A következő évek egyik nagy kihívása szervezeteink számára, hogy aktív részt tudunk-e vállalni az új rehabilitációs rendszer működtetésében.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A következő évek egyik nagy kihívása szervezeteink számára, hogy aktív részt tudunk-e vállalni az új rehabilitációs rendszer működtetésében."

Átírás

1 MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK EGYESÜLETEINEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Központ: 1032 Budapest, San Marco u. 76. Levelezési cím: 1300 Budapest, Pf Telefon és fax: (1) ; (1) ; (1) ; (1) m e o s a x e l e r o. h u Bankszámla: OTP HUNGARY BUDAPEST AZ EGYESÜLETEK VEZETŐINEK Kedves Barátaim! A következő évek egyik nagy kihívása szervezeteink számára, hogy aktív részt tudunk-e vállalni az új rehabilitációs rendszer működtetésében. Ennek egyik lehetőségét a MEOSZ vezetése megteremtette. Kérlek benneteket, tanulmányozzátok a csatolt anyagot és ha úgy érzitek, hogy már az első lépésekben is részt tudtok venni, 2008 február 15-ig küldjétek be az egyesület pályázatát. Elnézést a rövid határidőért, de csak így kerülhetünk helyzeti előnybe. Ha a leírásból bármi nem világos, Dr. Derera Mihály MEOSZ OTTI igazgatót vagy Dani Gyöngyi főszervezőt keressétek (Tel.: vagy callcenter@meoszinfo.hu ) de természetesen engem is megtaláltok. Üdvözlettel Dr. Hegedűs Lajos Elnök Ps. Megküldjük a MEOSZ OTTI 2008-as programját is a tagság tájékoztatására.

2 ÁLLÁSKULCS AZ ÁLLÁSKULCS PROJECT A MEOSZ TAGEGYESÜLETEINEK JÖVŐJÉÉRT A lényeg 2008 január 1-től életbe lép a évi LXXXIV. Törvény a rehabilitációs járadékról. Ennek következtében a munkaügyi szervezetek rehabilitációs szolgáltatásokat kell nyújtsanak mindazoknak, akik erre kötelezettek illetve azoknak, akik ezt szeretnék. Nyilvánvaló, hogy a MEOSZ tagegyesületeinél felhalmozott tapasztalat, elkötelezettség és infrastruktúra jól bekapcsolható ebbe a folyamatba úgy, hogy az egyesületek központi szervezéssel, anyagokkal, infrastruktúrával felvértezve értékesítsék tudásukat, lehetőségeiket. Ezzel részben bevételt szerezhetnek, részben tagjaikat előnyös helyzetbe hozhatják. A folyamat A vállalkozó egyesületek által jelölt személyeket rehabilitációs menedzserekké (mentorokká) képezzük ki. A rehabilitációs menedzserek kézhez kapják a rehabilitációra szorulóknak szóló anyagokat és a lehetséges munkáltatók bevonásához szükséges anyagokat. A munkát központi interneten bárhonnan elérhető informatikai rendszer és központi szakértői gárda segíti. A rehabilitációs menedzser úgy foglalkozhat a mentoráltakkal, hogy lépésről lépésre előre megtervezett egyéni felkészítő munkát végez, minden lépésnél megkapja a szükséges információkat és támogatást. Ez után a mentoráltak klubszerű (ugyancsak előre megtervezett programot végrehajtó) foglalkozásokon egymást is támogatva nagy valószínűséggel munkát találnak. A módszereket amelyeket magyar viszonyokra adaptáltunk, már számos országban sikerrel alkalmazzák és itthoni kísérleteink is jó eredménnyel jártak. A folyamat lényege, hogy az eddigi, többnyire egyedül végzett mentori tevékenységet eszközgazdag és csoportosan támogatott tevékenységgé és területi- valamint országos hálózattá szervezzük, ez által a rehabilitációs menedzserek siker lehetősége megnő. Eszközök A rehabilitációs menedzser az oktatás során kézhez kapja módszertani csomagját, mely minden szükséges ismeretet tartalmaz. A kézikönyvből, szórólapokból és DVD-ből álló csomag lépésről lépésre tartalmazza a módszert és a munka menetét. ÁLLÁSKULCS A rehabilitációs menedzser kézikönyve

3 A DVD a rehabilitációs menedzser számára minden olyan jogszabályt, ismeretet tartalmaz, amely számára a munka során szükséges lehet. Az álláskereső klubfoglalkozáshoz oktató filmeket, nyomtatványokat adunk a rehabilitációs menedzser kezébe a DVD-n. ÁLLÁSKULCS KULCS A NAGYOBB P RO FITHOZ A csomag része egy névjegy CD amelyet a munkáltatóknak adhat át a rehabilitációs menedzser, amikor felkeresi őket, hogy a szervezet együttműködését felajánlja. ÁLLÁSKULCS A rehabilitációs menedzser segédeszközei PÉLDABESZÉDEK MEO SZ OTTI Minden jog fenntartva Természetesen a kiképzett rehabilitációs menedzserek ezen segédeszközöket megfelelő példányszámban kapják meg, munkájukhoz folyamatosan biztosítjuk a feltételeket. Az eszközök sorában fontos, hogy a mentoráltak számára is készítettünk DVD-t és füzetet, hogy ezzel is megkönnyítsük a rehabilitációs menedzser munkáját. A Szembenéző füzet és DVD minden szükséges bíztatást és ismeretet az álláskereső kezébe ad. Hét filmünk jó példákkal és elgondolkodtató véleményekkel mutat rá arra, hogy a nehéz helyzetből is van kiút. A DVD-k normál DVD lejátszón is megtekinthetők, de a számítógéppel rendelkezőnek további anyagokat is tartalmaznak (pl. kitölthető életrajzok, stb.). A munkáltatóknak adott anyagok ismertetik a támogatások elnyerésének lehetőségeit, feltételeit. Természetesen mindezen anyagokat a rehabilitációs menedzser módszertani anyagai is tartalmazzák. Az eszközökhöz csatlakozik egy országos rendszer, melyen a rehabilitációs menedzserek rögzítik tevékenységük legfontosabb elemeit és ezzel egyben tájékoztatják társaikat is illetve ők is részesülnek mások eredményeiből. Az országos rendszert úgy terveztük, hogy hetenként néhány perces munkát igényel csak az ezzel való munka, nem kell tehát mindenkinek internet eléréssel rendelkeznie és nem kell sok munkaórát adminisztrációval eltölteni. Ugyanakkor a rendszer lehetővé teszi az elszámolást is, tehát a munkát megrendelő munkaügyi szervezetek felé is pontos kimutatás készíthető, a gesztor egyesületnek ehhez külön adminisztrációt nem kell létrehoznia. Problémás esetekben ezen a rendszeren keresztül érhetők el a központi szakértők is, akik segítenek a szakmai kérdések megválaszolásában és ha kell, közreműködnek a mentoráltak problémáinak megoldásában.

4 Amit a MEOSZ kínál A MEOSZ OTTI ingyenesen kiképzi az egyesületek által jelölt embereket. A MEOSZ OTTI ingyenesen biztosítja a rehabilitációs menedzserek, a mentoráltak és a munkaadók számára készített anyagokat. A MEOSZ OTTI ingyenesen működteti a központi információs rendszert A MEOSZ OTTI ingyenesen biztosítja a központi segítő szakértőket. Amit a MEOSZ remél A Szociális és Munkaügyi Minisztériummal kötött elvi megállapodás lehetővé teszi, hogy a rendszer működtetését kísérleti jelleggel központilag megfinanszírozzuk, tehát munkabér és költség keretet biztosítsunk a rehabilitációs menedzserek részére. Az erről szóló szerződés azonban még nem született meg, ezért ezt nem tudjuk pillanatnyilag felajánlani. Mégis fontosnak tartjuk, hogy a rendszert elindítsuk, mert 2008 tavaszán a rehabilitációs szolgáltatásokra a munkaügyi szervezetek közbeszerzési eljárásokat indítanak. Ha tehát odáig nem készülünk fel, egyesületeink nem tudják a térítéses szolgáltatásra benyújtani pályázataikat. Ha a rendszert már működtetni tudjuk, mindenki jó eséllyel indulhat a pályázaton és ez folyamatos központi és egyesületi bevételt jelenthet és növelheti az egyesületek helyi súlyát, szerepét. Amit a MEOSZ kér Körülbelül 7-10 mentori csoport kiképzésére van most lehetőségünk. Egy-egy mentori csoport (egy-egy megyéből) 5-10 főből állhat. A jelölteket az egyesület jelöli, a jelölt alkalmasságát a felvételi bizottság ítéli meg az ismerkedő beszélgetés alkalmával. A jelölt legalább középfokú végzettséggel kell rendelkezzen, előny, ha maga is megváltozott munaképességű, előny, ha mások támogatásában, munkáltatókkal és más szervezetekkel való kapcsolattartásban tapasztalatokkal rendelkezik. A jelöltnek a későbbiekben fél vagy teljes állásban képesnek kell lennie rehabiltációs menedzseri (mentori) feladatok ellátására. A mentori csoport legalább egy tagjának felsőfokú végzettséggel kell rendelkeznie. A mentor csoport munkáját az egyesület bázisán kell végezze, tehát az egyesületnek minimális követelményként biztosítania kell számukra heti néhány órányi internetes elérésű számítógép időt, irattárolási lehetőséget és kiscsoportos klubfoglalkozáshoz heti négy-öt órányi időt. Az egyesület számára a rendszerben való részvétel akkor értelmes, ha szándékában áll az álláskeresés és rehabilitációs menedzsment szolgáltatások hosszútávú támogatása és ezen szolgáltatások térítés ellenében történő kiajánlása a munkaügyi szervezetek felé. Teendők Kérjük azon egyesületeket, akik megfelelő jelöltekkel rendelkeznek és a fent elmondottakkal egyetértenek, nyújtsák be pályázatukat a csatolt, egyszerű formátumban. A PÁLYÁZNI LEHET 2008 FEBRUÁR 15-ig! formanyomtatvány a Egyesületi zárt oldalakról is letölthető vagy ben kérhető. Határidő 2008 Február 15.

5 Egyesület neve: Cím, irányítószám: Honlap: PÁLYÁZATI ÍV ÁLLÁSKULCS PROJECT AZ EGYESÜLET TÖLTI KI Benyújtandó : MEOSZ OTTI 1032 Bp San Marco u 76 Beérkezési határidő: 2008 Február 15 Alulírott egyesület vezetői a MEOSZ álláskulcs projectre pályázatot nyújtunk be. Támogatjuk, hogy az egyesület által ajánlott személyek részt vegyenek a képzésen, biztosítjuk számukra a szükséges helyi infrastruktúrát. Pályázatunkkal szándékunkat fejezzük ki arra, hogy a kiképzett rehabilitációs menedzserek az országos rendszer keretében működjenek, szolgáltatásukat kiajánljuk a megyei ill. regionális munkaügyi szervezeteknek. Tudomásul vesszük, hogy a rehabilitációs menedzserek részére kidolgozott anyagok kizárólagos jogtulajdonosa a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, az Álláskulcs a MEOSZ project védjegye, ezért ezek használata csak a MEOSZ jóváhagyásával történhet. Tudomásul vesszük, hogy jelentkezésünkről a MEOSZ Elnöke dönt. Tudomásul vesszük, hogy az általunk jelölt személyek felvételéről a MEOSZ Elnöke az általa kijelölt felvételi bizottság javaslata alapján dönt. Tudomásul vesszük, hogy a jelöltek csak akkor végezhetnek rehabilitációs menedzseri munkát, ha az oktatáson részt vettek és sikeres vizsgát tettek. Tudomásul vesszük, hogy az általunk jelölt személyeknek 2008 február 25-március 15. között részt kell venniük az ismerkedő beszélgetésen Budapesten, valamint 2008 Március 20- Április 20 között négy alkalommal részt kell venniük hat órás budapesti oktatáson. Tudomásul vesszük, hogy az utaztatás költségeihez mentor csoportonként a MEOSZ maximum Ft/ csoport tud fedezetet biztosítani. Az oktatás és az anyagok költségei a MEOSZ-t terhelik. Csatolunk db jelölti nyilatkozatot és önéletrajzot. Dátum: PH. Cégszerű aláírás Csatolandó: 1. Rövid leírás arról, milyen tárgyi feltételeket tud az egyesület biztosítani 2. Rehabilitációs menedzser jelöltek nyilatkozatai és önéletrajzai. (Minimum 2, maximum 8 jelölt személy). Kizárólag az egyesület által láttamozott nyilatkozatokat és önéletrajzokat tudjuk elfogadni (az egyesület által nem támogatott jelöltek nem kerülnek felvételre).

6 PÁLYÁZATI ÍV ÁLLÁSKULCS PROJECT NYILATKOZAT A REHABILITÁCÓS MENEDZSER JELENTKEZŐ TÖLTI KI Benyújtandó : Az egyesületi pályázati lappal együtt Egyesület neve: Egyesület cím, irányítószám: A pályázó neve: A pályázó leánykori neve: A pályázó címe, irányítószáma A pályázó telefonszáma: A pályázó emal címe: Legmagasabb iskolai végzettség, szakképzettség: Fogyatékosság (ha van) mértéke, leírása: Alulírott csatolom részletes önéletrajzomat. Jelen nyilatkozattal kijelentem és tudomásul veszem az alábbiakat: Tudomásul veszem, hogy 2008 február 25-március 15. között részt kell vennem az ismerkedő beszélgetésen Budapesten, valamint 2008 Március 20-Április 20 között négy alkalommal részt kell vennem hat-hat órás budapesti oktatáson. Tudomásul veszem, hogy a részvételért díjazás nem illet meg. Tudomásul veszem, hogy amennyiben alkalmasnak találnak a képzésre, az azon való részvétel és vizsga kötelező. Kijelentem, hogy szeretném elvégezni a rehabilitációs menedzser képző tanfolyamot és sikeres vizsga letétele után kész vagyok legalább részmunkaidőben (térítés ellenében, szerződés alapján) az egyesület által működtetett, a MEOSZ szabályzatai szerint működő Álláskulcs rehabilitációs menedzseri rendszerben dolgozni, megváltozott munkaképességű emberek munkahely keresését és más rehabilitációs aktivitását támogatni. Kijelentem, hogy büntetlen előítéletű vagyok. Tudomásul veszem, hogy az Álláskulcs rendszerben rendelkezésemre bocsátott anyagokat kizárólag a rendszerben feljogosítottak használhatják, azokat harmadik, nem feljogosított személynek nem adhatják át. Tudomásul veszem, hogy az Álláskulcs rendszer belépési jelszavait szolgálati titokként vagyok köteles megtartani. Tudomásul veszem, hogy az Álláskulcs rendszer anyagait és módszereit a rendszerben fel nem jogosult munkáltatónál nem alkalmazhatom. Dátum Aláírás Egyesület ellenjegyzése és pecsétje. Kérjük a részletes önéletrajzot csatolni!

PROGRAM 2009 MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK EGYESÜLETEINEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE OKTATÁSI, TOVÁBBKÉPZŐ ÉS TÁVMUNKA INTÉZET

PROGRAM 2009 MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK EGYESÜLETEINEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE OKTATÁSI, TOVÁBBKÉPZŐ ÉS TÁVMUNKA INTÉZET MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK EGYESÜLETEINEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE OKTATÁSI, TOVÁBBKÉPZŐ ÉS TÁVMUNKA INTÉZET 1032 Budapest San Marco u 76 www.meosz.hu PROGRAM 2009 A MEOSZ Oktatási, Továbbképző és Távmunka Intézete

Részletesebben

A MISKOLCI BÖLCSÉSZ EGYESÜLET HÍREI. Az ország rangos tudósaival MAGYARSÁGKÖZPONTÚ műhely

A MISKOLCI BÖLCSÉSZ EGYESÜLET HÍREI. Az ország rangos tudósaival MAGYARSÁGKÖZPONTÚ műhely Hatósági nyilvántartásba Akkreditációs szám: AL-1959 vételi szám: 05-0165-05 ALAPÍTÁSI ÉV: 1989 3534 Miskolc, Vár. u. 9. (az 1-es villamos végállomásánál) Az ország rangos tudósaival MAGYARSÁGKÖZPONTÚ

Részletesebben

Tisztelt leendő vállalkozó, vállalkozás iránt érdeklődő!

Tisztelt leendő vállalkozó, vállalkozás iránt érdeklődő! Tisztelt leendő vállalkozó, vállalkozás iránt érdeklődő! Szeretne a tervezett vállalkozását kockázatok nélkül beindítani? Nyújtsa be jelentkezését tervezett tevékenységével A jól menő vállalkozásokért

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására 1. A pályázat célja A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek

Részletesebben

Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ

Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Fővárosi Munkaügyi Központ + Pest Megyei Munkaügyi Központ = KMRMK 1082 Budapest, Kisfaludy u. 11. : 303-0722, fax: 303-0717 22 kirendeltség a Közép-magyarországi

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP GAZDASÁGI ÉRDEKKÉPVISELETEK KÖZÖS SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI TAG NÉVJEGYZÉKBE TÖRTÉNŐ FELVÉTELRE

PÁLYÁZATI ADATLAP GAZDASÁGI ÉRDEKKÉPVISELETEK KÖZÖS SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI TAG NÉVJEGYZÉKBE TÖRTÉNŐ FELVÉTELRE PÁLYÁZATI ADATLAP GAZDASÁGI ÉRDEKKÉPVISELETEK KÖZÖS SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI TAG NÉVJEGYZÉKBE TÖRTÉNŐ FELVÉTELRE Az IPARTESTÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (IPOSZ) országos gazdasági érdekképviselet pályázati

Részletesebben

A tanfolyamot INDÍTJUK!

A tanfolyamot INDÍTJUK! A képzés kezdésének időpontja: 2018. március 28. (szerda) A képzés helyszín(ei): 1149 Budapest, Buzogány u. 10-12. és/vagy 1149 Budapest, Pillangó park 3-5. A tanfolyamot INDÍTJUK! ntéző (OKJ 51 344 01;

Részletesebben

Pályázati felhívás. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül, az a személy, aki

Pályázati felhívás. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül, az a személy, aki Pályázati felhívás A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége pályázatot hirdet megyei Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre 1. A pályázati kiírás célja:

Részletesebben

Adatlap az iskolarendszeren kívüli képzésről 2014.

Adatlap az iskolarendszeren kívüli képzésről 2014. Az elektronikus adatszolgáltatás a 243/2011. (XI. 22.) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: új Fktv.) szerint felnőttképzést

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Megújulás Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Megújulás Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.4.10-12/1-2012-0001 azonosítószámú Szociális képzések rendszerének modernizációja című kiemelt projekt OKTATÓI LISTÁRA TÖRTÉNŐ FELVÉTELRE

Részletesebben

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL A toborzást-kiválasztást támogató humáninformatikai megoldásunk, a nexonjob, rugalmasan a vállalati egyedi igények alapján testre szabható. A rendszer webes felületén keresztül jelentkezhetnek a pályázók

Részletesebben

SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013.

SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013. SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013. EGYÜTTMŰKÖDÉSI FELHÍVÁS - ADATLAP A FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK SZABADIDŐSPORT PROGRAMJAINAK TÁMOGATÁSÁRA 1 A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) együttműködési felhívás keretében

Részletesebben

- aktív tagja a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

- aktív tagja a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-220-5690 FAX: 00-(36)-1-220-8921. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

Részletesebben

Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése című kiemelt projekt országos célkitűzései és eredményei

Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése című kiemelt projekt országos célkitűzései és eredményei Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése című kiemelt projekt országos célkitűzései és eredményei Bacsó Orsolya Nemzetgazdasági Minisztérium 2013. február 13.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium támogatásával a Magyar Köztársaság Kormányának 100 lépés Programja keretében ÖNÁLLÓ

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: A Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma:

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: A Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma: PÁLYÁZATI ADATLAP Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének a gazdaságélénkítésről szóló 1/2010. (II.15.) Rendelete keretében támogatott a munkahely megtartása című pályázati felhíváshoz. A pályázó

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására Jelen pályázati kiírás részét képezi a Pályázati Adatlap, amely letölthető www.velence.hu oldalon, vagy átvehető

Részletesebben

Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja

Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja Előadó: Kovács Ibolya igazgató Budapest

Részletesebben

Adatlap a felnőttképzésről 2012.

Adatlap a felnőttképzésről 2012. Az adatszolgáltatás a 243/2011. (XI. 22.) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a felnőttképzést folytató intézmények. Az adatszolgáltatás statisztikai célokra történik.

Részletesebben

Jelentkezési lap mestervizsgához

Jelentkezési lap mestervizsgához /4 Jelentkezési kód:... Kérem, hogy... szakmában /OKJ száma is/ mestervizsgára bocsátani szíveskedjenek. Név:... Lakcím:... Telefon: / - mobil: / - E-mail:... Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara -

Részletesebben

Kérje meg a pályázókat, hogy az Europass önéletrajzot használják, így Ön világos képet kaphat készségeikrõl és szakértelmükrõl!

Kérje meg a pályázókat, hogy az Europass önéletrajzot használják, így Ön világos képet kaphat készségeikrõl és szakértelmükrõl! Europass Önéletrajz Az Europass önéletrajz (CV) a hagyományos önéletrajzi formátumot követõ dokumentum, amellyel a felhasználók részletesebben, világosan és egyértelmûen bemutathatják képzettségeiket és

Részletesebben

Magyar joganyagok - NGM közlemény - az Éves További Tájékoztatóról a 2. oldal A szerv azon, illetve, akiknek megbízására vagy kinevezésére tárg

Magyar joganyagok - NGM közlemény - az Éves További Tájékoztatóról a 2. oldal A szerv azon, illetve, akiknek megbízására vagy kinevezésére tárg Magyar joganyagok - NGM közlemény - az Éves További Tájékoztatóról - 2017 a 1. oldal NGM közlemény az Éves További Tájékoztatóról - 2017 a ellenőrök kötelező szakmai továbbével és a vizsga letételével,

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél A szolgáltatás átfogó és operatív célja A Pro-Team Nonprofit Kft. rehabilitációs akkreditált foglalkoztató, ahol több mint 2000 fő megváltozott

Részletesebben

Down Alapítvány 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) Munkába állás

Down Alapítvány 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) Munkába állás Down Alapítvány 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Munkába állás Miért jó, ha van munkánk? Van jövedelmünk - ki tudjuk fizetni a költségeinket (Pl. a lakásunk

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására Ó z d, 2014. február 13. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett

Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett KIEMELT PROJEKT TERVEZÉSI FELHÍVÁS a A komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése (A foglalkozási rehabilitáció

Részletesebben

1 (Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete) Egyesületi tagnyilvántartó lapja Személyes adatok BELÉPÉSI NYILATKOZAT

1 (Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete) Egyesületi tagnyilvántartó lapja Személyes adatok BELÉPÉSI NYILATKOZAT Tagnyilvántartási azonosító: Egyesületi azonosító: 1 (Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete) Csoport azonosító: Egyesületi tagnyilvántartó lapja Személyes adatok Név: Születési név: Neme: * Férfi/Nő

Részletesebben

TÁMOP 1.1.1-12/1. Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése

TÁMOP 1.1.1-12/1. Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése TÁMOP 1.1.1-12/1 Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése A projekt célja TÁMOP-1.1.1-12/1-2012-0001 Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációjának

Részletesebben

A megállapított pontértékkel a tanfolyamok 2008. évben az igényeknek megfelelően többször megismételhetők.

A megállapított pontértékkel a tanfolyamok 2008. évben az igényeknek megfelelően többször megismételhetők. MMK/2007-ME-FMV/1 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Mérnöki Kamara pályázatot hirdet olyan szabadon választható tanfolyamok kamarai akkreditálására, amelyek építési műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők

Részletesebben

FORMANYOMTATVÁNY utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenység engedélyezéséhez

FORMANYOMTATVÁNY utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenység engedélyezéséhez FORMANYOMTATVÁNY utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenység engedélyezéséhez Pecsét, vagy személyi ig. szám Benyújtandó személyesen: MKEH 1124 Budapest, Németvölgyi út 37-39. Postai úton: MKEH Kereskedelmi

Részletesebben

Tisztelt leendő vállalkozó, vállalkozás iránt érdeklődő!

Tisztelt leendő vállalkozó, vállalkozás iránt érdeklődő! Tisztelt leendő vállalkozó, vállalkozás iránt érdeklődő! Szeretne a tervezett vállalkozását kockázatok nélkül beindítani? Jelentkezzen tervezett tevékenységével a vállalkozáskeltetőbe, a START- UP-MODEL

Részletesebben

A Magyar Közlekedési Mérnökképzésért Alapítvány pályázati felhívása légiközlekedéssel kapcsolatos oktató- és kutatómunka támogatására

A Magyar Közlekedési Mérnökképzésért Alapítvány pályázati felhívása légiközlekedéssel kapcsolatos oktató- és kutatómunka támogatására A Magyar Közlekedési Mérnökképzésért Alapítvány pályázati felhívása légiközlekedéssel kapcsolatos oktató- és kutatómunka támogatására A Magyar Közlekedési Mérnökképzésért Alapítvány (AMKMA, a továbbiakban:

Részletesebben

CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA

CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA KÖZÖSEN A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEKÉRT BEFOGADÓ MUNKAHELYEK, BEFOGADÓ ÖNKORMÁNYZATOK című, TÁMOP 2.4.2/B-09/2-2009-0002 sz. azonosító számú program BEMUTATÁSA A projekt az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 4-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 4-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 4-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Nem költségvetési szervek támogatására pályázat Iktatószám 981/2014.

Részletesebben

Pályázati felhívás. - Egy pályázó több szakmacsoportban, de maximum 15 szakképesítésben nyújthatja be pályázatát.

Pályázati felhívás. - Egy pályázó több szakmacsoportban, de maximum 15 szakképesítésben nyújthatja be pályázatát. Pályázati felhívás A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet megyei Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre 1. A pályázati kiírás célja: A szakképzésről szóló,

Részletesebben

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére 2015 A felhívás háttere Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (MTA DAB), a Hajdú Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P Siófok Város Önkormányzat által a helyi civil szervezeteknek nyújtható támogatások igénybevételéhez

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P Siófok Város Önkormányzat által a helyi civil szervezeteknek nyújtható támogatások igénybevételéhez P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P Siófok Város Önkormányzat által a helyi civil szervezeteknek nyújtható támogatások igénybevételéhez A beérkezés dátuma: (Pályázatot személyesen leadni a Siófoki Közös Önkormányzati

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP LAKHATÁSI TÁMOGATÁS

PÁLYÁZATI ADATLAP LAKHATÁSI TÁMOGATÁS PÁLYÁZATI ADATLAP LAKHATÁSI TÁMOGATÁS Tompa Város Önkormányzatának Esély Otthon-Tompa Város népességmegtartó képességének javítása Tompa-Otthon egy életen át elnevezésű EFOP-1.2.11-16-2017-00055 azonosítószámú

Részletesebben

Látássérültek Észak-alföldi Regionális. Egyesülete. 26/2015. számú hírlevél. Tartalom. 3. Elérhetőségünk és félfogadási rendünk

Látássérültek Észak-alföldi Regionális. Egyesülete. 26/2015. számú hírlevél. Tartalom. 3. Elérhetőségünk és félfogadási rendünk Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete 26/2015. számú hírlevél Tartalom 1. Tájékoztatás a MÁK igazolványról 2. Út a diplomához 2015-2016 3. Elérhetőségünk és félfogadási rendünk 1. Tájékoztatás

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: Algyői Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma:

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: Algyői Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma: PÁLYÁZATI ADATLAP Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a gazdaságélénkítésről szóló 2/2016. (I.29.) Önkormányzati Rendelete keretében támogatott új munkahelyek létrehozása című pályázati

Részletesebben

Tanári tréneri felhívás Közforgalmú Közlekedési Tiszt képzés

Tanári tréneri felhívás Közforgalmú Közlekedési Tiszt képzés Tanári tréneri felhívás Közforgalmú Közlekedési Tiszt képzés A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. a Vasúti Vizsgaközpont szakmai gyakorlatára és tudományos hátterére támaszkodva a Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY. A bírósági ülnökök jelöléséről

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY. A bírósági ülnökök jelöléséről KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY A bírósági ülnökök jelöléséről Magyarország köztársasági elnöke az Országos Bírósági Hivatal elnökének előterjesztése alapján kitűzte a 2015. évi ülnökválasztást, mely 2015. március

Részletesebben

Helyzetkép a foglalkoztatási együttműködésekről a 2015. évi adatfelvétel alapján

Helyzetkép a foglalkoztatási együttműködésekről a 2015. évi adatfelvétel alapján Hétfa Kutatóintézet Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. Helyzetkép a foglalkoztatási együttműködésekről a 2015. évi adatfelvétel alapján A TÁMOP 1.4.7.-12/1-2012-0001 FoglalkoztaTárs

Részletesebben

Az Engame Akadémia tandíjához Részletfizetési Kérelem Graduate Mentorprogramhoz a 2015/2016-os évfolyam tanévére

Az Engame Akadémia tandíjához Részletfizetési Kérelem Graduate Mentorprogramhoz a 2015/2016-os évfolyam tanévére Az Engame Akadémia tandíjához Részletfizetési Kérelem Graduate Mentorprogramhoz a 2015/2016-os évfolyam tanévére Jelen kérlemet csak abban az esetben tekintjük érvényesnek, ha a kérelmező diák túl van

Részletesebben

MESTERVIZSGA JELENTKEZÉSI LAP

MESTERVIZSGA JELENTKEZÉSI LAP Címzett: Kérjük, ne töltse ki! A jelentkezés kódszáma:. Szakma azonosító száma:.... MESTERVIZSGA JELENTKEZÉSI LAP Tisztelt Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara! Kérem, hogy.. szakmában a

Részletesebben

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017.

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017. Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 575-2/2017. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2017.

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ. 1. Célja

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ. 1. Célja BALATONVILÁGOS JÖVŐJÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ 1. Célja A Balatonvilágos Jövőjéért Közalapítvány (későbbiekben Alapítvány) abból az okból állította össze jelen Pályázati dokumentációt, hogy

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HIRDETMÉNY

ÖNKORMÁNYZATI HIRDETMÉNY ÖNKORMÁNYZATI HIRDETMÉNY Pályázat társadalmi szervezetek támogatására Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 166/2016. (X.27.) sz. határozata alapján pályázatot hirdet társadalmi szervezetek támogatására.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2008. november 20-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2008. november 20-ai ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. november 20-ai ülésére Tárgy: Pályázati kiírás a Palotakerti Óvoda intézményvezetői állásának betöltésére. Előterjesztő:

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 2. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

JAVASLAT a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat évi folytatásához

JAVASLAT a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat évi folytatásához Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. POLGÁRMESTER JAVASLAT a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2009. évi folytatásához Készítette: Becsei Dénes

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat,. sueuese Képviselő-testülete *> / A^SLI QÖ ZOX<Q Sport, Ifjúsági, Civil és Kisebbségi Bizottság

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat,. sueuese Képviselő-testülete *> / A^SLI QÖ ZOX<Q Sport, Ifjúsági, Civil és Kisebbségi Bizottság C?o- " ; ' -.,.''. n!.-f Kőbányai Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat,. sueuese Képviselő-testülete *> / A^SLI QÖ ZOX

Részletesebben

F E L H Í V Á S Bírósági ülnökök választására

F E L H Í V Á S Bírósági ülnökök választására F E L H Í V Á S Bírósági ülnökök választására Magyarország Alaptörvénye Bíróság fejezetének 27. cikk (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák is részt

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására Ó z d, 2012. február 16. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

PÁLYÁZATI HIRDETMÉNYE

PÁLYÁZATI HIRDETMÉNYE A TEHETSÉGES DEBRECENI FIATALOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATI HIRDETMÉNYE A Tehetséges Debreceni Fiatalokért Közalapítvány Kuratóriuma pályázatot hirdet olyan tehetséges, 14-19 év közötti debreceni fiatalok

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP Az Év Képzési Programja PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1.) A program címe: V e z e t ő k é p z é s "Vezetőképzés: Fiatal vezetők, a vezetői utánpótlás, illetve a frissen kinevezett vezetők kompetencia-fejlesztése

Részletesebben

A pályázaton nem vehetnek részt:

A pályázaton nem vehetnek részt: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS T Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07.

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07. SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskola 1121 Budapest, Remete út. 16/A 1536 Budapest 114. Pf.: 253 E-mail: sola@sola.hu Web: www.sola.hu 06-1/391-01-80; 06-20/379-6260 Intézményi azonosító: FI70788 FELVÉTELI

Részletesebben

Tisztelt Munkaadó! Pannon Állásbörze 2011 Ősz Pannon Egyetem, Aula 8200 Veszprém, Egyetem u. 10. 2011. november 8.

Tisztelt Munkaadó! Pannon Állásbörze 2011 Ősz Pannon Egyetem, Aula 8200 Veszprém, Egyetem u. 10. 2011. november 8. Szolgáltatások a rendezvényen Standtérkép Megjelenés módja, feltételei Megrendelőlap Pannon Állásbörze 2011 Ősz Pannon Egyetem, Aula 8200 Veszprém, Egyetem u. 10 2011. november 8. Tisztelt Munkaadó! 2011.

Részletesebben

Foglalkoztatáspolitikai eszközök, közfoglalkoztatás 2017/18. I. félév. Dr. Teperics Károly egyetemi adjunktus

Foglalkoztatáspolitikai eszközök, közfoglalkoztatás 2017/18. I. félév. Dr. Teperics Károly egyetemi adjunktus Foglalkoztatáspolitikai eszközök, közfoglalkoztatás 2017/18. I. félév Dr. Teperics Károly egyetemi adjunktus E-mail: teperics@puma.unideb.hu Foglalkoztatáspolitikai eszközök I. Aktív eszközök A foglalkoztatáspolitika

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök választásáról

T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök választásáról T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök választásáról Magyarország Köztársasági Elnöke az idei ülnökválasztás időpontját 2015. március 7. és április 30. napja közötti időtartamra tűzte ki. A bírák jogállásáról

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA (Módosítva: 2016. szeptember, PTE Sport és Parasport Bizottság) 2016. 1 A Pécsi Tudományegyetem Sport és Parasport Ösztöndíjának alapszabálya

Részletesebben

SZEMÉLY-, VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI SZAKMAI KAMARA

SZEMÉLY-, VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI SZAKMAI KAMARA 2. számú melléklet SZEMÉLY-, VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI SZAKMAI KAMARA A szakképzési hozzájárulásra kötelezett vagyonvédelmi gazdálkodó szervezetek a Személy- és vagyonőr (32 861 01)/Magánnyomozó (52

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan 2013. 07. 19. Kapcsolattartó: Saád Tamás E-mail: saad.tamas@aam.hu

Részletesebben

TELEPÜLÉSI ÖSZTÖNZŐ PÁLYÁZAT EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS, KULTURÁLIS, FELNŐTTKÉPZÉSI, MUNKAERŐ-KÖZVETÍTÉSI STB

TELEPÜLÉSI ÖSZTÖNZŐ PÁLYÁZAT EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS, KULTURÁLIS, FELNŐTTKÉPZÉSI, MUNKAERŐ-KÖZVETÍTÉSI STB TELEPÜLÉSI ÖSZTÖNZŐ PÁLYÁZAT EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS, KULTURÁLIS, FELNŐTTKÉPZÉSI, MUNKAERŐ-KÖZVETÍTÉSI STB. KÉPESÍTÉS, SZAKKÉPZETTSÉG MEGSZERZÉSÉNEK TÁMOGATÁSÁRA Alattyán Község Önkormányzata pályázatot

Részletesebben

Gyakornoki program a Közép-Magyarországi Régióban VEKOP Támogatási kérelmek várható száma 0,9 mrd db

Gyakornoki program a Közép-Magyarországi Régióban VEKOP Támogatási kérelmek várható száma 0,9 mrd db Gyakornoki program a Közép-Magyarországi Régióban VEKOP-8.3.2-18 Keretösszeg Támogatási kérelmek várható száma 0,9 mrd 35-160 db Támogatás összege minimum 2 300 000 Ft - maximum 10 000 000 Ft. Támogatási

Részletesebben

SZÓRVÁNY SZAKTESTÜLET

SZÓRVÁNY SZAKTESTÜLET Pályázati kiírás szórványközösségek támogatására A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2016. évi alapjából, a szórványközösségek érdekében programokat szervező, jogi

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 20-I ÜLÉSÉRE NÉPJÓLÉTI ÉS SPORT BIZOTTSÁG

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 20-I ÜLÉSÉRE NÉPJÓLÉTI ÉS SPORT BIZOTTSÁG IKTATÓSZÁM: 07-7/12-10/2013. TÁRGY: AZ EGYESÍTETT EGÉSZSÉG- ÜGYI INTÉZMÉNYEK IGAZGA- TÓSÁGA TÁMOP 6.1.2-13/1. PÁLYÁZATON VALÓ RÉSZVÉ- TELE MELLÉKLET: 1 DB E LŐTERJESZT É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

tanszéki adminisztrátor

tanszéki adminisztrátor 1 / 5 2017. 07. 25. 7:55 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. A kérelmező szervezet teljes neve:... A kérelmező szervezet rövidített neve:...

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. A kérelmező szervezet teljes neve:... A kérelmező szervezet rövidített neve:... Ügyiratszám 1 : Érkezett 1 : ÖSSZESÍTŐ ADATLAP 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve:... A kérelmező szervezet rövidített neve:... Gazdálkodási formakód 2 : A kérelmező jogállása: Amatőr

Részletesebben

Fogyatékosok Esélye Közalapítvány 2007

Fogyatékosok Esélye Közalapítvány 2007 Fogyatékosok Esélye Közalapítvány 2007 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány pályázatot hirdet Látássérült személyek elemi és foglalkozási

Részletesebben

Ajánlati felhívás. Iktató szám: KB/58/2014

Ajánlati felhívás. Iktató szám: KB/58/2014 Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Gazdasági Működtetési Központ 1158 Budapest, Ady Endre u. 31-33. Telefon:1/815-1700; fax: 1/607-1144 web: www.gmkxv.hu Ajánlati

Részletesebben

Bemutatkozik a TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja

Bemutatkozik a TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja Bemutatkozik a TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása

Részletesebben

Az Engame Akadémia tandíjához Részletfizetési Kérelem. a 2015/2016-os Senior évfolyam tanévére

Az Engame Akadémia tandíjához Részletfizetési Kérelem. a 2015/2016-os Senior évfolyam tanévére Az Engame Akadémia tandíjához Részletfizetési Kérelem a 2015/2016-os Senior évfolyam tanévére Jelen kérlemet csak abban az esetben tekintjük érvényesnek, ha a kérelmező diák túl van az Engame Akadémia

Részletesebben

Bérügyintéző (OKJ ; E /2015/A001) TÁVOKTATÁS! BEVEZTŐ ÁRON! A képzés kezdésének időpontja: szeptember 09.

Bérügyintéző (OKJ ; E /2015/A001) TÁVOKTATÁS! BEVEZTŐ ÁRON! A képzés kezdésének időpontja: szeptember 09. A képzés kezdésének időpontja: 2017. szeptember 09. (szombat) A képzés helyszín(ei): 1138 Budapest, Váci út 186. Bérügyintéző (OKJ 51 344 01; E-001138/2015/A001) TÁVOKTATÁS! BEVEZTŐ ÁRON! Jelentkezés feltételei

Részletesebben

A Magyar Közlekedési Mérnökképzésért Alapítvány pályázati felhívása légiközlekedéssel kapcsolatos oktató- és kutatómunka támogatására

A Magyar Közlekedési Mérnökképzésért Alapítvány pályázati felhívása légiközlekedéssel kapcsolatos oktató- és kutatómunka támogatására A Magyar Közlekedési Mérnökképzésért Alapítvány pályázati felhívása légiközlekedéssel kapcsolatos oktató- és kutatómunka támogatására A Magyar Közlekedési Mérnökképzésért Alapítvány (AMKMA, a továbbiakban:

Részletesebben

ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT E L N Ö K I U T A S Í T Á S A szélessávú hálózatok fejlesztése érdekében az Országos Meteorológiai Szolgálat általi vagyonkezelői hozzájárulás kiadásának eljárásrendjéről

Részletesebben

hatályos: 2012.02.29 -

hatályos: 2012.02.29 - A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minıség- és Szervezetfejlesztési Intézet Egészségügyi Szakképzı és Továbbképzı Intézet közleménye az egészségügyi szakképzések területén mőködı szaktanácsadói hálózatba

Részletesebben

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében)

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében) Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP 3.3.2.-16 projekt keretében) A Digitális Jólét Program (DJP) végrehajtásával összefüggő

Részletesebben

THE EUROPEAN ENVIRONMENT AGENCY

THE EUROPEAN ENVIRONMENT AGENCY THE EUROPEAN ENVIRONMENT AGENCY PÁLYÁZATI ŰRLAP (Kérjük, válaszoljon minden kérdésre. Megfelelő esetben válaszoljon "nem"-mel. Ne hagyjon üres helyet, és ne alkalmazzon kihúzást. Az űrlapot írógéppel,

Részletesebben

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról Tájékoztató Gyakornoki program pályakezdők támogatására GINOP-5.2.4-16 kódszámú pályázatról A pályázati kiírás célja A szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítése.

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Kontakt Humán Szolgáltató Közhasznú Társaság 8900 Zalaegerszeg, Kert utca 39. e-mail: foglalkoztatas@kontaktkht.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Kontakt Humán Szolgáltató Közhasznú Társaság 8900 Zalaegerszeg, Kert utca 39. e-mail: foglalkoztatas@kontaktkht. A Kontakt Kht. pályázatot hirdet tanácsadó munkakörre zalaegerszegi, zalaszentgróti-keszthelyi telephelyre várhatóan 2008. június 1. 2010. július 31-ig terjedı idıtartamra. Az alkalmazás a Munka Törvénykönyve

Részletesebben

A pályázat benyújtásához önrész vállalása nem kötelező.

A pályázat benyújtásához önrész vállalása nem kötelező. Pályázati felhívás Nemti Község Önkormányzata tájékoztatja a helyi civil szervezeteket, alapítványokat, hogy Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi civil szervezetek, alapítványok, pénzügyi

Részletesebben

Adatlap a felnőttképzésről 2011.

Adatlap a felnőttképzésről 2011. Az adatszolgáltatás a /2010. ( ) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a felnőttképzést folytató intézmények. Az adatszolgáltatás statisztikai célokra történik. Az

Részletesebben

A TÁMOP-2.4.3-D/12. Szociális gazdaság fejlesztése c. pályázati konstrukció kínálta lehetőségek

A TÁMOP-2.4.3-D/12. Szociális gazdaság fejlesztése c. pályázati konstrukció kínálta lehetőségek Frekvencia Egyesület Felelősen a társadalomért - a társadalmi vállalkozások működetésében rejlő lehetőségek c. konferencia A TÁMOP-2.4.3-D/12. Szociális gazdaság fejlesztése c. pályázati konstrukció kínálta

Részletesebben

I V. F E LN Ő T T O K T AT ÁS

I V. F E LN Ő T T O K T AT ÁS I V. F E LN Ő T T O K T AT ÁS 4.1. Cím: Csapatépítő és együttműködést fejlesztő tréning A csoport tagjai tudatosan foglalkoznak a csoport állapotával, fejlődésével. Megtapasztalják saját és társaik szerepét

Részletesebben

2004..negyedévre vagy 2004..hónapra

2004..negyedévre vagy 2004..hónapra ADATLAP a MPA Képzési Alaprészéből tényleges költség alapján történő visszatérítés évközi folyósításához 2004..negyedévre vagy 2004..hónapra Benyújtandó 3 eredeti példányban a következő címre: Oktatási

Részletesebben

TÁMOP-1.4.3-12/1/-2012-0027 KÉPZETT FIATALOK PÜSPÖKLADÁNY VÁROS FEJLŐDÉSÉÉRT

TÁMOP-1.4.3-12/1/-2012-0027 KÉPZETT FIATALOK PÜSPÖKLADÁNY VÁROS FEJLŐDÉSÉÉRT TÁMOP-1.4.3-12/1/-2012-0027 KÉPZETT FIATALOK PÜSPÖKLADÁNY VÁROS FEJLŐDÉSÉÉRT A TÁMOGATÁS RÉSZCÉLJA A TÁMOP 1.4.3 pályázati kiírás keretében olyan kezdeményezéseket támogattak amelyek innovatív megoldásokkal

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1.) A program címe: K ö z é p v e z e t ő i t o v á b b k é p z é s - V e z e t ő k é p z é s 2.) A program szervezője és jogtulajdonosa: Európai Vezetőképző Akadémia

Részletesebben

A 2015-ös táborra vonatkozóan

A 2015-ös táborra vonatkozóan Az Engame Akadémia Nyári Táborának Szociális Támogatási Adatlapja A 2015-ös táborra vonatkozóan Szervezetünk filozófiájával összhangban célunk anyagilag nehezebb helyzetben lévő diákjaink és családjaik

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. november 27.-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. november 27.-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 2006. november 27.-i ülésére Tárgy: A Szociális Szolgáltató Központ részére szoftver pályázaton való részvétel Előadó: Koósné Stohl Ilona intézményvezető Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon PÁLYÁZAT Program neve: Támogatás szakmai iránya: Program kódja Megvalósítandó cél: Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja

Részletesebben

Előfizetői Szerződés

Előfizetői Szerződés Előfizetői Szerződés Mely létrejött egyrészről: Szerződő fél neve (cég esetén cégszerű elnevezés): Értesítési / Számlázási címe: Értesítési telefonszám: E-mail cím: Felhasználói név: Jelszó: Szolgáltatás

Részletesebben

A BEVEZETŐ ELLENŐRZÉS ADATLAPJA (JEGYZŐKÖNYV)

A BEVEZETŐ ELLENŐRZÉS ADATLAPJA (JEGYZŐKÖNYV) 1 B E V / / A gazdálkodó szervezet évszám megye kód sorszáma Ismételt ellenőrzés A BEVEZETŐ ELLENŐRZÉS ADATLAPJA (JEGYZŐKÖNYV) I. A GAZDÁLKODÓ SZERVEZET ALAPADATAI 1. Adószám: 1/1. A gazdálkodó szervezet

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01 Általános

Részletesebben

III. ÉReTT Tehetségsegítő Díj Az ÉReTT keretében folyó tehetségsegítés terén végzett tevékenység elismeréseként adományozható.

III. ÉReTT Tehetségsegítő Díj Az ÉReTT keretében folyó tehetségsegítés terén végzett tevékenység elismeréseként adományozható. 1. sz. melléklet Az ÉReTT elismerések adományozásának szempontjai Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács elismerési rendszerének célja a rendészeti fakultációs/ágazati és rendőr tiszthelyettes

Részletesebben

Nemzeti érték felvételének javaslata települési értéktárba

Nemzeti érték felvételének javaslata települési értéktárba Nemzeti érték felvételének javaslata települési értéktárba A 114/2013. (IV.16.) Kormányrendelet a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról 6. -a rendelkezik a nemzeti értékek települési, tájegységi,

Részletesebben