. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam.

Karácsonyi. receptfüzet. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Karácsonyi receptfüzet Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Az otthon mindannyiunknak valami különlegeset jelent. Sokunknak az a hely, ahol megnyugvást találunk egy nehéz nap megpróbáltatásai

Részletesebben

Kicsi piteformák. Az útmutatóhoz egy receptet is mellékeltünk, így új piteformáit azonnal kipróbálhatja.

Kicsi piteformák. Az útmutatóhoz egy receptet is mellékeltünk, így új piteformáit azonnal kipróbálhatja. Kicsi piteformák Termékismertető és recept Kedves Vásárlónk! A sütőforma levehető aljának köszönhetően a pite különösen könnyen vehető ki a formából. Így a sütemény még jobban sikerül, és egy szép tányéron

Részletesebben

GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858

GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD kávéház A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében. 1858 óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. Az évek, évszázadok

Részletesebben

anno 1935 AJÁNDÉK KATALÓGUS

anno 1935 AJÁNDÉK KATALÓGUS AJÁNDÉK KATALÓGUS 2018 SZAMOS AJÁNDÉK A biztos meglepetés... A kaliforniai mandulából és cukorból összegyúrt finom anyagból készült marcipán a legjobb ajándék: megehető, eltehető és továbbajándékozható.

Részletesebben

Aljnélküli túrós. Hozzávalók :

Aljnélküli túrós. Hozzávalók : Aljnélküli túrós Hozzávalók : 1 kg túró 15 dkg lágy margarin 5 evőkanál búzadara 2 evőkanál liszt 10 evőkanál kristálycukor 4 egész tojás csipet só reszelt citromhéj 1-2 csomag vaniliás cukor 1 mokkáskanál

Részletesebben

Házi kakaós piskóta mandulával, forró baracktöltelékkel. Tortabevonóval burkolva, sűrű kakaós krémmel díszítve.

Házi kakaós piskóta mandulával, forró baracktöltelékkel. Tortabevonóval burkolva, sűrű kakaós krémmel díszítve. 1. CSOKITORTA Házi kakaós piskóta, főzött kakaós krémmel töltve, tortabevonóval borítva. Csokirolóval vagy virágokkal díszítve. Súlya: kb. 2 kg Kb. 5 100 Ft Ára: 2 550 Ft/kg 2. TÚRÓTORTA Vastag házi piskóta,

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Mini kuglófformák. Termékismertető és receptek

Mini kuglófformák. Termékismertető és receptek Mini kuglófformák hu Termékismertető és receptek Kedves Vásárlónk! A szilikonból készült mini kuglófformák nagyon rugalmasak és tapadásgátló hatásúak. Így a süteményeket különösen könnyű kivenni belőlük

Részletesebben

Szerző: Tamás Zsanett EverHolding Zrt

Szerző: Tamás Zsanett EverHolding Zrt 2017 Szerző: Tamás Zsanett EverHolding Zrt. 2017.01.23. EverSales & MyChoccy: Egy új ízvilág A MyChoccy csokoládémanufaktúra azzal a céllal jött létre, hogy megalkossuk az Ön számára legtökéletesebb csokoládét,

Részletesebben

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip Karácsonyi italok Likőrös-kávés forró csoki 1 dl tej (60 kcal) 3 kocka meggylikőrrel töltött csokoládé (kb. 2 dkg = 100 kcal) 1 csomag csokis cappucinopor (4 g = kb. 20 kcal) tejszínhab (1 evőkanál = kb.

Részletesebben

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés FAGYLALT KATALÓGUS cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés Érezze Olaszország ízét a Pernigotti fagylaltokkal! Az olasz Pernigotti céget 1860-ban egy piemonti városban, Novi Ligure-ben alapították.

Részletesebben

Karácsonyi. receptfüzet. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam.

Karácsonyi. receptfüzet. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Karácsonyi receptfüzet Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Megújult külső! Az otthon mindannyiunknak valami különlegeset jelent. Sokunknak az a hely, ahol megnyugvást találunk egy nehéz nap megpróbáltatásai

Részletesebben

Muffin tészta. Tepertős pogi

Muffin tészta. Tepertős pogi OLD MILLERS LISZTKEVERÉK Piskótatekercs 6 tojás 120g Old Millers liszt 5g 15g kakaópor (ha kakaósra szeretnénk) A fehérjét felverjük, a sárgáját a ral elkeverjük. A habhoz hozzáadjuk a cukros sárgáját

Részletesebben

S EMMELWEIS EGYETEM TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK CUKORBETEGEK RÉSZÉRE

S EMMELWEIS EGYETEM TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK CUKORBETEGEK RÉSZÉRE S EMMELWEIS EGYETEM Általános Orvostudományi Kar VÁROSMAJORI SZÍV-ÉS ÉRGYÓGYÁSZATI KLINIKA Igazgató: Dr. Merkely Béla egyetemi tanár 1122 Budapest, Városmajor u. 68. Tel.: 458-6840, Fax: 458-6842 E-mail:

Részletesebben

Ezek az ételek javítják az agyműködést

Ezek az ételek javítják az agyműködést Olajos halak Az olajos halak kiváló omega-3 zsírsav források. Ezek a zsírsavak fontosak, mert a test sejtmembránjainak alkotóelemei, beleértve az agysejteket is. Ezáltal tudják javítani a szerkezetét.

Részletesebben

TERVEZET 2012. 11.27. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás

TERVEZET 2012. 11.27. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás TERVEZET 2012. 11.27. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás Jóváhagyta: Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság 201?, 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Általános

Részletesebben

ÜNNEPI HANGULAT

ÜNNEPI HANGULAT ÜNNEPI HANGULAT 2016. 11. 28. 2017. 01. 01. Vendéglátóknak Új szín ELŐJEGYZÉSI AJÁNDÉK Kelesztő Tál 600 ml 40 000 Ft-os Parti Kelesztő Tál 4,5 L VENDÉGLÁTÓI AJÁNLAT 40 000 Ft-os Parti felett a 14 L-es

Részletesebben

Egészséges ételek, életmódjához igazodva

Egészséges ételek, életmódjához igazodva 1 w 01/10 5299-Herbalife Formula 1 Shakes & Express Bar Gatefold ID: 5299-F1 Shakes & Exp Bar Gatefold_HU Egészséges ételek, életmódjához igazodva Formula 1 Shake a megfelelő testsúly-kontroll megoldás

Részletesebben

MILYEN LAKODALMI TORTÁKAT ÉS SÜTEMÉNYEKET KÉSZÍTETTEK A ZENTAI CUKRÁSZOK?

MILYEN LAKODALMI TORTÁKAT ÉS SÜTEMÉNYEKET KÉSZÍTETTEK A ZENTAI CUKRÁSZOK? Nagy Abonyi Ágnes MILYEN LAKODALMI TORTÁKAT ÉS SÜTEMÉNYEKET KÉSZÍTETTEK A ZENTAI CUKRÁSZOK? Vidékünkön a XX. század közepe tájára tehető a lakodalmi torták fénykora. Zentán ekkor már több cukrászda is

Részletesebben

A karcagi ferdinánd kézműves termék bemutatása. Karcag 2014.04.18. Elek György Ifj. Hubai Imre - 1 -

A karcagi ferdinánd kézműves termék bemutatása. Karcag 2014.04.18. Elek György Ifj. Hubai Imre - 1 - A karcagi ferdinánd kézműves termék bemutatása Karcag 2014.04.18. Készítette: Márkus Ica Elek György Ifj. Hubai Imre - 1 - A karcagi ferdinánd rövid, szöveges bemutatása egyedi jellemzőinek és történetének

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Az egészséges ember számára megfogalmazott táplálkozási ajánlások érvényesek a különböző sporttevékenységet végzők számára is. Kiegyensúlyozott

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

- Zsuzsi - - Ramóna -

- Zsuzsi - - Ramóna - Fahéjas-almás zabpehely szelet répával - Zsuzsi - 1 bögre (2,5 dl) zabpehely 3 ek méz vagy xilit 1 tk őrölt fahéj 1 rúd vanília pár csepp vaníliás aroma 1 db nagyobb alma 1 db nagyobb, vagy 2 kisebb sárgarépa

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése

Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése Krónikus veseelégtelenségben szenved beteg szérumjának kreatinin szintje magas, s ha napi 50-60 g fehérjét kap úgy állapota lassan tovább romlik. Ha

Részletesebben

Nem valódi cukrok Mint már említettem, az összes cukor ugyanannak a két alapcukornak, a glükóznak és a fruktóznak a variációiból

Nem valódi cukrok Mint már említettem, az összes cukor ugyanannak a két alapcukornak, a glükóznak és a fruktóznak a variációiból Egészséges cukorpótlók 2.rész Xilit, Stevia és társaik Nem valódi cukrok Mint már említettem, az összes cukor ugyanannak a két alapcukornak, a glükóznak és a fruktóznak a variációiból 1 / 14 áll. Mindkét

Részletesebben

Figuactiv Szeletek. Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés

Figuactiv Szeletek. Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés Figuactiv Szeletek Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés Egyre kevesebb az idınk, és sokat utazunk. Utazások során vagy munka közben gyakran nincs lehetıség arra, hogy az ember készítsen magának

Részletesebben

trnd Projektmenetrend FYTTIN ital és édesítőszer

trnd Projektmenetrend FYTTIN ital és édesítőszer trnd Projektmenetrend FYTTIN ital és édesítőszer FYTTIN trnd-projekt Üdvözlünk Téged legújabb közös projektünkben, amely során a FYTTIN étrend-kiegészítővel és természetes édesítőszerrel ismerkedhetünk

Részletesebben

Összetétel. Fűszeres-diós almatorta (tejmentes) dió, alma, barna rizsliszt, nádcukor, tojás, szódabikarbóna, fahéj

Összetétel. Fűszeres-diós almatorta (tejmentes) dió, alma, barna rizsliszt, nádcukor, tojás, szódabikarbóna, fahéj TORTÁK Fűszeres-diós almatorta (tejmentes) Diós almatorta (tej- és cukormentes) Mogyorós meggytorta (tej- és cukormentes) Mascarponés répatorta (tej- és/vagy lisztmentesen is készíthető) Fekete Erdei meggy

Részletesebben

V. Aprósütemények. Barackmag. http://www.suticakeshop.hu/ Előkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 Cra

V. Aprósütemények. Barackmag. http://www.suticakeshop.hu/ Előkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 Cra V. Aprósütemények Barackmag A sütőt előmelegítjük 180 Cra A barackmag formákat kikenjük vajjal. Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Mennyiség: 24 db Nehézségi fok: közepesen nehéz Tésztához: 25 dkg liszt 25

Részletesebben

Pralinékészítő készlet

Pralinékészítő készlet Pralinékészítő készlet Termékismertető és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 71071AB5X6III Pralinémártó spirál Termékrajz (tartozékok) Pralinémártó villa Csepegtetőrács Cserélhető díszítőcsövek Csőtartó

Részletesebben

KATALÓGUS. anno 1935

KATALÓGUS. anno 1935 KATALÓGUS 2018 anno 1935 RÓLUNK A biztos meglepetés... A kaliforniai mandulából és cukorból összegyúrt finom anyagból készült marcipán a legjobb ajándék: megehető, eltehető és továbbajándékozható. Kicsiny

Részletesebben

A világ 10 legtáplálóbb étele

A világ 10 legtáplálóbb étele Koreai kutatók több, mint 1000 nyers élelmiszer tápanyag információit felhasználva becsülték meg minden étel tápanyag összetevőjét, a napi tápanyag szükséglet kielégítésének tekintetében. Egyes ételek

Részletesebben

7 recept az egészségért

7 recept az egészségért 7 recept az egészségért Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Rólad Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője, egy 3 éves és egy 6

Részletesebben

Tea, Kávé, Desszertlap. Dessert, Coffee, Tee

Tea, Kávé, Desszertlap. Dessert, Coffee, Tee Tea, Kávé, Desszertlap Dessert, Coffee, Tee Vintage Teák A tea az álmodók bora /Kosztolányi Dezső/ Zöld teák A zöld tea nem pusztán élvezeti szer, hanem természetes gyógynövény. A és E vitaminban gazdag.

Részletesebben

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból.

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból. MARTON MELINDA 5 perces desszertek 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból www.testtudatos-taplalkozas.hu 1 A szerzőről Marton Melinda tudományos kutató, a helyes ételtársítás és a

Részletesebben

eks kavalkád Friss gondolat. Finomat ad.

eks kavalkád Friss gondolat. Finomat ad. eks kavalkád Receptötletek a friss, sütésre kész tésztákhoz Friss gondolat. Finomat ad. Friss karacsonyi tesztak! Az idén magam készítem a karácsonyfadíszeket! Sütési örömök kavalkádja vegan ` vegan `

Részletesebben

KARÁCSONYI SÜTIGYÁR

KARÁCSONYI SÜTIGYÁR KARÁCSONYI SÜTIGYÁR 2016. 10. 31. 11. 27. Vendéglátóknak ELŐJEGYZÉSI AJÁNDÉK Mini Uzsidoboz 9,7 x 8,5 x 5,2 cm 40 000 Ft-os Parti Karácsonyi Kerek Tároló 940 ml + 1,4 L Új tető Új tető 60 000 Ft-os Parti

Részletesebben

MUNKAANYAG. Erdélyiné Kiss Rita. Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés

MUNKAANYAG. Erdélyiné Kiss Rita. Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés Erdélyiné Kiss Rita Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés A követelménymodul száma: 0536-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-032-30 SZELETEK

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

III. Hagyományos házi sütemények

III. Hagyományos házi sütemények III. Hagyományos házi sütemények Epres habos süti A sütőt előmelegítjük 170 Cra. Elkészítési idő: 1 óra Mennyiség: 24 szelet Nehézségi fok: könnyű Tésztához: 8 tojás 8 ek cukor 8 ek liszt 1/2 cs. sütőpor

Részletesebben

2015 Újdonságok. 30 év sikere Önökkel. 1985-ben a PreGel megalkotta a Yoggi fagylaltport, az első joghurt ízű fagylaltot.

2015 Újdonságok. 30 év sikere Önökkel. 1985-ben a PreGel megalkotta a Yoggi fagylaltport, az első joghurt ízű fagylaltot. 2015 Újdonságok 30 év sikere Önökkel 1985-ben a PreGel megalkotta a Yoggi fagylaltport, az első joghurt ízű fagylaltot. Megszületése után 30 évvel, a PreGel örömmel ünnepli a joghurt fagylaltot, partnereivel,

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára

Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára Karácsony Mézeskalács Hozzávalók 40 darabhoz 34 dkg liszt + a deszka lisztezéséhez 12 dkg vaj 20 dkg méz 2 tojássárgája 1 teáskanál

Részletesebben

Mini tortaformák hu. Termékismertető és receptek

Mini tortaformák hu. Termékismertető és receptek Mini tortaformák hu Termékismertető és receptek Kedves Vásárlónk! A szilikon tortaformák nagyon rugalmasak és tapadás - mentes felületűek. Így az elkészült süteményeket különösen könnyű kivenni belőlük

Részletesebben

Egyből többfélét: Bagett egyszerűen

Egyből többfélét: Bagett egyszerűen 2009 szeptember 14. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt

Részletesebben

Használja egészséggel!

Használja egészséggel! Mindent eperrel! Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! FONTOS!!! A shake-et mindig mixerrel vagy konyhai robotgéppel készítsük! Naponta

Részletesebben

Mini-Madeleine sütőforma

Mini-Madeleine sütőforma Terékisertető és recept Mini-Madeleine sütőfora Kedves Vásárlónk! A 20 darabos szilikon ini-madeleine sütőfora rendkívül rugalas és tapadásentes felületű. Így az elkészült Madeleine-t különösen könnyű

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Tihanyi András WELLNESS ÉTREND

Tihanyi András WELLNESS ÉTREND Tihanyi András Tihanyi András WELLNESS ÉTREND Mindennapi útmutató a testi-lelki egészséghez * Diétás szakácskönyvek White Golden Book Budapest A könyv szerzője TIHANYI ANDRÁS dietetikus Lektorálta DR.

Részletesebben

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF MOLNÁR FERENC CUKRÁSZ CHEF SZOLJÁR CSABA ÜZLETVEZETŐ 2009. Ropogós sajtkosárka, juhsajt habbal. Juhsajt hab: kg tejszín 0,30 juhsajt 0,10 fehérbors A tejszínt

Részletesebben

Klasszikus vajkrém. Készítése: Vaj és porcukor keveréke, akár ízesíthetjük is. Előnye:

Klasszikus vajkrém. Készítése: Vaj és porcukor keveréke, akár ízesíthetjük is. Előnye: A tortázást a piskóta után a vajkrémek határozzák meg. Mostanra már jó pár próbán túl vagyok, bátran állítom, hogy bármikor készítek már főzött krémet is. A klasszikus vajkrém nagyon vajas én nem szeretem,

Részletesebben